Τσίπρας στηρίζει Γάλλο Τσίπρα-Γάλλος Τσίπρας αδειάζει Τσίπρα-Τσίπρας στηρίζει Μακρόν

[To ΚΚΓ , o Πιέρ Λοράν, υπέρ Μακρόν στο β γύρο. ‘Pierre Laurent (PC) appelle à voter Emmanuel Macron’]

Ενώ ο Ζαν Λικ Μελανσόν «δεν έδωσε κατεύθυνση στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο. Ο ηγέτης της “Ανυπότακτής Γαλλίας” άφησε τους υποστηρικτές τους να επιλέξουν με την ψυχή και την συνείδησή τους, μία απόφαση, που χαιρέτισαν οι ίδιοι»

*
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μελανσόν
«Για μας λοιπόν η πραγματική εναλλακτική επιλογή απέναντι στον εφιάλτη της Λεπέν είναι ο προεδρικός υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν, που στηρίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, όσο και από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς». (Επειδή: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη»)

2. Ο Μελανσόν αδειάζει τον σύντροφο Τσίπρα:
«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομα 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν (Συγκεκριμένα: «Εγώ δεν μιλώ 17 ώρες με κάποιον που με προσβάλλει! Εγώ εκπροσωπώ τη Γαλλία! Οι Γερμανοί δεν έχουν δει ποτέ απέναντί τους μια Γαλλία που να τους λέει όχι»)

Και τότε...
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μακρόν!
«Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση» [Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ]

. Ε, τι να κάμνει και ο σύντροφος Παπαδημούλης, (πάντα!) εις το τουΐτερ: «Για τον β’ γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ»

 1. Τσίρκουλα κατά ΕΕ
  Η πασιονάρια(my ass) Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέρ Μελανσόν και μάλιστα στο πλευρό του, στο Παρίσι: «Έχοντας βαδίσει δίπλα σου ξανά στη Μεγάλη Πορεία από τη Βαστίλη στην Πλατεία Δημοκρατίας κι έχοντας ακούσει την ιστορική ομιλία σου της 18ης Μαρτίου, στο μέσο μιας πλατείας γεμάτης από πολίτες κι από σημαίες της Πατρίδας σου, αλλά και της δικής μου. Είμαι σίγουρη ότι πρεσβεύεις με ειλικρίνεια, ακεραιότητα και γνησιότητα την Ελπίδα για τον λαό σου και την πατρίδα σου, αλλά και για όλους εκείνου που αρνούνται να υποταχθούν στις Διαταγές της Νέα Τυραννίας«… Διαβάστε περισσότερα >>>
 2. Τσίρκουλα κατά ΕΕ
  Ο Λαφαζάνης θέλει Λεπέν και δεν το κρύβει: «Για να δυναμώσουν στο έπακρο την γερμανογαλλική σιδερένια συμμαχία, με το Βερολίνο απόλυτο επικυρίαρχο, ώστε, στο όνομα του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», η γερμανική μπότα του Δ’ Ράιχ να συνθλίψει τα πάντα στην Ευρώπη: εθνικές κυριαρχίες, Συντάγματα και αντιπροσωπευτικά σώματα, επιβάλλοντας παντού έναν νέο «αυτοκρατορικό» ολοκληρωτισμό του χρήματος με «δημοκρατικό» προσωπείο.Αυτό είναι το πρόγραμμα του Macron, που στηρίζουν με τόσο πάθος, έξαλλοι από ενθουσιασμό, οι εγχώριοι μνημονιακοί, οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και η ευρωπαϊκή πολυεθνική και χρηματιστική ολιγαρχία.«

