Ο φιλοχρυσαυγίτης μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος

[Απαξιώνει όμως τον Κύπριο Πρόεδρο για να δυσκολέψει την προσπάθεια συμφωνίας στο Κυπριακό]

Ο Κωνσταντίας Βασίλειος με Ιμάμη, εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου Μουφτή δρα Talip Atalay, στην τελετή της Μ.Παρασκευής στην ακατοίκητη Αμμόχωστο, που έγινε το 2014 μετά από 40 χρόνια. Ο Ιμάμης παρέδωσε στον μητροπολίτη συμβολικά ένα κλειδί λέγοντας: "Δεν είναι δώρο, αλλά κάτι που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του", κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Ο Ιμάμης τόνισε ότι η Κύπρος είναι ένα πανέμορφο νησί και οι δύο κοινότητες που ζουν σε αυτό μπορούν να μοιραστούν τα πάντα.

Ο Κωνσταντίας Βασίλειος με Ιμάμη, εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου Μουφτή δρα Talip Atalay, στην τελετή της Μ.Παρασκευής στην ακατοίκητη Αμμόχωστο, που έγινε το 2014 μετά από 40 χρόνια. Ο Ιμάμης παρέδωσε στον μητροπολίτη συμβολικά ένα κλειδί λέγοντας: «Δεν είναι δώρο, αλλά κάτι που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του», κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Ο Ιμάμης τόνισε ότι η Κύπρος είναι ένα πανέμορφο νησί και οι δύο κοινότητες που ζουν σε αυτό μπορούν να μοιραστούν τα πάντα.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Μητροπολίτης Πάφου είναι ο κ. Γιώργος και ομολογώ πως δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά και λόγω της υποκριτικής και ρατσιστικής ομοφοβίας του και λόγω των σχέσεων του με Ναζιστές και λόγω της επιβλαβούς ανάμιξής του στο Κυπριακό. Κατά τη γνώμη μου το «εθνικό» αυτό πρόβλημα είναι μια ιστορία χαμένων ευκαιριών, που τορπιλίστηκαν από πατριώτες του είδους αυτού του μητροπολίτη, που τρομοκρατούν τους πολιτικούς που προσπαθούν να βρουν συμβιβαστική λύση με την κατηγορία της «προδοσίας», κάνοντας την κατάσταση ολοένα και χειρότερη αλληλοτροφοδοτούμενοι με ομοϊδεάτες εθνικιστικούς κύκλους της Άγκυρας. Η παθολογική έλλειψη ενσυναίσθησης που έχουν, τους εμποδίζει να δουν το μερίδιο του δίκιου των άλλων (των Τουρκοκυπρίων) και παρασύρουν και τους πολλούς ανθρώπους στη δίνη του δικού τους εγωκεντρικού, χωρίς αισθήματα κατανόησης των απέναντι, Εθνικισμού.

Ο εν λόγω κατάγεται από το κεφαλοχώρι των μουλαράδων την Αθηένου, παλιότερα δούλευε σαν καθηγητής της Χημείας σε Γυμνάσιο και μετά ντύθηκε Χωρεπίσκοπος της ανύπαρκτης πλέον κυπριακής Αρσινόης. Τον ίδιο γυμνό τίτλο είχε και κάποιος παλιότερος, μακαρίτης τώρα, ένας Νίκος Παπαχαραλάμπους από τη Ζάτουνα, αλλά για αιγυπτιακή Αρσινόη αυτός, που ανήλικος στα 17 του χώθηκε στο Άγιο Όρος ως καλόγερος με το όνομα Στέφανος, στρατιωτικός παπάς μετά, μέχρι το 1968 που καθαιρέθηκε από τον Ιερώνυμο Α΄, για πολλά παραπτώματα, όπως για «εξομολόγηση επί της κλίνης αυτού» και για «εμπορία οικοπέδων» (Σ.Καρατζαφέρη “ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ”, Κάκτος-1979). Αποκαταστάθηκε από τον Σεραφείμ επειδή ήταν ιδιοκτήτης δημοφιλούς γυναικείας (!) Μονής-φιλέτου στη Γαργηττό, και εξελίχθηκε σε επίσκοπο αν και δεν είχε ούτε πτυχίο Θεολογικής.

Επιστρέφω στον κύριο Γιώργο μας, που σε αντίθεση με τον ομότιτλό του, έχει δυο πτυχία. Τον είχαμε ανακαλύψει, από το 2011, ως Χωρεπίσκοπο της κυπριακής Αρσινόης και μέλος της «Εν. Ελλ. Χημικών» στο ποστ μας: «Ο Άγιος Μένιγνος και η Ένωση Χημικών-Ο αυτοεξευτελισμός ενός επιστημονικού συλλόγου».  Στην, μετά από πραξικόπημα της δεξιάς θρησκευόμενης διοίκησης, προστατευόμενη επίσημα από τη χάρη Του, «Ένωση», πουλιόταν και το σχετικό βιβλιαράκι του κου Γιώργου (10 ευρώ), για ένα πρόσωπο ανύπαρκτης ιστορικότητας, έναν υποτιθέμενο κναφέα (πλύντη ή λευκαντή ρούχων). Η λέξη είναι παρεξηγήσιμη και υποτιμητική κατά τον Θεσσαλονικιό μοναχό Θεόδουλο (14ος αι.): «Πλυνεύς οι ύστερον λέγουσιν αδοκίμως, οι δε Αττικοί κναφεύς, πλυνός δε ο άτιμος και υβρισμένος εκ μεταφοράς των αγγείων των δεχομένων τα των πλυνομένων ρυπάσματα …», Thomae Magistri sive Theoduli Monachi Ecloga vocum atticarum. … Ritschl Friedrich Wilhelm, 1832). Ο Άγιος, που αν υπήρχε θα ήταν μια αρσενική πλύστρα, στερείται του ελάχιστου επιστημονικού (χημικού) υπόβαθρου και ευτυχώς η γενική συνέλευση των Χημικών, τον καθαίρεσε εξευτελιστικά και πανηγυρικά από προστάτη, στέλνοντας τον στην ανυπαρξία που του αξίζει, προτού προλάβει να θαυματουργήσει και αυτού η εικόνα με αίμα από βυσσινάδα, όπως είχε συμβεί και το γράφαμε στο παραπάνω ποστ.

