Η κα Δ.Κουτσούμπα για Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη συσχέτισή της με Φαήλο και Κασιδιάρη

[Βρείτε μας ένα κείμενο της κας Κωνσταντοπούλου που να καταδικάζει τη Χ.Α. Πιο εύκολα νομίζω πως θα βρείτε του Μπαλτάκου ή του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα.]

koutsoumba-makeleio

κλικ εικόνα για μεγέθυνση

Η εφημερίδα Μακελειό κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη προτροπή «Ενωθείτε και συντρίψτε τους μαζί με το στρατό». Την προτροπή απηύθυνε στους εξής εικονιζόμενους: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Φαήλο Κρανιδιώτη, Ηλία Κασιδιάρη.
Έχουν περάσει πάνω από 28 ώρες και δεν έχει βγει ούτε μια καταγγελία ούτε μια δήλωση διαφοροποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας ή από την ίδια την Ζ. Κωνσταντοπούλου για τη συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη.
Κι όμως, μόλις πριν λίγο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε να αναπαράγει ξανά (η πρώτη φορά ήταν στις 30/12) μια συκοφαντική, βρώμικη, κίτρινη και ψευδή ανάρτηση εναντίον μου (που εμπλέκει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ), παρότι εδώ και πολλές μέρες έχω παρουσιάσει και τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ψέμα (προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην αναπαράγω τις συκοφαντίες, το ξεκατίνιασμα ή την εικόνα σήψης που επέλεξαν να διακινήσουν, εμπλέκοντάς με) και περιμένω μια αποκατάσταση και μια συγνώμη -όπως θα αντιστοιχούσε στην «Δικαιοσύνη» που υποτίθεται ότι έχει ως προμετωπίδα.
Προφανώς για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προτεραιότητα να διαχωριστεί από την μαχόμενη αριστερά, και όχι από τους δεξιούς και ακροδεξιούς θύλακες. Μόνο που αυτά είναι πολιτικές προτεραιότητες κι επιλογές.
Το όλο θέμα είναι αμιγώς πολιτικό, και οι εξηγήσεις είναι πολιτικές, ακόμη κι αν τα υποκείμενά τους δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική με θέσεις αλλά με προσωπικές επιθέσεις. Είναι κρίμα για έναν χώρο που αντιστάθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει τέτοιες παθογένειες και τέτοιες λογικές απεύθυνσης (κι ακόμη πιο κρίμα είναι να εμπλέκει κι άλλους σε αυτό τον βούρκο, χωρίς καν τη συμμετοχή μας), αλλά η έλλειψη πολιτικών θέσεων και η έλλειψη πολιτικοποίησης σε συλλογικές διαδικασίες του κινήματος, εκεί οδηγούν.

(Όσοι με παρακολουθείτε εδώ, ξέρετε ότι ουδέποτε σχολίασα ή έγραψα κάτι επικριτικό για την Πλεύση Ελευθερίας. Δεν είχαμε κάτι να χωρίσουμε ούτε κάτι να ενώσουμε, άλλο αστική πολιτική κι άλλο αριστερή πολιτική, σε άλλο ακροατήριο ήθελε να απευθυνθεί η Πλεύση, προσωπικώς θεωρώ ότι μετά το 2015 οποιοσδήποτε δεν προετοιμάζει τον κόσμο για την αναγκαία σύγκρουση με την ΕΕ δεν βοηθάει το κίνημα ούτε την απαλλαγή μας από τα μνημόνια. Επίσης, για να σας προλάβω, θεωρώ -καταναγκαστικά όμως- ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δε λύνεται με αγωγές και προσωπικές μηνύσεις και το χω επαναλάβει σε κάθε περίπτωση που αφορά άλλους. Δεν θα το αλλάξω επειδή τώρα αφορά εμένα).

ΥΓ. Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο του Μακελειού είναι κατάπτυστο όπως και όλα του τα πρωτοσέλιδα, για τα οποία πολλάκις έχω σχολιάσει ότι θα πρεπε να παρέμβει εισαγγελέας. [από facebook]

Σχέδιο του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου

Σχέδιο του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου

Σχόλιο του ιστολογίου μας:
Στην υπόθεση αυτή συγκρούονται δυο κόσμοι. Ο ευρύτερος κόσμος της Αριστεράς, ένα αγωνιστικό κομμάτι του οποίου εκπροσωπεί η κα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Περιφ.Σύμβουλος Αττικής) και ο ιδιωτικός κόσμος της κας Κωνσταντοπούλου, με τους εκάστοτε φίλους της και τις προσωπικές τους στοχεύσεις, όσους δηλαδή δεν την καταγγέλλουν και την εγκαταλείπουν, όπως η φίλη της Ραχήλ Μακρή (εξ ΑΝΕΞΕΛ) και κάμποσοι ακόμη πρόσφατα. Δεν ανήκουμε πολιτικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την θεωρούμε ένα κόμμα πολύ καλών προθέσεων που στην φαντασιακή περίπτωση που κυβερνούσε, θα έστηνε άθελά του την Κόλαση του αγίου Βερνάρδου του Κλερβό («L’enfer est plein de bonnes volontés et désirs). Χρήσιμο είναι να υπάρχει το κίνημα αυτό, είναι αντιφασίστες, όπως χρήσιμο είναι να υπάρχει και το ΚΚΕ. Χωρίς την πολύχρωμη Αριστερά, τον καταλύτη για έναν καλύτερο κόσμο, η αστική Δημοκρατία θα διολίσθαινε σε μεγάλο αυταρχισμό, μονομέρεια και κοινωνική αδικία.

Όμως η κα Κουτσούμπα δεν είναι ολότελα αθώα. Ανακάλυψε, και το λέει για πρώτη φορά δημόσια, ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την Ζωή Πορφυρογέννητη, που κληρονομικώ δικαίω εντάχθηκε στην Αριστερά και έγινε Πρόεδρος της Βουλής, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση ιδεολογική ή έμπρακτη με αυτόν τον πολιτικό χώρο. Η πρόταση του «makeleio», είναι ασφαλώς προβοκατόρικη, εμφανώς απραγματοποίητη, αλλά της δόθηκαν αφορμές για να μπορέσει να γραφτεί με επίφαση αληθοφάνειας. Η εύνοιά της κας Κωνσταντοπούλου απέναντι στη Χ.Α. έχει επισημανθεί από όλα σχεδόν τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» και από τον κ.Νίκο Φίλη. Άλλωστε έχουν μιλήσει τα γεγονότα: 1. Άρνηση ψήφου στην άρση της δικαστικής ασυλίας και γενικά αρνητική τοποθέτηση στην ποινικοποίηση της εγκληματικής πολιτικής της δράσης 2.Άρνηση ψήφου στην διακοπή της κρατικής χορηγίας 3.Επίμονη απαίτηση παρουσίας των προφυλακισμένων στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις βουλευτών της 4. Επίμονη ανοχή στις ασχήμιες τους μέσα στη Βουλή. Να προσθέσουμε και ένα 5ο; Βρείτε μας ένα κείμενο της κας Κωνσταντοπούλου που να καταδικάζει τη Χ.Α. Πιο εύκολα νομίζουμε πως θα βρείτε του Μπαλτάκου ή του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα. Χρειάστηκε να πέσει θύμα συκοφαντικής επίθεσης η κα Κουτσούμπα από νεαρό χειμαρρωδώς κενολογούντα αυλικό και από την ηγεμονίδα, για να επισημάνει μια πτυχή αυτής της υπόθεσης. Βεβαίως δεν είναι η μόνη που σιωπούσε, ούτε η πρώτη που όφειλε να τα είχε καταγγείλει σε ανύποπτο χρόνο. Δεν είναι καν βουλευτίνα. Αλλά με όλη την εκτίμηση που έχουμε στην ανιδιοτελή και αθώα πολιτική της δράση, της το καταλογίζουμε, με όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται.

*

ΥΓ: Ζωή Βισίνσκι, ή Το πρόσωπο του καθ’ ημάς ολοκληρωτισμού

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Η κα Δ.Κουτσούμπα για Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη συσχέτισή της με Φαήλο και Κασιδιάρη

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/salos-me-tin-xrusi-augi-kai-tin-zwi-kwnstantopoulou-sti-bouli

  Σάλος με την Χρυσή Αυγή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

  Η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε σάλο στη Βουλή.

  του Αντώνη Γαλανόπουλου | 18 Μαρ. 15 (14:25) | upd: 19 Μαρ. 15 (14:05)

  Η προσωπική απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία ,την οποία είχαν ζητήσει οι χρυσαυγίτες βουλευτές, χωρίς όμως να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των βουλευτών που χρειάζονταν ,προκάλεσε σάλο στη Βουλή. Και ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – ο οποίος μόλις είχε πραγματοποιήσει μια βαρυσήμαντη ομιλία – να της ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει πίσω της απόφασης της.
  …………………

  Τι προηγήθηκε

  Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση με το οποίο συμφωνούσαν χωρίς να διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.

  Η κ. Κωνσταντοπούλου όμως με προσωπική της απόφαση και επικαλούμενη το άρθρο 72 του Κανονισμού « υιοθέτησε» την πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία

  Η απόφαση αυτή πυροδότησε οξύτατες αντιδράσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές στους διαδρόμους της Βουλής.

  Σε έξαλλη κατάσταση η Λιάνα Καννέλη από το ΚΚΕ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ φώναζαν ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

  Και κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ – η οποία είχε ανακοινώσει πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο -γνωστοποίησε πως θα αποχωρούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπαιγνία της Προέδρου με την Χρυσή Αυγή.

  Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο προκειμένου να ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

  Η παρέμβαση Τσίπρα
  ……………………………..
  Βενιζέλος: Κάνετε προσωπικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή
  ………….

  ΚΚΕ: Η πρόεδρος δίνει άλλοθι στη Χρυσή Αυγή

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Καραθανασόπουλος ανέγνωσε δήλωση της Κ .Ο στην οποία γίνεται λόγος για «μεθοδεύσεις» οι οποίες, με ευθύνη ουσιαστικά της κ Κωνσταντοπούλου, προσφέρουν άλλοθι στη Χρυσή Αυγή.
  ……………
  __________________

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/apousies-me-noima-stin-arsi-asulias-tou-mixaloliakou

  Απουσίες με νόημα στην άρση ασυλίας του Μιχαλολιάκου
  Η ανθρωπογεωγραφία των απουσιών. Ποιοί δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία και γιατί. Ποια μηνύματα έστειλαν.

  ……………….

  Αν εξαιρέσει κανείς τις συνήθεις και αναμενόμενες απουσίες του Πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και των πρώην Πρωθυπουργών, με μία πρώτη ανάγνωση, εντύπωση προκαλεί η απουσία σχεδόν σύσσωμης της ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, η απουσία πολλών υπουργών και η απουσία για μία ακόμη φορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το πόσο «δεμένη» είναι η δικογραφία για κάποιους από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

  …………………
  _______________________
  Στο πρωτοσέλιδο των Νέων
  Δείτε το σκίτσο του Χαντζόπουλου για τη Ζωή και τη Χρυσή Αυγή
  06/03/2015


  ________________________
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/03/2013.html

  _______________

  http://tvxs.gr/news/ellada/filis-i-konstantopoyloy-sympleei-gia-pollosti-fora-me-ti-xrysi-aygi-binteo

  Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή [ΒΙΝΤΕΟ]
  ……………

  Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για «συμπόρευση» με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το θεσμικό της ρόλο καθυστερώντας τη διαδικασία για να μην πάρει απόφαση η Βουλή, με αποτέλεσμα να συμπλεύσει «για πολλοστή φορά με τη Χρυσή Αυγή».
  ……………….
  _____________________

  http://www.protothema.gr/politics/article/474203/kanelli-i-konstadopoulou-exelissetai-se-mana-tou-lohou-tis-hrusis-augis/

  «Βέλη» και κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
  Κανέλλη: Η Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής
  08/05/2015

  ……………
  _____________

  http://www.protothema.gr/politics/article/474420/diamanto/

  «Πυρά» κατά της προέδρου της Βουλής
  Διαμάντω Μανωλάκου: Να μην εξωραΐζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη Χρυσή Αυγή
  09/05/2015

  Η βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέχεια στα σχόλια της Λιάνας Κανέλλη, που χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής «μάνα του λόχου» της Χρυσής Αυγής
  …………
  _______________

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=550024

  Συντριπτικό ναι της Βουλής σε αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής
  ……………

  «Όχι» από τον Μ. Γλέζο – Απούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  ……………
  ________________

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi

  Στα κάγκελα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή

  Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έστειλε στα… κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αντιδράσεις και από Γλέζο
  ………….
  Τα δύο πιο ηχηρά «όχι» στην άρση της ασυλίας της Χρυσής Αυγής ήταν του Μανώλη Γλέζου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  ………………
  ______________
  http://www.efsyn.gr/arthro/i-zoi-konstantopoyloy-anoigei-thema-me-ti-hrysi-aygi

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει θέμα με τη Χρυσή Αυγή
  05.03.2015, 08:17
  Συντάκτης:
  efsyn.gr
  Με μια τοποθέτηση που προκαλεί ερωτήματα και πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει στο ζήτημα της μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής λόγω της απουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θέτοντας επιπλέον και θέμα εγκυρότητας των «μνημονιακών» νόμων που έχουν ψηφιστεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

  Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου προειδοποίησε χθες ότι θα αναλάβει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό αφορά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, και έχουν πάρει λιγότερες από 151 ψήφους, με απόντες τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
  ……………….
  ______________
  http://www.newsit.gr/politikh/Otan-o-Kasidiaris-apotheose-Konstantopoyloy-Glezo-/248220

  Όταν ο Κασιδιάρης αποθέωσε Κωνσταντοπούλου, Γλέζο
  ……………
  Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μανώλης Γλέζος διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή και δεν υπερψήφισαν την τροπολογία για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να τους… ευχαριστήσει.
  Το βράδυ της Τρίτης, στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «ψήφισε και με τα δυο χέρια» την τροπολογία και τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα πως έχει γίνει «το καλύτερο δεκανίκι της μνημονιακής εξουσίας».

