Καλή Χρονιά 2017!

kalixronia2017

«Να συγχωρείς πάντα τους εχθρούς σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για αυτούς»
Oscar Wilde

«Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη αυτοί είναι ζωντανοί»
Εμμανουήλ Ροΐδης

Σας Ευχόμαστε:

Ειρήνη – Υγεία – Ευτυχία – Αισιοδοξία – Δημιουργία

 

Advertisements
This entry was posted in Πολιτισμός-Τέχνες. Bookmark the permalink.

18 Responses to Καλή Χρονιά 2017!

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Γιορτινές οικογενειακές συγκεντρώσεις και οι τοξικές αναθυμιάσεις τους Για την Χριστίνα Γαλανοπούλου τα τραπέζια της αγίας ελληνικής οικογένειας ήταν πάντα μια αιματηρή υπόθεση 28.12.2016
  Aπό την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Κάτσε, φάε, γιατί δεν τρως;, τι τη θες τόση δουλειά;, πότε θα παντρευτείς;, καλά έκανες και το ‘βγαλες το σκουλαρίκι απ’ το φρύδι, ντροπή, κι άλλο πτυχίο;, τι θα το κάνεις;, κρίμα, αυτό μας βγήκε ζάβαλο, τα έμαθες, της Τασούλας ο γιος βγήκε αποτέτοιος.

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/126998

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.vimaorthodoxias.gr/nea/o-episkopos-pou-egkatelipse-ti-diakonia-tou/

  O Επίσκοπος που εγκατέλειψε τη διακονία του

  Πηγή: fanarion.blogspot.gr Δεκέμβριος 28, 2016 στις 12:41 μμ ΝΕΑ

  Ο επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος (Μποζίνης), εκ Πατρών, χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα στις 8 -11- 2015 στις Βρυξέλλες, με την προοπτική να διακονήσει ως βοηθός επίσκοπος στην Μητρόπολη Βελγίου.

  Ο συγκεκριμένος επίσκοπος σε μερικούς μήνες εγκατέλειψε την διακονία που του εμπιστεύθηκε η Μητέρα Εκκλησία – και την οποία ελαφρά τη καρδία (όπως φαίνεται) απεδέχθη – και απεσύρθη στην Ελλάδα, επικαλούμενος Κύριος οίδε τι…
  Εκλήθη στο Φανάρι για απολογία, αλλά προφασίστηκε διάφορα προβλήματα…
  Τα ίχνη του και στην Πάτρα χάθηκαν για μήνες, μέχρι προχθές, οπότε και λειτούργησε πανηγυρικά την ημέρα των Χριστουγέννων στον Πανεπιστημιακό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Ρίο της Πάτρας, με την άδεια του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για την αντικανονική χορήγηση της.

  Ακούγεται ότι ο εν λόγω σε λίγο θα διεκδικεί απολυτήριο από το Φανάρι, προκειμένου να ενταχθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος.
  Π.Α.Α.

 3. Ο/Η του κώλου λέει:


  Επίσκεψη Τσίπρα – Ιερώνυμου στο «Δημήτρειο»: Η Ελλάδα απέδειξε πως έχει πλεόνασμα ηθικής και αξιών
  29 Δεκ. 2016

  «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες».

 4. Ο/Η Psycho λέει:

  Τhat’s Greece
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341312658-44341312658
  Ο Πάνος Σάκκας αποκαλύπτει τη δηθενιά μας

 5. Ο Καρέλιας έδωσε και φέτος στους εργαζομένους του πάνω από 3 εκ. ευρώ


  Αυξήσεις μισθών, έκτακτες ενισχύσεις, υπολογιστές Apple για τα παιδιά των υπαλλήλων κ.ά.

  Αυξήσεις μισθών και άλλες παροχές ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της καπνοβιομηχανίας Καρέλια ΑΕ, Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία για τους εργαζόμενους.

  Αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της εταιρείας και τους ευχήθηκε για το 2017 ανακοίνωσε μια σειρά από οικονομικές και άλλες ενισχύσεις προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, πέρα από το «δώρο» του 13ου μισθού.

  – Δωροεπιταγή 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο ως ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι
  – Επίδομα παρουσίας 800 ευρώ. Θα το λάβουν όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους (Πέρσι, που ήταν επίσης 800 ευρώ, το έλαβε το 84% των εργαζομένων στην εταιρεία)
  – Έκτακτη ενίσχυση 1.500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ
  – Επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ σε εργαζόμενους τα παιδιά των οποίων εισήχθησαν στα ανωτέρα Ιδρύματα μέσα στο 2016
  – Ακόμη, θα δόθεί ως δώρο, ένας υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής, σε κάθε παιδί που εισήχθη σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016
  – Από 1.1.2017, θα δοθεί αύξηση μισθού 100 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με μηνιαίες αποδοχές ως 2.500 ευρώ
  – Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 2.501 ευρώ και άνω, θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ
  – Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.701-2.500 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά
  – Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές 1.201-1.700 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ
  – Κάθε εργαζόμενος με μηνιαίες αποδοχές ως 1.200 ευρώ θα λάβει έκτακτη ενίσχυση 1.700 ευρώ
  – Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, με 2 ή περισσότερα ανήλικα παιδιά, θα λάβουν επιπλέον 450 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί
  – Δώρο 800 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που κατείχε καθέναν απο τους τυχερούς λαχνούς της γιορτής που έγινε στην εταιρεία.

  Οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, με εξαίρεση την αύξηση των 100 ευρώ η οποία είναι μικτή, δηλαδή για τις υπόλοιπες παροχές, η εταιρεία θα καλύψει με δικά της χρήματα, όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους.

  «Το πρώτο που καταφέραμε ήταν να έχουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία στην Ελληνική αγορά. Αυξήσαμε τις πωλήσεις μας σε όγκο αλλά και σε αξία. Έτσι αυτόματα το μερίδιό μας στην πίτα που λέγεται Ελληνική αγορά μεγάλωσε και έφθασε στο 15%, αυξανόμενο κατά μια ποσοστιαία μονάδα. Απόδειξη αυτής της επιτυχίας είναι ότι πλέον 3 στις 10 δημοφιλέστερες μάρκες στην Ελληνική αγορά παράγονται από εμάς.

  Αντίθετα, στις διεθνείς μας πωλήσεις, στα τσιγάρα, καταγράψαμε μία συνολική πτώση που φτάνει το 8% περίπου και η οποία εν πολλοίς οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες όπως η πολύ άσχημη πολιτική αλλά και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Β. Αφρικής, στην καταστροφή της τουριστικής βιομηχανίας στην Τουρκία και στην επίπτωση που είχε αυτό στην αγορά Duty Free εκεί, ενώ η πτώση θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν αντισταθμιζόταν από την εξαιρετική πορεία των σημάτων μας στις αγορές της ΕΕ, των Βαλκανίων και από την μικρή άνοδο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Καρέλιας τονίζοντας πως η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία 532.000.000 ευρώ περίπου από έμμεσους και άμεσους φόρους .

 6. Ο/Η eklag λέει:

  Να εκτελείς πάντα τους εχθρούς σου.Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για σένα.
  Καλή χρονιά με αγάπη!

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δελτίο Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού χώρας μέλους της Ε.Ε.

  «Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του «δημοσιογραφικά ορφανά» του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το «λάθος» για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το «σκάνδαλο του αιώνα» στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη. Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη «δημοσιογραφία», όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη «Μαύρη τρύπα» και το ξέπλυμα νεοναζί, στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια.

  Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από «μαύρα» (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά… Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!

  Καλή χρονιά!

  ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!».

 8. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Καλή χρονιά και χρόνια πολλά στους αγαπητούς ευθυνοφόρους του ιστολογίου!! Καλές αναρτήσεις!!

 9. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και αγάπη. Συνεχίστε, με την πένα ματώνουν τα θηρία.

