Μια απάντηση στις «απορίες» του left.gr και στο θράσος αριστερού βουλευτή

[Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά]

Ο Πρόεδρος του Ιράν για τον μακαρίτη Τσάβες: «Γενναίος, σοφός επαναστάτης ηγέτης, που θα επιστρέψει τη Δευτέρα Παρουσία στο πλευρό του Ιησού, αλλά και σύμβολο της αντίστασης ενάντια στον Ιμπεριαλισμό». Ίσως ο δεσπότης του Πειραιά να πρέπει να στρέψει τον θορυβώδη «ιεραποστολικό» του ζήλο από τον Ερντογάν στον Αχμαντινετζάν.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν είμαστε φίλοι της Δεξιάς της Βενεζουέλας και καμιάς Δεξιάς στον κόσμο. Είμαστε πολιτικά στο πλευρό κάθε κυβέρνησης στο βαθμό που αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες, ανθρώπινα δικαιώματα, ευημερία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Είμαστε αντίθετοι με το χυδαίο λαϊκισμό που φορά προοδευτικό προσωπείο και εγκαθιδρύει προσωποπαγές ή κομματικό καθεστώς, εξ ορισμού αυταρχικό και αδιέξοδο. Είμαστε εχθροί της αυθαιρεσίας, της απολυταρχίας και της αδικίας σε όλες τους τις εκφράσεις και εχθρικότατοι προς κάθε τυχοδιωκτική, ερασιτεχνική, μικροαστική, μωροφιλόδοξη και αδιάβαστη Αριστερά (κακή ώρα στην πατρίδα μας), που μπερδεύει τις προσωπικού (συνηθέστατα) ή συλλογικού χαρακτήρα «αυταπάτες» και επιθυμίες της με την πραγματικότητα, παίρνοντας έτσι αθώο κόσμο στο λαιμό της. Εμείς δεν είμαστε ουδέτεροι, θα ντρεπόμασταν αν ήμασταν, όπως ο Μελανσόν, στον β΄ γύρο των γαλλικών εκλογών. Επειδή σύντομα θα έλθει η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ντρέπεται για τα καμώματα του με τη Βενεζουέλα (η οποία θα έστελνε λέει πετρέλαιο στην Καισαριανή, ύστερα από τις ενέργειες κάποιου Ρωμιού νεαρού τσαρλατάνου), καλό θα ήταν οι αναφορές του στους νεκρούς της Βενεζουέλας να μην θυμίζουν την ειδησεογραφία του «Ελεύθερου Κόσμου» του (πρώην μαρξιστή και μετά θεωρητικού της Χούντας) Σάββα Κωνσταντόπουλου στη μεταπολίτευση, όταν απεγνωσμένα αγωνιζόταν να αποδείξει πως δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο ή πως όσοι υπήρξαν ήταν τυχαίοι περαστικοί, όπως ένας Αιγύπτιος αστρολόγος ή ανύπαρκτα πρόσωπα (η ωραία Ηλένια), επινοημένα τάχα από το φοιτητικό κίνημα και όχι από μεμονωμένο φοιτητή για δικούς του λόγους. Ο εισπράκτορας λεωφορείου Μαδούρο, (όπως και ο «μηχανικός» Τσίπρας, που συγκρούστηκε με τον διεθνή Καπιταλισμό στα μαρμαρένια αλώνια), δεν έχουν σε καμία περίπτωση ομοιότητες με τον σοβαρό και ιδεολόγο μαρξιστή γιατρό Αλλιέντε, όπως θέλει να μας πείσει η ευτελής μας κυβερνώσα Αριστερά, που έχει πάρε-δώσε με το ακροδεξιό παπαδαριό και με την (παρα;)δικαστική Δεξιά και συνεργάζεται με τον πρωταίτιο της χρεοκοπίας Καραμανλή, τους Καμμένους, τον Πολύδωρα και τον Νικολόπουλο.

17.6.2013: Ο λαϊκιστής Mαδούρο δίνει στον πάπα αγαλματίδιο του Βενεζουελανού γιατρού και παρ’ολίγον ιερέα Jose Gregorio Hernandez του «θαυματουργού», ζητώντας την αγιοποίησή του.

Αντιγράφω από το left.gr, ένα ρεπορτάζ, συνέχεια ενός άλλου («Οι «τσαβίστας» στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς»): «Ένα ακόμη νεκρός στη Βενεζουέλα – Επίθεση ένοπλων ομάδων σε νοσοκομείο, καταγγέλλει η κυβέρνηση» (21.04.2017): «Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα την περασμένη νύκτα στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Σούκρε: ‘Με μεγάλο πόνο ανακοινώνω τον θάνατο από σφαίρα του Μέλβιν Γκαϊτάν, ταπεινού εργάτη της συνοικίας Σούκρε #Petare’, έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Οκάρις, δήμαρχος που ανήκει στην δεξιά αντιπολίτευση η οποία οργανώνει τις τελευταίες εβδομάδες το κύμα των διαμαρτυριών στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα εννέα άνθρωποι. ‘Ο Μέλβιν δολοφονήθηκε στην είσοδο της συνοικίας ‘5 Ιουλίου’ στη διάρκεια της βραδινής διαδήλωσης. Απαιτούμε να διεξαχθεί έρευνα και οι ένοχοι να τιμωρηθούν!’  Ο Οκάρις δεν διευκρίνισε τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκε ο εν λόγω άνδρας: αν διαδήλωνε ή όχι και ποιος έριξε τον πυροβολισμό (πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)».

