Θλιμμένος ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη του Ηθικού Πλεονεκτήματος

[Την πήρε από εμάς τους φορολογούμενους]

φωτο: protagon.gr

Η πίκρα του συνδικαλιστή Μπαλαούρα
Τη «13η σύνταξη» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την πήρε από εμάς τους φορολογούμενους. Ομως αντί να ενημερώσει το κράτος και να του πει «ξέρετε, εγώ από λάθος πήρα το βοήθημα, μήπως το πήραν κι άλλοι που δεν το δικαιούνται;», προτίμησε να απολογηθεί στους παλιούς συναδέλφους του.

[…]Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα καθώς ο Μάκης Μπαλαούρας έλαβε το έκτακτο χρηματικό επίδομα που έλαβαν οι συνταξιούχοι τα Χριστούγεννα του 2016. Το σύστημα, βλέποντας ότι λαμβάνει περίπου 600 ευρώ το μήνα, τον εξέλαβε ως χαμηλοσυνταξιούχο, παρόλο που η χορήγηση της σύνταξής του είναι σε αναστολή. Ελαβαν κι άλλοι συνταξιούχοι επιδόματα, παρόλο που τα εισοδήματά τους είναι εξαιρετικά υψηλά; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια. Υπάρχουν κι άλλοι συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν «επικουρικά βοηθήματα» από διάφορα πιθανά κι απίθανα ταμεία, αν και δεν τα έχουν ανάγκη προκειμένου να επιβιώσουν; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια.

Υπήρξαν «συντροφικά μαχαιρώματα», όπως είπε πολύ ενοχλημένος ο κ. Μπαλαούρας. Δηλαδή, μαθεύτηκε από ανακοίνωση συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος, κάτι που προκάλεσε μεγάλη πίκρα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ποτήρι της πίκρας μου όμως ξεχείλισε όταν για τη χορήγηση του βοηθήματος με σαφήνεια γράψατε ότι κινήθηκα για ιδιοτελείς λόγους», γράφει ο κ. Μπαλαούρας προς τους συναδέλφους του, στις 18 Ιανουαρίου 2017, κι όταν, πλέον, εκείνοι τον έχουν ήδη κατηγορήσει για υπονομευτική δράση και σκευωρία ενάντια στα συμφέροντα του Συλλόγου τους. Προκειμένου η πίκρα να πάει κάτω, ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι το ποσό του βοηθήματος των Χριστουγέννων θα πιστωθεί, κατά το ήμισυ, στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλου ΤτΕ και στον λογαριασμό αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων. Παρόλο που ο κ. Μπαλαούρας έλαβε το ποσό αυτό από το κράτος κι όχι από τους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους της Τράπεζας. Κι αντί ο κ. Μπαλαούρας να ενημερώσει το κράτος και να του πει «ξέρετε, εγώ από λάθος πήρα το βοήθημα, μήπως το πήραν κι άλλοι που δεν το δικαιούνται;», προτίμησε να απολογηθεί στους συναδέλφους του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο >>>

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

One Response to Θλιμμένος ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη του Ηθικού Πλεονεκτήματος

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Μπαλαούρας, είναι διπλά άτυχος. Εκτός από το επικίνδυνο επάγγελμα του βουλευτή, υπήρξε και επαγγελματίας συνδικαλιστής. Ανήκει σ’ αυτήν την κάστα ανθρώπων, που μοναδική μέριμνα τους είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου που εκπροσωπούν, συχνά σε βάρος του προσωπικού συμφέροντος, με κόπους και ανιδιοτελείς θυσίες. Και όταν ήρθε η ώρα, εκτός από τον πενιχρό βουλευτικό μισθό, να πάρει και μία ακόμα πιο πενιχρή σύνταξη, για το μεγάλο συνδικαλιστικό έργο του, έγινε στόχος του φθόνου των συναδέλφων του και το χειρότερο, της κοινωνίας.. Κουράγιο σύντροφε Μπαλαούρα, και να θυμάσαι ότι σε αυτόν τον αχάριστο τόπο, η δικαίωση έρχεται μετά θάνατο!
  Παρεμπιπτόντως, έχουν περάσει δέκα περίπου χρόνια από την έναρξη της κρίσης και το μόνο που συζητάμε όλο αυτό το διάστημα, είναι οι περικοπές συντάξεων, μισθών, αύξηση της φορολογίας, επιδόματα και τα παρόμοια. Υπήρξε και υπάρχει μία νοοτροπία – στο δημόσιο- που μας θέλει να ασχολούμαστε υπερβολικά με τις συντάξεις, ιδιαίτερα με τις πρόωρες. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονταν στο δημόσιο, λαμβάνουν εφάπαξ και υψηλές συντάξεις, οι οποίες βέβαια για να καταβληθούν, χρειάζεται το κράτος να δανείζεται από ξένες τράπεζες ή καταβάλλονται με την συμμετοχή ευρωπαίων συνταξιούχων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πιο χαμηλές συντάξεις από τους δικούς μας συνταξιούχους.
  Και καμιά συζήτηση, για τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό το αδιέξοδο και καμιά συζήτηση για μέτρα που θα προωθήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, για σοβαρές επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, για μέτρα προώθησης της έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας στα πανεπιστήμια και στις αγορές, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να αυξήσουμε τις εξαγωγές και αντίστοιχα να μειώσουμε τις εισαγωγές.
  Ακόμα και όταν υπάρχουν τέτοιοι προβληματισμοί, είναι ελάχιστοι, του ποδαριού και για το θεαθήναι.
  Εχουμε βολευτεί με τον μισθό μας ή την σύνταξη μας. Είμαστε, χώρα των γηρατειών..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.