Venceremos: Mείωση των καταθέσεων κατά €1,5 δισ. τον Ιανουάριο

[Μία μόνο από τις οδυνηρές επιπτώσεις που αρχίζουν σιγά σιγά να ξεπροβάλλουν -αποτέλεσμα του «θριάμβου» της κυβερνητικής διαχείρισης που περιγράφουμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας, εδώ >>>]

Εγκατάσταση Larry Johnson on location, Raven Row, London

Εγκατάσταση ©Larry Johnson on location, Raven Row, London

Μείωση κατά €1,5 δισ. εμφάνισαν οι καταθέσεις τον ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στα 119,7 δισ. ευρω από 121,4 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 562 εκατ. ευρω, ενώ μείωση κατά 972 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιανουάριο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων έναντι αύξησης κατά 2,176 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση κατά 1,4% εμφάνισαν τον Ιανουάριο και οι χορηγήσεις των τραπεζών σε ετήσια βάση. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε στο -1,6% από -1,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 885 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 124 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Ιανουάριο του 2017, ήταν αρνητική κατά 643 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 296 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -0,4% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο -0,4% από 0,1% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης τους ήταν αρνητική κατά 451 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 27 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε στο 0,1%, τον Ιανουάριο του 2017, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 191 εκατ. ευρώ έναντι θετικής καθαρής ροής 269 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 221 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Ιανουάριο του 2017, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 157 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,8%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Καθημερινή

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to Venceremos: Mείωση των καταθέσεων κατά €1,5 δισ. τον Ιανουάριο

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλη μια πολύ θετική κίνηση του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη ενάντια στον χυδαίο λαϊκισμό. Τα καλά πρέπει να επισημαίνονται:

  http://www.liberal.gr/arthro/118669/politiki/2017/to-minuma-tis-karatomisis-tou-g-kasapidi.html
  Το μήνυμα της καρατόμησης του Γ. Κασαπίδη
  Γιάννης Κ. Τρουπής

  Μπορεί η υπόθεση της αντικατάστασης του Γιώργου Κασαπίδη από τον τομέα αγροτικής ανάπτυξης το μεσημέρι του Σαββάτου να πέρασε στα ψιλά, όμως ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση με μεγάλο εσωκομματικό συμβολισμό και βαρύτητα. Πρόκειται για την πρώτη «κόκκινη κάρτα» που δείχνει ο νέος αρχηγός σε έναν βουλευτή του. Για την πρώτη «διαγραφή».

  Τα σύννεφα για τον βουλευτή Κοζάνης στο Μοσχάτο άρχισαν να πυκνώνουν στα μέσα Φεβρουάριου. Τότε που έγινε γνωστό ότι ήταν ο ιθύνων νους της συλλογής υπογραφών για το λεγόμενο «τάμα του έθνους».

  Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα και η δυσφορία του ήταν μεγάλη.

  «Οι πολίτες έχουν τόσο προβλήματα και εμείς ασχολούμαστε με πράγματα εκτός τόπου και χρόνου» φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες, στέλνοντας το μήνυμα.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ εκνευρίστηκε τόσο ως προς την ουσία αλλά και ως προς τη διαδικασία, αφού μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ υπόγραφαν μαζί ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος.

  Είναι σαφές για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η εικόνα που εξέπεμψε το κόμμα στην υπόθεση του «τάματος του έθνους», δεν είναι αυτή που οραματίζεται για την ΝΔ. Πρόκειται αναμφίβολα για την «παλιά» ΝΔ.

  Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Κοζάνης ήταν η… φέτα. Οι χειρισμοί που έκανε, μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δε βρήκαν σύμφωνη την ηγεσία του κόμματος. «Η ΝΔ υποστηρίζει την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού, που θα εκφράζεται όμως μέσα από ένα γενικώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο» σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, που βγήκε μόλις προέκυψε το θέμα. Παρ’ όλα αυτά ο τρόπος που κινήθηκε ο μέχρι πρότινος τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποίησε την γαλάζια ηγεσία, καθώς παρέπεμπαν σε «παλιές νοοτροπίες».

  Στο πρόσωπο του Γιώργου Κασαπίδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στη ΝΔ, στην οποία ο ίδιος δεν πιστεύει.

  Στην ΝΔ που δεν είναι μεταρρυθμιστική, δεν είναι φιλελεύθερη και έχει παραπάνω από όσο πρέπει σχέση με την εκκλησία. …………………..

 2. Ο/Η Ερμόλαος Καραμαούνας,συνταγματάρχης Ιππικού ε.α. λέει:

  Μα είναι επαναστατική πράξη η οικονομική καταστροφή. Θα αναγεννηθεί το έθνος εκ της τέφρας του ως ο Φοίνιξ.

 3. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Η κυβερνηση αντί να εξυγιάνει τις Τράπεζες τις τινάζει στον αέρα όπως την Άττικα με μαφιόζικα μέσα ή όπως τις υπόλοπες με την ανασφάλεια που παράγει.

 4. Ο/Η Kόκκινη Ρόζα λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/kpisn-pws-mas-trolarei-o-tsipras-44341359367

  ΚΠΙΣΝ ή πώς μας τρολάρει ο Τσίπρας

  Το νέο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έχει τελικά πρόεδρο τον Γιώργο Κιμούλη και διευθύνοντα σύμβουλο τον επί 23 χρόνια διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής. Ναι, του οργανισμού που κατακεραύνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, λίγες ημέρες πριν, μέσα στο «Νιάρχος»

  Κατερίνα I. Ανέστη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.