Οι δεσποτάδες θεωρούν την ιερή παιδεραστία δικαίωμά τους;

[Με αφορμή την τιμητική αναφορά ενός επισκόπου σε παιδεραστή μητροπολίτη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουμε επισημάνει την βιομηχανία παραγωγής επισκόπων και μάλιστα αντικανονικών, χωρίς ποίμνιο και υπαρκτή επισκοπή, ως κρατικών έμμισθων βοηθών κάποιων κουρασμένων (από την καλοπέραση;) μητροπολιτών, με τη χειροτονία φιλόδοξων αρχιμανδριτών, που δεν βλέπουν την ώρα να φορέσουν τη σατραπική μίτρα. Μερικές φορές δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, όπως στην περίπτωση κάποιου κ.Κλουκίνα, ενός καλόγερου της Στεμνίτσας, βοηθού από το 2009 του μητροπολίτη Σπάρτης, ο οποίος το 2014 έγινε μητροπολίτης Φωκίδας, ενώ υποτίθεται ότι  τον χρειαζόταν ο δεσπότης του, που στο μεταξύ είχε γεράσει και πέντε χρόνια ακόμη. Στα αντικανονικά αυτά πλαίσια έγινε  τώρα, στις 27.12, η χειροτονία σε επίσκοπο με τον γυμνό τίτλο της παλιάς επισκοπής Στρατονικείας (μιας πόλης άσχετης με τα Δωδεκάνησα, στα σημερινά Μούγλα της Τουρκίας), του αρχιμανδρίτη Στ.Κατέ, τέως μόνιμου υπαξιωματικού του στρατού. Ο κ.Κατές ως «αρχιμανδρίτης  υπεύθυνος Εφημέριος των Στρατιωτικών Μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας της Λέρου”, επισκεπτόταν «τις ακριτικές νησίδες μεταφέρων εις τους στρατευμένους τον παλμόν της Εκκλησίας και της Πατρίδος».  Την ώρα της χειροτονίας του, όπως γράφει η Romfea (27 Δεκεμβρίου 2016, Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου ), μιλώντας επίσημα: «έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου». Πριν προχωρήσω, να σημειώσω πως οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να ζητήσουν τουλάχιστον τη διακοπή της μισθοδοσίας του από τους φορολογούμενους, διότι το Σύνταγμα (άρθρο 3) απαιτεί «απαρασαλεύτως» τήρηση των Ι.Κανόνων από την Εκκλησία και οι Ι.Κανόνες απαγορεύουν αυστηρά το θεσμό του βοηθού επισκόπου και γενικά της χειροτονίας κληρικού χωρίς ποίμνιο, με την ποινή της αργίας (Ενδεικτικά, Καν. 6ος Δ΄ Οικ. Συνόδου).

Το τι έκανε στο ορφανοτροφείο Καλύμνου ο άγιος Νεκτάριος το δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» με δυο ρεπορτάζ που ξεκινούσαν από την πρώτη σελίδα (10.4-«Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο» και 24.4. του 2005 «Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ») χωρίς να τολμήσει κανείς να απαντήσει έστω και με μισή λέξη. Από παλιότερο ποστ του κ.Ροϊδη, που βασίστηκε στα δυο εκτενή ρεπορτάζ της εφημερίδας [ Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Στ’) ], όπου υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες («Ιστορίες φρίκης», τις είπε η εφημερίδα), αντιγράφω: «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα. Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις.Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά; Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα’ Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα».

Προσωπικά δεν πολυπιστεύω πως οι σπαραξικάρδιες αντιδράσεις των Αρχιερέων ή η έκπληξή τους, ήταν ειλικρινείς και όχι προσχηματικές. Η περίπτωση αυτού του αγίου ήταν γνωστή από πολύ παλιότερα. To 1980 το πατριαρχείο τον είχε προωθήσει ως μητροπολίτη Κισάμου από Σχολάρχη στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης. Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις, που θα υπάρξουν λόγω των ύποπτων σχέσεών του με φοιτητές της Σχολής, τον χειροτονεί στην Χάλκη και όχι στην Κρήτη, ώστε να φέρει τον κόσμο προ τετελεσμένων γεγονότων. Μέσα σ’ένα μήνα αναγκάζεται να τον μεταθέσει αντικανονικά (οι Ι.Κανόνες απαγορεύουν τη μετάθεση Επισκόπου) στην Κάρπαθο αφού ο λαός ξεσηκώθηκε ζητώντας ως επίσκοπό του τον γνωστό για την αντιχουντική του στάση μητροπολίτη Γερμανίας Ειρηναίο. («Απογευματινή της Κυριακής», 17.4.2005. Tότε διηύθηνε το ρεπορτάζ ο Πάσχος Μανδραβέλης και η εφημερίδα έδωσε ρεσιτάλ αληθινής δημοσιογραφίας, καταγράφοντας τεκμηριωμένα τα εκκλησιαστικά αίσχη, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη). Μετά από δυόμισι χρόνια μετατέθηκε αντικανονικά από την Κάρπαθο όπου είχε φτάσει με αντιτορπιλικό (!) στη Μητρόπολη Λέρου και Καλύμνου. Όποιον εξακολουθεί να αμφιβάλλει πως το πατριαρχείο γνώριζε τα πάντα, τον πείθει η συνέχεια. Ο δεσπότης όχι μόνο δεν παραπέμφθηκε από την Εκκλησία στη Δικαιοσύνη, η οποία προσποιήθηκε πως δεν διάβασε τα δυο φύλλα της πρώτης (εκείνη την εποχή) σε κυκλοφορία εφημερίδας, ο ίδιος όχι μόνο δεν απάντησε, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να προστατεύσει τη φήμη του, όχι μόνο δεν απάντησε ούτε το πατριαρχείο προστατεύοντας την δική του έξωθεν καλή μαρτυρία ως προϊσταμένης αρχής, όχι μόνο δεν δικάστηκε εκκλησιαστικά, όχι μόνο δεν τον υπερασπίστηκε δημόσια ούτε ένας από το ποίμνιό του, αλλά παραιτήθηκε και συνταξιοδοτήθηκε σε βάρος των φορολογούμενων (υπήρχαν λεφτά) πρόωρα το 2005, χωρίς να δοθεί η παραμικρή εξήγηση. Επί πλέον, το 2007, για να μην φέρει τον τίτλο του πρώην Καλύμνου που κουβαλούσε δυσάρεστες αναμνήσεις και αυτονόητα ερωτηματικά, του δόθηκε τιμητικά ο ιστορικός τίτλος του «Γάνου και Χώρας», Gaziköy και Hoşköy, μιας αποικίας των Μεγαρέων και μιας βυζαντινής πολίχνης στην (τουρκική) Ανατολική Θράκη. Η ιστοσελίδα της Μητρόπολης τα ξεπερνάει όλα βιαστικά αναφερόμενη στον διάδοχό του: «Ο Λέρου , Καλύμνου & Αστυπαλαίας Παίσιος , από Πρωτοσύγγελος Ι.Μ.Ρόδου , ‘… του εν αυτή αρχιερατεύοντος Νεκταρίου παραίτησιν κανονικήν υποβάλλοντος …’ , 19-5– 2005». Για το γιατί και το πως, ούτε λέξη.

Αναρωτιέμαι πόσο θράσος διαθέτει ο βοηθός επίσκοπος κ. Κατές, για να αναφέρεται δημόσια τιμητικά σε μια ιερή του στιγμή σε κάποιον κακούργο ρασοφόρο, μέσα σε ιερό χώρο, όπου όλοι οι παριστάμενοι γνωρίζουν το ποιόν του, αλλά βεβαίως διαθέτουν τη συλλογική ανοχή και υποκρισία των μικρών μας χριστιανικών κοινωνιών αλλά και της χώρας όλης. Υπήρξαν άλλωστε και μετά τον θάνατό του τοπικά δημοσιεύματα (από τα οποία μπορούν να βγουν άνετα συμπεράσματα), που έχουν τώρα εξαφανιστεί, αλλά υπάρχουν ακόμη τα ίχνη τους στο διαδίκτυο «Εκοιμήθη ο Νεκτάριος στην αλλαγή του χρόνου – Aegeanews.gr ...1 Ιαν 2010 – … της «παραίτησης» (το επικοινωνιακό ψευδώνυμο της καθαίρεσης) και έφυγε μες στην αχλή και τους καπνούς του πιο εξευτελιστικού πολέμου». Εμείς τα έχουμε διασώσει εδώ: «Tα κουσούρια του Νεκτάριου της Λέρου και Καλύμνου», και δεν τιμούν καθόλου ούτε τον Νεκτάριο, ούτε πολλούς κληρικούς του: «…εξέθετε τον εαυτό του πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα τα ελαττώματα και τα «κουσούρια» να φαίνονται. … Αυτά λοιπόν ήταν τα κουσούρια του. Σε λεπτομέρειες δεν μπαίνουμε. Ήταν γνωστά και, όπως λένε, ‘σκανδάλισαν το χριστεπώνυμο πλήρωμα’. Αγνωστο σε ποιο βαθμό. Αν στον εκλιπόντα Νεκτάριο μερικοί διαπιστώσανε εκτροπές και δικαίως τις καταγγείλανε, θα έπρεπε καταγγείλουν με αγανάκτηση πολύ ράσο. Δυστυχώς όμως η κάθαρση έγινε μόνο στο πρόσωπο του Νεκταρίου. οι περισσότεροι από τους επαναστατημένους λόγω ηθικής εκτροπής του Νεκταρίου, ήταν παρακοιμώμενοι τω μητροπολίτη…».

