Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της ΕΡΤ μουσικοσυνθέτης Τσακνής

[Υπόλογος για την μετάδοση ομιλιών της «σποράς των νικημένων του ‘45»]

tsakni-mixalo

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ύστερα από την απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ πως “κάθε φορά που θα προγραμματίζεται από την ΕΡΤ προβολή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με οποιοδήποτε τρόπο, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια αυτής της προβολής, ούτως ώστε όποια ώρα και αν ήθελε προγραμματιστεί από τη Διοίκηση ανάλογη μετάδοση, αυτή να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί», εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, αφού άκουσε την ομιλία του Προέδρου της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στις 24/02/2017, αποφάσισε ομοφώνως ότι η ομιλία δεν είναι μεταδόσιμη από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, γιατί είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου».

Σχεδόν ένα μήνα πριν (30.1), ο διορισμένος από την κυβέρνηση Πρόεδρος της ΕΡΤ μουσικοσυνθέτης Τσακνής, με αφορμή επικριτικό άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τη μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από την επέτειο για τα Ίμια, είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: «Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως, που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, «δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης«. Προσωπικά δεν νομίζω ότι το Σύνταγμα (αρθρ.15-2) αφήνει το ελάχιστο περιθώριο για την αναμετάδοση των αισχροτήτων της Χ.Α., αλλά μια σειρά γεγονότων έχουν κάνει φανερό πως ο κ.Τσίπρας έχει απροκάλυπτα σχέσεις εχθρότητας με τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας: «O άμεσος έλεγχος του Κράτους, …έχει ως σκοπό….την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

Εδώ να σημειώσω πως ακόμη και αυτό το προσχηματικό ερώτημα στο ΕΣΡ, που απαντήθηκε με μεγάλη δόση δημιουργικής ασάφειας για κάθε χρήση [εν αναμονή τάχα «νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης» (!!!), για τα αυτονόητα], κατατέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, αφού είχαν προηγηθεί εδώ και μήνες απαράδεκτες μεταδόσεις εκδηλώσεων της υπόδικης χιτλερικής εγκληματικής οργάνωσης από το κρατικό μαγαζί του μουσικοσυνθέτη Τσακνή, όπως η πατριδοκαπηλική πανάθλια κιτς εκδήλωση των επιγόνων του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες (6.9.2016), για την οποία είχαμε γράψει διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων: «ΕΡΤ: Μετάδοση της συγκέντρωσης της υπόδικης χιτλερικής συμμορίας στις Θερμοπύλες»: «…Για τη συγκέντρωση της Χ.Α. μετέδωσε, σύμφωνα με θριαμβευτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της, εκτενή ανταπόκριση και το παγκόσμιας εμβέλειας αγγλόφωνο ρωσικό κανάλι ‘Russia Today’, όργανο προπαγάνδας του αυταρχικού καθεστώτος Πούτιν: «…Ο μύθος γύρω από τη μάχη αναφέρει πως ο βασιλιάς Λεωνίδας πολέμησε για τρεις ημέρες με 300 μόνο Σπαρτιάτες εναντίον χιλιάδων Περσών» (4.9.2016 11:22). Μόνο που η διατύπωση αυτή αφήνει περιθώριο να θεωρήσουν τα εκατομμύρια των αδαών ακροατών του, τη μάχη των 300 του Λεωνίδα μυθικό γεγονός, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους στρατιώτες του Ρωμιού φύρερ, που καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια γιατί μοιράζονται μαζί με τον Εφραίμ Βατοπεδινό, αλλά και με πολιτικούς των ΣΥΡΙΖΕΛ την εύνοια του Ναζιστή Ντούγκιν και κύκλων της οικονομικής και πολιτικής ρωσικής ολιγαρχίας (Βλ.: «Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες»-iefimerida.gr, 7.2.2015).

Είναι προφανές πως ο διορισμένος μουσικοσυνθέτης, που μεταπήδησε από το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ την επαγγελματικά κατάλληλη χρονική στιγμή, υλοποιούσε την κυβερνητική γραμμή Παρρασκεβώπουλλου για προσέγγιση με τη Χ.Α. όπως αυτή έχει πολλαπλά εκφρασθεί και επισημανθεί, ακόμη και με την εκδρομή στην Τω ή με την πρόταση για Πολύδωρα πρόεδρο του ΕΣΡ ή με τη συμμετοχή υπουργών (Γαβρόγλου-Ζουράρι) σε εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής, όπου είχε προσκληθεί επίσημα το ευλαβικό χιτλερικό ζεύγος του «ποιητή» του Εωσφόρου και της ιδιοκτήτριας του πορνοξενοδοχείου Νew Dream («Εθνική Ενότης: Ιερώνυμος-Μιχαλόλιάκος-Γαβρόγλου-Ζουράρις-Ζαρούλια (16 φωτο/βίντεο)») ή με την ανοιχτή στήριξη του Βούτση (πατρός), παλιού υποστηρικτή της άποψης πως δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία κατά της Χ.Α., προς τη Χ.Α στη δίωξη του κομμουνιστή δήμαρχου Πάτρας με την ιδιότητα τότε του Υπ.Εσωτερικών, η δικαστική κατάληξη της οποίας υπήρξε πραγματικός κόλαφος για τον ίδιο και για τη ναζιστική οργάνωση:  «Ανοιχτή στήριξη στη Χρυσή Αυγή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», Ριζοσπάστης 25 Ιούλη 2015: «..Μετά από τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, που στάθηκε ξεκάθαρα απέναντι στην απόφαση του δημάρχου και που προανήγγειλε την τωρινή εξέλιξη, έρχεται τώρα ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, να προσπαθήσει να …νουθετήσει τον Κ. Πελετίδη…».