Ο Δήμαρχος δεν διευκρινίζει γιατί πιθανόν δεν ξέρει με βεβαιότητα και ζητά έρευνα. Αυτό όμως δεν μειώνει το προφανές γεγονός πως η κυβέρνηση Μαδούρο πυροβολεί αθώους πολίτες. Σε ταυτόχρονο twitter  (9:37 AM – 21 Apr 2017) με εκείνο (9:37 π.μ. – 21 Apr 2017) στο οποίο επιλεκτικά αναφέρεται το left.gr, ο δήμαρχος γράφει: «Ο Melvin σκοτώθηκε στην είσοδο του Barrio 5deJulio κατά τη διάρκεια της αποψινής διαμαρτυρίας. Απαιτούμε μια έρευνα και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι!». Είναι φανερό πως οι πιθανότητες να έχουμε τον γνωστό αστυνομικό εξοστρακισμό ή αυτοπυροβολισμό ή γενικά «ατύχημα», είναι πολύ χλωμές, όσο κι αν το θέλουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο θυμίζουν τους ακροδεξιούς όταν θέλουν να δικαιολογήσουν «οικεία κακά».

Σε όσους έχουν πολιτική εμπειρία, είναι γνωστή η ανά τον κόσμο μέθοδος των υποστηρικτών ενός αυταρχικού καθεστώτος να κάνουν το μαύρο άσπρο, να σπείρουν αμφιβολίες, να γράψουν εξυπνακισμούς, να εντοπίσουν μικροανακρίβειες, να εστιάσουν σε λεπτομέρειες, για να αμφισβητήσουν το προφανές και το μείζον, πως το καθεστώς πυροβολεί πολίτες που διαδηλώνουν. Ένα σπορ στο οποίο διέπρεψε όπως είπα παραπάνω ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» σε όλες τις φάσεις των δικών της Χούντας ακόμη και των βασανιστών, δημοσιεύοντας παραπλανητικά ρεπορτάζ με τον τίτλο «Αντιδίκη». Νομίζαμε πως οι λαϊκές διαδηλώσεις είναι ιερές για την Αριστερά, αλλά κάναμε λάθος. Έχει κι αυτή, όπως όλοι, τα δικά της κριτήρια, μόνο που δεν τα λέει με σαφήνεια. Σχετίζονται με το ποιος εξουσιαστής κυβερνάει τη χώρα. Άλλο ο Τσαουσέσκου και ο Μάο ή ο Μαδούρο, γνωστοί «φίλοι του λαού» και άλλο ο Παπανδρέου ή ο Σημίτης. Θυμόμαστε και την ντροπιαστική όσο και ανόητη δήλωση του (πράγματι ηρωικού αγωνιστή και έντιμου πλην ιδεοληπτικού) Κώστα Κάππου, βουλευτή τότε του ΚΚΕ και του ενιαίου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με την οποία προσπαθούσε να αμφισβητήσει τη φοβερή σφαγή των φοιτητών στην πλατεία της σινικής πρωτεύουσας, όπου πρόσφατα έλαμψε το μοντελάκι της συζύγου ενός θαυμαστή του Μαδούρο, δηλώνοντας πως το ΚΚΕ δεν έχει οργάνωση εκεί και επομένως ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει (βλ. «Τιέν Αν Μεν»).

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός γραφικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησε την αντιπαραβολή, η οποία ακόμη κι αν ευσταθούσε δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο την μονόπλευρη σιωπή του Σύριζα για τις κρατικές δολοφονίες στο Τσαβιστάν: «Νεκρό είχαμε και εμείς το 2008, ένα παιδί εκτελεσμένο από αστυνομικό». Τολμάει ο σήμερα καλοβολεμένος (και με έκτακτο επίδομα πενίας) πολιτικός (δυο αριστερές δημαρχίνες της Ισπανίας, Μαδρίτης και Βαρκελώνης, μείωσαν μόνες τους τον μισθό τους στο μισό, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λατρεύουν τα αστικά προνόμιά τους), να συγκρίνει την μία περίπτωση ενός νεκρού μαθητή ιδιωτικού σχολείου, που δεν αγωνιζόταν απολύτως για τίποτα και έπεσε από μια κακιά στιγμή θύμα ενός διαταραγμένου ακροδεξιού αστυνομικού, τον οποίο ενδεχομένως είχε προκαλέσει και ο οποίος τιμωρήθηκε με το παραπάνω από την Πολιτεία, με τους πολυάριθμους φτωχούς νεκρούς διαδηλωτές, ανάμεσά τους και γαβριάδες της Βενεζουέλας, για τους οποίους κανείς δεν έχει δικαστεί. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ: «Ε, όχι κι έτσι Τριαντάφυλλε!»  και εδώ: «Ο Μηταφίδης χρησιμοποιεί το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον πιο περίεργο, προσβλητικό τρόπο», όπου έδωσαν την απάντηση που άξιζε, στον συναγωνιστή (στα βενεζουελάνικα πεδία των ταξικών αγώνων) του Νίκου Παππά«(Σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο έμειναν Παππάς-Αρτεμίου»).

Νομίζω πως με τη στάση της κυβέρνησης και των φίλων της στην τραγωδία της Βενεζουέλας, που ενώ σκίζουν τα ρούχα τους για τον Γρηγορόπουλο (και καλά κάνουν), δεν λένε λέξη για τους φτωχοδιαβόλους που έπεσαν από τις σφαίρες του πετρελαιοφόρου Μαδουριστάν που το πτώχευσαν οι φίλοι του Τσίπρα, επιβεβαιώνεται πως  έξεστι τω ΣΥΡΙΖΑ ασχημονείν.

