Αριστερός υφυπουργός μεταφέρει αρχηγό κράτους κ.Άγιοφως

[Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη αναχωρεί σήμερα για τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.]

Από το Τελ Αβίβ η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, και στη συνέχεια με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου θα βρεθεί στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Αφής. Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:30 όπου θα γίνει ειδική τελετή για την υποδοχή του. Στη Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως θα φτάσει στις 21:50.

Την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος Αθηναγόρας και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης. [newsbeast.gr]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Αριστερός υφυπουργός μεταφέρει αρχηγό κράτους κ.Άγιοφως

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  H δίκη Τσουκάτου πότε Τσίπρα;

 2. Ο/Η Elias λέει:

  Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά) με την εμφάνιση φλόγας, από θερμά αέρια προϊόντα, ή λάμψης.

  Οι καύσεις είναι εξώθερμες οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις, μεταξύ ενός (τουλάχιστον) καυσίμου και ενός (τουλάχιστον) οξειδωτικού.
  Παλιότερα ονομάζονταν καύση κάθε αντίδραση με το οξυγόνο (Ο2) που ελευθερώνει θερμότητα και φως.

  Καύσιμα ή καύσιμες ύλες ονομάζονται τα στερεά, υγρά ή αέρια σώματα που με την καύση τους παράγουν εκμεταλλεύσιμη θερμότητα.

  Άρα η λαμψη προέρχεται από το καύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για άγιο φως αλλά για άγια λαμπάδα που του μεταφέρει. Το

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_27/i27_p08_palestine.html

  Aυτή η ιστορία είναι βρώμικη. Πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν βρώμικα συμφέροντα, βρώμικα χέρια, βρώμικα πρόσωπα. Mερικά απ’ τα πρόσωπα θα παρελάσουν από κάτω. Aλλά δεν πρέπει να ξεγελαστείτε. Tα πρόσωπα έχουν φυσικά τους πρώτους ή τους δεύτερους ρόλους τους· αλλά δεν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Πίσω απ’ τα πρόσωπα υπάρχουν μηχανισμοί, κρατικοί μηχανισμοί ή παρακρατικοί – από γίνεται η κυρίως δουλειά. Έτσι ώστε τα πρόσωπα που εμφανίζονται επί σκηνής είναι συχνά frontmen. Bιτρίνες. Aποτυπώματα των μηχανισμών.
  Ένα τέτοιο πρόσωπο, frontman, υπήρξε – θα τον θυμάστε – ο Aπόστολος Bαβύλης. Aνάμεσα στις υπόλοιπες δουλειές τους τέτοιοι τύποι βοηθούν στον αποπροσανατολισμό. «Mπαίνουν μπροστά» στο οπτικό πεδίο του φιλοθεάμανος κοινού, και κρύβουν το τι συμβαίνει από πίσω. Tο κοινό όμως γουστάρει, γιατί προτιμάει τα παραμύθια. Oι μηχανισμοί είναι πολύ βασικοί. Kαι έρχονται κοντύτερα στην «επιφάνεια» όταν τα πρόσωπα τσαλακώνονται. Ή πεθαίνουν. Σε «μεταβατικές περιόδους» οι μηχανισμοί δουλεύουν υποχρεωτικά χωρίς την προκάλυψη των frontmen. Όπως τα μελίσσια όταν φτιάχνουν βασιλοκέλια για να βγάλουν καινούργια βασίλισσα στο σμήνος. Oι αρχιτράγοι, π.χ. οι πατριάρχες, είναι τέτοιες «βασίλισσες». H εκκλησία και το κράτος είναι η μηχανή.

