H περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

[Ανανδρία και υποκρισία]

periptosi-kouneva2jan17

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Γράφτηκαν πολλά πικρόχολα σε βάρος της Κούνεβα. Η υπόθεση είναι γνωστή και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, όσο σεβαστός κι αν είναι. Καλά έκαναν και την έλεγξαν, καλά έκαναν που ρώτησαν. Κρίνεται όμως το ύφος των ερωτήσεων, των σχολίων και οι σιωπές των ερωτώντων για πολύ πιο τρανταχτές υποθέσεις, όπως αυτή της οικονομικής επιφάνειας του αρχηγικού ζεύγους Μιχαλολιάκου.

Προσωπικά δεν πιστεύω στους ήρωες, ούτε στους υπερανθρώπους από ατσάλι που κατασκευάζει ακόμη η κομμουνιστική μυθολογία. Υπάρχουν γενναίοι άνθρωποι, κομμουνιστές, που σε πολύ δύσκολες στιγμές έδειξαν μεγαλείο και ηρωισμό, υπάρχουν καλοί άνθρωποι, έντιμοι άνθρωποι, ενάρετοι άνθρωποι, δεν υπάρχουν άγιοι. Η Κούνεβα υπέστη μια φρικιαστική δοκιμασία, που δεν θα την ευχόμουν σε κανέναν, ούτε σε άνθρωπο ούτε σε ζώο. Είναι γυναίκα, μετανάστρια, μητέρα ενός μοναχογιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια, μόνη (αν το έχω καταλάβει καλά). Παρεμπιπτόντως έχει σπουδάσει και ιστορικός-αρχαιολόγος, το λέω διότι σε κάποιο, συμπαθές σε πολλά, φιλελεύθερο f.b. διάβασα σχόλια από smart εγωιστές (εγωίστριες κυρίως), πως είναι και αγράμματη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ (ενώ οι Ψωμιάδηδες, οι Γιακουμάτοι, οι Νικολόπουλοι, οι Καμμένοι ακόμη και ο ίδιος ο αρχηγός Μεϊμαράκης με τις χυδαιολογίες του, είναι εστέτ).

Αναγνωρίζω στην Κούνεβα το δικαίωμα να έχει τεράστια ανασφάλεια, ψυχολογικά προβλήματα και αγωνία για το μέλλον. Είναι παραπάνω από φανερό πως τα χρήματά της δεν προέρχονται από λαθρεμόριο ναρκωτικών, που η αδέκαστη Δικαιοσυνη δεν μπόρεσε να το επισημάνει, ούτε από τα αφορολόγητα παγκάρια και περίεργες πωλήσεις ιερών οικοπέδων (που όλο και ερευνά η Δικαιοσύνη και άκρη δεν λέει να βγάλει) μητροπολιτών με τεράστιες καταθέσεις ή βίλες με πισίνες, δικές τους ή των φτωχών, μέχρι προχτές, συγγενών τους. Τα χρήματα που έχει δικαιολογούνται απόλυτα από τους εράνους που έγιναν, από την αποζημίωση που πήρε και από την αδικαιολόγητα παχυλή ευρωβουλευτική αποζημίωση (ιδού ένα σκάνδαλο που αφορά όλα τα κόμματα). Από εκεί και πέρα, οι μετανάστες, οι ΑΜΕΑ, οι άστεγοι, οι άνεργοι μπορούν να την κρίνουν, οι υπόλοιποι ας το κάνουν με φειδώ και ευπρέπεια και αφού πρώτα ρωτήσουν τι απέγινε με τις τρανταχτές υποθέσεις των 10 μητροπολιτών που έπιασε το ΣΔΟΕ, πότε θα γίνει η δίκη της ιερής Σιβιτανιδείου, ποιος ήταν πίσω από το Noor-1, γιατί σταμάτησε απότομα η συζήτηση για την Attica bank, τι απέγινε με τις δικαστικές έρευνες για τα ιερά οικόπεδα της Βουλιαγμένης, πότε θα γίνει η δίκη της ιερής «Αλληλεγγύης», πως φτάσαμε να αθωώνεται ο Εφραίμ και συνολικά γιατί αμνηστεύεται η λίστα Λαγκάρντ, γιατί κουκουλώνονται όλοι οι προηγούμενοι σκανδαλοποιοί από τον Τσουκάτο μέχρι τον Παπαγεωργόπουλο, μήπως για να κουκουλωθούν αύριο από τους άλλους και τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ;

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την Κούνεβα, η οποία μπορεί να ελεγχθεί για τη σιωπή της στις σκανδαλώδεις πολιτικές-προς το παρόν-υποθέσεις που αφορούν το κόμμα της, πολλές από τις οποίες θα μπορούσε να εξελιχθούν και σε ποινικές. Υποθέτω ότι είναι μια εξουθενωμένη γυναίκα, πως αισθάνεται συναισθηματικά υποχρεωμένη και δεν μπορεί να μιλήσει ή πως καλύπτεται πίσω από την ευρωπαϊκή διάσταση του αξιώματός της. Εδώ ολόκληροι Χρυσόγονοι, Κούλογλου και Παπαδημούληδες, κάνουν απλό κλεφτοπόλεμο, ο τρίτος εντελώς προσχηματικά, ο πρώτος πιο έντονα….

Το έχουμε ξαναπεί. Ο Τσίπρας είναι η Κίρκη που γουρουνοποιεί τους ανθρώπους. Κανείς, απολύτως κανείς, που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βγει ηθικά ή πολιτικά καθαρός από αυτήν του την ανάμιξη. Η Κούνεβα είναι η τελευταία την οποία θα έλεγχα.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to H περίπτωση της Κωνσταντίνας Κούνεβα