 

Advertisement
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Μια απάντηση στις «απορίες» του left.gr και στο θράσος αριστερού βουλευτή

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ολίγος Μπολιβάρ και

  H Eπανάσταση προωθεί και τη βιομηχανία των Αγιοποιήσεων ή ο Τσίπρας δεν πρέπει να νιώθει μόνος όταν επισκέπτεται τον Πανάγιο Τάφο:

  http://www.foxnews.com/world/2013/06/17/in-meeting-with-pope-francis-maduro-calls-for-canonization-venezuelan-doctor.html

  In Meeting With Pope Francis, Maduro Calls For Canonization of Venezuelan Doctor
  Published June 17, 2013
  ……………………….
  ________________

  Ακόμη και οι φανατικοί του Ιράν, γοητεύτηκαν από την μεγάλη πίστη του Τσάβες («Ο Τσάβες θα αναστηθεί με τον Χριστό»), προκαλώντας αντιδράσεις των Ιμάμηδων:

  https://www.theguardian.com/world/iran-blog/2013/mar/07/ahmadinejad-chavez-resurrected-too-far
  Ahmadinejad’s claim that Chávez will be resurrected with Jesus ‘went too far’

  Thursday 7 March 2013

  Iranian president’s tribute to late Venezuelan president criticised by some of his country’s influential clerics as against Shia Islam

  _____________
  Nα μην ξεχνάμε γιατί καθεστώς μιλάμε:
  65 εκτελέσεις σε μια εβδομάδα

  http://irannewsupdate.com/news/human-rights/2083-iran-65-executions-in-one-week.html

  IRAN: 65 EXECUTIONS IN ONE WEEK

  20 April 2015


  _____________

  Αυτές οι μαζικές εκτελέσεις αθώων, γοήτευσαν τόσο μια αριστερή φεμινίστρια, που έτρεξε, χωρίς να έχει τον ελάχιστο θεσμικό ρόλο στο ταξίδι της, για τσάμπα τουρισμό στη χώρα των Αγιατολάχ:

  https://roides.wordpress.com/2016/02/11/11feb16/

  https://roides.wordpress.com/2016/02/11/11feb16/
  Αριστερές θεσμικές φεμινίστριες με μαντίλα
  11/02/2016
  [Συνεχίζει να προκαλεί η σύζυγος Τσίπρα]

 2. Ο/Η Η πουτανιά στην πολιτική λέει:
 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η Αλητεία της πολιτικής Ουδετερότητας του τέταρτου στην εκλογική κούρσα Μελανσόν (σε αντίθεση με το ΚΚΓ που κάλεσε σε στήριξη του Μακρόν) όταν ο φασισμός επιτίθεται, σε έναν κόσμο που στη σημερινή διεθνή συγκυρία (Τραμπ, Ίσις, Brexit, Πούτιν, Ερντογάν κλπ, διεθνής άνοδος λαϊκιστών και Ακροδεξιάς), κρέμεται από μια κλωστή.
  Ο Γλέζος, η Κωνσταντοπούλου, ο Αλέξης Μητρόπουλος,ο Βούτσης, ο Βίτσας, ο Παρασκευώπουλλλλως και όλοι οι κρυφοί και φανεροί συνήγοροι της Χ.Α. δεν είναι μόνοι.

  Γαλλικές εκλογές: Πικρία Μελανσόν για το αποτέλεσμα – Δηλώνει ουδέτερος στον δεύτερο γύρο

  Ομολογώντας την ήττα τους προτού ακόμα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι καταμετρήσεις των ψήφων, οι αντίπαλοι συντηρητικοί και σοσιαλιστές υποψήφιοι προέτρεψαν τους ψηφοφόρους τους να στρέψουν τώρα τις προσπάθειές τους στην υποστήριξη του Μακρόν ώστε να εμποδίσουν στον δεύτερο γύρο κάθε προσπάθεια νίκης της Λεπέν, της οποίας οι θέσεις εναντίον της μετανάστευσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δηλώνουν, θα αποβούν καταστροφικές για τη Γαλλία.

  http://www.imerodromos.gr/sovaroteri-chrysi-avgi-apo-ti-lepen-mechri-ton-panagiotaro/
  «Σοβαρότερη Χρυσή Αυγή»: Από τη Λεπέν μέχρι τον Παναγιώταρο

  Στη Γαλλία το «πλυντήριο» έχει δουλέψει καλά για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, που τα έχει σπάσει με τον μπαμπά της (ιδρυτή του κόμματος και αρνητή του ολοκαυτώματος), για να φτιάξει ένα …λιγότερο ακροδεξιό προφίλ. Η Μαρίν Λεπέν είναι, πια, για ορισμένους κυρίαρχους κύκλους, στη Γαλλία, μια «σοβαρή» πρόταση. Παρ’ όλα αυτά η αρχηγός μιας …«σοβαρότερης Χρυσής Αυγής» δεν ξεχνά ποια είναι και θέλει να κόψει ακόμα και τη στοιχειώδη φροντίδα σε παιδιά μεταναστών.

 4. το αίσχος μιας «σοβαρής εφημερίδας» που

   εξισώνει Ναζί με Κεντρώους

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Και η δεύτερη στον πρώτο γύρο Λεπέν πρώτη εξ αριστερών, γιατι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται.
   Θέλουν μανιωδώς, τυφλωμένοι από εχθρότητα στον Καπιταλισμό (των άλλων, γιατί για τα δικά μας παιδιά και για τον εαυτούλη μας, ζήτω ο Καπιταλισμός-στην πιο χυδαία αρπακτική και ανορθολογιστική μορφή του), να καταστρέψουν την Ε.Ε.την μόνη περιοχή του κόσμου, που είναι σε τόση έκταση σεβαστά τα στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Τραμπ, ουγγρική και αυστριακή ακροδεξιά, Τσίπρας-Καμμένος, ελληνική χρεοκοπία,Χ.Α., Ερντογάν, Ίσις, Μπέπε Γκρίλο, Λεπέν, Πούτιν, Brexit, Συρία, Μελανσόν, συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα που απειλεί την Ευρώπη και την ανθρωπότητα.
   Ο LEFT700 δεν διστάζει να γίνει χυδαίος για να υπηρετήσει αυτόν τον σκοπό:

   https://leftg700.blogspot.gr/
   ΚΥΡΙΑΚΉ, 23 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017

   Ξανθιά γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάσει ποντίκια


   ________________________________________

   και ο καλοπληρωμένος Κούλογλου, που απολαμβάνει ως Ευρωβουλευτής σκανδαλώδη προνόμια του αστικού καθεστώτος, τα οποία δεν ζητά να καταργηθούν, δεν κρύβει την επιθυμία του για επικράτηση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, πιστός στη γραμμή του αρχηγού του για ανοχή στη Χ.Α. και συνεργασία με την Ακροδεξιά:

   https://roides.wordpress.com/2017/03/20/20mar17/

   Η σταθερή στρατηγική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς, δια στόματος Κούλογλου

