Υποσχέθηκαν Τσίπρας και Κοτζιάς την έκδοση των «οκτώ»;;;

tsipras-kotzias

 • Υπόσχεση από Τσίπρα σε Ερντογάν για έκδοση των «οκτώ»

Ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν επιστρέφει τους 8 προδότες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Το πρώτο βράδυ (μετά το πραξικόπημα) τηλεφώνησα τον ίδιον [Τσίπρα]. Μου είπε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί εντός 15-20 ημερών».

 • «Υπόσχεση» κι από Κοτζιά (16.7.2016)

Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’αυτό κολάσιμη ενέργεια.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Υποσχέθηκαν Τσίπρας και Κοτζιάς την έκδοση των «οκτώ»;;;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μα δεν κάνουν ούτε προσπάθεια να το κρύψουν.
  Αντιγράφω από σχόλιο του αναγνώστη μας «Ακραίου Κεντρώου», τον οποίο ευχαριστώ για την επισήμανση:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341334834-44341334834

  Το εξωφρενικό σχόλιο του Μαξίμου για τη Δικαιοσύνη

  Παραβιάζοντας το δημοκρατικό εθιμικό που θέλει να μην σχολιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις το γραφείο του Πρωθυπουργού έσπευσε να κατευνάσει τον Ερντογάν, βγάζοντας στη φόρα τον Αρειο Πάγο και τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς ως πραξικοπηματίες

 2. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Aνάγκα και Θεοί πείθονται.
  Είναι όμως θετικό
  Συγνώμη Άδωνη

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  Δημιουργικές ασάφειες

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/kyrie-prwthypourge-i-alitheia-kanei-kalo-44341335127

  Κύριε Πρωθυπουργέ, η αλήθεια κάνει καλό
  Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας το βάρος των ευθυνών του αξιώματος. Κατηγορώντας τον ο Ερντογάν ως ψεύτη, δεν κατηγορεί τον κολλητό του, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αφήσει τα non-paper και να βγει και να πει την αλήθεια για το τι έγινε καλοκαίρι

  Απόστολος Δοξιάδης
  28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις βάσεις του σημερινού του προβλήματος τις έβαλε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο, όταν έγιναν οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν περί «ταξίματος». Ο Πρωθυπουργός τότε, κακώς, κάκιστα δεν τις διέψευσε. Με την πράξη του αυτή, έσπειρε ανέμους. Την Πέμπτη, που η πραγματικότητα τον προσγείωσε ανώμαλα σε μια δημοκρατική χώρα όπου τις εκδόσεις τις αποφασίζουν τα δικαστήρια, όχι οι πρωθυπουργοί, καλείται να θερίσει θύελλες.

  Σα να μην έφτανε το ατόπημά του Ιουλίου —τονίζω: το ατόπημα δεν είναι τι είπε ο Ερντογάν, είναι τι δεν είπε ο κ. Τσίπρας— ο Πρωθυπουργός δήλωσε τον Σεπτέμβριο, πλάι-πλάι στον τούρκο ηγέτη, ότι «οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας». Ερχόμενη μετά τα σχόλια του Ερντογάν περί αιτήματος έκδοσης, η δήλωση αυτή λίγο απείχε από ευθεία επιβεβαίωση των όσων είχαν ειπωθεί, και ουδέποτε διαψευσθεί, τον Ιούλιο: ότι οι Οκτώ ήταν «ταγμένοι».

  Η δήλωση αυτή αποτελούσε επιπλέον, από μόνη της, διπλή προσβολή στο κράτος δικαίου: αφ’ ενός, ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε έμμεσα πεποίθηση περί της ενοχής ανθρώπων που δεν έχουν δικαστεί —στις συνθήκες που έγινε η δήλωση, ήταν σαφές ότι οι «πραξικοπηματίες» ήταν οι Οκτώ— και αφ’ ετέρου έβαζε στη συζήτηση ένα κριτήριο ανάρμοστο σε μια δημοκρατία. Ευπρόσδεκτους ή μη μπορεί να ξεδιαλέγει ο κ. Τσίπρας τους ανθρώπους για το σπίτι του, το γραφείο του ή την κυβέρνησή του. Οχι για τη χώρα. Κατά το Δίκαιό μας ένας άνθρωπος βρίσκεται στην Ελλάδα νομίμως ή παρανόμως. Κι αυτό το ορίζουν τα δικαστήρια, όχι ο Πρωθυπουργός.

