Χριστουγεννιάτικο: Ο κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης κατά Ιερώνυμου Λιάπη

[«Μήδος σατράπης, ποιών ακκισμούς και επιτηδευμένας κινήσεις»]

papadiamantis24dec16

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Καταφεύγω στον Παπαδιαμάντη, άγιες μέρες, εν όψει της επικείμενης αθώωσης του πανοσιότατου Εφραίμ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 28.12.2011. Πέρασαν ακριβώς πέντε χρόνια από εκείνη την αναλαμπή της Δικαιοσύνης, αλλά σήμερα κυβερνά η «πρώτη φορά Αριστερά» του καραμανλικού υπουργού κατά της Διαφθοράς κ.Παπαγγελόπουλου (Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο Ελευθεροτυπία, 14 Ιουλίου 2009. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ).

Αφορμή για αυτό το «ευλογημένο» άρθρο, που θα έλεγε και ο κ.Τσίπρας (που τελευταία μιλάει σαν καλόγρια ή σαν Ελληνόψυχος), στάθηκε η νέα φιλανθρωπική εξόρμηση του πονόψυχου Ιερώνυμου, αποδέκτη των φιλόπτωχων δωρεών των Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, ενός αφιλοχρήματου καλόγερου για τον οποίο ο καλός κρατικός θεός προνόησε να πλουτίσουν οι συγγενείς του (βλ.: «Tα τσιφλίκια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου-Ιερές αρπαχτές», τίτλος του Ιndymedia από εκτεταμένο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του  ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ στην ‘Ελευθεροτυπία’, 04/10/2008), προκαλώντας τις συκοφαντίες ζηλόφθονων ανθρώπων εναντίον του για δήθεν δική του πισίνα και βίλα στο ευλογημένο Βοιωτοπέδιο,  και καχύποπτα σχόλια άλλων, ολιγόπιστων, που δεν μπορούν να κατανοήσουν το θαύμα ενός οδοκαθαριστή, που πληρώνει εκατομμύρια ευρώ (μόλις 14) για να αγοράσει μεγάλες ιερές εκτάσεις στη Βουλιαγμένη, τις οποίες μεταπωλεί πέντε λεπτά μετά (μόλις 16 εκατ.ευρώ), με ασήμαντο κέρδος σε ευσεβή εφοπλιστή. «Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης».  Άλλοι κακόβουλοι είδαν Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο (16.8.2010-Η Δικαιοσύνη έκτοτε ερευνά ακαταπόνητη), μια σχολή με ιερή διοίκηση, που κατηγορείται συχνά (με την υποκίνηση του Διαβόλου) για δήθεν σκάνδαλα διορισμών ημετέρων κλπ, ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ: «Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας-πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος…». Πιο κακόβουλοι που ερευνούν ακόμη και σημειολογίες ανακαλύπτουν: «…η σημειολογία της επιλογής του πλαισίου μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις αυτές, καθώς ο Ιερώνυμος επέλεξε να τις κάνει μέσα στο σύμβολο της διαφθοράς που λέγεται Σιβιτανίδειος, περιστοιχιζόμενος από λαμόγια τα οποία βράβευσε(!),…» Στη Σιβιτανίδειο η εξαγγελία της συγκυβέρνησης από τον Ιερώνυμο  (edugr.wordpress.com/2014/02/21) ή «Με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ το νέο σκάνδαλο οικογενειοκρατίας και διαφθοράς στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου (2015/04/20). Συγνώμη, αλλά τόσα χρόνια τώρα που έχουν δημοσιοποιηθεί αυτές οι ιερές οικονομικές υποθέσεις, αν αλήθευαν στο ελάχιστο, δεν θα είχεν ομιλήσει η αδέκαστος Δικαιοσύνη των Παπαγγελόπουλου-Παρασκευόπουλου, δεν θα είχον εξεγερθεί οι επαναστάτε βουλευτέ του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν μου είναι ευχάριστο να μεταφέρω υπαινιγμούς όπως αυτός, πως τάχα δηλαδή, ο ιερός Ιερώνυμος δεν σέβεται την ανεξιθρησκεία και κινητοποιούσε ως δεσπότης τον όχλο ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, που τόλμησαν να αγοράσουν γη στα όρια της ανεξιχνίαστης σατραπείας του Βοιωτοπεδίου («Το σπίτι του Θεού – γ», «Ιός Ελευθεροτυπία», 25/10/1998): «Στην περιοχή Ελαιώνος-Αρματος Θηβών χιλιαστές με ύπουλο τρόπο αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις του εύφορου κάμπου των Θηβών, τις μεταβίβασαν στους χιλιαστές του Μπρούκλιν, της Μασαχουσέτης, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας κ.α. …».

Μετά τη φωτογράφησή του με τον Κασιδιάρη στην αεροπορική βάση του Τατοϊου, ο κ. Λιάπης, το πνευματικό τέκνο του χουντικού δεσπότη Βοιωτίας Νικόδημου, ο φίλος του φασίστα Αμβρόσιου και συνθαλαμίτης του στο μεσαιωνικό οικοτροφείο για φτωχά επαρχιωτόπουλα της χουντικής παρεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ζωή», αυτός που τιμητικά πήρε το όνομα του βασιλοχουντικού Ιερώνυμου Α΄, φωτογραφήθηκε και σε «φιλανθρωπικό» ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ των πολιτευτών Λοβέρδου, Νικήτα Κακλαμάνη και Ελένης Σταματάκη του ΣΥΡΙΖΑ (Βλ. τη σχετική φωτο ε δ ώ).

Τον Ιερώνυμο Λιάπη θαυμάζει ο Αλέξης Τσίπρας και το είχε δηλώσει στον πλύντη της Χ.Α. και απορροφητή επικερδών καραμανλικών κρατικών διαφημίσεων (ούτε η σημερινή «Αυγή» να ήταν) εκδότη κ.Τράγκα (Crash, 6.2012): «Εξ όσων γνωρίζω, ένας από τους λόγους που επέλεξε ο Ιερώνυμος να ακολουθήσει αυτή την πορεία ήταν για να έχει περισσότερο χρόνο να διαβάζει. Αυτό το θεωρώ συναρπαστικό….». Εμείς επικρίναμε αυτές τις απίστευτες γελοιότητες και αθλιότητες με εμμονή (βλ. π.χ. Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τράγκας), αλλά όλοι οι εξ Αριστερών σημερινοί κατήγοροι του Αλέξη, έκαναν τότε το κορόιδο, πιστεύοντας πως λίγη ανηθικότητα, εξαπάτηση και παράνοια στην αντιπολίτευση δεν βλάπτει.

Το πώς θα αντιμετώπιζε όλες αυτές τις εικόνες ο ουρανόπεμπτος χριστουγεννιάτικος Άγγελος του κυρ-Αλέξανδρου, προκύπτει από τα γραπτά του συγγραφέα. «Τα πτερόεντα δώρα» γράφτηκαν το 1907 και είναι η κραυγή, ενός ταλαιπωρημένου από τη φτώχια μοναχικού ανθρώπου, που βρήκε παρηγοριά στη χριστιανική πίστη, κατά της ηθικής του εγωκεντρισμού, της αρπαγής των ισχυρών και της ανοχής των πολλών που τη συνοδεύει,  και του εξουσιασμού, που διαχέεται από ψηλά στην κοινωνία. Παραθέτω εδώ δυο μικρά αποσπάσματα, αξίζει όμως να διαβαστεί ολόκληρο (είναι πολύ σύντομο έτσι κι αλλιώς), γιατί ο Παπαδιαμάντης δεν χάιδευε αυτιά και παρατηρεί τη συνολική φθορά των ανθρώπων, που  ανέχονται και τις κραυγαλέες περιπτώσεις της διαφθοράς των ισχυρών: «Ξένος τοῦ κόσμου καὶ τῆς σαρκός, κατῆλθε τὴν παραμονὴν ἀπὸ τὰ ὕψη, συστείλας τὰς πτέρυγας ὅπως τὰς κρύπτῃ, θεῖος ἄγγελος. Ἔφερε δῶρα ἀπὸ τὰ ἄνω βασίλεια διὰ νὰ φιλεύσῃ τοὺς κατοίκους τῆς πρωτευούσης. Ἦτον ὁ καλὸς ἄγγελος τῆς πόλεως………

Ιερώνυμος (2.11.2016): «Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστινιασμό» («Διασπορά ψευδών ειδήσεων….με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων…», Άρθρο 187 Π.Κ).

Ιερώνυμος (2.11.2016): «Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστινιασμό» («Διασπορά ψευδών ειδήσεων….με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων…», Άρθρο 187 Π.Κ).

………Ὑπέφωσκεν ἤδη ἡ πρωία τῆς πρωτοχρονιᾶς, καὶ ὁ Ἄγγελος διὰ νὰ παρηγορηθῇ, εἰσῆλθεν εἰς μίαν ἐκκλησίαν. Ἀμέσως πλησίον τῆς θύρας εἶδεν ἀνθρώπους νὰ μετροῦν νομίσματα, μόνον πὼς δὲν εἶχον παιγνιόχαρτα εἰς τὰς χεῖρας· καὶ εἰς τὸ βάθος, ἀντίκρυσεν ἕνα ἄνθρωπον χρυσοστόλιστον καὶ μιτροφοροῦντα ὡς Μῆδον σατράπην τῆς ἐποχῆς τοῦ Δαρείου, ποιοῦντα διαφόρους ἀκκισμοὺς καὶ ἐπιτηδευμένας κινήσεις. Δεξιὰ καὶ ἀριστερὰ ἄλλοι μερικοὶ ἔψαλλον μὲ πεπλασμένας φωνάς: Τὸν Δεσπότην καὶ ἀρχιερέα! Ὁ Ἄγγελος δὲν εὗρε παρηγορίαν. …. ἐτάνυσε τὰς πτέρυγας, καὶ ἐπανῆλθεν εἰς τὰς οὐρανίας ἁψῖδας».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
Α. ΤΑ ΝΕΑ, 24/10/2011-Γ.Φιντικάκης: «….Στους καλύτερους πελάτες των μεσιτικών γραφείων του Λονδίνου εξελίσσονται οι πλούσιοι Έλληνες, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των συμπατριωτών μας, ανάμεσα στους οποίους ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της… Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αγοράζουν ακριβά ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω…».

