Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Υποχρεωτικά τα μικτά κολυμβητήρια για τους μουσουλμάνους μαθητές

Προς Υπεράσπιση του Κοσμικού Κράτους! [Δικαίωση της Ελβετίας, που επιβάλλει τα μικτά μαθήματα]

Οι επτά δικαστές έκριναν ότι η θρησκευτική ελευθερία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στερεί το δικαίωμα της «κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Οι επτά δικαστές έκριναν ότι η θρησκευτική ελευθερία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στερεί το δικαίωμα της «κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Η Ελβετία (αλλά και όλοι εμείς) κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το δικαίωμα να επιβάλει σε μουσουλμάνους γονείς να στέλνουν τις κόρες τους σε σχολικά κολυμβητήρια όπου κολυμπούν και αγόρια.

Οι επτά δικαστές έκριναν ότι η θρησκευτική ελευθερία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στερεί το δικαίωμα της «κοινωνικής ενσωμάτωσης».

Την αγωγή είχαν υποβάλει δύο Ελβετοί γονείς τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι αρνούνταν να επιτρέψουν στις κόρες τους να λάβουν μέρος σε μάθημα κολύμβησης εάν σε αυτό συμμετείχαν και αγόρια, με το σκεπτικό ότι «οι πεποιθήσεις τους απαγορεύουν στα παιδιά τους να λαμβάνουν μέρος».

Οι γονείς έχουν κληθεί να πληρώσουν πρόστιμα 350 ελβετικών φράγκων (375 ευρώ) για κάθε παιδί, ενώ τα ελβετικά δικαστήρια όλων των βαθμών έχουν απορρίψει τις αγωγές τους.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για πλημμελή άσκηση των γονεϊκών τους καθηκόντων.

naftemporiki.gr

Advertisements
This entry was posted in Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Υποχρεωτικά τα μικτά κολυμβητήρια για τους μουσουλμάνους μαθητές

 1. Ο/Η doulosofos λέει:

  Καλό για αρχή.Άραγε θα ακολουθήσει η απαγόρευση της μπούργκας, η αυτό θεωρείται δημοκρατικό δικαίωμα που σχετίζεται με τον αυτοπροσδιορισμό του ατόμου;

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αναρωτιέμαι αν ισχύει το ίδιο και για τ’ αγόρια των μουσουλμάνων ή επιτρέπεται από τους γονείς να πηγαίνουν σε σχολικά κολυμβητήρια, που συμμετέχουν κορίτσια προερχόμενα από την χώρα στην οποία είναι μετανάστες. Αν ισχύει το δεύτερο, πέρα από την παρεμπόδιση ενσωμάτωσης, τίθεται θέμα άνισης μεταχείρισης αγοριών- κοριτσιών σε ευρωπαική χώρα. Και σε τελευταία ανάλυση για να μην το φιλοσοφώ και πολύ, οι κρατικοί νόμοι είναι ανώτεροι από τους θρησκευτικούς, τουλάχιστον στην Ευρώπη (εκτός από το Ελλαδιστάν).
  Αν η εικόνα της ανάρτησης, μας δείχνει αίθουσα δικαστηρίου, τι υπέροχη αίθουσα! Κανένα θρησκευτικό σύμβολο ή κάτι άλλο. Μόνο τ’ απαραίτητα, για απονομή δικαιοσύνης. Ναι, άλλα τι να το κάνω; Δεν είναι Ορθόδοξοι.. Δεν έχουν την χάρη του Θεού..

 3. Ο/Η σεραφειμ χονδρος λέει:

  μπραβο γιαννη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.