Για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ, εμπόδιο είναι τα «παιδιά»

Φ α σ ι σ μ ό ς [ Τα γνωστά «παιδιά» καίνε περιουσίες, καταστρέφουν τρόλεϋ, βανδαλίζουν πανεπιστήμια, αλλά δεν πρέπει να τα πειράξουμε, διότι «είναι παιδιά»]

Η ανεγκεφαλία In Action: «Άσυλο στους πάντες, όποιοι κι αν είναι»

Μετά την εισβολή μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, για τους οποίος ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ είπε πως προέρχονταν από τη «Φάμπρικα ΥΦΑΝΕΤ», την ώρα συνεδρίου της Unesco για το προσφυγικό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Αχιλλέας Ζαπράνης εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί μαζί τους και να φτάσει ως τα άκρα. Κατ’ αρχάς έκανε γνωστό πως θα καταθέσει μήνυση κατά όσων εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδρίων και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Στη συνέχεια με ανάρτησή του στο facebook σημείωσε:

«Από αφίσα της ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ : Έλληνες δεν νιώσαμε ποτέ. Με τον πατριωτικό εσμό αυτής τής πόλης έχουμε ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς… ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ στην κοινότητα του ΕΘΝΟΥΣ.

Αγαπητές φίλες και φίλοι υπάρχει λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση. Δεν θέλω κανείς να μπορεί να ισχυριστεί αύριο που θα επανέλθω ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει στο ιστορικό κτίριο της ΥΦΑΝΕΤ και ποια είναι τα «παιδιά» που την «κατέλαβαν».

Αγωνίζομαι για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ τα τελευταία δύο χρόνια, και ακούω από τους κυβερνώντες ότι το εμπόδιο είναι τα «παιδιά». Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε απόψε τις απόψεις των «παιδιών», θα επανέλθω με την πρόταση μου για την ΥΦΑΝΕΤ που δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί το μοναδικό εμπόδιο είναι : «και τι θα κάνουμε με τα παιδιά;;;!!!!». [Πηγή]

*

ΥΓ: Διαβάστε το έκαναν «τα παιδιά», (διότι η πολιτεία δεν έκανε ποτέ απολύτως τίποτα):

Στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εισέβαλαν το απόγευμα της Δευτέρας (03-04-2017) αντιεξουσιαστές, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φυλλάδια, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους, ζητώντας να δοθεί άσυλο σε όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο ΠΑΜΑΚ, με αφορμή το συνέδριο με θέμα «Διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος και της ανθρωπιστικής κρίσης – Διάλογος για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας», το οποίο συνδιοργανώνει, η Έδρα UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια», που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με το «Ίδρυμα Καλλιόπης Κούφα για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Οι εργασίες του συνεδρίου μετά την παρέμβαση των αντιεξουσιαστών διεκόπησαν, καθώς πέταξαν αμπούλα, με αποτέλεσμα λόγω της έντονης δυσοσμίας να είναι  αδύνατη η διεξαγωγή τους. [Πηγή]

Advertisements
This entry was posted in φασισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Για την αξιοποίηση του κτιρίου της ΥΦΑΝΕΤ, εμπόδιο είναι τα «παιδιά»

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αυτά τα «παιδιά» είναι ηλίθιοι. Πώς αλλιώς; Ολη η συμπεριφορά και τα δρώμενα τους το αποδεικνύουν, αναμφισβήτητα. Οι ισχυρισμοί τους στην αφίσα, αλλά και η μέχρι τώρα ιστορική πορεία τους, εμπεριέχουν μια ψυχογενή συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τους ηλίθιους.
  Εμφανίζονται ως αντιεξουσιαστές, δηλ. ως κήρυκες μιας κοινωνίας όπου δεν θα υφίσταται ο εξουσιαμός και συνεπώς η βία που τον χαρακτηρίζει μέσα από τους κρατικούς μηχανισμούς- αστυνομία, στρατός κλπ – και την ίδια στιγμή, χρησιμοποιούν ανάλογη βία, όχι μόνο προς το κράτος (ο Νίτσε το αποκαλούσε δαγκανιάρικο τέρας), αλλά και προς οποιονδήποτε, δεν ασπάζεται τις ανόητες, αφύσικες και παιδαριώδεις αντιλήψεις τους, δείχνοντας έτσι ότι πέραν κάθε αμφιβολίες, όλα τα ιδεολογήματα που περιέχουν ένα «αντί, στην πράξη, ταυτίζονται με τον αντίπαλο εναντίον του οποίου στρέφονται, με μοναδικό σκοπό, να πάρουν την θέση του.
  Αδιαφορούν ότι πολλοί έχουν αντίθετη άποψη από την δική τους και πως αν αυτοί οι πολλοί, στραφούν εναντίον τους με την ίδια βιαιότητα και αδιαφορία για τις συνέπειες, τότε αυτά τα «παιδιά» θε έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.
  Εν προκειμένω, ενώ ζητούν να δοθεί άσυλο σ’ όλους τους μετανάστες, ταυτόχρονα εμποδίζουν την διεξαγωγή ενός συνεδρίου υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, με θέμα τους μετανάστες! Ενώ, θα ήταν πολύ πιο οφέλιμο, να συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, με προτάσεις. Αλλά, εδώ βρίσκεται η απάντηση: είναι τόσο ηλίθιοι, που είναι ανίκανοι να κάνουν προτάσεις, έτσι καταφεύγουν σε μουγκρητά και βρυχηθμούς.
  Το κράτος, και οι κάθε εκπρόσωποι του, που μπορούν να επιβιώνουν καλλίτερα, μέσα στην σύγχυση, την απογοήτευση, το χάος, την οικονομική ένδεια, την καχυποψία, την αντιπαλότητα, γνωρίζουν πώς να μετατρέπουν αυτούς τους ηλίθιους, σε χρήσιμους ηλίθιους.
  Ο κ. Ζαμπράνης, εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί μαζί τους. Του ευχόμαστε καλή υπομονή και τύχη, αλλά χωρίς την αρωγή των κυβερνήσεων και της εξουσίας, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
  Αυτό το τελευταίο που έγραψα, είναι ίσως, ένα μήνυμα που θέλει να μας υπενθυμίζει η εξουσία: «Χωρίς την παρουσία μου, θα είστε θύματα κάθε τυχάρπαστου. Δεν μπορείτε να κάνετε, χωρίς εμένα»..

