Πως το Πανεπιστήμιο της Σπάρτης συσχετίζει την επιχειρηματικότητα με τις μεσαιωνικές ομφαλοσκοπικές ασκήσεις αναπνοής

[Νέοι δρόμοι στην Οικονομική Επιστήμη, κάτω από την καθοδήγηση της Μητρόπολης του αντισημίτη Οσίου Νίκωνα]

Θηρίο της Κόλασης-ρωσική λαϊκή ζωγραφική του 19ου αιώνα

Θηρίο της Κόλασης-ρωσική λαϊκή ζωγραφική του 19ου αιώνα

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το Shadesmagazine, το οποίο αξίζει να το επισκεφθείτε και το οποίο ευχαριστώ, δημοσίευσε πρόσφατα (20/1) το ομότιτλο άρθρο μου, το οποίο αναδημοσιεύω εδώ, συμπληρωμένο με ιστορικά-θρησκευτικά στοιχεία, που εμπίπτουν περισσότερο στα ενδιαφέροντα του δικού μας μπλογκ:

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την σκληροπυρηνική Μητρόπολη Σπάρτης (που δεν κηδεύει όσους έκαναν πολιτικό γάμο), της οποίας ο δεσπότης κατά τον Μιχαλολιάκο υποχρέωσε τους τρόφιμους ενός εκκλησιαστικού γηροκομείου να ψηφίσουν Χ.Α. (το σχετικό βίντεο περιλαμβάνεται στη δικογραφία της δίκης της χιτλερικής οργάνωσης η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «σπορά των νικημένων του ‘45»), διοργάνωσε  «Ημερίδα για τη Νοερά προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς», από την εξαγγελία της οποίας προκύπτει ότι ο μητροπολίτης του Πανεπιστημίου Βουτιάνων, Μαγούλας, Σκλαβοχωρίου και  Μυζηθρά και το επιτελείο του, δεν ξέρουν να βάζουν τη σωστή πτώση σε πολύπλοκες εκφράσεις («για τη Νοερά οδηγός», αδιόρθωτη από τις 17/1). Άλλο πολιτισμό πάντως έχει η υπερσυντηρητική  Σπάρτη και άλλο η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, γιατί στη δεύτερη παρακολουθήσαμε πρόσφατα τι έπαθε ο κ. Γιάννης Λιάπης από τις Στανιάτες, όταν έβαλε πόδι στο Πανεπιστήμιό της «Το κερκυραϊκό κάζο του δρος Ήχου Ιερώνυμου Λιάπη».

Γράφτηκαν πολλά και αυτονόητα σχετικά με τα ερωτηματικά που προκύπτουν από μια τέτοια παρά φύσιν συνύπαρξη ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος με τον κόσμο του εκκλησιαστικού ανορθολογισμού και νομίζω πως το θέμα, που παραπέμπει στην προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία σημειώθηκε και στο στρατηγικό ζήτημα της πάγιας και αυτονόητης εξαγγελίας του για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, έχει καλυφθεί από αυτήν την πλευρά.

Προσωπικά θέλω να θίξω τρεις παράπλευρες πτυχές που αγνοήθηκαν. Την τρίτη και τελευταία θα την αναπτύξω εκτενέστερα.

Α. Ερωτήματα γεννά η εκκωφαντική σιωπή του «αριστερού» αρμόδιου υπουργού Γαβρόγλου, πανεπιστημιακού δασκάλου στο εμβληματικό Πολυτεχνείο, το σύμβολο της αντίστασης κατά της «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών» και μάλιστα καθηγητή της Ιστορίας των Επιστημών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης. Ίσως τα ερωτήματα αυτά να πάρουν ικανοποιητική απάντηση, αν αναλογιστούμε πως ο κύριος αυτός, όλως αναξιοπρεπώς, κατέλαβε τη θέση αυτή ύστερα από απόλυση του «συντρόφου» προκατόχου του, κατά διαταγήν του αρχιεπισκόπου Λιάπη, παλιού τροφίμου της παρεκκλησιαστικής φονταμενταλιστικής ακροδεξιάς και φιλοχουντικής  οργάνωσης «Ζωή», συνθαλαμίτη για 4 χρόνια (1956-1960) του φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιου στο οικοτροφείο νέων της αγνής επαρχίας μας, στη Βουρνάζου 4 στους Αμπελοκήπους (ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/11/2016 05:45   «Οι σχέσεις… «Ζωής» Ιερωνύμου – Αμβροσίου…»). Ακόμη καλύτερα ερμηνεύεται η σιωπή του Υπουργού του κ.Τσίπρα, από το γεγονός πως έχει στενές σχέσεις με το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Β. Η επιχειρηματικότητα δεν έχει τόσο στενή σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, η οποία αυτονόητα αποστρέφεται την αξία της επιδίωξης του χρηματικού κέρδους, ειδικά αν είναι υπέρμετρο και δεν μοιράζεται μετά σε αυτούς που το χρειάζονται. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, είναι η αποστολική καταδίκη της εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, από το στόμα του ίδιου του αδελφού του Χριστού (από τη Μαρία ή από προηγούμενο γάμο του πατέρα τους του Ιωσήφ) Ιακώβου, στη γνωστή του επιστολή, όπου ζητά να μη προτιμούνται στην Εκκλησία οι πλούσιοι περισσότερο από τους φτωχούς, αλλά μάλλον να επιπλήττονται οι πλούσιοι ως υπερήφανοι. Μια ματιά στους Άρχοντες Οφφικιάλιους του Πατριαρχείου, δείχνει πως η εντολή έχει αντιστραφεί.

Ο Απόστολος παίρνει ανοιχτά το μέρος των εργατών και στηλιτεύει τον πλούτο και τη μισθολογική αδικία: «Άγε νυν οι πλούσιοι, κλαύσατε ολολύζοντες επὶ ταις ταλαιπωρίαις υμών ταις επερχομέναις· …  ιδοὺ ο μισθὸς των εργατών των αμησάντων τας χώρας υμών ο απεστερημένος αφ’ υμών κράζει, και αι βοαὶ των θερισάντων εις τα ώτα Κυρίου Σαβαὼθ εισεληλύθασιν» (5, 1-4). Εδώ επάνω θα μπορούσε να γίνει πανεπιστημιακού επιπέδου συζήτηση Θεολόγων και Οικονομολόγων π.χ. για τη μαρξιστική αρχή της υπεραξίας σε σχέση με το αποστολικό αυτό κήρυγμα ή κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η επιχειρηματικότητα να συμπλεύσει με τις ευαγγελικές αρχές.

Θαύματα της Νοεράς Προσευχής και του Botox. Από το «Ιστορικόν Αρχείον Θαυμάτων της Πλαστικής Χειρουργικής» (ΙΑΘΠΧ) του Πανεπιστημίου του Μυζηθρά.

Θαύματα της Νοεράς Προσευχής και του Botox. Από το «Ιστορικόν Αρχείον Θαυμάτων της Πλαστικής Χειρουργικής» (ΙΑΘΠΧ) του Πανεπιστημίου του Μυζηθρά.

Γ. Το σεμινάριο της Σπάρτης δεν ήταν μια απλή ανόητη θρησκευτική εκδήλωση με ανώδυνο θέμα, που έγινε σε ένα επιστημονικό ίδρυμα για λόγους δημοσίων σχέσεων κλπ. Πρόκειται για μια καθαρά αποκρυφιστικής υφής θεματολογία, που πέρα από το προφανώς αντιεπιστημονικό και παράλογο της σύνδεσης προσευχής και επιχειρηματικότητας, μπαίνει στα χωράφια του ανατολίτικου μυστικισμού, που καθόλου δεν μπορεί να συσχετιστεί με ευαγγελικές αρχές. Η λεγόμενη «νοερά προσευχή», που δεν υφίσταται στα ευαγγελικά κείμενα, είναι μια ψυχοσωματική άσκηση συγγενής με την ινδουϊστική γιόγκα, συσχετισμένη με την αναπνοή, που αποσκοπεί να οδηγήσει τον «προσευχόμενο» σε μια παραισθητική «Νιρβάνα», που θα του δίνει την ψευδαίσθηση της επικοινωνίας με το Θείο. Η μέθοδος αυτή έρχεται κατευθείαν από τη σκοτεινή μεσαιωνική βυζαντινή παράδοση του ομφαλοσκοπικού Ησυχασμού των φονταμενταλιστών μοναχών. Ήταν ο σκοτεινός νικητής μιας σύγκρουσης δυο αντίθετων ρευμάτων της τότε θεοκρατικής κοινωνίας. Από τη μία το φιλελεύθερο δυτικό ουμανιστικό και ορθολογιστικό πνεύμα του μοναχού Βαρλαάμ της Σεμινάρα της Καλαβρίας (1290-1350)  και από την άλλη ο ανατολίτικος αποκρυφισμός του Γρηγορίου Παλαμά, που διέδιδε την άποψη πως ειδικές τεχνικές, όπως η προσήλωση του βλέμματος στον ομφαλό ή στην καρδιά και ο έλεγχος της αναπνοής, συνδυασμένα με τη μηχανική επανάληψη της φράσης «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», οδηγούσαν στην εμφάνιση του θείου φωτός. Ο λόγιος Θεολόγος και μοναχός από τη Νότια Ιταλία, σπουδαγμένος στη Pώμη και δάσκαλος του Πετράρχη, κατηγόρησε τους Ησυχαστές ως Μεσσαλιανούς ή Ευχίτες, που ήταν οπαδοί μια παρεμφερούς αίρεσης, συριακής προέλευσης, φανατικών που χόρευαν και κροτάλιζαν για να πέσουν σε έκσταση. Ο ίδιος ήταν φορέας ουμανιστικών απόψεων, θεωρώντας πως τα έργα των Ελλήνων φιλοσόφων είναι ένα τμήμα από την κληρονομιά της πανανθρώπινης σοφίας, που πρέπει να συναντηθεί με αυτό η Θεολογία, εκπροσωπώντας έτσι ότι προοδευτικότερο είχε η εποχή του. Ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη περί το 1328 και εκεί υπήρξε ο κύριος εκφραστής των αντιπάλων του αντιδραστικού «Ησυχαστικού» κινήματος και ο πρώτος που τόλμησε να το κατηγορήσει πως ήταν μια αντιευαγγελική αίρεση. Αυτό του κόστισε μια καταδίκη και το κάψιμο των έργων του στα 1341. Δραπέτευσε στη Δύση όπου έγραψε και έργα για την ηλιακή έκλειψη και για τον αστρολάβο.

