Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;

[Τι έχει αλλάξει, τι πέτυχε το υπουργείο κατά της διαφθοράς;]

Αριστερά ο κ.Παρρασκαιβώπουλως της επιτροπής υποδοχής καλόβολων χιτλερικών

Αριστερά ο κ.Παρρασκαιβώπουλως της επιτροπής υποδοχής καλόβολων χιτλερικών

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Για τον διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ κ.Παπαγγελόπουλο, αντιγράφω από τη Wikipedia στο ομώνυμο λήμμα: «…Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των παράνομων χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (υπόθεση MAYO), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη – Θάνου, την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α. Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει κατακριθεί, από μερίδα του τύπου, για απραξία». Έπρεπε να έλθει ο Εθνάρχης Τσίπρας (τον γελοίο χαρακτηρισμό οφείλει στον υπουργό του κ.Παπαγγελόπουλο) και η πρότιφωρααρυστερά για να καταλάβει ο δεξιός (!) κ.Παπαγγελόπουλος και κυβερνητικούς θώκους: «Τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τον Μάιο του 2015 διορίστηκε  υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα για να αναλάβει στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου. Τον Σεπτέμβριο του 2015 διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα». Πήρε τότε τη θέση του επίσης συντηρητικού και δικαστικού κ.Νικολούδη, που απολύθηκε χωρίς εξηγήσεις. Σχεδόν κανείς δεν ρώτησε γιατί, όπως συνηθίζεται σε αυτόν τον τόπο, βάσει του ρητού: «Μην ρωτάς για τους άλλους γιατί μπορεί κι αυτοί να ρωτήσουν για σένα» (το έθιμο στη Σικελία το λένε Ομερτά). Ελάχιστοι αναρωτήθηκαν στην πρώτη υπουργοποίηση γιατί ο κ.Παπαγγελόπουλος έγινε υπουργός της Αριστεράς, όπως εδώ: «Εισαγγελέας με ρεκόρ υποθέσεων στο αρχείο έγινε υφυπουργός δικαιοσύνης ! Οι σχέσεις του με ΕΥΠ, υποκλοπές, απαγωγές πακιστανών, ΜΑΥΟ». Κι αυτοί, όπως κι εμείς τότε, θυμήθηκαν ένα παλιό (σε ανύποπτο χρόνο) πολύ σημαντικό άρθρο της ‘Ελευθεροτυπίας’ (14 Ιουλίου 2009), που τον αφορούσε, με τρόπο  που δεν θα τον έλεγες κολακευτικό. «Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ». Εκεί μνημονευόταν άλλη μια σημαδιακή υπόθεση: «Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς».

Στη δεύτερη υπουργοποίηση φιλοτιμήθηκε να μιλήσει ένα κόμμα: «Το ΠΟΤΑΜΙ απορεί ακόμα ματαίως: Γιατί έφυγε ο Παν. Νικολούδης Γιατί καταργήθηκε το αυτοτελές υπουργείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς; Δεν έκανε τίποτα ή μήπως έκανε πάρα πολλά;».

Η Κωνσταντοπούλου πάντως και ο Λαφαζάνης, που σέβονται τις παραδόσεις του σοφού λαού μας, δεν ρώτησαν ούτε τότε όπως δεν είχαν ρωτήσει και πριν, όπως δεν ρώτησαν για τον κ. Παυλόπουλο και για τον θίασο του Καμμένου. Την ανήλικη (τότε) κόρη απασχολούσαν εκείνη τη σαιζόν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Χρυσαυγιτών που κακοποιούνταν, δολοφονούνταν και μαχαιρώνονταν κατά δεκάδες από τους πρόσφυγες, οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι των βενζινοπωλείων και οι Γερμανικές αποζημιώσεις του 1945. Εβδομήντα χρόνια είχαν περάσει, με τους τόκους που θα έδιναν οι Κουτόφραγκοι, θα λυνόντουσαν όλα μας τα προβλήματα.

Στα τέλη του 2015, το σάιτ που εκφράζει τον κ.Σαμαρά (“Antinews”), μπήκε στο χορό των οργισμένων, ύστερα από τη γλοιώδη δήλωση της αρσενικής Θεανούς (Φωτίου: «Ο Τσίπρας ηγέτης παγκοσμίου κύρους»), πως ο Τσίπρας είναι Εθνάρχης (!) και συμπλήρωσε με σημαντικά στοιχεία το κραυγαλέο παζλ: «Καραμανλής – Τσίπρας – Παυλόπουλος, εις σάρκα μίαν»: «Έρχεται λοιπόν ο Παπαγγελόπουλος, ένας ακόμη Καραμανλικός αδέσποτος που βρήκε στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ να «αγιοποιήσει» τον Τσίπρα; Να τον κάνει Εθνάρχη; Μα λίγη ντροπή δεν υπάρχει στο καραμανλικό στρατόπεδο να επιτρέπουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα ….Έτσι για να θυμίσουμε ποιος είναι ο υπουργός που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά να σας πούμε ότι ο Παπαγγελόπουλος θεωρείται ο δικαστικός που έβαλε τις πιο πολλές σοβαρές υποθέσεις… στο αρχείο. Ερεύνησε την υπόθεση της ΜΑΥΟ με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις στον Κ. Μητσοτάκη. Η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Ανέλαβε το 2003 την πιο σημαντική υπόθεση στη μεταπολίτευση, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, μαζί και την αυτοκτονία του Τσαλικίδη. Για πάνω από ένα χρόνο αυτός ως υπεύθυνος των ερευνών τι έκανε; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Γιατί η υπόθεση πήγε στο αρχείο και δεν μάθαμε ποτέ κάτι; Γιατί είχε αποσυνδέσει την υπόθεση Τσαλικίδη από το όλο θέμα αν και όλοι ξέρουν πλέον ότι «αυτοκτονία» και υποκλοπές σχετίζονται; Στην πιάτσα των δικαστηρίων λένε επίσης ότι το 2005 πέρασε η τότε κυβέρνηση φωτογραφική διάταξη για να παραμείνει προϊστάμενος της εισαγγελίας. Αν έφευγε τότε ο Παπαγγελόπουλος θα έπαιρνε την υπόθεση των υποκλοπών άλλος εισαγγελέας και θα ήταν πιθανότατα κι άλλη η εξέλιξη. Ο καραμανλικός εισαγγελέας όταν έληξε η θητεία του επιβραβεύτηκε αφού πήρε τη νέα τότε θέση του εισαγγελέα, αρμόδιου για το οργανωμένο έγκλημα. Όταν πλησίαζε να λήξει και εκεί η θητεία του, επελέγη ως αντικαταστάτης του Δημ. Ασπρογέρακα, στη θέση του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Και το 2009 ανέλαβε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και τώρα, επί ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει ένας ακραιφνής καραμανλικός με τους… αριστερούς; Ποιος τον έχει επιβάλει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και γιατί; Οι λόγοι προφανείς. Αν διαβάσει ξανά κανείς τις δηλώσεις του για τον Τσίπρα τον εθνάρχη, τον Καραμανλή τον εγγυητή της Δημοκρατίας και τον Παυλόπουλο που εγγυάται κι αυτός την ομαλότητα, καταλαβαίνει τι συμβαίνει σ’ αυτόν τον τόπο».

Ο κ.Παπαγγελόπουλος υποσχέθηκε πολλά: «Ανηλεή μάχη κατά τη διαφθοράς υποσχέθηκε ο Παπαγγελόπουλος» : «Τα αποτελέσματα, είπε, είναι ήδη ορατά αλλά πιο σημαντικά θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν…..στη μάχη κατά της διαφθοράς θα ριχθούν περισσότεροι εισαγγελείς και καλύτερα εξοπλισμένοι, ενώ θα υιοθετηθεί και η διεθνής εμπειρία…η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες της στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά θα ρίξει φως σε όλες τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε μπροστά στα διαπλεκόμενα συμφέροντα…έχουν τεθεί 47 στόχοι με 123 δράσεις σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση μέσα στην τριετία 2015-18» (skai.gr, 7/10/2015 – 12:29). Εμείς όμως δεν είδαμε τίποτα από τα παραπάνω.

Νομίζω πως ο κ. Υπουργός, πρέπει να παραμερίσει τη σεμνότητά του και να μας πει εκτός από την αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου, τι άλλο πέτυχε η κυβέρνηση, κάτω από την εμπνευσμένη υπουργία του, στον επικό «Άγνωστο Πόλεμο» κατά της διαφθοράς.

