[ανάγνωση] H ολοκλήρωση της διαστροφής του δημοκρατικού πολιτεύματός μας

Κείμενο του 2005! [Μπορεί η εποχή μας να χαρακτηρίζεται εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Για τη χώρα μας, έχει ανατείλει θριαμβικά η εποχή της Κατωτατοποίησης της πολιτείας, της πολιτικής, της οικονομίας, της παιδείας, της εκκλησίας, της κοινωνίας ολόκληρης…].

photo: theloadstar.co.uk («θαμπώθηκε» από Ρ. & Λ. Εμμονές γιατί έτσι τους αρέσει)

Τα Ανώτατα και τα κατώτατα

Του Μάριου Πλωρίτη στο Βήμα 02.10.2005

ΟΙ «ΔΙΑΡΡΟΕΣ», που χαλάνε κόσμο και πολιτικές φιλίες τον τελευταίο καιρό, έφτασαν και ως ετούτες εδώ τις «Θέσεις». Οχι όμως διαρροές από μυστικές κομματικές συσκέψεις και συνομιλίες. Αλλά από το (απόρρητο, ακόμα) Πρόγραμμα Μαθημάτων στις Ανωτατοποιημένες Ιερατικές Σχολές, που χαλκεύουν κυβέρνηση και αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πηγές, στα εκκλησιαστικά «Πανεπιστήμια» θα διδάσκονται και τα ακόλουθα μαθήματα με το εξής περιεχόμενο:

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ. A) «Οι Ελληνες είναι ο περιούσιος λαός του Κυρίου, εναντίον του οποίου βυσσοδομούν όλοι οι ξένοι» (όπως διδάσκει ακατάπαυστα ο κ. Χριστόδουλος). Επομένως, επιβάλλεται να απαλειφθεί από τα Πρακτικά της Βουλής του 1911 η («ιστορική», όπως κακώς ονομάζεται) ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Μόνον οι δημαγωγούντες τους λαούς, οι θέλοντες να φέρωσιν αυτούς εις αποφάσεις ολεθρίας διά το μέλλον, λέγουσιν εις ένα λαόν, «Συ είσαι ο περιούσιος λαός, και όλα τα γινόμενα εις τον άλλον κόσμον, δ’ εσέ δεν εφαρμόζονται». Οντες ο περιούσιος λαός, τον οποίον η εκάστοτε δημαγωγία διεκήρυσσεν,εφθάσαμεν, προ ετών, να γίνωμεν περιούσιος λαός εις τους λόγους και καταφρόνημα των λαών εις τα έργα».

B) «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Αγγλοι. Είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες,και μιλάμε αντρίκια» (Χριστόδουλος, στη Μυτιλήνη, 20.6.1999).

[Σεπτά παραδείγματα, οι δεκάδες καταδίκες και αποσχηματισμοί κληρικών όλων των βαθμών για κιναιδισμό, σοδομία, παιδεραστία, πορνεία. Ορισμένοι απ’ αυτούς, μάλιστα, εναλλάσσουν τα ράσα με… στρινγκ!].

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. A) Κατά το Σύνταγμα, «θεμέλιο της πολιτείας είναι η λαϊκή κυριαρχία», που εκφράζεται με εκλογές. Λάθος! «H παντοδύναμη δεξιά του Κυρίου δείχνει τι θέλει ο Θεός και τι θέλει ο λαός» (Χριστόδουλος, στη Ριζάρειο, μετά τις εκλογές της 7.3.04). Επεξήγηση του ιδίου: «Με την δεξιά παράταξη συνήθως δεν έχει καλές σχέσεις ο Διάβολος. Αυτός βρίσκεται στα αριστερά». (Στο βιβλίο του «Πόλεμος κατά του Σατανά», σελ. 105).

[Τι γίνεται, όμως, όταν δεν συμπίπτουν η θέληση του Θεού με τη θέληση του λαού – όπως κατά την προηγούμενη 20ετία; Κυρίαρχος του «περιούσιου λαού» είναι ο Διάβολος;].

B) Κατά το Σύνταγμα, βάση του πολιτεύματός μας είναι η ελευθερία και η δημοκρατία. Λάθος! «H τάσις του αχαλινώτου και κακώς εννοουμένου φιλελευθερισμού σπρώχνει στην άρνηση της θρησκείας και στον γκρεμό της αθεΐας» (Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, στο βιβλίο του «Αθεΐα και αιτία», σελ. 101).

[Ποιος κρίνει πότε ο φιλελευθερισμός είναι αχαλίνωτος; Μα το ιερατείο, φυσικά, που διαθέτει αχαλίνωτη ελευθερία πνεύματος, σάρκας και τσέπης].