Τελειώνω με το χτεσινό σχόλιο του συνεργάτη μου Αναγνώστη Λασκαράτου για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών και για όλα τα αντιΕυρωπαΐκά κι αντιδημοκρατικά τσίρκουλα:
Και η δεύτερη στον πρώτο γύρο Λεπέν πρώτη εξ αριστερών, γιατι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται.
Θέλουν μανιωδώς, τυφλωμένοι από εχθρότητα στον Καπιταλισμό (των άλλων, γιατί για τα δικά μας παιδιά και για τον εαυτούλη μας, ζήτω ο Καπιταλισμός-στην πιο χυδαία αρπακτική και ανορθολογιστική μορφή του), να καταστρέψουν την Ε.Ε., την μόνη περιοχή του κόσμου, που είναι σε τόση έκταση σεβαστά τα στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Τραμπ, ουγγρική και αυστριακή ακροδεξιά, Τσίπρας-Καμμένος, ελληνική χρεοκοπία, Χ.Α., Ερντογάν, Ίσις, Μπέπε Γκρίλο, Λεπέν, Πούτιν, Brexit, Συρία, Μελανσόν, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα που απειλεί την Ευρώπη και την ανθρωπότητα.

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Τσίπρας στηρίζει Γάλλο Τσίπρα-Γάλλος Τσίπρας αδειάζει Τσίπρα-Τσίπρας στηρίζει Μακρόν

 1. Ο/Η Κλαζομενεύς λέει:

  Όλοι μαζί να στηρίξουμε τον (νεοφιλελεύθερο) Μακρόν ενάντιο στο απόλυτο κακό…!!!Αυτό το αφήγημα φτάνει στο τέλος του. Όταν καταλάβουν ότι οι πολιτικές Μακρόν είναι αυτές που στέλνουν τον κοσμάκη στο «απόλυτο κακό»…τότε θα είναι αργά…εξάλλου ο κοσμάκης μπορεί να φάει και παντεσπάνι…

  • Ο/Η ΞΗ λέει:

   σιγά τα ωά

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Αγαπητέ Κλαζομενεύς
   θέλω να είμαι ειλικρινής. Τον Μακρόν, τον είχα ακουστά μόνο σαν όνομα. Ακόμα και τώρα έχω ελάχιστες πληροφορίες γι’ αυτόν και οπωσδήποτε δεν πιστεύω ότι θα είναι σταθμός στην ιστορία της Γαλλίας. Αλλά, δεν είναι φασίστας, ούτε ακροδεξιός, ούτε αντιευρωπαϊστής.
   Ο ισχυρισμός ότι «οι πολιτικές Μακρόν είναι αυτές που στέλνουν τον κοσμάκη στο απόλυτο κακό», αν τον ερμηνεύω σωστά, μας λέει περίπου το εξής- με τα οποία συμφωνώ: Ο πολίτης, απογοητευμένος από τους λεγόμενους προοδευτικούς πολιτικούς και κατηγορώντας τους για ανακολουθία, καταφεύγει προς ακροδεξιές και εθνικιστικές λύσεις. Ενώ στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιεί την μνήμη του και θυμάται τις απραγματοποίητες υποσχέσεις, στην δεύτερη περίπτωση, ξεχνά, ότι ο μωροεθνικισμός και η ακροδεξιά έσυραν την Ευρώπη σε φοβερούς πολέμους, που όμοιους δεν είχε δει η ανθρωπότητα.
   Τι δείχνει όμως αυτό; Ότι οι πολίτες σκέπτονται πολιτικά και ψηφίζουν, με βάση το προσωπικό συναίσθημα -δηλ. αντιλαμβάνονται την πολιτική ως αυστηρά προσωπικό όφελος και συμφέρον, απορρίπτοντας την λογική, σαν πρώτιστο εργαλείο για πολιτική δράση. Μάλιστα, μπορεί να πει κανείς ότι την έχουμε εξοβελίσει σχεδόν από την ζωή μας. Αυτό με την σειρά του δείχνει, πως το μεγάλο μας πρόβλημα, δεν είναι ούτε η Λεπέν, ούτε Μακρόν, ούτε κάτι άλλο, αλλά εμείς οι ίδιοι, που παραμένουμε πεισματικά ανώριμοι και υπερβολικά συναισθηματικοί. Ή αλλιώς, παρακμιακοί.
   Αλλωστε, το λέτε και εσείς: αποκαλείτε τους πολίτες «κοσμάκη»
   Συνεπώς, όταν η απογοήτευση στρέφει τους πολίτες προς εθνικιστικές λύσεις και αντιευρωπαισμό, δεν αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια, αλλά μάλλον άτακτη υποχώρηση του κοσμάκη, και αυτό είναι δικό του πρόβλημα..