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

39 Responses to Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου;

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο κ.Παρασκευόπουλος έλεγε πως πρέπει να περιμένουμε να «κατασκευαστεί» κάποια νέα αίθουσα

  http://www.protothema.gr/greece/article/555048/den-eho-tipota-na-po-apada-sto-xespasma-tis-magdas-fussa-o-paraskeuopoulos-/

  «Η Δικαιοσύνη λειτουργεί με βραδύτητα», είπε ο αρμόδιος υπουργός

  Δεν έχω τίποτα να πω, «απαντά» στο ξέσπασμα της Μάγδας Φύσσα ο Παρασκευόπουλος!
  21/02/2016

  «Η προσπάθεια συνεχίζεται να επιταχυνθεί η διαδικασία. Έχετε δει πολλές περιπτώσεις να κατασκευάζονται μεγάλες αίθουσες σε μια μέρα», αναρωτήθηκε μάλιστα καταλήγοντας ωστόσο πως απέναντι στην κραυγή της Μάγδας Φύσσα, είναι «σε δύσκολη θέση, θα της έλεγα κάτι ανθρώπινο και όχι σχετικό»

  http://www.protothema.gr/politics/article/584075/epitahunsi-ton-diadikasion-gia-ti-diki-tis-ha-uposhethike-o-paraskeuopoulos-/

  Με φόντο το αίτημα μεταφοράς της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο της Αθήνας
  Με Βούτση και Παρασκευόπουλο συναντήθηκε η Μάγδα Φύσσα
  03/06/2016

  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/99025/gia-ti-diki-tis-nazistikis-hrysis-aygis
  04/06/2016
  Για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

  η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της για επιτάχυνση της διαδικασίας, ο προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου της Διοίκησης του Εφετείου όρισε μόνο πέντε δικάσιμους εντός του Ιούνη!
  ***
  Ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της διαδικασίας με 63 συνεδριάσεις

  http://www.stokokkino.gr/article/1000000000036473/Diki-Xrusis-Augis-Efeteio-Poso-autonoito-einai-to-autonoito-telika

  Δίκη Χρυσής Αυγής-Εφετείο: Πόσο αυτονόητο τελικά είναι το αυτονόητο;
  Πρεμιέρα της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη αίθουσα τελετών του Εφετείου η 27η Ιουνίου.
  27 Ιουνίου 2016

  Μετά από 14 μήνες στην ακατάλληλη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και κατόπιν πρωθυπουργικής παρέμβασης, μετά από αίτημα της οικογένειας Φύσσα, η δίκη μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, προκειμένου να λυθεί σωρεία προβλημάτων που αφορούσαν την διαδικασία τεχνικά, αλλά και όσον αφορά την επιτάχυνση της δίκης.

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Οι κακοί Ευρωπαίοι που μας ζηλεύουν, δυσφημούν τη Δικαιοσύνη μας

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231241286
  Συμπεράσματα της Κομισιόν
  Αρνησιδικία και χαμηλή εμπιστοσύνη στη δικαστική ανεξαρτησία στην Ελλάδα

  Βάσει των ίδιων στοιχείων, η Ελλάδα κατατάσσεται 24η στην ΕΕ όσον αφορά την αντίληψη περί «ανεξαρτησίας» των δικαστικών συστημάτων και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

  Η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία κατατάσσονται ανάμεσα στις 10 χώρες με τα πλέον «ανεξάρτητα» δικαστικά συστήματα παγκοσμίως.

  http://www.protothema.gr/greece/article/585736/apofasi-hastouki-tou-edad-gia-tin-elliniki-dikaiosuni/

  Ευρω-καταδίκη μετά από προσφυγή δύο πολιτών
  Απόφαση- χαστούκι του ΕΔΑΔ για την Ελληνική Δικαιοσύνη
  09/06/2016

  Σε μία ακόμη καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ οδήγησαν οι αργοί ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης που αγγίζουν τα όρια της αρνησιδικίας

  «Χαστούκι» στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς στην απονομή της, που αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας, είναι η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή δύο Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν από τα ελληνικά δικαστήρια για κατηγορίες από τις οποίες είχαν ήδη απαλλαγεί. Στο σκεπτικό της απόφασης, το ΕΔΑΔ κάνει ουσιαστικά δεκτό ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, στην υπόθεση των Σισμανίδη- Σιταρίδη και επιδικάζει στους προσφεύγοντες αποζημίωση για ηθική βλάβη, την οποία πρέπει να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.

  http://www.avgi.gr/article/10844/4359525/europaiko-dikasterio-53-katadikes-tes-elladas-gia-parabiase-anthropinon-di

  Ευρωπαϊκό δικαστήριο: 53 καταδίκες της Ελλάδας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  Ρουσιά Ελένη
  Δημοσίευση: 13 Οκτωβρίου 2014

 3. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.kontranews.gr/politiki/187314-orge-karamanle-gia-to-bromiko-polemo-kata-toy-papaggelopoyloy

  11/03/2016 – 17:00
  Οργή Καραμανλή για το βρόμικο πόλεμο κατά του Παπαγγελόπουλου

  http://www.newsit.gr/politikh/Epiki-dilosi-Papaggelopoyloy-Ethnarxis-o-Tsipras-Eggyites-tis-Dimokratias-Paylopoylos-Karamanlis/452550

  Επική δήλωση Παπαγγελόπουλου: Εθνάρχης ο Τσίπρας – Εγγυητές της Δημοκρατίας Παυλόπουλος – Καραμανλής

 4. Ο/Η Mamma Mpalampani λέει:

  Aυτές οι υπέροχες μαμάδες του ΣΥΡΙΖΑ

  http://www.star.gr/politiki/352067/mono-sto-star-gr-olh-h-alhtheia-gia-ta-xamena-ekatommyria-toy-giwrgoy-stathakh

  Μόνο στο star.gr: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τα «χαμένα» εκατομμύρια του Γιώργου Σταθάκη

  Τι απαντούν συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος

  Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η τεράστια διαφορά στις καταθέσεις του Γιώργου Σταθάκη σε σχέση με το πόθεν έσχες του 2013 (για τα εισοδήματα του 2012).

  Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις, από το 2012 έως το 2013 «εξαφανίστηκαν» 2,1 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αγορά ακινήτου ή επενδυτική δραστηριότητα που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

  Όπως εξήγησε στο star.gr ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κ. Σταθάκη, Χάρης Σαββίδης, τα πράγματα έχουν εξής: ο υπουργός ήταν συνδικαιούχος το 2012 σε οικογενειακούς λογαριασμούς, με τη μητέρα του.

  Δεδομένου ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του, όταν έληξαν οι προθεσμιακές καταθέσεις αποσύρθηκε και έτσι δεν είχε το 2013 και το 2014 ούτε τα χρήματα αλλά ούτε και την υποχρεώση δήλωσης στο πόθεν έσχες.
  Πέτρος Κατσαβριάς

  http://www.protothema.gr/politics/article/569596/diataxi-pludirio-gia-tin-ebloki-stathaki-se-kakodiaheirisi-kondulion/
  Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτηση στο αρχείο της υπόθεση του πόθεν έσχες του
  Διάταξη «πλυντήριο» για την εμπλοκή Σταθάκη σε κακοδιαχείριση κονδυλίων
  Xρήστος Μπόκας12/04/2016

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  Ti υποσχόταν στους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες

  http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/555600/tsipras-tha-xtypisoyme-ti-diafthora-kai-tin-oligarxia#ixzz4UDN5cHT4

  12 Φεβρουαρίου 2015

  Τσίπρας: Θα χτυπήσουμε τη διαφθορά και την ολιγαρχία (video)

  «Να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να προχωρήσουν, όπως το χτύπημα στη διαφθορά και την ολιγαρχία. Είναι η ώρα να επιστρέψει στην ατζέντα η ανάπτυξη. Είναι απαραίτητο για το κοινό μας μέλλον».

  • Ο/Η Liberal λέει:

   http://www.iefimerida.gr/news/216071/ferhofstat-se-tsipra-deixe-oti-eisai-igetis-kai-ohi-pseydoprofitis#ixzz4UDTXzKSM

   ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
   Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης

   08|07|2015

   Ο Γκι Φερχόφστατ ήταν καταιγιστικός στον λόγο του κατά τη διάρκεια της συζήτησης μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ζήτησε μεταρρυθμίσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να φανεί ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης και μάλιστα προσφέρθηκε να έρθει στην Αθήνα για να βοηθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

   Αρκετοί παριστάμενοι ευρωβουλευτές σχολίασαν πως με την ομιλία Φερχόφστατ ο Αλέξης Τσίπρας έδειχνε να νιώθει για πρώτη φορά άβολα.

