Στέφανος της Αρσινόης, ο επί της κλίνης «εξομολόγος» γυναικών

[Ιστορίες από το επισκοπικό μπουντουάρ των μοναστηριών του αλεξανδρινού πατριαρχείου]

arsinois18jan17

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Θα αρκούσε η φωτογραφία με τον Αιγύπτιο λουστράκο, που γυαλίζει τα παπούτσια του πασά δεσπότη στο πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας (1990), για να αντιληφθεί κανείς τη σχέση του τιτλούχου επισκόπου της ανύπαρκτης σήμερα Αρσινόης της Αιγύπτου, με τον ευαγγελικό λόγο (βλ. εδώ http://www.zatounanews.gr/images/2014/03/f3.jpg). Για όσους θέλουν να κάνουν το δικηγόρο του διαβόλου ζητώντας κι άλλες ενδείξεις, υπάρχει και δεύτερη φωτογραφία του ίδιου, με παράσημα άγνωστων μεγάλων πράξεων, που θα τα ζήλευε και στρατηγός της ΕΣΣΔ (Βλ. εδώ http://www.zatounanews.gr/images/2014/03/f1.jpg )

Δεν έγραψα το παρόν για να εκθέσω τον μακαρίτη. Το έγραψα γιατί η περίπτωσή του δείχνει ανάγλυφα, τι ακριβώς είναι το Αρχιερατείο και πως ενεργεί ως μια αδίστακτη λέσχη προνομιούχων καλοπερασάκηδων. Έδωσα αναγκαστικά μια έκταση στο άρθρο, για να καταγραφεί η ατελείωτη και συνεχής αλυσίδα των ιερών σκανδάλων, ως πλοκαμοειδών αποφύσεων κάθε επί μέρους προσωπικού σκανδάλου όπως αυτό εδώ, που δεν είναι μεμονωμένο, όπως συνήθως όλα τους παρουσιάζονται.

Είναι τόσοι πολλοί οι διεφθαρμένοι ρασοφόροι, τόση η συνένοχη διαπλοκή τους, τόσο κραυγαλέος ο επιχειρούμενος εξωραϊσμός μιας πανάθλιας πραγματικότητας, που και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί, αν το θέλει, τι κρύβουν τα μεγαλόσχημα αφορολόγητα ράσα, που ζουν σε βάρος της κοινωνίας.

Ο Νίκος Παπαχαραλάμπους (1916), ξεκίνησε χωριατόπουλο γιός και εγγόνι παπά, από τη Ζάτουνα της Γορτυνίας, τόπο εξορίας του Μ.Θεοδωράκη και άλλων επί δικτατορίας και από ανήλικος (17χρονών ανέφερε στον επικήδειό του ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Πετρόπουλος), πήγε στο Άγιο Όρος, προτού προφανώς προλάβει να τελειώσει το σχολειό του, πράγμα που προκύπτει και από το γεγονός πως πουθενά δεν γίνεται σαφής αναφορά στις σπουδές του, από τους ευλαβείς «βιογράφους»  μιας καταφανώς παρασιτικής και ύποπτης ζωής. «Μετά τά ἐγκύκλια μαθήματα εἰς τήν γενέτειράν του καί τήν Δημητσάναν ἔρχεται εἰς Ἀθήνας. Ἔνθερμος θιασώτης τῆς μοναστικῆς ζωῆς καί πολιτείας καί ἐπιθυμῶν σφόδρα νά ζήσῃ αὐτήν, μεταβαίνει εἰς Ἅγιον Ὄρος εἰς ἡλικίαν μόλις 17 ἐτῶν», λέει ο όσιος Ιερόθεος ομιλών επικήδεια προς «την Σεπτή τῶν ἁγίων ἀρχιερέων χορείαν  καί των μοναζουσών την βαρυαλγοῦσαν και βαρυπενθοῦσαν σεμνήν ομύγηριν».  Αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από τον όρο «εγκύκλια μαθήματα», γιατί δεν αναφέρεται ότι είχε πάρει το απολυτήριο του Σχολαρχείου, πότε πρόλαβε να το τελειώσει πριν ή έστω και στα 17 του, που είναι η ηλικία άφιξης στο Όρος, πόσο είχε καθίσει μακριά από το σχολείο ο νεαρός στην Αθήνα και πότε και πως έγινε ένα τόσο νέο παλληκαράκι «θιασώτης» της τραγικής μοναχικής ζωής; Υπάρχουν και άλλοι που υπαινίσσονται μικρότερη ηλικία. Στο «Γενεαλογικό οδοιπορικό από το 1839-1994», έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Ζάτουνα» (1994), που ξέρουν καλύτερα και δεν «τους κόβει» να κουκουλώσουν καταστάσεις, λένε για την άφιξή του στο Όρος, «από μικρός».

Στον Άθωνα διδάχτηκε την αγιογραφία και καλογέρεψε παίρνοντας το όνομα Στέφανος, όταν «κατόπιν αὐστηρῆς ἀσκήσεως καί δοκιμασίας,  ὑπό τόν ἔμπειρον … γέροντα Θεοδόσιον κείρεται μοναχός». Έχοντας ζήσει λοιπόν αγιορείτικες εμπειρίες, γίνεται διάκος το 1938, παπάς το 1945, πρωτοσύγκελλος Ιερισσού (1950), στο πλευρό του τ. διευθυντή της θρησκευτικής υπηρεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού μητροπολίτη Κυπριανού και ταυτόχρονα ηγούμενος της  Ἀναστασίας τῆς Φαρμακολυτρίας (Βλ. «Μονή Βλατάδων: Προδοσία, Αγυρτία, Ροζ σκάνδαλα, Αρχαιοκαπηλία, Αρπακτικότητα Ε. … Το δεύτερο μοναστήρι που ηγουμένευε ο όσιος Παγκράτιος ήταν η Αναστασία η Φαρμακολύτρια στα Βασιλικά….Για το αρπακτικό αυτό τεμπελχανείο διαβάζω στο Ριζοσπάστη για την περίοδο που ηγουμένευε ο διπλός ηγούμενος όσιος Παγκράτιος: ….»).

Το 1959 ακολουθεί την αντισυνταγματική και αντικανονική μετάθεση του Κυπριανού στην Σπάρτη ως πρωτοσύγκελος της εκεί Μητρόπολης. Εκεί γύρω, μεταξύ 1958 και 1960 στήνει στην Γαργηττό του Γέρακα Αγ.Παρασκευής Αττικής, σε μια λαϊκή περιοχή εκτός σχεδίου, στους πρόποδες της Πεντέλης (προφανώς αυθαίρετα, με τη γνωστή κατανόηση της ευσεβούς και αφιλοκερδούς Πολεοδομίας) τη γυναικεία Μονή του Νεκτάριου. «Χίλτον» την αποκαλεί όπως θα δούμε παρακάτω ο Σπ. Κατατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία», κι αν δεν είναι Χίλτον, προσφέρει νομίζω πολλά κομφόρ.  Παραιτείται από τη Σπάρτη και διορίζεται στρατιωτικός παπάς μέχρι το 1968. Τι συνέβη τότε; Γιατί εγκατέλειψε τις Ένοπλες Δυνάμεις  και το 430 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου υπηρετούσε; Οι αγιογράφοι του («εις μνημοσυνον αιωνιον επισκοπου αρσινοης κυρου στεφανου«26 Μαρτίου 2015) έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και δεν λένε λέξη. Ούτε την κλασσική δικαιολογία που λένε για τους-μη οργανωσιακούς-ομοφυλόφιλους μητροπολίτες, που έδιωξε επιλεκτικά η Χούντα και που δεν τους αποκατέστησε η μεταπολίτευση, πως τάχα διώχτηκαν ως Δημοκρατικοί, δεν τολμούν να ψελλίσουν.

Με την υπ’αριθμ. 57/20.11.1968, το εκκλησιαστικό ιεροδικείο τον καθαίρεσε με 7 κατηγορίες (!): α. παρενορίαν λειτουργία β.εμπορία οικοπέδων. γ.πορνεία, δ. συνοίκηση μετά γυναικών, ε. εξομολόγηση στο υπνοδωμάτιο στ.διανυκτέρευση σε γυναικείο μοναστήρι και ζ. βαρύτατο σκάνδαλο. Ο προσεκτικός αναγνώστης έχει την πλήρη εικόνα ενός φερόμενου ως πορνόπαπα, που είχε σχέσεις με πολλές ενορίτισες, διανυκτέρευε σε γυναικείο μοναστήρι, σκανδάλιζε τους πιστούς, και εμπορευόταν οικόπεδα. Έτσι εξηγείται το που βρήκε τα λεφτά ένας φτωχός χωριάτης καλόγερος για να χτίσει ολόκληρο μοναστήρι, χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ του, πέρα από αγιογράφος. Έτσι εξηγείται γιατί ήθελε ΙΧ γυναικεία Μονή και δεν του έφτανε κανένα από τα εκατοντάδες αντρικά μοναστήρια της χώρας, ούτε το γειτονικό της Πεντέλης.

Ο Σπ. Καρατζαφέρης, που ξετρύπωσε έναν κατάλογο 145 (!) παπάδων, διάκων και αρχιμανδριτών, που καθαίρεσε το 1968 ο Ιερώνυμος Α΄, σχεδόν όλους για «ανηθικότητα» και «κιναιδισμό», ασχολήθηκε με τον Παπαχαραλάμπους, στην μεγάλη έρευνά του στην «Ελευθεροτυπία», που μετά εκδόθηκε και σε βιβλίο («Φάκελος Εκκλησία-Βίοι Αγίων»-Κάκτος 1979), με πρόλογο του δάσκαλου της Δημοσιογραφίας Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος έγραψε: «…Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ικανοποίηση του πανεθνικού αιτήματος για κάθαρση στην Εκκλησία….από τα στοιχεία…που προσβάλλουν….και την νοημοσύνη όλων….».  Εκεί λοιπόν ανέλυσε το κατηγορητήριο, εξηγώντας πως για τους δεσποτάδες η πρώτη κατηγορία («λειτούργησε σε ξένη ενορία») είναι το μεγαλύτερο παράπτωμα, γιατί  «έχει σχέση με τα οικονομικά». Η απόφαση έλεγε πως «επόρνευσε και ασέλγησε μετά γυναικών και είχε επαφές μετά νεανίδων οι οποίες δεν είχον καλήν ιδιωτικήν ζωήν».