Στην εφημερίδα «Πολίτης» μπορούμε να διαβάσουμε ένα άρθρο που σκιαγραφεί πολύ υποτιμητικά τον κ. Γιώργο: «Ένα ευχαριστώ στον Πάφου Γεώργιο (των Ουγκάνων») (Κώστας Κωνσταντίνου, 5.1.2017). «Από χθες λοιπόν λέγεται από πολλούς πως ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος όπως και ο μάστρος του (σημ. Λ.: αφεντικό, εννοεί τον φιλοχρυσαυγίτη Κύπριο Αρχιεπίσκοπο) αγαπάει τα εδώ τσιράκια του νεοναζιστικού χώρου πολύ, είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ουγκάνου ανάμεσά μας. Δεν συμμερίζομαι αυτήν την εκδοχή. … βρίσκω αποκρουστική την παρουσία του. Και δεν αναφέρομαι στην όψη, στο μονίμως βλοσυρό εκείνο ύφος του μαζί με τη μαυρίλα του ράσου και τη γενειάδα …. από τότε που εμφανίστηκε ως χωρεπίσκοπος δεν τον θυμάμαι να λέει ένα καλό πράγμα….αρλούμπες -τοξικές πάντα αρλούμπες- για το Κυπριακό και όχι μόνο, θα απειλήσει «θεούς» και «δαίμονες» για οικόπεδα…’… θα στηρίξει ιερέα ο οποίος έδειρε τον κουμπάρο σε γάμο (!) διότι χτύπησε λέει τον γαμπρό κατά το έθιμο που δεν αρέσει στον Πάφου, διότι … «ανάγεται στην Τουρκοκρατία» …».

O κ. Γιώργος όμως αρνείται πως είναι Ναζιστής: «Ούτε κατά διάνοια θεωρώ εαυτόν ΕΛΑΜίτη» (Συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο» (24.7.2016). Αλλά πέρα από το γεγονός πως δεν έχει αποδοκιμάσει την φιλική προς το αδελφό κόμμα της Χ.Α. στάση του Αρχιεπισκόπου του, κάποια γεγονότα τον προδίδουν: «Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού του Εθνικιστικού Κινήματος, Μ.Χαραλάμπους, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του Εθν. Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο. Αφού έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Εθνικό Θέμα, υπήρξε σύγκλιση απόψεων και στήριξη της πρωτοβουλίας του μητροπολίτη για την διάσωση και διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο» (http://elamcy.com-11 Φεβρουαρίου 2016). Άλλωστε το ΕΛΑΜ δείχνει τη συμπάθειά του σαν ερωτευμένος που δεν μπορεί να κρυφτεί «Φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές» (elamcy, 4 Ιανουαρίου 2017) ή μάλλον σαν τον ερωτευμένο που εκθέτει στην κοινωνία την ερωμένη του: «Στο στόχαστρο των οπαδών της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μπήκε αυτή την φορά ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, διότι «τόλμησε» να διαφωνήσει με τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες….Στην εφημερίδα «Αλήθεια» δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο που αναφέρεται σε υποτιθέμενες  σχέσεις και δοσολοψίες του Μητροπολίτη με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. …Μάλιστα, σε μια παράγραφο υπάρχουν αναφορές σε οικονομικές συναλλαγές υποστηρίζοντας ότι βοήθησε οικονομικά το κίνημα. … για να αναφέρουν ότι υπήρξαν οικονομικές συναλλαγές τότε θα πρέπει να έχουν στοιχεία και εάν έχουν στοιχεία ας μας τα δείξουν και εμάς, …Εν κατακλείδι, το Ε.ΛΑ.Μ τονίζει ότι θα σταθεί δίπλα στις ελεύθερες φωνές από του Μητροπολίτη Πάφου,..».

Ο κ.Γιώργος, για κάποιο λόγο, θέλει να δείξει έντονα πως δεν χωνεύει την ομοφυλοφιλία, αν και, με δυο εξαιρέσεις (στη μία είχε προφανέστατα ίδιον συμφέρον) κάνει την πάπια για τα σκάνδαλα ομοφυλοφιλίας στην κυπριακή Εκκλησία: «Είχε την ατυχία να προταθεί ως ανθυποψήφιος του λαοφιλούς Παγκράτιου Μερακλή (σημ. Λ.: Έπασχε από AIDS)  και αργότερα ήταν μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του επίσης δημοφιλούς, νυν μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, ο οποίος, όπως και ο Παγκράτιος, κατηγορήθηκε για ηθικά παραπτώματα, για να αθωωθεί από Μείζονα Σύνοδο που συνεκλήθη στην Κύπρο» (σημ.Λ.: Σ’αυτήν την αθώωση συμμετείχε ως δικαστής και ο Αττικής Παντελεήμων). Ο κ.Γιώργος (ΤΟ ΒΗΜΑ 27/06/2016 16:56), «κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με τον οποίο οι χριστιανοί οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, ο μητροπολίτης Πάφου ανέφερε, ότι η Εκκλησία στέκεται με συμπάθεια στους ανθρώπους που ‘πάσχουν από την ομοφυλοφιλία’, καλώντας τους, παράλληλα, να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο…ο μητροπολίτης Πάφου δήλωσε, ακόμη, πως η Εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία…καλούμε τους ομοφυλόφιλους να επανέλθουν στο καλό δρόμο, όπως και άλλους που πάσχουν από άλλο πάθος, όπως για παράδειγμα  μέθη, χαρτοπαίγνιο …». Όμως ο κ.Γιώργος δεν θύμωσε ούτε φώναξε που «Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα», («Πρ.Θέμα», 1/8/2015, 09:44).

Φαίνεται πως πιο πολύ από την παιδεραστία τον κ.Γιώργο εξοργίζει το πάθος της οινοποσίας, μόνο που έκανε το λάθος να τα βάλει με λάθος άνθρωπο: (Romfea, 4.1.2017): Αιχμές για πάθος του Προέδρου για το ποτό αφήνει ο Μητροπολίτης Πάφου… ο κ. Γεώργιος ….αναφέρει αυτολεξεί: ‘Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή ..’…».

Ο δεσπότης όμως πήρε την απάντηση που του άξιζε, στο ύφος που του άξιζε, από ανθρώπους που δεν ανέχονται να προσβάλλεται έτσι επικίνδυνα ένα θεσμικό πρόσωπο: «…Τη λογική που χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Πάφου…σχολιάζει ο αρθρογράφος της «Αλήθειας» Τάκης Αγαθοκλέους με άρθρο υπό τον τίτλο «Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφιλόφιλος». Ο αρθρογράφος επικρίνοντας τις αιχμές του Γεώργιου για το πάθος του Προέδρου για το ποτό, τις οποίες στη συνέχεια αναιρεί λέγοντας ότι δεν τις συμμερίζεται χαρακτηρίζει «υπουλότητα και χυδαιότητα να πάρεις τη λάσπη κάποιων, να την ρίξεις εναντίον του αντιπάλου σου, … και στη συνέχεια πιππιλίζοντας το υποκριτικό «αυτό το λένε κάποιοι άλλοι, εγώ δεν το υιοθετώ», να νομίζεις ότι ξόφλησες. Καταλήγει ο αρθρογράφος υιοθετώντας την ίδια λογική: «Έχω ακούσει από πολλούς να λένε πως ο μητροπολίτης Πάφου είναι ομοφυλόφιλος, αλλά προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή»».

