Η νεκρανάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

[Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Ελλαδιστάν]

"Το βαρύ πυροβολικό" του Daron Mouradian

«Το βαρύ πυροβολικό» του Daron Mouradian

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Το δείχνουν εδώ και καιρό τα γκάλοπ. Ένας ετερόκλητος κόσμος καταφεύγει στο ιδιωτικό κόμμα της Κωνσταντοπούλου. Ο Λαφαζάνης με πολλές δεκάδες συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά και γενικά αριστερά στελέχη γύρω του, δεν πιάνει ούτε 1% και θα βρεθεί στο δίλημμα ή να βρεθεί υποτελής της σιδηράς κυρίας, που το κόμμα της είναι απολύτως απόν από κάθε κοινωνική και εργατική συλλογικότητα ή να βουλιάξει αύτανδρος στις εκλογές, αφού πολλοί που τώρα τον ακολουθούν, θα τρέξουν φοβάμαι να στρατευθούν κάτω από τα γαλανόλευκα φλάμπουρα της Ελληνίδας Γκρίλο. Η Νάντια πάντως, με τη διορατική σε τραπεζικά ζητήματα μαμά, το έκανε πρώτη από νωρίς. Όποιος βρει μισό αριστερό χαρακτηριστικό στο χωρίς οργανώσεις και μέλη απολίτικο κόμμα με τον ιστιοπλοϊκό τίτλο, ας μας το πει. Θα βρει όμως αγοραίο αντιγερμανισμό, που θα τον ζήλευε και ο παλιός αρχιπραματευτής του Γλέζος. Η φιγούρα του Ρωμιού θηλυκού και «αριστερού» Φάρατζ σπέρνει μίσος και με λόγια και με την εικόνα του προσώπου, χωρίς όμως τη γνώριμη σκιά της Ραχήλ δίπλα της, που πρόσφατα «λειτουργήθηκε» ευλαβικά, στην πρώτη γραμμή των πιστών, στην πανήγυριν του αγίου Ανδρέα Πατρών. Ένα καυγαδάκι διέλυσε μια μεγάλη (πολιτική) φιλία που συναρμολογήθηκε από πολύ περισσότερα πέρα από την κοινή συμπάθεια για τη Χ.Α. Η Ραχήλ, που προς στιγμήν φλέρταρε με τον Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, εκτόξευσε μικρότητες κατά της πρώην φιλενάδας της, μιλώντας στον «κομιστή»: «κι εγώ αν είχα τη μαμά μέσα στα μίντια θα έπαιρνα διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Εγώ είμαι η Μακρή η κόρη του εργάτη..» (14-12-2016).

Αποτολμώ μια πρόβλεψη. Όλος σχεδόν ο θίασος που διακινεί το μύθο πως η επιστροφή στη δραχμή θα σβήσει με μαγικό τρόπο το χρέος και δεν θα σημάνει την απομόνωση της χώρας και τη στέρησή της από πολύτιμες πρώτες ύλες και από τα αναγκαία, ο οποίος μαζεύτηκε στη βιβλιοπαρουσίαση της Βαλαβάνη, θα παρελάσει με κάποια φόρμουλα που θα σώσει τα αριστερά προσχήματα (Λαϊκό Πατριωτικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο κλπ), στις επόμενες εκλογές κάτω από το λάβαρο της αυταρχικής πολύφερνης θυγατέρας, αφού η ΛΑΕ ψυχορραγεί. Η ηθική τους είναι γνωστή από τη στάση τους απέναντι στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, στις φυλακές της Κούβας, στους Ρώσους oλιγάρχες. Eίναι γλυκιά η βουλευτική έδρα και γεννά σύνδρομα στέρησης σε όσους τη γεύτηκαν και την έχασαν, ενώ τους έχει ανοίξει η όρεξη, αφού η προτιφωρααρισταιρά δεν έγγιξε τα προκλητικά βουλευτικά προνόμια, δεν έδειξε ούτε κλάσμα της παραδειγματικής αφιλοχρηματίας των αριστερών γυναικών δημάρχων Μαδρίτης και Βαρκελώνης. Εκεί θα στριμωχτούν όλοι, μαζί με την αντισημιτική Χ.Δ. και πιθανόν και με τον γνωστό αστέρα των πλατειών αλλά και των εκκλησιαστικών αιθουσών Καζάκη. Ο αντιδυτικισμός και ο λαϊκισμός ξεχειλίζουν, η λέξη μεταρρύθμιση είναι σε αυστηρή απαγόρευση, προτιμάται η «ρήξη», από αυτούς που συγκυβέρνησαν με τον Καμμένο και τον Παπαγγελόπουλο και ψήφισαν για Πρόεδρο τον κ.Παυλόπουλο, στο όνομα της ευρύχωρης αντιμνημονιακότητας. Για την Κωνσταντοπούλου δεν υπάρχει θέμα χωρισμού, ελέγχου του μαύρου της χρήματος και φορολόγησης της Εκκλησίας, κάθαρσης της Αστυνομίας, αποκάλυψης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο και όλου γενικά του Πακτωλού του βρώμικου και αφορολόγητου χρήματος, μείωσης και εξορθολογισμου των στρατιωτικών δαπανών και ελέγχου των τεραστίων ποσών που κινούνται κάτω από τη μάσκα των κονδυλίων του εθνικού απόρρητου. Δεν υπήρξαν δικαστές και δικαστικές διαδικασίες που έπρεπε να έχουν ελεγχθεί όταν τα 2015 καβάλησε το άτι της εξουσίας, για τη Ζωή ο μεγάλος αδικημένος της ελληνικής κοινωνίας ήταν η Χ.Α., που διώχθηκε δικαστικά, που της έκοψαν τη χρηματοδότηση, που δεν έδιναν άδεια στους προφυλακισμένους της να παρακολουθήσουν τα σόου της ίδιας στο Κοινοβούλιο. Για τον Γλέζο του πάνελ της Βαλαβάνη, μακροχρόνια πλυντήριο του επισκοπικού δωσιλογισμού, ισχύει το δικαίωμα να κατηγορεί άδικα, χωρίς να τον επιτιμούν οι σύντροφοί του, τον Φίλη, πως τάχα o δεύτερος αδίκησε την Εκκλησία, όταν είπε τα αυτονόητα για τη στάση της στη Ναζιστική Κατοχή.

Η γυναίκα αυτή και τώρα ακολουθεί την κλασσική συνταγή της στοχοποίησης ενός φαντασιακού εξωτερικού εχθρού (των «Γερμανών»), εφευρίσκει τη νεκρή, παράλογη και άδικη υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων ως φλάμπουρο του πολιτικού κενού που διακινεί. Δηλαδή τι θα πρέπει να πληρώσουν ως χρωστούμενα οι σημερινοί Γερμανοί στη Ρωσία του Πούτιν, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την ΕΣΣΔ του 1940; Χρεώνει η μεγάλη πατριώτισσα τους σημερινούς Γερμανούς δημοκράτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες και μετανάστες της Γερμανίας για να αποζημιώσουν τα δισέγγονα των Ελλήνων του ’40, ακόμη και τους ατιμώρητους Χρυσαυγίτες και με καύσιμη ύλη το συμπλεγματικό αντιδυτικό μίσος αφυπνίζει τα ταπεινότερα αισθήματα των πολιτικά καθυστερημένων πελατών του παλιού πολιτικού συστήματος, που αναζητούν μανιωδώς έναν σκληρό αρχηγό-αφέντη (αφέντρα) και έναν εξωτερικό εχθρό. Θα πληρώσουν οι Γερμανοί πολίτες για να καταβάλει το Κράτος οικονομική ενίσχυση στη Χ.Α. σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κωνσταντοπούλου και του Γλέζου; «Συντριπτικό ναι της Βουλής σε αναστολή χρηματοδότησης Χρυσής Αυγής, Όχι» από τον Μ. Γλέζο – Απούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Σύζυγος Κωνσταντοπούλου. Υψηλό οικογενειακό ήθος και πολιτισμός.

Σύζυγος Κωνσταντοπούλου. Υψηλό οικογενειακό ήθος και πολιτισμός.

Θα μπορούσε, ας πούμε, η κα Κωνσταντοπούλου, που ασχολήθηκε με την αριστερή πολιτική κάπως αργά, όταν δηλαδή είδε φως και μπήκε, να ασχοληθεί με την υπόθεση του τεράστιου σκανδάλου ναρκωτικών του Noor-1 (που άνοιξε χάρη στη συνδρομή των κακών Αμερικανών), στην οποία η αδέκαστη Δικαιοσύνη, κάτω από περίεργες συμπτώσεις, δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον εγκέφαλο. Θα μπορούσε να ασχοληθεί με τους συμψηφισμούς του διαχρονικού σκανδάλου της Attica Βank, που ξετυλίχτηκαν μπροστά στα μάτια μας, μέρα μεσημέρι και απότομα εξαφανίστηκαν. Μιλάμε για ζεστό χρήμα και στις δυο περιπτώσεις. Αυτά όμως κοστίζουν, με απώλειες φίλων και Μαικήνων και με απόκτηση ισχυρών εχθρών, ενώ οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα αδειανό πουκάμισο που χρόνια το ανέμιζε πολιτικά επικερδώς ο Γλέζος (αυτός τουλάχιστον είχε και κάποιο δικαίωμα να το κάνει) και τώρα πήρε τη σκυτάλη η κυρία που καυγαδίζει με ταλαίπωρους υπαλλήλους βενζινοπωλείων και με άκακους αστυνομικούς της φρουράς της Βουλής.
Αλήθεια ως Πρόεδρος και υψίστη θεματοφύλακας της Βουλής, που απήλαυσε όλες τις φανφάρες των αγημάτων του Καμμένου σε Πεντάγωνα, σε παρελάσεις και σε λιτανείες (πολύ επαναστατικά όλα αυτά), ενδιαφέρθηκε ποτέ για το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση του εισβολέα της Βουλής, υιού του συνομιλητή της Χ.Α. Μπαλτάκου, που μπήκε στο λιμενικό σώμα με περίεργες υπερβάσεις κάποιου διαγωνισμού; Ή μήπως καλύπτουμε τους αντιπάλους μας, για να μας καλύψουν κι αυτοί όταν επιστρέψουν στα πράγματα;

ΥΓ
Όταν η ίδια η ζωή απαντά σε αυτήν που σφετερίζεται το όνομά της, πουλώντας μίσος: «Πρώην στρατιώτης των Ναζί άφησε την περιουσία του στο χωριό που τον αιχμαλώτισε. Ο Χάινριχ Στάινμαγερ ήθελε να δείξει την ευγνωμοσύνη του για την καλοσύνη που του έδειξαν οι κάτοικοι όταν ήταν αιχμάλωτος…» (3.12.2016).

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

36 Responses to Η νεκρανάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

 1. Ο/Η Christos λέει:

  Τον Σοιμπλε δεν θα τον έλεγα φανταστικό εχθρό, καθώς και την πλειοψηφία της Γερμανικής εξουσίας, κατά συνέπεια και μεγάλου μέρους του λαού. Τα λαδώματα δεν ήταν φανταστικά….

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Τα λαδώματα δεν είναι φανταστικά γι’αυτό και θα παραγραφούν μέσα στη σιωπή του αθώου και σοφού λαού. Η δίκη των Ελλήνων πολιτικών της Siemens έχει πέσει ξανά στη γενική λήθη.

