Ενώ η δίκη της ιερής «Αλληλεγγύης» δεν λέει να αρχίσει

[Η ΜΚΟ καταλαμβάνει σχολείο με το νέο της όνομα «Αποστολή»]

«Κοντά στη νεολαία και στα παιδιά, ο Χριστόδουλος έσκυβε πάντα για να τα αφουγκρασθεί». (Από την ευσεβή «Εσπρέσσο» του φυγόδικου Άρχοντα της Εκκλησίας κ.Πέτρου Κυριακίδη, 30.1.2009-«Ο παπάς που δεν μάσαγε»)

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ η δίκη της ιερής «Αλληλεγγύης» των σάπιων κοτόπουλων του Χουντόδουλου και του οσίου αρχιμανδρίτου Φουρλεμάδη (ηγετικού στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, χειροτονημένου στη Ρουμανία, που εναλλάσσει αρμονικά το ράσο με την πολιτική ενδυμασία), έχει εξαγγελθεί από τις 27.9.2016 («Σε δίκη τέσσερις για το σκάνδαλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»), χωρίς έκτοτε η αδέκαστη Δικαιοσύνη, που εποπτεύθηκε επαξίως πολιτικά αμέσως μετά τη νίκη των επαναστατικών δυνάμεων από τους κ.κ. Παρασκεβώπουλλω (Ψυχαναλυτή της Χ.Α.) και Παπαγγελόπουλο (εξαίρετου δικαστικού της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της δεξιάς ΕΥΠ ), να την έχει προχωρήσει (πάμε κι εδώ για παραγραφή, όπως έχει καταγγείλει ο άγιος Δωδώνης: «Μεταξύ κατεργαραίων ‘Αλληλεγγύη’»;), αντιγράφουμε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» το παρακάτω πρόσφατο δημοσίευμα (Χ.Κάτσικας, 2.4), ως συνέχεια ενός άρθρου της Θεολόγου Ανδριανής Στράνη, που είχαμε (6.3.2016) αναδημοσιεύσει [«Το σκάνδαλο «Αλληλεγγύη» (τώρα «Αποστολή)»] , από το γνωστό αριστερό εκπαιδευτικό ιστότοπο “AlfaVita”.

Πρόκειται για την προσπάθεια της φιλάνθρωπης αυτής οργάνωσης με το γνωστό πλούσιο παρελθόν (τα εκατομμύρια που έφαγε θα τα πληρώσουν οι συνταξιούχοι που τόσο αγαπά ο Τσίπρας;), να βάλει πόδι μέσα σε σχολικό κτίριο (1000 m2 !).

Αναρωτιέμαι αν η ιερή ΜΚΟ έχει ξοδέψει έστω και ένα ευρώ από την εκκλησιαστική περιουσία, πέρα από τις ευρωπαϊκές, κρατικές και ιδιωτικές χορηγίες σε χρήμα και σε είδος, που απομυζά. Την φιλανθρωπία της ΜΚΟ απέναντι σε φτωχά παιδιά εκτιμά ιδιαίτερα κάποιος γονιός μαθητών της Σχολής Χιλλ. Διαβάστε το σχετικό ευλαβές ρεπορτάζ του υπόδικου για το δεύτερο ιερό παραδικαστικό (H δίκη καθυστερεί) στενού συνεργάτη του Χριστόδουλου Σωτηρίου Τζούμα:   «Μηνύματα για την κοινή συνύπαρξη από Ιερώνυμο και Τσίπρα»: «…«Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα….». Στο μεταξύ να θυμίσουμε πως για τον ελπιδοφόρο κάποτε νεαρό συνεργάτη του Χουντόδουλου, υπόδικο αρχιμανδρίτη σήμερα πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, είχαμε διαβάσει σε άρθρο μακαρίτη εγκυρότατου εκκλησιαστικού συντάκτη, ενταγμένου στα ενδότερα της Εκκλησίας επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ:  «Tο ΚAΛAMI – Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της» (Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ-2005), «….Ένας άλλος περίεργος τύπος,  που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους Βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι…».

Παραθέτω τώρα το ρεπορτάζ της «Εφ.τ.Συντ.»:«Αποστολή» εξετελέσθη!» 

«Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να παραχωρήσει το κτίριο των πρώην εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Ταύρου, που βρίσκεται εντός του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίων-Λυκείων της περιοχής, στη ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκπαιδευτικοί φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, με πρωτοβουλία της Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο 1ο Λύκειο Ταύρου τη Δευτέρα, κατήγγειλαν τη σκανδαλώδη αυτή απόφαση παραχώρησης απαραίτητου στεγασμένου εκπαιδευτικού χώρου (πάνω από 1.000 τ.μ., με ένα από τα μεγαλύτερα αμφιθέατρα στη χώρα) στη ΜΚΟ. Παράλληλα, οι φορείς αποφάσισαν νέα σύσκεψη εντός του Απριλίου για την οργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και της «Αποστολής» αποφασίστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο η παραχώρηση σχολικού χώρου από το συγκρότημα Γυμνασίων και ΓΕΛ Ταύρου για 10 χρόνια στη ΜΚΟ «Αποστολή» (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, 1/2/2016). Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δωρεάν παραχώρηση των χώρων του πρώην εργαστηρίου του ΕΠΑΛ μαζί με το 50% του αύλειου χώρου με αποκλειστική χρήση από την «Αποστολή» για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και με σκοπό την «εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας 6-12 ετών από δοκιμαζόμενες οικογένειες μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, για μελέτη και ενισχυτική διδασκαλία, φαγητό, δημιουργική απασχόληση κ.λπ.». Στην απόφαση αυτή η εκπαιδευτική κοινότητα (Σύλλογοι Διδασκόντων Καθηγητών, η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ), καθώς και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου είχαν εκδηλώσει τις έντονες ενστάσεις και επιφυλάξεις τους για την προώθηση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, χορηγών, ΜΚΟ και αστικών ΜΚΕ, σε δημόσιους σχολικούς χώρους που λειτουργούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης ως υποκατάστατα του κράτους πρόνοιας.

Η εν πολλαίς αμαρτίαις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» έχουν η ίδρυση και η δράση των «ιερών» ΜΚΟ («Αλληλεγγύη», «Αγάπη», «Αποστολή») που λειτουργούν ως «μη κυβερνητικές» και «μη κερδοσκοπικές» εταιρείες. Η ιστορία τής εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης «Αλληλεγγύης» είναι ενδεικτική. Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα, «φέσωσε» το κράτος με 14,6 εκατομμύρια ευρώ. Η «Αλληλεγγύη» την πρώτη περίοδο κυβέρνησης Κ. Καραμανλή (2004-2007) έλαβε από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ τρία εκατομμύρια ευρώ και σε τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή της (2002) από το δυαράκι στο Κολωνάκι βρέθηκε με ιδιόκτητα γραφεία στην Κυψέλη (2006) και με προσωπικό 100 υπαλλήλους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την «Αλληλεγγύη» άρχισε με το σκάνδαλο των 340 τόνων σάπιων πουλερικών που είχαν αγοραστεί μέσω ενός προγράμματος του ΥΠΕΞ (Απρίλιος 2007). Το συγκεκριμένο «πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, το ΥΠΕΞ κατήγγειλε την «Αλληλεγγύη» και ζήτησε την έντοκη επιστροφή της χρηματοδότησης. Μετά το φιάσκο των σάπιων πουλερικών, η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» οδηγήθηκε στην ποινική και την αστική Δικαιοσύνη. Κατά την εκκαθάριση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, διαπιστώθηκε συνολική ζημιά 9.505.200 ευρώ. Το ΥΠΕΞ ζήτησε με τις καταλογιστικές πράξεις του την έντοκη επιστροφή των προκαταβολών που εκταμίευσε η «Αλληλεγγύη» με τις προσαυξήσεις – συνολικό ποσό 7.490.456,99 ευρώ. Σχετική αγωγή κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο (Αύγουστος 2010). Μετά το σκάνδαλο και την κατάργηση της «Αλληλεγγύης», ιδρύεται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η ΜΚΟ «Αποστολή» (2010) ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με εθνική και διεθνή εμβέλεια. Η ΜΚΟ «Αποστολή» αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος («Αλληλεγγύη»), ενώ δηλώνει: «Δεν αποτελεί πρόθεσή μας να μετατραπούμε σε εργολάβους και κατασκευαστές». Το γεγονός ότι η «Αποστολή» ακολουθεί μια διαχειριστική λογική φαίνεται από την ευθυγράμμισή της με τις γραφειοκρατικές τεχνοκρατικές επιταγές της Ε.Ε. για την απόκτηση «πιστοποίησης» προκειμένου να απορροφήσει την ανάλογη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτό, διαβάζουμε: «Η Αποστολή απέκτησε διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση τεχνικών έργων και παροχής υπηρεσιών (τύπου Α και Β) η οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013)».

