Λόγια και πράξεις του σ.Τσίπρα (πίνακας)

[ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: η κυβέρνηση ακορντεόν]

κλικ στην εικόνα για ευανάγνωστο πανόραμα

κλικ στην εικόνα για ευανάγνωστο πανόραμα  ©Καθημερινή, 22.01.2017

Συντάξεις
ΕΛΕΓΕ: «Αποκαθιστούμε αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων ως 13η σύνταξη σε 1.262,920 ασφαλισμένους» ΔΕΘ, Σεπτέμπβριος 2014
ΕΚΑΝΕ: Αντί για αυξήσεις υπήρξαν περικοπές συντάξεων, που θα είναι πολύ μεγαλύτερες για μελλοντικούς συνταξιούχους.

ΕΝΦΙΑ
ΕΛΕΓΕ: «Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση» Βουλή, προγραμματικές δηλώσεις, Φεβρουάριος 2015.
ΕΚΑΝΕ: Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε. Ο τροποποιημένος φόρος του 2016 περιλαμβάνει σημαντικές επιβαρύνσεις για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών.

Μνημόνια
ΕΛΕΓΕ: «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς» Συνέντευξη εφημ. Εθνος, Μάιος 2014
ΕΚΑΝΕ: Τον Ιούλιο του 2015, η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε συμφωνία με τους εταίρους επί του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης, ή «μνημόνιο».

Ιδιωτικοποιήσεις – Δημόσια περιουσία
ΕΛΕΓΕ: «Αυτό που η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει, είναι να συνεχίσει αυτό το έγκλημα του ξεπουλήματος της περιουσίας του δημόσιου πλούτου, προκειμένου να χρηματοδοτεί ένα μη βιώσιμο χρέος». Βουλή, προγραμματικές δηλώσεις, Φεβρουάριος 2015.
ΕΚΑΝΕ: Η κυβερνητική πλειοψηφία ενέκρινε τη σύσταση του υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, με διάρκεια ζωής 99 ετών, που θα συνδιοικείται με τους Ευρωπαίους και θα έχει υπό την κυριότητά του τη συντριπτική πλειονότητα της δημόσιας περιουσίας.

COSCO
ΕΛΕΓΕ:»Μόνη λύση είναι να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση». Βουλή, Οκτώβριος 2009.
ΕΚΑΝΕ:»Η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλευση και άλλων επενδύσεων» Απρίλιος 2016 (για την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ από την κινέζικη εταιρεία)

Ελληνικό
ΕΛΕΓΕ: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι τοιυ Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο». Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Δεκέμβριος 2014.
ΕΚΑΝΕ: Η αποκρατικοποίηση του Ελληνικού αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Τα υπόλοιπα ΕΛΕΓΕ/ΕΚΑΝΕ μπορείτε να τα δείτε κάνιντας κλικ στην εικόνα που συνοδεύει την ανάρτηση.

«Τίποτε δεν άλλαξε στην Ελλάδα…»
Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης στην Αθήνα, τουλάχιστον ως προς την επίτευξη των βασικών στόχων, Ευρωπαίος αξιωματούχος διαπιστώνει πως «τίποτε δεν άλλαξε» στην πραγματικότητα με την περίπτωση της Ελλάδας.

«Δεν έκανε τη μεγάλη τομή στο κράτος, διόρισε περισσότερους, δεν εξορθολόγισε τις δαπάνες, δίνει χρήματα σε λάθους ανθρώπους, δεν βοήθησε την επιχειρηματικότητα, δεν πολέμησε τη διαφθορά», λέει χαρακτηριστικά.

Στις Βρυξέλλες «ο συμπαθητικός Αλέξης» έχει αρχίσει αργά αλλά σταθερά να χάνει τους υποστηρικτές του. Αν τον Φεβρουάριο κλείσει η αξιολόγηση, τότε θα ενισχυθεί η τάση ότι «έως και η Ελλάδα τα κατάφερε», λένε στη βελγική πρωτεύουσα. Αν δεν κλείσει όμως, τότε υπάρχει ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος: Το αρχικό «βοήθησέ μας να σε βοηθήσουμε» του Ζ.-Κ. Γιούνκερ, τελικώς να μην ισχύει πλέον. Κι αυτή θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι έχουν γνώση των ισορροπιών στους κόλπους των Ευρωπαίων εταίρων μας. [«Καθημερινή«]

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

6 Responses to Λόγια και πράξεις του σ.Τσίπρα (πίνακας)

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ποιος θα εξηγήσει στον Τσίπρα τι σημαίνει Κυλώνειο Άγος;

 2. Ο/Η Man from Sparta λέει:

  Oι αποφυλακισμένοι με όρους που τους παραβιάζουν Χρυσαυγίτες μπουκάρουν σε σχολείο, τραμπουκίζουν και το κράτος τρέχει να συλλάβει τη δημοσιογράφο που τους αποκάλυψε.
  Κάνουν όμως γκάφες

  https://jailgoldendawn.com/2017/01/23/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF/

  Η Χρυσή Αυγή κατέβασε την αρχική ομιλία Μακρόπουλου για να αποκρύψει τις συκοφαντίες κατά των ανακριτριών Κλάπα-Δημητροπούλου (βίντεο)
  jailgoldendawn /

  Η Χρυσή Αυγή ανέβασε με περηφάνια στον ιστότοπό της την ομιλία του στρατοδίκη αντιστράτηγου Θεοφάνη Μακρόπουλου στην εκδήλωση της 20/1/2017. Όμως σε λίγες ώρες, η ναζιστική οργάνωση κατέβασε το σχετικό βίντεο, για να το ξανανεβάσει σε λίγες ώρες ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, ΑΛΛά ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΛΛΑΓΗ…….αλλά φυσικά την είχαμε ήδη αποθηκεύσει):
  …………………..

  Το βίντεο είναι ίδιο, με την περικοπή μιας κρίσιμης φράσης: της ονομαστικής αναφοράς του Μακρόπουλου στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου (στο 3:35 του πρώτου βίντεο) και του ανοιχτά συκοφαντικού ισχυρισμού ότι “Η Κλάπα και η Δημητροπούλου ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ, που ήσαν ανακρίτριες… αυτές είχες ορίσει”. Ιδού το κομμένο απόσπασμα:

  Όπως μπορείτε να δείτε, στο 3:43-3:44 του δεύτερου βίντεο, η σχετική αναφορά είναι κομμένη.

  Τα ανοίγματα στους αντιστράτηγους και τους αντεισαγγελείς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την υπόδικη ναζιστική συμμορία. Θέλουν όμως την προσοχή τους. Προπάντων θέλουν προσυνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους για το τι λέγεται “δημόσια” και τι λέγεται “ιδιωτικά”. Ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος για πανικόβλητα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα του τύπου: “Γιατί το ανεβάσατε αυτό ρε παιδια;;; Δεν τα είχαμε συμφωνήσει έτσι!!! Κόψτε τουλάχιστον την αναφορά στην Κλάπα”. Κι άντε μετά να βρεις τον “συναγωνιστή” να ξανακάνει τα σχετικά μονταρίσματα…

  Συμπέρασμα:

  Οι μνημειώδεις γκάφες της Χρυσής Αυγής όσον αφορά τη συνωμοτικότητα και την υποτιθέμενη στρατιωτική οργάνωση δεν έχουν τέλος. Αν νομίζουν ότι με τέτοιους ερασιτεχνισμούς θα κοροϊδέψουν κανένα – ή ακόμα χειρότερα θα κερδίσουν τη δίκη – γελιούνται. Όπως λέει κι η παροιμία, “ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.

 3. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.madata.gr/epikairotita/social/532322.html

  Αυστηρές ποινές ζητά ο Καμμένος για τη φωτογραφία με τον αλβανικό αετό

  Εντολή για να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές για τους οπλίτες που φωτογραφήθηκαν κάνοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

  Οι επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου!

  Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ ανέφεραν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν. Ωστόσο ο κ. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.

 4. Ο/Η Κάποιος λέει:

  • Ο/Η Βολταίρος λέει:

   Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προνόμιο να καταγγέλλει σκάνδαλα τα οποία συγκαλύπτει.
   To επόμενο στάδιο είναι να καταγγέλλει τα δικά του σκάνδαλα, που προς το παρόν εκφράζεται δοκιμαστικά με καταγγελίες της πολιτικής του.
   Είναι η ολοκληρωση του ανδρεοπαπανδρεϊκού: Εγώ απλως προεδρεύω

 5. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Καθώς ζούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό μέσα στο ψέμα, το συνηθίσαμε και μας έγινε δεύτερη φύση. Ετσι λέμε ψέματα και εμείς οι ίδιοι στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Εχουμε απωλέσει την αντίληψη για το τι είναι πολιτική και πόσο είναι συνυφασμένη με την λογική, την συνειδητή προσπάθεια και όχι χώρος όπου συμβαίνουν θαύματα και παρουσιάζεται ο από μηχανής Θεός, για να μας σώσει την τελευταία στιγμή. Πιθανόν, οι περισσότεροι να μην τον πίστεψαν αλλά να προσποιήθηκαν, ελπίζοντας ότι ίσως να γίνει κάποιο θαύμα και να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις, έστω εν μέρει. Αλλωστε είναι ευκολότερο να πιστεύεις αδιαμαρτύρητα στα ψέματα, παρά να πείς: Ηρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια!
  Αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί και λένε ψέματα, αβέρτα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.