   Ο Υπουργός κατά της Διαφθοράς κ. Παπαγγελόπουλος της καραμανλικής ΕΥΠ και των δικαστικών αρχειοθετήσεων, δεν θα προκάνει.

   Ο Γλέζος των ΛΑΕ-Κωνσταντοπούλου

   Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας:
   http://ikivotos.gr/post/3328/manwlhs-glezos-blasfhmei-o-nikos-filhs-otan-mila-gia-thn-ekklhsia-kai-thn-stash-ths-sthn-katoxh
   Μανώλης Γλέζος: Βλασφημεί ο Νίκος Φίλης όταν μιλά για την Εκκλησία και την στάση της στην Κατοχή
   …………….

   __________________
   Ο Γλέζος που ζητάει άμεση Δημοκρατία, αποφεύγει το διάλογο, όπως ο Διάβολος το λιβάνι
   Ένα άρθρο που απαντάει έμμεσα και στον Γλέζο, μόνο που όλοι κάνουν πως δεν το ξέρουν:

   http://www.efsyn.gr/arthro/i-katohi-i-diktatoria-kai-o-arhiepiskopos
   ΙΣΤΟΡΙΚΑ
   Η κατοχή, η δικτατορία και ο αρχιεπίσκοπος

   26.09.2016

   Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς
   Δεν θα ’πρεπε να μας ξαφνιάσει το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να κηρύξει προσωπικό πόλεμο στον υπουργό Παιδείας.

   Ο κ. Ιερώνυμος ακολουθεί πιστά τη γνωστή τακτική των προκατόχων του, σύμφωνα με την οποία, όταν οι κυβερνήσεις έθιγαν τον σκληρό πυρήνα της εκκλησιαστικής εξουσίας σε οικονομικά ή πολιτικά ζητήματα, η Ιεραρχία ξεσηκωνόταν και μετέθετε το ζήτημα στον χώρο της «πίστης» ή της «παράδοσης».

   Μιλά πλέον ο «Θεός» απ’ τη μια μεριά και ο «Σατανάς» από την άλλη.

   Μόνο που έτσι ο δρόμος στρώνεται για τους φονταμενταλιστές, με τους οποίους μέχρι τώρα απέφευγε να ταυτιστεί ο αρχιεπίσκοπος.

   Πρώτος τον Μάιο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ζητούσε να «σαπίσει και να ξεραθεί» το χέρι του κ. Φίλη, ενώ η καθηγήτρια Μαντουβάλου ευχόταν προχτές «να τον τρελάνει ο Θεός», από τη ραδιοσυχνότητα που διαθέτει ακόμα ο άλλος πιστός χριστιανός, ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

   Ο κ. Ιερώνυμος πιάστηκε από μια φράση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος τόλμησε να ξεστομίσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν τιμά την Εκκλησία ο ρόλος επιφανών στελεχών της σε δυο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, την κατοχή και τη δικτατορία.

   Φρονίμως ποιών, ο κ. Ιερώνυμος απέφυγε στην πρώτη του επιστολή κάθε αναφορά στη δικτατορία, εφόσον είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από αυτή την περίοδο.

   Και περιορίστηκε αρχικά σε μια συμβολική αλλά επιδεικτική κίνηση.

   Προσέφερε διά του προέδρου της Βουλής προς τους βουλευτές τον τόμο που είχε εκδοθεί επί Χριστόδουλου, με τον οποίο υποτίθεται ότι αποκαθίσταται η «αντιστασιακή» δράση της Εκκλησίας επί κατοχής (Χαραμαντίδης, 2000).

   Ισως έτσι θέλησε να «τιμωρήσει» και τον κ. Βούτση, ο οποίος είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι οι θέσεις του υπουργού Παιδείας είναι ώριμες κυβερνητικές θέσεις, στις οποίες μάλιστα συγκλίνει μια ευρύτατη πολιτική συναίνεση.

   Αστοχη η χειρονομία του αρχιεπισκόπου. Διότι ο τόμος αυτός παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2000 από τον Χριστόδουλο ως κίνηση αποκατάστασης των δύο μοναδικών αντιστασιακών μητροπολιτών, του Ιωακείμ Κοζάνης και του Αντωνίου Ηλείας, οι οποίοι είχαν καθαιρεθεί από την Εκκλησία ακριβώς για την αντιστασιακή τους δράση!

   Μάλιστα η έκδοση του τόμου χαρακτηρίστηκε «φαρισαϊκή πράξη» από τις τρεις βασικές αντιστασιακές οργανώσεις, οι οποίες κατήγγειλαν ότι «ο κ. Χριστόδουλος θεωρεί και σήμερα αμάρτημα το υψηλό και έμπρακτο παράδειγμα πατριωτισμού και αυταπάρνησης ιερωμένων, όπως οι αείμνηστοι μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος, το οποίο αυτός ο οσφυοκάμπτης της χούντας μεγαλόψυχα συγχωρεί!» («Ριζοσπάστης», 25/11/2000).

   Μικρή λεπτομέρεια που έχει σήμερα κάποια σημασία.

   Ο γνωστός ακροδεξιός εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος δήλωσε τότε ότι δεν πήγε στην εκδήλωση αποκατάστασης των δύο μητροπολιτών διότι «υπήρξαν κομμουνιστές και μάλιστα κακής ποιότητος» και διότι ο Ιωακείμ «υπήρξε ο πρώτος που ζήτησε να καταργηθούν τα Θρησκευτικά» («Ελεύθερη Ωρα», 27/11/2000).

   Δωσιλογισμός και Εκκλησία


   Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός με τον πρωθυπουργό της πρώτης δωσιλογικής κυβέρνησης Γ. Τσολάκογλου

   Χωρίς, λοιπόν, τους δύο ΕΑΜίτες μητροπολίτες, η συνεισφορά της Εκκλησίας στην αντίσταση περιορίζεται στον κατώτερο κλήρο, με πιο εμβληματική την περίπτωση του αρχιμανδρίτη Γερμανού Δημάκου, συμπολεμιστή του Αρη Βελουχιώτη με το ψευδώνυμο παπα-Ανυπόμονος.

   Αντίθετα, για τους μητροπολίτες χρειάστηκε ακόμη και ειδικός αναγκαστικός νόμος για να μην το σκάσουν από τις επαρχίες τους, όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα (Α.Ν. 2754/10/1/1941).

   Υπάρχει βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, ο οποίος αρνήθηκε να μετάσχει στην παράδοση της Αθήνας στους κατακτητές και να ορκίσει την πρώτη δωσιλογική κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου.

   Αλλά αυτός απομακρύνθηκε αμέσως και τοποθετήθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο ο εκλεκτός των Γερμανών Δαμασκηνός.

   Η εκλογή του ενθουσίασε τόσο τους γερμανόφιλους, ώστε τηλεγράφησαν την επιτυχία τους στον ίδιο τον Χίτλερ (Τσιρώνης, 2010, σ. 422).

   Ο Χρύσανθος αποκαταστάθηκε με τα χίλια ζόρια το 1949, λίγο προτού πεθάνει.

   Οσο για τον Δαμασκηνό, αυτός υποτίθεται ότι υπήρξε μέγας αντιστασιακός και προστάτης του εβραϊκού στοιχείου.

   Μόνο που όλα αυτά συνέβησαν από τα τέλη του 1943, όταν άρχισε να αποκαθιστά σχέσεις με την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση και τους Αγγλους, προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση.

   Εως τότε, η ηγεσία της Εκκλησίας «αποδείχτηκε ικανότερος συνεργάτης για τους κατακτητές από όσο οι δύο πρώτες ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις» (Ψαλλίδας, 2016, σ. 17).

   Ειδικά τα κείμενα διαμαρτυρίας του αρχιεπισκόπου προς τον πρωθυπουργό και τις κατοχικές αρχές επιδόθηκαν κατόπιν εορτής και μόνο όταν είχαν ήδη αρχίσει οι εκτοπίσεις των Εβραίων προς τα στρατόπεδα του θανάτου (Μαργαρίτης, 2005, σ. 112-132).

   Ακόμα και μετά την απελευθέρωση, ο Τσόρτσιλ αποκαλούσε «Κουίσλιγκ» τον Δαμασκηνό και ήταν δύσπιστος στην ανάδειξή του σε αντιβασιλέα, διότι υπήρξε «όργανο των Γερμανών», τους οποίους «πρόδωσε» στη συνέχεια (H. Macmillan, «War Diaries», σ. 558 κ.ε., και Σπύρος Μαρκεζίνης, «Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδος, τ. Β΄, εκδ. Πάπυρος, Αθήνα 1994, σ. 52).

   Οσο για τους λοιπούς μητροπολίτες, περισσεύουν οι εκδηλώσεις νομιμοφροσύνης προς τους κατακτητές.

   Ο μητροπολίτης Πατάρων Μελέτιος, ως επίτιμος πρόεδρος μιας «Κεντρικής Επιτροπής Λαού Αλεξανδρουπόλεως», έσπευσε ήδη από τις 10/4/1941 να απευθύνει «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Φύρερ του Γερμανικού Ράιχ, Κύριον Κύριον Αδόλφον Χίτλερ, τας ολοψύχους ευχαριστίας και την εις το διηνεκές αναλλοίωτον ευγνωμοσύνην» του ποιμνίου του «διά την άκραν ευγένειαν και τον ιπποτισμόν τον οποίον επεδείξαντο απέναντί του τα ηρωικά στρατεύματα της κατοχής».

   Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Χίτλερ που υπογράφει ο Πατάρων Μελέτιος

   Εχουν διασωθεί και οι ομιλίες τεσσάρων ιεραρχών της Βόρειας Ελλάδας κατά την περιφορά της προπαγανδιστικής έκθεσης των ναζί «ο σοβιετικός παράδεισος».

   Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Κωνσταντίνος αναπολεί νοσταλγικά την «παλαιά ευτυχία των Ρώσων» επί τσάρου και διατυπώνει την άποψη ότι «ο μπολσεβικισμός δέον να θεωρηθή μία κίνησις παρά κατωτέρω λαώ, ανίκανος να ηλεκτρίση άλλους λαούς προηγμένους εις τον πολιτισμόν», όπως ο ελληνικός («Ο αγών της Ελλάδος», 1943, σ. 11-12).

   Ο Εδέσσης Παντελεήμων θα ταχθεί πιο ανοιχτά υπέρ των ναζί: «Ο Ελλην τάσσεται παρά το πλευρόν των δυνάμεων αίτινες καταπολεμούν το υλιστικόν τούτο σύστημα και ελπίζει ότι ούτω θα επιτύχη να εξασφαλίση εν ελεύθερον και ευτυχές μέλλον εν τω πλαισίω της νέας Ευρώπης».

   Ο Φλωρίνης Βασίλειος θα θεωρήσει τον Χίτλερ όργανο του Θεού κατά του διαβόλου:

   «Καθώς άλλοτε η Θεία Πρόνοια, εν τω προσώπω του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εθριάμβευσε κατά των διωγμών της ειδωλολατρίας, τοιουτοτρόπως σήμερον, εν τω προσώπω του Μεγάλου Ηγέτου του ενδόξου Γερμανικού έθνους, θα θριαμβεύση και κατά του διωγμού τούτου» (στο ίδιο, σ. 8-9).

   Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Ειρηναίος θα προσθέσει:

   «Ευνόητος η χαρά και ανακούφισις ην ησθάνθην όταν ο Μέγας Φύρερ του Γερμανικού Ράιχ εκήρυξε τον κατά των Μπολσεβίκων πόλεμον, προς απαλλαγήν της Αγίας Ορθοδόξου Ρωσίας από των σκληρών και αφορήτων αυτών τυράννων και βασανιστών. […] Ας ευχηθώμεν εις τα γερμανικά όπλα επιτυχίαν […] Οφείλομεν λοιπόν μεθ’ υπομονής και ησυχίας να επιδιδώμεθα εις τα ειρηνικά ημών έργα, παρέχοντες προθύμως την προσωπικήν ημών εργασίαν δι’ έργα οδοποιίας και οχυρωματικά τοιαύτα, αφ’ ου μάλιστα διά των τοιούτων ποικίλως ωφελείται και προάγεται η γλυκεία ημών Πατρίς, της οποίας την ελευθερίαν και διακυβέρνησιν υπό της ελευθέρας θελήσεως του Ελληνικού Λαού, μετά την πολυπόθητον ειρήνην ολοκλήρου της ανθρωπότητος, υπεσχέθησαν οι ευγενείς κατακτηταί μας, διά του γνωστού διαγγέλματος του σοφού και φιλοπάτριδου πρωθυπουργού ημών κ. Λογοθετοπούλου» (σ. 14-15).

   Οι Αγιοι Πατέρες και ο Χίτλερ


   Γερμανοί αξιωματικοί με ηγούμενους στο Αγιο Ορος

   Η πιο γλοιώδης συμπεριφορά προς τους κατακτητές υπήρξε δυστυχώς εκείνη του Αγίου Ορους.

   Οι εκπρόσωποι των είκοσι μονών έστειλαν στις 26/4/1941, μια μέρα προτού μπουν οι κατακτητές στην Αθήνα, επιστολή προς την «Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», ζητώντας «όπως αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον».

   Με την επιστολή οι ηγούμενοι του Αγίου Ορους ζητούσαν να διατηρήσουν τα κτήματα και τα δικαιώματά τους.

   Και κατέληγαν:

   «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους».

   Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαιώνει και ο τόμος που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ο αρχιεπίσκοπος, χωρίς βέβαια να αναφέρει το περιεχόμενό της (σ. 355).

   Η χούντα και η Εκκλησία

   Πιεσμένος προφανώς από τους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες που θεώρησαν ανεπαρκή την πρώτη του επιστολή, ο κ. Ιερώνυμος επανήλθε με νέα, στην οποία κατονομάζει τον κ. Φίλη και επιχειρεί να ανατρέψει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: ότι δηλαδή η διοικούσα Εκκλησία συντάχθηκε πλήρως με τη δικτατορία.

   Και εδώ δεν υπάρχει καμιά εξαίρεση. Ισχύει αυτό που δήλωνε ο αντιστασιακός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Θ. Πυρουνάκης μετά την πτώση της δικτατορίας:

   «Ολοι τους [οι μητροπολίτες] υπηρέτησαν και υπέθαλψαν τη χούντα. Σημειώστε: μηδενός εξαιρουμένου. Ολοι αναγνώρισαν το καθεστώς και όλοι έσπευσαν να το υπηρετήσουν. Και συναγωνίζονταν μάλιστα ποιοι θα είναι περισσότερο εξυπηρετικοί» (συνέντευξη στον Κ. Χαρδαβέλλα, «Τα Νέα», 19/10/1978).

   Ο κ. Ιερώνυμος το γνωρίζει πολύ καλά. Και έτσι απλά διατυπώνει κάποια ερωτήματα, υπονοώντας ότι η χούντα επιβλήθηκε με τη βία στην Εκκλησία.

   Βασικό του επιχείρημα, το ότι υπήρξε συνεχής αναβολή της σύγκλησης της Ιεραρχίας.

   Το τραγικό είναι ότι οι ίδιοι οι δεσποτάδες ζητούσαν αυτή την αναβολή.

   Ο μητροπολίτης Κωνστάντιος Αλεξανδρούπολης έγραφε στον Παπαδόπουλο:

   «Με το θάρρος που μου δίδει η αφοσίωσίς μου προς το πρόσωπόν Σας και η ειλικρινής αγάπη μου προς το έργον της Επαναστάσεως, έρχομαι να θέσω υπ’ όψιν Σας την αγανάκτησιν και τον αναβρασμόν, ο οποίος επικρατεί εις την παράταξιν των Αρχιερέων που προήλθαν μετά την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου […] Φρονώ ότι εν όψει του Δημοψηφίσματος, διά την επιτυχίαν του οποίου όλοι μας εργαζόμεθα, επιβάλλεται η αναστολή των εργασιών της Ιεράς Συνόδου».

   Ολοι οι μητροπολίτες είχαν ένα καλό λόγο για τους χουντικούς:

   ■ Ο Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος δήλωνε: «Η Εθνική Κυβέρνησις έχει επιτελέσει τεράστιον εθνικόν έργον. Το σύνθημα του Προέδρου της Εθνικής Κυβερνήσεως “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” μοναδικόν και ιστορικόν, ήχησεν ως εγερτήριον σάλπισμα».

   ■ Ο Σάμου Παντελεήμων χτυπούσε τις καμπάνες όταν τον επισκεπτόταν ο Παττακός και είχε αναρτήσει τη σημαία της χούντας στη μητρόπολή του.

   ■ Ο Κιλκισίου Χαρίτων δήλωνε ότι «η Επανάστασις εδώ είμεθα ο κ. Νομάρχης, ο κ. Διοικητής, και εγώ».

   ■ Ο Καστοριάς Δωρόθεος χαρακτήριζε την 21η Απριλίου «λαμπροφόρο νύκτα» και καλούσε τους πιστούς να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της χούντας («Φωνή της Καστοριάς», 15.9.1968).

   ■ Ο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Κωνσταντίνος ανακοίνωσε την «περίλαμπρον νίκην» του χουντικού δημοψηφίσματος.

   ■ Ο Λαρίσης Θεολόγος με εγκύκλιό του αποφαινόταν ότι όσοι δεν ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα δεν είναι χριστιανοί (6/1207/20.9.1968).

   ■ Ο Ζακύνθου Απόστολος, καταπατώντας την παράδοση, έδινε στον Παττακό το σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου κατά τη λιτανεία.

   ■ Ο Καβάλας Αλέξανδρος θεωρούσε το χουντικό Σύνταγμα «το καλύτερο, αρτιώτερο, σαφέστερο και πλέον δημοκρατικό και φιλελεύθερο από κάθε προηγούμενο του τόπου μας».

   ■ Ο Ζιχνών (και μετέπειτα Πατρών) Νικόδημος είχε συντάξει παρόμοια εγκύκλιο (576/20.9.1968).

   Ο θλιβερός κατάλογος δεν έχει τέλος. Αν εξαιρέσουμε τον Χρυσόστομο Πειραιώς, οι υπόλοιποι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας δέχτηκαν μετά χαράς να αναλάβουν τον ρόλο εκφωνητή της χουντικής προπαγάνδας.

   Ο πρώτος που τα γνωρίζει από πρώτο χέρι όλα αυτά είναι ο ίδιος ο σημερινός αρχιεπίσκοπος.

   Και είναι πράγματι κρίμα που για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας επιχειρεί να τα συσκοτίσει και έτσι ταυτίζεται με τον Αμβρόσιο, ο οποίος βέβαια επί χούντας ήταν ταγματάρχης της χωροφυλακής.

   Πηγές
   ● Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Χαραμαντίδης (επιμ.), «Μνήμες και μαρτυρίες από το ’40 και την κατοχή. Η προσφορά της Εκκλησίας», Κλάδος Εκδόσεων Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αθήνα 2000.
   ● «Ο αγών της Ελλάδος κατά του μπολσεβικισμού», Νέα Ευρώπη, Θεσσαλονίκη 1943.
   ● Γρηγόρης Ψαλλίδας, «Συνεργασία και ανυπακοή. Η πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην κατοχή (1941-1944), εκδ. Εστία, Αθήνα 2016.
   ● Θεοδόσης Αθ. Τσιρώνης, «Εκκλησία πολιτευομένη. Ο πολιτικός λόγος της Εκκλησίας της Ελλάδος (1913-1941)», εκδ. Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2010.
   ● Γιώργος Ν. Καραγιάννης, «Η Εκκλησία από την κατοχή στον εμφύλιο», εκδ. Προσκήνιο, Αθήνα 2001.
   ● Γιώργος Δ. Καρανικόλας, «Ρασοφόροι. Συμφορά του Εθνους», εκδ. Θουκυδίδης, Αθήνα 1985 [1976].
   ● Γιώργος Μαργαρίτης, «Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες. Στοιχεία για την καταστροφή των μειονοτήτων της Ελλάδας», Βιβλιόραμα, Αθήνα 2005.
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
   Επιστολών το ανάγνωσμα από Ιερώνυμο και Φίλη
   Φάλτσος εξάψαλμος κατά Φίλη από ιεράρχες και Ν.Δ.
   ______________________________

   https://roides.wordpress.com/2010/11/01/1nov10b/
   Οι επίσκοποι στην Κατοχή [4]
   01/11/2010

   Απάντηση στους Μ. Γλέζο-Χριστόδουλο

   ΜΕΡΟΣ 4ο -τελευταίο

   (Μέρη 1ο – 2ο – 3o )
   ………………………..


   …………….

   _______________________

   https://roides.wordpress.com/2016/05/30/30may16/

   Εθνικοθρησκευτική περιοδεία Ζωής-Ραχήλ
   30/05/2016
   [Σε «φωλιά των φανατικών Δεξιών»-Βράβευση από «Χρυσαυγίτη» ιερωμένο]


   …………………….

   • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, λοκατζίς λέει:

    Tαρατατζούμ ταρατατζούμ, τζουμ τζούμ

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  Aυτοί, οι ΑΝΕΛ και οι Χρυσαυγίτες θα σώσουν την Αιλλλάδα

  http://www.iefimerida.gr/news/214077/paralirima-apo-ton-syzygo-tis-zois-alexi-eheis-kati-aa-mehri-ti-sigkapoyri-eikones#ixzz4TZfscNWz
  27|06|2015
  ΣΕ «ΠΥΡΕΤΟ» ΣΤΟ FACEBOOK
  Παραλήρημα από τον σύζυγο της Ζωής: Αλέξη έχεις κάτι α@@@@@α μέχρι τη Σιγκαπούρη


  (……)

  Δεν έμεινε όμως εκεί και συνέχισε γράφοντας 3. Ο/Η του κώλου λέει:

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Να έχουν την ευλογία».
  Είναι η δεύτερη φορά που ο Τσίπρας μιλάει σαν καλόγρια.
  Την πρώτη ήταν πριν κάποιες ημέρες στα Ιεροσόλυμα, απευθυνόμενος στον πατριάρχη των Γαργαλιάνων:

  «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας…».

  Σήμερα πάλι, μέσα σε κλίμα λεβεντομαγκιάς και με χυδαίους ρατσιστικούς υπαινιγμούς για τον Σόιμπλε:
  http://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/article/278077/tsipras-se-soimple-mi-mas-koynas-daxtylo-tirise-protos-tis
  Τσίπρας σε Σόιμπλε: «Μη μας κουνάς το δάχτυλο – Τήρησε πρώτος τις συμφωνίες»
  22 Δεκεμβρίου 2016

  «Εμείς βέβαια ημέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους πούμε Χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου».
  ________________

  Στο μεταξύ:
  https://www.thepressproject.gr/article/104728/Thauma-Dakrusan-oi-forologikoi-elegxoi-sto-Agio-Oros
  Θαύμα: Δάκρυσαν οι φορολογικοί έλεγχοι στο Άγιο Όρος
  Μια διακομματική τροπολογία που περιέχει νέες φορολογικές διευκολύνσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο τον έλεγχο του κράτους στα οικονομικά στοιχεία του Αγίου Όρους εγκρίθηκε την Τετάρτη από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Χωρικό Σχεδιασμό.

