Όλα για το Βατοπέδι: «Οι λαοπρόβλητοι ηγέτες Αλέξης Τσίπρας & Κώστας Καραμανλής»…

[Σκάνδαλο υπήρξε και το επικύρωσε και αυτό το “αθωωτικό” δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας άλλη μια φορά ότι η Βιστωνίδα ανήκε στο Δημόσιο και όχι στη Μονή Βατοπεδίου, όπως “πίστευαν” ορισμένοι υπουργοί, οι εμπλεκόμενοι μοναχοί και οι διαφόρων λογιών συνεργάτες τους]

Α Θ Ω Ο Ι

Όλοι και όλα για το Βατοπέδι
Ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύθνης κ.Παπαγγελόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση για την «υπόθεση»(my ass) Βατοπεδίου: «Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τα εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε στην «Ελευθερία του Τύπου» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Εδώ η επίσημη άποψη (προς Αμνοερίφια) των λαοπρόβλητων ηγετών του κ. Παπαγγελόπουλου (κλικ στην εικόνα για πανοραμική άποψη)

Τροπάριον πλουσίου λεξιλογίου: «Νταβατζήδες-ξένα συμφέροντα-λακέδες-γιουσουφάκια…»
Παπαγγελόπουλου κρίση μεγαλείου: «Μέχρι τώρα δεν έχω σχολιάσει ποτέ δικαστική απόφαση ή ενέργεια ακόμα και αν διαφωνώ. Επίσης έχω αποφύγει ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια να αναφερθώ στον Κώστα Καραμανλή. Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση και θα μιλήσω όχι ως υπουργός ή πολιτικός αλλά ως απλός πολίτης. Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της»

«Η Δικαιοσύνη αντλεί την εξουσία της από τον λαό»
Παπαγγελόπουλου συνέχεια«Θέλω να προσθέσω ότι οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησε και προσπαθεί και τώρα να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της. Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια. Κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει. Η Δικαιοσύνη αντλεί την εξουσία της από τον λαό και την ασκεί στο όνομά του. Έχω πάρα πολλούς λόγους που θα ήθελα σήμερα να είναι στη ζωή ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου. Ένας από αυτούς είναι ότι μου λείπει πολύ. Σήμερα προστέθηκε άλλος ένας. Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη «δολοφονική» επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο». [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Σύντομη Άποψη Ρ. και Λ. Εμμονές:
Το σημαντικότερο σκέλος της υπόθεσης που θα έπρεπε να διερευνηθεί μέχρι τέλους και σε βάθος, έκλεισε τον Μάιο του 2009 με το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Έτσι με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμθηκαν σε δίκη μόνο τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο ηγούμενος – μάνατζερ Εφραίμ, ο μοναχός – ταμίας Αρσένιος και υπηρεσιακοί παράγοντες, στελέχη του δημοσίου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των παράνομων ανταλλαγών Και αυτά τα 14 πρόσωπα αθωώθηκαν καθώς, πρακτικά, κρίθηκε ότι δεν είχαν δόλο.
Η Δικαιοσύνη δηλαδή, που υποτίθεται, ως γνωστόν, ότι είναι τυφλή αλλά παρά ταύτα επιδίδεται, πολύ συχνά σε ακροβατισμούς, έκρινε ότι οι ιερομόναχοι δεν ενεργούσαν σαν κοινοί απατεώνες αλλά πίστευαν ότι όντως η λίμνη Βιστωνίτιδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη Μονή, έστω κι αν ποτέ δεν έδειξαν σε οποιονδήποτε τα πρωτότυπα των χρυσόβουλων που επικαλούνταν.
Κατ’ αντίστοιχο τρόπο, τα στελέχη του Δημοσίου που έβαλαν το χεράκι τους για να γίνουν οι διάφορες παράνομες ανταλλαγές, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν το έκαναν ιδιοτελώς και βάσει ανταλλαγμάτων, αλλά γιατί έτσι τους ζητήθηκε από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι του να ισχυρίζεται κάποιος, είτε Καραμανλής λέγεται, είτε Ντόρα Μπακογιάννη, είτε Βουλγαράκης, ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γιατί σκάνδαλο υπήρξε και το επικύρωσε και αυτό το “αθωωτικό” δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας άλλη μια φορά ότι η Βιστωνίδα ανήκε στο Δημόσιο και όχι στη Μονή Βατοπεδίου, όπως “πίστευαν” ορισμένοι υπουργοί, οι εμπλεκόμενοι μοναχοί και οι διαφόρων λογιών συνεργάτες τους. [Βαγγέλης Δεληπέτρος -news247.gr]