  η άλλη κατοχή της Παλαιστίνης:
  η ελληνο-ορθόδοξη

  O Διόδωρος νο 2 υπήρξε μεγάλη φυσιογνωμία. Πέθανε τον Δεκέμβρη του 2000· μετά από σχεδόν 20 χρόνια «πατριάρχης Iεροσολύμων και λοιπά». Σπουδαίο πρόσωπο σε σπουδαία θέση: μπορεί το πατριαρχείο αυτό να έχει μικρότερο ποιμνίο από μια επαρχιακή μητρόπολη στην μητέρα ελλάδα (ούτε 100.000 πιστούς, βασικά άραβες) έχει όμως σπουδαία γεωπολιτική θέση. Kαι πολύ πολύ μεγάλη έγγυα περιουσία σ’ αυτήν την γεω-πολιτική θέση. Δηλαδή αυτό που είναι χρυσάφι, στρατόπεδο και νεκροταφείο μαζί: πολλές χιλιάδες στρέμματα γης.
  O Διόδωρος νο 2 έγινε πατριάρχης Iεροσολύμων το 1981· όταν στην ελλάδα έγινε κυβέρνηση το πασοκ. Kαι στις δεκαετίες της ποιμαντορικής του πρωτοκαθεδρίας, διέπρεψε. Διατηρούσε ιδιόκτητο κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών από την ρουμανία: το πρωί εμφανίζονταν σαν καλόγριες, το βράδυ δούλευαν barwomen. «Aπολάμβανε τις υπηρεσίες» του κυκλώματος όχι μόνο στην Iερουσαλήμ αλλά και στην ελλάδα, όπου περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο: στην πατριαρχική βίλα στον άγιο Kωνσταντίνο στα Kαμένα Bούρλα. Έκανε λαθρεμπόριο χρυσού. Kαι – αυτό έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία – «παραχωρούσε» γη ιδιοκτησίας του πατριαρχείου στο ισραηλινό κράτος.

  [……]

 4. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο εκλεκτός αυτός κύριος, δάσκαλος Δημοτικού στο επάγγελμα, προέρχεται από την ορδή των Λαφαζαναραίων, αλλά την κρίσιμη στιγμή πήγε με το ασκέρι του Τσίπρα

  https://roides.wordpress.com/2015/04/15/15apr15/

  Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)…
  15/04/2015
  …να φροντίσει να ερευνηθεί η καταγγελία για ιερή παιδική εκπόρνευση στην πόλη του


  Et in Salonika ego

  ………………………………………….
  Είναι απόλυτα φυσικό πως ο κ.Άνθιμος, ευρισκόμενος στα πρόσω της μάχης κατά του gay parade, δεν πληροφορήθηκε την παρακάτω είδηση, ώστε να διενεργήσει τα δέοντα: «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη….Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια…Σοκαριστική είναι η περιγραφή του νεαρού κατοίκου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού ‘ψαρέματος’. ‘Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είδα ένα βράδυ και με αηδίασε. Επιστρέφοντας σπίτι μου, επί της οδού Αφροδίτης σταμάτησε ένα VW Eos μαύρο, που οδηγός του ήταν ένας ιερέας! Φορούσε ράσα κανονικά και ένας τεράστιος χρυσός σταυρός κρεμόταν από τον λαιμό του. Αναβόσβησε τα φώτα και βγήκαν τρέχοντας από τη στοά τρία αγοράκια 13-14 ετών. Ισως μάλιστα και μικρότερα! Τα δύο παιδάκια τελικά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν μαζί του! Γενικά, στα στενά γύρω από τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης κάθε βράδυ γίνεται το ίδιο πράγμα…» (iefimerida.gr, 6.4). Δημοσιεύτηκε η είδηση, αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετά η γνωστή σιωπή της εκκωφαντικής και συχνά και εγκληματικής, ρωμέικης αδιαφορίας (δεν αφορά τα δικά μας παιδιά). Η Μητρόπολη, δεν αισθάνθηκε ούτε την ανάγκη να βγάλει μια από τις γνωστές προσχηματικές παπαδίστικες ανακοινώσεις, που εκδίδονται μόνο όταν το πράγμα πάρει διαστάσεις και μετά «ξεχνιούνται» από όλους, όπως π.χ. η ανακοίνωση που υπάρχει στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής (10.7.2011, 17:01).

  Eπειδή τα στοιχεία για το ακριβό αυτοκίνητο (χρώμα και μάρκα) του σταυροφόρου (άρα αρχιμανδρίτης ή πρωτοπρεσβύτερος;) ιερέα της συμπρωτεύουσας ή έστω της ευρύτερης ιερής περιοχής της είναι πολύ σαφή και μπορεί εύκολα να οδηγήσουν την αστυνομία (που ασφαλώς αγνοεί το τι συμβαίνει τη νύχτα στο Σταθμό) και επειδή οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί και οι αρχιεπίσκοποι Τσίπρα, Λαυρεντιάδη & Κυριακίδη, δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν εφημερίδες, ας αναλάβει ο ευσεβέστερος όλων των βουλευτών Θεσσαλονίκης και πανάξιος «διάδοχος» του κ.Παπαθεμελή την πρωτοβουλία να υποδείξει σε κάθε αρμόδιο, είτε δημόσια με ερώτηση στη Βουλή είτε με προσωπική παράσταση, το καθήκον του.
  …………………………….

