Ζούμε μια «ισορροπημένη εξισορρόπηση»

[Γ. Σταθάκη στο δελτίο του Σκάι: «Στόχος μας μια ισορροπημένη εξισορρόπηση» –Ν. Παππάς: «ένας καθρέφτης για κάθε μέτρο που θα αντανακλά ένα αντίμετρο»]

isorropimeni

Θρίαμβος γραμμή Ζουράρι: «Εάν πούμε ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση αρχίσει μετά το 2019, σημαίνει ότι κερδίσαμε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση, αυτό σημαίνει αντίσταση»

Απορίες ψαλτών Μπλογκ Ρ. και Λ. Εμμονές βηξ

Παρακαλώ ένα διερμηνέα -τι σημαίνουν όλα αυτά σε απλά Ελληνικά, διότι όλα αυτά θυμίζουν τα απλά ελληνικά του δημοψηφίσματος του περήφανου «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ» και που καταλάβαινε ακόμα κι η αριστούχος δημοτικού μικρασιάτισσα γιαγιά μου, ιδού το «Preliminary Debt sustainability analysis»

Ευτυχώς για μας τους αδαείς, την ερμηνεία προσφέρει η (παρα)μορφωμένη συντρόφισσα Αχτσίογλου: «…σημαίνει ότι για κάθε μέτρο επιβαρυντικό που τυχόν θα νομοθετείται, θα νομοθετείται παράλληλα και ένα μέτρο ελαφρυντικό για τον πολίτη, τον φορoλογούμενο, τον συνταξιούχο»…

Θενκς συντρόφισσα, δεν το είχαμε φανταστεί.

Μαθαίνουμε από την σ. Ε. Αχτσιόγλου ότι το ΔΝΤ έβαλε την ουρά στα σκέλια και «έκανε ένα βήμα πίσω, περιμένουμε και από τη Γερμανία το ίδιο»

– Η αλήθεια είναι Μ ί α, οι εξής… δύο:

 1. Μετά τη συνάντηση Λαγκάρντ-Μέρκελ, το Βερολίνο ανακοίνωσε: «Η Αθήνα μετακινήθηκε στις θέσεις του Eurogroup, η καγκελαρία σημειώνει πως πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, καθώς «η ρευστότητα της Ελλάδας επαρκεί μέχρι το καλοκαίρι».
 2. Το μόνο που επετεύχθη  στο Eurogroup ήταν η επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών.

Ιδού πως ο φιλελές Δημήτρης Χαντζόπουλος κατέγραψε την ισορροπημένη εξισορρόπηση:

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ζούμε μια «ισορροπημένη εξισορρόπηση»

 1. Ο/Η Elias λέει:

  Πανηγυρίζουν τη στιγμή που παίρνουν μέτρα που θα πλήξουν χιλιάδες χαμηλόμισθους και συνταξιούχους. Η ξετσιπωσιά και ο κυνισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

 2. Ο/Η ΞΗ λέει:

  Καρακούσης Αντώνης
  EMAIL|
  Τώρα όλοι ξέρουν , κανείς δεν έχει άλλοθι!
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2017 17:31

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=863470

  Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, έστω μετά βασάνων και κόπων, έπραξαν αυτό που έπρεπε.

  Ανέλαβαν το πολιτικό κόστος που αναλογούσε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και συμφώνησαν με εταίρους και δανειστές το πλαίσιο επί του οποίου θα διεξαχθούν οι συζητήσεις στην Αθήνα με το κουαρτέτο.

  Κοινή είναι επίσης η πεποίθηση ότι σκοπός είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι επιμέρους διαπραγματεύσεις, να κλείσει το συντομότερο η περιβόητη αξιολόγηση και να αρθεί το διαφαινόμενο σε αντίθετη περίπτωση καλοκαιρινό χρηματοδοτικό αδιέξοδο. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου και θα αποφύγει και άλλες ακατανόητες καθυστερήσεις.

  Όπως είπαμε αυτό έπρεπε να πράξουν ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αυτή ήταν η προτροπή των «λογικών», όλων εκείνων που είναι σε θέση να αντιληφθούν ποιό πραγματικά είναι το εθνικό συμφέρον.

