Φλαμπουράρης: ♬ κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια/κι αναστενάζουν γιατί πονούν ♬

[Gustave Flaubert]

©Δημήτρης Χαντζόπουλος, Καθημερινή 31.01.17

©Δημήτρης Χαντζόπουλος, Καθημερινή 31.01.17

«Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τις μισές μονάδες από τη ΝΔ. Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει. Μας βλέπει στο δρόμο και μας λέει κρατάτε γερά. […] τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά πλεονάσματα. Δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης και αυτό θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια […] Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας […] η οικονομία έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά δεν βλέπετε πια άντρα, γυναίκα ή παιδί να ψάχνει στα σκουπίδια για το φαγητό του[…]Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μείωση μισθών-συντάξεων διότι το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που υπολογίζεται».

Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια
πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούν
κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια
κι αναστενάζουν γιατί πονούν.

Κι αυτούς που φεύγουν
κι αυτούς που μένουν
οι μοίρες μ’ απονιά
πάντα τους δέρνουν.

Αυτοί που φεύγουν κάποιο λυγμό τους
παίρνουν μαζί τους και μιαν ευχή
κι αυτοί που μένουν στο σπαραγμό τους
κάνουν κουράγιο και προσευχή.

Στίχοι: Αλέκος Καγιάντας
Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας
Τραγούδι: Γιάννης Πουλόπουλος

Advertisements
This entry was posted in conspiracy theories, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Φλαμπουράρης: ♬ κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια/κι αναστενάζουν γιατί πονούν ♬

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ο Φλαμπουροζουράρις, επειδή έχει καταληφθεί από θαυμασμό για την κυβέρνηση του, έχει αρχίσει από τώρα να τρίβει τα μάτια του, μ’ αποτέλεσμα είτε να μη μπορεί να δεί την διαφορά τους από την ΝΔ, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις είτε να βλέπει οράματα πως πολίτες τους συγχαίρουν και τους παροτρύνουν να συνεχίσουν, λέγοντας: «βαστάτε γερά». Εκτός αν πέσαν σε ανθρώπους με πολύ υψηλή αίσθηση χιούμορ και τους δουλεύουν ψιλό γαζί.
  Καθώς διάβαζα, αυτά που παραθέσατε από την συνέντευξη του στον Αυτιά, μου ήρθε ένα συναίσθημα πίεσης και άγχους. Δείτε ποιους ψήφισαν, οι Ελληνες για να τους κυβερνήσουν. Αυτός ο άνθρωπος ή αδιαφορεί για τους πολίτες και την χώρα ή είναι άσχετος απολύτως από πολιτική. Δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την τραγική κατάσταση, που βρίσκονται πολίτες και χώρα. Ότι χάνεται υπερπολύτιμος χρόνος, εξ αιτίας της ανικανότητας τους και της αναισθησίας τους. Ότι δεν υπάρχει χώρος για αφελή κομματική και κυβερνητική προπαγάνδα. Πρέπει να υιοθετήσουμε, ένα άλλο τρόπο πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σκέψης, ακριβώς τον αντίθετο από αυτόν που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα. Και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα.
  Από την εκπομπή του ΣΚΑΙ, επτά ημέρες, στις 29-1-17, πληροφορήθηκα ότι επιστήμονες του Χάρβαντ πέτυχαν να μετατρέψουν υγρό υδρογόνο σε μεταλλικό υδρογόνο. Ένα μέταλλο που δεν απαντάται στην γη. Αν αυτό το μέταλλο, παραμείνει σε στερεά κατάσταση, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, οι του Χάρβαντ λένε ότι θα αποτελεί μεγάλη εφεύρεση. Πέραν του υπερβολικού ενθουσιασμού που χαρακτηρίζει τους επιστήμονες, καθώς άκουγα την είδηση, σκέφτηκα πόσο οδυνηρά απουσιάζουμε εμείς σαν λαός, σαν κράτος, από τον διεθνή στίβο της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας. Δεν θα μας βρει κανείς στον ηλεκτρονική τομέα, στην ιατρική, στην παραγωγή βαριάς βιομηχανίας, στο διάστημα και άλλα. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, οφείλονται στην προσωπική δουλειά κάποιων ή σ’ Ελληνες που έφυγαν μακριά από την Ρωμιοσύνη. Και όλα αυτά, σ’ ένα τόπο που γεννήθηκε ο Ομηρος, Ηράκλειτος, ο Ερατοσθένης, ο Δημόκριτος, ο Ευκλείδης, ο Αρίσταρχος και άλλοι. Και εμάς, να μη μας παίρνουν στα σοβαρά. Κρίμα και θλίψη..

 2. Ο/Η Ο Άλεξ στο διάστημα λέει:

  ?ref_src=twsrc%5Etfw

 3. Ο/Η Εξαρχειώτης θαμών λέει:

  Και είπε: «Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει. Μας βλέπει στο δρόμο και μας λέει κρατάτε γερά.»
  Είναι γνωστό το παραδοσιακό καφενείο «Η Μουριά» στην Αθήνα (γωνία Καλλιδρομίου & Χαριλ. Τρικούπη). Οι ΣυΡιζΑίοι τής γειτονιάς δεν τολμούν, πια, να πατήσουν (μεταξύ αυτών και ο συμπαθής Αχιλλέας) διότι όλοι τούς την πέφτουμε με πληθώρα ειρωνικών ερωτήσεων (πχ: τι θα γίνει με το χωρισμό εκκλησίας και κράτους; τι θα γίνει με την κατάργηση τού ΕνΦΙΑ; τι θα γίνει με την κατάργηση τών διοδίων; τι θα γίνει με την κατάργηση τών σχολικών παρελάσεων; τι θα γίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; κλπ). Και, βέβαια, όπως ο ΣυΡιζΑ μετεξελίχθηκε, μεταξύ 2009-2012, σε ΠαΣοΚ τού Ανδρέα Παπανδρέου (και δη τού χειρίστου είδους – βλ. Γιαννόπουλο, Κουτσόγιωργα, Τόμπρα, Κουρή, κλπ), έτσι και (οι ΣυΡιζΑίοι τής γειτονιάς) φοβούνται ότι οι ειρωνικές ερωτήσεις θα μετεξελιχθούν σε αποδοκιμασίες· πολλοί απ’ αυτούς, άλλωστε, έχουν ανάλογη πείρα όταν, κατά το παρελθόν (ιδίως 2009-2012), τραμπούκιζαν ΠαΣόΚους.

 4. Ο/Η Αμετανόητος (ανόητος) λέει:

  «Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει. Μας βλέπει στο δρόμο και μας λέει κρατάτε γερά.»
  Έχει δίκιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός κυκλοφορεί με αστυνομική συνοδεία: δεκάδες χιλιάδων πολιτών συνωστίζονται για να τού φιλήσουν (από ευγνωμοσύνη) το χέρι και, έτσι, χρειάζεται αστυνομική δύναμη για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο τής Αθήνας. Δεν νομίζω να υπάρξει ποτέ Έλλην που θα τολμήσει να το αμφισβητήσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.