Η Ελλάδα και η Δημοκρατία σε κίνδυνο

[Ο πρώην λογογράφος του Τσίπρα αποκαλύπτει]

kammenos_kasidiaris

Μπλογκ Ρ. και Λ. Εμμονές
Έχουμε κάνει έγκαιρα το πατριωτικό, κοινωνικό και δημοκρατικό μας καθήκον, αν και τότε ανήκαμε πολιτικά στο χώρο από τον οποίο θεωρήσαμε χρέος μας να διαφοροποιηθούμε και βεβαίως να τον ελέγξουμε. Τα φωνάζουμε εδώ και χρόνια, πολύ πριν το ανακαλύψει ο Φίλης (2017) πως συγκυβέρνησε με την Άκρα Δεξιά.  Από δεκάδες άρθρα μας αυτής της περιόδου, που οι εξελίξεις τα δικαίωσαν, παραπέμπουμε ενδεικτικά σε ένα του 2011: «Αλ.Τσίπρας: Άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα»: «…η συνέντευξη αυτή είναι το φυσικό επακόλουθο μιας  πορείας (που άρχισε εδώ και καιρό) συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους της λαϊκής Δεξιάς, που μεταφράζεται και  στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων σε λαϊκισμό και σε ήπια πατριδοκαπηλία. Είναι ένα προπέτασμα καπνού στην αδυναμία διατύπωσης ολοκληρωμένης εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής πρότασης….. η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απλά παίζει με τη φωτιά, γιατί κάθε λογικός άνθρωπος που δεν κατατρύχεται από ιδεοληψίες, αντιλαμβάνεται πως η ανεξέλεγκτη πτώχευση ή η επιστροφή στη δραχμή,  θα φέρουν την εθνικιστική περιχαράκωση, την κοινωνική βαρβαρότητα, μια μορφή  σομαλοποίησης ή αλβανοποίησης της Ελλάδας»..

Τώρα η εκλογή του Τραμπ και το Brexit, κάνουν την αριστεροακροδεξιά ανατολίτικη παράνοια να αναζωπυρώνεται, ανεξάρτητα από το τεράστιο κόστος, το οποίο καθόλου δεν απασχολεί τον ψυχικά ανισόρροπο αρχηγό, τα τσιράκια και τους συνεργούς του. Η αντίδραση όλων των πολιτικών και κοινωνικών  δυνάμεων που έχουν απομείνει όρθιες μέσα στο σκηνικό της εσκεμμένης κατάρρευσης και της προσπάθειας εξαφάνισης κάθε εστίας αντίστασης και οι οποίες διατηρούν κάποια επαφή με τη Λογική και με την Ηθική, είναι επιτακτικό πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον. Πολλοί θα δουν σε αυτό το άρθρο του BΗΜΑΤΟΣ, που γράφτηκε από τον πρώην λογογράφο (2011-’12) του αγράμματου ηγέτη, κάτι από μια υποκινούμενη  από τρίτους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) νοσταλγία του παλιού διεφθαρμένου καθεστώτος ή την εκδίκηση ενός συνεργού  που απολύθηκε. Οι λογικοί όμως και τίμιοι άνθρωποι θα το διαβάσουν και θα το μεταφράσουν πέρα από τις όποιες επιθυμίες ή κίνητρα του συντάκτη του, ως μια προειδοποίηση, ενός εκ των έσω ευφυούς γνώστη, για την τριτοκοσμική Κόλαση που ετοιμάζεται από μια παρανοϊκή  ομάδα τυχοδιωκτών, που μπορεί να μην είναι άξιοι ούτε να συνωμοτήσουν με σχέδιο, αλλά τους οδηγούν το καταστροφικό τους ένστικτο και τα νοσηρά τους ανακλαστικά. Φαντασιώνονται πως αν καταφέρουν να οδηγήσουν με «φιλολαϊκό» μανδύα τη χώρα σε τριτοκοσμική φτώχεια (αυτή η πολιτική τους είναι τώρα πλέον, ορατή) μακριά από τη συστηματικά ενοχοποιούμενη Δύση, θα κυβερνήσουν για δεκαετίες ως Λατινοαμερικανοί, Ρώσοι ή Βαλκανικοί κομαντάντε, ολιγάρχες ή φύλαρχοι και προς τα εκεί κινούν τα νήματα, ακόμη και ασυναίσθητα, όσο μπορούν. Οι ολοφάνερες πια σχέσεις του σταλινικού αρχηγίσκου με όλα τα υποπροϊόντα και τα τέρατα της οικογενειοκρατικής, της λαϊκής, της άκρας, ακόμη και της ναζιστικής Δεξιάς, με τα σκουπίδια του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ και με το διεφθαρμένο ράσο, δίνουν και το εκτρωματικό ιδεολογικό στίγμα αυτής της σκευωρίας. H Δημοκρατία μας έχει πολλές παθογένειες τις οποίες κι εμείς συνεχώς πολεμούμε και χρειάζεται πάρα πολλές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της Διαφάνειας, της κοινωνικής Δικαιοσύνης, του εξορθολογισμού, των ατομικών δικαιωμάτων κλπ, αλλά είναι μακράν καλύτερη των «Δημοκρατιών» της Ρωσίας, της Κούβας ή της Βενεζουέλας. Θέλω τέλος να θυμίσω, πως όλα αυτού του τύπου τα σταλινικά και ακροδεξιά πραξικοπήματα και οι εθνικιστικές εξάρσεις, τελείωσαν στη χώρα μας με εθνικές καταστροφές (1897, 1922, 1946, 1974) και ο νοών νοείτω.

Αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί ολόκληρο: «Η σκευωρία του εθνικού νομίσματος και το σαμποτάζ στη Δημοκρατία», ΤΟ ΒΗΜΑ: Παπαδόπουλος Παύλος –«Μια ιστορία γεωπολιτικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την Ελλάδα του 2017»-14/02/2017:  «…..Όπως βεβαιώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν, ο πρόεδρος συχνά βυθίζεται στη μελέτη των δημοσκοπήσεων, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε. Ο Πρωθυπουργός, εκτός από επικεφαλής της κυβέρνησης, είναι ένας από τους πιο προσεκτικούς και εύστοχους αναλυτές δημοσκοπήσεων στη χώρα αυτή….

Ως εκ τούτου, μάλλον πλανώνται όσοι φαντάζονται έναν Πρωθυπουργό σε απόγνωση να διαβάζει έντρομος τα υπό κατάρρευση ποσοστά πρόθεσης ψήφου του κόμματός του – ενός αριστερού συνασπισμού πολιτικών ομάδων, ορισμένες από τις οποίες είναι κομμουνιστικές και αναρχικές και έχουν διακριθεί στη συστηματική δολιοφθορά της αστικής δημοκρατίας μέσα από την υποδαύλιση της αγανάκτησης και τις επιθέσεις σε κτίρια – σύμβολα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτεύουσα της χώρας αυτής διανύει την πιο ήρεμη περίοδο αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα αυτό, σαν η αύξηση της φτώχειας να ήταν αυτό που ήθελαν οι «κατσαρόλες» για να πάψουν να βράζουν από θυμό. Ήταν όλα αποτέλεσμα, όχι ακριβώς ενός «σχεδίου», αλλά κάτι βαθύτερου από «σχέδιο», μιας κουλτούρας δολιοφθοράς, μιας τεχνογνωσίας ανατροπής βγαλμένης μέσα από τα λενινιστικά εγχειρίδια της εξαπάτησης των μαζών, μιας μεθόδου και με τα χρόνια, από γενιά σε γενιά, έγινε τρόπος σκέψης….

Διότι εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει σήμερα τον Πρωθυπουργό δεν είναι το ποσοστό του κόμματός του, αλλά η πολιτική συμπεριφορά του μεγάλου μπλοκ του «ΟΧΙ στην Ευρώπη», όλων εκείνων οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν αποδοκίμασαν την Ευρώπη χωρίς να υποψιάζονται ότι κάποιοι τους οδήγησαν χαιρέκακα ως εκεί υπονομεύοντας κάθε οικονομική θεραπεία και σαμποτάροντας συνειδητά και συστηματικά την εφαρμογή του σχεδίου σταθεροποίησης, που θα έφερνε την επιστροφή στην ομαλότητα, όπως αποδείχθηκε ότι συνέβη σε άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση. Υπονόμευσαν τη θεραπεία για να δυναμώσουν την ασθένεια που τώρα είναι έτοιμη να πνίξει τη Δημοκρατία….

Ο Πρωθυπουργός ρωτά: Τι λένε σήμερα οι οπαδοί του ΟΧΙ στην Ευρώπη; Είναι έτοιμοι να αλλάξουν καθεστώς νομίζοντας ότι αποκαθιστούν τη Δημοκρατία; Τι πιστεύουν όσοι δεν καταγράφονται πουθενά, σε καμία δημοσκόπηση, αλλά εκδηλώνονται μόνο στην κάλπη; Πώς οι άνθρωποι γίνονται υποχείρια των ψευδών ειδήσεων, των υστερόβουλων αναλύσεων και της συναισθηματικής εκμετάλλευσης;…

Κατ’ αναλογία, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πρωθυπουργού κινδυνεύουν να συνειδητοποιήσουν μόνο όταν θα είναι πολύ αργά ότι η κύρια πολιτική μέριμνα του αντιπάλου τους δεν είναι η προκήρυξη εκλογών για να τους χαρίσει την εξουσία, αλλά να αυξάνει το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΟΧΙ στην Ευρώπη. Να εξασφαλίζει ότι το μεγάλο αυτό «μπλοκ», όσο κι αν τον κατακρίνει, όσο κι αν έχει θυμώσει μαζί του, δεν έχει φτάσει ακόμα στο οριακό σημείο ώστε να τον απορρίψει….

Ο Πρωθυπουργός διακρίνεται από κομουνιστική συγκρότηση και ιδιοσυγκρασιακή αντιπαλότητα απέναντι στη Δύση και στην Ευρώπη. Δεν είναι όμως ένας ανόητος μονομανής έτσι ώστε να διατυμπανίζει τις εμμονές του και να γίνεται γραφικός. Είναι ένας ευγενικός και ευέλικτος πολιτικός με ανεπτυγμένη αίσθηση της σωστής χρονικής στιγμής. Δεν συμφωνεί καθόλου με τη φυσιογνωμία της δυτικής αστικής δημοκρατίας, κι ενώ δεν το λέει, συχνά φροντίζει να το δείχνει. Για παράδειγμα, η είδηση δεν θα έπρεπε να είναι ότι ορισμένοι κομμουνιστές θεατές μιας πολιτικά φορτισμένης παράστασης αποδοκίμασαν τον Πρωθυπουργό όταν προσήλθε στο θέατρο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Η είδηση έπρεπε να ήταν ότι από όλες τις θεατρικές παραστάσεις ο Πρωθυπουργός επέλεξε να αρχίσει τη νέα χρονιά με ένα έργο που αφορά τη ζωή του ιστορικού κομμουνιστή ηγέτη που περισσότερο από κάθε άλλη προσωπικότητα της δεκαετίας του ’40 επέμενε στη ρήξη και έσυρε τη χώρα του στον πιο σκληρό, απάνθρωπο και αιματηρό Εμφύλιο Πόλεμο στην ιστορία της. Του ανθρώπου που ζητώντας διαρκώς από τη Μόσχα να υποστηρίξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του με στόχο την επιβολή κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας αυτής, σχεδόν 70 χρόνια μετά από τη λήξη αυτού του Εμφυλίου Πολέμου δείχνει έναν γνήσιο πολιτικό θαυμασμό για τον κομμουνιστή ηγέτη του Εμφυλίου, σαν να θέλει να είναι κληρονόμος της σκέψης ενός ανθρώπου που τελικά αυτοκτόνησε απομονωμένος στη Σιβηρία. …

Η σκοτεινή ύλη της κοινωνίας

[…]Οι κεντροαριστεροί σκεπτικιστές αντιλαμβάνονται πλέον ότι η φιλοευρωπαϊκή φυσιογνωμία αυτής της κοινωνίας ήταν ένας λεπτός φλοιός πάνω στον οποίο χτίστηκαν πολλές αυταπάτες. Ο αριστερός πυρήνας του αντιδυτικισμού παρέμενε πάντοτε ενεργός και αποτέλεσε την πιο δυναμική συνιστώσα του σοσιαλιστικού κινήματος που ιδρύθηκε μετά τη δικτατορία αλλά κατέρρευσε μετά από 35 χρόνια επειδή η αριστερή του ψυχή υποτίθεται ότι χάθηκε επειδή το «κίνημα» υπέκυψε στην εφαρμογή σχεδίου σταθεροποίησης για την αποτροπή μιας ασύντακτης χρεοκοπίας. Η αριστερή ψυχή, όμως, δεν χάθηκε. Μετακόμισε στην Αριστερά. Και σήμερα η Αριστερά συμμαχεί και συνασπίζεται με δυνάμεις με αντικομουνιστική ή και φασιστική καταγωγή και δράση σχηματίζοντας ένα μεγάλο πλειοψηφικό μπλοκ που εκφράζει, ελέγχει και χειραγωγεί τη χώρα. Αριστεροί και αντικομουνιστές, για πρώτη φορά μαζί. Αυτό το πολιτικό φαινόμενο, που όλοι παριστάνουν σαν να μην υπάρχει, αυτή η πολιτική σύντηξη, όσο κι αν οφείλεται στην οικονομική κρίση, άλλο τόσο είναι ένα επίτευγμα του Πρωθυπουργού, του πρώτου σύγχρονου πολιτικού που μπόρεσε να γίνει εκφραστής αυτού του «κινήματος» – ενός κινήματος που εκτείνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία, όπως απλώνεται η «σκοτεινή ενέργεια» στο σύμπαν.