Το φιλανθρωπικό έργο της ΜΚΟ «Αποστολή» στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου προβάλλεται ήδη από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Δημήτρειο» στο Μοσχάτο, όπου, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη των γονιών για δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών 6-12 ετών, οργανώνει πρόγραμμα κάθε Σάββατο 10.00-14.00. Ωστόσο, ενώ το παραπάνω πρόγραμμα προβάλλεται ως «δωρεάν» («όλα τα υλικά ζωγραφικής, κατασκευών, καθώς και ένα θρεπτικό κολατσιό και λιχουδιές, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ»), στη συνέχεια αναφέρονται οι οικονομικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα με το μηνιαίο κόστος να κυμαίνεται από 30 έως 70 ευρώ για ένα έως τρία παιδιά, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί αυτή η φιλανθρωπία διενεργείται από μία ΜΚΟ/ΜΚΕ, την «Αποστολή», και όχι απευθείας από την κάθε ενορία. Σήμερα όλοι αυτοί οι φορείς επαναδραστηριοποιούνται καθώς, ύστερα από ένα προσωρινό, όπως φάνηκε, «πάγωμα» της παραχώρησης του χώρου, η ΜΚΟ «Αποστολή» επανέκαμψε λίαν προσφάτως…».

Ο υπόδικος πανοσιολογιότατος Φουρλεμάδης, με πολιτική περιβολή, κάνει δηλώσεις ως εκπρόσωπος του Alpha, κατά την διάρκεια της ναυαγισμένης διαδικασίας αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών του Νόμου Παππά..

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ενώ η δίκη της ιερής «Αλληλεγγύης» δεν λέει να αρχίσει

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Άσχετη διακοσμητική φωτογραφία

  Οι ενδοεκκλησιαστικοί καυγάδες οδηγούν σε μεγάλες αποκαλύψεις:

  https://roides.wordpress.com/2011/12/30/30dec11/

  Μεταξύ κατεργαραίων «Αλληλεγγύη»;
  Posted on 30/12/2011
  Πάει για παραγραφή ο κ.Φουρλεμάδης;

  Χρυσόστομος τ.Ζακύνθου: «Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή».

  «Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου (“Free Sunday”: 25-12-2011)

  M.:“………….Το μόνο που άλλαξε ήταν, αντί Χριστόδουλου, Ιερώνυμος. Ο ένας φώναζε δυνατά ό,τι ήθελε να κάνει, ενώ ο άλλος το κάνει μουλωχτά……….

  Δ.: Καθ’ οδόν το τσουνάμι. Φοβάστε κάτι αντίστοιχο και σήμερα;
  Μ.:Στο δρόμο είναι το τσουνάμι.

  Δ: Τότε υπήρξαν οικονομικές και άλλες υποθέσεις που είχαν πλήξει την τότε ηγεσία της Εκκλησίας…
  Μ: Γιατί, δεν έχουμε οικονομικές τώρα; Τι έγινε με την «Αλληλεγγύη»; Τι έγινε με το Ίδρυμα Κόκκορη; Τι έγινε με τα… φιλέτα της Βουλιαγμένης, που τα πούλησαν αντί πινακίου άνευ φακής στη Σύνοδο;

  Δ.:Η υπόθεση της «Αλληλεγγύης» ανάγεται πάντως στην προηγούμενη περίοδο…
  Μ:Σύμφωνοι, αλλά τι έγινε; Έμεινε ατιμώρητος με τόσα εκατομμύρια που φέρεται ότι έχει καταχραστεί.
  Δ: Για ποιον μιλάτε;

  Μ:Για τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη. Έχει στείλει γράμμα στην επιτροπή [σ.σ.: της Εκκλησίας] που τον κάλεσε και τους είπε: «Δεν έρχομαι, αλλά να ξέρετε ότι τα λεφτά που ζητάτε τα έχω εγώ για να πληρώσω τα δικαστήρια όταν με κατηγορήσουν δημοσιογράφοι, ο Ζακύνθου κ.ά.». Το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πίσω τα χρήματα και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Δεν πρέπει να βρει τους ενόχους; Να σας φέρω ένα παράδειγμα από τα εκατοντάδες που όζουν. Η «Αλληλεγγύη» κάνει με μια εταιρεία ένα συμφωνητικό για τη μεταφορά επισιτιστικής βοήθειας στο εξωτερικό. Το έργο κοστολογήθηκε 2 εκατ. ευρώ. Η μεταφορά δεν γίνεται και η εταιρεία καλείται να πάρει την αποζημίωσή της, που ανήρχετο σε 1,2 εκατομμύρια! Το μεγάλο κακό όμως είναι αλλού: ότι μιλούσαν για πρόγραμμα που είχε ήδη λήξει! Για την «Αλληλεγγύη» έχω στείλει γράμμα εδώ και ενάμιση χρόνο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του λέω: «Δεν μάθατε τίποτε περί “Αλληλεγγύης”, στην οποία αναμειγνύονται και πολιτικά πρόσωπα; Τι θα κάνετε;». Νομίζω ότι το πάνε έτσι για να γίνει παραγραφή. Και επί τη ευκαιρία, ο κ. Δήμτσας [σ.σ.: γενικός διευθυντής της ΜΚΟ που διαδέχτηκε την «Αλληλεγγύη»] δεν ήταν και πριν συνεργάτης του Χριστόδουλου;…
  Δ: Επιτρέψτε μου να επιμείνω στην υπόθεση των οικοπέδων της Βουλιαγμένης…
  Μ: Είναι σαφέστατη υπόθεση αμέλειας ή εγκληματικής πράξης…
  Δ: Ισχυρίζεστε δηλαδή ότι η απομάκρυνση του μητροπολίτη Ιωαννίνων και του κ. Ζαμπέλη από την Οικονομική Υπηρεσία οφείλεται στην υπόθεση αυτή;
  Μ: Και σε αυτή.

  Δ: Κάποια πρόσωπα της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν ρόλο στο να μη διαλευκαίνονται οι υποθέσεις;

  Μ: Ναι, ακριβώς αυτόν το ρόλο παίζουν. Αυτός είναι επικίνδυνος ρόλος……………..

  Δ: Όταν μιλάτε για αρχηγούς που δεν έχουν κότσια…

  Μ: Εννοώ και τον Αρχιεπίσκοπο. Όταν έχεις αδυναμίες, πρέπει να κρύβεσαι. Να μην ανεβαίνεις σε σκαλοπάτια ψηλότερα από εκείνα που μπορείς.

  Δ: Άρα κι εσείς στηρίξατε μια κακή επιλογή.

  Μ:Βεβαίως. Εκ των υστέρων το αναγνωρίζω….

  Δ:Δεν βλέπετε κάτι θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια;
  Μ:Ναι. Ότι δεν βγαίνουμε στους δρόμους να κραυγάζουμε. Ένα χαμηλό προφίλ περνάει πιο εύκολα και τις ανομίες…”.

  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/oi_koumparoi_efagan_tin_anthropistiki_boitheia-67202/

  Οι «κουμπάροι» έφαγαν… την ανθρωπιστική βοήθεια
  Ενα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για την Aφρική και τη Mέση Aνατολή, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, χάθηκε στη διαδρομή μέσα από πρωτοφανείς διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν και σε δικαστική εμπλοκή.
  Του ΜΠ. ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
  ΕΘΝΟΣ
  11:55, 8/10/2006

  Ενα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για την Aφρική και τη Mέση Aνατολή, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, χάθηκε στη διαδρομή μέσα από πρωτοφανείς διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν και σε δικαστική εμπλοκή. Tο πρόγραμμα είχε εκπονηθεί πριν από δύο χρόνια από την Yπηρεσία Διεθνούς Aναπτυξιακής Συνεργασίας (YΔAΣ) του υπουργείου Eξωτερικών και από την έναρξή του φάνηκε ότι βρισκόταν υπό την «προσωπική εποπτεία» του υφυπουργού Eυρ. Στυλιανίδη.
  Aνετέθη στη MKO Aλληλεγγύη της Eκκλησίας της Eλλάδος, η οποία ανέλαβε να αγοράσει από την Eνωση Aγροτικών Συνεταιρισμών (EAΣ) Pοδόπης την αδιάθετη παραγωγή σιταριού και να κάνει ζυμαρικά για τα παιδιά της Aιθιοπίας, της Aιγύπτου και της Iορδανίας.
  Tο σιτάρι έφυγε από τις αποθήκες των συναιτερισμών αλλά έφτασε μέχρι τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΣTAP Διανομών EΠE. Aπό εκεί και πέρα η τύχη του αγνοείται. Παρόμοια κατάληξη είχαν, όμως, και τα κονδύλια της ΥΔΑΣ. Aν και τα χρήματα έχουν διατεθεί, η EAΣ Pοδόπης δεν έχει ακόμη εξοφληθεί και αναγκάστηκε πριν από μερικές ημέρες να προσφύγει στα δικαστήρια, υποβάλλοντας αγωγές εις βάρος όλων των συμβεβλημένων μερών του προγράμματος για οφειλές άνω των 500.000 ευρώ. Aπό τις αγωγές τις οποίες αποκαλύπτει το «Eθνος της Kυριακής» προκύπτουν απίστευτα διαχειριστικά πράγματα και θαύματα:
  Οι αγωγές της ΕΑΣ Ροδόπης
  H EAΣ Pοδόπης στρέφεται κατά της εταιρείας ΣTAP και των εκπροσώπων της, κ. Xαραλαμπόπουλου, Kουρτίδη και παντός άλλου υπευθύνου για μη καταβολή οφειλομένων και ζητεί τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην εταιρεία.

