Το Facebook και οι αρχιμανδρίτες

[Η μεταρρύθμιση στην Εκκλησία πρέπει να είναι ηθική και όχι τεχνολογική]

fcbk-archimandrites

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Με αφορμή το τραγικότατο περιστατικό του Γέρακα, δηλαδή την κτηνώδη δολοφονία ενός συμπαθούς φιλόζωου (αυτό δείχνει ευγένεια) αρχιμανδρίτη, αντιλαμβανόμαστε, αν δεχθούμε την ακρίβεια των περιγραφών, χωρίς να μπούμε στον πειρασμό της κριτικής της αξιοπιστίας τους, πως υπάρχουν και καλόκαρδοι κληρικοί που φροντίζουν τους μετανάστες απορρίπτοντας την παρανοϊκή αρχιεπισκοπική ρατσιστική και αντιευαγγελική κινδυνολογία, θρυαλλίδα μίσους και φόβου, όπως διατυπώθηκε πρόσφατα, τόσο ανατριχιαστικά: «Ο τόπος μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστινιασμό… το μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί». Η Χ.Α. και όλα τα ακροδεξιά φόρα άδραξαν τώρα την ευκαιρία του εγκλήματος με δράστες Πακιστανούς μετανάστες (όπως προκύπτει από το αστυνομικό πόρισμα) με τις γνωστές τους αποσιωπήσεις, διαστρεβλώσεις, γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις : «Πακιστανοί οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα – Την κοπάνησαν στο εξωτερικό!». Όλοι όμως ξέρουν ή υποψιάζονται, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως τα παρουσιάζει η υπόδικη συμμορία των μαχαιροβγαλτών («Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 16:05), πέρα από τη σκόπιμα επιλεκτική πληροφόρηση που παρέχει. Η διαδικτυακή ναζιστική εφημερίδα της «σποράς των νικημένων του ‘45», απέκρυψε από το χιτλερικό κοινό της δυο πληροφορίες: Πως ο ελεήμων αρχιμανδρίτης έλεγε στους δυο άγνωστους ακόμη μετανάστες, με τους οποίους επικοινωνούσε ηλεκτρονικά, πως θα τους βοηθήσει να νομιμοποιηθούν στην Ελλάδα και πως τους γνώρισε στο Facebook.

Όπως μεταδίδεται η είδηση, προκύπτει πως ο άτυχος μακαρίτης ήταν ένας μικρός «επίσκοπος Μυριήλ» του Ουγκώ και πως υπάρχει ένα αφανές ρεύμα κληρικών που θέλουν να βοηθήσουν τους μετανάστες, αλλά που το κάνουν απολύτως κρυφά. Δεν έχω δυστυχώς προσωπικά αντιληφθεί ούτε στράτευση κληρικών σε φιλομεταναστευτικές οργανώσεις, ούτε σχετική αρθρογραφία, ούτε συναφή κηρύγματα με αναφορά στις εντολές του πρόσφυγα Χριστού να φέρονται οι πιστοί του στους μετανάστες βλέποντάς στο πρόσωπό τους τον ίδιο, ούτε εμπεριστατωμένη και μαχητική καταδίκη από ιερωμένους (πλην δυο ή τριών) της Χ.Α., του αρχιεπισκόπου ή και αντίχριστων μητροπολιτών που μισούν τους πρόσφυγες. Ακόμη και για την προσβολή που έκανε ο αθεόφοβος Αρχιεπίσκοπος στην Φιλοθέη Μπενιζέλου, προσκαλώντας στον πατρικό οίκο της τον υπόδικο φύρερ και τη γλυκομίλητη σύζυγό του, του Hotel New Dream (!),  δεν ακούστηκε η παραμικρή διαμαρτυρία ιερωμένου. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες εκδηλώσεις ξενοφοβίας κληρικών, κινδυνολογίας, συνωμοσιολογιών, μίσους ιερέων και ευλαβικών πιστών, ακόμη και μητροπολιτών, δεκάδες αγιασμοί των γραφείων της σατανιστικής εθνοφυλετικής συμμορίας και ελάχιστες ειλικρινείς εκδηλώσεις συμπάθειας και χριστιανικών αισθημάτων προς μετανάστες ή «λαθρο»-μετανάστες, για το Χριστιανό αυτό το τελευταίο είναι αδιάφορο, βλέπει μόνο τον πάσχοντα ικέτη άνθρωπο. Ακόμη και τα χολερικά ρατσιστικά χυδαιολογήματα και ψευδολογήματα  του Αμβρόσιου, που δεν δίστασε να συκοφαντήσει ακόμη και τους ομοθρήσκους του της Χαμάς («Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς»), παρουσιάζονται από τον Αρχιεπίσκοπο πως πάσχουν μόνο στο ύφος και όχι στην ουσία τους, χωρίς να διαφωνεί δημόσια μαζί του κανείς ρασοφόρος.

Νομίζω πως καλό θα ήταν οι φιλόπτωχοι και λίγο αντιφατικοί ιερωμένοι, που αποσύρθηκαν από 16 χρονών (star.gr, 15.2.2017, 08:24) στη Μονή της Πάτμου, έστω και ως μαθητεύοντες, αυτό είναι για μια σύγχρονη Δημοκρατία, που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών, απαράδεκτο,  και που αν και χρωστούν ακόμη το δάνειο του σπιτιού τους, μαζεύουν χρυσαφικά παραβιάζοντας τις ευαγγελικές εντολές και παράλληλα βρίσκουν και μοιράζουν λεφτά σε πολυάριθμους φτωχούς, να ενεργούν προς όφελος των μεταναστών και να ασκούν διακριτικά και με μέτρο ιεραποστολή στο χώρο των ετερόθρησκων ξένων, όχι όμως γνωρίζοντας και συνομιλώντας μαζί τους μέσω facebook, αλλά με διαφάνεια, μέσω της ενορίας τους, κινητοποιώντας παράλληλα και τους ενορίτες τους, ώστε να γίνουν και αυτοί συμμέτοχοι ελεημόνων πράξεων και να αποβάλλουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις που ανθούν στο χώρο των λαϊκών ευσεβών τάξεων. Η Αττική είναι γεμάτη δυστυχισμένους πρόσφυγες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε Απόστολο του Χριστού, δεν χρειάζεται να μεταφέρει το ιεραποστολικό και κοινωνικό του πεδίο στο facebook. Να μην δέχονται επίσης τους αλλοδαπούς στα διαμερίσματά τους οι πονόψυχοι ιερωμένοι, διότι τους βάζουν στον πειρασμό της ληστείας των τιμαλφών που έχουν αποθησαυρίσει αν και ο Χριστός τους έχει προειδοποιήσει:(Ματθ. 6,19) «Μη θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επὶ της γης, όπου σης καὶ βρώσις αφανίζει…». Ας ανοίξουν οι ναοί και τα μοναστήρια, ας ανοίξουν επίσης τα αμέτρητα ιδιόκτητα σπίτια, μέγαρα και κτίρια της Εκκλησίας, όλα να γίνουν στο φως, το διαμέρισμα του εφημέριου είναι το προσωπικό του καταφύγιο, από την τύρβη μιας γεμάτης καλοσύνες ημέρας.