Β. 10/12/2012: «Αβάσιμες οι καταγγελίες περί παράνομου πλουτισμού στον κλήρο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στ.Στασινόπουλος, με αφορμή συγκεκριμένα δημοσιεύματα εφημερίδων με ονόματα «ανθρώπων του Θεού με πισίνες, επαύλεις και λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ», όπως αυτό του Έθνους (2/12/2012): «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΡΑΣΑ-Το ΣΔΟΕ ‘εξομολογεί’ δέκα ιεράρχες».

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

16 Responses to Χριστουγεννιάτικο: Ο κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης κατά Ιερώνυμου Λιάπη

 1. Ο/Η Κάποιος λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/blogs/the-tsikoudia-diaries-tou-aleksi-to-fwto-alboum-44341306431

  «The tsikoudia diaries» του Αλέξη
  Το χρονικό της περιοδείας του Πρωθυπουργού στην Κρήτη δεν υπήρξε πληκτικό. Περιελάμβανε νεύρα, μαντινάδες, φιστίκια, καλτσούνια, δίπλες, συναντήσεις και δυσανάλογα πολλές πόζες με ένα ποτήρι τσικουδιά στο χέρι

  Νίκος Ζαχαριάδης


  Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον απόλυτα εξοικειωμένος στις πόζες με ιεράρχες. Είναι αδύνατον να βρεθεί σε κοντινή απόσταση από κάποιον και να μην συναντηθεί μαζί του

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  Για την ιερή Σιβιτανίδειο

  https://edugr.wordpress.com/2016/09/28/%CE%BF-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BF-%CF%87%CE%BF%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

  Ο Φίλης στη Σιβιτανίδειο
  (…..)


  (….)

  https://edugr.wordpress.com/2015/04/20/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4/

  Με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ το νέο σκάνδαλο οικογενειοκρατίας και διαφθοράς στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου

  Πρόσφατα αποκαλύψαμε το όργιο παρανομίας πίσω από τις προσλήψεις στη ΣΕΚ της Σιβιτανιδείου. Τελείως συμπτωματικά, τα παρακάτω άτομα που προσλήφθηκαν με τις γνωστές διαδικασίες στη ΣΕΚ βρέθηκαν να προσλαμβάνονται και στο ΙΕΚ χάρη σε συγγενικές σχέσεις με μόνιμους και συνταξιούχους της Σιβιτανιδείου:

  (…..)

  Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις βλέπουμε να προσλαμβάνονται άλλοι συγγενείς στο ΙΕΚ και άλλοι στη ΣΕΚ:

  (…..)
  Στη συνέχεια έχουμε άτομα που διαδέχτηκαν συγγενείς τους στις προσλήψεις του ΙΕΚ:

  (….)
  (Οι…… και …. έχουν επίσης προσληφθεί σαν αναπληρωτές. Το πως σκαρφάλωσαν με μυστηριώδη τρόπο στους σχετικούς πίνακες ώστε να προσλαμβάνονται σαν αναπληρωτές μέσα στο σπίτι τους είναι ένα από τα πολλά περίεργα των αξιοκρατικών πινάκων.)

  Μετά έχουμε μερικούς συγγενείς που διορίστηκαν μαζικά στο ΙΕΚ λόγω ισχυρού κληρονομικού χαρίσματος:

  (…..)

  Ακολουθούν φιλόλογοι που κρίθηκαν απαραίτητοι(!) για το ΙΕΚ:

  (….)

  Μερικά παιδιά, ανίψια και λοιποί συγγενείς μονίμων και συνταξιούχων της Σιβιτανιδείου, καθώς και τωρινών και παλαιών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και τοπικών παραγόντων:

  (……)

  Διοικητικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται και στο ΙΕΚ ως εκπαιδευτικοί(!):

  (…..)
  Μόνιμοι της Σιβιτανιδείου που προσλαμβάνονται και στο ΙΕΚ, και μάλιστα με ιδιαίτερα προνομιακό μισθό:

  (…..)

  Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν η διορισμένη ως μόνιμη στη Σιβιτανιδείο κόρη του (…..)

  Οι παρακάτω μόνιμοι που επιπλέον προσλαμβάνονται και στο ΙΕΚ ως ωρομίσθιοι αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία:

  (….)

  Τα παραπάνω άτομα είναι κατηγορίας ΤΕ, δηλαδή απόφοιτοι τεχνικών λυκείων της Σιβιτανιδείου που με τους γνωστούς τρόπους εξασφάλισαν το διορισμό τους στη Σιβιτανίδειο σαν δήθεν “εκπαιδευτικοί”. Όταν ήρθε η διαθεσιμότητα για κάποιες κατηγορίες ΤΕ, οι παραπάνω εξαιρέθηκαν από αυτή με την απόφαση 106524/∆2 που ο Αρβανιτόπουλος υπόγραψε στις 31-7-2013. Η δικαιολογία για την εξαίρεσή τους από τη διαθεσιμότητα ήταν ότι θα εργάζονται πλέον στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου.

  Στη συνέχεια όμως βρέθηκαν όχι μόνο να πληρώνονται ως μόνιμοι, αλλά και να προσλαμβάνονται ως ωρομίσθιοι με επιπλέον απολαβές στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου!

  Με ποιά διαδικασία άραγε καταλήγουν να προσλαμβάνονται ολόκληρες οικογένειες όταν υπάρχουν αναρίθμητες αιτήσεις επιστημόνων με σοβαρά πτυχία και επαγγελματική εμπειρία; Ποιοί νόμοι δικαιολογούν το φαινόμενο παιδιά, ανίψια, γκόμενες και γκόμενοι να σουλατσάρουν παριστάνοντας τους “εκπαιδευτικούς”; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε αυτό το καθεστώς παρανομίας;

  Την ώρα που ο Ελληνικός λαός πεινάει και άνεργοι επιστήμονες με σημαντικά προσόντα και πολλές φορές και με οικογένεια στα πρόθυρα της πείνας κάνουν απελπισμένοι αιτήσεις ελπίζοντας έστω σε κάποιες πενιχρές απολαβές, και την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό ζητώντας υπομονή και πίστωση χρόνου, κάποιοι στη Σιβιτανίδειο συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα, εξασφαλίζοντας δεύτερους μισθούς και αργομισθίες, παριστάνοντας τους συνδικαλιστάδες, βολεύοντας κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά, διορίζοντας τα παιδιά τους με ανύπαρκτα προσόντα και με την κάλυψη των εκπαιδευτικών, δικαστικών, αρχιερατικών και πολιτικών αρχών. Ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται θα έφερνε την κάθαρση και τη διαφάνεια στην πραγματικότητα κάλυψε τη διαφθορά και θα συνεχίσει να την καλύπτει όπως έκανε τόσα χρόνια και το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο.

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=11509752

  16/8
  Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο

  Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου Σχολής, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

  Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στη δημόσια σχολή τεχνών και επαγγελμάτων, που εδρεύει στην Καλλιθέα, την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές, ύψους 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών που διδάσκουν εκεί.

  Ωστόσο, οι εισφορές αυτές ουδέποτε αποδοθηκαν από τη διοίκηση της σχολής στα ταμεία του Δημοσίου και συγκεκριμένα στο επικουρικό, το μετοχικό και το ταμείο Πρόνοιας.

  Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις που πήραν οι επιθεωρητές, οι διοικούντες είχαν ισχυριστεί ότι οι παρακρατηθείσες εισφορές των εκπαιδευτικών χρησιμοποιήθηκαν για άλλες λειτουργικές δαπάνες της σχολής, καθώς δεν είχαν λάβει επαρκείς επιχορηγήσεις από το κράτος.

  Όπως, όμως, λένε οι επιθεωρητές, οι δαπάνες κάλυψαν μόλις το 10% των επιπλέον αναγκών της σχολής, περίπου 250.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 2.300.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν, συμφωνα με πληροφορίες, για τη μισθοδοσία επιπλέον περίπου 150 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ρουσφετολογικά από τις διοικήσεις της σχολής, την περίοδο 2005-2007.

  Η υπόθεση έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, για το πόρισμα-φωτιά έχει ενημερωθεί η αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ δικαστικά κατά της Σιβιτανιδειου Σχολής έχουν στραφεί τα ταμεία του Δημοσίου, διεκδικώντας τις παρακρατηθείσες οφειλές των εκπαιδευτικών.

  http://educationingr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_24.html
  SATURDAY, DECEMBER 24, 2011

  Μεγάλο σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/192552/ta-faoyl-toy-ieronymoy

  4.11.2016 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
  Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1941 στις 03-11-2016
  Τα φάουλ του Ιερώνυμου

  Η επίθεση κατά του Φίλη και η νομιμοποίηση των ακραίων θέσεων του Αμβρόσιου

  Μια σειρά από μεγάλα φάουλ έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην προχθεσινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ αποδομώντας πλήρως το προφίλ του ψύχραιμου εκκλησιαστικού παράγοντα. Προφανώς πιεσμένος από την έξαλλη πλευρά των μητροπολιτών, πέρασε στην αντίπερα όχθη προχωρώντας σε μια σειρά από «αγριότητες».

  Η προσωπική επίθεση εναντίον του Νίκου Φίλη, με την απαράδεκτη για ιεράρχη έκφραση ότι «πρόκειται για προβληματικό άνθρωπο», τον καθιστά αυτομάτως πολιτικό παράγοντα που νομιμοποιεί με τη στάση του ανοίκειες επιθέσεις στην προσωπικότητα του θιγόμενου.
  Θα περίμενε κανείς ένας κορυφαίος παράγοντας της Εκκλησίας να είναι πιο νηφάλιος στις τοποθετήσεις του και ιδιαίτερα προσεκτικός όταν αναφέρεται στην προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεση κάθε ατόμου το οποίο κατονομάζει.
  Με τη στάση του νομιμοποιεί ακραίες τοποθετήσεις και καλύπτει απόλυτα αχαρακτήριστες εκφράσεις που έχει κατά καιρούς εκστομίσει ο Αμβρόσιος. Δεν είναι, προφανώς, τυχαίο το ότι αρνήθηκε πως υπάρχουν ακραίοι στην Ιεραρχία, ενώ για τον ίδιο τον Αμβρόσιο δήλωσε επακριβώς τα εξής: «Αυτά που επισημαίνει δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει». Και για τη Χρυσή Αυγή, μακαριότατε;

  Αντιθέτως, για τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Ιερώνυμος δεν ήταν τόσο… επιεικής: «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος» είπε επί λέξει ο εκκλησιαστικός ηγέτης.
  Ο υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή του πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης απάντησε στον αρχιεπίσκοπο λέγοντας: «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα μαθαίνω ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

  Το σημείο αυτό έχει σημασία, καθώς στον Άη Στράτη, έναν τόπο μαρτυρίου για τους εξόριστους αριστερούς, ο αρχιεπίσκοπος βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό, σε ένα συναπάντημα ιδιαίτερα συμβολικό, που μεταξύ άλλων δήλωνε και τη διάθεση του Τσίπρα για καταλλαγή.
  Ακόμη χειρότερα, αναφέρθηκε και στα… καυτά και πικρά δάκρυα του θεοσεβούμενου Πάνου Καμμένου αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ για χατίρι του Ιερώνυμου θα άφηνε το υπουργείο Άμυνας και την κυβέρνηση παραδίδοντας τη χώρα στην ακυβερνησία προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατήχηση στα σχολεία. Μια ακόμη επικοινωνιακή «μαχαιριά» στον πρωθυπουργό…

  Η σφοδρότητα του Ιερώνυμου αιφνιδίασε και όσον αφορά τις αναφορές του για τον κίνδυνο μουσουλμανικής εξάπλωσης στην Ελλάδα. «Ο τόπος μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και τον αποχριστινιασμό» είπε ο αρχιεπίσκοπος.