  H EAΣ στρέφεται και κατά της Aλληλεγγύης για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και αξιώνει αποζημίωση στην περίπτωση που δεν καλυφθεί από την εταιρεία. H οργάνωση υπάγεται απευθείας στη διοίκηση της Eκκλησίας της Eλλάδος, με επικεφαλής τον Aρχιεπίσκοπο κ. Xριστόδουλο και εταίρους τους μητροπολίτες Θερμοπυλών και Bελεστίνου κ. Iωάννη και Δαμασκηνό.
  Tο νομικό συμβούλιο της EAΣ εξετάζει τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε αγωγή κατά του Δημοσίου, όπως αυτό εκπροσωπείται από το υπ. Eξωτερικών.
  Tο επισιτιστικό πρόγραμμα για την Aφρική και τη Mέση Aνατολή είχε εκπονηθεί από την YΔAΣ το φθινόπωρο του 2004 και παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό Eξωτερικών, Eυριπίδη Στυλιανίδη, στις 30/10/2004, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της EAΣ στην Kομοτηνή, η οποία είναι και εκλογική του περιφέρεια.
  Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η οργάνωση Aλληλεγγύη θα αγόραζε από την EAΣ Pοδόπης 8.500 τόνους σιτηρών. H τιμή ορίστηκε στα 13 λεπτά το κιλό και η συνολική δαπάνη προϋπολογίστηκε σε 1,1 εκατ. ευρώ. Tο υπόλοιπο ποσό, περί τις 400.000 ευρώ, έχει εγγραφεί για την κάλυψη των εξόδων παραγωγής του τελικού προϊόντος, των μεταφορικών, καθώς και τις διοικητικές δαπάνες της Aλληλεγγύης.
  Για τη μετατροπή του σιταριού σε ζυμαρικά επελέγη η εταιρεία ΣTAP Διανομών EΠE, η οποία, σύμφωνα με την Aλληλεγγύη, είχε κάνει την καλύτερη προσφορά. H παραγωγή ανετέθη στη βιομηχανία ΣTAP AE, η οποία είχε μόλις μεταφέρει το σύνολο της παραγωγικής της δραστηριότητας στη BIΠE Kομοτηνής, καθώς στις 29/12/2003 διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της πρώτης μονάδας της, στη Mάνδρα Aττικής. Kαι η νέα μονάδα, όμως, το 2005 έβαλε «λουκέτο». Παρά ταύτα το πρόγραμμα αποφασίστηκε να συνεχιστεί με τη ΣTAP Διανομών EΠE, η οποία διαβεβαίωσε ότι θα αναθέσει την παραγωγή ζυμαρικών σε άλλες εταιρείες της B. Eλλάδος.
  H συμφωνία προέβλεπε ότι η Aλληλεγγύη είχε την ευθύνη των πληρωμών και προς τις δύο πλευρές. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε, όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος, δεν διασφάλιζε πλήρως τα συμφέροντα της EAΣ. Mολονότι το σιτάρι έχει παραδοθεί, το οφειλόμενο ποσό δεν έχει καταβληθεί. H εταιρεία δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί και στις συμβατικές της υποχρεώσεις προς την Aλληλεγγύη, δηλαδή στην παράδοση της ποσότητας ζυμαρικών που είχε συμφωνηθεί.
  Σύμφωνα με καταγγελίες στην EAΣ Pοδόπης, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του σιταριού έχει μεταπωληθεί από τη ΣTAP σε άλλες επιχειρήσεις και σε εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών.
  Oι καταγγελίες γνωστοποιήθηκαν και στην Aλληλεγγύη. Aπό την πλευρά της η εταιρεία αντέτεινε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην κακή ποιότητα του σίτου. H EAΣ απέστειλε στη MKO όλα τα αποτελέσματα των γεωπονικών ελέγχων που κατέρριπταν τις αιτιάσεις της ΣTAP, ωστόσο αντί άλλης απάντησης δεχόταν την εντολή το πρόγραμμα να συνεχιστεί.
  Εξώδικο από την Αλληλεγγύη
  H διοίκηση της Aλληλεγγύης αποφάσισε να κινηθεί κατά της εταιρείας, όταν το ανθρωπιστικό πρόγραμμα είχε ολοκληρωθεί ως προς το σκέλος της παράδοσης σιταριού, ενώ στο κεφάλαιο του τελικού προϊόντος δεν είχε καν ξεκινήσει. H Διεύθυνση προχώρησε σε εξώδικη καταγγελία της συμφωνίας με την εταιρεία ΣTAP Διανομών EΠE. Παράλληλα, έσπευσε να βρει εναλλακτική λύση, ζητώντας προσφορές από άλλες επιχειρήσεις παραγωγής ζυμαρικών. O διευθυντής της Aλληλεγγύης, Δ. Φουρλεμάδης, υποστηρίζει ότι «το πρόγραμμα εξελίσσεται ιδίοις εξόδοις και σύντομα πρόκειται να αποσταλεί φορτίο ζυμαρικών στην Iορδανία, ενώ ο προγραμματισμός ισχύει και για τις άλλες δύο χώρες, την Aίγυπτο και την Aιθιοπία».
  Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΥΔΑΣ
  «Μπαλάκι» μεταξύ υπουργών οι ευθύνες
  Eρωτηματικά δεν γεννά κυρίως η στάση της Aλληλεγγύης, η οποία προχώρησε σε εξώδικη καταγγελία της σύμβασης αντί άλλων νομικών μέτρων και επωμίζεται σήμερα το κόστος του προγράμματος, όπως δηλώνει ο κ. Φουρλεμάδης. Eρωτηματικά προκαλεί ιδιαίτερα η στάση της YΔAΣ, η οποία ως εποπτεύουσα υπηρεσία όχι μόνον δεν παρενέβη, αλλά άφησε να παρέλθει και όλο το χρονικό περιθώριο που είχε οριστεί για την ολοκλήρωση του προγράμματος, δίχως να ασχοληθεί.
  Την ίδια ώρα, η συνολική ζημία της EAΣ αντιπροσωπεύει περίπου το 15% με 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών των συνεταιρισμών και το πρόβλημα αντανακλάται πλέον στις τρέχουσες υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της. Oι συνεταιριστές απευθύνθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στο υπ. Aγροτικής Aνάπτυξης όσο και στο υπουργείο Eξωτερικών ζητώντας πολιτική παρέμβαση, επισημαίνοντας ότι το όλο πρόγραμμα τελεί υπό την ευθύνη της κυβέρνησης. O υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης, A. Kοντός, δήλωσε αναρμοδιότητα, αλλά υποσχέθηκε να μεταφέρει το πρόβλημα στον υπουργό Eυ. Mπασιάκο, ενώ ο υφυπουργός Eξωτερικών Eυρ. Στυλιανίδης ζήτησε περιθώριο μερικών ημερών ώστε να μελετήσει την κατάσταση με την YΔAΣ.
  Ηθελαν να… τονώσουν την τοπική οικονομία
  Πολλά είναι τα ερωτήματα για τα κριτήρια και τις διαδικασίες επιλογής της εταιρείας ΣTAP ως εταίρου στην παραγωγή ζυμαρικών για επισιτιστική βοήθεια. Tο έργο δόθηκε με απευθείας ανάθεση, παρότι το ύψος του προγράμματος επιβάλλει τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού.
  Για να παρακαμφθεί το νομικό πρόβλημα, το πρόγραμμα χρειάστηκε να κατακερματιστεί.
  Το σκεπτικό
  Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προτάθηκε από τον υφυπουργό Eξωτερικών Eυρ. Στυλιανίδη, με το σκεπτικό να τονωθεί η τοπική οικονομία.
  Συνεργάτες του υφυπουργού, πάντως, αντικρούουν αυτή την εκδοχή και παραπέμπουν στην Aλληλεγγύη, επισημαίνοντας ότι η MKO της Eκκλησίας έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση, όπως και για το περιεχόμενο των συμφωνιών που έκανε τόσο με τους συνεταιριστές όσο και με τους επιχειρηματίες.
  Ωστόσο οι πληροφορίες «καρφώνουν» τον υφυπουργό: O ιδιοκτήτης της ΣTAP, T. Xαραλαμπόπουλος, είχε περιληφθεί στην ομάδα επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας K. Στεφανόπουλο και τον υφυπουργό Eξωτερικών Eυρ. Στυλιανίδη, στα μέσα του 2004, στο Aζερμπαϊτζάν, μαζί με άλλους 14 εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Pοδόπη.
  H μονάδα στη BIΠE Kομοτηνής είχε ξεκινήσει με πολλά προβλήματα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Xαραλαμπόπουλος ζητούσε κυβερνητική στήριξη, προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του αναπτυξιακού πλαισίου, βάσει του οποίου μετεγκαταστάθηκε η βιομηχανία, καθώς και στα ανοίγματα προς τους πιστωτές της. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση δεν έχει διακόψει οριστικά τις δραστηριότητές της και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το υπουργείο Aπασχόλησης, με στόχο να ενταχθεί στο άρθρο 44 για εκκαθάριση εν λειτουργία.
  Παρατυπίες
  Eίναι χαρακτηριστικό ότι στη συμφωνία για το ανθρωπιστικό πρόγραμμα δεν είχε προσκομίσει εγγυητική, κάτι που προβλέπεται ρητώς για όλες τις πράξεις που περνούν από την YΔAΣ.
  Eντούτοις, οι πληροφορίες από συνεταιριστές της Pοδόπης αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της εταιρείας εξέφρασαν πριν από μερικές ημέρες τη διάθεση να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την EAΣ και την Aλληλεγγύη, όχι μόνο για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ανθρωπιστικού προγράμματος αλλά και για νέες παρόμοιες πρωτοβουλίες.
  Καλύπτουν με αλχημείες έλλειμμα 300.000
  Το πρόβλημα της EAΣ Pοδόπης συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Aλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμβιβασμός και να αποφευχθεί η δικαστική διένεξη. Στη σύσκεψη από πλευράς Aλληλεγγύης συμμετείχαν εκτός του γενικού διευθυντή, Δ. Φουρλεμάδη, οι επικεφαλής των οικονομικών και νομικών υπηρεσιών, Δ. Mαχαίρας και Σ. Aλεξανδρής, ενώ την EAΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ, N. Σκοπιανός.
  Tο περιεχόμενό της γνωστοποιήθηκε από τον κ. Σκοπιανό στα μέλη του ΔΣ της Eνωσης και, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που προτάθηκε έχει ως εξής: H Aλληλεγγύη θα αγοράσει και άλλες ποσότητες σιταριού από τη Pοδόπη σε τιμή 15,5 λεπτά το κιλό και προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ζημιών του προβληματικού ανθρωπιστικού προγράμματος, η νέα συμφωνία θα υπερτιμολογηθεί κατά 40%.
  Tο ΔΣ της Eνωσης υπολόγισε ότι με τον τρόπο αυτό θα εισρεύσουν στα ταμεία 200.000 ευρώ επιπλέον, ωστόσο η EAΣ θα εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένη και λογιστικά ακάλυπτη κατά 300.000 ευρώ . Oι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από συνεταιριστές ήταν έντονες και η υπόθεση έμεινε ανοιχτή.
  Θέσαμε τα ερωτήματα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ωστόσο ακόμη και οι συνεταιριστές αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κυβερνητικός παράγων έχει ζητήσει από την EAΣ να αποσύρει τις αγωγές, υποσχόμενος ότι το ταμειακό πρόβλημα θα τακτοποιηθεί με παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων. Ωστόσο, αρκετοί συνεταιριστές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προβούν σε δημόσια καταγγελία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και του προεδρείου της EAΣ Pοδόπης, θεωρώντας ότι οι μέχρι σήμερα χειρισμοί δεν οδηγούν σε ξεκαθάρισμα των λογαριασμών αλλά σε περαιτέρω εμπλοκή.
  ____________________________