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.enikos.gr/politics/330328/giannis-amanatidis-poios-einai-o-neos-yfypourgos-exoterikon-apo-tin-aristeri-platforma

   Γιάννης Αμανατίδης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών από την Αριστερή Πλατφόρμα
   Σάββατο 18 Ιουλ 2015

   Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ορίστηκε ο Γιάννης Αμανατίδης που προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα.

   Σημειώνεται ωστόσο ότι κατά την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ξημερώμετα της Πέμπτης, ψήφισε «Ναι», σε αντίθετη με συναδέλφους του από την Αριστερή Πλατφόρμα.
   Στις 10 Ιουνίου 2013 ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος.
   Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, δάσκαλος στο επάγγελμα, γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς.

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ολη η υποκρισία που χαρακτηρίζει αυτόν τον λαό και αποτελεί την ύψιστη τέχνη του, φθάνει αυτές τις ημέρες, στο αποκορύφωμα της. Μία ομάδα από πολιτικούς (αυτή την φορά, της Αριστεράς), από ρασοφόρους και άλλα παράσιτα, θα ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα, για να μας φέρει το.. Αγιο Φως (ένα φως, που αποτελείται από μαύρη μαγεία). Οι πιστοί με φανατισμό χούλιγκαν και προσποιητή κατάνυξη, θα τρέξουν να το λάβουν, και την ώρα της ανάστασης θα αγκαλιαστούν, θα φιληθούν και θα διαβεβαιώσει ό ένας τον άλλο, ότι ο Χριστός αναστήθηκε. Ένας ισχυρισμός, για τον οποίο, μάρτυρες υπήρξαν-υποτίθεται- ελάχιστοι άνθρωποι, πριν δύο χιλιάδες χρόνια..
  Αύριο, πατριάρχης, αρχιεπίσκοπος και πολιτικοί θα βγάλουν ανακοινώσεις, που θα αναφέρονται στο ύψιστο νόημα της ανάστασης του Χριστού, στην νίκη (!) της ζωής επί του θανάτου και στο πανανθρώπινο νόημα της, που είναι ο θρίαμβος της αγάπης εναντίον του μίσους, της αθωότητας επί της αμαρτίας και της ήττας του εγωισμού από την υπέρτατη θυσία του Ιησού, για το καλό μας…
  Υποκρισία! Κανείς δεν έχει τίποτα από αυτά στο μυαλό του! Οι ιεράρχες και οι πολιτικοί νοιάζονται για την διαιώνιση της εξουσίας τους και το ποίμνιο περιμένει πώς και πώς να έρθει η αυριανή ημέρα, για να μπορέσει απερίσπαστα να επιτεθεί στα αιγοπρόβατα με τις σούβλες, να καταναλώσει άφθονο αλκοόλ, να βάλει στη διαπασών την μουσική (εσύ είσαι η αιτία που πονωωώ κλπ), και δόστου χορούς, παλαμάκια, και «άντε», «όπα», σάλτα, φωνές, χάχανα και όταν έρθει το απόγευμα, κουρασμένοι θα μπούνε μέσα στα σπίτια τους..
  Και την άλλη ημέρα, λόγια αγάπης, συγχώρεσης και υψηλά μηνύματα, όλα μαζί στην τουαλέτα και τράβηγμα το καζανάκι..

 6. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  @@@στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης

  Ο καλός Χριστιανός της μεταφοράς της Αγίας Πυγολαμπίδας

  Ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ προτείνει αποκλεισμό των προσφύγων στη Συρία
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.03.2017

  Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/katsikis-na-min-echoun-dikeoma-na-figoun-apo-ti-siria-prosfiges

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_27/i27_p08_palestine.html

  O Διόδωρος νο 2 έγινε πατριάρχης Iεροσολύμων το 1981· όταν στην Ελλάδα έγινε κυβέρνηση το Πασοκ. Kαι στις δεκαετίες της ποιμαντορικής του πρωτοκαθεδρίας, διέπρεψε. Διατηρούσε ιδιόκτητο κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών από την Ρουμανία: το πρωί εμφανίζονταν σαν καλόγριες, το βράδυ δούλευαν barwomen.

