Η Εξεταστική για Υγεία (τυχαία) «ξέχασε» τις μέρες Κουρουμπλή και «παλιού ΠΑΣΟΚ»

Δια τα χρυσόψαρα ο Λόγος [Η κυβέρνηση συστήνει Εξεταστική για την Υγεία για τα έτη 1997-2014. Η αντιπολίτευση ευλόγως ερωτά για ποιο λόγο τα προς διερεύνηση έτη δεν αγγίζουν τον βίο αυτής της κυβέρνησης. «Γιατί εμείς δεν ήμαστε σαν και εσάς» είπε ο Πολάκης.]

O οργισμένος λαϊκός αγωνιστής του λαού (δ ε ν διόρισε ποτέ κ α ν έ ν α ν)

Μην αγγίζετε τον Κουρουμπλή…

Του φίλου ©Κώστα Γιαννακίδη στο protagon

Η Εξεταστική για την Υγεία αφήνει έξω τις μέρες Κουρουμπλή όταν τα στελέχη του «παλιού ΠΑΣΟΚ» ήταν στα πράγματα. Αλλά αυτό είναι το αστείο της υπόθεσης. Το σοβαρό βρίσκεται στη φάμπρικα που ανοίγει με τις Εξεταστικές.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης είχε διαφημιστεί ως το τρέιλερ των συγκλονιστικών αποκαλύψεων που θα έσερναν τους ισχυρούς του τόπου σιδηροδέσμιους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Και πράγματι, είδαμε τον Σταύρο Ψυχάρη να εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος που με δυσκολία άρθρωνε κουβέντα, αλλά και τον Θέμο Αναστασιάδη να κάνει πλάκα, λοιδορώντας την επιτροπή και τα μέλη της. Περιμέναμε, όμως, το αποτέλεσμα, βλέποντας στο βάθος Ειδικά Δικαστήρια, άσπρα γουνάκια και τραπεζίτες αλυσοδεμένους με εκδότες. Ε, λοιπόν, αυτή η Επιτροπή, στην οποία πλειοψηφούσαν, φυσικά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν κατάφερε να βρει ούτε μία δαχτυλιά στα κρυστάλλινα ποτήρια που χρησιμοποιήθηκαν στο πάρτι της Μεταπολίτευσης. Ναι, όμως όσο συζητείτο η σύστασή της και όσο διαρκούσαν οι εργασίες της, το πολιτικό ακροατήριο άκουγε απίστευτα πράγματα, κοιτάζοντας, σαν παλιός Κνίτης, το δάχτυλο που ύψωνε η συμπολίτευση, φωνάζοντας περί ηθικής και εντιμότητας. Επικοινωνιακά η κυβέρνηση πέτυχε τον στόχο της: θύμισε στους ψηφοφόρους για ποιο λόγο επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έναντι του «παλιού συστήματος». Στην ουσία όμως έστρωσε έναν δρόμο με χολή, έβαλε μπροστά μια φάμπρικα που θα τη λειτουργήσουν και οι επόμενοι. Διότι αν ο Τσίπρας κάνει Εξεταστική για τα δάνεια και την Υγεία, οι άλλοι μπορούν να στήσουν ανάκριση με βασανιστήρια για την περήφανη διαπραγμάτευση και τα capital controls.

Η κυβέρνηση συστήνει Εξεταστική για την Υγεία για τα έτη 1997-2014. Η αντιπολίτευση ευλόγως ερωτά για ποιο λόγο τα προς διερεύνηση έτη δεν αγγίζουν τον βίο αυτής της κυβέρνησης. «Γιατί εμείς δεν ήμαστε σαν και εσάς» είπε ο Πολάκης. Σωστό. Η ιδιότητα του αριστερού αποτελεί τεκμήριο εντιμότητας. Και ο Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ, που είναι έντιμος εξ αγχιστείας, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να εξεταστεί η παρούσα περίοδος αφού σκοπός της Επιτροπής είναι να διερευνήσει το «παλιό» σύστημα. Σωστό και αυτό. Μιλάμε για δύο διαφορετικές εποχές. Είναι σαν να ζητούσες από τον Λένιν να βάλει στην ίδια ζυγαριά τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης με τα τελευταία του τσάρου.