  http://www.efsyn.gr/arthro/o-papaggelopoylos-apotheonei-karamanli-tsipra
  22.03.2017
  Ο Παπαγγελόπουλος αποθεώνει Καραμανλή – Τσίπρα

  Συντάκτης:
  efsyn.gr
  Αποθεώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης.

  Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε (στην «Ελευθερία του Τύπου») «λαοπρόβλητους» τους δύο ηγέτες, τους οποίους «τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο».
  ………………………

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/dilwsi-ekpliksi-papaggelopoulou-o-tsipras-einai-o-neos-ethnarxis
  13 Δεκ. 15
  Επική δήλωση Παπαγγελόπουλου: Ο Τσίπρας είναι ο νέος Εθνάρχης
  Ο «καραμανλικός» υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει τον Αλ. Τσίπρα ως «Εθνάρχη» μαζί με τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κων. Καραμανλή.
  ………………
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ
  Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
  Η πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα.

  http://www.protothema.gr/politics/article/473636/xafnika-ufupourgos-dikaiosunis-o-dimitris-papaggelopoulos/
  Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο
  Αιφνιδιαστικά υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος
  06/05/2015

  Το Newsbomb
  http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/584075/d-papaggelopoylos-enas-kataxiomenos-dikastikos-sto-ypoyrgeio-dikaiosynis#ixzz4efbsZVVa

  Δ. Παπαγγελόπουλος: Ένας καταξιωμένος δικαστικός στο υπουργείο Δικαιοσύνης

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι συμβαίνει με τα παιδιά του Χριστόδουλου; Αν ξεχάσουμε τον Γιοσάκη και τον Παντελεήμονα Αττικής γιατί πολλοί φίλοι του ακόμη μπλέχτηκαν με την Δικαιοσύνη; Εκτός από τον πατέρα Φουρλεμάδη της Αλληλεγγύης-Αποστολής, υπάρχουν κάμποσοι ακόμη.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/22555/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B5

  Ο παπάς που δεν «μάσαγε»
  (….)

  Τι απέγιναν τα «παιδιά» του Αρχιεπισκόπου

  Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος: το αγαπημένο πνευματικό παιδί του Χριστόδουλου στάθηκε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Από την ημέρα που υποχρεώθηκε να παραιτηθεί (αδίκως λένε σήμερα πολλοί αρχιερείς) από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος παρέμενε στο πλευρό του Χριστόδουλου, χωρίς ο ίδιος να προσδοκά κάτι. Είχε και έχει καλές σχέσεις με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και δεν αποκλείεται στο απώτερο μέλλον να υπάρξει αποκατάστασή του.

  Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου: πνευματικό παιδί κι αυτός του Χριστόδουλου, βρέθηκε στη θέση του γενικού διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά τον Απρίλιο του 2008 ο κ. Ιερώνυμος τού έδειξε την έξοδο. Σήμερα βρίσκεται στην πατρίδα του, στον Βόλο, όπου και ιερουργεί στην εκκλησία της ενορίας του.

  Δημήτρης Φουρλεμάδης: το 2002 ο σπουδαγμένος στη Ρουμανία γιατρός αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Εμπιστος συνεργάτης του Χριστόδουλου, αλλά ατυχείς οι χειρισμοί του στην «Αλληλεγγύη». Ηταν από τους πρώτους που απομάκρυνε ο Αρχιεπίσκοπος. Σήμερα ο κ. Φουρλεμάδης δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

  Σωτήρης Τζούμας: στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου. Η τελευταία απόφαση του Αρχιεπισκόπου προτού αναχωρήσει στο Μαϊάμι ήταν ο διορισμός του επικοινωνιολόγου Σωτήρη Τζούμα στη θέση του διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Με την εκλογή του κ. Ιερώνυμου έκλεισαν όλες οι πόρτες και ο κ. Τζούμας βρέθηκε εκτός Αρχιεπισκοπής.
  Χάρης Κονιδάρης και Γιώργος Βασιλείου: ήταν και παραμένουν υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής ο πρώτος και του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου ο δεύτερος.

