Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όργανα του Μεσαίωνα ή Πάνου Σκουρολιάκου: «Ταρτούφος all time classic»

[Όταν η ηθοποιία υπηρετεί την υποκρισία και όχι την Υποκριτική]

photo: link2power.org

photo: link2power.org

του Αναγνώστη Λασκαράτου
«Ηθοποιός σημαίνει φως;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κοτανίδης στο ομώνυμο βιβλίο του, την ίδια χρονιά (2015), που ο Πάνος Σκουρολιάκος προσευχήθηκε μαζί με τον Μάκη Βορίδη και τον Αλέξη Μητρόπουλο στο Μενίδι, ανήμερα του αφορολόγητου θαυματουργού Αη Βλάση, τελεταρχούντος του ευνοούμενου δυο αρχιεπισκόπων νεαρού μητροπολίτη Γαβριήλ, της ενάρετης Μητρόπολης Ν.Ιωνίας,  διαδόχου του ιερού Κωνσταντίνου, ενός πραγματικού βράχου Ηθικής. Ασφαλώς η απάντηση στο ερώτημα Κοτανίδη, είναι «Όχι απαραίτητα».

Ο κ. Σκουρολιάκος είναι ηθοποιός Έκανε το ντεμπούτο του στην πολιτική ως μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και συνέχισε στο θίασο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιών ήθος, φορώντας το αντικομφορμιστικό κασκόλ  του αντί γραβάτας, ο Π.Σκουρολιάκος προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά την αισθητική Επανάσταση του αφεντικού του. Σήμερα είναι κι αυτός ολίγον Ελληνόψυχος, όπως μας προέκυψε πρόσφατα και ο λαοκόλακας αρχηγός του: «Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός, δεν θα το καταφέρουνε». Πιστεύει όπως θα δούμε και ο κ. Σκουρολιάκος στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής ψυχής. Άγνωστο μου είναι πως εννοεί τη λέξη που έχουν καταχραστεί κάθε λογής τσαρλατάνοι του λόγου: «Στη μακραίωνη πορεία τους οι λαοί και, ο δικός μας ιδιαίτερα, εμπνεύσθηκαν και αντιμετώπισαν τις δύσκολες φάσεις της διαδρομής τους από εκείνο το έντεχνο απόσταγμα σοφίας και ομορφιάς, ντύνοντας το με τα χρώματα της ψυχής τους, απέναντι σε επώδυνες περιστάσεις και καταστάσεις» («Ο κάβος και οι αξίες»-‘ΑΥΓΗ’, 3.12.2016). Γιατί διαπιστούται από τον Διεθνιστή, πως «ο δικός μας ιδιαίτερα»; Ελπίζουμε να μας το εκθέσει και τεκμηριώσει σε προσεχές άρθρο του.  Νομίζω όμως πως από δυο περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ο ηθοποιός και τα οποία εξετάζουμε παρακάτω, δηλαδή μια τροπολογία υπέρ του Άθωνα στη Βουλή και μια παρέμβασή του για να γίνει μια λιτανεία, μπορούμε από τώρα να εικάσουμε πως η περί ψυχής αντίληψη του κ.Σκουρολιάκου, είναι το ίδιο ειλικρινής και ταυτίζεται με αυτήν του οπαδού των ρωμέικων παραδόσεων μπαμπά του μικρού Ερνέστο, μαθητή της ιδιωτικής τώρα (παραδοσιακής;) Σχολής του Aμερικανού Ιεραπόστολου Χιλλ, ο οποίος είχε προκαλέσει στα 1834 την οργή του πατριάρχη «της παράδοσής μας», του ανισόρροπου θρησκόληπτου τοκογλύφου και αρχαιοκάπηλου Μακρυγιάννη, που είχε απαιτήσει και επιτύχει τη φυλάκισή του: «…ο σοφός Αμερικανός Κίνης, φιλάνθρωπος πολύ και αυτός δια τους Ελληνες ορθοδόξω χριστιανών, να τους μερέψει, οπού’ναι αγριάνθρωποι όλοι αυτείνοι, και πολλάκις έγραφε και εις την πατρίδα του Αμερική τι κόπους τραβάει και αυτός με μας τους αγρίους, και ελπίζει ότι έκαμεν σκολείον και διδάσκει… το δικαστήριον δικαίως καταδίκασε αύτόν, και’νέργεια δεν έγινε από τους οπαδούς του……Τέλος πάντων, ματακρίθη και τούτες τις ημέρες ο σοφός παπάς Αμερικάνος Κίνης και μαζώχτηκε όλος ο λαός, αγαναχτισμένος». [Βλ.  Μακρυγιάννης: Ένας (μισαλλόδοξος) Ρωμιός (2) ]

Μια χριστουγεννιάτικη διακομματική τροπολογία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΕΚ), που έδωσε νέες φορολογικές διευκολύνσεις σε μονές του Άθωνα, ξεχωρίζει ανάμεσα στις 39 τροπολογίες (19 υπουργικές και 20 βουλευτικές από βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που εγκρίθηκαν στο άσχετο νομοσχέδιο για τον Χωρικό Σχεδιασμό, παρά την πάγια αντίδραση του παλιού ΣΥΝ και την προεκλογική υπόσχεση για διακοπή αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων νομοθέτησης του ΝΔΣΟΚ, που τώρα πολλαπλασιάστηκαν (!). Την τροπολογία συνυπέγραψαν  ο γνωστός Λοβέρδος και ο Σκουρολιάκος. Δεν καταγράφηκε η αντίδραση κανενός  κόμματος (π.χ. ΚΚΕ ή Ποτάμι).