   Τα σημαντικότερα σημεία στην ομιλία του Βέλγου επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών:

   Πρέπει να κάνετε μεταρρυθμίσεις
   Μπορώ να έρθω στην Αθήνα και να σας βοηθήσω αν θέλετε
   Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το πελατειακό σύστημα όπως έκανε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ
   Μειώστε το κόστος στο Δημόσιο
   Μεταρρυθμίστε τον ιδιωτικό τομέα. Αυτός χρειάζεται τις τράπεζες
   Προτείνω τη μείωση των προνομίων στη χώρα σας
   Των προνομίων στους εφοπλιστές
   Των προνομίων της Εκκλησίας
   Των προνομίων των ελληνικών κομμάτων
   Των προνομίων των ελληνικών νησιών
   Πήρατε τις εκλογές, πήρατε το δημοψήφισμα, άρα είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να βάλει ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση
   Εχουμε και εμείς ευθύνη, βέβαια, και θα την εξετάσουμε
   Αλλά πρώτα φέρτε μας τις μεταρρυθμίσεις
   Εχετε μια συγκεκριμένη επιλογή
   Θα μείνετε στην Ιστορία ως ο πολιτικός που από ένα εκλογικό ατύχημα έκανε τον λαό του φτωχότερο ή ως ο πραγματικός επαναστάτης που έβαλε τη χώρα του στο σωστό δρόμο
   Δείξτε μας τι μπορείτε να κάνετε
   Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης
   800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια, ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (σ.σ.: όχι τον καινούργιο, είπε, τον κανονικό).
   Σωστά λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα Grexit. Τον λογαριασμό όμως δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες.
   Υπνοβατείτε προς ένα Grexit. Πρέπει να τερματιστούν τα προνόμια στην Ελλάδα: της εκκλησίας, στα νησιά, στα πολιτικά κόμματα. Όλα αυτά βάλτε τα σε ένα πακετο και φέρτε τα στο τραπέζι. Πρέπει να βρούμε μία συνολικά αποδεκτή πρόταση κι εσείς πρέπει να το κάνετε, γιατί δεν υπήρξε πρωθυπουργός στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή, πήρατε διπλή εντολή, άρα εσείς είστε που πρέπει να θέσετε τέλος στη διαφθορά στην Ελλάδα. Δεν είναι το ερώτημα αν εκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πρέπει να επιλέξετε πώς θα μείνετε στην Ιστορία, ως εκλογικό ατύχημα ή ως πραγματικός ηγέτης.
   Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ένας ψευδοπροφήτης
   Αν θέλουμε να αποφύγουμε το Grexit, ο μόνος δρόμος είναι να προχωρήσετε τις επόμενες 48 ώρες με ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

   • Ο/Η Liberal λέει:

    Δείτε πως αντιδρούσε ο Τσίπρας στα όσα σωστά του έλεγε ο αρχηγός των Φιλελεύθερων.
    Από την αρχή του βίντεο

    Δημοσιεύτηκε στις 1 Μαρ 2016
    Η πηγή του κακού στην Ελλάδα, δηλαδή το πελατειακό σύστημα που διαβρώνει κάθε τομέα της πολιτικής ζωής, συνεχίζει αστείρευτη επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «διορίζει τους δικούς του πελάτες και φίλους σε υπουργεία ή δικαστήρια», δηλώνει με συνέντευξη στη «Ν» ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η αποστολή του ήταν να μη κάνει έργο. Και αυτό ακριβώς έκανε! Για αυτό επιβραβεύτηκε. Είναι ουτοπικό να περιμένουμε από μία διεφθαρμένη πολιτική να κάνει αυτοκάθαρση, από την διεφθαρμένη δικαιοσύνη να εξυγιάνει τον εαυτό της κλπ. Αν κάποιος τολμήσει να το κάνει, θα αντιμετωπίσει το δίλημμα, να υποταχθεί ή να αποβληθεί. Για το κατεστημένο της Ρωμιοσύνης ισχύει: Η κάθαρση να απομακρύνεται περισσότερο από τις κοπριές. Ας θυμηθούμε τον αείμνηστο Τρίτση, όταν το 1987 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την πρόταση του, η μοναστηριακή περιουσία να περάσει στην κατοχή της πολιτείας με λαική συμμετοχή στην λειτουργία της. Πέρασαν από τότε, 29 χρόνια και δεν άλλαξε τίποτα.. Η περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου, πέραν των υπόγειων και κρυφών σχέσεων, μεταξύ κομμάτων τα οποία υποτίθεται έχουν ιδεολογίες και πολιτικούς στόχους, εκ διαμέτρου αντίθετες, εμπίπτει στην κλασική τακτική του πολιτικού και όχι μόνο, κατεστημένου, να φροντίζει στην απόκρυψη και στην εξαφάνιση κάθε ίχνους της διαφθοράς του, ώστε ο χρόνος να επιβάλει την λησμονιά, στην μνήμη του πολίτη- θύμα.
  Αυτά που ανέφερα, όχι μόνο δεν αναιρούν την χρησιμότητα του άρθρου σας, αλλά το αντίθετο, το αναδεικνύουν ως αναγκαίο και ωφέλιμο, έως ότου και αν ποτέ, ο πολίτης αντιληφθεί πως με αυτήν την βαλτώδη κατάσταση που μας έχει επιβληθεί διακόσια τόσα χρόνια, είναι αδύνατη η συμμετοχή του στα πολιτικά δρώμενα, γιατί είναι καταδικασμένος ή να συμμορφωθεί (εξουσία-δούλος) ή να αποβληθεί. Και ίσως, αναζητήσει την αληθινή πολιτική, όπου η συμμετοχή του θα έχει βαθύτερη πολιτική ουσία.

 7. Ο/Η Red λέει:

  Aν σας ενδιαφέρει ολόκληρη η αλήθεια διαβάσται το

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_26.html
  http://vathikokkino.gr/archives/102743
  http://dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.gr/2016/03/blog-post_16.html
  https://athens.indymedia.org/post/1556632/

  Στο βόρβορο της αστικής Δικαιοσύνης και πολιτικής
  12/03/2016

  Υπόθεση Παπαγγελόπουλου

  «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι σαφές ότι έχει την απόλυτη στήριξη από όλους μας και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του αν δει ποιος ακριβώς του επιτίθεται και με ποιον τρόπο». Ας κρατήσουμε τη δήλωση που έκανε ο No 2 της κυβέρνησης Νίκος Παππάς. Δήλωση που δείχνει ότι ο Παπαγγελόπουλος (με το καραδεξιό πολιτικό προφίλ και τη θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών) δεν αποτελεί επιλογή του Κομμένου (τύπου Δ. Κομμένου ή Σγουρίδη), στο πλαίσιο των κυβερνητικών Θέσεων που έχουν εκχωρηθεί στους ΑΝΕΛ, αλλά κεντρική επιλογή της ηγετικής ομάδας του μεγάρου Μαξίμου, των και Τσιπραίων αποκαλούμενων.

  Πρόκειται για μια προκλητική δήλωση, αποκαλυπτική του αυτοκρατορικού συνδρόμου από το οποίο «πάσχουν» οι Τσιπραίοι. Ο Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με την εισαγγελέα Τσατάνη και ότι είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, που αφορούσε τον ορισμό εκ μέρους της εισαγγελέα εκκρεμούσας ποινικής υπόθεσης. Δε χρειάζεται να ανατρέξει κανείς στο ακριβές περιεχόμενο της επικοινωνίας Παπαγγελόπουλου-Τσατάνη (άλλωστε η κάθε πλευρά δίνει διαφορετική εκδοχή). Αρκεί και μόνο το γεγονός των επαφών.

  Οι Τσιπραίοι, που βομβάρδιζαν τον ελληνικό λαό με σλόγκαν όπως «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», καλύπτουν πλήρως έναν υπουργό ο οποίος προσπαθούσε να κατευθύνει μια εισαγγελέα στο χειρισμό μιας ποινικής υπόθεσης. Αυτός ο άνθρωπος Θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα με τα ηθικοπολιτικά δόγματα που επικαλείται η αστική πολιτική και στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν ως άτεγκτος.

  Βόρβορος

  Η Τσατάνη λέει πως ο Παπαγγελόπουλος της ζήτησε -στην αρχή συμβουλευτικά και στη συνέχεια απειλητικά- να παραδώσει το φάκελο με την υπόθεση Βγενόπουλου στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, από την οποία τον είχε πάρει. Ομως, από τη στιγμή που παραδέχεται ότι επισκέφτηκε μόνη της τον Παπαγγελόπουλο, δεν είναι καθόλου πειστική η εξήγηση ότι το έκανε επειδή εκτοξεύονταν διάφορα σε βάρος της, τα οποία είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, οπότε τι λόγο είχε αυτή -η άτεγκτη εισαγγελέας, όπως παρουσιάζεται- να πάει στον υπουργό για να ζητήσει βοήθεια;

  Ο Παπαγγελόπουλος λέει ότι τη δέχτηκε… πατρικά, σαν παλιός εισαγγελέας που συμβουλεύει νεότερους συναδέλφους του και όχι με την ιδιότητα του υπουργού. Και ότι απλά της είπε τη… νομική του γνώμη, χωρίς να παρέμβει ως υπουργός υποδεικνύοντας τι να κάνει. Γιατί, όμως, αφού της είπε… πατρικά τη νομική του γνώμη, καθώς εκείνη έκλαιγε (κατά την εκδοχή Παπαγγελόπουλου), μετά από μερικές μέρες της τηλεφώνησε -δυο φορές μάλιστα- για να δει τι απέκανε τελικά; Από… πατρικό ενδιαφέρον;

  Η υπόθεση είναι βορβορώδης (και από τις δυο πλευρές). Σύζυγος και κόρη της Τσατάνη υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. Η ίδια στην παράταξη Ντογιάκου. Ο Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος των Τσιπραίων για να κάνει τη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει ο Παρασκευόπουλος. Στη μέση φάκελοι στελεχών της ΝΔ, που -όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος- χειρίστηκε η Τσατάνη, ενώ δεν έπρεπε. Και κερασάκι στην τούρτα ο Βγενόπουλος, τον οποίο αφορούσε η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση. Ο Βγενόπουλος που έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για να εκθειάσει την Τσατάνη (που έβαλε την ποινική του υπόθεση στο αρχείο) και να καταγγείλει τον Παπαγγελόπουλο, ότι «μαζί με όλον τον φιλικό του Τύπο εμφανίζεται να υιοθετεί τις αιτιάσεις των Κυπριακών αρχών», υποστηρίζοντας «τερατώδη ψέματα». Και υποστηρίζει ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος κάποια στιγμή πρέπει να δικαιολογήσει την στενή του συνεργασία με τους Κυπρίους και τις επεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, την ίδια στιγμή που η Κυπριακή ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με την έγκριση της «φίλης» Κυπριακής Κυβέρνησης διεκδικεί από την Ελληνική Δημοκρατία 4 δισ. ευρώ!»…

