σ. Φίλη, διασώστε ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά σας, φύγετε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς…

[ ΑΝ είστε Έντιμος]


filis

Too little, too late…

Όπου ένας… έκπληκτος σ. Φίλης ακούει τον σ. Τσίπρα να λέει αστειότητες τύπου «Κι εδώ θα ήθελα να πω και δυο λόγια για τη λεγόμενη Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ, που οφείλουν επιτέλους να κοιτάξουν γύρω τους τι συμβαίνει. Όλη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία κάνει βήματα προς τα αριστερά, αναζητά καινούργιο στρατηγικό σχέδιο, αυξάνοντας τις αποστάσεις από την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της ασύδοτης αγοράς. Το ΠΑΣΟΚ όμως επιμένει να θέλει να είναι στην Ελλάδα η ουρά της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Είχε πολλές ευκαιρίες αυτό το διάστημα να υπερβεί τις εσωτερικές αγκυλώσεις, να πάρει αποστάσεις από τις περιόδους διακυβέρνησης και όσα αυτές έχουν φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού».

…Και ο σ. Φίλης έστω και πάρα πολύ αργά, ίσως (τι ίσως, μάλλον) και υποκριτικά «τα πήρε στο κρανίο» απαντά πάντως σωστά λέγοντας «Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση».

«Τα πήρε στο κρανίο» καθυστερημένα, πολύ καθυστερημένα, σκανδαλωδώς καθυστερημένα, τόσο που αναρωτιέται κανείς, σε ποιους ακριβώς σ τ ο ι χ ε ι ω δ ώ ς νοήμονες απευθυνόταν. Που βρισκόταν όλο αυτόν τον καιρό ο σ.Φίλης.

Δηλαδή ο σ. Φίλης από την αρχική κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ της «Πρώτη Φορά», της οποίας συμμετείχε και μάλιστα ως υπουργός, δεν είχε αντιληφθεί αυτή τη συνεργασία με τους Ψεκασμένους. Ποιους κοροϊδεύει. Σε ποια αφελή χρυσόψαρα απευθύνεται.

Ο Ψεκασμένος δεν ήταν αυτός που είπε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τα εξής τερατώδη «αν μου πείτε Μακαριότατε, δε συμφωνείτε, δε θέλετε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί» και εσείς σ. Φίλη σε αυτά τα εξωφρενικά, για δυτικό κράτος δικαίου, ο υ δ έ π ο τ ε αντιδράσατε.

Η μόνη αντίδραση ή· η «δράση» του σ. Φίλη ήταν να τον βλέπει το πανελλήνιο να ψέλνει μες στις εκκλησίες μαζί με όλους αυτούς, τους ίδιους ρασοφόρους που ιταμά απαίτησαν την απομάκρυνσή του από την υπουργική καρέκλα και που τόσο δουλικά ο πρόεδρός του σ.Τσίπρας το αποδέχτηκε(!). Τότε θα μπορούσε αξιοπρεπώς να φύγει από το κόμμα του, να πάει σπίτι του, ή να ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν το έκανε. Κάθισε αναπαυτικά βιδωμένος στην βουλευτική του καρέκλα, ψηφίζοντας μάλιστα Τα Πάντα όσα, του σέρβιρε η συγκυβέρνηση ΣυριζΑΝΕΛ.

Όχι μόνο έχει νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση, αλλά την έχει και με την υπογραφή σας σ. Φίλη.

Διότι έκπληκτοι ακούσαμε τον σ. Φίλη να λέει και τα εξής: «Πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση.

Σύντροφε Φίλη, δεν αντιληφθήκατε, δεν μάθατε ποτέ για τα λόγια, τις πράξεις και τα καρναβαλίστικα του κ. Καμμένου που… έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να «τιμήσει» τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνος» το 480 π.χ(!). Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν αυτοί που δεν ψήφισαν ούτε το Σύμφωνο Συμβίωσης; Που βρισκόσασταν. Ο κ. Καμμένος σύντροφε συνυπάρχει αρμονικά με σας, της «Πρώτη(my ass)Φορά» και μάλιστα με την αμέριστη (όσο υπήρξατε υπουργός αλλά και μετά) συναίνεση και επισήμως, με υπογραφή σας.

