Το 80,5% πιστεύει σε μυστικά κέντρα αποφάσεων /το 26,5% ότι μας ψεκάζουν

Ζάβαρακατρανέμια [Πιο δημοφιλείς οι Ρώσοι, με 77,4% θετικές γνώμες και μόνο 10,7% αρνητικές / Το 33,4% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα συμφέροντα της χώρας θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν αποχωρούσε από την Ευρωζώνη και αποκτούσε κάποιας μορφής προνομιακή σχέση με τη Μόσχα.]

illuminati

Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες Το 2017 – Οι Απαντήσεις Σε 73 Διαγράμματα

Η ροπή προς τη συνωμοσιολογία και ο σκεπτικισμός απέναντι στη Δύση είναι έκδηλα στα ευρήματα της έρευνας. Το 80,5% των Ελλήνων θεωρεί ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα, ενώ το 26,5% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν (το ποσοστό ξεπερνά το 50% μεταξύ οπαδών της Χρυσής Αυγής και φτάνει το 37% μεταξύ οπαδών των ΑΝΕΛ).

Οι Γερμανοί συγκεντρώνουν τη θετική γνώμη του 36,4% του πληθυσμού (έναντι του 52,7% που έχει αρνητική γνώμη). Το ισοζύγιο είναι θετικό για τους Εβραίους (44,4% έναντι 37,9%) και για τους Αμερικανούς (49,7% έναντι 37,6%), αλλά με διαφορά οι πιο δημοφιλείς είναι οι Ρώσοι, με 77,4% θετικές γνώμες και μόνο 10,7% αρνητικές. Μάλιστα το 33,4% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα συμφέροντα της χώρας θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν αποχωρούσε από την Ευρωζώνη και αποκτούσε κάποιας μορφής προνομιακή σχέση με τη Μόσχα.

Η παγκοσμιοποίηση, τέκνο του δυτικού καπιταλισμού, θεωρείται απειλή για την Ελλάδα από το 59,7% των ερωτηθέντων. Μόλις το 34,4% τη βλέπει ως ευκαιρία. Από την άλλη, ο καπιταλισμός ως μέθοδος οργάνωσης της παραγωγής έχει κερδίσει πόντους στα μάτια των Ελλήνων: οι οπαδοί του αυξήθηκαν από το 23,9% του συνόλου τον Απρίλιο του 2015 στο 33,3% τον Δεκέμβριο του 2016, όταν διεξήχθη η νέα έρευνα. Αντιστρόφως, η Αριστερά μοιάζει να χάνει τη λάμψη της: οι θετικές γνώμες για τη συγκεκριμένη πολιτική φιλοσοφία μειώθηκαν κατά την ίδια περίοδο, από το 52,5% σε 37,4% (ποσοστό που παραμένει υψηλότερο, ωστόσο, από τη δημοτικότητα του καπιταλισμού).

Μειωμένο, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015, εμφανίζεται και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να ξεχωρίζει για την ευφυΐα του και τον πολιτισμό του (από 72,9% σε 62,3%).

Η ενημέρωση στην οποία βασίζονται αυτές οι απόψεις προέρχεται κυρίως από το Ιντερνετ (52,8%, συν 3,3% που αναφέρουν ως πηγή ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα blogs). Είναι αξιοσημείωτο ότι το 18,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν διάβασε κανένα βιβλίο τους προηγούμενους 12 μήνες. Το 43,1% απάντησε ότι δεν επισκέφθηκε κανένα μουσείο και το 46,8% ότι δεν πήγε σε καμία θεατρική παράσταση.

Ολες οι Απαντήσεις Σε 73 Διαγράμματα >>>

via Kathimerini.gr 

***

Δήλωση Ρ. & Λ. Εμμονές: Ναι, ανήκουμε στους Ιlluminati.

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, σκέψεις, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Το 80,5% πιστεύει σε μυστικά κέντρα αποφάσεων /το 26,5% ότι μας ψεκάζουν

 1. Ο/Η Τζωρτζ Σόρος λέει:

  http://www.capital.gr/arthra/3195783/i-arpagi-tis-europis-apo-ton-ethnolaikismo

  Η αρπαγή της Ευρώπης από τον εθνολαϊκισμό

  Του Δρα Ανδρέα Μήλιου

  Η αύξηση των ποσοστών των εθνολαϊκιστών, που παρατηρείται τελευταία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, φαίνεται πως δεν είναι συγκυριακή

  http://www.lifo.gr/articles/world_articles/99050
  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

  Η Βενεζουέλα ήταν το πρότυπο του Τσίπρα. Περιέργως κατέρρευσε εντυπωσιακότερα κι απ’ την Ελλάδα Μια διαφωτιστική αναδρομή στον έρωτα της ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» της χρεοκοπημένης Βενεζουέλας


