Η πτωχή πόρνη του φιλάνθρωπου καρδιναλίου

[Ο ροζ θάνατος του πανιερότατου επισκόπου Ιωάννη Ντανιελού]

danielou

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Με αφορμή την επίθεση μητροπολιτών κατά του Υπουργείου Παιδείας, ως ενόχου για την «αθώωση, υποστήριξη και παρουσίαση των αισχρών και ατίμων παθών ως φυσιολογικής καταστάσεως», θέλω να αποδείξω, τι κρύβεται πίσω από αυτές τις φαρισαϊκές μπουρδολογίες, με ένα ξεχασμένο σπαρταριστό ιερό περιστατικό, που αξίζει να καταγραφεί στο ελληνόφωνο διαδίκτυο.

Γιός ενός αντικληρικαλιστή υπουργού, τιτουλάριος επίσκοπος της Ταορμίνας και καρδινάλιος του Αγίου Σάββα της Ρώμης, ο Πανιερότατος Ιωάννης (Ζαν) Ντανιελού (Jean Daniélou), Ακαδημαϊκός, καθηγητής του Πανεπιστημίου των Παρισίων, με διδακτορική διατριβή για τον Γρηγόριο Νύσσης, συγγραφέας πολλών εμβληματικών θεολογικών έργων όπως του περίφημου «Platonisme et Théologie mystique», (Παρίσι 1944, «Πλατωνισμός και μυστική Θεολογία»), ήταν ένας κορυφαίος Θεολόγος της Δ. Εκκλησίας, που μισό αιώνα μετά τον απροσδόκητο θάνατό του επηρεάζει ακόμη με τη σκέψη του (και με την αρετή του) τον χριστιανικό κόσμο. Στα ελληνικά έχει μεταφραστεί και το δικό του «Δοκίμιο για το μυστήριο της Ιστορίας» (1953).  Το 2015 η Αποστολική Διακονία της κρατικής Εκκλησίας εξέδωσε σε μετάφραση το πόνημά του «Οι Άγγελοι και η Αποστολή τους». Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν στην έκδοση συνεργάστηκε, όπως συνέβη με χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2015 και η ακροδεξιά, αποκρυφιστική και αντισημιτική «Ελεύθερη Ώρα», του ευσεβέστατου εκβιαστή Μεγάλου Οφφικιάλιου Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Η έκδοση του έργου ενός παπικού από την κρατική ελλαδική Εκκλησία, κι εδώ είναι το αξιοπρόσεκτο, δεν προκάλεσε ούτε μια λέξη για το διάσημο σεξουαλικό σκάνδαλο του συγγραφέα, στα πλαίσια των Νόμων της Ομερτά μεταξύ των ρασοφόρων και των «πιστών», για τις ροζ αταξίες ιερέων, γεγονός που αποδεικνύει για χιλιοστή φορά, πως η θορυβώδης σεξουαλική ηθική τους είναι ολότελα υποκριτική.

Στις 20 του Μάη του 1974 το μεσημέρι, η Αστυνομία των Παρισίων βρέθηκε μπροστά σε μια ασυνήθιστη υπόθεση. Η Αυτού Αγιότης εξέπνευσε από καρδιακή προσβολή, στον 4ο όροφο της  Rue Dulong 56, στις εγκαταστάσεις και μπροστά στα πόδια της Μιμής Σαντονί, μιας πολύπειρης 24χρονης πόρνης με έντονη παρουσία στην πιάτσα, στριπτιζέζ και χορεύτριας στην ζωηρή συνοικία Pigalle, καμπαρετζούς, μπαργούμαν, συζύγου ενός μόλις πριν τρεις ημέρες προφυλακισμένου μαστροπού. Οι φήμες οργίασαν, το γνωστό κακοηθέστατο «Αλυσσοδεμένο παπί» (‘Canard Enchaîné’), έδωσε ρεσιτάλ,  ο Τύπος, ειδικά της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, εξέφρασε υποψίες, γράφτηκε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Σιράκ γνώριζε και παρακολουθούσε τη διπλή ζωή του καρδιναλίου. Είναι κρίμα που δεν εκδιδόταν η «Αυγή» των τραπεζικών διαφημίσεων εις Παρισίους, για να έδινε ένα μάθημα ανταποδοτικής ιερής αριστερής εχεμύθειας και συνενοχής προς την ασυγκράτητη γαλλική Δημοσιογραφία. Τα ρούχα του Σεβασμιοτάτου ήταν λίγο τσαλακωμένα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια της αγαθής πόρνης να τον γδύσει, ώστε να αναπνεύσει το σώμα του, για να σωθεί. Ο ηγούμενος των Ιησουιτών που έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος, ζήτησε διακριτικότητα, υπομονή και ψυχραιμία, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Και εγένετο ούτως.

