σύντροφε Νίκο Παππά, υπάρχει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ χι γκαπα γκουμ μπιρλι γκαγκα [Πλήρης κακοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα είναι η 16η χώρα μέλος του European Space Agency από το 2004. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του δραστήριου ΙΑΔΕΕΤ, (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης)]

esa

Η ελληνική NASA και ο… Γκαγκάριν υπουργός μας

Από τον Δημήτρη Κούρκουλα στο protagon.gr

Δεν γνωρίζω αν η ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας. Είμαι κατ’αρχήν καχύποπτος στην ίδρυση νέων δημόσιων φορέων, αλλά αφήνω άλλους αρμοδιότερους να αποφανθούν για την σκοπιμότητα ίδρυσης ενός τέτοιου Κέντρου.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στην ανακοίνωση του υπουργού Νίκου Παππά για την #greek_nasa δεν είναι μόνο η αμετροέπεια του ύφους. Αυτό το έχουμε συνηθίσει. Είναι η διαστημικών διαστάσεων παραπληροφόρηση.

Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι «στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων απεμπολήσαμε τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», ότι «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)» και καταλήγει στην ψευδή καταγγελία ότι «η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική».

Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι «στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων απεμπολήσαμε τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», ότι «η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency και καταλήγει στην ψευδή καταγγελία ότι «η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική».

Πλήρης κακοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα είναι η 16η χώρα μέλος του European Space Agency από το 2004. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του δραστήριου ΙΑΔΕΕΤ, (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) το οποίο πλαισιώνεται από εξαιρετικούς επιστήμονες και αξιοποιεί πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα του διαστήματος, όπως επίσης κάνουν και άλλα ελληνικά επιστημονικά ιδρύματα.

Το 2015 το ΙΑΔΕΕΤ υλοποιούσε τουλάχιστον 40 ερευνητικά προγράμματα, πολλά από αυτά σε συνεργασία και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ – European Space Agency). Θα έπρεπε επίσης το υπουργός να γνωρίζει, όπως γνωρίζουν όλοι οι ασχολούμενοι με το ζήτημα της ευρωπαϊκής διαστημικής πολιτικής, ότι επί ελληνικής Προεδρία της ΕΕ το 2003, έπειτα από ελληνική πρωτοβουλία για «Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας και Διάστημα» εντάχθηκε η αμυντική διάσταση στην πολιτική Διαστήματος της ΕΕ.

Η υπουργική ανακοίνωση συνεχίζει με την εξωφρενική «καταγγελία» ότι «η Ελλάδα απλά απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική». Ο υπουργός απλά ψεύδεται και μάλιστα ασύστολα. Αν ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΕΟΔ θα πληροφορηθεί ότι στις 21-11-2012 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στην υπουργική σύνοδο στη Νάπολη από τον τότε Γενικό Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλη Μαγκλάρη, στις 2-12-2014 στο Λουξεμβούργο πάλι από τον Γενικό Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Βασιλάκο. Δυστυχώς η εκπροσώπησή μας στην τελευταία υπουργική σύνοδο στις 1-12-2016 στη Λουκέρνη της Ελβετίας δεν ήταν σε αρμόζον επίπεδο. Δηλαδή η χώρα μας δεν εκπροσωπήθηκε, ως είθισται, σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή υπουργού ή Γενικού Γραμματέα, αλλά σε επίπεδο υπαλληλικό από την κυρία Πηνελόπη Σπηλιώτη, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων στη ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο >>>

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to σύντροφε Νίκο Παππά, υπάρχει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)

 1. Ο/Η Ο Άλεξ στο διάστημα λέει:

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

 3. Ο/Η UFO λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/moufanet/o-dimosthenis-liakopoulos-dioristike-proedros-tou-kentrou-diastimikwn-erevnwn-44341336822

  ΜΟΥΦΑNET
  O Δημοσθένης Λιακόπουλος διορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Διαστημικών Ερευνών
  Το αυτονόητο έπραξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και με την επιλογή του ανθρώπου που ως επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών θα οδηγήσει τους Έλληνες πίσω στον Σείριο

  Νίκος Ζαχαριάδης

 4. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  Από αρχιμανδρίτης αστροναύτης


 5. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

  Ας δούμε και τον αντίλογο στο άρθρο του κ. Κούρκουλα, από έναν διακεκριμμένο αστροφυσικό, τον Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου κ. Διονύσιο Σιμόπουλο, που κάθε άλλο παρά υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.