 1. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341314294-44341314294

  Η Κούνεβα ως εργαλείο
  Το θέμα είναι να λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι νεοφιλελέδες , δηλαδή ανάλγητοι, άκαρδοι και φίλαυτοι. Επομένως η Κούνεβα γίνεται ένα πολύτιμο προπαγανδαστικό εργαλείο, όπως είχαν γίνει τόσοι άλλοι στο παρελθόν
  Ανδρέας Πετρουλάκης
  Κανείς νουνεχής άνθρωπος δεν πιστεύει ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν θα προτιμούσε την προηγούμενη ζωή της από όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η φρικτή εμπειρία που έζησε και βιώνει δεν αντιρροπείται από κανένα τραπεζικό λογαριασμό.
  Η κ. Κούνεβα είναι ένα τραγικό πρόσωπο. Αλλά δεν είναι ιερό. Στη δημοκρατία μας δεν έχουμε πρόσωπα ταμπού, μπορούμε να μιλούμε για όλους και να κρινόμαστε από την ακρίβεια των λέξεων μας. H ενημέρωση οφείλει να δημοσιεύει όλες τις ειδήσεις και να αναδεικνύει χωρίς φόβο τις πτυχές τους. Το να αναφέρει κάποιος ότι έχει πολλά χρήματα στις τράπεζες η Κωνσταντίνα Κούνεβα από δωρεές είναι είδηση, και μάλιστα θετική είδηση για την κοινωνία μας. Το να ειρωνεύεται κάποιος τη φτωχή καθαρίστρια που πλούτισε από τη δυστυχία της είναι αθλιότητα. Το να εξισώνει ένας τρίτος τις δύο προηγούμενες προτάσεις είναι ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα. Διότι για αυτόν η Κούνεβα δεν είναι ούτε τραγικό ούτε ιερό πρόσωπο, είναι εργαλείο.
  Η Κούνεβα, όπως και ο Ρωμανός πριν λίγα χρόνια, όπως και τα τρία παιδιά που είχαν πνιγεί από το μαγκάλι, όπως ο συνταξιούχος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, όπως πάρα πολλοί άλλοι, είναι εργαλεία της ίδιας αριστερής εργαλειοθήκης. Εργαλεία ηθικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.
  Η θέση αρχής είναι ότι όλα αυτά τα τραγικά πρόσωπα είναι ιερά και πέραν πάσης προβολής στα ανθρώπινα μέτρα -όποιος προσπαθήσει να ανιχνεύσει ανθρώπινες πτυχές στην ιερότητα είναι φυσικά ιερόσυλος. Η σκιά του θανάτου ή της δυστυχίας των προσώπων αυτών είναι βαριά και σοκάρει- οι κάτοχοι της εργαλειοθήκης εύκολα βρίσκουν έδαφος στην εκμετάλλευσή τους, ως μονοπωλητές της ευαισθησίας και του πόνου. Είναι όπως ο φονταμενταλιστικός φανατισμός που έχουν οι ισλαμιστές με την αναπαράσταση του Προφήτη σε ανθρώπινη μορφή. Με μόνη διαφορά ότι οι ισλαμιστές προσβάλλονται πραγματικά ενώ τα αριστερά παλικάρια απλώς βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους.
  Γιατί είναι ένα θέμα να λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι νεοφιλελέδες , δηλαδή ανάλγητοι, άκαρδοι και φίλαυτοι και άλλο να το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία. Ειδικά τώρα που τα επιχειρήματα στο χώρο της πολιτικής έχουν εξαντληθεί και το μόνο που έχει μείνει είναι κάτι υπόλοιπα στο οπλοστάσιο του λυρικού μελό συναισθηματισμού. Επομένως η Κούνεβα γίνεται ένα πολύτιμο προπαγανδαστικό εργαλείο, όπως είχαν γίνει τόσοι άλλοι στο παρελθόν. Μπορεί να είπες για αυτήν πράγματα που θα συμφωνούσε και η ίδια, και λοιπόν;- δεν είναι η αλήθεια το θέμα μας. Μίλησες για την Κούνεβα, άρα αδιαφορείς για το δράμα της, άρα εξευτελίζεις τη δυστυχία της, άρα είσαι ανίερος. Ανήκεις εκεί που εμείς θέλουμε να ανήκεις, στους απέναντι ανάλγητους- οι ευαίσθητοι, οι αλληλέγγυοι, οι ηθικά υπερέχοντες και οι ψυχικά πλεονασματικοί βρίσκονται μόνο στην από δω πλευρά. Παιδιά, ξεκινήστε τη δουλειά γιατί δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να πουλήσουμε.
  Όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, έχουμε και εδώ μία ιεραρχία, χαμηλά τους μικρομαστόρους που ξεκινούν τη δουλειά και κάνουν τα πρώτα εύκολα βήματα στη αλυσίδα παραγωγής, στην κορυφή ο αρχιμάστορας που αναλαμβάνει το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο μηχανισμός προπαγάνδας είναι απλός. Οι πραγματικές λέξεις που γράφτηκαν εξαφανίζονται γιατί ανήκαν στο αυτονόητο. Θα ακούσεις ότι είπες πράγματα που είπαν άλλοι, θα ακούσεις ότι είπες πράγματα που φαντάστηκαν άλλοι, κυρίως θα ακούσεις επιφωνήματα αποτροπιασμού και επιρρήματα φρίκης σε ένα τρομώδες λυρικό παραλήρημα , το σύνηθες που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα για να εξοντώνει αντιπάλους.
  Και όλο αυτό θα μπει στον πολλαπλασιαστή για να φτάσει στους αποδέκτες αποκομμένο από την πραγματική αφορμή. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η Athens Voice. Τις προηγούμενες άλλοι, θα υπάρξουν και επόμενοι. Το μόνο ευχάριστο, ότι οι χαμηλόβαθμοι εργάτες του μηχανουργείου έχουν αρχίσει να αποψιλώνονται.

 2. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2016/12/28/%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-200/

  Πόθεν έσχες Μιχαλολιάκου: Εισοδήματα 200.000€ ετησίως, ακίνητα 440.000€, καταθέσεις 237.000€ – Φτερά έκαναν 400.000€ μέσα σε δύο χρόνια!
  jailgoldendawn / 5 days ago

  Πόθεν έσχες Μιχαλολιάκου: Όποιος έχει αξία, πάει μπροστά.
  Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014.
  Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει να είναι ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς, αξιοποιώντας το τέχνασμα της διπλής βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνει μαζί με τη σύζυγό του Ζαρούλια.

