Να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο θεός του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Γιακουμάτου, του Νικολόπουλου και του Δ.Καμμένου

[Tι θεός είναι αυτός που θέλει τάματα;]

malakies-tamata

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο θεός των παλιών συγκατοίκων, στο οικοτροφείο της σκοτεινής «Ζωής», Αμβρόσιου και Ιερώνυμου (βλ.  Η «Ζωή» μέσα από τα μάτια του Χ. Γιανναρά ), και των 18 βουλευτών της ΝΔ και των ΑΝΕΞΕΛ, είναι ένας φαταούλας μεγαλοϊδιοκτήτης που θέλει οι χρεοκοπημένοι πιστοί του να του χτίζουν πολυτελείς οίκους, για να περιφέρεται, ως παντού παρών, από τον ένα στον άλλο και να απολαμβάνει τις κολακείες, το λιβανωτό και τα τάματά τους, ίδια πλεονέκτης με τον θεό Μαμμωνά. Δεν του καίγεται καρφί αν στο νησί του επινοημένου και ιστορικά ανύπαρκτου αγ.Ραφαήλ της απατεώνισσας και κλέφτρας ηγουμένης  Κλειδαρά, τις άνομες αθλιότητες της οποίας οι Εισαγγελείς και τα κόμματα έκαναν και κάνουν πως δεν ξέρουν, πεθαίνουν με αργό θάνατο  οι πρόσφυγες στα Μόρια από την παγωνιά, την ώρα που λίγο πιο πέρα οι καλόγριες της αφορολόγητης βιομηχανίας θαυμάτων, «ασκητεύουν» στα ζεστά κελιά του τεράστιου και ανεξέλεγκτου συγκροτήματος. «Ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με».

Φαίνεται πως η αφεντιά του ο ελληνορθόδοξος θεός είναι πιο απαιτητικός και από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη (“Diamonds and Furs”). Μην του τάξεις χρυσαφικό, ασήμι και μέγαρα, θα στο κρατήσει μανιάτικο αν εσύ ή οι απόγονοί σου δεν του τα δώσετε. Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έστησε τη φάμπρικα των εράνων του Τάματος, που κανείς δεν ξέρει που κατάληξε η σοδειά τους. Οι 18 βουλευτές πήραν τη σκυτάλη: Αντιγράφω από την «Καθημερινή»: «Η εκπλήρωση του τάματος του Εθνους και των Ηρώων του Εθνους για την ανέγερση μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού συνεχίζει να αποτελεί ηθική και συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας». Οι κατάλληλες θέσεις είναι πολλές: «Το Πεδίον του Αρεως, τα ξέφωτα του Ζαππείου ή του Εθνικού Κήπου, το Αττικό Αλσος». Είναι εύκολο με μια πρώτη ανάγνωση να υποθέσει κανείς ότι το εν λόγω απόσπασμα προέρχεται από μία από τις γνωστές ιστοσελίδες, όπου ο μαρμαρωμένος βασιλιάς συνυπάρχει με την «αλήθεια που σας κρύβουν για τα εμβόλια», τις εικόνες που δακρύζουν και την παρουσία Ελλήνων στις πυραμίδες των Ινκα».

Οι άνθρωποι φέρνουν τον θεό τους, στα δικά τους ταπεινά και μικροπρεπή μέτρα. Ο Θεός του Ευαγγελίου όμως, λαθρομετανάστης και φυγάς ο ίδιος από βρέφος στην Αίγυπτο,  δεν είναι ο εγωιστής και αχόρταγος θεός των 18 βουλευτών. Δεν θέλει ούτε ναούς, ούτε χρυσοφόρους ιερείς με μηδικές τιάρες, ούτε υλικό πλούτο. Το ξεκαθάρισε στην Σαμαρείτισσα, ξεχωρίζοντας τους «αληθινούς προσκυνητές», από τους κάλπικους: «Που πρέπει να λατρεύουμε το Θεό; Στο όρος Γαριζίν ή στο Ναό της Ιερουσαλήμ;» τον ρώτησε: «Γύναι, πίστευσόν μοι ότι έρχεται ώρα ότε ούτε εν τω όρει τούτῳ ούτε εν Ιεροσολύμοις προσκυνήσετε τω πατρί. …., αλλ’ έρχεται ώρα, και νυν εστιν, ότε οι αληθινοὶ προσκυνηταὶ προσκυνήσουσι τω πατρὶ εν πνεύματι και αληθείᾳ και γαρ ο πατὴρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν,  πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτὸν εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν». Τι ζητάει από τους πιστούς του αυτός ο Θεός είναι απόλυτα ξεκάθαρο: Να φροντίσουν τους πεινασμένους, τους ξένους, τους ρακένδυτους, τους αρρώστους και τους φυλακισμένους (Ματθ. 25, 35-36). Για ναούς, μητροπόλεις, αρχιεπισκοπές και μονές δεν έχει πει πουθενά κουβέντα και επιτακτική ανάγκη είναι αυτά τα κατασκευάσματα της ανθρώπινης πλεονεξίας να πληρώσουν επιτέλους ΕΝΦΙΑ. 