Νομίζω πως η παρουσία νεαρών αλλοδαπών στα δώματα μοναχικών κληρικών, δίνει λαβή σε σχόλια και σε υποψίες (κάποια καλή γειτόνισσα, κάτι ψέλλισε σχετικά στα κανάλια, υπάρχει στο youtube το σχετικό βίντεο), με δεδομένα τα ήθη που επικρατούν σε μεγάλο ποσοστό κληρικών, τα οποία καλύπτονται από την εκκλησιαστική ηγεσία με τρόπο συχνά προκλητικότατο και τόσο σκανδαλώδη, που γεννούν υποψίες μιας ευρύτατης συνενοχής και διάδοσής τους στους ιερούς χώρους, οι οποίοι όζουν από το λιβάνι κι από τα αρώματα των θαυματουργών λειψάνων, αλλά πάσχουν αφόρητα από έλλειμμα ευαγγελικής ευωδίας.

Ο μακαρίτης δεν είναι δυστυχώς ο πρώτος κληρικός που δολοφονείται από γνωστούς του. Έχουν προηγηθεί πολλοί, με προτελευταίο τον άγιο Ελευθέριο της Νύσσης (5-1-2012), τον ιερωμένο της μυστικής φιλανθρωπίας, που χοροστάτησε στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, επίσης συλλέκτη τιμαλφών και αφανή προστάτη μεταναστών. Η ιστοσελίδα της Χ. Α. (5. 1. 2017), που δεν έχασε τώρα που εντοπίστηκαν κι αυτού οι οι δολοφόνοι του την ευκαιρία και  μας πληροφόρησε θριαμβευτικά,  πως οι δράστες που διέφυγαν στο εξωτερικό ήταν «τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Ιράν».  Με δεδομένο πως ο φόνος είχε γίνει ακριβώς πριν 5 χρόνια, οι δυο εκ των δραστών ήταν τότε ανήλικοι (16 χρονών). Και εδώ θέλω να παρατηρήσω πως η βοήθεια που προσφέρουν σε ανήλικους καλόκαρδοι φιλοχουντικοί επίσκοποι και ελεήμονες ηγούμενοι, πρέπει να δίδεται στο φως της ημέρας, μέσα από διαφανείς διαδικασίες των ενοριών  και με πλαισίωση από πιστούς, που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ζωής του ιερωμένου από εγκληματικά στοιχεία ή από απεγνωσμένους απόκληρους ανθρώπους, που θαμπώνονται από τα κοσμήματα των ιερέων αλλά και για την αποφυγή βάσιμων ή αβάσιμων σχολίων.

Ο μακαρίτης δεν είναι επίσης ο πρώτος μοναχός της Πάτμου, που στρατεύθηκε στη Μονή από ανήλικος και αργότερα δολοφονήθηκε. Έχουμε δημοσιεύσει την υπόθεση του καλογεροπαιδιού της Πάτμιου, πανοσιότατου  Παρθενίου Κολόνη («Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ-1933»), μόνο που αυτός ήταν ο ίδιος μετανάστης και δολοφονήθηκε από κάποιον από τους πολυπληθείς εραστές του, εκείνο δηλαδή το έγκλημα ήταν σεξουαλικό και δεν οφείλονταν στην ελεήμονα δράση του κληρικού. Μιλώντας τώρα για αυτό το δεύτερο είδος εγκλήματος σε βάρος ρασοφόρου, που δεν έχει σχέση με φιλανθρωπικά αίτια, όπως αυτή του Γέρακα, συμπτωματικά το facebook των ιερέων χτύπησε ξανά, θέτοντας για πολλοστή φορά σε δοκιμασία την υβριστική, θορυβώδη, ρατσιστική και ολοφάνερα υποκριτική «ομοφοβία» της Ιεραρχίας, που περιέργως εξαχνώνεται σε ομίχλες σιωπής όταν πρόκειται για κληρικούς. Ο ευσεβής εθνικόφρων δημοσιογράφος Χίος, απειλεί τον αρχιεπίσκοπο Λιάπη με αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή κληρικών («Το ιερό «ψωνιστήρι» με το άλογο…..Ο βόρβορος των μολεμένων στη φόρα. Και ακόμα δεν είδατε τίποτα…,ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ», 16.3.2017) και ο παλιός συνεργάτης του Χριστόδουλου, ευλαβέστατος «επικοινωνιολόγος της Εκκλησίας» Σωτ.Τζούμας, βρήκε την ευκαιρία να «αγανακτήσει» για ιερά άπλυτα του F.B. Ντροπή και αίσχος!«, 15.3), στον κατινιάρικο exapsalmosgr, όπου προσφέρονται και «σφηνάκια» (αντιιερωνυμικού συνήθως) κουτσομπολιού:»Σφηνάκια που Τζού-ζουν!!«).  Νομίζω πως εδώ πρέπει να θυμηθούμε το σχετικό μας ποστ: «Θανάσιμοι έρωτες αρχιμανδριτών».

Τέλος, σχετικά με την αμφίσημη και αξιοπρόσεκτη στάση των κάθε λογής Ακροδεξιών απέναντι στα παθήματα του κλήρου, που προκύπτουν είτε λόγω της φιλανθρωπικής δραστηριότητας κληρικών, είτε λόγω ερωτικών διαπλοκών, προτείνω για ανάγνωση το «Κίτρινος Τύπος και Εκκλησία», θυμίζοντας και ένα διαχρονικά επίκαιρο δημοσίευμα του ευλαβέστατου μπλογκ olympia, του έμμισθου (στο Υπ.Εθ. Α.) συμβούλου του κ.Καμμένου, πριν την εθνοσωτήριο συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ (2012): “Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε….” Posted by  olympiada στο Σεπτέμβριος 21, 2012 «…Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleiogr, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην «αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα» βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς!…».

Αυτά συμβαίνουν με τα λεφτά μας και με την κρατική ανοχή στην Εκκλησία και οι «πιστοί», η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, που δεν δίνουν δεκάρα για την «ευπρέπεια του Οίκου Του», προσποιούνται ότι τα αγνοούν, μέσα σε νοσηρό κλίμα γενικής υποκρισίας, με τεράστιο ηθικό, πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Το Facebook και οι αρχιμανδρίτες

 1. Ο/Η Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης λέει:

  Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης

  http://www.crashonline.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9/

  ΣΟΚ ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ: Παπάς σε ερωτικά παιχνίδια με νεαρό άντρα της ενορίας του!
  17. Ιανουαρίου, 2016 Κοινωνία ΕκτύπωσηΜέγεθος Κειμένου: A A A
  papas

  Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση ότι παπάς σε χωρίο της Β . Ελλάδος πιάστηκε στα πράσα με τον νεωκόρο της εκκλησίας σε ερωτικά παιχνιδάκια.

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι δύο άντρες πιάστηκαν στα πράσα από το συνεργείο καθαρισμού, στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας σε ακατάλληλες στάσεις.

  Οι δυο τους δεν μπορούσαν να κρύψουν το πάθος τους και νομίζοντας πως δεν θα τους έβλεπε κανείς ήρθαν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον.

  Στο άκουσμα της είδησης το μικρό χωριό της Β. Ελλάδος έμεινε εμβρόντητο ενώ λίγο μετά ο παπάς αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενορία του και τον παράφορο έρωτα του με το νεαρό νεωκόρο.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έρωτας τους κρατάει 2 χρόνια και ότι πολύ συχνά έβλεπαν το νεαρό να μπαινοβγαίνει στο σπίτι του αργά το βράδυ αλλά κανείς ωστόσο δεν είχε υποψιαστεί τη σχέση των δυο αντρών.