  Αναφερόμενος στο ζήτημα του τζαμιού ενεπλάκη σε μια παράθεση επιχειρημάτων που ουδόλως τον αφορά, αφού η ανέγερση ενός λατρευτικού οίκου άλλης θρησκείας αφορά μια απόφαση της πολιτείας για την ικανοποίηση ενός αιτήματος μιας μικρής – έστω – κοινωνικής ομάδας που επιθυμεί ένα τέμενος για να προσεύχεται.

  Προφανώς ως Έλληνας πολίτης έχει ακώλυτο δικαίωμα να έχει άποψη και να την εκφράζει, αλλά ως εκκλησιαστικός ηγέτης θα μπορούσε να αποφύγει να υπεισέλθει σε ζητήματα που αφορούν την πολιτεία. Η προσέγγισή του δείχνει μια τάση που υπάρχει σε πολλά ζητήματα, ότι η Εκκλησία συνδιοικεί τον τόπο και μπορεί «να ανεβάζει και να κατεβάζει» κυβερνήσεις.
  Και διηγώντας τα να κλαις…

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=842149
  Αντωνιάδου Μαρία

  Οι σχέσεις… «Ζωής» Ιερωνύμου – Αμβροσίου
  Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος κάλυψε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και συντάχθηκε με τους ακραίους της Εκκλησίας
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2016 05:45


  Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Εκκλησία, ο κ. Ιερώνυμος ουδέποτε θα «άδειαζε» τον κ. Αμβρόσιο

  Οι δύο άνδρες μεγάλωσαν μαζί, έζησαν μαζί, μοιράστηκαν το ίδιο αναγνωστήριο και τον ίδιο θάλαμο οικοτροφείου. Οι ζωές τους είναι σχεδόν παράλληλες. Τον Μάρτιο του 1938 στα Οινόφυτα γεννιέται ο Γιάννης Λιάπης και μόλις τέσσερις μήνες αργότερα στην Πάτρα ο Αθανάσιος Λενής. Και οι δύο ζουν φτωχικά παιδικά χρόνια και δουλεύουν από μικροί. Ο Γιάννης βοηθάει τους γονείς του στις αγροτικές δουλειές και στην εκτροφή των προβάτων. Ο Θανάσης ασχολείται με δουλειές του ποδαριού και στηρίζει τη μοδίστρα μητέρα του.

  Το 1956 και σε ηλικία 18 ετών συναντιούνται για πρώτη φορά στην οδό Βουρνάζου και στον αριθμό 4 στους Αμπελοκήπους, όπου η Αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή» διατηρούσε οικοτροφείο στο οποίο ζούσαν περισσότεροι από 200 νέοι της ελληνικής επαρχίας που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Αθήνας. Ο Γιάννης σπουδάζει Φιλολογία και ο Θανάσης Θεολογία. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή ένας αμοιβαίος σεβασμός, μια φιλία που με την πάροδο των χρόνων ενισχύθηκε. Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν να μένουν στον ίδιο θάλαμο, μαζί με άλλους έξι φοιτητές από το 1956 ως το 1960.

  http://www.dogma.gr/ellada/o-lavrentis-lavrentiadis-milise-gia-tin-schesi-tou-me-ton-archiepiskopo/10560/

  Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μίλησε για την σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο
  Από Dogma 01 Ιουνίου 2014

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=321260
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

  ΣΥΝΕΦΑΓΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  Επαφές με Λαυρεντιάδη ο Ιερώνυμος στο Κατάρ
  Μαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη.
  Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

  Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.

  Μετάλλιο

  Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή», είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. Είχε τιμήσει δε τον Λαυρεντιάδη με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του όπως και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκονταν στο Κατάρ, η εταιρεία Alapis, άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

  Αρχων

  Σχετικά με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ ρωτήθηκε η Αρχιεπισκοπή. Οπως ανέφερε εκπρόσωπός της, ο επιχειρηματίας παραβρέθηκε στο διαθρησκειακό συνέδριο που έγινε στην Ντόχα ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Πρόσθεσαν δε ότι στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκτός του αρχιεπισκόπου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.

  Θ.ΤΣ.

  http://greekblock.blogspot.gr/2010/08/blog-post_12.html
  Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

  Νέο σκάνδαλο με πωλήσεις γης της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη

  Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται η υπόθεση πώλησης οικοπέδων της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βουλιαγμένη, στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη. Ήδη ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από πολύμηνες έρευνες, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση.

  Μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κατέληξε στην άσκηση τεσσάρων διώξεων in rem: απιστία σε βάρος ΝΠΔΔ (όπως είναι η Εκκλησία δηλαδή) άνω των 150.000 ευρώ, άμεση συνέργεια στην απιστία και ηθική αυτουργία, και ψευδή βεβαίωση σε βάρος ΝΠΔΔ. Και οι τέσσερις διώξεις γίνονται βάσει του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και οι ποινές προοιωνίζονται βαρύτατες για όσους φυσικά αποδειχθεί η ενοχή τους στο ακροατήριο.

  Εντός της εβδομάδας αναμένεται να διαβιβαστεί ο φάκελος σε ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις πιθανές ευθύνες. Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της Αυγής, ο εισαγγελέας έχει ήδη λάβει 12 ανωμοτί καταθέσεις. Διευκρινίζεται πάντως ότι ο εισαγγελέας δεν κάλεσε κληρικούς κατά την προκαταρκτική εξέταση.

  Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση την κορυφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεδομένου ότι είχε, δια της Ιεράς Συνόδου, απονείμει σε δημόσια ανακοίνωσή της τα εύσημα στην ηγεσία της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), δηλαδή τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητο και τον γενικό διευθυντή της ΕΚΥΟ, Αντ. Ζαμπέλη για την επίμαχη αγοραπωλησία.

  Το σύντομο ιστορικό της υπόθεσης

  Στις 15 Ιουνίου 2009, η ΕΚΥΟ πώλησε 4 στρέμματα στη θέση Λιμανάκι Μαλτσινιώτη της Βουλιαγμένης, αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτη, με τη μέθοδο της συμβιβαστικής εκποίησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν προχώρησε στην πάγια διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού, με το επιχείρημα ότι ο εν λόγω ιδιώτης είχε καταπατήσει την έκταση. Όπως προέκυψε πάντως από τη δημοσιογραφική έρευνα της Αυγής, ο συγκεκριμένος ιδιώτης, με οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση, είχε αποβληθεί από αυτήν.

  Σε ελάχιστο διάστημα, τα 4 στρέμματα μεταπωλήθηκαν από τον ιδιώτη αντί 15,5 εκατομμυρίων σε τρεις off shore εταιρείες με κοινή έδρα. «Καινοφανές εξάλλου το γεγονός ότι στην α’ φάση της αγοραπωλησίας ο ιδιώτης -και οδοκαθαριστής στο επάγγελμα, όπως έχει γραφεί- πλήρωσε με τρεις επιταγές και με τις ίδιες επιταγές σε μεταγενέστερο χρόνο, οι off shore εταιρείες αγόρασαν από εκείνον την παραδεισένια έκταση».

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, ζήτησε από τους συνεργάτες του να κρατήσουν χαμηλούς τόνους έως ότου προσωποποιηθούν οι διώξεις από τον τακτικό ανακριτή. Εάν η κατάσταση δεν αποσαφηνιστεί, το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, τον Οκτώβριο.

  tvxs

  http://www.dogma.gr/ellada/archiepiskopos-stin-ellada-yparchei-akomi-anthropia/30645/
  Αρχιεπίσκοπος: Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ανθρωπιά
  Από Dogma 02 Ιουνίου 2016

  Υπογράμμισε, επίσης, ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι να διδάξει τον άνθρωπο να αγαπήσει τον Θεό με όλη του τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν τον εαυτό του. «Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Μίλησε για την εκκλησιαστική περιουσία τονίζοντας πως «η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ήταν χρήσιμη αν μπορούσε να αξιοποιηθεί» και εξήγησε πως για παράδειγμα η έκταση στην Βουλιαγμένης για την οποία γίνεται συχνά λόγος δε μπορεί να αξιοποιηθεί, διότι έχει χαρακτηριστεί χώρος προστασίας του Σαρωνικού.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης,

  http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=5503
  Οπλισμένος με αγάπη ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης
  Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/03/2014

  http://www.eksegersi.gr/issue/373/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/13177.%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD

  Νόμιμο το παιδομάζωμα των δεσποτοκαλόγερων;

  O κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο γνωστός συνοδός του Βαβύλη στην «εθνική σταυροφορία» στην Ιερουσαλήμ, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Την εισήγηση για την τοποθέτησή του έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Το γεγονός, που είχαμε σχολιάσει πριν μερικές εβδομάδες, κάνοντας λόγο για παιδομάζωμα που οργανώνουν οι δεσποτάδες και οι οργανώσεις τους, παραδέχτηκε επίσημα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου. Κατά τον υπουργό, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του. Τόσο απλά. Για το παιδομάζωμα των χρυσοπηγιτών και των άλλων δεσποτοκαλογέρων ούτε λέξη. Για τις δημόσιες δηλώσεις Καλλίνικου, ότι πήρε τον Φαρμάκη από ίδρυμα σε ηλικία 11 ετών και τον μεγάλωσε ο ίδιος στο μοναστήρι καμιά κουβέντα. Ξαναρωτάμε, λοιπόν. Βάσει ποιου νόμου δικαιούνται οι δεσποτοκαλόγεροι να παίρνουν ανήλικα ορφανά παιδιά, να τα κλείνουν σε μοναστήρια και να τα μετατρέπουν σε γκάνγκστερ;
  Σάββατο 02 Απριλίου 2005

  https://roides.wordpress.com/2012/10/24/24oct12/

  Οπλοφόρο τέκνο Καλλινίκου εις ίδρυμα ανηλίκων
  24/10/2012

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μάλιστα κ.Ν.Κωνσταντόπουλος, άστραψε και βρόντηξε, σε αντίθεση με τη σημερινή υπνηλία του Αλεξίου Τσίπρα περί το εκκλησιαστικό αφορολόγητο: «Δώστε στη δημοσιότητα τους κληρικούς και ιεράρχες που οπλοφορούν. Είναι περίπου εβδομήντα τον αριθμό» (28.3.’05). Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας αναγκάζεται να παραδεχτεί: «Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών…… Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή…». Έτσι λοιπόν ο όσιος Φαρμάκης απεμακρύνθη από τα ανήλικα τα οποία προστάτευε με το κουμπούρι του και ενεκλείσθη (προσωρινώς) πίσω από τα τείχη της φωλιάς του ιερού Καλλίνικου στο Καπανδρίτι.