Εντάξει, λοιπόν, το ήθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν συγχρωτίζεται με την ανεντιμότητα των προηγούμενων και ορθώς η Επιτροπή δεν ακουμπά το ημερολόγιο μετά το 2014. Γιατί, όμως, αρχίζει το έργο της από το 1997 και όχι από το 1996; Αλλωστε ο Κώστας Σημίτης έγινε Πρωθυπουργός τον Ιανουάριο του 1996. Για ποιο λόγο αφήνουν έξω τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του; Εδώ βγαίνει ο Τσίπρας και τον καταγγέλλει, περίπου, ως Πρωθυπουργό της διαφθοράς (κατά το «αρχιερέας της διαπλοκής» που του είχε πει ο Καραμανλής), αλλά στην Εξεταστική του χαρίζει μία ολόκληρη χρονιά.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ο λόγος για τον οποίο το 1996 θα μείνει ανέγγιχτο, κάτω από την προστατευτική λήθη, είναι η παρουσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα, στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Προφανώς δεν είναι μόνο ο Κουρουμπλής, αλλά και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού τα οποία τότε είχαν ως αναφορά τον Ανδρέα και, σταδιακά, αντικαταστάθηκαν από «εκσυγχρονιστές» του Σημίτη. Για να το πω απλά, δεν είναι δυνατόν, ως ΣΥΡΙΖΑ, να έχεις φορτώσει στο κάρο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και του Ακη και μετά να διερευνάς τα πεπραγμένα εκείνης της εποχής. Αν μάλιστα δεν έλεγαν να τηρήσουν τα προσχήματα, θα έβγαζαν εκτός και την πενταετία Καραμανλή, μην τυχόν και βγει κανένα ξεχασμένο χαρτί.

Θα βγάλει κάτι η Επιτροπή; Θα βρει σκελετούς τεράτων στα υπόγεια των νοσοκομείων; Δύσκολα, ειδικά αν η Δικαιοσύνη δεν έχει τινάξει τη σκόνη πάνω από φακέλους. Θα γίνει, βέβαια, μία ωραία συζήτηση καφενείου, κατά την οποία παλαιοί διοικητές νοσοκομείων, υπουργοί, γιατροί, εν ανάγκη και νοσοκόμες, θα λένε ιστορίες κάτω από τους θριαμβευτικούς βρυχηθμούς του Παύλου του Πολάκη.

Ετσι θα πάει. Μετά μπορεί να γίνει Εξεταστική για την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, την κλιματική αλλαγή, τον Εμφύλιο. Για να έρθουν οι άλλοι και να κάνουν μία Εξεταστική-holding, για όλες τις Εξεταστικές των προηγούμενων. Παιχνίδι να γίνεται, να έχουμε να χαζεύουμε.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Εξεταστική για Υγεία (τυχαία) «ξέχασε» τις μέρες Κουρουμπλή και «παλιού ΠΑΣΟΚ»

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  Και στο τέλος, ολοι λαδι ως συνηθως…

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Θα γίνει, βέβαια, μία ωραία συζήτηση καφενείου….» Ακριβώς, αυτό θα γίνει. Δεν πρόκειται για απόπειρα επίδειξης προφητικής ικανότητας, αλλά τεκμαίρεται από το ιστορικό παρελθόν διαφόρων εξεταστικών επιτροπών, με θέματα που αφορούσαν την δράση των μελών του κοινοβουλίου και στελεχών των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αν δε, λάβουμε στα σοβαρά υπόψιν τα αποτελέσματα τους, στα οποία σχεδόν πάντοτε οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί κρίθηκαν υπεράνω υποψίας και πως δεν συντρέχανε λόγοι να οδηγηθούν στα δικαστήρια, τότε πρέπει να πιστέψουμε ότι κανείς δεν συκοφαντήθηκε περισσότερο από τα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου.
  Η αλήθεια, είναι εντελώς αντίθετη. Το Ελληνικό κοινοβούλιο, βρίθει από διαφθορά, σκάνδαλα, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, το «φαγοπότι», οι μίζες, τις σκοτεινές σχέσεις με επιχειρηματίες, απίστευτο πάρτι με την ΔΕΗ, ύποπτα δάνεια κλπ κλπ.
  Αλλά, είναι αφέλεια να πιστέψει κάποιος, ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί νοιάζονται στα αλήθεια να υπάρξει κάθαρση στο πολιτικό τοπίο. Φροντίζει κάθε πλευρά, να καλύπτει τα της προηγούμενης, ώστε η επόμενη να καλύψει αυτούς και πάει λέγοντας.
  Το ίδιο πράττουν και οι δικαστές, οι οποίοι νοιάζονται περισσότερο για τους μισθούς και την καριέρα τους και λιγότερο για τα πεπραγμένα των πολιτικών και των ρασοφόρων.
  Το ίδιο γίνεται με την ασυδοσία και την διαφθορά της εκκλησιαστικής εξουσίας.
  Είναι μάλλον αδύνατον αυτοί που μας έφεραν έως εδώ, συνειδητά και με ψυχρή αποφασιστικότητα, να αποφασίσουν να στείλουν τον εαυτό τους, σιδηροδέσμιο στα δικαστήρια.
  Η Αριστερά, είναι ακόμα χειρότερη, εφόσον θεωρεί τον εαυτό της, εκ των προτέρων αθώο και τοποθετείται υπεράνω του βουλευτικού και δικαστικού ελέγχου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.