Γ) Κατά το Σύνταγμα, ανώτατος άρχων της πολιτείας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποσώς! «Οι ιερείς… είναι ανώτεροι των βασιλέων και των προέδρων και των πρωθυπουργών, γιατί κατέχουν την χάρη του Θεού, που διαχειρίζονται με συνείδηση και φόβο Του, πράγμα που δεν έχει σε κανέναν άλλον επιτρέψει ο Θεός» (Χριστόδουλος, 24.8.2001).

[Και, φυσικότατα, ανώτατος των «ανωτέρων» είναι ο προκαθήμενος αυτών, εφ’ ω και υπερέχει παντός άρχοντος, οργάνου και εξουσίας της πολιτείας]. Προς τούτο, πρέπει να αποσιωπάται επιμελώς ο θρήνος του αρχιεπισκόπου εν μέση Ιερά Συνόδω: «Οι μητροπόλεις έχουν μεταβληθεί σε θερμοκήπιο αθλιοτήτων» (17.2.2005).

Δ) Το Σύνταγμα αφιερώνει 29 άρθρα για την κατοχύρωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κακώς! «… Οι δυνάμεις του σκότους θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα δια της παγκοσμιοποιήσεως… που έχει εμφανισθεί μαζί με την άλλη νέα θεότητα, που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα και χάριν αυτής της θεότητας θα πρέπει εμείς να περιστείλουμε τα δικά μας δικαιώματα» (Χριστόδουλος, αναστάσιμο κήρυγμα 2005).

[Σκότος, λοιπόν, τα ανθρώπινα δικαιώματα και φως τα δικαιώματα του ιερού θερμοκηπίου των αθλιοτήτων, των διαστροφών, των «κουσουριών» και της χρηματολαγνείας].

E) Κατά το Σύνταγμα, ο «σεβασμός των νόμων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (άρθρο 120, παρ. 2). Οχι, όμως, όταν τους νόμους δεν τους εγκρίνει ο αρχιεπίσκοπος: «Εώμεν τους νόμους καθεύδειν! Ας αφήσουμε τους νόμους να κοιμούνται!» (Στη λαοσύναξη της 21.6.2000 για τις ταυτότητες).

[Ας κοιμούνται, λοιπόν, οι νόμοι – και οι κληρικοί με όποιον ή όποιαν τους γουστάρει…].

Στ) Κατά το Σύνταγμα, «οι Ελληνες δικαιούνται και υποχρεούνται σε αντίσταση με κάθε μέσο εναντίον όποιου επιχειρεί την βιαία κατάλυσή του» (Αρθρ. 120, παρ. 4). Κάθε άλλο! Οι Ελληνες, κατά τη διάρκεια μιας δικτατορίας λ.χ., υποχρεούνται να μελετούν τα μαθήματά τους, να μην πληροφορούνται τις προδοσίες και τα εγκλήματα του τυραννικού «καθεστώτος» και να ιδρύουν «Χρυσοπηγές» με τις ευλογίες του. Αλλά και μετά απ’ αυτήν, να τιμούν τους ισοβίτες πρωταιτίους της σαν «εκφραστές ξεχωριστών προσόντων και αρετών», που «έγραψαν ιστορία», και που την περιγράφουν «με ανυπόκριτον πατριωτικόν φρόνημα και πηγαίαν ειλικρίνειαν» (Επιστολή προς Παττακόν, Μάιος 2001, «Το Βήμα», 12.12.2003).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Διεξοδική ανάπτυξη του ευαγγελικού «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε και ευρήσετε». Ειδικότερα: Απαιτείτε γιγάντια Συνοδικά Μέγαρα και Μητροπολιτικούς Ναούς, ιερά Ξενοδοχεία, πακτωλούς από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θρησκευτικά Πανεπιστήμια, τηλεοπτικούς σταθμούς κι άλλα κι άλλα. Και, παρεμπιπτόντως, ξαφρίζετε τα εκκλησιαστικά ταμεία, τα παγκάρια και τους πιστούς – με την καθοδήγηση διαπρεπών εκπαιδευτικών, τύπου Βαβύλη, Γιοσάκη, Παπαδήμα και Σία. Αρα, πρέπει να αποσιωπάται το επίσης ευαγγελικό, «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης»…

Y.Γ. ΕΜΒΛΗΜΑ των νέων ιερών Πανεπιστημίων, χαραγμένο χρυσοίς γράμμασιν στα αετώματά του, είναι το σύνθημα του επίδοξου πρύτανή τους: «Οπισθεν ολοταχώς!»Οπισθεν στον σκοταδιστικό Μεσαίωνα, στις πυρές της Ιερής Εξέτασης και στα τερατεία του ιερατείου…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, έτσι, από την αγία τριάδα Κυβέρνησης-Αρχιεπισκοπής-Προνομιούχων, η διαστροφή του πολιτεύματός μας σε Θεοκρατική Πλουτοκρατική Ολιγαρχία. Μπορεί η εποχή μας να χαρακτηρίζεται εποχή της Παγκοσμιοποίησης. Για τη χώρα μας, έχει ανατείλει θριαμβικά η εποχή της Κατωτατοποίησης της πολιτείας, της πολιτικής, της οικονομίας, της παιδείας, της εκκλησίας, της κοινωνίας ολόκληρης…