  Διαχώρισε όμως τους δυο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Βρέθηκαν δυο έντιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό οφείλω να το πω, οι οποίοι δεν ανέχτηκαν την κατάλυση του Συντάγματος και αντέδρασαν».
  ………………
  ___________________
  http://www.iefimerida.gr/news/195601/apisteytoi-dialogoi-sti-voyli-gia-nazi-kai-hitler-apathis-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti#ixzz4Ut6t1Hmk

  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ
  Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή για Ναζί και Χίτλερ -Απαθής η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή

  11|03|2015 10:28

  Σφοδρή σύγκρουση χθες βράδυ στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καραθανασόπουλο.

  ……………………

  _____________________

  https://roides.wordpress.com/2016/05/30/30may16/

  Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ
  30/05/2016

  [Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]


  ………….
  _____________
  http://www.iefimerida.gr/news/194626/poy-paei-i-zoi-konstantopoyloy-me-ti-hrysi-aygi#ixzz4Ut2EXWa8

  Πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τη Χρυσή Αυγή
  ………………

  «Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να συγκαλέσει Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής»

  Κεραυνούς κατά της προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή. Η βουλευτής Σερρών, με αφορμή τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν εν τη απουσία των εγκλείστων βουλευτών της ΧΑμ είπε: «Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής για να ενημερώσει τους βουλευτές της για τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα».

  ΠΑΣΟΚ: Μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει ο τόπος, αποκτήσαμε και ένα ακόμη

  ……………
  Καταλογίζει στην πρόεδρο της Βουλής απογοητευτική άγνοια των ισχυόντων συνταγματικών κανόνων ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τεθούν στην ελληνική έννομη τάξη ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής τυπικής συνταγματικότητας, δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατικής τάξης, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πλέον προφανές ότι έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την αλλαγή της στάσης της Βουλής ως προς την αντιμετώπιση της ΧΑ.

  Επίσης, κατηγορεί την κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διάκριση των εξουσιών όχι μόνο σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, αλλά και σε σχέση με την κυβέρνηση………

  Και το Ποτάμι αντέδρασε στα λεγόμενα της κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του σώματος.

  Η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει: «H πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή τη φορά έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή. Από την τοποθέτησή της αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  – Από πότε η πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού δικαστή, που κρίνει και την αντισυνταγματικότητα των νόμων;

  – Πώς είναι δυνατόν και με ποια αρμοδιότητα η πρόεδρος της παρούσας Βουλής θα κρίνει τη νομιμότητα του νομοθετικού έργου της προηγούμενης Βουλής;

  …….
  ______________

  http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html

  4 Φεβρουαρίου 2015
  Ασκήσεις μνήμης: Όταν η Ραχήλ Μακρή «χάιδευε» τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα

  Αφού η πλατινέ εθνικίστρια της Κουμουνδούρου είχε το θράσος να πιάσει στο στόμα της τους κομμουνιστές, ας θυμίσουμε και εμείς με την σειρά μας, κάποια πολύ πιο πρόσφατα από το οπισθόφυλλο της 27/5/12 του «Ρ», περιστατικά, μια και κάποιοι ξύνονται φαίνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη… Και ευκαιρία να θυμηθούμε και λίγο και με ποιούς ακριβώς συγκυβερνάνε ο Τσίπρας και η παρέα του:

  Ραχήλ Μακρή: γιατί υπερασπίζεται τον Στάθη Μπούκουρα [video]

  Γιατί η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, στέκεται υπέρ του Στάθη Μπούκουρα; Για ποιο λόγο τον υπερασπίζεται; Μεταξύ των βουλευτών, που ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν ψήφισε υπέρ στην περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα.

  Η Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, εξήγησε τους λόγους, που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα, ενώ κατά τη διάρκεια του δακρύβρεχτου λόγου του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον χειροκρότησαν… Όπως δήλωσε η Ραχήλ Μακρή «Τα αδικήματα που προσάπτουν στον Στάθη Μπούκουρα αφορούν στην κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Δεν μιλά για παράνομη κατοχή».
  «Υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στα όπλα, μιλούν για νόμιμο όπλο, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματική οργάνωση, γιατί πρόκειται για απλή καραμπίνα που χρησιμοποιείται για κυνηγετικούς λόγους» προσέθεσε η Ραχήλ Μακρή. Δείτε το βίντεο με τη Ραχήλ Μακρή να μιλά για τον Στάθη Μπούκουρα:

  Διαβάστε ποιο το «μαύρο» παρελθόν του Στάθη Μπούκουρα, ποιοι χρυσαυγίτες γέλαγαν με τον Στάθη Μπούκουρα και δείτε το βίντεο με τον Στάθη Μπούκουρα να βάζει τα κλάμματα στη Βουλή.
  …..
  Τα δάκρυα του Μπούκουρα συγκίνησαν την Ραχήλ Μακρή..κι άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ
  …………..
  ___________________________

  ____________

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=532043
  ΒΗΜΑτοδότης
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 23:55 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 27/09/2013 05:45

  Υπάρχουν βουλευτές που ομιλούν για τη Χρυσή Αυγή. όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή με τα παραάτω λόγια «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μού συμπεριφέρθηκαν στη Βουλή άψογα, πολύ καλύτερα από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ» είπε, αποκαλύπτοντας ότι πολλές φορές έχει συνεργαστεί μαζί τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και ότι οι χρυσαυγίτες έχουν ζητήσει τη γνώμη της.
  ………..
  _____________

  και κάτι ακόμη, από σχόλιο επώνυμης αναγνώστριας της κας Κουτσούμπα, που της λέει πολύ ουσιαστικά πράγματα (στην ουσία της λέει «δεν την ήξερες;, «τώρα την έμαθες;») στο fb της.
  Βάζω μόνο τα αρχικά της:

  F….B….
  Δέσποινα πρωτα πρωτα γιατι περιμένεις καταγγελία για το δημοσίευμα του Μακελειού; Βουλή δεν έβλεπες; Το οτι η πρόεδρος τότε έβαλε θέμα άκυρων ψηφοφοριών επειδή έλειπαν προφυλακισμένοι ναζί δεν το θυμάσαι; Τα υπόλοιπα φλερτ μαζί τους δεν τα θυμάσαι; Πραγματικά τωρα ακόμα και αν καταγγείλει το δημοσίευμα θα «τσιμπήσεις»;
  Πάμε και στα υπόλοιπα. Η τακτική της ΖΚ ειναι αυτή πάντα , με πολεμούν τα κανάλια (πόσες φορές τα έβαλε ακόμα και με μικροφημοσιογραφους) επειδή δεν της άρεσαν οι ερωτήσεις; Με πολεμούν τα συμφέροντα, με πολεμάει το σύστημα. Το θέατρο έξω απο την ΕΡΤ δεν το θυμάσαι; Την ακούμπησε κανεις τότε; Γιατι ξαφνιάζεσαι που ήρθε η σειρά σου; Αναμενόμενο ήταν και αναμενόμενο ειναι και για άλλους. Ακόμα λες πως αντιστάθηκε στην μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι εμφανές οτι είχε προσωπική ατζέντα; Την συνδιάσκεψη των προέδρων για το αν θα ανοίξει η Βουλή να περάσει το μνημόνιο και το σόου που έκανε δεν ήταν δείγματα; Το παρόν για τον Ταγματάρχη;
  Λες δεν της έκανες κριτική ποτέ γιατι δεν θεωρούσες πως είχατε κάτι να μοιράσετε, πραγματικά απορώ γιατι αδικείς τον εαυτό σου λέγοντας πως θα μπορούσες να έχεις κοινά. Όσο και αν διαφωνώ με σένα πολιτικά, σε καμία περίπτωση δεν θα σε σύγκρινα (πολιτικά πάντα εννοείται) με την ΖΚ.

  και ο επακόλουθος διάλογος μεταξύ τους:

  Δέσποινα Κουτσούμπα Το «κάτι να μοιράσουμε» ήταν πολιτικό, δηλαδή μεταξύ Πλεύσης και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επίθεση σε μένα προφανώς και ήταν άουτ οφ δε μπλου, γιατί ακριβώς δεν έχουμε να μοιράσουμε ούτε καν ψηφοφόρους πιστεύω (αν αυτό είναι που ενδιαφέρει την Πλεύση, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει το κίνημα). Για το θέμα της Βουλής και του αν ξέπλενε τους Ναζί, δεν συμφωνώ ότι το έκανε. Ούτε και τώρα θεωρώ ότι θέλει να ξεπλύνει την ΧΑ (εδώ λέμε οι άλλοι φωτογραφήθηκαν μαζί της στο Καστελόριζο!). Το γραψα και παραπάνω πιο αναλυτικά: άλλο το «ξεπλένω τους Ναζί» κι άλλο το «η ψήφος δεν βρωμάει»…

  F…B… Καλά όταν θα δεις τις συνεργασίες να δω τι θα μου λες, γιατι μη νομίζεις ότι δεν θα σου πω θυμάσαι τι μου έλεγες 😀

  Δέσποινα Κουτσούμπα
  Ναι, θα θυμάμαι, όπως θυμάμαι και τι έλεγα τότε που γίνονταν αυτά και δεν θέλω να μαι ανακόλουθη

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  Αριστερά (όπως βγαίνεις)

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  Απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην άθλια επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου

  H πρόσφατη επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου ενάντια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσωπικά κατά του στελέχους της και περιφερειακής συμβούλου Αττικής Δέσποινας Κουτσούμπα, που ξεκίνησε στις 30/12/2016 και κορυφώθηκε σήμερα από τα φιλόξενα για αυτήν μικρόφωνα του γνωστού… αντιμνημονιακού (!) σταθμού ΣΚΑΪ, αποτελεί μία μεγάλη και οριστική απόδειξη της πολιτικής κατρακύλας της Πλεύσης Ελευθερίας και της ίδιας της Ζ. Κωνσταντοπούλου προσωπικά.
  Πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα!. Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια αλά ελληνικά», σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της…
  Αυτή η εκδοχή της αστικής πολιτικής έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα, ο πόλεμος των οποίων δεν αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και την λάσπη και την συκοφαντία απέναντι σε αγωνιστές, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλους αγωνιστές της αριστεράς (όπως η επίθεση στον Π. Σωτήρη, μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ). Δεν πρόκειται βέβαια να ακολουθήσουμε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο.
  Και άλλοι έχουν προσπαθήσει να χτυπήσουν μια αριστερά που παλεύει με συνέπεια ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική, χωρίς επιτυχία. Και η θλιβερή αυτή προσπάθεια θα πέσει στο κενό.
  Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για την «Πλεύση Ελευθερίας». Οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, τα βάρβαρα μνημόνια, την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό θα βρουν τον κοινό τους βηματισμό αφήνοντας αποφασιστικά πίσω τους αντιδραστικές λογικές και επικίνδυνους επίδοξους «σωτήρες».

  Δέσποινα Κουτσούμπα Χτες δεν με πιστεύατε όταν τα γραψα. Σήμερα που η Ζωή από τον ΣΚΑΙ βγήκε να χτυπήσει τα «λαμόγια» της αριστεράς (όπως είπε), δηλάδή εμένα και τον Π. Σωτήρη, θέλετε να καταλάβετε ότι όταν γράφω κάτι το χω μελετήσει και δεν πετάω λόγια στον αέρα; Πάρτε και το βίντεο της ντροπής

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπεροψίαν και μέθην, υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος.

   Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος.
   Αποκόπηκε ολότελα από τον κόσμο της Αριστεράς, τορπίλισε τη συμμαχία που μπήκε στα σκαριά με τον θίασο του πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου της κόρης Βαλαβάνη.

   Οι κατηγορίες για εξαγορά με προσφορά μαθημάτων ορθοφωνίας σε καλλιτέχνη μέλος του κόμματός της, θα μείνουν στην ιστορία των χρονικών της παγκόσμιας διαφθοράς αλλά και ως η πρώτη, ιστορικά, καταγγελία για εξαγορά Έλληνα Αριστερού από Ελληνίδα Αριστερή!

   Έστρεψε την μέχρι τώρα κουφή και τυφλή στα συνεχή και προκλητικά καμώματά της ΑΝΤΡΣΥΑ εναντίον της.
   Έσπασε τον χρυσό κανόνα της «αριστερής» Ομερτά: Kάνε και πες ότι θέλεις. Θα κάνουμε το κορόιδο. Μόνο μην τα βάλεις μαζί μας.
   Ασυγκράτητη καθώς είναι, αντί να επωφεληθεί από τη μετριοπαθή αντίδραση της συκοφαντούμενης και να σταματήσει, συνέχισε..