  Για το έτος 2013, ο Μιχαλολιάκος έχει οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 244.609,89 ευρώ, δέκα ακίνητα αξίας 441.457,04 ευρώ και καταθέσεις 218.850,53 ευρώ.
  Για το έτος 2014, ο Μιχαλολιάκος έχει οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 200.253,32 ευρώ, δέκα ακίνητα αξίας 441.457,04 ευρώ και καταθέσεις 237.118,92 ευρώ.
  Είναι εντυπωσιακό ότι σε χρονικό διάστημα δύο ετών και με εισοδήματα ύψους 445.000 ευρώ περίπου, η οικογένεια Μιχαλολιάκου φαίνεται να αποταμιεύει μόνο 50.000 ευρώ, έχουν δηλαδή κάνει φτερά περίπου 400.000 ευρώ!
  Από το γεγονός αυτό, μπορεί κανείς να συνάγει δύο εκδοχές:
  α. είτε η οικογένεια Μιχαλολιάκου ξοδεύει πάνω από 16 χιλιάδες ευρώ τον μήνα (!) για τα έξοδά της.
  β. είτε τα χρήματα αυτά δεν είναι κατατεθειμένα στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς.
  Διαβάστε ακόμα:
  • Πακτωλός χρημάτων στους λογαριασμούς Μιχαλολιάκου – Η Ζαρούλια διαψεύδει τις εξηγήσεις της Χρυσής Αυγής.
  • 8.364 ευρώ τον μήνα ο μισθός του οικονομικού διευθυντή της ΧΑ Βλαχόπουλου.
  • Οι πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
  • Οι κυπριακές off-shore της Χρυσής Αυγής.
  • Οι offshore και η Χρυσή Αυγή.
  • Ερώτηση Κασιδιάρη για off-shore: Για δες ποιος… ρωτάει.
  • Χρυσή Αυγή υμνεί εφοπλιστές: “Μα για την πατρίδα μας ρε γαμώτο!”.

 3. Ο/Η doulosofos λέει:

  Ανανδρία και υποκρισία το ότι σχολιάζεται αρνητικά το γεγονός ότι τα φραγκάκια της τα έχει εκτός Ελλάδας; Ή μήπως απαλλάσσεται της κριτικής διότι δεν είναι μόνο αυτή;
  Ανανδρία και υποκρισία το ότι σχολιάζεται αρνητικά το γεγονός, ότι η εγκληματική επίθεση που δέχθηκε ήταν η αφορμή το πολιτικό σύστημα να την χρυσώσει και να την προβάλει;
  Το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε την Κούνεβα και η Κούνεβα το πολιτικό σύστημα. Το κέρδος ήταν αμοιβαίο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αφού σας ευχαριστήσω για τις κατά καιρούς ευαρέσκειές σας για άρθρα του μπλογκ μας, να σας απαντήσω, αν και νομίζω ότι σας έχει απαντήσει ήδη εν μέρει το ποστ:

   1.@Ανανδρία και υποκρισία το ότι σχολιάζεται αρνητικά……;
   Έχω γράψει: «Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, όσο σεβαστός κι αν είναι. Καλά έκαναν και την έλεγξαν, καλά έκαναν που ρώτησαν. Κρίνεται όμως το ύφος των ερωτήσεων, των σχολίων και οι σιωπές των ερωτώντων…».
   Aς πούμε για παράδειγμα, το παρακάτω το βρίσκω το λιγότερο κακόγουστο και άνισο

   όταν δεν έχουν π.χ. γράψει λέξη γι’αυτό (που προφανώς ελέγχεται και ποινικά αυτή η υπόθεση) και δεν το κάνουν τυχαία, έχουν επιλέξει τη σιωπή για τις ιερές ληστείες:
   http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

   κι ας έχει και λίγο Βίτσα-ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση:
   http://www.ierakatixisis.com/2015/07/blog-post_47.html

   2. @ «…τα φραγκάκια της τα έχει εκτός Ελλάδας;».
   Όλοι σχεδόν οι ευρωβουλευτές, εκεί τα έχουν. Προσωπικά θα νομοθετούσα αυτοί που πληρώνονται είτε στο εθνικό είτε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να εκπροσωπούν χρεοκοπημένους πολίτες και χρεοκοπημένη χώρα να φέρνουν τα λεφτά τους εδώ, εκτός από ένα ποσό ίσο με ένα μισθό κατατεθειμένο έξω από τους ευρωβουλευτές.
   Θα πρόσθετα πως οι υπουργοί οφείλουν να φέρουν τα λεφτά τους εδώ, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να μας στερήσει από τις υπηρεσίες του αγανακτισμένου και επαναστατικού ζεύγους Παπαδημητρίου. Δεν θα ξεκινούσα πάντως να κρίνω το ζήτημα από την Κούνεβα ούτε θα πιάσω στο στόμα μου την Κούνεβα γιαυτό, υπάρχουν απείρως πιο προκλητικές περιπτώσεις, εκεί είναι ίσως η μόνη μας διαφορά. Επί της ουσίας, συμφωνώ και πλειοδοτώ.

   3. @»Ανανδρία και υποκρισία το ότι σχολιάζεται αρνητικά το γεγονός, ότι η εγκληματική επίθεση που δέχθηκε ήταν η αφορμή το πολιτικό σύστημα να την χρυσώσει και να την προβάλει;»

   Δεν την χρύσωσε το πολιτικό σύστημα. Έδωσε μεγάλες μάχες με συμπαραστάτες εξωσυστημικούς ανθρώπους και συλλογικότητες. Η Δικαιοσύνη που δεν βρήκε τον εγκέφαλο του Noor-1 και δεν έχει βρει ακόμη χρόνο να εκδικάσει την υπόθεση Siemens, τη χρυσαυγίτισα Σκορδέλη, τον πατέρα Φουρλεμάδη, αυτή που δεν διάβασε ποτέ για τις παιδεραστίες στο ιερό ορφανοτροφείο Καλύμνου και χρονοτριβεί, παραγράφει κλπ πάρα πολλές ακόμη συναφούς σημασίας, δημιούργησε με πρόσφατη απόφασή της και τις νομικές προϋποθέσεις (πιθανόν νομικά ορθά, αφού αποδείξεις ενοχής της εταιρείας που δούλευε, δεν υπάρχουν) για να ζητηθεί να της πάρουν πίσω και το ποσό της αποζημίωσης.