Για την Ιστορία της ψηφοθηρικής θεομπαιξίας, οι 18 βουλευτές ήταν από τη ΝΔ οι: Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Γεράσιμος Γιακουμάτος (πανταχού παρών), Στέργιος Γιαννάκης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Ευάγγελος Μπασιάκος (πέθανε μια μέρα μετά), Χρήστος Μπουκώρος, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Ράπτη και Κωνσταντίνος Σκρέκας. Απόκοντα ο γνωστός αντισημίτης τ.υφυπουργός του κ.Τσίπρα  Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΞΕΛ) και ο ανεξάρτητος θεούσος Νίκος Νικολόπουλος (τ.ΑΝΕΛ). Οι πρώτοι κρύφτηκαν, οι δυο άλλοι της αφύσικης (ή τελικά φυσιολογικότατης;) «πλειοψηφίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», συνεχίζουν. Μπορεί όλοι τους να μην έχουν καταθέσει μισή πρόταση για τη σύλληψη του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής, μπορεί να μην λένε τίποτα για παραγωγικότητα, πάταξη διαφθοράς, μείωση βουλευτικών προνομίων και αποζημιώσεων, κάθαρση, μεταρρυθμίσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, εμπλουτισμό δημοκρατικών θεσμών, αλλά θέλουν το Τάμα, έχοντας στο μυαλό τους  την ψήφο των θρησκόληπτων, που τις διεκδικούν από τη Χ.Α. και από τους ΑΝΕΞΕΛ.

Είναι τιμητικό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως τους ανακάλεσε στην τάξη. Μάλιστα δέχθηκε γι’αυτό και τα πυρά του μητροπολίτη Δρίτσα, Κασιδιάρη, Χρ.Παππά και Μαρινάκη Σεραφείμ. Πρόσφατα μάλιστα καθαίρεσε από το κομματικό πόστο του έναν από αυτούς (Γ. Κασαπίδη), που δεν δίστασε να λαϊκίσει προκλητικά στο ζήτημα κάποιου κτηνοτροφικού προϊόντος. Αντίθετα ο κ.Τσίπρας όχι μόνο δεν συμμάζεψε τον βουλευτή Παρασκευόπουλο που θέλει συνεννόηση με τη Χ.Α., αλλά επιβράβευσε προχτές τις αθλιότητές του, τιμώντας τον μαζί με τον Βούτση (πατέρα) προσερχόμενοι στην παρουσίαση του βιβλίου του «Οι μέλισσες και οι λύκοι». Στην συγκέντρωση αυτή πάντως δεν είδα καμία εργατική μέλισσα, είδα όμως τον πάντα πρόθυμο και διαθέσιμο κ.Κουβέλη, αυτόκλητο συνήγορο μαζί με τον Λαφαζάνη και με ακροδεξιούς των δολοφόνων των αμάχων και των παιδιών της Σρεμπρένιτσα. Συνειρμικά μου ήλθε στο μυαλό η παροιμία που ταιριάζει στους κηφήνες του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνούνται πεισματικά να νομοθετήσουν και να αλλάξουν προς το καλύτερο τους θεσμούς αυτής της χώρας: «Αν κάνανε όλες οι μέλισσες μέλι, θα ‘κανα κι’ εγώ κουβέλι».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο θεός του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Γιακουμάτου, του Νικολόπουλου και του Δ.Καμμένου

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Πρόσφατα έγραψα για το θέμα αυτό
  ΚΡΑΤΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΜΕΝΩΝ ΚΩΛΩΝ !
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2017/02/blog-post_17.html
  Να μην ξεχνάμε όμως ότι και το 2012 ο Μεσογαίας, σε εμπνευσμένη εγκύκλιο του, έλεγε ακριβώς το ίδιο και μάλιστα με την πρωτότυπη παρότρυνση:
  Τώρα που πεινάμε, τώρα να κτίσουμε τον ναό του Τάματός μας!
  Όπως γράφω στο ποστ μου:
  Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html

 2. Ο/Η Psycho λέει:

  http://stavrochoros.pblogs.gr/2016/09/ma-den-plhrwnei-enfia-h-ekklhsia-.html
  μα, δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ η Εκκλησία …
  Εδώ παπάς, εκεί παπάς…