   • Ο/Η Po λέει:

    Δεν ξέρω πλέον τι ακριβώς είναι Αριστερά (μιλώ για τη χώρα μας).
    Για τη Ζωή δεν θέλω καν να ασχοληθώ.
    Όμως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ και των υπολοίπων της αριστεράς.
    Ανορθολογισμός και ουτοπία πέρα ως πέρα.
    Λυπάμαι που δεν θα πάρω.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Αγαπητοί Ροίδη και Λασκαράτο,
  Στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης και του κοινωνικού προβληματισμού, για τα οποία το ιστολόγιο σας, είναι παράδειγμα προς μίμηση, θα ήθελα να σας εκθέσω τις αντιρρήσεις μου, σ΄ ότι αφορά το σχόλιο σας, για την κα Κουτσούμπα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αριστερά.
  Πως γνωρίζετε ότι αυτό το κόμμα είναι καλών προθέσεων; Η πολιτική, δεν είναι θέμα καλών προθέσεων ή αν θέλετε, οι πραγματικές πολιτικές προθέσεις ενός κόμματος, τεκμαίρονται από την ιδεολογία του. Γνωρίζουμε ποιο είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο, αυτού του κόμματος. Στην πόλη που ζω, ξέρω μερικά μέλη του, είναι θαυμαστές του Λένιν και του Μάο. Ο πρώτος, αλλά ιδιαίτερα ο δεύτερος, υπήρξαν άκρως βίαιες προσωπικότητες. Ο δε Μάο, με την προώθηση της ταχύτατης αγροτικής μεταρρύθμισης στην Κίνα, προκάλεσε την λιμοκτονία εκατομμυρίων κινέζων. Η πολιτική ιδεολογία τους, στρέφεται ευθέως εναντίον της αστικής δημοκρατίας, την οποία φαντασιώνονται ότι όταν θα καταλάβουν την εξουσία, θα την καταλύσουν, ως άδικη. Αυθόρμητα προκύπτει το ερώτημα: πώς αποτελούν καταλύτη για καλύτερη ζωή, όταν η ιδεολογία τους έχει πολύ λιγότερο σχέση με την -άμεση- δημοκρατία, απ’ όση έχει η αστική δημοκρατία. Η κα Κουτσούμπα μας λέει: οποιοσδήποτε μετά το 2015 δεν προετοιμάζει τον κόσμο για μία σύγκρουση με ΕΕ, δεν βοηθάει για την απαλλαγή μας από τα μνημόνια. Η ΕΕ και γενικότερα η Ευρώπη παρ΄ όλα τα αρνητικά της, τις αδικίες της, την συχνά άδικη μεταχείριση των προσφύγων και άλλα πολλά, εξακολουθεί να είναι το «υγιέστερο» μέρος του πλανήτη. Και όλα τα θετικά που έχει η Ευρώπη, είναι τέκνα του πολιτισμού της (όσος της έχει απομείνει). Δηλαδή, του ελληνορωμαικού, του Διαφωτισμού της Αναγέννησης και του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι γνωστός ως Δυτικός πολιτισμός. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν, διανοητές της Αριστεράς, που να έχουν συνεισφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, με παγκόσμιες διαχρονικά αξίες, όπως έκανε ο Δυτικός πολιτισμός. Αμφιβάλλω, γιατί η Αριστερά, όπως και η Δεξιά, κινείται μέσα σε περιχαρακωμένο πλαίσιο, με βάση τον διχασμό, είτε πρόκειται για την πνευματικότητα, πολιτισμό, οικονομία κλπ. Αν δεν έχει περιπέσει η αστική δημοκρατία ακόμα, σε μεγάλη αδικία και μεγάλο αυταρχισμό , οφείλεται στον πολιτισμό της Ευρώπης και όχι στην Αριστερά ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική παράταξη ή κίνημα, επειδή ο άνθρωπος πριν απ’ όλα είναι ή πρέπει να είναι, πολιτισμένο ον. Αυτός λοιπόν δεν επιτρέπει, προς το παρόν, τον ευρωπαίο να ανέχεται ακραίες αδικίες και αυταρχισμό. Ένα μέρος της Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και το ΚΚΕ, έχει στόχο να εγκαθιδρύσει, όταν καταλάβει την κυβέρνηση μία στυγνή, αυταρχική εξουσία, συνεπώς δεν μπορεί να συνέτρεξε να γίνει η ζωή μας «καλύτερη». Ακόμα και το τμήμα της Αριστεράς που δε ταυτίστηκε ιδεολογικά μ’ αυτόν τον ακραίο αυταρχισμό, μας έδειξε τελικά το δεσποτικό πρόσωπο του, με παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αν πάρουμε υπόψιν μας την σχέση του με την ΧΑ -ΑΝΝΕΛ, τις απειλές για δραχμή και άλλα, αντιλαμβανόμαστε ότι προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, είναι ικανοί να σύρουν την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Και αν η Αριστερά με τους πολιτικούς αγώνες της, προσέφερε μία μικρή άνοδο στο οικονομικό επίπεδο, πράγμα που ευνοούσαν οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν, ταυτόχρονα μας άφησε ακάλυπτους σ’ ‘όλα τα άλλα ζητήματα, μ’ αποτέλεσμα, τώρα να επικρατεί μία μεγάλη σύγχυση τω όντι, στα μυαλά των ανθρώπων και σιγά σιγά να χάνουμε πολλές από τις οικονομικές απολαβές μας. Τα ίδια ισχύουν και για το ΚΚΕ, στο οποίο είχα οργανωθεί(ΚΝΕ), σε ηλικία 17 ετών. Στα 23-24 χρόνια μου ήξερα ότι όλα αυτά ήταν απραγματοποίητα, αλλά επειδή δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από «τούς αγώνες», παρέμεινα μέχρι τα 30 μου, οπότε και έδωσα ένα τέλος και ησύχασε η ψυχή μου από διάφορες φαντασιώσεις και αδιέξοδα. Υπήρξα και εγώ, ένας με «πολύ καλές προθέσεις». Αμφιβάλλω, και ακόμα καλύτερα, είμαι σίγουρος ότι οι καλές μου προθέσεις δεν βοήθησαν κανένα και σε τίποτα. Οσο για το «αντιφασίστες», αρκεί να αναφέρω: Τ’ αντίθετα ταυτά.
  Η βελτίωση της δημοκρατίας μπορεί να προέλθει από την αυτογνωσία, τον πολιτισμό, δικαιοσύνη, αλήθεια, ελευθερία και τον τεμαχισμό της εξουσίας, δηλ. την ανάδειξη της πόλης σε βασικό κύτταρο της κοινωνίας και όχι με την ανάδειξη αυθεντιών υπό την μορφή κομμάτων, παρατάξεων ή οικονομικών τάξεων κλπ.
  Το σχόλιο μου είναι αρκετά έξω από το θέμα της ανάρτησης σας και δεν είστε υποχρεωμένοι να το σχολιάσετε

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Από προσωπική επαφή με αρκετούς μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως έχουν ένα πάθος για κοινωνική Δικαιοσύνη. Νομίζουν πως αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, αγνοοώντας διεθνείς συσχετισμούς και την πραγματικότητα ενός λαού που θεωρεί δίκαιο ότι τον συμφέρει ατομικά.
   Γι’αυτό και τα περί την Κόλαση που απειλεί τις καλές προθέσεις, που γράφτηκαν στο ποστ.
   Ο κ.Ροίδης είναι πιο κοντά στις θέσεις σου.

  • Ο/Η Po λέει:

   προσωπικά τώρα και εγώ (πλέον) συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
   ιδιαιτέρως με το τελευταίο σας:
   «Η βελτίωση της δημοκρατίας μπορεί να προέλθει από την αυτογνωσία, τον πολιτισμό, δικαιοσύνη, αλήθεια, ελευθερία»

   και έχω την πεποίθηση ότι δίχως αυτά, πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει.

   Πάντως, πάμπολλοι διανοητές της αριστεράς έχουν συνεισφέρει, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά βεβαίως αυτοί κυρίως που ουδέποτε ασπάστηκαν τον μύθο της «ιστορικής αναγκαιότητας» ούτε τη οποιαδήποτε ταξική «νομοτέλεια» και κυρίως απέρριψαν κάθε είδους «δικτατορία του προλεταριάτου».

   Σας ευχαριστούμε.

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  http://athensreviewofbooks.com/?p=1798

  «Σαβανωθήκαμε με το ψέμα»
  08/07/2015 τεύχος64

  ARB_64_edito

  Οι έλληνες ψηφοφόροι κλήθηκαν από την συγ-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», να πουν ένα ηχηρό «Όχι», μέσω ενός από κάθε άποψη άθλιου αντιευρωπαϊκού δημοψηφίσματος, στην πρόταση των εταίρων μας, την οποία η ελληνική κυβέρνηση είχε απορρίψει διακόπτοντας μονομερώς τις συνομιλίες και η οποία πρόταση είχε αποσυρθεί ήδη την ώρα που θα την απέρριπτε ο αείποτε «σοφός λαός» μας. Για να μη μείνουμε στο οικονομικό τέλμα η κυβέρνηση αυτή αποφάσισε να γκρεμιστούμε στην άβυσσο. Οι εγκληματικά ανεύθυνοι χειρισμοί της οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στις συνακόλουθες καταστροφές. Αλλά –όλα κι όλα!– η κυβέρνηση μιλούσε για «αξιοπρέπεια». Κι ο «σοφός λαός» στήθηκε σε ουρές τύπου υπαρκτού σοσιαλισμού, «με αξιοπρέπεια»! Και κάποιοι κυβερνητικοί έλεγαν πως «θα τις συνηθίσει» – γιατί έχει «αξιοπρέπεια»! Το όργιο ψέματος των αντιευρωπαϊστών της κυβέρνησης κορυφώθηκε στο… όνομα της Ευρώπης την οποία «θα αλλάξουμε» (διάβαζε: θα καταστρέψουμε). Η μαζική αυτή παράκρουση μόνο με εκείνη των «Σέρβων αδελφών μας» όταν δολοφονούσαν τη χώρα τους συγκρίνεται. Όσο πλησίαζε η καταστροφή τόσο αυξάνονταν τα κυβερνητικά ψέματα ότι δήθεν ήμασταν κοντά σε μια «έντιμη» και μάλλον ανώδυνη συμφωνία. Μόνο όπλο των αντιευρωπαϊστών βολονταριστών «διαπραγματευτών» το ασύστολο ψέμα.

  Παρά τα όσα τρομερά λοιπόν συνέβησαν εις βάρος μας αυτό το διάστημα, ο «σοφός λαός» αντί να ανατρέψει την κυβέρνηση της καταστροφής, όπως θα έκανε κάθε πραγματικά αξιοπρεπής ευρωπαϊκός λαός, κραύγασε το «ηχηρό Όχι» και απέρριψε μια πρόταση που είχε ήδη αποσυρθεί. Αλλά αυτή η πρόταση ή μια εκδοχή της, που ο λαός απέρριψε με 61,3%, θα είναι η βάση της «διαπραγμάτευσης» (sic) σύμφωνα με την εισήγηση του πρωθυπουργού της συμφοράς την επομένη ακριβώς του δημοψηφίσματος, ο οποίος απέσπασε την στήριξη των αρχηγών των άλλων κομμάτων πλην του ΚΚΕ. Ο «σοφός λαός», με αυτές τις ηγεσίες, φοβούμαστε πως θα ζήσει πολλά χρόνια παρόμοιας «αξιοπρέπειας» και μεγαλείου εθνικών συμφορών. Έλαβε ήδη τα συγχαρητήρια του Κάστρο, του Μαδούρο, του Μοράλες και άλλων δημοκρατών.

  Αυτός ο «περήφανος λαός» δεν μετανιώνει για τίποτε και δεν ντρέπεται για τίποτε.
  (…..)

  http://athensreviewofbooks.com/?p=1798

 6. Ο/Η Unfollow λέει:

  UNFOLLOW:

  Για τις συκοφαντίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Τις τελευταίες μέρες εξαπολύεται μία κλιμακούμενη επίθεση στελεχών, μελών και οπαδών της πολιτικής κίνησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάς υποχρεώνει να προβούμε σε διευκρινίσεις και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

  Δεν μετανιώνουμε που συντάκτες του περιοδικού μας υπερασπίστηκαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στις χυδαίες επιθέσεις που κατά καιρούς δεχόταν, τόσο όταν ήταν βουλευτίνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και όταν ήταν Πρόεδρος της Βουλής. Δεν αποτελεί, βέβαια, μυστικό πως πολλοί συντάκτες του UNFOLLOW άσκησαν δριμεία δημοσιογραφική κριτική ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, πρακτική που συνεχίζουν και τώρα που τις εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σε πείσμα όσων κάποτε κατηγορούσαν το περιοδικό ως όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, δεν προξενεί και σε κανέναν απορία πώς από καιρό σε καιρό ο αντιμνημονιακός λόγος της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναδείχτηκε από τις σελίδες μας.

  Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, εξαπολύεται μία κλιμακούμενη επίθεση στελεχών, μελών και οπαδών της πολιτικής κίνησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μάς υποχρεώνει να προβούμε σε διευκρινίσεις και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Η επίθεση αυτή κορυφώθηκε -μέχρι νεοτέρας, τουλάχιστον- με τη σημερινή εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε πως ο υπεύθυνος έκδοσης του UNFOLLOW Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, από κοινού με τη Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τον Παναγιώτη Σωτήρη, μέλος της ΑΡΑΝ και του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον στενό της συνεργάτη, λυρικό τραγουδιστή Αντώνη Σιγάλα, προσφέροντάς του αμοιβή για μαθήματα ορθοφωνίας.

  Επειδή είμαστε πάνω απ’ όλα γραφιάδες, ξέρουμε ότι αυτό που γράψαμε μόλις είναι κανονικά για να διπλώνεται κανείς στα δύο από τα γέλια. Μολοντούτο, αυτά υποστήριξε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων φαιδρών, κι έτσι οφείλουμε να απαντήσουμε, έστω και γνωρίζοντας ότι μας παρασέρνει σε μια κατρακύλα στην οποία η ίδια αισθάνεται πολύ πιο άνετα από εμάς. Μη μπορώντας, όμως, να επιτρέψουμε να παραμένουν αναπάντητες τέτοιες, έστω και γελοίες, συκοφαντίες, θα γνωστοποιήσουμε ορισμένα περιστατικά που ως τώρα, από λεπτότητα, δεν είχαμε δημοσιοποιήσει.

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν η κύρια δικηγόρος της υπεράσπισής μας κατά την αγωγή που είχε ασκήσει εναντίον του Λ. Χαραλαμπόπουλου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σχετικά με ρεπορτάζ του περιοδικού. Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε, αναγνωρίζοντας την σχέση του Δ. Μελισσανίδη με την εταιρεία Aegean αλλά επιδικάζοντας 15.000 ευρώ -και όχι μισό εκατομμύριο που ζητούσε η αγωγή- στον κ. Μελισσανίδη καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένες από τις αναφορές του ρεπορτάζ μας δεν ήταν αρκούντως τεκμηριωμένες και ήταν βλαπτικές για την υπόληψή του ως προσώπου και επιχειρηματία. Γνώση της απόφασης λάβαμε από το δικαστικό ρεπορτάζ και όχι από τη δικηγόρο μας, η οποία δεν τη γνώριζε. Μολονότι ανησυχούσαμε για το γεγονός ότι η απόφαση είχε μεν εκδοθεί αλλά δεν μας είχε επιδοθεί, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έδειχνε να ανησυχεί. Μας συμβούλευσε να περιμένουμε να επιδοθεί η απόφαση. Όταν της υπενθυμίσαμε ότι η αγωγή είχε επιδοθεί στην παλιά διεύθυνση του περιοδικού, μάς διαβεβαίωσε ότι θα δώσει εντολή να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ενημέρωσης για την αλλαγή διεύθυνσης.