  Αυτή είναι η αστική πολιτική. Αυτή είναι η αστική Δικαιοσύνη. Εν προκειμένω δεν έχουμε μια υπόθεση καταστολής σε βάρος αγωνιζόμενων εργατών, αγροτών, νεολαίων, επαναστατικών οργανώσεων, για τις οποίες δεν έχουμε ποτέ συγκρούσεις ανάμεσα σε δικαστικά και πολιτικά κέντρα. Εχουμε μια υπόθεση που αφορά από τη μια επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη πολιτικά συμφέροντα. Η δεξιά Τσατάνη εμφανίζεται να στηρίζει τον Βγενόπουλο στη διαμάχη του με τη δεξιά κυπριακή κυβέρνηση, η οποία συνεργάζεται με την «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση, μακρύ χέρι της οποίας είναι ένας δεξιός τέως εισαγγελέας και διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ.

  Το συμπέρασμα είναι πως σ’ αυτές τις υποθέσεις δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόστρωμα. Υπάρχει ο άγριος πόλεμος ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, η διαπλοκή αυτών των συμφερόντων με την αστική πολιτική και ο ανελέητος πόλεμος των αστικών κομμάτων να ελέγξουν την πυραμίδα του δικαστικού μηχανισμού, δημιουργώντας θυλάκους μέσω των δυνατοτήτων που τους δίνει η διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας.

  Μετεγγραφή εκ δεξιών

  Η ΝΔ παραδοσιακά είχε ενεργούς θυλάκους στο δικαστικό μηχανισμό. Ας θυμηθούμε μόνο τον περιβόητο Κόκκινο και τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο ενεργούσε. Το ΠΑΣΟΚ, μετά από τόσα χρόνια στην κυβερνητική εξουσία, έφτιαξε τους δικούς του θυλάκους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τέτοιο μηχανισμό. Μπορεί να είχε συμπαθούντες δικαστικούς, όμως αυτοί είτε ανήκαν στις κατώτερες βαθμίδες είτε δεν ήταν συγκροτημένοι σε θύλακο ικανό να επηρεάσει κρίσιμες αποφάσεις. Ο Ν. Παρασκευόπουλος, που ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ένας άχρωμος πανεπιστημιακός, απ’ αυτούς που οι δικαστικοί δε χωνεύουν καθόλου (ρόλο έπαιζαν και οι φιλελεύθερες νομικές απόψεις που ως πανεπιστημιακός υποστήριζε ο Παρασκευόπουλος). Επρεπε να βρεθεί άλλος, κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά.

  Στην αρχή, τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής υπουργός Επικράτειας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δίπλα στον Φλαμπουράρη για να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος, ο τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης, ο οποίος είχε διακριθεί ως πολέμιος της… τρομοκρατίας, μπλοκάροντας λογαριασμούς με μερικές εκατοντάδες ευρώ καταδικασμένων για την υπόθεση της 17Ν, οι οποίοι είχαν ήδη εκτίσει την ποινή τους (ακόμα και το λογαριασμό που έμπαινε το επίδομα ανεργίας ενός απ’ αυτούς μπλοκάρισε). Και ξαφνικά, εμφανίστηκε «από το πουθενά» ο Παπαγγελόπουλος, που άρχισε ν’ ανεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά της κυβερνητικής ιεραρχίας: γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός.

  «Ο Παπαγγελόπουλος υφυπουργός για θέματα διαφάνειας! Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να ειπωθεί, όμως είναι πραγματικότητα», σχολιάζαμε τότε. Γιατί δεν επρόκειτο για κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Καραδεξιός, ειδικός στις συγκαλύψεις σκανδάλων, με θητεία στα άντρα των μυστικών υπηρεσιών (εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής αρχικά, διοικητής της ΚΥΠ/ΕΥΠ στη συνέχεια).

  Πριν ανέβει στην ιεραρχία των δυνάμεων καταστολής, είχε δώσει στη Δεξιά διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του. Χειρίστηκε «αποτελεσματικά» το σκάνδαλο της ΜΑΥΟ (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Μητσοτάκη), την καταγγελία για το «φτωχικό» του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά στο Πόρτο Γερμένο, ενώ παράλληλα πρωταγωνίστησε στο σχηματισμό σκανδαλο-δικογραφιών σε βάρος «πράσινων» στελεχών.

  Γι’ αυτό έπνεε μένεα εναντίον του το «παλιό» ΠΑΣΟΚ, που επάξια αντιπροσώπευσε ο Απ. Κακλαμάνης, φράζοντας για μία και μοναδική φορά το δρόμο του τέως εισαγγελέα προς ένα κρατικό πόστο (όταν -με συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ- ο Σαμαράς προσπάθησε να τον βάλει στο ΕΣΡ). Στη συνέχεια, ο Παπαγγελόπουλος χειρίστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών (γι’ αυτό και είχαμε δημόσια δήλωση οργής της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη) και το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΚΥΠ, που δρούσαν σε συνεργασία με αμερικάνικες και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

  Οταν το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε επειδή ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης Παπαγγελόπουλου στο ΕΣΡ, ο Ν. Βούτσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν», κρίνοντας ότι «δε θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη πρόταση». Κρατούσε κάτι αποστάσεις νααα (με το συμπάθειο). Σήμερα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον Παπαγγελόπουλο κι ας αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα». Τότε ο Παπαγγελόπουλος ήταν ένας άνθρωπος του Σαμαρά. Σήμερα ο Παπαγγελόπουλος είναι ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τον υπερασπίζεται προσωπικά ο Τσίπρας, μέσω του alter ego του Ν. Παππά.

  Πηγή: «ΚΟΝΤΡΑ»
  http://www.eksegersi.gr/issue/861/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/25789.%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προσοχή Ολοκληρωτισμός!

  http://www.liberal.gr/arthro/103802/epikairotita/2016/FT-gia-anexartisia-thesmon-kubernisi-syriza-opos-ouggaria—polonia.html

  FT για ανεξαρτησία θεσμών: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως Ουγγαρία – Πολωνία

  Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

  Εκτενές δημοσίευμα με το οποίο θέτει το ερώτημα κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία θεσμών και οργάνων φιλοξενεί η ιστοσελίδα των Financial Times.

  Το ρεπορτάζ, με τον ενδεικτικό τίτλο «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας», αρχίζει με αναφορά στην υπόθεση της ηγεσίας της Τράπεζας Αττικής και την κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και του διοικητή της Τράπεζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

  Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είχε ανατρέψει την απόφαση του κ. Στουρνάρα να ανατεθεί η διεύθυνση της τράπεζας στον «επαγγελματία τραπεζίτη» Θεόδωρο Πανταλάκη, με πηγές να λένε στους Financial Times πως κυβερνητικά στελέχη κανόνισαν με το ΤΣΜΕΔΕ, τον μεγαλο μέτοχο της Τράπεζας Αττικής, να δοθεί η θέση στον «με λίγη γνώση περί τα τραπεζικά» Κωνσταντίνο Μακέδο.

  Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή ήταν ευθεία πρόκληση προς τον κ. Στουρνάρα, επικεφαλής του ανεξάρτητου εποπτικού οργάνου του τραπεζικού τομέα. Σημειώνεται επίσης ότι κυβερνητικές πηγές αρνούνται οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαδικασία επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής.

  Παρόλα αυτά, προσθέτει το δημοσίευμα, «το επεισόδιο αυτό επικαλούνται επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ένα παράδειγμα της αυταρχικής τάσης που λένε ότι γίνεται όλο και πιο ορατή καθώς οι ηγέτες του παλεύουν με την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την ανάκαμψη της υποστήριξης για το κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία».

  Ο επίτιμος καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Βερέμης σχολιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ήθελε να θέσει κάθε ανεξάρτητο θεσμό υπό κρατικό έλεγχο», καθώς «είναι μέρος της ιδεολογίας τους».

  Για άλλους, συμπληρώνει η εφημερίδα, το επεισόδιο αυτό και άλλα είναι απλώς μία πιο ορατή έκφανση της πολυετούς δυσκολίας σεβασμού της ανεξαρτησίας βασικών δημοσίων θεσμών στην Ελλάδα.

  Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται στην έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα Λίνας Νικολοπούλου – «ένα περιστατικό που ανησύχησε αξιωματούχους της ΕΚΤ και προκάλεσε ευρύτερους φόβους για την προθυμία του κράτους να κάνει χρήση εκφοβισμού για να περάσει το δικό του». Η κα Νικολοπούλου δηλώνει στους FT ότι ο πραγματικός στόχος της εφόδου ήταν ο σύζυγός της.