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
  ________________________________
  Από το δικαστικό ρεπορτάζ για τα «παιδιά» του Αρχιεπισκόπου

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=605410
  Aποκαλύψεις και διαψεύσεις
  Κατάθεση κ. Θεόκλητου στον Αρειο Πάγο, μετά την παραίτησή του

  Λίγο πριν φτάσει στον Αρειο Πάγο ο κ. Θεόκλητος υπέβαλε την παραίτησή του στη ΔΙΣ, η οποία έγινε δεκτή. Όπως έγινε γνωστό, στο κείμενο αναφέρεται ότι υποβάλει την παραίτηση του «εκ της θέσεως του μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, ουχί δε και της Αρχιερωσύνης, αναλαμβάνων παραλλήλως και τας ευθύνας μου, δι ό,τι άνευ δόλου και υστεροβουλίας εισηγήθην για την αξιοποίησιν συγκεκριμένου κληρικού, ώστε να μην χρεωθή εις τον Μακαριώτατον έστω και παραμικρά υπόνοια περί σχέσεως του με άδηλα κέντρα. Μετά λόγου γνώσεως δε καταδικάζω πάσαν προσπάθειαν εμπλοκής του ονόματος μου εις παραδικαστικά κυκλώματα και αθεμίτους πράξεις. Θερμότατα δε παρακαλώ, καίτοι παραιτούμαι, η όλη ύπόθεσις που αφορά εις το πρόσωπόν μου να διερευνηθή πλήρως και εξονυχιστικώς χάριν της αληθείας».

  Ο κ. Θεόκλητος ευχαριστεί ιδιαίτερα «τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλον, πνευματικό μου Πατέρα και καθοδηγητή, διότι περί εμέ, επί 27 έτη εμόχθησε και έπραξε. Ό,τι είμαι το οφείλω εις Εκείνον. Του είμαι δια βίου ευγνώμων».

  Καθαιρέθηκε γραμματέας της Ιεράς Συνόδου

  Εν τω μεταξύ, καθαιρέθηκε αρχιμανδρίτης, γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, με αποδεικτικό στοιχείο βιντεοκασέτα που έδειχνε προσωπικές του στιγμές. Η υπόθεση εκδικάστηκε από επισκοπικό δικαστήριο. Πρόκειται για άγαμο κληρικό


  Κασέτες
  http://www.kathimerini.gr/279139/article/epikairothta/politikh/apanthsh-me-voles-apo-ton-epifanio
  02.03.2007
  Απάντηση με βολές από τον Επιφάνιο
  Του Νικου Παπαχρηστου
  Σε «ιερή» κόντρα διά αντιπροσώπων εξελίσσεται η σύγκρουση ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Ζακύνθου. Χθες τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο πρώην εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος απάντησε ουσιαστικά σε όλα όσα υποστήριξε την Τετάρτη σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο κ. Χρυσόστομος. «Δοξάζω τον Θεό που δικαιώθηκα από τις άδικες κατηγορίες που επεδίωξαν να με συντρίψουν» δήλωσε ο κ. Επιφάνιος, φωτογραφίζοντας τον Ζακύνθου.

  Πριν από δύο χρόνια ο κ. Χρυσόστομος είχε καταγγείλει στην Ιεραρχία, αλλά και στις εισαγγελικές αρχές τον στενό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου πως επιχείρησε να εξασφαλίσει από πρώην φυλακισμένο οπτικό υλικό, που υποτίθεται ενέπλεκε τον μητροπολίτη σε σκάνδαλο. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται να πλήρωσε για την εξασφάλιση των κασετών, τις οποίες θα παραλάμβανε σε ραντεβού που είχε με τον «προμηθευτή» στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για την υπόθεση είχε ορισθεί από την Αρχιεπισκοπή ως εκκλησιαστικός ανακριτής ο επίσκοπος Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο πόρισμά του έκανε λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» του κληρικού. Ο Ζακύνθου προχθές εξέφρασε τον προβληματισμό του που δύο εισαγγελείς έθεσαν τελικά την υπόθεση στο αρχείο. «Οι δικαστικές αποφάσεις έθεσαν τέρμα στην ψυχοφθόρα προσωπική μου δοκιμασία, κρίνοντας τελεσιδίκως, οριστικώς και αμετακλήτως τις εναντίον μου κατηγορίες ως «νόμω και ουσία αβάσιμες»» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Επιφάνιος.

  Πράγματι ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος που διερεύνησε την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου, επειδή όπως προέκυψε δεν «ζημιώθηκαν έννομα συμφέροντα του εγκαλούντα». Στην απόφαση που δημοσιεύεται στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (rnn. gr) σημειώνεται ωστόσο πως «η προσπάθειά του (σ. σ. του π. Επιφανίου) να αποκτήσει κασέτες με επιλήψιμο περιεχόμενο τόσο σε βάρος του εγκαλούντα όσο και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου προσώπου, κληρικού ή λαϊκού, έστω και αν είχε σκοπό να τις χρησιμοποιήσει με αθέμιτο τρόπο, αναμφίβολα εκφεύγει των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του ως εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και ως κληρικού ανήκοντος οργανικά στη μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού».

  Από το ιερωνυμικό μπλογκ Boιωτός που παίρνει εκδίκηση κατά των φίλων του Χριστόδουλου

  http://voiotosp.blogspot.gr/2012/02/blog-post_8774.html

  09 Φεβρουαρίου, 2012
  ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ;

  Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται στα site, αυτές τις ημέρες για την επάνοδο των Κουλουσούσα και Οικονόμου, σε θέσεις κλειδιά της Διοίκησης της Εκκλησίας και με αφορμή την δακρύβρεχτη επιστολή μεταμέλειας του Κουλουσούσα, πνευματικό παιδί και χειροτονία του πρ.
  Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όπου μεταξύ άλλων του γράφει ως άσωτος υιός προς τον Πατέρα, ζητώντας του να τον απαλλάξει, από τον πόνο και την θλίψη του, για τον εκούσιο εξάχρονο αποσχηματισμό του και να τον επαναφέρει εις τα πρώτα, φοβούμενος τον Θεό για να μην απωλεσθεί.

  Εμείς από το Ιστολόγιό μας, δεν θα υποδείξουμε στον Μακαριώτατο, το τι θα πράξει, γνωρίζει πολύ καλύτερα από ημάς, αλλά θα θέλαμε να είπωμε στον πικραμένο Νικόλαο, ότι ουδείς απώλεται εάν δεν το θελήσει. Εξάλλου ο Νικόλαος έχει καταφύγιο την Μονή της Μετανοίας του, όπου εκεί σίγουρα εάν μετανοήσει ειλικρινά θα σωθεί.
  …………….
  http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2

  Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 10:30

  Το zougla.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για την υπόθεση που θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες βάσει του βουλεύματος:

  Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης
  ……………………….
  Σωτήριος Τζούμας
  ______________________

  Να σημειώσω ότι ο άγιος Δωρόθεος δεν παραπέμπεται, ήταν αθώος
  http://directnews.gr/greece/6411–2.html

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

  TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

  Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

  Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

  Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

  Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

  Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

  -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

  Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

  Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

  Οφείλει απαντήσεις

  Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

  Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

  Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

  Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

  Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

  Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/7119/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-150-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD

  Ιερός πόλεμος για το φιλέτο των 150 στρεμμάτων

  Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2008 – 18:05
  Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ενδοεκκλησιαστική διαμάχη για τα εκατόν πενήντα καταπράσινα στρέμματα της Ιεράς Μονής Πεντέλης, τα οποία μετατράπηκαν σε στάχτη το 1998 ανοίγοντας την όρεξη σε κάθε είδους καταπατητές.

  Τη στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος δίνει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του, ο «Παπαφλέσσας» της αντίστασης, όπως πολλοί τον αποκαλούν, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης, με αγωγή που κατέθεσε στρέφεται εναντίον του στενού φίλου του κ. Χριστοδούλου Δημήτρη Φουρλεμάδη, ώστε το προστατευόμενο και αναδασωτέο «φιλέτο» της Μονής να μη μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο.

  Ο αειθαλής μοναχός σηκώνει το γάντι που του «πέταξε» τον περασμένο Ιούνιο (δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή του Μακαριοτάτου στο Αρεταίειο) ο πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» και ειδικός σύμβουλος του διευθυντή του Διορθόδοξου Κέντρου, ιατρός Δημήτρης Φουρλεμάδης, αλλά και η ΜΚΟ καταθέτοντας σε βάρος του αγωγή αποζημίωσης 300.000 ευρώ.

  Μέσω αντίθετης αγωγής που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στρέφεται εναντίον του κ. Φουρλεμάδη και της «Αλληλεγγύης» ζητώντας από το δικαστήριο να του επιδικάσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την «ηθική» βλάβη που του προκλήθηκε από τη «ψευδή», όπως τη χαρακτηρίζει αγωγή, αλλά κυρίως εξαπολύει «καυτά βέλη» εναντίον του στενού φίλου τού Αρχιεπισκόπου.