Στις 11.12.1975, έχει φύγει ο χουντικός υποκριτής ηθικολόγος Ιερώνυμος και είχε έλθει ένας άξεστος χουντικός («Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε…», κι έλεγε «Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων»). Τότε λοιπόν, το Συνοδικό Δικαστήριο, που περιλάμβανε στη σύνθεσή του (σε αυτό που τον είχε καταδικάσει συμμετείχε και ο περιβόητος Πρεβέζης!), και τον Τριφυλίας Στέφανο, που κατηγορήθηκε αργότερα από την «Αυριανή» για παιδεραστία (7 και 8/2/2005: «…Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με «νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια», φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια «πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους»), χωρίς να εκδικαστεί ποτέ αυτή η υπόθεση και τον Παντελεήμονα της Λήμνου που κυνηγήθηκε (1988) κακήν κακώς από τους κατοίκους του νησιού μαζί με το πνευματικό του τέκνον Γιοσάκη,  αθώωσε τον Παπαχαραλάμπους, «επειδή π.χ. ‘η κατηγορία ότι εξομολόγει επί της κλίνης του γυναίκας δεν είναι βάσιμος διότι δεν έφερεν επιτραχήλιον’…». Ο Σπ. Καρατζαφέρης που απαθανάτισε στην «Ελευθεροτυπία» αρχικά και στο βιβλίο του μετά το σκεπτικό της αστείας αθώωσης και πολλά ακόμη, παρατηρεί, επικαλούμενος και άλλα περιστατικά, πως δεν αθωώνουν τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, αλλά ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος με κριτήριο την φιλία με τον δικαζόμενο κληρικό. Είναι αξιοπερίεργο πως ο Ιερώνυμος Α΄, δεν ζήτησε ποτέ δημόσια συγνώμη για την «αδικία» που του είχε κάνει, πράγμα που άλλωστε κανείς δεν του το ζήτησε, αν και ήταν ηθικά υποχρεωτικό. Εξ ίσου περίεργα, ούτε ο Παπαχαραλάμπους, ούτε ο Σεραφείμ, ούτε ο Νικόλαος της Αλεξανδρείας (που τον έστεψε με άδεια μίτρα), τόλμησαν να απαντήσουν στο κατηγορητήριο του Σπ.Καρατζαφέρη. Αλλά γιατί και οι βιογράφοι του και οι υμνητές του δεν λένε λέξη για την καθαίρεσή του; Αν ήταν άδικη δεν αποτελεί αυτό άλλον έναν τίτλο τιμής, ενός αγίου που συκοφαντήθηκε; Γιατί την κρύβουν; Μήπως γιατί φοβούνται τα αυτονόητα ερωτήματα που αυτή δημιουργεί;

Όπως και ο αφορολόγητος θαυματουργός άγιος Νεκτάριος, επίσης κάτοικος γυναικείου μοναστηριού, που κι εκείνος είχε κατηγορηθεί από τον πατριάρχη του, από μητέρα μοναχής και από δικαστή για ανηθικότητα, έτσι κι αυτός φιλοδοξώντας να γίνει επίσκοπος στράφηκε το 1976 στη βιομηχανία παραγωγής αδέσποτων επισκόπων χωρίς ποίμνιο, που λέγεται πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Γιατί έγινε επίσκοπος σε ξένη Εκκλησία και όχι στη δική του; Εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Γιατί τα τυπικά μορφωτικά του προσόντα δεν αρκούσαν για να γίνει επίσκοπος στην ελλαδική Εκκλησία η οποία εποπτεύεται από το Κράτος, το οποίο ανέχεται και κρύβει και συνεργεί σε πολλά ιερά αμαρτήματα, αλλά δεν καταπίνει δεσποτάδες χωρίς απολυτήριο 6τάξιου σχολείου και πανεπιστημιακό πτυχίο. Κι έτσι πήγε στην Αφρική. Πήγε έστω με διάθεση να κάνει τον ιεραπόστολο, να υπηρετήσει κάποιους πιστούς;   Ούτε καν δεν εγκαταστάθηκε εκεί, έστω για έναν χρόνο. Το πεδίο δράσης του ήταν στην Ελλάδα, σε ξένη δηλαδή Εκκλησία και μάλιστα όχι ως επίσκοπος με κάποιο ποίμνιο, αφού η μια φορά ανύπαρκτη Αρσινόη της Αιγύπτου, είναι εκατό φορές ανύπαρκτη και ξένη στην Ελλάδα. Ως ηγούμενος δρούσε στην Ελλάδα και ο επισκοπικός τίτλος δεν ικανοποιούσε απολύτως καμία άλλη ανάγκη από τη μωροφιλοδοξία. Είναι η προσωποποίηση της καταδικασμένης από τους Ι.Κανόνες   «απολελυμένης χειροτονίας», μιας αδέσποτης δηλαδή ιεροσύνης χωρίς ενορίτες που παράγει «ανενεργό» Ιεροσύνη εφ’ όρου ζωής «εφ’ υβρει του χειροτονήσαντος» (Καν. 6οςΔ’ Οικ. Συν.). Αν κρίνουμε από την πορεία του Παπαχαραλάμπους, που δείχνει πως ήθελε πολύ να μοιάσει στον άγιο Νεκτάριο, πρέπει να είναι θέμα χρόνου η θαυματουργία του τάφου του στο μοναστήρι που κηδεύτηκε όταν αναχώρησε το 1994, μια ημέρα  μετά από την ημερομηνία που ο Π.Π.Γερμανός δεν σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης.

Με ποια προσόντα έγινε επίσκοπος; Ο Σπ. Καρατζαφέρης επισημαίνει το αυταπόδεικτο: «με οικονομικά ανταλλάγματα όπως λένε..…έδωσε και ένα μοναστήρι Χίλτον…όπου αναπαύονται οι Αρχιερείς…εκεί φιλοξενούνται και ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και ο Παντελεήμων Κορινθίας…». Εδώ να σημειώσω πως ο τελευταίος συζούσε ξεδιάντροπα με την «συνείσακτο» κα Λούλα, στην οποία κληροδότησε ακίνητα και με την οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για οικονομικές καταχρήσεις: «Για τι κατηγορείται ο κ. Παντελεήμων   Στις 17 Νοεμβρίου 2005 ο Κορινθίας θα καθίσει στο εδώλιο με συγκατηγορουμένους πέντε ιερείς και την οικονόμο του κυρία Ευδοξία Μοναστηριώτη, γνωστή στους κύκλους της Μητρόπολης ως κυρία Λούλα..» (ΤΟ ΒΗΜΑ- 09/10/2005).

Ο τότε Πάπας και Πατριάρχης του περίεργου αυτού πατριαρχείου (με συμπτώματα ρατσιστικών και αποικιοκρατικών πρακτικών και αντιλήψεων) Αλεξανδρείας, που βόσκει τους πολύ λίγους και ανυποψίαστους «κατώτερους» μαύρους της Αφρικής, ο Νίκος Βαρελόπουλος, προήγαγε τον Παπαχαραλάμπους σε επίσκοπο.  Το ποιος ήταν ο αθεόφοβος Πάπας (που είχε ζητήσει από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να απελάσει τέσσερεις Ρωμιούς επισκόπους του, ως ομοφυλόφιλους), προκύπτει και από τη συμπεριφορά του στην εποχή της Δικτατορίας.  Στο μπλογκ teddygr «[Εκκλησία και φασισμός-(4)]», θα τον βρείτε να παρασημοφορεί τον Παπαδόπουλο και στην Ελευθεροτυπία (Ιός- 22/4/2001), θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες: «Τότε που μελετούσαμε – α ….Τον Μάιο του 1969 ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Νικόλαος απένειμε στον Παπαδόπουλο το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, λέγοντας: «Ο δρόμος τον οποίον ακολουθήσατε διά την λύσιν της πολιτικής καταστάσεως και την εξυγίανσιν του τόπου είναι ο καλύτερος, και θα μας φέρει εις την Ανάστασιν του έθνους (…) Ο Θεός σας επέλεξεν ως όργανόν Του (…) Το έργο αυτό σάς το ανέθεσεν η πρόνοια του Θεού»… Το τραγικό είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα στα επίσημα έντυπα της Εκκλησίας ή στις εφημερίδες της εποχής και είναι προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο. Όσο για τα πιο «προσωπικά» στοιχεία, αυτά προέρχονται από ειδικό Δελτίο που εκδόθηκε από την ίδια την Αρχιεπισκοπή κατά τη μεταπολίτευση, όταν η ‘ιωαννιδική’ ομάδα Σεραφείμ ήθελε να εκθέσει την ‘παπαδοπουλική’ ομάδα του Ιερώνυμου. Φυσικά από τα έντυπα των ιερωνυμικών μπορεί κανείς να αντλήσει ανάλογες πληροφορίες και για τους σεραφειμικούς…».