Το υπό τον μετέπειτα μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γρηγόριο Παλαμά κίνημα των Ησυχαστών, συνέπεσε και με την εγκαθίδρυση στη Θεσσαλονίκη του ιδιόρρυθμου λαϊκού επαναστατικού καθεστώτος των Ζηλωτών, μιας ριζοσπαστικής «σοσιαλιστικής Δημοκρατίας», που ήλθε σε αναπόφευκτη σύγκρουση με τον αυτοκράτορα Ιωάννη Στ Κατακουζηνό (1341-1354), με τον διορισμένο από την Κωνσταντινούπολη μητροπολίτη Παλαμά (του οποίου δεν επέτρεψαν την εγκατάσταση στην πόλη) και με την άρχουσα τάξη της Θεσσαλονίκης, σε μια περίοδο γενικότερων αγροτικών εξεγέρσεων στην περιοχή. H Δημοκρατία των Ζηλωτών που κράτησε εννιά χρόνια (1342-1350), απέκρουσε αρκετές φορές τα αυτοκρατορικά στρατεύματα που της ρίχτηκαν με Σλάβους και Τούρκους μισθοφόρους. Μετά την ήττα των Ζηλωτών, ο Παλαμάς μπήκε με τη βία των όπλων και με τη βοήθεια ξένων μισθοφόρων στην πόλη ως Αρχιεπίσκοπός της, τρία χρόνια μετά το διορισμό του. Στην ενθρονιστήρια πρώτη ομιλία του (από τις 41 που σώθηκαν) δεν παρέλειψε ο αθεόφοβος να πάρει το μέρος των εκμεταλλευτών, λέγοντας για την πόλη: «Αυτὴ εαυτὴν πολεμεί αυτὴ υφ’ εαυτής πολεμείται, ποσὶν οικείοις ελαύνεται, χερσὶν οικείαις κατεδαφίζεται, …. των εν αυτή κρειττόνων υποπεσόντων και του βαναύσου και χείρονος κακώς κατάρχοντος μέρους» (Migne, PG 151, 11–17. στ. 12d-13). Οι «κρείττονες» ήταν οι πλούσιοι  που πέσανε θύματα του βάναυσου «χείρονος μέρους» των φτωχών.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι ευσεβείς βασιλιάδες φίλοι του Ησυχασμού, χρησιμοποίησαν Τούρκους ή Σέρβους μισθοφόρους για να εδραιώσουν την τυραννία τους, αδιαφορώντας αν τους άνοιγαν έτσι την όρεξη.  Συνέβη αυτό και στη διάρκεια της βασιλείας του θρησκόληπτου Ιωάννη Στ΄ Καντακουζηνού, που ζήτησε τη βοήθεια του Σουλτάνου Ορχάν (1343), παραχωρώντας του για αμοιβή την ίδια την κόρη του Θεοδώρα Καντακουζηνή, για να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη. Το 1349 ο Καντακουζηνός ξαναζήτησε τουρκική βοήθεια για την απαλλαγή της Θεσσαλονίκης από την πολιορκία των Σέρβων. Κατά την ανακατάληψη από τον Καντακουζηνό της Ανδριανούπολης, που την πολιορκούσε ο αντίπαλός του Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος, οι Τούρκοι σύμμαχοι του φιλοϋσυχαστή αυτοκράτορα, επιδόθηκαν στις συνήθεις εκείνη την εποχή σφαγές και βανδαλισμούς σε βάρος των υπηκόων του, χωρίς αυτός να αντιδράσει. Όλοι αυτοί οι ευλαβικοί και ενίοτε και Άγιοι Ορθόδοξοι ηγεμόνες, σφετεριστές κατά κανόνα και συχνά κοινοί δολοφόνοι συγγενών τους, που νομιμοποιούσαν  με την απόλυτη εξουσία τους κάθε καλογερική παράνοια και θρησκευτική διαστροφή, ήταν ένα πραγματικός υπόκοσμος χωρίς ίχνος «πατριωτικής» και κοινωνικής συνείδησης, γιατί δεν πολεμούσαν για το ρωμαϊκό Κράτος και για τους Ρωμαίους, αλλά μόνο για τον αρπακτικό και εξουσιομανή εαυτό τους,το πολύ και για τη δυναστεία τους.

Το τι ακριβώς είναι η νοερά προσευχή μας το λέει ένας από τους σύγχρονους μύστες της, ο αμφιλεγόμενος Αγιορείτης μοναχός Εφραίμ Φιλοθεϊτης, πνευματικό τέκνο του Ιωσήφ του Ησυχαστή, που σύμφωνα με τον γνωστό Θεολόγο Κωνσταντίνο Σιαμάκη («ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ»-Εκδ. Δόναξ-Θεσσσαλονίκη 2007, παράγραφοι 60-61), είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη το 1968 από την Αστυνομία για κατοχή μορφίνης και δεν παραπέμφθηκε για τα περαιτέρω  με άνωθεν στρατιωτική επέμβαση. Αργότερα πήγε στις ΗΠΑ και άνοιξε αλυσίδα από 17 μοναστήρια! Πριν ακούσουμε τις οδηγίες του για την νοερά προσευχή, που θυμίζουν ασκήσεις γιόγκα οι οποίες ενδεχομένως ενδιαφέρουν την κυρία Υπουργό Πολιτισμού, καταφεύγω σε ένα ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ ( Αντωνιάδου Μ.-Παναγιώτου Π.: «Τι συμβαίνει στην Εκκλησία της Αμερικής» 04/07/1999 00:00): Πρώην μοναχός του Αγίου Ορους, ο Εφραίμ έχει μαζέψει γύρω του μια ομάδα πιστών που πίνουν στην κυριολεξία «νερό στο όνομά του». Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 1997 επισκέφθηκε την Αριζόνα ……φαίνεται ότι περισσότερο σόκαρε τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρά τον ευχαρίστησε καθώς οι εκατοντάδες γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν φορούσαν στην κοσμοπολίτικη Αμερική μαντίλες στο κεφάλι. Όπως μαντίλες φορούσαν και όλα τα κορίτσια που είχαν αποφοιτήσει από το δημοτικό σχολείο. …Ο μοναχός Εφραίμ, που είχε σχέσεις με τη Ρωσική σχισματική Εκκλησία της Αμερικής, προκαλούσε και προκαλεί μόνιμο πονοκέφαλο στο Φανάρι. Όταν ο κ. Βαρθολομαίος .. ζήτησε … την άμεση απομάκρυνση του π. Γεωργίου Πασσιά (ο οποίος φέρεται προερχόμενος από την ομάδα των εφραιμιτών) από τη θέση που κατείχε στην Αρχιεπισκοπή….έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να υλοποιηθεί η «προτροπή» του …». Εδώ να σημειώσω πως ο φονταμενταλιστής και αυστηρών ηθών οικογενειάρχης πατήρ Πασσιάς, ένας κληρικός που πολεμούσε με γελοία κηρύγματα το δαρβινισμό, αποσχηματίστηκε στις 11 του Φλεβάρη του 2016 μετά από τη δημοσίευση στον αμερικανικό Τύπο βίντεο με ντροπιαστικές σεξουαλικές ακολασίες τουΑντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί στη δίνη σεξουαλικών σκανδάλων»)

Επίσης να σημειώσω πως σε μια από τις μονές του Εφραίμ (αγ. Αντώνιος) αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2012 ο  26 χρονος στρατολογημένος προσήλυτος καλόγερος Scott Nevin, του οποίου οι γονείς έκτοτε, ξεκίνησαν μια διαμάχη με τη Μονή, την οποία θεωρούν υπεύθυνη (Απειλούν με μήνυση οι γονείς του δόκιμου μοναχού που αυτοκτόνησε), ενώ στο διαδίκτυο άνοιξε ειδική ιστoσελίδα στην Αγγλική, η οποία ξεγυμνώνει τεκμηριωμένα τα πολυάριθμα σκάνδαλα του ελληνορθόδοξου μοναχισμού που έχουν έλθει στο φως (“Scott Nevins Memorial”).

Αντιγράφω από Ορθόδοξο ιστότοπο μικρά αποσπάσματα από το μακροσκελέστατο: «Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου: Διδασκαλία για την νοερά προσευχή» (Έκδοση Μ. Φιλοθέου): «….Όπως ένας βασιλεύς πού έχει κυριεύσει ένα κράτος και πάει να ενθρονισθεί στην πρωτεύουσα και έχει καθυποτάξει όλους τούς έπαναστάτας προηγουμένως και έχει γεμίσει το κράτος από φαντάρους και όπλα, αφού καθησυχάσουν όλες οι εσωτερικές ανωμαλίες, τότε βασιλεύει τούς υπηκόους με ειρήνη και άγαλλίασιν. Ό βασιλεύς τότε κάθεται εις τον θρόνον του και βλέπει τα πάντα ύποτεταγμένα και τότε χαίρεται και αγάλλεται….. ό άνθρωπος πού έχει σκοπό να κατορθώσει το «άδιαλείπτως προσεύχεσθε» και να συμμαζέψη αυτόν τον σκονισμένο νου του, τον αλήτη, πού γυρίζει όλα τα σοκάκια, ώστε να συμμορφωθεί και να γίνει νοικοκύρης, πρέπει να του προσφέρει κάτι, να τον γλυκάνει, διότι όπως είπαμε ευχαριστιέται και ηδονίζεται να τριγυρνά εδώ κι εκεί. Πρέπει να τον ελκύσουμε πάλι με κάτι το ηδονικό. Γι`  αυτό χρειάζεται να λέμε κατ’ αρχάς την προσευχή με το στόμα.