Φαντάζομαι δεν θα θυμάστε μια αστεία περασμένη «17ωρη σ κ λ η ρ ή διαπραγμάτευση» που έφερε τα Capital Controls και δεν αντιληφθήκατε ποτέ το αμέριμνο τσίρκο στο οποίο συμμετείχατε και συμμετέχετε, διότι αυτά που λέτε, σε μας τους ελάχιστους σκεπτόμενους δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα, όταν λέτε: «Το αίμα που στάξαμε για το Ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι».

Στο μόνο που συμμερίζομαι την ειλικρίνειά σας σύντροφε, είναι το «άνοιγμα» προς στο ΠΑΣΟΚ, άλλωστε τα περισσότερα στελέχη της «Πρώτη(my ass)Φορά» αριστερά, από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται, σας δίνω ολόψυχα δίκιο λοιπόν όταν λέτε: «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ».

Σύντροφε Φίλη, έστω και τώρα, πηγαίνετε σπίτι σας. Διασώστε ό,τι έχει απομείνει από τη χαμένη σας αξιοπρέπεια.

Ιδού η Ρόδος!

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

5 Responses to σ. Φίλη, διασώστε ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά σας, φύγετε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς…

 1. Ο/Η Ζωζώκα κεντρώα ψάλτρια λέει:

  Μπράβο σας Ρο. Και λίγα του λέτε του «προβληματικου» όπως τον είπε κάποιος υφιστάμενος του χωρίς να ξεσηκωθεί θύελλα.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο κ. Φίλης, είναι ένας τυπικός επαγγελματίας πολιτικός. Πριν απ’ όλα, ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, την οικογένεια του και μετά για τον πολιτικό φορέα που ανήκει και αυτό γιατί εκεί μπορεί να ασκήσει το μόνο επάγγελμα που ξέρει, το οποίο είναι προσοδοφόρο οικονομικά, εξασφαλίζει τεμπελιά, φήμη και αμάν αμάν. Και σαν ψυχρός επαγγελματίας πολιτικός, αδιαφορεί αν το συμφέρον του, στρέφεται ενάντια στο γενικότερο, το οποίο του είναι πρόσχημα, για να υπηρετήσει άριστα το προσωπικό του. Ετσι λοιπόν, ούτε ενδιαφέρεται για αξιοπρέπεια, αλήθεια, λεβεντιά και πολιτική εντιμότητα. Όλα αυτά ηχούν στα αυτιά του, σαν ιδιότητες ανθρώπων που πνίγονται σε μία κουταλιά νερό. Όταν πιστεύει ότι πρέπει να ψάλει, για να εξευμενίσει το ιερατείο θα ψάλει. Όταν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια, θα το κάνει και ούτω καθ’ εξής. Τώρα που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από υπουργική καρέκλα-όπως συμβαίνει συχνά σ’ όλα τα κόμματα- και καθώς βλέπει ότι είναι πιθανόν, να μην ξαναδεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, αποφάσισε να μιλήσει και να κάνει άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, για τον προφανή λόγο, πως αν δεν ξανά βγει το κόμμα του κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα δει ξανά υπουργείο, αλλά και ίσως να μη εκλεγεί ούτε βουλευτής. Μη έχοντας να πάθει κάτι χειρότερο, μίλησε με τον τρόπο που γνωρίζει αυτός και το συνάφι του. Υποκριτικά.. Μόνο αν βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον γι αυτόν, ίσως κάνει την.. μεγάλη έξοδο.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eίναι πολιτικάντης, με λεξιλόγιο της λαχαναγοράς (το Πασόκ βρωμάει), τυχοδιώκτης χωρίς αρχές σαν τον αρχηγό του, που προσπαθεί τώρα με προσωπικές πολιτικές να διασωθεί.

 4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Τώρα που τον διώξανε ανακάλυψε τον ακροδεξιό Ψεκασμένο. Ως υπουργός δεν τον έβλεπε. Είχε το νου του να κάνει ρεβεράντζες στον αρχιεπίσκοπο.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:


  15/02/2016

  Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ

  Ακόμα και η διατύπωση «να κλείσει η αξιολόγηση» είναι αποπροσανατολιστική: η αξιολόγηση δεν κλείνει – την κλείνεις εσύ. Και την κλείνεις όπως μια βαλίτσα: αν έχεις βάλει μέσα όσα χρειάζεσαι για το ταξίδι.