Για να καταλήξω: Έχουμε έναν μητροπολίτη που έχει επαφές με Ναζιστές, διατυπώνει ανοιχτά έναν υποκριτικό ομοφοβικό λόγο ρατσιστικού μίσους (αυτός που δεν έχει ερωτικές σχέσεις με γυναίκα!) και προσβάλει ανάρμοστα τον  Κύπριο Πρόεδρο στην προσπάθειά του να λύσει το Κυπριακό. Δεν βρήκα ούτε μια φράση στοργής του μητροπολίτη για τους απέναντι, ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει ακροδεξιοί (και όχι μόνο) Ελληνοκύπριοι σε βάρος αθώων Τουρκοκυπρίων, μια φράση φιλικής προσέγγισης με αυτούς που η Ιστορία τον έφερε να συγκατοικεί στο νησί. Αναρωτιέμαι τι σχέση έχει ο άνθρωπος αυτός με τον ευαγγελικό λόγο και ως πότε το είδος αυτό που ενδημεί και απέναντι, θα εμποδίζει τους πολιτικούς να πάρουν γενναίες αποφάσεις και να κλείσουν πληγές; 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο φιλοχρυσαυγίτης μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος

 1. Ο/Η ataktos λέει:

  ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ, ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
  Σημείωση ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Μπορούμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να είμαστε υπερήφανοι για τη στάση των Οικολόγων…..

  Μετά από τη χθεσινή, τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων εδώ στη Γενεύη, ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, για τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουν από κοινού τα ακόλουθα:

  Η αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), αναίρεσε μια πάγια ομόφωνη θέση της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 40 χρόνια, η οποία έθετε ως όρο για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμμετοχή σε αυτήν της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση της μη-αναβάθμισης του ψευδοκράτους ή του κατοχικού ηγέτη.

  Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως επιπρόσθετες προϋποθέσεις για τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης τη συμφωνία στο εδαφικό με την κατάθεση χαρτών και τη συμφωνία ή την ακτίνα συμφωνίας σε όλες τις άλλες εσωτερικές πτυχές του προβλήματος.

  Δυστυχώς, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της πενταμερούς διάσκεψης («Διάσκεψη για την Κύπρο»), διαπιστώνεται από όλους ότι καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν τηρήθηκε. Πιο συγκεκριμένα:

  Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσκληθεί να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Κύπρο, ενώ, την ίδια ώρα, η συμμετοχή σε αυτήν του κατοχικού ηγέτη αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
  Δεν υπάρχει συμφωνία ή έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ, επιβεβαιώνεται η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαράδεκτη απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία ως προϋπόθεση για την οριστική αποδοχή των συγκλίσεων στη Διακυβέρνηση.
  Δεν υπάρχει συμφωνία στο εδαφικό ενώ, παράλληλα, φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι χάρτες που κατατέθηκαν από τους δύο ηγέτες. Η απόκρυψη χαρτών από το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αποτελεί συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησής τους και ενισχύει την παραπληροφόρηση και την κοροϊδία του λαού.
  Ελλοχεύει ο κίνδυνος διασύνδεσης στο τραπέζι της Διάσκεψης για την Κύπρο των άλυτων θεμάτων των εσωτερικών πτυχών με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αυτά πρέπει να είναι και τα μόνα θέματα στην ατζέντα της Διάσκεψης για την Κύπρο.

  Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι δεν δικαιολογείται η σύγκληση της Διάσκεψης για την Κύπρο. Ως εκ τούτου δεν θα παραστούμε στη σημερινή δεξίωση η οποία αποτελεί μέρος της Διάσκεψης με την οποία διαφωνούμε.

  Επιπρόσθετα, προτείνουμε τη συνολική επαναξιολόγηση της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων από το Εθνικό Συμβούλιο, με δεδομένες τις τουρκικές προθέσεις και θέσεις όπως αυτές καταγράφηκαν το τελευταίο τριήμερο αλλά και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

  Γενεύη, 12 Ιανουαρίου 2017

 2. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://politis.com.cy/article/ena-efcharisto-ston-pafou-georgio-ton-ougkanon

  Ένα ευχαριστώ στον Πάφου Γεώργιο (των Ουγκάνων)
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 05.01.2017 0

  Λέγεται πως ο Πάφου ο οποίος όπως και ο Άθλιος Β’ αγαπάει τους εδώ νεοναζί, είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα Ούγκανου στο νησί. Δεν το συμμερίζομαι!