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Όλα για το Βατοπέδι: «Οι λαοπρόβλητοι ηγέτες Αλέξης Τσίπρας & Κώστας Καραμανλής»…

 1. Ο/Η kp λέει:

  Αποδεικνύεται πώς ήταν σωστή τακτική η σιωπή τού κ.Κ.Καραμανλή. Επέτρεπε νά υποθέτει κανείς οτι είχε αίσθηση τής ευθύνης του. Μόλις άνοιξε τό στόμα του απέδειξε, διά μίαν εισέτι, πόσο μικρός είναι. Υπάρχει καί η πιθανότητα νά τά είπε απευθυνόμενος σέ αφελείς καί αδαείς που είναι πολλοί. Δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα νά είναι καί μικρός καί πονηρός.

 2. Ο/Η ΞΗ λέει:

  Ηταν ίσως από τις πιο λαμπρές της χριστιανοσύνης η τελετή που έγινε στον Πανάγιο Τάφο για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, με τον Αλέξη Τσίπρα (στη φωτογραφία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο) τιμώμενο πρόσωπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να εύχεται «Χρόνια Πολλά στον Αλέξιο», τον ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να ζητεί συνεχώς (κατά τη διάρκεια της τελετής)… ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, και την Τόνια Μωροπούλου (που είχε την επίβλεψη της αναστήλωσης) να καμαρώνει για τον πρωθυπουργό φοιτητή της, στα χρόνια που ο Αλέξης έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΕΜΠ…

  nnn

  Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε για καλά τη στροφή του προς τη χριστιανοσύνη. Δεν είναι ότι απέδωσε το μήνυμα του Παναγίου Τάφου, που είναι η συνεννόηση για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ούτε ο χαρακτηρισμός που έδωσε για τον Πανάγιο Τάφο ως «κορυφαίου συμβόλου της χριστιανικής πίστης», είναι και το γεγονός ότι – όπως αποκάλυψε – είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές τα Ιεροσόλυμα και παρακολουθούσε βήμα προς βήμα τις εργασίες της αναστήλωσης. Ισως σε αυτό να συνέτεινε και η ευχή που του έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Μακάρι να οδηγήσετε τους Ελληνες σε λιμάνι ευημερίας».

  nnn

  Οι τηλεοπτικές κάμερες καραδοκούσαν και ήταν μονίμως στραμμένες σε αυτόν και έτσι κράτησε όλα τα προσχήματα της αριστερής του αντίληψης: Ολοι έκαναν τον σταυρό τους, όλοι προσευχήθηκαν, πλην του κ. Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο έδειχνε εκστασιασμένος από τη μαγεία του μνημείου…

  nnn

  Την επόμενη φορά που δήλωσε υπερήφανος ήταν όταν είπε πως είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και πως βλέπει τους δασκάλους του να βοηθούν στην αποπεράτωση του έργου. Εννοούσε την Τόνια Μωροπούλου, η οποία και ανέλαβε όλο το βάρος της αναστήλωσης, την οποία ο κ. Τσίπρας είχε καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο. Ρώτησα την Τόνια Μωροπούλου εάν ήταν καλός και συνεπής με τις εργασίες του φοιτητής ο Πρωθυπουργός και εκείνη απέφυγε να απαντήσει, θέλοντας να δείξει μόνον τη σημασία στην πρόκληση της επιστήμης και της πίστης για την αναστήλωση. Αυτό που είπε για τον κ. Τσίπρα ως φοιτητή ήταν ότι «ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος». Πέραν τούτου ουδέν.

 3. Παράθεμα: Απάντηση στην «Καθημερινή» για τους ανήλικους μαθητές του Άθωνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.