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://aeisixtir.blogspot.com/2017/04/blog-post_31.html

  ΔΕΥΤΈΡΑ, ΑΠΡΙΛΊΟΥ 24, 2017
  Σύντροφε Ζαν Λυκ γαμιέσαι
  – Ναι, προφανώς το «δίνω γραμμή στους ψηφοφόροι μου» δεν είναι και τόσο προχώ και οι ψηφοφόροι μας δεν είναι γίδια σαν τους άλλοι.
  – Ναι, προφανώς και ο Ποταμίτης (;) της Γαλλίας Μακρόν δεν «κατανοεί τα κοινωνικά κεκτημένα».
  – Ναι, προφανώς και απο τους δυο τελικούς υποψήφιους μας χωρίζει άβυσσος.
  – Επίσης προφανώς δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το τι θα στήριζε το «μετωπο της λογικής» στην Γαλλία αν τύχαινε και το δίλημμα ήταν εσύ ή η Λεπέν.

  Για όλα αυτά έχουμε από ελάχιστη έως καμία αμφιβολία.

  Αλλά και πάλι ρε ντουγάνι, εδώ κρινόμαστε ο καθένας για τις δικές του μαλακίες, όχι για των άλλων και δεν πολιτευόμαστε με υποθετικά ερωτήματα. Δεν μπορεί να κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε και αν οι αστοι την έχουν πατήσει 32 φορές εμπιστευόμενοι τους φασίστες κόντρα στην αριστερά, αυτό δεν σημαίνει πως η αριστερά πρέπει να κρατήσει «ευμενή ουδετερότητα» στην ακροδεξιά για να μπει στο μάτι των αστών.

  Οπότε φίλε αυτές οι πουτανιές τύπου «Δεν δίνω γραμμή στους ψηφοφόρους μου» ξέρουμε πολύ καλά τι είναι. Είναι κλείσιμο ματιού στα καθίκια. Και με βάση μάλιστα το μέτωπο που σχηματίζεται ενάντια στην ακροδεξιά, αν τελικά βγει η Λεπέν να δεις κύριε μαλάκα που θα το χρεωθεί ηθελημένα ή αθέλητα η αριστερά και άντε μετά να ξεπλύνεις την βρώμα, δεν σου φτάνουν 22 Σηκουάνες.

  Επίγραμμα:

  Υ.Γ.1 : Φήμες που θέλουν τον Μακρόν να συνδιαλέγεται με τον Κουτσούμπα πριν κάνει δηλώσεις κρίνονται ως ανεπιβεβαίωτες :Ρ
  Υ.Γ.2: Ενώ ξέρουμε πως αυτοι οι περίεργοι ακροκεντρώει είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τους φασίστες ήρθε τούτο το ντουβάρι ο Ζαν Λυκ να δώσει τροφή στην αστεία θεωρία των δύο άκρων. Congrats και όλα τα σχετικά.
  Υ.Γ.3 και επι του πιεστηρίου: Έπαινος αξίζει στο ΚΚ Γαλλίας που διαχώρισε την θέση του από τον Ζακ Λύκ και δήλωσε στήριξη στον Μακρόν χωρίς αλλά γιατί και διότι.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Όταν είσαι κυβέρνηση σε μία ευρωπαική χώρα, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια μεγάλα οικονομικά προβλήματα που απειλούν την όποια συνοχή της κοινωνίας έχει απομείνει, έχεις αποτύχει πανηγυρικά να επιλύσεις έστω κάποια από τα προβλήματα της, και εσύ δηλώνεις αρωγός της αυταρχικής κυβέρνησης Μαδούρο, στην Βενεζουέλα, γιατί δήθεν υπάρχει δεξιό πραξικόπημα σ’ αυτή την χώρα, ενώ εσύ κλείνεις το μάτι στην ΧΑ, τότε είσαι ηλίθιος. Ο χαρακτηρισμός είναι επιθετικός, αλλά δεν βρίσκω άλλον καλλίτερο.
  Ζούμε στην ευρωπαική ένωση και αυτοί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σαν πρότυπο, το.. σοσιαλιστικό και προσωποπαγές καθεστώς της Βενεζουέλα, ενώ την ίδια στιγμή, έχουν συχνά- πυκνά συναντήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για την αντιμετωπίσει της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας. Σε ποια βάση τις κάνουν τις συνομιλίες; Στην βάση του σοσιαλισμού του Τσάβες- Μαδούρο;
  Από την άλλη, πιστεύουν πως θα τονώσουν το Αριστερό προφίλ τους, απέναντι στους Αριστερούς ψηφοφόρους τους. Μα ποιοι είναι οι ψηφοφόροι τους; Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από τα ποσοστά του 4% περίπου βρέθηκε στην εξουσία. Ηταν Αριστεροί αυτοί που τον ψήφησαν; Όχι βέβαια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσε κάποια κοσμογονία στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων και της ελληνικής κοινωνίας, ώστε αποτέλεσμα αυτού να ήταν η άνοδος του στην κυβέρνηση. Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ κυρίως τον ψήφισαν, ελπίζοντας ότι το φαγοπότι θα συνεχιστεί για δεύτερη φορά. Όχι λοιπόν τα σοσιαλιστικά ιδεώδη, αλλά η άκρως εγωιστική τακτική που χαρακτηρίζει το νεοέλληνα και που περικλείεται στην φράση «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@λος μας», ήταν η αιτία που επιλέχτηκε αυτό το κόμμα, για κυβέρνηση. Συνεπώς; Συνεπώς, οι ψηφοφόροι του, δεν νοιάζονται για σοσιαλισμούς και τέτοια, στην Βενεζουέλα ή αλλού. Απλώς, οι Αριστεροί κυβερνώντες ζώντας στην κοσμάρα τους, δεν το καταλαβαίνουν.
  Ας θυμηθούμε ένα από τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του, τον Λαφαζάνη με τις γελοίες του πολιτικές αντιλήψεις περί αποχώρησης από την ζώνη του ευρώ, επιστροφή στην δραχμή και άνοιγμα προς τον Πούτιν. Να ποιους πολιτικούς επέλεξαν οι ψηφοφόροι, έχοντας κατά νού, το προσωπικό τους βόλεμα. Και αυτοί οι άνθρωποι, θα ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές..
  Ας τελειώσω το σχόλιο, με τον ίδιο τρόπο (περίπου), που κάνει η ανάρτηση:
  Εξεστι Νεοέλλησι ασχημονείν.