«Όμως έχω μία ακόμη απορία: Όπως διαβάζω στην Romfea o κ. Κατές «από τό 2002 ἕως τό 2004», δηλαδή επί σατυρικής σατραπείας Νεκταρίου, «διετέλεσε Διευθυντής τοῦ Ὀρφανοτροφείου Ἀρρένων Καλύμνου». Προφανώς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι τίποτα (κι ας ήταν οι παιδεραστές περισσότεροι από έναν), αλλιώς το σεπτόν πατριαρχείον που έχει υποστεί  κι αυτό κάποιο μικρό μερίδιο κατακραυγής (απείρως λιγότερο από το Βατικανό, γιατί είναι απείρως μικρότερη και η επικράτειά του, ειδικά στη Δύση που αυτά δεν κουκουλώνονται πια), για συγκαλύψεις ιερών παιδεραστιών (Pokrov.org-«Addressed issues related to victims of abuse within the Orthodox Church»), δεν θα τον ανύψωνε σε επίσκοπο. Πάντως όποιος δεν εθελοτυφλεί αντιλαμβάνεται πως κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη Νότια Δανιμαρκία, όπως το έχει πει και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε κρίση ειλικρίνειας: «Ξέρετε πόσοι Ιεράρχες σήμερα έχουν διάφορες αμαρτίες, διαχειριστικές, προσωπικές και η εισαγγελική αρχή ουδέποτε θέλησε, ουδέποτε τόλμησε να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να βάλει την καρφίτσα εκεί που υπάρχει το πύον» («Φλας», 14-6, «Έθνος», 15.6.2000, ΤΑ ΝΕΑ , 15-06-2000). Αυτή η δεσποτική θρασύτητα δεν είναι σπάνια. Ενδεικτικά να θυμίσω πως ο Σύρου Δωρόθεος Β΄, δεν ντράπηκε να τιμήσει δημόσια τον περιβόητο πορνοφασίστα δεσπότη Πρεβέζης Στέλιο Κορνάρο, μόνο που εκεί θα το μετάνιωσε, γιατί υπήρξαν υγιή ανακλαστικά από αξιοπρεπείς συμπολίτες του, που κήδονται της ιστορικής αλήθειας και των ευαγγελικών και των δημοκρατικών αρχών (Βλ. Ποιος είναι ο τηνιακός «Άγιος» Πρεβέζης). Αν έτσι προκλητικά τιμάται ο διάσημος και διαβόητος στο πανελλήνιο Πρεβέζης, χωρίς ούτε ένας μητροπολίτης ή κληρικός να διαμαρτυρηθεί, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι γίνεται με τις τιμές σε αισχρούς κληρικούς που τα άπλυτά τους δεν βγήκαν στην επιφάνεια.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Οι δεσποτάδες θεωρούν την ιερή παιδεραστία δικαίωμά τους;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  Κυριακή, 10.4.2005 «Καταγγελίες σοκ στην Κάλυμνο» (Kάτω δεξιά με φωτογραφία του μητροπολίτη)

  Κυριακή, 24.4.2005 Σοκ και φρίκη στην Κάλυμνο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
  (Κάτω δεξιά)

  Η εφημερίδα είχε τότε την πρώτη κυκλοφορία (τεράστια για τα τωρινά δεδομένα), μεταξύ όλων των αθηναϊκών εφημερίδων. Οι Εισαγγελείς όμως, τα κόμματα (ιδιαίτερα ΚΚΕ-ΣΥΝ που αγωνίζονται για τη φτωχολογιά), το Υπουργείο Παιδείας δεν έτυχε να διαβάσουν για τα ορφανά που κακοποιούνταν στο εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο αρρένων Καλύμνου.
  Τώρα αυτός που «Ἀπό τό 2002 ἕως τό 2004, διετέλεσε Διευθυντής τοῦ Ὀρφανοτροφείου Ἀρρένων Καλύμνου» γράφουν οι εκκλησιαστικές ιστοσελίδες
  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/11697-neos-episkopos-stratonikeias-o-arxim-stefanos-kates
  αλλά και οι άλλες που μεταδίδουν την είδηση της εκλογής και ενθρόνισής του
  http://www.aegeanews.gr/news/ekklisia/21072/exelegi-episkopos-ierokirikas-tis-lerou-kalimnou-stefanos-kates-foto/
  (και δεν νομίζω να έχει η Κάλυμνος και δεύτερο ορφανοτροφείο Αρρένων, εμπλεκόμενο με την Εκκλησία), που προφανώς δεν θα γνώριζε τι γινόταν, εξελέγη επίσκοπος. Αλλά ο μητροπολίτης Νεκτάριος που καταγγέλθηκε ως δράστης, απλώς συνταξιοδοτήθηκε. Η Δικαιοσύνη δεν έπρεπε να είχε επέμβει και να ερευνήσει; Η Εκκλησία δεν όφειλε να έχει απαντήσει;

  Από την πάντα ανορθόγραφη Romfea:
  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/12288-xeirotonia-episkopou-stratonikeias-stefanou-foto
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

  Χειροτονία Επισκόπου Στρατονικείας Στέφανου (ΦΩΤΟ)
  Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Καρπαθάκης

  Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 η εις Επίσκοπο Χειροτονία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Πλάτανο Λέρου.

  Στην Χειροτονία του εψιφησμένου παμψηφεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ρόδου κ. Κύριλλος, Προικονήσου κ. Ιωσήφ και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.

  Να αναφερθεί ότι στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστη άπασα η δημοτική, τοπική άρχη καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.

  Πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου όπου εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικου Πατριάρχου.

  Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ.Παίσιος όπου συνεχάρη τον Νεο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου κ. Στέφανο ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου κ. Παίσιο, τους Σεπτούς αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

  Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Επίσκοπο Στρατονικείας.

  Λίγα λόγια για τον χειροτονηθέντα Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο:

  Ο Θεοφιλέστατος κ.Στέφανος τυγχάνει Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Γεννήθηκε στη Ζυρίχη της Ελβετίας ,μεγάλωσε στα Τρίκαλα όπου και εισήχθει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού όπου υπηρέτησε επί δώδεκα έτη και στη συνέχεια Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6-1-1999 από τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

  Στις 9 Δεκεμβρίου του 2001 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον ίδιο Μητροπολίτη.
  Υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Λέρου ώς Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρρένων ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

  Τέλος στις 28 Νοεμβρίου 2016 εξελέγει Επίσκοπος επί τη προτάσει του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου.
  ________________

  Από παλιότερο σχόλιό μου:
  https://roides.wordpress.com/2007/11/15/ierh6/#comment-6133
  …επανέρχομαι για να σημειώσω πως το«Πρώτο Θέμα», (24-4-2005) σελ.33, κατηγορεί την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικόν Πατριάρχην κύριον κύριον Βαρθολομαίον τον Α΄, πως ενήργησε δια να συγκαλύψει την υπόθεσιν. Γράφει συγκεκριμένα η εφημερίς για «σαφή εντολή του πατριάρχη να μη βγει τίποτα έξω από το Φανάρι». Η εφημερίς ισχυρίζεται επίσης πως τα σκάνδαλα των Ιεραρχών «έμεναν εδώ και αιώνες κρυφά…», μεταξύ άλλων διότι «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Η εφημερίς γράφει πως η τότε αρμοδία υπουργός περίμενε από το πατριαρχείον να την ενημερώσει σχετικά (φοβάμαι πως θα περιμένει για πάντα) ενώ κύκλοι του υπουργείου εξέφραζαν την βεβαιότητα πως ο πατριάρχης «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την πλήρη διελεύκανση….». Και φαίνεται πως εγένετο ούτως.

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6005:%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%AF%CE%B1&Itemid=203

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών», του Στ. Ματθία

  Γράφει ο Zoiforos.GR Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 16:38

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών»
  Στ. Ματθία,
  πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008

  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.
  Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.
  Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.
  Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.
  Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».
  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.
  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.
  Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».
  «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.
  Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Αρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης».
  Οπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!
  Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε. Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

 3. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Mέσο γκουγκλ τα βρήκα και στο Ρεσάλτο
  http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2378
  Misha
  Ένταξη: 18 Ιούν 2007
  Δημοσιεύσεις: 137

  Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 24, 2008 10:38 am Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
  Φίλε Ορθόδοξε ,πραγματικά δε μ αρέσει καθόλου ν ανακατεύω τις ακαθαρσίες και δη τις μητροπολιτικές,καθώς είναι εξαιρετικά δυσώδεις και μολυσματικές.
  Εκτός αυτού γνωρίζω καλά πως τα παπαγαλάκια του εκσυγχρονισμού ψάχνουν αφορμές για να προπαγανδίσουν την «πολυπολιτισμικότητα» και την αποσύνδεση της κοινωνίας από την ορθόδοξη παράδοση.
  Η αναφορά μου στον πρώην Καλύμνου έγινε για να τονίσω τα δύο μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιεί στις αποφάσεις του ο Πατριάρχης,ο οποίος νομίζει πως ζει στην εποχή του Βέκκου ή του Μάμμα.
  Οι ζηλωτές στο Αγ.Ορος είχαν μια πολύ καλή σχέση με τους υπολοίπους,έως ότου ανέλαβε πατριάρχης ο σημερινός που με νοοτροπία «αυθέντου και δεσπότου» προσπαθεί να λύσει με την βία ενα κατεξοχήν πνευματικό πρόβλημα.
  Το ίδιο ακριβώς δλδ που επιζητούν και οι Γκρίζοι Λύκοι της Τουρκίας στις σχέσεις τού τουρκικού κράτους με το Φανάρι.
  Για τον πρ.Καλύμνου, γνωστό και με γαργαλιστικά παρωνύμια στα Δωδεκάνησα και στους εκκλησιαστικούς κύκλους,αφού το ζήτησες:

  Παράθεση:
  Ενα σκάνδαλο απίστευτων διαστάσεων σόκαρε τη κοινή γνώμη, με επίκεντρο τις δραστηριότητες της μητρόπολης Καλύμνου. Πάνω από εκατό χειρόγραφες σελίδες από σημειώσεις λέγεται ότι κράτησε ο αρχιγραμματέας της Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Οι απίστευτες διηγήσεις αναφέρουν.
  «Κάποια αγόρια δέκα έως δώδεκα χρόνων μας εξομολογήθηκαν ότι τα κακοποιούσαν σεξουαλικά. Τα άγγιζαν στο παιδικό τους κορμάκι και τους ζητούσαν να κάνουν ακατανόητα πράγματα.» Ο απεσταλμένος αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος, προχώρησε παραπέρα κάνοντας ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις. «Σας το εξομολογήθηκαν τα ίδια τα παιδιά;» Η συνεργάτιδα του οικοτροφείου κούνησε το κεφάλι της καταφατικά και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μας τα είπαν αυτά μετά από πολλές πιέσεις και ερωτήσεις δικές μας. Δεν ήθελαν αρχικά να μας που τι έχουν. Είχαν πάθει σοκ. Έχουν καταστραφεί ψυχολογικά, μιλάμε για αγοράκια δέκα, έντεκα και δώδεκα χρόνων. Τα έγδυναν και τα κακοποιούσαν και μετά τους έκαναν δώρα.»