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4377047/?iid=2
  ΤΑ ΝΕΑ
  ΜΑΤΙΝΑ ΗΡΕΙΩΤΟΥ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2005 |
  «Aκουμπάνε» Xριστόδουλο…

  Έως τώρα η σχέση του Βαβύλη με την ΕΥΠ που πιθανολογήθηκε, έχει διαψευσθεί. Ο άνθρωπος με τα – έως τώρα – τέσσερα πρόσωπα (Βαβύλης, Φωκάς, μοναχός Ραφαήλ και Απόστολος Καβελαράς) φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του κ. Ειρηναίου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Ιεροσολύμων, μαζί με τον Τριανταφυλλάκη και τον μοναχό Νικόδημο Φαρμάκη. Ο κ. Ειρηναίος, που επί χρόνια είχε υπηρετήσει στην Αθήνα ως έξαρχος του Παναγίου Τάφου είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή.

  Όταν μπήκε στη μάχη της διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου των Ιεροσολύμων, στο πλευρό του βρέθηκε τόσο η Ελλαδική Εκκλησία, όσο και – ανεπισήμως – το ελληνικό κράτος. Ο ισχυρότερος αντίπαλός του ήταν ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, που εμφανίστηκε στην κούρσα της διαδοχής ως ο εκλεκτός του Ισραήλ. Ο Τιμόθεος βρέθηκε στη δίνη καταγγελιών για σεξουαλικά σκάνδαλα, ενώ φυλλάδια με υβριστικό περιεχόμενο εις βάρος του σκορπίστηκαν στους δρόμους των Ιεροσολύμων. Χθες το βράδυ, μάλιστα, το Mega προέβαλε βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στα Ιεροσόλυμα, όπου φαίνεται ένας μοναχός να πετάει στους δρόμους φυλλάδια εις βάρος του κ. Τιμόθεου. Ο μοναχός μοιάζει με τον Βαβύλη, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις για το αν πράγματι είναι αυτός. Ο νυν Πατριάρχης εξακολουθεί να αρνείται πως ο Βαβύλης ανήκε στο στενό του περιβάλλον. Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα, αποδεικνύουν το αντίθετο.
  Mε αναφορά στην Aρχιεπισκοπή οι αποκαλύψεις για τη δράση παρακρατικών δικτύων

  http://anasintaxi.awardspace.com/199.htm

  Βαβύλης: προστατευόμενος του Χριστόδουλου κ

  Ένα χρόνο μετά τη συστατική επιστολή Χριστόδουλου, το 1988, συλλαμβάνεται στο Βόλο για εμπορεία ναρκωτικών (εισαγωγή 1,5 κιλό ηρωίνης από Ιταλία), κρατείται στις φυλακές του Βόλου και το Συμβούλιο Εφετών του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα. Το Γενάρη του 1991 καταδικάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε 13 χρόνια κάθειρξη, με τριετή αναστολή ποινής. Την ίδια περίοδο γίνεται πληροφοριοδότης της αστυνομίας για ναρκωτικά.

  Στη Βενετία καταδικάζεται σε 7 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών και η Ιντερπόλ Ιταλίας εκδίδει το 1994 ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του και κατά «περίεργο» τρόπο χρειάστηκαν να περάσουν 3 χρόνια να εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας απόφαση (1997) με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του !!!

  Τον Ιούλη του 2002 βγάζει στο αστυνομικό τμήμα του Καπανδριτίου με τη βοήθεια του Γιάννη Τριανταφυλλάκη, αξιωματικού της αστυνομίας (υποστράτηγος ε.α.) νέα ταυτότητα στο όνομα Απόστολος Παύλος Φωκάς.

  Το 2001 αποστέλλεται με εντολή του Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα μαζί με τον υποστράτηγο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και άλλους, μεταξύ των οποίων και ο κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, μέλος της «Χρυσοπηγής» και προστατευόμενος του Καλλίνικου Πειραιώς, για να βοηθήσει στην εκλογή του Ειρηναίου σε Πατριάρχη των Ιεροσολύμων.

 4. Ο/Η Red λέει:

  http://www.protothema.gr/politics/article/624628/ieronumos-nuhtomenoi-osoi-den-vlepoun-oti-i-hora-prohoraei-ston-afellinismo-kai-apohristianismo/

  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
  Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου
  Ιερώνυμος: Νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν ότι πάμε σε αφελληνισμό και αποχριστιανισμό
  02/11/201606:4802/11/201615:13 (upd) 247

  Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Ήμασταν γνωστοί πριν γίνει πρωθυπουργός. Συνεχίζουμε να έχουμε κατά καιρούς ορισμένες συναντήσεις. Μέσα μου υπερισχύει το δημιουργικό πνεύμα. Οι συζητήσεις μας είναι δημιουργικές και πηγαίνουν πέρα από τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Το έχουμε ανάγκη και οι δύο. Προσδιορίζουμε τι θέλουμε για να κάνουμε καλή συζήτηση.
  Για τα Θρησκευτικά: Ο πρωθυπουργός μου είπε δεν θα κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς ο κ.Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Από τέτοιους ανθρώπους δεν περιμένεις».

  https://lefterianews.wordpress.com/2016/12/24/avgi-2013-14-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1-2015-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-2016-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-2017/

  «Πουτάνα με τα κλάματα και κλέφτης με τους όρκους» λέει μια σοφή λαϊκή παροιμία.

  Μια μικρή παράθεση των πρωτοσέλιδων από τα τρία τελευταία χρόνια της πάλαι ποτέ αριστερής (;) ΑΥΓΗΣ είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει τίτλο κι υπότιτλο αυτής της ανάρτησης.

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   https://www.thepressproject.gr/article/82967/Ou-pliroseis
   Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015
   Θάνος Καμήλαλης
   SPECIAL: Ου πληρώσεις
   Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, «χαλάρωσε» τα capital controls για χάρη της Εκκλησίας. Θα προξενούσε έκπληξη, αν δεν ήταν μόνο το τελευταίο κεφάλαιο σε μια μακρά λίστα ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ του κλήρου, που στην περίοδο της κρίσης έχουν καταντήσει προκλητικές

   https://www.thepressproject.gr/article/91547/Kratiki-xorigia-124-ekat-sto-Agio-Oros

   Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

   Κρατική χορηγία 1,24 εκατ. στο Άγιο Όρος
   Το ποσό του 1,24 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ως ετήσια χορηγία το ελληνικό κράτος προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

   http://www.athensvoice.gr/politiki/harisan-ekatommyria-sto-agio-oros
   Χάρισαν εκατομμύρια στο «Άγιο Όρος»
   Επιτέλους συμφώνησαν κυβέρνηση – αντιπολίτευση

   23.12.2016
   Το ακατάσχετο της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τα μοναστήρια του «Αγίου Όρους», την απαλλαγή τους από την υποχρέωση δήλωσης στοιχείων και ακινήτων και τη μη υποβολή ετήσιου υπολογισμού οικονομικής δραστηριότητας, ψήφισε σε διακομματική συναίνεση η Βουλή προχτές Τετάρτη βράδυ.

   Λεπτομερέστερα, μέσα στο όργιο άσχετων τροπολογιών καθώς τέλειωνε η χρονιά, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το «Χωρικό Σχεδιασμό» προστέθηκε και η σχετική τροπολογία, συνυπογραμμένη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρολιάκο, της ΝΔ κ. Θ. Μπούρα, των ΑΝΕΛ κ. Γ.Λαζαρίδη, του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Λοβέρδο και της Ένωσης Κεντρώων κ. Γ. Σαρίδη.