  Τον ονοματίζει «εγκέφαλο» της προσπάθειας άλωσης του πάλαι ποτέ καταπράσινου πεντελικού δάσους, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο κατάφερε να κατασκευάσει πέντε (5) μονοκατοικίες μέσα στο αναδασωτέο και προστατευόμενο από τη νομοθεσία περί βυζαντινών αρχαιοτήτων «φιλέτο» αλλά ότι προλείανε το έδαφος για ανέγερση εβδομήντα δύο (72) ακόμα οικίσκων. Παράλληλα, αναφέρει ότι ο κ. Φουρλεμάδης προσπαθεί να μετακυλήσει την ποινική ευθύνη (η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη) για την ανέγερση των μπανγκαλόου ακόμα και στον Αρχιεπίσκοπο!
  ……………………….
  http://www.kathimerini.gr/254320/article/epikairothta/ellada/kotetsia-polyteleias-sthn-pentelh

  18.06.2006
  «Κοτέτσια» πολυτελείας στην Πεντέλη
  Του Γιωργου Λιαλιου

  Πέντε πολυτελείς μονοκατοικίες «ξεφύτρωσαν» εσχάτως δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή Πεντέλης. Επισήμως πρόκειται για… ορνιθώνες που ανακατασκευάστηκαν, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για πέντε αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν για να στεγάσουν τη φιλοδοξία εκκλησιαστικών στελεχών. Σύμφωνα με καταγγελίες του αρχιμανδρίτη της Μονής και κατοίκων της περιοχής, οι οικίες έχουν ανεγερθεί σε αναδασωτέα περιοχή, επιχείρημα που απορρίπτει το οικείο δασαρχείο. Παντελώς απούσα είναι φυσικά η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής.

  Οι εργασίες για την κατασκευή των οικίσκων ξεκίνησαν προ διετίας ακριβώς δίπλα στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στον χώρο του Διορθόδοξου Κέντρου, ενός ιδρύματος που πραγματοποιεί εκδηλώσεις θεολογικού χαρακτήρα. Οι πρώτες καταγγελίες για την αυθαίρετη ανοικοδόμηση των κτισμάτων έγιναν εκ των έσω, από τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Πεντέλης, πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη. «Η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, που -κακώς, κάκιστα- εδρεύει στο Διορθόδοξο Κέντρο που βρίσκεται, επίσης, στον χώρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης και ο διευθυντής της, κ. Δημ. Φουρλεμάδης, ανήγειραν παρανόμως πέντε μπανγκαλόους, τα οποία προσπαθούν τώρα και εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν συνεχίζοντας, έτσι, τη φρικτή μεθόδευση για αλλοτρίωση της Μονής», σημειώνει στην «Κ» ο πατέρας Κιλίφης. «Τα κτίρια ανεγέρθησαν χωρίς άδειες σε δασική έκταση ενώ οι αρμόδιοι δεν μίλησαν υπό το κράτος του φόβου».

  http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/d-foyrlemadhs-dieythunwn-sumvoylos-toy-alpha-papas-kai-diaxeirisths-ths-allhlegguhs.4236496.html
  Δ. Φουρλεμάδης: Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha, παπάς και διαχειριστής της Αλληλεγγύης
  Αυγούστου 30 2016

  __________________

  Όσο για το, κατά την Espresso, παιδί του Χριστόδουλου Γεώργιο Βασιλείου, αυτός δεν είχε εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη και εστεγάσθη εις τον ΣΥΡΙΖΑ

  https://roides.wordpress.com/2015/09/12/12sep15/

  Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου υποψήφιος Βουλευτής με τον… αριστερό(!) ΣΥΡΙΖΑ
  Posted on 12/09/2015 by Po


  Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλείου.

  https://roides.wordpress.com/2015/09/13/13sep15/
  Λειτουργία Κυριακής: Ο κ. Βασιλείου (υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ) υπήρξε διευθυντής του Γραφείου Τύπου και επί Χριστόδουλου
  Posted on 13/09/2015 by Po


  22.06.07: Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου. Διακρίνονται, αριστερά, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Γ. Βασιλείου, δεξιά ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας κ. Επιφάνιος Οικονόμου και πάνω ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου κ. Τιμόθεος Ανθης (φωτο και λεζάντα από Το Βήμα]
  ………………
  _____________

  Ένα άλλο πνευματικό τέκνο του Χριστόδουλου, είχε μπερδεψοδουλειές με τη Δικαιοσύνη, εδώ και χρόνια, για τις οποίες δεν μάθαμε που κατέληξαν.
  Ελπίζω πως αθωώθηκε

  http://sfrang.blogspot.gr/2010/01/blog-post_16.html
  16 January 2010
  Ένας δικηγόρος μάλαμα!
  Τον Ιανουάριο του έτους 2003 αναφέρθηκε η Ελευθεροτυπία στο δικηγόρο Φιλοκλή Ασημάκη, ο οποίος έφτιαξε μια ομάδα «φίλων του Χριστόδουλου» με συνωμοτική δομή. Καθένας ειδοποιούσε άλλους 2-4 κι αυτοί υποθέτω άλλους 2-4 κ.ο.κ., μαζευόντουσαν με τον μεγάλο και συζητούσαν διάφορα θέματα… Γνωρίζοντας τις ιστορίες με τον Βαβύλη και τις άλλες με το παραδικαστικό κύκλωμα, μπορούμε να φανταστούμε ποια θέματα και με ποιο στόχο τα συζητούσαν…

  Πριν από μερικές μέρες και επτά χρόνια μετά τη δημοσίευση της Ελευθεροτυπίας γράφει το troktiko, ότι ο δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης κατηγορείται, ότι απέσπασε αμύθητη περιουσία από μια ζάπλουτη Αθηναία, και στη συνέχεια προσπάθησε να την κλείσει σε γηροκομείο. Περίεργο, ο φίλος του Χριστόδουλου, ένας πιστός χριστιανός να κάνει τέτοια πράγματα; Υπέθεσα ότι το troktiko συκοφαντεί τον λαμπρό αυτό κύριο!

  Όμως, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, γράφει ένα τεράστιο άρθρο για το ίδιο ζήτημα, χωρίς να αναφέρει το όνομα του δικηγόρου. Ο κύριος Ασημάκης, κατά καιρούς τηλεοπτικός αστέρας στα παράθυρα, αναφέρεται ως «συνήγορος της απάτης» και ότι παραπέμπεται με κακουργηματικές κατηγορίες! Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Χριστόδουλος, σκέφτηκα, να δει άλλον έναν φίλο του να κυλιέται στη λάσπη της παρανομίας! Αναρωτιέμαι μόνο, τους έψαχνε ο μακαρίτης επί τούτου να είναι λέρες ή του προέκυπταν στην πορεία;

  Από την εθνική δράση του Φιλοκλή Ασημάκη, πνευματικού τέκνου Χριστόδουλου
  http://www.iospress.gr/megalo1998/megalo19981107.htm
  Ιός-Ελευθεροτυπία, 7/11/1998

  Το δικαίωμα στο ρατσισμό

  «Η πράξη του 17χρονου συνιστούσε άσκηση δικαιώματος»
  (Γ.- Α. Μαγκάκης, 2/11/98)

  Τα δικαιώματα, ή μάλλον ο λόγος περί δικαιωμάτων, είναι της μόδας στις μέρες μας. Η εξέλιξη θα μπορούσε να θεωρηθεί θετική, αν αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων ή ομάδων που τα τελευταία χρόνια καταπατούνται βάναυσα (και) στον τόπο μας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, και ο καθηγητής Μαγκάκης δεν πρέπει να νιώθει μοναξιά, όταν σπεύδει να χαρακτηρίσει τη δολοφονία δύο ανθρώπων δικαίωμα του δράστη. Την ίδια στιγμή, οι συγχωριανοί του νεαρού τον σηκώνουν, ζητωκραυγάζοντας, στα χέρια, ενώ ομάδα δώδεκα νομικών -εκείνη που είχε αναλάβει τη νομική στήριξη των ξενόφοβων «ρυθμίσεων» στο Παλαιό Κεραμίδι- τίθεται αφιλοκερδώς στο πλευρό του. «Η ενέργεια του νεαρού είναι εθνικώς και κοινωνικώς επιδοκιμαστέα, αφού επρόκειτο περί αντιστάσεως κατά ληστρικής επιδρομής, την οποία μόνο βιαίως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει», δήλωνε σχετικά στη «Βραδυνή» ο συντονιστής της νομικής αυτής ομάδας και γνωστός από την υπόθεση του ΜΑΒΗ, Φιλοκλής Ασημάκης (3/11).