  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

  19 Σχόλια

  Προβλέπεται το ακατάσχετο της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες επίσης απαλάσσονται από την υποχρέωση να καταθέτουν στο κράτος τον ετήσιο απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας, όπως επίσης και από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων.

  Την τροπολογία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Π.Σκουρολιάκος), της ΝΔ (Θ. Μπούρας), των ΑΝΕΛ (Γ.Λαζαρίδης), του ΠΑΣΟΚ (Α.Λοβέρδος) και της Ένωσης Κεντρώων (Γ.Σαρίδης).

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτήν

  Οι Ιερές Μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απολογισμό της συνολικής οικονομικής τους δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκαν. Παράλληλα απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής του προϋπολογισμού τους για το επόμενο έτος.
  Το ποσό της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τις Μονές του Αγίου Όρους είναι ακατάσχετο. Η ετήσια χορηγία βασίζεται σε έναν νόμο του 1981 και το 2016 ήταν 1,24 εκατ. Ευρώ.
  Ο Ιερές μονές του Αγίου όρους απαλλάσσονται από «την υποχρέωση της υποβολής δήλωσης στοιχείων και ακινήτων (Ε9) προγενέστερων ετών
  H τροπολογία όπως είναι στο νόμο για τον «Χωρικο σχεδιασμό και βιώσιμη ανάπτυξη» που ψηφίστηκε σήμερα

  _________________________

  http://www.kathimerini.gr/888938/article/epikairothta/politikh/sto-nadir-h-voylh-me-tsoynami-tropologiwn
  22.12.2016
  Στο ναδίρ η Βουλή, με τσουνάμι τροπολογιών
  ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

  Στο χειρότερο σημείο, συγκριτικώς με όσα συνέβησαν τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε χθες η νομοθετική διαδικασία, με ευθύνη της κυβερνώσας πλειοψηφίας: Με «όχημα» το τελευταίο νομοσχέδιο του 2016, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε ένα βομβαρδισμό της εθνικής αντιπροσωπείας με τροπολογίες, στο σύνολό τους εκπρόθεσμες και άσχετες με το συζητούμενο νομοσχέδιο (για το χωροταξικό) και με τις οποίες τακτοποιούνται υποθέσεις, κλείνουν εκκρεμότητες και εξυπηρετούνται συμφέροντα μικρών ή μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων. Την τελευταία διετία, το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο, πλην όμως χθες στο Κοινοβούλιο, κατά γενική ομολογία, ξεπεράστηκαν όλα τα όρια: Κατατέθηκαν 19 υπουργικές τροπολογίες, ορισμένες εκ των οποίων συνιστούσαν αυτόνομα νομοσχέδια με πολλές διατάξεις, και 27 βουλευτικές, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκαν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν αποδεκτές.

  Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης υποστήριξε πως βάσει στατιστικών στοιχείων που διέθετε, η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε αρνητικότερο του σημερινού «ρεκόρ» και υπό την έννοια αυτή χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, που ήδη ήταν πολλές και διαρκείς, ως υποκριτικές και αδικαιολόγητες. Οπως, όμως, στελέχη της αντιπολίτευσης σχολίασαν αμέσως μετά, ακόμη και από τα εν λόγω «στατιστικά» προκύπτει ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2014, επί πρωθυπουργίας Αντ. Σαμαρά, είχαν κατατεθεί 12 υπουργικές τροπολογίες, ενώ αυτήν τη φορά κατατέθηκαν επτά περισσότερες.

  «Εχουμε έναν όγκο τροπολογιών. Διαβάζουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και το συγκρίνουμε με την τροπολογία και βλέπουμε ότι η τροπολογία πολλές φορές υπερβαίνει και σε άρθρα το ίδιο το νομοσχέδιο», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ιω. Κεφαλογιάννης, για να προσθέσει: «Εμείς θεωρούμε αυτήν την πρακτική μια κακή νομοθέτηση. Δυστυχώς, είναι μια συνέχεια της κακής νομοθέτησης που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αντί, μάλιστα, να τα υπερβούμε αυτά, βλέπουμε ότι στην ουσία όχι μόνον το παρατείνει, αλλά πολλές φορές γίνεται και με τρόπο πολύ χειρότερο απ’ αυτόν που είδαμε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια».

  Νωρίτερα, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Ιω. Μανιάτης τόνιζε: «Εδώ γίνεται κάτι ντροπιαστικό. Το νομοσχέδιο έχει 17 άρθρα και έχουν κατατεθεί 19 τροπολογίες. Η Βουλή γίνεται “πλυντήριο” της ανικανότητας της κυβέρνησης. Το προεδρείο πρέπει να προφυλάξει το Κοινοβούλιο, την αξιοπρέπεια του σώματος, από αυτό τον εξευτελισμό». Για «κατάντια» και «τροπολογιομανία» μίλησε ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι) και τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη διαδικασία σε ένδειξη διαμαρτυρίας: «Τα νομοσχέδια έχουν γίνει οι ξενιστές των τροπολογιών, για να συντηρήσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πελατειακό κράτος και να νομιμοποιήσει το ρουσφέτι».

  Υπενθυμίζεται πως δύο ημέρες πριν, νέο κύμα τροπολογιών «πλαισίωσε» άλλο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπ. Δικαιοσύνης.

  Τακτοποίηση εργαζομένων στην καθαριότητα

  Με μια ασαφώς γενικόλογη «αιτιολογική έκθεση» και με μια 16 γραμμών παράγραφο, η κυβέρνηση μέσω σχετικής εκπρόθεσμης τροπολογίας στο Χωροταξικό, «τακτοποίησε» άγνωστο αριθμό εργαζομένων στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρατείνοντας την ισχύ των συμβάσεων κατά ένα χρόνο και ταυτόχρονα «πάγωσε» τις επίσης άγνωστου αριθμού ανάλογης ειδικότητας προσλήψεις οι οποίες έγιναν στους ΟΤΑ με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ! Για τους τελευταίους, η κυβερνητική πρόβλεψη είναι ότι θα περιμένουν για να εργασθούν τουλάχιστον ένα έτος.

  Πρόκειται για τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη, η οποία μάλιστα όταν καταγράφηκαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν δικαιολογείται η έντονη αντίδραση: «Αντικειμενικά δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Είναι εργαζόμενοι άνθρωποι στην καθαριότητα. Δεν μιλάμε για θέσεις σε υψηλή ιεραρχία».

  Αναφερόμενος στην ουσία της ρύθμισης, ο κ. Μ. Βορίδης είπε: «Εγιναν προσλήψεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και στους ΟΤΑ. Οι προσλήψεις αυτές παρατάθηκαν μέχρι το 2016. Κρίθηκαν οι προσλήψεις αυτές μη σύννομες, από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν οι Οργανισμοί. Το γεγονός, λοιπόν, αυτό οδήγησε στο να καταγγέλλονται πλέον οι συμβάσεις, να λήγουν οι συμβάσεις αυτές, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πληρωθούν. Προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια. Υπάρχουν ήδη οι πρώτες κρίσεις διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων, που χάνουν τις υποθέσεις οι εργαζόμενοι, γιατί και τα δικαστήρια κρίνουν ότι δεν είναι σύννομες οι προσλήψεις αυτές.

  Και έρχεται εδώ η κ. Γεροβασίλη και αντί να συμμορφωθεί και να δώσει λύσεις, τι κάνει; Παρατείνει αυτές τις συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2017. Και έρχονται οι φορείς και λένε: “Μα, εμείς έχουμε κάνει διαδικασία ΑΣΕΠ και μπορούμε αυτούς που χρειαζόμαστε να τους προσλάβουμε συννόμως με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ”. Και τι λέει η κ. Γεροβασίλη; “Να τους προσλάβετε, αλλά αφού έχει τελειώσει, μετά τις 31/12/2017, το 2018”. Με συγχωρείτε, είναι σοβαρή νομοθέτηση αυτή; Ερχεστε δηλαδή και λέτε βάλαμε τους δικούς μας, τώρα υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούν να πληρωθούν, οι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάει με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, να περιμένουν, γιατί εμείς φέρνουμε ακόμη μια παράνομη παράταση αυτών των συγκεκριμένων θητειών».

  «Νέα γενιά αυθαιρέτων»

  Αλλη περίπτωση ικανοποίησης ιδιαίτερων συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, είναι εκείνη η οποία προκύπτει από βουλευτική τροπολογία, την οποία υπογράφει η κ. Ευαγγελία Καρακώστα και αφορά τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετα πολίτες, ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίζεται. Για «νέα γενιά αυθαιρέτων» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ι. Κεφαλογιάννης.

  Αποδεκτή, επίσης, έγινε τροπολογία του κ. Γ. Μπαλαούρα, η οποία προβλέπει τη «διαγραφή βεβαιωθέντων ποσών» για τρία ΝΠΙΔ για πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί ως αποζημίωση «για αυθαίρετη κατάληψη χώρων του ελληνικού Δημοσίου (εντός της πρώην αμερικανικής βάσης του Ελληνικού, του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά).

  «Μέριμνα» για αιρετούς Αυτοδιοίκησης

  Ειδικό ενδιαφέρον για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιδεικνύεται εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των τροπολογιών που κατέθεσαν και οι οποίες έγιναν αμέσως αποδεκτές από την κυβέρνηση. Δύο είναι οι χαρακτηριστικότερες εξ αυτών:

  • Η πρώτη, που υπογράφεται από τους βουλευτές Μαρία Θελερίτη, Σπ. Λάππα και Αν. Πρατσόλη, προβλέπει τη διαγραφή βεβαιώσεων που αφορούν πρόστιμα για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, τα οποία έχουν επιβληθεί με αποφάσεις των Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. Οι βουλευτές αιτιολογούν τη συγκεκριμένη κίνησή τους, υποστηρίζοντας πως πρέπει «να εξαλειφθούν αδικίες που προέκυψαν από περιπτώσεις ακραίας εφαρμογής του νόμου». Ωστόσο, ούτε το πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις αναφέρουν, ούτε τι ακριβώς θεωρείται «ακραία εφαρμογή του νόμου», διευκρινίζουν. Από μια πρώτη ανάγνωση της επίμαχης τροπολογίας, φαίνεται πως αφορά περιπτώσεις των περιφερειακών και όχι των γενικών εκλογών. Το κείμενό της έχει ως εξής: «Διαγράφονται από χρηματικούς καταλόγους βεβαιώσεις που αναφέρονται στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων των άρθρων 9, 10 και 11 του ν. 3870/2010, συνυπολογιζομένων των προϋποθέσεων του άρθρου 22 του ν. 4147/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το άρθρο 72 του ν. 4257/2014». Φυσικά, απουσιάζει από το κείμενο της τροπολογίας και η «κοστολόγησή» της: Η διαγραφή προστίμων συνεπάγεται απώλεια εσόδων για το κράτος, αγνώστου ύψους. Στο Περιστύλιο ακούστηκαν σχόλια καυστικά, περί «εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων των βουλευτών, από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης».