  Σήμερα το πρωί πήγα στο μνημόσυνο ενός συγγενικού μου προσώπου και καθόμουν στα σκαλιά της εκκλησίας παίζοντας με τα παιδιά μου. Η δοξολογία είχε τελειώσει και είχε αρχίσει η επιμνημόσυνη δέηση αλλά εμείς ήμασταν το νούμερο 2 οπότε περιμέναμε. Φαίνεται υπάρχει κάποιος λόγος που…
  τους ξεπροβοδίζουμε έναν-έναν (πέραν του οικονομικού εννοώ). Ξαφνικά όμως ο παπάς διέκοψε την διαδικασία και με ύφος γλυκού γέροντα έκανε ένα διαφημιστικό διάλειμμα.

  «Θα θέλαμε την βοήθειά σας αγαπητοί μου» είπε, «γιατί μας ήρθε ο ΕΝΦΙΑ 3.600€ και η δόση του βγαίνει 650€ και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Γιατί αυτός ο ναός είναι δικός μας, εννοώ μαζί τον φτιάξαμε και μαζί πρέπει να τον κρατήσουμε. Και επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον μεγάλο δωρητή θα περάσει τώρα ένας δίσκος να δώσετε ό,τι μπορείτε».

  Στην αρχή όλη η φάση ήταν λίγο αστεία, αν και δεν ξέρω πως ένιωσαν οι άνθρωποι οι οποίοι αποχαιρετούσαν το Νο.1 που έπεσε πάνω τους το διαφημιστικό διάλειμμα. Μου είπαν μάλιστα ότι πριν λίγες εβδομάδες ο ίδιος παπάς είχε αρχίσει να ζητάει ενίσχυση για να πάρει τα χαλιά από το καθαριστήριο «γιατί πέρυσι δεν πληρώναμε και τώρα δεν μας τα δίνει ο χριστιανός αν δεν τον πληρώσουμε… και τα χαλιά τα χρειαζόμαστε».

  Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι η εκκλησία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για τους λατρευτικούς χώρους. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα κτήρια τα «νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των γνωστών θρησκειών και δογμάτων κατά την παρ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος και ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού».

  Αυτό που έλεγε ο παπάς προφανώς είναι ότι η ενορία του έχει και μερικά ακόμα κτήρια που δεν ξέρω αν τα νοικιάζει κιόλας και δεν ξέρω και αν σε κάποια από αυτά μένει και ο γλυκός παππούλης τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του χαρατσιού.

 3. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις Γιακουμάτου για τους ομοφυλόφιλους

  Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε:

  Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση.

  Είχε προηγηθεί παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια ο οποίος ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου».

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ο καλός Χριστιανός του Τάματος των ΑΝΕΛ


  Δημήτρης Καμμένος: Υπουργός για 12 ώρες

  Ο αρχιξεφτίλας ο Τσίπρας έκανε τον ανήξερο

  https://tolimeri.wordpress.com/2015/09/23/%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF/#more-76789
  Ευθεία απειλή του ακροδεξιού υπουργού Δημήτρη Καμμένου σε όσους τον επικρίνουν στο διαδίκτυο, με συνοδεία κοτσάνας!

 5. Ο/Η Pussy Riot λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/ideas_articles/135234

  Οι Pussy Riot -η θρυλική μοσχοβίτικη αναρχοφεμινιστική κολεκτίβα- έρχονται στην Αθήνα

  Ο μεγαλύτερος πανκ βραχνάς ηγετών, όπως ο Πούτιν και ο Τραμπ -ή τουλάχιστον δύο μέλη της μπάντας- έρχονται με σκοπό να λύσουν απορίες, να μιλήσουν για τη δράση τους και να απαντήσουν και σε τυχόν ενστάσεις

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 1.3.2017

  Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;