  «Ούγκανος». Στην ελληνική αργκό, ούγκανος είναι ο άνθρωπος του οποίου η νοητική εμβέλεια -ως μαρτυρείται εκ της διαγωγής του- παραπέμπει στον πρωτόγονο άνθρωπο, τον τρωγλοδύτη κατά τους αρχαίους Έλληνες.
  Η λέξη προέρχεται από το επιφώνημα «ουγκ!», μοναδικό επικοινωνιακό εργαλείο των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν αυτό ακριβώς ήταν το επιφώνημα ή κάποιο παρόμοιο. Αλλά δεν έχει σημασία. Λίγο τα κινούμενα σχέδια, λίγο οι ταινίες, αυτό καθιερώθηκε.
  Την εποχή που τα ζαβά, τα φουσκωμένα κυρίως ζαβά της Χρυσής Αυγής νόμιζαν πως είχαν πάρει την εξουσία στην Ελλάδα και τρομοκρατούσαν τους πάντες, στους δρόμους αλλά και στο ίντερνετ, εκεί όπου παράλληλα κακοποιούσαν βάναυσα -αυτό λόγω αμορφωσιάς οφειλόμενης στη νοητική αδυναμία πρόσληψης όχι εκ προθέσεως- την ελληνική γλώσσα προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι πιο Έλληνες από τους άλλους…
  … εκείνη την εποχή λοιπόν, ο όρος αυτός απέκτησε όχι μόνον πρόσθετο νόημα, αλλά και μια ταυτότητα. Στο αγριεμένο πρόσωπο όλων αυτών των ουγκάνων. Δεν ήταν όμως οι μόνοι, όπως έμελλε να δείξει η συνέχεια.
  Από χθες λοιπόν λέγεται από πολλούς πως ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος όπως και ο μάστρος του αγαπάει τα εδώ τσιράκια του νεοναζιστικού χώρου πολύ είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ουγκάνου ανάμεσά μας. Δεν συμμερίζομαι αυτήν την εκδοχή. Πέρα από την επιφύλαξη που έχω και για το ποιος είναι μάστρος ποιου στην περίπτωση των δύο.
  Δεν ξέρω τι μπορεί να έχετε εσείς με τον Πάφου. Εγώ ναι, βρίσκω αποκρουστική την παρουσία του. Και δεν αναφέρομαι στην όψη, στο μονίμως βλοσυρό εκείνο ύφος του το οποίο μαζί με τη μαυρίλα του ράσου και τη γενειάδα βεντάλια -θα το πω και ας μην με συγχωρέσει, δεν υπάρχει άλλωστε- με κάνει να νομίζω ότι αντικρίζω τριχωτή κατσαρίδα να βγαίνει από μπάνιο.
  Δεν είναι η όψη, όχι. Άλλωστε, πέρα από το ύφος, το εάν η φύση ήθελε να μας προειδοποιήσει ή όχι όταν έκανε τον συγκεκριμένο ή τον οποιονδήποτε, ουδείς το γνωρίζει. Δεν πρέπει να κρίνουμε από αυτά.
  Το λέω λοιπόν, κυρίως διότι από τότε που εμφανίστηκε ως χωρεπίσκοπος δεν τον θυμάμαι να λέει ένα καλό πράγμα. Μιλά μόνο όταν θα κατηγορήσει κάποιον, θα τσακωθεί, θα πει αρλούμπες -τοξικές πάντα αρλούμπες- για το Κυπριακό και όχι μόνο, όταν θα απειλήσει «θεούς» και «δαίμονες» για οικόπεδα…’
  … όταν θα στηρίξει ιερέα ο οποίος έδειρε τον κουμπάρο σε γάμο (!) διότι χτύπησε λέει τον γαμπρό κατά το έθιμο κάτι που δεν αρέσει στον Πάφου, διότι είναι «υποτιμητικό» έθιμο που «ανάγεται στην Τουρκοκρατία» (sic) και διάφορα άλλα!
  Και ο καταστροφικός ρόλος τους σήμερα στην κοινωνία εκεί ανάγεται, τότε που ήταν οι πιο πιστοί υπηρέτες και φοροεισπράκτορες της Πύλης (του σουλτάνου), αλλά αυτό δεν το κόβουν με τίποτα. Όταν μυριστούν λεφτά είναι σαν τις μύγες… Στο κρέας. Τις κρεατόμυγες. Δεν τις ξεγελάς.
  Ο Γεώργιος είναι η τοξικότερη παρουσία μέσα στη γενικότερη τοξικότητα της «ιεράς» Συνόδου η οποία, ας μην ξεχνούμε έφτασε στο σημείο να αφορίσει άνθρωπο το 2015, χωρίς μάλιστα να τον καλέσει καν για να τον ακούσει. Πέντε ήταν οι ιεροεξεταστές της επιτροπής αυτής και φυσικά ο Μάρτης Πάφου δεν θα έλειπε από τη Σαρακοστή.
  Σε πολιτισμικό επίπεδο οι «πέντε» δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους Ταλιμπάν, εκεί ήταν ο ουγκανισμός του πράγματος.
  Η μόνη διαφορά είναι πως η κοσμικότητα της εποχής και της κοινωνίας, ακόμα και τις δικής μας στα χάλια της, είναι που τους αναγκάζει να… περιορίζονται σε αφορισμούς και σε τέτοια μόνο. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση πως εάν μπορούσαν…
  Ο Πάφου Γεώργιος λοιπόν, ότι και να μπορεί κανείς να του σούρει -και εάν πει να το κάνει θα γράψει όχι στήλη αλλά ολάκερο βιβλίο, πολύτομο μάλιστα- από χθες μας έδωσε τη δυνατότητα, όταν τουλάχιστον αναφερόμαστε στον ίδιο να βάζουμε ένα «δεν το συμμερίζομαι» και να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να εννοούμε το αντίθετο. Και για αυτό, εγώ θα τον ευχαριστήσω θερμά. Θέλω να είμαι σωστός.
  Για όσους δεν το διαβάσατε, στο τελευταίο του παραλήρημα το οποίο κατατέθηκε κιόλας στην «ιερά» εξέταση – Σύνοδο έγραψε: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε».
  Λέγεται από πολλούς λοιπόν, ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να προσβάλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. ο οποίος δυστυχώς δεν ανέβαλε ούτε μετά από αυτό την ούτως ή άλλως αδιανόητη μετάβασή του στη Σύνοδο αντί η Σύνοδος να πάει στο Προεδρικό), ότι λοιπόν δεν ήθελε να προσβάλει τον Πρόεδρο και τον θεσμό συνειδητά, αλλά το έκανε διότι ως εκεί φτάνει το μυαλό του. Δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή.
  Το μυαλό του ως εκεί φτάνει μεν αλλά η διάθεση προσβολής φυσικά και υπήρχε. Οι ούγκανοι, όπως όλα τα άλλα είδη, μια σχετική εξέλιξη την έχουν, έστω και με καθυστέρηση πολλών αιώνων.
  Το πρόβλημα είναι πως νομίζουν ότι και οι άλλοι είναι στο ίδιο νοητικό επίπεδο μ’ αυτούς και πως έτσι, μπορούν να κρύβονται πίσω από κουτοπόνηρες δηλώσεις και να κάνουν ό,τι θέλουν. Και όταν τους τσακώνουν μπορούν να βάζουν το ράσο μπροστά. Αμ δε…!

 3. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/paralirima-mitropoliti-pafoy-oi-omofylofiloi-pasxoyn-kai-toys-kaloyme-sto-sosto-dromo-ix

  Παραλήρημα Μητροπολίτη Πάφου: Οι ομοφυλόφιλοι «πάσχουν» και τους καλούμε στο «σωστό» δρόμο

  https://politis.com.cy/article/o-paranomos-pimenarchis-kikkou-nikiforos

  Ο παράνομος ποιμενάρχης Κύκκου Νικηφόρος
  ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 19.06.2016 0

  Την απύθμενη αλαζονική διάθεση των εκκλησιαστικών αρχών που θεωρούν πως εξαιρούνται των κανόνων της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και τη σιωπηρή ανοχή της εκτελεστικής εξουσίας που τους επιτρέπει να αυθαιρετούν και προσπαθεί να βρει τρόπο να τους νομιμοποιήσει, καταμαρτυρούν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται με επίκεντρο παράνομη μάντρα με αιγοπρόβατα που δημιουργήθηκε σε ιδιωτική γη στο Δάσος της Πάφου.
  Η γη ανήκει στην Ιερά Μονή Κύκκου, συνορεύει με το κρατικό δάσος, βρίσκεται σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, απ’ τις λίγες που διαθέτει η Κύπρος, έχει χαρακτηριστεί Natura 2000 και εντάσσεται σε ζώνη ειδικής προστασίας γνωστή ως «Κρεμμοί του Χανουτάρη».
  Η Ιερά Μονή Κύκκου μετά την πρώτη απόπειρα -που έπεσε στο κενό- να λάβει αδειοδότηση της μάντρας από την Πολεοδομία (τα αιγοπρόβατα φαίνεται να ανήκουν σε κάποιον κτηνοτρόφο Γ.Κ. από την Πέγεια), έχει υποβάλει αίτηση για έκδοση άδειας κατά παρέκκλιση. Η προσπάθεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκου Κουγιάλη, όπως τουλάχιστον διαφάνηκε μέσα από τη συνομιλία που είχε μαζί του ο «Π» την Παρασκευή, είναι να βρεθεί τρόπος να αδειοδοτηθεί η μάντρα παρότι οι αρμόδιες υπηρεσίες -τόσο του υπουργείου του όσο και του υπουργείου Εσωτερικών- διαφωνούν κάθετα. Προειδοποιούν μάλιστα με ανεπανόρθωτη ζημιά που θα υποστεί η χλωρίδα και η πανίδα.