  • Η δεύτερη φέρει την υπογραφή 11 βουλευτών –με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Σπ. Λάππα– και αφορά επίσης θέματα δημάρχων: συγκεκριμένα, ζητείται να παρασχεθεί (και με αναδρομική ισχύ) η δυνατότητα-ευχέρεια των ΟΤΑ να παραιτούνται από ένδικα μέσα, ή να συνάπτουν δικαστικούς ή εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στις εργατικές δίκες.

  Αλλη τροπολογία, αυτή τη φορά υπουργική, προβλέπει αναδρομική ισχύ (από 1/1/2016) των αποφάσεων για καταβολή αποζημιώσεων υπερωριακής απασχόλησης στο προσωπικό των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, και των νομικών προσώπων αυτών.

  Με τη διά τροπολογίας νομοθέτηση, επίσης για θέματα από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευθετούνται και ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Θησέας», «μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, καθώς και των τεχνικών τους υποδομών». Ειδικότερα, με τη χθεσινή νέα ρύθμιση, παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος κατά έξι μήνες, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου του 2017.

  Πέραν των προαναφερομένων, υπήρξαν και δύο βουλευτικές με ειδικότερο τοπικό ενδιαφέρον: η μία αφορά «έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της Φλώρινας», και η άλλη «χορτολιβαδικές εκτάσεις» στις Κυκλάδες. (Πάντως αμφότερες οι τελευταίες δεν έγιναν αποδεκτές.)

  Και όμως, ορισμένες απορρίφθηκαν

  Μόνον τέσσερις βουλευτικές τροπολογίες δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σταθάκη χθες στην Ολομέλεια, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, πάντως, να λέει ότι για μία εξ αυτών στενοχωριέται που δεν την κάνει αποδεκτή, δεσμευόμενος να επιλύσει το ζήτημα πολύ σύντομα.

  Πρόκειται για την τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ) και αφορούσε θέματα ρυμοτομίας στην εκλογική του περιφέρεια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κείμενο της τροπολογίας είχε επισυναφθεί έως και διάγραμμα σε κλίμακα 1:500. «Δυστυχώς, δεν μπορώ να την κάνω αποδεκτή. Αφορά ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Φλώρινα. Δεσμεύομαι δημόσια ότι θα επιταχύνουμε τα μέγιστα την έκδοση του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος για τη χωροθέτηση του Πανεπιστημίου και των σχολείων στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης.

  Η δεύτερη τροπολογία ήταν του κ. Ιωάννη Τραγάκη (Ν.Δ.) και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, «αναγνώριση των χορτολιβαδικών εκτάσεων (στις Κυκλάδες) ως ιδιωτικών, εφόσον υπάρχουν τίτλοι κυριότητας τουλάχιστον 70 ετών και δεν προέρχονται από χρησικτησία».

  Η τρίτη εκ των μη αποδεκτών τροπολογιών ήταν εκείνη των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορούσε το ζήτημα των διοικήσεων των αγροτικών συνεταιρισμών: «Εχει αποσυρθεί μία που είχε καταθέσει μία άλλη ομάδα βουλευτών. Δεν γίνεται αποδεκτή και αυτή που δεν έχει αποσυρθεί», είπε ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος προφανώς στην αναλόγου περιεχομένου τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, απορρίφθηκε και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «την προστασία της συνεταιριστικής περιουσίας».

  • Ο/Η Red λέει:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_398.html

   Τα «θαύματα» για τους ρασοφόρους συνεχίζονται
   Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 | 3:23 π.μ.

   Δεν φανταζόμαστε να υπάρχουν άθεοι αναγνώστες του ιστότοπου μας και να αμφισβητούν ότι θα «θαύματα» συνεχίζονται και στις μέρες μας; Το λέμε αυτό γιατί τα γεγονότα είναι αναμφισβήτητα και δεν αντικρούονται.

   Για όποιον όμως διατηρεί έστω και ελάχιστες επιφυλάξεις του προτείνουμε να διαβάσει την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Θαύμα! Ο δεσπότης Ανθιμος «εξαφάνισε» τα 500.000 ευρώ που έπρεπε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ η μητρόπολη του!», ή να δει την καταλυτική επέμβαση του «αγίου πνεύματος» χτες στην βουλή σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ του ΠΑΣΟΚ και της Ενωσης Κεντρώων.
   Ξαφνικά σε όλους αυτούς τους ήρθε «θεία φώτιση» και σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη, που συζητούσαν, πρόσθεσαν και υπερψήφισαν μια άσχετη τροπολογία δίνοντας νέα προνόμια στους καλόγερους του «Αγίου» Ορους.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Είναι να χάνεις τα μυαλά σου..
   Σχεδόν σύσσωμη η βουλή (αν κατάλαβα καλά, εκτός του ΚΚΕ), ψήφισε τροπολογία που παρέχει ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές διευκολύνσεις στα μοναστήρια του Αγίου Ορους και μειώνει την δυνατότητα του κράτους, να ελέγχει τα οικονομικά του. Την ίδια στιγμή οι πολίτες σφυρίζουν αδιάφορα ή δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερωθούν για αυτές τις τροπολογίες, ενώ οι ίδιοι στενάζουν οικονομικά.
   Ο πρωθυπουργός, αναφέρεται σε ηγέτες της Ερωπαικής ένωσης, οι οποίοι χρειάστηκε να πείσουν τους συνταξιούχους τους να μας δανείσουν χρήματα, εκστομίζοντας λόγια, με θρησκόληπτη μαγκιά, σαν αλανιάρα.. καλόγρια.
   Στη βουλή, ψηφίζονται αλλεπάλληλες τροπολογίες, με άνομη σπουδή, αποδεικνύοντας άλλη μία φορά, ότι το κοινοβούλιο για αυτούς δεν αποτελεί χώρο που εξελίσσεται η αστική δημοκρατία, αλλά ένας τόπος όπου η κάθε κυβέρνηση, νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες της, προκειμένω να παραμείνει στην εξουσία.
   Και όλα αυτά, αντί να αποτελούν σοκ αφύπνισης συνειδήσεων, μας βυθίζουν ακόμη περισσότερο ναρκωτική αδιαφορία και απάθεια. Απαισιοδοξία..

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Όταν οι πολίτες παρακολουθούν απαθείς τις αθλιότητες της εξουσίας, είναι συνένοχοι.

    Με την ευκαιρία να ευθυμήσουμε λίγο με δυο εκκλησιαστικές ειδήσεις, με όλη μας τη συμπάθεια για τον άτυχο παπά φυσικά:
    Η παπαδιά, η ερωμένη της και το «θαύμα» του Νεκτάριου στην πρώτη σελίδα της φυλλάδας:

    http://www.parapolitika.gr/article/iereas-exomologite-papadia-me-afise-gia-mia-alli-gineka-vinteo
    Ιερέας εξομολογείται: Η παπαδιά με άφησε για μια άλλη γυναίκα [Βίντεο]
    21.12.2016

    ……………..

   • Ο/Η Po λέει:

    (να το ανεβάσουμε να γελάσει το χειλάκι του κόσμου)

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    Σάλος στην Αττική: Ιερέας «στα πράσα» με τη γυναίκα του δημάρχου …
    http://www.newsbomb.gr/…/salos-stin-attiki-iereas-sta-prasa-me-ti-gynaika-toy-dimarhoy
    9 Σεπ 2013 – Αναλυτικά, η επιστολή του δημάρχου στον παπά που δημοσίευσε εφημερίδα: … Γ: λοιπόν, σε καληνυχτίζω, η φιλενάδα μου τι κάνει ηρέμησε;
    Ιερέας κλέβει την γυναίκα ναυτικού και γίνεται χαμός στο Βόλο (Καυτές …
    http://www.youweekly.gr/…/iereas-klebei-tingunaika-nautikou-kai-ginetai-xamos-sto-bolo/
    11 Μαρ 2016 – Ο 36χρονος παπάς είχε γίνει κυριολεκτικά βούκινο στον Βόλο και τον έχει … Υπήρχαν φωτογραφίες της γυναίκας μου με τον παπά, ήταν στο …

 5. Ο/Η Liberal λέει:

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-kakos-germanos-pou-latrevoume-na-misoume-44341306553

  Ο κακός Γερμανός που λατρεύουμε να μισούμε…

  Χρήστος Μιχαηλίδης

  Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε παραξενεύεται που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι επειδή εκείνος αντέδρασε για τα γενναιόδωρα ανοίγματά της προς συνταξιούχους και νησιώτες, δεν αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να την βλάψει. Σε συνέντευξή του στην Die Zeit, απορεί που δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση, τωρινή αλλά και προηγούμενες υποθέτω, ότι εάν βρισκόμαστε ακόμα βαθιά στην κρίση μας, κάτι άλλο θα φταίει εκτός από την δική του επιμονή να μην απλωνόμαστε προτού συμμαζευτούμε.

  Μας δείχνει τις άλλες χώρες, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο, που το έκαναν αυτό, που τήρησαν κατά γράμμα το πρόγραμμα που και εκείνες συμφώνησαν και συνυπέγραψαν, και τώρα η οικονομία τους αναπτύσσεται, «εν μέρει ραγδαία».

  Η Ελλάδα αντίθετα «βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε.

  «Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. Και πάλι εμείς, που έχουμε αλλεργία σε όλους τους κανόνες, από το να μην θάβουμε τα σκουπίδια μας σε χωματερές και να τρώμε πρόστιμα κάθε μέρα, μέχρι και να κτίζουμε, να παρκάρουμε, να καπνίζουμε όπου θέλουμε, εκνευριζόμαστε με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών και επιμένουμε ότι αυτός φταίει για όλα μας τα δεινά.

  Κι όμως, εύκολα (και με επίγνωση των… συνεπειών), θα πω ότι κάθε του λέξη είναι υπογραμμισμένη με λογική. Κοινή λογική. Common sense.

  Η Ελλάδα του «δεν πληρώνω», του «βγαίνω στην σύνταξη από τα 45 και 50 μου, συνεχίζοντας να δουλεύω αλλού», του «ζω πέραν των δυνατοτήτων μου», δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να εγκαλεί αυτόν τον άνθρωπο ως υπεύθυνο για ένα πρόγραμμα εξόδου μας από μια κρίση που εμείς προκαλέσαμε. Αρκετά κράτησε αυτό το παραμύθι. Αρκετά κρυφτήκαμε πίσω από το δακτυλάκι μας. Δοκιμάσαμε χρήσιμους και άχρηστους, προτιμήσαμε τους δεύτερους, γιατί μας χάιδευαν τρυφερότερα τα αυτιά.

  Οι δεξιοί εφάρμοσαν αριστερές πολιτικές, και οι αριστεροί δεξιές, για να τα ‘χουν όλοι καλά με όλους. Έφτιαξαν φορολογικούς νόμους στα μέτρα τους. Κάθε τροπολογία που ψηφίστηκε νύχτα στη Βουλή, έχει τη φωτογραφία κάποιου ευνοημένου από πίσω. Η Αθηνών-Κορίνθου έχει πλουτίσει άπειρους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους αρχοντόβλαχους, που ακόμα μέχρι σήμερα βλέπουν χρήμα και λάσσουν σαν αχόρταγα σκυλιά.