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κλαζομενέα,
   στο απόλυτο κακό στέλνουν τον «κοσμάκη» όχι ο Μακρόν αλλά το χάλι της ελληνικής Αριστεράς που έκανε συστηματικά το κορόιδο όσο η Χ.Α. μαχαίρωνε μετανάστες για να μην μιλήσω για την υποστήριξη που της πρόσφεραν ανοιχτά επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο «κοσμάκης» σου ήταν αθώος, θα στρεφόταν προς το ΚΚΕ, θιγόμενος από το Νεοφιλευθερισμό και όχι στους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α.

   Όσο για τους Μακρόν της Ε.Ε. αυτοί φώναζαν αλλά ποιος τους άκουγε σε αυτήν τη χώρα που της φταίνε πάντα οι άλλοι:

   2013, όταν ούτε ένα στέλεχος της Αριστεράς δεν διαμαρτυρόταν για τη δικαστική και αστυνομική ασυλία της Χ.Α.:

   http://www.inewsgr.com/225/symvoulio-tis-evropis-i-chrysi-avgi-borei-na-apagorefthei.htm
   Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί
   15/4/2013

   Άμεση σύνδεση αρκετών κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους με την Χρυσή Αυγή, διαπιστώνει έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Επιτρόπης, Νιλς Μούιζνιεκ ς, η οποία θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα. Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι «η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορευθεί». Ειδικότερα, ο κ. Μούιζνιεκς κατά τη διάρκεια

   της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα, από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013, διαπίστωσε ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους , συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού- όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» , που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην έκθεση ο επίτροπος Μούιζνιεκς υπογραμμίζει ότι «η Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έχουν επικυρωθεί και έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, κάνουν δυνατή την επιβολή αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους». Το ίδιο ισχύει και για τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική -όπως τη χαρακτηρίζει- «Χρυσή Αυγή», στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται, καταλήγει ο επίτροπος. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, στην έκθεσή του ο επίτροπος εκφράζει τη λύπη του γιατί η ρητορική που στιγματίζει μετανάστες χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική πολιτική και τα μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης οδήγησαν σε μεγαλύτερο στιγματισμό των μεταναστών. Υποστηρίζει δε, ότι «ακόμη και η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία, παρόλο που δεν έχει εφαρμοστεί επαρκώς ή δεν έχει εφαρμοστεί καθόλου ως τώρα, έχει τη δυνατότητα να καταστείλει και να αποτρέψει εκδηλώσεις ρατσιστικών και άλλων μορφών διάκρισης, από άτομα και πολιτικές οργανώσεις». Στην ίδια έκθεση, ο επίτροπος Μούιζνιεκς εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες αναφορές κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων και βασανιστηρίων, που διαπράττουν όργανα επιβολής του νόμου, κυρίως εναντίον μεταναστών και Ρομά. Σοβαρό θέμα ανησυχίας για τον επίτροπο αποτελεί και η χρησιμοποίηση της πρακτικής του «εθνοτικού προφίλ» από την ελληνική αστυνομία και επισημαίνει ότι τα όργανα επιβολής του νόμου, που ενεργούν με ρατσιστικά κίνητρα ή εναντίον των δημοκρατικών αρχών, πρέπει να τιμωρούνται και να απομακρύνονται από τη θέση τους.
   ___________________________________

   Εδώ ο Άρης Πορτοσάλτε ξεμπροστιάζει την θρασύτατη Κωνσταντοπούλου (που αργότερα στήριξε ανοιχτά και απροκάλυπτα τη Χ.Α.), που δεν μπορεί να του απαντήσει γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν προκλητικά το κορόιδο:

   Ελάχιστα από τα πολυάριθμα κρούσματα φιλοχρυσαυγιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

   http://redflyplanet.blogspot.com/2015/03/2013.html

   7 Μαρτίου 2015
   ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα
   ……………………

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι περίεργον κε Παρασκεβώπουλλλε!
  Λέτε κε Παπαγγελόπουλε;
  https://www.efsyn.gr/arthro/sto-edolio-lagos-kai-mihos-gia-tin-epithesi-sto-synergeio
  25-4-2017
  Αναβλήθηκε η δίκη Λαγού-Μίχου για τα επεισόδια στο «Συνεργείο»….