Ό αρχάριος πού διδάσκεται την προσευχή, πρέπει ν’ αρχίσει με το στόμα και να λέει: «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με» και να προσπαθεί να τραβά τον νου από τα κοσμικά. Ή φωνή, ή οποία θα βγαίνει, ό ήχος της φωνής, θα ελκύει τον νουν εις προσοχήν. Ό ήχος πού δημιουργεί το κούνημα της γλώσσας σιγά – σιγά συμμαζεύει τον νου από το σκορπισμό….. Όταν λοιπόν αφήσουμε τον κανονικό και φυσικό ρυθμό της εισπνοής και εκπνοής, και εισπνέουμε και εκπνέουμε αργά, γίνεται μια ανωμαλία στην φυσική εισπνοή και εκπνοή της καρδιάς. Οπότε όσο υπάρχει αυτή ή ανωμαλία, δημιουργείται κάποιος πόνος, κάποια, ας το πούμε, στένωση στην καρδιά, διότι δεν απολαμβάνει τον αέρα κατά τον ρυθμό της φύσεως… Δηλαδή αντί να τον δώσωμε σύντομα, τον δίνουμε τον αέρα πιο αργά. Ό πόνος πού δημιουργείται κατά φυσική συνέπεια, έλκει τον νουν να προσέξει την καρδιά, και αυτή ή έλξης τού νου προς την καρδιά δημιουργεί την ένωσιν τού νου και της καρδιάς. Όπως όταν πονάη το δόντι, ό νους γυρνάει – γυρνάει, και πάλι στον πόνο ξανάρχεται, έτσι και στην καρδιά….Όταν θα αρχίσουμε να λέμε την ευχή με αραιά εισπνοή και εκπνοή θα δημιουργηθεί, κατά φυσική συνέπεια, αυτός ό πόνος, αυτή ή στενοχώρια στην καρδιά. Αυτή ή στενοχώρια θα μάς βοηθήσει, ώστε ό νους να προσέξει την καρδιά. Λέγοντας λοιπόν την ευχή ρυθμισμένη με μια αραιά εισπνοή και εκπνοή ό νους θα κατεβαίνει στον πόνο, οπότε θα αποκλεισθεί ό μετεωρισμός….Αποκλεισμένου του μετεωρισμού μ’ αυτόν τον τρόπον, ό νους θα βρει ησυχία, δεν θα βρει αιτία να σκορπιστή. Ό πόνος τον συνάζει…..».

Σύμφωνα με την Μητρόπολη:»Σκοπός της ημερίδας ήταν η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου–τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις…καθώς και η συσχέτισή της με την…παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων». Νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν και να κρίνουν.

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Πως το Πανεπιστήμιο της Σπάρτης συσχετίζει την επιχειρηματικότητα με τις μεσαιωνικές ομφαλοσκοπικές ασκήσεις αναπνοής

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  «…για τη Νοερά προσευχή ως οδηγός…» (στη Γραμματική;)

  http://www.immspartis.gr/?p=26801

  Ημερίδα για τη Νοερά προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς

  17/01/2017

  To Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας, διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 επιστημονική ημερίδα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη, με θέμα «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς». Σκοπός της ημερίδας ήταν η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου – τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και η συσχέτισή της με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.


  Ομιλητές ήταν κατά σειρά ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής του Εργαστηρίου ‘’Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής’’ κ. Θάνος Κριεμάδης, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Γιαπιτζάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, η κ. Έλενα Θεάκου, υπεύθυνη εκπαίδευσης της Εταιρείας SAP Hellas, ο κ. Νικήτας Ασημακόπουλος, καθηγητής τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, βαρύτονος – συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο κ. Γεώργιος Μπαλτόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην διευθυντής Εντατικολογίας ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο ‘’Άγιοι Ανάργυροι’’.
  Κατακλείοντας την ημερίδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος συνεχάρη τόσο τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους, όσο και τους ομιλητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της προσευχής ως ‘’γέφυρα επικοινωνίας’’ με τον Πανάγαθο Θεό και ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και πνευματικής γαλήνης.

  https://roides.wordpress.com/2013/11/11/11noe13/

  Απρέπεια. Παπάς και μητροπολίτης αρνήθηκαν κανονική τελετή κηδείας
  Posted on 11/11/2013 by Po

  Ο κύριος Γ. Α. Καράντζαλης μας έστειλε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την παρακάτω επιστολή:
  ………………

  http://www.immspartis.gr/?p=543

  Όσιος Νίκων ο «Μετανοείτε» – 26 Νοεμβρίου – Χαἰρει ἔχουσα ἡ Λακεδαίμων
  24/11/2016


  …………………

  Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων. Επίσης έκανε και θαύματα. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ίαση ασθενών που πήγαιναν σ’ αυτόν ή που πήγαινε ο ίδιος σ’ αυτούς, ενώ τα θαύματα συνεχίζονται και μετά τον θάνατό του, που τοποθετείτε το 998 μ.Χ..

  https://skalalakonias.wordpress.com/2015/09/14/grafeiaxa-2/
  Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης
  furdenkommunismus / Σεπτεμβρίου 14, 2015

  ………………..

  Η δράση της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία, περιλαμβάνει και καταγγελίες εγκληματικών ενεργειών. Το βιασμό μιας ανήλικης στα γραφεία Σπάρτης της Χ.Α, τις δολοφονίες δυο νεαρών στη Μάνη, εκδήλωση ρατσιστικού μίσους κατά των ντόπιων Ρομά, τον θάνατο από έκρηξη-ατύχημα ενός Χρυσαυγίτη, επίδοξου βομβιστή κλπ, όλων μελών ή φίλων της. Επιπλέον υπάρχει μια εμπλοκή του μητροπολίτη Σπάρτης, σχετική με τις (αθέλητες) αποκαλύψεις Μιχαλολιάκου, που απεκάλυψε η ανάκριση, για μεταφορά γερόντων ενός ιδρύματος της επισκοπής του για να ψηφίσουν Χ.Α. Για τα περισσότερα από αυτά και για πολλά ακόμη, μαζί με επισήμανση των μεγάλων ευθυνών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του ευσεβή βουλευτή του Αραχωβίτη, για την ανοχή και αδιαφορία τους απέναντι στις καταγγελίες κατά του μητροπολίτη, μπορείτε να διαβάσετε σε ένα από τα πολλά σχετικά, παλιότερα δημοσιεύματά μας.
  ………………………
  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5065074/nikwn-o-antishmiths/
  ΤΑ ΝΕΑ
  [Ενστάσεις] Νίκων ο αντισημίτης
  Ηλίας Κανέλλης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2013 08:00 |

  Διαβάζω στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου τι δήλωσε ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος για τους ιεράρχες που στηρίζουν την οργάνωσή του. Και μαθαίνω ότι ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος τον διαψεύδει, δεν έβαλε, λέει, κανένα γηροκομείο να ψηφίσει τους έλληνες νεοναζί. Να τον πιστέψω; Τα ίδια δεν έλεγε και το, κατά Μιχαλολιάκον, «διαμάντι της Εκκλησίας, μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ», μάλιστα σε επιστολή του προς την εφημερίδα, προσπαθώντας να διαψεύσει τον υπογράφοντα;
  Διεκδικητής της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά τον Χριστόδουλο, το 2008, ο Ευστάθιος καταγγέλθηκε από τον μητροπολίτη Καλαμάτας Χρυσόστομο ότι υποστηρικτές του προσπάθησαν να τον εκβιάσουν. Οι καταγγελίες εκείνες επίσης διαψεύσθηκαν και ουδέποτε διερευνήθηκαν, άλλωστε έπειτα απ’ αυτές η υποψηφιότητα του μητροπολίτη Σπάρτης περιθωριοποιήθηκε, μόνος υποστηρικτής που του απέμεινε ήταν ο εξ αδελφότητος Χρυσοπηγής ορμώμενος, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος (τον οποίο, επίσης, εκθειάζει ο φύρερ Μιχαλολιάκος).
  Περιηγούμενος τα παλαιά κείμενά του που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι, ιδεολογικώς τουλάχιστον, η συγγένεια με τον ιδεολογικό λόγο της Χρυσής Αυγής είναι φανερή – αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, σε διάφορες επεξεργασίες, η ίδια ιδεολογία είναι διάχυτη στα ελληνικά κόμματα, στη ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στο λεγόμενο πατριωτικό ΠαΣοΚ, τις προάλλες μάλιστα προέκυψε και «πατριωτικός ΣΥΡΙΖΑ». Σε γράμμα του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκιση του εμπλεγμένου στο σκάνδαλο Βατοπεδίου Εφραίμ, ο Αγιος Σπάρτης επικαλείται το ταξίδι του μοναχού στη Ρωσία, όπου, λέει, «πρόβαλε το Αγιον Ορος και την Ελλάδα μας». Και διερωτάται: αυτό ήταν η αιτία «για την οποία φυλακίζεται»;
  Σε παρέμβασή του, το 2012, ο Αγιος Σπάρτης εκτιμά ότι οι σύγχρονοι Ελληνες «είμαστε δέσμιοι της επιδίωξης της άμετρης, της επίπλαστης ευμάρειας, της ξενόφερτης κουλτούρας, της αποχαυνωτικής και παραπλανητικής δύναμης των ΜΜΕ, του ωχαδερφισμού, του ακραίου ατομισμού, της ανευθυνότητας, του νεοελληνικού ραγιαδισμού». Ο αγοραφοβικός αυτός αναδελφισμός εύκολα μετατρέπεται σε λανθάνοντα αντισημιτισμό, που παρεισφρέει φυσικότατα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Σπάρτης, όπου ο προστάτης της πόλης Αγιος Νίκων περιγράφεται σαν μεσαιωνικός Χάινριχ Χίμλερ: «Στη Σπάρτη ο Οσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε».
  Προσωπικώς έχω διάθεση να πιστέψω τη διάψευση του μητροπολίτη Ευσταθίου. Αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργανωτική σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ο ιδεολογικός λόγος του ιεράρχη (δυστυχώς, και μεγάλου τμήματος της Εκκλησίας) εναρμονίζεται με την εθνικιστική ιδεολογία, στο χαλί της οποίας βάδισαν και οι έλληνες νεοναζί για να μπουν στη Βουλή.
  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
  __________________

  https://skalalakonias.wordpress.com/2016/06/25/oievraioitislakedemonias/

  Φάκελος Λακωνική Ιστορία #06 «Οι Εβραίοι της Λακεδαιμονίας»
  yorona / Ιουνίου 25, 2016

  1.Εισαγωγικό σημείωμα της ομάδας μελέτης

  Η ομάδα μελέτης της ιστορίας της Λακωνίας έχει την χαρά να παρουσιάζει σήμερα τρία κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος «ΧΡΟΝΙΚΑ» αριθμός φύλου 225, που κυκλοφόρησε τον Γενάρη/Φλεβάρη του 2010. Τα τρία αυτά κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο τεύχος κρίναμε ότι είναι σημαντικά για την έρευνα μας και αυτό γιατί είναι από τα λίγα που έχουμε στο αρχείο μας σχετικά με την Εβραϊκή παρουσία στην Λακωνία. Ωστόσο και γενικότερα οι πηγές για το ζήτημα αυτό δεν είναι πάρα πολλές, γιαυτό οι ελάχιστες που υπάρχουν ύστερα από κοπιαστική έρευνα λίγων ιστορικών είναι ιδιαίτερα πολύτιμες.