  (…..)

  Ευτυχώς για την εθνική μας αξιοπρέπεια, ο Αρειος Πάγος απέρριψε τελεσίδικα το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των Οκτώ. Ευτυχώς και για τον κ. Τσίπρα, πιστεύω: γιατί αν το ανώτατο δικαστήριο, αψηφώντας τη λογική και το Δίκαιο, αποφάσιζε να εκδώσει τους Οκτώ, θα είχε εδραιωθεί στη μεγάλη μερίδα των πολιτών η πεποίθηση ότι έγινε σκοτεινή συναλλαγή και ο Πρωθυπουργός ανάγκασε τη Δικαιοσύνη να υποκύψει στη θέλησή του, για να μην αθετήσει στην υπόσχεσή του στον Ερντογάν. Ο Αρειος Πάγος έσβησε το σοβαρό ατόπημα του καλοκαιριού.

  Κάθε θαύμα τρεις μέρες, λένε. Το προχθεσινό, για τον κ. Τσίπρα, κράτησε τρεις ώρες.

  (…..)

  Ο Ερντογάν του το χρώσταγε, τρόπον τινά. Κι έτσι προχθές, έξαλλος, με ύφος αυταρχικού αφεντικού που βρίζει υπάλληλο που δεν έκανε καλά τη δουλειά του, κατηγόρησε τον έλληνα πρωθυπουργό: «Μου είχε υποσχεθεί τους προδότες, και δεν τους έδωσε!».

  Μετά από αυτό, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού —προσέξτε: όχι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός— με μία μέρα καθυστέρηση από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, διένειμε δελτίο που λέει ότι, πρώτο, στην Ελλάδα «δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος» και, δεύτερο, ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι αυτονόητα δεσμευτικές».

  Και ο πρώτος και ο δεύτερος ισχυρισμός κινούνται πάλι στη μη-λογική του «paper/non-paper»: τι εννοεί άραγε το δελτίο Τύπου αλλάζοντας το «πραξικοπηματίες», σε «υπαίτιοι»; Είναι η δήλωση του Σεπτεμβρίου περί του ποιος δεν είναι «ευπρόσδεκτος», ειπωμένη με άλλα λόγια, ή μια καινούργια, που λέει «εγώ τον Σεπτέμβριο εννοούσα τους υπαίτιους, όχι τούτους τους μικρούς, τους Οκτώ». Αλλά και το δεύτερο μέρος της δήλωσης, απευθυνόμενο ουσιαστικά στον Ερντογάν, μπορεί να σημαίνει δυο διαφορετικά πράματα: ή «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές», άρα η Ελλάδα κρατά σθεναρή στάση, ή «δε φταίω εγώ, Ρετζέπ, έγω ήθελα να στους δώσω, αλλά δε με άφησαν οι δικαστές».

  Αντίθετα όμως με αυτές τις αμφίσημες, σιβυλλικές δηλώσεις, τα λόγια του Ερντογάν είναι, δυστυχώς, ξεκάθαρα: «Ο Τσίπρας με κορόιδεψε. Μου υποσχέθηκε τα οκτώ «καθάρματα»,—όπως τους χαρακτήρισε χτες, τους «προδότες» (εξαρχής) και «τρομοκράτες» (τώρα)— και δεν μου τους δίνει».

  Κάθε τύραννος κρύβει μέσα του ένα κακομαθημένο παιδί, που του πήραν το παιχνίδι του και ουρλιάζει ότι θα τα σπάσει όλα: δείτε ομιλίες του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Παπαδόπουλου. Είναι όλοι τους οργισμένοι, όλοι λες και κάποιος τους έκανε κάτι. Αλλά ο Ερντογάν εμφανίζεται στις πρόσφατες φωτογραφίες του πιο έξαλλος κι απ’ αυτούς ακόμη. Είναι έξαλλος γενικώς, αλλά τώρα ειδικώς με τον Πρωθυπουργό μας. Λέει ότι του υποσχέθηκε το καλοκαίρι ανθρώπινο κρέας, οκτώ κομματάρες, και τώρα δεν του το δίνει. Γκρρρρρ!