  Η εφημερίδα σημειώνει ότι η έφοδος έγινε λίγο πριν ο κ. Μακέδος κριθεί ακατάλληλος για την ηγεσία της Τράπεζας Αττικής και ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης είχε επιβάλει απαγόρευση δανεισμού στην προβληματική τράπεζα, γεγονός που σήμανε την ακύρωση δανείου που προετοίμαζε η τράπεζα προς τον Χρήστο Καλογρίτσα, έναν από τους «προτιμητέους από την κυβέρνηση» συμμετέχοντες στην «ευαίσθητη και αμφιλεγόμενη» διαδικασία τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων. Στο σημείο αυτό γίνεται αναφορά και στα βοσκοτόπια των εγγυήσεων Καλογρίτσα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

  Η κα Νικολοπούλου προσθέτει ότι η έφοδος πραγματοποιήθηκε χωρίς την απαραίτητη νομική εξουσιοδότηση, χωρίς υπογεγραμμένο ένταλμα έρευνας. «Ήμουν έξαλλη αλλά και σοκαρισμένη που κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβαίνει σε μία δημοκρατική χώρα», δηλώνει η σύζυγος του κ. Στουρνάρα.

  Και πάλι η εφημερίδα σημειώνει ότι κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων πίσω από τη συγκεκριμένη έρευνα στα γραφεία της Λίνας Νικολοπούλου.

  Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι μετά από έξι ταραχώδη χρόνια στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών «τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς».

  Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα τοποθετεί την Ελλάδα στο ίδιο κάδρο με την Πολωνία και την Ουγγαρία των ακροδεξιών κυβερνήσεων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει πως η απειλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με την απειλή σε αυτές τις δύο χώρες. «Δεν είναι τόσο έντονη, αλλά σε μεθοδολογία είναι η ίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», λέει στους FT ο κ. Βενιζέλος.

  Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μεταξύ των παρατηρητών του ελληνικού προγράμματος διάσωσης υπάρχει μια έγνοια ότι η έλλειψη σεβασμού στην ανεξαρτησία ορισμένων θεσμών, ιδίως της δικαιοσύνης, «θα μπορούσε να γίνει η Αχίλλειος πτέρνα στην προσπάθεια της χώρας να στρίψει τη γωνία και να προσελκύσει έξωθεν επενδύσεις».

  Αναφερόμενη σε φόβους περί εμβάθυνσης της κουλτούρας της πολιτικής παρέμβασης στο δημόσιο τομέα η εφημερίδα επικαλείται τον πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ και πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που κάνει λόγο για σημείο καμπής: «Λίγο-λίγο η τήρηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα εξαφανίζεται. Νιώθω πως κάθε μέρα που περνά οι Έλληνες πολίτες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τους Ευρωπαίους πολίτες».

  Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέρρευσε εν μέσω «περαιτέρω σκανδάλων», με κατηγορίες περί απόπειρας επιρροής των μελών του ΣτΕ με υποσχέσεις για αύξηση αποδοχών, κάτι που απορρίπτουν κυβερνητικές πηγές επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την παράκαμψη του ΕΣΡ.

  Γίνεται επίσης σύντομη αναφορά στην αποτυχημένη «κυβερνητική απόπειρα» καθαίρεσης της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού που στην ουσία εμποδίστηκε από τις Βρυξέλλες.

  Εκτενέστερη είναι, τέλος, η διήγηση των νομικών περιπετειών του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με την κατηγορία της εσκεμμένης υπερβολής των υπολογισμών για το δημοσιονομικό έλλειμμα, με τους FT να σχολιάζουν ότι οι διεθνείς ανησυχίες για το επίπεδο σεβασμού της ελληνικής κυβέρνησης προς τους ανεξάρτητους θεσμούς προηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Είναι εκπληκτικό και πραγματικά απογοητευτικό ότι επίσημοι στατιστικολόγοι διώκονται πολιτικά και ανηλεώς εντός των συνόρων της ΕΕ», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Γεωργίου.

  Το μακροσκελές δημοσίευμα των FT καταλήγει μεταφέροντας τη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κατηγορίες περί υποχώρησης του κράτους δικαίου είναι μια απόπειρα σπίλωσης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στη χώρα. Κυβερνητική πηγή υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις γίνονται ακριβώς επειδή πλήττονται υπενδεδυμένα συμφέροντα.

  Παρόλα αυτά, προστίθεται, σε μια ένδειξη του πόσο μεγάλες είναι πλέον οι ανησυχίες, το θέμα του σεβασμού της ανεξαρτησίας των θεσμών θα αναδειχθεί στην επόμενη προεκλογική περίοδο από την αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει: «Έχουμε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες ότι γινόμαστε μάρτυρες μίας διάβρωσης της ποιότητας των δημοκρατικών θεσμών μας από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ».

  Τέλος, ο κ. Βερέμης σχολιάζει ότι παρά τις απόπειρές του κατά της ανεξαρτησίας θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ «στερείται στρατηγικής και επομένως αυτοσχεδιάζει, κάτι που οδηγεί σε προχειρότητες και τελικά σε αποτυχία».

  Πηγή: skai.gr

 9. Ο/Η aleksis Οφ Σορ λέει:

  Σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ

  http://www.protagon.gr/epikairotita/pws-i-trapeza-attikis-xrimatodotouse-imeterous-44341356952

  Πώς η Τράπεζα Αττικής χρηματοδοτούσε «ημετέρους»

  Μηνυτήρια αναφορά από την Τράπεζα της Ελλάδας για τη χορήγηση δανείων σε πελάτες με υψηλή επισφάλεια. Προνομιακή θέση ανάμεσά τους είχε ο όμιλος Καλογρίτσα…

  Protagon Team

  Η Τράπεζα της Ελλάδας ζητεί με μηνυτήρια αναφορά της τη διερεύνηση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην Τράπεζα Αττικής, από τη διοίκηση των των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

  Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αττικής, ως μη συστημική τράπεζα, δηλαδή ως ίδρυμα που δεν βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούσε το επίκεντρο σχεδίου για τη δημιουργία ενός «παράλληλου συστήματος», το οποίο θα χρησιμοποιείτο για την παράκαμψη του θεσμικού ελέγχου.

  Η μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου, δηλαδή στην επέτειο των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι καταπέλτης ως προς τις επιλογές της Τράπεζας για τη χορήγηση δανείων με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους σε πελάτες που διακρίνονται από υψηλή επισφάλεια. Και όπως αποτυπώνεται στην αναφορά, η κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης», συμφερόντων Καλογρίτσα, ανήκει στις επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν από τη συγκεκριμένη πολιτική χορηγήσεων.

  Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» (που κυκλοφορεί το Σάββατο), η μηνυτήρια αναφορά της κεντρικής τράπεζας κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.

  Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, τα δάνεια που δόθηκαν σε πελάτες με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο, τιμολογούνταν κατά μέσο όρο σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα επιτόκια προβλέπει η ορθή τιμολογιακή πολιτική. Η πρακτική αυτή διαπιστώθηκε σε επτά περιπτώσεις των 26 δανείων του δειγματοληπτικού ελέγχου και αφορούσαν τις εταιρείες Τοξότης Κατασκευαστική του Χρήστου Καλογρίτσα, Περσεύς ΑΕ που ελέγχει τις ιδιωτικές κλινικές Metropolitan, Ionis Development, Intracom του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, Εργοδυναμική Πατρών, Πλαστικά Ελλάδος, ΣΤΑΦ Παραγωγή και Εμπορία Ρούχων.

  Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται και η χορήγηση δανείων σε εταιρείας για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου του 2015 ώστε να παραμείνει ο έλεγχος της τράπεζας στο Ταμείο των Μηχανικών, ΤΣΜΕΔΕ. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, η Attica Bank χορήγησε δάνεια σε 16 εταιρείες, τεχνικές και άλλες. Η Τοξότης του κ. Καλογρίτσα συμμετείχε στην αύξηση με 12 εκατ. ευρώ.