Στην εισηγητική της έκθεση επισημαίνεται πως οι μονές «δεν υπόκεινται στις διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού». Έτσι «ορίζεται ως ακατάσχετο» ποσό 2.000.000 ευρώ ετησίως», οι μονές απαλλάσσονται από «την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων (Ε9) προηγούμενων ετών» όπως προβλέπει νόμος του 2005. Ενδεικτικά αναφέρω πως άλλες τροπολογίες (ντροπολογίες τις έλεγε η Αριστερά κάποτε) αφορούσαν τη δόμηση των ιερών ναών και τη διαγραφή προστίμων σε υποψηφίους για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε όσους δεν είναι ορατό το μέγεθος της ελληνικής ψυχής του Π. Σκουρολιάκου, παραθέτω και μια είδηση, που μας έρχεται κατευθείαν από το Μεσαίωνα του «σοφού λαού μας», πάνω στην οποία θα ήθελα να σχολιάσω ότι αποστολή της Πολιτικής δεν είναι να χαϊδεύει τη δεισιδαιμονία, τη θρησκευτική υποκρισία και την αμάθεια του «λαού», αλλά να τις εξαλείφει. Θα καταγράψω μόνο αποσπάσματα της σχετικής ειδησεογραφίας, αφού πρώτα εξηγήσω πως η υπόθεση αφορά στη διαμάχη γύρω από τη λιτανευτική κάθοδο ενός αφορολόγητου ξύλινου ειδώλου από τη Μονή Κλειστών της Πάρνηθας στη Χασιά. Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει αντιρρήσεις για την περιφορά του, αλλά ο κομμουνιστής ηθοποιός Σκουρολιάκος με τη βοήθεια του φιλόσοφου Μπαλτά, ξέρουν τον τρόπο να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του πιο εκλεκτού τμήματος των ψηφοφόρων τους, γράφοντας εκεί που τους αξίζουν τις αρχαιολογικές γνωματεύσεις, με το ζήλο παλιού κατασκευαστή οικοδομών. Έτσι τηρούνται οι παραδόσεις, όπως τα ελληνοχριστιανικά κάλαντα, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το αμερικάνικο (ευρωπαϊκό, κατά τον μπαμπά του Ερνέστο, που μπροστά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ομιλεί την Ελληνική με αμερικανική προφορά, πρωθυπουργό των φιλανθρωπικών επιδομάτων και του δικού του μισθού 85.000 ευρώ ετησίως) «Jingle Bells» («Αυτά είναι του ευρώ… Θέλω παραδοσιακά κάλαντα»). Το κλασσικό τραγουδάκι που γράφτηκε στα 1857, χωρίς την πρόθεση να είναι Χριστουγεννιάτικο, έχει πια κερδίσει την οικουμενικότητα και ο καθένας μπορεί να κρίνει την άποψη του πνευματικού τέκνου του Ιερώνυμου Λιάπη και συγκυβερνήτη των δυο Καμμένων, του Βίτσα και του Παρασκευόπουλου, πως είναι του «ευρώ» και δεν έχει θέση στην (εθνική μας;) γιορτή των Χριστουγέννων.

Το σκηνικό που ακολουθεί, ως δείγμα της πολιτικής πρακτικής Σκουρολιάκου, προστάτη των παραδοσιακών λιτανειών, είναι από τον φετινό Απρίλη και μπορεί να μελετηθεί και ως δείγμα της ποιότητας και των καρπών της ευσέβειας των Ρωμιών πιστών της κρατικής Εκκλησίας. «Έβαλε πλάτη για την κάθοδο της Εικόνας ο Πάνος Σκουρολιάκος. …είναι ένας άνθρωπος με κουλτούρα, ευαισθησία και σεβασμό στην παράδοση. Έτσι ήταν αυτονόητο ότι θα σταθεί στο πλευρό του κόσμου και στην υπόθεση της λιτάνευσης της Μονής Κλειστών….παρενέβη στο Υπουργείο Πολιτισμού, …με στόχο να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Παρόλο που περιόδευε στη Δυτική Ελλάδα ο Πάνος … κάλεσε το γραφείο Αριστείδη Μπαλτά, ζητώντας του να παρέμβει…παρακολούθησε από κοντά την υπόθεση ενημερώνοντας για τις εξελίξεις το Δήμο, πριν από το Υπουργείο. … το Υπουργείο Πολιτισμού επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και ανταποκρίθηκε αμέσως στο λαϊκό αίτημα…» (fylarhos.blogspot, 23.4.2016).