 10. Ο/Η mariavk99 λέει:

  Καλή χρονιά με υγεία!

 11. Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

  Επιθυμωντας διακαως στην αρχην του ετους 2017 (σημερα λογω και της προσωρινης καλοκαιρίας με θερμοκρασια 15 C) να ανυψωσω το ηθικον των ολιγων και εκλεκτων συνσχολιαστων/τριων ας αναρτησω μια επαναληψιν απο την οπιαν θα προκυψουν οτι ολα θ’ αρχισουν να γινονται καλυτερα, εξαλλου το 7 ειναι ο τυχερος μου αριθμος και φετος θα συμπληρωσω 37 ετη στο επαγγελμα.

  Μην παρασυρεσθε απο προσωπικες μου προκαταληψεις, αλλα τυχαινει αυτες οι ελαφρως ανεπαισθητες θετικες προπτικες να συμβουν το 2017!

  Θα επανέλθω -σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση- στις θετικές προπτικες του 2017 και επέκεινα.

  Το εχω ξαναγραψει: Tο πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν το ….λυκαυγες. (Οι συντακτες της Αυγης διαβαζαν Καλυβα και Σχολιαστη και εκλεψαν🙂 την ρηση μου μετατρεποντας την για λογους πνευματικων δικαιωματων και copyright στο κοινότυπο, χωρίς πρωτοτυπία, μπανάλ(banal)
  «Tο πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν την αυγη »

  Και μιας και μου ηρθε η φλασια🙂 και μετα δευτερη :

  Ιστορικες αποδειξεις

  1. Oταν καταταλαιπωρημενος επιστρέφεις απο μια μακρόχρονη και δύσκολη αποστολή με απώλειες, επιθέσεις απο εχθρούς και πρώην φίλους, διχόνοια κ.λ.π. ( σαν την κάθοδο των Μυρίων μετά την αδελφοκτόνα περσική αναμέτρηση δυο γιων του Δαρείου στα Κούναξα, κοντά στη Βαβυλώνα, το 401 π.Χ..) φτάνει κάποια στιγμή που ανεβαίνεις, ανεβαίνεις και θάλασσα δεν βλέπεις, αλλά μετά απο κάποιο καιρό την αντιλαμβάνεσαι από θαλασσοπούλια που ξεστράτισαν, από την δροσιά , τις μυρωδιές,….

  Αυτό λέγεται σύνδρομο σύγχυσης λογω ψυχικών και σωματικων ταλαιπωριών, φόβων και φοβιών, οικονομικής δυσπραγιας,….λογω και της διχόνοιας, της πόλωσης και της παρατεταμένης κόπωσης

  2. Ο πρώτος (γνωστός) διάπλους του Ατλαντικού απο τον Χ. Κολόμβο.
  1.»…Κανένα πλοίο του 15ου αιώνα, θα μπορούσε να μεταφέρει αρκετά τρόφιμα και πόσιμο νερό για ένα τόσο μακρύ ταξίδι, καθώς και οι κίνδυνοι που εμπλέκονται στην πλοήγηση μέσα από το ανεξερεύνητο ωκεανό θα ήταν τρομεροί. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι κατέληγαν ευλόγως στο συμπέρασμα ότι ένα ταξίδι προς τα δυτικά από την Ευρώπη προς την Ασία ήταν ανέφικτο.»
  2. «…Αν και ο Κολόμβος έκανε λάθος σχετικά με τον αριθμό των μοιρών του γεωγραφικού μήκους που χώριζε την Ευρώπη από την Άπω Ανατολή και για την απόσταση που αντιστοιχεί σε κάθε μοίρα , διέθετε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τους ανέμους του εμπορίου, η οποία θα αποδειχθεί ότι είναι το κλειδί για την επιτυχή πλοήγηση του από το Ατλαντικό Ωκεανό. Κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του το 1492, οι άνεμοι από την ανατολή, προωθουν τον στόλο του Κολόμβου για πέντε εβδομάδες, από τις Καναρίους Νήσους στις Μπαχάμες.

