Πέφτει δούλεμα σήμερις: Η «ώρα του Πρωθυπουργού» με θέμα τη… Διαφθορά

[Στη μεταπολίτευση, σχεδόν όλοι όσοι μας κυβέρνησαν, κέρδισαν, ειδικά σε αυτό το ζήτημα, επαξίως τον χαρακτηρισμό του α π α τ ε ώ ν α, σε αυτούς μετάλλιο έχει εξασφαλίσει κ α ι η «Πρώτη Φορά» Αριστερά. Ζάβαρακάτρανέμια.]

©Του Ηλία Μακρή, Καθημερινή 7.2.17

©Του Ηλία Μακρή, Καθημερινή 7.2.17

Σήμερις, ο σ. Τσίπρας θα απαντήσει στο πλαίσιο της ‘ώρας του Πρωθυπουργού’ στην ερώτηση του Σταύρου θεοδωράκη, η οποία έχει ως εξής: «Η διαφθορά βλάπτει σοβαρά την δημοκρατία και την οικονομία»

Δηλαδή: Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω ερωτάται ο Πρωθυπουργός:

 1. Ποιες από τις δράσεις του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχουν φέρει αποτελέσματα και πώς εξηγείτε την απώλεια έντεκα θέσεων στους δείκτες διαφάνειας, επί των ημερών σας, παρά τις 95 δομές;
 2. Γιατί στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παίρνει 40 ημέρες και στην Εσθονία 3 ώρες;
 3. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να μην γίνονται προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και αναθέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έξω από τις αρχές τις αξιοκρατίας, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ και ενισχύοντας συνεπώς την αδιαφάνεια;

Πλάκα δεν έχει; Τι θα πρωτο-προλάβει αν επιχειρήσει να «απαντήσει»(εντάξει λέμε και καμιά λακαμία να περνά η ώρα) ο σύντροφος Τσίπρας.

Θυμάστε προχτές τους δυο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ (ΔΕΗ) που μέσα στη μαύρη κρίση τσέπωσαν 240 χιλιάρικα αναδρομικά ενός έτους, αφού αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μόλις μαθεύτηκε παραιτήθηκαν; Ε, έγιναν … Ειδικοί Σύμβουλοι και θα παίρνουν 7 χιλιάρικα το μήνα, χάρη σε ένα φωτογραφικό παράθυρο που έφερε η ΔΕΗ στις 9 Ιανουαρίου (!) στον κανονισμό της λες και τους περιέγραφε!

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος- περί αυτών πρόκειται- ανήκουν στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνδικαλιστικά στελέχη του, που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις επί αυτής της συγκυβέρνησης.

Και επιβεβαιώνουν το ηθικό πλεονέκτημα, επειδή την ώρα που ο λαός κατακρεουργείται αύξησαν τους μισθούς τους σε 20 χιλιάρικα το μήνα και μετά πήραν και αναδρομικά 12 μηνών 240 χιλιάρικα (!) εκμεταλλευόμενοι νόμο των Συριζανελ, που όριζε τα συγκεκριμένα ποσά ως αμοιβές στελεχών, καταργώντας τον προηγούμενο των Σαμαρά- Βενιζέλου, που όριζε πλαφόν στα 5 χιλιάρικα. Επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα και το ηθικό πλεονέκτημα του προϊστάμενου υπουργού κ Σταθάκη…

Πλάκα δεν έχει;

Α, μόλις ακόμα χτες: Αποσύρθηκε τροπολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να δοθούν αναδρομικά σε αποσπασμένους στα βουλευτικά γραφεία που είχε κατατεθεί από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και προέβλεπε να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης ημερήσιας κίνησης, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στα γραφεία βουλευτών. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος. Η βουλευτής απέσυρε την τροπολογία, σήμερα το πρωί, προτού ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε «να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015»…

***

Ας δούμε τι λέει ο φίλος του μπλογκ μας ο Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης με τίτλο  «Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε«:

Η κυρία με τα γεμιστά, που κάθεται σε καρέκλα υπουργού και ρώτησε τις προάλλες, ενοχλημένη κι όλας, «απατεώνες είμαστε;» δικαιούται να έχει μια απάντηση στο ερώτημα. Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε.