  «Η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη.» ―Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο λατινοαμερικάνικο κανάλι Telesur, 12/6/2012 Πηγή: http://www.lifo.gr

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/giati-den-antidroun-oi-ellines-44341363579

  Γιατί δεν αντιδρούν οι Ελληνες; Κι όμως, υπάρχει απάντηση…

  Το γεγονός ότι η οικονομική κρίση όχι μόνο δεν ξεπερνιέται, αλλά μεταλλάσσεται σε κάτι άλλο, οφείλεται σε μία παράμετρο που αναδείχθηκε στο Φόρουμ των Δελφών. Κάποιες ενοχλητικές επισημάνσεις

  Αγγελος Κωβαίος

  Είτε μιλούν για την εθνική μας υπνοβασία, είτε αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδρούν οι Ελληνες σε όλα όσα τους συμβαίνουν, όσοι αγωνιούν φαίνεται πως καταλήγουν κάπου: τα ζητήματα δεν είναι μόνο οικονομικά. Δεν λύνονται μόνο πολιτικά. Ούτε ξεπερνιούνται με συνθήματα και πολιτικές αερολογίες.

  Το ανέδειξε η κυρία Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, το πρώτο βράδυ των συζητήσεων. «Η σημερινή παγκοσμιοποίηση δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας, το απέραντο κάνει τον άνθρωπο να πέφτει στην αβεβαιότητα και να αναζητά ως λύση την συνωμοσιολογία. Επιτρέπει να καταλάβει αυτό που θέλει να καταλάβει και όχι αυτό που είναι η αλήθεια», είπε.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Να μου επιτραπεί να διαφωνήσω, έστω κατά ένα μέρος με την κυρία Αρβελέρ. Δεν είναι το απέραντο της παγκοσμιοποίησης, που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον άνθρωπο. Είναι το γεγονός ότι είμαστε προσκολλημένοι σε αξίες του μακρινού παρελθόντος, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν υπήρξαν χρήσιμες. Και ενώ οδεύουμε προς ολοένα και περισσότερο προς τον οικουμενισμό, τον διαχειριζόμαστε, με ιδεολογήματα και «φιλοσοφικές» φόρμες ξεπερασμένες. Για εμένα είναι προφανές, ότι πρέπει να υπάρξει πριν από όλα, μία επανεξέταση των αξιών μας και μία αλλαγή συνειδήσεων. Το οπλοστάσιο ήδη υπάρχει και είναι ο Δυτικός τρόπος σκέψης, τον οποίο οφείλουμε να εμπλουτίσουμε. Για αιώνες, ακούμε την προτροπή: «Μετά φόβου Θεού και πίστεως..» Ο φόβος προς τον Υψιστο, έγινε φόβος προς κάθε εξουσία και το άγνωστο και στο τελικά, τρόπος σκέψης. Τέλος, γενικά ο άνθρωπος και περισσότερο ο νεοέλληνας, έμαθε να σκέπτεται την υπεράσπιση των συμφερόντων του, όχι μέσα στο πλαίσιο της κοινωνίας, αλλά έξω και ενάντια, σ αυτήν. Ετσι μένει αποξενωμένος και απαθής, όταν προκαλούνται καταστροφές και δεινά, που αφορούν την κοινωνία- όπως στην οικονομία, το φυσικό περιβάλλον, μέσα μεταφοράς, κτίρια, βανδαλισμούς, κλπ

 3. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/komma-koykoytsi

  Κόμμα Κουκούτση!

  Ο Μιχαλολιάκος φιλά το χέρι του Κουκούτση προτού εκείνος αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Η κίνηση θυμίζει άλλου είδους οργανώσεις
  06.03.2017

  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  Tο είδαμε κι αυτό. Να αποχωρεί στέλεχος κόμματος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνοδεύει την αποχώρησή του με ευχές στον αρχηγό, στους συναγωνιστές και στο κόμμα απ’ το οποίο διαχωρίζει τη θέση του!

  Το διέπραξε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτριος Κουκούτσης, ο οποίος το Σάββατο το πρωί κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής δήλωση ανεξαρτητοποίησης και αμέσως μετά δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας:

  «Παρ’ όλη την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο., σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα. Καλώ τους Ελληνες εθνικιστές να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα και να στηρίξουν το κίνημα!».

  Γενικόλογες καταγγελίες

  Οσο για τα αίτια αποχώρησης από τη ναζιστική οργάνωση κι αυτά παραμένουν αδιευκρίνιστα, με τον πρώην χρυσαυγίτη να διατυπώνει ορισμένες γενικόλογες καταγγελίες:

  «Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρείσφρυσαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες, απομεινάρια του πάλαι ποτέ “κατεστημένου” οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος».

  Και το καλύτερο. Ο κ. Κουκούτσης διακηρύσσει αποχωρώντας ότι «τούτες τις στιγμές η Χρυσή Αυγή είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια».