Υποψιάζομαι βέβαια πως η ηγουμένη της Μονής δεν εξικνείται από αρχαιολογικήν φροντίδα, όπως και πολλοί από τους αντιπάλους της δεν δονούνται από ευσέβεια. Είναι φοβάμαι, εκτός των άλλων, και ζήτημα διαφυγής  κερδών: «… προσπάθησαν να εξηγήσουν στην Ηγουμένη ότι επί 300 χρόνια οι κάτοικοι της Φυλής προσκυνούν τη χάρη της Παναγίας, για να λάβουν την ψυχρή απάντηση ότι μπορούν να την προσκυνήσουν και στη Μονή (Βλ. Οργή Λαού κατά της Ηγουμένης στη Χασιά ). Στις 18.4. 2016, είχε πέσει Ξύλο μέσα στην Ιερά Μονή Κλειστών – Καρέ-καρέ τα ΒΙΝΤΕΟ με όσα έγιναν πριν την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Στη δικαιοσύνη αλλά και στην Ι.Σύνοδο δηλώνουν υποχρεωμένοι να καταφύγουν οι δικηγόροι της Μονής, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο προαύλιο και μέσα στο ναό … μετά τις ενστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αρνήθηκε να υπογράψει έγγραφο πως αναλαμβάνει την ευθύνη της μεταφοράς της ενώ το είχε ήδη υπογράψει η ηγουμένη…..Η στιγμή που θερμόαιμοι επιτίθενται φραστικά στο Μητροπολίτη: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι…Μητροπολίτης: «Μη σπάσετε το λουκέτο και κάνετε πράγματα που δεν επιτρέπονται». … Παρευρισκόμενοι προς Μητροπολίτη: «Να φύγετε, να πάτε σε άλλη Μητρόπολη…. ο δήμαρχος ζητά σφυρί και κατσαβίδια για να ανοίξει τα λουκέτα…. Επίθεση Σάββα Σάββα σε μοναχές και δικηγόρους: «Είστε αλήτες και ειδωλολάτρες…»….Παπα-Αναστάσης σε έξαλλη κατάσταση για τις μοναχές: «Είναι δαιμονισμένες, έχουν το δαίμονα μέσα τους…». Φωνές και γιουχαίσματα με συνθήματα …. Υπάρχει σειρά από βίντεο στον ιστότοπο, τα οποία αναδεικνύουν τη γόνιμη λαϊκή ευσέβεια. Πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων και ο πατήρ Μπαστούνης, ένας σύγχρονος αγωνιστής του ‘21:  «Σημερινός Παπαφλέσσας ο παπα Αναστάσης….βράβευσή του από τον Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού η «ΓΡΙΖΑ»,  ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Πολιτών  …. τους αγώνες του για την τήρηση του εθίμου της καθόδου της εικόνας από τη Μονή … «Όσο υπάρχουν κληρικοί που το πνευματικό τους ανάστημα πλησιάζει αυτό του παπα Αναστάση, η χώρα μας θα πάει μπροστά!». Ασφαλώς….

YΓ1
Από την ποιμαντικήν προσφοράν του Ιλίου Αθηναγόρου, πνευματικού τέκνου του Ιερωνύμου Θηβών
25 χρόνια κάθειρξη για τον παιδεραστή αρχιμανδρίτη Αχαρνών…Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν. Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας….» (acharnesnews-27 Νοέμβριος 2013).

YΓ2
Aχ, πού ‘σαι, νιότη, πο ‘δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος: Ταρτούφος all time classic ‘Αυγή’, Σκουρολιάκος Πάνος 25 Ιανουαρίου 2014: «..Τι ασφαλή καταφύγια, τι σπουδαία εργαλεία η Πίστη και ο Θεός. Τι ωραία που τα χειρίζονται όλα αυτά όσοι θέλουν να καλύψουν ανομίες, απάτες, εκβιασμούς, κλεψιές, χρηματισμούς, μπρος στα μάτια του «χυδαίου και αγράμματου», όπως θεωρούν αυτοί, «όχλου»!..».

ΥΓ3
Προσφορά:

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όργανα του Μεσαίωνα ή Πάνου Σκουρολιάκου: «Ταρτούφος all time classic»

 1. Ο/Η не нацизм λέει:

 2. Ο/Η Αριστοφάνης λέει:

  http://www.axarnea.gr/events/me-lamprotita-ke-thriskeftiki-katanixi-o-eortasmos-tou-agiou-vlasiou-fotografies#sthash.elczrsgt.dpuf

  Με ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ και θρησκευτική ΚΑΤΑΝΥΞΗ ο εορτασμός του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  Στον εορτασμό παρευρέθηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ Θεόδωρος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ, Αργολίδος κ Νεκτάριος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ Αθηναγόρας, και ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ Καλλίνικος.