Η «Κοινωνία του Ιησού», ανακοίνωσε σύντομα το πόρισμά της: Ο πονόψυχος καρδινάλιος, που ήταν ένας ακτιβιστής κρυφών αγαθοεργών πράξεων, είχε σπεύσει μυστικά στο διαμέρισμα της αμαρτωλής για να της δώσει χρήματα ώστε να εξαγοράσει την υπό όρους αποφυλάκιση του πτωχού μαστροπού συζύγου της. Ο ίδιος ο αδελφός του Αλαίν (1907-1994), ένας γνωστός ομοφυλόφιλος, Ινδουϊστής στοχαστής (“L’Erotisme Divinisé”-1962), ιστορικός και εραστής του διάσημου Ελβετού φωτογράφου Raymond Burnier, οι δυο τους όντας ίσως οι πρώτοι σοβαροί δυτικοί επισκέπτες και μελετητές των ερωτικών ναών των Ινδιών, επιβεβαίωσε κατηγορηματικά την αλήθεια των ισχυρισμών της Εκκλησίας, με λόγους συγκινητικούς και ειδικά για την περίπτωση, χριστιανικούς: «Θαυμάζω βαθιά αυτό το τέλος της ζωής παρόμοιο με εκείνο των μαρτύρων, των οποίων το άρωμα ανεβαίνει στον ουρανό μέσα στην κατακραυγή και στο σαρκασμό του πλήθους. Πέθανε σαν αληθινός άγιος μέσα στην ατίμωση, στην κοροϊδία, στην περιφρόνηση της μοχθηρής και χυδαίας κοινωνίας». Ορθώς λοιπόν η Αποστολική Διακονία της «Ελ.Ώρας», μετέφρασε προσφάτως στην ελληνική το περί Αγγέλων επιστημονικό εγχειρίδιο του τρισμάκαρος Ντανιελού.

Ένα χρόνο μετά τον αδόκητο χαμό του, ο Σατανάς ξαναχτύπησε με τον παρεμφερή θάνατο του 56χρονου επισκόπου του Montauban Μονσινιόρου Ρογήρου Ιωσήφ Tort σε ένα αξιοπρεπές πορνοξενοδοχείο, σοβαρό και πολιτισμένο, σαν κι αυτό της ευσεβούς κυρίας Μιχαλολιάκου-Ζαρούλια-Φύρερ.  Όπως απεδείχθη κατόπιν ερευνών της Εκκλησίας, χτυπημένος από την καρδιά του διερχόμενος έξωθεν του κτιρίου, κατέφυγε εκεί αναζητών προστασίαν. Άλλωστε η Αρχιεπισκοπή επεσήμανε πως στις τσέπες του βρέθηκε το κομπολόι του ενώ φορούσε το επισκοπικό του δαχτυλίδι και τον επιστήθιο σταυρό του. Φυσικά, η παρουσία αυτών των αντικειμένων ήταν αρκετή για να αποδείξει ότι «δεν ήταν απαράδεκτες οι προθέσεις, που τον είχαν φέρει στην περιοχή ..» (Ανάγνωθι αναγνώστα: “a ring, a cross, a rosary” ).

Οι κακές γλώσσες, τις ξεύρετε τώρα, ποτέ δεν έπαψαν να συνεχίζουν να διασπείρουν αμφιβολίες, υπηρετώντας το αφεντικό τους τον Διάβολο, αλλά ω αναγνώστα, θυμίζω πως ακόμη και ένας πραγματικός άγιος, ο πνευματικός πατήρ των Χουντόδουλου και Χωροφύλακα Αμβρόσιου, ο ιερός Καλλίνικος, Μέγας Αντιδαρβινιστής, Οικοτρόφος πτωχών νέων, τ. γενικός διευθυντής των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  και Πατριώτης, παραιτήθηκε το 2006 «δια λόγους υγείας», συκοφαντούμενος υπό θεολόγου-ψάλτου, κληρικών και πιστών, ως δήθεν ομοφυλόφιλος, που τους παρενοχλούσε ακόμη και στην Αγία Τράπεζα.

Ηθικόν δίδαγμα: Η παρουσία ενός ιερωμένου σε χώρο ύποπτο, όπως οι παλιότερες συλλήψεις επισκόπων του Οικουμενικού πατριαρχείου (1985) και του πατριαρχείου Ιεροσολύμων («Πρώτο Θέμα»-22.1.2006), στις τουαλέτες πορνοκινηματογράφων της Ομόνοιας με νεαρούς, για προσβολή της δημοσίας αιδούς, δεν σημαίνουν απαραιτήτως κάτι κακό και ορθότατα ο δεύτερος προήχθη, ενώ ο πρώτος απολαμβάνει της ενεργούς γενικής εκτιμήσεως κλήρου και πιστών. Το πιθανότερο είναι οι κληρικοί να βρίσκονται σε μυστική Ιεραποστολή καμικάζι στην πρώτη γραμμή του πυρός της Κολάσεως, όπως συνέβαινε προφανώς με τον μητροπολίτη που διατηρούσε πορνείο ανδρών και ο ιερός Χουντόδουλος τον κάλυψε από τις (κακοπροαίρετες) επιθέσεις του Προέδρου των κληρικών (ΙΣΚΕ) πατρός Ευσταθίου Κολλά (ERA, 10/2/2005).