Η τεχνολογία του ολοκληρωτισμού

[…] «Ο βασικός κυβερνητικός εταίρος υποχωρεί σταθερά, αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται συνεχώς το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί η δημοκρατία, όχι γιατί η κυβέρνηση χειραγωγεί τον Τύπο και τη Δικαιοσύνη, αλλά γιατί κάποιοι την εμπόδισαν να εφαρμόσει το «ΟΧΙ» απέναντι στους δανειστές», εξηγεί με μια έκφραση στο πρόσωπό του που συνδυάζει τη μελαγχολία και τη ματαιότητα κάτω από ένα αχνό χαμόγελο. «Το 75% του λαού απαντά ότι «δεν υπάρχει Δημοκρατία» … «αλλά αυτό το εύρημα δεν θα το δείξουμε στους τηλεθεατές γιατί βρισκόμαστε σε αμηχανία και δεν έχουμε συμφωνήσει πώς θα μπορούσαμε να το σχολιάσουμε. Προτιμούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι απευθυνόμαστε σε μια κοινωνία που πιστεύει ότι αυτό που ζει σήμερα δεν είναι Δημοκρατία!».

Ας είμαστε, λοιπόν, σαφείς. Ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, όπως όλα δείχνουν, προετοιμάζει τις συνθήκες για ένα δημοψήφισμα για το ευρώ…

[…]

Σταλινισμός στον 21ο αιώνα

Ο Πρωθυπουργός είχε την ιδεολογική ευελιξία να μην ορθώσει ένα «αντιδεξιό» μέτωπο που θα τον εγκλώβιζε σε βέβαιο αδιέξοδο, αλλά να αναλύσει τη Δεξιά σε συνιστώσες και να επιχειρήσει να διαμορφώσει παράλληλα μοντέλα συμπόρευσης, ανοχής ή συνεργασίας με την καθεμία από τις συνιστώσες αυτές. Σήμερα τέσσερις κεντρικές συνιστώσες της Δεξιάς, η παραδοσιακή, η εθνικιστική, η θρησκευτική και η ακραία ουσιαστικά συμπορεύονται μαζί του, η καθεμία σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλα τμήματα της Δεξιάς, τόσο του στελεχιακού δυναμικού, όσο κυρίως του ίδιου του απλού λαού να είναι ναρκωμένα, ανενεργά και ανυποψίαστα για τον απώτερο σκοπό του Πρωθυπουργού. Η σταθερή συμμαχία του Πρωθυπουργού με προσωπικότητα της εθνικιστικής δεξιάς και το μικρό ρωσόφιλο και παλαιοημερολογίτικο κόμμα στο οποίο ηγείται, η συμπόρευση με την παραδοσιακή δεξιά με διαμεσολαβητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και οι σχέσεις ανοχής, αλληλοκατανόησης και αλληλοβοήθειας με την ακροδεξιά δεν ήρθαν τυχαία. Επιτεύχθηκαν μέσα από πολλές επαφές και συνεννοήσεις πολλών ετών.[…]

Πώς γκρεμίζεται μια Δημοκρατία

Τι σχέση έχει το εθνικό νόμισμα με ένα τέτοιο σχέδιο; Πώς συνδέεται η νομισματική αλλαγή με το τέλος της Δημοκρατίας όπως την ξέρουμε; Το εθνικό νόμισμα είναι το «κλειδί» για τη μετάλλαξη της Δημοκρατίας η οποία πραγματοποιείται σε τρία βήματα: Το πρώτο βήμα είναι το σαμποτάζ στο πρόγραμμα σταθεροποίησης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ασφυξία στην οικονομία. Το δεύτερο βήμα είναι να αποδοθούν οι ευθύνες της αποτυχίας στην Ευρώπη με σκοπό να αυξηθεί το ποσοστό όσων επιθυμούν την αποκόλληση της χώρας από τους θεσμούς της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Το τρίτο βήμα είναι η νομισματική μεταβολή και η αξιοποίηση του σοκ της φτώχειας που θα προκαλέσει για να μετεξελιχθεί η κυβερνητική εξουσία σε ένα νέο καθεστώς το οποίο με πρόσχημα την αναστήλωση της «εθνικής αξιοπρέπειας» θα λογοκρίνει και θα περιθωριοποιήσει όλους εκείνους που θα διεκδικούν την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας….Επομένως, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ερμηνευτεί μονοδιάστατα ως πρόεδρος ενός αριστερού κυβερνητικού κόμματος, αλλά ως επικεφαλής της εθνικοπατριωτικής και αντιδυτικής παράταξης,

«Το μυστικό είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές»

«Αν γίνουν εκλογές την άλλη Κυριακή φυσικά θα κερδίσει το μεγάλο κόμμα της Κεντροδεξιάς», λέει πρόσωπο που συμμετέχει στη συζήτηση, για να συμπληρώσει με νόημα: «Αλλά το μυστικό είναι ότι δεν θα γίνουν εκλογές την επόμενη Κυριακή».

Το μυστικό είναι ότι το κλειστό κυβερνητικό επιτελείο δεν προετοιμάζει εκλογές, αλλά ένα δημοψήφισμα με καθαρό ερώτημα την έναρξη διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση από την ευρωζώνη, ακριβώς στο πρότυπο του Brexit.[…]

Ο Πρόεδρος που δεν ξέρει να λέει «όχι»

[…]

Οι διαταραχές ύπνου ενός πολιτικού

Πολύ κοντά στη Βουλή, στο γραφείο πρώην προέδρου ενός πρώην μεγάλου κόμματος επικρατεί χαμηλός φωτισμός και γκρίζα χρώματα πίσω από τις κλειστές γρίλιες των παραθύρων. Ίσως η ατμόσφαιρα να εκφράζει τη βαθύτερη απαισιοδοξία των ευφυών ανθρώπων για τις πραγματικές δυνατότητες μιας οργανωμένης κοινωνίας. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάθεται σε μια μαύρη πολυθρόνα και ομολογεί σε συνομιλητή του ότι «δεν κοιμάται καλά τα βράδια».Ο γνωστός πολιτικός συνδυάζει μοναδικά το παράδοξο, να αντιμετωπίζεται από τον λαό με ψυχρότητα, ακόμα και αντιπάθεια, ενώ ταυτόχρονα να απολαμβάνει την πάνδημη αποδοχή για τις ικανότητες και την ευφυία του. Ωστόσο, οι διαταραχές στον ύπνο του δεν οφείλονται σε αυτή τη λαϊκή διχοστασία, αλλά μάλλον συνδέονται με μια μυστική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δημόσια έκκληση του συγκεκριμένου πολιτικού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, να εμποδίσει την προκήρυξη ενός τέτοιου δημοψηφίσματος συνοδεύτηκε από επιθετικές διαρροές μηνυμάτων «κύκλων της Προεδρίας» που επισήμαιναν ότι ο Πρόεδρος δεν διαθέτει την αρμοδιότητα να αποτρέπει δημοψηφίσματα. Ο ευέλικτος Πρόεδρος οχυρώθηκε πίσω από μια τυπολατρική ερμηνεία του Συντάγματος και αγνόησε το νόημα της προτροπής του πολιτικού, που ήταν να εμποδίσει ένα καταστροφικό δημοψήφισμα ενεργοποιώντας την απειλή της παραίτησης που οδηγεί στη διάλυση της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως δεν θα απειλήσει ότι θα παραιτηθεί, όχι τόσο γιατί είναι προσκολλημένος στο αξίωμα (που ασφαλώς και είναι…) αλλά γιατί απλούστατα δεν είναι βέβαιο ότι ταράζεται από την ιδέα της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. […]

Οι προσευχές του Αρχιεπισκόπου

Ο τελευταίος ανασχηματισμός ήταν στοχευμένος για να εξασφαλίζει την παράταση υποστήριξης του πατριωτικού τόξου προς τον Πρωθυπουργό. Οι τέσσερις κύριες συνιστώσες της Δεξιάς, η εθνικιστική, η θρησκευτική, η παραδοσιακή και η ακραία, που σχηματίζουν τη ραχοκοκαλιά της δεξιάς υποστήριξης στο εκκολαπτόμενο καθεστώς, είναι ταυτόχρονα τα «κλειδιά» που ερμηνεύουν πλήρως και τον ανασχηματισμό. Ο ανασχηματισμός έγινε για να ανανεωθεί η συνοχή της συμμαχίας και να παραταθεί έτσι η απονεύρωση της Δεξιάς. Για παράδειγμα, η θυσία του υπουργού Παιδείας, ενός αριστερού πολιτικού που επιδίωκε τη σύγκρουση με την Εκκλησία μέσα από την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, έγινε για τον εξευμενισμό του Αρχιεπισκόπου και τη συνέχιση της άτυπης συμμαχίας της Εκκλησίας με την πολιτική εξουσία.

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας, κεντρώος στα νιάτα του, θυμάται τον Εμφύλιο και φοβάται την Αριστερά, όπως ευθέως ομολογεί προς ιδιωτικές συζητήσεις του, αλλά για όσο καιρό δεν θίγονται ευθέως τα συμφέροντα της Εκκλησίας, διστάζει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση. Η αιτία δεν είναι τόσο η εσωστρεφής και επιφυλακτική προσωπικότητά του, όσο η εκτίμησή του ότι το χριστεπώνυμο πλήθος, παραδοσιακά καχύποπτο απέναντι στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται σήμερα από βαθύτατα αντιδυτικές και αντιευρωπαϊκές απόψεις με αποτέλεσμα δύσκολα να τον ακολουθήσει αν αποφασίσει να συγκρουστεί με τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα, κρυφοί λάτρεις του Πρωθυπουργού και εχθροί της Ευρώπης είναι σχεδόν όλοι οι Δεξιοί υπερσυντηρητικοί ιεράρχες με τις διπλές ζωές, τη στυγνή εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων (αλλά και των ηλικιωμένων με παχυλές περιουσίες …) και τα αλλεπάλληλα διαζύγια με τη λογική.

Οι γνωρίζοντες υπενθυμίζουν ότι το αριστερό μασάζ στην Εκκλησία ξεκίνησε τρία χρόνια προτού φθάσει η Αριστερά στην εξουσία, ως κεντρικό τμήμα της στρατηγικής για την απονεύρωση κρίσιμων συνιστωσών προς Δεξιάς. Τώρα ο Αρχιεπίσκοπος απλώς αρέσκεται να μονολογεί στο αθηναϊκό του διαμέρισμα και να κάνει το σταυρό του σκεπτόμενος τις εξελίξεις. Δεν είναι βέβαιο ότι αρκεί το σταυροκόπημα μια που ο Θεός της Ορθοδοξίας δεν μιλάει μόνο ελληνικά και η άλλη γλώσσα που κυρίως μιλάει, μια γλώσσα που ευδοκιμεί σε πιο ψυχρά κλίματα, η γλώσσα του Ντοστογιέφσκι, είναι ιδιαίτερα ευμενής προς το εκκολαπτόμενο καθεστώς των Αθηνών.