  Ιστορίες φρίκης

  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.
  Όλα φαίνονταν απίστευτα. Ο «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος, είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Αν και τα στόματα των περισσότερων έμεναν κλειστά, κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. «Όποιος είχε αφραγκιές, πήγαινε στον δεσπότη». Ούτε οι καταγγελίες ότι έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο λόφο του Δημοσίου, σόκαραν πλέον την τριμελή Εξαρχία του Οικ. Πατριαρχείου. Αυτά ήταν πταίσματα μπροστά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
  Εκτός των άλλων «κατορθωμάτων» του, ο μητροπολίτης Καλύμνου, ήταν και μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής μελιού. Το συγκεκριμένο μέλι το διαφήμιζε ο ίδιος, από άμβωνος! «Μόνο το μέλι της συγκεκριμένης εταιρείας να τρώτε», έλεγε στα κηρύγματα του, εξηγώντας πως το μέλι αυτό ήταν πιο άγιο κι από το αγίασμα!!! «Αυτό το μέλι είναι πραγματικό αγίασμα, είναι η ίδια η ευλογία του Κυρίου», έλεγε στους εμβρόντητους πιστούς.

  «Άγγελος ο Βαβύλης»

  «Ο Απόστολος Βαβύλης είναι ένας πραγματικός άγγελος», έλεγε ο ιεράρχης. Τον Βαβύλη του τον σύστησε ο αρχηγός της Μοσάντ με τον οποίο γνωρίστηκαν σε «λασπόλουτρα στη Χάιφα», είχε πει στον Οικ. Πατριάρχη. Όμως, το μοναστήρι της Λέρου γινόταν ξενώνας για τον Γιοσάκη και τον Κύριλλο Σταυρόπουλο, ενώ οι μοναχές διηγήθηκαν απίστευτε ιστορίες στους απεσταλμένους του Πατριάρχη, όπως π.χ. για τα προφυλακτικά που έβρισκαν.

  Ο Μητροπολίτης, ο φαντάρος και διάκος.

  Κάποτε ο μητροπολίτης Νεκτάριος κινδύνεψε να σφαγεί από Κρητικό για λόγους τιμής. Όπως διηγείται ο πατέρας Χρύσανθος, κληρικός που είχε επιλέξει τη σιωπή λόγω «εκκλησιαστικής υπακοής», είδε «σαν μάνα εξ ουρανού» την Εξαρχία, ο Νεκτάριος κάποτε προχώρησε σε άσεμνη πρόταση και χειρονομία προς νεαρό φαντάρο εκ Κρήτης, Ο φαντάρος το είπε στον πατέρα του, κι εκείνος πήρε το βαπόρι για Λέρο κι εμφανίστηκε στο επισκοπείο κρατώντας μαχαίρι. «Ακούσαμε έντρομοι τις φωνές ενός άνδρα που έβριζε τον δεσπότη και ζητούσε να τον δει για να τον σφάξει, επειδή ατίμασε τον γιο του. Τρέχοντας από φόβο ο δεσπότης είπε στον κληρικό Χρύσανθο «εσύ είσαι ο δεσπότης τώρα», έβγαλε το εγκόλπιο, του το φόρεσε και τον έστειλε να αντιμετωπίσει τον μαινόμενο πατέρα. «Δεν είσαι εσύ ο δεσπότης, τον έχω δει σε φωτογραφία. Φέρτε τον εδώ να τον σφάξω τον θεομπαίχτη» ούρλιαξε ο πατέρας. «Εγώ είμαι ο δεσπότης, φοράω και εγκόλπιο, δεν βλέπετε;» ψέλλισε με τρεμάμενη φωνή ο κληρικός, που όφειλε να υπακούσει στον ιεράρχη. «Ποιος άλλος είναι μέσα;» ρώτησε ο πατέρας. «Ο διάκονός μου ο Χρύσανθος. Χρύσανθε! έλα παιδί μου!» Τότε εμφανίστηκε ο μητροπολίτης ως οικονόμος, ζωσμένος με μια ποδιά, κουβαλώντας δίσκο με καφέδες. «Ναι γέροντα, έχω φτιάξει καφεδάκια. Θέλετε;» ρώτησε ο μεταμφιεσμένος δεσπότης, για να συλλάβει τελικά η Αστυνομία τον εξαγριωμένο πατέρα.

  πηγή: «Το Πρώτο Θέμα» 24. Απρ. 2007.

  ***********

  Όπως διαβάζω παραπάνω:
  Μετά τις καταγγελίες αυτές, ο επικεφαλής της Εξαρχίας, μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίος,(νυν αρχιεπ.Κρήτης) δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να κοιτάξει στα μάτια τις παιδοψυχολόγους. Κρατούσε το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια του, παρακαλώντας προφανώς να είναι όλα αυτά που ζούσε ένας κακός εφιάλτης. Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και ο αρχιμανδρίτης δεν άντεξαν και κάποια στιγμή ξέσπασαν σε κλάματα.

  Αν αυτά ήταν μια στα χίλια ψέματα που ο μαζοχιστής μητροπολίτης δεν τα διέψευσε γιατί ήθελε να υποφέρει να ξεφτιλιστεί να ταπεινωθεί για να εξασφαλίσει καλύτερο Παράδεισο, οι μητροπολιτες και ο αρχιμαδρίτης που αναφέρεται πως κλάψανε από αυτά που άκουσαν που γινόσαντε στα παιδάκια, γιατί δεν βγήκαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα;

 4. Ο/Η Πατρινός λέει:

  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ.
  Αυτό είναι το αυτονόητο. Μιλάμε για δημοσιευμένες καταγγελίες κακοποίησης δεκάχρονων και δωδεκάχρονων ΟΡΦΑΝΩΝ αγοριών, που καταστράφηκε ο ψυχικός τους κόσμος από ρασοφόρους
  Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΟΧΗ.

  Ο μητροπολίτης είναι η γνωστή Σουλτάνα του Αιγαίου, των εκπομπών του Σπ.Καρατζαφέρη και του Μάκη Τριανταφυλόπουλου. Είχε και άδεια οπλοφορίας. Όλα κουκουλώθηκαν

  http://www.24grammata.com/?p=37915

  http://www.24grammata.com/?p=37915

  Μια Σουλτάνα στο αιγαίο. Βιαστικά σβησμένες μνήμες.
  Προστέθηκε από 24grammata
  24grammata.com/γνώμη

  γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

  Στο σκοτεινό παρελθόν κρύβονται ένα σωρό γνωστά, δικά μας πρόσωπα, ξέμειναν στο τέλος ολομόναχα, γιατί έκαμαν εχθρούς πιο πολλούς από φίλους, εκεί στα τελευταία τους, στάθηκαν με μόνη παρέα τη σκιά τους, καταμεσής του κόσμου κι όμως ολομόναχοι, να κρύβουν τις ασύγχρονες στιγμές τους.
  Μια τέτοια ιστορική φιγούρα, που απέκτησε σπουδαίους φίλους κατάφερε να κάμει όμως εκατοντάδες πολέμιους ήταν και ο προηγούμενος μητροπολίτης Καρπάθου, ο μακαριστός Νεκτάριος Χατζημιχάλης.
  Διχάζονται οι γνώμες για την διαδρομή της ζωής του, φίλοι ακόμη μιλούν για τη δράση του, για τον ζήλο που πάλευε τα θέματα τις ζωής του.
  Όμως υπήρξε και ένα πλήθος που τον πετροβόλησε, χτύπησε άσχημα τον πρώην μητροπολίτη Λέρου, τόσο σκληρά και ανελέητα που θα τρόμαζαν ακόμη και οι χειρότεροι βαρυποινίτες, αν τους χρέωναν όλα αυτά στα λόγια, δίχως καμμιά δίκη.
  Οι τρεις απεσταλμένοι του Πατριαρχείου που διερεύνησαν το 2000, τις καταγγελίες στη Λέρο και Κάλυμνο κατά του μητροπολίτη Νεκτάριου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους.
  Η ιστορία έμοιαζε με άθλια, μια βρωμερή επιστημονική φαντασία, τα στόματα που μίλησαν παρουσίασαν σκανδαλιστικές, ροζ ιστορίες που όμως δεν φαίνεται να διασταυρώθηκαν, σκεπάστηκαν με τα χρόνια, αφήνοντας ακόμη και σήμερα μαύρες σκιές γύρω από το όνομα του.
  Ο Μητροπολίτης, πήρε σαν κληρικός το όνομα Νεκτάριος, όμως βαφτίστηκε το 1932, Μανώλης, στην Κρήτη, νότια, ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά. Ένα φτωχόπαιδο που σπούδασε θεολόγος.
  Συνέχισε την γνώση σε πανεπιστήμια, στη Γαλλία και τη Γερμανία. Βρέθηκε κληρικός στη Μακεδονία, Ιεραπόστολος στο Ζαΐρ, βρέθηκε αρχιμανδρίτης στα Χανιά, του δόθηκε η θέση μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου. Όμως το χριστεπώνυμο πλήρωμα, κοινός ο κοσμάκης, επέλεξε άλλον για τη θέση. Αυτός που προτιμούσαν ήταν ο Ειρηναίος, έτσι από ένα μπέρδεμα, φυσικά με αρκετές προεκτάσεις, ο Νεκτάριος βρέθηκε στα γρήγορα μητροπολίτης Καρπάθου.
  Οι μεγάλες αθηναικές εφημερίδες εξύραν την στάση του στο θέμα της αντιδικίας, οι δηλώσεις του περιορισμένες και λιτές:

  “ Θα γίνει ότι πεί το φανάρι, ότι πει η εκκλησία”.
  Όλοι θεώρουσαν τυχερούς τους Καρπάθιους και τους Κασιώτες για την σπουδαία συγγειρία, που τους έφερε δώρο, έναν τόσο σπουδαίο και ξεχωριστό ποιμένα στο πλευρό τους.
  Ο παιδικός φίλος του Νεκτάριου, Παναγιώτης Κωστάκης περιγράφει στις 6/1/2010, στα “Χανιώτικα νέα”:
  Ο δεσπότης έφτασε στην Κάρπαθο με αντιτορπιλικό. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν ασύληπτος. Καμπάνες, χαλιά, μυρτιές και χαμόγελα ελπίδας γιατί είχαν μάθει πως ερχόταν ένας δεσπότης από την Κρήτη, ένας ηγέτης. «Νεκτάριον, τον από Κισάμου, παμψηφεί εξελέξαμεν μητροπολίτην Καρπάθου και Κάσου…..», ηχεί ακόμη στα αυτιά μου το μεγάλο μήνυμα. Έμεινε στην Κάρπαθο τρία χρόνια. Τον επισκέφτηκα μερικές φορές. Σε μια επίσκεψη με πήγε στο Μεσοχώρι. «Έλα», μου λέει, «να δεις το μοναδικό ελαιοτριβείο του νησιού». Ανήκε στην Παναγία τη Βρυσιανή και κατασκευάστηκε τον καιρό των Ιταλών. «Γιατί δεν γίνεται ένα καινούργιο» είπα εγώ με αφέλεια. «Μα πώς, με ποιο τρόπο, ποια γνώση, ποια χρήματα» ρωτά με πόνο ο παπα-Γιάννης, ένας άγιος λεβίτης. «Για αυτό είμαστε εδώ», απαντά ο δεσπότης, κοιτάζοντάς με στα μάτια. Η αλήθεια ήταν ότι κουραστήκαμε γιατί δεν ήταν εύκολο να εντάξεις μια ενορία στον αναπτυξιακό νόμο το 1981 και να πάρεις δάνειο από μιά τράπεζα χωρίς εγγυήσεις. Και όμως έγινε και με τη βοήθεια της Παναγίας τα μηχανήματα δεν έπεσαν στον γκρεμό κατά τη μεταφορά. Όταν όμως ήλθε ο υπουργός να το εγκαινιάσει τον βάλαμε να περάσει πεζός εκείνο το σημείο του γκρεμού γιατί δεν ξέραμε τις αμαρτίες του.