  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/4268206/?iid=2

  Όμιλος Φίλων…
  Ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2003 |

  Κοινή χρήση

  Ο δικηγόρος κ. Φιλοκλής Ασημάκης είχε για πρώτη φορά γίνει γνωστός στα ανά την Επικράτειαν τηλεπαράθυρα όταν είχε αναλάβει την υπεράσπιση της κυρίας Αθήνη – ναι, ναι, εκείνης που είχε χαστουκίσει την κυρία Δήμητρα Παπανδρέου. Στη συνέχεια, έγινε ο πρώτος δικηγόρος του κ. Σάββα Ξηρού της 17Ν και έκτοτε διεκδικεί τον επίζηλο τίτλο τού πιο σύντομα παυθέντος νομικού παραστάτου…

  Λοιπόν, αυτός ο κ. Ασημάκης, δημιούργησε τον… Όμιλο 100 Φίλων Χριστόδουλου, ο οποίος Όμιλος περιλαμβάνει 100 ανθρώπους στις τάξεις του. Και χθες το βράδυ, έφτασε η στιγμή – για κάποιους από τους 100 – να γνωρίσουν τον… φίλο τους, στην Αρχιεπισκοπή!

  Τουλάχιστον, γνωρίζοντάς τους, θα αναγνωρίσει την αξία τού ρητού «δείξε μου τους φίλους σου…»

  http://www.inewsgr.com/60/sok-me-to-gnosto-dikigoro-filokli-asimaki-pou-katigoreitai-oti-pige-na-faei-amythiti-periousia-mias-kyrias.htm

  Σοκ με το γνωστό δικηγόρο Φιλοκλή Ασημάκη που κατηγορείται ότι πήγε να φάει αμύθητη περιουσία μιας Κυρίας
  22:39 12/1/2010 –

 3. Ο/Η kapoios λέει:

  https://thecaller.gr/politiki/xynidis-alexi-pes-mou-mia-lexh-vatopedi/

  Σωκράτης Ξυνίδης: Αλέξη πες μου μια λέξη: Βατοπέδι!
  18 Μαρτίου 2017

  Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα σκάνδαλα της περιόδου Καραμανλή. Λαθροχειρίες στα στατιστικά στοιχεία, προσλήψεις από το παράθυρο, stage, κουμπάροι, Ζαχόπουλος, ;Όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν ξεχαστεί. Δέκα χρόνια πέρασαν. Ένα όμως μένει αξέχαστο. Και τους πόνεσε. Γιατί εκπαραθύρωσε -τον Παπά του Καραμανλή- τον Ρουσσόπουλο και έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

  Ο κ. Τσίπρας ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε τιμητής απέναντι στον κ. Καραμανλή σχετικά με το σκάνδαλο. Μάλιστα στελέχη του τότε ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Αμανατίδου, διεκδικούσε την πατρότητα της αποκάλυψης του σκανδάλου για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

  Από τότε και μέχρι σήμερα ακούσατε τον κ. Τσίπρα να κάνει έστω μια αναφορά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. ΟΧΙ.

  Γιατί είναι αυτό που καίει τον πραγματικό εταίρο του (και όχι τον εμφανή που λέγεται Καμμένος), τον κ.Κώστα Καραμανλή. Μέχρι στιγμής οι θέσεις του Δημοσίου (ότι δηλαδή η Λίμνη και οι παραλήμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο και όχι στη Μονή) έχει δικαιωθεί δικαστικά. Και όμως η λέξη Βατοπέδι δεν ακούγεται πουθενά.

  Γιατί πονάει την αποκατάσταση του καραμανλισμού, που αποτελεί και τον όρο της συμμαχίας Τσίπρα-Καραμανλή.

 4. Ο/Η Αλέξης Βατοπεδινός λέει:

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  6 χρόνια καταδικάστηκε και έμεινε μέσα μόνο ένα χρόνο.
  Ο κ.Βορίνας ρωτάει τον Άρειο Πάγο

  ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
  30 Ιανουαρίου 2012 13:30
  Για την Ίδια υπόθεση

  http://www.koutipandoras.gr/article/olisthiro-patinaz-ston-areio-pago
  Ολισθηρό πατινάζ στον (Άρειο) Πάγο

  Τι συμβαίνει στον Άρειο Πάγο; Γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λειτουργεί σαν να έχει αντικαταστήσει την τυφλότητα της Δικαιοσύνης με το πονηρό κλείσιμο του ματιού σε πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις και κατηγορούμενους;

  Αν παρατηρήσει κάποιος τη λειτουργία του Δικαστηρίου στο πρόσφατο παρελθόν, διακρίνει δύο παράξενα πράγματα. Το πρώτο είναι ότι υποθέσεις που έχουν κριθεί με εμπεριστατωμένο τρόπο από τα προηγούμενα δικαστήρια,(και μάλιστα με τρόπο που το Εφετείο επιβεβαιώνει πλήρως την απόφαση του Πρωτοδικείου) αναιρούνται από τον Άρειο Πάγο. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δίκες με έντονη πολιτική χροιά.

  Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση δύο δικαστηρίων για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η καταδίκη, λένε νομικοί, ήταν πλήρως νομικά και λογικά τεκμηριωμένη.Ο πρώην Νομάρχης είχε σβήσει πρόστιμα κάποιου γνωστού του, ο οποίος κατ επανάληψη συνελήφθη να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων.Καθαρή περίπτωση και αποδεδειγμένη. Κι όμως ο Άρειος Πάγος «είδε» κακή νομική τεκμηρίωση σε δύο δικαστήρια

  Στην περίπτωση του Εφραίμ,του Αρσένιου και της δικαστικού Ψάλτη, ο Άρειος Πάγος έχει επίσης ζητήσει να ξαναγίνει η δίκη τους. Είχαν υπάρξει δύο καλά τεκμηριωμένες αποφάσεις δικαστηρίων,καταδικαστικές για τους τρεις.Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ψάλτη,που δίκαζε το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας, δεν είχε καθαρογράψει την απόφαση του δικαστηρίου που δικαίωνε το ελληνικό Δημόσιο. Και όχι μόνο αυτό.Ενημέρωσε τον Εφραίμ και τον Αρσένιο για την απόφαση ώστε να κινηθούν «πολιτικά». Οι τρεις καταδικάστηκαν με τεκμηριωμένα στοιχεία. Αλλά το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας θεώρησε πως πρέπει να ξαναγίνει η δίκη.

  Στην περίπτωση του Γιώργου Μπατατούδη όμως, πολυκατηγορούμενου και ομοτράπεζου υπουργών, του οποίου η διαχείριση από την Δικαιοσύνη είναι σκανδαλώδης, ο Άρειος Πάγος δεν θέλησε να κάνει καμία παρέμβαση. Μια σοβαρή υπόθεση του Μπατατούδη παραγράφηκε γιατί διήρκεσε πολύ η ανάκριση! Ο Άρειος Πάγος σιώπησε. Σε μία άλλη υπόθεση στην οποία καταδικάστηκε με 11 χρόνια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα και διέφυγε στην Λιβύη, αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες να του δοθεί αναστολή. Και πάλι ο Άρειος Πάγος δεν συγκινήθηκε

  Το δεύτερο παράξενο που συναντά κάποιος στην λειτουργία του Αρείου Πάγου τα τελευταία χρόνια, είναι η συνεχής παραγωγή αντικρουόμενης νομολογίας.Ενώ δηλαδή υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου που αποτελούν σαφείς ερμηνείες νόμων και περιστατικών,άρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νομική βάση,ένα άλλο τμήμα του Αρείου Πάγου, όταν εξετάζει αντίστοιχες υποθέσεις, αντί να κάνει αναφορά στην υπάρχουσα νομολογία, βγάζει μια διαφορετική απόφαση.Έτσι εμφανίζεται το τραγελαφικό, δύο κατηγορούμενοι σε δύο δικαστήρια για το ίδιο έγκλημα,ο ένας να αθωώνεται με την νομολογία ενός τμήματος του Αρείου Πάγου και ο άλλος να καταδικάζεται με την νομολογία ενός άλλου τμήματος.Είναι προφανές πως ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να δίνει διαφορετικές ερμηνείες για τον ίδιο νόμο και το ίδιο αδίκημα. Το κάνει όμως.