[…]

Μια άλλη συνιστώσα της Δεξιάς που μετατράπηκε σε εξάρτημα της αριστερής εξουσίας είναι η συνιστώσα της εθνικιστικής και ακραίας δεξιάς που εκπροσωπείται από κόμματα με ονόματα που αναδίδουν το βαρύ άρωμα του εθνικισμού, του στρατοκρατικού φασισμού, αλλά και μιας εκδοχής ελληνικού αποκρυφισμού που επανήλθε ανανεωμένος μέσα από την μακρόχρονη επαφή του με τη ναζιστική παράδοση. Ας μη μιλήσουμε όμως για τη ναζιστική συνιστώσα του πολιτικού φάσματος που χάρη στην Αριστερά, σταθερά και αθόρυβα απεμπλέκεται από τις περιπέτειές της με τη Δικαιοσύνη. Ας θυμηθούμε την εκπροσώπηση των θρησκόληπτων εθνικιστών στην κυβέρνηση που μετά τον ανασχηματισμό είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Το καλύτερο όμως είναι ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας αυτής τοποθέτησε ως υπουργό – τοποτηρητή της οικονομικής ανάπτυξης έναν καθηγητή κολεγίου των ΗΠΑ που είναι θερμός υποστηρικτής του εθνικού νομίσματος στις επιστημονικές δημοσιεύσεις του. Ο εν λόγω κεϋνσιανός οικονομολόγος, σύνδεσμος με προσωπικότητες των ΗΠΑ και συνομιλητής κερδοσκόπων που πρωταγωνιστούν στις διεθνείς αγορές (αλλά και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας του υπουργού …), υποστηρίζει εδώ και χρόνια το λεγόμενο «παράλληλο νόμισμα», ενώ η σύζυγός του, ενεργός αρωγός στις νομισματικές καινοτομίες, ήδη διακονεί την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει την ανεργία. Πρόκειται για το «ζευγάρι του εθνικού νομίσματος», που έφερε αέρα Βόρειας Αμερικής σε μια υπόθεση που στόχο έχει να μετατρέψει τη χώρα σε χώρα λατινοαμερικανική, σε μια γκρίζα ζώνη στο άκρο της Ευρώπης.

Ο αριστερός δημοσκόπος

Υπέρ των σεναρίων για στήσιμο κάλπης (αλλά όχι κάλπης εθνικών εκλογών…) είναι και η τοποθέτηση σημαντικού επιστήμονα των δημοσκοπήσεων στο «συμβούλιο ασφαλείας» του πρωθυπουργικού γραφείου. Ο βλοσυρός, αλλά μειλίχιος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών μεγάλου πανεπιστημίου, εκτός από οξυδερκής δημοσκόπος τα τελευταία 25 χρόνια, ήταν επίσης, στην αρχή της διακυβέρνησης, ένας από τους ελάχιστους αποτελεσματικούς υπουργούς της Αριστεράς, αλλά μετατέθηκε σε μια νέα υπουργική θέση άνευ χαρτοφυλακίου, σε μια θέση ενός κατ’ ουσία «εξ’ απορρήτων» συμβούλου στην αποκρυπτογράφηση της κοινής γνώμης….

Η φθορά ενός οικόσημου

Ποιος είναι ο ρόλος της «παραδοσιακής συνιστώσας» της Δεξιάς σε αυτό το αριστερό σχέδιο; Η παρατεταμένη πολιτική αφωνία ενός πρώην Πρωθυπουργού και ιστορικού κληρονόμου του κυρίαρχου κόμματος της Δεξιάς, η αφωνία η δική του αλλά και όλων των πολιτικών φίλων του, η παρασκηνιακή προθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνδράμει την κυβέρνηση ως χειροτέχνης νομοσχεδίων, αλλά και η άνεση με την οποία συμμετέχει στην «κυβέρνηση της Αριστεράς» για να χειρίζεται ευαίσθητα ζητήματα δικαιοσύνης μια προσωπικότητα που υπήρξε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση του δεξιού πρώην πρωθυπουργού της προηγούμενης δεκαετίας, επιβεβαιώνουν ότι η παραδοσιακή συνιστώσα της Δεξιάς είναι ένας εμφανής, δραστήριος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός εταίρος του Πρωθυπουργού της Αριστεράς. Η επικοινωνία τους είναι διαρκής, αλλά δεν είναι πάντα ειλικρινής. Σε προηγούμενο δημοψήφισμα ο νυν πρωθυπουργός είχε παραπλανήσει τον πρώην. Ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στις δύο προσωπικότητες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διαβεβαιώσει τον πρώην Πρωθυπουργό ότι δημοψήφισμα δεν πρόκειται να προκηρυχθεί. Νωρίς το απόγευμα όμως μιας βροχερής καλοκαιρινής Παρασκευής σχηματίστηκε στην οθόνη του κινητού του πρώην πρωθυπουργού το όνομα του υπουργού Εθνικής Υπερηφάνειας, ηγέτη του έτερου κυβερνητικού εταίρου.

– Πρόεδρε, ανακοινώνουμε δημοψήφισμα για τη συμφωνία.

– Τι είναι αυτά που λες; Ο δικός μας (Σσ.: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) με διαβεβαίωσε πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

– Άλλαξαν τα δεδομένα. Θα δώσουμε ένα μάθημα στους Ευρωπαίους.

– Θα κάνετε μια πολύ μεγάλη μ…..

Ο πρώην Πρωθυπουργός έκλεισε συγχυσμένος το τηλέφωνο.

[…]

Η λογική που οδηγεί έναν ηγέτη να ταξιδεύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και να φτάσει στο νησιωτικό κράτος – κάστρο του αντιδυτικισμού στο άκρο του Ατλαντικού Ωκεανού για την κηδεία ενός διεθνούς συμβόλου της Επανάστασης και ο τρόπος σκέψης που τον ωθεί να πληροφορήσει την υφήλιο ότι η μικρή ευρωπαϊκή χώρα του επίσης «έχει δυνάστες» (!) είναι ίδια με εκείνη που τον ώθησε να αναβαθμίσει τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της πατρίδας του ως πρόσφορο κέντρο πρωτοβουλιών για τη διάδοση του αντιευρωπαϊκού μηνύματος. Η ίδρυση Γραφείου Πρωθυπουργού στην πόλη αυτή έγινε για να έχει ο Πρωθυπουργός μια καλή αφορμή για να την επισκέπτεται συχνότερα. Ο στόχος είναι να εδραιωθεί ως η κυρίαρχη προσωπικότητα στην πολιτική ζωή μιας πόλης που χαρακτηρίζεται ως κέντρο της πατριωτικής, της θρησκευτικής, της παραδοσιακής και της εθνικιστικής Δεξιάς.

Παράλληλα, τα δοσίματα στους συνταξιούχους μέσα από τη μοιρασιά ενός τεχνητού πλεονάσματος που παρουσιάστηκε σαν ένα στατιστικό θαύμα μέσα σε μια παραπαίουσα οικονομία εξασφάλισε την επίτευξη δύο σκοπών ταυτόχρονα. Συνέβαλλε στην τόνωση του φιλολαϊκού προφίλ του Πρωθυπουργού την ίδια ώρα που προκάλεσε την αντίδραση των πιστωτών η οποία πυροδότησε με τη σειρά της μια νέα αποδοκιμασία της κοινής γνώμης εναντίον της Ευρώπης.

[…]

Το σαμποτάζ στην ομαλότητα

[…]

Η «χρήσιμη ανόητη» χώρα

[…]

Παράλληλα, οι μεγάλες πολιτικές μεταβολές στην υπερδύναμη με την ανάδειξη στην προεδρία ενός επιχειρηματία που μετατρέπει την πολιτική σε reality show και τη διακυβέρνηση σε μια παρωδία δημοκρατίας με αποχρώσεις ολοκληρωτισμού, προφανώς δεν μπορεί να αφήσει τον υπόλοιπο κόσμο ανεπηρέαστο. Μια προσωπικότητα εχθρική προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που ήδη υποστήριξε το Brexit γιατί πιστεύει στην επιστροφή σε έναν κόσμο από έθνη – κράτη, όταν κατέχει πλέον το ισχυρότερο πολιτικό αξίωμα στον κόσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστηρίξει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα τα «αποσχιστικά κινήματα» με στόχο την αποδυνάμωση της Ευρώπης. Το ίδιο εύχεται και προωθεί και ο αειθαλής τσάρος που αντλώντας δύναμη και πίστη από τις επισκέψεις του στο άβατο της Ορθοδοξίας ηγεμονεύει ανατολικά της Κεντρικής Ευρώπης στο ευρύ γεωγραφικό πεδίο της Ευρασίας. Εάν λάβει λοιπόν ένα νέο τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό για την εκτύπωση εθνικού νομίσματος, ίσως το αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη κατανόηση και γενναιοδωρία.

Όταν η ημισέληνος καραδοκεί…….

Κατά συνέπεια, δύσκολα οι ξένες δυνάμεις θα κάνουν πολλά αυτή τη φορά για να αποτρέψουν έναν «αντιστασιακό» Πρωθυπουργό από ένα αντιδυτικό δημοκρατικό ξέσπασμα. Αντίθετα μπορεί ακόμα και να τον ενθαρρύνουν γιατί διευκολύνει πιθανά σενάρια για τον ανασχεδιασμό της Ευρώπης και τον διαμελισμό της χώρας του. Βεβαίως, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, ο διαμελισμός μιας χώρας δεν είναι πάντοτε βέβαιο ότι πλήττει έναν εμπνευσμένο ηγέτη αφού αυτός μπορεί άριστα να παρουσιάσει στον απαθή λαό την απώλεια εθνικού εδάφους ως σκευωρία των ξένων.

Το τελευταίο ταγκό στο Κλαμπ του Παρισίου…

Με μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο λαός θα έχει διαμορφώσει τις συνθήκες για ένα ακόμα «αποτυχημένο κράτος» στην ευρύτερη περιοχή – κι αυτό όχι γιατί η κυβέρνησή του θα έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις, αλλά γιατί αυτός ακριβώς είναι ο απώτερος στόχος της, ένα τέλειο αποτυχημένο κράτος. Γιατί μόνο στα αποτυχημένα κράτη αναπτύσσονται καθεστώτα που οικοδομούν μια συμβιωτική σχέση με τη φτώχεια και … «μεγαλουργούν» για πολλά χρόνια…

Το παράδειγμα πολλών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο επιβεβαιώνει ότι όσο πιο φτωχή είναι μια κοινωνία τόσο πιο αδύναμη είναι να υποστηρίξει τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία είναι αγαθό των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών με ευρεία και εύρωστη μεσαία τάξη….

Πώς θα επιστρέψουμε στη φτώχεια

Οι περισσότεροι απλοί οπαδοί του εθνικού νομίσματος είναι μάλλον άδολοι και δεν έχουν υποψιαστεί τίποτα για το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν σκεφτεί ότι το εθνικό νόμισμα είναι ο Δούρειος Ίππος, όχι μόνο για ένα πραξικόπημα με δημοκρατικό μανδύα, αλλά για μια «παρισινή» βόμβα φτώχειας σε κάθε σπίτι καθώς και για την (οριστική;) έκλειψη του δυτικού μεταπολεμικού χαρακτήρα της χώρας. Πολλοί εθελοτυφλούν. Φαντάζονται ότι το εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με την επιστροφή σε μια εποχή πληθωρισμού και πλήρους απασχόλησης, όπως ήταν ο κανόνας για τη μικρή αυτή χώρα επί δεκαετίες. …

Το σκληρό δάνειο σε δολάριο…

Ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Παρίσι διότι δεν είναι αδαής ώστε να πιστεύει ότι η χώρα του μπορεί να αγνοήσει τις μεγάλες δυνάμεις και να λάβει μονομερείς αποφάσεις χωρίς συνεννόηση με κάποιες ή με κάποια από αυτές προκειμένου να αναλάβει τον λογαριασμό. Οι «επαναστάσεις» χρειάζονται χορηγούς. Για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, τα καθεστώτα που επιβλήθηκαν στις λατινοαμερικανικές χώρες που είναι χώρες – πρότυπα για τον Πρωθυπουργό, συχνά συνοδεύονταν από την πολιτική και οικονομική υποστήριξη μεγάλης ξένης δύναμης που έρχεται να συμπληρώσει τις διευθετήσεις χρεών των διεθνών θεσμών. Είναι λοιπόν πιθανό ότι ο Πρωθυπουργός οργανώνει το σχέδιο αποχώρησης από το ευρώ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής υπονόμευσης της ευρωζώνης γιατί προσβλέπει σε μια καθαρή πολιτική και οικονομική στήριξη δύναμης ή δυνάμεων που έχουν συμφέρον να αποδυναμωθεί η Ευρώπη.

Ωστόσο, ξεχνά ότι η χώρα του είναι μάλλον μια πολυδάπανη «κτήση» για οποιονδήποτε νέο μνηστήρα. Ένας γεωπολιτικός χορηγός που θα θελήσει να αναλάβει την ευθύνη μιας τόσο ένδοξης χώρας θα πρέπει να έχει μια ατελείωτη τσέπη για να καλύψει τις ανεξάντλητες ανάγκες της παραπαίουσας οικονομίας της και να αποζημιώσει τους δυτικούς που έχουν στηρίξει τη χώρα με άφθονα κεφάλαια. Με άλλα λόγια, μια ξένη δύναμη που θα θελήσει να γίνει χορηγός της χώρας αυτής, είτε θα πρέπει να δεσμεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, είτε θα πρέπει να προχωρήσει σε ρήξη με ολόκληρη τη Δύση διακινδυνεύοντας πολλά άλλα συμφέροντά της. Κανείς δεν θα κάνει τίποτα από τα δύο. Η στήριξη θα είναι περιορισμένη. Η χώρα θα αγοραστεί φτηνά. Δεν είναι ακριβώς το οικόπεδο ανεκτίμητης αξίας που νομίζουν οι αιθεροβάμονες ηγέτες της (και ο τωρινός Πρωθυπουργός της δεν είναι ο πρώτος που διακρίνεται από φαντασιώσεις εθνικής μοναδικότητας …).

