Ut dicunt: Μέγας ενθουσιασμός με το 4ο Μνημόνιο

[Σημειώνουμε: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του τρίτου Μνημονίου, η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από 12 μήνες, το Φεβρουάριο του 2016]

thriamvos

Γιάννης Κουνέλλης: Εγκατάσταση στο  Monnaie de Paris

Στις 15 Δεκεμβρίου 2016, ο εκπρόσωπος σ.Τζανακόπουλος δήλωνε: «Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018».

Στις 21 Φεβρουαρίου 2017, ο ίδιος σύντροφος εκπρόσωπος δήλωνε: «Η νομοθέτηση που έχει μεταγενέστερη έναρξη εφαρμογής είναι πάγια κοινοβουλευτική πρακτική».

Άρα, παίρνουμε τη ρεαλιστική «σκάσε και σκάβε» δεύτερη δήλωση του σ. Τζανακόπουλου που μας τονίζει ότι η κυβέρνηση καλείται πλέον να νομοθετήσει προκαταβολικά μια σειρά δεσμεύσεων που θα ισχύουν μετά το πέρας του τρίτου Μνημονίου. Δηλαδή μετά το καλοκαίρι του 2018. Με τα δικά του λόγια ορίζονται οι δικές μας απόψεις, δεν διαστρεβλώνουμε.

Άρα, με βάση την επίσημη δήλωση του σ. εκπροσώπου «Η νομοθέτηση που έχει μεταγενέστερη έναρξη εφαρμογής», στην ουσία πρόκειται για ένα ν έ ο πρόγραμμα, ένα νέο Μνημόνιο και α υ τ ό καλείται να αποδεχθεί (το απεδέχθη!)  η αριστεροΑκροΔεξιά μας κυβέρνηση, το οποίο σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα (Μνημόνια) θα περιλαμβάνει μεν δεσμεύσεις αλλά όχι χρήματα…
Αυτό και μόνο αυτό συμφώνησε το τελευταίο Eurogroup: τη σύναψη και νομοθέτηση ενός τέτοιου προγράμματος. Το περιεχόμενό του θα προσδιοριστεί στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν με την επιστροφή των θεσμών (τρόικα ή κουαρτέτο) στην Αθήνα και είναι άδηλο π ό τ ε θα ολοκληρωθούν.

Και το π ό τ ε είναι το καταστροφικό. Θα είναι Απρίλιο; Μάιο ή· το καταστροφικό σενάριο του Ιούνιου ή (δεν θέλω να το σκέφτομαι!) ακόμα χειρότερα, το Σεπτέμβριο;

Σημειώνουμε: Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του τρίτου Μνημονίου, η αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από 12 μήνες, το Φεβρουάριο του 2016.

Οι αιθεροβάμονες κυβερνώντες έπεσαν έξω. Φιάσκο λοιπόν. Τρεχάτε ποδαράκια μου.

Το φιάσκο αυτό ο σ. Αλέξιος Τσίπρας προσπαθεί να το καλύψει προς τους ψηφοφόρους και προς τα λοιπά του κομματικά αμνοερίφια επιτιθέμενος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως υποκρίνεται πως δεν κατανοεί τη συμφωνία η οποία σηματοδοτεί το τέλος της λιτότητας και στο τέλος της πρωτολογίας του έθεσε το χρονοδιάγραμμα-στόχο για το κλείσιμο της αξιολόγησης (πάμε πάλι): την 20ή Μαρτίου.

Και το φιάσκο επίσης περιγράφεται από τον σύντροφο Σπίρτζη ως εξής: «Η σημερινή ημέρα, η απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συμπίπτει με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από πολύ μεγάλη μάχη για τη χώρα. Όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ηθικό φρόνημα των Ελλήνων είχε ανέβει και με την απελευθέρωση της πόλης άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας, γιορτάζουμε σήμερα και την έξοδο από την κρίση με τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τελεσφορούν να βγει επιτέλους ο ελληνικός λαός από το χάλι που μπήκε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση»

Βεβαίως, καλύτερα απ’ όλους, περιγράφει τον θρίαμβο του φιάσκου ο σεβάσμιος σ. Φλαμπουράρης «είμαστε σίγουροι πως η πολιτική μας, ακόμη και σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, πετυχαίνει θαύματα»

Του απαντά με απορία η κυρά-Θεανώ: «Καλά, με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;»

*

Σημείωση: Μ π λ έ ξ α μ ε.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ut dicunt: Μέγας ενθουσιασμός με το 4ο Μνημόνιο

 1. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, κριτικός Τέχνης. λέει:

  Συριζέλ, η ενσάρκωση της τσογλανιάς.