  Τα Χριστούγεννα του 1981 ο δεσπότης Καρπάθου και Κάσου έστειλε το παρακάτω μήνυμα στο ποίμνιο:

  “Μέσα στο κοινωνικό κλίμα της αλλαγής, εύχομαι και εγώ ο πνευματικός σας πατέρας, να αποκτήσωμε και την σπουδαιότερη αλλαγή, που είναι η αλλαγή στην νοοτροπία μας, στην καθημερινή μας συμπεριφορά, στην στάση μας απέναντι στον θεό και τον συνάνθρωπο.

  Μόνο η αλλαγή που έχει την αναφορά της στην αληθινή μετάνοια, δεν είναι χίμαιρα και ουτοπία, αλλά πηγή πνευματικής δημιουργίας, αυτοκαθάρσεως των θεσμών και αξιολογήσεως χάριν του λαού των ραγδαίων κοινωνικών μεταβολών. Εύχομαι σε όλους,αυτή την εσωτερική αλλαγή, απαραίτητη προυπόθεση σε μια σωστή κοινωνική αλλαγή, που θα ριζωνει στα ορθόδοξα βιώματα και έτσι θα κάνει πιο φωτισμένη τη μέρα της ζωής του μαρτυρικού λαού μας”.

  Στο μήνυμα του, ο τότε ποιμένας της Καρπάθου, δείχνει μπροστά από την εποχή του, αναγνώρισε την έννοια της ουσιαστικής αλλαγής και την προτείνει σαν πρώτη προσωπική δράση.

  Είναι τα δικά του χρόνια που στην Κάρπαθο γέμιζαν ασφυκτικά οι εκκλησιές, ξεκίνησαν τότε οι εργασίες αποκατάστασης του Αγίου Γεωργίου Βασσών, ιδρύθηκε με την δικιά του προσπάθεια, ταπητουργική σχολή στις Μενετές και δούλεψε με ζήλο για την κτηριακή αποκατάσταση των εκκλησιών. Όμως στις μέρες του, τον Φλεβάρη του 1983, άγνωστοι έβαλαν δυναμίτη στην Ευαγγελίστρια, την εκκλησία στα Πηγάδια, ήταν οι απάντηση στην εφορία αρχαιοτήτων που δεν έδινε την άδεια για επέκταση θεωρώντας το κτήριο μνημείο, που ήταν ήδη κλειστό και χτυπημένο από τον σεισμό του 1948.

  Είναι όμως ο ίδιος άνθρωπος που φέρεται σαν «Άγιος» μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, ο Νεκτάριος, που είχε κοσμήσει με τη μορφή του και το μητροπολιτικό ναό, βάζοντας τον εαυτό του ανάμεσα σε «συνάδελφους» αγίους της Εκκλησίας. Εύκολα ξετρυπώνει ο ιστορικός άρθρα και κείμενα λίβελλους, όπου κάποιοι εξομολογήθηκαν στους ιεράρχες της Εξαρχίας ότι ο Νεκτάριος είχε γίνει κάτι σαν σεξουαλικό ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας.

  Ακούστηκαν τέτοιες ερωτικές ιστορίες που και ο πιο προχωρημένος, μοντέρνος συνάνθρωπος θα έκλεινε τα αυτιά του, ενώ η εμπλοκή του στα σκάνδαλα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων δυσχέρανε ακόμη περισσότερο την σχέση με το Πατριαρχείο και τον έκαμε ακόμη πιο μισητό. Οι εφημερίδες αναφέρουν καθημερινά το όνομα του, θείος του περιβόητου Βαβύλη, ο Νεκτάριος φέρεται μπλεγμένος σε λασπόλουτρα με αρχηγούς της Μοσάντ, ενώ στους φίλους του ανέφερε πως όλα έγιναν σε μια προσπάθεια να ξεμπλέξει τον ανηψιό του.

  Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας Νεκτάριος φέρεται να είχε λάβει ακόμη και άδεια οπλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το 1997, την οποία ανανέωσε δύο χρόνια αργότερα.

  Οταν αστυνομικοί του τμήματος Καλύμνου του ζήτησαν αργότερα νέα ανανέωση, εμφάνισε βεβαίωση Λιμενικής Αρχής της περιοχής του, σύμφωνα με την οποία απώλεσε το όπλο εν πλω και δεν χρειάστηκε νέα άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας είχε εκδοθεί στο όνομα Εμμανουήλ Χατζημιχάλης, όπως το κοσμικό όνομα του τότε Δεσπότη.

  Άλλες φωνές, μίλησαν επώνυμα για τα “χούγια και τις ιδιαιτερότητες που τον έφαγαν”, χαρακτηρίζοντας αχάριστο ένα τμήμα του ποιμνίου. Ενδεικτικά αναφέρουν και ορισμένα έργα του, όπως την εκκλησία του Οσίου Σάββα, στους Αγίους Πάντες, με το μοναδικό στα Βαλκάνια καμπαναριό και με τις (έστω ημιτελείς) τρεις αίθουσες στην κορυφογραμμή. Την οσιοποίηση του ηγουμένου Σάββα, στη μονή των Αγίων Πάντων. Ο Νεκτάριος πάλεψε να ανακηρυχθεί από το Πατριαρχείο Οσιος. Ήταν ο πρώτος διοργανωτής του θρησκευτικού τουρισμού, στην Κάλυμνο.

  Εκοιμήθη στα 77 του, παραμονή πρωτοχρονιάς του 2010 και στο μνήμα του, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγ. Χριστοφόρου – Κορακιών Ακρωτηρίου, δίνει την δική του διάσταση στην ιστορία με ένα κύρηγμα του ιερού Χρυσοστόμου:

  ‘…Όσον μέγας ει, τοσούτον ταπείνου σαυτόν. Όταν αναβής εις ύψος, ασφαλισθήναι χρείαν έχεις ίνα μη πέσης… Τί μέγα φρονείς, άνθρωπος ων, της γης συγγενής, ομοούσιος της τέφρας εν τε τη φύσει εν τε τη γνώμη και τη προαιρέσει των πραγμάτων;

  Σήμερον πλούσιος, αύριον πένης· σήμερον χαίρων, αύριον λυπούμενος· σήμερον εν δόξη, αύριον εν γήρα. Μη ίσταται τι των ανθρωπίνων, αλλ’ ώσπερ των ποταμίων ρευμάτων μιμείται τον δρόμον…

  Τί ουν μέγα φρονείς άνθρωπε, ο καπνός, η ματαιότης; Άνθρωπος γάρ ματαιότητα ωμοιώθη. Ωσεί χόρτος αι ημέραι αυτού. Εξηράνθη ο χόρτος και το άνθος αυτού εξέπεσεν…’.

  Πολλές, εύκολες κουβέντες, σαν κουτσομπολιά, ανοίγουν πάνω σε ιστορίες που παίζουν με σκανδαλιστικές λεπτομέρειες μιας ζωής.

  Λένε πως δεν υπάρχει καπνός δίχως φωτιά, όμως «ὁ ἀποθανών δεδικαίωται ἀπό τῆς ἁμαρτίας» (Ρωμ. 6,7). Ὅταν οἱ πολλοί λένε ὁ ἀποθανών δεδικαίωται, ἐννοοῦν ὅτι ὁ ἄνθρωπος πού πέθανε ὁποιοσδήποτε κι ἄν ἦταν εἴτε καλός εἴτε κακός ἐφόσον πέθανε ἔχει δικαιωθεῖ καί ἔχει σωθεῖ στήν μετά θάνατον ζωή.

  Δεν συμφωνούν φυσικά όλοι με αυτό, όμως δεν θα ανοίξουμε δίκες με τις λέξεις, παρόλα αυτά, τέτοιες ιστορίες επιβεβαιώνουν κανόνες για μάτια ανοιχτά και στόματα που δεν πρέπει να κρύβουν αλήθειες και γεγονότα.

  Ακόμη σήμερα στους μικρούς τόπους βασιλεύει η σιωπή και η συνενοχή, μαθαίνουμε την ιστορία συνήθως κατά λάθος και όταν έχει περάσει στο παρελθόν, όμως η ζωή δεν είναι μυθιστόρημα, ούτε πρόβες, ούτε κρυμμένα σενάρια.

  Το περιδιάβασμα στη ζωή του Νεκταρίου είναι ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουμε πιο ουσιαστική την κοινωνική συμβίωση μας, αλήθεια μπορεί να μείνει τίποτε κρυφό;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   @Άλλες φωνές, μίλησαν επώνυμα για τα “χούγια και τις ιδιαιτερότητες που τον έφαγαν”, χαρακτηρίζοντας αχάριστο ένα τμήμα του ποιμνίου. Ενδεικτικά αναφέρουν και ορισμένα έργα του, όπως την εκκλησία του Οσίου Σάββα, στους Αγίους Πάντες, με το μοναδικό στα Βαλκάνια καμπαναριό και με τις (έστω ημιτελείς) τρεις αίθουσες στην κορυφογραμμή. Την οσιοποίηση του ηγουμένου Σάββα, στη μονή των Αγίων Πάντων. Ο Νεκτάριος πάλεψε να ανακηρυχθεί από το Πατριαρχείο Οσιος. Ήταν ο πρώτος διοργανωτής του θρησκευτικού τουρισμού, στην Κάλυμνο.