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  https://patratora.gr/archives/110059

  ΣΑΛΟΣ: Αρχιμανδρίτης συζεί με νεαρό Αλβανό

  Έντονη ανησυχία στην κοινωνία παραλιακής κωμόπολης της Δυτικής Ελλάδος αλλά και σκανδαλισμό των πιστών έχει προκαλέσει η παράνομη σχέση ενός νεαρού αρχιμανδρίτη με ευπαρουσίαστο νεαρό άνδρα αλβανικής καταγωγής.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

  Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

  Ο γυμνασμένος… αγρότης

  Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

  Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

  Τυφλωμένος από έρωτα

  Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

  Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι’ αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

  Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

  Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

 3. Ο/Η 666 λέει:

  http://www.parapolitika.gr/article/to-monastiri-ton-orgion-kai-o-monaxos-me-to-kodiko-onoma-kuria-lela

  Το μοναστήρι των οργίων και ο μοναχός με το κωδικό όνομα «κυρία Λέλα»
  , 07.08.2016

  Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ακουστεί «Σόδομα και Γόμορρα» για μοναστήρι της συγκεκριμένης Ιεράς Μητρόπολης! «Ομηρικές θρησκευτικές διαμάχες» είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν, ακόμη και με δήθεν αδελφό του μητροπολίτη! 
  Αλλά αυτή τη φορά έγινε ολόκληρος ντόρος για όσα συμβαίνουν σε ιστορικό μοναστήρι της Πάτρας. Οπως αναφέρει το dete.gr, ο ηγούμενος από το συγκεκριμένο μοναστήρι παλαιότερα «πρωταγωνιστούσε» σε «ροζ» ιστορίες, ενώ τώρα που μεγάλωσε αυτός, πήρε τη σκυτάλη άλλος μοναχός! Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι γνωρίζουν ακόμη και το ψευδώνυμο του «ροζ» μοναχού. «Κυρά Λέλα» τον φωνάζουν! 
  Αγοράκια και άντρες «φιλοξενούνται» τα βράδια στο μοναστήρι και τα όργια… δίνουν και παίρνουν! Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και ακουστικό υλικό έχει βγει έξω από την Ιερά Μονή, στο οποίο ακούγονται οι «ανατριχιαστικές» συζητήσεις μεταξύ του μοναχού και του εραστή του (εκείνο το βράδυ)!
  Οι καταγγελίες έφθασαν μέχρι τον μητροπολίτη. Τι απάντησε; Πως δεν μπορεί να τους πετάξει έξω, γιατί θα κλείσει το μοναστήρι μια και δεν υπάρχουν άλλοι μοναχοί!
  Ετσι ο μοναχός με το ψευδώνυμο «κυρά Λέλα» συνεχίζει απτόητος τη δράση του! Προ ημερών μάλιστα έστειλε και ένα SMS σε φίλο του όπου του έγραφε, σύμφωνα πάντα με το dete.gr: «Θέλω να μου βρεις έναν άντρα γεροδεμένο, αλλά και μια ταινία πορνό με πρωταγωνιστές έναν νέο και έναν γέρο»! Μόνο που ο φίλος… έδειξε το μήνυμα και σε έναν άλλον που ήταν δίπλα του, με σκοπό να χλευάσουν τον ιερωμένο!  

  http://www.vimatisko.gr/?page=news&records=details&_p.id=31929
  Oι αμαρτωλές ιστορίες του εξαφανισμένου αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου από το ιστορικό μοναστήρι του νησιού

  FREDDO: Ο μοναχός των οργίων στην Κρήτη

  11/2/2015 2:32:07 PM

  Του Ορέστη Μάρκου

  Μόνο σαν κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε στα κεφάλια των κατοίκων των χωριών πέριξ της γνωστότατης ιστορικής μονής στην Κρήτη η είδηση για τα σεξουαλικά όργια του ηγουμένου της, ο οποίος έχει, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πλούσιο παρελθόν σε «ιερά» όργια.

  O σεβάσμιος, κατά τα λοιπά, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ζερβουδάκης, την αποκλειστική φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει σήμερα η «F», έχει εξαφανιστεί τις τελευταίες ημέρες από το ιστορικό μοναστήρι της Κρήτης, το οποίο φέρεται ότι είχε μετατρέψει σε άντρο ακολασίας, προκειμένου να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις του. Κανείς, εκτός ίσως από την αδερφή του, δεν ξέρει πού βρίσκεται ο πρώην πλέον ηγούμενος της μονής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, «παύθηκε» από τη θέση του με συνοπτικές διαδικασίες μετά την αποκάλυψη «ροζ» βίντεο, στο οποίο συμμετείχε μαζί με έναν ακόμη νεαρό άνδρα.

  Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να ικανοποιεί τις ορέξεις νεαρού που μένει σε χωριό της ενορίας του και αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους.

  Ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος, με βάση τα όσα ακούγονται στα χωριά πέριξ της μονής, είχε προκαλέσει ουκ ολίγες φορές το κοινό αίσθημα τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή της θητείας του ο 60χρονος ιερωμένος ήταν συμπαθής στους κατοίκους, παρά το γεγονός ότι ήταν κοινό μυστικό οι ομοφυλοφιλικές του τάσεις, ίσως επειδή δεν προκαλούσε με τη στάση του.

  ΣΤΑ ΑΚΡΑ

  Γρήγορα, όμως, το ερωτικό του πάθος για νεαρούς άνδρες φέρεται να τον οδήγησε στα άκρα, αφού, σύμφωνα με τις φήμες, στο μοναστήρι που προΐστατο τεσσάρων ανδρών μοναχών άρχισαν να εισέρχονται συχνότατα νεαροί. Οι ψίθυροι στην τοπική κοινωνία, σχετικά με το τι πράττει πίσω από τους τοίχους της ιστορικής μονής ο αρχιμανδρίτης, άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν.

  Παρά τα όσα ακούγονταν, όμως, ο ηγούμενος δεν έκανε τίποτε για να καταλαγιάσουν οι βοές ότι έχει μετατρέψει σε άντρο ακολασίας το μοναστήρι.

  Ανθρωποι που φέρεται να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις για τον περιβόητο πλέον αρχιμανδρίτη λένε ανώνυμα ότι είχαν γίνει ακόμη και καταγγελίες για τη «δράση» του, πλην, όμως, είναι άγνωστο αν εξετάστηκαν από τους ανωτέρους του ή απορρίφθηκαν ως φήμες αφού δεν υπήρχαν στοιχεία.

  Το τέλος της ακόλαστης θητείας του ηγούμενου Χρυσόστομου Ζερβουδάκη άρχισε όταν νεαρός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη συνεύρεσή τους, το οποίο και άρχισε να κυκλοφορεί σε έναν πολύ στενό κύκλο. Μόνο που σε μία τόσο μικρή κοινωνία ήταν θέμα ημερών να αρχίσουν τα σχόλια στα γύρω χωριά για το βίντεο, μαζί με κάποιες γλαφυρές περιγραφές.

  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ερωτύλος αρχιμανδρίτης, όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι, διαπίστωσε με τρόμο ότι είχε διαβεί το μονοπάτι χωρίς επιστροφή σε ό,τι είχε να κάνει με τη θέση του στη μονή.