   4.@ «Το κέρδος ήταν αμοιβαίο.».
   Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα επέλεγε το κέρδος της Κούνεβα με το συγκεκριμένο αντίτιμο.

   • Ο/Η Ένας λέει:

    Για τις καταθέσεις στο εξωτερικό:

    http://www.liberal.gr/arthro/104171/apopsi/th-cheimonas/ochi-tin-kouneba.html
    ΑΠΟΨΗ› Θ. Χειμωνάς
    Όχι την Κούνεβα

    ……..

    Η είδηση για «τα χρήματα που έχει βγάλει στο Εξωτερικό η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» προκάλεσε μια αδιανόητη επίθεση σε βάρος της Κούνεβα. Τα σχόλια ξεκινούσαν από πλακίτσες για ό,τι της συνέβη και έφταναν μέχρι σουρεαλιστικές διαπιστώσεις του στυλ: «Τρως λίγο οξύ στο πρόσωπο και μετά λύνεις το πρόβλημα της ζωής σου». Κάποιοι την προέτρεπαν να επιστρέψει τα λεφτά (σ.σ. που;) επειδή το εφετείο ακύρωσε πρόσφατα την απόφαση που απέδιδε πρωτόδικα την επίθεση που είχε δεχτεί στην εταιρία για την οποία εργαζόταν. Γράφτηκαν και οι γνωστές (συριζαίικου τύπου…) αρλούμπες του στυλ: «Ο ΛΑΟς ΠΗΝΑΗ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΕΥΑ ΒΓΑΖΗ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΞΟ» ενώ ορισμένοι το τερμάτισαν τονίζοντας πως τα θύματα της Marfin(sic) και η Μυρτώ (που είχε πέσει θύμα βιασμού στην Πάρο) δεν εξελέγησαν και εκείνοι ευρωβουλευτές.

    ……..
    Δύο τύποι, την ακινητοποίησαν ενώ επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά και ουσιαστικά της άδειασαν στο πρόσωπο ένα ολόκληρο μπουκάλι άκουα φόρτε.Ένα από τα στυγνότερα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, το οποίο παραμένει ατιμώρητο.

    Δεν είμαι ο ντετέκτιβ Μονκ. Δεν βρίσκομαι σε θέση να γνωρίζω με σιγουριά αν η επίθεση σχετίζεται με τη συνδικαλιστική της δράση ή αν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Φυσικά, η απόφαση του Εφετείου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη πως ισχύει το δεύτερο. Εκατοντάδες εγκλήματα παραμένουν ανεξιχνίαστα ενώ –όπως όλοι γνωρίζουμε- η ελληνική δικαιοσύνη πολλές φορές λειτουργεί τελείωςλάθος. Το θέμα είναι πως μια γυναίκα έμεινε σχεδόν τυφλή, παραμορφωμένη και με τεράστια προβλήματα στην αναπνοή και την κατάποση- όλα αυτά συνοδεία φριχτών πόνων- λόγω κάποιου ψυχανώμαλου τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να εντοπίσει οχτώ χρόνια μετά.

    Η περιπέτεια της Κούνεβα προκάλεσε ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης. Χιλιάδες συμπατριώτες μας αλλά και ορισμένοι φορείς την ενίσχυσαν ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται (και θα της χρειάζονται ενδεχομένως όσο ζει) για μια σειρά επώδυνων, χρονοβόρων και πανάκριβων εγχειρήσεων ώστε να βελτιωθεί (σχετικά…) ο τρόπος ζωής της.

    Κάποιοι επέμεναν να την κατηγορούν επειδή έχει «βγάλει» τα χρήματα αυτά στο Εξωτερικό. Εδώ αρκεί να υπενθυμίσουμε πως η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι Βουλγάρα. Η Βουλγαρία (όπου έχει καταθέσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ποσού) δεν είναι «Εξωτερικό», είναι η πατρίδα της. Η Κούνεβα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη ούτε για τα λάθη που έγιναν στη χώρα μας από το 1974 έως το 2009 ούτε για τα τέρατα που γίνονται από το ‘ 15 και μετά. Δεν είναι υποχρεωμένη να σώσει με τα λεφτά της το τραπεζικό σύστημα μιας ξένης χώρας. Δεν χρωστάει τίποτα στην Ελλάδα, ακόμα και αν με την ψήφο κάποιων κατοίκων της έφτασε ως το ευρωκοινοβούλιο. Και δεν χρωστάει γιατί δούλεψε και προσέφερε στην Ελλάδα, τον τόπο όπου κάποιοι επέλεξαν να καταστρέψουν για πάντα τη ζωή της.

    …….
    Πέρα από μία-δυό (τόσες είναι) εξαιρέσεις η ελληνική ομάδα στην ευρωβουλή αποτελεί ένα συνονθύλευμα από επαγγελματίες πολιτικούς,VIP, ποδοσφαιριστές και γκόμενες. Η Κούνεβα σας ενόχλησε; Η οποία είχε για χρόνια αναπτύξει συνδικαλιστική δράση (υγιή, όχι εκείνη των γνωστών μεγαλοσυνδικάλων) ενώ είναι αρκετά δραστήρια και στην ευρωβουλήμε αποκορύφωμα την έκθεση που κατέθεσεμόλις τον περασμένο Φεβρουάριο σχετικά με τα δικαιώματα των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας στην Ε.Ε.

    Τολμώ να πω πως ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον μεταλλάχθηκε από το 2010 και μετά. Τον έβριζα before it was cool, είμαι ο εφευρέτης του όρου «Συριζοταλιμπάν» ενώ τη στιγμή που γράφω τις γραμμές αυτές το προφίλ μου στο Facebook είναι μπαναρισμένο για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες λόγω των μαζικών ριπόρτ που δέχομαι καθημερινά από τα συριζοτρόλ. Φυσικά δεν έχω αλλάξει άποψη για τη συμμορία του Αλέξη Τσίπρα. Η λογική όμως του «ΑντιΣΥΡΙΖΑ να’ ναι και ό,τι να’ ναι» είναι πολύ επικίνδυνη και θα οδηγήσει σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει αδιανόητα εγκλήματα. Και τα εγκλήματα αυτά έχουν συγκεκριμένους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Ας τα βάλουμε με αυτούς. Όχι με την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

 4. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

  Οι Ψεκασμένοι πριν γίνουν ΣΥΡΙΖΕΛ:

  https://olympia.gr/2013/12/17/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%BF/

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ;

  Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 17, 2013

  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ. Ε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

  ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ «ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Βουτηγμένοι στην διαπλοκή οι βουλευτές της κυβέρνησης.

