Με εποπτεία απειλεί η Attica Bank τον όμιλο Καλογρίτσα

[Eξελίξεις σχετικά με την Attica Bank και τον όμιλο Καλογρίτσα μετά το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής]

atticabank

Η εταιρεία Τοξότης ΑΕ του επιχειρηματία Καλογρίτσα φέρεται να ζήτησε στις 24 Ιανουαρίου του 2017 επιπρόσθετη χρηματοδότηση από την Attica bank, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Το συγκεκριμένο αίτημα πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, για το οποίο, όπως και τα τρία προηγούμενα, κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία Τοξότης.

Ο ΣΚΑI ανέφερε ότι έχει στην διάθεσή του την επιστολή της Tράπεζας Αττικής, η οποία αναγκάστηκε να απαντήσει σε οργίλο ύφος και μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για απειλές σε βάρος στελεχών της.

Στην επιστολή η διοίκηση της Attica Bank απειλεί με εποπτεία και οικονομικό – νομικό έλεγχο τον Όμιλο Καλογρίτσα. Απευθυνόμενη προς τους κκ Χρήστο και Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, η τράπεζα κάνει λόγο για απαράδεκτες πιέσεις προς αυτήν, προκειμένου να χορηγηθούν νέα δάνεια, για σπατάλες χρημάτων σε άσχετες επιχειρήσεις, αδυναμία εκτέλεσης έργων που έχει αναλάβει ο τεχνικός όμιλος ενώ αναφέρει ότι στελέχη της τράπεζας έχουν δεχθεί απειλές.

«Με έκπληξη ελάβαμε την από 24.01.2017 επιστολή σας, όταν γνωρίζουμε ότι σήμερα (25.01.2017) έχει προγραμματιστεί συνάντηση της Διοίκησης της Εταιρίας σας με τον Διευθύνονταν Σύμβουλο της Τράπεζας μας για να του υποβάλλετε σχέδιο αναδιάρθρωσης του Ομίλου των Εταιριών σας. Προς τι λοιπόν εξυπηρετεί την εξεύρεση λύσης ενός τόσου σοβαρού προβλήματός σας η αποστολή μιας επιστολής, με την οποία αποπειράσθε απαραδέκτως να πιέσετε την Τράπεζα στη λήψη εσπευσμένων και προφανώς εσφαλμένων και σε βάρος της αποφάσεων;».

Στη επιστολή σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας παρέλαβε «τον λογαριασμό του Ομίλου σας σε δυσανάλογο ύψος αναφορικά με τις εξασφαλίσεις του και μάλιστα έναν λογαριασμό που αυξήθηκε υπερβολικά στο άμεσο παρελθόν και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα». «Σας έχουμε καταστήσει γνωστό ότι οφείλεται να εξεύρετε άλλες πηγές χρηματοδότησής σας, από άλλες Τράπεζες και εξ ιδίων διαθεσίμων σας, διότι η Τράπεζα μας αδυνατεί να υπερβεί σε χρηματοδοτήσεις το όριο που σας θέσαμε, των 108 εκατ. ευρώ». «Πως ζητάτε πρόσθετη χρηματοδότηση από την Τράπεζά μας και όχι από άλλες Τράπεζες και μάλιστα πιεστικά, όταν γνωρίζεται ότι με τα απαιτούμενα ποσά υπερβαίνετε το όριο των 108 εκατ. ευρώ;»

«Πώς είναι δυνατόν, επίσης, να ζητάτε την χορήγηση νέων εγγυητικών καλής εκτελέσεως για έργα που δεν έχετε εξεύρει τους αναγκαίους για την κατασκευή τους πόρους; Και με ποια λογική, για όλα αυτά, απευθύνετε απειλητικά και απαράδεκτα μηνύματα και επιστολές στα στελέχη μας;».

«Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε σε πέρας τα έργα που έχετε αναλάβει, είτε με χρηματοδοτήσεις άλλων Τραπεζών ή τρίτων, άλλως εξ ιδίων σας, τότε θα μας αναγκάσετε να σας θέσουμε υπό την εποπτεία μας και να επιδιώξουμε να αναλάβουν και αποπερατώσουν τα εν εξελίξει έργα σας, άλλοι αξιόπιστοι φορείς».

«Είναι όμως απορίας άξιον πως είσθε έτοιμοι να σπαταλήσετε υπέρογκα ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε άλλες άσχετες επιχειρήσεις, μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν τοποθετείτε τα κεφάλαια αυτά στον Όμιλο των τεχνικών σας επιχειρήσεων για να τις καταστήσετε ενήμερες και αξιόχρεες».

«Μια τέτοια συμπεριφορά σας, εάν συνεχιστεί, θα μας αναγκάσει να ζητήσουμε ενδεχομένως τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Ομίλου σας, ώστε να περιοριστούν τυχόν άσκοπες δαπάνες που γίνονται σε βάρος των τρεχουσών υποχρεώσεων και των πιστωτών σας.»

Πηγές της Attica Bank, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επιστολή, σημειώνοντας ότι σήμερα η σχέση της τράπεζας με τον όμιλο Καλογρίτσα είναι καλή και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υλοποιείται ομαλά.

Newsroom ΔΟΛ

Advertisements
This entry was posted in Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Με εποπτεία απειλεί η Attica Bank τον όμιλο Καλογρίτσα

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, ιδιοκτήτρια γάτας Ιμαλαϊων. λέει:

  Να κλείσει επιτέλους το Βήμα. Ενοχλεί τον Αλιέκςι και του χαλάει τα φιλολαϊκά σχέδια

 2. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Ο Συριζέλ Τοξότης εκτός ανταγωνισμού. Παίρνει έργα με το κόλπο της κατάτμησης. Και με δικά μας λεφτά.
  https://www.google.gr/amp/www.protothema.gr/greece/article/652352/kostas-karamanlis-i-toxotis-ae-anelave-to-50-tou-axona-patra-purgos-poios-adagonismos/%3famp=1

 3. Ο/Η Λεφτά υπάρχουν λέει:

  Attica Bank: Εδωσε στον Καλογρίτσα 77,6 εκατ. επί ΣΥΡΙΖΑ

  Πηγή: Attica Bank: Εδωσε στον Καλογρίτσα 77,6 εκατ. επί ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www2.iefimerida.gr/news/289480/attica-bank-edose-ston-kalogritsa-776-ekat-epi-syriza#ixzz4a8r37n6I

  • Ο/Η Po λέει:

   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (θέλει οπωσδήποτε να μπει στη βουλή της τρισκατάρ αστικής δημοκρατίας των καπιταλιστών) προτείνει ενιαίο μέτωπο με ΚΚΕ και ΛΑΕ
   Πρόταση για συμπόρευση σε ΚΚΕ και ΛΑΕ «κατέβασε» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν.

   Μετανοείτε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.