  Για τον κ. Τσίπρα, τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Σε μια χώρα όπου αποδείχθηκε ότι λειτουργούν οι θεσμοί, τώρα ακριβώς τελείωσε ο ρόλος του κακομαθημένου παιδιού, που τον διατηρούσε, από αδράνεια, από την αντιπολίτευση. Είναι η στιγμή που δε μπορεί να προσποιείται τον αρχηγό κόμματος διαμαρτυρίας, τον ακτιβιστή, ή τον υπάλληλο του Μαξίμου. Είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Την Πέμπτη ο Αρειος Πάγος μάς έκανε όλους περήφανους. Σήμερα εξευτελιζόμαστε με την επίμονη αδυναμία του Πρωθυπουργού να αποκαστήσει το δίκιο απέναντι σε έναν αυταρχικό δυνάστη, που από το καλοκαίρι προσβάλλει τη χώρα μας διαλαλώντας ότι έκανε μαζί του σκοτεινές συναλλαγές.

  Πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, πριν είναι αργά, το βάρος των ευθυνών του αξιώματος που με τόσο πάθος κυνήγησε. Κατηγορώντας τον ο Ερντογάν ως ψεύτη που αθέτησε την υπόσχεσή του, δεν κατηγορεί έναν κολλητό του που τού έφαγε τα κέρδη στην πρέφα, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
  (……)

 4. Ο/Η Αρχειοφύλαξ λέει:

 5. Ο/Η eliasgeorgiopoulos λέει:

  Προφανώς. Για την αριστερά ή έννοια κράτος δικαίου δεν είναι και κάτι το άκαμπτο

 6. Ο/Η Αρχειοφύλαξ λέει:


  Ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε τη δόξα του Παπανδρέου

 7. Ο/Η της πατσαβούρας λέει:

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ελεεινοί ισχυρισμοί, από ραγιάδες της Αριστεράς. Είναι προφανής ο στόχος της «Αυγής», να ασκήσει επιρροή και πίεση στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Ερντογάν και να την «βγάλει καθαρή» ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Αλλά πήρανε την απάντηση που τους άξιζε.. Δεν θέλω να αθωώσω τους κυβερνώντες, αλλά οι συμπεριφορά και η τακτική τους, συνεχώς, τους εκθέτει. Πιστεύω, πως πέραν της αναισθησίας και της αφύσικης απάθειας τους για τα πεπραγμένα τους, υπάρχει και η πιθανότητα να κερδίσουν βραβείο Νόμπελ πολιτικής βλακείας. Ή τακτική τους, στο θέμα των οκτώ, ήταν τέτοια, ώστε οποιαδήποτε εξέλιξη, να είναι οπωσδήποτε σε βάρος της χώρας.

 8. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

 9. Ο/Η Rob. Pap. λέει:

  Otan i dikaiosini litourgei vanei sti thesi tous typous san Trump-Tsipra.
  Omospondiako dikastirio anesteile apelaseis metanaston apo US

  29 January 2017
  Trump’s immigration ban derailed: Federal court grants emergency stay temporarily HALTING deportation of visa holders detained at US airports after nationwide protests
  Federal court on Saturday evening granted a stay blocking the deportation of detained migrants for now
  The president on Saturday defended his executive order banning migrants and refugees from the US
  Reports of dozens of people being stopped from entering the US or booted off airplanes have been pouring in
  Twelve refugees were also detained at New York’s JFK airport on Friday night, prompting a massive protest
  An Iranian scientist was meant to study cardiovascular medicine at Harvard but his visa has been suspended
  Meanwhile seven migrants were stopped from boarding a flight to New York from Cairo on Saturday
  By Clemence Michallon For Dailymail.com and Emily Crane For Dailymail.com
  PUBLISHED: 22:43 GMT, 28 January 2017 | UPDATED: 05:09 GMT, 29 January 2017

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4167812/Donald-Trump-DEFENDS-immigration-ban-order.html#ixzz4X7mlvEqQ
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

 10. Δοίται τει σκαρφείζαιται ο Σατανάς:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.