 5. Ο/Η Red λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/efeteio-anetrepse-tin-istoriki-dikaiosi-tis-koyneva

  ΕΡΓΑΤΙΚΑ
  Το Εφετείο ανέτρεψε την ιστορική δικαίωση της Κούνεβα


  Κωνσταντίνα Κούνεβα: «Βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό το ζήτημα» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
  01.03.2016,

  Συντάκτης: Ντίνα Δασκαλοπούλου

  Υπάρχουν ελάχιστες στιγμές που σημαδεύουν τη ζωή ενός ανθρώπου -κάποιες από αυτές κρατάνε για πάντα. Μια τέτοια στιγμή ήταν τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου του 2008 για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

  Μαχόμενη συνδικαλίστρια κι «ατίθαση εργαζόμενη» για τα αφεντικά της, η Κούνεβα «δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα» στην εταιρεία.

  Μέχρι που εκείνη τη νύχτα η ενοχλητική φωνή της σταμάτησε διά της βίας. Η Κούνεβα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι και χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια, μέχρι να δικαιωθεί πρωτόδικα.

  Σήμερα, τρία χρόνια μετά την πρώτη ιστορική απόφαση του δικαστηρίου κι οκτώ χρόνια μετά την επίθεση, όχι μόνο δεν έχουν ακόμα βρεθεί οι δράστες, αλλά το Εφετείο έρχεται να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση!

  Πρωτοδίκως

  Υστερα από μια διαδικασία που κράτησε 4 μήνες, τον Ιούνιο του 2013 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την απόφαση του Ηλία Πολλάκη αποφάνθηκε πως η επίθεση στην Κωνσταντίνα ήταν εργατικό ατύχημα και της επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ από την εταιρεία «Οικομέτ».

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, «το δικαστήριο δέχτηκε ως σκεπτικό ότι η επίθεση εναντίον της Κούνεβα έγινε αμέσως μετά την αποχώρησή της από την εργασία της κι ενώ η ίδια είχε ζητήσει επίμονα από τους εργοδότες της αλλαγή βάρδιας από νύχτα σε πρωί και να τοποθετηθεί σε σταθμό πιο κοντά στο σπίτι της».

  Από τότε που εκλέχτηκε στο σωματείο της, η Κωνσταντίνα δέχτηκε δεκάδες αναφορές, διώξεις, δυσμενείς μεταθέσεις, συχνές αλλαγές τόπου και χρόνου εργασίας.

  Η γενική γραμματέας της ΠΕΚΟΠ δεχόταν απειλές, προπηλακισμούς και βρισιές. Μέχρι και επιχειρησιακό σωματείο δημιούργησαν οι επόπτες και οι προϊστάμενοι κι επιχείρησαν να το στρέψουν εναντίον της.

  Περιγραφή της φρίκης

  Στην απόφαση που έβγαλε ο πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Πειραιώς, Παναγιώτης Χουζούρης και η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες -παρ’ όλη τη στρυφνή αρχαΐζουσα καθαρεύουσα- ζωντανεύει όλη η εφιαλτική ιστορία της Κούνεβα.

  Καταρχήν η στιγμή της επίθεσης:

  «Εδέχθη βιαίαν επίθεσιν υπό δύο προσώπων, τα οποία επλησίασαν αυτήν αθορύβως. Είς δε εξ αυτών απέκλεισε διά της παρεμβολής του σώματός του το ελεύθερον της πορείας της εις τον δρόμον κι έτερος έρριψε επί του προσώπου αυτής ικανήν ποσότητα καυστικού υγρού από υάλινο δοχείο […] Η δυσμενής επίδρασις του καυστικού υγρού ήτο τρομακτική, καθώς αμέσως άρχισαν να δημιουργούνται εγκαύματα […]

  »Φλεγόμενη από τους φρικτούς πόνους άρχισε να φωνάζει ότι καίγεται και καλούσε σε βοήθεια […] Κάποιος εκ των περιοίκων άρχισε να την περιλούζει μετά ύδατος, οπότε άρχισαν να αναπτύσσονται αφροί και να εκπέμπεται καπνός από το δέρμα της, το οποίο άρχισε να αποκολλάται κατά τεμάχια».

  Στη συνέχεια περιγράφονται διαδοχικά και με λεπτομέρεια οι επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε η Κωνσταντίνα: από την 7η Γενάρη του 2009 μέχρι έναν χρόνο αργότερα που βγήκε από το νοσοκομείο, μπήκε στο χειρουργείο πέντε φορές.

  Ακολούθησαν άλλα τέσσερα χειρουργεία σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Γαλλίας.

  Ο πρώτος ενθουσιασμός

  Η πρωτόδικη απόφαση αποφάνθηκε ιδιαίτερα για τις δυσμενείς συνέπειες που είχε για την Κούνεβα η ανυποχώρητη συνδικαλιστική δράση της.

  Οπως επί λέξει αναφέρει:

  «Ηδη από το έτος 2006 αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους εκάστοτε επόπτες εργασίας της [εργοδότριας εταιρείας ] […] το εχθρικό κλίμα προς το πρόσωπό της κορυφώθηκε περί το έτος 2008 -οπότε περιήλθε σε οξεία αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της εργοδότριάς της για ζητήματα σχετικά με τον χρόνο εργασίας, την ασφαλιστική κάλυψη και τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων της-, σε σημείο μάλιστα που η ίδια να δέχεται τηλεφωνικές απειλές για την ίδια τη ζωή της».

  Η απόφαση είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο των εργαζομένων και του πολύμορφου κινήματος αλληλεγγύης που στάθηκε στο πλευρό της Κούνεβα, μέχρι και την ηθική δικαίωσή της που ήρθε με την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο.