Ό,τι κι αν αποκαλύπτουν οι άρρητοι συσχετισμοί στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που μελετά ο Πρωθυπουργός, ακόμα υπάρχει λίγος χρόνος για να αποτραπεί το σαμποτάζ στη Δημοκρατία και να ματαιωθεί η διολίσθηση προς μια εθνική καταστροφή.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Η Ελλάδα και η Δημοκρατία σε κίνδυνο

 1. Έλα – Βενεζουέλα!

  Υπάρχει στην Ελληνική Κοινωνία ένα ρεύμα αντί-δυτικισμού που σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσει μία χιλιετία. Το 1054 ((με ασήμαντες αφορμές) έγινε το Σχίσμα των Εκκλησιών, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αφόρισε τον Πάπα (και αντίστροφα) και από εκείνη την στιγμή οι Δυτικοί (τότε ήταν όλοι Καθολικοί ή «Παπιστές») έγιναν για μας «όργανα του Σατανά».

  Δεν μπορούμε τώρα να φανταστούμε τι σήμαινε αυτό σε μία κοινωνία φανατικών πιστών που ταύτιζαν κράτος, έθνος και εκκλησία. Τόσο που αργότερα προτίμησαν να χάσουν την Βασιλεύουσα, παρά να ζητήσουν βοήθεια από τους Αντίχριστους. (Γνωστόν το «Κάλλιον φακιόλιον Τούρκου…» – από τον Μέγα Δούκα Νοταρά).

  Τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την Τέταρτη Σταυροφορία των Δυτικών που, αντί να ελευθερώσει την Ιερουσαλήμ από τους Μωαμεθανούς, έκανε …λάθος στο στόχο και άλωσε την Κωνσταντινούπολη – με όλα τα σχετικά παρεπόμενα: πλιάτσικο, φόνους, βιασμούς κλπ.

  Ο αντί-δυτικισμός συνέχισε να τρέφεται από την Φραγκοκρατία – πολλοί Δυτικοί πολέμαρχοι κατακτούσαν και υποδούλωναν περιοχές της Ελλάδας. Τους είδαμε σαν ξένες δυνάμεις κατοχής. (Μας άφησαν όμως …ωραία κάστρα).

  Αργότερα κάπως τα βρήκαμε. Οι φιλέλληνες μας βόηθησαν στην Επανάσταση. (Ουσιαστικά μας απελευθέρωσαν, με το Ναυαρίνο). Αλλά λίγο μετά ήρθαν οι Βαυαροί που προσπάθησαν να μας κάνουν Ευρωπαίους με το ζόρι. Εμείς όμως ούτε τους Έλληνες του εξωτερικού δεν ανεχόμασταν («ετερόχθονες») – πόσο μάλλον τους ξένους! Νέο κεφάλαιο αντί-δυτικισμού. Οι Βαυαροί απέτυχαν παταγωδώς – και ο αφελής Όθωνας, που αγαπούσε ρομαντικά την Ελλάδα, πέθανε πικραμένος.

  Το επόμενο κεφάλαιο, στον 20ο αιώνα, φέρει την υπογραφή της Αριστεράς. Η οποία μισούσε την Δύση διότι συμβόλιζε ό,τι της ήταν απεχθές: Τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον αντικομουνισμό, τον αντισοβιετισμό (τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου), τον φιλελευθερισμό. Ένα αιώνα τώρα η Αριστερά μας απεχθάνεται την Δύση. Αυτός ο αντί-δυτικισμός πήρε πολλά πρόσωπα και έγινε κυρίαρχο ρεύμα στην κοινωνία. Στην αρχή ήταν εναντίον των Άγγλων. Μετά έγινε αντιαμερικανισμός (χρόνια πρώτοι στις διεθνείς δημοσκοπήσεις). Και τώρα είναι κυρίως αντί-γερμανισμός.

  Χάρη στην κρίση, ο αντί-δυτικισμός μας έζησε νέα έξαρση: «οι τοκογλύφοι δανειστές», «οι δυνάμεις κατοχής», «οι γκαουλάιτερ» κλπ. έγιναν τα νέα αντικείμενα του μίσους. Ακολουθώντας την τάση μας να φορτώνουμε στους ξένους τις αιτίες των δεινών μας, οι περισσότεροι Έλληνες τους θεωρούν υπεύθυνους για το χάλι μας.

  Φυσικά ο αντί-δυτικισμός της Εκκλησίας μας παραμένει. Διαποτίζει ακόμα την κοινωνία. Και είναι ένα σημείο που ενώνει την (κάποτε άθεη) Αριστερά με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

  Και η Αριστερά σήμερα κυβερνάει την Ελλάδα. Ο αντι-δυτικισμός στην εξουσία. Και δείχνει φανερά την απέχθειά προς την Δύση σαμποτάροντας και κωλυσιεργώντας, παγώνοντας όλα τα σχέδια εξυγίανσης της οικονομίας μας, μην εφαρμόζοντας ούτε τις ψηφισμένες μεταρρυθμίσεις, καθυστερώντας τις αξιολογήσεις, αγνοώντας όλες τις παραινέσεις των εταίρων, βρίζοντας το ΔΝΤ και τους «τοκογλύφους», ονομάζοντας «γερμανοτσολιάδες» και προδότες όλους τους Έλληνες που υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της Ελλάδας.

  Το αποτέλεσμα; Επειδή πολλοί πια δεν μπορούν να καταλάβουν «που το πάει ο Τσίπρας», να καταφεύγουν σε απίθανα (αλλά όχι τόσο φανταστικά) σενάρια με τα όποια προσπαθούν να ερμηνεύσουν την στάση της κυβέρνησης.

  Ένα τέτοιο σενάριο έγραψε ο Παύλος Παπαδόπουλος στο Διαδικτυακό Vima.gr. Όπου δείχνει ότι το θέμα της Ελλάδας γίνεται πια πολιτισμικό. Ότι με την βοήθεια πολλών απίθανων παραγόντων (του Προέδρου την Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου και πολλών άλλων) η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον αρχαίο και νέο αντι-δυτικισμό και να βγάλει την Ελλάδα από την Δύση. Όχι μόνο από το Ευρώ, την Ε.Ε. ή το ΝΑΤΟ – αλλά από τον Δυτικό ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό χώρο γενικότερα. Αναθρεμμένος με την ιδέα ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» ο νεαρός πρωθυπουργός μας προσπαθεί να τον δημιουργήσει – και σαν υπόδειγμα για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει πάψει να ελπίζει ότι κάποτε θα αλλάξει την Ευρώπη και τον κόσμο.

  Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι, αν πετύχει, θα δημιουργήσει μία νέα Βενεζουέλα, όπου θα σφαζόμαστε για το γάλα και το χαρτί υγείας. Και θα έχουμε μόνιμο Μαδούρο, τον Τσίπρα…

  Το άρθρο του Παπαδόπουλου είναι μεγάλο αλλά πολύ ενδιαφέρον. Ό,τι πρέπει για ανάγνωσμα του Σαββατοκύριακου. Θα το βρείτε εδώ:
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=861944

  ΚΑΙ: άσχετα με το αν απορρίψετε το σενάριο Παπαδόπουλου ως φανταστικό – ο κίνδυνος της σταδιακής εξόδου μας από τη Δύση παραμένει. Συζητάμε την έξοδο από την Ευρωζώνη ή την Ε.Ε., ενώ συνεχώς διολισθαίνουμε έξω από την Δύση. Ήδη είμαστε – και δεν είμαστε – Δυτικοί. Και, είτε μας αρέσει είτε όχι, δύσκολα θα βρούμε άλλο πολιτισμό από τον Δυτικό…

  Νίκος Δήμου 17.2.17

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  ##@##Παράλληλα, κρυφοί λάτρεις του Πρωθυπουργού και εχθροί της Ευρώπης είναι σχεδόν όλοι οι Δεξιοί υπερσυντηρητικοί ιεράρχες με τις διπλές ζωές, τη στυγνή εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων (αλλά και των ηλικιωμένων με παχυλές περιουσίες …) και τα αλλεπάλληλα διαζύγια με τη λογική.

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Το χαμογελαστό παιδί του λαού (του εργολάβου για την ακρίβεια), πείθει εύκολα τον κυρ Θανάση και την κυρα Μαριγώ, αλλά και τον Μπάμπη τον κουλ και τον Σάκη τον έτσι και γιουβέτσι και την Μπίλλυ την κομμώτρια, πως αγωνίζεται για τον λαό όταν προωθεί τις πιο αντιδραστικές πολιτικές.
   Άτιμοι Εβροπέη που ζουλεύετε το Ελλαδιστάν και δεν του χαρίζετε τα δάνεια σας.

 3. Ο/Η Φώτης Κουρέλης λέει:

  11|12|2016

  http://www.iefimerida.gr/news/306639/vomva-paraskeyopoyloy-na-protimisoyme-ti-sygklisi-me-ti-hrysi-aygi-ohi-ti-rixi#ixzz4Z7ajlrdT

  ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

  Βόμβα Παρασκευόπουλου: Να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή, όχι τη ρήξη

  «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

  Ακριβώς δυο μήνες μετά:

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/paroysia-tsipra-voutsh-to-neo-vivlio-toy-nikoy-paraskeyopoyloy.4523087.html

  Φεβρουαρίου 10 2017

  Παρουσία Τσίπρα – Βούτση το νέο βιβλίο του Νίκου Παρασκευόπουλου

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.enikos.gr/society/295926/amvrosios-geia-sou-tsipra-leventi
  Αμβρόσιος: Γειά σου Τσίπρα λεβέντη
  05 Φεβ 2015


  «Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!»

  • Ο/Η Δειγματολόγιο γενναίων πράξεων λέει:


   Ο κ. Λαφαζάνης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίγεφ


   Λαφαζάνης: Ενίσχυση σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στην ενέργεια

   http://thriskeftika.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2293.html
   Πάνος Καμμένος “…είμαι παλαιοημερολογίτης…”
   Από το Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον

   http://www.efsyn.gr/arthro/amihani-i-ert-mprosta-sti-hrysi-aygi
   EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

   Αμήχανη η ΕΡΤ μπροστά στη Χρυσή Αυγή


   Στην πρόσφατη μάζωξη της Χ.Α. είχε υψωθεί και το λάβαρο της φωτογραφίας. Αριστερά, ο πιο γνωστός αετός των ναζί της Βέρμαχτ. Η Χ.Α., στον δικό της αετό, έβαλε ένα κεφάλι ακόμη (για να θυμίζει δήθεν Βυζάντιο) και παράλλαξε τη σβάστικα σε μαίανδρο

   Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
   Τον δρόμο της υπεκφυγής μέσω σύστασης επιτροπής επιλέγει δυστυχώς η διοίκηση της ΕΡΤ για το ζήτημα της προβολής των ναζιστικών εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής.

   Αυτό προκύπτει από την απάντηση του προέδρου της, Διονύση Τσακνή, στο χθεσινό δημοσίευμά μας με τίτλο: «Η ΕΡΤ επιμένει να ‘‘παίζει’’ (με) τις χρυσαυγίτικες φιέστες», το οποίο αναφερόταν στη νέα αναμετάδοση, αυτή τη φορά της γνωστής ετήσιας σύναξης εγχώριων και εισαγόμενων ναζιστών για τα Ιμια.

   Συνάντηση Τσακνή – Ιερώνυμου

   https://jailgoldendawn.com/2016/05/12/5-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87/
   jailgoldendawn / 12/05/2016
   5 χρόνια από το ρατσιστικό πογκρόμ της Χρυσής Αυγής: δήλωση των Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Σκαρμέα


   [Δημοσιοποιούμε δήλωση των Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Σκαρμέα, με αφορμή τα 5 χρόνια από το ρατσιστικό πογκρόμ της Χρυσής Αυγής και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς και την παραγραφή των πλημμεληματικών πράξεων.]

   http://www.protothema.gr/politics/article/583496/paraskeuopoulos-petaei-to-balaki-sti-dikaiosuni-gia-ti-diki-tis-hrusis-augis/
   Πώς δικαιολογεί τις καθυστερήσεις
   Παρασκευόπουλος: «Πετάει το μπαλάκι» στην πρόεδρο του δικαστηρίου για τη δίκη της ΧΑ
   01/06/2016

   http://www.patrasevents.gr/article/176122-patra-metopiki-peletidi-kivernisi-me-fonto-tin-xrisi-augi

   Πάτρα: «Μετωπική» Πελετίδη – κυβέρνησης με φόντο την Χρυσή Αυγή

   Πυρ και μανία ο Κώστας Πελετίδης με την Κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή.