  Συνειδητοποίησε, λένε οι γνώστες της υπόθεσης, ότι δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καν στο χωριό και να απολαύσει απενοχοποιημένα την αγαπημένη του μάρκα τσιγάρων, συνοδεία μιας παγωμένης ρακής.

  Οι κάτοικοι αγανάκτησαν με τον 60χρονο ηγούμενο που υπερέβη τα εσκαμμένα και αντί για τόπο προσκυνήματος είχε μετατρέψει το μοναστήρι σε χώρο συνάθροισης πεινασμένων σεξουαλικά περιθωριακών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής.

  Η εξαφάνισή του τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει διάφορες εικασίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο Χρυσόστομος Ζερβουδάκης, με δύο σενάρια να κυριαρχούν. Το πρώτο εικάζει ότι έφυγε από το νησί μετά τα δημοσιεύματα που τον φωτογράφιζαν και το δεύτερο ότι κρύβεται κάπου απομονωμένα, μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος για τις ακόλαστες μέρες και νύχτες του στην ιστορική μονή.

  Πάντως, αυτό το «ιερό» σκάνδαλο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, για τους γνωρίζοντες την προηγούμενη θητεία του «ροζ» αρχιμανδρίτη, αφού την ίδια ακόλαστη συμπεριφορά επέδειξε και στο προηγούμενο μοναστήρι, όπου μόναζε πριν από μία και πλέον δεκαετία. Ο τότε επίσκοπος της περιοχής τον απομάκρυνε αμέσως παύοντάς τον από τα καθήκοντά του, εκείνος όμως βρήκε την άκρη και το νέο του καταφύγιο σε άλλη μητρόπολη γειτονικού νομού της μεγαλονήσου. Κι εκεί όμως ο μοναχός εξ αρχής έδειξε τη σεξουαλική του… λαιμαργία.

  Συγκεκριμένα, ενώ ο μητροπολίτης της περιοχής τον έστειλε να ιερουργεί σε χωριό που δεν είχε ιερέα, αυτός, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, παρενοχλούσε σεξουαλικά τους νέους.

  Οι πιστοί, που κατάλαβαν αμέσως τη σεξουαλική αδηφαγία του ηγουμένου, έστειλαν τελεσίγραφο στον επίσκοπο: «Ή τον παίρνεις από εδώ ή τον μαυρίζουμε στο ξύλο»!

  Ετσι, και υπό το βάρος της κοινωνικής έκρηξης, ο ηγούμενος απομακρύνθηκε από την ενορία και τοποθετήθηκε σε… γειτονική, όπου όμως επέδειξε την ίδια προκλητική συμπεριφορά, αναγκάζοντας τον επίσκοπό του να του αλλάζει συνεχώς ενορία!

  Να σημειωθεί ότι η εν λόγω μονή στην οποία «μεγαλούργησε» με τις πράξεις του είναι ένα από τα ιστορικά ανδρώα μοναστήρια της Κρήτης, το οποίο μάλιστα έσφυζε άλλοτε από μοναστική ζωή, φιλοξενώντας έως και είκοσι μοναχούς. Δυστυχώς, όμως, η σεξουαλική ιδιαιτερότητα του εν λόγω αρχιμανδρίτη ήταν η αφορμή για να εγκαταλείψουν τη μονή και οι μοναχοί αλλά και οι πιστοί, που ολοένα αραίωναν, όταν μάθαιναν τα πικάντικα επεισόδια με τον «ροζ» αρχιμανδρίτη.

  Στο χωριό που επισκεπτόταν καθημερινά το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο νεαρός με τον οποίο συνευρίσκονταν ερωτικά δεν άντεξε άλλο το ασφυκτικό ερωτικό πρέσινγκ του ηγούμενου και αποφάσισε να τον βιντεοσκοπήσει την ώρα των σεξουαλικών οργίων. Ετσι, το μαγνητοσκοπημένο υλικό πήγε μεν στον οικείο μητροπολίτη, πλην όμως διοχετεύτηκε και στο διαδίκτυο, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία από τις δραστηριότητες του ρασοφόρου. Η κοινωνική οργή μεγεθύνθηκε από την απόφαση του επισκόπου, ο οποίος τον απομάκρυνε από τη μονή.

  Η κλοπή που είχε αναστατώσει το νησί

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά του είχε εμπλακεί και σε υπόθεση που αφορούσε την κλοπή κάποιων πολύτιμων εικόνων από μονή στην οποία ήταν ηγούμενος πριν από αρκετά χρόνια. Τότε οι κάτοικοι ισχυρίζονταν ότι το πάθος του σημερινού αρχιμανδρίτη ήταν τέτοιο, ώστε να βάζει οποιονδήποτε μέσα στη μονή.

  Το αποτέλεσμα ήταν ένας από αυτούς να κλέψει τις εικόνες, οι οποίες ευτυχώς βρέθηκαν πολύ γρήγορα και επιστράφηκαν στο μοναστήρι.

  Εκείνη την περίοδο ο Χρυσόστομος Ζερβουδάκης είχε θορυβηθεί, σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζονταν, αφού η κλοπή είχε αναστατώσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το νησί.

  Τελικά, για καλή του τύχη, η αστυνομία βρήκε τις εικόνες και αυτός ήσυχος πλέον συνέχισε το «θεάρεστο» έργο του, προκαλώντας το κοινό αίσθημα χωρίς να νοιάζεται για τις όποιες συνέπειες.

  Πάντως, υπάρχουν έντονες φήμες ότι σε αυτή την τελευταία περιπέτειά του με το επίμαχο «ροζ» βίντεο, ο επίσκοπος φρόντισε να τον καλύψει, κρύβοντάς τον σε κάποια άλλη μονή, κάτω από ένα αυστηρότατο πέπλο σιωπής, ώστε να μη γίνει γνωστό το μέρος.

  Μόνο που, όπως ακούγεται, γνωρίζει πλέον και ο ίδιος ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στο νησί ο «ροζ» αρχιμανδρίτης, που προκάλεσε το κοινό αίσθημα δεκάδες φορές αλλά παρέμενε μέχρι πρότινος ατιμώρητος, απολαμβάνοντας μια ασυλία που, αν μη τι άλλο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά..

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/anthimos-allo-oi-omofulofiloi-tis-ekklisias
  Ανθιμος: «Αλλο οι ομοφυλόφιλοι της εκκλησίας…»

  «Θανάσιμο αμάρτημα» η ομοφυλοφιλία για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά για την ομοφυλοφιλία εντός της εκκλησίας είπε: «Αυτό, είναι άλλο».

 4. Ο/Η 666 λέει:

  Με τόσα στοιχεία, κι όμως άργησε τόσο η Αστυνομία

  http://www.cnn.gr/news/ellada/story/72040/fotografies-toy-dolofonoy-toy-eixe-sto-kinito-toy-o-arximandritis
  Φωτογραφίες του δολοφόνου του είχε στο κινητό του ο αρχιμανδρίτης

  Μίνα Καραμήτρου , CNN Greece
  18:42 Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

  http://www.newsit.gr/egklhma/Dolofonia-Arximandriti-sto-Geraka-Aytoi-einai-oi-dolofonoi-toy-pics/707721

  Επίσης και όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι δυο δολοφόνοι 28 και 33 ετών αντίστοιχα, είχαν επισκεφθεί κι άλλες φορές το διαμέρισμα του 47χρονου Αρχιμανδρίτη και όπως όλα δείχνουν γνώριζαν πως διατηρούσε χρηματικό ποσό για τις φιλανθρωπίες που συνήθιζε να κάνει σε αναξιοπαθούντες.

  Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το γεγονός, ακόμα και τους χρυσούς σταυρούς αλλά και τα εγκόλπια που άρπαξαν από το σπίτι του ιερέα, άμεσα να τα ρευστοποίησαν σε κάποιο ενεχυροδανειστήριο τις Αττικής, προκειμένου να αυξήσουν τα μετρητά που ήδη είχαν αρπάξει από το διαμέρισμα τους θύματος.

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/nees-apokalupseis-gia-tin-dolofonia-tou-arximandriti-sto-geraka

  Στο μεταξύ στην πορεία της προανάκρισης διαπιστώνεται ότι ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πεντέλης.

  Από τις καταθέσεις μαρτύρων, προκύπτει ότι ο Αρχιμανδρίτης, είχε αναλάβει εξολοκλήρου την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού, από τους εράνους πιστών και πολιτών, χτίζοντάς τον από την αρχή.

  Μάλιστα η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

  Το μικρό διαμέρισμα στον Γέρακα το είχε αγοράσει με δάνειο, ενώ τελευταία επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέρθει ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις του, σκεφτόταν να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη…

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.lifo.gr/now/society/101456

  Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από Αρχιμανδρίτη

  Στη δημοσιότητα η κατάθεση του παιδιού και το αποτρόπαιο παρασκήνιο της υπόθεσης 21.5.2016

  Aποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Αρχιμανδρίτης της Βορείου Ελλάδος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του. Η εφημερίδα σημειώνει ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος και πως τη δημοσιοποιεί καθώς ο Αρχιμανδρίτης που εμπλέκεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες υπερασπίζονται ρητώς τον Αρχιμανδρίτη. Η «Φωνή της Ροδόπης» σημειώνει πως η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.

  http://oloigiaolous.gr/site/archimandritis-me-gay-emfanisi-tarazi-to-diadiktio-foto/
  Αρχιμανδρίτης με gay εμφάνιση ταράζει το διαδίκτυο (φωτο)

  http://www.kathimerini.gr/210456/article/politismos/arxeio-politismoy/o-arximandritismos-as8eneia-ths-ekklhsias
  27.02.2005
  Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας
  Του Σταυρου Ζουμπουλακη*

  Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται -διάβαζε: δυναστεύεται- από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών -ίνα μη τι χείρον είπωμεν- ανθρώπων. Οταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά.

  Νοσηρό φαινόμενο

  Οι αποφάσεις της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (18 – 19 Φεβρουαρίου) επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, ότι οι επίσκοποι είναι βαθιά νυχτωμένοι, ότι εθελοτυφλούν και υποκρίνονται. Ούτε είχα ούτε έχω καμιά ελπίδα ότι θα θελήσουν οι άνθρωποι αυτοί να απαλλάξουν την Εκκλησία από τον νοσηρό εναγκαλισμό του αρχιμανδριτισμού, είναι όλοι τους άλλωστε σαρξ εκ της σαρκός του αρχιμανδριτικού γένους.

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/kliros-kai-omofylofilia-36015000000

  Κλήρος και ομοφυλοφιλία

  Ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, όπως είναι γνωστό, έστειλε μια επιστολή στον πρωθυπουργό για να δηλώσει την αντίθεσή στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

  «Θα μας απαγορεύει, δηλαδή, ο αντιρατσιστικός νόμος να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι αισχροί, ότι είναι «κύνες», όπως τους ονομάζει ἡ Αγία Γραφή στο τελευταίο της βιβλίο, την Αποκάλυψη», είναι το βασικό ερώτημα του ιεράρχη που προφανώς έχει «μαύρα μεσάνυχτα» σ’ ένα ζήτημα για το οποίο η διοικούσα Εκκλησία δεν θα ανοίξει ποτέ συζήτηση. Δηλαδή το θέμα κληρικοί και ομοφυλοφιλία.

  Τη συζήτηση προσπάθησε πριν από μερικά χρόνια να ανοίξει ο «Αβέρκιος», ένας κατά δήλωσή του «αδελφοποιημένος» κληρικός που στο http://www.adelfopoiemenoi.blogspot.com, προσπάθησε να θέσει μια σειρά από ζητήματα και κυρίως το γεγονός ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τι συμβαίνει εντός της Ιεραρχίας καθώς πολλοί είναι ομοφυλόφιλοι εντός της Εκκλησίας αλλά κανένας δεν θέτει το θέμα στην ουσιαστική του βάση. Δηλαδή αν και πώς μπορεί κάποιος κληρικός και κυρίως του ανώτατου βαθμού της ιεροσύνης να είναι ομοφυλόφιλος. Εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι να είναι αποδεκτός από τους άλλους κληρικούς και από τους πιστούς.

  Στον χώρο της Ιεραρχίας το θέμα της ομοφυλοφιλίας τίθεται με διαφορετικούς όρους και κυρίως με κραυγές, όπως του Πειραιώς Σεραφείμ και του Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

  Έτσι για παράδειγμα στην περίπτωση ενός υπαρκτού ιεράρχη που παραιτήθηκε από τον θρόνο του, επικαλούμενος λόγους υγείας, όταν τα παραδικαστικό σε συνδυασμό με το παραεκκλησιαστικό έβραζαν το 2005, οι καταγγελίες για τον βίο της «ακολασίας» ήταν πολλές. Γνωστότερη όλων ήταν μια καταγγελία, ενός ψάλτη, που έγινε για πρώτη φορά το 1992 στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Σε μια επιστολή ο ψάλτης περιέγραφε τη δική του εκδοχή για μια σειρά από γεγονότα. Η επιστολή που είχε φτάσει στη διοικούσα Εκκλησία, διακινούνταν χέρι με χέρι στους κύκλους της Ιεραρχίας προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις, με συχνότερη τα γέλια.

  Σ’ ένα μέρος της επιστολής του ο ιεροψάλτης έγραφε ότι στην προσπάθεια που έκανε μητροπολίτης να του την…πέσει, τον θώπευσε και τον κυνηγούσε μέσα στην Εκκλησία γύρω από την αγία τράπεζα λέγοντάς του: «Αν δεν με γαμήσεις εσύ, θα σε γαμήσω εγώ με τον τελειότερο τρόπο αγάπης»!

  Πολλοί γνώριζαν, κάποιοι χασκογελούσαν και κανένας δεν έθετε το ζήτημα επί της ουσίας. Προφανώς γιατί η ομοφυλοφιλία (και) εντός της Εκκλησίας δεν είναι κάτι απαγορευμένο, υπό όρους βεβαίως.

  Η καταγγελία μπήκε στο συρτάρι για ένα διάστημα, ο ψάλτης φέρεται να «συνθηκολόγησε» και το 2005 την επανέφερε μέσω ενός δικηγόρου που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ., διεκδικώντας 3.000.000 €.