  Η ακύρωση

  Τώρα το Εφετείο έρχεται να ακυρώσει εντελώς την πρωτόδικη απόφαση και, κυρίως, το σκεπτικό της. Τι σημαίνει αυτή η ανατροπή;

  Ζητήσαμε ένα πρώτο σχόλιο από τις δικηγόρους της, Δάφνη Βαγιανού και Βαρβάρα Βολτέα:

  «Δυστυχώς ακυρώνει τη σημαντική συνεισφορά που η πρωτόδικη απόφαση ορθά προσέφερε στον εξόχως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του εργατικού δικαίου, ως δικαίου προστασίας της αξίας του ανθρώπου και των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του. Η εφετειακή απόφαση, αβάσιμα κατά τη γνώμη μας, δέχεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι η επίθεση προήλθε από δράστες εντασσομένους ή ενταλθέντες για τη διάπραξη του εγκλήματος από πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο της Κούνεβα.

  »Αντίθετα προς την άποψη αυτή, οι αξιολογήσεις αποδεικτικών στοιχείων (που χαρακτηρίζονται από απόλυτη πληρότητα και προέρχονται κι από τις δύο πλευρές) αναμφισβήτητα ανέδειξαν ότι από μέρους της Κούνεβα και του σωματείου της υπήρχε ανυποχώρητη διεκδίκηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου τους. Τα στοιχεία αποδεικνύουν πλήρως ότι οι αγώνες της έστρεψαν εναντίον της δυνάμεις, οι οποίες, είτε από συμφέρον είτε από εμπάθεια είτε από “κατευθυνόμενο φόβο” (π.χ. για απώλεια εργασίας) υλοποίησαν εντέλει, μέσω μιας ακραίας σε σκληρότητα δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της, την εναντίωσή τους στην ανυποχώρητη πάλη της».

  Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στην «Εφ.Συν.»

  «Δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό το ζήτημα»

  Η Κωνσταντίνα Κούνεβα INTIME NEWS
  «Η ασυδοσία των εργολάβων θα μεγαλώσει. Ακόμα και σήμερα απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δική μου τύχη εάν δεν συμμορφωθούν, όπως έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στον ΗΣΑΠ. Ε, λοιπόν, ούτε η εργοδοσία είναι πανίσχυρη ούτε οι εργαζόμενοι ανίσχυροι»

  «Η ΟΙΚΟΜΕΤ καταδικάστηκε, γιατί από όλα τα γεγονότα, τα έγγραφα και τους μάρτυρες αποδείχτηκε ότι έχει ευθύνη, γιατί δεν πήρε μέτρα προστασίας μου. Από τότε που εκλέχτηκα στην ΠΕΚΟΠ, μου κήρυξε πόλεμο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Κωνσταντίνα Κούνεβα από τις Βρυξέλλες.

  «Ολοι γνωρίζουν τι κατάσταση επικρατεί στα εργολαβικά συνεργεία: χαμηλές αμοιβές, καθυστερήσεις πληρωμών, μαύρη εργασία, μισό ένσημο, απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, απολύσεις. Κι όλα αυτά πριν από τα μνημόνια, όταν ακόμη υπήρχαν εργασιακά δικαιώματα. Από τότε τα πράγματα έχουν χειροτερέψει κι άλλο. Γι’ αυτό και η πρωτόδικη απόφαση ήταν σημαντική όχι μόνο για μένα, αλλά για όποιον άλλο βρεθεί σε ανάλογη θέση στο μέλλον».

  Προφανώς το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό. Γι’ αυτό και η Κούνεβα θα συνεχίσει τον αγώνα της, προσβάλλοντας την απόφαση στο ανώτερο δικαστήριο.

  «Αυτή η απόφαση στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα ότι η εργοδοσία είναι πανίσχυρη κι ότι μπορεί να τιμωρεί τη συνδικαλιστική δράση, χωρίς καμία συνέπεια. Αφού και εγώ, ευρωβουλευτής σήμερα, δεν κατάφερα να δικαιωθώ, είναι μάταιο να παλεύουν οι εργαζόμενοι», μας λέει.

  «Η ασυδοσία των εργολάβων θα μεγαλώσει. Ακόμα και σήμερα απειλούν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν τη δική μου τύχη, εάν δεν συμμορφωθούν, όπως έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στον ΗΣΑΠ. Ε, λοιπόν, ούτε η εργοδοσία είναι πανίσχυρη ούτε οι εργαζόμενοι ανίσχυροι. Πρέπει να αντιδράσουμε, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και τότε κανένας αγώνας δεν θα πάει χαμένος».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  H Ευρωβουλή υπέρ των δικαιωμάτων των οικιακών βοηθών

 6. Ο/Η Αγωγός Λυμάτων λέει:

  Η βουλγάρα συριζαία Κούνεβα έχει καταθέσεις πάνω από 340.000 ευρώ σε Βέλγιο και Γαλλία! Πληρώνετε ΕΝΦΙΑ κορόιδα ψηφοφόροι της!
  Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 – 19:36

  Διαβάστε περισσότερα: xryshaygh.com/enimerosi/view/h-boulgara-surizaia-kouneba-echei-katatheseis-panw-apo-340.000-eurw-se-belg#ixzz4Ubp5ske9

  http://tvxs.gr/news/blogarontas/n-mixaloliakos-o-roz-ksenodoxos

  Ν. Μιχαλολιάκος: Ο ροζ ξενοδόχος

  Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο από την πολιτική του δράση ως αρχηγό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Σβάστικες, ξυλοδαρμοί, παγανισμός κ.λπ. Ο Μιχαλολιάκος όμως δεν είναι ένας ψυχρός και αδίστακτος πολιτικός. Έχει και την ανθρώπινη πλευρά του.
  Αυτή η πλευρά πρέπει να γίνει γνωστή εν όψει των εκλογών, ώστε να αγγίξει τις ψυχές (και τις ψήφους) όλων των Ελλήνων, ειδικά των ερωτευμένων.Ο λόγος περί του ροζ ξενοδοχείου New Dream στο κέντρο της Αθήνας (Λιοσίων 121, πλατεία Αττικής). Το ξενοδοχείο ανήκει στην ανώνυμη εταιρία «Λύδια», στην οποία είναι μέλος του Δ.Σ. ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αντιπρόεδρος η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και πρόεδρος ο γυναικάδελφος του Αθανάσιος Ζαρούλιας, όπως φαίνεται από το ακόλουθο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

  Μία προσφορά που δεν περιορίζεται στους Έλληνες, αλλά αγκαλιάζει και τους αλλοδαπούς μετανάστες, παρά τις δυσκολίες που συναντά λόγω της εγκληματικότητας. Όπως μαθαίνουμε από το αστυνομικό δελτίο: «Δύο δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο επί της οδού Λιοσίων 121 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό υπάλληλο που βρισκόταν στην reception, άρπαξαν 600 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσυκλέτες». Αλλοδαπός ο υπάλληλος στο ροζ ξενοδοχείο του Μιχαλολιάκου! Αυτό και αν είναι χτύπημα στον ρατσισμό και την ξενοφοβία από τον ίδιο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ειδικά όταν υπάρχουν 1 εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι. Πως έλεγε το σύνθημα «Κάθε ξένος εργάτης, ένας Έλληνας άνεργος»; Ξεχάστε το!