Είναι επιτακτική ανάγκη σύσσωμη η δημοκρατική Αντιπολίτευση να καταδικάσει τις επίμονες φανερές και υπόγειες ενέργειες στήριξης της κυβέρνησης και πρώην και νυν στελεχών της ΛΑΕ, προς τη Χ.Α., τις τωρινές αλλά και τις παλιότερες Lenin Reloaded: ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή» ), οι οποίες σε συνδυασμό με τους αργούς ρυθμούς της δίκης, μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικά αποτελέσματα. Ο «σοφός λαός» όταν υποφέρει παραλογίζεται και δείχνει τον πραγματικό εαυτό του, ειδικά όταν αριστεροακροδεξιές κυβερνήσεις έχουν νομιμοποιήσει στη συνείδησή του ότι «όλοι ίδιοι είναι», «τα πάντα επιτρέπονται» και η «κακή Δύση» επιβουλεύεται την Ελλάδα του άκαπνου και λουφαδόρου πατριώτη Τσίπρα και την Ορθοδοξία, του παλαιο-νέο-ημερολογίτη Σαλαμινομάχου Καμμένου.

 

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της ΕΡΤ μουσικοσυνθέτης Τσακνής

 1. Ο/Η doulosofos λέει:

  Δημοκρατία και λογοκρισία, πολύ περισσότερο φίμωση πολιτικού κόμματος, είναι έννοιες ασύμβατες. Ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου και χαιρόμαστε, γιατί τάχα μου έτσι υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία.
  Τα μυαλά μας και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   To τι είναι πολιτικό κόμμα και το τι επιτρέπεται να μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, το καθορίζει το Σύνταγμα, οι περί ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων αρχές της Ε.Ε., ο αντιρατσιστικός Νόμος και όχι ο Φύρερ, ο Αρχιεπίσκοπος,ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η Κωνσταντοπούλου, ο Βούτσης ή ο Τσακνής:

   Σύνταγμα

   ‘Αρθρο 29: (Πολιτικά κόμματα)

   1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

   ‘Αρθρο 15 – (Κινηματογράφος, φωτογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση)

   2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

   http://www.protothema.gr/politics/article/336849/zitima-apagoreusis-tis-hrusis-augis-thetei-ek-neou-o-mouiznieks/

   Τι δηλώνει ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης
   Ζήτημα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής θέτει εκ νέου ο Μούιζνιεκς
   13/12/2013

   ……..
   Στην έκθεσή μου για την Ελλάδα, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος, ανέφερα ότι η επιβολή αποτελεσματικών και αναλογικών κυρώσεων σε άτομα και η απαγόρευση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, πολιτικών κομμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί να θεωρηθεί ότι συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία απαγορεύει τη ρητορική μίσους και την κατάχρηση του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι».
   ________________

   Ν. 4285/2014 – Καταπολέμηση ρατσισμού & ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (νέος αντιρατσιστικός νόμος)

   Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4285/2014 ο οποίος επιφέρει τροποποιήσεις στο ν. 927/1979 και προσαρμογή στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου.

   • Ο/Η doulosofos λέει:

    «‘Αρθρο 29: (Πολιτικά κόμματα)

    1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. »

    Σύμφωνα με το άρθρο 29 το ΚΚΕ θα έπρεπε να είναι εκτός νόμου.
    Δεν είναι και καλώς δεν είναι.
    Να βγάλουμε την Χ.Α. εκτός νόμου;
    Να την βγάλουμε.
    Θα την βγάλουμε από την πόρτα και θα μας μπει φουριόζα και γιγαντωμένη από τα κενά και τις τρύπες που το πολιτικό κατεστημένο της χώρας έφτιαξε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.
    Η Δημοκρατία δεν προάγεται ούτε στεριώνει με διοικητικά μέτρα και αποκλεισμούς.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Συγνώμη αλλά η σύγκριση είναι ατυχέστατη.
    Το ΚΚΕ στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο πήρε μέρος με τις ενωμένες δυνάμεις της ανθρωπότητας κατά των εχθρών της. Στην Ελλάδα υπερασπίστηκε την πατρίδα μας με απαράμιλλο ηρωισμό, διώχτηκε μετά με αδικαιολόγητη βαρβαρότητα, ενώ οι προκάτοχοι της Χ.Α. συνεργάστηκαν με τους εισβολείς και το καυχιούνται αυτό μέχρι σήμερα.
    Το ΚΚΕ δρα συντεταγμένα στο φως, με σεβασμό στο Σύνταγμα, με ειλικρινείς και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, επανδρωμένο από έντιμους εργαζόμενους πολίτες και όχι από μπράβους του υπόκοσμου, δεν μαχαιρώνει ανθρώπους στους δρόμους, δεν είναι υπόδικο για εκατοντάδες πράξεις ωμής βίας κατά αδυνάτων, δεν έχει υμνήσει τον Διάβολο, δεν οργανώνει αποκρυφιστικές τελετές, δεν προπαγανδίζει και δεν έχει ρατσιστικές ιδέες και δεν έχει κάνει δηλώσεις σαν την παρακάτω:

    Με την ευκαιρία πρόσφατης καταγγελίας στη Λέσβο:
    https://kollectnews.org/2017/01/27/mitilini-sexoualiki-parenoxlisi-mathitries-fasistes/
    http://www.iefimerida.gr/news/320774/epeigoysa-ede-se-varos-gymnasiarhi-gia-sygkalypsi-sexoyalikis-parenohlisis-mathitrion#ixzz4ZSWtKaEL
    να δούμε και αυτήν την πτυχή:
    https://roides.wordpress.com/2013/08/23/22aug13/
    Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://theshadesmag.wordpress.com/2017/01/23/vironpolidoras/

  Bύρων Πολύδωρας, ο εκλεκτός του Ν. Παππά για το ΕΣΡ.

