Θα αντικρούσει ο σ.Τζανακόπουλος τα γραφόμενα για μισθούς διευθυντών υπουργείων ύψους €8.315;

«Υπογραμμίσεις» ενοχής [το δε όφελος στο εφάπαξ του δεν ήταν 100.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ηταν 27.000 ευρώ. «Αλλά μεικτά», όπως και πάλι υπογράμμισε ο σ. Τζανακόπουλος]

Του ©Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή

Αν ήταν όλα άψογα με τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο-γενικό διευθυντή της ΔΕΣΦΑ, αν ήταν όλα, όχι μόνο νομότυπα, αλλά και ηθικώς ανεπίληπτα, τότε γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ένιωσε την ανάγκη να στηρίξει τα λόγια του πάνω στο δεκανίκι των αριθμών; Είπε όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος για το καταστατικό της εταιρείας, που προβλέπει ευχάριστα πράγματα για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, και κατόπιν προχώρησε σε αριθμητικές αναλύσεις. Προσδοκούσε ίσως ότι θα ήταν πειστικότερες από τον λόγο του, αλλά και από το βλέμμα, το ύφος του. Μας πληροφόρησε λοιπόν ότι το όφελος του διευθύνοντος συμβούλου από την προαγωγή του κατά δύο βαθμίδες σε λίγες μέρες ήταν μόλις χίλια ευρώ τον μήνα («αλλά μεικτά», όπως τόνισε), το δε όφελος στο εφάπαξ του δεν ήταν 100.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ηταν 27.000 ευρώ. «Αλλά μεικτά», όπως και πάλι υπογράμμισε.

Αν ήταν πεπεισμένος ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τότε θα μπορούσε ίσως να πείσει και άλλους. Μάλλον δεν ήταν όμως. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να προσφύγει στην αριθμητική σοφιστική. Ετσι νομίζω εξηγείται η επιμονή του στο μικρό υποτίθεται μέγεθος των 27.000 ευρώ, παρότι δεν μπορεί παρά να κατανοεί ότι τα 27 χιλιάρικα δεν παύουν να είναι πολλά, μάλιστα σε τέτοια εποχή, επειδή είναι λιγότερα από τα εκατό. Ετσι εξηγείται και η επιμονή του στα «μεικτά» ποσά, που όντας μικρότερα από τα καθαρά, υποτίθεται και πάλι ότι μετριάζουν το κακό ή έστω αμβλύνουν τις εντυπώσεις. Το ίδιο αριθμητικό δικαιολογητικό χρησιμοποίησε άλλωστε και όταν κλήθηκε να απαντήσει για «τα golden boys του ΟΔΔΗΧ». «Είναι μόνο ένα» είπε, σχετικοποιώντας και πάλι το ηθικό πρόβλημα.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς ίδιες οι περιστάσεις, ωστόσο δικαιολογίες αυτού του τύπου φέρνουν ακαριαία στη μνήμη το δόγμα του Ανδρέα Παπανδρέου, διά του οποίου είχε προσδιορίσει ταρίφα, τα 500 χιλιάρικα, στα προς εαυτόν δωράκια. Εικάζουμε πάντως πώς θα αντικρούσει ο κ. Τζανακόπουλος τα γραφόμενα για μισθούς διευθυντών υπουργείων ύψους 8.315 ευρώ. Πρώτον, δεν είναι δα και δέκα χιλιάρικα. Και δεύτερον, είναι μεικτά.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Θα αντικρούσει ο σ.Τζανακόπουλος τα γραφόμενα για μισθούς διευθυντών υπουργείων ύψους €8.315;

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ακόμη κι αν είναι 270000 ευρώ μεικτά, είναι πολλά. Ακόμη κι αν το «καθαρό» ποσόν που λαμβάνουν ήταν 1000 ευρώ, πάλι είναι πολλά, για τον πρόδηλο λόγο ότι στοιχίζουν στο δημόσιο 27000 ευρώ. Εδώ όμως υπάρχει κάτι που μας προκαλεί ειρωνική διάθεση. Την καταγγελία την κάνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Δεν γνωρίζω ακριβώς τον μισθό των βουλευτών, αλλά από όσα έχω ακούσει, είναι κάποιες χιλιάδες, πέραν των άλλων διευκολύνσεων. Ενας πολύ καλός μισθός, που στην εποχή μας προκαλεί. Κάποτε, πρέπει να γίνει μια συζήτηση συνολικά για τον μισθό του πρωθυπουργού, του προέδρου της δημοκρατίας, των υπουργών, των βουλευτών, των διευθυντών κλπ. Ως γνωστό, η γυναίκα του καίσαρα, δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια , αλλά και να το δείχνει. Τέτοιοι υψηλοί μισθοί, ωθούν τους βουλευτές να ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον των ιδίων, των οικογενειών τους και του κόμματος. Αναπόφευκτα, βλέπουν τους ψηφοφόρους όχι σαν ενεργά πολιτικά υποκείμενα, αλλά όπως κυριολεκτικά το εννοεί η λέξη «ψηφοφόρος». Δηλαδή, σαν κάποιον που φέρει μία ψήφο στις κάλπες και τίποτα περισσότερο. Είναι η τέλεια συνταγή, που παράγει πολίτες αποξενωμένους και αδιάφορους για τα κοινωνικά δρώμενα, περιχαρακωμένους στα αυστηρά ιδιωτικά τους δώματα και που μετατρέπει την πολιτική ενασχόληση, σε επικερδές επάγγελμα.

 2. Ο/Η Εθνομπολσεβίκος λέει:

 3. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/prokaloyn-ta-pronomia-ton-ellinon-voyleyton

  Προκαλούν τα προνόμια των Ελλήνων βουλευτών
  Πληρώνουν πέντε φορές μικρότερο φόρο από τους πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.