  Πρόκειται για τα κείμενα «Τι απέγιναν οι Εβραίοι της Λακεδαιμονίας» του κ. Δημήτρη Σαραντάκου, μια συνοπτική εξιστόρηση με ενδιαφέροντα στοιχεία που αποδεικνύουν την Εβραϊκή παρουσία στην περιοχή, καθώς και για τον ρόλο του προστάτη «οσίου» της Σπάρτης Νίκωνα. Το δεύτερο κείμενο με τίτλο «Όταν οι Ιουδαίοι γνώρισαν τους Λακεδαιμόνιους» του Καθηγητή Πέτρου Θέμελη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το 2005, και πραγματεύεται την σχέση του πληθυσμού με το Εβραϊκό θρησκευτικό στοιχείο. Τέλος το αναλυτικό μελέτημα του Καθηγητή Αλέξη Γ.Κ. Σαββίδη για την παρουσία Εβραίων στην Σπάρτη στα τέλη του 10ου μ.Χ. αιώνα.
  …………………..
  http://megalopolis2008.blogspot.gr/2009/01/blog-post_31.html

  ΣΆΒΒΑΤΟ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2009
  Έχει ευθύνη ο Σπάρτης Ευστάθιος για τον Αρχιμανδρίτη του;

  Τις τελευταίες ημέρες έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία η αποκάλυψη του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας εγκέφαλος της οποίας ήταν ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης, κληρικός της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης που λειτουργούσε σε κάποιο χωριό έξω από τη Σπάρτη
  ……………

 2. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  Δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτ 2014
  Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την εγκληματική σαπίλα που υπάρχει στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε αποσπάσματα –που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στον προφυλακισμένο Γιάννη Λαγό και τον οδηγό του Ν. Μιχαλολιάκου Σωτήρη Δεβελέκο. Το πιο εντυπωσιακό στην συνομιλία η συγκάλυψη από τα στελέχη του βιασμού ενός κοριτσιού στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη.

  • Ο/Η Kάσυ Διάρη-στρατοδίκης λέει:

   http://www.efsyn.gr/arthro/poios-oplizei-heri-toy-lagoy

   Ποιος οπλίζει το χέρι του Λαγού;
   Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Ψαρράς

   Η Χρυσή Αυγή παίζει τα ρέστα της. Θορυβημένη από τα συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της, η ναζιστική οργάνωση δείχνει και πάλι τα νύχια της. Βάζει μπροστά τον γνωστό «ταγματάρχη εφόδου» Λαγό, αλλά δημοσιοποιεί και τα μέχρι σήμερα κρυμμένα στελέχη της στο δικαστικό σώμα. Η πρόκληση για τους θεσμούς και τη δημοκρατία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Τον λόγο έχουν πλέον τα δημοκρατικά κόμματα στη Βουλή, αλλά και η Δικαιοσύνη.

   Χρειάστηκε να βρεθεί η Τατιάνα Στεφανίδου για να σώσει την τιμή του δημοσιογραφικού (και πολιτικού) κόσμου που στη μεγάλη του πλειονότητα μοιάζει να έχει ξεχάσει τι είναι η Χρυσή Αυγή και για ποια εγκλήματα κατηγορείται ο ηγετικός της πυρήνας. Αυτή τη φορά δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, ενώ και κάποια μέσα ενημέρωσης αντιμετώπισαν την υπόθεση με ειρωνικά σχόλια για τα «μεσημεριανάδικα», λες και ο αντιφασισμός πρέπει να εκδηλώνεται σε κάποιες ειδικές τηλεοπτικές ζώνες.

   Αλλά αυτό που προξενεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι το θράσος με το οποίο κινούνται οι υπόδικοι χρυσαυγίτες, ζητώντας και τα ρέστα από όσους τολμούν να καταγγείλουν την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου. Και πετάνε στα μούτρα όσων άρχισαν να κολακεύουν τη ναζιστική οργάνωση επιχειρώντας να την «εξημερώσουν» (από τον Γ. Καρατζαφέρη ώς τον Π. Ψωμιάδη), ότι πλέον το πάνω χέρι στη δράση της το έχει ο Λαγός, ο πρωταγωνιστής δηλαδή όλων των βίαιων και αιματηρών επιθέσεών της που διερευνά το Κακουργιοδικείο.

   Υστερα από μια πρώτη φάση, κατά την οποία ο Μιχαλολιάκος επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τον Λαγό, ο περιφερειάρχης του Πειραιά έχει αναδειχθεί πλέον σε άτυπο υπαρχηγό, επιχειρησιακό διοικητή αλλά και εκπρόσωπο του φίρερ Μιχαλολιάκου. Αυτός καθοδήγησε την εισβολή στο σχολείο, ο ίδιος εισέβαλε με τον Παναγιώταρο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πάλι ο ίδιος στρογγυλοκάθισε δίπλα στον αρχηγό στη διεθνή «συνεδρίαση» ναζιστών που οργανώθηκε μέσα στο κτίριο της Βουλής και αναμεταδόθηκε από την ΕΡΤ. Αλλά ποιος είναι ο Λαγός;

   Καθοδηγητής εγκλημάτων

   Ο Λαγός είναι ο ιεραρχικά ανώτερος των πυρηναρχών του Πειραιά, δηλαδή ο υπεύθυνος για τη δράση όλων των ταγμάτων εφόδου της περιοχής.

   Ακριβώς γι’ αυτό, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το τάγμα της Νίκαιας, ο Λαγός έχει ανταλλάξει πλήθος κλήσεων με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη, πριν και μετά το έγκλημα, ενώ οι εφτά κλήσεις εντοπίζονται το χρονικό διάστημα που η επίθεση οργανώνεται και ξεκινάει. Και βέβαια περίπου 40 λεπτά μετά τη δολοφονία ξεχωρίζουν οι δύο κλήσεις του Λαγού με τον Μιχαλολιάκο.

   Φυσικά ο Λαγός είναι αυτός που μόλις λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα την έχει προαναγγείλει στην καφετέρια «Αίνιγμα», όπως έχει άλλωστε από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος προαναγγείλει ήδη ένα μήνα πριν και τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή.

   Αλλά η απόλυτη γνώση του Λαγού για την τελευταία εγκληματική ενέργεια φαίνεται και από τα αλλεπάλληλα μηνύματα και τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με στελέχη της οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση.

   Συνομιλεί με τον Αν. Πανταζή, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος που επιτίθεται εκείνη την ώρα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και με τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη, ο οποίος προφανώς είναι σε επιφυλακή να επέμβει αν χρειαστούν ενισχύσεις, καθώς επίσης και με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο, θριαμβολογώντας με το πασίγνωστο πια «τους μακελέψαμε».

   Αλλά και στα βίαια επεισόδια στον Μελιγαλά (15.9.2013) ο Λαγός έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού είναι ο ίδιος που μαζί με τον Γερμενή ξυλοκοπούν τον Αστέριο Χάμο, πρόεδρο του ακροδεξιού Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας, όπως αποκαλύπτουν τα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών του Πυρήνα Νίκαιας Γ. Τσακανίκα και Ι. Καζαντζόγλου, οι οποίοι μετείχαν στα επεισόδια.

   Oσον αφορά την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» (10.7.2013), ο Λαγός όχι μόνο έχει καθοδηγητικό ρόλο, αλλά είναι επικεφαλής του μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου με τη φυσική του παρουσία.

   Αυτό αποδεικνύει το πλήθος των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με πολλά άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, είτε δίνοντάς τους σχετικές εντολές είτε ομολογώντας ότι «ήρθαμε και τους γαμήσαμε». Αυτό αποδεικνύει και η συμμετοχή στην επίθεση του ίδιου του βουλευτικού του αυτοκινήτου.

   Ο ιδιαίτερος ρόλος του

   Και βέβαια την «προσφορά» του Λαγού και των ταγμάτων εφόδου που αυτός καθοδηγεί στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής την αναγνωρίζουν και την επιβραβεύουν όλα τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης. Ξεκάθαρα φαίνεται από τη χρυσαυγίτικη τελετή για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Πυρήνα της Νίκαιας, όπου τη δράση του τοπικού τάγματος επαινούν ανώτατα στελέχη όπως ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος και άλλοι, ενώ ο Κουκούτσης πλέκει και το εγκώμιο του περιφερειάρχη του τάγματος, λέγοντας:

   «Είχατε την τύχη να έχετε τον πιο άντρα βουλευτή στη Χρυσή Αυγή, τον Γιάννη Λαγό. Είναι ό,τι καλύτερο έχει περάσει από τη Χρυσή Αυγή». Ο Λαγός συστήνει στο τάγμα του να συνεχίσει να υπακούει στις εντολές του ίδιου και της κεντρικής διοίκησης της οργάνωσης: «Αν ακολουθείτε τις γραμμές που σας δίνονται, αν εκτελείτε τις εντολές και αν είστε πειθαρχημένοι μη σας νοιάζει τίποτα. Για τα υπόλοιπα κανονίζουμε εμείς». Και ο πυρηνάρχης Πατέλης ευχαριστεί τους «ανωτέρους» του -όπως τους αποκαλεί- και τους διαβεβαιώνει ότι «θα είμαστε πάντα στο πεδίο της μάχης».

   Μάλιστα τις επόμενες μέρες μετά την επίθεση στο «Συνεργείο», όπου μετείχε και ο Πυρήνας της Νίκαιας, ο Λαγός έχει δώσει «συγχαρητήρια» στον Πατέλη, λέγοντας: «Σου είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουμε σκληρή χρυσαυγίτικη γραμμή. Νομίζω ότι μέχρι τώρα δικαιώνεστε σε όλα». Και ο πυρηνάρχης τον ευχαριστεί απαντώντας: «Πίσω από όλα είσαι εσύ. Βαδίζουμε στα πρότυπα τα δικά σου».

   Φυσικά ο Πατέλης και ο Ρουπακιάς στη Νίκαια ή ο Πανταζής στο Πέραμα ή τα στελέχη στα υπόλοιπα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν είναι πρόσωπα που βρέθηκαν τυχαία εκεί. Η ένταξη και ο ρόλος τους στην ιεραρχική δομή της οργάνωσης έχουν αποφασιστεί κεντρικά. Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος (15.1.2012, Αρτέμιδα Αττικής): «Φροντίζουμε πάντα οι άνθρωποι οι οποίοι στελεχώνουν αυτά τα γραφεία να είναι σωστοί, να είναι γνήσιοι εκφραστές της Χρυσής Αυγής».