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Ο ΣυΡιζΑ πήρε και την ΠαΣοΚική «σαβούρα»· η οποία, στα δύσκολα, άφησε το ΠαΣοΚ. Έτσι (η ΠαΣοΚική «σαβούρα») θα εγκαταλείψει και το ΣυΡιζΑ που στις επόμενες εκλογές (την Κυριακή 26 Μαΐου 2019) θα ανταγωνισθεί, στήθος με στήθος, με το Λεβέντη για την πέμπτη θέση.
   Το δυσαρέστο είναι ότι σημαντικό ποσοστό τής ΠαΣοΚικής «σαβούρας» θα καταλήξει στην εγκληματική οργάνωση «χρυσή αυγή» – εκεί, άλλωστε, οι αυριανιστές ταυτίζονται!

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.athensvoice.gr/sport/sports/panigyrizei-sto-instagram-o-dimitris

  Πανηγυρίζει στο Instagram o Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την πρόκριση της Λεπέν στον β΄ γύρο (εικόνα)
  «Ο πλανήτης έχει ελπίδα»

  Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου σχολιάζοντας: «Μετά τη νίκη του Τραμπ, έχουμε τη νίκη της Λεπέν. Όλα δείχνουν ότι ο πλανήτης μας έχει ελπίδα».

 8. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341397833-44341397833
  Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν στις δηλώσεις του μετά τις εκλογές της Κυριακής. Αρνήθηκε να στηρίξει τον Μακρόν.
  |
  Μελανσόν: Ανόητος ή τυχοδιώκτης;

  Για να είμαστε ξεκάθαροι. Η στάση του Μελανσόν το βράδυ της Κυριακής, δεν είναι η στάση της γαλλικής Αριστεράς. Επαναλαμβάνω: δεν είναι η στάση των Αριστερών τους οποίους με τόση ευκολία λοιδορούν κάποιοι και στη χώρα μας, κατατάσσοντάς τους αβασάνιστα και ανιστόρητα δίπλα στους φασίστες. Το πρωτοσέλιδο της σαββατιάτικης Liberation ήταν χαρακτηριστικό: «Οποιοσδήποτε εκτός από αυτούς» έγραψε, δείχνοντας τη Λεπέν και τον Φρανσουά Φιγιόν. Δηλαδή «ψηφίστε και Μακρόν». Η στάση του ιστορικού γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ακόμα πιο χαρακτηριστική: σε αντίθεση με το τι λέει ο Μελανσόν, ψηφίζουμε Μακρόν. Οπως και το πρωτοσέλιδο της Humanite: Μια εικόνα της Λεπέν και ο πηχυαίος τίτλος «Ποτέ!»

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Ανέκαθεν οι κομμουνιστές και οι «κομμουνιστές» μετείχαν σε συμμαχίες και συνασπισμούς. Αυτή την παράδοση δεκαετιών την «έσπασε» η Παπαρήγα. Τώρα ακολουθεί ο Mélenchon. Που είναι οι ελληναράδες να βρουν (και εδώ) ελληνικές επιρροές!

 9. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ένα άρθρο στο μπλογκ του κούλογλου που προτείνει απροκάλυπτο αριστερό εθνικισμό ως πανάκεια για να κλέψει την αποκλειστικότητα από τους ακροδεξιούς.
  http://m.tvxs.gr/mo/i/225765/f/news/egrapsan-eipan/o-patriotismos-tis-gallikis-aristeras.html

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/suggnwmi-alla-poso-melanson-mporeis-na-eisai

  Συγγνώμη, αλλά πόσο …»Μελανσόν» μπορείς να είσαι!

  Δυστυχώς η πολιτική σχιζοφρένεια απο περιθωριακό φαινόμενο μετεξελίσσεται σε κυρίαρχο ιδεολογικό και πολιτικό μόρφωμα στην ευρωπαϊκή αριστερά.

  του Θανάση Τσεκούρα

  Όταν ένας αριστερός αποφεύγει να διαλέξει μεταξύ ενός ακροδεξιού και ενός «άλλου» υποψηφίου, τότε η αριστερά έχει αποφασίσει την αυτοκτονία της.

  Δυστυχώς το ατόπημα Μελανσόν δεν είναι μια συγκυριακή αστοχία ή μια «παλαβομάρα». Αποτελεί καθρέφτη της ιδεολογικής και πολιτικής αναπηρίας ενός ρεύματος της αριστεράς που με δυσκολία κρύβει την υπόκλισή του στον λαϊκισμό,τον εθνικισμό και τον ολοκληρωτισμό.

  Ενός ρεύματος που υποσυνείδητα «χαίρεται» για τις εκλογικές επιτυχίες του Τράμπ,που «ονειρεύεται» τη νίκη των ακροδεξιών του Βίλντερς στην Ολλανδία. Και χθες περίμενε σαδιστικά τη συντριβή του Μακρόν και τη μεγάλη επικράτηση της Λεπέν. Με μοναδικό επιχείρημα την κλιμάκωση της αναταραχής στην Ευρώπη. Αυτή η αριστερά υπήρχε πάντοτε, αλλά ήταν περιθωριακή και ανυπόληπτη.

  Δυστυχώς στις μέρες μας η πολιτική σχιζοφρένεια απο περιθωριακό φαινόμενο μετεξελίσσεται σε κυρίαρχο ιδεολογικό και πολιτικό μόρφωμα στην ευρωπαϊκή αριστερά. Κυρίως για λόγους εκλογικής ψηφοθηρίας, αφού τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης φυσούν τον αέρα στα πανιά του λαϊκισμού και της τυφλής διαμαρτυρίας.