  Αν πάνε όλα κατ’ ευχήν θα αρθεί και αυτός ο τόσο διαβρωτικός για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική, κύκλος της μεγάλης αβεβαιότητας και της ατελείωτης ανασφάλειας, ο οποίος μόνο τον περασμένο Ιανουάριο κόστισε 30.000 θέσεις εργασίας.

  Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια φθοράς και επαναλαμβανόμενων κρίσεων είναι καιρός να τελειώσουμε με αυτή τη συμφορά που έπεσε στην πατρίδα μας.

  Τώρα πια όλες οι πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου έχουν πολύ πικρές εμπειρίες από τη διαχείριση της πολυκύμαντης κρίσης.

  Και υποθέτουμε ότι άπασες έχουν μετανοήσει, κατανοώντας ότι με ιδεοληψίες και χωρίς εντατική και πειθαρχημένη προσπάθεια δεν πρόκειται να εξέλθουμε από την κρίση.

  Η Δεξιά, το Κέντρο και η Αριστερά γνωρίζουν πια τι σημαίνει να παλεύεις με το τέρας της κρίσης και οι πολλές εμπλεκόμενες ηγεσίες είναι πλέον σε θέση να αντιληφθούν τι εμπόδισε την ταχεία έξοδο από τη μακρά περίοδο στασιμοχρεοκοπίας.

  Έξω από το χορό έχουν μείνει μόνο τα άκρα της Δεξιάς και της Αριστεράς, τα οποία συνεχίζουν να ασχημονούν σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, ελπίζοντας ότι έτσι θα επαυξήσουν το ακροατήριο και την εκλογική επιρροή τους.

  Μόνοι κι αστόχαστοι ας μείνουν.

  Η χώρα έχει την ευκαιρία και τις εμπειρίες πια να ξεπεράσει την κρίση και να πάει μπροστά.

  Τώρα όλοι ξέρουν και κανείς δεν είναι αθώος.

 3. Παράθεμα: Του Νίκου Μαμμά οι μαμμαριές | Ασμοδαιος

 4. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Αγοράζουν χρόνο οι τύποι με απραξία και αναβολές, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα προβλήματα και αυξάνοντας τα χρέη και θα φορτώσουν στον Κούλη τα δύσκολα.

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341354323-44341354323

  Μια σοβιετικού τύπου κυβερνητική προπαγάνδα κάνει θραύση. Οι ψεύτες υπουργοί έχουν βγει στο μεϊντάνι και κάνουν το άσπρο μαύρο. Και από την άλλη όμως οι της αντιπολίτευσης μοιάζουν με ζαλισμένα κοτόπουλα

  Γιώργος Καρελιάς

  Από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία στις Βρυξέλλες, η εικόνα είναι κάπως έτσι: η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει ήδη θραύση. Οι ψεύτες υπουργοί έχουν βγει στο μεϊντάνι και κάνουν το άσπρο μαύρο, με τη βοήθεια και των αβανταδόρων τους στα μέσα ενημέρωσης. Και από την άλλη, οι της αντιπολίτευσης μοιάζουν με ζαλισμένα κοτόπουλα, ψελλίζοντας πότε ανούσιες κοινοτοπίες και πότε ασυναρτησίες.

  (….)

  Συμπέρασμα: ο Τσίπρας και οι συν αυτώ δουλεύουν συστηματικά για να διασφαλίσουν την εξουσία τους έως το τέλος του 2018 (ή και το 2019). Και αυτό το κάνουν δουλεύοντας (από το «δούλεμα») τους πάντες. Και όσοι τσιμπήσουν. Οι της αντιπολίτευσης καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν θα τους παραδώσουν έτσι εύκολα την εξουσία και, πάντως, αυτό δεν θα γίνει τώρα. Ας προετοιμάζονται, λοιπόν, για το τέλος του 2018 ή και για το 2019. Κι αν τότε νικήσουν στις εκλογές, να έχουν κατά νου ότι αυτοί θα κληθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα ψηφίσουν τώρα ο Τσίπρας και ο Καμμένος, οι οποίοι θα γελάνε πονηρά. Ηττημένοι μεν, αλλά περιμένοντας να καταστραφεί η νέα κυβέρνηση, ώστε να επανέλθουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.