  Τελικά, έξι μήνες αργότερα, τη δικαστική απόφαση τη βρήκαν τυχαία οι λογιστές του περιοδικού, περνώντας από την παλιά διεύθυνση για να συλλέξουν παραπεταμένη αλληλογραφία. Κι έτσι διαπιστώσαμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ουδέποτε είχε ενημερώσει για την αλλαγή διεύθυνσης. Η περίοδος κατά την οποία είχαμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε έφεση είχε χαθεί.

  Η αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου απέναντι στην μνημειώδη γκάφα της ήταν, όπως το συνηθίζει, η λυσσώδης επίθεση: πρότεινε να καταθέσουμε εκπρόθεσμη έφεση και… μήνυση στον δικαστικό επιμελητή για την επίδοση σε λάθος διεύθυνση. Πάνω στον εκστρατευτικό της οίστρο, βεβαίως, η έγκριτη αυτή νομικός παρέλειψε να μας ενημερώσει και ότι μαζί με την προθεσμία της έφεσης είχε παραλείψει να υποβάλει και προσφυγή κατά της εκτελεστότητας της απόφασης, με αποτέλεσμα να αφήνει τον εντολέα της έκθετο και ποινικά.

  Το αποτέλεσμα της απαράμιλλης αυτής επαγγελματικής ευσυνειδησίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν, εκτός από την απώλεια της δυνατότητάς μας να υποστηρίξουμε τη θέση μας στη Δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό και ενδεχομένως να δικαιωθούμε, να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εντολέα της και να απειληθούν τα μοναδικά έσοδα του περιοδικού, αυτά που έχει από την πώλησή του. Μην έχοντας, πλέον, άλλη επιλογή, αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε με τον αντίδικό μας – εξ ου και στο τρέχον τεύχος του περιοδικού δημοσιεύεται η σχετική επανόρθωση.

  Αν λοιπόν ψάχνει κανείς γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξαφνικά μας επιτίθεται, ο λόγος είναι ότι έχουμε γνώση της επαγγελματικής της ανεπάρκειας και φοβόταν ότι θα τη δημοσιοποιήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πρόθεση να το κάνουμε, ωστόσο -εν είδει δίκαιης ειρωνείας-, τη δημοσιοποίηση αυτή την προκάλεσε μόνη της, με την απρόκλητη, πρόστυχη και συκοφαντική προσπάθειά της, για την οποία επιφυλασσόμαστε, να πλήξει εκ των προτέρων την αξιοπιστία μας. Το γιατί επιλέγει να εμπλέξει τον Παναγιώτη Σωτήρη -που όντως συνεργάζεται με το περιοδικό μας- και τη Δέσποινα Κουτσούμπα -που ουδεμία επαγγελματική σχέση έχει μ’ εμάς- δεν εξηγείται παρά μόνον ως απόπειρα επένδυσης αυτής της συκοφαντικής επίθεσης μ’ ένα ψευδοπολιτικό τόνο, διαφανή σε όσους γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις πορείες τους.

  Βέβαια, αν είναι να μπούμε σ’ αυτή τη συζήτηση, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε: ποιον ακριβώς συνέφερε η απερισκεψία (ή πιο σωστά η βαριά αμέλεια) αυτή; Ποιος κέρδισε που μια πολύπειρη, έγκριτη, πολυπροβεβλημένη δικηγόρος έχασε την προθεσμία υποβολής έφεσης;

  Σε κάθε περίπτωση, ούτε το UNFOLLOW ως τίτλος ούτε οι συντελεστές του ως μεμονωμένοι δημοσιογράφοι κρύφτηκαν ποτέ. Όταν, για παράδειγμα, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος και ο Α. Ζενάκος αποδέχτηκαν την πρόταση και ανέλαβαν, ανεξάρτητα από το UNFOLLOW που συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του, την έκδοση και την παραγωγή του μηνιαίου περιοδικού REPORT για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ανακοίνωσαν και δεν κρύφτηκαν. Δεν το έκαναν με ψευδώνυμα και δεν έβαλαν άλλους να κάνουν τη δουλειά γι’ αυτούς. Ως επαγγελματίες αποδέχτηκαν μία πρόταση και κρίνονται για τη δουλειά τους. Το ίδιο κάνουν και τώρα κάθε μέρα από τη ραδιοφωνική συχνότητα.

  Το UNFOLLOW και οι συντελεστές του δεν κρύφτηκαν μέσα σε γραφεία να διαπραγματεύονται ευνοϊκές αντιμετωπίσεις με ΜΜΕ. Δεν συναντήθηκαν ποτέ με ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους ιδιοκτητών, πίσω από κλειστές πόρτες, για να διαπραγματευτούν τη στάση που θα κρατούσαν ΜΜΕ απέναντί τους. Ούτε αναζήτησαν φιλόξενο τηλεοπτικό στασίδι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το έκανε. Οι διαρκείς εμφανίσεις της στον ΣΚΑΪ το αποδεικνύουν.

  Τοποθετούμαστε έτσι για να πούμε ότι εκτός από την επαγγελματική ανεπάρκεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, έχουμε γνώση πλέον και της πολιτικής της ανεπάρκειας, καθώς και των χειρισμών της. Όπως παραδέχεται και η ίδια, γνωριζόμαστε.

  Ας αρκεστούμε σ’ αυτά για την ώρα, με μόνη την εξής τελευταία επισήμανση: τα περί εξαγοράς του κ. Σιγάλα με μαθήματα ορθοφωνίας είναι μια γελοιότητα, που μόνο κάποιος που έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα θα μπορούσε να διακινεί, αλλά απαντούμε ευθέως ότι η πρόστυχη αυτή συκοφαντία δεν αληθεύει.

  Δεν είμαστε εμείς -ούτε οι υπεύθυνοι έκδοσης και σύνταξης ούτε βεβαιώς το UNFOLLOW εν συνόλω- που προσπαθήσαμε να προσφέρουμε κάποιο αντάλλαγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε αντίθεση με την ίδια, που πρόσφερε θέσεις τόσο στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο όσο και στον Αυγουστίνο Ζενάκο, όπως τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Βουλής και τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της. Τις αρνήθηκαν όλες τις φορές -και ήταν περισσότερες από μία- που τους προτάθηκαν. Ούτε, φυσικά, διείσδυσε κανείς στο κόμμα της. Η ίδια ήρθε στο γραφείο του UNFOLLOW και απηύθυνε πρόσκληση στον Λ. Χαραλαμπόπουλο και στον Α. Ζενάκο να συμπορευθούν – με θέσεις, και πάλι. Τη βοήθησαν, ναι, χάριν της φιλικής σχέσης. Μέχρι που αγανάκτησαν και αποστασιοποιήθηκαν. Αλλά τις θέσεις δεν τις πήραν.

  Το UNFOLLOW, καθώς και οι συντελεστές του, δεν πήρε ποτέ τίποτα από όσα προσέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκτός από κάκιστες, ανεπαρκείς και επιζήμιες νομικές υπηρεσίες.

  Αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @»Το UNFOLLOW, καθώς και οι συντελεστές του, δεν πήρε ποτέ τίποτα από όσα προσέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκτός από κάκιστες, ανεπαρκείς και επιζήμιες νομικές υπηρεσίες».
   ____

   Συγνώμη, αλλά στο Unfollow γράφουν τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα;
   Δεν έβλεπαν με τι είχαν να κάνουν;
   Έχουν αναρωτηθεί τι φταίει σε αυτούς τους ίδιους και δεν έβλεπαν τα προφανή και κραυγαλέα;
   Γιατί πως να επικρίνουμε τότε τους οπαδούς του Σώρρα, ο οποίος δρούσε στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστάν με τη βούλα της Δικαιοσύνης;
   _____________

   That’s Greece: Το ξαναλέω. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλεί με χίλιους τρόπους, συχνά πρωτοφανείς και ακραίους έως και στήριξη των Νεοναζί, από το 2015 ως Πρόεδρος της Βουλής, ψηφισμένη και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αν και όλοι ήξεραν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το στέλεχος της ΛΑΕ που διαμαρτύρονται τόσο έντονα εναντίον της (και έχουν 1000 δίκια να το κάνουν) και εναντίον του προκύψαντος μέσω fb από το πολιτικό πουθενά Διαμαντή Καραναστάση (!), μέχρι να θιχθούν οι ίδιοι, σιωπούσαν.
   http://www.efsyn.gr/arthro/sliri-kontra-pleysis-eleytherias-kai-antarsya
   Σκληρή κόντρα «Πλεύσης Ελευθερίας» και ΑΝΤΑΡΣΥΑ
   05.01.2017
   Συντάκτης:
   efsyn.gr
   Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας.

   Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ για επίθεση που δέχεται το κόμμα της, για άτομα «και από μέσα, που ενέδωσαν να» την διεκπεραιώσουν, αλλά και για εξαγορά τριών συνεργατών της από τους Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Δέσποινα Κουτσούμπα και Παναγιώτη Σωτήρη, τους οποίους χαρακτήρισε «δήθεν επανάστατες, δήθεν αριστερούς» και τους κατήγγειλε για διαπλοκή λόγω εμπλοκής τους με τα «Παραπολιτικά».

   Η κόντρα ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ο Διαμαντής Καραναστάσης, ηθοποιός και στενός συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέβασε ένα καταγγελτικό κείμενο στο facebook στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση στα τρία παραπάνω πρόσωπα.

   Απάντηση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δ. Κουτσούμπα και Π. Σωτήρη

   Η περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, έκανε λόγο για «συκοφαντία», που συνεχίζεται ακάθεκτη. Σε προηγούμενη ανάρτησή της είχε δηλώσει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη «συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη».

   Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταλόγησε στην επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» πολιτική κατρακύλα σημειώνοντας πως το κόμμα της «έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα».

   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα».

   Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια αλά ελληνικά», σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της…

   Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σωτήρης, κορυφαίο στέλεχος της ΛΑ.Ε., σε ανάρτηση στο Facebook τόνισε ότι σε όλη του τη ζωή δεν έχει δεχτεί «δεχτεί ποτέ τέτοιας κλίμακας και χυδαιότητας συκοφαντική επίθεση από ό,τι η σημερινή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου».

   Παρέπεμψε σε χθεσινό κείμενό του στο οποίο χαρακτήρισε την ανάρτηση του κ. Καραναστάση «φαντασιόπληκτη», «συκοφαντική» και «απόπειρα που γεννά θλίψη για το μέγεθος των ανυπόστατων ψευδών που περιλαμβάνει, αλλά και για τη σχεδόν αρρωστημένη αναζήτηση “συνωμοτών”. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την ίδια συκοφαντική και χυδαία ανάρτηση αναπαρήγαγε ο επίσημος λογαριασμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο facebook όπως και αρκετά μέλη και οπαδοί της Πλεύσης Ελευθερίας».

   Συνεχίζει γράφοντας πως η «η υπόθεση θα μπορούσε να είναι μια στιγμή πολιτικής γελοιότητας εάν δεν αποτελούσε μια ακόμη προσβολή στην αγωνία ενός ολόκληρου κόσμου να δει μια άλλη κατάσταση στην Αριστερά».

   Θέλω να πιστεύω ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις σε ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ και ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελούν την επίσημη πολιτική της Πλεύσης Ελευθερίας και δεν εκφράζουν τον τρόπο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει το διάλογο μέσα στην Αριστερά. Εκτός και εάν το επίδικο μιας τέτοιας επίθεσης, που δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, είναι ακριβώς αυτό: η έξοδος από τα όρια της Αριστεράς και τις κινηματικές, πολιτικές και αξιακές δεσμεύσεις που αυτό συνεπάγεται.

   • Ο/Η Po λέει:

    Το UNFOLLOW όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.
    Μόνο εμείς «τα» βλέπαμε;

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Εδώ ο Αρ. Πορτοσάλτε στριμώχνει (2013) την Κωνσταντοπούλου που δικαίως κατηγορεί την τότε κυβέρνηση Σαμαρά ότι παρά την πίεση των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε. (συμπλεγματικά αποφεύγει να την κατονομάσει, μιλώντας αόριστα για διεθνείς οργανισμούς) δεν μεριμνούσε για την περίεργη αδιαφορία της Δικαιοσύνης κατά της Χ.Α., ρωτώντας την ευθέως με τη σειρά του, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ως αξιωματική αντιπολίτευση την ελάχιστη νομική κίνηση κατά των εγκληματικών ενεργειών της Χ.Α. αφού οι τότε κυβερνήσεις αδρανούσαν εσκεμμένα. Η αντίδραση της Κωνσταντοπούλου (συνεχής υπεκφυγή), δείχνει και το πολιτικό της ήθος, που έκαναν πως δεν το έβλεπαν (εμείς το επισημαίναμε συνεχώς) τότε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Unfollow και πολλοί όψιμοι επικριτές της.

    Όπως δεν έβλεπαν την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά περίπτωση πολιτικού που καλεί σε «Βοήθεια», ενώ εμφανέστατα δεν την απειλεί απολύτως τίποτα και κανείς. Στο όνομα της «αντιμνημονιακότητας», ο «σοφός λαός», η κυρία Κουτσούμπα, η ΑΝΤAΡΣΥΑ, το Unfollow και σύμπασα η Αριστερά, υποκρίνονταν πως δεν το κατάλαβαν. Η Ψυχιατρική έχει προ πολλού σηκώσει τα χέρια της ψηλά.