  Αυτό το αυτονόητο και στοιχειώδες, όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις προσπάθησαν να το παρουσιάσουν ως μάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και στους ανάλγητους ευρωπαϊκούς θεσμούς που… θέλουν να μας φτωχοποιήσουν!

  Για να κλείσει λοιπόν η «κυβέρνηση» την β’ αξιολόγηση και να πάρει η χώρα τη δόση της, έπρεπε να έχει ολοκληρώσει μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο 45 προαπαιτούμενα. Από μεταρρυθμίσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και στη λειτουργία των τελωνείων μέχρι τη θωράκιση των ανεξάρτητων αρχών και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

  Δεν έκανε τίποτε. Κι η αξιολόγηση μένει ανοιχτή ως πληγή που κακοφόρμισε. Όμως το σώμα που σαπίζει είναι της Ελλάδας. Κανενός άλλου. Κι εμείς όχι μόνο δεν το αντιλαμβανόμαστε, αλλά αντιδρούμε όταν μας το επισημαίνουν οι εταίροι. Χρειάζεται να μας πιέσουν οι «θεσμοί» για να κλείσουμε το θέμα των κόκκινων δανείων; Είναι δυνατόν να «πλεύσει» το τραπεζικό σύστημα με αυτή την τεράστια τρύπα στα ύφαλά του που συνεχώς διευρύνεται; Είναι δυνατόν να κινηθεί η οικονομία με τις τράπεζες σε κατάσταση ζόμπι; Είναι δυνατόν να ανακάμψουμε με την οικονομία ακίνητη;

  Ο «πρωθυπουργός» είχε δεσμευτεί να κλείσει το θέμα των κόκκινων δανείων μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Ακόμα το κρατάει ανοιχτό! Τι περιμένει; Προφανώς ευχάριστη λύση δεν υπάρχει. Αλλά δεν μας υποδεικνύει η τρόικα τι να κάνουμε. Μας λέει απλώς: κλείστε το, όπως νομίζετε καλύτερα. Θέλετε να χαρίσετε σπίτια, οικόπεδα, χρέη; Η τρύπα στις τράπεζες θα μεγαλώσει και θα την πληρώσουν οι καταθέτες και οι φορολογούμενοι. Δεν θέλετε να την πληρώσουν οι καταθέτες και οι φορολογούμενοι; Θα βγάλετε τα σπίτια των ασυνεπών δανειοληπτών στο σφυρί. Ή θα τα δώσετε στα «κοράκια», ακόμα φτηνότερα. Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Αν, τέλος πάντων, νομίζετε ότι υπάρχει, βρείτε την. Η β’ αξιολόγηση θα κλείσει όταν βρείτε μια λύση, οποιαδήποτε λύση.

  Όμως η «κυβέρνηση» επιμένει να κρατάει το θέμα παγωμένο. Και μαζί του ολόκληρη την οικονομία. Διότι αν το ξεπαγώσει θα αντιμετωπίσει ακόμα μια φορά την οργή των ψηφοφόρων που εξαπάτησε. Όταν όλοι όσοι φώναζαν μαζί της «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» διαπιστώσουν ότι τα σπίτα τους θα εκχωρηθούν μπιρ-παρά στα χειρότερα κερδοσκοπικά funds των αγορών. Και στην επόμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πέσει σε μονοψήφια ποσοστά. Μπορεί να παλεύει και για το όριο του 3%.

  Είμαστε για τέτοια; Πού θα ξαναβρούν όλοι αυτοί οι λούμπεν άεργοι τύποι μηνιάτικο 8000 ευρώ; Ένας μήνας ακόμα στην καρέκλα; Ένα οχταχίλιαρο ακόμα. Μετά, ποιος ζει ποιος πεθαίνει, που είπε και ο κύριος καθηγητής εκ Παρισίων, μολονότι θα έπρεπε να το προβλέψει, μια που λέει καλά το φλυτζάνι.

  Δεν προσπαθεί λοιπόν η «κυβέρνηση» να κλείσει την αξιολόγηση. Προσπαθεί να κερδίσει λίγα μηνιάτικα ακόμα για τους καρανίκες της. Κι ας γίνει η γάγγραινα, εθνική σηψαιμία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s