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/138240

  Παραιτήθηκε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου Η εισαγγελέας καταγγέλλει τη στοχοποίησή της κυρίως για την έρευνα που διενεργεί γύρω από τη φαρμακευτική Novartis

  24.3.2017

 11. Ο/Η Αλέξης Καραμανλής λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/kali-i-plaka-me-ton-karamanli-alla-44341406605

  Καλό το σόου με τον Καραμανλή, αλλά…

  Η εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε ο συλλογικός τόμος για τα οικονομικά της Ελλάδας το διάστημα 2000 – 2015, ήταν κομμένη και ραμμένη για την αποθέωση του πρώην Πρωθυπουργού. Αλήθεια, οι οικονομολόγοι τι λένε για τον θεσμικό φορέα τους;

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Antinews, για Παπαγγελόπουλο:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/paraitisi-paulopoulou-i-moni-lusi/2.116583
  17/06/2017 07:00
  34 ΣΧΟΛΙΑ
  Παραίτηση Παυλόπουλου η μόνη λύση
  …………………………
  Έστησαν μια ολόκληρη σκευωρία για να αναλάβει η Αριστερά την εξουσία με αντάλλαγμα την προεδρία της Δημοκρατίας σε έναν Καραμανλικό. Συγκυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με μια ιδιότυπη συγκατοίκηση Τσιπρικών – Καραμανλικών, με «μπροστάρη» τον Πάνο Καμμένο. Έχουν ελέγξει τη Δικαιοσύνη με τον επίσης Καραμανλικό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. ……..
  _____________________________

  Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και εδώ είναι μια ακόμη μικρή διαφωνία που έχω με τους Αλέξη Τσίπρα, Αλέξη Κούγια, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Δ.Παπαγγελόπουλο, όσιο Εφραίμ και με τον άγνωστο (εφοπλιστικό; υποθέτω και ευσεβή, όπως σχεδόν όλοι οι εφοπλιστές) εγκέφαλο του Noor-1

  Aπό ΤΑ ΝΕΑ
  http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5453134/h-hrianna-sth-fylakh/

  Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2017 08:00

  Η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Δεν επιτρέπεται να περάσει στα ψιλά. Οφείλουμε να την κρατάμε ζωντανή κι επίκαιρη, οφείλουμε να την θυμίζουμε, οφείλουμε να «ενοχλούμε» όσους την ξεχνούν.
  Γιατί η ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. θα μπορούσε ωραιότατα να εμπνεύσει τον Κάφκα. Σε αυτήν τη «Δίκη 2 The sequel» μια 29χρονη κοπέλα καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη. Ο λόγος; Ο σύντροφός της θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο άνθρωπος αυτός συλλαμβάνεται, κατηγορείται και πρωτοδίκως – με το καλημέρα σας δηλαδή – αθωώνεται. Συνεπώς. Η Ηριάννα καταδικάζεται και φυλακίζεται γιατί έχει δεσμό με κάποιον αθώο. This a true story.
  Τα δημοσιεύματα στον Τύπο προτάσσουν τα πανεπιστημιακά εύσημα – η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτωρ. Καλή η πρόθεση, αμφιλεγόμενο το αποτέλεσμα: η ανομία δεν έχει ακαδημαϊκό πρόσημο. Ο,τι και να ήταν η γυναίκα αυτή, καθηγήτρια ή καθαρίστρια, το άδικο είναι άδικο και το δίκιο δίκιο. Τελεία και παύλα.
  Δηλαδή. Η γυναίκα εκτίει στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα ποινή 13 χρόνων γιατί ερωτεύτηκε κάποιον που τελικά αποδείχτηκε αθώος. Καλά, δεν υπάρχει αυτό που συνέβη στο κορίτσι, δεν το χωράει ανθρώπου νους. Εχεις εσύ έναν σύντροφο που κρίνεται ύποπτος, δικάζεται ο σύντροφος, αθωώνεται ο σύντροφος και μπαίνεις φυλακή εσύ. Εδώ ο υπερρεαλισμός αποκτά νέο νόημα: ο Αντρέ Μπρετόν παίρνει τον Κάφκα από το χέρι και μαζί πορεύονται στο ηλιοβασίλεμα.

  Το ταξίδι της Ηριάννας μέσα στη νύχτα ξεκινά πριν 6 χρόνια. Στο σπίτι του συντρόφου της κάνει έφοδο η Αντιτρομοκρατική και τους συλλαμβάνει και τους δύο. Εκείνος κατηγορείται, δικάζεται και τελικά αθωώνεται αμετάκλητα, ενώ η κοπέλα στο μεταξύ έχει δώσει οικειοθελώς DNA .
  Κι εδώ αρχίζει ο γολγοθάς της. Ενας αυτόπτης μάρτυρας καταθέτει πως είδε κάποιον να κρύβει ένα κουτί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη. Η Ηριάννα συνδέεται με την υπόθεση με μοναδικό στοιχείο το ελάχιστο κι επιστημονικά ανεπαρκές – για βάσιμα συμπεράσματα – δείγμα DNA. Κι ας επιμένει ο αυτόπτης (πάντα) μάρτυρας πως είδε άντρα να τοποθετεί το κουτί στο συγκεκριμένο σημείο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ενώ τα πυρομαχικά βρέθηκαν το 2011, εκείνην την συνέλαβαν το 2013, ενάμισι χρόνο μετά.
  Ο συνήγορός της ζητά το δείγμα DNA ώστε να ελεγχθεί από ειδικό πραγματογνώμονα, διδάκτορα της Γενετικής, σε ελληνικό εξειδικευμένο κέντρο. Ο ανακριτής διαβιβάζει το αίτημα της υπεράσπισης, όμως η Αστυνομία απαντά πως το δείγμα ήταν ελάχιστο και δεν υπάρχει πια. Κι όμως όλοι οι γενετιστές γνωρίζουν πως για να είναι έγκυρο το δείγμα πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ ποσοτικό πλαφόν. Αρα, εδώ με τη διαδικασία της ταυτοποίησης ασφαλές συμπέρασμα δεν προκύπτει. Και το κερασάκι στην τούρτα; Για την Ηριάννα Β.Λ. δεν υπάρχει κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο.

  Στην ιστορία της Ηριάννας Β.Λ. ευθύνη πρωτίστως έχουν όλοι όσοι την στείλανε στις φυλακές. Ομως ευθύνη έχουμε κι όλοι εμείς. Μέσα από τη λήθη, την αδιαφορία, την αδράνεια συναινούμε σ’ αυτή την τραγωδία. Συνυπογράφουμε όλα τα αλόγιστα και τα ακαταλόγιστα που μας περικυκλώνουν. Αν δεν κινητοποιηθούμε, αν δεν υψώσουμε το μπόι και τη φωνή μας, τότε νομιμοποιούμε το άδικο. Κι επιτρέπουμε στην ανομία να επικυρώσει τη συλλογική μας κατάθλιψη.

 13. Ο/Η Νοοr-1 λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341442053-44341442053

  Τι θα πούμε στον Τάσο Θεοφίλου;
  Ο Θεοφίλου έκατσε στη φυλακή σχεδόν όσο και ο Ακης. Ο Ρουπακιάς, ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, δικάζεται το πρωί και το μεσημέρι πάει σπίτι του. Η δίκη της Χρυσής Αυγής σέρνεται για χρόνια, ενώ όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις εξοντωτικών ποινών σε πρεζόνια…

  Κώστας Γιαννακίδης
  7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, 20:14

  http://fragilemag.gr/fragile-talks-20/
  Ψάχνοντας Pokemon στο αμπάρι του Noor 1.

  2.Αυτή την ελληνική πατέντα να πλέει μονάχο του, χωρίς διακυβέρνηση, ένα πλοίο θα μας αποφέρει πολλά χρήματα αν την πουλήσουμε. Πολλά περισσότερα και από τον ενάμιση τόνο ηρωίνης που είχε φορτώσει στο πλοίο ένα ρακούν.

 14. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/skandala-surizanel-epikindunes-erotiseis-thanasimes-apantiseis/2.117020

  07/07/2017 07:00

  Σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Eπικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις

  ………………….
  Η κυβέρνηση επιλέγει πονηρά να τα βάλει με τους Πασόκους, να ξεχάσει περιέργως τη διακυβέρνηση Καραμανλή και στη συνέχεια να επιτεθεί στους Σαμαρά – Βενιζέλο και στην κυβέρνηση 2012 – 2014. Κάνει, λοιπόν, παιχνίδι με τα πληρωμένα δημοσιογραφικά στρατιωτάκια, διαρρέει αυτά που θέλει, στέλνει στη δικαιοσύνη όσα την συμφέρουν, ξεχνά όσα είναι επικίνδυνα ή θίγουν τα «δεξιά» φιλαράκια της και στη συνέχεια χτυπά αλύπητα την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά γιατί όπως έχουμε ξαναπεί «Σαμαρά λένε και κλαίνε».

  Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ο Τσίπρας και η παρέα του. Μπορεί να τα βάλει με τον Γιάννο, με τον Σημίτη ή με όποιον Πασόκο έκανε ή είναι ύποπτος για τέλεση αδικημάτων. Δεν μπορεί, όμως, να σβήνει μονοκονδυλιά αυτά που δεν συμφέρουν τα «δεξιά» συνεταιράκια τους. Και το κυριότερο, δεν μπορεί να έχει μνήμη κοτόπουλου όταν έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα δικά της πεπραγμένα. Δεν μπορεί να καλύπτει καραμπινάτες περιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός τι συνέβη.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κατηγορεί το σύστημα που υπηρέτησε με έναν τρόπο που έχει κατηγορηθεί γι’αυτό,

  [[[[Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο | Άρθρα …
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315
  14 Ιουλ 2009 – Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο … στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα….]]]].

  Πετάει μια κουβέντα, ο δημοσιογράφος κάνει το βλάκα και δεν ζητά διευκρινίσεις και οι εντυπώσεις μένουν.
  Ποιες μάχες έχασε η διαπλοκή και δεν το μάθαμε;

  http://www.efsyn.gr/arthro/gia-proti-fora-i-diaploki-hanei-mahes
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  «Για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες»
  15.07.2017

  Κώστας Ζαφειρόπουλος

  ………………

  Θα θέτω δε συνεχώς το ερώτημα μέχρι να δοθεί ικανοποιητική απάντηση: γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια;

  Γιατί η Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά του ελληνικού λαού που την εμπιστεύονται;

  Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να τις δώσουν όσοι από τις δικαστικές ενώσεις υπογράφουν τις ανακοινώσεις τους, κυρίως στον εαυτό τους αλλά και στον ελληνικό λαό που είναι ο τελικός και αδέκαστος κριτής όλων μας.