Να θυμίσω εδώ, εντελώς δειγματοληπτικά, πως το πατριαρχείο αυτό, έχει χειροτονήσει (δια χειρός Θηβαϊδος Πορφύριου) τον διαβόητο ηγούμενο-τηλεμάγειρα της αφορολόγητης χρυσοφόρας Μονής Μυρελαίου, («Ρήμαξαν το αγαπημένο μοναστήρι..») , σεσημασμένου πορνοστάσιου («Νέο σοκ για τον Ποιμένα») , τον μοντέλο Παρθένιο που καθαιρέθηκε από την κρατική Εκκλησία και εξελίχθηκε σε Αρχιεπίσκοπο κάποιας παλαιοημερολογίτικης σέχτας («Θύελλα σκανδάλων στην Εκκλησία» – ΤΟ ΒΗΜΑ, 7/7/2002 «Το πρόσωπο των ημερών στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι ένας νεαρός πρώην κληρικός και νυν μοντέλο, ο οποίος μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων προβαίνει σε μια σειρά αποκαλύψεων. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε ο νεαρός, δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το ζήτημα και δεν έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή ανακρίσεων..») και τον αρχιμανδρίτη Παρθένιο Κολόνη, που δολοφονήθηκε από εραστή του («Δολοφονία αρχιμανδρίτη στις ΗΠΑ«), ενώ πρόσφατα ο Πάπας Θόδωρος Χορευτάκης καταγγέλθηκε πως καλύπτει επίσκοπο, τον οποίο έχουν κατηγορήσει νεαροί Αφρικανοί του ποιμνίου του («φοβερες καταγγελιες για τον…»). Επίσης ο  αυτοαποσχηματισμένος αρχιμανδρίτης του παπάτου Απόστολος Φορλίδας αποκάλυψε στο «Πρώτο Θέμα», που τον χαρακτήρισε δεξί χέρι του πατριάρχη Πέτρου, (15.7.2007-Αντζυ Σταθάτου σ.46) σε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Καταχρήσεις και απιστία στην αυλή του Χριστόδουλου» πέρα από μίζες 6 εκατ.δολλαρίων που έβαλαν στην τσέπη πολιτικοί διπλωμάτες και κληρικοί για την υπόθεση του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, πως ‘κουκουλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού-με παρέμβαση και του υπουργείου-μέχρι και καταγγελίες για παιδεραστία εναντίον ιεράρχη του πατριαρχείου Αλεξανδρείας για να μην ‘καεί’ ο υποψήφιος’».

Πως περιγράφει τα σχετικά με την Μονή του Παπαχαραλάμπους ο υμνητής του βίου του αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Μεσογαίας; Διαβάστε ένα συνηθέστατο αντιπροσωπευτικό δείγμα ιερής πλαστογράφησης ακόμη και της πιο κραυγαλέας αλήθειας: «Φιλόξενος εἰς τό ἔπακρον (άστεγων φτωχών ή ζάπλουτων δεσποτάδων, δεν το λέει), καταδεκτικός καί ὁμιλητικός, πνευματικός συγκαταβατικός πρός τούς ἄλλους, ἀλλά αὐστηρός στόν ἑαυτόν του, μεταβάλλει γρήγορα τήν Ἱεράν Μονήν του εἰς μίαν πνευματικήν ὄασιν, ὅπου εὕρισκαν ξεκούραση καί ἀνακούφιση, γαλήνη καί ἡρεμία ὅσοι κατέφευγαν εἰς αὐτήν. Ὁ μακαριστός Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας κυρός Νικόλαος ἐκτιμήσας τό ἔργον του καί τήν δραστηριότητά του τόν ἐκλέγει καί τόν χειροτονεῖ τό 1976 ἐπίσκοπον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ἀρσινόης».

Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους: Και οι 6 Ελλαδίτες δεσποτάδες που τον συνόδεψαν στην κηδεία του είχαν απασχολήσει τον Τύπο: Ο Γόρτυνος Θεόφιλος, που αρθρογραφούσε επί Δικτατορίας στον φασιστικό «Ελεύθερο Κόσμο», ο οξύθυμος πρώην Ιερισσού, Παύλος, που είχε εκπέσει από τον θρόνο του το 1980 μετά από ξεσηκωμό του κόσμου, με πολλές κατηγορίες όπως ότι έπαιρνε πολύτιμα αντικείμενα από τις εκκλησίες («το έπραξε διά να τα προφυλάξη» από αρχαιοκαπήλους»), ο Κυθήρων Ἰάκωβος, που καταγγέλθηκε για ομοφυλοφιλία και για τη δράση του Γιοσάκη και της παρέας του στο νησί του και εμποδίστηκε από τους κατοίκους να αποβιβαστεί, χάνοντας τον θρόνο του («Επισκόπου κατευτελισμός»-ΤΟ ΒΗΜΑ, 18/1/1998), ο χουντικός πρώην Κεφαλληνίας Προκόπης Μενούτης (από λακωνική οικογένεια Ταγματασφαλιτών) που εκθρονίστηκε το 1982, έχοντας δραπετεύσει από το νησί μεταμφιεσμένος σε άνδρα των ΜΑΤ, καταδιωκόμενος από το 1979 ως ιερόσυλος και αγιέμπορος από τους κατοίκους, ο Νύσσης Ἐλευθέριος, που είχε κατηγορηθεί από τον Διοικητή του Αγ.Όρους Σταύρο Ιωσ. Παπαδάτο, για ομοφυλοφιλία και «έλειψη ήθους» («Δελτίον Ποιού…Εν Καρυαίς της 28ης Μαϊου 1968»), μετά χοροστάτησε στην κηδεία του δικτάτορα Παπαδόπουλου και αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος από αλλοδαπούς νεαρούς (ασύλληπτους ακόμη, ο ένας ανήλικος), χωρίς σημάδια παραβίασης του διαμερίσματός του, στο οποίο είχε εγκαταστήσει και κάμερες, ο Δωδώνης Χρυσόστομος για τον οποίο το πρωτοπαλλήκαρο του μόνιμου αντίπαλού του Χριστόδουλου (Ο Χρυσόστομος τον είχε κατηγορήσει και για πλαστογράφηση ψηφοδελτίων χάριν της εκλογής του πορνομητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα) αρχιμανδρίτης Επιφάνιος πιάστηκε στα πράσα να αγοράζει από άνθρωπο του υπόκοσμου ροζ κασέτες στην πλατεία Κουμουνδούρου, στις οποίες νόμιζε πως θα βρει στοιχεία σε βάρος του  (Παζάρευαν «βρώμικες» κασέτες Tο περιβάλλον Xριστόδουλου – μέσω Eπιφανίου – προσπάθησε να αγοράσει «συνομιλίες» Mητροπολιτών, ‘ΤΑ ΝΕΑ’, ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ -21/2/2005).

Θα αδικήσω το παπάτο που εξόντωσε την Υπατία συνεχίζοντας να αρνείται να ζητήσει συγνώμη γι’αυτό, αν δεν αναφέρω πως ο Άρχων Μνημονιοσχίστης και Μέγας Σταυροφόρος του Παναγίου Τάφου Αλέξιος, έχει εκδηλώσει την εκτίμησή του (την ίδια ημέρα με τον Γεώργιο Καρατζαφέρη) για το έργο που αυτό επιτελεί: Διαβάστε τα καμώματα του εντιμότατου αριστερού πρωθυπουργού μας, σεσημασμένα από το 2009, επειδή πολλοί παριστάνουν πως δεν ήξεραν τι καπνό φούμαρε ο σύντροφος του Π.Καμμένου και έπεσαν από τα σύννεφα:  «O Aλέξης Τσίπρας σε Ιεραποστολή» ( 10/12/2009). 

ΥΓ

«Η χαμένη παρθενία του πατριάρχη Παρθενίου»:  «….‘Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας Πάσης Γης Αιγύπτου και Πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, Τρίτος και δέκατος των Αποστόλων, Μεγάλος Κριτής της Οικουμένης’ Παρθένιος ο Γ΄, δεν ήταν και τόσο παρθένος περί τα οικονομικά….».

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

15 Responses to Στέφανος της Αρσινόης, ο επί της κλίνης «εξομολόγος» γυναικών

 1. Ο/Η Αντώνης Αμπατιέλος λέει:

  http://www.mixanitouxronou.gr/prokopi-prokopi-o-agios-ekopi-o-ieros-polemos-to-1979-stin-kefalonia-gia-ta-lipsana-tou-agiou-gerasimou-i-pisti-katigorousan-ton-mitropoliti-oti-ekopse-to-skinoma-gia-na-to-poulisi-vi/

  «Προκόπη, Προκόπη, ο Άγιος εκόπη». Ο Ιερός πόλεμος το 1979 στην Κεφαλονιά για τα λείψανα του Άγιου Γεράσιμου. Οι πιστοί κατηγορούσαν τον μητροπολίτη ότι έκοψε το σκήνωμα για να το πουλήσει (βίντεο)…

  Στα τέλη του 1979 ξέσπασε στην Κεφαλλονιά ένα εκκλησιαστικό σκάνδαλο το οποίο πήρε τέτοιες διαστάσεις, που για να λυθεί, χρειάστηκε η παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας. Οι πιστοί κατηγόρησαν τον μητροπολίτη του νησιού, Προκόπιο, ότι τεμάχισε το σκήνωμα του Αγίου Γεράσιμου για να το πουλήσει. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι έκοψε τμήμα από το χέρι του λειψάνου του Αγίου. Το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις, δημοσιεύτηκε στον Τύπο και στην Κεφαλλονιά επικράτησε σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση. Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί γύρω από τη Μητρόπολη και απαιτούσε την καθαίρεση του Προκόπιου. Οι πιστοί φώναζαν συνθήματα όπως: «Προκόπη, Προκόπη, το λείψανο εκόπη», ενώ στο πλευρό τους είχαν και άλλους ιερείς της εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης αρνούνταν τις κατηγορίες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει το εξαγριωμένο πλήθος. Ο Προκόπιος από το 1967, ενώ ήταν αρχιμανδρίτης στη Γυάρο, δήλωνε φίλος του καθεστώτος της χούντας και δεν το έκρυβε. Οι καταγγελίες για τον τεμαχισμό του λειψάνου ήταν μια παλιά ιστορία η οποία ήρθε στο φως κατά τη μεταπολίτευση και προκάλεσε τη λαϊκή εξέγερση. Αφορμή για να θυμηθεί ο κόσμος το θέμα με το τεμαχισμένο σκήνωμα, ήταν κάποιες καταγγελίες για εξαφάνιση πολύτιμων εικόνων από το νησί. Οι αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν όταν η Ιερά Σύνοδος ανακήρυξε σε προσκύνημα ένα ναό του Αγίου Γεράσιμου στην Κορινθία από όπου ήταν η καταγωγή του. Όμως για να γίνουν τα θυρανοίξια, έπρεπε να υπάρχουν εκεί, λείψανά Του. Ο μητροπολίτης Κορίνθου διέψευσε τις φήμες περί τεμαχισμού, αλλά ο Πρεβέζης, ο οποίος ήταν υπόλογος εκείνη την περίοδο για ροζ σκάνδαλο, υποστήριζε ότι ο Άγιος είχε τεμαχιστεί με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Ο σάλος που ξέσπασε λύθηκε με την απομάκρυνση του Προκόπιου με απόφαση της πολιτείας. Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» το σκάνδαλο με τον τεμαχισμό των λειψάνων. Πώς βίωσαν το θέμα ρεπόρτερ της εποχής που βρέθηκαν στην Κεφαλλονιά και πως ο μητροπολίτης έφυγε ντυμένος με στολή των ΜΑΤ!…