   Tι ωραία αντίληψη συμψηφισμών. Αφού πάλαιψε για τον θρησκευτικό τουρισμό τους, ήταν αχάριστο το ποίμνιο που δεν τον υπερασπίστηκε κι ας είχε «χούγια και ιδιαιτερότητες» (όχι στα δικά τους παιδιά, σε ορφανά).
   _______________________

   Το πατριαρχείο ειδικεύεται σε κουκουλώματα και όλα λύνονται μέσα στη σιωπή, όπως ακριβώς έκανε και το Βατικανό, μέχρι που ξεμπροστιάτηκε άγρια από τον Τύπο και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενο κάτι ψευτοέκανε.

   http://www.greeknewsonline.com/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%85%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9/

   http://www.pokrov.org/?s=paul+alderson&submit.x=0&submit.y=0&submit=Go
   Bishop Paul Alderson

   http://www.bishop-accountability.org/news2009/05_06/2009_06_06_Kalmoukos_FormerGreek.htm

   During that time, Archbishop Demetrios refused to send Mr. Katinas to Spiritual Court in order to start the process of defrocking, saying that Mr. Katinas’ wish was «to be buried as a priest when he departs from this life.»

   http://www.bishop-accountability.org/news2009/01_02/2009_01_24_Kalmoukos_ConstantScandals.htm

   Constant Scandals and Secrecy Weaken Our Church
   By Theodore Kalmoukos
   Pokrov
   January 24, 2009

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2460:-a-&catid=132&Itemid=673

  «Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου»
  «Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου»
  Δημοσιεύτηκε την Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012

  Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, είπε τα εξής:

  Ο αοίδιμος Στυλιανός διηκόνησε την Εκκλησία και επί εικοσαετία σήκωσε ένα βαρύ Σταυρό, με υπομονη και εκκλησιαστικό ήθος και απεβίωσε στις 18 Δεκεμβρίου 1999 την ώρα της αιμοκαθάρσεως, ψάλλων το “Xριστός Ανέστη” και είναι βέβαιο ότι ήδη έβλεπε τη δόξα της αναστάσεως του Κυρίου.

  (…..)

  Ακολούθως, ομίλησε για τη ζωή και το έργο του αοιδίμου Ιεράρχου ο εκ Πρεβέζης καταγόμενος, επί τιμή Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Γ. Κούρτης,

  …Ο Μητροπολίτης Στυλιανός, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εντυπωσίασε τους Πρεβεζάνους με την κοινωνική και εθνική δράση του…. Η Πρέβεζα και ολόκληρος ο νομός ήταν σε κατάσταση φτώχειας από τις συνθήκες του πολέμου… Πρωταρχική του μέριμνα ήταν οι άποροι… Ίδρυσε εκκλησιαστικό μαθητικό οικοτροφείο στην Πρέβεζα και στη Φιλιππιάδα και το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο Ζαλόγγου, ιδρύματα, που υποδηλώνουν την αγάπη του για τη νεότητα, καίτοι η Μητρόπολη την εποχή εκείνη διέθετε πενιχρές προσόδους….

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82

  Στυλιανός Κορνάρος
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

  Μετά τις σπουδές του διορίσθηκε στην Μακρόνησο, τόπο κράτησης αριστερών πολιτικών κρατουμένων, ως στρατιωτικός ιερέας. Εκεί αναφέρεται ότι μαζί με τον επόμενο δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη βιαιοπράγησε εναντίον κρατουμένων, πράγμα ασύμβατο με τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και αποκάλυψε στοιχεία εξομολογήσεων κρατουμένων στην ΕΣΑ. Αργότερα εξελέγη Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και η δημόσια δράση του ήταν πολλαπλή χάρις στις καλές του προσωπικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη της Στρατιωτικής Δικτατορίας

  ο έτος 1979 ξεσπάει ένα σκάνδαλο που θα κάνει διάσημη την Πρέβεζα. Είναι το ερωτικό σκάνδαλο του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Στυλιανού Κορνάρου (1911-1999) το οποίο έλαβε τεράστια δημοσιότητα και απασχόλησε τα ΜΜΕ των Αθηνών επί τουλάχιστον ένα έτος.[1] Το σκάνδαλο ξεκινάει όταν η τότε σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Απογευματινή» δημοσιεύει πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μητροπολίτη Στυλιανού Κορνάρου με γυμνή γυναίκα σε θέση «ιππαστί».[4]. Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, παραλαμβάνει ανώνυμη επιστολή με φωτογραφία του Στυλιανού με γυναίκα σε θέση «ιππαστί» και μια κασέτα μίας ώρας με ηχογραφημένο τηλεφωνικό σέξ. Ο τότε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποστέλλει τα στοιχεία στην Ιερά Σύνοδο (Αρχιεπίσκοπος τότε ο Σεραφείμ Ιωαννίνων) και θέτει σε αργία τον Μητροπολίτη Στυλιανό ενώ ένας άλλος μητροπολίτης, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος, ορίζεται να διεξάγει ανακρίσεις.

  Στο τέλος των ανακρίσεων ο εκκλησιαστικός ανακριτής Ιάκωβος δηλώνει επακριβώς: «Αι πληροφορίαι που συνέλλεξα από την ανάκρισιν, είναι αρκεταί διά να αποπέσουν οι ολιγοστές εναπομείνασες τρίχες της κεφαλής μου». Οι πληροφορίες για την ταυτότητα της γυναίκας στην επίμαχη φωτογραφία είναι αντικρουόμενες και αποτελούν πεδίο έρευνας.[1] Ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης έρχεται στην Πρέβεζα, παίρνει συνεντεύξεις από την «ιππαστί» γυναίκα η οποία τελικά ομολόγησε ότι είναι αυτή (όνομα γνωστό, είναι εν ζωή) και από Πρεβεζάνους πολίτες και εκδίδει βιβλίο με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης».[5]. Η ανάκριση απέδειξε ότι ο σύζυγος της «ιππαστί» γυναίκας είναι ο προσωπικός οδηγός του Στυλιανού και προσωπικός φωτογράφος του. Οι τοπικές πληροφορίες και συνεντεύξεις στον Σπύρο Καρατζαφέρη λένε ότι ο «άτακτος» Μητροπολίτης «δεν άφηνε γάτα θηλυκιά» ασκώντας εξουσία στις γυναίκες, αφ ενός βάσει της θέσης του στην θρησκευτική ιεραρχία και αφ ετέρου μέσω υποσχέσεων διορισμών στο Δημόσιο. Ο σκηνοθέτης Δημήτριος Κολλάτος παρουσιάζει επί μήνες εμπορικά πετυχημένο θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Άγιος Πρεβέζης» (1980) και στη συνέχεια γυρίζει κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Ο Αγιος Πρεβέζης» (1981).[6].[1]

  Νεότερες αξιόπιστες πληροφορίες από συνεντεύξεις του Γεράσιμου Γ., νεωκόρου τότε στόν Αγιο Δημήτριο Άρτας(1929-2009) και του Κώστα Φ., τότε εκκλησιαστικού συμβούλου (1931- ) για τα έτη 1965-1967, αναφέρουν ότι «υπήρχε ερωτικό κύκλωμα Πρέβεζας – Αρτας με ιερείς και μητροπολίτες».[7]. Αρχικά χρησιμοποιούνταν γυναίκες από νυχτερινά μπαρ και αργότερα άλλες, οι οποίες μεταφέρονταν από τον Γεράσιμο Γ. με ταξί στην Πρέβεζα και αντιστρόφως. Για τις δεξιώσεις και τα συμπόσια αυτά, εκτίσθη επί τούτου η μονή Αγίας Πελαγίας στην Καστροσυκιά, όπου και παρετίθεντο οι επίμαχες δεξιώσεις.[1]

  Ο Κώστας Φ. δήλωσε επιπλέον ότι «ο Στυλιανός εγένετο αποδέκτης αιτήσεων διορισμού γυναικών στο Δημόσιο ή στις Τράπεζες, και η επιθυμία των γυναικών ικανοποιείτο τάχιστα, εφόσον… παρείχοντο οι δέουσες αφροδισιακές υπηρεσίες. Επίσης μια άλλη υπηρεσία για την οποία αμοίβετο ομοίως ο Στυλιανός ήταν η γραφειοκρατική διευκόλυνση εργατριών γιά μετανάσταυση στή Γερμανία» [8].[1]

  Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.[1]

  http://lolanaenaallo.blogspot.gr/2015/10/blog-post_5.html

 6. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://lefterianews.wordpress.com/2016/11/04/%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%80/

  Οι «ιερές σχέσεις» δεσποτάδων και παπάδων με το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου δεν είναι κάτι το άγνωστο.

  Από τα μέσα Δεκέμβρη του 2013 έχουν δει την δημοσιότητα τα βίντεο που προέρχονται από το ηλεκτρονικό υλικό που έχει κατασχεθεί, από τους υπολογιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων κατηγορούμενων χρυσαυγιτών βουλευτών και στα οποία φαίνεται ολοκάθαρα η στενή σχέση αρχιρασοφόρων με την ναζιστική συμμορία.

  Μάλιστα στο ηλεκτρονικό υλικό – που διαβιβάστηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας στο ανακριτικό γραφείο των Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου – ο λαλίστατος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ποιοι ρασοφόροι της ιεραρχίας τον ενίσχυαν οικονομικά και σε ψήφους και ποιους δεσποτάδες έχει στη «μαύρη λίστα» γιατί δεν ασπάζονται καθώς φαίνεται την ναζιστική ιδεολογία του.

  Και οι αρχιρασοφόροι –για προφανείς λόγους- μπορεί να μην εκδηλώνουν ανοιχτά την προτίμησή τους στο ναζιστικό μόρφωμα αλλά η πραγματικότητα είναι αυτό που έχει δηλώσει ο βουλευτής της Χ.Α Ηλίας Παναγιώταρος:
  «Η Χρυσή Αυγή έχει επικοινωνία με δεκάδες μητροπολίτες ανά την Ελλάδα οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα την Χρυσή Αυγή και το έργο της».
  Υπάρχουν φυσικά και οι «ασυγκράτητοι» δεσποτάδες σαν τον Αμβρόσιο που από τον βούρδουλα που είχε στα χέρια του την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, πέρασε στο να κρατάει «αγιασμένα» βιβλία απ’ την μελέτη των οποίων κατέληξε σε θεόπνευστα κηρύγματα του τύπου ότι η ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου μπορεί να γίνει η «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη».