   Τον περασμένο Ιούνιο ο Δήμαρχος είχε δώσει εγγραφή εντολή στις Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και στους αντιδημάρχους να αρνούνται χορήγηση στοιχείων στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και παραχώρηση χωρών του δήμου για εμφανίσεις της ΧΑ με το σκεπτικό ότι είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση.

   Ακολούθησε ερώτηση στη βουλή του Μιχάλη Αρβανίτη, την οποία απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του Πελετιδη, δικαιώνοντας έτσι με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τον βουλευτή της Χ.Α. και αδειάζοντας τον «κομμουνιστή» Δήμαρχο.

   Όμως η κυβέρνηση το…τραβάει και άλλο. Η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια (εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην ΠΔΕ) απέστειλε έγγραφο στον Πελετίδη και του διαμηνύει πως η απόφαση του να αποκλείσει τη ΧΑ δεν είναι νόμιμη.

   Μάλιστα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει από πουθενά, ότι η ΧΑ είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση κι ως εκ τούτου, θα πρέπει ο δήμος να συνεχίσει να παρέχει τις προβλεπόμενες διευκολύνσεις στη ΧΑ και τους βουλευτές της


   Μάλιστα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει από πουθενά, ότι η ΧΑ είναι ναζιστική-εγκληματική οργάνωση

 5. Ο/Η Δειγματολόγιο γενναίων πράξεων λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/nees-apeiles-o-tsabousoglou-kalei-ton-kammeno-na-sunetistei
  Nέες απειλές: Ο Τσαβούσογλου καλεί τον Καμμένο να… συνετιστεί

  Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ‘Χουριέτ’ κάλεσε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ‘να συνετιστεί’, να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του όπως λέει χαρακτηριστικά, απειλώντας πως αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορεί να διορθωθεί.

  «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς.

  Καμμένος: Οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα

  http://www.kathimerini.gr/799117/article/epikairothta/ellada/yp-paideias-plhrwnoyn-kanonika-foroys-oi–polites-evraikoy-8rhskeymatos

  Υπ. Παιδείας: Πληρώνουν κανονικά φόρους οι πολίτες εβραϊκού θρησκεύματος

  http://luben.tv/blogosphere/blogs/11487

  5 λόγοι για να μην κάνεις παρέα με τον Πάνο Κάμμενο
  …πόσο μάλλον κυβέρνηση
  25.03.2013

  Άραγε σταμάτησε ποτέ ο Πάνος Καμμένος να επιδρά στην πολιτική ζωή; Προφανώς όχι, αυτός ο φωνακλάς ακροδεξιός πολιτικός δεν έχει σταματήσει εδώ και δύο δεκαετίες να απασχολεί την κοινή γνώμη και να ταράζει την ζωή όλων μας, όπως θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει. Επειδή η σταδιοδρομία του όμως συνεχίζει δυναμικά και μάλιστα κλιμακώνεται, θα θέλουμε για λίγο να πάρουμε τον ρόλο των γονέων σας και να σας εξηγήσουμε γιατί πρέπει να αποφεύγετε τις κακές παρέες μαζί του. Για το καλό σας. Και το δικό μας.

  17 Νοέμβρη του 1995, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά, εμφανίζεται ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ανηλίκου από αστυνομικούς και “αγανακτισμένους πολίτες” (= φασίστες με πολιτικά και χωρίς νομική δικαιοδοσία). Η κοινωνική κατακραυγή είναι μεγάλη, αλλά καταφέρνουν να βρεθούν δύο συνήγοροι για τους αστυνομικούς. Ένας φυσικά είναι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος θα υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν τον έδειραν οι αστυνομικοί, αλλά τον προστάτεψαν κιόλας από τους “αγανακτισμένους πολίτες”… που δρούσαν μαζί με τους αστυνομικούς.

  7 Μαρτίου του 1996, ο Καμμένος πηγαίνει να μιλήσει σε εκδήλωση κυπριακής εθνικιστικής οργάνωσης (ΠΕΟΦ). Στον δρόμο, θα δεχθεί επίθεση με ύβρεις, φτυσίματα και κλωτσιές από ομάδα αντιεξουσιαστών που – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – φορούσαν κουκούλες. 20 ημέρες μετά, ο Καμμένος δηλώνει πως μπορεί – κάλλιστα κιόλας – να αναγνωρίσει αυτούς που του επιτέθηκαν μέσα από τις κουκούλες.

  Σε γνωστό του βιβλίο – στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω – ο Πάνος Καμμένος καταφέρεται ενάντια σε όσους υποστηρίζουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, υποστηρίζοντας ότι διαπλέκονται με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια μετά, το 1999, ο Καμμένος γίνεται θερμός υποστηρικτής του Οτσαλάν (γελώντας θα πούμε ότι “το πήρε πατριωτικά”) και συνεργάζεται με όλους αυτούς τους οποίους κάποτε στοχοποιούσε ως τρομοκράτες.

  Κι αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Όπως καταλαβαίνετε, ο Πάνος Καμμένος είναι τελείως αψυχολόγητος και το στηρίζει.

  Θα σου κλέψει τις ιδέες και θα τις πουλήσει ως δικές του

  Το 1992 κυκλοφόρησε από την «Ελληνική Ευρωεκδοτική» το βιβλίο του Πάνου Καμμένου “Τρομοκρατία: Θεωρία και Πράξη”. 20 χρόνια μετά, ένα χουντικό λείψανο ονόματι Γεώργιος Γεωργαλάς εμφανίζεται και στέλνει εξώδικο στον Πάνο Καμμένο με το οποίο δηλώνει ότι έχει διατελέσει σύμβουλός του και συγκεκριμένα ότι είναι ο πραγματικός συγγραφέας του σπουδαίου αυτού πονήματος, για το οποίο δεν έχει πληρωθεί κιόλας όπως είχε συμφωνηθεί. Ο δε λόγος που στέλνει το εξώδικο δύο δεκαετίες μετά είναι επειδή ο Καμμένος του έκανε κι άλλη παραγγελία, αυτή τη φορά μία μελέτη με θέμα την οικονομική κρίση. Το συμφωνηθέν ποσό είναι 10000 ευρώ, ο Γεωργαλάς παραλαμβάνει μόνο 2500. Το χειρότερο; Η ιστορία έρχεται στο φως απ’ τη χειρότερη εφημερίδα που κυκλοφορεί εκεί έξω. Ναι, για τη “Δημοκρατία” λέμε.

  Όπως ήδη αναφέραμε, ο Γεωργαλάς υπήρξε χουντικός. Δεν εννοούμε παθητικός υποστηρικτής, αλλά ενεργό μέλος στη θέση του υπουργού. Εύκολα θα φαντάζεται κανείς τι περιέχει λοιπόν ένα βιβλίο για την Τρομοκρατία, το οποίο μαλίστα υπήρξε και παραμένει δημοφιλέστατο στους κύκλους της ΝΔ.

  Το “Τρομοκρατία: Θεωρία και Πράξη” είναι ένα πολυσέλιδο παραλήρημα κίτρινου χρώματος. Στο σπουδαίο αυτό σύγγραμμα, ο Καμμένος αποφαίνεται ότι πίσω από την τρομοκρατική δραστηριότητα στην Ελλάδα βρίσκεται… το ΠΑΣΟΚ. Στις παράνοιες του βιβλίου – και μάλλον η πιο γνωστή κοτσάνα που εκστομίζεται μέσα – είναι ότι ο διαβόητος τρομοκράτης Κάρλος δολοφονήθηκε από την KGB. Όταν εκδόθηκε το βιβλίο, φυσικά ο Κάρλος ήταν μία χαρά ζωντανός.

  Κάνει φριχτές παρέες

  Πλην του Γεωργαλά, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στους υπόλοιπους φίλους του. Τον βλέπουμε π.χ. στο ιδρυτικό συνέδριο της “Σπίθας” του Μίκη Θεοδωράκη – του γνωστού λαϊκού “ήρωα” που υπερασπίζεται δημοσίως τον εθνικισμό και τον αντισημιτισμό – παρέα με τον Στέλιο Παπαθεμελή. Με τον Παπαθεμελή σχεδίαζε μάλιστα και κοινή εκλογική κάθοδο. Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο Παπαθεμελής έφτανε σε τέτοια επίπεδα συντηρητισμού που έβγαλε αφίσα με την οποία καταδίκαζε το δικαίωμα των γυναικών στις εκτρώσεις. Ευτυχώς πήγε άπατος.

  Αλλά και οι υπόλοιπες παρέες του στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είναι και οι καλύτερες. Μπορούμε να δούμε ιδανικά τον Παύλο Χαϊκάλη με τις γνωστές πομφόλυγες περί πατρίδος, περισσότερο σόουμαν ως πολιτικός απ’ ότι υπήρξε ποτέ ως ηθοποιός ή τον Τέρενς Κουίκ που όρμησε να υπερασπιστεί τη Χαρά Νικοπούλου, εθνικίστρια και κομματάκι μισαλλόδοξη δασκάλα που απαγόρευσε στα δίγλωσσα παιδάκια του σχολείου της να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα. Ή μπορούμε να δούμε και την περίπτωση του Γιάννη Δημαρά που έσπευσε να ταχθεί στο πλευρό της Βούλας Παπαχρήστου, δηλώνοντας μάλιστα πως ο αποκλεισμός της είναι “φασιστικός”. Δεν θέλετε να βγείτε μ’ αυτούς τους ανθρώπους έξω. Που μας οδηγεί στο τελικό point.

  http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-p-kammenos-yperaspizotan-ta-oyk
  Όταν ο Π. Καμμένος υπερασπιζόταν τα ΟΥΚ

  Το 2011, στη δίκη των αντρών της ΟΥΚ του Λιμενικού στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα που είχαν φωνάξει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 (και τότε υπήρχε μια νέα κυβέρνηση που είχε φέρει στην επικαιρότητα το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης γενιάς με το γνωστό νόμο Ραγκούση), ο Πάνος Καμμένος, βουλευτής τότε της ΝΔ, είχε προσέλθει αυτοβούλως στο Ναυτοδικείο για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των ΟΥΚ. Το δικαστήριο δεν του το επέτρεψε.

  Δεν ξαφνιάζει λοιπόν κανέναν που ο υπουργός δεν βρήκε λέξη για να καταδικάσει τα φετινά εθνικιστικά συνθήματα, τα οποία χαρακτήρισαν δημοκρατική εκτροπή και παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος, όπως επίσης το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Όλοι αυτοί ζητούν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Με δεδομένη τη στάση του υπουργού στο Ναυτοδικείο το 2011, δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσει κανέναν αν, αντιθέτως, ο υπουργός έδινε προαγωγή στους άντρες των ΟΥΚ.

  Για την ιστορία, εκτός από τον Πάνο Καμμένο, στο πλευρό των ΟΥΚ στη δίκη του 2011 είχαν εμφανιστεί δεκάδες χρυσαυγίτες, που μετέτρεψαν το Ναυτοδικείο σε χώρο φασιστικής εκδήλωσης, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προπηλακίζοντας πολίτες, τόσο έξω από το δικαστήριο όσο και μέσα.

  http://www.athensvoice.gr/politiki/karfia-fili-se-kammeno-xafnika-akoyme-gia
  «Καρφιά» Φίλη σε Καμμένο: Ξαφνικά ακούμε για εξοπλισμούς 2 δισ. ευρώ. Πού αποφασίστηκαν;
  «Άνοιγμα» σε ΠΑΣΟΚ
  18.02.2017

  http://www.iefimerida.gr/news/314986/ymnoi-kammenoy-gia-ton-tramp-eimai-ypostiriktis-toy#ixzz4Z8UoONIz

  Υμνοι Καμμένου για τον Τραμπ: Είμαι υποστηρικτής του

 6. Ο/Η Psycho λέει:

  xryshaygh.com/enimerosi/view/basileios-markezinhs-anoigma-pros-thn-rwsia-h-monh-lush-h-thesh-ths-chrushs#ixzz4Z8Vx7Lrq
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  Βασίλειος Μαρκεζίνης: “Άνοιγμα προς την Ρωσία η μόνη λύση!” – Η θέση της Χρυσής Αυγής
  Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 – 15:29

  Το άνοιγμα προς τη Ρωσία είναι η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα. Αυτό υποστηρίζει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο Έλληνας με τη διεθνή ακαδημαϊκή και επιστημονική καριέρα. Υποστηρίζει πώς ο μόνος ηγέτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και επικρίνει σφόδρα τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση σήμερα στη χώρα μας. «Υπάρχει έλλειμμα ηγετών. Αυτοί που έχουμε είναι υποταγμένοι σε ξένα συμφέροντα», επισημαίνει και προσθέτει πώς «πώς είναι μοναδικό φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία μία κυβέρνηση να χτυπά τη δική της τάξη».
  Ο κ. Μαρκεζίνης υποστηρίζει πώς ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα είναι η στροφή προς τη Ρωσία.