  Αποκαλούσε τον καταδικασμένο αρνητή του Ολοκαυτώματος David Irving, «Μύστη της Ιστορίας».
  Posted on January 23, 2017 by shadesmag

  Mε την ευκαιρία της τωρινής προβολής στη χώρα μας, της ταινίας για τον τσαρλατάνο αυτοδίδακτο «ιστορικό» Ίρβινγκ, τον αρνητή του Ολοκαυτώματος και απολογητή του χιτλερισμού, αξίζει να θυμηθούμε την πρώτη άφιξή του στην Ελλάδα το 2003, για να παρουσιάσει την ελληνική μετάφραση του έργου του «Ο Πόλεμος του Χίτλερ» (εκδ. Γκοβόστη), τη στιγμή που ήταν ανεπιθύμητος σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ν.Αφρική, Ν. Ζηλανδία. Μια πρώτη εικόνα από την ταινία που αξίζει να τη δείτε ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο. Το φιλμ διαπραγματεύεται τη μνημειώδη δίκη που έγινε το 2000 στην Αγγλία, με μηνυτή τον ίδιο. Είχε στραφεί κατά του εκδοτικού οίκου Πένγκουιν και της Αμερικανίδας ιστορικού Ντ. Λίπσταντ επειδή τον κατηγορούσε στο βιβλίο της «Denying the Holocaust: The Growing Assault on Truth and Memory» (1993), ως φιλοναζιστή. Η δίκη διήρκεσε πολλούς μήνες και ο απατεώνας καταδικάστηκε να πληρώσει τα έξοδα των αντιδίκων του.


  ……………….
  http://www.iospress.gr/ios2005/ios20051016.htm
  ………………………..
  Στην υποδοχή, μάλιστα, του Ιρβινγκ στην Ελλάδα μετείχαν δύο επιφανείς πολιτικοί άνδρες, στελέχη του σημερινού (σημ. Λ.: το 2005 που γράφτηκε το άρθρο, η ΝΔ του Καραμανλή Β΄) κυβερνητικού κόμματος, ο Βύρων Πολύδωρας και ο Τ. Χριστοδούλου. Ο πρώτος πολιτικός ήταν εκείνος που παρουσίασε τον Ιρβινγκ στο ελληνικό κοινό σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, με τη συμμετοχή επίσης του επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Ν. Λαζαρίδη και του αντιστράτηγου ε.α. Ν. Α. Κολόμβα. Ο κ. Πολύδωρας είχε τότε αποκαλέσει τον Ιρβινγκ «μύστη της αλήθειας».
  ……………………….
  Επικοινωνήσαμε με τους δύο πολιτικούς …ο κ. Πολύδωρας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σήμερα της Ν.Δ., δεν δίστασε να κρατήσει αποστάσεις από την εκδήλωση εκείνη και να αναφερθεί με σκληρά λόγια στον Άγγλο ιστορικό, κάνοντας ευθέως την αυτοκριτική του: «Τότε πήγα ως ιστοριοδίφης, αλλά τώρα που έμαθα ποιος είναι…». Δεν θυμάται πώς ακριβώς βρέθηκε τότε στο Πολεμικό Μουσείο για την παρουσίαση του Ιρβινγκ. «Κάποιος θα με παρέσυρε», συμπεραίνει. Όσο για την επικείμενη επίσκεψη, ζητάει από τους δημοσιογράφους να προειδοποιήσουν τους πολίτες για το ποιόν του Ιρβινγκ. «Βαράτε συναγερμό», μας λέει. …».
  ………………..
  _______________

  ____________

  Σύνταγμα του Κράτους

  ‘Αρθρο 15 – (Κινηματογράφος, φωτογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση)

  2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
  Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

  @την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.
  ΤΟ ΒΗΜΑ (Ευτυχώς θα κλείσει, θα βγαίνoυν όμως ‘Τo Χωνί’ και η ‘Kontra News’)
  Χρυσή Αυγή: Νέα ρατσιστική επίθεση κατά του Αντετοκούνμπο
  Ο Μιχαλολιάκος καταφέρθηκε εναντίον του επειδή πανηγύρισε με την ελληνική σημαία
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2013 19:20
  Χρυσή Αυγή: Νέα ρατσιστική επίθεση κατά του Αντετοκούνμπο
  «Και στο ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα ή μια σημαία θα την σηκώσει», ήταν το λόγια του προέδρου της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του αδερφού του Θαναση να πανηγυρίσουν την επιλογή του πρώτου στο «draft» του ΝΒΑ με την Ελληνική σημαία.

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Πέρα από την συμβολή του ΚΚΕ στον αντιναζιστικό αγώνα, έχει ως στόχο του την ανατροπή της αστικής δημοκρατίας. Φυσικά, έχει το δικαίωμα να στοχεύει προς ένα τέτοιο στόχο και πολύ ορθά είναι ένα νόμιμο κόμμα. Το πρόβλημα με την ΧΑ, είναι πώς τέτοιες απαγορεύσεις και τυχόν τοποθέτηση της, έξω από το συνταγματικό πλαίσιο και την νομιμότητα, θα λειτουργήσει με τον γνωστό τρόπο, που μας λέει η εμπειρία: θα λειτουργήσει ως μυθοποίηση της, βάση της λογικής, πως οι διεφθαρμένοι προδότες προσπαθούν να ξεφορτωθούν τους μόνους πατριώτες και ικανούς να κτυπήσουν την διαφθορά. Το παράνομο έλκει και γοητεύει. Θα έχει τ αντίθετα αποτελέσματα και θα ευνοήσει την ΧΑ. Παρεμπιπτόντως, το ΚΚΕ έδειξε πράγματι πολύ υψηλό ηρωισμό, αλλά αυτός έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκδίωξης του φασίστα κατακτητή με σκοπό την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και κομμουνισμού, που όπως αποδείχτηκε στην πράξη, ήταν ένα απόλυτο και μονολιθικό σύστημα. Και τα χιτλερικά στρατεύματα, έδειξαν κατά καιρούς ηρωισμό. Όταν τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, τότε χωρίς δισταγμό, προχώρησε σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο δείχνοντας, μεγάλη σκληρότητα. Σκληρότητα ανάλογη με την αντίπαλη πλευρά, των… εθνικοφρόνων ξενόδουλων. Η κοινοβουλευτική νόμιμη συμπεριφορά του, είναι προιόν της αδυναμίας του να επηρεάσει τις μάζες. Αν έρχονταν στην εξουσία, με βάση των συνεδρίων του, θα υιοθετούσε την δικτατορία του.. προλεταριάτου, με αναπόφευκτη χρήση βίας. Η εξ ορισμού απόρριψη του ταξικού εχθρού, είναι ένα είδος ρατσιστικής βίας, διότι μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο να είναι απρόσωπη, αλλά στην πράξη θα στοχεύει ενάντια σε ανθρώπους, βάση της οικονομικής τους δυνατότητας. Το είδαμε στην πράξη, στις λεγόμενες σοσιαλιστικές χώρες.