  Το παρών επίσης έδωσαν ο Δήμαρχος Αχαρνών, Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ Αλέξης Μητρόπουλος, οι Βουλευτές κ. Μπούρας, Δέδες, Σκουρολιάκος, Βορίδης και Οικονόμου

  Μικρές λεπτομέρειες από τον εορτασμό του Αγίου Βλασίου…
  Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11, 2015
  …όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του διευθυντή της ΑΧΑΡΝΑΪΚΗΣ Γιώργου Νιώρα

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6293/%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

  Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

  Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

  Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

  Το επισκοπικό δικαστήριο επέβαλε στον πατέρα Κανέλλο Δημητρακόπουλο ποινή αργίας πέντε μηνών και είκοσι ημερών, ενώ στο άκουσμα της απόφασης δεκάδες ενορίτες που είχαν καταφθάσει με πούλμαν έξω από τη μητρόπολη ξέσπασαν σε έντονες διαμαρτυρίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δύο ρασοφόρων και απειλώντας ακόμη και με κατάληψη του ναού.

  Κατά την έξοδό του από την Ιερά Μητρόπολη ο καταδικασθείς ιερέας Κανέλλος Δημητρακόπουλος επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει σε τηλεοπτική εκπομπή εναντίον του μητροπολίτη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλει να μας διώξει από την εκκλησία. Οδηγήθηκα σήμερα εδώ από ένα πείσμα του μητροπολίτη και λυπάμαι για λογαριασμό του. Δεν ξέρω ποιες είναι οι κατηγορίες που με βαραίνουν. Η ποινή που μου επιβλήθηκε θα έπρεπε να επιβληθεί στον μητροπολίτη. Αυτός είναι που εισπράττει χρήματα από τις εκκλησίες, που πάει σε μυστήρια και πληρώνεται χωρίς αποδείξεις, που το αυτοκίνητό του και η βενζίνη είναι με χρήματα των εκκλησιών. Επειδή τα είπα όλα αυτά, έπρεπε να με τιμωρήσουν. Τώρα όμως θα πω κι άλλα, περισσότερα».

  Παρουσία των συγκεντρωμένων πιστών, που συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ο πατήρ Κανέλλος δεν δίστασε να προβεί σε μια δήλωση που προκαλεί έκπληξη: «Ηθελα τον μητροπολίτη να είναι εδώ. Αν είχε τον ανδρισμό, που απ’ ό,τι ακούγεται δυστυχώς του λείπει, θα έπρεπε να είναι εδώ» είπε και συμπλήρωσε: «Αν είχε μυαλό στην κεφαλή του, θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση παραίτησης λόγω υγείας, για να μην ακούσει αυτά που θα ακούσει εντός των ημερών. Θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του».

  Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσαν και οι δηλώσεις του έτερου κληρικού της ενορίας Αγίου Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για ταλαιπωρία εξαιτίας της φιλίας του με τον Αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Τσούμας-Κοντόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενας από τους λόγους που υφίσταμαι αυτή την ταλαιπωρία είναι επειδή είμαι φίλος του Αρχιεπισκόπου και κάθε φορά που προσεύχομαι στην εκκλησία κάνω αναφορά στο πρόσωπό του. Αυτό ενοχλεί. Μάλιστα, με πήρε ο ίδιος ο μητροπολίτης τηλέφωνο και μου είπε “να το βουλώσεις και να μην ξαναμιλήσεις για τον Χριστόδουλο. Ο Χριστόδουλος τέλος. Αν θέλεις να μιλήσεις για τον Χριστόδουλο, θα πας στην Αρχιεπισκοπή”».

  Ο ίδιος στις δηλώσεις του ανέφερε πως το καλοκαίρι είχε σταλεί στον μητροπολίτη μια αναφορά για οικονομικές ατασθαλίες και… ροζ καταστάσεις με το σκεπτικό ότι η αναφορά θα πάει στην Ιερά Σύνοδο, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, δεν έγινε, ενώ μας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία μας έστειλε στην ενορία ένα νέο παιδί με μόλις δέκα χρόνια στην ιεροσύνη, τον έκανε προϊστάμενο και πλέον δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Ζητάμε να τον απομακρύνει το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να κάνουμε γιορτές».

  Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα διαβολών αλλά και ανυπόστατων κατηγοριών που σκοπό έχουν να κηλιδώσουν την εκκλησιαστική του πορεία.

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
  ΦΩΤ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ

 4. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Eτοιμάζονται για δραχμούλα και προετοιμάζουν το έδαφος, με την κοτσάνα που είπε ο αγράμματος ζήτουλας του ευρώ και δηλωσίας στην ΕΕ, για το «ευρωπαϊκό» τζινγκλ μπελ

  http://www.antinews.gr/action.read/politiki/kalanta-tis-draxmis/2.112960#1708533
  Κάλαντα… της δραχμής

  Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο. Μπορεί ο κόσμος να μην δίνει πλέον σημασία στις ανοησίες, τους εξυπνακισμούς ή τα κακόγουστα αστεία του πρωθυπουργού.

  Έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα παιδιά που του είπαν τα κάλαντα στα αγγλικά. «Δεν θέλω τα κάλαντα του ευρώ, θέλω τα παραδοσιακά, τα δικά μας», είπε ο πρωθυπουργός. Αν απομόνωνε κανείς το δεύτερο μέρος της φράσης θα έλεγε πως έχει δίκιο να ζητά τα ελληνικά κάλαντα. Και καλά κάνει, αν και γιατί να πικράνεις τα παιδάκια που ξέρουν και τα «τρίγωνα κάλαντα», γνωρίζουν και το «Jingle Bells»; Ένα παγκόσμιο χωριό είμαστε, εκεί θα κολλήσουμε;

  Όμως, ο Τσίπρας είπε ότι δεν θέλει τα κάλαντα του ευρώ κι όταν το έλεγε το εννοούσε και κάθε του λέξη είναι προσεγμένη. Είναι σα να διαβάζει ένα ποίημα, σα να εκπονεί ένα σχέδιο το οποίο έχει και πισωγυρίσματα, έχει και πρόοδο. Ο πρωθυπουργός δεν είπε «βρε παιδιά, δεν θέλω τα κάλαντα στα αγγλικά, τραγουδήστε στα ελληνικά». Τα κάλαντα του ευρώ τον χαλούσαν και ήξερε καλά τι έλεγε. Όπως κι όταν με πλάγιο τρόπο επιτίθεται στον κακόψυχο Σόιμπλε ή όταν ο Τσακαλώτος μιλά για τον Σκρουτζ, τον Ευρωπαίο Γερμανό που δεν έχει αισθήματα.

  Είναι η στρατηγική τέτοια, αυτή που ακολουθήθηκε και το 2015 και οδήγησε στο καταστροφικό δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση εντέχνως καλλιεργεί ακριβώς αυτό το δίλημμα. Λέει στους Έλληνες αυτό που έγραψε πρόσφατα η Αυγή: «Ή με τον Σόιμπλε ή με την κοινωνία». Το δίλημμα που πρέπει να περάσει στο μυαλό των Ελλήνων και να καθυποτάξει το θυμικό είναι αυτό: «Τα κάλαντα του ευρώ και τα κάλαντα τα δικά μας, τα Ελληνικά». Το ευρώ ή η δραχμή, ο Σόιμπλε ή ο Αλέξης, οι ευρωλιγούρηδες ή οι πατριώτες.

  Καθόλου βλάκας δεν είναι ο Τσίπρας, ομοίως και η παρέα του. Αμόρφωτοι μπορεί να είναι αλλά αυτό τους καθιστά επικίνδυνα έξυπνους. Η Αριστερά για να επιβιώσει, όπως κάνει δεκαετίες τώρα, πρέπει να δημιουργήσει διχασμό. Πρέπει να φτιάξει μπαμπούλες. Γιατί πιστεύετε ότι μόνο στην Ελλάδα το ΚΚΕ έχει τόσο μεγάλη δύναμη; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα κατ’ επίφαση, έγινε κυβέρνηση, το πρώτο ουσιαστικά ευρωπαϊκό κόμμα που αρπάζει την εξουσία; Γιατί απλά δημιούργησε εθνικό διχασμό, δημιούργησε τεχνητή πόλωση. Έφτιαξε τους «άλλους» για να επιβεβαιώσει το «εμείς». Και παίρνοντας μαζί του τους εθνικολαϊκιστές του Καμμένου, απλά έβαλε την κάλπικη σφραγίδα του πατριωτικού κόμματος απέναντι στους «προδότες, τους γερμανοτσολιάδες, τους μερκελιστές και τους σοιμπλεϊκούς»

  Γι’ αυτό και η όλη στρατηγική του έναντι στη Νέα Δημοκρατία είναι να την ταυτίζει με τη Γερμανία και με ό,τι πιο μισητό μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας και η παρέα του καλλιεργούν εντέχνως ένα μίσος για την Ευρώπη, για την Ενωμένη Ευρώπη η οποία μπορεί να έχει κάνει τεράστια λάθη αλλά έχει συμβάλλει στο να έχουμε 70 χρόνια ειρήνης στη Γηραιά Ήπειρο, πέραν όλων των άλλων που καρπώθηκε η Ελλάδα από την εποχή των ΜΟΠ του Ανδρέα Παπανδρέου.

  Ξαναγυρνάμε δυστυχώς στα χρόνια του Βαρουφάκη και στο «αγάπη, απόψε έκλεισα τις τράπεζες». Τότε προσπάθησαν άγαρμπα να μας πετάξουν έξω από το ευρώ. Με τον Γιάνη, τον νυν υπουργό Παπαδημητρίου, τον Γκαλμπρέιθ κι ένα τσούρμο επικίνδυνων που έφτιαξαν το σχέδιο Β. Τότε ο κόσμος δεν ήταν ακόμη έτοιμος να δεχθεί κάτι τέτοιο. Τώρα το κάνουν πιο μεθοδικά, με καλύτερο σχέδιο. Γιατί το κάνουν αυτό; Μα γιατί σε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή, ανοικτή χώρα, με έναν κόσμο που δεν τρώει κουτόχορτο και που οραματίζεται μια διαφορετική Ελλάδα, ο Τσίπρας και το τσούρμο των αμόρφωτων δεν έχει καμιά τύχη. Σε μια Ελλάδα, όμως, κοιμισμένη, ανενημέρωτη, με ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, οργισμένη από την πολυετή κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση. Έχει να παίξει το ρόλο του «εμείς» απέναντι σ’ «εκείνους».