  (…..)

  http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/741503/arxiepiskopos-kyproy-dimioyrgo-sxoleia-enantia-stin-omofylofilia-vid

  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας

  http://www.huffingtonpost.gr/2016/05/26/arxiepiskopos-kyprou-elam_n_10148268.html

  «Χρειάζονται και οι ακραίοι»: Ικανοποιημένος ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος από την είσοδο του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στη Βουλή

  http://www.iefimerida.gr/news/268254/poioi-einai-oi-akrodexioi-tis-kyproy-mpikan-sti-voyli-gia-proti-fora#ixzz4VYDuWtdn

  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
  Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί της Κύπρου -Μπήκαν στη Βουλή, για πρώτη φορά

 4. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://elamcy.com/2014/09/26/agiasmos-sta-grafeia-tou-elam-stin-pafo/

  Αγιασμός στα γραφεία του ΕΛΑΜ στην Πάφο
  26 Σεπτεμβρίου 2014

  http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/333710/ozgkiourgkioun-sto-noto-i-ekklisia-dimiourgei-ena-strato-30000-apo-anergous

  Οζγκιουργκιούν: Στο «Νότο» η εκκλησία δημιουργεί ένα στρατό 30,000 από ανέργους

  Λευκωσία: Το παράπονό του για τη μη παρουσία μέλους της “κυβέρνησης” στην διαπραγματευτική ομάδα του Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε ο “πρωθυπουργός”, Χουσείν Οζγκιουργκιούν που υποστήριξε ότι η εκκλησία δημιουργεί έναν στρατό 30.000 ατόμων και γι` αυτό το θέμα της ασφάλειας δεν πρέπει να τεθεί προς συζήτηση.

  Υποστήριξε δε ότι στην ε/κ πλευρά “υπό τον έλεγχο της εκκλησίας δημιουργείται ένας στρατός αγωνιστών από 30.000 άνεργους νέους” που είναι ανοικτός στη βία, όπως είπε. “Μετά που τα είδαμε αυτά βεβαίως και δεν πρέπει να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας”. Το ΕΛΑΜ, πρόσθεσε, συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό τον στρατό.

  https://left.gr/news/kypros-o-arhiepiskopos-hrysostomos-dilonei-ikanopoiimenos-apo-tin-eisodo-toy-ethnikistikoy-elam

  Κύπρος: Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δηλώνει ικανοποιημένος από την είσοδο του εθνικιστικού ΕΛΑΜ στη Βουλή

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου ο κ. Χρυσόστομος είπε πως δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη και πρόσθεσε ότι αυτή τον ικανοποίησε. «Χρειάζονται και οι ακραίοι», είπε .

  http://www.24h.com.cy/society/item/43911-mixaloliakos-o-arxiepiskopos-kiprou-stirikse-to-elam-ti-apanta-o-arxiepiskopos-sto-24h-video.html

  Mιχαλολιάκος: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στήριξε το ΕΛΑΜ – Τι απαντά ο Αρχιεπίσκοπος στο 24Η (βίντεο)

  Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, φέρεται να εμπλέκει σε προσπάθεια στήριξης του ΕΛΑΜ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Κυπρο, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που αξιολογούν οι ανακριτικές αρχές ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου βοήθησε το ΕΛΑΜ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές για εκλογή εθνικιστή βουλευτή.

  Το 24Η επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ο οποίος μας τόνισε ότι «Δεν έχω καμία σχέση με την στήριξη του ΕΛΑΜ, εν αντιθέση τους παρότρυνα να μην εμπλακούν με την πολιτική».
  Δεν εχω καμία σχέση ούτε με το ΕΛΑΜ ούτε με τη Χρυσή Αυγή και δεν ξέρω τίποτα γι αυτά που λέει ο κύριος Μιχαλολιάκος».

 5. Ο/Η Παφίτης λέει:

  sorry για την κατάχρηση, αλλά είναι πράγματα που πρέπει να λεχθούν

  http://serresnews.blogy.gr/post/2998-%E2%80%9Ckypros-rosia-orthodoksia%E2%80%9D-!!!

  Εκατοντάδες μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) αλλά και απλοί συμπατριώτες μας που μας ενώνει η πίστη για στροφή προς τη Ρωσία παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημά μας με τίτλο «Κύπρος – Ρωσία – Ορθοδοξία».

  Πρώτος ομιλητής ήταν ο Επαρχιακός Λευκωσίας και Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος, Γιώργος Χατζηιωάννου ο οποίος αφού καλωσόρισε τον Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», κ. Μιλόνοφ, στάθηκε στη συνεργασία του Κινήματός μας με πατριωτικές ρώσικες δυνάμεις και αναφέρθηκε στις άκρως φιλελληνικές δράσεις του Ρώσου Βουλευτή.

  Προτελευταίος στο βήμα, βρέθηκε ο κύριος προσκεκλημένος κ. Βιτάλι Μιλόνοφ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας ενώ εξέφρασε την βαθιά πεποίθησή του πως Πατρίδα χωρίς έθνος και θρησκεία δεν μπορεί να υπάρξει, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο το τι μέλλει γενέσθαι στην Κύπρο εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση.

  http://www.sigmalive.com/news/local/169782/synentefksi-mitropoliti-morfou-exete-mesanyxta#.dpuf
  Συνέντευξη Μητροπολίτη Μόρφου: Έχετε μεσάνυχτα…
  12.10.2014 07:25 Κύπρος Θανάσης Αθανασίου

  Πλησιάζει ο Παγκόσμιος Πόλεμος
  Άρχισαν να πραγματοποιούνται οι προφητείες του Παΐσιου
  Το κυπριακό θα λυθεί, όχι όμως μέσα από τις διαπραγμετεύσεις
  Η Τουρκία θα διαλυθεί
  «Το πουλλίν το μουττάτον ο θεός καραμουττά το»
  Οι μεγαλύτεροι ήρωες στην Κύπρο, συνεχιστές του Μάτση και του Αυξεντίου, είναι οι τουρκοκύπριοι δάσκαλοι
  «Μεγάλο παράπονο» από την Ελλάδα
  Οι ελλείψεις της Εκκλησίας

  Την εκτίμηση ότι «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sigmalive, με αφορμή την ετήσια αντικατοχική Πορεία των Μορφιτών προς την κατεχόμενη Κωμόπολη, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, υποστηρίζοντας ότι οι τοπικοί πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη, «θα ενωθούν σε ένα Μεγάλο Πόλεμο».