 2. Ο/Η Elias λέει:

  Αν κάποιος εξαπατήσει κάποιον άνθρωπο και του αποσπάσει χρήματα, τότε μπαίνει φυλακή
  Αν κάποιος εξαπατήσει ένα έθνος, και φυσικά αποσπάσει χρήματα, τότε γίνεται πρωθυπουργός

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Ρωμιός ζει μέσα στον κόσμο του φαντασιακού του. Όλα είναι τακτοποιημένα. Είναι απόγονος ένδοξων προγόνων, των οποίων τα ΄διανοήματα όχι μόνο αγνοεί. αλλά σιχαίνεται και να πιάσει απλώς στα χέρια του, έργα τους, τα οποία οι κουτοευρωπαίοι έχουν περί πολλού. Διαθέτει μοναδικό DNA, το οποίο περιέχει υλικό που δεν απαντάται σ’ άλλους λαούς(από έρευνες ρώσων επιστημόνων…). Εχει την αμετάφραστη σ’ άλλες γλώσσες, λέξη, «φιλότιμο». Είναι τετραπέρατος. Εχει την μόνη αληθινή θρησκεία: την Ορθοδοξία. Απαιτεί από τους δανειστές του, να του διαγράψουν το χρέος, διότι έγινε κάτω από απεχθείς όρους. Σάμπως, οι δανειστές του είπαν ή δανείζεσαι ή σε βομβαρδίζει το ΝΑΤΟ. Θεωρεί ότι ζει στην ωραιότερη χώρα, την οποία καταστρέφει συνεχώς και ανελέητα, αλλά ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι οι ξένοι την επιβουλεύονται και θέλουν να την αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί. Βαυκαλίζεται, πως τα σκληρά μέτρα των μνημονίων, είναι η απόδειξη ότι υπάρχει ένα ύπουλο και καταχθόνιο σχέδιο, εναντίον της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος. Και ο μακροσκελής αυτός κατάλογος, τέτοιων φαντασιώσεων δεν έχει τέλος. Πόσο ψέμα, για να αποφύγει την αλήθεια! Μία αλήθεια που λέει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, πως η ρωμιοσύνη και μόνο αυτή ευθύνεται για την κατάντια της. Δεν χωράει αμφιβολία, ότι η ρωμιοσύνη έχει κι άλλα βέλη στην φαρέτρα της φαντασίωσης της, ώστε να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Όμως, κάτι αλλάζει!.. Οι εκβιασμοί προς την Ευρώπη(δραχμή, Grexit κλπ), δεν αποδίδουν. Ηδη, ασύνειδα άρχισε να νιώθει μία δυσαρέσκεια προς τον εαυτό της, καθώς υποψιάζεται ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι όπως ήθελε. Ότι πιθανόν, συμβαίνει κάτι άλλο, για το οποίο δεν είχε την παραμικρή ιδέα και κινδυνεύει να «πιαστεί στον ύπνο». Οι αδαείς «πολίτες» αυτής της χώρας, βρίσκονται σε μία κατά μέτωπο πορεία σύγκρουσης με την ιστορική αλήθεια και όσο και αν προσπαθήσουν είναι αδύνατον να αλλάξουν κατεύθυνση, για να την αποφύγουν. Αργά ή γρήγορα, θα βρεθούν αντιμέτωποι μαζί της και θα είναι μία οδυνηρή εμπειρία που θα προκαλέσει πολλές παρενέργειες. Ισως όμως, να αποτελέσει και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για αυτοίαση, από τις διαστρεβλώσεις της, που συνίστανται κυρίως: στην ιστορική αμνησία, την μεταφυσική και την μακραίωνη προσφυγή σε μία πολιτική- παρωδία.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ φίλε Γιάννη, μπορούμε να ανεβάσουμε το έξοχο σχόλιο σου κεντρικά;

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Φυσικά μπορείτε. Ευχαριστώ για τον έπαινο, αλλά εγώ το βρίσκω μέτριο σχόλιο. Μακάρι, να μπορούσα να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικολογίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.