  Ως προς την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο, η ερμηνεία μου είναι ότι αυτό οφείλεται στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων, ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν.

  Δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένα μικρό κόμμα πριν από λίγα χρόνια, όχι μόνο επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό αλλά παραμένει στην εξουσία τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τα όνειρα θερινής νυκτός για «αριστερή παρένθεση» και ότι η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ’ αυτούς.
  ………………

 16. Ο/Η Psycho λέει:

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/marianne-%CF%83%CF%84%CE%B1-%C2%AB7-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

  Marianne: Στα «7 καθάρματα» της κρίσης ο Καραμανλής

  12 Ιουλ. 2010

  Στα «7 καθάρματα της κρίσης» που πλήττει την Ευρώπη κατατάσσει το γαλλικό περιοδικό Marianne τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το περιοδικό πραγματοποιεί από αυτή την εβδομάδα αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης, εγκαινιάζοντάς το με ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας».

  «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος. Ο κ. Καραμανλής, ανιψιός του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας 4 φορές από το 1955 έως το 1981, είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να καταστρέψει τη χώρα. Λιγότερο από πέντε χρόνια, του ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να φέρει την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού».

  Το δημόσιο χρέος (στο 120% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα (στο 13% του ΑΕΠ) προκαλούν ρίγος, αλλά ο Κώστας διατηρεί ανέπαφο το αστραφτερό του χαμόγελο, που φαίνεται ότι είχε τυφλώσει τους συμπολίτες του το 2004. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, «δεν ήταν παρά η παραπλανητική αλλά ελκυστική βιτρίνα των υποσχέσεων και των φιλοδοξιών του. Το τεράστιο κόστος τους είχε προκαλέσει τη δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών, η υπερηφάνεια όμως, που τους γέμιζε το γεγονός ότι βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, τους έκανε να μπερδέψουν την ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα» αναφέρει το περιοδικό.

  Και το Marianne συνεχίζει: «Λόγω έλλειψης ικανοτήτων, ο Κ. Καραμανλής είχε καταφέρει να επιδείξει τεράστιο χάρισμα στην τέχνη της παραπλάνησης. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η απόκλιση, μεταξύ των στατιστικών στοιχείων που υποβάλλονταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και των πραγματικών μεγεθών του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, άγγιζε το 2,2% του ΑΕΠ. Ο Κώστας όμως έκανε ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όπως ένας πλανόδιος μικροπωλητής σε ένα υπαίθριο παζάρι. Τον Οκτώβριο ωστόσο, του 2009, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει άλλη ενέργεια για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και οι εμπειρογνώμονες που καταγγέλλουν σήμερα την Ελλάδα, δεν είχαν τότε καταφέρει να δουν τι πραγματικά συνέβαινε. Με ένα ποσοστό ανάπτυξης που πλησίαζει το 5%, το φτωχό αυτό έθνος προκαλούσε σύνδρομα κατωτερότητας στις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες με αδύναμες οικονομίες. Ο Κώστας Καραμανλής, σαν να ζούσε μέσα σε ένα όνειρο, έδινε την εντύπωση ότι βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και της περίοπτης πολιτικής του γραμμής. Ωστόσο, αν και η Ελλάδα θεμελίωσε την έννοια της δημοκρατίας πριν από μερικούς αιώνες, πολύ συχνά φαινόταν ότι ξεχνούσε τις συγκεκριμένες αξίες. Στην πολιτική ζωή της χώρας επικρατεί ο νεποτισμός της οικογενειοκρατίας και αυτή είναι άλλωστε, και η δική του περίπτωση».

  «Πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα κηλιδώνουν τη φήμη της κυβέρνησής του, και αντί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, ο Κώστας Καραμανλής οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Η ευθύνη βαραίνει τον ίδιο, αλλά όχι αποκλειστικά. Στο πλευρό του, αλλά στο παρασκήνιο, σύμβουλοι που πρότειναν τη «συνεργασία» με την Goldman Sachs, που συνέστησαν την κάλυψη των πραγματικών οικονομικών μεγεθών και την υποβολή ψευδών στοιχείων».

  Αναφερόμενο στον νυν πρωθυπουργό, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Ο διάδοχός του στον πρωθυπουργικό θώκο και προαιώνιος αντίπαλός του, Γιώργος Παπανδρέου, με τη σειρά του γόνος πολιτικής οικογένειας της χώρας, δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής ήδη από την επαύριο της εκλογικής του νίκης το 2009. Ο Παπανδρέου, χωρίς να διαθέτει το χάρισμα να συγκλονίζει τα πλήθη, μετατρέπεται ξαφνικά στον πιο μισητό άνθρωπο της χώρας, όταν ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα».

  «Ο Καραμανλής θα αποφύγει το πιθανότερο, κάθε είδους νομικής δίωξης και ίσως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τις πράξεις του. Από τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών του 2008, έως την πρόσφατη οικονομική κρίση, ο πολιτικός αυτός επέδειξε μια ουσιαστική επιμονή για να αποδυναμώσει τη χώρα. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι σε περίπτωση μιας εξαιρετικής αντιδημοτικότητας των Σοσιαλιστών, ο Καραμανλής μπορεί να φαντάζεται ότι θα εκπροσωπήσει εκ νέου τη χώρα» καταλήγει το περιοδικό.

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_47.html

  Ο Μαρτίνης ελεύθερος, η Ηριάννα στην φυλακή
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

  Πιθανόν να πληροφορηθήκατε την είδηση ότι αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης. Ανακριτής και εισαγγελέας είχαν την γνώμη ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, του επέβαλαν κάποιους περιοριστικούς όρους και ο κύριος αυτός βρίσκεται σπίτι του.

  Μια γεύση για τις δραστηριότητες αυτού του τύπου -που τώρα ανάμεσα στα άλλα βρίσκεται κατηγορούμενος για «ξέπλυμα» 3,2 εκατομμυρίων Γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε μίζα- παίρνουμε απ’ αυτό το βίντεο. Να προσθέσουμε επίσης ότι η «χρηστή» διοίκηση του Μαρτίνη στον Ερυθρό Σταυρό άφησε μια «τρύπα» ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η διοίκηση του στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει στο νοσοκομείο ένα έλλειμμα 80 εκατ. ευρώ.
  ……………………

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ.

  Μήπως υπάρχει κάποιο ζητηματάκι;

  Κύριε Παπαγγελόπουλε;

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=171219

  Κύριε Τσίπρα;

  https://left.gr/news/eyropaiki-kampana-gia-tin-aytoktonia-tsalikidi

  Κύριε Καραμανλή Βου;

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=63315

  24.9.2013
  Η οικογένεια Τσαλικίδη καταγγέλει τον Παπαγγελόπουλο:
  http://www.zougla.gr/greece/article/i-ikogenia-tsalikidi-katageli-ton-papagelopoulo

 19. Ο/Η Αλέκσις Καραμανλής λέει:

  Αυτή εδώ είναι η απάντηση στο ερώτημά σας

  https://www.altsantiri.gr/parapolitika/karfi-samara-gia-karamanli-meso-papangelopoulou-video/

  Το «καρφί» Σαμαρά για Καραμανλή μέσω… Παπαγγελόπουλου (video)
  Το σκάνδαλο Novartis «ταρακουνάει» το εσωτερικό της ΝΔ

  7-02-2018

  http://www.kathimerini.gr/947269/article/epikairothta/politikh/mhnyei-tsipra—papaggelopoylo-o-samaras-gia-th-novartis
  «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον ‘Αρειο Πάγο, μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

 20. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  Aπό παλιά ψηνόταν το μέτωπο Κωστάκη Αλέκσι

 21. Παράθεμα: Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ.Παπαγγελόπουλου; | Ασμοδαιος