   Έτσι:

   «Οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απολογισμό της συνολικής οικονομικής τους δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκαν. Παράλληλα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής του προϋπολογισμού τους για το επόμενο έτος.
   Το ποσό της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους είναι ακατάσχετο. Η ετήσια χορηγία βασίζεται σε έναν νόμο του 1981 και το 2016 (Σ.Σ. φέτος ήταν 1,24 εκ. ευρώ).
   Ο Ιερές Μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από «την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων (Ε9) προγενέστερων ετών»
   Στη φωτογραφία οι κ. Εφραίμ και Αρσένιος, ηγέτες της μονής Βατοπεδίου, που οδεύουν προς πλήρη απαλλαγή από το σχετικό ομώνυμο σκάνδαλο.

   http://www.athensvoice.gr/koinonia/antidraseis-kai-orgismena-sholia-gia-ton-12hrono

   Αντιδράσεις και οργισμένα σχόλια για τον 12χρονο που πήγε στο Άγιο Όρος (εικόνες)
   Η ιστορία του Μιχάλη έχει προκαλέσει πολλούς χρήστες στα social media
   NEWSROOM
   13.12.2016 – 20:48

 5. Ο/Η λέει:

  Για τον φιλάνθρωπο μοναχό και αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, διευθυντή ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής

  Βουλή-Νίκος Κωνσταντόπουλος
  http://www.hellenicparliament.gr/Praktika/Synedriaseis-Olomeleias?sessionRecord=838bdb89-bf1c-4ec6-b3d9-b6f9665086eb

  ΙΑ, Σύνοδος: Α’ (Συνέχιση Ολομέλειας), Συνεδρίαση: ΡΛ΄ 10/03/2005

  ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑ’
  ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛ’

  Πέμπτη 10 Μαρτίου 2005

  Θα συζητηθεί τώρα η τέταρτη, η με αριθμό 714/7-3-2005 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Νικολάου Κωνσταντόπουλου προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τον έλεγχο της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» και των σχέσεών της με παρακρατικά κυκλώματα.
  Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου έχει ως εξής:
  «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται στοιχεία για την παραεκκλησιαστική οργάνωση «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ», που εμφανίζεται ως η μήτρα νοσηρών καταστάσεων και σκοτεινών διαπλοκών, διαχειρίζεται μεγάλη οικονομική περιουσία και διεισδύει τόσο στο μοναστικό χώρο και στην ιεραρχία όσο και στη δικαιοσύνη και τη διοίκηση, όπως προκύπτει από τη δράση των Γιοσάκη, Βαβύλη, Φαρμάκη και άλλων.
  Πρόκειται για επικίνδυνο παραεκκλησιαστικό κύκλωμα, που «αλωνίζει» εντός της δικαιοσύνης, της δημόσιας τάξης και της εξωτερικής πολιτικής.
  Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
  1. Θα διαταχθεί έλεγχος των οικονομικών της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ»; Το Υπουργείο Παιδείας συμφωνεί με την ανεξέλεγκτη δράση παραεκκλησιαστικών οργανώσεων αυτού του τύπου;
  2. Ποια έρευνα διατάχθηκε για τις καταγγελίες περί συνεργασίας «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ»-ΕΥΠ, σχέσεων με διεθνή κέντρα και κρατικές υπηρεσίες;
  3. Εκλήθη και από ποια δημόσια αρχή ο κ. Καλλίνικος να υποστεί τον έλεγχο της πολιτείας για την αδιαφανή και έκνομη πολυσχιδή δραστηριότητα των επιλέκτων του κλίματος της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ»;»
  Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου έχει το λόγο για τρία λεπτά.
  ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
  Σχετικά με την ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου και τον οικονομικό έλεγχο της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ», θα ήθελα να πω ότι κατ’ αρχήν, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 48 του ν. 5590/77 περί Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι πράξεις διαχείρισης γενικότερα της μοναστηριακής περιουσίας υπόκεινται σε οικονομικό έλεγχο, διενεργούμενο από επιθεωρητές δημοσίων διαχειρίσεων, που μπορούν να οριστούν με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Παιδείας.
  Γενικός έλεγχος σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας, κύριε Κωνσταντόπουλε, έγινε επί κυβερνήσεως Καραμανλή το 1978. Έκτοτε, και μέχρι το 1985, έλεγχος διενεργείτο μετά από καταγγελίες ή περιστασιακά. Από το 1985 και μετά ελαττώθηκαν πάρα πολύ οι έλεγχοι –αυτό είναι αλήθεια- και από το 1998, όταν απεφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε ελέγχους, το τότε Υπουργείο Παιδείας εδήλωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η ουσία είναι ότι κατόπιν υπουργικής αποφάσεως μπορεί αυτό να γίνει και, σε κάθε περίπτωση που δημιουργούνται οι οποιεσδήποτε υποψίες, βεβαίως οι Υπουργοί θα προχωρήσουν στη διαδικασία που απαιτείται.
  Σχετικά με τη σχέση της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» με παρακρατικές μυστικές υπηρεσίες, ούτε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ούτε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει καμία σχέση με τη «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ». Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν κατέχουν κανένα στοιχείο. Τώρα για όσα έγγραφα βγαίνουν στη δημοσιότητα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όταν βγουν τα συμπεράσματά της, βεβαίως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μπορεί να σας πληροφορήσει.
  Για την αναζήτηση συγκεκριμένα του Βαβύλη, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα της οδού Μελά στο Χολαργό. Εξετάστηκε ο ιερωμένος Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος φέρεται ότι κατείχε όπλο. Την άδεια όπλου JERICHO των 9mm είχε πάρει με σύσταση του εισαγγελέως και με νόμιμο τρόπο, γι’ αυτό και η Αστυνομία του την έδωσε. Εν συνεχεία, προσήλθε στο Τμήμα Καπανδριτίου, εδήλωσε στις 15-2-2005 ότι δεν επιθυμεί να κατέχει πλέον την άδεια και παρέδωσε το όπλο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος δεν εκλήθη ποτέ από την Ελληνική Αστυνομία για εξέταση σχετικά με τα αναφερόμενα στην ερώτησή σας. Σχετικά με τα μέτρα για τη δικαιοσύνη, γνωρίζετε τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι ένα σύνολο μέτρων. Δεν έχω το χρόνο να τα πω, μπορώ να τα καταθέσω γραπτώς.
  Τώρα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν σκοπεύουν να αναμειχθούν σε ζητήματα που έχουν σχέση με θέματα ηθικής τάξεως εντός της Εκκλησίας, διότι καλούν την Εκκλησία να προβεί στις ανάλογες ενέργειες με βάση το δικό της εθιμικό δίκαιο.
  Πάγια αρχή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και οι οργανώσεις που συνδέονται μ’ αυτήν, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις και τις επιταγές νομιμότητας, προκειμένου να προάγεται ο δημοκρατικός χαρακτήρας του πολιτεύματος και ιδιαίτερα, οι βασικές αρχές του πολιτικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού, οι οποίες αναφέρονται στην ελευθερία συνειδήσεως και εκφράσεως στη δημόσια ζωή, στην ανεκτικότητα και στο σεβασμό της διαφορετικότητας.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ευχαριστούμε, κυρία Υπουργέ.
  Το λόγο έχει ο κ. Κωνσταντόπουλος για δύο λεπτά.
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δυστυχώς, η πραγματικότητα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε όλοι πλέον να φωνάζουν και να λένε «Φτάνει πια η υποκρισία, φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια που είναι κούφια».
  Η διαπίστωση –λυπάμαι- προκύπτει από την ίδια σας την απάντηση. Ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών έκαναν έλεγχο, από το 1978 μέχρι σήμερα και αυτό είναι παράβαση καθήκοντος, που καμία επινόηση δεν μπορεί να φαλκιδεύσει, ότι δηλαδή εκτιμήθηκε πως πρέπει να υπάρχουν προηγουμένως καταγγελίες.
  Σήμερα, που αποκαλύπτονται όσα αποκαλύπτονται, διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών; Γιατί δεν παίρνετε καμία πρωτοβουλία; Γιατί υιοθετείτε αυτήν την τακτική της «αγίας αποχής»; Και κάτι ακόμη το οποίο είναι πάρα πολύ καίριο και ουσιαστικό. Έχετε Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχετε καλύψει; Έχετε Γενική Διεύθυνση Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχετε πληρώσει; Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας;
  Και κάτι ακόμα. Κυρία Υπουργέ, επειδή δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα, στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας, σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της δημόσιας τάξης. Και έρχεστε με την τυπική απάντηση ότι δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέση με το Βαβύλη; Ή δεν έχει η ΕΥΠ; Μα, μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα, που διεισδύει και δρα και εκμεταλλεύεται την Εκκλησία, τη δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα.
  Και εσείς κάθεστε; Και εδώ η «αγία αποχή»; Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για την εποπτεία, να τον φωνάξει και να του πει: «Πώς, κύριε, συμβαίνει όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται, για τα παρακρατικά κυκλώματα να ανήκουν στο κλίμα της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ»; Να προμηθεύονται από τη «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» τηλέφωνα, να έχουν το «καλώς έχειν» από τη «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ», να αξιοποιούν τις ευχέρειες της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ», να βγαίνει παραιτηθείς ιεράρχης και να λέει ότι η «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος του;» Και βγαίνει ο κ. Καλλίνικος και λέει: «Ναι, αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες». Και εσείς δεν το φωνάζετε; Γιατί; Είναι εθνικός αφοριστής και εθνικός υβριστής ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορείτε να τον φωνάξετε και να του πείτε: «Τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ»; Στο κλίμα της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» δεν ανήκουν όλα αυτά τα «άνθη του κακού», που μολύνουν σήμερα το δημόσιο βίο της χώρας;
  (Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ)
  Η υπεύθυνη Κυβέρνηση είναι κάπου αλλού; Κυβερνώμαστε έτσι; Με τον «αυτόματο πιλότο»; Φωνάξτε τους.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ολοκληρώστε, παρακαλώ.
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάτι ακόμα, κυρία Υπουργέ.
  Ευτυχώς υπάρχουν ιεράρχες που μπορούν να λειτουργούν ως πρότυπο. Δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι αυτοί που εκτρέφουν, καλύπτουν, συγκαλύπτουν και διευκολύνουν αυτά τα κυκλώματα, περιφέρονται ως υβριστές του πολιτικού συστήματος, του δημοσίου βίου και ανεπιθύμητων πολιτικών προσώπων; Δεν υπάρχει ένας θεσμικός παράγοντας σ’ αυτήν τη χώρα, που να βάλει μία θεσμική τάξη και να καλέσει σε εξηγήσεις τουλάχιστον; Ένας θεσμικός παράγοντας δεν υπάρχει;
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Ευχαριστούμε πολύ.
  Το λόγο έχει η κυρία Υπουργός.
  ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Κωνσταντόπουλε, το να φωνάξει ο Υπουργός Παιδείας ένα μητροπολίτη και να τον ρωτήσει, είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Το θεσμικό έχει σημασία και αυτό που καλύπτεται από τη νομιμότητα.
  Θέλω να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα έχουν διενεργηθεί έλεγχοι στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνος, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Άγιο Νικόλαο Σεληνίων, στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου του Ασπροπύργου, στους Αγίους Αποστόλους και στην Αγία Παρασκευή Ελευσίνος και Μάνδρας, στη Μητρόπολη Κορίνθου, στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου Δερβένη και στην Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδώρου Κυθήρων. Δεν έχουν σταματήσει οι έλεγχοι εκεί που πράγματι υπάρχουν υποψίες και θα δείτε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα γίνουν.
  Δεύτερον, θέλω να σας πω ότι, όταν καταλήξει η ΕΔΕ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, θα έχουμε απαντήσεις γι’ αυτά τα ζητήματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν ερωτηματικά, με πιθανή εμπλοκή προσώπων με κρατικές υπηρεσίες ή συγκεκριμένες δραστηριότητες.
  Ορισμένα από τα θέματα που θίξατε, είναι ηθικής τάξεως, κύριε Κωνσταντόπουλε. Πράγματι, αν κάποιος είναι υβριστής του πολιτικού συστήματος, είναι πάρα πολύ ενοχλητικό. Αλλά ζούμε σε δημοκρατία. Και όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν είναι δυνατόν να κλείσουμε το στόμα κανενός. Γι’ αυτό ακριβώς και τόνισα ότι, κατά τη γνώμη μας, αυτοί κρίνονται.
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είπα αυτό.
  ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ (Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Κωνσταντόπουλε, όποιος μάλιστα αναμειγνύεται με την πολιτική, κρίνεται αναλόγως. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα μονομερές σ’ αυτήν την υπόθεση. Ο καθένας μπορεί να πάρει τις απαντήσεις του.
  Θέλω να σας βεβαιώσω, όμως, ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απλώς διακριτούς ρόλους με την Εκκλησία. Έχει ξεκαθαρίσει, μέσα στην υπάρχουσα κατάσταση, από την πρώτη στιγμή τις σχέσεις του.
  Τώρα, για τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Κύριε Κωνσταντόπουλε, οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου περιλαμβάνουν και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Εγώ δεν προτίθεμαι να τοποθετήσω πρόσωπο ιδιότυπο, με ειδικές εκκλησιαστικές σχέσεις, στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Δεύτερον, ο Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων θα τοποθετηθεί τώρα με τους γενικούς διευθυντές, διότι ήδη είχε αποχωρήσει και εν όψει της τοποθέτησης γενικών διευθυντών δεν ήταν δυνατό να κάνω ειδική διαδικασία ή να ορίσω κάποιον αυθαιρέτως. Άρα, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ως προς τη διοίκηση του Υπουργείου.