 2. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/kalos-ston-aristero-egkefalo-44341385602

  Κάλος στον (αριστερό) εγκέφαλο…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διασωθεί εκλογικά αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν όλα μαζί το 2019, αλλά μια δόση τους πάει για το 2020. Ο καταποντισμός είναι βέβαιος, αν στον επόμενο ενάμιση χρόνο δεν φανεί ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην οικονομία

  Γιώργος Καρελιάς

  Λένε ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Τι πρέπει να πούμε όταν το «δις» έχει γίνει «τρις» ή και «τετράκις»; Δύσκολο να πούμε κάτι χωρίς να καταφύγουμε στην (πολιτική) ψυχιατρική.

  Μήπως ο ισχυρισμός είναι ανέρειστος και υπερβολικός; Ή μήπως είναι η γυμνή αλήθεια, την οποία (είναι απορίας άξιον γιατί) δεν μπορούν να κατανοήσουν, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σε δρόμο χωρίς επιστροφή και κινδυνεύουν να πέσουν ακόμα και σε μονοψήφια ποσοστά, αν συνεχίσουν έτσι;

  Ας το δούμε από την αρχή, «αμαρτία» με «αμαρτία»:

  Στο τέλος του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ προκάλεσαν πρόωρες εκλογές, μην επιτρέποντας στην τότε κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την τρόικα. Τυφλωμένοι από το πάθος για την εξουσία και παρά τις προειδοποιήσεις από πολλές πλευρές, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι θα ήταν καλύτερα και για τους ίδιους να αναλάβουν τη διακυβέρνηση με λυμένα τα βασικά προβλήματα. Η εκλογική νίκη τους ήταν βέβαιη όποτε κι αν γίνονταν οι εκλογές.
  Ας δεχτούμε ότι το λάθος αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν σήμερα ορισμένοι (εδώ), οφειλόταν στις αυταπάτες τους. Φυσικά, δεν πίστευαν ότι η «μαντάμ Μέρκελ» θα τρόμαζε μπροστά στο επικό «go back», αλλά ήλπιζαν ότι, ως νέα κυβέρνηση, θα είχαν ηπιότερη αντιμετώπιση. Την είχαν, αλλά όχι έτσι όπως αυτοί την φαντάζονταν, ενέσκηψε και το -κατά Τσίπραν- asset Βαρουφάκης και όλοι μαζί τα έκαναν ρόιδο.
  Γινόταν το ένα λάθος μετά το άλλο. Πρώτα υπέγραψαν τη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2015 χωρίς να πάρουν λεφτά, κάτι που παραδέχτηκαν εκ των υστέρων (εδώ και εδώ). Μετά έτρεχαν στον Πούτιν για να βρουν λεφτά (εδώ και εδώ) και μέχρι να καταλάβουν ότι ήταν -κι αυτό- αυταπάτη ο Σόιμπλε τούς είχε δέσει με το τρίτο Μνημόνιο.
  Αντί να βάλουν μυαλό και μετά τις νέες εκλογές- αφού είχαν απαλλαγεί από την εσωτερική αντιπολίτευση (Λαφαζάνης, Ζωή και Σια)- να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να τελειώσουν γρήγορα με τις εκκρεμότητες, άρχισαν τα μπρος πίσω. Με τα κλαψουρίσματα του Σπίρτζη, τις γαλαντομίες του Σκουρλέτη που έχει φέρει την ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας (εδώ), τα είπα ξείπα του Τσακαλώτου και τις «κατρουγκαλιές» στο Ασφαλιστικό.
  Στο τέλος κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την πλήρη συμμόρφωση σ’ αυτά που (οι ίδιοι άλλωστε) είχαν υπογράψει, αφού ο,τιδήποτε άλλο θα τους οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές και θα τους καθιστούσε ό,τι τρέμουν πιο πολύ : αριστερή παρένθεση
  Αλλά και πάλι ο τρόμος του κόστους τους οδήγησε στο τρενάρισμα της αξιολόγησης. Ενώ τα έχουν αποδεχθεί όλα (μείωση αφορολόγητου και συντάξεων, πώληση μονάδων της ΔΕΗ κ.τ.λ.), πρόταξαν τα προπαγανδιστικά τερτίπια. Πρώτα για να πειστούν οι βουλευτές και μετά για να συγκρατηθούν οι «κοψοχέρηδες» ψηφοφόροι, συγκινημένοι από την «υπερήφανη» διαπραγμάτευση.

  [….]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.