  «Aπολάμβανε τις υπηρεσίες» του κυκλώματος όχι μόνο στην Iερουσαλήμ αλλά και στην ελλάδα, όπου περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο: στην πατριαρχική βίλα στον άγιο Kωνσταντίνο στα Kαμένα Bούρλα. Έκανε λαθρεμπόριο χρυσού. Kαι – αυτό έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία – «παραχωρούσε» γη ιδιοκτησίας του πατριαρχείου στο ισραηλινό κράτος.
  _____________________

  O Aρχιμαφιόζος πατριάρχης Διόδωρος ανάβει το Άγιο Φως

  http://www.kathimerini.gr/96780/article/epikairothta/ellada/olo-to-paraskhnio-sta-ierosolyma

  22.07.2001
  Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα
  Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
  …………

  Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

  Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.
  ……………..

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  Με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί των Φαιάκων, ο κ. Τσίπρας δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα»

  Είναι να αξιοθαυμαστο πως ένα τοσο νεος ανθρωπος εχει ενσωματωσει με αυτό τον καταπληκτικο τροπο τις διδαχες του Ομηρου και ολοκληρη την αρχαια ελληνικη σοφια και μπορει να την μεταλαμπαδευει με τον λιτο και απεριττο λογο του σε μια ολοκληρη κοινωνια που την δεχεται με ανακουφιση, όπως η διψασμενη γη την βροχη!

  «Από τα μπαλκόνια του παλιού δημαρχείου, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων», ενώ έριξε και ο ίδιος ένα μεγάλο πήλινο κανάτι. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το έθιμο «εντυπωσιακό».
  Δεν χρειαζεται να λες πολλα ουτε να κανεις μεγαλα πραγματα, αρκει απλα να εισαι μεγαλος!

  «Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν ξέχασε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, καθώς την ώρα που κρατούσε το κανάτι, πριν το αφήσει να πέσει, κοίταξε κάτω και είπε γελώντας «Κάτσε, μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!».
  Δεν ξερω αν εχει σπουδασει …χουμορίστας ή αν είναι πηγαιο ταλεντο (αυτοδιδακτος), ότι και να είναι παντως είναι ανυπερβλητος!

  «Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε.»

  Αλλα το εντυπωσιακοτερο ολων είναι ότι δεν είναι μονοδιαστατος αφου εκτος από τις ιδεες της αριστερας εμπνεεται και από τη θυσια του θεανθρωπου, που σταυρωθηκε για να σωσει τους ανθρωπους, κυριως όμως εμφορειται από το «αναστασιμο πνευμα» του ολου εγχειρηματος του θεανθρωπου.
  Αναμφιβολα προκειται για μια πολυσχιδη προσωπικοτητα και ειλικρινα νομιζω ότι σε μια εποχη ελειψης μεγαλων πολιτικων προσοπικοτητων τετοιοι ηγετες σπανιζουν.
  Να τον χαιρομαστε.

  Πηγή: Στην Κέρκυρα ο Τσίπρας -Το έθιμο των μπότηδων και η ατάκα για Σόιμπλε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331428/stin-kerkyra-o-tsipras-ethimo-ton-mpotidon-kai-i-ataka-gia-soimple-eikones-vinteo#ixzz4eK3H2Oh2

 9. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Αλέξης Φασουλής

 10. Ο/Η Psycho λέει:

  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ
  Ατύχημα με το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Αγιο Φως στην Κύπρο

  ΚΟΣΜΟΣ 15|04|2017
  Με καθυστέρηση θα φτάσει φέτος το Άγιο Φως στην Κύπρο.

  H καθυστέρηση οφείλεται σύμφωνα με όσα μεταδίδει το philenews σε βλάβη που παρουσιάστηκε στο ιδιωτικό αεροσκάφος που επρόκειτο να το μεταφέρει από το Ισραήλ, λόγω ελαφράς σύγκρουσης με όχημα εδάφους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, κατά τη διαδικασία απογείωσης. Το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε διαθέσει Ρώσος επιχειρηματίας.