 4. Ο/Η Σαπφώ η Λεσβία λέει:

  http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/arthra-gnomes/i-hrysi-aygi-kai-systima

  Με αφορμή την έφοδο των χρυσαυγιτών σε σχολείο του Περάματος

  του Ηλία Βουλβούλη

  Το ΚΚΕ, στις θέσεις της ΚΕ για το 20ο Συνέδριο που θα γίνει από τις 30 Μάρτη έως και τις 2 Απρίλη, ανάμεσα στ’ άλλα, σημειώνει για την Χρυσή Αυγή: «Η φαινομενική αντίφαση από τη μία να διώκεται ποινικά όλη η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” και από την άλλη να γίνεται αποδεκτή σαν ευυπόληπτο αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα, επιβεβαιώνει ότι η αστική τάξη θέλει μια εφεδρεία με τα χαρακτηριστικά της “Χρυσής Αυγής”, αλλά πιο μετριοπαθή, για να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά στο χτύπημα του κινήματος και στον αντικομμουνισμό». Για να δούμε στέκουν αυτά; Πως αντιμετώπισε το σύστημα – κόμματα και μηχανισμοί διαχείρισης του – την φασιστική-ναζιστική Χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια; Άλλοι στηρίχτηκαν στις ψήφους της για να βγάλουν δημάρχους, όπως στην Β΄ Πειραιά, άλλοι καλούσαν εκπροσώπους της σε διάφορες εκδηλώσεις της, ακόμα και σε εκδηλώσεις ενάντια στην εισβολή των φασιστών της Ιταλίας και των ναζιστών του Χίτλερ, άλλοι κατέβαιναν στις εκλογές στον εργατικό συνδικαλιστικό χώρο σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτούς! Κι άλλοι προσφέροντάς τους διευκολύνσεις, χώρους για να πραγματοποιούν τις φασιστικές-ναζιστικές τους εκδηλώσεις όπως ο δήμος της Αθήνας στο όνομα του πλουραλισμού! Κι ας διώκεται η Χρυσή Αυγή για ναζιστική εγκληματική δραστηριότητα, για δεκάδες κακουργηματικές πράξεις. Στις περίφημες πλατείες με τους «αγανακτισμένους», όπως στο Σύνταγμα, από τη μια ήταν οι Συριζαίοι, από την άλλη οι Χρυσαυγίτεςκαι στη μέση οι «Καμμένοι» παίζοντάς το επαναστάτες! Η ΝΔ ως κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι καθάριζε τα κέντρα των πόλεων από τους μετανάστες ανάβοντας έτσι το πράσινο φως στους Χρυσαυγίτες να πέφτουν με τα ρόπαλα πάνω τους.

  Η δικαιοσύνη

  Αμ αυτή η δικαιοσύνη! Δεν έβρισκε χώρο, λέει να δικάσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Πέρασε το δεκαοχτάμηνο κι αποφυλακίστηκαν! Σε χρόνο όμως ρεκόρ αποφάσισαν να δικάσουν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας γιατί δεν υπάκουσε σε εντολές της κυβέρνησης που οδηγούσαν σε απόλυση εργαζομένων του δήμου του! Αστική δικαιοσύνη! Μηχανισμός στήριξης του αστικού κράτους. Στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μάλιστα το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έστειλε ξανά σε δίκη το δήμαρχο γιατί δεν διευκόλυνε τη δράση των χρυσαυγιτών στην Πάτρα. Φυλάγονται, καμουφλάρονται μα έρχεται η στιγμή που ξεγυμνώνονται.

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/pros-niko-fili-gymnasiarxis-i-ethnikososialistis-toy-s-koylogloy
  Προς Νίκο Φίλη: Γυμνασιάρχης ή εθνικοσοσιαλιστής;

  12:43 | 04 Αυγ. 2016

  Στέλιος Κούλογλου

  Όπως στη χώρα συζητάμε για τα ασήμαντα και καταπίνουμε τα σοβαρά – παράδειγμα: αντί να συζητάμε για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους ασχολούμαστε με τον κάθε Αμβρόσιο – έτσι πέρασε και στα ψιλά ένα πρόσφατο σημαντικό γεγονός. Ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ο Στρατής Μπαλάσκας, καταδικάστηκε στη Μυτιλήνη για εξύβριση. Το έγκλημα του; Αποκάλεσε τον χρυσαυγίτη… χρυσαυγίτη και τον εθνικοσοσιαλιστή ναζί!

  Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο περί ου ο λόγος είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής: αναρτήσεις στο δικό του ιστότοπο, links που παραπέμπουν σε σελίδες της νεοναζιστικής οργάνωσης και – αν είναι δυνατόν – σε ακόμη πιο φιλοχιτλερικές οργανώσεις, απ όλα τα κακά έχει ο φασιστικός μπαξές. (Αναλυτικά η υπόθεση στο πολυ διαφωτιστικό άρθρο του Γιώργου Καρβουνιάρη)

  Το προβληματικό με τον εν λόγω κύριο είναι ότι είναι γυμνασιάρχης στη Λέσβο! Σε διάφορες αναρτήσεις του, τις οποίες ύστερα κατεβάζει ή αρνείται τη πατρότητα τους, κάνει λόγο για το «Απόλυτο ψεύδος του Πολυτεχνείου», καλεί επωνύμως τους Έλληνες να ψηφίσουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υμνεί τη μεταξική δικτατορία

  https://kollectnews.org/2017/01/27/mitilini-sexoualiki-parenoxlisi-mathitries-fasistes/
  Μυτιλήνη: Χρυσαυγίτης παρενοχλούσε μαθήτριες και ο γυμνασιάρχης τον κάλυπτε

  Χθες, 26.01.2017, έκανε το γύρο του διαδικτύου μια είδηση με τίτλο «Μυτιλήνη: 2 χρόνια φυλάκιση για παρενόχληση μαθητριών σε ιδιοκτήτη επιχείρησης εντός του σχολείου» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  Το άρθρο έχει ως εξής:

  Σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή καταδικάσθηκε πρωτόδικα αργά σήμερα το απόγευμα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ιδιώτης που εκμεταλλεύεται επιχείρηση εντός Γυμνασίου της πόλης, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 15 ετών.
  Στην δίκη αυτή, τρεις γονείς ισάριθμων μαθητριών ηλικίας το 2012 όταν και σύμφωνα με τις καταθέσεις που οδήγησαν στο κατηγορητήριο συνέβησαν οι πράξεις, αναφέρθηκαν στην «κόλαση» όπως αποκάλεσαν την κατάσταση που έζησαν τα τρία κορίτσια ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι γονείς ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε και παρενοχλούσε το ένα από τα τρία παιδιά, έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις φιλούσε και έκανε και άλλες σεξουαλικού περιεχομένου χειρονομίες όταν προσέρχονταν στην επιχείρηση στο σχολείο τους για να αγοράσουν προϊόντα. Ενώ μια από τις μητέρες κατέθεσε ότι με έντονου σεξουαλικού περιεχομένου φράσεις προσέβαλε την 14χρονη κόρη της. Μάλιστα για αυτό το λόγο πήρε το άλλο της παιδί από το σχολείο.
  Και οι τρεις γονείς κατέθεσαν ότι απευθύνθηκαν για το συμβάν στο διευθυντή του σχολείου, του έδειξαν μηνύματα, ο οποίος, όμως, κατά τις μάρτυρες δεν έπραξε αυτό που έπρεπε, συγκαλύπτοντας στην ουσία τον κατηγορούμενο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διευθυντής, ο οποίος παραμένει και σήμερα διευθυντής στο ίδιο σχολείο, ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης εκτός της συζύγου του κατηγορουμένου. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο γυμνασιάρχης δεν αποδέχθηκε τα όσα έλεγαν οι γονείς, δήλωσε ότι αρνήθηκε να δει τα μηνύματα που ο επιχειρηματίας έστελνε στις μαθήτριες του, χαρακτήρισε δε εργατικό, καλό και ηθικό άνθρωπο τον καταδικασθέντα.

  Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!
  Καταπέλτης ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε «να ανοίξουν τα παράθυρα της αίθουσας του δικαστηρίου γιατί είναι πολύς ο καπνός που υπάρχει σε αυτήν ως αποτέλεσμα των φωτιών που διαπιστώθηκε ότι άναψαν και δεν μπορούν να ανασάνουν». Επί της ποινής δε, πρότεινε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για να επιβάλλει τελικά το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δυο ετών.
  Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας διατηρεί έκτοτε και έως σήμερα την επιχείρηση του στο σχολείο, ενώ ουδέποτε κινήθηκε ο παραμικρός διοικητικός έλεγχος από τα προϊστάμενα κλιμάκια της εκπαίδευσης, παρά τις καταγγελίες των γονέων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης στο βόρειο Αιγαίο.
  Να αναφέρουμε εδώ ότι το τεκμήριο της αθωότητας του καταδικασθέντος ισχύει, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, η δε υπόθεση του θα επανακριθεί στο Εφετείο.
  Το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία είναι το ποιος είναι αυτός ο καταδικασθείς επιχειρηματίας και ποιος είναι αυτός γυμνασιάρχης που πήγε μάρτυρας υπεράσπισης.
  Ο καταδικασθείς επιχειρηματίας ονομάζεται Κεχαγιάς Βασίλειος, συνονόματος και συνεπόμενημος με το χρυσαυγίτη που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο επειδή ήταν στον όχλο που επιτέθηκε σε 4 φοιτήτριες και αλληλέγγυες στους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη και για το τατουάζ που έχει στο οποίο απεικονίζεται το στρατόπεδο θανάτου Άουσβιτς [σήμερα, 27.01, είναι ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε στρατόπεδα σαν το Άουσβιτς δολοφονήθηκαν Εβραίοι, Ρομά, LGBTQI, μαύροι, άνθρωποι με αναπηρίες, αναρχικοί, κομμουνιστές, δημοκράτες και άνθρωποι που στιγματίστηκαν από τους ναζί είτε για την καταγωγή τους είτε για το θρήσκευμα τους].