  Εδώ να σημειώσουμε ότι ο «άγιος» Καλαβρύτων έχει την πλήρη στήριξη του αρχιεπισκόπου αφού ο Ιερώνυμος σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Α. Παπαχελά μας είπε ότι στις εκτιμήσεις του«ο Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος» και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του.
  Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ο Ιερώνυμος όσο και να προσπαθεί να καμουφλάρει τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του και τον βαθύ αντικομουνισμό του ελάχιστα διαφέρει από τα λεγόμενα των προκατόχων του της μετεμφυλιακής εποχής (Δείτε αυτό το βίντεο).

  Μ’ όλα αυτά λοιπόν τα δεδομένα είναι ανούσιο να ασχοληθούμε ιδιαίτερα γιατί βρέθηκε ένας παπάς στην Τρίπολη στα πλαίσια επιμνημόσυνης δέησης για τους Φουντούλη – Καπελώνη ξέσπασε σε ένα παραλήρημα υπέρ του ναζιστικού μορφώματος ψάλλοντας μεταξύ άλλων:
  «Δεόμεθα υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των συνεργατών αυτού όπως κύριος ο θεός συνεργήσει και καταβοδώσει το θεάρεστων αγώνα τους που δίδουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδος». Δεν σταμάτησε ο παπάς μόνο σ’ αυτό αλλά προχώρησε στο «ανάθεμα» όσων αγωνίζονται ενάντια στους ναζιστές οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τον παπά «υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της φυλής»

  Δείτε και εδώ μοναχός τί δηλώνει γιά τα χρυσαύγουλα

 7. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Mικρό ιερό δειγματολόγιο

  http://www.greeknewsonline.com/homosexuality-and-clergy-sexual-abuse-rampant-in-the-greek-orthodox-archdiocese-and-the-orthodox-church-in-america/

  Homosexuality and Clergy Sexual Abuse Rampant in the Greek Orthodox Archdiocese and the Orthodox Church in America
  JUNE 8TH, 2015

  http://www.helleniccomserve.com/sexabuse.html

  A Call for a Reporting Policy on Sexual Abuse in the Orthodox Church
  By Christos and Mary Papoutsy

  http://neoskosmos.com/news/en/church-not-immune-to-abuse-cases
  Church not immune to abuse cases
  Archbishop Stylianos reveals the church, like any religious organisation, is susceptible and must take precautions

  http://greece.greekreporter.com/2013/12/02/scandals-in-the-greek-church-go-public/#sthash.b84hDDHF.dpuf
  Scandals in the Greek Church Go Public

  By Evangelia Kagkelidou – Dec 2, 2013
  75 44 Google +0 0 4 1643

  http://www.theamericanconservative.com/dreher/abuse-in-orthodoxy/
  Abuse in Orthodoxy
  By ROD DREHER • February 7, 2015,

  Ugly news from my communion. A former Canadian archbishop in the OCA is going to jail for child sexual abuse. Excerpt:

  http://www.rferl.org/a/serbia-orthodox-church-bishop-orgies-rape-scandal/24965214.html
  Serbian Orthodox Church Rocked By Sex Scandal

  Bojan Jovanovic, a former theological student in Bijeljina, the seat of Kacavenda’s diocese, says he observed numerous orgies organized by the 74-year-old bishop and attended by fellow clerics and prominent businessmen.

  Jovanovic says Kacavenda personally appealed to him to supply young children for sexual purposes and frequently called on high-ranking church officials to organize trysts with young theological students.

  https://www.theguardian.com/world/2005/feb/19/religion.uk
  Sex and fraud woe for Greek church
  Embattled Orthodox archbishop calls emergency meeting and asks for forgiveness over lurid claims

  http://archive.boston.com/globe/spotlight/abuse/stories/031302_abuse.htm
  All faiths question handling of abuse
  Debate over celibacy as factor is rancorous

  By Michael Paulson, Globe Staff, 3/13/2002

  And the Greek Orthodox Diocese of Boston has had just one recent known case of child sexual abuse, according to Metropolitan Methodios, the presiding hierarch. In that case, a third-generation Vermont priest, the Rev. Emmanuel Koveos, was convicted of fondling a 12-year-old girl; in 1999, Methodios prevailed upon the Ecumenical Patriarch of Constantinople to expel Koveos from the priesthood.

  http://www.nydailynews.com/news/crime/long-island-priest-didn-protect-4-year-old-perv-son-article-1.2722264
  Long Island church sued for allowing sexual assault of 4-year-old by priest’s perv teenage son

  http://www.pressherald.com/2015/03/17/former-greek-orthodox-priest-convicted-of-child-abuse-in-maine/

  posted March 17, 2015 Updated March 17, 2015 INCREASE FONT SIZEResize Font
  Former Greek Orthodox priest convicted of child abuse in Maine

  http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=7899
  Russian Orthodox Church carries out reshuffle after child abuse at convent

  Vladimir, November 13, Interfax – A senior Russian Orthodox bishop has removed the mother superior and the

  http://www.bishop-accountability.org/news2006/11_12/2006_12_15_Mosnews_ChildAbuse.htm

  Child Abuse Claim against Russian Orthodox Church Settled in U.S.

  Mosnews [Texas]
  December 15, 2006

  http://loriwatsonlawfirm.com/sexual%20abuse%20by%20orthodox%20ministers.html

  Free attorney consultation: Contact Lori Watson today for a free consultation about your Orthodox sexual abuse case.

  «If you have been sexual abused by a minister of the Orthodox Church, you are not alone. Whether your abuse was as a child or as a vulnerable adult, it is very likely the Orthodox priest (or other church official) who betrayed your trust also molested others. The only way to stop clergy from continuing to abuse others is for abuse survivors like you to come forward and seek justice.

  Clergy sexual abuse of children is not unique to the Roman Catholic Church. Child sexual abuse also occurs in many denominations, including the Easter Orthodox Church. Justice can be pursued even for victims of clergy sexual abuse that happened long ago.

 8. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/9087-mitropolitis-pafou-pros-osous-pasxoun-apo-omofulofilia-binteo

  Μητροπολίτης Πάφου προς όσους »πάσχουν» από ομοφυλοφιλία
  27 Ιουνίου 2016

  Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το δημοσιογράφο Πέτρο Μελαίση, ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε, ακόμη, πως η εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.

  «Δεν μπορεί η Εκκλησία να το αποδεχτεί, ούτε και νομίζω να έχει αυτό το νόημα η δήλωση του Πάπα. Είναι σαφής η διδασκαλία της Εκκλησίας: O θεός δημιούργησε δύο φύλα» είπε.

  Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης ανέφερε, ότι η ομοφυλοφιλία προέρχεται από κάποιο εθισμό από την παιδική ηλικία ή κάποια εκτροπή. Χωρίς να τους καταδιώκουμε ή να τους στιγματίζουμε καλούμε τους ομοφυλόφιλους να επανέλθουν στο καλό δρόμο, όπως και άλλους που πάσχουν από άλλο πάθος, όπως για παράδειγμα μέθη, χαρτοπαίγνιο κτλ, καταλήγει.

  Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πάφου γίνονται ανήμερα της Διεθνούς Μέρας Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας.

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.kathimerini.gr/210456/article/politismos/arxeio-politismoy/o-arximandritismos-as8eneia-ths-ekklhsias

  27.02.2005

  Ο αρχιμανδριτισμός, ασθένεια της Εκκλησίας
  Του Σταυρου Ζουμπουλακη*

  Η κρίση που συγκλονίζει την Εκκλησία της Ελλάδος και έχει επεκταθεί, για την ώρα, και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν είναι ασφαλώς κρίση προσώπων, όπως προσπαθούν πολλοί επίσκοποι και πολιτικοί να την παρουσιάσουν προκειμένου να την υποβαθμίσουν – χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όσοι ενέχονται δεν πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους. Η κρίση είναι θεσμική, ηθική και πνευματική. Είναι τόσο βαθιά μάλιστα, που τίποτε από εδώ και πέρα δεν θα είναι για την Εκκλησία της Ελλάδος όπως πριν, κάθε επιστροφή στην προ της παρούσης κρίσεως κατάσταση είναι πλέον αδύνατη.

  (…..)
  Κληρικοί καριέρας

  Τι είναι οι αρχιμανδρίτες; Είναι άγαμοι ιερείς εν τω κόσμω, χωρίς όμως να είναι μοναχοί – είναι απλώς εγγεγραμμένοι για τυπικούς λόγους στο μοναχολόγιο μιας μονής. Το τρίτον τούτο γένος, πέραν των εγγάμων παπάδων και των μοναχών, είναι κληρικοί καριέρας. Φόρεσαν τα ράσα, σε νεαρότατη συνήθως ηλικία, ορεγόμενοι εκκλησιαστικών αξιωμάτων και κυρίως βέβαια επισκοπής. Γίνονται αρχιμανδρίτες για να γίνουν δεσποτάδες. Αγαμοι ιερείς στον κόσμο υπήρχαν πάντοτε στην Εκκλησία, μόνο σήμερα όμως και κυρίως στα όρια της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν συγκροτήσει χωριστό σώμα και έχουν αποκτήσει τόση δύναμη. Η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία κυβερνιέται -διάβαζε: δυναστεύεται- από τους αρχιμανδρίτες, από αυτό το σώμα φιλόδοξων, αθεολόγητων, απαίδευτων, αυταρχικών και ψυχολογικά προβληματικών -ίνα μη τι χείρον είπωμεν- ανθρώπων. Οταν ένα χριστιανόπουλο, δεκαεφτά ή δεκαοχτώ χρόνων, θέλει να βάλει τα ράσα, όχι για να γίνει παπάς ή καλόγερος αλλά αρχιμανδρίτης, κάτι δεν πάει καλά εξαρχής με την ψυχική ισορροπία του. Οι αρχιμανδρίτες ξέρουν καλά ένα μόνο πράγμα, αυτό ακριβώς που ξέρει κάθε καριερίστας, την τέχνη των συμμαχιών: σε ποιον να προσκολληθούν, με ποιον και πότε να συμμαχήσουν, με ποιους να συνάψουν σχέσεις δοσοληψίας, οι οποίες, όπως έδειξε η παρούσα κρίση, μπορεί να φτάσουν και πολύ μακριά.

  Νοσηρό φαινόμενο

  (…..)