  Ο λαϊκισμός γίνεται μια τρομερή εκλογική μηχανή που δημιουργεί κυβερνώσες πλειοψηφίες σχεδόν εκ του μηδενός. Η ελληνική εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αρκούντως διαφωτιστική.

  Στην εκλογική «λαφυραγώγηση» των μαζών επενδύει πλέον η κυρίαρχη μορφή της αριστεράς,σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και τραγική επιστροφή. Στα «μαύρα χρόνια» της δεκαετίας του 1920 και του ’30.

  Οταν η επίσημη γραμμή των σταλινικών Κομμμουνιστικών Κομμάτων ήταν ότι ο κύριος εχθρός δεν ήταν ο φασισμός και ο ναζισμός,αλλά η …σοσιαλδημοκρατία. Την οποία χαρακτήριζαν «δίδυμη αδελφή του φασισμού». Μια πολιτική γραμμή που έφερε τα «γνωστά» αποτελέσματα.

  Περίπου έναν αιώνα μετά,βρέθηκε στη Γαλλία ένας περιθωριακός πολιτικός που ξεκίνησε μάλιστα ως «τροτσκιστής» να βρυκολακιάσει τον σταλινισμό. Προφανώς η ψυχιατρική σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 11. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Ο Λαφαζάνης θέλει Λεπέν και δεν το κρύβει

  http://www.iskra.gr/%CE%B5%CE%B3%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%89%CF%82/

  Εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστημένα, ως μια υπερπαράταξη, στηρίζουν Macron
  Από Ν. Ζ – 25/04/20170

  Τέτοια συσπείρωση «ποικίλων» και «διαφορετικών», κατ’ όνομα, πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων στην χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο και στοίχισή τους πίσω από την υποψηφιότητα ενός πολιτικού, όπως του Emmanuel Macron, ίσως να μην έχει ξαναεμφανιστεί στην σύγχρονη πολιτική ιστορία.

  Όλες από κοινού οι μνημονιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις στη χώρα μας, όλες οι δυνάμεις, οι υπεύθυνες και συνυπεύθυνες της μεγαλύτερης καταστροφής που έχει υποστεί χώρα σε ειρηνική περίοδο και οι οποίες συνεχίζουν αμείωτα το άθλιο καταστρεπτικό τους έργο, όλες, λοιπόν, από κοινού αυτές οι ένοχες πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, ως έτοιμες από καιρό, να δηλώσουν ταπεινά και χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την υποστήριξή τους στον υποψήφιο των τραπεζών και εκπρόσωπο της Rothschild, τον Emmanuel Macron. Τον Emmanuel Macron υποψήφιο της «μεταπολιτικής» και ενός νέου «πολιτικού κέντρου» που υπερβαίνει πολιτικούς διαχωρισμούς και σύνορα για να ταυτιστεί με την ακραιφνή Ευρώπη του χρηματιστικού και πολυεθνικού κεφαλαίου, την καθαρή ιμπεριαλιστική Ευρώπη μιας άτεγκτης, με σαρδόνιο χαμόγελο, αποικιοκρατίας και τον σκληρό πυρήνα μιας «παγκοσμιοποίησης» των πιο αδίστακτων αγορών.

  Ο Κυρ. Μητσοτάκης τάχθηκε με τον Macron και τόνισε ότι αυτός είναι ο γνήσιος εκφραστής των ανύπαρκτων κενόλογων «ιδεών» του τελευταίου στην χώρα μας. Η Φώφη Γεννηματά έτρεξε άρον-άρον να στοιχηθεί με τον Macron, διεκδικώντας κι αυτή την σημαία του. Για τον Στ. Θεοδωράκη δεν το συζητάμε, «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», Macron και ξερό ψωμί και δικαιολογημένα. Ακόμα και ο Βασ. Λεβέντης βγήκε υποστηρικτής του Macron, για να μη μιλήσουμε για όλα τα αναρίθμητα συστημικά μέσα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες, παπαγαλάκια κάθε λογής που λύσσαξαν να εκθειάζουν σε όλους τους τόνους τον Macron και ιδιαιτέρως την γυναίκα του.

  Η πιο κωμικοτραγική, όμως, περίπτωση καιροσκοπισμού είναι αυτή του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.

  Ο Τσίπρας και μαζί του όλος ο νεομνημονιακός κυβερνο-κομματικός εσμός, αφού την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησαν και μέσω του κατ’ όνομα Κομμουνιστικού Κόμματος και ουραγού πάντοτε, έγλειψαν εκεί που τους έφτυναν, δηλώνοντας στήριξη στον Mélenchon, τώρα, μπροστά στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, επέστρεψαν τρέχοντας και απολογούμενοι στην ιδεολογικοπολιτική τους κοίτη: δήλωσαν πλήρη υποταγή στον Γάλλο, στη νιοστή «Σημιτο-Στουρνάρα», Emmanuel Macron.

  Ο εγχώριος κύκλος έκλεισε ενδόξως, για να πάρουν τη σκυτάλη τα πιο εξωνημένα ευρωπαϊκά κατεστημένα κέντρα.

  Ως μια φωνή και μια γροθιά όλο το απαίσιο ευρωκεντρικό μπλοκ, από την Merkel και τον Schäuble, τον Gabriel και τον Schultz, τον Dijsselbloem, τον Moscovici και τον Juncker, έως όλους τους πρωθυπουργούς των ευρωενωσιακών χωρών και τους αναρίθμητους αξιωματούχους παρατρεχάμενους της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, έσπευσαν να δηλώσουν πίστη στον Macron.

  Το πρόσχημα όλων αυτών, εγχώριων και Ευρωπαίων, για την ευθυγράμμιση πίσω από τον κύριο «ούτε αριστερά, ούτε δεξιά», ούτε και τίποτα, E. Macron είναι να σώσουν τη δημοκρατία στην Ευρώπη!