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν μπορεί το ΚΚΕ να φανεί τόσο τυχοδιωκτικό και ασυνεπές

  http://www.star.gr/parapolitika/352675/h-pleysh-eleytherias-pleei-pros-to-kke-fhmes-theloyn-pantrema-me-th-zwh-kwnstantopoyloy
  Όλη η αλήθεια για το «γάμο» της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το ΚΚΕ

  Δημοσίευμα μιλά για εκλογική σύμπλευση της πρόεδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» με το Κομμουνιστικό Κόμμα
  ___________________

  Θυμίζω ενδεικτικά:
  http://www.902.gr/eidisi/voyli/70353/se-sykofanties-kata-toy-kke-katefyge-i-konstantopoyloy-video
  ΒΟΥΛΗ
  Παρασκευή 26/06/2015 – 23:21
  Σε συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ κατέφυγε η Κωνσταντοπούλου

  http://www.avgi.gr/article/10842/7070661/z-konstantopoulou-kata-kke
  Ζ. Κωνσταντοπούλου κατά ΚΚΕ

  05 Ιουλίου 2016 19:00

  http://www.protothema.gr/politics/article/488064/vedeta-kke-zois-sto-telos-tha-meineis-me-ton-panagiotaro-tis-eipe-o-pafilis/
  Βεντέτα ΚΚΕ – Ζωής: Στο τέλος θα μείνεις με τον Παναγιώταρο, της είπε ο Παφίλης

  http://www.tribune.gr/politics/news/article/191501/i-valavani-diasiri-ti-laiki-enotita-metatrepete-se-kke-antarsia.html
  Η Βαλαβάνη διασύρει τη Λαϊκή Ενότητα: Μετατρέπεται σε ΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  http://www.protothema.gr/politics/article/474420/diamanto/

  «Πυρά» κατά της προέδρου της Βουλής
  Διαμάντω Μανωλάκου: Να μην εξωραΐζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη Χρυσή Αυγή
  09/05/2015

  http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_21.html
  Redflyplanet
  4 Φεβρουαρίου 2015
  Ασκήσεις μνήμης: Όταν η Ραχήλ Μακρή «χάιδευε» τον χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα

  http://www.protothema.gr/politics/article/474203/kanelli-i-konstadopoulou-exelissetai-se-mana-tou-lohou-tis-hrusis-augis/

  «Βέλη» και κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
  Κανέλλη: Η Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μάνα του λόχου της Χρυσής Αυγής
  08/05/2015

 8. Ο/Η της Κωνσταντώ λέει:

  http://mao.gr/zoevsdespoina/

  Η Ζωή τραβάει την κατηφόρα
  6 Ιανουαρίου 2017
  (…..)
  Υπάρχει όμως περίπτωση να ήταν πρόσχημα τα μαθήματα ορθοφωνίας;
  Η προσφορά εργασίας στην περίεργη εποχή μας μπορεί να εξεταστεί αν αποτελεί μέσο εξαγοράς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (π.χ ένας διορισμός σε μια καλά αμειβόμενη θέση με κάποιες προοπτικές). Είναι δύσκολο όμως να πιστέψει κανείς ότι μερικά μαθήματα ορθοφωνίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απόπειρα εξαγοράς. Αυτό θα συνιστούσε παγκόσμια πρωτοτυπία! Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος εξάλλου είχε έναν πολύ πειστικό λόγο να επιθυμεί μαθήματα ορθοφωνίας καθώς από τις αρχές του 2017 θα ξεκινούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό όμιλο του κ. Μαρινάκη. Από την άλλη, δεν είχε τίποτα να κερδίσει εξαγοράζοντας έναν άσημο συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η πιο απλή απάντηση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και η σωστή. Χρειάζεται να προχωρήσει κανείς σε αρκετά λογικά άλματα για να θεωρήσει ότι οι συκοφαντικές κατηγορίες έχουν κάποια βάση.
  Η συνομιλία για μαθήματα ορθοφωνίας στο facebook έγινε στις αρχές Νοέμβρη. Γιατί η Ζωή επέλεξε να προχωρήσει στην «καταγγελία» τώρα;
  Η καλή -αλλά και η κακή- καπετάνισσα στη φουρτούνα φαίνεται. Και η Ζωή αποδεικνύεται λίγη στην τρικυμία Αυτό που έγινε είναι ότι η πλειονότητα της νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το κόμμα. Άλλοι νεολαίοι απομακρύνθηκαν.
  «Οι εργαζόμενοι του κόμματος εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», καταγγέλλει το πρώην στέλεχος της νεολαίας Μιχάλης Κριθαρίδης που αναφέρει συγκεκριμένα για υποχρεωτική παρακράτηση υπέρ του κόμματος «υπερωριών και εξόδων κίνησης». Επίσης η καταγγελία μιλά για αντιδημοκρατική συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας: «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της», καταλήγει.

  Όπως καταγγέλλουν οι νεολαίοι που αποχώρησαν, η νέα ηγεσία του κόμματος Κωνσταντοπούλου, αντί να συζητήσει μαζί τους, προχώρησε αμέσως στον αποκλεισμό-μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους σε facebook και twitter

  (….)

 9. Ο/Η Left λέει:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/01/blog-post_16.html

  ΤΕΤΆΡΤΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017
  Π. Λαφαζάνης: «Βαράει το σαμάρι ν΄ ακούσει ο γάιδαρος»…


  Του Γιώργου Καλαντζόπουλου

  Πριν μερικές μέρες δημοσιεύτηκε στο iskra.gr το παρακάτω σύντομο κείμενο τριών παραγράφων με πολλαπλά αμφίσημη γλώσσα, το οποίο έχει άλλους αποδέκτες απ’ αυτούς που κατονομάζει:
  http://www.iskra.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86-%CF%83%CF%85%CE%BD/
  «Προβοκάτσιες» ορισμένων στην Εφ. Συν.

  Στις προβοκάτσιες σε βάρος της Αριστεράς είναι μάλλον συνηθισμένοι κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι!), στο όνομα της εξυπηρέτησης του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Διαπρέπει στο σπορ ο Νίκος Σβέρκος, ο οποίος στόλισε το ρεπορτάζ του με τον βαρύγδουπο τίτλο «Διαδικτυακός “πόλεμος” Ζωής – ΛΑ.Ε – ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

  https://www.efsyn.gr/arthro/diadiktyakos-polemos-zois-lae-antarsya

  Στελέχη της ΛΑ.Ε μας έλεγαν ότι η παράταξη δεν έχει κανέναν πόλεμο με καμιά αριστερή και δημοκρατική αντιμνημονιακή δύναμη. Αντίθετα, μέσα στον αριστερό αντιμνημονιακό χώρο δεν θεωρεί καμιά δύναμη αντίπαλο.

  Αντίπαλος της ΛΑ.Ε, μας έλεγαν τα ίδια στελέχη, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ μαζί με τη νεοναζιστική απόφυσή του, τη Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό, τόνιζαν, ότι αμετάθετη επιδίωξη της ΛΑ.Ε είναι το μέτωπο όλων των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων, χωρίς να περισσεύει καμιά από αυτές τις δυνάμεις. Τελεία και παύλα.
  (τα bold γράμματα είναι από το πρωτότυπο)

  Η 1η παράγραφος επαναφέρει τον από μηχανής Θεό της παραδοσιακής κομμουνιστικής Αριστεράς, που έρχεται εξ ουρανού να δώσει απαντήσεις σε ζητήματα που η ιδία δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να αντιμετωπισει με ευθύτητα: την “προβοκάτσια”. Το ζήτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο «Διαδικτυακός “πόλεμος” Ζωής – ΛΑ.Ε – ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Η προβοκάτσια στρέφεται κατά του μετώπου του «αριστερού αντιμνημονιακού χώρου» το οποίο προσπαθεί να διασπάσει, και εκείνος που ωφελείται «αντικειμενικά» από αυτόν τον πόλεμο είναι ο “νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ”. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

  Δεν πιστεύουμε ότι οι συντάκτες του κειμένου διαβάζουν μόνον “εφημερίδα των συντακτών”. Σίγουρα θα έπεσαν στο μάτι τους κάποια, από αρκετά άλλα δημοσιεύματα με πιο “βαρύγδουπους τίτλους”, τα οποία δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τα εντάξει στον χώρο “εξυπηρέτησης του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ”, όπως αυτά για παράδειγμα:

  ΕΘΝΟΣ:
  Φραστική επίθεση στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

  STAR:
  ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ Κουτσούμπα –Κωνσταντοπούλου! ΠΟΛΕΜΟΣ… μέσω facebook

  iefimerida:
  Η Δέσποινα Κουτσούμπα «ξεμαλλιάστηκε» με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Συκοφαντίες και ξεκατίνιασμα»

  alfavita.gr:
  Στα μαχαίρια η Ζ.Κωνσταντοπούλου με στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ

  Ακόμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει σε αυτόν το «πόλεμο» που καταγγέλλει το iskra.gr:
  Πλεύση προς τα απόνερα της αστικής πολιτικής

  Όμως, αυτός ο πόλεμος, δεν είναι κυρίως ένας «Διαδικτυακός “πόλεμος” Ζωής – ΛΑ.Ε – ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Εκείνος που δέχεται συγκεντρωτικά και διασταυρούμενα πυρά από ετερόκλητες κατευθύνσεις είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό φαίνεται από τα παραπάνω δημοσιεύματα, όσο και από μερικά άλλα που παραθέτουμε ενδεικτικά:

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
  Εγκαταλείπουν την Κωνσταντοπούλου οι νεολαίοι του κόμματος – Καταγγελίες για εργασιακό μεσαίωνα

  ΕΝΙΚΟΣ:
  Κόντρα της Κωνσταντοπούλου με πρώην στελέχη της νεολαίας της Πλεύσης Ελευθερίας

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
  Αποχωρούν με βαριές καταγγελίες μέλη της νεολαίας του κόμματος της Κωνσταντοπούλου

  Ο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών της “πρώτης φοράς Αριστερά” προσπαθεί να πλευροκοπήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου,

  τόσο απ’ τα δεξιά, periodista.gr:
  Φοβερές καταγγελίες της Ραχήλ Μακρή για την Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

  όσο και από αριστερά, altsantiri.gr:
  Για συκοφαντική δυσφήμιση κατηγορεί η Κουτσούμπα την Κωνσταντοπούλου

  Σήμερα οι πολίτες αυτής της χώρας στην μεγάλη τους πλειοψηφία – είτε στήριξαν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είτε όχι – πιστεύουν ότι αν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπουργός οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης η σύγκρουση θα είχε τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και η χώρα μας σήμερα θα ήταν σε διαφορετική πορεία.

  Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την ευρύτερη ήττα της Αριστεράς που σηματοδότησε η αυτοαναίρεση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αυτά τα πρόσωπα που σηματοδοτούν ως ηγετικές φυσιογνωμίες μια εφικτή και ορατή διαφορετική πορεία για την χώρα, δεν χρεώνονται στην παραδοσιακή Αριστερά.

  Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης είχαν μόνον περιφερειακή σχέση με τον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ενεπλάκησαν στο εσωτερικό του με όρους συσχετισμών, με τους οποίους διαμόρφωναν την πολιτική τους οι «συνιστώσες» του και κυρίως η “αριστερή πλατφόρμα”. Επομένως δεν χρεώνονται με τον ίδιο τρόπο την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό μόρφωμα στήριξης των μνημονίων. Εξάλλου φρόντισαν να διαχωρίσουν την θέση τους αρκετά έγκαιρα, όταν ακόμα η “αριστερή πλατφόρμα” δήλωνε συμμετοχή στις επιτροπές του συνεδρίου που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που είχε δρομολογηθεί η υπογραφή του 3ου μνημονίου.

  Η “αριστερή πλατφόρμα” χρεώνεται ότι δεν μπόρεσε να ανατρέψει ως “αξιωματική αντιπολίτευση” εντός του ΣΥΡΙΖΑ την αυτοαναίρεσή του. Αυτή ακριβώς η ήττα της, δημιουργεί μια κρίση εμπιστοσύνης, η οποία δεν μπορεί να αναιρεθεί από τις πολιτικές διακηρύξεις και τα προγράμματά της: Αυτοί, αφού δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν τις πολιτικές της παρέας του Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα τους, είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την Μέρκελ, το Σόιμπλε και το ΔΝΤ;

  Το κείμενο του iskra.gr δεν απευθύνεται στον “προβοκάτορα” της εφημερίδας των Συντακτών, αλλά σε συνιστώσες και τάσεις της ΛΑΕ, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτόν τον “πόλεμο”. Όπως αναφέρει στην 2η παράγραφο, η ΛΑΕ «δεν έχει κανέναν πόλεμο με καμιά αριστερή και δημοκρατική αντιμνημονιακή δύναμη. Αντίθετα, μέσα στον αριστερό αντιμνημονιακό χώρο δεν θεωρεί καμιά δύναμη αντίπαλο» και συμπληρώνει στην επόμενη: «αμετάθετη επιδίωξη της ΛΑΕ είναι το μέτωπο όλων των αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων, χωρίς να περισσεύει καμιά από αυτές τις δυνάμεις».