Όταν αφήνετε εκατοντάδες φτωχούς πολίτες να κοιμούνται στους δρόμους για να πάρουν σειρά στις υπηρεσίες του κοινωνικού επιδόματος, το έτος 2017 μΧ, ενώ τους είχατε τάξει τον κοινωνικό παράδεισο, απατεώνες είσαστε.

Όταν οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες μηχάνημα με αριθμούς προτεραιότητας και ένας υπάλληλος μοιράζει … χαρτάκια με νούμερα στο δρόμο στους πολίτες που αναγκάζονται να ποδοπατηθούν γι αυτά, απατεώνες είσαστε.

Όταν το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει αγοράσει το κράτος και έχουν χρυσοπληρώσει οι πολίτες για να εξυπηρετήσει 700.000 δικαιούχους πέφτει συνεχώς γιατί δεν μπορεί να σηκώσει 50.000 αιτήσεις, απατεώνες είσαστε.

Όταν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια απλή διαδικασία να μοιράσετε 760.000.000 ευρώ σε 700.000 ανθρώπους τον 21ο αιώνα, που όλα είναι on line και τρέχουν τα δεδομένα και οι διασταυρώσεις των στοιχείων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, απατεώνες είσαστε.

Όταν ζητάτε και παίρνετε σε κάθε συναλλαγή του κάθε πολίτη με το δημόσιο κάθε στοιχείο του και έχετε για τον καθένα όλα τα δεδομένα του σε 500 υπηρεσίες, αλλά τους ζητάτε τα ίδια πράγματα και για να πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης, απατεώνες είσαστε.

Όταν προϊσταστε όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, που παίρνουν τα πλήρη στοιχεία των πολιτών, αλλά δεν μπορείτε να βάλετε αυτές τις υπηρεσίες να δουλέψουν έτσι που να κοινοποιούν σε όλο το δημόσιο αυτά τα στοιχεία, αλλά αντίθετα βάζετε τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους, απατεώνες είσαστε.

Όταν στέλνετε βασανισμένους πολίτες από το υπουργείο Εργασίας στα ΚΕΠ και από τα ΚΕΠ στο υπουργείο, ζητώντας τους νέα χαρτιά, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του το γραφειοκρατικό τέρας που ταϊζετε αντί να το γκρεμίσετε όπως υποσχόσασταν, απατεώνες είσαστε.

Όταν το άχρηστο και αναποτελεσματικό αυτό δημόσιο παραμένει και με δική σας ευθύνη ανίκανο να διασταυρώνει τα στοιχεία του για το ποιος είναι ανάπηρος, ποιος άπορος, ποιος άνεργος, ποιος μονογονεϊκή οικογένεια, ποιος νόμιμος μετανάστης, ποιος δικαιούχος εν τέλει των 200 αυτών ευρώ της πείνας, ενώ τα έχει τα στοιχεία, απατεώνες είσαστε.

Όταν υποχρεώνετε σε δημόσιο εξευτελισμό τις χιλιάδες πολιτών που περιμένουν στη βροχή, έξω από τις κλειστές υπηρεσίες με τα ύποπτα ηλεκτρονικά σας συστήματα, που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, και μου θέλετε και ελληνική διαστημική εταιρία, τρομάρα σας, απατεώνες είσαστε.

Όταν αντιμετωπίζετε αυτή την αχρηστία και την ανικανότητα του κράτους σας και της διοίκησής σας με τη δικαιολογία ότι με τόσες πολλές αιτήσεις θα έπεφτε το σύστημα «και η NASA να είσαστε», απατεώνες είσαστε.

Και είσαστε απατεώνες, γιατί άμα ξέρετε ότι πρέπει να μοιραστούν 760 εκατομμύρια σε 700.000 δικαιούχους με ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, φτιάχνετε έναν απλό προγραμματισμό ώστε ούτε το σύστημα να πέσει, ούτε να ζητάτε από τους πολίτες στοιχεία τους που το δημόσιο τα έχει κι ας κόψετε το σβέρκο σας να τα κάνει διαθέσιμα, ούτε να εξευτελίζετε το λαό να ξενυχτάει έξω από τα δημόσια μαγαζάκια σας για να πιάσει θέση στην ουρά του τρίτου κόσμου.

Και είσαστε απατεώνες επειδή όλα αυτά είναι εφικτά. Αλλά, είναι ανέφικτα από ανθρώπους που ενώ είναι ανίκανοι να διοικήσουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής άλλων ανθρώπων. Κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη.