  Πηγή: Ατύχημα με το αεροσκάφος που θα μετέφερε το Αγιο Φως στην Κύπρο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/331496/atyhima-me-aeroskafos-poy-tha-metefere-agio-fos-stin-kypro#ixzz4eMFGRnOp

 11. Ο/Η Psycho λέει:

  ‘Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου έφερε την φωτιά

  https://alithiastofos.blogspot.gr/2010/06/blog-post_2512.html

  Η ΞΑΝΘΙΑ ΚΥΡΙΑ, Η ΒΕΡΜΟΥΔΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ
  Ε, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΟΒΕΡΟ. ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

  Όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πάει διακοπές. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να λέγονται τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία έστειλαν στον adiakrito μάλλον στους adiakritous, κάποιοι φίλοι.
  Εικονίζεται-στην πρώτη από αριστερά φωτογραφία -ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, δηλαδή εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου στην Ελλάδα, με λίαν αθλητική περιβολή ή καλύτερα περιβολή περιπατητή-φραμπαλιάρη τουρίστα. Κρατάει μια γυναικεία ομπρέλα(προφανώς δανεική από φίλη του) φοράει γυαλάκι Ray-ban και κάθεται με την βερμούδα του στα σκαλοπάτια ενός μέρους στο Πεκίνο. Και όχι στην Ταυλάνδη, όπως κακώς αναφέρουν blog του διαδικτύου.
  Στην από κάτω έγχρωμη φωτογραφία, ο Δαμιανός Πάνου “παίζει” κρυφτούλι με τον φακό, κρυπτόμενος πίσω από το υπόλοιπο γκρούπ των φίλων του και μια ξανθιά κυρία.
  Και στην τρίτη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης φωτογραφίζεται(πρώτος από αριστερά) με τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.
  Τα αποδέλοιπα είναι θέμα του σεπτού Θεοφίλου. Εαν ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πάνου έσφαλε με το να βγάλει το ράσο και να τρέχει στην Κίνα, ας τον στείλει από εκεί που ήρθε. Εαν θεωρεί ότι ένας κληρικός με τέτοια θέση τον εκθέτει, ας τον απολύσει. Εαν πάλι νομίζει ότι ένας άγαμος κληρικός έχει το δικαίωμα να χαριεντίζεται ή να διασκεδάζει πότε πότε με γκρουπ τουριστών, ας τον κρατήσει στην θέση του. Πάντως εμείς όταν λάβαμε τις φωτογραφίες, τις δημοσιεύσαμε πάραυτα. Αλητείες, σαν κάτι άλλους δεν κάνουμε. Που τις έχουν και τις κρατούν στο συρτάρι τους για να παίζουν δήθεν περίεργα παιχνίδια, κάνοντας τους μάγκες και τους εκδότες του γλυκού νερού. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Ελεεινοί και τρισάθλιοι, με αποτέλεσμα το δημοσιογραφικό επάγγελμα μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο αισχρό και γελοίο.
  Επίσης από τις φωτογραφίες -που μας έστειλαν εμάς- δεν προκύπτει ότι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αγκαλιάζεται ή κάνει άλλα πράγματα με μια ξανθιά φίλη του. Φαίνεται στην μία από τις τρείς φωτογραφίες να κρύβεται πίσω από μια ξανθιά κυρία αλλά δεν νομίζουμε(χωρίς και να παίρνουμε όρκο)ότι γκομενίζει. Αυτά πρός το παρόν για να ξεκαθαρίζουν κάποιοι μύθοι και να κόψουμε και την φόρα σε διάφορες μηχανές παραφιλολογίας που εδώ και 48 ώρες έχουν γεμίσει το διαδίκτυο ανοησίες, με άδηλους σκοπούς. Πάντως η είδηση είναι ότι όντως ο Πάνου βρέθηκε πέρσι στο Πεκίνο, ήταν με γκρουπ ελλήνων τουριστών και δίπλα του ήταν μια ξανθιά. Το γιατί φόρεσε την περιβολή του φραμπαλιάρη, είναι θέμα αλλονών. Εμείς ηθικιστές δεν είμαστε. Έχουμε εκθέσει τόσους και τόσους σατανάδες και πόρνους ρασοφόρους, στον Πάνου θα κολλάγαμε; Καρφί δεν μας καίγεται. Τον λόγο έχει τώρα ο Θεόφιλος. Εαν δεν του κάνει και θεωρεί ότι ο αντ’ αυτού έχει υποπέσει σε ηθικό παράπτωμα ας τον αποκεφαλίσει.
  Εαν του κάνει ας τον κρατήσει. Πάντως η ομπρέλα που κρατάει είναι όλα τα λεφτά…

 12. Ο/Η Μυλοπόταμος λέει:

  Το Άγιο Φως είναι μέγα Θαύμα που βάζει τον εωσφόρο στη θέση που του αξίζει. Επικράνθη.

  Δεύτε πάντες οι πιστοί προσκυνήσωμεν την του Χριστού αγίαν Ανάστασιν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.