  Να και το πινάκιο δικάσιμου της 26ης:

  Στο Αδίκημα γράφει: «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεώτερου των 15 ετών».
  Ποίος είναι ο διευθυντής του σχολείου όμως;


  Ο Μακρυπούλιας είναι αυτός στον κόκκινο κύκλο
  Είναι ο Βασίλης Μακρυπούλιας. Είναι ο διευθυντής του Πανεπιστημιακού Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης. Είναι ο διευθυντής που πριν 7 χρόνια έγινε διάσημος επειδή ανακαλύφθηκε ότι διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο [σε server του υπουργείου παιδείας] στο οποίο υμνούσε τον εθνικοσοσιαλισμό αλλά και γιατί ενώ δηλώνει εθνικοσοσιαλιστής, δηλαδή ναζί, έκανε μήνυση[και την κέρδισε κιόλας] σε δημοσιογράφο επειδή τον αποκάλεσε νεοναζί.
  Και εδώ αρχίζουν τα σοβαρά. Το υπουργείο Παιδείας ανέχεται να μένει στη θέση του γυμνασιάρχη ένας τύπος που είναι ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού του πολιτεύματος που υποτίθεται πως πρέπει να προάγει. Πλέον όμως το υπουργείο Παιδείας δεν ανέχεται απλά έναν εθνικοσοσιαλιστή αλλά και έναν τύπο που καλύπτει σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών εντός του σχολείου. Και όχι μόνο αυτό αλλά το κυλικείο του σχολείου παραμένει στον Κεχαγιά επειδή απολαμβάνει την στήριξη του Μακρυπούλια. Αλήθεια, πόσο οκ είναι ένας καταδικασμένος για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικα κορίτσια να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με μαθήτριες γυμνασίου;
  [Ναι ε; Έρχονται οι πρόσφυγες και παρενοχλούν σεξουαλικά ανήλικα ε;]
  [Πληροφορίες και φώτο από τον Ταδόπουλο ❤ ]

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο παπάς που καθαγιάζει τη Χρυσή Αυγή [ΒΙΝΤΕΟ]

  Και αυτό έρχεται στη δημοσιότητα δύο μέρες μόλις μετά από τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον ΣΚΑΙ, κατά την οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ακραία στοιχεία και Ταλιμπάν στους κόλπους της Εκκλησίας.

  Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη ο ίδιος είχε σπεύσει να καλύψει τις ακραίες δηλώσεις που έχει κάνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/melanoxitwnes-stis-ekklisies-pws-i-xrusi-augi-dieisduse-stin-ekklisia
  Μελανοχίτωνες στις Εκκλησίες: Πως η Χρυσή Αυγή διείσδυσε στην Εκκλησία

  Ο Ηλίας Παναγιώταρος, θεωρείται από άτομα που γνωρίζουν τα εσωτερικά δρώμενα της Χρυσής Αυγής, πως είναι αυτός ο οποίος έφερε σε επαφή πολλούς ιερείς και μοναχούς με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, καθώς έχει τα κατάλληλα «προσόντα»: Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.ΟΣ το 2002 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διακρίνεται για την ιδιαίτερα θρησκόληπτη επιχειρηματολογία του όπως το «σόου» στο θέατρο Χυτήριο

 6. Ο/Η Red λέει:

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9253150

  Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017

  Σελίδα 2
  Aπό μέρα σε μέρα

  Ευχές

  Σε χτεσινή ομιλία του στη Βουλή, αφού επιδοκίμασε την αθώωση του δημάρχου Πάτρας, Κ. Πελετίδη, ο οποίος δικαζόταν με την κατηγορία ότι δεν παραχώρησε χώρους του δήμου στους δολοφόνους – ναζιστές της Χρυσής Αυγής για να στάξουν το φασιστικό τους δηλητήριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδης ευχήθηκε η απόφαση αυτή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί, λοιπόν, δεν αφήνουν τις… «ευχές» εκεί στην κυβέρνηση και δεν ξεκινάνε, για παράδειγμα, από την κρατική ΕΡΤ, που προβάλλει ανελλιπώς τις δραστηριότητες της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης; Γιατί «ξεπλένουν» τους φασίστες, οργανώνοντας παρέα με τους χρυσαυγίτες βουλευτές «παράτες» και ψευτολεονταρισμούς στο Καστελόριζο; Γιατί ο ίδιος ο τότε υπουργός Εσωτερικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τοποθετούμενος για το θέμα, είχε καλέσει τη δημοτική αρχή της Πάτρας να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως «κοινοβουλευτικό κόμμα»; Γιατί στελέχη της ίδιας κυβέρνησης, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, κάνουν λόγο για «προσπάθεια ένταξης στο δημοκρατικό πλαίσιο» του ναζιστικού μορφώματος;

  (….)

 7. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://www.tilegrafima.gr/ekklisia/ieronymos-amvrosios-i-schesi-zois/

  Αντωνιάδου Μαρία

  Ιερώνυμος – Αμβρόσιος: Η σχέση… «ζωής»

  Στροφή 180 μοιρών με άξονα τον εαυτό του πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Από τις αρχές του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος έδειχνε ότι αργά και σταθερά προχωράει σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με όλους όσοι κατά την άποψή του προσπαθούν να «αποχριστιανοποιήσουν» την Ελλάδα και τους Ελληνες.