  3. Να εκλέγονται επίσκοποι και από τις τάξεις των εγγάμων ιερέων. Η αγαμία των επισκόπων δεν ίσχυε ανέκαθεν στην Ανατολική Εκκλησία (μέχρι και τον 5ο αι. οι περιπτώσεις εγγάμων επισκόπων δεν είναι σπάνιες), νομοθετείται από τον Ιουστινιανό τον 6ο αι., επικυρώνεται με τον ιβ΄ κανόνα οικονομίας της Πενθέκτης (691 – 692), και είναι καιρός πλέον να αρθεί. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα υπέρ της. Κανένα απολύτως. Τουναντίον μάλιστα η τραγική έλλειψη ικανών και άξιων εκκλησιαστικών ανδρών επιβάλλει, κατά στοιχειώδη λογική, να διευρυνθεί το πεδίο επιλογής των επισκόπων, να συμπεριλάβει κατ’ ανάγκην και τους εγγάμους.

  (….)

  * Ο κ. Στ. Ζουμπουλάκης είναι διευθυντής του περιοδικού Νέα Εστία.

  http://www.kathimerini.gr/685840/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/epifyllida

  Του Χρηστου Γιανναρα
  Επιφυλλιδα
  26.08.2001

  Λέγεται ότι, πριν από κάποια χρόνια, ιεράρχης μεγάλης στην Ελλάδα μητρόπολης, λίγο προτού πεθάνει, είπε σε δικό του άνθρωπο: «Δεν έχω παράπονο. Ενα χωριατόπουλο ήμουν, πάμφτωχο και όχι ικανό για επιστήμες. Αλλά χάρη στο παραμύθι του Χριστούλη πέρασα τη ζωή μου σαν πρίγκιπας».

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  1999: Ο Πατριάρχης στο νησί του διαβόητου μητροπολίτη Νεκτάριου Λέρου και Καλύμνου.
  _______

  Μεταξύ των προσκεκλημένων δυο παιδεραστές (αποκαλύφθηκαν αργότερα) μητροπολίτες του οικουμενικού πατριαρχείου:

  1. Ο Τυάνων Παϊσιος (σεσημασμένος από πολύ παλιά απατεώνας) πρώην Παλαιοημερολογίτης ιδιοκτήτης της ζάπλουτης Μονής-Βιομηχανίας θαυμάτων στη Ν.Υόρκη, γεμάτος σκάνδαλα, αγόρασε την επισκοποίησή του από τον Βαρθολομαίο και προσχώρησε στην επίσημη Εκκλησία μαζί με τον συνέταιρό του Βικέντιο της Απαμείας. Τελικά καθαιρέθηκαν και οι δυο με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αφού το πράγμα δεν κουκουλωνόταν με τίποτα, όταν ο Βικέντιος κατηγόρησε ανοιχτά τον Παίσιο για παιδεραστία και για πολλά ακόμη

  Εδώ με τον Παύλο της Γλυφάδας, έναν από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες, που διαμαρτυρήθηκε όταν συνελήφθη ο Φύρερ
  http://www.protothema.gr/greece/article/316645/mitropolitis-glufadas-gia-ha-evalan-sti-fulaki-ta-thumata-adi-na-valoun-tous-thutes/
  Αμετανόητος ο κ. Παύλος
  Μητροπολίτης Γλυφάδας για ΧΑ: Έβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες
  04/10/2013
  ………………..
  ______
  Περισσότερα για το φοβερό μακροχρόνιο απόστημα του πορνείου-λησταρχείου και άντρου αγυρτιών της Αγίας Χρυσοβαλάντου Ν.Υόρκης εδώ:
  http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/editorial/17141–40-
  _________________


  2. Ο Παύλος της Τραχείας καταδικασμένος από βρετανικό δικαστήριο για παιδοφιλία σε 11χρονο αγόρι που κηδεμόνευε η γιαγιά του,σε δυο χρόνια φυλακή, δεν καθαιρέθηκε ποτέ γιατί η υπόθεσή του δεν πήρε δημοσιότητα
  Η υπόθεση εδώ:
  http://www.pokrov.org/persons/bishop-paul-alderson/
  …………
  According to a 2006 article in the Riviera Times, Alderson was in prison in England during the time he was missing. The piece also reported that the bishop had been found guilty and was sentenced to 2 years in prison.

  http://i-m-patron.gr/i-m-patron-old.gr/patriarxhs/leros/leros.html

  ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

  Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ στην ακριτική Λέρο, στις 25, 26 και 27 του μηνός Σεπτεμβρίου, έπειτα από αδελφική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Νεκταρίου.
  ………………………
  Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 1999

  Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη περί τις 17:00 στο αεροδρόμιο της Λέρου με ιδιωτικό αεροσκάφος, που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Άρχων Μ. Λογοθέτης και Μ. Ευεργέτης της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας.
  …………………………….
  ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
  ……………….

  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παΐσιος (Αμερική).
  ……………….
  Ο Θεοφ. Επίσκοπος Τραχείας κ. Παύλος (Γαλλία).
  …………………………………

  • Ο/Η Κάποιος λέει:

   Δια τον φωτογραφιζόμενον ανωτέρω μητροπολίτην Γλυφάδος Παύλον, με τον παιδεραστή μητροπολίτη Παίσιο, ένα ενδιαφέρον ντοκουμέντον:

   http://www.tanea.gr/PrintArticle/?article=4333666&iid=2
   Ψήφισαν… Iερό Πόλεμο
   Ο Aρχιεπίσκοπος προχώρησε στις εκλογές μητροπολιτών παρά τις απειλές Bαρθολομαίου
   ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2004 |
   Σε… εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται από χθες οι σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.


   Έντονοι διάλογοι μεταξύ του Μητροπολίτη Ζακύνθου (δεξιά) και Γλυφάδας Παύλου

   ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
   «Εσύ παίξε με τις κούκλες σου»!

   O Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χατζηνικολάου στη Μητρόπολη Μεσογαίας
   Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης δεν έλειψαν και οι έντονοι διάλογοι μεταξύ αρχιερέων. Πρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Ζακύνθου. Σε κάποια στιγμή ο Καλαβρύτων κατηγόρησε τον Πατριάρχη για την αντικατάσταση του Μητροπολίτη Ρόδου. Έντονη ήταν η αντίδραση του Ζακύνθου: Μιλάς εσύ που τον αποκάλεσες Τούρκο;

   Τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος «απαίτησε» από τον κ. Χρυσόστομο να μιλάει με περισσότερο σεβασμό για να λάβει την απάντηση: «Εσύ παίξε με τις κούκλες σου»!

 11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Τώ όντι εγένετο αναφορά τις, άτοπος, αθέμιτος και όλως ανοίκειος.
  Ει εβούλετο ο νεοχειροτονηθείς παλαιός διευθυντής του Ορφανοτροφείου, του μνημονεύσαι τον εκλιπόντα «πυρακτώσοντα τας χείρας αυτού εις το ιερόν θυσιαστήριον» (!!!), ηδύνατο τούτο ποιείσαι κατά διάνοιαν και ουχί μεγαλοφώνως.

  http://www.pemptousia.gr/2016/12/i-chirotonia-tou-theof-episkopou-stratonikias-leros-27-12-2016/
  31 Δεκεμβρίου 2016
  ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΕΙΑΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

  Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος ευχαρίστησε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο δια την υψίστη τιμή που του εγένετο, επινεύσει Πατρική και ψήφοις κανονικαίς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, να συγκαταλέγεται στην Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου. Στην συγκινητική ομιλία του ανέφερε τα εξής:

  [……]

  Επιτρέψτε μου αυτή την στιγμή να μνημονεύσω τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νεκτάριο, ο οποίος πυράκτωσε τα χέρια του στο Ιερό Θυσιαστήριο και μου μετέδωσε τον Πρώτο και Δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, είθε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του εν χώρα ζώντων.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Νέα υπόθεση ιερής Ορθόδοξης παιδεραστίας σε Γυμνάσιο της Γιακουτίας με παιδάκια κάτω των 14 ετών στη Ρωσία. Πρωταγωνιστής ο Ιερομόναχος Μελέτιος (Andrey Tkachenko). Ο Aρχιεπίσκοπος Γιακούτσκ και Λένσκυ Ρωμανός προσπάθησε να την καλύψει στέλνοντας το δράστη να κρυφτεί στην Ορθόδοξη ρωσική Εκκλησία του εξωτερικού (της Διασποράς). Ο παπάς αντιμετωπίζει ποινή 20 χρόνων φυλάκισης

  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/za-porebrikom-pedofil-vozglavlyal-gimnaziyu-rpc
  За поребриком педофил возглавлял гимназию РПЦ
  13.07.2017 – 15:40


  ……………..
  Tην άνοιξη, παραιτήθηκε από τη θέση του ως διευθυντής του Ορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ιννοκέντιου και στις 7 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο αρχιεπίσκοπος του Γιακούτσκ και Λένσκυ Ρωμανός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον έργο του πρώην διευθυντή Ιερομόναχου Μελέτιου, ο οποίος έπρεπε να πάει σε μια νέα υπακοή στην ποιμαντική φροντίδα του ποιμνίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Διασποράς»
  ……………………

  https://www.pokrov.org/former-head-orthodox-gymnasium-yakutia-charged-pedophilia/
  Former head of Orthodox Gymnasium in Yakutia charged with pedophilia

  Date Published: 07/12/2017
  Publication: Crime Russia

  In July of 2017, Tkachenko was charged with two counts of pedophilia with respect to a minor under the age of 14. The Diocese has suspended the clergyman until the criminal case is resolved.

  Ο επίσκοπός του

  Για την κλασσική (είναι μόνιμο φαινόμενο στην Ορθόδοξη και στην Καθολική Εκκλησία) προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου να τον καλύψει, εδώ:

  http://en.news-4-u.ru/in-yakutia-arrested-monk-and-ex-director-of-the-orthodox-gymnasium-the-suspect-of-pedophilia.html
  In Yakutia arrested monk and ex-Director of the Orthodox gymnasium, the suspect of pedophilia
  CRIME
  BY: ADMIN |
  July 11 2017 13:00
  ………….