 6. Ο/Η Βαξ βαξ λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_470.html

  Ηλεκτρονικές γαλέρες (Ηχητικό)

  Αναμφισβήτητα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή συντροφική εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 11 το βράδυ από αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο της ERTopen και έχει τίτλο «Με χωρίς πατρίδα».
  Σ’ αυτή με παραστατικό και τεκμηριωμένο λόγο οι δημοσιογράφοι Μαρία Κωνσταντοπούλου και Δημοσθένης Χριστόπουλος, περιέγραψαν ανάγλυφα τις εντυπώσεις που αποκόμισαν μετά την συνάντησή τους με εκπροσώπους του ομίλου του Κ. Βαξεβάνη όταν εκδήλωσαν την επιθυμία τους να εργαστούν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Docounento.

  Οι δυο άνεργοι αυτοί δημοσιογράφοι εκφράζουν βιωματικές καταστάσεις και πιθανόν θα τους αδικούσαμε αν προσπαθούσαμε τηλεγραφικά να μεταφέρουμε τα λεγόμενα τους.

  Στην τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε στην ίδια εκπομπή ο Παύλος Κιρκασίδης, πρώην εργαζόμενος του The Press Project, αναφέρθηκε στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν και σ’ αυτό το «αριστερό», «ειδησεογραφικό μαγαζί», του Κώστα Εφήμερου, που ένας άσχετος με αυτό

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_869.html
  Εργασιακός μεσαίωνας στα ΜΜΕ.

  ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΠΑΠ(Π)ΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ»

  Ξεκίνησα να εργάζομαι στο The Press Project τις πρώτες εργάσιμες ημέρες του Νοεμβρίου του 2015. Η οικονομική πρόταση που μου έγινε από τον Κώστα Εφήμερο (κατά κόσμον «Παπαδόπουλο»), και με την οποία συμφώνησα ήταν «500 ευρώ τον πρώτο μήνα, να δούμε πώς θα πάμε και μετά όπως και οι υπόλοιποι… μισθός κανονικά, όλα τα νόμιμα κλπ». (sic).

  Περιμένοντας τον επόμενο μήνα να δω πώς είναι το «όπως όλοι οι υπόλοιποι» συνειδητοποίησα πως ήταν ακριβέστατο, υπό την έννοια πως όλοι οι υπόλοιποι ήταν χρόνια ανασφάλιστοι και με κάτι φιλοδωρήματα αντί μισθών, και τώρα έπρεπε και εγώ, «όπως και όλοι οι υπόλοιποι» να περάσω τα Χριστούγεννα με ό,τι ψίχουλα θα έδινε ο μεγαλόψυχος μαγαζάτωρ. Και πραγματικά, έτσι περάσαμε όλοι, δηλαδή με κάτι φραγκοδίφραγκα.

  Αιτιολογία τότε γι’ αυτή την κατάσταση το ότι «δεν είχαν γίνει οι εκκαθαρίσεις των δωρεών», (από τους «1101») το ότι «οι τράπεζες καθυστερούσαν» κλπ, κλπ, δικαιολογίες που κάθε τόσο επαναλαμβάνονταν με διαφορετική κάθε φορά εκδοχή.

  Την ίδια στιγμή, και πάντα στον Δεκέμβρη, η ιστοσελίδα δημοσίευσε «ισολογισμό» (υποτιθέμενη οικονομική λογοδοσία προς τους δωρητές) στην οποία εμφανίζονται δαπάνες μερικών (διόλου λίγων) χιλιάδων ευρώ «για ασφαλιστικές εισφορές»!!! Για ασφαλιστικές εισφορές δηλαδή εργαζομένων που δεν είχαν καν προσληφθεί. (ούτε και ποτέ μέχρι σήμερα προσελήφθησαν). Το πού πήγαν αυτά τα (διόλου λίγα) χιλιάρικα, κατά το γνωστό τραγούδι, κανείς ποτέ δεν τόμαθε και δεν το ξέρει ακόμα. Ειρήσθω εν παρόδω, πρέπει εκείνη να ήταν και η τελευταία φορά που δημοσιεύτηκε «ισολογισμός». (όχι ότι θα είχε και καμιά αξία δηλαδή αλλά τέλος πάντων…)

  Αρχές του νέου έτους, σε συνάντηση που έγινε υπό τον μιντιάρχη Εφήμερο (κατά κόσμον «Παπαδόπουλο») ενημερωθήκαμε, από τον ίδιο πάντα, πως οι προσλήψεις μας θα γίνουν σταδιακά αλλά όλες θα είναι αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2016 με την αντίστοιχη ασφάλιση και καθαρό μισθό 720-740 ευρώ. Ο δε λόγος για τον οποίο «δεν μπορούν να γίνουν ακόμη», («αλλά πάντως θα γίνουν») είναι πως πολύ μεγάλα χρέη του ίδιου προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία δεν του επιτρέπουν να έχει τις απαιτούμενες αντίστοιχες ενημερότητες, μια σκόπελο την οποία θα ξεπερνούσε άμεσα όπως ο ίδιος πάντα είπε, παίρνοντας δανεικά περίπου 2.000 από γυναίκα πρώην υπουργό την οποία και μας κατονόμασε εμφανίζοντάς την ως φιλικό του πρόσωπο, ωστόσο δεν την αναφέρω για ευνοήτους λόγους (εξαιρετικά πιθανόν η ίδια η δόλια να μη γνώριζε τίποτε για το… δάνειο που υποτίθεται πως θα χορηγούσε στον συγκεκριμένο). (…)……………………..
  …………………

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/199084/sok-sti-larisa-listeia-ierea-me-roz-paraskinio

  19.12.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Σοκ στη Λάρισα: Ληστεία ιερέα με …ροζ παρασκήνιο

  Σοκ στη Λάρισα: Ληστεία ιερέα με …ροζ παρασκήνιο – Media

  Απρόσμενη τροπή πήρε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η εκδίκαση της υπόθεσης ληστείας ενός Λαρισαίου ιερέα με κατηγορούμενους δυο νεαρούς Βολιώτες όπως αναφέρει το kosmoslarissa.

  Ο ένας, 24 ετών, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι διατηρούσε σχέση επί πληρωμή με τον ιερωμένο και πως για τις υπηρεσίες του έπαιρνε διάφορα δώρα όπως κινητά τηλέφωνα ή ακόμα και Play Station.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 24χρονος μαζί με έναν φίλο του, μπήκαν στο σπίτι του ιερέα από μπαλκονόπορτα και τον απείλησαν με κουζινομάχαιρο και σουγιά ότι θα του κάνουν κακό αν δεν τους δώσει χρήματα. Τελικά του πήραν 400 ευρώ.

  Περιγράφοντας όσα έζησε με τον ιερέα, μίλησε για συναντήσεις και ερωτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία στο Βόλο, όπου ο παππάς πήγαινε χωρίς τα ράσα καθώς εκεί δεν το αναγνώριζαν.

  Το δικαστήριο καταδίκασε τον 24χρονο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή και του έδωσε το δικαίωμα έφεσης.

  Ο έτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς ο καταδικασθείς πήρε πάνω του την ευθύνη της ληστείας και δεν το ανέμειξε.

  Πηγή: Kosmoslarissa

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δημόσιες σχέσεις, επιδεικτική φιλανθρωπία, μπόλικη υποκρισία, διπροσωπία, αυταρέσκεια και πολλά ερωτηματικά

  Ιερώνυμος (2.11.2016): «Ο τόπος μας μας περνάει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστινιασμό»
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500122767

  29 Δεκ. 2016

  Επίσκεψη στο «Δημήτρειο» μαζί με Ιερώνυμο
  Τσίπρας για προσφυγικό: Αποδείξαμε ότι έχουμε πλεόνασμα ηθικής και αξιών

  Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή τους στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Μοσχάτο.

  Στο Κέντρο, παιδιά από τη χώρα μας, αλλά και προσφυγόπουλα, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά.

  Προτού ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί, σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια».

  Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας πανανθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού.

  «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες» είπε.

  Ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την πρωτοβουλία για το «Δημήτρειο» ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι’ αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».

  Στο τέλος του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα ο οποίος βρίσκεται σε στάση τερματισμού, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει και να επισημαίνει τον συμβολισμό.

  Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους προσφέρουν διακονία, τόσο στο Δημήτρειο, όσο και γενικότερα. Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες, το ότι τρώνε και παίζουν μαζί, έκανε λόγο για μάθημα που «θέλουμε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς».