  Βίοι παράλληλοι

  Επί πολλούς μήνες ο Αρχιεπίσκοπος φαινόταν ότι είχε εναγκαλιστεί τις θέσεις των συντηρητικών της Εκκλησίας και η δήλωσή του στην τηλεοπτική εκπομπή, ότι «αυτά που επισημαίνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος που τα λέει. Αν ψάξουμε τα κείμενά του και τα ψηλαφίσουμε, θα δούμε ότι για το θέμα το κεντρικό που θίγει δεν κάνει λάθος», αποτέλεσε την πλήρη επιβεβαίωση. Για όσους όμως γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος ουδέποτε θα «άδειαζε» τον κ. Αμβρόσιο. Οι δύο άνδρες μεγάλωσαν μαζί, έζησαν μαζί, μοιράστηκαν το ίδιο αναγνωστήριο και τον ίδιο θάλαμο οικοτροφείου. Οι ζωές τους είναι σχεδόν παράλληλες. Τον Μάρτιο του 1938 στα Οινόφυτα γεννιέται ο Γιάννης Λιάπης και μόλις τέσσερις μήνες αργότερα στην Πάτρα ο Αθανάσιος Λενής. Και οι δύο ζουν φτωχικά παιδικά χρόνια και δουλεύουν από μικροί. Ο Γιάννης βοηθάει τους γονείς του στις αγροτικές δουλειές και στην εκτροφή των προβάτων. Ο Θανάσης ασχολείται με δουλειές του ποδαριού και στηρίζει τη μοδίστρα μητέρα του.
  Το 1956 και σε ηλικία 18 ετών συναντιούνται για πρώτη φορά στην οδό Βουρνάζου και στον αριθμό 4 στους Αμπελοκήπους, όπου η Αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Ο Γιάννης σπουδάζει Φιλολογία και ο Θανάσης Θεολογία. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή ένας αμοιβαίος σεβασμός, μια φιλία που με την πάροδο των χρόνων ενισχύθηκε. Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν να μένουν στον ίδιο θάλαμο, μαζί με άλλους έξι φοιτητές από το 1956 ως το 1960.

  Το 1959 ο Θανάσης μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη και αργότερα Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο Καρούζο και τον Χρήστο Παρασκευαΐδη, τον μετέπειτα Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ιδρύουν την Αδελφότητα Θεολόγων «Παναγία Χρυσοπηγή». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Λιάπης αποφεύγει να προσχωρήσει στη νέα αυτή προσπάθεια, παραμένοντας πιστός στον πνευματικό του καθοδηγητή και επίλεκτο στέλεχος της «Ζωής», Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Γραικό, μετέπειτα Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.

  Ο Αθανάσιος Λενής χειροτονείται το 1961 από έναν διακεκριμένο ιεράρχη που βρίσκεται κοντά στη «Ζωή», τον Μητροπολίτη Πατρών Κωνσταντίνο Πλατή, και λαμβάνει το όνομα Αμβρόσιος. Ο Γιάννης Λιάπης φεύγει στο εξωτερικό, επιστρέφει το 1967 και χειροτονείται λαμβάνοντας το όνομα Ιερώνυμος προς τιμήν του επίλεκτου κληρικού της «Ζωής», του τότε Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Α’ Κοτσώνη.

  Οι δύο νέοι πάντα διατηρούσαν σχέσεις. Και όταν το 1978 ο κ. Αμβρόσιος εκλέγεται Μητροπολίτης Καλαβρύτων, στη θέση του αρχιγραμματέα που κατείχε από το 1976 ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου τον διαδέχεται ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Λιάπης ως το 1981, οπότε εκλέγεται Μητροπολίτης Θηβών στη θέση του πνευματικού του πατέρα. Οι δύο φίλοι ουδέποτε σταμάτησαν τις σχέσεις τους. Και η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου γέμισε με χαρά το περιβάλλον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, διότι μπορεί στη θέση του οικοτροφείου της «Ζωής» σήμερα να βρίσκεται το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά οι φιλίες εκείνης της εποχής ουδέποτε έσπασαν…

  ΕΞΗΚΟΝΤΑΕΤΗΣ ΦΙΛΙΑ

  Το 1956 και σε ηλικία 18 ετών συναντιούνται για πρώτη φορά, στην οδό Βουρνάζου και στον αριθμό 4 στους Αμπελοκήπους, όπου η Αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Οι δύο φίλοι ουδέποτε σταμάτησαν τις σχέσεις τους. Η εκλογή του Ιερωνύμου στη θέση του Αρχιεπισκόπου γέμισε με χαρά το περιβάλλον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων διότι οι φιλίες εκείνης της εποχής ουδέποτε έσπασαν…

  http://www.imerodromos.gr/ieronymos/

  ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄:
  Η ώρα της Αποκάλυψης και του αντικομμουνισμού παλαιάς κοπής

  Ο αρχιεπίσκοπος για «τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου», τον «καταρρεύσαντα υπαρκτό σοσιαλισμό» και τα «αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα»

  Προς τιμήν του αρχιεπισκόπου των τανκς

  Παρατήρηση δεύτερη: Είναι ίσως γνωστή από παλιότερη ανάρτηση στον «Ημεροδρόμο», όμως θα την επαναλάβουμε εμπλουτισμένη αυτή τη φορά προς εμπέδωσιν. Με την ομιλία του στην Ιεραρχία ο αρχιεπίσκοπος «συνάντησε» ξανά το νεαρό φιλόλογο Γιάννη Λιάπη ( αυτό είναι το κοσμικό του όνομα) , καθηγητή του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης που χειροτονήθηκε διάκονος το Δεκέμβριο του 1967. Πνευματικός πατέρας του νεαρού διακόνου ήταν ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημος Γραικός.


  Νικόδημος Γραικός
  O Νικόδημος ήταν στέλεχος της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ζωή», με υπηρεσία στο Στρατό όπου υπηρέτησε ως διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη στα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου. Μετά το χουντικό πραξικόπημα τον Απρίλιο του 1967, την αναγκαστική απομάκρυνση ( ουσιαστικά εκπαραθύρωση) του γηραιού αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου και την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, με την ωμή παρέμβαση της Χούντας, του πρωθιερέα των ανακτόρων, εξομολόγου της βασιλικής οικογένειας και στελέχους της «Ζωής» Ιερώνυμου Κοτσώνη, ο Γραικός ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης που έγινε μητροπολίτης αναλαμβάνοντας τη μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας τον Ιούνιο του 1967. Από τους πρώτους που πήρε κοντά του ο Νικόδημος ήταν και ο νεαρός Γιάννης Λιάπης που όταν χειροτονήθηκε διάκονος, ο πνευματικός του πατέρας του έδωσε το όνομα Ιερώνυμος προς τιμήν του αρχιεπισκόπου των τανκς.