 6. Ο/Η Κάσυ Διάρη, χήρα λέει:  Λαφαζάν

  xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-sthn-rwsikh-presbeia-tima-thn-mnhmh-tou-presbh-antrei-karlof#ixzz4TaRei2SK

  Η Χρυσή Αυγή στην Ρωσική Πρεσβεία τίμησε την Μνήμη του Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ –

  Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 – 18:14


  Διαβάστε περισσότερα: http://www.

 7. Ο/Η Αλιέκσισ λέει:

 8. Ο/Η Πάνος Κασιδιάρης λέει:

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_563.html

  Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016
  Μπράβο ΥΕΘΑ Π.Καμμένο: επίσκεψη των ΝΑΖΙ Χρυσαυγιτών σε φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου

  Αυτός είναι ο ΝΑΖΙ Χρήστος Παππάς που κάνει περιοδεία στα Στρατιωτικά Φυλάκια…
  Πιάνουν τόπο οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Παρασκευόπουλου για τα δήθεν βήματα εκδημοκρατισμού των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.
  Μετά λοιπόν τα ταξίδια στα ακριτικά νησιά Κασιδιάρη-Καμμένου -Βίτσα και την προσπάθεια ενσωμάτωσης των ΝΑΖΙ στο επίσημο αστικό πολιτικό σκηνικό, ώστε να δράσουν ως εφεδρεία σε μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.
  Οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής βρίσκουν την ευκαιρία που απλόχερα τους δίνεται από το σύστημα εξουσίας, βγαίνουν από την πολιτική περιθωριοποίηση που τους είχε θέσει η Δίκη τους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να επεκτείνουν τη σιχαμερή δράση τους μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα και στον Στρατό.
  Έτσι λοιπόν ένα Ναζιστικό κόμμα που ποτέ δεν έκρυψε την Αλυτρωτική και μισαλλόδοξη ατζέντα του, δημόσια προπαγανδίζει τον Επεκτατισμό και την στρατιωτική κατάληψη του μισού Αλβανικού κράτους και περιγράφει με ρατσιστικούς-εθνικιστικούς όρους τις σχέσεις με όλους τους γειτονικούς λαούς.

  Τρέχει στο δρόμο που του άνοιξαν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο Βίτσας, η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να διαδώσει τις εμετικές αντιλήψεις του.
  Επίσκεψη λοιπόν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 21/12, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, συνοδευόμενος από τους Αναγνώστου και Μπαρτζώκα.
  Έτσι, στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε την μονή Μολυβδοσκεπάστου και στρατιωτικά φυλάκια, απ’ όπου και το φωτογραφικό υλικό.

  (…..)

  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_177.html
  Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016
  Μεγάλος ο «πόνος» των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής για το Ρώσο πρέσβη-Αλήθεια, χρηματοδοτούνται οι ΝΑΖΙ από τον Πούτιν;

 9. Ο/Η Kostas λέει:

  Μπογδάνε εσύ;

 10. Ο/Η Ραχήλ Λακρή λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/politiki/apoxwrisi-me-sovares-kataggelies-apo-tin-plefsi-eleftherias-44341314818


  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Ιούνιο στην εκδήλωση για την επέτειο του δημοψηφίσματος στον Λυκαβηττό.

  Καταγγελτική αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, μέλος της νεολαίας και ιδρυτικό μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας, γνωστοποιεί την αποχώρησή του συνοδεύοντάς την με κατηγορίες για αυταρχισμό και μπούλινγκ

  2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017,

  «Προσωπικά ντρέπομαι που στήριξα αυτό το πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο, ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα. Που δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, τις αξίες και τους αγώνες της. Και ζητώ συγγνώμη που σας παρότρυνα να στηρίξετε μια τόσο λαθεμένη πολιτική επιλογή».

  Με αυτά τα σκληρά λόγια για το κόμμα στο οποίο ανήκε από την ημέρα της ίδρυσής του ο Μιχάλης Κριθαρίδης, ολοκληρώνει την ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε και από άλλα πρώην μέλη τα οποία πιστοποιούν την ακρίβεια όσων γράφει.

  (…..)

  Τέλος η απομυθοποιητική για την Πλεύση Ελευθερίας ανάρτηση κάνει λόγο για πολλές αποχωρήσεις από το κόμμα, που απλώς δεν έχουν γίνει γνωστές. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή όπου γράφει «Ωσπου φύγαμε. Σχεδόν όλοι. Οι νεολαίοι δε που στηρίζαμε και τρέχαμε αυτό το εγχείρημα φύγαμε όλοι! Φύγαμε γιατί τελικά και αυτοί είναι απλά λόγια, κούφιοι βερμπαλισμοί, νομικισμοί και διακηρύξεις, ουσία και αποτέλεσμα μηδέν…»

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προσπάθεια σπίλωσης του στελέχους της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», Δέσποινας Κουτσούμπα:

  http://www.huffingtonpost.gr/2017/01/04/politiki-social-media-zoi-konstantopoulou-karanastasis_n_13950842.html

  Πόλεμος στα social media: Ζωή Κωνσταντοπούλου και Καραναστάσης καταγγέλλουν πολιτικούς αντιπάλους και δέχονται απαντήσεις
  4/1/2017

  Συνεχίζονται οι καταγγελίες, αλλά και ο πολιτικός θόρυβος στα socia media, αναφορικά με την αποχώρηση στελεχών νεολαίας από την Πλεύση Ελευθερίας. Αυτή τη φορά η απάντηση ήρθε από την επικεφαλής του κόμματος Ζωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον άνθρωπο που δέχθηκε τα πυρρά από τους αποχωρούντες ηθοποιό- σκηνοθέτη και εκπρόσωπο του κόμματος Διαμαντή Καραναστάση.

  Η Ζωή Kωνσταντοπούλου με ανάρτηση της στο Facebook και δελτίο τύπου που απέστειλε δήλωσε:

  Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στις καταγγελίες του ιδρυτικού μέλους και πρώην νεολαίου της πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλη Κριθαρίδη, ο οποίος κατήγγειλε τις επικρατούσες εργασιακές συνθήκες εντός του κόμματος και κάνει λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές της κ. Κωνσταντοπούλου και του εκπροσώπου του κόμματος και Λαρισαίου ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση.

  Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου κοινοποίησε την καταγγελία του κ. Καραναστάση μέσω του Facebook καταγγέλει συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι όπως υποστηρίζει «επιτίθενται εντεταλμένα κατά της Ζωής, Κωνσταντοπούλου, ενώ καταγγέλλει την περιφερειακή σύμβουλο του ΑΝΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα, ότι επιχείρησε να εξαγοράσει φίλο του κόμματος και καλλιτέχνη: Όπως υποστηρίζει:

  Άμεση ήταν αντίδραση της κ. Κουτσούμπα η οποία απαντώντας στο Facebook τόνισε: «Συγνωμη κύριε, γνωριζομαστε; Τι γράφετε για μένα και για ποιο λογο; Antonis Sigalas πήγα να σε εξαγορασω; Γιατί δε λες πως όταν σου πρότεινα να κάνεις μαθήματα στον Λευτέρη δεν ήξερα ότι δουλεύεις στο γραφείο της Ζωής; Ποια είναι ΤΑ χρήματα στα οποία αναφέρεται ο κύριος που δεν γνωριζω; Τι σχεση έχει το αν ο Παναγιώτης είναι σύζυγος μου η αν είναι ο Λευτέρης φίλος μου; Οι προσωπικές σχέσεις είναι πολιτικό επιχείρημα; Αν είναι έτσι, να σας στείλω μια λίστα φίλων μου από το σχολείο που είναι στη ΝΔ να χετε να λετε »
  __________________

  Και κάτι απόλυτα φυσικό:

  Eιλικρινά δεν βλέπω που είναι το περίεργο.
  Οι δικές μας καταγγελίες για τη ολοφάνερη φιλική διάθεση της Ζ.Κωνσταντοπούλου απέναντι στη Χ.Α. ήταν συνεχείς.

  • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

   http://tvxs.gr/news/ellada/i-zoi-konstantopoyloy-minyei-proin-synergati-tis

   Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει πρώην συνεργάτη της

   13:18 | 14 Νοε. 2016

   Ράγισε το γυαλί στη σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του έως πρότινος συνεργάτη της Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, αφού η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας του έστειλε εξώδικο για σχόλιο που εκείνος έκανε στα social media.

   Ο δημοσιογράφος του Unfollow και νυν διευθυντής στο ένθετο Report των Παραπολιτικών έκανε ένα σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Το σχόλιο, το οποίο έγινε η αφορμή για να τον μηνύσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν ανέφερε πουθενά το όνομά της, ωστόσο την φωτογράφιζε.

   Συγκεκριμένα έγραψε:

   Το τι ακολούθησε το περιέγραψε ο ίδιος σε νέα του ανάρτηση στον λογαριασμό του, όπου και επανήλθε δριμύτερος:

   Στη συνέχεια έκανε μία ακόμη ανάρτηση που φωτογράφιζε την Ζωή Κωνσταντοπούλου:

   Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έκανε τέλος κι ένα σχόλιο για την σχέση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία και θέλει να ενταχθεί στο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής.

   http://ameiniasopallineus.blogspot.gr/2016/11/blog-post_236.html

   Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έκανε τέλος κι ένα σχόλιο για την σχέση Ζωής Κωνσταντοπούλου- Τζούλιας Αλεξανδράτου, η οποία και θέλει να ενταχθεί στο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής.

  • Ο/Η Bandiera Rossa λέει:

   Συκοφαντούν ασύστολα την αγωνίστρια Δέσποινα Κουτσούμπα, πως δήθεν πήγε να εξαγοράσει τοντραγουδιστή Αντώνη Σιγαλά.
   Η Δέσποινα έδωσε τον διάλογό τους στην δημοσιότητα, ρωτώντας από που βγαίνει η εξαγορά, αλλά απάντηση δεν πήρε.

   http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_276.html
   Ένας τυχάρπαστος που τυγχάνει ηθοποιός, ονόματι Καραναστάσης κόλησε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την είδε δημόσιος συνήγορος της….

   Και σε ότι αφορά την αντιπαλότητα Ζωής-Χαραλαμπόπουλου δεν θέλουμε να πάρουμε θέση γιατί και δεν ξέρουμε το ιστορικό της μεταξύ τους συνεργασίας που ήταν τουλάχιστον πλούσια και καμία πλευρά δεν τα λέει ανοικτά δημόσια. Πάντως δεν υιοθετούμε «αποκαλύψεις » για την πρόσωπικη ζωής της Ζωής οι οποίες δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς.

   Σε ότι αφορά την Δέσποινα Κουτσούμπα όμως έχουμε άποψη…..