  Όμως εντός της ΛΑΕ υπάρχουν διαφωνίες με αυτήν την στοχοθεσία, διαφωνίες που την έχουν οδηγήσει σε πολιτική απραξία, η οποία δεν μπορεί να αναιρεθεί από έναν πολιτικό ακτιβισμό που επιδεικνύει η ηγεσία της σε μια σειρά ζητήματα. Σχηματικά θα μπορούσαμε να καταγράψουμε δυο “στρατόπεδα”. Το ένα προσανατολίζεται σε ένα στενά αριστερό μέτωπο με βάση τις “προγραμματικές συγκλίσεις” και θεωρεί ως προνομιακό συνομιλητή το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ένα άλλο αντιλαμβάνεται την ανάγκη της συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου και με δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται εκτός του πλαισίου της παραδοσιακής αριστεράς. Και τα δύο “στρατόπεδα” συγκροτούνται στην βάση μιας κοινής αντίληψης για τα “μέτωπα”, μιας αντίληψης που θεωρεί ως προϋπόθεση για την συγκρότηση τους την εξασφάλιση των όρων της ηγεμονίας της ΛΑΕ σε αυτά. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα…


  ( κλικ στην φωτογραφία για περισσότερα…)

  Αυτή η αντίληψη για τα “μέτωπα” πραγματοποιήθηκε με την κάθοδο του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ στις τελευταίες εκλογές, η οποία πραγματοποιήθηκε με την “καθοδήγηση” του Αριστερού Ρεύματος. Η πολιτική αυτή οδήγησε την ΛΑΕ εκτός βουλής. Η ηγεσία της ΛΑΕ, δεν έλαβε το μήνυμα και κινήθηκε έκτοτε σε αντίθετη κατεύθυνση: Αντί να συγκροτηθεί ως ένα πλατύ μέτωπο με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανασυγκροτήθηκε με πολιτικό πρότυπο τον “ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών”, και αναζήτησε την καθαρότητα των προγραμματικών διακηρύξεων. Αυτή η πολιτική έχει καταλήξει σήμερα σε πισωγύρισμα: Καλεί σε μετωπική συνεργασία δυνάμεις που είχαν ήδη συμμετέχει ή στηρίξει το ψηφοδέλτιό της στις τελευταίες εκλογές. Όμως η ιστορία δεν γυρίζει πίσω…

  Η ΛΑΕ με την πορεία που χάραξε για την πολιτική της συγκρότηση, ενώ υψώνει την σημαία της “ενότητας” και του “μετώπου” κινδυνεύει σήμερα να καταλήξει ως μια σύναξη αυτών που ηττήθηκαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αυτούς που ηττήθηκαν εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς κανένα άλλο σύμμαχο…

 10. Ο/Η Left λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/diadiktyakos-polemos-zois-lae-antarsya

  Διαδικτυακός «πόλεμος» Ζωής – ΛΑ.Ε. – ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος

  Οι παροικούντες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες μιας σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας» (μεταξύ τους και η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου), της ΛΑ.Ε. και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Η «πυρκαγιά» ξέσπασε όταν ο Διαμαντής Καραναστάσης, ηθοποιός και στενός συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανάρτησε στις 30 Δεκεμβρίου ένα εκτενές, καταγγελτικό κείμενο στο facebook, διά του οποίου επιτέθηκε στον Παναγιώτη Σωτήρη, κορυφαίο στέλεχος της ΛΑ.Ε. και συνεργάτη του «Report» των «Παραπολιτικών», κατηγορώντας τον ότι «έχει επιτεθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες και πάντα από τα “αριστερά” και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου».

  Επιτέθηκε, επίσης, στη Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταλογίζοντάς της ότι «πρόσφατα προσπάθησε να εξαγοράσει άλλον φίλο καλλιτέχνη» κάνοντας «την ατζέντισσα του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου».

  «Κάτι τέτοια λαμόγια»

  Για τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, εκδότη του περιοδικού «Unfollow» και επικεφαλής στο «Report», ο Διαμαντής Καραναστάσης έγραψε ότι «αποκάλεσε δημόσια “γυναικόπαιδο”» τον προαναφερθέντα (ακτιβιστή της ΛΟΑΤ κοινότητας) καλλιτέχνη όταν αυτός αρνήθηκε να συνεργαστεί έναντι αμοιβής μαζί του για μαθήματα ορθοφωνίας. «Κάτι τέτοια λαμόγια λυμαίνονται την αριστερά που έχει απομείνει», σημείωσε ο συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε παλαιότερα ιδρυτικό στέλεχος της «Πλεύσης», στενός συνεργάτης της πρώην προέδρου της Βουλής, ωστόσο στα μέσα Νοεμβρίου αντάλλαξαν καυστικά σχόλια, με την επικεφαλής της «Πλεύσης» να του στέλνει εξώδικο για μια ανάρτησή του στο facebook, όπου την κατηγορούσε για αναντιστοιχία δεσμεύσεων και πράξεων.

  Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε διαδικτυακό σάλο, με στελέχη των σχηματισμών να ανταλλάσσουν επιθέσεις (και προσωπικού χαρακτήρα). Ωστόσο, νέο γύρο αντιπαράθεσης προκάλεσε η ανάρτηση αποχωρήσαντος στελέχους της Νεολαίας της «Πλεύσης Ελευθερίας».

  Ο Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων στο facebook, την Πρωτοχρονιά, ότι οι εργαζόμενοι του κόμματος «εργάζονταν στο κόμμα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», ότι «υφίσταντο σχεδόν σε καθημερινή βάση μια απαράδεκτη συμπεριφορά» καθώς και ότι «οι σχέσεις του κόμματος με κανάλια του βαθιού συστήματος, βλέπε ΣΚΑΪ, ήταν παραπάνω από καλές».

  «Η τακτική του “χτυπάμε όλη μέρα τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη, που τυγχάνουν να τον εξυμνούν οι ίδιοι Μπάμπηδες, οι Πορτοσάλτε και οι ΣΚΑΪ… δεν λέμε κουβέντα” ήταν η πλέον ενδεδειγμένη», σημείωσε ειρωνικά.

  «Εξαγορά συνεργατών»

  Η ανάρτηση αυτή αναπαράχθηκε από πλείστα μπλογκ, ανάμεσα στα οποία και από το anemosantistasis.blogspot.gr, που πρόσκειται στη ΛΑ.Ε. Ετσι άνοιξε νέος γύρος διαδικτυακής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας», της ΛΑ.Ε. και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Ακολούθησε όμως μια νέα ανάρτηση της ίδιας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την Τετάρτη, και δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ την Πέμπτη, όπου έκανε λόγο για επίθεση που δέχεται το κόμμα της, για άτομα «και από μέσα, που ενέδωσαν να διεκπεραιώσουν την επίθεση», για εξαγορά τριών συνεργατών της από τους Χαραλαμπόπουλο, Κουτσούμπα και Σωτήρη, τους οποίους χαρακτήρισε «δήθεν επανάστατες, δήθεν αριστερούς» και τους κατήγγειλε για διαπλοκή λόγω εμπλοκής τους με τα «Παραπολιτικά»

  Η Δέσποινα Κουτσούμπα, πάντως, με πρότερη ανάρτησή της σημείωσε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη «συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη (σ.σ. από την εφημερίδα “Μακελειό”)».

  Η δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντέδρασε στις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου από «τα φιλόξενα για αυτήν μικρόφωνα του γνωστού… αντιμνημονιακού (!) σταθμού ΣΚΑΪ», καταλογίζοντάς της «πολιτική κατρακύλα» και σημειώνοντας πως το κόμμα της «έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα τηνστήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  Σκληρή κόντρα «Πλεύσης Ελευθερίας» και ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  https://www.efsyn.gr/arthro/sliri-kontra-pleysis-eleytherias-kai-antarsya

  Συντάκτης:
  efsyn.gr

  Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Λαϊκής Ενότητας.

  Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ για επίθεση που δέχεται το κόμμα της, για άτομα «και από μέσα, που ενέδωσαν να» την διεκπεραιώσουν, αλλά και για εξαγορά τριών συνεργατών της από τους Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Δέσποινα Κουτσούμπα και Παναγιώτη Σωτήρη, τους οποίους χαρακτήρισε «δήθεν επανάστατες, δήθεν αριστερούς» και τους κατήγγειλε για διαπλοκή λόγω εμπλοκής τους με τα «Παραπολιτικά».

  Η κόντρα ξεκίνησε στις 30 Δεκεμβρίου, όταν ο Διαμαντής Καραναστάσης, ηθοποιός και στενός συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέβασε ένα καταγγελτικό κείμενο στο facebook στο οποίο εξαπέλυσε επίθεση στα τρία παραπάνω πρόσωπα.

  Απάντηση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δ. Κουτσούμπα και Π. Σωτήρη

  Η περιφερειακή σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, έκανε λόγο για «συκοφαντία», που συνεχίζεται ακάθεκτη. Σε προηγούμενη ανάρτησή της είχε δηλώσει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει διαφοροποιηθεί από τη «συσχέτισή της με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Ηλία Κασιδιάρη».

  Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταλόγησε στην επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» πολιτική κατρακύλα σημειώνοντας πως το κόμμα της «έχει πάντα ως απαραίτητο συμπλήρωμα την στήριξη από επιχειρηματικά κέντρα και συμφέροντα».

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «πρόκειται για ένα μόρφωμα -εφεδρεία διαχείρισης του συστήματος, που πλασάρεται σαν «αντιμνημονιακό» για να αποδειχτεί πολύ σύντομα ότι -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- δήθεν θέλει να «καταργήσει τα μνημόνια» εντός του ευρώ και της ΕΕ και να ακολουθήσει δήθεν ουδέτερη ή ειρηνική εξωτερική πολιτική εντός του ΝΑΤΟ , ενώ δεν τόλμησε να βγάλει καν ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα».

  Χωρίς καμιά συμμετοχή στο κίνημα, χωρίς καμιά ταξική αναφορά, που προβάλλει μια εκδοχή της επιχείρησης «καθαρά χέρια αλά ελληνικά», σε αντιγραφή των μαύρων σελίδων της πρόσφατης ιστορίας (πχ της Ιταλίας), που ανέχεται το φλερτ με την ακροδεξιά, ακόμα και τους φασίστες, προς άγραν ψήφων, με όλο τον αυταρχισμό και τον προσωποπαγή νεποτισμό που το σφραγίζει στο εσωτερικό της…

  Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σωτήρης, κορυφαίο στέλεχος της ΛΑ.Ε., σε ανάρτηση στο Facebook τόνισε ότι σε όλη του τη ζωή δεν έχει δεχτεί «δεχτεί ποτέ τέτοιας κλίμακας και χυδαιότητας συκοφαντική επίθεση από ό,τι η σημερινή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου».

  Παρέπεμψε σε χθεσινό κείμενό του στο οποίο χαρακτήρισε την ανάρτηση του κ. Καραναστάση «φαντασιόπληκτη», «συκοφαντική» και «απόπειρα που γεννά θλίψη για το μέγεθος των ανυπόστατων ψευδών που περιλαμβάνει, αλλά και για τη σχεδόν αρρωστημένη αναζήτηση “συνωμοτών”. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι την ίδια συκοφαντική και χυδαία ανάρτηση αναπαρήγαγε ο επίσημος λογαριασμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο facebook όπως και αρκετά μέλη και οπαδοί της Πλεύσης Ελευθερίας».

  Συνεχίζει γράφοντας πως η «η υπόθεση θα μπορούσε να είναι μια στιγμή πολιτικής γελοιότητας εάν δεν αποτελούσε μια ακόμη προσβολή στην αγωνία ενός ολόκληρου κόσμου να δει μια άλλη κατάσταση στην Αριστερά».

  Θέλω να πιστεύω ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις σε ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας της ΛΑΕ και ένα μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελούν την επίσημη πολιτική της Πλεύσης Ελευθερίας και δεν εκφράζουν τον τρόπο που η Ζωή Κωνσταντοπούλου βλέπει το διάλογο μέσα στην Αριστερά. Εκτός και εάν το επίδικο μιας τέτοιας επίθεσης, που δεν έχει καμιά σχέση με την ηθική της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, είναι ακριβώς αυτό: η έξοδος από τα όρια της Αριστεράς και τις κινηματικές, πολιτικές και αξιακές δεσμεύσεις που αυτό συνεπάγεται.

  https://www.efsyn.gr/arthro/mia-koini-diadromi-poy-efthase-sto-exodiko
  Μια κοινή διαδρομή που έφθασε στο… εξώδικο

  Συντάκτης:
  Σ.Ι.

  Κάποια υπονοούμενα στο Facebook, του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με αποδέκτη (;) τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στάθηκαν αφορμή η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να στείλει εξώδικο στο δημοσιογράφο παρά τις καλές σχέσεις που είχαν οι δυο τους, στο παρελθόν.

  Όλα ξεκίνησαν με ένα σχόλιο που έκανε o δημοσιογράφος του Unfollow και νυν διευθυντής στο ένθετο Report των Παραπολιτικών:

  Αν και το σχόλιο δεν ανέφερε πουθενά το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν πέρασε απαρατήρητο από την επικεφαλής της Πλεύσης.

  Ακολούθησαν νέα καυστικά σχόλια του Λ. Χαραλαμπόπουλου που επιβεβαίωναν το εξώδικo:

 11. Ο/Η Red λέει:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/01/pen.html

  ΚΥΡΙΑΚΉ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017
  Ένα σχόλιο σχετικό με την συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ΕΡΤΟpen

  Το facebook δεν είναι ο χώρος που «ανθίζουν τα 100 λουλούδια» αλλά αγκάθια. Και εκεί συνήθως όποιος έχει την αφέλεια ναι ανακατευτεί με τα “πίτουρα”, τελικά τον τρώνε οι “κότες”…

  Το σχόλιο που ακολουθεί σκοπεύει να δείξει μερικές πλευρές από τους όρους για το πως διεξάγεται εκεί η “πολιτική πάλη”, όπου ο καθένας από τον καναπέ του με το πληκτρολόγιο στα χέρια, αισθάνεται μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα ότι έχει την ευχέρεια να προσδιορίσει τους πραγματικούς ή φανταστικούς εχθρούς του και να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά…

  Εκεί λοιπόν το facebook είχε συγκροτηθεί μια ομάδα που διαχειριζόταν μια σελίδα με την επωνυμία: «Πλεύση Ελευθερίας για την ανατροπή και την δικαιοσύνη» από “φίλους” της Πλεύση Ελευθερίας. Ο στόχος της ομάδας, όπως τον περιγράφει μια εκ των διαχειριστών της σελίδας ήταν:
  «Η ομάδα Πλεύση Ελευθερίας για την ανατροπή και την δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι επίσημο όργανο του κόμματος! Είμαστε ή ήμασταν θαυμαστές και υποστηρικτές της Ζώης Κωνσταντοπούλου που θέλαμε κι εμείς να βοηθήσουμε από την πλευρά μας όσο μπορούσαμε να δημιουργηθεί ένα κόμμα κίνημα που θα ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και θα φέρει την πολυπόθητη ελευθερία που μας έχουν στερήσει τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων!»