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/dolofonia-episkopou-nussis-ton-skotwsan-gia-ta-xrusa-egkolpia

  Δολοφονία επισκόπου Νύσσης: Τον σκότωσαν για τα χρυσά εγκόλπια

  Το κλειδί του χρηματοκιβωτίου του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθερίου Κατσαΐτη, που περιείχε χρυσά εγκόλπια, αναζητούσαν οι τρεις δολοφόνοι του.

  07 Ιαν. 17 (09:29)

  Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του πρώην επισκόπου Νύσσης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δολοφόνοι του επισκόπου Ελευθέριου Κατσαϊτη αναζητούσαν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου του, που περιείχε χρυσά εγκόλπια.

  Αυτό ήταν στην τσέπη ενός παντελονιού του ιερέα, το οποίο δεν βρήκαν οι δράστες αλλά απέσπασαν κάποια χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ιερωμένος, είχε βρεθεί νεκρός ανήμερα τα Φώτα του 2012 μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Δράστες είναι δύο 21χρονοι από το Αφγανιστάν και ένας 46χρονος από τα Ιράν. Ο 83χρονος γνώριζε τον έναν νεαρό από το Αφγανιστάν, στον οποίο και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, όπως έκανε σε όποιον ζητούσε βοήθεια ή κάποια οικονομική ενίσχυση.

  Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξιχνίασαν την υπόθεση προσδιορίζοντας ως δράστες τους τρεις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

  Οι τρεις δράστες διαφεύγουν τη σύλληψη καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τη δολοφονία του 83χρονου κληρικού και μέχρι την εξιχνίαση του φόνου εγκατέλειψαν την Ελλάδα και ταξίδεψαν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Ο 21χρονος από το Αφγανιστάν έχει εντοπιστεί στην Αυστρία, όπου κατέθεσε εκεί αρνούμενος την συμμετοχή του στο έγκλημα, ωστόσο αποτυπώματά του ταυτοποιούνται σε κρίσιμα σημεία του διαμερίσματος. Ο 46χρονος Ιρανός βρίσκεται και αυτός σε ευρωπαϊκή χώρα ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Οι δυο τους, ένα μήνα μετά την δολοφονία είχαν συλληφθεί στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όταν αναζητούσαν πλαστά έγγραφα για να διαφύγουν στην Ευρώπη. Αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με υπηρεσιακό σημείωμα καθώς ακόμη δεν είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους στο έγκλημα. Ο τρίτος δράστης από το Αφγανιστάν φαίνεται να έχει εντοπιστεί στην Γερμανία.

  Επίκειται σύλληψη των δραστών από αντίστοιχες ευρωπαϊκές αστυνομίες, αμέσως μόλις εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον τους. Ο 83χρονος είχε βρεθεί δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Κοδριγκτώνος. Δεν είχε εξωτερικά τραύματα αλλά ένα μαντίλι στο στόμα και ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός. Στο διαμέρισμα δεν είχαν διαπιστωθεί ίχνη διάρρηξης, ενώ δεν έλειπαν αντικείμενα, καθώς ο ιερέας φαίνεται να είχε ανοίξει στους δολοφόνους του.

  Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν χάσει τα ίχνη του ιερωμένου από την προηγούμενη μέρα των Θεοφανίων, ανησύχησαν και αρχικά κάλεσαν την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιό του και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, ο θάνατος του πρώην επισκόπου Νύσσης, ο οποίος ιερουργούσε και στον ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, προήλθε από ασφυξία. Αρκετό διάστημα πριν την δολοφονία του ο 83χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης και είχε τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εξωτερικά και εσωτερικά του διαμερίσματος, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία την ημέρα της δολοφονίας.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.exapsalmos.gr/2016/09/13/olo-paraskinio-pou-odigise-ton-karthagenis-alexio-stin-ekklisia-tis-ellados/

  Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε τον Καρθαγένης Αλέξιο στην Εκκλησία της Ελλάδος!
  Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 από K. T.

  •• Μήπως θα έπρεπε, επιτέλους,το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να σταματήσει αυτή την «υπερπαραγωγή» Ιεραρχών;;
  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ
  (….)
  Οι φήμες, δυστυχώς, οργιάζουν και αυτά που ακούγονται παρασκηνιακά δεν μπορεί να τα συλλάβει και να τα αποδεχθεί ανθρώπινος νούς.
  Λέγεται δηλαδή οτι η ένταξη στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου που εξύφανε η παλιά παρέα.
  Το δεύτερο μέρος προβλέπει και αποκατάσταση- εκλογή σε γειτονική Μητρόπολη! Αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να το αναπτύξουμε διεξοδικότερα σε επόμενη φάση, όταν έχουμε πλήρη εικόνα των όσων διαδραματίζονται στις γνωστές υπόγειες διαδρομές!

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=187126&cid=122

  Ο ΑΔΙΑΦΑΝΕΣ «ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, 10:30

  Την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο με μοναδικό θέμα της τις εκλογές καινούργιων μητροπολιτών. Οι 38 Μητροπολίτες και Επίσκοποι μάλλον δεν αρκούσαν και έτσι ο Πατριάρχης Θεόδωρος αποφάσισε και τη δημιουργία τριών ακόμα Μητροπόλεων. Από αυτές πληρώθηκε μόνο η μία, η Μητρόπολη Μποτσουάνας !!!!!! που δημιουργήθηκε για να βολέψει τον μέχρι χτες Αρχιγραμματέα Επίσκοπο Γεννάδιο.(Σημ. Στην χώρα αυτή δεν υπάρχει καν ορθόδοξος Ναός)!
  Το Πατριαρχείο είναι γνωστό με όσους ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά ότι δεν έχει δικούς του πόρους και συντηρείται αποκλειστικά από τα απόρρητα κονδύλια που του διαθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών.
  Δυστυχώς όμως κανένας έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους δεν έχει διενεργηθεί ποτέ για το πώς και πού διατίθενται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και είναι κοινό μυστικό ότι η διαχείριση αυτών των χρημάτων κάθε άλλο παρά χρηστή και διαφανής μπορεί να χαρακτηριστεί.
  Συγκεκριμένα δημιουργούνται Μητροπόλεις φαντάσματα, χωρίς έστω ένα ναό, χωρίς καν ποίμνιο, μόνο και μόνο για να βολευτούν ημέτεροι και προάγονται κληρικοί αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, φυσικά χρηματοδοτούμενοι από το Ελληνικό κράτος.
  Ένα κραυγαλέο παράδειγμα της διασπάθισης του Κρατικού Χρήματος, που θα έπρεπε να ελέγξει άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών είναι και η μισθοδοσία Μητροπολιτών, οι οποίοι διοικούν τις ουσιαστικά ανύπαρκτες Μητροπόλεις τους από το σπίτι τους στην Αθήνα!
  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε από τους εν ενεργεία Μητροπολίτες:
  1. Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος (Ηλιούπολη Αιγύπτου) Παύλος. Έδρα της Μητρόπολης του Γλυφάδα!
  2. Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως (Ισμαιλία Αιγύπτου) Διονύσιος. Έδρα της Μητροπόλεως του τα Βριλήσσια!
  3. Ο Μητροπολίτης Αξώμης (Αιθιοπίας) Πέτρος. Έδρα της Μητροπόλεως του το Χαλάνδρι!
  4. Ο Μητροπολίτης Πτολεμαίδος (Αιγύπτου) Προτέριος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νάξος!
  5. Ο Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) Γεώργιος. Η Μητρόπολη θεωρείται πρωτεύουσας σημασίας και ιεραποστολική. Έδρα της Μητροπόλεως του η Νέα Σμύρνη!!!!!!!!!!
  6. Ο Μητροπολίτης Θηβαίδος (Αιγύπτου) Πορφύριος. Έδρα της Μητροπόλεως του επίσης η Νέα Σμύρνη!
  7. Ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος (Αιγύπτου) Κύριλλος. Έδρα της Μητροπόλεως του η Κύπρος!!!!!!!!!
  8. Ο Ηγούμενος της Μονής του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, Επίσκοπος Κανώπου Σπυρίδωνας. Διοικεί το Μοναστήρι του από τον Βύρωνα!!!!!
  9. Ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος. Διοικεί την Μητροπολή του από την Κρήτη!!!!!!!!
  Ακόμα, ο Πατριάρχης εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους , αποσπά κληρικούς από την Εκκλησία της Ελλάδας και της Κρήτης για τις ανάγκες, δήθεν, του Πατριαρχείου, οι οποίοι ουδέποτε κατεβαίνουν στην Αφρική και μιμούμενοι το παράδειγμα των προϊσταμένων τους Μητροπολιτών, λαμβάνουν ανελλιπώς το μισθό τους από το Ελληνικό Κράτος και λειτουργούν μάλλον στο σπίτι τους στην Αθήνα, κυκλοφορούν στους δρόμους με πολιτικά κλπ, την ώρα που στο κέντρο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, έχουν απομείνει μόνο δύο ιερείς !!!!
  Είναι καιρός το Ελληνικό κράτος να διενεργήσει έναν ουσιαστικό έλεγχο για την τύχη των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου και για το που καταλήγει.
  Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010, 10:30

  • Ο/Η chretienorthodox λέει:

   Κυριε Ροΐδη,

   Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να κανω μια ερωτηση στο κ. «Θεολογο».
   Κυριε «Θεολογε», καποιος αγαμος γέρος, κατοικος της χερσοννησου του Αθωνα, που εμφανιζεται με μαυρη ρομπα, δηλωσε οτι στον Επταλοφο γινεται μια μαχη μεταξυ Ρωσων και Δυτικων. Προφανως εννοει καποιον απο τους 5 7λοφους της κεντρικης Μακεδονιας. Εσεις που εσαστε Μακεδων, Ελλην ή Σλαυος δεν εχει σημασια, πρεπει να γνωριζεται σχετικα με τη πορεια της μαχης. Ο κυριος με τη μαυρη ρομπα προφητεψε οτι θα νικησουν οι Ρωσοι. Εσεις τι λετε; Θα νικησουν οι Ρωσοι ή θα γινη μια ακομα Υalta, οταν θα εχει στερεψει το αιμα;
   Kυριε Rοΐδη, merci d’ avance, για τη δημοσιευση.