  Ξέραμε ότι παλιά όσοι έφευγαν ή διαγράφονταν «κατέβαιναν από το τρένο».

  Τώρα ο κ. Κουκούτσης απλώς ξεπεζεύει από το… άτι.

  Σιωπηλή ηγεσία

  Τα παράξενα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ενώ στις παλιότερες αποχωρήσεις βουλευτών της η Χρυσή Αυγή αντιδρούσε άμεσα, με την αγωνία να τους διαγράψει προτού προλάβουν να παραιτηθούν, εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

  Η οργάνωση άφησε μέχρι χτες το βράδυ ασχολίαστη την αποχώρηση και απλώς αφαίρεσε σιωπηλά το όνομα Κουκούτσης από τον κατάλογο των βουλευτών της.

  Κι ας στοίχισε αυτή η κίνηση την υποχώρηση της Χρυσής Αυγής στην τέταρτη θέση των κομμάτων της Βουλής, αφήνοντας στην τρίτη θέση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

  Η ενέργεια Κουκούτση είναι ασφαλώς δείγμα του πανικού που έχει καταλάβει την ηγεσία των ναζιστών από την αρνητική γι’ αυτούς εξέλιξη της δίκης, καθώς και μετά τον αντίκτυπο που είχε το ενοχοποιητικό βίντεο που αποκάλυψε προ ημερών η «Εφ.Συν.».

  Η αλήθεια είναι ότι ο Κουκούτσης υπήρξε στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και είχε αναλάβει εκ μέρους του από τον Νοέμβριο του 2015 να περάσει τη νέα γραμμή προσχηματικής «αποκήρυξης» του ναζισμού και να πείσει τα μέλη να μη χρησιμοποιούν τόσο πολύ τα μπράτσα τους (βλ. Γιάννης Μπασκάκης, «Ναζί εσωτερικού χώρου», «Εφ.Συν.», 26.11.2015).

  Οταν έβριζε τους αποχωρήσαντες

  Από την άλλη, ο Κουκούτσης ήταν εκείνος που, και πάλι εκ μέρους του Μιχαλολιάκου, είχε αναλάβει να επιτεθεί στους πρώτους αποχωρήσαντες βουλευτές, λέγοντας ότι ο μεν Μπούκουρας «έχει κόψει αλυσίδα» (τρελάθηκε), ενώ ο Αλεξόπουλος «τα πήρε».

  Και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τη Ν.Δ., ειρωνευόταν δημόσια τον συντοπίτη του Αντ. Σαμαρά ως «φούστη»…

  Κατά τα άλλα, ο Κουκούτσης δεν είχε διστάσει να συνταχθεί με τον διεθνή φασισμό ακόμα και από το βήμα της Βουλής, όταν για να απαντήσει στο αντιφασιστικό «no pasaran» δήλωνε προκλητικά ότι «εμείς pasaramos όποτε χρειάστηκε» (Σεπτέμβριος 2014).

  Πολύ γρήγορα αναμένεται να αποδειχτεί αν πρόκειται για μια πραγματική μετατόπιση από τον ναζισμό ή η κίνηση Κουκούτση ήταν σε συνεννόηση με τον αρχηγό ή κάποιον από τους καραδοκούντες «δελφίνους» του Ν. Μιχαλολιάκου.

  Τρίτη δύναμη πλέον η Δημοκρατική Συμπαράταξη

  Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση αλλάζει για ακόμη μια φορά τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

  Η νεοναζιστική οργάνωση πέφτει στην τέταρτη θέση με 17 βουλευτές και πλέον τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 18 έδρες.

 4. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 65% του δείγματος συμφωνεί και με τις δύο προτάσεις, ενώ μόλις το 23% διαφωνεί. Τα ποσοστά αυτά φανερώνουν μια συντριπτικά αντισημιτική στάση της ελληνικής κοινής γνώμης. Ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις μετρήσεις της Αnti-Defamation League, οι οποίες δίνουν στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό αντισημιτισμού στη Δυτική, αλλά και στην Ανατολική Ευρώπη. Το ποσοστό που προέκυψε τον Μάιο του 2014 ήταν 68%, ενώ έναν χρόνο αργότερα το ποσοστό αυτό κινήθηκε στο 67%. Με λίγα λόγια, σειρά ερευνών αποτυπώνουν έναν βαθύ αντισημιτισμό στην ελληνική κοινωνία.

  Σχολιασμός της έκθεσης ‘Ο Αντισημιτισμός στην Ελλάδα σήμερα: Εκφάνσεις, αίτια και αντιμετώπιση του φαινομένου’, μια έκδοση του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, 2017
  https://protocolswithoutzion.wordpress.com/2017/03/09/comments-heinrich-boll-stiftung-2017-report-on-antisemitism/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.