   Η Δέσποινα Κουτσούμπα κατηγορείται από τον τυχάρπαστο Καραναστάση για δωροδοκία. Ότι μεσολάβησε καλύτερα και μάλιστα κατά την ανάρτηση του Καραναστάση, ενώ αόριστα αποδίδει σεξιστικό χαρακτηρισμό στον φίλο Αντώνη Σιγάλα, που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το εξαπόλυσε η αγωνίστρια της Αριστεράς, Δέσποινας Κουτσούμπα. Δεν θα μπορούσε και το υπογράφουμε!
   …………………………..
   Το κατάπτυστο Post του Καραναστάση, και κατάπτυστο σε ότι αφορά την Δέσποινα Κουτσούμπα έχει ως εξής:
   ………………….
   Έβαλε τη Δέσποινα Κουτσούμπα να προσεγγίσει τον λυρικό τραγουδιστή Αντώνη Σιγαλά, στενό φίλο και συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την πρόφαση να του παραδοθούν μαθήματα ορθοφωνίας. Του είπαν ότι έχουν “ΤΑ λεφτά” να του δώσουν.
   Όταν ο Σιγάλας αρνήθηκε την πρόταση, τον αποκάλεσε δημόσια “γυναικόπαιδο”.
   Επειδή είναι γκέι, ακτιβιστής της ΛΟΑΤ κοινότητας.
   …………………………………..
   Και στο τέλος η Δέσποινα Κουτσούμπα έδωσε τον διάλογο, της δήθεν δωροδοκίας:
   «Τόσες ώρες μετά και συνεχίζετε να διαδίδετε ψέματα. Ας δουν λοιπόν όλοι τις συνομιλίες να βγάλουν συμπέρασμα από μόνοι τους. (Έχει σβηστεί το όνομα τρίτου προσώπου)»

 12. Ο/Η Ραχήλ Μπούκουρα λέει:

  Τι έλεγε το 2012 ο Φ.Κρανιδιώτης, πόσο έξω έπεσε για τους ΑΝΕΛ που απέκλειε να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  http://newpost.gr/politiki/parapolitika/175990/o-failos-kranidiotis-flertarei-me-tin-eklogiki-vasi-tis-xrysis-aygis
  Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2012, 16:24
  Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:44

  Ο Φαήλος Κρανιδιώτης «φλερτάρει» με την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής!

  «Η βάση των ΑΝ.ΕΛ. όπως και της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ζητώντας άνοιγμα της ΝΔ στις βάσεις αυτές, με γνώμονα την ενότητα της Κεντροδεξιάς.
  «Είναι απλά οργισμένοι, απελπισμένοι κι αυτό τους οδηγεί σε επιλογές που θεωρούν πιο ριζοσπαστικές. Εκδικούνται το πολιτικό σύστημα. Ούτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ διανοούνται οι μεν ούτε, φυσικά, οι δε έγιναν ξαφνικά λάτρεις του Αλφρεντ Ρόζεμπεργκ και μάλιστα με ποσοστά που αγγίζουν διψήφιο νούμερο. Απλά αναζητούν έκφραση κι εκφράζουν τιμωρητικά τη δυσαρέσκειά τους» τόνισε.

  Όσο για τα σενάρια περί «στελεχών» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χαρακτηριστικά: «Πιο πιθανό είναι να δω την «Κλάραμπελ» Κωνσταντοπούλου σε περιπτύξεις με τον Κασιδιάρη παρά την πλειονότητα των ψηφοφόρων και στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. να αγκαλιάζει τον διαταραγμένο αριστερισμό της Κουμουνδούρου».

 13. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.altsantiri.gr/parapolitika/otan-iskra-panigyrise-gia-ti-niki-trab/

  Όταν το Ίσκρα πανηγύρισε για τη νίκη Τραμπ

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μερικοί εθελοτυφλούντες για χρόνια ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική, με αφορμή τις καταγγελίες της Δέσποινας Κουτσούμπα:

  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_628.html?m=1

  Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
  Μερικές σκέψεις για τις πρόσφατες αθλιότητες της Ζωής Κωνσταντοπούλου

  Του Πάνου Δάμελου

  …………………………………

  Μιλάμε λοιπόν για μία ανήθικη και αστήρικτη επίθεση λασπολογίας με στρεβλά στοιχεία. Και μάλιστα όταν βγαίνει και μιλάει για «δημόσιο υπάλληλο που μεταφέρει μαύρο χρήμα», πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει από πειθαρχικό μέχρι απόλυση. Αν, στο κάτω κάτω, η κ. Κωνσταντοπούλου μπορούσε να στοιχειοθετήσει όντως υπόθεση δωροδοκίας, ποιος αμφιβάλλει ότι θα είχε ακολουθήσει τη δικαστική οδό;

  Από εκεί και πέρα, για τα πολιτικά συμπεράσματα. Θα στεναχωρηθούν κάποιοι που ήθελαν μέτωπο όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, ή που πίστευαν ότι χρειάζεται και η Ζ. Κωνσταντοπούλου λόγω επικοινωνιακού χαρίσματος (που πχ ο Π. Λαφαζάνης εμφανώς δεν έχει), αλλά σας έχω νέα: Δεν θα γίνει τέτοιο μέτωπο γιατί η ίδια η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει. Αλλού έχει αποφασίσει να απευθυνθεί και όχι στο «αριστεροχώρι» που έλεγαν και οι συριζαίοι. Τι είπε χτες στον ΣΚΑΙ; Ότι δεν είναι αρνητική στις συνεργασίες, αλλά ότι είναι πρόβλημα το ότι ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν τέτοια «λαμόγια». Ξέρει φυσικά ότι ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε η ΛΑΕ θα… διώξουν στελέχη τους με βάση στρεβλές κατηγορίες και επειδή η Κωνσταντοπούλου αποφάσισε ότι είναι «λαμόγια»! Οπότε, τι λέει η Κωνσταντοπούλου; Η αριστερά έχει λαμόγια και γι’αυτό δεν συνεργάζομαι, μόνο εγώ είμαι έντιμη. Στην ουσία, σε συνδυασμό και με την έλλειψη πολιτικού προγράμματος που χαρακτηρίζει το κόμμα της, απευθύνεται σε όσους δεν πιστεύουν σε συλλογικότητες και πολιτικά σχέδια αλλά ψάχνουν κάποιον αρχηγό που να τα λέει «τσεκουράτα» για να τον εμπιστευθούν τυφλά. Πολλά τα παραδείγματα τέτοιων μορφωμάτων στην Ελλάδα της κρίσης, που η πολιτική τους αφήγηση περιορίζεται στο «όλοι είναι προδότες, μόνο ο/η …. θα μας σώσει». Και φυσικά χτυπώντας τα «λαμόγια της αριστεράς» γίνεται πιο προσεγγίσιμη σε μεγάλο κομμάτι αυτού του κοινού, που μπορεί πχ να μην έβλεπε με καλό μάτι και τη συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

  Από όλο αυτό λοιπόν θα γίνει εκ των πραγμάτων ένα (ακόμα!) «ξεκαθάρισμα» στον κόσμο της αριστεράς, λες και δεν ήμασταν ήδη λίγοι μετά τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ. Με την κ. Κωνταντοπούλου πλέον μας χωρίζει άβυσσος, όχι μόνο πολιτικά αλλά και σε επίπεδο ήθους και πρακτικής. Όσοι ακόμα ψάχνουν τον «χαρισματικό ηγέτη» που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, θα απογοητευτούν για άλλη μια φορά οικτρά – ή θα την ακολουθήσουν στην κατηφόρα της.
  ………………………..

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το τι ακριβώς είναι η κυρία που επενδύει το 2017 στο εξωτερικό εχθρό-βρυκόλακα των «Γερμανικών αποζημιώσεων» του 1945 και φώναζε «Βοήθεια» στα καλά του καθουμένου στα κάγκελα της ΕΡΤ και τι ακριβώς επροσωπεί ήταν από την αρχή ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Είπαμε όμως πως στην Αριστερά εθελοτυφλούν και ενοχλούνται μόνο όταν κάποιος τα βάλει μαζί τους ή με δικούς τους.
  Κάλλιο αργά κλπ

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_36.html

  Προς Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αθλιότητες και οι συκοφαντίες ποτέ δεν υπήρξαν στο οπλοστάσιο της αριστεράς.
  Από giorgis , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 | 5:36 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Είναι κατανοητό να υπάρχει όχι απλώς κριτική αλλά και πολεμική ανάμεσα σε πολιτικούς σχηματισμούς. Αυτό που είναι όμως απαράδεκτο και καταδικαστέο είναι σ’ αυτή την αντιπαράθεση να χρησιμοποιούνται αθλιότητες και συκοφαντίες. Και να τι εννοώ.

  Αφησα να περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να τοποθετηθώ σε ένα θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα. Κι αυτό για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη.
  Αναφέρομαι στις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου που στόχευαν δημοσιογράφους του Unfollow και το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα τις οποίες έκανε στην τηλεόραση του Σκάι και στον ρ/σ της ertopen.

  Μέχρι τώρα είχα την άποψη ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής δεν ήταν ένα ανεύθυνο άτομο και συμβάδιζα με την εκτίμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου «δεν λέει αερολογίες». (Μαριάννα Τζιαντζή «Πριν» 14 Φλεβάρη 2016). Από δω και πέρα αναθεωρώ αυτή μου την εκτίμηση και θα εξηγήσω τους λόγους.

  Προσπερνάω ότι έχει σχέση με τους δημοσιογράφους του Unfollow, Χαραλαμπόπουλο και Ζενέκο, οι οποίοι από ιδρυτικά μέλη της «Πλεύσης Ελευθερίας» και συνεργάτες Ζ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τα λεγόμενα της τελευταίας, τώρα βρίσκονται σε διαμάχη μαζί της. (Σε περασμένο κείμενο μου έχω τοποθετηθεί για την επιλογή αυτών των δυο δημοσιογράφων να θέσουν τις υπηρεσίες τους –με το αζημίωτο φυσικά- στην διάθεση του καπιταλιστή Μαρινάκη.

  Θα επικεντρωθώ στην πολύ σοβαρή κατηγορία που απεύθυνε η πρώην πρόεδρος της βουλής στην Δ. Κουτσούμπα, ένα πρόσωπο που έχω σε εκτίμηση για τους αγώνες και την δυναμικότητα του. Είχε πει συγκεκριμένα η Ζ.Κ: «Η Δ. Κουτσούμπα αποκαλύπτεται ότι ενώ είναι υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στην πραγματικότητα διακινεί χρήματα μιντιακών ομίλων για να επιτυγχάνει επιρροή και να εξαγοράζει ανθρώπους».

  Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο, αλλά να επισημάνω ότι ούτε την Κουτσούμπα γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχω καμιά σχέση με τον πολιτικό χώρο που ανήκει. Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχω αρκετές και σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, τις οποίες έχω διατυπώσει σε κείμενα μου, σε προσωπικές συζητήσεις με στελέχη αυτής της συλλογικότητας, αλλά και στην συνέντευξη που πήρα για τον διαδικτυακό μας ρ/σ το 2012 από τον καλό φίλο και σύντροφο Αγγελο Χάγιο.

  Πριν πάμε στο κυρίως θέμα, αρχικά να πω δυο λόγια για την «Πλεύση Ελευθερίας». Πρόκειται για ένα αστικοδημοκρατικό μόρφωμα που η επικεφαλής του προσδοκά να το χρησιμοποιήσει σαν όχημα για να ξαναβρεθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή με την ανάδειξη της σαν κοινοβουλευτικό πρόσωπο. Με την απλόχερη βοήθεια δηλαδή κάποιων ΜΜΕ να έχει την τύχη του Β. Λεβέντη και του Σ. Θεοδωράκη. Οι πολιτικές του θέσεις γενικόλογες περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. επικαλούμενο «κάθαρση του καπιταλισμού», απαλλαγή του εξωτερικού χρέους και των μνημονικών ταξικών πολιτικών, μέσω της «νομικής οδού», υποβαθμίζοντας εντελώς το μαζικό κίνημα. Θέλει με δυο λόγια να αναστήσει τον «καλό» κατά την γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σύμφωνα πάντα με την ίδια λογική «πρόδωσε τις αρχές» του.