Όταν έχετε έρθει στην εξουσία, έχοντας υποσχεθεί σε όλο αυτόν τον κόσμο μια ζωή ανθρώπινη και μια κοινωνία καλύτερη απ αυτή που είχε και τον βάζετε να ζει σε συνθήκες υπανάπτυξης, απατεώνες είσαστε. Τι είσαστε.

***

Για μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έχουμε και καλά νέα:

Γραφείο Παραπόνων έφτιαξε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο υπουργός Επικρατείας δημιούργησε ιστοσελίδα και email για να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να επικοινωνούν μαζί του για τα προβλήματα της καθημερινότητας!

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και ζητάμε τη συμβολή τους για να βελτιώσουμε όσα μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως στην επαφή με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας» αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης.

«Η επίλυση των προβλημάτων θα είναι το κύριο μέλημά μας και ταυτόχρονα η αξιολόγηση, η ομαδοποίηση και η επεξεργασία ώστε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγηθούμε σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής» εξηγεί ο υπουργός Επικρατείας.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται: στην ηλεκτρονική σελίδα: kathimerinotita.gov.gr

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Πέφτει δούλεμα σήμερις: Η «ώρα του Πρωθυπουργού» με θέμα τη… Διαφθορά

 1. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Χοντρό δούλεμα από πρωθυπουργό άλλου πλανήτη:

  http://www.newsit.gr/politikh/Monomaxia-Tsipra-THeodoraki-sti-Voyli-gia-tin-diafthora/698887

  Τσίπρας για διαφθορά: Ένα αόρατο χέρι καθυστερεί την δίκη της Siemens

 2. Ο/Η Λαφαζάν ντε Σρεμπρένιτσα λέει:

  Eξαιρετικό άρθρο που απαντά στην «πατριωτική» αληταρία της δραχμής, που καλλιεργεί αυταπάτες με σκοπό να κάνει την Ελλάδα φέουδό της.