  «Εκφραστικό» παράδειγμα, είναι η περίπτωση του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου της «Ελεύθερης Ώρας». Ο Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό των επιχειρηματιών Λάτση και Αγγελόπουλου.Το 2008 ο Μιχαλόπουλος επιχείρησε να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου γιατί ήταν πλέον υπερήλικας. Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα 1012/2008 αποφάσισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί με βάση τον νόμο,έπρεπε ο κατηγορούμενος να έχει εκτίσει πρώτα το ένα τρίτο της ποινής.Ο Μιχαλόπουλος προσέφυγε στο συμβούλιο εφετών Πειρειά,το οποίο με το βούλευμα 97/2009, είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα.Οπότε την σκυτάλη πήρε ο Άρειος Πάγος ,ο οποίος αποφυλάκισε τον Μιχαλόπουλο. Έχει σημασία, πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί για το θέμα αυτό σε αίτημα άλλου κατηγορουμένου. Το 1998 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σταύρος Κουτελιδάκης, είχε γνωμοδοτήσει πως ο νόμος ήταν σαφής και προκειμένου να αποφυλακιστεί υπερήλικας πρέπει να έχει συμπληρώσει το ένα τρίτο της ποινής.Ο Άρειος Πάγος όμως «παρήγαγε» περιέργως νέα νομολογία για τον Μιχαλόπουλο αν και ο ίδιος ο νόμος δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία.Με αυτή τη νομολογία απελευθερώθηκε και ο Παντελεήμων Αττικής ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια για κατάχρηση 190.000 ευρώ από την Μονή Εφραίμ και είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του 1,5 δις δραχμές «για τα γεράματα»

  Τι συμβαίνει λοιπόν στον Άρειο Πάγο; Γιατί παράγει ανασφάλεια Δικαίου;Γιατί παράγει νομολογία και «ερμηνείες» που δεν χρειάζονται,και γιατί αμφισβητεί συστηματικά αποφάσεις δικαστηρίων όταν πρόκειται για συγκεκριμένες υποθέσεις; Τις μοναδικές ίσως που δηλώνουν στην κοινή γνώμη πως υπάρχει Δικαιοσύνη και μπορεί να απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση.

  Θεσμικά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα.Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ελέγχει την απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και τον εαυτό του. Ίσως είναι αναγκαίο ένα ελεγκτικό όργανο σαν αυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη.Μέχρι να εξεταστεί η δημιουργία του, πρέπει να σταματήσει το ολισθηρό πατινάζ. Στον Άρειο Πάγο

  http://www.kentri.gr/index.php/dik/2787-2012-01-07-12-38-32

  Ο Ματθίας για τη διαπλοκή Δικαιοσύνης και Εκκλησίας
  Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2008 13:35

  Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στέφανος Ματθίας, υπήρξε ένας από τους πλέον διακεκριμένους δικαστές των τελευταίων δεκαετιών. Ως Προέδρος του Αρείου Πάγου από το 1996 μέχρι το 2002, υπήρξε υπόδειγμα ακεραιότητας και δικαιοκρισίας. Όταν παίρνει δημόσια θέση και αυτό το κάνει πολύ σπάνια, ο λόγος του έχει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα.
  Μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα «Κράτος και Εκκλησία: Υπόγειες διαδρομές», μίλησε για τη διαπλοκή δικαστών Εκκλησίας και πολιτικής εξουσίας.
  Με ιδιαίτερη καυστικότητα ο κ Ματθίας είπε ότι οι Έλληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία από θρησκοληψία ή από ωφελιμισμό. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλλήματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορούμενων και στην επιμέτρηση των ποινών».

  Αλλοίμονο σε όποιον πέσει σε τέτοια σύνθεση.

  Ανέφερε ως παραδείγματα την περίπτωση Γιοσάκη, του οποίου κάποιοι δικαστές είχαν γίνει πειθήνια όργανα και στον οποίο είχαν αλλοτριώσει τη δικαστική τους συνείδηση. Αλλά και την περίπτωση της προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης που όπως είπε «ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχτηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε από θρησκοληψία».
  Αναφέρθηκε επίσης και την επιρροή της Εκκλησίας στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. «Κατά τις προαγωγές από υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή…».
  Τα φαινόμενα αυτά ήταν γνωστά, αλλά κανένας δεν μιλούσε. Αποτελούσαν ταμπού. Το γεγονός όμως ότι αυτά λέγονται τώρα από έναν δικαστή και μάλιστα του διαμετρήματος του κ. Ματθία, που έχει εξαντλήσει τη δικαστική ιεραρχία, δικαιώνουν το kentri.gr, που συχνά πυκνά αναφέρεται στα φαινόμενα αυτά (πατήστε εδώ και εδώ ).
  Ούτε η θρησκοληψία ούτε ο ωφελιμισμός συνάδουν με το λειτούργημα του δικαστή. Η Δικαιοσύνη χρειάζεται δικαστές επαρκείς, με ανοιχτά μυαλά και καντιανή ηθική.

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/289771/paramenei-sto-dikastiko-soma-i-efetis-maria-psalti#ixzz4egZ5bNNN

  19 Μαρτίου 2013 20:26 NEWSBOMB

  Παραμένει στο δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη

  Παραμένει στο δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση της Μονής του Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

  Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ψήφους 49 υπέρ και 4 κατά, έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για οριστική παύση από το δικαστικό σώμα της εφέτη Μαρία Ψάλτη, η οποία είχε κατηγορηθεί για διαρροή δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, ως πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων, στη γνωστή αντιδικία μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.
  Σημειώνεται ότι η Εφέτης είχε αρχικά καταδικαστεί, αλλά ύστερα από δυο αναιρετικές αποφάσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απηλλάγη αμετακλήτως κατά το ποινικό σκέλος, ενώ πρόσφατα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του ΑΠ την απήλλαξε, κρίνοντας ότι δεσμεύεται από την απαλλακτική ποινική κρίση.
  Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ασκήσει έφεση για να ξανακριθεί η υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.
  Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου η Εφέτης είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της απόλυσης λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, κυρίως για την υπόθεση Βατοπεδίου, καθώς και λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων.
  Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτας, υποστήριξε ότι δεν συντρέχει λόγος οριστικής παύσης, που είναι μέτρο εξαιρετικό, ενώ σημείωσε ότι έχουν περάσει εννέα χρόνια από την υπόθεση και απομένουν 15 μήνες για τη συνταξιοδότησή της.
  Επίσης, υπογραμμίζοντας την απαλλακτική ποινική απόφαση και τη διαπίστωση του αρμόδιου επιθεωρητή, ότι οι καθυστερήσεις δεν είχαν μόνιμο χαρακτήρα, επεσήμανε ότι η δικαστής είχε απολέσει την ψυχραιμία της όταν είχε υποστηρίξει στη δίκη ότι οι Μονές δεν διαθέτουν τα περιουσιακά στοιχεία για τους εαυτούς τους, αλλά ασκούν φιλανθρωπία.
  Τέλος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επέκρινε το ότι η δικαστής ανέχτηκε τηλεφωνήματα από τους μοναχούς και άλλους παράγοντες, μολονότι δεν προέκυψε ότι τους έδωσε να καταλάβουν ποια θα είναι η απόφαση.

  http://www.cnn.gr/news/politiki/story/69991/zoi-konstantopoyloy-gia-skandalo-siemens-sto-xeilos-tis-paragrafis

  Ζωή Κωνσταντοπούλου για σκάνδαλο Siemens: «Στο χείλος της παραγραφής»

  CNN Greece
  17:42 Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017

 5. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/se-diki-me-baries-katigories-oi-4-tis-mko-allileggyi-tis-ekklisias

  Σε δίκη με βαριές κατηγορίες οι 4 της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας

  15:59 | 27 Σεπ. 2016

  Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερις υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας, της περιόδου 2005-2006, σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.

  Το βούλευμα, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Παν. Παναγιωτόπουλου, διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ, Δημήτρη Φουρλεμάδη, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργίας Λυμπέρη και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιωάννη Πέτσου και Θεολόγου Μακρή, στους οποίους αποδίδονται, κατά περίσταση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

  Αντικείμενο της υπόθεσης, είναι ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ, οι οποίες ωστόσο, κατά την δικογραφία, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου, είτε παρέμειναν ανολοκλήρωτες.

  Σύμφωνα με το βούλευμα, η ΜΚΟ έλαβε ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Η αποστολή αφορούσε την διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007.
  Στους κατηγορουμένους καταλογίζεται ότι τελικώς, από την ΜΚΟ αγοράστηκαν μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στον Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

  Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ, τον Ιούνιο του 2007, ζητώντας την επιστροφή εντός 30 ημερών και εντόκως, του ποσού των 5,6 εκατ. ευρώ. Η ΜΚΟ φαίνεται να επέστρεψε μόνο 500.000 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό οι δικαστικές αρχές δέχονται πως «ενσωματώθηκε παρανόμως» στην περιουσία του κ. Φουρλεμάδη, που είχε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της «Αλληλεγγύης».

  Στη δικογραφία για την υπόθεση της ΜΚΟ, περιέχονται και άλλα, μικρότερα, ποσά χρηματοδοτήσεων, για έργα που δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, όπως ήταν κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

  Στην πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου, που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Εφετών, αναφερόταν ότι η κατηγορουμένη, πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου «εκ της θέσεώς της βοήθησε και διευκόλυνε τον συγκατηγορούμενό της Δ. Φουρλεμάδη στην υπεξαίρεση των 5,6 εκατ. ευρώ», ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί τους, «βεβαίωσαν ψευδώς -όταν έλαβαν εντολή ελέγχου από τον Διευθυντή της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως- πως το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ παραμένει στον λογαριασμό της ΜΚΟ» ενώ αυτά «είχαν εξαφανιστεί».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s