  Παρότρυνε τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, σε όποιον τόπο και αν πάνε, να θυμούνται την Ελλάδα και να θυμούνται ότι πρέπει πάντοτε να κάνουν το καλό στους ανθρώπους, είτε είναι μαύροι, είτε κίτρινοι, είτε λευκοί, είτε έχουν τη μια θρησκεία είτε την άλλη, να αγαπούν τους ανθρώπους όπως αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας.

 9. Ο/Η του κώλου λέει:

 10. Ο/Η K.m λέει:


  Ὑπέφωσκεν ἤδη ἡ πρωία τῆς πρωτοχρονιᾶς, καὶ ὁ Ἄγγελος διὰ νὰ παρηγορηθῇ, εἰσῆλθεν εἰς μίαν ἐκκλησίαν. Ἀμέσως πλησίον τῆς θύρας εἶδεν ἀνθρώπους νὰ μετροῦν νομίσματα, μόνον πὼς δὲν εἶχον παιγνιόχαρτα εἰς τὰς χεῖρας· καὶ εἰς τὸ βάθος, ἀντίκρυσεν ἕνα ἄνθρωπον χρυσοστόλιστον καὶ μιτροφοροῦντα ὡς Μῆδον σατράπην τῆς ἐποχῆς τοῦ Δαρείου, ποιοῦντα διαφόρους ἀκκισμοὺς καὶ ἐπιτηδευμένας κινήσεις. Δεξιὰ καὶ ἀριστερὰ ἄλλοι μερικοὶ ἔψαλλον μὲ πεπλασμένας φωνάς: Τὸν Δεσπότην καὶ ἀρχιερέα! Ὁ Ἄγγελος δὲν εὗρε παρηγορίαν. …. ἐτάνυσε τὰς πτέρυγας, καὶ ἐπανῆλθεν εἰς τὰς οὐρανίας ἁψῖδας».

 11. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  «Είμαστε υπό εξόντωση». Κινδυνολογεί ο Λιάπης.
  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_778.html?m=1

  «Είμαστε υπό εξόντωση»! Για την ακρίβεια: «Υφιστάμεθα τέτοια πίεση, δεχόμαστε τέτοιο πόλεμο, που αισθανόμαστε ότι είμαστε υπό εξόντωση»!

  Ποιοι οι πιεζόμενοι και πολεμώμενοι; Οι χριστιανοί, όπως μας λέει ο ποιμενάρχης τους. Και τότε πού, σε ποια παλαιοκομμουνιστική ή αγριοϊσλαμιστική χώρα;

  Σε χώρα όπου τίμιες ζώνες έβγαιναν περιοδεία κι έμπαιναν σε σπίτια ασθενούντων σοσιαλιστών πρωθυπουργών- όπου (όλο και συχνότερα πια) παρουσιάζουν αρμ! σε λείψανα αγίων και ιερές κανδήλες, όπου άλλες πομπές, αγήματα και μπάντες υποδέχονται ακόμα και αντίγραφα ιερών εικόνων- όπου βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων συναγωνίζονται σε μετάνοιες και σταυροκοπήματα, ποιος θα κρατήσει την εικόνα στη λιτανεία και ποιος θα πει το Πάτερ ημών στη λειτουργία (αναζητήστε απροπό στο ίντερνετ τον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο, που έχει κόκκινη γραμμή την υποδομή του αγίου φωτός με τιμές αρχηγού κράτους, να διαβάζει το Πάτερ ημών και μετρήστε λάθη!)· σε χώρα όπου η δημόσια τηλεόραση θεοκρατείται, μεταδίδοντας οιονεί θεολογικές πραγματείες σε θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρεις, χωρίς να μένουν πίσω και τα ιδιωτικά κανάλια, απαξάπαντα, όταν εκστασιάζονται, καληώρα, μπροστά στο «θαύμα» του αγίου φωτός, την «ιερότερη στιγμή της χριστιανοσύνης» κτλ.

  Σ’ αυτήν λοιπόν την χώρα ο αρχιεπίσκοπος, που παύει μέχρι και υπουργούς, ενώ μητροπολίτες του πιάνουν στασίδι έως και σε λαϊφστάιλ εκπομπές, πυκνώνοντας τη χορεία Αδώνηδων και Σίας, σ’ αυτήν λέω τη χώρα ο αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως αισθάνεται υπό εξόντωση.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://yannisharis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_29.html

   Η εξόντωση των χριστιανών σε μια κομμουνιστική χώρα
   (Εφημερίδα των συντακτών 28 Απρ. 2016)


   «Δεν είναι εδώ ο τόπος τους» (αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος)

   «Είμαστε υπό εξόντωση»! Για την ακρίβεια: «Υφιστάμεθα τέτοια πίεση, δεχόμαστε τέτοιο πόλεμο, που αισθανόμαστε ότι είμαστε υπό εξόντωση»!

   Ποιοι οι πιεζόμενοι και πολεμώμενοι; Οι χριστιανοί, όπως μας λέει ο ποιμενάρχης τους. Και τότε πού, σε ποια παλαιοκομμουνιστική ή αγριοϊσλαμιστική χώρα;

   Σε χώρα όπου τίμιες ζώνες έβγαιναν περιοδεία κι έμπαιναν σε σπίτια ασθενούντων σοσιαλιστών πρωθυπουργών· όπου (όλο και συχνότερα πια) παρουσιάζουν αρμ! σε λείψανα αγίων και ιερές κανδήλες, όπου άλλες πομπές, αγήματα και μπάντες υποδέχονται ακόμα και αντίγραφα ιερών εικόνων· όπου βουλευτές όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων συναγωνίζονται σε μετάνοιες και σταυροκοπήματα, ποιος θα κρατήσει την εικόνα στη λιτανεία και ποιος θα πει το Πάτερ ημών στη λειτουργία (αναζητήστε απροπό στο ίντερνετ τον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο, που έχει κόκκινη γραμμή την υποδοχή του αγίου φωτός με τιμές αρχηγού κράτους, να διαβάζει το Πάτερ ημών και μετρήστε λάθη!)· σε χώρα όπου η δημόσια τηλεόραση θεοκρατείται, μεταδίδοντας οιονεί θεολογικές πραγματείες σε θρησκευτικές γιορτές και πανηγύρεις, χωρίς να μένουν πίσω και τα ιδιωτικά κανάλια, απαξάπαντα, όταν εκστασιάζονται, καληώρα, μπροστά στο «θαύμα» του αγίου φωτός, την «ιερότερη στιγμή της χριστιανοσύνης» κτλ.

   Σ’ αυτήν λοιπόν τη χώρα ο αρχιεπίσκοπος, που παύει μέχρι και υπουργούς, ενώ μητροπολίτες του πιάνουν στασίδι έως και σε λαϊφστάιλ εκπομπές, πυκνώνοντας τη χορεία Αδώνηδων και Σίας, σ’ αυτήν λέω τη χώρα ο αρχιεπίσκοπος δηλώνει πως αισθάνεται υπό εξόντωση.

   Ο αρχιεπίσκοπος που σίγουρα διέλυσε το τοξικό νέφος το οποίο έπνιγε τον δημόσιο βίο επί Χριστοδούλου, αλλά σύντομα άρχισε να μας ξαφνιάζει. Σε άλλο αναντίρρητα επίπεδο, με άλλο οπωσδήποτε ύφος (μπορεί όμως και γι’ αυτό ακριβώς πιο αποτελεσματικά –για εκείνον και την Εκκλησία), άρχισε να παρεμβαίνει στα της Πολιτείας και να προβάλλει απόψεις που ελάχιστα διαφέρουν πια από του προκατόχου του αλλά και, σήμερα ιδίως, από τα πιο ακραία ιδεολογικά ρεύματα.

   Πριν καν συμπληρωθεί χρόνος από την ανάρρησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, αυτός που είχε εναντιωθεί στο δημοψήφισμα του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες ζητούσε δημοψήφισμα για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους (Καθημερινή 28.12.08), αντιμετωπίζοντας δηλαδή, όπως έγραφα τότε, τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα με όρους πλειοψηφίας και μειοψηφίας: ήταν το λιγότερο, και από πολλές απόψεις ίσως εύλογο και κατανοητό.

   Όμως τελευταία, σε διάφορες συνεντεύξεις (π.χ. Σκάι, 10.2.16· ΕΡΤ 1, 21.3.16· και τώρα Πρώτο Θέμα, 10.4.17), τον παρακολουθούμε να αναδιπλώνεται στο θέμα της ανέγερσης τζαμιών, να αρνείται δηλαδή ουσιαστικά τις θρησκευτικές ελευθερίες και να εκφράζει, άλλοτε έμμεσα, άλλοτε αμεσότερα, ισλαμοφοβικές και γενικότερα ξενοφοβικές θέσεις.

   Με τους πρόσφυγες «θα χάσουμε […] τη γειτονιά μας την ελληνική, […] αυτό που λέγαμε, είμαστε μια χώρα καθαρή…» έλεγε στην ΕΡΤ 1, προβάλλοντας συν τοις άλλοις μιαν απλώς ανιστόρητη άποψη περί καθαρότητας χωρών, εθνών κτλ., ενώ στο Πρώτο Θέμα τώρα (ασχολίαστο αυτό), που το διαβάζει μάλιστα κάθε Κυριακή (επίσης ασχολίαστο), δηλώνει πως πρέπει «να μάθουν οι άνθρωποι αυτοί ότι έχουμε αγάπη, είμαστε φιλόξενοι, αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος τους, ο προορισμός τους είναι να πάνε στην πατρίδα τους»!

   Δύσκολο να σχολιάσει κανείς εδώ, όταν έχουμε σχεδόν ξεχάσει (και επισήμως πάντως αναστείλει) το δικαίωμα του καθενός στην αναζήτηση καλύτερης ζωής, δηλαδή την οικονομική μετανάστευση, δικαίωμα που το διεκδικήσαμε μ’ ολόκληρα χωριά μας από τις αρχές του περασμένου αιώνα, και το διεκδικούμε και τώρα ακόμα, με τους καινούριους μετανάστες μας, το έχουμε λοιπόν ξεχάσει το δικαίωμα αυτό, και το πολύ που χωράει στο μυαλό και στην πολιτική μας είναι οι πρόσφυγες πολέμου, κι αυτό όχι σαν δικαίωμα δικό τους και ρητή υποχρέωση δική μας, αλλά σαν οίκτος και ψευτοελεημοσύνη: «έχουμε αγάπη, είμαστε φιλόξενοι».