  Ο στρατηγός Καμμένος με πολιτικά αυτή τη φορά σε ειρηνευτική αποστολή. Μεταφέρει στον αρχιεπίσκοπο τους όρους παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα μετά το «αμάρτημα» του Φίλη. Πριν από το χειροφίλημα ο ευσεβής υπουργός Άμυνας έκανε «μετάνοια» στον αρχιεπίσκοπο σκύβοντας τόσο που το μέτωπό του έφτασε στο δάπεδο του προθαλάμου του αρχιεπισκοπικού γραφείου.

 8. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ναζιάρα λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/hrysi-aygi-o-sozon-eayton-sothito

  Χρυσή Αυγή: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!


  Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», Νίκος Κωνσταντίνου, βιντεοσκοπεί τη συναυλία
  25.02.2017

  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

  Μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση εξέδωσε η Δικαιοσύνη. Πρόκειται βέβαια για την ομόφωνη αθώωση του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος έσωσε την τιμή των δημοκρατικών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αρνούμενος να διευκολύνει τη δράση της Χρυσής Αυγής και να της παραχωρήσει χώρους και στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου.

  Η πανηγυρική απαλλαγή λοιπόν του δημάρχου από την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος», για την οποία βρέθηκε να διώκεται έπειτα από χρυσαυγίτικη μήνυση, ανοίγει τον δρόμο στον πολιτικό κόσμο, στη δημόσια τηλεόραση και σε κάθε φορέα να μην αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα «κανονικό κοινοβουλευτικό κόμμα», αλλά ως αυτό που στ’ αλήθεια είναι, δηλαδή μια ναζιστική οργάνωση που τελεί εγκλήματα, για τα οποία και δικάζεται στο Κακουργιοδικείο.

  Tα παιδιά στο βρεφοκομείο

  «Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;» διερωτήθηκε ο κ. Πελετίδης κατά την απολογία του και επισήμανε ότι «τη μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

  http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/2017-02/peletidis.jpg?itok=8iXpewCX
  Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, έξω από το δικαστήριο

  Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με τον λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης».

  Παράλληλα, η ίδια η οργάνωση εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση, μετά την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε εντός και εκτός Ελλάδας το βίντεο με τους όρκους πίστης της χρυσαυγίτικης ηγεσίας στη χιτλερική Γερμανία.


  Ο χρυσαυγίτης Μιχάλης Γιαννόγκωνας κραδαίνει τη σβάστικα στη συναυλία των ναζιστών

  Ο ύμνος του Τρίτου Ράιχ

  Ντοκουμέντο: η ίδια η Χρυσή Αυγή κυκλοφόρησε CD με την επίμαχη συναυλία που τώρα δεν θυμούνται τα στελέχη της


  ο «παρών» στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο έδωσαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Οπως ο Ανδρόνικος Σίμος, που είναι εκείνος ο οποίος συνοδεύει παντού τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο


  Οι Νίκος Λεμοντζής και Γιώργος Μισιάκας στα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας στο δικαστήριο

 9. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/325355/pos-i-ert-egine-aygi-tv-me-tiletheasi-oso-kai-oi-poliseis-tis-efimeridas-toy-syriza#ixzz4c098uK6U

  Πώς η ΕΡΤ έγινε «Aυγή TV», με τηλεθέαση όσο και οι πωλήσεις της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ

  «Σε κάθε διακόσιους ανθρώπους μονάχα οι τρεις ενημερώνονται από τη δημόσια τηλεόραση», έγραψε στο εξαιρετικά εύστοχο άρθρο του ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης (capital.gr, 13/3/2017). Εκφράζοντας το σκεπτικό ότι με το δεδομένο της απόκλισης του 3%, το ποσοστό αυτό μπορεί ναι μεν να αυξηθεί και να φτάσει στο 4.6% αλλά μπορεί και να γίνει μηδενικό: «Υπάρχουν, με άλλα λόγια, μερικές στιγμές που το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν το παρακολουθεί κανένας απολύτως Ελληνας»…

  Λογικό: Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στις 21 του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά το τελευταίο Eurogroup, η κεντρική παρουσιάστρια της «Αίθουσας Σύνταξης», Κατερίνα Ακριβοπούλου μετέδωσε, πανηγυρικά: «Τέλος η λιτότητα», χωρίς να εισακουστεί όμως.

  ……………………………………

 10. Ο/Η Κάσυ Διάρη, ώχη στοι λωγωκρυσήα λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/aporrifthike-i-agogi-tis-hrysis-aygis-kata-tis-pospert

  Απορρίφθηκε η αγωγή της Χρυσής Αυγής κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ
  12.06.2017

  Στις 24 Φεβρουαρίου, βέβαια, η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είχε προκηρύξει απεργία αλλά στάση εργασίας, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία κάθε φορά που έχει προγραμματιστεί να μεταδίδονται φιέστες του ναζιστικού μορφώματος.

  Με την απόφαση 4383/2017 το Πρωτοδικείο επέβαλε υπέρ τής ΠΟΣΠΕΡΤ δικαστική δαπάνη 400 ευρώ.

  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δικαίωση των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης, να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ελευθεροφωνία καθώς «αγωνιζόμαστε ενάντια στα τάγματα εφόδου που δολοφονούν και… συνετίζουν με τους γνωστούς τρόπους τους αντιπάλους (…) Αγωνιζόμαστε για την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στο σύνολό της, που ακόμα ο Γ.Γ. της Μιχαλολιάκος με περισσό θράσος αναλαμβάνει και τις πολιτικές ευθύνες των δολοφονιών και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι».

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  Λυκοφιλίες με ημερομηνία λήξης

  Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής.

  Σε δήλωσή του, που κοινοποιήθηκε, ο κ. Τσακνής σημειώνει:

  Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

  Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

  Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

  Διονύσης Τσακνής
  Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.