  Το ερώτημα έχει τεθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, στην Αθήνα, όμως, θα το θέσει η Στέγη και θα πάρει απαντήσεις από δύο μέλη της θρυλικής μοσχοβίτικης αναρχοφεμινιστικής πανκ κολεκτίβας και συγκεκριμένα από την ποιήτρια περφόρμερ, Μάσα Αλιόχινα και τη δημοσιογράφο Σάσα Μπογκίνο που έρχονται στις 24 του Μάρτη, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για απαντήσεις, παρατηρήσεις και τυχόν ενστάσεις. Με αφορμή αυτή την ανατρεπτική επίσκεψη, αξίζει να σταθεί κανείς συνοπτικά, αλλά με ημερολογιακή ακρίβεια σε όλους τους λόγους που η μπάντα κατά κυριολεξία κατάφερε να κάνει τον κόσμο άνω κάτω την τελευταία επταετία, ξεκινώντας μετά τον Πούτιν το στενό μαρκάρισμα και στον Τραμπ. Δημιουργήθηκαν αρχές των 00s στη Μόσχα και τη συναποτελούν ή βρέθηκαν κατά διαστήματα μέλη της κάπου 10-15 θηλυκού γένους «ταραξίες», ηλικίας 20-40 ετών. Παρά τη μάλλον φτωχή καλλιτεχνική παραγωγή τους (επτά τραγούδια και πέντε βίντεο, που κυκλοφόρησαν διαδικτυακά υπό τον γενικό τίτλο «Kill the Sexist»), οι Pussy Riot έγιναν φαινόμενο χάρη στην τόλμη, την προκλητικότητα, τις φασαριόζικες δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις τους και τη συνεχή αντιπαράθεσή τους με τις ρωσικές αρχές. Μια αντιπαράθεση που μόνο «δήθεν» δεν τη λες εφόσον έχει στοιχίσει βίαιες συλλήψεις, ανακρίσεις, δικαστήρια, φυλακίσεις, απεργίες πείνας, ακόμα κι επιθέσεις εναντίον τους συν ένα καθεστώς διαρκούς απειλής κυρίως για τις Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και Μάσα Αλιόχινα που μαζί με την Κατερίνα Σαμούτσεβιτς (με την οποία τελευταία οι σχέσεις τους δοκιμάζονται) είναι οι «leaders» του σχήματος – βαρύ το κόστος αν απλώς λατρεύουν τη δημοσιότητα, όπως (επίσης) έχουν κατηγορηθεί. Λάβαρά τους ο μαχητικός φεμινισμός, που προσομοιάζει στις ακτιβιστικές παρεμβάσεις των Femen, η ριζοσπαστική κριτική και η ανελέητη σάτιρα ενάντια στις υφιστάμενες πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές νόρμες στο πνεύμα των πολιτικοποιημένων συγκροτημάτων της ακμής του πανκ (όπως οι Angelic Upstairs και Dead Kennedys, αγαπημένες τους αναφορές), η υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και βέβαια ο «ανένδοτος» ενάντια στον αυταρχισμό του Πούτιν, εσχάτως και του Τραμπ, στον οποίο είχαν προκαταβολικά αφιερώσει το χλευαστικό κομμάτι Make America Great Again (Οκτώβριος ’16). Στηρίζουν επίσης ανοικτά τα lgbt δικαιώματα, καθώς και αυτά των φυλακισμένων, υπέρ των οποίων ίδρυσαν την οργάνωση Zona Prava. Η «Αιδοιοταραχή», όπως μεταφράζεται ελεύθερα το όνομα της μπάντας έγινε θρύλος για τους φίλους της εντός κι εκτός Ρωσίας και «κόκκινο πανί» για τους εχθρούς της, συσπειρώνοντας εναντίον της τον Πούτιν, τον Ρώσο Πατριάρχη, τον Πάπα και τους Ρεπουμπλικανούς κι αποκτώντας «συμμάχους» από τον Ομπάμα, τη Χίλαρι και τη Διεθνή Αμνηστία μέχρι τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, την Bjork, τη Γιόκο Όνο και τη Μαντόνα! Ελάχιστοι ροκ σταρ, ακόμα κι οι πιο «άτακτοι» μπορούν να καυχηθούν ότι προξένησαν τέτοια αναταραχή και, κυρίως, ότι πήραν τόσα ρίσκα. Όμως, για τις Pussy Riot η μουσική δεν είναι παρά ο τρόπος να επικοινωνούν τις ευαισθησίες, τις αγωνίες και προπάντων την οργή τους.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κρίμα.
  Διεγράφη μια κυρία από τη ΝΔ, που σε κάθε ευκαιρία δήλωνε την πίστη της στο Τάμα και στα ιδεώδη της Ορθοδοξίας και του Έθνους.
  Μεγάλη απώλεια μετά τους Μπασιάκο και Φαήλο Κρανιδιώτη
  Ήταν και η παρηγορήτρα του Χρυσαυγίτη Μπούκουρα μαζί με τη Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ

  http://www.newsit.gr/politikh/aytoi-poy-parigorisan-ton-stathi-mpoykoyra-foto/1603107/

  Λίγα λεπτά μετά το γοερό του κλάμα από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο νυν ανεξάρτητος και πρώην της Χρυσής Αυγής, βουλευτής, δέχτηκε λόγια παρηγοριάς από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που του φώναξαν «ψηλά το κεφάλι».

  Με τον προφυλακισμένο βουλευτή συνομίλησε και η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

 7. Παράθεμα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις ναζιστικές «κατσαρίδες» της Παπακώστα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.