  Ο μάρτυρας Π. Τσαφολόπουλος ταυτοποίησε την παραπάνω φωτογραφία ως ληφθείσα την ώρα της επίθεσης από περίοικο

  ια τις 2 Νοεμβρίου 2017, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, αναβλήθηκε η δίκη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχουν συσχετιστεί στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

  Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει δημοσιοποιήσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ρόλο και τη συμμετοχή της ηγεσίας της Χ.Α., η οποία αποθρασυμένη από την προκλητική ασυλία που απολάμβανε δεν δίστασε να έχει και φυσική παρουσία, με τον Γ. Λαγό να είναι επικεφαλής της επίθεσης και μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο!

  Εκτός από την καταγραφή του αριθμού του βουλευτικού του αυτοκινήτου, τον Γ. Λαγό ενοχοποιεί και το πλήθος των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με πολλά άλλα στελέχη της οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, μηνύματα που αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της επίθεσης.

  Επίσης, αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων Π. Τσαφολόπουλου και Π. Δριμυλή, που κατά την ακροαματική διαδικασία ταυτοποίησαν τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η «Εφ.Συν.». Πρόκειται για φωτογραφίες που ελήφθησαν από περίοικο την ώρα της επίθεσης και συγκεκριμένα την ώρα που οι δράστες αποχωρούν από το σημείο.

  Άλλωστε, την εγκληματική αυτή ενέργεια είχε προαναγγείλει ο Ηλίας Παναγιώταρος λίγους μήνες πριν, όπως φαίνεται σε βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο τον Μάρτιο του 2013.

  Μιλώντας στην Τ.Ο. Νοτίων Προαστίων, στον Πυρήνα της Χρυσής Αυγής δηλαδή απ’ όπου τον Ιούλιο του 2013 ξεκίνησε η επίθεση με στόχο το «Συνεργείο», ο Παναγιώταρος λέει: «Οσονούπω θα κάνουμε πολύ δυνατή παρουσία στην Ηλιούπολη. Εχουμε ξαναπάει στο παρελθόν, αλλά λίαν συντόμως, πολύ λίαν, θα κάνουμε τη βόλτα μας κι εκεί, όπως ξέρουμε εμείς, και όποιος έχει τσαγανό και αντίρρηση ας έρθει να μας το πει».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε σκανδαλωδώς τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών, απ’ όπου ανασύρθηκε μετά την ποινική δίωξη και τα σχετικά δημοσιεύματα.

  * Για την επίθεση κατηγορούνται ακόμη 7 άτομα για σωματικές βλάβες και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

 4. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Οποιος θεωρεί ότι είναι ακριβώς το ίδιο η Λεπέν και οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος, όσο «νεοφιλελεύθερος» κι αν είναι, παρέχει μια πρώτης τάξεως υπηρεσία στην ηγερία του Εθνικού Μετώπου.

  Το γαλλικό δίλημμα και η Αριστερά – Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  http://www.efsyn.gr/arthro/galliko-dilimma-kai-i-aristera

  Σε μια παρόμοια παγίδα καθώς φαίνεται πέφτει σήμερα ο Μελανσόν. Στη φούρια του να εμφανιστεί ως διαφορετικός από όλους τους άλλους, αποφεύγει να πάρει θέση μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν.

  Θεωρεί την επιλογή «ψευτοδίλημμα». Και έτσι, άθελά του, γίνεται ο πρώτος πολιτικός ηγέτης που νομιμοποιεί την ψήφο στο Εθνικό Μέτωπο, έστω και ως μία «εξίσου κακή» επιλογή όπως θα ήταν η υποστήριξη στον νεοφιλελεύθερο Μακρόν.

  Το ίδιο σφάλμα έκανε και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» εξισώνοντας τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου […]

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @»….Το ίδιο σφάλμα έκανε και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» εξισώνοντας τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου…,».