 7. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/horis-ihnos-tsipas-hrisimopoioyn-tin-koyneva-gia-na

  ATHENS VOICE. Ντροπή.

  Καταγγέλουμε τη νέα αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της ATHENS VOICE
  A.V. TEAM
  30.12.2016

  Χωρίς ίχνος τσίπας χρησιμοποιούν την Κούνεβα για να χτυπήσουν την ATHENS VOICE. Ντροπή.

  Με εκφράσεις όπως «χωρίς ίχνος τσίπας, πολιτική τύφλωση, νεοφιλελεύθερη απανθρωπιά, σπέκουλα, φτηνός εντυπωσιασμός, ρατσισμός, αλητεία», άρθρο της ΕφΣΥΝ κατηγορεί την ATHENS VOICE γιατί δημοσίευσε το «πόθεν έσχες» της Κ. Κούνεβα.

  Είναι αδύνατον να συνδυάσεις τη σφοδρότητα της επίθεσης με την δημοσίευση της A.V. Η Α.V. δημοσίευσε το «πόθεν έσχες» της Κ.Κ. μαζί με δεκάδες άλλα «πόθεν έσχες» πολιτικών όπως έκαναν όλα τα Μέσα ενημέρωσης αυτές τις μέρες. Το έκανε μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως σχολιασμό. Υπενθύμισε τη φρικτή επίθεση εναντίον της και διευκρίνισε ότι τα δηλωθέντα ποσά προέρχονται από δωρεές.

  Κάποια άλλα Μέσα ενημέρωσης έθεσαν και ερωτήματα, όπως κάνουν τα ΜΜΕ για όλους τους πολιτικούς. Και καλά κάνουν. Εμείς δεν το κάναμε. Γιατί πιστεύουμε ότι όταν έχεις μπροστά σου ένα δράμα όπως της Κούνεβα, κοιτάζεις παρακάτω, δεν παίρνεις εκεί το μικροσκόπιο.

  Πέρα απ’ αυτό όμως, στο συγκεκριμένο θέμα, οι αναίτιες επιθέσεις έπεσαν στην περίπτωση. Γιατί η ATHENS VOICE από τη πρώτη στιγμή υποστήριξε και ενίσχυσε με όλες τις δυνάμεις την Κ. Κούνεβα. Η εφημερίδα μας βρέθηκε δίπλα της στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού μετά την επίθεση (εδώ). Και στην Κ. Κούνεβα έδωσε η A.V. συμβολικά να γράψει το editorial του Φώτη Γεωργελέ στο επετειακό της τεύχος (εδώ).

  Η ενορχηστρωμένη επίθεση υπολογίζει ότι ο αναγνώστης δεν θα ψάξει να βρει τι στ΄ αλήθεια έγραψε η ATHENS VOICE. Γιατί φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος, δεν υπάρχει ούτε ένας στα 11 εκ. Έλληνες, που θα υποστήριζε ότι απαγορεύεται η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» οποιουδήποτε πολιτικού. Γι αυτό ακριβώς δημοσιοποιούνται από τη Βουλή. Αλλά υπολόγιζαν ότι αυτό που θα μείνει είναι οι χαρακτηρισμοί τους, η «απανθρωπιά, ο ρατσισμός, η αλητεία».

  Την άλλη μέρα θα αναλάβει τη συνέχεια ο υπουργός Παύλος Πολάκης, που θα μιλήσει για «χουντικούς και ρουφιάνους».

  https://www.efsyn.gr/arthro/i-athens-voice-horis-tin-paramikri-tsipa-gia-tin-koyneva

  Η Athens Voice χωρίς ίχνος τσίπας για την Κούνεβα
  Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  Aνάπαφσ Προσό χή
  http://www.lifo.gr/now/greece/127601
  Ο Καμμένος ανακήρυξε το 2017 «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων»

  Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το 2017, ανακηρύσσεται σε Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Σε μήνυμα του ο υπουργός αναφέρει: «Οι Εθνοφύλακές μας και οι Έφεδροι δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα στην προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Εθνοφύλακές μας, αλλά και τους Εφέδρους, ότι πλέον με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα για καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή τους στην Εθνική Άμυνα της πατρίδας μας».

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://enosy.blogspot.gr/2017/01/blog-post_1.html

  ΚΥΡΙΑΚΉ, 1 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2017
  Πως η “πρώτη φορά Αριστερά” αναδεικνύει την “χρυσή αυγή” μπροστάρη στον αγώνα ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή…


  Σταύρος Κοντονής: Αν ήταν Γιαπωνέζος θα είχε κάνει χαρακίρι…

  Τις τελευταίες μέρες τα ΜΜΕ συνεπικουρούμενα από ακραιφνείς αριστερούς μέχρι ακροδεξιούς έκαναν “πρώτο θέμα” τις καταθέσεις της η κ. Κούνεβα και ασχολήθηκαν με αρκετό ζήλο να ανακαλύψουν που τα βρήκε. Όμως δεν έδωσαν καμία σημασία σε ένα άλλο ζήτημα που αφορούσε πολύ μεγαλύτερα ποσά, τα οποία κάποιοι άλλοι επώνυμοι ((Γιάννης Σγουρός,Κωνσταντίνος Λιάσκας, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης, Χρήστος Σαλελές, Σοφία Σακοράφα και πολλοί άλλοι) τα καταχράστηκαν και καλούνται να τα επιστρέψουν με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  Το θέμα έχει ενδιαφέρον γιατί εκτός των άλλων δείχνει πως οι υπόγειες και οι φανερές σχέσεις της “πρώτης φοράς Αριστεράς” με διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, όταν αποτυπώνονται στην κοινοβουλευτική της πρακτική ως «θεσμικό έργο» δίνουν έδαφος στην «χρυσή αυγή» να διευρύνει την λαϊκή της βάση και να αναδειχθεί μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στην διαφθορά και την διαπλοκή.