  Ο πρωθυπουργός και οι παροικούντες το Μαξίμου είναι τα «ελληνικά κάλαντα» απέναντι στα ευρωπαϊκά. Ασχέτως αν οι αριστεροί δεν ήταν ποτέ τόσο… πατριώτες, τώρα παίζουν αυτό το χαρτί. Το τελευταίο τους, εκτός κι αν ο κόσμος τρελαθεί. Αν η χώρα είναι πράγματι ένα απέραντο φρενοκομείο. Ίσως τότε τα κάλαντα να μην είναι του ευρώ, να γίνουν της δραχμής και οι καλικάντζαροι να κυριεύσουν την Ελλάδα. Ποιος ξέρει, ίσως να το δούμε κι αυτό.

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η Βασίλισσα

  http://fylarhos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_78.html

  Με επισημότητα η ενθρόνιση της Ηγουμένης στη Μονή Κλειστών

 6. Ο/Η Ένας λέει:


  Ilya Repin Λιτανεία

 7. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Στη μακραίωνη πορεία τους οι λαοί, και ο δικός μας ιδιαίτερα, εμπνεύστηκαν και αντιμετώπισαν κλπ…». Δεν γνωρίζω τι καταλαβαίνει κάποιος που το διαβάζει, αλλά εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Το μόνο που αντιλήφθηκα ακόμα μία φορά, πράγμα που γνωρίζουν πολλοί, πως όταν κάποιος λέει ψέματα, φροντίζει να χρησιμοποιεί όμορφες λέξεις, γενικόλογες, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει αυτό που του αρέσει για να νιώθει κολακευμένος. Οποιος έχει αντίρρηση, ας ακούσει μία ομιλία ιερέα. Και όσο μεγαλύτερη είναι η κολακεία, τόσο πιο εντυπωσιακές και φαντασμαγορικές οι λέξεις. Στην πραγματικότητα, ό άνθρωπος ούτε που νοιάζεται για τους λαούς ή τον ελληνικό λαό. Αυτό που το νοιάζει είναι η ψηφοφόροι του. Ολους τους άλλους μας έχει γραμμένους κανονικά. (εντάξει, και τους ψηφοφόρους του τους έχει γραμμένους. Η μόνη του έγνοια, είναι η πολιτική του σταδιοδρομία). Νομίζω, πως έτσι πρέπει να δούμε τις διάφορες δηλώσεις του, που είναι αντιφατικές, αλλά και την συνδρομή του, στην μεσαιωνική παράσταση της λιτανείας. Ευτυχώς, που οι ευρωπαίοι μας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν ασχολούνται μαζί μας, γιατί θα γέλαγε ο κάθε πικραμένος της Ευρώπης. Με όλους και με όλα λοιπόν, αρκεί να μας αγγίξει το μαγικό ραβδί της εξουσίας.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς δεν θα αποτελέσει σταθμό στα πολιτικά δρόμενα του τόπου. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι μαζί του έκλεισε ο κύκλος για όλους αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν σε Αριστερά-Δεξιά και άλλα τέτοια πολιτικά σχήματα και χαρακώματα. Δεν πρέπει να το δούμε συναισθηματικά και να το θεωρήσουμε ως προδοσία ιστορικών ιδανικών και αξιών, αλλά σαν ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι έννοιες και ιδεολογήματα, δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, ταξικές αυθεντίες κλπ, όταν αντιμετωπίζονται έξω από τον λογική, την φυσική και πολιτική αλήθεια και την αδιάκοπη ροή της, τότε μετατρέπονται εύκολα σε εργαλεία της παραφύσης εξουσίας και φληναφήματα. Δεν ναυάγησαν αυτά τα υψηλά νοήματα που είναι πνευματικός καρπός του ανθρώπου, αλλά ο τρόπος που τα προσεγγίζουμε, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αν πράγματι κλείνει αυτός ο κύκλος των ψευδαισθήσεων, μας δίνει μία ευκαιρία για μία αναθεώρηση, του τρόπου προσέγγισης της πραγματικότητας και επιμένω, αυτό μπορεί αν γίνει μέσα από τον Ευρωπαίο άνθρωπο, και όχι από ένα υποκείμενο που εμμένει σε παλιές μεθόδους που μας οδήγησαν εδώ.
  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε εξουσίας να μας οδηγήσουν μακριά από τον λόγο-λογική και να κυριαρχήσει το ευτράπελο, το γελοίο – κάτι που είδαμε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ- γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει πόλωση στα μυαλά των ανθρώπων, μ’ ότι συνεπάγεται.