  Όταν κάποιος πάλι στην Ιεραρχία μίλησε για το «κουσούρι», κανένας δεν αντέδρασε και λίγοι θυμήθηκαν μια σειρά από περιστατικά, όπως π.χ. τον καυγά μεταξύ δύο ιεραρχών λίγο μετά την κηδεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου στο Κάιρο, το 2004 -όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας- που κατά τη διάρκεια του φραστικού διαπληκτισμού των δύο ιερέων ο ένας, απευθυνόμενος στον άλλο, είπε: «φύγε από ‘δω, μωρή»!

  Υπήρξαν και περιπτώσεις όπου προκλήθηκε πανικός, όπως έγινε όταν ένας αρχιμανδρίτης δήλωσε σε ανώτατο κληρικό την απόφασή του να παραιτηθεί σε μια συγκυρία που τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στην Ιεραρχία.

  Τα περιστατικά είναι πολλά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

  (…)

  *Ο Θωμάς Τσάτσης, είναι δημοσιογράφος

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

  Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

  Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

  * Οι καταγγελίες

  Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  Ο κ. Τούμπας όμως με νέα επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ αναίρεσε τις καταγγελίες του οι οποίες δημοσιοποιούνται ξανά σήμερα. Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

 7. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  1.Οφείλω να σε συγχαρώ για το άρθρο σου κ.Λασκαράτε είναι εμπεριστατωμένο και πληρέστατο!!
  2.Κλαυσίγελως σε πιάνει με τα»φιλανθρωπικά» καμώματα των αρχιμανδριτών-ΚΥΡΙΩΣ-,αλλά και άλλων!Σωστή η υπόδειξη «όλα στο φως»και με συνέργεια κι άλλων ανθρώπων!!3.Το σπίτι του καθε
  νός ΔΕΝ είναι άσυλο και χώρος φιλανθρωπίας!Μπάζουμε μόνο όποιον θέλουμε γνωρίζοντας ποιος είναι,τι θέλει ή ΤΙ τον θέλουμε και δη όταν ζούμε μόνοι μας,όπως κι εγώ!!4.Προσπαθείς και ΣΥ κ.Λ. να «καλύψεις»την κατάσταση,αλλά οι ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ θα σου πουν «μασάει η κατσίκα ταραμά;;»!!
  5.Στα ρητά θα προσθέσω και το:»Ουαί τω ανθρώπω εκείνω δι ου το ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ έρχεται»κι όλοι όσοι ανέφερες είναι αυτοί,που ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ και την εκκλησία και τους εαυτούς των έστω και με-τά θάνατον!!6.Τέλος θα σε επαινέσω τα ΜΑΛΙΣΤΑ για τους χαρακτηρισμούς σε ό,τι αφορά τον Χίου,αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τον Τζούμα!!Τω όντι πρόκειται για ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΌ άτομο,που επί Χριστοδούλου»έλυνε κι έδενε»και σίγουρα έτρωγε!!Πράγματι είναι κατινάρα του αισχίστου είδους,αν και ενίοτε γράφει και κάποια σωστά!!!

  • Ο/Η Ιερό παραδικαστικό λέει:

   Aπό τον κόσμο των κουτσομπολιών και των απειλών του Σωτήρη Τζούμα

   http://www.exapsalmos.gr/2017/02/12/sfinakia-pou-tzou-zoun20172/
   Σφηνάκια που Τζού-ζουν!! 2017/2

   Τα ερωτήματά σας πολλά και εύλογα,για τον …»πνευματικό» εκείνο που θέλει προφανώς να συναγωνιστεί τον δημιουργό των …πενήντα αποχρώσεων του γκρί!! Στην Αρχιεπισκοπή τον ξέρουν πολύ καλά! Αλλά προς το παρόν δεν έχουν κάνει τίποτα! Τον αφήνουν να ….ολοκληρώσει την έρευνά του! Όταν αρχίσω και δημοσιεύω συνομιλίες και φωτό,σίγουρα θα καταλάβουν ότι δεν αστειεύομαι!!
   •• Το λάθος που έκανα τότε, να μη δημοσιεύσω συνομιλίες–που αφορούσαν και το πρόσωπό μου–της περιβόητης Νικόλ( που εξακολουθεί να έχει δύναμη παρασκηνιακά και να κάνει κακό σε ανθρώπους) για την εκλογή Γρεβενών, δεν θα το ξανακάνω! Και δεν έπραξα το αυτονόητο τότε, για να μην εκθέσω πρόσωπα που διαδραματίζουν θεσμικό ρόλο στην Εκκλησία μας και στην κοινωνία μας! Αλλά δεν εκτιμήθηκε! Αντιθέτως το φέρουν βαρέως που ξέρω περισσότερα από αυτά που μου επιτρέπεται να ξέρω… Αλλά ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και το νοικοκύρη! Νομίζουν ότι επειδή τώρα ομιλούν σε …άλλα τηλέφωνα,δεν γίνονται πλέον αντιληπτοί; Μα το απόρρητο των συνομιλιών , ώ αφελείς,είναι πλέον διάτρητο! Σήμερα με μία συσκευή από αυτές που πουλιούνται ελεύθερα στην αγορά, μπορείς να ακούσεις όποια συνομιλία διαδραματίζεται κεκλεισμένων των θυρών επί της οδού… Γεωμέτρου για παράδειγμα….. στην Αθήνα! Αλλά και όπου αλλού!
   •• Τί θέλετε δηλαδή,να χαίρονται ορισμένοι μόνο με τις δικές μου συνομιλίες με τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη; Ας μην βιάζονται! Τους περιμένω στην γωνία! Και κυρίως μερικούς άσπονδους φίλους, που έκαναν τον φίλο δηλαδή, μέχρι να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προαγωγή και να φορέσουν την Μίτρα! Και τώρα;; Τώρα τρίβουν τα χέρια τους και βγάζουν όλη τη χολή τους για την δική μας περιπέτεια!
   Ξεχνούν δυστυχώς ότι ο εισαγγελεύς επεσκέφθη τον Αρχιεπίσκοπο για τα δικά τους …»κατορθώματα» τα οποία εντόπισε σε κάτι τηλεφωνικές συνομιλίες! Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος στην περίπτωσή τους υπήρξε συγχωρητικός και μεγαλόψυχος!Τις συνομιλίες τους πάντως εμείς τις έχουμε,δεδομένου ότι τότε που πήραμε αυτές που μας αφορούν πήραμε και όλες τις άλλες, έτσι για να ….πλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας επί τα χείρω…. Τρομάρα τους!