   Με εκτιμηση και φιλία
   Γεωργιος Θεοδοσιου

 4. Ο/Η laskaratos λέει:


  Ο Αλεξανδρείας Νικόλαος ΣΤ’ παρασημοφορεί τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

  Ποιος και γιατί σκότωσε τον Έλληνα μητροπολίτη Τίτο του Σουδάν (παπάτο Αλεξανδρείας);
  Ποιός ήταν «ο 25χρονος άνδρα βρετανοκαναδικής καταγωγής, που αποτελούσε μάλλον οικείο πρόσωπο του περιβάλλοντος του ιεράρχη, και ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του»;
  Γιατί δεν δημοσιεύτηκε τίποτα στη συνέχεια;

  http://archive.in.gr/news/2000/greece/g_aug04.htm
  Μυστηριώδης δολοφονία του μητροπολίτη Χαρτούμ


  Ο 73χρονος ιεράρχης είχε δολοφονηθεί με ιδιαίτερα άγριο τρόπο

  Την εποχή που η διένεξη στην Ελλάδα μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους για το θέμα των ταυτοτήτων φτάνει στο απόγειό της με πορείες, λαοσυνάξεις και οργισμένες δηλώσεις εκατέρωθεν, η θρησκευτική κοινότητα συγκλονίζεται από μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Στις 31 Ιουλίου ανακαλύπτεται από στελέχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας το πτώμα του μητροπολίτη Χαρτούμ, Τίτου Καράντζαλη, στο σπίτι του, στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Ο 73χρονος ιεράρχης έχει δολοφονηθεί με ιδιαίτερα άγριο τρόπο, καθώς έφερε μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

  Ο Τίτος διατηρούσε τη θέση του υπερτίμου και εξάρχου Παντός Σουδάν, και στο Χαρτούμ μετατέθηκε το 1997, μετά την εκλογή του Πέτρου στο θρόνο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Αμέσως κινητοποιούνται οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας καθώς και οι ελληνικές προξενικές Αρχές για τη διαλεύκανση του μυστηρίου της άγριας δολοφονίας του σεβάσμιου μητροπολίτη. Από τις έρευνες της σουδανικής αστυνομίας οι υποψίες πέφτουν σε έναν 25χρονο άνδρα βρετανοκαναδικής καταγωγής, που αποτελούσε μάλλον οικείο πρόσωπο του περιβάλλοντος του ιεράρχη, και ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την ενοχή του.

  Ωστόσο, από εδώ και πέρα αρχίζει ένα περίεργο παιχνίδι με στόχο την ελληνική ομογένεια του Σουδάν. Συλλαμβάνονται διαδοχικά ο 60χρονος επιχειρηματίας Τρύφων Καλιδάκης, τέως αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χαρτούμ, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου Χαρτούμ, Εμμανουήλ Παπγής. Εντούτοις, σε κανέναν από τους δύο ομογενείς δεν απαγγέλλονται επισήμως κατηγορίες.

  Οι δύο ομογενείς -επιφανή πρόσωπα της ελληνικής ομογένειας της αφρικανικής χώρας- περνούν δύσκολες στιγμές, καθώς οι συνθήκες κράτησής τους δεν είναι καλές, ενώ ο Ε.Παπγής είναι διαβητικός και ο Τ.Καλιδάκης πάσχει από άσθμα.

  Στο Χαρτούμ μετέβη και κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου να απελευθερωθούν οι άδικα κατηγορούμενοι συμπατριώτες μας.

  Σ.Λ.

  Σχετικά άρθρα:

  Δολοφονήθηκε ο μητροπολίτης Χαρτούμ (news in.gr, 2/8/00)

  Ούτε πολιτικά ούτε θρησκευτικά τα κίνητρα της δολοφονίας του Τίτου, σύμφωνα με τη σουδανική κυβέρνηση (news in.gr, 5/8/00)

  Συνελήφθη ο δολοφόνος του μητροπολίτη Χαρτούμ (news.in.gr, 7/8/00)

  Δεν θα καλύψουμε τα αίτια της δολοφονίας του Τίτου, τονίζει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (news.in.gr, 9/8/00)

  Κρατούνται δύο ομογενείς για τη δολοφονία του μητροπολίτη Χαρτούμ (news.in.gr, 27/9/00)

  Συμπαράσταση στους ομογενείς που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Τίτου εξέφρασε κλιμάκιο του ΥΠΕΞ (news.in.gr, 13/11/00)

  https://roides.wordpress.com/2009/10/20/20oct09/

  Ιστορίες από την ορθόδοξη Ιεραποστολή (3ο από 5)
  20/10/2009

  Το καλοκαίρι του 2000 βρέθηκε δολοφονημένος με πολλές μαχαιριές στο σπίτι του στο Χαρτούμ ο Έλληνας μητροπολίτης Σουδάν Τίτος. Η «Χώρα» (3-8-2000-Δ.Μακρής) έγραψε πρωτοσέλιδα: «Ο θησαυρός σκοτώνει Ιεράρχες-Είχαν δολοφονήσει και τον μητροπολίτη Φρουμέντιο-Στο φως τέσσερις απόπειρες δολοφονίας επισκόπων-Έντονες φήμες στην Αλεξάνδρεια διέρρεαν ότι ο Τίτος επί Παρθενίου είχε αφαιρέσει κειμήλια μεγάλης αξίας του Πατριαρχείου». Στις εσωτερικές σελίδες, γράφει πως η κατηγορία «κυκλοφορούσε υπό τη μορφή κουτσομπολιού στους εκκλησιαστικούς κύκλους του Πατριαρχείου». Παρ’όλο που ο δημοσιογράφος την χαρακτηρίζει ανυπόστατη, αμέσως μετά γράφει πως «ίσως να κρύβει την πραγματική αιτία της δολοφονίας». Το ίδιο ρεπορτάζ παραθέτει ανακοίνωση του πατριαρχείου, που έμμεσα εκθέτει τον μακαρίτη αφού έλεγε πως οι «ενδείξεις συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της ληστείας» και απόψεις καλά πληροφορημένων κύκλων της παροικίας του Σουδάν, που «υποστήριζαν πως δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο». Ο δημοσιογράφος αποδίδει σε εκκλησιαστικούς κύκλους την άποψη πως «ηθικός αυτουργός της εγκληματικής πράξης είναι το πατριαρχείο της Αλεξανδρείας», το οποίο για να εξαναγκάσει τον Λεοντοπόλεως Τίτο σε παραίτηση και να «απαλλαγεί από την παρουσία του» τον μετέθεσε στο Σουδάν, παρ’όλο που «δεν γνώριζε ξένη γλώσσα». Τέλος το ρεπορτάζ μιλάει για την ανεξιχνίαστη δολοφονία άλλου μητροπολίτη και για δολοφονικές απόπειρες εναντίον τριών ακόμα επισκόπων στην Αφρική, ενέργειες που κατά τον τίτλο συνδέονται με κάποιο θησαυρό, ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές. Η σουδανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα κίνητρα του φόνου δεν ήταν πολιτικά ή θρησκευτικά και το πατριαρχείο δήλωσε πως δεν θα καλύψει τα αίτια. Συνελήφθησαν μάλιστα ως ύποπτοι 4 ομογενείς συνολικά, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.
  http://www.hri.org/news/greek/apegr/2000/00-08-02.apegr.html#05
  http://www.hri.org/news/greek/mpegrb/2000/00-09-27.mpegrb.html#16
  http://www.reliefweb.int/rw/RWB.NSF/db900SID/ACOS-64CFMG?OpenDocument

  Τι γύρευε ο φονιάς στο σπίτι του φιλεύσπλαχνου δεσπότη; Η «Χώρα» διευκρινίζει πως η πόρτα του ήταν ανοιχτή σε όσους τον χρειαζόντουσαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ελεήμονες ιερωμένοι δολοφονούνται.
  ……………….

  Ποιος ήταν ο Τίτος, που λες και πάνω στο σεπτό του σώμα πήρε εκδίκηση η Υπατία, το σφάγιο του αγίου Κύριλλου και των καλογέρων του; Θα τον ανακαλύψουμε ανάμεσα στους εκκλησιαστικούς που έσπευσαν στο Λονδίνο για να παντρέψουν τον Παύλο Ντεγκρέτσια. Θα τον βρούμε να επιστολογραφεί στην «Καθημερινή» (23-6-1995) και να καυχιέται πως ο Σύρου Φιλάρετος συνετέλεσε στο να πέσει η δημοκρατική κυβέρνηση Πλαστήρα. Ο Φιλάρετος είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό που τόλμησε να εισηγηθεί μέτρα επιείκειας για τους κομμουνιστές στην γιορτή της Παναγίας και ο Τίτος έγραψε ψέμματα πως το ακροατήριο «έμεινε έκπληκτο». Ο παλιός κεντρώος βουλευτής Ε.Ζαπάρτας, παρών στο περιστατικό, διέψευσε τον Τίτο με επιστολή του (6-7-1995) στην οποία σημειώνει πως το ακροατήριο εξεπλάγη όχι από την χριστιανική επιείκεια του Πλαστήρα, αλλά από την κακία του Φιλάρετου.