  Για ποια δημοκρατία μας μιλάνε, όμως, οι υποκριτές;

  Τον ολοκληρωτισμό των Βρυξελλών στην ήπειρο, την δικτατορία των αγορών, την δικτατορία του ευρώ και των τραπεζιτών δεν την βλέπουν;

  Την κατοχή, τη νέα επταετία που έχουν επιβάλει στην Ελλάδα, με την μνημονιακή χούντα του κουαρτέτου δεν την βλέπουν; Δεν είναι δικό τους τερατούργημα;

  Την κοινωνική διάλυση και φτωχοποίηση σε όλην την ήπειρο με την χώρα μας το χειρότερο κλωτσοσκούφι ούτε αυτό το βλέπουν;

  Από πότε η πιο ανελέητη αποικιοκρατία και οι πιο βάρβαρες πολεμικές εκστρατείες, που έχουν μετατρέψει σε ερείπια Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, ονομάζεται υπεράσπιση της δημοκρατίας;

  Γιατί στηρίζουν τον Macron; Για τον απλό λόγο: θέλουν να καταστήσουν την Γαλλία εργασιακό κάτεργο και να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα σε όποια εργασιακή και δημοκρατική οχύρωση έχει απομείνει στην Γαλλία και επομένως να υπάρξει η τέλεια ισοπέδωση και εκμετάλλευση στον ευρωπαϊκό Νότο και από εκεί σε όλη την ήπειρο.

  Για να επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, προς δόξαν των τραπεζών και των πολυεθνικών γιγάντων.

  Για να δυναμώσουν στο έπακρο την γερμανογαλλική σιδερένια συμμαχία, με το Βερολίνο απόλυτο επικυρίαρχο, ώστε, στο όνομα του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», η γερμανική μπότα του Δ’ Ράιχ να συνθλίψει τα πάντα στην Ευρώπη: εθνικές κυριαρχίες, Συντάγματα και αντιπροσωπευτικά σώματα, επιβάλλοντας παντού έναν νέο «αυτοκρατορικό» ολοκληρωτισμό του χρήματος με «δημοκρατικό» προσωπείο.

  Αυτό είναι το πρόγραμμα του Macron, που στηρίζουν με τόσο πάθος, έξαλλοι από ενθουσιασμό, οι εγχώριοι μνημονιακοί, οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και η ευρωπαϊκή πολυεθνική και χρηματιστική ολιγαρχία.

  Αυτό δυστυχώς είναι το πρόγραμμα του Μητσοτάκη, το πρόγραμμα του Τσίπρα, το πρόγραμμα της Γεννηματά, του Θεοδωράκη και του Λεβέντη.

  Είναι το κοινό πρόγραμμα της εκποιημένης εθελόδουλης ολιγαρχικής διαπλεκόμενης εξαρτημένης Ελλάδας που το καλύπτουν ηγέτες και ηγετίσκοι πίσω από φτηνές αντιπαραθέσεις, που κρύβουν στα μάτια των αφελών την κακόηχη μνημονιακή υπερσυμφωνία.

  Όλοι αυτοί μας καλούν στο όνομα της απόκρουσης της Lepen και της «υπεράσπισης της δημοκρατίας», να κλείσουμε τα μάτια και τη μύτη μας, να σταματήσουμε τη σκέψη μας και να κλειδώσουμε τη λογική μας, για να φωνάξουμε με ενθουσιασμό μαζί τους: ζήτω ο Macron, ζήτω ο ολοκληρωτισμός των αγορών, ζήτω η υποταγή στον γερμανογαλλικό άξονα, ζήτω η δικτατορία του ευρώ και ζήτω ο εκφασισμός της μιας και μοναδικής σκέψης και πολιτικής.

  Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

  Γιατί όλος αυτός ο ολοκληρωτισμός, πέραν των άλλων καταστρεπτικών, θρέφει και γιγαντώνει και τον εκφασισμό της Lepen. Όπως τον έθρεψε και τον έφερε και στον β’ γύρο.

 12. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=875411

  Κρουστάλλη Δήμητρα

  Δημοσκόπηση Κάπα Research: Φταίνε οι άλλοι, όχι εμείς!
  Οι Ελληνες σε πλήρη σύγχυση επτά χρόνια μετά το Μνημόνιο
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2017

  Μια «παγωμένη» εικόνα. Η σύγκριση των δημοσκοπήσεων της Κάπα Research με διαφορά ενός έτους (Απρίλιος 2016 – Απρίλιος 2017) δείχνει την Ελλάδα σε ακινησία, σε στασιμότητα, ανήμπορη να κλείσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν και να προχωρήσει στο μέλλον. Οι Ελληνες παραμένουν απογοητευμένοι (72%), ανήσυχοι (71%), θυμωμένοι (64%) και το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στην ανυποληψία. Η πλειονότητα των πολιτών απαντά ότι εμπιστεύεται περισσότερο τους φίλους και τις προσωπικότητες που ακολουθεί στα social media (26,5%), ακόμα και την τρόικα (19,5%), και ελάχιστα τους πολιτικούς (7,5%). Παρά τις διαφορές των κομμάτων, κυρίαρχο αφήγημα δεν υπάρχει, η κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη απέναντι στους μικρούς και στους μεγάλους στόχους. Μέσα στη συλλογική σύγχυση και στην υποχώρηση του πνεύματος προόδου και δημιουργίας αναβιώνουν τα αρχαϊκά στερεότυπα· η Ελλάδα υπήρξε θύμα των μεγάλων δυνάμεων (68%), οι Ευρωπαίοι τήρησαν τιμωρητική στάση (41,5%), δεν άξιζαν στη χώρα επτά χρόνια μνημόνια (56,5%) – όπως και ο διεθνής έλεγχος σε προηγούμενες χρεοκοπίες.