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η πτωχή πόρνη του φιλάνθρωπου καρδιναλίου

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=39067#sthash.fzGRHB9R.dpuf

  Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εκδήλωση που ονοματοδότησε «Πνευματική Τετρακτύς» και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2015, παρουσίασε τέσσερις νέες εκδόσεις της.

  Στην έναρξη, η χορωδία των Μαϊστόρων της Ψαλτικής Τέχνης απέδωσε ύμνους ……ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προλόγισε και καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πολλοί Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο εκ των συγραφέων, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πολλοί Κληρικοί, ο Αντιπεριφερειάρχης ……..

  Το κύριο μέρος της Εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση τεσσάρων βιβλίων από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας, ως εξής:

  Για το βιβλίο «Οι άγγελοι και η αποστολή τους» του Jean Daniélou, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=334372

  Οι (κρυφές) ερωμένες των καθολικών ιερέων ζητούν την άρση της αγαμίας
  Ανοιχτή επιστολή 39 Ιταλίδων προς τον Πάπα Βενέδικτο για τη «μυστική» ζωή τους με κληρικούς
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2010 06:45

 2. Ο/Η Εωσφόρος λέει:


  French cardinal Jean Danielou after his episcopale consecration blessing the crowd at the catholic institute, Paris, 19 April1969.


  Kαι λίγος αντικομμουνισμός του μακαρίτη


  Σατιρικό σε βάρος του Ντανιελού, από άγνωστο σκιτσογράφο.

 3. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://plibyos.blogspot.gr/2009/07/blog-post_16.html

  16 Ιουλ 2009
  Όταν τα είδωλα γκρεμίζονται

  Πριν μερικές μέρες κάποιοι φίλοι με πήραν τηλέφωνο συγκλονισμένοι. Τους άκουσα σε κατάσταση πανικού και απελπισίας. Βουτηγμένοι στις ζοφώδεις δυσοσμίες της απόγνωσης. -Τι συμβαίνει τους ρώτησα.
  -Δε τα έμαθες πάτερ ;
  -Όχι……, απάντησα τρομαγμένος γιατί η ένταση της φωνής τους προμήνυε κάτι αρκετά συνταρακτικό και απροσδόκητα φοβερό.
  -Ο κ. …………………….. (γνωστός λόγο επαγγέλματος αλλά και λόγο της εν γένει πνευματικής παρουσίας του) τα έφτιαξε με μια 30νταρα και εγκατέλειψε την σύζυγο του. Δεν είναι τρομερό; ; Δεν είναι φρικτό ; Πως μπόρεσε να το κάνει; Δε το πιστεύουμε; Να πουλήσει την ψυχή του στο σατανά; Να κολασθεί; Εσάς πάτερ δεν σας συγκλονίζει; Τι έχετε να πείτε;

  -Έχω να πω, τους απάντησα, ότι πρώτα πρέπει να ηρεμήσετε τον πανικό σας, να ελέγξετε την φοβία σας και να καταστείλετε την υποσυνείδητη οργή και ζήλεια σας.
  -Ποια οργή πάτερ και ποια ζήλεια; Εδώ μιλάμε για ένα γεγονός σοβαρό που θα σκανδαλίσει κόσμο. -Κανείς δε σκανδαλίζετε εάν δεν το θέλει. Καταστείλετε επίσης την οργή σας για το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός σας χάλασε τον μύθο του τέλειου και αναμάρτητου βίου. Την ζήλεια γιατί έκανε κάτι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν αλλά δεν τολμούν όχι από αγάπη για τον Θεό και αφοσίωση αλλά από φόβο, ανασφάλεια και ενοχικά σύνδρομα.

  {…………………….}

  19 σχόλια:
  {…….}
  Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε…
  Θα πρέπει να ήταν προς τα μέσα ή τα τέλη του 1960, δεν θυμάμαι καλά, όταν η ευρωπαϊκή νεοορθοδοξία και το εδώ παράρτημα, υπέστησαν το πρώτο τους shock.Ένας εκ των διάσημων την εποχής εκείνης «ορθόδοξος», ο Ζαν Ντανιελού,άφηνε την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα πορνείο.

  {……..}

  16 Ιουλίου 2009 – 9:38 μ.μ.

 4. Ο/Η tsolo λέει:

  Θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αποδειχτεί ψεύτικες εδώ και χρόνια, ο αυριανισμός στο μεγαλείο του. Που να τη βρείτε τη ντροπή βέβαια που αναπαράγεται αναπόδεικτες γελοιότητες με βάση πηγές τυπου «5 ανθρωποι που πέθαναν πάνω στο σεξ» και λοιπές αηδίες. Ούτε μια τρίχα από το δεξί του Ντανιελού δεν είστε καημένοι, και σας τσούζει που όταν θα ψοφήσετε δεν θα σας μνημονεύει ούτε η μάνα σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.