  http://www.parapolitiki.com/2012/05/blog-post_1052.html
  Χρυσή Αυγή: Ιδανικός για πρωθυπουργός ο Βασίλης Μαρκεζίνης

  http://www.iefimerida.gr/news/154498/a%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82#ixzz4Z8WZMJRQ

  ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
  Aποκάλυψη: Ο Βασίλης Μαρκεζίνης είναι πίσω από το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα [εικόνες]

  http://kokkinometerizi.blogspot.gr/2013/12/o.html
  Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013
  Συνάντηση Β. Μαρκεζίνη – Τσίπρα: O κοινός φιλορωσικός αγώνας του «σερ» με ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσή Αυγή

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%9F-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/2.94437

  29/06/2014 06:54 53 ΣΧΟΛΙΑ
  Ο Τσίπρας και ο Μαρκεζίνης

  Μαθαίνω ότι τακτική επικοινωνία έχει ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα…Ο νεαρός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός έχει ρίξει γέφυρες στον Μαρκεζίνη, τον οποίο θεωρεί «σοφό» και «γκουρού» επί διεθνών και διπλωματικών θεμάτων…

  http://www.iefimerida.gr/news/189233/oi-financial-times-katigoroyn-kotzia-kai-kammeno-oti-ehoyn-sheseis-me-akrodexioys-kai#ixzz4Z8YN8WMA

  Οι Financial Times κατηγορούν Κοτζιά και Καμμένο ότι έχουν σχέσεις με ακροδεξιούς και δισεκατομυριούχους Ρώσους -Ανυπόστατο, απαντά ο ΥΠΕΞ

  http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708×320/public/ft708.png?itok=0Pi6190g

  http://www.iefimerida.gr/news/190550/die-zeit-diktyo-tis-rosias-stin-ellada-ta-700-kayta-mail-poy-perigrafoyn-tis-stenes#ixzz4Z8XfdKpE
  ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

  Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

  Τα Mails ρίχνουν φως στις επαφές που δημιουργούν Ρώσοι ιδεολόγοι του αντιευρωπαϊσμού με μεμονωμένους πολιτικούς της χωρών-μελών της ΕΕ. Ψηλά στη λίστα των καλεσμένων βρίσκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, του νέου υπουργού Αμυνας στην Αθήνα, ηγέτη του λαϊκίστικου δεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

  Από την πλευρά του ο Dugin, είναι ένα είδος γκουρού του νέου επιθετικού ρωσικού ιμπεριαλισμού, με απόκρυφα γεωπολιτικά οράματα για μία ρωσική κυριαρχία από την Ασία έως την Ευρώπη, σε αντίστιξη στον μισητό φιλελευθερισμό της Δύσης. Η επιρροή που έχει στον Πούτιν και στην διαμόρφωση της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι αμφιλεγόμενη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Dugin έχει καταφέρει να αποκτήσει συνεργάτες και ομοϊδεάτες παγκοσμίως.

  Για την Γερμανία ο Ντούγκιν συμπεριλαμβάνει τον δημοσιολόγο Jürgen Elsässer. Για την Ελλάδα, υπάρχουν τρεις άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η μόνη αναφορά στα e-mails, εκτός από τις επαφές με τους Eλληνες Ακροδεξιούς και τον Καμμένο, όπου εμφανίζεται ως δυνητικός εταίριος και ο σημερινός πρωθυπουργός.

  Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

  Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.

  Ο Κωνσταντακόπουλος ενημερώθηκε επίσης τον Οκτώβριο 2014 για το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Καμμένος έμεινε εξαιτίας του εν λόγω γάμου στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από ένα e-mail από τον Κωνσταντακόπουλο στον Gawrisch. Λίγο πριν την τελετή εμφανίσθηκε ο Καμμένος σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ «ενθουσιώδης», και ζήτησε να υπάρξει «μια τακτική συνεργασία», γράφει ο Κωνσταντακόπουλος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος στον Gawrisch αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει με το «μικρό» τώρα. Αν πράγματι ο Καμμένος επειδίωξε αυτή την επαφή είναι ασαφές. Μετά τις τελευταίες εκλογές η ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον Καμμένο.

  http://www.iefimerida.gr/news/267002/oi-lykoi-tis-nyhtas-toy-poytin-marsaroyn-gia-agio-oros#ixzz4Z8YiKEzF
  Οι «λύκοι της νύχτας» του Πούτιν μαρσάρουν για Αγιο Ορος

  http://www.topontiki.gr/article/28503/ta-hrysa-desma-toy-igoymenoy-efraim-me-ton-poytin
  16.1.2012
  Τα «χρυσά δεσμά» του ηγούμενου Εφραίμ με τον Πούτιν…

  Την περίοδο της πρώτης τους γνωρι­μίας έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της δημι­ουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκο­ρωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρί­κους (Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) και με το Άγιον Όρος σε περίπτωση που προχωρούσε το σχέδιο να μεταμορφω­νόταν σε ένα είδος ορθόδοξου Βατικα­νού, που θα διεμβόλιζε, θα περικύκλω­νε και θα εκτόπιζε από τα «πρωτεία» της Ορθοδοξίας το Οικουμενικό Πατριαρ­χείο Κωνσταντινουπόλεως.

  Τα ιδρύματα, ο Εφραίμ, ο Πούτιν και η ελληνική διαπλοκή

  Μια διαφορετική διάσταση της σχέσης του Εφραίμ με το Κρεμλίνο δίνει η μηνιαία ρωσική εφημερίδα «Σο-βερσένο Σεκρέτνο»

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο – τον οποίον στον Άθω αποκαλούν «κύριο Γιώργο» –, που είναι πρόεδρος της Ρωσικής Αθωνικής Εταιρείας, δι­ατηρεί στενές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ – τον υποδέχτηκε μάλιστα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πε­τρούπολης μαζί με τον Πούτιν, παρότι η Ζώνη της Θε­οτόκου μεταφέρθηκε στη Ρωσία με πρωτοβουλία του «ανταγωνιστικού» Ιδρύματος Ανδρέα του Πρωτοκλή­του.

  Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται πως ο γιος του Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, Αλεξέι, εργάζεται στην εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία κατασκευάζει τη βιο­μηχανία ανακύκλωσης έξω από την Αγία Πετρούπο­λη.

  Η εφημερίδα με πωλήσεις 650.000 αντιτύπων χλευ­άζει τις διδαχές του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για πνευμα­τική εργασία, καθώς δεν αμφισβητεί την ανάμειξή του στις αμφιλεγόμενες ανταλλαγές ακινήτων και τη συμμετοχή του σε διάφορες κερδοσκοπικές επιχειρή­σεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιχειρηματία με πείρα, που πουλάει και παραποιημένα κειμήλια.

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη, να τα βρούμαι βραι κουτά λέει:

  http://newpost.gr/parapolitika/320564/o-theodwros-karypidhs-h-xrysh-aygh-h-nerit-kai-oi-ebraioi

  Ο Θεόδωρος Καρυπίδης… η Χρυσή Αυγή, η ΝΕΡΙΤ και οι Εβραίοι

  «Κληρώνει» για την υποψηφιότητα Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ

  Σε προπαγάνδα των ΜΜΕ αποδίδει την επίθεση που δέχτηκε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης επισημαίνοντας πως οι κοινές στοχεύσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ αφορούν στην ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων.

  Η υποψηφιότητα ωστόσο του κ. Καρυπίδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο από μια παλαιότερη δήλωσή του για τη Χρυσή Αυγή όσο και για αντισημιτικές θέσεις που φέρεται να είχε εκφράσει μέσα από το facebook.

  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/enas-%C2%ABstratilatis%C2%BB-stin-aristera-toy-dimitri-psarra

  Ένας «Στρατηλάτης» στην Αριστερά. Του Δημήτρη Ψαρρά

  Όποιος αμφιβάλλει για την εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ας ρίξει μια ματιά στους ανθρώπους που συνωθούνται στις πύλες της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικώντας την είσοδό τους στις τάξεις της. Πρόκειται για ποικίλα στελέχη του «βαθέος κράτους», τα οποία εσχάτως εμφανίζονται ως φανατικοί οπαδοί της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εχουν εγκαίρως αντιληφθεί το λαϊκό ρεύμα που ωθεί τoν ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και προσφέρονται ως «ειδικοί» να παράσχουν όποια υπηρεσία τούς ζητηθεί.

  Το δικό μας ενδιαφέρον προκάλεσε ο δεύτερος εισηγητής, ο Κώστας Γρίβας, «αμυντικός αναλυτής, διδάκτορας γεωπολιτικής», σύμφωνα με την αναγγελία της εκδήλωσης και απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε μέλος της «Επιτροπής Αμυνας» που συνέταξε το πρόγραμμα. Η έκπληξή μας συνίσταται στο ότι ο κ. Γρίβας είναι εδώ και καιρό θιασώτης της πιο ακραίας αντιμεταναστευτικής ρητορικής, ενώ έχει επανειλημμένα αρθρογραφήσει εναντίον κάθε μορφής «αντιρατσισμού».

  Θα αρκούσε να αναφερθεί εδώ το γεγονός ότι χάρη σ’ αυτές τις απόψεις του φιλοξενείται με διθυραμβικά σχόλια από το σύνολο του ακροδεξιού Τύπου, ενώ δεν παραλείπει να δίνει συνεντεύξεις στο γνωστό εβδομαδιαίο «αδελφάκι» της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», τον υποστηρικτή της χούντας «Στόχο», αλλά και στον «Ελεύθερο Κόσμο» ή το περιοδικό «Patria» του πρώην υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/dhmhtrhs-papaggelopoylos-apo-thn-antitromokratikh-kai-thn-eyp-toy-karamanlh-sthn-pataksh-ths-diafthoras.3679064.html

  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ του Καραμανλή, στην πάταξη της διαφθοράς
  Σεπτεμβρίου 23 2015

  http://www.parakato.gr/2015/01/blog-post_609.html

  Ο Γιάννης Ρουμπάτης -πρώην βαστάζος του Αντρέα και του Κοσκωτά …νέος διοικητής της ΕΥΠ …

  https://roides.wordpress.com/2016/08/30/30aug16/
  Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά

  http://www.skai.gr/news/greece/article/284788/apofulakizetai-o-ilias-kasidiaris-/
  Αποφυλακίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης
  Την αποφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε το συμβούλιο Εφετών που έκρινε την παράταση ή μη της προσωρινής του κράτησης για ένα ακόμα εξάμηνο.

  Δημοσίευση: 01/07/2015

  Το Δικαστικό Συμβούλιο, ένα χρόνο μετά την προφυλάκιση του βουλευτή για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής αποφάσισε πως «η κατά νόμον βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης» και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών διέταξε την αποφυλάκισή του. Αυτή μπορεί να γίνει και σήμερα.

  https://www.thepressproject.gr/article/104728/Thauma-Dakrusan-oi-forologikoi-elegxoi-sto-Agio-Oros
  21 Δεκεμβρίου 2016
  Θαύμα: Δάκρυσαν οι φορολογικοί έλεγχοι στο Άγιο Όρος
  Μια διακομματική τροπολογία που περιέχει νέες φορολογικές διευκολύνσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο τον έλεγχο του κράτους στα οικονομικά στοιχεία του Αγίου Όρους εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Χωρικό Σχεδιασμό.


  Την τροπολογία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Π.Σκουρολιάκος), της ΝΔ (Θ. Μπούρας), των ΑΝΕΛ (Γ.Λαζαρίδης), του ΠΑΣΟΚ (Α.Λοβέρδος) και της Ένωσης Κεντρώων (Γ.Σαρίδης).

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2016/05/30/30may16/

  Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ

  [Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]

 9. Ο/Η Mimi metallurgico λέει:

  http://thecaller.gr/callers-choice/sokari-o-logografos-tou-tsipra-o-mikros-pou-theli-na-gini-autokratoras/

  «Σοκάρει» η αποκάλυψη του πρώην λογογράφου του Τσίπρα! «Θέλει αλλαγή πολιτεύματος για να γίνει αυτοκράτορας»

  27 Ιουνίου 2016
  Γράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος

  «Θα τους ταράξω στις εκλογές και στα δημοψηφίσματα όπως έκανε ο Τσάβες» είπε ο Ελλην Ηγεμών («Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» τον έχουν αποκαλέσει ορισμένοι υπερόπτες αντίπαλοί του…). Η εκμυστήρευση έγινε πολύ πριν από το δημοψήφισμα του Brexit, πριν ακόμη και από το ελληνικό δημοψήφισμα, στην αρχή της πρωθυπουργίας του, σε έναν εξ απορρήτων συνομιλητή του. «Να προσέξεις γιατί άλλο είναι τα σώβρακα και άλλο οι γραβάτες…» ήταν η απάντηση που εισέπραξε. Ο συνομιλητής του εκκολαπτόμενου εξουσιαστή ήθελε με αυτή την παραστατική παρομοίωση να μεταδώσει το μήνυμα ότι ο «τσαβισμός» δύσκολα εισάγεται αυτούσιος από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα. Ο γελαστός ηγεμών όμως, ακολουθώντας το παράδειγμα του καθεστώτος Τσάβες (και Μαδούρο…), δεν γνωρίζει από γραβάτες και έτσι μάλλον δεν πτοείται από τέτοιες προειδοποιήσεις. Περίπου την ίδια εποχή που έγινε αυτός ο διάλογος εξελισσόταν η διαπραγμάτευση-περίγελος με βάση τη θεωρία της σύγκρουσης της χώρας με τον τοίχο (!), την οποία είχε αναπτύξει μια… ελληνική θεότητα των «ψυχιατρικών οικονομικών» που το επώνυμό της περιέχει (ίσως όχι τυχαία…) σαφή αναφορά στην ύπαρξη των UFO.