 8. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Η ευλάβεια του καθηγητή της Φιλοσοφία Μπαλτά για την εικόνα της Χασιάς έχει την αιτία της.

  http://www.reporter.gr/Eidhseis/Politikh/268316-To-pshfodeltio-Attikhs-toy-SYRIZA-Oristika-ektos-o-Alexhs-Mhtropoylos

  Το ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ- Οριστικά εκτός ο Αλέξης Μητρόπουλος

  Το ψηφοδέλτιο της Αττικής διαμορφώθηκε τελικά ως εξής, κατά σειρά κατάταξης:

  Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, ………

 9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Παραδίπλα υπάρχει ανταγωνισμός

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/26974/%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC

  Η μονή που εξολοθρεύει το «στρατό» του Σατανά
  ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
  ΦΩΤ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

  Ενα βήμα από την Αθήνα, στο λόφο της Χασιάς, ο χρόνος έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα. Σαράντα μοναχοί ξορκίζουν τα δαιμόνια και διδάσκουν μετάνοια, συγχώρεση και αγάπη. Ετσι λένε. Ετσι είναι; Στη θρησκεία υπάρχουν οι αλήθειες. Υπάρχουν όμως και τα ψέματα. Υπάρχουν τα δόγματα, υπάρχουν όμως και οι εξηγήσεις. Για τους επισκέπτες του Αγίου Κυπριανού αλήθεια είναι ό,τι βλέπουν και ό,τι νομίζουν ότι συμβαίνει στο μυαλό και στην ψυχή τους.


  Στους νοτιοδυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας, είκοσι χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας του πολιτισμού, δεσπόζει από το 1961 επιβλητικό (πάνω από το δήμο Φυλής) το μοναστήρι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης. Καθημερινά υποδέχεται εκατοντάδες πιστούς που συρρέουν απ’ όλο τον κόσμο (Γερμανία, Σουηδία, Αμερική) για να ασπαστούν τη θαυματουργή εικόνα των αγίων και να ζητήσουν τη βοήθειά τους. Με διαφημιστικά σποτ σε ραδιόφωνα αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας με χαμηλά τιμολόγια, οι «άγιοι» του παλαιοημερολογίτικου μοναστηριού συντηρούν και διαλαλούν καλά το μύθο τους. Βιομηχανία θαυμάτων, απαλλαγή από κακά πνεύματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, αδιάκοπο κυνήγι του σατανά. «Θαύματα Α.Ε.» με κοινό από την εργατική, λαϊκή, μεσαία αλλά και αριστοκρατική τάξη.

  «Από τότε που ιδρύθηκε η μονή συμβαίνουν πολύ συχνά θαύματα. Οι άγιοι προστατεύουν το σπίτι τους και στέλνουν τους πιστούς εδώ. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό για πολλούς, ωστόσο η μαγεία και τα δαιμόνια υπάρχουν και αν δεν προσέξει κανείς την ψυχή του, μπορεί εύκολα να κυριευθεί από αυτά» λέει με υπερ-απλουστευμένη αληθοφάνεια στην «Espresso» ο υπεύθυνος της ιεράς μονής, επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης, ο οποίος δέχτηκε να ανοίξει τις πόρτες του μοναστηριού και να μας φιλοξενήσει για μερικές ώρες. «Εχω δει ανθρώπους κυριευμένους από το δαίμονα να τραντάζονται ουρλιάζοντας μπροστά στην εικόνα των αγίων. Το θέαμα είναι φριχτό. Οι μοναχοί δεν φοβόμαστε, διότι με τη βοήθεια του Θεού και των αγίων ο σατανάς είναι αδύναμος. Λυπούμαστε όμως το πλάσμα που έχει κυριευθεί από αυτόν. Η φωνή του δαίμονα μιλάει από μέσα του εξαπολύοντας ασύλληπτα χυδαίες βρισιές». Αυτό είναι το δόγμα του Αγίου Κυπριανού. Αυτά λένε όσοι συντηρούν τόσα χρόνια το ταμείο και τα οικονομικά της πασίγνωστης μονής. Για όσους ξέρουν, Αγιος Κυπριανός σημαίνει πλούτος. Είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα πιο ισχυρά μοναστήρια της Ελλάδας. Και υπολογίσιμο. Γιατί είναι πλούσιο.

  XARAS EVAGELLIA

  http://www.espressonews.gr/cover-story/2016/12/156407/foraei-raso-o-prekas
  Τι ετοιμάζει στο δικό του θέατρο Αυλαία ο γνωστός ηθοποιός
  Φοράει ράσο ο Πρέκας
  Παρασκευή, Δεκέμβριος 23, 2016

  Ο Πρέκας θα ενσαρκώσει τον Παΐσιο

  Ο δημοφιλής ηθοποιός φοράει ράσα και θα ανεβάσει σε παράσταση-μονόλογο τη ζωή, τις διδαχές και τις θείες σκέψεις του αγιορείτη μοναχού

  Με έναν ρόλο-πρόκληση ετοιμάζεται να αναμετρηθεί ο Κώστας Πρέκας, ο οποίος γίνεται… άγιος προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Ο δημοφιλής ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον άγιο Παΐσιο σε παράσταση που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο στο νέο καλλιτεχνικό στέκι του, το θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

 10. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

  https://www.thepressproject.gr/article/104728/Thauma-Dakrusan-oi-forologikoi-elegxoi-sto-Agio-Oros

  Θαύμα: Δάκρυσαν οι φορολογικοί έλεγχοι στο Άγιο Όρος

  Μια διακομματική τροπολογία που περιέχει νέες φορολογικές διευκολύνσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο τον έλεγχο του κράτους στα οικονομικά στοιχεία του Αγίου Όρους εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Χωρικό Σχεδιασμό.