  Σαν ιστότοπος έχουμε υπερασπιστεί την Ζ. Κωνσταντοπούλου όταν δεχόταν ανοίκειες επιθέσεις (περίπτωση «βενζινάδικου») ή όταν εισέπραττε σε βάρος της πυρά από φτηνιάρικη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία (περίπτωση Κ. Βαξεβάνη).ενώ άλλες φορές της ασκήσαμε κριτική για την στάση της απέναντι στην ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου σε βαθμό να παίρνει εύσημα από χρυσαυγίτες βουλευτές.

  Πλατιάσαμε στην εισαγωγή, κάτι που όμως θεωρήσαμε απαραίτητο για να μην μπορέσει κανείς να μας χρεώσει ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες αυτή μας η ανάρτηση.

  Οταν, λοιπόν, άκουσα την κατηγορία που ανέφερα αρχικά να απευθύνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Δ. Κουτσούμπα έμεινα άναυδος. Τα στοιχεία που επικαλούταν για να την τεκμηριώσει ήταν ελλιπέστατα -για να μην χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό- αλλά πριν προβώ σε οποιοδήποτε σχολιασμό θεώρησα σωστό να κάνω αυτό που λένε οι δημοσιογράφοι ρεπορτάζ.

  Αφού ήδη είχα διαβάσει ότι σχετικό κείμενο είχε δημοσιευθεί, επικοινώνησα με άτομο που γνωρίζω και το οποίο έχει προσωπικές σχέσεις με την Ζ.Κ και θεωρείτε στέλεχος του κόμματος της.
  Του ανέφερα τις ενστάσεις μου για τις καταγγελίες της Κωνσταντοπούλου και η απάντηση που έλαβα ήταν: «Θεωρείς αφελή την Ζωή; Αν δεν είχε ατράνταχτα στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει, θα εισέπραττε μια αγωγή, θα καταδικαζόταν και θα έβαζε ταφόπλακα στο πολιτικό της μέλλον. Περίμενε λίγο και θα δεις. Θα αποκαλυφθούν πράγματα σε βάρος της Κουτσούμπα που ούτε τα φαντάζεσαι».

  Η εξήγηση που δέχτηκα ήταν αληθοφανείς και το επιχείρημα είχε βάση, άσχετα εγώ αν πιστεύω ότι η Δ.Κ δεν θα προσέφευγε ποτέ στα αστικά δικαστήρια για να λύσει πολιτικές διαφορές, γιατί έτσι είναι στην ουσία, άσχετα αν η Ζ. Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να τις προσωποποιήσει.

  Ακολουθεί κείμενο της Δ. Κουτσούμπα στην προσωπική της ιστοσελίδα στο οποίο «ρίχνει το γάντι» στην πρώην πρόεδρο της βουλής γράφοντας: «Απαιτώ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της και να τα προσκομίσει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ή άλλο αρμόδιο όργανο), αλλιώς να τις αποσύρει και να ζητήσει συγνώμη».

  Ξαναεπικοινωνώ με το πρόσωπο που ανέφερα από την «Πλεύση Ελευθερίας» και ζητώ εξηγήσεις, επικαλούμενος τα όσα μου είχε αναφέρει στην προηγούμενη συζήτησή μας, γνωστοποιώντας του παράλληλα ότι θα κάνω σχετική ανάρτηση στο μπλοκ μας. Αρχισε να μου τα «μασάει» παρουσιαζόμενο κι αυτό εξαπατημένο από τις «πληροφορίες που διέρρεαν».
  Αυτό που μου ζήτησε μετά επιτάσεως είναι να μην αναφέρω το όνομά του για συγκεκριμένους λόγους που τους κατανοώ. Αλλωστε το πρόβλημα δεν είναι ποιοι/ες γίνονται αποδέκτες φημών αλλά αυτοί που τις κατασκευάζουν.

  Οσο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ένα έχω να της πω: Μην έχει την αυταπάτη ότι με την στήριξη μέρους των συστημικών ΜΜΕ μπορεί να ακολουθήσει την πορεία των Λεβέντη – Θεοδωράκη.
  Αυτή δεν πρόκειται να αλιεύσει ψήφους χαβαλέ, ούτε ψήφους από το απολίτικο εκλογικό σώμα.
  Η «Πλεύση Ελευθερίας» απευθυνόταν σε μια προβληματισμένη εκλογική μάζα, αριστερού προσανατολισμού. Γι’ αυτό με την άθλια στάση που κράτησε σ’ αυτό το θέμα η Ζ.Κ. έκανε πολιτικό χαρακίρι, στέλνοντας και το πολιτικό της μόρφωμα στα αζήτητα της πολιτικής ζωής. Την επομένη των εκλογών θα το διαπιστώσει.

 16. Ο/Η Ζωή Ραχήλ λέει:

  ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
  Ξεσπαθώνει η Ραχήλ κατά της Ζωής: Τι λέει για νταβατζήδες, καρέκλες, παιδεραστές και 200.000 ευρώ

  http://www.iefimerida.gr/news/311413/xespathonei-i-rahil-kata-tis-zois-ti-leei-gia-ntavatzides-karekles-paiderastes-kai#ixzz4VSxUkLIz

 17. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_0.html
  Παναγιώτης Λαφαζάνης
  Ο πνιγμένος από την … Κωνσταντοπούλου αρπάζεται

  Θα ήταν παράληψη μας να μην αναφερθούμε σε μια αστοχία (μόνο;) που έχει σχέση με το αρχικό θέμα που αναφέραμε και το οποίο διαπιστώσαμε από απόσπασμα συνέντευξης του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», στο Liberal και συναντάμε στην ιστοσελίδα της iskra.

  Είναι γνωστό ότι στις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις της η Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλε στο στόχαστρο της τα «λαμόγια της Αριστεράς» ευνοώντας εκτός την Δήμητρα Κουτσούμπα και τον σύζυγο της Παναγιώτη Σωτήρη ο οποίος τυχαίνει να βρίσκεται στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του πολιτικού μορφώματος του Π. Λαφαζάνη. (Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ). Παρότρυνε μάλιστα τον Π.Λ «να καθαρίσει -σ.σ το κόμμα του- από τέτοια στοιχεία, όπως ο κύριος Σωτήρης»!

  Και μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η αντίδραση του επικεφαλής της ΛΑΕ υπήρξε εντυπωσιακή! «Αδειάζει» μεγαλοπρεπώς το στέλεχος του, δίνοντας την αίσθηση ότι ασπάζεται τα λεγόμενα της Κωνσταντοπούλου, σφυράει αδιάφορα για την «δολοφονία προσωπικότητας» ενός στενού συνεργάτη του κάνοντας αόριστες εκκλήσεις για συστράτευση των «αντιμνημονικών δυνάμεων»:

  «Εμείς ως ΛΑΕ δεν έχουμε προχωρήσει σε αντιπαραθέσεις προς καμία άλλη αριστερή ή και αντιμνημονιακή δύναμη. Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση ούτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε με κανέναν άλλο αριστερό ριζοσπαστικό χώρο. Και δεν θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε ως κατεύθυνση τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις διότι είναι άγονες και δεν βοηθούν ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία που είναι να αντιμετωπιστεί ο κύριος αντίπαλός μας που είναι οι μνημονιακές, κατά βάση, δυνάμεις».

  Ελλειψη συντροφικής αλληλεγγύης και καιροσκοπισμός στο απόγειο τους! Προφανώς ο Παναγιώτης Σωτήρης δεν μπορεί να κάνει γαργάρα για την αντιμετώπιση που εισέπραξε από τον επικεφαλής της ΛΑΕ. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα.
  Το πολιτικό επίγραμμα της υπόθεσης είναι το που σε οδηγεί ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός. Η δημοσκοπική φθορά της ΛΑΕ είναι ραγδαία. Παρουσιάζεται να μην συγκεντρώνει ούτε την μισή εκλογική δύναμη που είχε στις περασμένες εκλογές. Ο μόνος τόπος να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι να προχωρήσει σε εκλογική συνεργασία με όσες θεωρεί «όμορες» πολιτικές δυνάμεις. Απ’ ότι φαίνεται για να το κατορθώσει (κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε) δεν διστάζει να «πουλήσει» και στενούς συνεργάτες του.

  Για να είμαστε σωστοί δεοντολογικά, θα πει κάποιος αναγνώστης μας, θα πρέπει να ακούσουμε και την άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη για όσα του αποδίδουμε. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα. Θα καλέσουμε τον Π. Λαζαζάνη να δώσει συνέντευξη για τον ιστότοπο και τον διαδικτυακό ρ/σ μας. Εχουμε να τον ρωτήσουμε αρκετά πράγματα. Ελπίζουμε να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας.

  • Ο/Η Βίλχελμ Ράιχ λέει:

   κάνοντας αόριστες εκκλήσεις για συστράτευση των «αντιμνημονικών δυνάμεων»

   Μήπως εννοεί και τους οπαδούς της Χ.Α που έχουν παρασυρθεί κλπ;

 18. Ο/Η Red λέει:

  Δέσποινα Κουτσούμπα

  https://dkoutsoumpa.gr/2017/01/post=345/

  Για τις (συνεχιζόμενες) αθλιότητες της Ζωής Κωνσταντοπούλου
  Posted on 09/01/2017 by Δέσποινα Κουτσούμπα

  Δήλωση για τις συνεχιζόμενες αθλιότητες της Ζ. Κωνσταντοπούλου

  Έχουν περάσει 10 μέρες από τη στιγμή που δημοσιοποίησα τα τεκμήρια που αποδεικνύουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη γελοιότητα και το ψεύδος των κατηγοριών που έχει εξαπολύσει εναντίον μου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το περιβάλλον της. Μετά από 10 μέρες, αντί να αποσύρει τα ανυπόστατα ψεύδη και τις συκοφαντίες, χωρίς καμιά ντροπή, συνεχίζει την επίθεση λάσπης, αποκαλώντας εμένα και τον σύζυγό μου «λαμόγια της αριστεράς» (συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 5/1) και εμένα «δημόσιο υπάλληλο που διακινεί μαύρο χρήμα» (συνέντευξη στην ertopen 5/1).

  Απαιτώ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της και να τα προσκομίσει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ή άλλο αρμόδιο όργανο), αλλιώς να τις αποσύρει και να ζητήσει συγνώμη.

  Βέβαια, αν είχε οποιοδήποτε δεδομένο που να στοιχειοθετεί αυτά που λέει, θα το είχε ήδη καταθέσει, αντί να περιφέρει ανυπόστατες καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τηλεοπτικά πλατώ.

  Αποδεικνύεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ψέμα ή τερατολογία για να χτυπήσει όποιον θεωρεί πολιτικό της αντίπαλο. Το ότι ανάγει σε πολιτικό της αντίπαλο την μαχόμενη αριστερά, και με έμφαση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι κάτι που θα πρεπε να προβληματίσει όσους και όσες ακόμη πιστεύουν ότι υπάρχουν «από μηχανής σωτήρες» ή ότι αρκεί ο θολός αντιμνημονιακός λόγος, χωρίς καμία ταξική αναφορά, χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και ρήξη με την ΕΕ, για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό ζυγό.

  Για τις πολιτικές αιτίες της επίθεσης, παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: http://antarsya.gr/node/4118

  Για τα υπόλοιπα, θα ήθελα να θυμίσω απλώς στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν είμαστε ίδιες. Έκαστη εφ’ ω ετάχθη.

  Δέσποινα Κουτσούμπα

  9/1/2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.