  http://www.foreignaffairs.gr/articles/70890/jonathan-gorvett/i-pali-metaksy-patriarxeioy-kai-rosias?page=2

  Η πάλη μεταξύ Πατριαρχείου και Ρωσίας
  Οι ρωσικές προσευχές για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό
  Jonathan Gorvett
  18/07/2016

  Η Σύνοδος, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, αναμφίβολα υπέφερε από το γεγονός ότι η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει στόχος των γεωπολιτικών φιλοδοξιών αμφότερων της Ρωσίας [7] και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λίγο πριν από την Σύνοδο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί την μοναστική κοινότητα του όρους Άθω στην Ελλάδα, [το οποίο είναι] επισήμως υπό την δικαιοδοσία της Κωνσταντινούπολης, για να γιορτάσει τα 1.000 χρόνια από τότε που εγκαταστάθηκαν Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, πρότεινε ότι η ρωσική σύνδεση με την Ελλάδα «μπορούσε μόνο να γίνει ισχυρότερη», και πράγματι η Ελλάδα ήταν ηχηρή στην αντίθεσή της για συνέχιση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία [8]. Το ίδιο και η κυβέρνηση της Κύπρου, και μερικές κυπριακές Ορθόδοξες ομάδες έχουν ζητήσει να γίνουν διαθέσιμες για τις ρώσικες δυνάμεις ορισμένες εγκαταστάσεις στο νησί. Η προστασία των Ορθόδοξων κοινοτήτων μέχρι που αναφέρθηκε ως δικαιολογία για την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

  Ωστόσο, οι διαφορές που περιβάλλουν την Σύνοδο έχουν επίσης καταδείξει την επιρροή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ευρύτερο κόσμο της Ορθοδοξίας. Οι Εκκλησίες της Αντιόχειας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

  Σε αμφότερες την Κύπρο και την Ελλάδα, ορισμένοι θρησκευτικοί αξιωματούχοι χαιρέτισαν την εκλογή πολιτικών από τα νεο-φασιστικά κόμματα ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή.

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=274600

  Οι ιερές μπίζνες της Εκκλησίας στην Κύπρο
  Οι χρυσοφόρες επενδύσεις σε συνεργασία με τους εμίρηδες του Κατάρ, με τη βοήθεια του Θεού και του Αλλάχ

  http://www.inbusinessnews.com/inbusiness/news/business/property/arxiepiskoph-plana-gia-nea-ksenodoxeia-sthn-agia-napa
  Αρχιεπισκοπή: Πλάνα για νέα ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα
  Ποια τα 9 ξενοδοχεία που ανήκουν στην Εκκλησία σε όλη την Κύπρο

  http://www.iefimerida.gr/news/96345/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B3%CE%BB%CF%8D%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84#ixzz4VYOdDYsj

  Γιατί γλίτωσε το κούρεμα η Ελληνική Τράπεζα που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου και την αγαπούσε ο Χριστοφοράκος

  http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF

  Κύπρος: Σε περιουσία της Εκκλησίας το πρώτο ηλιακό πάρκο

  http://attikanea.blogspot.gr/2015/04/blog-post_561.html

  Σάλος στην Κύπρο: Ο Αρχιεπίσκοπος έφτιαξε πισίνα στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής

  http://capital.sigmalive.com/story/12682654
  Αρχιεπίσκοπος: Θα κάνω δική μου τράπεζα

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=504753
  Τα δάνεια της Marfin, τα επίμαχα έγγραφα, το Βατοπαίδι και οι δανειοδοτήσεις
  Ο πρόεδρος της Προανακριτικής για το Βατοπαίδι είχε ενημερώσει υπουργούς και Άρειο Πάγο πριν από δυόμισι χρόνια

  Και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου όμως κ. Δημήτρης Χριστόφιας στο διάγγελμά του τον Δεκέμβριο 2012, ενώ ανέλυε με δάκρυα γιατί η Κύπρος μπαίνει στο μνημόνιο, ανέφερε για τη συγκεκριμένη υπόθεση: «Αλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η ζημιά για την οικονομία μας από την μετατροπή της Marfin Εγνατία από θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα σε κυπριακή τράπεζα, μετατροπή την οποία ενέκρινε ο προηγούμενος διοικητής της κεντρικής Τράπεζας».

  Από τα έγγραφα που έστειλε ο κ. Τσιρώνης στους υπουργούς και στον πρόεδρο της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Χρήματος μπορούμε να σταχυολογήσουμε κάποια αποσπάσματα:

  «Η διερεύνηση του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου αποκάλυψε», έγραφε τότε, «ένα παράπλευρο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο με επίκεντρο τον Όμιλο ΜΙG και τις συνδεδεμένες τράπεζες του Ομίλου Marfin με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες για την σταθερότητα του Ελληνικού και Κυπριακού τραπεζικού Συστήματος και τα συμφέροντα καταθετών και επενδυτών…».

  Και το συμπέρασμα του εγγράφου μοιάζει προφητικό: «Η συνέχιση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας του ομίλου Marfin θέτει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο (η Marfin Popular Bank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου…)».

 7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=743237
  Εκκλησία Κύπρου:Αφόρισε πολιτικό-θεολόγο γιατί είχε ταχθεί υπέρ των ομοφυλόφιλων
  Απόφαση που θυμίζει Μεσαίωνα

  Τον αφόρισε η Εκκλησία, τον έστειλε στο ανάθεμα, τον νεαρό πρώην βουλευτή του (δεξιού) κόμματος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ. ΣΥ) της Κύπρου και καθηγητή Θεολογίας Αντρέα Πιτσιλλίδη και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στη Μεγαλόνησο. Η Αυτοκέφαλος Ελληνοθρόδοξη Εκκλησία της Κύπρου έκρινε ότι ο νεαρός θεολόγος υπέπεσε σε βαρύτερο χριστιανικό αμάρτημα και τον αφόρισε με συνοπτικές διαδικασίες. Αιτία; ο κ. Πιτσιλλίδης είχε εκφραστεί υπέρ των ομοφυλοφίλων και των εκτρώσεων πριν από τον τρίτο μήνα της κυήσεως και επειδή είπε ένα…«ρε» στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, τον Β΄.

  http://www.protothema.gr/politics/article/466261/kuprios-theologos-gia-hrusostomos-einai-sfeteristis-tou-arhiepiskopikou-thronou/

  Στα άκρα η κόντρα τους για την περιουσία της Εκκλησίας
  Κύπριος θεολόγος για Χρυσόστομο: «Είναι σφετεριστής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου»
  08/04/2015

  Χθες με αφορμή δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για υπόθεση που αφορά μεγάλο ποσόν χρημάτων που πήρε ο ίδιος από το ταμείο της εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα, ο κ. Πιτσιλλίδης επιτέθηκε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας «σφετεριστή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου».

  Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει πως είναι διαχειριστής της περιουσίας της Εκκλησίας και σε όποιον δεν αρέσει να σηκωθεί να φύγει. Μάλιστα απείλησε ότι θα πάρει από τα ταμεία της εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα όλα τα λεφτά και δεν θα αφήσει ούτε ένα ευρώ.

  Ο Αντρέας Πιτσιλλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι PLUS της Κύπρου, είπε για τον Αρχιεπίσκοπο: «Από πού θα τους διώξεις ρε; Από τον γουμά (κοτέτσι) της μάνας
  σου;». Ο κ. Πιτσιλλίδης χαρακτήρισε επίσης τις τακτικές του Αρχιεπισκόπου «αθεόφοβες».

  Πιτσιλίδης: Ντρέπομαι που είμαι χριστιανός της εκκλησίας της Κύπρου


 8. Ο/Η Δέσποτας Μαστραππάς λέει:

  https://politis.com.cy/article/gia-pathos-tou-proedrou-gia-poto-kani-logo-o-mitropolitis-pafou

  Αιχμές για πάθος του Προέδρου για το ποτό αφήνει ο Μητροπολίτης Πάφου


   
  Το σχόλιο του αρθρογράφου Τάκη Αγαθοκλέους της «Αλήθειας» στις αναφορές του Πάφου Γεώργιου 
  «Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος»

  Πηγή: https://politis.com.cy/article/gia-pathos-tou-proedrou-gia-poto-kani-logo-o-mitropolitis-pafou

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

  Romfea.gr. Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017
  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/12559-enimerosi-im-thessaliotidos-peri-palaioimerologitou-episkopou

  Ενημέρωση Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος περί παλαιοημερολογίτου Επισκόπου

  Σε ενημέρωση σχετικά με καθηρημένο Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Κύπρου από το 1986 ο οποίος έχει ιδρύσει, άνευ κανονικής αδείας ησυχαστήριο, προέβη σήμερα με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

  Η Ιερά Μητρόπολη τονίζει ότι ο εν λόγω καθηρημένος Αρχιμανδρίτης που υπογράφει ως «ο Λιτζάς και Αγράφων Λουκάς ο Α΄», δεν ανήκει σε καμμία παράταξη παλαιοημερολογιτών, αλλά κινείται μόνος του.

  Χειροτονία Λουκά Α΄

  Κύρηγμα Λουκά Α΄

 10. Ο/Η Chemist λέει:

  Θρησκεία και Επιστήμη και του λουρί της μάνας

  https://www.eex.gr/synergasies/kladikoi-sillogoi/agiou-menignou

  Σύλλογος Φίλων του Αγίου Μένιγνου του Κναφέως

  Ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου Μένιγνου του Κναφέως Προστάτη των Χημικών(StMenignos@in.gr) Ιδρύθηκε το 1999 μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ορίσει ως Προστάτη Άγιο των Χημικών τον Αγιο Μένιγνο τον Κναφέα.

  Ο ιερός μάρτυρας Menignos ήταν κναφέας δηλαδή λινό-λευκαντής. Έζησε στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της δίωξης των Χριστιανών από τον αυτοκράτορα Decius γύρω στα 250 μχ. Ο Άγιος δηλώνοντας την πίστη του μαρτύρησε. Συνελήφθη από τους Ρωμαίους και μετά από τα άγρια βασανιστήρια αποκεφαλίσθηκε.

 11. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/11-mythoi-gia-kypriako

  11 μύθοι για το Κυπριακό
  Τι πραγματικά συμβαίνει στις συνομιλίες

  ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  […..]

  Οι Μύθοι

  1) «Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων κ. Ακιντζί είναι άνθρωπος του Ερντογάν, όργανο της Άγκυρας, φερέφωνο της Τουρκίας». Μύθος. Όταν ακόμη οι «αναλυτές» των ελληνικών ΜΜΕ έστρωναν τη δημοσιογραφική τους καριέρα, ο Ακιντζί, ανέκαθεν αριστερός και επικεφαλής κατά καιρούς κινήσεων και μικρών πολιτικών κομμάτων της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, ως δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας, συνεργαζόταν (εκείνος μόνος από τους Τουρκοκυπρίους) με τον εμβληματικό δήμαρχο της Λευκωσίας Δημητριάδη, μακαρίτη πια, για την ένωση των δικτύων αποχέτευσης και υπονόμων της πόλης. Τότε από την «Πράσινη Γραμμή» περνούσαν μόνο οι γάτες και τα σπουργίτια. Οι σχέσεις του Ακιντζί με το σύστημα Ερντογάν είναι πολιτικά αντιθετικές και άκρως προβληματικές. Το σύστημα της Άγκυρας υπονομεύει κάθε του βήμα μέσω του δικού της μηχανισμού στα κατεχόμενα, με άτομα όπως ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» και ομάδες εθνικιστών και ισλαμιστών που επιχειρούν εδώ και καιρό να «αυγατίσουν» πυρήνες των Γκρίζων Λύκων και του ισλαμιστικού κόμματος ΑΚΡ στη Βόρειο Κύπρο.

  2) Στην Ελλάδα δημοσιοποιήθηκε η περίφημη δήλωση Ερντογάν μετά το αδιέξοδο στη Γενεύη σύμφωνα με την οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουν το νησί. Παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση Ερντογάν, όπως επίσημα μεταφράστηκε από τις επίσημες ελληνοκυπριακές πηγές: «Τους το είπαμε ξεκάθαρα. Στις εγγυήσεις, στην ασφάλεια, μην περιμένετε ένα σύστημα εγγύησης στο οποίο δεν θα υπάρχει η Τουρκία, εμείς είμαστε αιωνίως (για πάντα – ilanihaye) εκεί. Δεύτερον, στο ζήτημα της ασφάλειας, όπως καθορίστηκε προηγουμένως, η Νότια Κύπρος και η τουρκική διοίκηση της Βορείας Κύπρου, με ίσους όρους, θα διατηρούσαν εκείνοι 950 και εμείς 650 στρατιώτες, αυτό είναι που πρέπει να συνεχιστεί, δεν υπάρχει ζήτημα ολοκληρωτικής απόσυρσης τουρκικού στρατού από εκεί. Εξάλλου, αυτό ήταν που συζητήσαμε και προηγουμένως με αυτό τον τρόπο. Σε περίπτωση που γίνεται σκέψη για κάτι τέτοιο, τότε και οι δυο πλευρές πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους».

  Διερωτάται ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής, τι σχέση έχει αυτή η δήλωση με το απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε και μάλιστα με σχόλια επί του αποσπάσματος, από το σύστημα των ελληνικών ΜΜΕ;
  […..]