  Την τροπολογία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Π.Σκουρολιάκος), της ΝΔ (Θ. Μπούρας), των ΑΝΕΛ (Γ.Λαζαρίδης), του ΠΑΣΟΚ (Α.Λοβέρδος) και της Ένωσης Κεντρώων (Γ.Σαρίδης).

  23 Comments

  mpoyr mpoyr
  πόσο θα ήθελα να μην έχω γεννηθεί σε αυτήν την χώρα.πόσο την απεχθάνομαι πόσο την βαριέμαι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

  Δρ. Κων/νος Παπαδόπουλος • 6 μέρες πριν
  Ετσι ρε ΠΦΑ αρρώστια!!!

  meligalas
  Σας έλεγα εγω, γινετε μοναχοί και μοναχές! δεν με ακούτε!, εκει εσεις, επειμένετε σε βελούδινες επαναστάσεις

  comDrazen13
  Αλεξάκο; ΓΤΧΣ ρε αγόρι.

  Φονιάς
  η απολυτη ξεφτιλα, η απολυτη καταντια….

  Yannis
  «H τροπολογία όπως είναι στο νόμο για τον «Χωρικο σχεδιασμό και βιώσιμη ανάπτυξη» που ψηφίστηκε σήμερα»… Πιο κοροϊδία μες στα μούτρα σου, πεθαίνεις!

  shin0bi Yannis
  H ευημερία των ιερών μονών σαφώς και αποτελεί μορφή βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλλον βιάστηκες να σχολιάσεις.

  SpUtNiK
  με αυτά που διάβασα σκέφτομαι αν το Αγιο Όρος ειναι τελικά ο καλύτερος φορολογικός παράδεισος του κόσμου

  shin0bi
  Μόλις έρθει ο ΣΥΡΙΖ στα πράγματα θα αλλάξουν όλα αυτά, ο χωρισμός κράτους εκκλησιάς θα γίνει άμεσα.

  Yannis shin0bi
  Ναι…. είναι που κατά τ’ άλλα ψηφίσαμε και δηλωμένα «άθεο» για πρωθυπουργό!
  1 • Reply•Share ›
  Avatar
  medoussa • 6 μέρες πριν
  Ο θεος του χρηματος…αυτος υπαρχει και καθοδηγει.
  Ντροπη!!!
  4 • Reply•Share ›
  Avatar
  Φονιάς medoussa

  Protaris
  Αυτοί στο Άγιο Όρος θα πρέπει να πιστεύουν πάρα πολύ στο θεό για να τους βοηθάει τόσο πολύ. Ένα θαύμα συντελείται μπροστά στα μάτια μας και εμείς καθόμαστε και μιζεριάζουμε. Βοήθεια μας

  ran tan plan
  Θυμάστε που ο Ψυχάρης ήταν κυβερνήτης (ή όπως αλλιώς λέγεται τελως πάντων) του Αγίου Όρους;
  Όλα δένουν τελικά…Βέβαια ποιος έμαθε σε ποιον τα κόλπα μένει να αποδειχτεί.
  Εκτός κι αν η κυβέρνηση το κάνει για να μεσολαβήσουν οι Αγιορείτες και να πάνε οι υπουργοί στον παράδεισο…

  Dimitris
  Κι έπειτα διαμαρτύρονται ότι ο κόσμος τους… τσουβαλιάζει!…
  Χωρισμός κράτους-εκκλησίας ΤΩΡΑ!

  Protaris Dimitris
  Και να επιστρέψουν αυτά που έχουν πάρει

  Max Stirner
  Τα χρυσόβουλα δεν πέθαναν ποτέ. Άλλαξαν όνομα μόνο

  Φονιάς Max Stirner

  Vassilis Filippopoulos
  Είναι εξοργιστικό.Το λιγότερο που μπορώ να πώ ! Ο κόσμος εξαθλιώνεται, οι νόμοι είναι εχθρικοί προς τον πολίτη, συνθλίβουν την οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα και τα ιερατεία απολαμβάνουν την προστασία και την ασυλία.
  Έτσι είναι οι business του θεού. Το θεϊκό κεφάλαιο είναι σαν την Goldman Sachs, ανέγγιχτο και προστατευμένο.
  Ευτυχώς που έχουμε «αριστερή» κυβέρνηση …

  Avatar
  SpUtNiK
  Όπως είπε κάποιος κάποτε κάπου…. «οι μοναδικοί που κάνουν λεφτά με τον σταυρό στο χέρι»

  SpUtNiK SpUtNiK
  Κάντε μου κανα LIKE και θα σας διορίσω στην Τραπεζα Αγ. Ορους και στο ΥΠΟΑ (υπουργείο περιφερειακης ορθόδοξης ανάπτυξης). Άντε γιατί πρέπει να ξεπεράσω τα Like του απο πανω μου Vassilis Filippopoulos!!! . ( χαχαχα VFilip ❤ )

  Γ__ΝΝ_Σ
  η κυβερνηση που νοιαζεται για την ψυχη των αμαρτωλων πολιτων:
  με αυτα που κανει θα δουμε τους εφοπλιστες μοναχους στο αγιο ορος

  Elias.K
  Η αριστεροδεξιά του … Κυρίου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.