   Η άμεση σχέση με τον αρχηγό

   Αλλωστε ο ίδιος ο Πατέλης έχει ξεκαθαρίσει ότι το τάγμα εφόδου θα επιτεθεί για να «σφάξει ό,τι κινείται» μόνο μετά από σχετική εντολή του Λαγού. Επίσης ότι ο πυρηνάρχης αναφέρεται στον περιφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του στον ίδιο τον αρχηγό και ως εκ τούτου οι εντολές του πυρηνάρχη είναι στην πραγματικότητα εντολές του αρχηγού. Μάλιστα πρέπει, λέει, ο χρυσαυγίτης να υπακούει στις εντολές αυτές, ακόμα και αν τις θεωρεί «παράλογες». Και όποιος δεν υπακούει στις εντολές του αρχηγού απομακρύνεται ως «προδότης».

   Αλλά τη ροή της εντολής της επίθεσης έχει περιγράψει γλαφυρά και το ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Πειραιά Ν. Αποστόλου, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι «για να κάνεις κάτι, παίρνεις πρώτα τον Γιάννη [Λαγό], ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγάλος, πας».

   Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και το πλήθος των εντολών που μέσω μηνυμάτων στέλνονταν από την ηγεσία της Τ.Ο. Νίκαιας στα μέλη του τάγματος εφόδου και τα οποία διευκρινίζουν ότι πρόκειται για «εντολή Λαγού».

   «Εντολή Λαγού» ήταν βέβαια και η πραγματοποίηση της χρυσαυγίτικης κατασκήνωσης στη Νέδα, με τα στρατιωτικά γυμνάσια, τις φωτογραφίες με σημαίες των SS και φυσικά την ορκωμοσία, από τον Ρουπακιά και τα ηγετικά στελέχη της Νίκαιας, νεοσύλλεκτων χρυσαυγιτών που ορκίζονται πίστη στον αρχηγό.

   Συγκάλυψη εγκλημάτων

   Ο Λαγός δεν έχει μόνο καθοδηγητικό ρόλο στην εγκληματική δράση της οργάνωσης, αλλά και στη συγκάλυψή της. Μετά τη δολοφονία Φύσσα στέλνει τον Τσακανίκα στον συγκατηγορούμενό του Γ. Δήμου (όπως έχει καταγγείλει ο τελευταίος), για να τον υποχρεώσει με απειλές να το πάρει πάνω του και να ισχυριστεί ότι αυτός κάλεσε τον Ρουπακιά στον τόπο της δολοφονίας.

   Παράλληλα οι Λαγός, Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης δίνουν τηλεφωνικά εντολή στον Δεβελέκο να προσποιηθεί, εάν κληθεί στη ΓΑΔΑ, ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά. Ενδιαφέρον όμως έχει και η εντολή του Λαγού και πάλι στον Δεβελέκο, να «καθαρίσει» το σπίτι του πρώην πυρηνάρχη Πειραιά Θωμά Μπαρέκα από όπλα:

   «Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις», ενώ σε δεύτερη συνομιλία τους ο Λαγός λέει: «Ναι, γιατί είναι μαλάκας, ρε φίλε.

   Εχω ενημερώσει από τις 05.30 το πρωί και πάνε και βρίσκουνε μέσα ένα πτυσσόμενο κλομπ που δεν ήξερε ότι υπάρχει να πούμε. Εντάξει, προς Θεού τώρα δηλαδή οι άνθρωποι. Ελα, στόκοι τελείως».

   Ο στόχος του Μιχαλολιάκου

   Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι η προβολή του Λαγού ως νέου υπαρχηγού δείχνει ότι η ατιμωρησία έχει πάλι αποθρασύνει την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία επανέρχεται στην επιδεικτική χρήση βίας, την οποία θεωρεί πετυχημένη και δοκιμασμένη συνταγή.

   Επαναλαμβάνει αυτό που έκανε και το καλοκαίρι του 2013, δοκιμάζει δηλαδή τα όρια της δημοκρατίας. Ομως είναι τόσο ακραία η περίπτωση του Λαγού και τόσο συντριπτικά τα στοιχεία της δικογραφίας εναντίον του, ώστε διαφαίνεται ότι η στρατηγική του Μιχαλολιάκου έχει και ένα δεύτερο στόχο.

   Αν στραβώσουν τα πράγματα, ο μόνος τρόπος να γλιτώσει ο φίρερ, είναι να τα ρίξει σε κάποιον άλλο. Αυτό συνέβη με τους προηγούμενους άτυπους υπαρχηγούς του, λ.χ. τον Ιωάννη Γιαννόπουλο και κυρίως τον Περίανδρο, ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε με την ηγεσία της οργάνωσής του απούσα, για μια ενέργεια την οποία διέταξε η ηγεσία και διέπραξε δεκαμελές τάγμα. Σήμερα δεν υπάρχει πιο κατάλληλο πρόσωπο να του φορτωθούν όλες οι αμαρτίες της οργάνωσης από τον Λαγό. Να για ποιο λόγο τον έχουν αφήσει να αλωνίζει οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς κι αυτοί λουφάζουν.

   Ο πιστός στον αρχηγό (και διορισμένος απ’ αυτόν υπάλληλος της Βουλής) Γ. Μισιάκας, ο οποίος κυκλοφορεί στις ναζιστικές πιάτσες με το ψευδώνυμο «Μάστορας», φρόντισε την περασμένη εβδομάδα να στείλει σχετικό μήνυμα στα μέλη της οργάνωσης, διαχωρίζοντας τον «καλό» ιδεολόγο από τον «κακό» φανατικό. Προετοιμάζεται έτσι το έδαφος για το άδειασμα του Λαγού την κατάλληλη στιγμή.

   Η Τατιάνα Στεφανίδου στην «Εφ.Συν.»

   Πρόκειται για μήνυση που είχε στόχο τον εκφοβισμό, τη φίμωση και την ελευθερία της έκφρασης. Με στοχοποίησαν, καθώς την είδηση και κυρίως τις θλιβερές εικόνες μετέδωσαν όλα τα μέσα. Ευτυχώς που υπήρχαν κάμερες εκεί, αδιάψευστος μάρτυρας των επεισοδίων, για να μην μπορεί κανείς να κάνει τη μέρα νύχτα και να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

   »Είναι προφανές ότι η Χ.Α. ήθελε να με στοχοποιήσει, γιατί έχω ασκήσει έντονη κριτική από την πρώτη μέρα της εισόδου της στο Κοινοβούλιο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο σχολείο του Περάματος δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη για να την αποτρέψει. Αντίθετα, για τη σύλληψή μου στάλθηκαν δύο περιπολικά, ένα έξω από το σπίτι κι ένα έξω από το γραφείο μου, μέχρι τη λήξη του αυτοφώρου

   Σοκ με δικαστικούς χρυσαυγίτες

   Μετά τους ανώτερους στρατιωτικούς οπαδούς της που μας αποκάλυψε η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές (και δύο απ’ αυτούς φρόντισε να εκλέξει και στο Ευρωκοινοβούλιο) ήρθε η ώρα να προβληθούν και οι ανώτεροι δικαστικοί που έχουν προσεγγίσει τη ναζιστική οργάνωση.

   Πρόκειται για τον απόστρατο στρατοδίκη αντιστράτηγο του δικαστικού σώματος Θεοφάνη Μακρόπουλο και τον επίτιμο αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτριο Δαδινόπουλο, οι οποίοι όχι μόνο μετείχαν στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή, αλλά ανέλαβαν επισήμως και την υπεράσπισή της απέναντι στους «φαύλους πολιτικούς» και τους «επίορκους δικαστικούς».

   Σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, ο οποίος τους παρουσίασε στο κοινό, πρόκειται για δικαστικούς «που έχουν συμπράξει στον αγώνα της Χρυσής Αυγής». Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της «σύμπραξης» αυτής, αλλά ασφαλώς σοκάρει το γεγονός ότι ομολογείται συνεργασία ανώτερων δικαστικών με μια ομάδα ατόμων που κατηγορείται ότι έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση.


   Ο Μιχαλολιάκος με δύο χρυσαυγίτες δικαστικούς, τον στρατοδίκη Μακρόπουλο και τον εισαγγελέα Δαδινόπουλο

   Ο στρατοδίκης Μακρόπουλος, σύμφωνα με τον Κασιδιάρη, κατηγορούσε και όσο βρισκόταν εν ενεργεία από την έδρα του το πολιτικό σύστημα. Και όντως στην ομιλία του ο Μακρόπουλος υποστήριξε ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι «στημένη υπόθεση», ότι οι ανακριτές ήταν «στημένοι», ότι ο υπουργός Αθανασίου διέπραξε κακούργημα, ότι οι ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου «πήραν το μήνυμα», ενώ τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι «έντιμα».

   Στο ίδιο κλίμα και ο αντεισαγγελέας Δαδινόπουλος, ο οποίος πήγε να αποκαλέσει πρόεδρο τον Μιχαλολιάκο κι αμέσως διόρθωσε: «αξιότιμε αρχηγέ». Δήλωσε μάλιστα ότι «όλο το πολιτικό σύστημα έχει διαβρωθεί» και προσευχήθηκε υπέρ «της πραγματώσεως του προγράμματος της Χρυσής Αυγής».

   Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε η σχέση της ναζιστικής οργάνωσης με θυλάκους του βαθέος κράτους και γελοιοποιήθηκε ο ισχυρισμός της ότι είναι «αντισυστημική». Οσο για τους δύο δικαστικούς, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την αρχική ανάρτηση, η Χρυσή Αυγή κατέβασε το βίντεο με την ομιλία του στρατοδίκη, στην οποία αυτός καταφέρεται κατά συναδέλφων του. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Το βίντεο έχει αποθηκευθεί από την «Εφ.Συν.».

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  O Eφραιμίτης οπαδός της Νοεράς Προσευχής έγγαμος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πασσιάς, επιτίθεται στην δαρβινική θεωρία της εξέλιξης

  Εδώ ο ίδιος σε ώρα κατανυκτικής νοεράς προσευχής με την παντρεμένη βαφτισιμιά του, δηλαδή την πνευματική του κόρη.