Advertisements
This entry was posted in Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, βιβλία/ανάγνωση, θρησκεία/κλήρος, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to [ανάγνωση] H ολοκλήρωση της διαστροφής του δημοκρατικού πολιτεύματός μας

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Toυ αξέχαστου και πολυβραβευμένου Γιάννη Καλαϊτζή, από την «Γαλέρα».

  • Ο/Η Χρυσαυγίτης Μητροπολίτης λέει:

   Υποχρεοτεικόν και αι εξορκισμοί, ανωτάτου επιπέδου αιποιστοιμωνικών.

   http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/446139/priest-rides-possessed-man-exorcism-moldova

   VIDEO: Priest rides ‘possessed’ man like donkey in bizarre exorcism
   A PLUMP orthodox priest has been caught on camera riding a man like a donkey in a bizarre exorcism ritual.

   By David Gooding / Published 4th June 2015

   The 100kg priest threatens to ride the distraught man «all the way to Jerusalem» in bid to drive out a demon, as laughing villagers look on.

   A video of the strange rite shows Father Valeriy, from the Church of St Michael in the self-proclaimed state of Transnistria, in Eastern Europe, pulling on the poor man’s ears until he cries for help and collapses.

   The Moldovan Orthodox Church has launched a probe after the video emerged.
   But rather than leave his victim to recover, Father Valeriy, who is flanked by other priests and priestesses, stands on the prone man’s back – then treads on his head.

   The viral video ends with Father Valeriy, who is famous for treating alcoholics, drug addicts and cancer victims, as well as the possessed, declaring the man free of the evil spirit.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Πολλοί ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι, βιαστές, παιδεραστές, κλέφτες, τρομολάγνοι, κήρυκες ψευδών ισχυρισμών, αρχαιοκάπηλοι, κλπ. Αν παρ’ όλα αυτά είναι ανώτεροι από κάθε πολίτη, συμπεριλαμβανόμενου και του Πρώτου πολίτη της χώρας, επειδή έχουν την χάρη του Θεού, τότε προφανώς και Αυτός έχει τις παραπάνω ιδιότητες. Αν δεν τις έχει, οι ρασοφόροι όχι μόνο είναι οι τελευταίοι πολίτες, αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται καν τέτοιοι.
  Ο Χριστιανισμός, υπήρξε ένας βίαιος κοσμοπολίτης. Τώρα αυτή του η ιδιότητα, στρέφεται εναντίον του, ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία, η οποία επιδιώκει να κρατήσει την χώρα σε απομόνωση, ώστε να διαιωνίσει την βασιλεία της.
  Προσωπικά προτιμώ τον όρο, οικουμενικότητα, αντί παγκοσμιοποίηση, που είναι αδήριτη ανάγκη. Ή θα εξαναγκαστούμε να ακολουθήσουμε και να συγχρονιστούμε με την ροή των άλλων ευρωπαικών λαών- πλην των ομόδοξων, Βουλγαρία, Ρωσία κλπ- ή θα υπακούσουμε σαν άβουλα και μοιραία πρόσωπα στους ιερείς και η χώρα θα αφανισθεί. Με την πραγματικότητα δεν μπορείς να παίζεις. Είναι τόσο αδίστακτη, που και ο καλός θεούλης, σηκώνει ψηλά τα χέρια. «Ανάγκα δ’ ουδέ θεοί μάχονται».

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Aξίζει να επαναλάβουμε την απάντηση του Μάριου Πλωρίτη στον θλιβερό αρχιφαρισαίο Χουντόδουλο, απάντηση που δεν τολμά να δώσει η διεφθαρμένη παλαιοκομματική και υποκριτική κυβερνώσα Αριστερά σήμερα στον Ιερώνυμο, τον οικοδεσπότη που προσκαλεί τη Χ.Α.


  B) «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Αγγλοι. Είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες,και μιλάμε αντρίκια» (Χριστόδουλος, στη Μυτιλήνη, 20.6.1999).


  [Σεπτά παραδείγματα, οι δεκάδες καταδίκες και αποσχηματισμοί κληρικών όλων των βαθμών για κιναιδισμό, σοδομία, παιδεραστία, πορνεία. Ορισμένοι απ’ αυτούς, μάλιστα, εναλλάσσουν τα ράσα με… στρινγκ!].

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s