 12. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://politis.com.cy/article/sirial-stin-pafo-papas-ke-papadia

  Σίριαλ στην Πάφο παπάς και παπαδιά

  Πολίτης News, 04.02.2017

  Αιτία της προσφυγής της παπαδιάς στο δικαστήριο η ισχυριζόμενη χειροδικία σε βάρος της από τον παπά. Αφορμή η μεγάλη κοινωνικότητα του ιερέα

  Στα δικαστήρια μπαινοβγαίνουν το τελευταίο διάστημα παπάς και παπαδιά με τη δεύτερη να καταγγέλλει το σύζυγό της και μετά να αποσύρει την υπόθεση. Σε βαθμό μάλιστα που να αντιδράσει και ο δικαστής με τα καμώματα του ζεύγους. Αιτία της προσφυγής της παπαδιάς στο δικαστήριο η ισχυριζόμενη χειροδικία σε βάρος της από τον παπά. Αφορμή όμως, όπως όλα δείχνουν, η… μεγάλη κοινωνικότητα του ιερέα, την οποία γνωρίζει όλη η επαρχία της Πάφου. Την όλη υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η οικεία μητρόπολη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέμβει, αφού από τη μια γίνονται οι καταγγελίες και από την άλλη αποσύρονται.

  Πηγή: http://politis.com.cy/article/sirial-stin-pafo-papas-ke-papadia

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://politis.com.cy/article/chrisi-avgi–elam-spora-ton-nikimenon-tou-1945

  Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ: Σπορά των νικημένων του 1945
  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, 20.02.2017

  Η στοίχιση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγων, Συμμαχίας Πολιτών και Αλληλεγγύης, πίσω από το ΕΛΑΜ, στο θέμα της τροποποίησης για το ενωτικό δημοψήφισμα, αποτελεί από μόνη της πολιτικό θέμα. Ο λόγος είναι η φυσιογνωμία του ΕΛΑΜ, την οποία οι πολιτικές δυνάμεις κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Οι σχέσεις που διατηρεί με τη ελλαδικό νεοναζιστικό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι «αθώες» σχέσεις συνεργασίας «εθνικιστικών» κομμάτων. Είναι σχέσεις που στην γλώσσα του εμπορίου θα τις κατατάσσαμε στις σχέσεις μητρικής και θυγατρικής εταιρείας.
  Και αυτό το έχει παραδεχθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ, ο οποίος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής ενώ ασκούσε και καθήκοντα σωματοφύλακα του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου.
   

  Ο εκπρ. Τύπου του ΕΛΑΜ και κοινοβουλευτικός συνεργάτης με παρέα Χρυσαυγιτών χαιρετάει «υπερήφανα».
   
  Είμαστε η Χρυσή Αυγή

  Ο Χρίστος Χρίστου, σε ανύποπτο χρόνο (2013) άνοιξε τα χαρτιά της φυσιογνωμίας του ΕΛΑΜ και δήλωνε στο Sigma: «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Όταν ξεκίνησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κατατέθηκε αρχικώς η ονομασία Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο εσωτερικών και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου». Και στην επισήμανση ότι είναι το ίδιο και το αυτό με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Χριστού με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε: «Δεν το έχουμε κρύψει ποτέ…». Τα ίδια έχει επαναλάβει ο κ.  Χρίστου και σε άλλες περιπτώσεις, και συνεπώς η ταύτιση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Ελλάδας κάθε άλλο παρά αυθαίρετη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
  Κασιδιάρης: Μην εξαπατάσθε…
  Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σε μια από τις πολλές αμετροεπείς παρουσίες τους στο διαδικτυακό κανάλι της Χρυσής Αυγής τον Μάϊο του 2016, δεν άφησε περιθώρια παρανόησης για τον ρόλο του επικεφαλής του ΕΛΑΜ. Όταν κάποιος αποκάλεσε τον Χρίστο Χρίστου πρόεδρο, ο Η. Κασιδιάρης παρενέβη λέγοντας: «Πρόεδρος… Καλά το πρόεδρος είναι τυπικό. Για να αναγνωριστεί το κόμμα έπρεπε να έχει πρόεδρο…». Ο Ηλίας  Κασιδιάρης στην ίδια διαδικτυακή εκπομπή, ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα απαντώντας σε αυτούς που υποστήριξαν ότι Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ είναι «αδελφά» κόμματα. Όπως είπε: «το ΕΛΑΜ δεν είναι αδελφό κόμμα, είναι η ίδια η Χρυσή αυγή της Κύπρου, μην εξαπατάσθε (…) Η Χρυσή Αυγή, μέρα με την ημέρα, σε όλα τα ελληνικά κράτη – δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ελληνικά κράτη – ελπίζουμε κάποια στιγμή θα ενωθούν αυτά τα δύο ελληνικά κράτη…». Ο Η. Κασιδιάρης αναφερόμενος στην είσοδο του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή είπε πως «καταφέραμε να εισέλθουμε στο άντρο της πολιτικής διαφθοράς στη Κύπρο (…) και η Χρυσή Αυγή άνοιξε τα φτερά της πάνω από τη Κύπρο».

 14. Ο/Η Παφίτης λέει:

  https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiakyprou/efxes-gia-eirini-kai-asfaleia-esteile-o-arximandritis-i-ioannou-2/

  Tην ευχή να επικρατήσουν συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας στην Κύπρο και όλοι οι γηγενείς κάτοικοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι να εκτελούν απρόσκοπτα και ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου.

  Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μαζί με εκπροσώπους των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα και ευχήθηκαν στον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων Δρ. Ταλίπ Αταλάϊ, με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανιού.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι πρέσβεις της Σουηδίας, της Ισπανίας, της Φιλανδίας, της Αυστρίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας και εκπρόσωποι της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Ο Μουφτής των Τουρκοκυπρίων παρέδωσε στους παρευρισκόμενους δώρα, μεταξύ των οποίων και πίνακα που περιείχε γραμμένο σε δέρμα γκαμήλας απόσπασμα των μεσαίων στίχων από το δεύτερο εδάφιο, το μεγαλύτερο, του Κορανίου.

  Σε δηλώσεις του ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και ηγούμενος της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, ανέφερε ότι «η πίστη ενώνει και ποτέ στην Κύπρο δεν υπήρχε θρησκευτικός πόλεμος ή θρησκευτικός φανατισμός. Όπως το Κοράνι δεν ευνοεί εμπόλεμες καταστάσεις όπως είναι ο Ιερός πόλεμος, τζιχάντ, έτσι και ο Χριστιανισμός διδάσκει το «αγαπάτε αλλήλους, αγαπάτε τους εχθρούς ημών».

 15. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/676964/pafos-o-mitropolitis-epiase-ton-papa-se-roz-garsoniera-/

  Σε μπελάδες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου

  Πάφος: Ο Μητροπολίτης έπιασε τον παπά σε «ροζ» γκαρσονιέρα
  Μανώλης Καλατζής

  06/05/2017

 16. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Ο αφορισμός του Κύπριου Θεολόγου και ευρωβουλευτή του Δη Συ Ανδρέα Πιτσιλίδη

 17. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Πιτσιλλίδης για Αρχιεπίσκοπο: «Ισχυρίστηκε ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος είναι ομοφυλόφιλος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s