 22. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Οποιοσδήποτε άνθρωπος που διαθέτει κοινή λογική, παρακολουθήσει τα δρώμενα αυτού νεοελληνικού κράτους της σαπίλας και της διαφθοράς και έχοντας την τόλμη να εισχωρήσει βαθύτερα στα δρώμενα της νεοελληνικής κοινωνίας, θα αντικρύσει μια εικόνα που θα τον αφήσει αποσβολωμένο!
  Το εξουσιαστικό κατεστημένο, όχι μόνο δεν προτίθεται ποτέ του να φέρει στο φώς κάποια από τα αναρίθμητα σκάνδαλα που το ταλανίζουν, και ταυτόχρονα το διατηρούν στην ζωή, αλλά δεν διστάζει να τα χρησιμοποιεί σαν μέσα για πολιτικά παιχνίδια, για το ποιός θα αναρριχηθεί στην εξουσία και ποιός θα καταποντιστεί. Γιατί αυτό που συμβαίνει με το σκάνδαλο Novartis, δεν έχει ουδεμία σχέση – όπως πάντα – με προσπάθεια να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη, να ενημερωθεί ο λαός για αυτούς που αναμυγνείονται σ’ αυτό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Θα το χρησιμοποιήσουν για χτυπήματα κάτω από την μέση, στις διαφορες πολιτικές κλικες οι οποίες προσπαθούν να επιβληθούν η μία στην άλλη και στο τέλος θα το αποσύρουν από το πολιτικό προσκύνιο. Τόσο σίγουροι είναι πως ο «σοφός» λαός, ο οποίος ευκαιρίας δοθείσης, δείχνει τον πατριωτισμό του και τα αγνά συναισθήματα του στο να υπερασπιστεί την πατρίδα από τον φοβερό (ανύπαρκτο) αλυτρωτικό κίνδυνο που ελοχεύει στην επιθυμία των Σκοπίων να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Μακεδονία» ως αυτοπροσδιορισμό, και την ίδια στιγμή ούτε που αντιλαμβάνεται την εξουσιαστική μανία των πολιτικών ταγών που ψηφίζει- αγόμενος από τον ένα στον άλλο – οι οποίοι δεν διστάζουν να του υπόσχονται ότι το «μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο» και την ίδια στιγμή παίζουν σαν έμπειροι ταχυδακτυλουργοί «μπροστά στα μάτια του».
  Αν θέλαμε να φανταστούμε, πως για κάποιον λόγο, θα μπορούσε να ανατραπεί όλο αυτό το σάπιο εξουσιαστικό σκηνικό και στην χώρα να κυριαρχεί ένας ανεμος προτωφανέρωτης υγείας, με «καθαρό οξυγόνο», δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό το σάπιο εξουσιαστικό κατεστημένο θα πέθαινε ακαριαία, επειδή θα εκλάμβανε το φρέσκο πολιτικό οξυγόνο ως τοξικό.
  Αυτό καθεστώς που αποτελείται από το ίδιο υλικό από την εποχή του Ι. Κωλέτη, που ξενδριάντροπα παραδεχόταν πως γίνεται πλιάτσικο στα δάνια της χώρας από τους δικούς του, διαφέρει μόνο στο ότι έγινε πιο έμπειρο, πιο προσεκτικό, πιο κρυφό.

 23. Ο/Η Αλέξης Καραμανλής λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/28503/ta-hrysa-desma-toy-igoymenoy-efraim-me-ton-poytin
  16.1.2012
  Τα «χρυσά δεσμά» του ηγούμενου Εφραίμ με τον Πούτιν…

  Μια από τις αγαπημένες φράσεις που έχουν χρησι­μοποιήσει άπειρες φορές δημοσίως τόσο ο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι πως η «Ελλάδα αποτελεί τον στενότερο ιστορικά στρατηγικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ».

  Η φράση αυτή, πάνω στην οποία περ­πάτησαν επί αιώνες οι διμερείς σχέσεις των δυο κρατών, ασχέτως πόσο φιλορωσική ή αντιρωσική υπήρξε η εκάστοτε κυβέρνηση στη χώρα μας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο άρχισε να θαμπώνει επικίνδυνα εξαιτίας της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

 24. Παράθεμα: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: η επιλογή του Τσίπρα στο υπ.Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – PressPolitics

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα είχαν πάει για ψώνια

  σημαντικό ρόλο στη δικαστική κρίση έπαιξε και το γεγονός πως οι τέσσερις γυναίκες που είχαν καταθέσει μηνύσεις για τα όσα υπέστησαν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τους εμπλεκόμενους, απουσίαζαν

  https://www.msn.com/el-gr/news/national/αθώοι-ο-mr«χωριάτικο»-και-άλλοι-19-για-το-κύκλωμα-trafficking/ar-BBPukYy?ocid=spartanntp

  Αθώοι ο Mr.«Χωριάτικο» και άλλοι 19 για το κύκλωμα trafficking

  Σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση κατέληξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του κυκλώματος trafficking που σύμφωνα με τη κατηγορία εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαν καθίσει 20 πρόσωπα, ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας Άγγελος Γιαννακόπουλος, μέτοχος στην αλυσίδα φούρνων «Το Χωριάτικο».
  Το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση για τους 20 αρχικώς εμπλεκόμενους έπειτα από πέντε συνεδριάσεις. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι για τις οποίες τώρα κρίθηκαν αθώοι είναι αυτές της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
  Την αθώωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρότασή του και να αποφασίζει την αθώωση των κατηγορουμένων, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν αποδείξεις που να τους συνδέουν με εγκληματικές πράξεις.
  Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο στη δικαστική κρίση έπαιξε και το γεγονός πως οι τέσσερις γυναίκες που είχαν καταθέσει μηνύσεις για τα όσα υπέστησαν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τους εμπλεκόμενους, απουσίαζαν από την ακροαματική διαδικασία.

  • Ο/Η Ελπινίκη Δαπέργολα, προαγωγός απόρων κορασίδων λέει:

   οι τέσσερις γυναίκες που είχαν καταθέσει μηνύσεις για τα όσα υπέστησαν στα νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τους εμπλεκόμενους, απουσίαζαν

   Ας ελπίσουμε πως ζουν

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.protagon.gr/epikairotita/mitsotakis-oloi-kseroume-poios-einai-o-raspoutin-to-kserei-kai-o-k-tsipras-44341855839

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο Open

  «Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας»

  Μέρα με τη μέρα η σκευωρία αποκαλύπτεται, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις εξελίξεις στην υπόθεση Νovartis, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, ο φάκελος θα ερευνηθεί από τη Βουλή. «Εχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», «ο Τσίπρας δεν μπορεί να αποκαλεί μπακάλη τον διοικητή της ΤτΕ», μερικές από τις χαρακτηριστικές του ατάκες

  Protagon Team 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 27. Ο/Η markella antisexualabuse λέει:

 28. Ο/Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ λέει:

  την αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποπλάνησης του 5χρονου από τον γνωστό αρχιμανδρίτη και πέντε χρόνια διατήρησής της εκεί στο ΑΡΧΕΙΟ!!!! https://www.youtube.com/watch?v=hywvzILzVCU&t=5s

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, πρόκειται για την υπόθεση όπου ένας ευλαβής αρχιμανδρίτης καταγγέλθηκε από πατέρα πως παρενόχλησε τον 5χρονο γιό του και ο Εισαγγελέας έκρινε πως η μαρτυρία του μικρού δεν αρκεί. Η υπόθεση αυτή υπάρχει εδώ:
   http://rodopinews.gr/55932

 29. Ο/Η Lawyer λέει:

  O Tσίπρας δεν θα παραπεμφθεί, γιατί δεν μπορεί να αποδειχτεί η ηθική αυτουργία.
  Εκτός κι αν τον καρφώσει ο Παπαγγελόπουλος, που όμως δεν τον συμφέρει διότι έτσι θα χάσει την πολιτική προστασία του ΣΥΡΙΖΑ.

  https://www.iefimerida.gr/politiki/diabibastiko-eggrafo-novartis-tsipra-papaggelopoylo

  Ανακοινώθηκε στη Βουλή η δικογραφία Novartis για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο -Το διαβιβαστικό

  18|09|2019 | 12:26

  Οι βουλευτές διαβάζουν τη δικογραφία για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

  Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας για την έρευνα της υπόθεσης Novartis.

  Ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», στις 16/9/2019, ποινική δικογραφία η οποία αφορά τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Το διαβιβαστικό της δικογραφίας Novartis για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

  Οι καταθέσεις των κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, τα υπομνήματά τους και τα συνημμένα σε αυτά έγγραφα είναι όσα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς αξιολόγηση. Όπως, ειδικότερα, αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής:
  «Σας διαβιβάζουμε χωρίς αξιολόγηση, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 86 παρ.1 και 2 του Συντάγματος και των άρθρων 1 και 4 του Ν. 3126/2003 «Περί ποινικής ευθύνης υπουργών», όπως ισχύει, καθώς και του άρθρου 153 του Κανονισμού της Βουλής (όπως ισχύει):

  α) Αντίγραφο της από 10.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου, οικονομολόγου-βουλευτή-πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, μετά του συνημμένου σ’ αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ’ αυτό εγγράφων.

  β) αντίγραφο της από 9.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Δημητρίου Αβραμόπουλου, Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτό εγγράφων.

  γ) αντίγραφο της από 11.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθηγητή πανεπιστημίου-δικηγόρου-πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτών εγγράφων και

  δ) αντίγραφο της από 12.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, μετά των σχετικών εγγράφων, που κατατέθηκαν από τον ίδιο, καθώς και τα λοιπά αντίγραφα της ποινικής προκαταρκτικής δικογραφία, η οποία σχηματίζεται σε εκτέλεση της υπ. Αριθ. ΕΠΔ 170/26-7-2019 παραγγελίας του Αναπληρωτή Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου Δασούλα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως και πίνακα περιεχομένων με κατάταξη σε υποφακέλλους και κατά σειρά, μόνον κατά το μέρος που στη δικογραφία αυτή εμπεριέχεται καταγγελία κατά των α) Αλεξίου Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας και β) Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

 30. Παράθεμα: Ο Ρασπούτιν και ο πρώην τσάρος Αλέξης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 31. Παράθεμα: Παπαγγελόπουλος: Aβδούλ Χαμίτ και όχι Ρασπούτιν | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.