σ. Τσίπρας, Μάρτιος 2014: «το πλεόνασμα (της ΝΔ) είναι βαμμένο με αίμα»

[το πλεόνασμα 0,3% της Δεξιάς «βάφτηκε με αίμα» – το δικό μας 4,19% είναι νίκη του λαού…]

V e n c e r e m o s !

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τη δημοσιονομική επίδοση της κυβέρνησης το 2016: «το πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με τον ορισμό του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας, έφθασε στο 4,19% του ΑΕΠ ή 7,369 δισ. ευρώ, έναντι στόχου μόλις 0,5% ή 879 εκατ. ευρώ, δηλαδή ήταν 8 φορές πάνω από  τον στόχο...»

Μάρτιος 2014. Ο Αλέξιος Τσίπρας για το τότε πλεόνασμα της ΝΔ (το πλεόνασμα του 2013 ήταν μόλις 0,3%) στον προεκλογικό του λόγο επαναλάμβανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει ακροδεξιά χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι «το πλεόνασμα είναι βαμμένο με αίμα» και οφείλεται στην «αφάνταστη δυστυχία και τις απίστευτες στερήσεις του ελληνικού λαού».

Και η Handelsblatt παρατηρεί: «Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μπορεί να είναι υπερήφανος για το πλεόνασμα, αλλά κάθεται σε βουνό από απλήρωτους λογαριασμούς. Προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών περιμένουν εδώ και χρόνια να εξοφληθούν. Οι ανοιχτοί λογαριασμοί άγγιζαν τα 4,55 δισεκ. ευρώ τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου και 5,05 δις ευρώ τέλος Φεβρουαρίου συν τον ΦΠΑ ύψους 1 δισεκ. ευρώ».[πηγή]

Να προσθέσουμε σε αυτά της Handelsblatt ότι άλλαξαν τα φώτα στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Δηλαδή το πλεόνασμα των ΣυριζΑΝΕΛ επιτεύχθηκε λόγω της σαρωτικής αύξησης των φόρων και των οφειλών στον ιδιωτικό τομέα που μετέφερε χρήματα από τις παραγωγικές τάξεις προς το δημόσιο το οποίο τα συσσώρευσε προκειμένου να παρουσιάσει, ως καλός μαθητής, ένα υπέρογκο πλεόνασμα 4,19%.

Μπλέξαμε.

Advertisements
This entry was posted in Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to σ. Τσίπρας, Μάρτιος 2014: «το πλεόνασμα (της ΝΔ) είναι βαμμένο με αίμα»

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Καλέ έχουν σταματήσει οι αφτοκτονίες.
  Δεν το ξεύρετε

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε έχω τις γνώσεις του.. Γιάνη. Η χρήση της κοινής λογικής, είναι αρκετή για να μας δείξει, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, τι κάνουμε, που δεν έπρεπε να κάνουμε και τι δεν κάνουμε, που οφείλουμε να κάνουμε για να βγούμε κάποια στιγμή από το αδιέξοδο.
  Τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο, από να συζητάμε για συντάξεις. Μειώνονται οι συντάξεις, όχι δεν μειώνονται ο οι συντάξεις. Σχεδόν, ούτε μια λέξη, ότι εφόσον δεν έχουμε παραγωγικές επενδύσεις και δεν παράγουμε ουσιαστικά τίποτα, για εξαγωγές και άρα δημιουργία «υγειούς» πλεονάσματος , είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει «ούτε σάλιο», άρα είμαστε υποχρεωμένοι να δανειζόμαστε από τράπεζες-οι οποίες ως γνωστό, είναι ψυχροί οικονομικοί μηχανισμοί που στοχεύουν στο κέρδος. Μιά τέτοια καταστροφική τακτική, θα μας έχει οικονομικά και όχι μόνο, καθηλωμένους, άπραγες και ζητιάνους. Δηλαδή, θα είμαστε, πάντα σε μία κατάσταση ανάγκης και υποστήριξης από μηχανισμούς οικον. βοήθειας.
  Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ιδέα από σοβαρές επενδύσεις. Ελκουμε την καταγωγή μας, από το Βυζάντιο και την Οθωμανική περίοδο. Την εποχή, που στην Ευρώπη είχε αρχίσει η Αναγέννηση και αργότερα η βιομηχανική επανάσταση, η τότε «άρχουσα τάξη» αρκούνταν να ανταγωνίζεται τους Οθωμανούς, στην άγρια φορολόγηση, στους φτωχούς και δεισιδαίμονες ραγιάδες.
  Κατά την διάρκεια της επανάστασης, πολλοί κοτσαμπάσηδες και οπλαρχηγοί αύξησαν τον πλούτο τους, με ταχύτατους ρυθμούς (υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για αυτό το θέμα, στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Ελεύθερη Ερεύνα»).
  Μια τακτική, του πιο αισχρού παρασιτισμού, Αυτό μάθαμε, αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε, πάνω- κάτω και σήμερα, παρ’ ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε δραματικά, στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο.
  Τυπικό παράδειγμα, η τέλεση των εγκαινίων των εθνικών οδών, με την παρουσία του παπαδαριού, σε ρόλο μαύρης μαγείας. Ποιοι σοβαροί πολιτικοί, θα έκαναν τέτοιο πράγμα; Ρωμιοσύνη!
  Θέλουμε τα χρήματα, των τραπεζών, αλλά όχι για επενδύσεις, αλλά για παχυλές συντάξεις και επενδύσεις για «κοπανιστό αέρα», εφόσον είναι γνωστό, ότι οι τραπεζίτες είναι ιμπεριαλιστές, είναι κουτόφραγκοι που θα μας δανείζουν αιωνίως, είναι σιωνιστές, κατάγονται από την «μαύρη αδελφότητα», από τους ερπετοειδείς κλπ κλπ.
  Υπάρχει μία ομιλία του Κλάους Ρέγκλιντ, επικεφαλής του ευρωπαικού μηχανισμού στήριξης, στην οποία τονίζει πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, δανείζει την Ελλάδα με επιτόκιο 1% , ενώ το ΔΝΤ με 5%. Ότι το 50% του χρέους του μηχανισμού είναι «ελληνικό χρέος». Ότι καμιά άλλη χώρα, δεν έχει δεχθεί τέτοια βοήθεια στην ιστορία αυτού του μηχανισμού. Και τονίζει, πως οι άλλες χώρες που δέχθηκαν παρόμοια βοήθεια, εφάρμοσαν τα μέτρα και τώρα χρηματοδοτούνται από τις αγορές.
  Καλό είναι την διαβάσουμε. http://www. newmoney,gr/palmos-oikonomias/320818-regklingk-..

 3. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/pleonasma-ypokrisias-aristeris-kai-deksias-44341397146

  Πλεόνασμα υποκρισίας, αριστερής και δεξιάς

  Ο Τσίπρας προκαλεί, ως συνήθως, θυμηδία. Σήμερα πανηγυρίζει για το (δικό του) πλεόνασμα «ελπίδας και ανάπτυξης», ενώ χαρακτήριζε πλεόνασμα… «αίματος» αυτό των προηγούμενων. Η σημερινή αντιπολίτευση τον μιμείται, έστω με πιο ήπιες υπερβολές

  Γιώργος Καρελιάς

 4. Ο/Η Left λέει:

  Η πραγματική οικονομία καταρακώνεται, παραγωγικότητα και εξαγωγές έχουν μειωθεί τραγικά, σχέδιο δεν υπάρχει, μας κυβερνούν κρεττίνοι

 5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Η φωτο δείχνει δυο ρεντίκολα

 6. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αίμα υπάρχει εδώ αληταράδες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.