  Την μνήμη του αγίου Τίτου, έσπευσε μετά από μερικούς μήνες, να αποκαταστήσει ο Μέγας Οφφικιάλιος και Σταυροφόρος των Πατριαρχείων «Εντιμώτατος» Γρ.Μιχαλόπουλος (θύμα δικαστικής πλάνης ως δήθεν εκβιαστής). Εξηγεί πως δολοφονήθηκε για «να του κλείσουν το στόμα για κάποιες ατασθαλίες που ανακάλυψε». Γράφει με το γνωστό λεξιλόγιό του, που δεν εμπόδισε να δημοσιεύονται πλαϊ του και άρθρα του κ.Γιώργου Μεταλληνού και μητροπολιτών στα έντυπά του, για «κουφάλες και χαμούρες» που είχαν μιλήσει για ληστεία, για «κοράκλες κληρικούς» που «έσπευσαν να πουν τα δικά τους από μίσος για τον ξεχωριστό Ιεράρχη», για κληρικούς που δεν άφησαν «καμμία μπανάνα αδοκίμαστη» οι οποίοι επίσης «προτιμούν τα καλυβιώτικα αγγούρια» («Ν.Άνθρωποι», 17-11-2000).
  ………………..

  _______________

  O ακροδεξιός Γρ. Μιχαλοπουλος, Άρχων Μέγας Οφφικιάλιος πολλών Ορθοδόξων Εκκλησιών (καταδικασμένος για εκβιασμούς), φορτωμένος με εκκλησιαστικά παράσημα, σαρκάζει και προκαλεί στη δική του πεζοδρομιακή γλώσσα το πατριαρχείο Αλεξανδρείας για τους 4 μητροπολίτες του που απομακρύνθηκαν επί «κιναιδισμώ» και που αποκατάστάθηκαν μετά από το πατριαρχείο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, παρ’όλο που τους είχε απελάσει η Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Αναφέρει πως στο τμήμα αφροδισίων νοσημάτων του Νοσοκομείου Συγγρού, το 60% των πελατών είναι κληρικοί. Επίσης κάνει λόγο για κληρικούς που ψωνίζονται τις νύχτες σε δημόσια ουρητήρια και πλατείες και προκαλεί την Εκκλησία να απαντήσει για διάφορα ταπεινωτικά περιστατικά πορνείας κληρικών.
  Λίγο πριν πεθάνει τον επισκέφθηκε τιμητικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

  Η Αποστολική Διακονία συνελήφθη πρόσφατα να συνεχίζει να συνεργάζεται με την ακροδεξιά φυλλάδα του «Ελ.Ώρα». Φαίνεται πως έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα το αρχείο του με τα σεξουαλικά σκάνδαλα των κληρικών:
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/12/27/apostoliki-diakonia-eleftheri-ora/
  Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;
  Posted by Κλέων Ι. στο 2015/12/27
  ……….
  Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

  Ελεύθερη Ωρα, οπισθόφυλλο 25/12/2015. Η εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’. Κάτω αριστερά το έμβλημα της οργάνωσης ‘Αποστολική Διακονία’ της Εκκλησίας της Ελλάδας.
  ………………


  …………….

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/2.html
  Χουντότσουρμο (2 Βίντεο)
  ……………….
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 | 4:35 μ.μ.
  …………………

  Ο δεύτερος που έκανε την «αγιογραφία» του Νερτιλή ήταν ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
  Γ’ αυτόν να πούμε δυο πράγματα παραπάνω. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά την μεταπολίτευση βρέθηκε ο ακροδεξιός εκδότης να έχει στα χέρια του το αρχείο του Ρουφογάλη. Ποιος ήταν ο Ρουφογάλης και με ποιον τρόπο είχε φακελώσει τόσο κόσμο είναι σε όλους γνωστό και δεν έχει νόημα να το επαναλάβουμε. Με όχημα, λοιπόν, μια περιθωριακή φυλλάδα –τους «Νέους Ανθρώπους»- ο εθνικόφρονας-στομαχόφρονας Μιχαλόπουλος, έχοντας στα χέρια του το αρχείο του Ρουφογάλη που περιελάμβανε τα άπλυτα κάποιων καπιταλιστών και δεσποτάδων, άρχισε τους εκβιασμούς. Κάποια στιγμή του έκατσε «στραβή» κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για κακουργήματα –εκβιασμούς- δικάστηκε, κάθισε ένα φεγγάρι στον Κορυδαλλό και αποφυλακίστηκε λόγω «ανηκέστου βλάβης» (Ξέρετε τώρα πως γίνονται αυτά).
  Πήγε να γίνει αρχηγός ακροδεξιού κόμματος απέτυχε, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό κανάλι – το «Τηλε-Ωρα»- δεν στέριωσε, και τώρα αγνοούνται οι περαιτέρω δραστηριότητες του.
  ………………

  https://roides.wordpress.com/2012/02/25/25feb12/

  To σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας
  Posted on 25/02/2012 by Po
  Γρ.Μιχαλόπουλου (Ομολογητή), άνθη ευλαβείας

  Μέρος 1ο

  Ασχολούμαι με τον κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλο (στο εξής κ.Μ.), τον οποίο ο πατριάρχης προσφωνεί «Εντιμότατο» και για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει «Τιμώ τον κ.Μ. και εκτιμώ το έργο του» («Νέοι Άνθρωποι», 16.12.2011), γιατί όποιος εντρυφήσει στα γραπτά του (προειδοποιώ, με κλειστή μύτη), θα σηκώσει το καπάκι του Υπόνομου που λέγεται Εκκλησία της Ελλάδας.
  ………………

  «Μη τολμήσουν να εκλέξουν την αρχιμανδριτίνα, δεσπότη«, ή «Μη τα βάζετε με τον Κορίνθου….τίποτα δεν το έχει να αρχίσει τα ξεφωνήματα! Και έχει ένα ΑΡΧΕΙΟ από τα λίγα» (27-10-2000), ή υποδείξεων «Καιρός να γίνουν και στην Εκκλησία κάποιες πρωκτοσκοπίσεις για…την Όπισθεν καλή μαρτυρία!», ή απειλών για κάποια «Παυλίνα«, που «την πιάσανε με νεαρό σε αυτοκίνητο, αλλά τώρα την πάνε για μεγάλη θέση…Άντε και να μην πάμε παρακάτω! Αν χρειασθή« (30-11-2001), ή κουτσομπολιών για μητροπολίτη που «γνωρίζει δόξες με ποικίλους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων« ή για το «αδελφάτο» μονής που ορέγεται «πεζικάριους» (6-7-2001), ή για κληρικό «Επικεφαλής Πνευματικού Οργανισμού» που είναι «Αδελφάρα» (6-12-2002), που παρατίθενται με ρυθμό πολυβόλου χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, ξετυλίγεται απαθώς και η αρθογραφία των ρασοφόρων.
  ……………..
  β) ο Καρθαγένης προειδοποιείται ότι «θα πάμε και παρακάτω αν δεν τύχουμε απαντήσεώς σας«,
  …………….

  https://roides.wordpress.com/2012/03/03/3mar12/
  ……………..

  Ο Απόστολος του επί πώλου-όνου θεού, Αλεξανδρείας Πέτρος (που διάλεξε δαπανηρό για τους φορολογούμενους και θανατηφόρο για τον ίδιο μέσο για να επισκεφθεί τον Άθωνα) ήταν επίσης ανώτερος άνθρωπος. Στο τεύχος (25-5-2001) που προτείνεται «πλήρης έλεγχος των οικονομικών» του πατριαρχείου του, γιατί «δεν μπορεί να πληρώνει ανεξέλεγκτα ο Έλληνας φορολογούμενος» και γιατί «πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται» και που δημοσιεύεται τα ερώτηματα αν «έχει αρχίσει το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του Πατριαρχείου», αν ο Πέτρος αγόρασε «πολυτελέστατο διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική συνοικία της Αλεξάνδρειας», «τίνος είναι η πολυτελέστατη κατοικία στην Πεντέλη στην οποία ‘μονάζει’ » ο αλεξανδρινός άγιος Καρθαγένης, στο ίδιο λοιπόν τεύχος δημοσιεύεται φωτογραφία φιλικής συνάντησης Μιχαλόπουλου-Πέτρου υποτιτλιζόμενη με δηλώσεις του Πάπα κλπ «Κύριε Μιχαλόπουλε προσφέρετε σπουδαίες υπηρεσίες … στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα, … θα είμαι πάντα δίπλα σας«. «Ο Αλεξανδρείας τσαλαβουτάει ανάλογα τις παροχές» (27-7-2001), είναι η αχάριστη όσο και ασύντακτη απάντηση της εφημερίδας του υπηρέτη της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μετά από λίγο καιρό.
  …………………..