   Eίναι πολύ τιμητικό για την εφημερίδα που επιτρέπει την άσκηση κριτικής στους δημοσιογράφους της σε βάρος της.
   Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι δεν είναι συνυπεύθυνο όλο το δημοσιογραφικό προσωπικό για τα ολισθήματα αυτής της εφημερίδας. Οι συντάκτες του παλιού Ιού της Ελευθεροτυπίας, αποτελούν μια από τις τιμητικές εξαιρέσεις.
   Ευτυχώς και η Ουμανιτέ και το ΚΚΓ δεν ακολούθησαν τις λαφαζανικές ατραπούς του Μελανσόν.
   Κάποιοι στην Αριστερά νοσταλγούν την Ευρώπη των Εθνών!!!

  • Ο/Η αναρχοκομμουνόπανο 2 λέει:
 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.liberal.gr/arthro/132524/apopsi/arthra/ert-gia-akoma-perissoteri-kubernitiki-propaganda.html

  ΕΡΤ για ακόμα περισσότερη κυβερνητική προπαγάνδα

  Της Αλίκης Χατζή

  Εάν πριν από τέσσερα χρόνια τολμούσε κάποιος αρθογράφος με φαντασία να ισχυριστεί ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία, η ΕΡΤ θα έκανε προπαγάνδα υπέρ της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν (αν δεν γελούσαν) θα τον έπαιρναν με τις πέτρες… Οι κομματικοί της Κουμουνδούρου σε κάτι τέτοια είναι μανούλες.

  …………………

  Η ΕΡΤ, για τον δημόσιο και «αντιφασιστικό» χαρακτήρα της οποίας η κυβέρνηση έδωσε τον υπέρτατο αγώνα, κάλυψε τις εκλογές στην Γαλλία με έναν απροκάλυπτα υπερασπιστικό λόγο υπέρ της ακροδεξιάς και αντι – Ευρωπαίας υποψήφιας Λεπέν. Την ώρα που τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης μετέδιδαν με μεγάλη ανακούφιση την επικράτηση Μακρόν και τις τοποθετήσεις Φιγιόν και Αμόν υπέρ της υποψηφιότητας του στον β’ γύρο, οι ανταποκρίτριες της ΕΡΤ έβρισκαν την Λεπέν «φιλολαϊκότερη», «άφθαρτο πρόσωπο» και εκτιμούσαν ότι μιλάει «στην ψυχή των ψηφοφόρων». Ο φιλοξενούμενος στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης Οικονομολόγος, ζητούσε από τον Μακρόν να αντιμετωπίσει την Γερμανία πριν καν γίνει Πρόεδρος, ενώ ο σχολιαστής της παρέας ειρωνευόταν τον Μακρόν γιατί διάβαζε την ομιλία του και συνάδελφος του παρουσιάστρια της ΕΡΤ σιγοντάριζε, χασκογελώντας: «ας μην πούμε άλλα… μπορεί να μας πουν ότι επηρεάζουμε το εκλογικό σώμα …».

  Στη συνέχεια, και ενώ ο Μελανσόν , ο υποψήφιος που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» στο δημοκρατικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς , εισηγούμενος «ψήφο κατά συνείδηση» μεταξύ Μακρόν και Λεπέν, η δημοσιογραφική παρέα, εξηγούσε κι εξηγούσε, κι εξηγούσε, το πολιτικό σκεπτικό του υποψήφιου της γαλλικής Αριστεράς. «Τι να πούμε τώρα … νεοφιλελεύθερες πολιτικές θ’ ακολουθήσουν και οι δύο».

  Κάτι σε «τι Παπάγος τι Πλαστήρας – όλοι οι σκύλοι μια γενιά» της ελληνικής Αριστεράς του 1952!
  …………………………………

  Εμβρόντητοι οι τηλεθεατές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν λόγο προκλητικά αντιευρωπαϊκό που ζωντανεύει το μίσος, την μισαλλοδοξία, όλη την κακουργηματικά δραματική περίοδο του 2015 , ως πολιτικό αίτημα.

  …………………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.