  και παρακάτω επισημαίνει:
  «Μπήκα στην ομάδα πριν ακόμη δημιουργηθεί η Πλεύση Ελευθερίας, αμέσως μετά τις εκλογές και την πανωλεθρία της ΛΑΕ όντας θαυμάστρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Η ομάδα ξεκίνησε με το όνομα ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΛΑΕ ΤΗ ΖΩΗ Ασχολήθηκα όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας όσο μπορούσα τη βοήθεια μου!»

  Όμως, η Ζωή δεν έγινε πρόεδρος της ΛΑΕ, και η ομάδα άλλαξε τίτλο…

  Η συντάκτης του κειμένου δεν προβληματίζεται καθόλου γι’ αυτό το ζήτημα. Όμως το να ζητάς να γίνει η Ζωή πρόεδρος της ΛΑΕ, κάποια σχέση θα πρέπει να έχεις και με την ΛΑΕ…Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, το οποίο βάζει θέμα ηγεσίας στην ΛΑΕ και όχι μόνον, δεν το παλεύεις “συλλογικά” μόνον στο …facebook, δημιουργώντας εκεί την «ομάδα» σου. Εκτός εάν το κάνεις για πλάκα.Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πιστεύει κάποιος ότι το facebook είναι το πλέον ενδεδειμγένο μέσω για να κάνεις την επανάσταση!

  Κάτω από τους ίδιους όρους ακριβώς θα μπορούσε να υπάρχει και η ομάδα – πιθανόν και από κάποια πρόσωπα που συμμετείχαν και στην άλλη – με τον τίτλο: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ» Στο facebook τουλάχιστον, απ’ ότι γνωρίζουμε δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα τέτοια ομάδα…

  Στις 2 Δεκέμβρη η συγκεκριμένη διαχειρίστρια αυτής της ομάδας, δημοσιεύει ένα (από τα πολλά που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν) κείμενο – ύμνο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου:
  Αισιόδοξα τα μηνύματα για την Πλεύση Ελευθερίας

  Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, η ίδια παρουσιάζει τα πράγματα εντελώς ανάποδα, μετά ένα μήνα:
  Το καράβι βούλιαξε!!
  http://sioualtec.blogspot.gr/2017/01/blog-post_8.html
  Μετά την τελευταία συνέντευξη της Ζωής όμως πείστηκα! Νιώθω πως δεν αξίζει πλέον να ασχοληθώ άλλο με αυτό το κόμμα «απόκομμα»

  Αποχωρώ λοιπόν από την διαχείριση και δηλώνω πως δεν θέλω να έχω καμία σχέση με την πλεύση ελευθερίας. Δηλώνω επίσης πως ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ λέξη περί εξαγοράς των παιδιών αυτών τα οποία την βοήθησαν αφιλοκερδώς μερόνυχτα όντας άνεργα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και το τονίζω αυτό! «ξαναδιαβάστε την καταγγελία του Μιχάλη Κριθαρίδη και της Βάσως Ορθογραφίας με προσοχή»

  Όσο για την λεγόμενη εξαγορά τους και κάτι αλλά περίεργα περί πρακτόρων που ακούγονται είναι εντελώς γελοία και ανυπόστατα! Όπως επίσης εντελώς γελοία είναι και η κατηγορία της προσπάθειας δωροδοκίας της Δέσποινας Κουτσούμπα σε στέλεχος της πλεύσης, βάση αυτών που διάβασα από την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια την οποία δηλώνω πως δεν γνωρίζω προσωπικά! «δεν είμαστε καν φίλοι στο φέις»

  Το μόνο που έχω να κάνω λοιπόν και να αποχωρήσω αξιοπρεπώς, είναι να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη από αυτά τα παιδιά που τους αρνήθηκα την βοήθεια μου τις τελευταίες ημέρες όντας απλός παρατηρητής στην προσπάθεια σπίλωσης που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό εναντίων τους!

  Μαζεύω λοιπόν τα τελευταία κομμάτια της αξιοπρέπειας μου και μη θέλοντας να συμμετέχω σε κάτι που πλέον δεν πιστεύω, έχω να πω ετούτο!

  Τα δύο αυτά κείμενα έχουν ενδιαφέρον για το πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)
  διαμορφώνουν συνειδήσεις και πως αντιστρέφονται οι ρόλοι του θύτη και του θύματος από την μια στιγμή στην άλλη και όχι μόνο: Σε αυτή την εικονική πραγματικότητα κάποιος μπορεί να είναι θύτης και θύμα ταυτόχρονα…

  Ακόμα πιο αποκαλυπτικό για το τι σημαίνει “πολιτική αντιπαράθεση” στο facebook, είναι το παρακάτω κείμενό της:
  Μαζί μου ασχολείστε. Ποσό (…..) Είστε;
  http://sioualtec.blogspot.gr/2017/01/blog-post_95.html

  “Ασχοληθήκαμε” με την Έλενα Χαντζή ως διαχειρίστριας της σελίδα «Πλεύση Ελευθερίας για την ανατροπή και την δικαιοσύνη» και με κάποιες από τις αντιφάσεις που διαπερνούν την παρουσία της εκεί,, γιατί θεωρούμε ότι είναι από τις πιο αθώες και ειλικρινείς περιπτώσεις των συμμετεχόντων σε αυτή την ομάδα…

 12. Ο/Η Σώπα καλέ λέει:

  Η Κωνσταντοπούλου για τον Φλαμπουράρη: Με εμφάνιζε ως ψυχοπαθή
  6:40

  • Ο/Η Po λέει:

   με αρέζει το ύφος του Αυτιά!

   • Ο/Η Βάβω Λαφαζανιώ λέει:

    Μοι ενθυμίζει ο Αφτιάς μιαν καλήν γιαγιούλα γειτόνισσαν την κυρα Λέγκω από την Σμύρνην πρόσφυξ του 22 η δε Ζωίτσα τον επιστάτην του Δημοτικού, ψηλόν άνδραν δίπλον στο σπίτιον μας στην Κεσαριανήν το 1950.

 13. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_57.html

  Μια προσωπική εμπειρία για το πολιτικό μόρφωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αθλιότητες, και πολιτικές αλητείες στην «Πλεύση Ελευθερίας»
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 | 3:10 μ.μ.

  Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε φίλη αναγνώστρια του μπλογκ μας, με την παρότρυνση να το δημοσιεύσουμε. Πρόκειται για ένα άρθρο που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Βασίλης Αυγερινός, στο οποίο εξιστορεί τις εμπειρίες που είχε στο διάστημα κατά το οποίο είχε εμπλοκή στο πολιτικό μόρφωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. (Εξυπακούεται ότι αν υπάρξει απάντηση θα την παραθέσουμε)

  Πριν από έναν χρόνο περίπου, καμιά δεκαριά νοματαίοι, κληθήκαμε από την κ. Κωνσταντοπουλου, την επικεφαλής της μετέπειτα «Πλεύσης Ελευθερίας», να συναντηθούμε στο γραφείο της στα Εξάρχεια. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε μεταξύ μας πολιτικά, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της σύστασης ενός κόμματος – κινήματος, που ενδιέφερε την ίδια αλλά και όσους κάλεσε για να συζητήσουν μαζί της. Μέχρι εδώ καλά.
  Βρισκόμασταν λοιπόν περίπου μια φορά την εβδομάδα και συζητούσαμε γύρω από το πολιτικό και το ιδεολογικό αποτύπωμα αυτού του νέου εγχειρήματος, πάντα προσανατολισμένοι ότι το εν λόγω πολιτικό εγχείρημα θα αφορά στον χώρο της Αριστεράς.

  Χωριστήκαμε σε ομάδες εργασίας με σκοπό την διατύπωση ενός προσχέδιου μιας ιδρυτικής πολιτικής διακήρυξης και ενός πολιτικού προγράμματος που θα εμπεριείχε τέσσερις πέντε βασικούς πολιτικούς άξονες, μέσω των οποίων θα αποσαφηνίζονταν οι προθέσεις και οι πολιτικές επιδιώξεις του νέου… είτε κόμματος, είτε κινήματος, καθότι ακόμα δεν είχε αποσαφηνιστεί ποιος θα ήταν ο οργανωτικός χαρακτήρας του εγχειρήματος.

  Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν σε όλη αυτήν την διερευνητική προσπάθεια, ήταν και ο Σπύρος Σούρλας, ο οποίος προσήλθε του εγχειρήματος, ενδεδυμένος το βαρύ πολιτικό φορτίο του μπαρουτοκαπνισμένου αγωνιστή του διαδικτύου και του οποίου το πολιτικό μότο, το απαύγασμα της πολύχρονης εμπειρίας του στο κομμουνιστικό κίνημα ήταν, πώς … βαρέθηκε πια τα κομμουνιστικά και τα σοσιαλιστικά και τα αριστεριλίκια και πως πεποίθηση του είναι πως τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην προάσπιση της αστικής Δημοκρατίας. Η προάσπιση των αστικών δημοκρατικών θεσμών, αποτελεί επαναστατική ρήξη με το σύστημα.

  Ομολογώ ότι στην αρχή δεν το πίστεψα. Νόμιζα ότι αστειευόταν. Δεν ήταν όμως καθόλου έτσι.
  …και επανέρχομαι στα προηγούμενα.

  Κι εκεί λοιπόν που συζητάμε για τα ιδρυτικά κείμενα και για το ποιες πολιτικές, ήδη τα έχουμε ετοιμάσει και τα έχουμε παραδώσει για να προκύψει το τελικό πάντρεμα, οι κατάλληλες διατυπώσεις και τα ρέστα, μας έρχεται έτοιμο το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης από την κ. Κωνσταντοπουλου, χωρίς να έχει πάρει υπ’ όψιν της τίποτα από όσα εμείς τόσο καιρό ετοιμάζαμε. Είναι το κείμενο που όλοι γνωρίζετε, ως το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της «Πλεύσης Ελευθερίας». Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του κειμένου, ήταν η διαχωριστική γραμμή της πολιτικής και της ιδεολογικής θέσης του κόμματος της κ. Κωνσταντοπουλου απέναντι στην Αριστερά. Και με ποια δικαιολογία παρακαλώ; Επειδή όπως είπε η ίδια …η Αριστερά είναι πλέον μια πολιτική έννοια φθαρμένη και θολή, ξεφτισμένη και κατασυκοφαντημένη και πώς επειδή η Αριστερά δεν λέει τίποτα σε πολύ κόσμο, καλό είναι να αποφύγουμε να ταυτιστούμε μαζί της. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στην δημοκρατία και την αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών της.

  Δηλαδή μας είπε αυτό που ισχυριζόταν ο Σούρλας κι εμείς νομίζαμε ότι μας κάνει πλάκα, ενώ στην πραγματικότητα μας προετοίμαζε ο Σούρλας για αυτά που θα έρχονταν. Μας έκανε δηλαδή ιδεολογική ζύμωση.

  Κάποιοι από τους παρόντες στην πρώτη παρουσίαση του κειμένου, ενθουσιάστηκαν από την απουσία της αναφοράς στην Αριστερά και συμφώνησαν στην κεντρική επιχειρηματολογία… γιατί όχι Αριστερά. Δεν μπόρεσαν όμως να απαντήσουν στο επόμενο εύλογο ερώτημα. Δηλαδή… η αστική Δημοκρατία δεν είναι κατασυκοφαντημένη έννοια; Στο όνομα της Δημοκρατίας δεν έχουν γίνει τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος των Λαών όλου του κόσμου αλλά και του Ελληνικού λαού; Και εν κατακλείδι αν κάποιοι λασπώνουν και συκοφαντούν την ίδια την Αριστερά, εμείς δεν έχουμε καθήκον να την προασπίσουμε και να την αποκαθάρουμε από τις βρομιές που της αποδίδουν; Δηλαδή όταν βρομίσει το σπίτι μας, τι κάνουμε, το εγκαταλείπουμε ή το καθαρίζουμε;

  Απάντηση δεν πήραμε σε αυτά τα εύλογα ερωτήματα.

  Σε αυτό το σημείο, κάποιοι των παρευρισκομένων μεταξύ αυτών κι εγώ, δηλώνουμε πως δεν μας βρίσκει σύμφωνους το συγκεκριμένο κείμενο, το βρίσκουμε μακράν… ως πολιτικά ασαφές, άνευρο έως και ιδεολογικά παράλυτο και πολύ πιο πίσω από αυτό που ετοιμάζαμε. Κι εδώ δηλώνουμε πως δεν θα συνεχίσουμε άλλο σε αυτήν την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά εμείς αποχωρούμε.

  Όλα αυτά χωρίς εντάσεις και πολεμικές αντιμαχίες, μέχρι την στιγμή της αποχώρησης μας, γιατί μετά ποιος είδε τον Θεό της απύθμενης συκοφαντίας και δεν τον φοβήθηκε. Ο Σπύρος Σούρλας, δεν ξέρω αν ήταν σε συνεννόηση με άλλους, πολύ περισσότερο δεν πιστεύω ότι ήταν σε συνεννόηση με την κ. Κωνσταντοπουλου, ξεκινάει μια σχεδιασμένη δολοφονία χαρακτήρων, με σκοπό να εκμηδενίσει την πιθανότητα κάποιοι εξ ημών που αποχωρήσαμε, να στραφούμε πολιτικά εναντίον της «Πλεύσης Ελευθερίας» ή ακόμα και αν στραφούμε εναντίον της ασκώντας κριτική, να μην μας αναγνωρίζει ούτε η μάνα μας από την λάσπη που θα μας σκέπαζε, να μην μας έχει απομείνει ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, μέσα από τόσους τόνους λάσπης που θα είχε εκτοξευθεί εναντίον μας.