  Καθώς λοιπόν τον χειμώνα και την άνοιξη του 2015 προχωρούσε η συσσώρευση εθνικής ζημίας (σύμφωνα με την πρόσφατη εκτίμηση Ρέγκλινγκ…) ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εξαέρωση των συσσωρευμένων θυσιών πέντε ετών και τη διαγραφή των προσδοκώμενων κερδών των δύο επόμενων (δηλαδή μιλάμε για 10.000 ευρώ για κάθε πολίτη…), ο νεοφώτιστος ηγέτης, στο περιθώριο μιας σύσκεψης στο γραφείο του, ευρισκόμενος σε εξουσιαστική αταραξία, εκμυστηρεύθηκε σε κορυφαίο υπουργό του.
  – Εχω μια ιδέα που θέλω να συζητήσουμε.
  – Πείτε μου, κύριε Πρόεδρε.
  – Θα μπορούσαμε να ξαναγράψουμε ολόκληρο το Σύνταγμα από την αρχή;
  – Αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορεί να το κάνει η Βουλή. Υπάρχουν κανόνες μέσα στο ίδιο το Σύνταγμα που υπαγορεύουν με αυστηρότητα την αναθεώρησή του…
  – Το ξέρω… Αλλά δεν θα ήταν γοητευτικό αν το κάναμε;
  Πόσο «γοητευτικό» είναι μια χώρα να διακινδυνεύει εθνική καταστροφή και διάλυση των θεμελίων της οικονομίας της στο όνομα μιας ανύπαρκτης και προσχηματικής διαπραγμάτευσης και ο επικεφαλής της να αναζητεί «πατέντες» για να κάνει bypass στον Κοινοβουλευτισμό και να προκαλέσει μετάλλαξη στο θεμέλιο της Δημοκρατίας, δηλαδή το Σύνταγμα; Και με ποιον σκοπό; Πρόκειται απλώς για ένα αφελές παίγνιο ή για το ψυχρό (αλλά και βαθιά παράδοξο) σχέδιο εδραίωσης μιας μονολιθικής εξουσίας σε μια χώρα που μέσα στο επόμενο έτος θα έχανε ό,τι είχε απομείνει από την κυριαρχία της επί των εσόδων, των δαπανών, των συνόρων και της περιουσίας της;

  Prothipourgara μιλάει όλη η Ευρώπη για σένα

  Όχι στα χαράτσια

 10. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η σύγκρουση που λάμβανε χώρα στο παρασκήνιο και αρχίζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής, δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο, δηλ. ανάμεσα στην δραχμή ή ευρώ. Νομίζω πως είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι από την μία πλευρά, η προοπτική για μία Ελλάδα του πολιτισμού και μίας άλλης πολιτικής που θα την βγάλει από το φοβερό αδιέξοδο της. Πολιτική και πολιτισμός, αποτελούν ένα και αυτό και δεν νοούνται ξεχωριστά και όταν αντιπαρατίθενται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή και βαρβαρότητα. Και από την άλλη, η συνένωση και σύμπλευση διαφόρων πολιτικών δυνάμεων από την άκρα Δεξιά έως την άκρα αριστερά, μαζί με «το διεφθαρμένο ράσο», που με το πρόσχημα της επιστροφής στην δραχμή, εργάζονται άλλοτε μεθοδικά και άλλοτε σπασμωδικά, να οδηγήσουν την χώρα σε μία κατάσταση ανάλογη μ’ αυτήν που θα εξασφαλίσει την πολιτική επικράτηση τους. Παρ’ όλες τις διαφορές τους, έχουν κάποια κοινά σημεία, που είναι η αδιαφορία για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για αυτήν την δύσμοιρη χώρα, την απέχθεια προς τον δυτικό πολιτισμό, την αντιπάθεια προς την Ευρώπη, την ροπή προς την παράνοια και την μετάθεση των ευθυνών και σ’ αυτήν την περίπτωση κυρίως στους «κακούς» Ευρωπαίους. Ολες οι πρακτικές τους και τα ιδεολογήματα τους, σε πολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο, είναι προιόντα της Ανατολής και ουδεμία σχέση έχουν με τον λεγόμενο Δυτικό (Ευρωπαικό) πολιτισμό και πολιτική. Εχω την άποψη όμως, ότι όλο αυτό ξεφεύγει από στενό πλαίσιο αντιπαράθεσης ως «ελληνικού προβλήματος» και αφορά συνολικά την Ευρώπη. Η χώρα μας ενδεχομένως να αποτελέσει τον Δούρειο ίππο από τον οποίο θα εξέλθουν όλες οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και θα στραφούν εναντίον της γηραιάς ηπείρου. Αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό από τους περισσότερους ευρωπαίους, όπως και τις πολιτικές ηγεσίες τους, οι περισσότερες των οποίων στην καλλίτερη περίπτωση, αποτελούνται από μετριότητες. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Κάτι τέτοιο λειτουργεί σαν παγίδα, Το πρόβλημα είναι, αν θα εξελιχθεί η ΕΕ μέσα σ’ αυτό που είναι, αλλά και κάτι καινούργιο που ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται. Πηγή έμπνευσης, η ίδια. Πολιτισμός, ισονομία, δικαιοσύνη, παιδεία, επαναξιολόγηση της οικονομικής πρακτικής, αλληλεγγύη και όχι μια ένωση όπου θα κυριαρχούν κάποιες ισχυρές οικονομίες που διαρκώς θα πρέπει να ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες φτωχές χώρες της. Ειδάλλως, η ΕΕ, είτε θα διαλυθεί σε εξ ων συνετέθη είτε θα μετατραπεί σε επακριβές είδωλο των ανατολίτικων ιδεολογημάτων, τα οποία την έχουν προ πολλού γοητεύσει.
  Πριν αρκετό καιρό, έγραψα εδώ, σ’ αυτό το κατά την γνώμη μου ξεχωριστό μπλογκ, μία άποψη- προειδοποίηση που ειπώθηκε πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια, την οποία επαναλαμβάνω και τώρα: » Στο εξαντλημένο αίμα του Ευρωπαίου ρέει το δηλητήριο που άντλησε από την Ασία και την ασιατική σκέψη, την άπραγη, την φοβισμένη, την φοβούμενη τον άνθρωπο, τη σκέψη εκείνη που δημιουργήθηκε στην Ανατολή κάτω από αξιοθρήνητες συνθήκες ύπαρξης και την κατάντησε δούλη και ήδη αιχμαλώτισε και την δύναμη της Ευρώπης». Χέρμπερτ Ουέλς, 1906 Λονδίνο

 11. ας έχουμε αυτό και μόνο, στο νου μας…

 12. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/otan-o-burwn-poludwras-zitouse-sunergasia-me-ti-xrusi-augi

  Οταν ο Βύρων Πολύδωρας ζητούσε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

  https://pitsirikos.net/2016/10/%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9/#ixzz4ZA6vPfT6

  Τον Πολύδωρα προτείνει η κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν μπορούσε
  29 Οκτ, ’16 1:08 ΜΜ

  Η κυβέρνηση προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, γιατί ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι απασχολημένος αυτή την εποχή και αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

 13. Ο/Η Παρασκαιβώπουλως της Δεικαιωσείνεις λέει:

  «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

  Πηγή: Βόμβα Παρασκευόπουλου: Να προτιμήσουμε τη σύγκλιση με τη Χρυσή Αυγή, όχι τη ρήξη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/306639/vomva-paraskeyopoyloy-na-protimisoyme-ti-sygklisi-me-ti-hrysi-aygi-ohi-ti-rixi#ixzz4ZAUaVm4J

 14. Ο/Η Ζήτω η εθνικά υπερήφανη πτώχευση λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/133968

  Σατανικά δολοπλόκοι ή απλώς αστρονομικά ανίκανοι; Όποιος δε θέλει να σε σώσει, δέκα μέρες παριστάνει ότι διαπραγματεύεται

  Με έχει τσακίσει κι αυτή η δίαιτα ρε γαμώτο αλλά πώς θα έβγαινα στην TV για το διάγγελμα;

  Aπό τον aNameToCome

  Με τις ημερομηνίες της αξιολόγησης να χάνονται η μία μετά την άλλη, βρισκόμαστε πάλι σε ένα τεράστιο φιδάκι που μόλις φέραμε ασόδυο και πέσαμε στο νταμάκι με τον πύθωνα γυρνώντας κατευθείαν στο καλοκαίρι του 2015. Μια δήθεν δραματική και μαχητική διαπραγμάτευση όπου η κυβέρνηση αγωνίζεται να μην εφαρμόσει ό,τι έχει ήδη συμφωνήσει πετώντας μονίμως την μπάλα στην εξέδρα και καλώντας εμάς, τους ψηφοφόρους δηλαδή, να την φέρουμε πίσω σαν καλά και υπάκουα παιδιά που είμαστε. Οι συζητήσεις για Grexit αναζωπυρώνονται, σιγά σιγά η δραχμούλα μπαίνει πάλι στην κουβέντα και οι καταθέσεις στις τράπεζες μειώνονται παρά τα capital controls που κλείνουν όπου να’ναι δύο χρόνια. Ναι, αυτά τα capital controls που θα κρατούσαν λίγες μέρες, μετά κάποιες εβδομάδες, μετά λίγους μήνες και τα οποία κανείς πια δεν αναρωτιέται καν πότε θα αρθούν. Και πώς να αρθούν όταν τον τελευταίο μήνα οι καταθέσεις μειώθηκαν 2,5 δις; Αν συνεχίσουμε με αυτές τις αλλεπάλληλες επιτυχίες, το πιθανότερο είναι να μειωθεί το ποσό της ανάληψης που μπορούμε να κάνουμε το μήνα. Θρίαμβος! Και αναρωτιέται κανείς, είναι δυνατόν η κυβέρνηση να είναι τόσο ανίκανη; Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι κάνουν; Είναι απλά ένα μάτσο χαβαλέδες που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα; Μπορεί να είναι τόσο βλαμμένοι που να πιστεύουν ακόμη τα νταούλια που θα χόρευαν οι αγορές και το ότι οι δανειστές θα μας παρακαλούσαν για να μας δανείσουν;


  Τι κακό είναι να έρθω στη σουίτα προέδρου ΠΑΕ με γνωστές επαφές με τη ρωσική ολιγαρχία εν μέσω της διαπραγμάτευσης για να δω ένα ματσάκι;

  Είμαι πλέον πεπεισμένος, η κυβέρνηση δε θέλει και ούτε ήθελε ποτέ καμία συμφωνία, το μόνο που θέλει είναι να κάνει τον Έλληνα να εκνευριστεί με τους εταίρους. Δεν τους ενδιαφέρει τι και πόσο ζημιά προκαλούν στην οικονομία, όσο μπορούν να κωλυσιεργούν χωρίς να κοπεί εντελώς το οξυγόνο, θα το κάνουν. Και αν ο ασθενής πάθει εγκεφαλική βλάβη από την έλλειψη οξυγόνου χωρίς να πεθάνει, τόσο το καλύτερο: όσο πιο ηλίθιος και εξαθλιωμένος ο ασθενής, τόσο πιο εύκολα διαχειρίσιμος. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει αρχίσει να κυκλοφορεί και η πιθανότητα ενός ακόμα δημοψηφίσματος που θα θέτει το ερώτημα που ήθελε από την αρχή να θέσει ο ΓΑΠ: Θέλετε ρε βόδια να παραμείνετε στο Ευρώ ή να γυρίσουμε στο εθνικό πατσαβούρι που εμείς θα το λέμε νόμισμα; Μόνο που αν το δημοψήφισμα γινόταν τότε, το αποτέλεσμα θα ήταν δεδομένο, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα ψήφιζαν υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και θα καθαρίζαμε για πάντα αφού ο λαός θα είχε πάρει θέση και μερίδιο ευθύνης στις αποφάσεις, ενώ τώρα με την οργή που έχει καταφέρει δολίως να συμπυκνώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έκβαση ενός τέτοιου δημοψηφίσματος είναι μάλλον αβέβαιη. Λέγεται μάλιστα ότι αύριο ο Αλέξης θα απευθύνει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό όπου πιθανώς να ανακοινώσει ένα τέτοιο δημοψήφισμα παρότι το Μαξίμου το διαψεύδει και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι διασπείρει ψευδείς ειδήσεις. Θα το κάνει ή είναι ένας ακόμη από τους γνωστούς διαπραγματευτικούς ελιγμούς που έχουν φέρει τα εκπληκτικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε; Θα μου πεις, αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο ο Τσίπρας, γιατί δεν το έκανε το καλοκαίρι του 2015 με το πρώτο δημοψήφισμα; Δεν ξέρω, ίσως ήθελε απλώς να ξεφορτωθεί τους Λαφαζανικούς που ήταν και η μόνη εσωκομματική αντιπολίτευση που είχε. Ίσως απλώς κώλωσε όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος της καταστροφής και να αντιλήφθηκε ότι δεν είχε πορώσει αρκετά το λαό ενάντια στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι τόσο πολύ που να του συγχωρέσουν την πείνα και την κατάντια που συνεπάγεται ένα Grexit. Ίσως απλώς να βαριόταν και να ήθελε να πάει διακοπές, τι να σου πω και ‘γω, δεν ξέρω. Είναι δυνατόν αυτοί οι τύποι να έχουν καταστρώσει ένα τόσο σατανικό σχέδιο για να μας κάνουν Βενεζουέλα; Δεν πίστευα ποτέ ότι έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τίποτα, απλώς προσπαθώ και εγώ να εξηγήσω πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι τόσο πολιτικά και στρατηγικά καθυστερημένος.