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341344206-44341344206

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Κάποιος νομός που βρίσκεται στην β. Ελλάδα, έχει δήμαρχο που αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόθεν έσχες. Εχει εκλεγεί δήμαρχος επανειλημμένα, έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία, πηγαίνει σπάνια στο δημαρχείο, επιφορτίζει την δική του δουλειά στους αντιδημάρχους, οι οποίοι με την σειρά τους, στους υπαλλήλους που απασχολούν. Εχει εξασφαλίσει όχι μόνο όλους τους συγγενείς του, σε θέσεις στο δήμο, αλλά και τους συγγενείς των συγγενών. Πριν κάποιους μήνες, έκοψε ο δήμος, ένα πολύ μεγάλο αριθμό δένδρων, που απέφεραν μεγάλη ποσότητα ξύλων. Αντί να δοθούν σε αναξιοπαθούντες, ένας αντιδήμαρχος (άκουσα ότι ένας αντιδήμαρχος έχει μισθό, 1500 ευρώ, πέραν του επαγγέλματος του), τα διεκδίκησε και έδωσε εντολή στους οδηγούς του δήμου να τα μεταφέρουν σπίτι του, με αυτοκίνητα δημοτικά. Οι οδηγοί με την σειρά τους, φρόντισαν να μεταφέρουν κάποια ξύλα στο σπίτι τους. Αυτό το είδαν άλλοι εργαζόμενοι, και ζήτησαν μερίδιο, οπότε άρχισαν όλοι να μαλώνουν με όλους. Υπάρχει υπερπλήρωση, εργαζομένων στον δήμο. Πολλοί εργάτες είτε δεν πατάνε το πόδι τους στις εργασίες τους για μέρες είτε δίνουν παρών και πάνε σπίτια τους. Αν κάποιος, τύχει να εργαστεί για τρεις τέσσερεις μέρες, αισθάνεται αδικημένος και εκφράζει την αγανάκτηση του, προκαλώντας αντιδράσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων και όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά. Οι δε πολίτες τα γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν αντιδρά.
  Αυτοί είμαστε. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, αλλά για τον κανόνα. Ο καθένας ξεχωριστά, θεωρεί ότι αυτός ο τόπος είναι χρυσοφόρο κοίτασμα, που του ανήκει. Συνεπώς, όλοι είμαστε απατεώνες, και όχι μόνο αυτή η κυβέρνηση ή κάποια προηγούμενη.
  Θεωρώ ότι η ανάρτηση είναι αξιόλογη και μας δίνει ευκαιρία για προβληματισμό, αλλά την ερώτηση του κ. Θεοδωράκη, την θεωρώ άτοπη, να μην πω ότι έγινε για λόγους εντυπωσιασμού. Θα αναφέρω τους δύο βασικότερους:
  1 Απευθύνεται, στον πρωθυπουργό ο οποίος δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. Και επιπλέον ο κ. Τσίπρας ¨δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα», από πολιτική, όπως όλη η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση, είναι αυτή που μας αξίζει..
  2 Το ερώτημα δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι από την μία πλευρά η διαφθορά και από την άλλη, η δημοκρατία και η οικονομία. Η υπόθεση, έχει εξήγηση και βρίσκεται στο παρελθόν αυτού του τόπου, από ιδρύσεως αυτού του κράτους- παρωδία. Που κουβαλάει μέσα του και πάνω του, την σφραγίδα του βυζαντινισμού, δηλ. την διαφθορά, αμορφωσιά, απάτη, προδοσία, σκοταδισμός, μεταφυσική, παρασιτισμός (η εκκλησία, τον Μάιο, θα βάλει το λείψανο της Αγ. Ελένης σε λαικό προσκύνημα, για κονόμα και οι αφελείς θα σπεύσουν..) και άλλα. Συνεπώς, ο τρόπος που σκεπτόμαστε προκαλεί την διαφθορά, και αυτή επηρεάζει την δημοκρατία, μετατρέποντας την σε μία κάστα επαγγελματιών πολιτικών, που αποφασίζουν ερήμην μας, αλλά και χάραξε και χαράσσει (η διαφθορά) ένα οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στην αρπακτή και στον γρήγορο πλουτισμό, όπου η κοινωνία εκλαμβάνεται μόνο ως πηγή χρήματος για λίγους και όχι χώρος για έναν ισότιμο ανταγωνισμό, με στόχο την εξασφάλιση της ευμάρειας της. Αυτό πάλι, με την σειρά του διογκώνει την διαφθορά και αυτή πάλι υπονομεύει την όποια δημοκρατία και οικονομία Απ’ αυτή την κολοβή δημοκρατία και οικονομία, βολεύτηκαν πολλοί από τον.. αθώο λαό.. Και πάει λέγοντας.. Καταντήσαμε να υπάρχουν 300 βουλευτές πολίτες και 10 εκατ. σκλάβοι.
  Στο παραπάνω σκηνικό κυριαρχεί το δίδυμο, εξουσιαστές- εξουσιαζόμενοι. Κατά την γνώμη μου τίθεται ένα ερώτημα: Δεδομένου, ότι οι εξουσιαστές δεν σκοπεύουν να αλλάξουν την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, εμείς οι σκλάβοι, είμαστε πρόθυμοι να την αλλάξουμε; Αν ναι, τότε πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και να εμπλακούμε σ’ ένα μακρόχρονο και επίπονο διάλογο και προβληματισμό, τι μέλλει γενέσθαι. Με αρχές την δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, ελευθερία, ώστε να γίνουμε πολίτες.
  Αν όχι, θα έχουμε συνέχεια, αλλά τουλάχιστον ας πάψουμε να παραπονούμαστε.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Εγώ, σ. Φλαμπουλάλη, σέλω ένα pokemon και επιστλοφή στην δλαχμή. Ευχαλιστώωω!

 5. Ο/Η Χμ λέει:

  Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Χ. Καλογρίτσας και το «Documento»

  29 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν στοιχεία για την προέλευση και την νομιμότητα των κεφαλαίων της εφημερίδας

  Η ερώτηση απευθύνεται στους αρμόδιους υπουργούς: Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ τα στοιχεία που ζητούνται είναι τα εξής:

  • Ποια εταιρία εκδίδει την εφημερίδα “Documento”, ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ποιοι είναι οι μέτοχοι της; Να κατατεθούν τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα.

  • Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγθχεί η προέλευση τους;

  • Ποιο είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εκδότριας εταιρίας και ποιος είναι ο καταστατικός της σκοπός; Να κατατεθεί το σχετικό καταστατικό.

  • Η εν λόγω εταιρία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι μέτοχοι διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα; Να κατατεθούν οι σχετικές βεβαιώσεις.

  • Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος του δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να κατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις.

  • Υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.