  Λεπτομέρειες εντός:
  http://www.protothema.gr/greece/article/515058/roz-skandalo-me-ellina-papa-sto-manhatan-/
  Σάλος στο Μανχάταν από το «ροζ» σκάνδαλο με sex tape Έλληνα ιερέα
  05/10/2015

 4. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.notospress.gr/article.php?id=20413
  Η νοερά, καρδιακή, προσευχή!

  “ Η καρδιά έχει τη δύναμη να ανακαλέσει τον αγύρτη νου..! ”

  23-12-2014
  Η φράση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου ότι « Στα 12 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου , αυτή ήταν η καλύτερη εκδήλωση!» πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων.

  Σκοπός της ημερίδας ήταν η προσέγγιση της έννοιας και της αξίας της νοεράς προσευχής, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας των πνευματικών αξιών για την αντιμετώπιση αφ’ ενός της σύγχρονης βεβαρυμμένης καθημερινότητάς μας και αφ’ ετέρου για την διερεύνηση της αλήθειας με τρόπο ήπιο και γαλήνιο.

  Οι επιμέρους στόχοι της ημερίδας ήταν η επαρκής ανάλυση της σημασίας της νοεράς προσευχής στην προσπάθεια της κάθαρσης και του φωτισμού της σκέψης στην καθημερινότητα μας, η προβολή της μεθόδου που συντελεί στην αποτελεσματική άσκηση της νοεράς προσευχής ώστε ο άνθρωπος να προσεγγίσει την τελείωσή του, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του ανθρώπου που κατακτά την ικανότητα να προσεύχεται νοερά στις διάφορες και διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής του και η συμβολή της νοεράς προσευχής στην διαμόρφωση κοινωνικής κουλτούρας ώστε να επιτυγχάνεται η ανάπτυξη ανθρώπινων σχέσεων που θα στηρίζονται στην κατανόηση και στην αλληλεγγύη.

  Στα πλαίσια αυτής της συλλογιστικής επικεντρώθηκαν οι ομιλητές, οι οποίοι πέραν του επιστημονικού τους υπόβαθρου ασχολούνται με την πνευματική αναζήτηση. Συγκεκριμένα:

  Ο Αρχιμανδρίτης Πάμφιλος Γιαπιτζάκης,

  νομικός, αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία της νοεράς προσευχής δια της οποίας ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει την αμεσότητα στην επικοινωνία με τον Θεό. Αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της κάθαρσης και της ηρεμίας, καταστάσεων που επιτρέπουν στον άνθρωπο να ζήσει ενάρετα την ζωή του και να κατακτήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να απόλαυση το αγαθό της μονολόγιστης, νοεράς , καρδιακής προσευχής. Χαρακτήρισε την καρδιά του ανθρώπου σαν το κεντρικό εργαστήριο οργάνωσης και διοίκησης των ποιοτικών υπηρεσιών της ζωής μας αναλύοντας πως εμφωλεύουν τα πάντα στην καρδιά , η οποία εξελίσσεται στον μυστικό κώδικα επικοινωνίας με τον Θεό.

  Επεσήμανε την δύναμη που έχει η καρδιά να ανακαλέσει τον αγύρτη νου και να επιτύχει την αρμονική επανασύζευξη νου και καρδιάς Ανέδειξε το γεγονός ότι η τραγωδία του αιώνα μας οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η επικοινωνία των ανθρώπων συντελείται έξω και μακριά από την καρδιά παρουσιάζοντας ανάγλυφα την δραματική επιρροή του εξωτερικού περιβάλλοντος, το οποίο απομακρύνει τον άνθρωπο από τον προβληματισμό για την εσωτερική του κατάσταση. Επέμεινε στο γεγονός ότι η συμφιλίωση με την καρδιά απαιτεί ασύγχυτο νου, νηφαλιότητα και ικανότητα συγκέντρωσης που μπορεί να επιτευχθεί σε απόλυτο προσωπικό χώρο και χρόνο, μακριά από τον διεισδυτικό ρύπο αυτού του κόσμου. Εξήγησε πως ο σύγχρονος άνθρωπος που αισθάνεται καταθλιπτικός και αδικημένος, μπορεί να σταθεί όρθιος , να γίνει δοτικός και αισιόδοξος, δυναμικά ελεύθερος μέσα από την αδιαμφισβήτητη ενέργεια της μονολόγιστης προσευχής. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή η νοερά προσευχή, αν και εγκληματικά ξεχασμένη από τους περισσότερους, δεν παύει να αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική πνευματική ισχύ για τον άνθρωπο.

  Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι, Γεώργιος Μπαλτόπουλος προσέγγισε το θέμα από την πλευρά της συνεισφοράς της προσευχής στην ανάρρωση και στην ίαση των ασθενών και εστίασε στις μη τυπικές θεραπευτικές τακτικές σαν συμπληρωματική, εναλλακτική ιατρική. Μετά από μια σύντομη αναφορά στον ορισμό και στις μορφές της προσευχής συμφώνησε στο γεγονός ότι η αληθινή και γνήσια προσευχή πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευσεβή διάθεση και αφοσίωση. Τόνισε την συγγενή σχέση μεταξύ θρησκείας και ψυχολογίας επικαλούμενος μελέτες που πιστοποιούν ότι η προσευχή επηρεάζει θετικά την Νευρομυική & Εγκεφαλική λειτουργία την καρδιαγγειακή λειτουργία, τη νευροενδοκρινική δραστηριότητα, τo νευρομυικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επικαλούμενος στατιστικά δεδομένα έδειξε ότι όχι μόνον οι ασθενείς , αλλά και οι γιατροί προσεύχονται, ενώ παρουσίασε στοιχεία για την αξία της τηλεπροσευχής.

  Ο καθηγητής Θάνος Κριεμάδης, Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού , παρουσίασε την προσωπική του εμπειρία από την μύησή του στην διαδικασία της νοεράς προσευχής και ανέδειξε μέρη από το βιβλίο Οι Περιπέτειες ενός Προσκυνητή προβάλλοντας με ιδιαίτερο τρόπο την δύναμή της νοεράς προσευχής . Ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προετοιμάζεται ο άνθρωπος για να έχει αποτέλεσμα η προσευχή του και μίλησε για την σημασία της καθαρής καρδιάς και της καθαρής σκέψης. Ιδιαίτερα τόνισε ότι είναι δυνατή η λήψη σωστών και επιτυχημένων αποφάσεων και πρωτοβουλιών από τον άνθρωπο που μπορεί να προσεύχεται νοερά και να γαληνεύει μέσω της προσευχής , διότι μόνον έτσι μπορεί να ξεπερνά τις μικρότητες και τις κακίες και να μετεξελίσσεται σε ανώτερο ον.

  Αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην μέθοδο επιτέλεσης της νοεράς προσευχής και ιδιαίτερα στην περίπτωση του αρχάριου ο οποίος απαιτείται να προσεύχεται με αυτοσυγκέντρωση , καθαρή σκέψη και καθαρή καρδιά.
  Η μέθοδος συνίσταται στην α. συνεχή επίκληση του ονόματος του Κυρίου με την φράση «Κύριε ελέησον», β. σύνδεση της αναπνοής με την προσευχή ( με την αναπνοή λέμε το Κύριε και με την εκπνοή το ελέησον) και γ. στην παραμονή σε ήσυχο χώρο με τα μάτια κλειστά και ήρεμη αναπνοή.
  Στην συνέχεια ανέδειξε την δύναμη της νοερής προσευχής επικαλούμενος αποσπάσματα του βιβλίου, όπως: α. προσευχήσου και κάνε ότι θέλεις, β. προσευχήσου και μη φοβάσαι τίποτα, γ. προσευχήσου και σκέψου ότι θέλεις, εστιάζοντας στην δύναμη της θείας χάριτος που πλησιάζει τον προσευχόμενο και επιλύει προβλήματα που δεν μπορεί ο άνθρωπος από μόνος του να αντιμετωπίσει
  Τέλος αναφέρθηκε στην συνεχή αυτοαξιολόγηση των ενεργειών του προσευχόμενου ως βασική προϋπόθεση της καθαρής καρδιάς και της καθαρής προσευχής. Πρόβαλε τις αντιφάσεις μας όταν λέμε ότι αγαπάμε τον Θεό ή τον συνάνθρωπο , εφ’ όσον μια τέτοια αγάπη προϋποθέτει αυταπάρνηση , συνεχή προσανατολισμό της σκέψης μας προς αυτούς που έχουν την ανάγκη μας και διαρκή επιθυμία να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Τόνισε δε την μεγάλη αντίφαση που χαρακτηρίζει την πεπερασμένη ζωή μας , όταν από την μια πλευρά μιλάμε για πίστη στην αθανασία και από την άλλη λειτουργούμε σαν μόνιμοι κάτοικοι αυτής της ζωής.

  Η άσκηση της νοερής προσευχής, σύμφωνα με τον κ Κριεμάδη, συνδέεται άμεσα με την αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης, της δημιουργικότητας, της ψυχικής ισορροπίας και υγείας και της βελτίωσης των ανθρωπίνων σχέσεων. Τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν να αντλήσουν οι φοιτητές μας και γενικότερα οι νέοι άνθρωποι από την άσκηση της νοεράς προσευχής για να βελτιώσουν την εν γένει λειτουργία της κοινωνίας μας σήμερα δημιουργώντας μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία σε μια Ευρώπη που έχει ανάγκη ανανέωσης.

  Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη τους εισηγητές για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεών τους και το Πανεπιστήμιο για την εξαιρετικά καινοτόμα και χρήσιμη πρωτοβουλία του. Ιδιαίτερα επεσήμανε το γεγονός ότι ενώ κανένας από τους ομιλητές δεν ήταν θεολόγος, ο θεολογικός τους λόγους υπήρξε εξαιρετικός. Αναφερόμενος στην νοερά προσευχή τόνισε τον βιωματικό και προσωπικό της χαρακτήρα, την χαρακτήρισε ως προσωπική υπόθεση και ως προς τον χρόνο και ως προς τον τρόπο και ως προς το περιεχόμενο. Με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο βοήθησε να γίνει κατανοητό ότι ο άνθρωπος μέσω της προσευχής εξασφαλίζει την σοβαρότητά του, αφού προσεύχεται επειδή συνειδητοποιεί την αδυναμία του .

  http://www.pna.gr/nea/panepistimio-peloponnisou/item/12826-thyella-antidraseon-gia-imerida-sto-panepistimio-spartis

  Θύελλα αντιδράσεων για ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης

  Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

  17:00 – 17:15 ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
  Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής». «Εισαγωγική ομιλία σχετικά με τους στόχους του Εργαστηρίου και της Ημερίδας»

  17:15 – 17:40 ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΑΜΦΙΛΟΣ ΓΙΑΠΙΤΖΑΚΗΣ.
  «Η μέθοδος της Νοεράς Προσευχής»

  17:40 – 18:05 ΘΕΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ, Υπεύθυνη εκπαίδευσης της Εταιρείας SAP Hellas.
  «Τα οφέλη της πνευματικής αναζήτησης στη διαχείριση ενός στρεσσογόνου εργασιακού περιβάλλοντος»

  18:05 – 18:30 ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ, Καθηγητής Παν/μίου Πελοποννήσου.
  «Αποδοτικότερη επιχείρηση με Νοερά Προσευχή»

  18:30 – 18:55 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά.
  «Ο Πιστοποιημένος Επαγγελματίας και οι Σύγχρονες Μορφές Τεχνολογίας για Επιτυχή Έργα μέσα από τη χρήση της Κλίμακας του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου»

  18:55 – 19:20 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Βαρύτονος συνεργάτης Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  «Η επίδραση της Νοεράς Προσευχής στη σύγχρονη τέχνη»

  19:20 – 19:45 ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Διευθυντής Εντατικολογίας ΕΚΠΑ, Πανεπιστημιακής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

  Σχολιασμός
  19:45 – 19:50 ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ ΘΑΝΟΣ, Καθηγητής Παν/μίου Πελοποννήσου.

  Συμπεράσματα Ημερίδας
  19:50 – 20:00 Κλείσιμο της εκδήλωσης από τον ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ κ. κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ.

  Η συγκεκριμένη ημερίδα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις – Δείτε αποσπάσματα από τον τρόπο που παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε το θέμα σε ΜΜΕ

  news247.gr: Έκαναν επιστημονική Ημερίδα για το πώς η προσευχή αυξάνει τα κέρδη των επιχειρήσεων – Τα καλά κόποις κτώνται. Κατά τους μετέχοντες της παρακάτω Ημερίδας, τα οφέλη αποκτώνται και με τη δέουσα προσευχή και την επίκληση στον Ιησού Χριστό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  alfavita.gr: Μεσαίωνας στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης: «Επιστημονική» ημερίδα για τα οφέλη της προσευχής – Ο διαχωρισμός Εκκλησίας/Κράτους… καλά κρατεί, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, υπουργών και προθέσεων.

  orthros.eu: Τι άλλο θα δούμε; Ημερίδα(;!) με θέμα: «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς» – Ἡ νοερά προσευχή λοιπόν θά εἶναι τό νέο trend τῆς ἐποχῆς μας! Ἐπιχειρηματικότητα καί Νήψη!

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Eδώ κάτω πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, αρνητικά επί το πλείστον για τα αντιεπιστημονικά σαχλοκούδουνα της νοεράς προσευχής στις Επιχειρήσεις

  http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/koinonia/mesaionas-sto-panepistimio-spartis-epistimoniki-imerida-gia-ta-ofeli-tis

  Μεσαίωνας στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης: «Επιστημονική» ημερίδα για τα οφέλη της προσευχής

  και εδώ ένα βίντεο για φευγάτους της νοερής προσευχής από τον τύπο που περιγράφει ο θεολόγος Σιαμάκης [βιογραφία του στο http://www.philologus.gr/ ]

  http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

  Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ

  Π Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ Υ Λ Λ Ε Κ Τ Ε Σ

  60……………..
  ὁ γέροντας φωλιάζει, βόσκει, καὶ θαυματουργεῖ στὸ ἄλλο ἡμισφαίριο τῆς γῆς. λέγεται ὅτι, ὅταν λειτουργῇ, δὲν πατάει στὴ γῆ• βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω ἀπὸ τὸ ἔδαφος. ὁ στάρετς καὶ παρθενοσυλλέκτης ἔχει τώρα ἐκεῖ 17 (δεκαεφτὰ) γυναικεῖα μοναστήρια — μόνο γυναικεῖα, κανένα ἀντρικό— καὶ ἀμέτρητα πλήθη ἀφιερωμένων γυναικῶν, μόνο γυναικῶν, ὅπως μοῦ εἶπε παλιός μου «φίλος» καὶ συμφοιτητὴς (ἄλλης σχολῆς) καὶ τώρα μοναδικὸς ἀρσενικὸς ὑποτακτικὸς
  61 τοῦ «γέροντος». αὐτὸς ὁ ὑποτακτικός, λαϊκὸς ἀκόμη, κουβαλοῦσε τακτικὰ σ᾽ αὐτὸν τὸν παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφῖνες. μιὰ φορά, καθὼς κουβαλοῦσε τὶς μορφῖνες, τὸν τράκαρε ἕνας ἀπὸ πίσω, τοῦ τσαλάκωσε τὸ πὸρτ – μπαγκάζ, καὶ τὰ ζουμιὰ τῶν μορφινῶν ἔτρεχαν στὴν ἄσφαλτο. βλέπει ἡ τροχαία τὶς μορφῖνες καὶ τὸν συλλαμβάνει (ἦταν τὸ 1968). τοὺς λέει• «Εἶμαι προσωπικὸς γιατρὸς τοῦ Τάδε «γέροντος», καὶ τοῦ πηγαίνω αὐτὰ τὰ φάρμακα, ἐπειδὴ τὰ ἔχει ἀνάγκη. τοῦ λένε• «Τόσο πολλὲς μορφῖνες; αὐτὲς εἶναι γιὰ ἀρρώστους ἑνὸς νοσοκομείου γιὰ ἕνα ἔτος! κι ἀπὸ τί πάσχει ὁ ἐν ἐνεργείᾳ ἡγούμενος;». δὲν μποροῦσε νὰ τοὺς πῇ ἀπὸ τί ἔπασχε ὁ γέροντας. τοῦ ἐπέτρεψαν νὰ τηλεφωνήσῃ σὲ κάποιον. ἐκεῖνος, ἀντὶ σὲ δικηγόρο, τηλεφώνησε σὲ κάποια προσωπικότητα, κι ἡ προσωπικότητα σὲ κάποιον ἀνώτατο ἀξιωματικὸ τοῦ στρατοῦ, κι ὁ ἀνώτατος ἀξιωματικὸς διέταξε τὴν τροχαία νὰ τὸν ἀφήσουν ἐλεύθερο. τὸν ἄφησαν ἐλεύθερο μὲ τὴν ἐξωργισμένη παρατήρησι• «Θὰ σὲ παρακολουθοῦμε• ἂν ξανασυμβῇ αὐτό, θὰ σὲ συλλάβουμε. καὶ θὰ πᾷς φυλακή. δὲν θὰ τὴν ξαναγλυτώσῃς». ἐγὼ τὰ ἔμαθα ἀπὸ τὸ γιατρὸ καὶ τὴν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα.

 6. Ο/Η Ένας λέει:

  http://fonaklas.blogspot.gr/2017/01/kati.html
  ΕΔΩ σηκωνουμε τα χερια ψηλα…….KATI πινουν ΟΛΟΙ τους και εχουν σκοπο να τρελανουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ..
  Apostolos Pappas
  ·
  Στην αρχή νόμισα οτι ήταν μούφα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα οτι στην «Orthodox» MontyPythonHellas (TM) έχουμε περάσει το τρολάρισμα σε υπεργαλαξιακά επίπεδα.
  To Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης, διοργάνωσε Επιστημονική
  Ημερίδα, με θέμα «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς».
  Γω τη νοερά προσευχή, την ήξερα ως εκζήτηση του θείου ελέους, μέσα από πέντε λέξεις : «Kύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
  Δεν την ήξερα «ελέηcον τους managers σου, διαφώτιcον τους CEO σου, σώσον τους enterpreneurs σου, χορήγησον τα ΕΣΠΑ σου, στερέωcον τα start-up σου, αύξηcον την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά cου, πέτυχον τα goals σου, διεύρυνον τα achievements cου».
  Extra plus troll : Στην ημερίδα μίλησε και εις αρχιμανδρίτης, ονόματι Πάμφιλος ΓΙΑΠΙτζάκης (ναι, δεν κάνω πλάκα).

 7. Ο/Η Paul K. λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC/

  Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα
  12 Ιουνίου, 2012

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου. Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του έκδοση http://www.ekirikas.com.

  Ο αυτόχειρας ήταν προσήλυτος στην Ορθοδοξία, αμερικανικής καταγωγής, από την πόλη Μοντέστο της Καλιφόρνας και το κοσμικό του όνομα ήταν Σκοτ Νέβιν (Scott Nevin).

  Το Μοναστήρι ανήκει εκκλησιαστικά και κανονικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου.

  Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δεν είχε ανταποκριθεί σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μία εκ των γραμματέων του, η κ. Μαρία Δούβρη, μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος δεν ήταν εκεί, ενώ ανέλαβε να τον ενημερώσει σχετικά. Επίσης, στείλαμε και γραπτό σημείωμα στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να σχολιάσει, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.

  Επί δύο και πλέον ώρες προσπαθήσαμε να τηλεφωνήσουμε χθες το πρωί στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, πλην όμως δεν απαντούσε κανείς. Στείλαμε γραπτό σημείωμα στον ηγούμενο Παϊσιο ζητώντας του να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

  Οι πληροφορίες εξακολουθούσαν ακόμα και χθες να είναι συγκεχυμένες. Μερικές πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός Σκοτ Νέβιν είχε καρεί μοναχός, ενώ άλλες πληροφορίες ότι δεν είχε καρεί πλήρης μοναχός, αλλά ήταν δόκιμος ρασοφόρος.

  Το βέβαιο είναι ότι είχε φύγει από το Μοναστήρι πριν από δεκαπέντε μήνες, μη μπορώντας να αντέξει τη στέρηση και την καταπιεστική καλογερική ζωή. Επέστρεψε στο Μοναστήρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπλισμένος με δύο περίστροφα κι ένα μαχαίρι, προερχόμενος από την πόλη Ορεγκον.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το γραφείο του σερίφη, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η περιοχή του Μοναστηριού, ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Τζόνσον, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και συμπλήρωσε πως «είχε φύγει από το Μοναστήρι και προφανώς είχε επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μοναχό εντός του Μοναστηριού. Ηθελε να επικοινωνήσει με κάποιους στο Μοναστήρι αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ποιους και για ποιους λόγους. Πήγε στο Μοναστήρι κι όταν τον πλησίασε κάποιος Μοναχός, ο κ. Νέβιν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο».