  Στα μέσα του Δεκέμβρη συνέβη ένα περίεργο περιστατικό την βουλή, το οποίο δεν είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Η «χρυσή αυγή» ζήτησε να αποσυρθεί μια τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση (η τοποθέτηση του Λαγού στην βουλή, για όποιον αντέχει να την παρακολουθήσει [εδώ]).
  ……..youtube.com/watch?v=YVQRCjsaah8&feature=youtu.be&t=42s
  Η τροπολογία αν τύγχανε μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τόσο μεγάλης που δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, αποσύρθηκε… Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξωθήθηκε στο να αποσύρει, τελικώς, τροπολογία, η οποία προέβλεπε τη μείωση της ευθύνης στο μισό, (από τα 20 χρόνια στα δέκα), όσων ενεπλάκησαν στο πάρτι των υπερκοστολογήσεων του «Αθήνα ΄97».
  (περισσότερα γι’ αυτό εδώ:«Έκανε πίσω ο Κοντονής – Αποσύρθηκε η (ν)τροπολογία της αμνήστευσης»)

  http://www.fmvoice.gr/index.php/epikairotita/politiki/item/156045-ekane-piso-o-kontonis-aposyrthike-i-n-tropologia-tis-amnistefsis

  Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχε καταθέσει παρόμοια τροπολογία το 2012 που είχε ψηφιστεί από την βουλή (κλικ στην διπλανή εικόνα). Τότε Το ελεγκτικό συνέδριο έχει ξεκινήσει πριν από την κατάθεση της τροπολογίας, τον καταλογισμό, «των δημοσίων υπολόγων» για την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον Αυγούστου 1997 και ήταν να κληθούν για να πληρώσουν 32 επικεφαλής και διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου «Αθήνα 1997» που είχε διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην έκθεση κατασταλτικού ελέγχου νομιμότητας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για:
  – διπλοπληρωμές δαπανών (δωμάτια ξενοδοχείων κτλ),
  – διπλοπληρωμές υπαλλήλων ΣΕΓΑΣ, ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκού Σταδίου, ιατρικού προσωπικού,
  – υπερτιμολογήσεις παροχών,
  – καταβολές ποσών για παροχή υπηρεσιών χωρίς να αποδεικνύονται,
  – πληρωμή «εθελοντών» ύψους 600.000.000 δραχμών,
  – πρόσθετη πληρωμή αστυνομικών 900.000.000 δραχμών,
  – χρέη προς το ΙΚΑ, φόρους άμεσους και έμμεσους, τέλη επί αμοιβών, φόρους εργολάβων και ΦΠΑ ενώ επεσήμανε ότι δεν αποδόθηκαν στον ΣΕΓΑΣ και στην κεντρική οργανωτική επιτροπή τα αντίτιμα εισιτηρίων ύψους 392.120.000 δραχμών.

  Με εκείνη την «φωτογραφική» τροπολογία που είχε ψηφιστεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχαν νομιμοποιηθεί οι δαπάνες της οργανωτικής επιτροπής του «Αθήνα 1997», είχε γίνει άρση των καταλογισμών που είχαν ξεκινήσει από το ελεγκτικό συνέδριο και ουσιαστικά απαλλάσσονταν οι διοργανωτές από την υποχρέωση να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό το οποίο σύμφωνα με τους δικαστές και τους καταγγέλλοντες, κατασπαταλήθηκε με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο λογαριασμός της διοργάνωσης.

  Τον προηγούμενο μήνα η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανέφερε πάλι με φωτογραφική διάταξη την απαλλαγή των υπεύθυνων, αφού πρόσφατα το θέμα επανήλθε.μετά από απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία κατάργησε στην πράξη την προηγούμενη τροπολογία, κρίνοντας αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο και το Ελεγκτικό Συνέδριο επέμεινε στο πόρισμά του και την κατανομή των ευθυνών ζητώντας την επιστροφή των 30.000.000 ευρώ από τους 32 εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων πρώην υφυπουργοί αθλητισμού και νυν στελέχη ομοσπονδιών. Αναλυτικά ονόματα και ποσά μπορείτε να δείτε [εδώ]

  Υ.Γ. Θα συνιστούσαμε σε γνωστό στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ψάχνει τις φορολογικές δηλώσεις της Κούνεβα, να παρακολουθεί τα πρακτικά της βουλής, εκεί θα βρει σίγουρα πραγματικά και μεγάλα σκάνδαλα…

 10. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/tvxsgr.html

  Το Tvxs.gr και ο Στέλιος Κούλογλου γύρισαν την πλάτη στους φαντάρους
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017 | 7:53 μ.μ.

  Πηγή: Δίκτυο Σπάρτακος

  Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος θεωρεί ότι πρέπει να ενημερώσει τους φαντάρους και τις οικογένειες τους, αλλά και το σύνολο των εργαζόμενων και της νεολαίας για την άθλια πρακτική συγκεκριμένων μέσων που θεωρούν ότι «σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιογραφία -όπως αρέσκεται να υποστηρίζει ο Αρχισυντάκτης του TVXS.GR- είναι το κόψιμο της στήλης όπου δημοσιοποιούνταν στιγμιότυπα του Παραλόγου τη Θητεία…

  Ότι «σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιογραφία -όπως αρέσκεται να υποστηρίζει η Αρχισυνταξία του TVXS.GR δεν είναι να προβάλλεις τις Αυτοκτονίες και τα ατυχήματα που σημειώνονται ολοένα περισσότερο στον Στρατό, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά μόνο όταν το κόμμα που στηρίζεις βρίσκεται στην αντιπολίτευση…
  (….)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.