  In early March of 2017, he was released from the leadership of St Innokenty Orthodox school, which he directed during seven years. According to “NVK Sakha”, 7 March 2017, the Archbishop Yakut and Lensky Roman held a meeting on leadership of St Innokenty Orthodox school in Yakutsk. “The Bishop thanked them for their labors, the former headmaster of hieromonk Meletius, who had to go to a new obedience to serve the flock of the Russian Orthodox Church abroad”, – says the publication.
  Three weeks after the dismissal concerning Meletius opened a criminal case under paragraph “b” of part 4 of article 132 of the criminal code of Russian Federation (“Violent actions of sexual nature committed against a person under 14 years of age”). June 9, the clergyman charged in two episodes. He faces a sentence of 20 years imprisonment.
  In turn, the press service of the Yakut diocesan administration on
  his official website posted a message, which says that,
  during the investigation monk Meletios removed from
  service.
  The ROC asked the press to “refrain from premature statements” regarding the guilt or innocence of Meletius, on the grounds that the leadership of the Church “has not received any complaints from possible victims.”
  ………………

 13. Ο/Η το Τρίκαλο λέει:

  Το ναζιστικό κουρελόπανο Στόχος υμνεί τον Στέφανο Κατέ πρώην διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρρένων Καλύμνου

  http://www.stoxos.gr/2017/05/blog-post_6969.html

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΕΣ: Ο ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ… ΔΕΣΠΟΤΗΣ!
  Writen by ΣΤΟΧΟΣ 2 months ago – 0 Comments

  Στη γενέτειρά του, τα Τρίκαλα, βρέθηκε προ ημερών ο Επίσκοπος Στρατονικείας του Οικουμενικού Θρόνου, κ. Στέφανος.

  Ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Στεφάνου (κατά κόσμον Αθανάσιου Κατέ) στη πόλη μετά την εκλογή του στο Επισκοπικό αξίωμα και αυτή έγινε με αφορμή την πανήγυρη του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

  Εδώ μάλιστα συνάντησε εκτός από την οικογένειά του, παλιούς συμμαθητές του από την Τάξη ΄89 της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), όπως ο Γιάννης Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Χατζηνίκος με τους οποίους διακρίνεται στη φωτό.

  Ο κ. Στέφανος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που ηγάπησε πολύ τον Χριστό και εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να αφιερωθεί σε αυτόν. Το 1998 παραιτήθηκε από στρατιωτικός με το βαθμό του Ανθυπασπιστού και εισήλθε στη χαρά του Κυρίου χειροτονούμενος από τον τότε Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Κυρό Νεκτάριο.

  Εκεί στην ακριτική αυτή Μητρόπολη διακονεί όλα αυτά τα 20 χρόνια αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό έργο, το οποίο και αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και εξελέγη Επίσκοπος.

  trikalavoice.gr

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  H Aυστραλία δεν είναι Ελλάδα, η Δικαιοσύνη της οποίας δεν έχει δικάσει ούτε έναν (1) επίσκοπο για ιερή παιδεραστία.
  Χτες μόλις αποφυλακίστηκε ο παιδόφιλος παπάς του μητροπολίτη της Λούτσας Νίκου Χατζηνικολάου χωρίς να ανακοινωθεί ούτε το όνομά του
  https://www.pokrov.org/greek-priest-arrested-sexual-harassment-boy/
  Greek priest arrested for sexual harassment of boy


  Κόσμος χτες αποδοκίμασε τον καρδινάλιο Πέλλ, νούμερο τρία του Βατικανού, που κατηγορείται για βιασμούς αγοριών, την ώρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο (όχι εκεί δεν γίνονται αγιασμοί ούτε αναρτώνται θρησκευτικές εικόνες, είναι πραγματικό δικαστήριο)

  http://www.documentonews.gr/article/aystralia-apaggelthhkan-oi-kathgories-kata-toy-oikonomikoy-dieythynth-toy-batikanoy-gia-sexoyalika-egklhmata

  Η δίκη θα ξεκινήσει αργότερα
  Αυστραλία: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κατά του οικονομικού διευθυντή του βατικανού για σεξουαλικά εγκλήματα

  26.07.2017 | 08:00

  Ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ έφθασε σε δικαστήριο στην πατρίδα του Αυστραλία χθες στην πρώτη του εμφάνιση για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων ως το πιό υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχει αντιμετωπίσει τέτοιες κατηγορίες.

  Ο Πελ, 76, ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας από μια μεγάλη συγκέντρωση δημοσιογράφων, διαδηλωτών και υποστηρικτών.

  Τον περασμένο μήνα η αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε στον Πελ κατηγορίες για «ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα» από πολλαπλούς ενάγοντες.

  Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Πελ είπε ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταπολεμήσει τις κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι ψευδείς.

  Ενώ ανέβαινε τα σκαλοπάτια του κτιρίου όπου στεγάζονται τα δικαστήρια, οι διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του. Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

  Η εμφάνιση του Πελ ενώπιον των δικαστών αναμενόταν να είναι σύντομη, ίσα για να απαγγείλουν επίσημα τις κατηγορίες εναντίον του οι εισαγγελείς. Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασης εκ μέρους του κατηγορούμενου. Η δίκη αναμένεται να αρχίσει σε μετέπειτα ημερομηνία.

  Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Φραγκίσκου, θέση που κατέχει από το 2014.

  Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα που είχε υποστηρίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε «καταστροφικές» αποφάσεις να μην πιστέψει τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση, μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία, και βασιζόμενη υπερβολικά σε συμβουλές ιερέων για να λυθεί το πρόβλημα.

  • Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

   http://www.protothema.gr/greece/article/700188/o-saturos-papas-apeilouse-ton-14hrono-gia-na-min-apokalupsei-tis-gumnes-fotografies/
   Χρήστος Χατζησπύρου
   Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον 14χρονο για να μην αποκαλύψει τις γυμνές φωτογραφίες
   25/07/2017
   Στη σύλληψη του 39χρονου ιερέα, οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν έπειτα από καταγγελίες των γονιών του 14χρονου οι οποίοι έμαθαν από το παιδί τους για τη σεξουαλική παρενόχληση.

   Όπως προκύπτει και από τη δικογραφία, ο 39χρονος προκάλεσε τον 14χρονο ανήλικο στέλνοντας του μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου αλλά και φωτογραφίες μέσω των εφαρμογών Viber και Messenger.

   Δεν είχε όμως ξεκινήσει έτσι… Στις αρχές Ιουνίου ο 39χρονος ιερέας άρχισε την επικοινωνία με τον 14χρονο διαδικτυακό του φίλο, στέλνοντας του μηνύματα θρησκευτικού χαρακτήρα. Δεν άργησε όμως η συνομιλία να αλλάξει περιεχόμενο και να περάσει σε ερωτικά θέματα. Τότε ήταν που ο ιερέας ξεκίνησε τα σκανδαλώδη μηνύματα του.

   Ο θρασύς παπάς, προκειμένου να διασφαλίσει τη σιωπή του ανήλικου παιδιού, τον απείλησε ότι ο Θεός θα τον τιμωρήσει αν πει κάτι.

   Ο 14χρονος ωστόσο νιώθοντας αφόρητη πίεση από τα μηνύματα του ιερέα, δεν άντεξε και είπε τα πάντα στους γονείς του προκειμένου να τον βοηθήσουν και να αποκλείσει τον ιερέα από τις επαφές του αφού πλέον είχε γίνει πολύ ενοχλητικός.

   Οι γονείς του νεαρού, ακούγοντας όσα τους είπε και βλέποντας το θέαμα των γυμνών φωτογραφιών που είχε στείλει ο ιερέας, σοκαρίστηκαν και αμέσως κατέφυγαν στην αστυνομία της περιοχής τους.

   Από εκεί ενημερώθηκε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και την περασμένη Κυριακή έγινε η σύλληψή του, αφού πρώτα είχαν στοιχειοθετηθεί όλες οι κατηγορίες.

   Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου εκείνος τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο και που του ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

   Η αστυνομία εξετάζει αν ο ιερέας έχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά.


   Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος

   Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Μεσoγαίας και Λαυρεωτικής η είδηση της σύλληψης 39χρονου ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.

   Όπως αποδείχθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, ο 39χρονος ιερέας που συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, έστελνε σε 14χρονο, απρεπή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες του σε διάφορες πόζες.

   Από τα σύννεφα έχουν πέσει φίλοι και γνωστοί του 39χρονου ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή για κάτι, ενώ πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του.

   Ο ιερέας, με σπουδές στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, βρήκε το θύμα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Οπως έγινε γνωστό, διατηρεί τρία προφίλ στο facebook. Στο ένα εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα ενεργός, κάνοντας συχνά αναρτήσεις, ενώ στα άλλα δύο προφίλ είχε ελάχιστους φίλους.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Νεκτάριος Καλύμνου δημιούργησε Σχολή

  http://www.lifo.gr/now/greece/156760

  Σοκαριστικές αποκαλύψεις στην Κάλυμνο:
  Πατέρας εξέδιδε την 14χρονη κόρη του για 5 ευρώ

  Παιδεραστές, οικογενειάρχες στο νησί, ήταν οι «πελάτες» 18.8.2017

  Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός πατέρας στην Κάλυμνο, ο οποίος εξωθούσε στην πορνεία ηλικίας 14 ετών κόρη του. Ο πατέρας της ανήλικης συνελήφθη και κρατείται στην Κω. Το μαρτύριο για το ανήλικο κορίτσι ξεκινήσει πριν από 3 τουλάχιστον χρόνια. Τότε ήταν που την εξώθησε στην πορνεία για πρώτη φορά ο ίδιος της ο πατέρας. Η ανήλικη ερχόταν σε επαφή με παιδεραστές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν και οικογένειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ποσό για την κακοποίηση της, ξεκινούσε από τα 5 ευρώ και έφτανε τα 20. Η κοπέλα δεν άντεξε τον εξευτελισμό και την Τετάρτη εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε σε συγγενικά της πρόσωπα. Σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού βρισκόταν σε διάσταση με τον πατέρα της ανήλικης.

 16. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Mε παιδεραστική δράση και στην Κω

  https://www.pokrov.org/prosecutor-seeks-15-years-prison-russian-priest-charged-pedophilia/

  Prosecutor seeks 15 years in prison for Russian priest charged with pedophilia

  Date Published: 01/10/2018


  © Photo provided by official media outlet of St. Petersburg eparchy «Voda Zhivaya»

  ST. PETERSBURG, January 10 (RAPSI, Mikhail Telekhov) – A prosecutor has demanded a 15-year prison sentence for Russian priest Gleb Grozovsky, who stands charged with sexual abuse of children, his sister Lyubov Grozovskaya has told RAPSI.

  http://www.enikos.gr/international/265146/rosos-iereas-katigoreitai-gia-parenoxlisi-anilikon-stin-ko

  Ρώσος ιερέας κατηγορείται για παρενόχληση ανηλίκων στην Κω
  22 Σεπ 2014

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s