  _________________

  Στέφανος της Αρσινόης


  …………….
  26 Μαρτίου 1994: Ο ευγενής, πράος, σεμνός και φιλόξενος Επίσκοπος Αρσινόης Στέφανος, ο ιδρυτής και δομήτωρ της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Νεκταρίου Γαργηττοὐ Αττικής, ο δόκιμος αγιογράφος και πνευματικός καθοδηγητής πολυάριθμων ψυχών, ο πυρπολούμενος από ένθεο ζήλο και αγάπη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τον θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο, εγκαταλείπει την επίγεια και φθαρτή ζωή και μεταβαίνει στον ουρανό. Ένας ακαταπόνητος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού που διηκόνησε με πίστη και αφοσίωση την Εκκλησία του Χριστού, περνά στην αιωνιότητα, αφήνοντας ως πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στον Γαργηττό Αττικής, η οποία αποτελεί στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς μία πνευματική όαση που ενισχύει και αναπαύει τους προσερχόμενους προσκυνητές.
  ………………

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  Ο Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος μιλά για την μαύρη μαγεία στην Αφρική
  Ο μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος στην τράπεζα της Μονής Βατοπαιδίου στις 23 Ιουλίου 2013 μιλάει για την ιεραποστολική δράση της μητροπόλεώς του που περιλαμβάνει την Δημοκρατία του Κονγκό. Ιδιαίτερα αναφέρεται σε περιπτώσεις μαύρης μαγείας από τους ιθαγενείς μάγους που κάνουν εναντίον των ιεραποστόλων.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Ορθόδοξη μαύρη μαγεία εναντίον ντόπιας αφρικανικής μαύρης μαγείας, σημειώσατε: 10-0…
  «Μα εγώ δεν άκουσα ότι πέθανε, άκουσα ότι το πήγανε στο νοσοκομείο..» Και όντως, μετά από λίγο ήρθε η είδηση ότι ο μάγος πέθανε. Σαν νέος ιεράς, βιάστηκε να απορήσει. Δεν ήξερε ότι ο Θεός, σκοτώνει την κατάλληλη ώρα.. Καν δεν νοιάστηκαν να ρωτήσουν από τι πέθανε ο ταλαίπωρος μάγος, αλλά μόνο να διαπιστώσουν αν πέθανε την ώρα την μεταβολή των τιμίων δώρων. Οση ώρα λέει τα παραμύθια για μαύρη μαγεία ιδρώνει, ζορίζεται, αγκομαχά, όταν το γυρνάει στα τυπικά πεπραγμένα ιεραποστολικής δράσης της μητροπόλεως, χαλαρώνει.

 7. Ο/Η του κώλου λέει:


  H ESPRESSO προτάσσει τα στήθη της υπέρ της Ορθοδοξίας

 8. Ο/Η Ζατουνίτης λέει:

  http://www.zatounanews.gr/ekklisiastika/item/86-o-deyteros-aforismos-ton-zatouniton

  Ο δεύτερος Αφορισμός των Ζατουνιτών!!!

  Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

  Με τη λέξη αφορισμός, εννοούμε την εκκλησιαστική ποινή, που επέβαλε παλαιότερα κάποιος εκκλησιαστικός άρχοντας –ιερέας, δεσπότης, πατριάρχης- σε κάποιο λαϊκό για το παράπτωμα που επέπεσε. Ο αφορισμένος, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και, η τιμωρία που νοιώθει πάνω του, είναι γι’ αυτόν ένα βαρύ φορτίο. Κοινωνικά βρίσκεται απομονωμένος, αφού οι πάντες αποφεύγουν να τον συναναστρέφονται. Αλλά και ο ίδιος με τα όσα φρικτά του κατά μαρτυρά η εκκλησία φοβάται για την παρούσα αλλά για την «μελλοντική» ζωή του και αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός του αφορισμού για να επανέλθει στον προηγούμενο έντιμο βίο.

  Ο αφορισμός ξεχωρίζεται σε μικρό και σε Μεγάλο. Οι Ζατουνίτες είχαν την «τιμή» σε χρόνια δύσκολα να εκδοθεί για αυτούς ένας Μεγάλος αφορισμός, από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης μάλιστα. Ζατουνίτισσα κατέφυγε στο Πατριαρχείο, για να βρει το δίκαιό της, αφού από κακές ενέργειες συμπατριώτη της θα έχανε το σπίτι της. Και όλα αυτά, μέσα στην τουρκοκρατία. Έτσι το 1803 το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, επί πατριάρχου Καλλινίκου, εξέδωσε Σιγγίλιο – αφοριστικό. Σχετικά έχει γράψει η εφημερίδα «Ζάτουνα» στο φύλλο της Νο 2 {Απρίλιος 1988}, παρουσιάζοντας και το ομοιότυπο του αφοριστικού.

  Στην ιστορική μας έρευνα, εντοπίσαμε και ένα άλλο μικρό αφοριστικό, που εκδόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1908, από τον τότε Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιωάννη, από την Αθήνα, όπου βρισκόταν. Απευθύνεται προς εκείνο ή εκείνους που έκλεψαν την εκκλησία της Παναγίας της Ελοβίτισσας στη Ζάτουνα, και τους ζητά να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα, που ανέρχονταν σε 160 δραχμές.

  Έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτούσιο το αφοριστικό, δηλαδή το πως είναι γραμμένο, από πλευράς σύνταξης και θεματολογίας. Πρόκειται για ένα οργισμένο έγγραφο, που ο Δεσπότης επικαλείται την οργή του Θεού και των αγίων της εκκλησίας για να πέσει ως κατάρα στα κεφάλια των κλεπτών!!!!!!!!!!!

  Σχολιασμός νομίζουμε δεν χρειάζεται. Ο κάθε ένας αναγνώστης θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, διαβάζοντάς το.


 9. Ο/Η Ένας Δημοσιογράφος λέει:

  Παρουσίαση

  Για αιώνες ολόκληρους, ο χώρος της Εκκλησίας ήταν στην Ελλάδα ένα ταμπού. [. . .] Από την εποχή του Ροΐδη κανένας δεν τόλμησε στο τόπο αυτό να τα βάλει ανοιχτά με τους μεγαλοσχήμονες παπάδες, [. . .], να ερευνήσει τις ζωές και τα έργα αυτών που βάλθηκαν να γίνουν φύλακες και τιμητές της ηθικής των κοινών θνητών. Όσοι το τόλμησαν, κυρίως μέσα από βιβλία (Καζαντζάκης, Λασκαράτος, Βάρναλης) γνώρισαν την άρνηση και τον κατατρεγμό. [. . .] Όταν στην «Ελευθεροτυπία» αρχίσαμε πριν δυο χρόνια την έρευνα «Φάκελος Εκκλησία» οι αντιδράσεις ήταν έντονες, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικές. Το συμπέρασμα ήταν ότι το κοινό ζητούσε πια κάθαρση ουσιαστική μέσα στην Εκκλησία. Σ’ εκείνη την έρευνα βγήκαν στην επιφάνεια κυρίως σκάνδαλα οικονομικά – μπορώ να πω ότι για πρώτη φορά ετέθη ξεκάθαρα το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που πάει να βρει κάποια λύση. Ακολούθησε, πριν λίγους μήνες, η έρευνα «Βίοι Αγίων». Αυτή τη φορά το νυστέρι έμπαινε πιο βαθιά και μάλιστα σε περιοχές «απαγορευμένες». Η έρευνα προχωρούσε στα ιδιαίτερα των μεγαλόσχημων ρασοφόρων, στις μεταξύ τους σχέσεις, στην ιδιωτική τους ζωή. Και βγήκαν στη φόρα πράγματα και θαύματα που έκαναν και τους πιο πιστούς ακόμα να αγανακτήσουν. [. . .] Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ικανοποίηση του πανεθνικού πια αιτήματος για κάθαρση στην Εκκλησία – κάθαρση από τα στοιχεία εκείνα που προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και την νοημοσύνη όλων. [. . .] (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

  Εκδότης ΚΑΚΤΟΣ
  Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 1979
  Αριθμός σελίδων 272

  Πρόλογος ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Χοροστάσια (κατά το χοιροστάσια;), η Ορθογραφία της Romfea

  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/9286-patriarxiki-xorostasia-kai-mnimosuno-stin-im-agiou-nektariou

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

  Πατριαρχική χοροστάσια και Μνημόσυνο στην Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου

  στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού Αττικής, Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

  Στο Ιερό συμπροσηύχοντο Αρχιερείς του Θρόνου του Αγίου Μάρκου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελαίας κ. Θεοδώρητος.

 11. Ο/Η Στον Στέφανο της Αρσινόης λέει:

  Eις μνήμην Στεφάνου της Αρσινόης

  Συμβουλές μιας Ηγουμένης

  -Τι έχεις πάθει κόρη μου κι είσαι έτσι αλαφιασμένη;
  -Έχω φαγούρα στο μουνί Αγία Ηγουμένη

  Σύρε μπροστά στην είσοδο εκεί στην Άγια Βρύση
  και τρίψε το με Αγιασμό. Θα σε ανακουφίσει

  Πήγα μπροστά στην είσοδο, πήγα στην Άγια Βρύση
  μα δεν ανακουφίστηκα, χρειάζομαι γαμήσι

  Τι λόγια λες αμαρτωλή; Σώπα και μας ακούνε
  κι εμάς μας λείπει η ψωλή αλλά δε βλασφημούμε…

  Και τι να κάνω η χριστιανή που είμαι καυλωμένη;
  Εσείς δεν έχετε ορμές Αγία Ηγουμένη;

  Λες να μην έχω κόρη μου; Τι λες; Να ‘χω αγιάσει;
  Καμιά αδερφή μες στη μονή δεν έχει τέτοια κράση…

  Και τότε; Πως τη βγάζετε; Ποιο είναι το μυστικό σας;
  Πείτε μου και δε θα το πω. Δίνω όρκο στο Θεό σας

  Κοίτα να δεις κοπέλα μου. Είσαι μικρή, δεν ξέρεις
  μα αν συνεχίσεις όπως πας, για πάντα θα υποφέρεις.

  Τόσο καιρό που φύλαγες την τρύπα σου για προίκα
  σου γίναν τα μουνόχειλα σα ξεραμένα σύκα

  Πρέπει λοιπόν σιγά σιγά τον πόνο να απαλύνεις
  Γι αυτό σου λέω με Αγιασμό την τρύπα σου να πλύνεις.

  Την πίσω τρύπα ή την μπροστά; Ποιο δάχτυλο να βάλω;
  Πες μου πως γίνεται σωστά. Αχ! Δεν αντέχω άλλο.