   Σε τι διαφοροποιείται ο αρχιεπίσκοπος, επανέρχομαι, από τον τρέχοντα ρατσιστικό λόγο; Σε τι διαφοροποιείται από συγκεκριμένους ιεράρχες που κηρύσσουν το μίσος κατά των πάσης φύσεως «άλλων»;

   Σε σχετικές ερωτήσεις ο αρχιεπίσκοπος απάντησε πως έχουν και κόσμο αυτοί τον οποίο εκφράζουν, «και αν δεν τον εξέφραζαν αυτό τον κόσμο […] θα ήταν έλλειμμα στην Εκκλησία» έλεγε στον Σκάι, κάτι που ακούγεται αμοραλιστικό, όπως σημείωνα τότε.

   Επανήλθε τώρα ο μακαριότατος, σε ερώτηση ειδικά για τον Θεσσαλονίκης και τον Πειραιώς: «Οποιοδήποτε πρόσωπο έχει ηγετική θέση έχει και απόψεις. Γιατί εμείς δεν πρέπει να έχουμε απόψεις; Γιατί π.χ. ο Πειραιώς να μην έχει άποψη, την προσωπική του, και να μην τη λέει; Νομίζετε ότι δεν έχει πλήρωμα που τον ακολουθεί και του λέει “καλά τα λες”;»

   Λίγο το βρίσκω τώρα το επίθετο «αμοραλιστικός». Και μάλλον προσβλητική την τάχα αφέλεια της επισήμανσης πως κάποιοι ακολουθούνε κάποιους και τους λένε πως καλά τα λένε! Ούτε λόγος. Και τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής και τον κάθε δικτάτορα ή μεγαλοαπατεώνα κάποιοι πάντα τους ακολουθούνε και τους λένε πως καλά τα λένε.

   Όπως και τον Εξαποδώ, μακαριότατε, πειράζομαι να πω, μήπως και δούμε τα όρια μιας τέτοιας σκανδαλωδώς παράλογης, άλογης λογικής.

   http://www.lifo.gr/now/greece/142927

   Guardian:«Το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης: Οι καταυλισμοί προσφύγων στη Χίο»

   Οι περιπτώσεις αυτοτραυματισμού, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι απόπειρες αυτοκτονίας έχουν αυξηθεί δραματικά – Φόβοι για ριζοσπαστικοποίηση
   28.4.2017

   Η σουηδική οργάνωση Be Aware and Share δημιούργησε στη Χίο, το πρώτο σχολείο για προσφυγόπουλα, τα οποία δεν έγινε δυνατό να ενσωματωθούν στα τοπικά σχολικά συγκροτήματα. Το σχολείο λειτουργεί σε μια παλιά ταβέρνα και εκεί φοιτούν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 200 παιδιά προσφύγων, ανάμεσά τους και μερικά ασυνόδευτα από τη Συρία. το Αφγανιστάν και το Ιράκ, και παρακολουθούν μαθήματα από διεθνείς δασκάλους, που έφτασαν εκεί μέσω μιας έκκλησης στα social media. «Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πραγματικής μεταμόρφωσης. Είναι καταπληκτικό να βλέπεις τα παιδιά να είναι παιδιά σε ένα περιβάλλον όπως τους αρμόζει, ένα περιβάλλον που τους δίνει αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια», λέει ο Νικ Μιλέτ, Βρετανός εθελοντής.

 12. Ο/Η Kάσυ Διάρη-κοινδοινέβουμαι λέει:

  https://www.presspublica.gr/leros-fasistiki-symmoria-michanakia-chtypa-gia-triti-nychta-metanastes/

  Λέρος: Φασιστική συμμορία με μηχανάκια χτυπά για τρίτη νύχτα μετανάστες
  Από Pressroom – Μάιος 5, 2017

  Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5.5.2017) στη Λέρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μετανάστες / πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες. «Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες!», αναφέρει σε καταγγελία του το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου.

  Στο πρόσφατο παρελθόν, χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί του νησιού είχαν κάνει διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων, ζητώντας να φύγουν από το νησί.

  Όπως αναφέρει το lerosnews.gr:

  Οι άγνωστοι, για αδιευκρίνιστους λόγους, χτύπησαν τους μετανάστες με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα την διακομιδή των τραυματιών στο Νοσοκομείο του νησιού.

  Σημειώνεται ότι η σημαντική αυτή υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, ενώ επίκειται η ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι πρόκειται να διωχθούν από την οικεία Εισαγγελική Αρχή με πολύ σοβαρές κατηγορίες.

  Για το θέμα, το ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  «Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες! Φοβούνται μην γίνουν αντιληπτοί από την κοινωνία της Λέρου και προτιμούν να χτυπούνε με ρόπαλα και να μαχαιρώνουν με καλυμμένο το πρόσωπο.

  Συνολικά 20 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις στο σώμα. Μεταξύ των οποίων είναι μια έγκυος γυναίκα και υπάρχουν φόβοι για την πορεία της κύησης.

  Ως Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου προχωράμε σε μήνυση κατ’ αγνώστου και καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να απομονώσει τέτοιες πρακτικές.

  ΖΗΤΑΜΕ από τις τοπικές εκπροσωπήσεις των πολιτικών κομμάτων και τα πολιτικά πρόσωπα να πάρουν θέση και να δράσουν στην κατεύθυνση προστασίας και των προσφύγων και της κοινωνίας της Λέρου, συνολικά.

  ΖΗΤΑΜΕ από τις εκπαιδευτικές συλλογικότητες, τα επαγγελματικά σωματεία και τους πολιτιστικούς φορείς να μπουν μπροστά στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και της δημοκρατίας.

 13. Ο/Η Περαστικός λέει:

  http://kourdistoportocali.com/read-this/h-dimosios-ypallilos-pou-espase-ta-tabou-tis-ypokrisias-ke-ta-ikonismata/

  ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΝΙΟ

  H δημόσιος υπάλληλος που έσπασε τα ταμπού της υποκρισίας και τα εικονίσματα!
  Aξίζει να την πληρώνουμε αντί να την λιθοβολούμε

  30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 09:08

  Πρόκειται για μια μια πραγματική ηρωίδα. Ισως ο μόνος Ελληνας δημόσιος υπάλληλος που αξίζει να τον πληρώνουμε αντί να την λιθοβολούμε για χάρη φτηνιάρικης αντιπολίτευσης σε μια έτσι κι αλλιώς προβληματική κυβέρνηση κι ακόμη πιο προβληματική αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για την ηρωική Διευθύνουσα σύμβουλο ενός πεπετζίδικου οργανισμού που υπάγεται στο εξίσου πεπετζίδικο υπ. Παιδείας.

  Αυτό το κορίτσι λοιπόν, η Ελένη Γιαννακοπούλου, είχε το κουράγιο να πετάξει από κάποιο γραφείο εικονίσματα της Παναγίας, σταυρουδάκια κι άλλα μπιχλιμπίδια από βιοτεχνίες στο Αιγάλεω που πουλάνε με το κιλό σε αφελείς πιστούς οι μικροπωλητές και άλλοι έμποροι του οίκου του Θεού.

  Την ίδια στιγμή που οι αφελείς και οι υποκριτές θρησκόληπτοι προσκυνάνε σταυρουδάκια και εικονίσματα (ούτε Ισλάμ να ήταν η Κολομβία της Ευρώπης) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πετάει έξω τα ορφανά από το Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, συναντά τον Σάκη Ρουβά κι ένα σκασμό εγχώρια ψώνια και δήθεν φιλεύσπλαχνους συμπολίτες μας σε ένα απίστευτο κρεσέντο υποκρισίας.

  Παράληλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που πριν αράξει στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας έφτασε στο σημείο να υποκύψει σε όλες τις απαιτήσεις του παπαδαριού και να γίνει κι αυτός ένας ακόμη πρωθυπουργός του χεριού του τρέμοντας την απώλεια των θρησκόληπτων ψηφοφόρων της Κολομβίας της Ευρώπης.

  Η Εκκλησία τώρα με τη σειρά της έχει μετατρέψει την Μονή Πετράκη σε Γραφείο Πολεοδομίας και ΕΝΦΙΑ με δεκάδες μηχανικούς και υπαλλήλους οι οποίοι κάθονται πάνω από χάρτες που απεικονίζουν δήθεν ακίνητα της Εκκλησίας (ας είναι καλά οι Τούρκοι κατακτητές και τα χοτζέτια τους) και στην συνέχεια στέλνουν συνεργεία για να εισπράξουν από τους πολίτες το τίμημα της δήθεν καταπάτησης όπως κάνουν για παράδειγμα στην περιοχή της Βάρης με οικόπεδα και δρόμους που διεκδικεί η Εκκλησία παράτυπα.

  Προφανώς τα διεκδικεί από τους ντόπιους για να τα παραδώσει κοψοχρονιάς σε πλούσιους Ρώσους αλλά και εγχώριους εφοπλιστές αντί πινακίου φακής (τα επινοικιάζει για 100 χρόνια) όπως έκανε με οικόπεδα και ακίνητα φιλέτα στην περιοχη της Βουλιαγμένης.

  Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο που απαιτεί την επέμβαση Εισαγγελέα εδώ και τώρα.

  Κόντρα σ΄αυτούς του Ωκεανούς της υποκρισίας έρχεται μια δημόσιος υπάλληλος, η Ελένη Γιαννακοπούλου και σαν άλλος Ιησους διώχνει τους εμπόρους της πίστης και τους θρησκόληπτους πελάτες τους από τον Ναό του Σολομώντα. Της αξίζουν συγχαρητήρια για την πράξη της σε μια ελληνική κοινωνία στην οποία όλοι σχεδόν οι μεγαλόσχημοι εγχώριοι απατεώνες σκύβουν και φιλούν το χέρι του Ιερώνυμου. Γύρευε τι φιλέτα της Εκκλησίας έχουν αποκτήσει από το νταλαβεριτζίδικο αυτό πάρε δώσε.

  Κόντρα σε όλον αυτό τον ξιπασμό της υποκρισίας έρχεται η Ελένη Γιαννακοπούλου και δίνει μια κλωτσιά στα χαιμαλιά της αρρωστημένης ελληνικής κοινωνίας που φιλάει σταυρούς ενώ βλέπει Σπαλιάρα και Survivor…

 14. Παράθεμα: Η δημόσιος υπάλληλος που έσπασε ταμπού υποκρισίας και εικονίσματα [Μπράβο της!] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.