 15. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/570283/deite-ti-grafei-simera-o-proxenitis-tou-psuhari-ston-tsipra-kai-proin-logografos-tou-prothupourgou/

  14/04/2016
  Δείτε τι γράφει ο «προξενητής» του Ψυχάρη στον Τσίπρα και πρώην λογογράφος του πρωθυπουργού

  «Ο Στρατός θα βγει στους δρόμους και θα εγγυηθεί την ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πάνος Καμμένος με τη γνωστή σιγουριά που τον διακρίνει.

  – «Δεν θα χρειαστεί ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία», είπε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, τότε υπουργός Υποδομών. «Ο λαός θα μπει μπροστά στη ΔΕΗ, ο λαός θα μπει μπροστά στον ΟΤΕ, ο λαός θα προστατεύσει τη χώρα».

  – «Τίποτα από αυτά δεν θα χρειαστεί», καθησύχασε περιχαρής όπως πάντα ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. «Θα τυπώσουμε IOUs και δεν θα σημειωθεί καμία αναστάτωση».

  – «Τα IOUs χρειάζονται πολύ χαρτί και πολύ χρόνο….», απάντησε σαν να μονολογούσε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αποστασιοποιημένος, αμυντικός, μελαγχολικός κοιτάζοντας τα χαρτιά του.

  ..Ο αμίλητος σκηνοθέτης

  Ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα. Παρακολουθούσε διερευνητικά. Όπως και κάθε άλλη φορά, έμοιαζε σαν να παρακολουθεί τη συζήτηση από έναν τηλεοπτικό δέκτη. Συμμετείχε χωρίς να είναι «εκεί». Όπως επιβεβαιώνουν πολλοί υπουργοί, ο Πρωθυπουργός μοιάζει στις πολύωρες συσκέψεις σαν να βρίσκεται σε μια δική του πραγματικότητα, κοντινή, αλλά διαφορετική από τη δική τους. Δεν είναι αφηρημένος, αντίθετα είναι έντονα παρών, αλλά δεν δείχνει να εμπλέκεται συναισθηματικά, ούτε εκφράζει γνώμη. Αυτό το «στυλ» κάνει πολλούς να νομίζουν πως δεν έχει άποψη και πως παρασύρεται από τον έντονο χαρακτήρα και την ωμή αποφασιστικότητα του κ.Ν. Παππά, του παντοκράτορα του σαλονιού του πρώτου ορόφου του Μεγάρου Μαξίμου, του χώρου αριστερά της σκάλας, ενός χώρου με τοίχους σε απαλά γαλάζια χρώματα και υπόλευκους καναπέδες δεκαετίας ’70 που είχε φιλοξενήσει το feng sui γραφείο του Θοδωρή Ρουσόπουλου (2004 – 2008), αλλά και τους απογευματινούς καφέδες της Δήμητρας Λιανή (1993 – 1995). Αυτό το φορτισμένο σαλόνι φιλοξενεί σήμερα τον υπουργό που δεν διστάζει να απαντά απότομα και «χύμα» στον καλό φίλο και προϊστάμενό του, όταν διαφωνεί μαζί του, εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους και διαταράσσοντας τα «κύματα» που διατρέχουν την ατμόσφαιρα.

  Η αλήθεια όμως, μια αλήθεια που ελάχιστοι έχουν κατορθώσει να διακρίνουν, είναι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο αμίλητος σκηνοθέτης της πραγματικότητας, όχι μόνο του Γραφείου του, αλλά επίσης της κυβέρνησης και (εν πολλοίς) και της χώρας. Διαχειρίζεται υπομονετικά τις εντυπώσεις που προκαλεί στους συνεργάτες του, στο κόμμα και στον λαό μιλώντας αμφίσημα, ελάχιστα, στρεψόδικα ή καθόλου. Διαχειρίζεται τις εντυπώσεις που εκείνος υποβάλλει έτσι ώστε να «αναπλάθει τα πράγματα» στο σχήμα που αυτός θέλει. Σύντομα οι εξελίξεις αποκρυσταλλώνονται με τρόπο φυσικό και οι συνεργάτες του, οι υπουργοί, οι συνομιλητές, οι πολίτες πιστεύουν ότι εκείνοι τις αποφάσισαν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι αυτός τους επηρέασε, ότι αυτός σκηνοθέτησε τις μεταβολές που «αποφάσισαν». Τους αφήνει όλους να πιστεύουν, από τον «πραγματικό Πρωθυπουργό» κ. Παππά ως τον «ρωμαίο συγκλητικό» κ. Κοτζιά, ότι εκείνοι είναι οι ισχυροί, ότι εκείνοι είναι τα μυαλά, ότι εκείνοι τον επηρεάζουν, ότι εκείνοι τον ελέγχουν. Μέχρι που φτάνει μια ημέρα που οι «πανίσχυροι» χάνουν τη θέση τους (και έχουμε πολλά παραδείγματα ήδη αυτούς τους 15 μήνες γι’ αυτό κακώς διολισθαίνουν σε αλαζονεία ορισμένοι…).Και μάλιστα ο κ. Τσίπρας δεν έχει ποτέ διαπληκτιστεί με εκείνους που εξαφάνισε, δεν έχει ποτέ συγκρουστεί, δεν έχει ποτέ αλλάξει το εφηβικό χαμόγελο με το οποίο τους υποδεχόταν.

  «Δεν θυμώνει με κανέναν από εμάς και δεν έχει αντιδικήσει με κανέναν από εμάς, όχι γιατί δεν έχει το θάρρος, τις γνώσεις και τις πεποιθήσεις, όχι γιατί είναι άβουλος, ανεπαρκής ή δειλός, αλλά γιατί μας θεωρεί όλους χρήσιμους και αναλώσιμους ταυτόχρονα, άρα γιατί να θυμώσει μαζί μας όταν ξέρει ότι η ημερομηνία λήξης του καθένα μας θα έρθει από μόνη της;», παρατηρεί μιλώντας υπό συνθήκες εχεμύθειας προς «ΤΟ ΒΗΜΑ» πρόσωπο που έχει «διαβάσει» τον Πρωθυπουργό σε άπειρες άτυπες συσκέψεις, κλειστές μυστικές συναντήσεις και συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Κάπως έτσι ο κ. Τσίπρας, αθόρυβα, αθέατα, σαν ένας αόρατος άνθρωπος που μετακινεί τα αντικείμενα σε ένα σαλόνι ανυποψίαστων ανθρώπων, όχι μόνο ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά μεταλλάσσει την κοινή γνώμη και την οδηγεί αργά και σταθερά στη ρήξη με την Ευρώπη. Προτού όμως αναλύσουμε περισσότερο αυτή τη στρατηγική του, ας δούμε το υπόβαθρο επάνω στο οποίο μπόρεσε να αναπτυχθεί.

  Ο κύκλος της εξαπάτησης

  [……….]

  Σύμφωνα με μία αξιόπιστη διήγηση, ο Πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να μην συμβιβαστεί αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι δεν είχε εξασφαλίσει κεφάλαια για τη υποστήριξη της δραχμής από καμία τρίτη χώρα (Ρωσία, Κίνα, Ιράν…). Εκείνο που τον απέτρεψε ήταν ένας συνεργάτης του που του παρουσίασε ψύχραιμα και νηφάλια τις ποινικές ευθύνες που θα είχε εάν κάτι πήγαινε στραβά, αν το «πείραμα» οδηγούσε στην ανατροπή του από την εξουσία και αν οδηγούνταν σε Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Τότε προφανώς σκέφτηκε ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Ότι πρέπει να περιμένει. Φέτος, εάν το ερώτημα τεθεί ολοκληρωμένο, έντιμα και νηφάλια στον λαό, ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει καμία απολύτως ποινική ευθύνη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Η ευθύνη θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον λαό…

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Είναι δυνατόν να έχει ο πρωθυπουργός, όλες αυτές τις ικανότητες; Μου κάνει εντύπωση.. Μήπως, επειδή είμαστε ανίκανοι να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τους λόγους, που όλοι μας παρακολουθούμε την σταδιακή αποσάθρωση της χώρας, σαν υπνωτισμένοι και αποχαυνωμένοι, λες και είμαστε σε πνευματικό κώμα (ή μήπως ήδη είμαστε), μ’ αποτέλεσμα να του προσδίδουμε ικανότητες που ούτε καν έχει; Το σίγουρο είναι ότι σχεδόν κάθε λογής πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες ιδεολογικές δυνάμεις, εγκλωβισμένες μέσα στην αμάθεια και τα αδιέξοδα τους, επιχειρούν έστω και δειλά στην αρχή, να εκμεταλλευτούν την έμμονή των πολιτών για αποδιοπομπαίο τράγο -φταίνε οι ευρωπαίοι- και να ενωθούν στην βάση μίας πλατφόρμας, με σημαία, την απόρριψη της Ευρωπαϊκής ένωσης, του ευρώ, και την επιστροφή στα κράτη έθνη και την εσωστρέφεια, γιατί δήθεν η επαφή και η ελεύθερη επικοινωνία των λαών θα φέρει αναγκαστικά την διάλυση των κρατών, των εθνών και την δημιουργία άμορφης μάζας δούλων. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί ο πρωθυπουργός, που προσπαθεί να εξασφαλίσει την συνέχεια της παρουσίας του, μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό σε περίπτωση που αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό, είχε πυκνές επαφές με τέτοιους χώρους, ίσως, γιατί εξ αρχής γνώριζε ότι θα αποτύχει και κράταγε ίσες αποστάσεις ανάμεσα σ’ αυτούς και την Ευρώπη. Για παν ενδεχόμενο.. Του αρέσει η εξουσία, όλα τα άλλα, δεν τον ενδιαφέρουν. Πάντως το να σχεδιάσει κάποιος, να μας μετατρέψει σε Βενεζουέλα, είναι μεν σατανικό, αλλά δεν θέλει πολύ μυαλό, αλλά μάλλον τ’ αντίθετο.
   «Τι να σου πω και ‘γώ, δεν ξέρω»..

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.thessalonikipress.gr/otan-o-alexis-zorizete-kani-dimopsifisma/
  Οταν ο Αλέξης ζορίζεται, κάνει δημοψήφισμα

 17. Ο/Η Kάποιος λέει:

  ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
  Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά

  20|02|2017 12:36

  «Ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση».

  Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. «Ήταν λάθος και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Έπρεπε να αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρόμικη δουλειά», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

  Αναφερόμενος στα μέτρα που συζητιούνται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποχρεωτικές κινήσεις σε συνθήκες ασφυξίας» διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για το αν με αυτά τα μέτρα διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά εκλογές».

  Ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε κακή εξέλιξη τα σενάρια για δημοψήφισμα, αλλά και την επανάληψη του σεναρίου του 2015 .

  Τέλος, επεσήμανε ότι «μετά από κάθε υποχώρηση οι δανειστές επανέρχονται με νέα μέτρα».

  Πηγή: Κούλογλου: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/320278/koylogloy-stratigiko-lathos-toy-syriza-poy-erixe-tin-kyvernisi-samara#ixzz4ZEWsM3jE

 18. Ο/Η kostas karpenisi λέει:

  εξέγερση παιδιά είναι η μόνη λυσηΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.Τότε η εξέγερση θα είναι 100 φορές πιο δυσκολη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.