  Μερικές μέρες πριν την ανακάλυψη της Αμερικής (νήσος Ισπανιόλα η Μπαχάμες) τα πρώτα σημάδια ήταν ήδη ορατά και επέπλεαν: καρύδες, φύλλα φοίνικα, κ.λ.π. Άλλος πραγματικά ειδε πρώτος την ξηρα και -φυσικά- ο ίδιος ο Κολόμβος ισχυρίστηκε ότι την είχε δει μερικές ώρες πριν.

  «… A lookout on the Pinta, Rodrigo de Triana (also known as Juan Rodríguez Bermeo), spotted land about 2:00 on the morning of 12 October, and immediately alerted the rest of the crew with a shout. Thereupon, the captain of the Pinta, Martín Alonso Pinzón, verified the discovery and alerted Columbus by firing a lombard.[42] Columbus later maintained that he himself had already seen a light on the land a few hours earlier, thereby claiming for himself the lifetime pension promised by Ferdinand and Isabella to the first person to sight land.[43]»

  ΥΓ Τεκμηριωση πατροτητας (test e-DNA)

  Οκτωβρίου 26, 2012 στις 10:38 μμ
  Αφώτιστος Φιλέλλην

  @Βασίλης
  Το εχω ξαναγραψει: Tο πιο βαθυ σκοταδι ειναι λιγο πριν το ….λυκαυγες.
  https://panosz.wordpress.com/2012/10/26/greece-24/#comment-156578
  Οκτωβρίου 26, 2012 στις 10:50 μμ
  Βασίλης
  Αφώτιστε,
  ναι, αρκεί ν’ ανήκεις σ’ αυτούς για τους οποίους θα «φέξει» όμως. Τους υπόλοιπους θα τους φάει το βαθύ σκοτάδι που λές…🙂

  Οκτωβρίου 26, 2012 στις 11:04 μμ
  σχολιαστης
  Προτείνω από δω και μετά να αντικαταστήσουμε τα σχόλια με Μανιάτικα μοιρολόγια. 🙂

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   Είσθε ταλέντον, sir.

   • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

    Ευχαριστω πολυ . Ειμαι απλως ενας σχετικα φτωχος και χαζος Λογοτεχνης Μηχανικος ΕΜΠ. Τα γραφτα μου απευθυνονται -ωιμε- στο ανω 10%-20% των ελληνων. Δυστυχως.
    Το υπολοιπο 80-90% των ελληνων καλυπτονται απο αλλες σκοταδιστικες/ γελαστικες/διασκεδαστικες δυναμεις. Γνωριζετε ποιες.

 12. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Αγαπητοι κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατε,

  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας ευχηθω, δια δευτεραν φοραν, καλη χρονιά, αφου βεβαιως σας ευχαριστησω δια τας ευχας σας.
  Και μια επισημανση. Ο συγχωρεμενος Oscar Wilde προφανως εκανε copy and paste την εντολη του Κυριου ημων Ιησου Χριστου: «να αγαπατε τους εχθρους σας», και προσθεσε τη διευκρινηση: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο γι’ αυτούς». Σχετικη ειναι και η εντολη του αγιου Αποστολου Παυλου: «οταν δινεις φαγητο [δικη μου διευκρινηση: γενικα οταν βοηθας] τους εχθρους σου, βαζεις αναμμενα καρβουνα στο κεφαλι τους».
  Οσον αφορα τη καθαρευουσα που χρησιμοποιω, ας οψονται οι φιλολογοι που ειχα στο (εξαταξιο) γυμανασιο. Σημειωνω οτι στο απολυτηριο το γυμνασιου, στο μαθημα των νεων ελληνικων, ουσιατικα της εκθεσης ιδεων, ειχα αριστα 20. Θα ηθελα να μου πει η αξιοτιμη κυρια Σαπουνακη αν πηρα το βαθμο δικαια.

  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.