  Και για τι φαντάζεστε ότι μας κατηγόρησε τούτος ο άθλιος; Ότι πήγαμε να βγάλουμε λεφτά από το κόμμα της Κωνσταντοπούλου.

  Ωραία λοιπόν, πήγαμε να βγάλουμε λεφτά από το κόμμα της Κωνσταντοπούλου. Και πως θα τα βγάζαμε, παραιτούμενοι; Είναι δυνατό να επιχειρείς να βγάλεις λεφτά και ταυτόχρονα να αποχωρείς διαφωνώντας; Πώς βγάζει κάποιος λεφτά όντας φευγάτος από το κόμμα της «Πλεύσης»;… γιατί σύμφωνα με την απλή συκοφαντική λογική του Σούρλα, αυτοί που αποχωρούν διαφωνώντας, είναι οι φαύλοι που βγάζουν λεφτά μέσα από την διαφωνία τους, ενώ αυτοί που μένουν, είναι οι ανυπόκριτα ανιδιοτελείς μαχητές της Πλεύσης, εν προκειμένω. Το ότι ενδεχομένως να ισχύει το ακριβώς αντίθετο και ότι αυτό να αποτελεί και την συντριπτικά μεγαλύτερη πιθανότητα, δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό.

  Δεν έχει σημασία λοιπόν για τον Σούρλα, αν αυτά που επικαλείται δεν έχουν καμιά λογική βάση. Σημασία για τον Σούρλα έχει αυτή καθ’ εαυτή η εκτοξευόμενη συκοφαντία, ο φόβος που προκαλείται από το παραλυτικό της δηλητήριο, η σιωπή του θύματος και η αποχώρηση του από το προσκήνιο με το κεφάλι κατεβασμένο και με τον τρόμο της λεηλασίας που έχει το αναπόδεικτο ψεύδος. Είναι σαν την χρυσαυγήτικη Παγκαλική ρήση που έλεγε … ότι το Κ.Κ.Ε. πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει μετοχές του Γερμανού, όχι εγώ που επικαλούμαι τα δημοσιεύματα.

  Εννοείται πως η αντιπαράθεση μαζί του δεν ήταν σε πολιτική βάση, εξ άλλου αρνείται να συζητήσει πολιτικά όπου αντιλαμβάνεται ότι δεν τον παίρνει. Δεν μας κατηγόρησε για παράδειγμα… ότι δεν καταλαβαίνουμε την σημασία που έχει να διαχωρίσουμε την θέση μας από την Αριστερά για να προασπίσουμε την αστική δημοκρατία και τα ρέστα. Μας κατηγόρησε και μας συκοφάντησε ότι πήγαμε να βγάλουμε λεφτά από την Πλεύση και ότι… μας πήρανε χαμπάρι και μας έδιωξαν.

  Ουδέν ψευδεστερον. Μιλάμε για τέτοιες αθλιότητες, για τέτοιες αλητείες. Οτι χειρότερο δηλαδή μπορείς να πεις σε βάρος ανθρώπων, που ακριβώς για αυτό αρνήθηκαν να συνεχίσουν. Αρνήθηκαν να ανταλλάξουν αυτό που πιστεύουν με κομματικά οφίκια και ενδεχομένως εξουσιαστικές μανούβρες, για τις οποίες κυρίως διακρίνεται ο ίδιος ο Σούρλας.

  Και επειδή μπορεί να ισχυριστεί ο εν λόγω κύριος ότι… εγώ δεν είμαι «Πλεύση», απόδειξη ότι δεν έχω υπογράψει την ιδρυτική της διακήρυξη, να του θυμίσω ότι αυτό αποτέλεσε ζήτημα που είχε συζητηθεί και είχε ζητήσει ο ίδιος να μην το κάνει ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται την Πλεύση ως… ανεξάρτητος και κομματικά ανέντακτος. Να ψαρεύει δηλαδή στα θολά νερά της ανέντακτης και της ακομμάτιστης πολιτικής αντικειμενικότητας.

  Είχε δε συστήσει και νομίζω πως την διατηρεί ακόμα, καθότι αποτελεί προσωπικό περιουσιακό εργαλείο ισχύος, ανταλλάξιμο κατά περίσταση, μια αγελαία ομάδα φανατικών ανθρωποφάγων τζιχαντιστών του διαδικτύου, που κατόπιν υποδείξεως του, όποιος πέσει στο πληκτρολόγιο τους, τον ξεσκίζουν σαν λυσσασμένες ύαινες. Είναι η εργαλειοποίηση των ανθρώπων, της ιδεολογίας και των μέσων προς την επίτευξη των σκοπών. Δεν υπάρχουν άνθρωποι, προσωπικότητες και αγαθές ιδεολογικές επιδιώξεις. Υπάρχει μόνον η εργαλειοποίηση της Αριστεράς και της ιδεολογίας της και η μετάβαση στην «απέναντι», όχθη της συστημικής ισχύος, πάντα στο όνομα της Αριστεράς και με βάρκα το ίδιο της το σώμα. Ότι ακριβώς έκανε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Κύρκος και όλος ο μεταμφιεσμένος συστημικός εσμος.

  Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την απόδειξη της ήττας μας, της ήττας της Αριστεράς, επειδή οι ίδιοι συγκροτούν την Χρυσαυγίτικη εκδοχή της.

  Σημείωση*
  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»’
  Εννοείται πως η επιχείρηση κατατρομοκράτησης όσων «γνωρίζουν», θα πέσει στο κενό. Οι προσωπικές πολιτικές στρατηγικές και οι σχεδιασμοί του Σούρλα, δεν αφορούν στην Αριστερά και με τίποτα δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στο απυρόβλητο. Χειραγωγεί και διασπείρει τον φόβο στους γύρω του εργαλειοποιώντας την ιδεολογία της Αριστεράς, τις αξίες της, τις αρχές της, τους αγώνες της και τους ανθρώπους της.

  Το δε κλωθογύρισμα τελευταία του ίδιου, στις παρυφές του Κ.Κ.Ε., η δημοσίευση αρθρογραφίας από τον 902 και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ως απόδειξη της νέας ευρύτητας πνεύματος που τον διακατέχει, δεν αποτελεί πάρα στάχτη στα μάτια και ένα βολικό άλλοθι της δήθεν ιδεολογικής του «μεταμέλειας». Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Πρόκειται για μεταφορά της λάσπης από την φωλιά του σε άλλα σπίτια και σε άλλους ανθρώπους, με σκοπό να κρυφτεί και να γουρουνιάσει, ώστε να αποκρυβεί ο στρατηγικός καιροσκοπισμός του και η ιδεολογική του ένδεια.

  Βασίλης Αυγερινός

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Η κορυφαία θεσμική αταξία όμως ήταν ο ισχυρισμός της τ. Προέδρου της Βουλής ότι δεν έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι ψηφοφορίες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ. Η δημοκρατία όφειλε λοιπόν να απολογηθεί στους επίδοξους βιαστές της! Το κοινοβούλιο όφειλε να τους ζητήσει συγγνώμη γιατί η ανεξάρτητη δικαιοσύνη τους προφυλάκισε!»

  https://antiphono.wordpress.com/2017/09/25/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

  Χρυσή Αυγή: απόντες και φοβισμένοι

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 25, 2017 ~ ANTIPHONO

  Τον Σεπτέμβριο του 2013 η ΕΛΑΣ συνέλαβε δεκάδες στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής. Έπειτα από μια μακρά ανακριτική διαδικασία, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με αμετάκλητο βούλευμά του την παραπομπή 69 προσώπων, μεταξύ αυτών σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως αναδείχθηκε στις εκλογές του 2012, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στις 1109 σελίδες του βουλεύματος περιγράφονται όλα τα αδικήματα που φέρεται να διαπράχτηκαν από το 2008. Στις 20 Απριλίου 2015 άρχισε μια από τις σημαντικότερες δίκες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και η μεγαλύτερη ίσως δίκη ναζιστών στην Ευρώπη μετά τον Πόλεμο.

  Προηγήθηκε μακρά περίοδος θεσμικής αδράνειας και αμεριμνησίας. Πολιτική τάξη, δικαιοσύνη και διωκτικές αρχές αντιμετώπιζαν ως μεμονωμένα περιστατικά ένα μοτίβο δολοφονικής βίας. Ειδικά εντός της ΕΛΑΣ αναπτύχθηκαν και έχουν μείνει ως σήμερα αδιερεύνητοι και ατιμώρητοι πυρήνες με ισχυρές ενδείξεις συνεργασίας με τη ΧΑ. Δεν μιλάμε μόνο για νεοναζιστικά σταγονίδια στην αστυνομία αλλά και για αστυνομικές ομάδες εντός της ΧΑ.

  Επιτακτική λοιπόν η ανάγκη για θεσμικό αναστοχασμό και αυτοκριτική: πρόσωπα του περιθωρίου αφέθηκαν να γίνουν βουλευτές∙ μια παραστρατιωτικού τύπου οργάνωση βρήκε χρόνο και χώρο να φορέσει κοινοβουλευτικό μανδύα∙ ακόμα και σήμερα, μέλη του πολιτικού προσωπικού αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Αυγή όχι ως οργάνωση ελεγχόμενη για βαρύτατα κακουργήματα αλλά ως άλλο ένα πολιτικό κόμμα. «Αυθεντικό κίνημα που κάνει ακτιβισμό» την είχε χαρακτηρίσει «κεντροαριστερός» πρώην υπουργός. Η κορυφαία θεσμική αταξία όμως ήταν ο ισχυρισμός της τ. Προέδρου της Βουλής ότι δεν έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι ψηφοφορίες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ. Η δημοκρατία όφειλε λοιπόν να απολογηθεί στους επίδοξους βιαστές της! Το κοινοβούλιο όφειλε να τους ζητήσει συγγνώμη γιατί η ανεξάρτητη δικαιοσύνη τους προφυλάκισε!

  Σήμερα, τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, η δικαστική διαδικασία προχωράει. Με αργοπορία και προβλήματα, αλλά προχωράει. Στο δικαστήριο έχουν καταθέσει δεκάδες μάρτυρες, έχουν παρουσιαστεί συντριπτικά στοιχεία. Το πλούσιο
  αποδεικτικό υλικό αναμένεται να ενισχυθεί πολύ με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και με την παρουσίαση των αναγνωστέων της δικογραφίας. Το κυριότερο δε ερώτημα, αυτό που αφορά στον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, απαντιέται καθημερινά. Απαντιέται με όσα προκύπτουν για τη δομή, την ιεραρχία, το modus operandi, το μοτίβο της βίας, τον ναζιστικό χαρακτήρα, την ανοιχτή επιβουλή κατά του πολιτεύματος, τις απειλές, τους εκβιασμούς, τα τάγματα εφόδου, την εκπαίδευση στα όπλα. Όποιος έχει ανοιχτά τα αυτιά του, γνωρίζει ήδη την απάντηση.

  Η δίκη δικαιώνει όσους εγκαίρως ζητούσαμε την ποινική αντιμετώπιση της ΧΑ. Μας δικαιώνει διότι παράγει αποτελέσματα από την πρώτη μέρα. Παράγει αποτελέσματα στο δημόσιο χώρο: ανέκοψε τη βίαιη δράση της. Παράγει πολιτικά αποτελέσματα: ο κοινοβουλευτικός μανδύας όλο και πιο δύσκολα σκεπάζει το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Παράγει αποτελέσματα και στο εσωτερικό της: η δίκη φοβίζει την ηγεσία της ΧΑ. Εκείνοι που κομπορρημονούσαν και ζητούσαν κάμερες για να καταπέσει η «σκευωρία», κρύβονται πίσω από τη μη μαγνητοσκόπηση της δίκης. Δεν εμφανίζονται στο δικαστήριο. Μια ευνουχισμένη οργάνωση, μια θρασύδειλη ηγεσία. Εκείνοι που καλούσαν τα μέλη τους να υπακούν άκριτα τις διαταγές τους, σήμερα αδειάζουν τους συγκατηγορούμενούς τους παριστάνοντας τους ανίδεους. Εκείνοι που ακόνιζαν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια και υπόσχονταν να διαλύσουν το κοινοβούλιο σήμερα είναι φοβισμένοι και άφαντοι από τη δικαστική διαδικασία. Το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν είναι παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα.

  Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να συνεχίσουμε. Συντεταγμένα και ομαλά. Με πλήρη σεβασμό στις δικαστικές εγγυήσεις και στα δικαιώματα των κατηγορουμένων αλλά και με σεβασμό και τιμή στα θύματα. Μακριά από τις τεχνητές εντάσεις που ενδέχεται να προκληθούν όσο πλησιάζουμε στην ώρα της ετυμηγορίας. Διεκδικώντας με κάθε τρόπο την απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος. Η αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης αποτελεί οδοδείχτη σε αυτή την κατεύθυνση και είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματά της. Τα άδεια γραφεία, οι τοπικές οργανώσεις που κλείνουν, οι εξαφανισμένοι και φοβισμένοι πάλαι ποτέ κυρίαρχοι του πεζοδρομίου αποτελούν αμάχητα τεκμήρια πως το τέρας μπορεί να νικηθεί με τα όπλα της δημοκρατίας.

  Δεν αρκεί όμως η θεσμική αντίδραση, ποτέ δεν θα αρκεί. Χρειάζεται και ισχυρή κοινωνική και πολιτική πίεση, χρειάζονται αντανακλαστικά απομόνωσης των νεοναζί. Χρειάζονται αποφάσεις τοπικών αρχών που θα τους κηρύσσουν ανεπιθύμητους, μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στις γιορτές του μίσους και της βίας.

  Χρειάζεται και διαρκής ενημέρωση του κοινού. Πολύτιμη στην κατεύθυνση αυτή η συμβολή του Παρατηρητηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής-Golden Dawn Watch που παρακολουθεί και καταγράφει καθημερινά όσα συμβαίνουν μέσα στο δικαστήριο.

  Δημοσιεύτηκε στη Νέα Σελίδα, 24/9/17

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.