  Άκουσε κόρη μου καλά. Δώσε την προσοχή σου.
  Ποτέ δεν πρέπει μόνη σου να πλένεις το μουνί σου.

  Τράβα λοιπόν στην είσοδο, εκεί στην Άγια Βρύση
  Κι εγώ θα στείλω άμεσα κάποιον να σε φροντίσει

  Ποιος θα ναι; Πως θα λέγεται; Και ποια η καταγωγή του;
  Θα ‘χει λεφτά; Θα ‘χει όνομα; Αξίες στη ζωή του;

  Κόρη μην είσαι αφελής. Αφού κι εσύ το ξέρεις
  πως όταν φτάνει η στιγμή της καύλας κι υποφέρεις

  Δεν έχουν νόημα τα λεφτά ούτε η ανατροφή του
  μα να έχει μήκος αρκετό και πάχος το καυλί του

  Να στέκεται αγέρωχο, περήφανο γενναίο
  κι όσο κι αν το ταλαιπωρείς να παραμένει ακμαίο

  Τράβα λοιπόν και μη ρωτάς. Στη Βρύση που σου είπα
  Και συμβουλή. Πρώτη φορά, ποτέ την πίσω τρύπα.

  Συμβουλές μιας Ηγουμένης μέρος β’

  Μετά τα λόγια τα σοφά που είπε η Ηγουμένη
  η κόρη έφυγε τρέχοντας κι απ τη χαρά χεσμένη

  πήγε αμέσως μόνη της και στήθηκε στη βρύση
  προσμένοντας καρτερικά κάποιον να τη φροντίσει

  Ήταν ντυμένη ελαφρά κιλότα δε φορούσε
  γιατί η κάψα στο μουνί την (ε)ταλαιπωρούσε

  πέφτει στα δυο τα γόνατα τάχα πως προσευχόταν
  και μέσα της τον ψωλαρά περίμενε κι ευχόταν

  να ναι μαζί της τρυφερός μα κι άγριος όταν πρέπει
  και να ναι η πούτσα του ορθή σαν την Αγία Σκέπη

  να φέρεται με σεβασμό να ξέρει να προσφέρει
  αυτό που δεν κατάφερνε μονάχη με το χέρι…

  Κι εκεί, σκυφτή στα τέσσερα βλέπει ένα καβαλάρη
  που είχε ωραία κορμοστασιά, τεράστιο παπάρι

  και βγάζει ένα αναστεναγμό που πλάνταξε η φύση
  Να τονε το λεβέντη μου! Αυτός θα με γαμήσει!!

  Σηκώνει το κεφάλι της και του γελάει με τρόπο
  κλείνει το μάτι πονηρά του κάνει λίγο τόπο

  να έρθει από τα δεξιά τη φόρα του να πάρει
  και να μπορέσει εύκολα την τρύπα να κεντράρει

  Κι ο καβαλάρης βλέποντας τον κώλο τον παρθένο
  έτσι άσπρο και λαχταριστό έτσι καλοστημένο

  αρπάζει το παπάρι του φωνάζει Εν Τούτω Νίκα
  και της το βάζει άγαρμπα από την πίσω τρύπα

  Τι ήταν να το κάνει αυτό; Την ξάφνιασε την Κόρη
  της γύρισαν τα μάτια της. Βροντάστραψαν τα όρη

  Έβγαλε δυνατή κραυγή της κόπηκε η ανάσα
  της λύγισαν τα γόνατα της έφυγαν τα ράσα

  Όμως μετά το ξάφνιασμα, μετά την πρώτη αντάρα
  μετά το σοκ που ένιωσε της κόρης η κωλάρα

  ο πόνος -τι παράξενο!- άρχισε να ‘χει γλύκα
  πολύ το φχαριστιότανε αυτό το Εν Τούτω Νίκα

  Τι κι αν λιγάκι πιο νωρίς την είχαν ορμηνέψει
  διείσδυση στον κώλο της να μην την επιτρέψει;

  Τι κι αν η κάψα στο μουνί ήταν το πρόβλημά της;
  Τι κι αν την ξάφνιασε άγαρμπα ο ωραίος αναβάτης;

  Αυτή το φχαριστιότανε. Θα το ‘κανε και πάλι
  θα το ‘κανε και με ψωλή ακόμα πιο μεγάλη

  Άσ’ την να λέει την άσχετη την Άγια Ηγουμένη
  διπλά σε φτιάχνει το καυλί που από πίσω μπαίνει…

  Συμβουλές μιας Ηγουμένης Τέλος Τριλογίας

  -Τι έχεις πάθει κόρη μου και πας σα συγκαμένη;
  Μου κάναν Οθωμανικό Αγία Ηγουμένη

  -Σου άρεσε;
  -Μου άρεσε

  -Θα ξαναπάς;
  -Δεν ξέρω. Καλό το πισωκολλητό μα τώρα υποφέρω…

  -Δώσε καιρό στον κώλο σου να ηρεμήσει λίγο
  -Πόσο καιρό; Πονάω πολύ τα πόδια σαν ανοίγω

  Σε δύο μέρες αρχικά θα πάψεις να υποφέρεις
  έπειτα θέλει άλλες εφτά μέχρι να συνεφέρεις

  ό,τι σου λέω οι σοφοί πατέρες μας το βρήκαν
  του κώλου τα εννιάμερα πως λες εσύ να βγήκαν;

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

  Romfea.gr. Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017

  Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μάξιμου, παρουσία και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αμανατίδη.

  Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημερωσε τον Πρωθυπουργό για το έργο του Πατριαρχείου, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

  Επίσης ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, διότι η Ελληνική Πολιτεία στέκεται πάντοτε αρωγός στο έργο του Πατριαρχείου.

  Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης επέδωσε στον κ. Τσίπρα, το πρόσφατο εκδοθέν λεύκωμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο είναι χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

  Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη, ενώ τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική.

  «Δεν ξεχνώ ποτέ το Πατριαρχείο Μακαριώτατε, και όπως μπορείτε να δείτε στο γραφείο μου έχω τον σκαλιστό Μυστικό Δείπνο που μου είχατε δωρίσει» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017

  Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας (ΦΩΤΟ)

  ΜΟΣΧΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

  Την Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Μόσχας όπου φυλάσσεται η λάρνακα της Αγίας Ματρώνας της αόμματης, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’.

  Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έτυχε λαμπρής υποδοχής από την Καθηγουμένη Θεοφανία, την αδελφότητα και πλήθος πιστών.

  Η Καθηγουμένη αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο, τον συνόδευσε στο ναό όπου φυλάσσεται το σκήνωμα της Αγίας.

  Ο Πατριάρχης γονατιστός και δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκε ενώπιον της ιερής λάρνακας, και εν συνεχεία ασπάστηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Ματρώνας.

  «Οσες φορές την επικαλέστηκα την Αγία Ματρώνα με άκουσε και με βοήθησε» ανέφερε προς την Ηγουμένη ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β .

  Επίσης ο Πατριάρχης ανέφερε ότι «κάθε φορά που έρχομαι στη Ρωσία, θέλω πρώτα να έρχομαι να προσκυνώ την Αγία Ματρώνα, γι΄ αυτό και εγώ σας περιμένω στην Αλεξάνδρεια να σας τιμήσω και να ανταποδώσω την αγάπη σας».

  Κλείνοντας ο Πατριάρχης Θεόδωρος υπογράμμισε: «Πάντα προσεύχομαι για την εσάς γερόντισσα, την αδελφότητα, αλλά και για τα υπέροχα παιδάκια, διότι όλα τα παιδιά είναι του Θεού».

  Από την πλευρά της η Καθηγουμένη Θεοφανία, ευχάριστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, και ευχήθκε να έχει πολυετή διακονία στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου.

 14. Ο/Η Υποψήφιος Μητροπολίτης λέει:

  Βιομηχανία παραγωγής φιλόδοξων ανέστιων δεσποτάδων

  http://www.exapsalmos.gr/2016/09/13/olo-paraskinio-pou-odigise-ton-karthagenis-alexio-stin-ekklisia-tis-ellados/

  Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε τον Καρθαγένης Αλέξιο στην Εκκλησία της Ελλάδος!
  Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 από K. T.

  •• Μήπως θα έπρεπε, επιτέλους,το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να σταματήσει αυτή την «υπερπαραγωγή» Ιεραρχών;;

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

  (….)

  Εκείνο ,ωστόσο, που θέλουμε να επισημάνουμε με την ευκαιρία αυτή είναι οτι θα πρέπει επιτέλους το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να στατήσει αυτή την μεγάλη και ανώφελη παραγωγή Μητροπολιτών και Επισκόπων οι οποίοι μην έχοντες «πού την κεφαλήν κλίναι», έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα και γυρίζουν σαν την άδικη κατάρα, ψάχνοντας μία ευκαιρία για να λειτουργήσουν ή για να βρούν τη στοργή που δεν μπορούν να έχουν από την δική τους εμπερίστατη Εκκλησία με τα τόσα προβλήματα. Έχει γίνει αντιληπτή πλέον η πίεση που ασκούν τόσο προς τους Μητροπολίτες του λεκανοπεδίου αλλά και προς Προϊσταμένους ιερών ναών για να εξασφαλίσουν μία πρόσκληση και να εξασφαλίσουν τα προς το ζήν! Είναι κατάντια αυτό για το αρχιερατικό αξίωμα!
  Γιαυτό θα πρέπει ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β ´ και η Σύνοδος της οποίας προεδρεύει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κλείσουν, επιτέλους, την κάνουλα της εκλογής Ιεραρχών άνευ λόγου!
  Με τον τρόπο αυτό και το Αρχιερατικό αξίωμα ως θεσμός θα μείνει στα επίπεδα που του αρμόζει αλλά και το Πατριαρχείο θα πάψει να λογίζεται ως ο εύκολος και αδύναμος κρίκος που μοιράζει την Αρχιερωσύνη με το …κιλό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.