Λειτουργία Κυριακής -Άνθιμος: «Άλλο Οι Ομοφυλόφιλοι Της Εκκλησίας…»

[«Θανάσιμο αμάρτημα» η ομοφυλοφιλία για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά για την ομοφυλοφιλία εντός της εκκλησίας είπε: «Αυτό, είναι άλλο»]

Ο Άνθιμος με νεαρό (ούτε μια άσπρη τρίχα) αρχηγό κόμματος σε λιτανεία.

Ο Άνθιμος με νεαρό (ούτε μια άσπρη τρίχα) αρχηγό κόμματος σε λιτανεία.

Διαχώρισε την εκκλησία από την κοινωνία ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, απαντώντας «άλλο αυτό…» στην ερώτηση εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ, ο ιεράρχης απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών; Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία -πνευματικά εννοώ δική μου- και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».

Για την ομοφυλοφιλία σημείωσε: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα».

theTOC

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

7 Responses to Λειτουργία Κυριακής -Άνθιμος: «Άλλο Οι Ομοφυλόφιλοι Της Εκκλησίας…»

 1. Ο/Η Ζωζώκα η λεσβία μοναχή λέει:

  Δηλαδής ο άνθιμος πάει με γυναίκες; πως βολεύτηκε; Ειναι ο χρυσοστολισμένος καλοπερασάκιας υπεράνθρωπος στο σεκς;
  Όποιος χώνεται και κρίνει τους άλλους να μιλήσει λίγο και για την αφεντιά του. Τόσο μπιζουδικό γιατί το φοράει?

 2. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Μετα την Κωνσταντοπούλου και ο Φίλης ανακαλυψε πως συγκυβέρνησε με Καμμενο

 3. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δεν είναι μπιζουδικό,είναι άμφια,ακόμη και ο Σταυρός και το Εγκόλπιο,που έχουν το συμβολισμό τους!!Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!Όσο για τους ομοφυλόφιλους υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης προσπάθειας και δράσης!!.Το πρόβλημα είναι άλλο:ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΎΝ!!Και δε μπορώ να καταλάβω πώς οι απόγονοι της ρήσης:»Μέτρον άριστον» κι όχι «παν»,όπως λένε οι αγράμματοι,δε μπορούν να το εφαρμόσουν!!Και μιλάω για όλους τους τομείς και κυρίως στην παιδεία!!

 4. Ο/Η Ανθιμώ η Αμαζόνα λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/149681

  Λίγος κόσμος και «πορτιέρηδες» στην αγρυπνία κατά των gay που έκανε ο Άνθιμος Απόψε ο Άνθιμος ζήτησε τη βοήθεια του Θεού για να αντιμετωπίσει τους γκέι, αλλά δεν πήγε ούτε ο ίδιος στην εκκλησία

  21.6.2017

 5. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Έλληνας παπάς Αυστραλία σε κηδεία λεσβίας
  Oι gay θέλουν τουφέκισμα

  http://www.newnownext.com/priest-attacks-marriage-equality-during-memorial-service-for-lesbian-says-gay-people-should-be-shot/09/2017/

  Priest Says Gay People Should Be Shot During Memorial Service For Lesbian Parishioner
  «The comments were so hurtful I couldn’t stop crying,» said one parishioner.
  by Dan Avery 6h ago

  The public ballot on marriage equality in Australia has stirred up major animosity: A Greek Orthodox priest in Melbourne yelled at his parishioners to vote against the measure, and declared gay people should be shot, during a memorial service for a lesbian.

  “The priest was screaming at us [that same-sex marriage] was blasphemy,” Liz Tasiopoulos, a parishioner at Clayton’s Greek Orthodox Church, told News.com.au. “The comments were so hurtful I couldn’t stop crying.”

 6. Ο/Η Παπαθεμελή Παπαθεμελή λέει:

 7. Ο/Η Άνθιμεεεεεεεεεε λέει:

  http://www.romfea.gr/diafora/18505-forologikes-kai-poinikes-peripeteies-gia-ton-thessalonikis-anthimo

  Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

  Φορολογικές και ποινικές περιπέτειες για τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο

  Σε φορολογικές και ποινικές περιπέτειες ενεπλάκη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για μη απόδοση φόρου εισοδήματος και ανακριβή απόδοση φόρου προστιθέμενης αξίας συνολικού ποσού που υπερβαίνει τις 460.000 ευρώ.

  Η υπόθεση αφορά τη διετία 2004 – 05 και τη διαχείριση του «Ορθόδοξου Ιδρύματος Παιδείας και Πολιτισμού» της Μητρόπολης, το οποίο έχει καταργηθεί, όμως τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια της λειτουργίας του δεν απέδωσε φόρους για δραστηριότητες που σχετίζονται με ξενοδοχειακές υπηρεσίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

  Παρ’ ότι αρχικά ο ιεράρχης δεν απολογήθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν «τυπική» η εμπλοκή του και η υπόθεση όδευε στο αρχείο, με παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών η δικογραφία επιστρέφει στην ανάκριση.

  Η έρευνα από τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης άρχισε τον Οκτώβριο του 2016, όταν η αρμόδια για τον έλεγχο της συγκεκριμένης επιχείρησης Ζ’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τη μη απόδοση των φόρων, με τη σημείωση ότι το ίδρυμα ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα και ήταν υπόχρεο τήρησης βιβλίου.

  Ακολούθησαν διώξεις στα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου που θεωρήθηκε από την Εισαγγελία ότι λάμβαναν αποφάσεις, με πρώτο τον Μητροπολίτη Άνθιμο ως νόμιμο εκπρόσωπο του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του αποδίδεται η μη απόδοση φόρου εισοδήματος ύψους 181.314 ευρώ για το 2004 και 105.347 ευρώ για το 2005, όπως και η μη ακριβής απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 104.452 το 2004 και 81.695 το 2005.

  Και οι τρεις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης, δεν κλήθηκαν να απολογηθούν στην ειδική ανακρίτρια, καθώς θεωρήθηκε πως δεν είχαν άμεση διαχειριστική σχέση, αφού άλλος ιερέας είχε τη διαχείριση του ιδρύματος.

  Στη δικογραφία παρατηρείται πως ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων ποσών είναι εξωλογιστικός, καθώς ποτέ δεν βρέθηκαν βιβλία της περιόδου εκείνης.

  Στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας για να εγκριθεί η αρχειοθέτηση της δικογραφίας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Λεωνίδας Νικολόπουλος είχε άλλη άποψη και επέστρεψε τη δικογραφία στην ανάκριση, με την παραγγελία να ληφθεί απολογία από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος γνώριζε τη διαχείριση, επομένως πρέπει να διερευνηθεί βαθύτερα η ποινική του ευθύνη.

  Το ίδιο έπραξε και άλλος εισαγγελέας Εφετών που χειρίστηκε το τμήμα του δεύτερου κατηγορούμενου, ενώ άλλη άποψη εξέφρασε τρίτος εισαγγελέας που ενέκρινε την αρχειοθέτηση ως προς τον τρίτο κατηγορούμενο.

  Το συγκεκριμένο ίδρυμα καταργήθηκε το 2005 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Άνθιμου και συστάθηκε στη θέση του το «Εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» στο οποίο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και στις τάξεις του λειτουργεί η ίδια ξενοδοχειακή μονάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.