   •Αλλον κληρικό ταλαιπωρεί ο Αρχιεπίσκοπος γιατί ο κληρικός αυτός,δεν ξέρει να σκύβει το κεφάλι, στην γεροντική παράνοια ενός Ιεράρχη που παριστάνει τον ..Ιαβέρη της Ιεραρχίας! Αλλά αυτά που θα αρχίσουν να βγαίνουν σε λίγο και να αποκαλύπτονται, αλλά και μετά θάνατον,θα μας μιλήσουν πολύ εύγλωττα για το κενό και κακό περιεχόμενο του ανδρός!
   ••• Συγνώμη ζητά αυτός που έχει διαπράξει αδίκημα και όχι αυτούς που καταγγέλει αληθή γεγονότα και μάλιστα με αποδείξεις και φωτό.Και για να καλυφθούν όλα αυτά απαιτείται συγνώμη δια της ψυχολογικής βίας και της επιβολής δια του δεσποτισμού!!Αλλά αυτά είναι παλιές και κακές συνταγές και γιαυτό καταδικασμένες από την ίδια την Εκκλησία. Δεν είναι ορθόδοξα πράγματα τα οποία δεν τιμούν αυτούς που τα μηχανεύονται και ασφαλώς προσβάλλουν την Εκκλησία μας και την Ορθόδοξη παράδοσή μας! Ο σκοταδισμός αυτός δεν θα περάσει! Έχει δύσει από χρόνια! Και όσοι επιχειρούν να τον επαναφέρουν είναι ευτυχώς ολίγοι και πνέουν τα λοίσθια! Θα πάρουν μαζί τους αυτό το κακό παρελθόν!
   •••Συγνώμη απαιτεί ο Γέρων και εκβιάζει με καθυστέρηση των ανακρίσεων και η επίσημη Εκκλησία δια της ΔΙΣ κωφεύει!! Βρε δεν υπάρχει ένας Συνοδικός Μητροπολίτης να πεί ότι όλα αυτά είναι παράνομα και αντικανονικά;; Αλλά φτάσαμε στο σημείο να απαιτεί και η Νικόλ!!Τί άλλο θες κυρά μου; Πήρες ως τρόπαιο το πετραχείλι του ανθρώπου τόσους μήνες, τί άλλο θές;
   ••• Αναρωτιέμαι ωστόσο πόσο υποκριτές και σκατόψυχοι μπορεί να είναι μερικοί άνθρωποι,ώστε να επιχαίρουν με τις περιπέτειες κάποιων συνανθρώπων τους,όταν αυτοί οι ίδιοι, έχουν λερωμένη τη φωλίτσα τους!! Και μάλιστα το …συνεχίζουν αυτό!!!
   ••• Α, ξέχασα να σας πώ ότι ο μεγαλόσχημος αυτός που κατέχει τη νευραλγική θέση, εξακολουθεί να συνομιλεί τηλεφωνικά τουλάχιστον, με την φίλη του, τη Νικόλ, όπως και με το σπίτι της Καλλιθέας, που τον μαγνητοφωνούσαν και τα κυκλοφορούν τις συνομιλίες τους σε κασέττες! Είναι το σπίτι που χτυπούσε το ..κουδούνι, η Ράνια με τις κάμερες! Το θυμάστε;
   ••• Ένας φίλος μου που τον ξέρει καλά αυτόν τον.. θεσμικό, μου είπε ότι θέλει να τα έχει καλά μαζί με τη Νικόλ για να λέει καμμιά καλή κουβέντα… Δεν ξέρεις τί γίνεται καμμιά φορά!! Με την ίδια τακτική και ο προκάτοχός του εξασφάλισε το φιλέτο για τον εαυτό του και άφησε τα …πα·ι·δάκια της περιοχής στον άλλον!!
   ••• Το έχουμε ξαναπεί…
   «Χείλη Ιερέως, ου ψεύδονται!! Χείλη Αρχιερέως, ούουου ψεύδονται..»
   Το έφερε στη σκέψη μας βοηθός Επίσκοπος, που τώρα για να αποφύγει την οργή του κακόψυχου και εκδικητικού Μητροπολίτη του, αναιρεί όλα αυτά που έλεγε, που έκανε και μηχανορραφούσε, γιατί δεν ήθελε την προαγωγή ενός συναδέλφου του!
   Μας τηλεφωνούσε και μας έλεγε ότι τον θέλει και προσπαθεί να τον επιβάλλει η …»νύφη», που κάνει ότι θέλει στη Μητρόπολη και τώρα το αναιρεί! Πού ξέραμε εμείς για τη νύφη; Ούτε που την έχουμε δεί ποτέ και ούτε την ξέρουμε!
   Μας έλεγε για το ..ζακούτζι που κάνει ο Άγιος , κάθε βράδυ, κάτω από τον έναστρο ουρανό και τώρα το παίρνει πίσω! Έλεγε ότι του πλένει τα σώβρακά του με τα χεράκια του και τώρα κάνει …γαργάρα με τα απόνερα από το πλύσιμο! Μας βρήκε συνοδευόμενος από την αδελφή του, σε καφέ έξω σχεδόν από την Αρχιεπισκοπή και μας κέρασε τον καφέ, χωρίς να τον έχουμε ξαναδεί..
   Μας έκανε το τραπέζι παρά θιν αλός, στου Δουράμπεη!!
   Και τώρα;; Τώρα δεν ξέρει τί συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!! Τα αρνείται όλα ο αθεόφοβος και είναι Επίσκοπος της Εκκλησίας μας! Αλλά δεν ξέρει ότι εγώ είμαι παλιά καραβάνα και κρατώ κρυμμένους άσσους που θα τους βγάζω έναν- έναν!! Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος!!
   •••Κι ύστερα αναρωτιέται γιατί όταν τον συνάντησα όλως τυχαίως, έκανα ότι δεν τον ήξερα, ενώ εκείνος μου μίλησε εγκαρδίως!
   Μα για να μή σε φ τ ύ σ ω κατάμουτρα κακομοίρη μου, για την κατάντια σου, δεν σου μίλησα!!! Σε προστάτευσα από τη ροχάλα..!! Όταν σε ξαναδώ δεν θα τη γλυτώσεις!!
   ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

   http://www.zougla.gr/greece/article/i-katigoroumeni-gia-to-paradikastiko-no-2
   Οι κατηγορούμενοι για το «Παραδικαστικό Νο 2»

   22 Σεπτεμβρίου 2016

   Το zougla.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για την υπόθεση που θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες βάσει του βουλεύματος:

   Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης
   (……)
   Σωτήριος Τζούμας

   http://directnews.gr/greece/6411–2.html

   Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

   Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

   Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

   Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

   Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

   Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

   «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

   Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

   Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

   Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

   Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

   Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

   Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

   Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

   Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

   Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

   -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

   Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

   Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

 8. Ο/Η Iερή πορνογραφία λέει:

  http://www.exapsalmos.gr/2017/03/15/ntropi-ke-eschos/

  Ντροπή και αίσχος!
  Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2017
  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  Το ρεπορτάζ αυτό δεν αποτελεί προϊόν μυστικής έρευνας,αλλά τροφή στο στόμα, αφού όλα όσα εκτίθενται στο ρεπορτάζ,είναι μέσα στο Fb. Κληρικοί της Εκκλησίας μας, από Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεδιπλώνουν χωρίς ίχνος ντροπής το θαυμασμό τους για τους…. κοιλιακούς – και όχι μόνο– του εικονιζόμενου νέου και επιδίδονται σε αστεϊσμούς για ιππασίες, του αφιερώνουν τραγούδια και μαντινάδες και τον αποκαλούν «κουκλί»! Και δεν έφτανε η περίσσεια χάρη και η οικειότητα με την οποία εξεδήλωναν επωνύμως τις διαθέσεις τους και κατέθεταν τον θαυμασμό τους , κάποιος εξ αυτών και μάλιστα Ιερομόναχος, δεν δίστασε να πεί και πού ανήκει ως κληρικός!
  Αλήθεια Άγιε Λαρίσης , έχετε έναν τέτοιο ιερομόναχο στη Μητρόπολή σας που εν μέσω Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής επιδίδεται σε μία τόσο σκανδαλώδη συνομιλία και μάλιστα δημοσίως; Αλλά και οι άλλοι Σεβ. Αρχιερείς στους οποίους ανήκουν οι άλλοι κληρικοί που εκφράζουν με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο τις ορέξεις τους και τον θαυμασμό τους, στον εικονιζόμενο… Κούρο, τί θα πράξετε; Κι ύστερα η Εκκλησία προσπαθεί να αρθρώσει διαφορετική άποψη και να διαφωτίσει το λαό μας για το σύμφωνο συμβίωσης!! Μα πώς να το κάνει και πώς να πείσει όταν παρουσιάζονται τέτοια νοσηρά φαινόμενα; Και ας δεχόμαστε μετά εμείς όλη την κατακραυγή του κόσμου αλλά και των τηλεοπτικών αστέρων όταν βγαίνουμε να υποστηρίξουμε την Εκκλησία,αφού δεν τολμά κανείς να βγεί και να πεί τις θέσεις της! Ναί εμείς βγήκαμε, μέχρι προχθές ακόμη, αφού δεν τόλμησε κανείς εκκλησιαστικός ή έμμισθος λαικός συνεργάτης– αυτούς τους έχουν για διακοσμητικούς ή άλλους λόγους — να βγεί και να πεί ξεκάθαρα τις θέσεις της Εκκλησίας! Εμείς που είμαστε κόκκινο πανί γις τον Αρχιεπίσκοπο και δεν πλησιάζουμε ούτε καλημέρα να του πούμε! Το γιατί(;) θα σας το εξηγήσω λίαν προσεχώς! Κάτι στοιχεία διασταυρώνω και θα επανέλθω δριμύτερος!
  Προχθές ακόμη εκφράσαμε με πόνο ψυχής τον φόβο ότι αν προκύψει ένα νέο τσουνάμι στην Εκκλησία μας, αυτή τη φορά τίποτα δεν θα σώσει μία τέτοια κατάσταση! Άρχισαν ήδη να φαίνονται και να ακούγονται οι πρώτες… κρότου λάμψεις οι οποίες δημιουργούν το ανάλογο σκηνικό!
  Άγιοι,σφίξτε λίγο τα ζωνάρια των κληρικών σας, γιατί τα παντελόνια άρχισαν να …πέφτουν και να αποκαλύπτονται απείρου κάλλους σκηνές!

  «Πάταγο» κάνουν οι sexy φωτογραφίες νεαρού άνδρα στα social media!
  Για τα μάτια του μελαχρινού αγοριού φαίνεται πως σφάζεται κόσμος και κοσμάκης… ακόμα και πατέρες της εκκλησίας!
  Οι απίστευτοι διάλογοι λαμβάνουν χώρα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του Facebook, με αφορμή αισθησιακή φωτογραφία ενός νεαρού…
  Τα σχόλια όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουν και παίρνουν.
  Δεν είναι όμως αυτό το περίεργο της υπόθεσης. Όπως θα δείτε και παρακάτω, μεταξύ των διαδικτυακών… «φίλων» που σχολιάζουν τον απεικονιζόμενο άνδρα , βρίσκονται και τρεις παπάδες!
  Ναι καλά διαβάσατε .
  Με μια γρήγορη αναζήτηση στα προφίλ των εν λόγω «ιερέων», διαπιστώσαμε πως ενδέχεται να μην είναι «τρολιά» το σκηνικό που διαδραματίζεται!
  Ο ένας ιερέας από τις δημόσιες φωτογραφίες του και τα σχόλια που δέχεται φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media!
  Ο άλλος με σπουδές στη Θεολογική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντυπωσιασμένος από τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς του μελαχρινού άνδρα, του αφιερώνει μάλιστα και «μαντινάδες»!

 9. Ο/Η Ιερά πούρα λέει:

  http://www.enikos.gr/society/502047/archimandritis-pozarei-me-pouro-kai-ouiski

  Αρχιμανδρίτης ποζάρει με πούρο και ουίσκι
  10:13 πμ, Τρίτη 28 Φεβ 2017

  Αίσθηση και ποικίλα σχόλια στην τοπική κοινωνία του Γυθείου, αλλά και ευρύτερα στη Μητρόπολη Μάνης, έχει προκαλέσει μία ανάρτηση που έκανε ο κληρικός Δημήτριος Κουβαράκης στο Facebook.


  Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Δημοκρατία», και σύμφωνα με την ιστοσελίδα exapsalmos.gr, που διαχειρίζεται ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και γνώστης του εκκλησιαστικού παρασκηνίου, ο π.Δημήτριος Κουβαράκης ανάρτησε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με τον ίδιο σε νυχτερινό μαγαζί να κρατά ένα μπουκάλι ουίσκι στο δεξί χέρι, ενώ στο αριστερό ένα υπερμεγέθες σβηστό πούρο.

  Η φωτογραφία αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει πλέον διαγραφεί από το προφίλ του, ωστόσο τα σχόλια και οι συζητήσεις που πυροδότησε στους εκκλησιαστικούς κύκλους και στο ποίμνιο συνεχίζονται.

  Ο ιερέας φέρει το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και, σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία του προφίλ του στο facebook, φοίτησε στο λύκειο Γυθείου, σπούδασε στο Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και υπηρετεί στη Μητρόπολη Μάνης. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος διαδικτυακά, αναρτώντας καθημερινά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη λειτουργική ζωή της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και από τις κοινωνικές συναναστροφές του.

  • Ο/Η του Γλυξμπουργκ λέει:

  • Ο/Η Κρανάη λέει:

   http://www.dimokratianews.gr/content/72462/sok-sto-gytheio-arhimandritis-pozarei-me-poyro-kai-oyiski

   Σοκ στο Γύθειο! Αρχιμανδρίτης ποζάρει με πούρο και ουίσκι!

   Οπως φαίνεται και από την πληθώρα των φωτογραφιών που είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο δημόσιο προφίλ του στο facebook, ο π. Δημήτριος Κουβαράκης είναι κοντοκουρεμένος και πάντα σχεδόν ξυρισμένος, καθώς τα κοντά γένια που διατηρεί, «δύο ημερών» όπως χαρακτηρίζονται στην καθομιλουμένη, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό ιερατικό γένι.

 10. Ο/Η του κώλου λέει:

 11. Ο/Η Αμπατιέλος λέει:

  http://www.zougla.gr/perierga/article/papades-vgazoun-litanioselfi-stin-kefalonia

  Παπάδες βγάζουν «Λιτανειοσέλφι» στην Κεφαλλονιά
  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016, 13:45
  Με τίτλο «ξεκινήσαμε» ανακοίνωσε στο Facebook το ξεκίνημα της λιτανείας της ιερής εικόνας της Παναγίας των Σισίων στα Βλαχάτα Κεφαλλονιάς ο πατήρ Κωνσταντίνος Λιοσάτος. Και από κάτω… έπεφταν βροχή τα «like».

  Λίγο αργότερα ο πατήρ Κωνσταντίνος Λιοσάτος «ξανακτυπά» με δεύτερη σέλφι και τίτλο: «Λιτανειοσέλφι!!!»

  «Δεν πουλάει η σοβαρότητα !!! η τρέλα πουλάει που έχεις και εσύ κάπτεν!!» ήταν η απάντηση του παπά σε σχόλιο φίλου του κάτω από τη φωτογραφία.


  http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1980185

  http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1980186

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Λίγη αθωότητα και καλοσύνη
  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος της Ντιν, Μυριήλ

  από τους «Αθλίους» του Βίκτωρα Ουγκώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.