  Αυτές οι ιστορικά επίμονες πεποιθήσεις που πηγάζουν από τα σπλάχνα της κοινωνίας λειτουργούν σαν οξύ που διαβρώνει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, κάθε δομική αλλαγή και σιγοκαίει ακόμα και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

  Η επιστροφή στον εθνικισμό αποτελεί πανευρωπαϊκή τάση και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα, ωστόσο μέσα από τις παράδοξες απαντήσεις προβάλλει ακόμα ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό του έθνους: η μετάθεση της ευθύνης στους άλλους.

  Υπάρχουν ταυτόχρονα και η συλλογική ευθύνη και η ατομική αθωότητα. Σήμερα, 23 Απριλίου, συμπληρώνονται επτά χρόνια από την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο για προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

  Πώς αποτιμούν την ψήφο τους οι πολίτες στις τέσσερις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν; «Ψήφισα σωστά» απαντά σχεδόν χωρίς διακυμάνσεις το 68,5%. Και πώς ψήφισε το σύνολο του εκλογικού σώματος στις αντίστοιχες αναμετρήσεις; «Ψήφισε λάθος» απαντά το 60,5% – 72,5%. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι απόψεις για τη διαχείριση των οικονομικών πριν από την κρίση. Η κοινωνία ξόδευε περισσότερα από όσα μπορούσε να παραγάγει, δηλώνει το 72%, αλλά όταν η ερώτηση αφορά προσωπικά τους ερωτηθέντες η απάντηση «ξόδευα όσα έπρεπε» συγκεντρώνει ποσοστό 75,5%.

  Η ελληνική κοινωνία, εγκλωβισμένη στο καθαρτήριο, ούτε καταστρέφεται ούτε σώζεται, απλώς πετροβολάει τους «άλλους» και τελικά τον εαυτό της.

  Το ενδιαφέρον για την πολιτική έχει ατονήσει εφόσον ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά κατάφεραν να αλλάξουν την πολιτική της λιτότητας, και οι Ελληνες περιορίζονται στον μικρόκοσμο της οικογένειας και της εργασίας τους. Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δεν πείθουν. Τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τροϊκανοί, τραπεζίτες, δημοσκόποι, συνδικαλιστές απορρίπτονται σχεδόν καθολικά από την ελληνική κοινωνία και όπως φαίνεται συνδιαλέγονται περισσότερο μεταξύ τους παρά με τον κόσμο.

  Οι πολίτες αποφεύγουν να κάνουν απολογισμό της κρίσης, να αντιληφθούν τι συνέβη και να κατανείμουν τις ευθύνες όπου ανήκουν. Επιπλέον πιστεύουν ότι όλες οι επιλογές τους σε ατομικό επίπεδο ήταν σωστές. Παράλληλα, εξαιτίας του κλίματος «θυματοποίησης» στη σχέση με τους εταίρους, παγιώνεται ο διχασμός απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και στο κοινό νόμισμα.

  Η έρευνα δείχνει μια κοινωνία χωρίς εμπιστοσύνη στους θεσμούς που την εκπροσωπούν, χωρίς στηρίγματα, περισσότερο εξουθενωμένη και απελπισμένη από κάθε άλλη φορά, η οποία μπορεί, αν πειστεί, να κάνει μια ηρωική προσπάθεια σωτηρίας ή μπορεί με εξίσου «ηρωική» αδιαφορία να αφεθεί στην καταστροφή. Στο παρελθόν έχουν συμβεί και τα δύο.

  Βουλιάζει στη δυσαρέσκεια ο ΣΥΡΙΖΑ, (….)

 13. Παράθεμα: Τσίπρας στηρίζει Γάλλο Τσίπρα-Γάλλος Τσίπρας αδειάζει Τσίπρα-Τσίπρας στηρίζει Μακρόν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 14. Ο/Η αναρχοκομμουνόπανο λέει:

 15. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.crashonline.gr/%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF/

  Ο αθυρόστομος Νικόλας Μαδούρο, που λογοκρίνει τα ΜΜΕ και συνεχίζει τον αντιαμερικανισμό του Τσάβες
  18. Φεβρουαρίου, 2014

  Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι ο αποθανών πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες ίσως να επηρέασε τον Χριστό, ο οποίος οδήγησε τους καρδινάλιους στην επιλογή ενός Λατινοαμερικανού πάπα! «Γνωρίζουμε ότι ο Κομαντάντε μας ανήλθε στους ουρανούς και βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χριστό. Κάτι επηρέασε την επιλογή ενός νοτιοαμερικανού πάπα, κάποιος νεοαφιχθείς στο πλευρό του Χριστού που τού είπε: «Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της Νότιας Αμερικής. Ο Τσάβες θα μπορούσε επίσης να συγκαλέσει ανά πάσα στιγμή μία Συνταγματική Συνέλευση στον Παράδεισο για να αλλάξει την επί της γης Εκκλησία ώστε ο λαός, ο αληθινός λαός του Χριστού, να διοικεί τον κόσμο», πρόσθεσε ο Νικόλας Μαδούρο.

 16. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.cnn.gr/news/ellada/story/79554/mikis-theodorakis-o-tsipras-einai-o-egkefalos-gia-tin-epivoli-toy-madoyrismoy-stin-xora-mas

  Μίκης Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας είναι ο εγκέφαλος για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας

  Με άρθρο του στο διαδίκτυο ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «Μαδουρισμό» καταλογίζοντας του «απόπειρα παράνομης διαιώνισης της εξουσίας με δήθεν «νόμιμα» μέτρα»

  Ο μουσικοσυνθέτης μιλά για τον «μαδουρισμό» ως μια καινούρια έμπρακτη τακτική που επιχειρείται αυτή τη στιγμή και στη Βενεζουέλα, με τη διαφορά ότι εκέι, η λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται μαχητικά στους δρόμους σε αντίθεση με τον «εξουδετερωμένο» ελληνικό λαό.
  «Από τη στιγμή που ένας αριστερός μεταβάλλεται σε έναν αμοραλιστή εξουσιομανή δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια προκειμένου να διατηρήσει επ’ αόριστον τα προνόμια της εξουσίας του», γράφει χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «εγκέφαλο για την επιβολή του Μαδουρισμού στην χώρα μας»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.