  Ο κ. Τζόνσον δεν γνώριζε το όνομα του μοναχού εκείνου με τον οποίον είχε επικοινωνήσει ο αυτόχειρας, ενώ είπε ότι δεν γνώριζε αν ήταν οπλισμένος «με ένα ή δύο όπλα και με μαχαίρι».

  Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μοναστηριού, ο αυτόχειρας πήγε στο Μοναστήρι οπλισμένος για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς που είχε με στελέχη της Μονής.

  Πριν από έξι χρόνια ο Σκοτ Νέβιν φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου κι όλα έδειχναν πως ήταν ένας καλός και χαρούμενος έφηβος, ενώ ήταν και αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λυκείου του.

  Συνάμα φαινόταν χαρούμενος και ευχαριστημένος με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει φιλία και συνάφεια με κληρικούς και λαϊκούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι είναι οπαδοί του Εφραίμ.

  Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

  Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom.

  Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom.

  Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού.

  Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρωταρχικό στάδιο εισδοχής στον Μοναχισμό, το οποίο διαρκεί συνήθως τρία χρόνια και ενίοτε μέχρι πέντε.

  Οταν ο Σκοτ Νέβιν έφυγε από το Μοναστήρι οι γονείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν ακόμα και με σχετική συμβουλευτική θεραπεία για να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία.

  Η Μονή του Αγίου Αντωνίου ιδρύθηκε το έτος 1995 από τον π. Εφραίμ, ο οποίος σήμερα έχει ιδρύσει και ελέγχει καθ’ ολοκληρία είκοσι ένα Μοναστήρια ανδρικά και γυναικεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, πλην της περιοχής Βοστώνης.

  Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδεται σε ενέργειες να ιδρύσει κι αυτός Μοναστήρι μέσω της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και μάλιστα δίπλα στα μικρά παιδιά της Κατασκήνωσης, στην τοποθεσία Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

  Είχε καλέσει προς τούτο πριν μερικούς μήνες τον Ελληνοαμερικανό ιερομόναχο Ιάκωβο Μπάκο για να προβεί σε ανιχνευτική μελέτη, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

  Υπογραμμίζεται ότι η δράση του ιερομόναχου Εφραίμ, ιδρυτή των Μοναστηριών της Αμερικής ξεκίνησε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όντας ακόμα ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» τότε.

  Στην αρχή πήγε στον Καναδά και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπου άρχισε να πράττει χωρίς την άδεια του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, επιδιδόμενος σε εξομολογήσεις σε σπίτια, κάνοντας συγκεντρώσεις «ψυχοφέλειας», ευχέλαια και αγιασμούς και δημιουργώντας οπαδοποίηση από ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων.

  Εστησε οργανώσεις με το όνομα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και άρχισε η αγορά οικοπέδων για την ανοικοδόμηση Μοναστηριών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Πίτσμπουργκ, στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και αλλού.

  Ετυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε.

  Κάποια στιγμή ο π. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πληροφορία» από τον Θεό να φύγει από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πήγε για λίγο διάστημα στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία, η οποία τότε δεν αναγνωριζόταν.

  Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος του έστειλε γράμμα λέγοντάς του πως αν δεν φύγει από τους Υπερόριους Ρώσους και επιστρέψει πίσω στο Αγιο Ορος, θα τον καθαιρέσει.

  Τότε ο π. Εφραίμ έλαβε καινούργια «πληροφορία» από τον Θεό και έφυγε από τους Ρώσους, ενώ τελικά του δόθηκε άδεια ένταξής του στο Κληρικολόγιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το μεγάλο αίνιγμα ήταν πού έβρισκε τα χρήματα και έστηνε το ένα Μοναστήρι κατόπιν του άλλου και μάλιστα το κεντρικό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα εκεί που σημειώθηκε και η αυτοκτονία και το οποίο δίνει την εντύπωση ξενοδοχειακής εγκαταστάσεως (resort) παρά Μονής.

  Το αίνιγμα φαίνεται να λύθηκε με μακροσκελές ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους θέλοντας να δικαιολογήσει τις δράσεις και διαπλοκές του ετέρου Εφραίμ του Βατοπαιδίου και το οποίο δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στις 9 Οκτωβρίου του 2008.

  Στο ανακοινωθέν του Βατοπαιδίου αναφερόταν ανάμεσα στα άλλα, πως «κάθε χρόνο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, αρρώστους και φυλακισμένους, κατασκηνώσεις και Ιδρύματα, εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική και σε μοναστήρια και εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Αμερική και σε πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

  Δύο χρόνια αργότερα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκρότησε επιτροπή έρευνας τόσο για τα οικονομικά των μοναστηριών, όσο και για τη γενικότερη δράση τους.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στις ΗΠΑ ο Εφραιμιτισμός, δηλαδή η στροφή πολλών κληρικών προς τις ισλαμικές μορφές της Ορθοδοξίας, προς τον αγιορειτισμό, τη νοερά προσευχή του πανεπιστημίου Σπάρτης κλπ, που εκφράζoνται με φυγή στο μοναχισμό, κυκλοφορία ιερέων με ράσα (!) ακόμη και με καλυμαύχι (!!), που προκαλούν την περιέργεια των Αμερικανών, με εκδηλώσεις μίσους και φανατισμού κατά των χριστιανικών ομολογιών, με έκλυτα ήθη κρυμμένα κάτω από αυστηρά ράσα, έχουν ενταθεί και προκαλέσει ανησυχίες, όπως αυτή που εκφράζει ο έγκυρος στα εκκλησιαστικά δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα Ν.Υόρκης Θ.Καλμούκος. Να σημειωθεί πως κληρικοί αυτού του νοσηρού υπερσυντηρητικού ανατολικού ρεύματος, αποκαλύφθηκαν να έχουν ντροπιαστική σεξουαλική ζωή, όπως οι αυστηρών ηθών ευσεβιστές Γεώργιος Πασσιάς και Λουκάς Μελαχροινός:

  Γεροντισμός, Φουτουρισμός, Προφητισμός

  http://www.pokrov.org/elderism-futurism-prophetism/

  Elderism, Futurism, and Prophetism

  Author: Theodore Kalmoukos
  Date Published: 01/31/2017
  Publication: The National Herald
  Not a month or week goes by without a new prophecy emerging about things that will supposedly happen on a local or even national and international level. This phenomenon, which is widely spread in Greece but also has been transplanted here in the United States though the Ephraimite movement of extreme fundamentalism, can be descripted with three words: elderism, futurism, and prophetism.

  It has to do with “prophesies” and “statements” of various monks, who either died in distant past or even recently, or are still alive on Mount Athos and elsewhere. Such is the case of elder Ephraim here in the United States, who has filled the Greek Orthodox Archdiocese through the country with Monasteries.

  These “contemporary prophets” prophesize just about anything, you name it. They prophesize about the economic crisis in Greece, for example, although it is already occurring. They prophesize about the political crisis or that the blessed Race of Greeks will reclaim the Queen City of Constantinople. These simplistic charlatans can do harm not only to innocent and uneducated people, but also to nations.

  Understandably, the economic crisis in Greece has significantly changed the mindset of many who struggle to survive, and many of them have lost faith. Thus, they search for some ray of hope to hold on to, or some kind of “supernatural” explanation of what is happening in order to justify their fears.

  Thus, the prophesies of various elders and monks find their way into the hearts of many hope seekers. They are even willing to engage in extreme fanatical religiosity that absolutizes the elders’ “prophetic futurism.” Once an elder says it, that’s it. No questions asked.

  A huge industry of futurism has been created, and in some cases an industry of miracles that urges hundreds if not thousands of faithful to form long lines over the graves of various elders. Many attach their ears to the grave, hoping to hear some sounds from within the grave supposedly coming from the dead elder in question. The books of such elders become bestsellers and, of course, many “smart” religious industrialists become rich in the name of a twisted Orthodoxy.
  There is a dangerous trend today of creating a sick “Orthodox guruism” in the name of spirituality and elderism. Many elders today tend to replace even Christ and His Church. We have arrived to the point of a total cultish culture to “worship” people of little or no Theological Education at all, simply because they wear cassocks, and grow long beards and hair. This has become a “spirituality of the hair.” They speak and preach on a simplistic Sunday School level, yet appear to their followers to speak with authority and infallibility.

  They use the sacrament of holy confession just to get control over the lives of their followers, demanding from them total and blind obedience. They take away the freedom of their “spiritual children” and dictate to them how to live their lives to the extent that the elder even decides their personal choices, including their sex lives. Of course, the elders demonize the human body and human sexuality.

  The elder makes all of their decisions. He has complete control over their lives because “he knows best” regarding their spiritual well-being. The spiritual children don’t really care about the teaching of the Church or the writings of the New Testament. They only care about what the elder thinks and says. They don’t read the Bible, but instead they read the elder’s fairy tells.

  These uneducated smallminded fundamentalists have become the drama and the trauma of our Orthodox Church, and no one seems to have the boldness to confront them and teach them that Orthodoxy is not a fundamental ideology of some sadistic God who is ready to punish the people. The God of the Orthodox Church is the source of love. It is Christ who comes as “fierce lover,” as Bridegroom in the middle of the night because He loves us all as we are.

  In our case here in America, we are confronted with similar sickening fundamentalist mentalities. Many of our clergy have been influenced by the simplistic teachings and pseudo-pietism of the certain monastics to the point that many parishes have been poisoned. It seems that “a parallel Church” has been created along with the canonical Church. Many clergy teach and even appear externally as some type of “Orthodox Isis,” with long beards and hair. They go out into the world, into stores wearing their cassocks and kalimavhion (clerical hat) causing our fellow American citizens to look at them strangely, not knowing who they are and what they represent – which is particularly significant in these times.

  Similar situations at the Holy Cross Theological School are really alarming. And yet, no one seems to care – prompting the question: what kind of a Church are we going to be in twenty years from now?

 9. Ο/Η zeri λέει:

  Ηπειρος και 1940-Mαρτυρίες

  θαύμα της Παναγίας το 1940

  Μπομποστιτσα Κορυτσας

  Μάχη στο ύψωμα 731

  Η ιστορία του 1940 συνμπυκνωμένη σε 5 βίντεο.

 10. Παράθεμα: Γιατί οι κρατικοί Αρχιερείς επιτίθενται στον Χόκινγκ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.