Σοβαρή καταγγελία του Κ.Βαξεβάνη κατά του Προέδρου της Βουλής

[Γιατί δεν απαντήθηκε;]

Ο κ.Προεδρος σε διαδικασίες επανένταξης παραβατικών νέων

Ο κ.Προεδρος σε διαδικασίες επανένταξης παραβατικών νέων του κ.Παρασκευόπουλου

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πήρε κάποια έκταση στο διαδίκτυο μια καταγγελία του φιλοκυβερνητικού αριστερού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κατά του κ.Βούτση. Δεν διαθέτω τα στοιχεία για να ξέρω αν τα κίνητρα ήταν συγκυριακά, αν οφείλονταν εν μέρει ή αποκλειστικά σε προσωπική πικρία, όπως μάλλον εύλογα φαίνεται και του καταλογίστηκε από εχθρούς και άσπονδους φίλους. Βεβαίως νομίζω πως ο δημοσιογράφος όφειλε να είχε θέσει ενωρίτερα τα ερωτήματα αυτά, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του Ν.Βούτση απέναντί του. Δυστυχώς έχουμε δει μια σειρά από μεγάλες υποθέσεις να αποκαλύπτονται μέσω προσωπικών δημοσιογραφικών αντιπαλοτήτων και μετά να κουκουλώνονται ακόμη και με δικαστική βούλα (Βατοπέδι, Noor-1, ιερά παραδικαστικά κλπ). Είναι και αυτή όμως μια από τις ασφαλιστικές δικλίδες της αστικής Δημοκρατίας, που μην την υποτιμάτε, λειτουργεί κι αυτή με τον τρόπο της, καλύπτοντας το κενό της αδράνειας των ελεγκτικών θεσμών και φέρνοντας υποθέσεις στο φως, άσχετα από το μετέπειτα αποτέλεσμα,το οποίο αν η κοινή γνώμη επαγρυπνούσε θα ήταν καλύτερο. Στο σημείο αυτό να πω πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι αγανακτισμένοι «Επαναστάτες» κάθε λογής, δεν θέλουν να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες δυνατότητες της αστικής Δημοκρατίας και αναλίσκονται σε άσφαιρες (προσχηματικές κατά κανόνα αν μιλάμε για κόμματα) κραυγές ή ακόμη και σε καταστροφές περιουσιών αθώων πολιτών (αν μιλάμε για ηλίθιους ή για εγκληματίες, «αναρχικούς»), αφήνοντας τεράστια σκάνδαλα στο απυρόβλητο, στο όνομα της μελλοντικής Επανάστασης, που δεν θα γίνει ποτέ και που αν γινόταν θα έφερνε μια χειρότερη τυραννία.

Το λέω γιατί για παράδειγμα στην Κούβα, του Αλέξη και της Κασιμάτη της εκδρομής Κασιδιάρη,   αν αποτολμούσε ο κ.Βαξεβάνης παρόμοια κριτική, θα βρισκόταν ήδη σε κάποια φυλακή διαστάσεων 1×2 μ., στη Σοβιετία θα απολάμβανε πολικό τουρισμό, ενώ στην σύγχρονη Ορθόδοξη Ρωσία των κρυφών πόθων πολλών (από τη Χ.Α και τους ΑΝΕΞΕΛ μέχρι τη ΛΑΕ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ), θα είχε τρυπηθεί από τη δηλητηριώδη αιχμή της ομπρέλας ενός γενειοφόρου διαβάτη με καπαρντίνα και γυαλιά ηλίου έξω από τα γραφεία της εφημερίδας του. Σημασία έχει πως κανείς δεν ζήτησε να δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις για το περιεχόμενο της καταγγελίας η οποία δείχνει να είναι βάσιμη, πολλώ μάλλον που δεν αντικρούστηκε ούτε από τον θιγόμενο ούτε από έναν από τους 145 αργόμισθους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίοι έδειξαν για πολλοστή φορά με τη σιωπή τους, απόλυτη περιφρόνηση και προς την κομματική τους αξιοπρέπεια και προς την βουλευτική τους συνείδηση και προς τους πολίτες που δικαιούνται να ξέρουν και προς το δημόσιο συμφέρον, που το άφησαν πάλι ανυπεράσπιστο. Προσωπικά δεν τρέφω, για πολλούς λόγους, καμία εκτίμηση για τον κ.Πρόεδο της Βουλής. Ενδεικτικά να πω πως τον θεωρώ αντάξιο διάδοχο της κας Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά στην νομιμοποίηση που έχει προσφέρει σε τέσσερεις τουλάχιστον ξεχωριστές περιπτώσεις στη Χ.Α. και το έχουμε γράψει πολλές φορές, όπως εδώ  «Ο Ν. Βούτσης: Η ασχήμια της ασημαντότητας»   και εδώ «Η διαφορά ήθους μεταξύ του κ. Λάμπρου και του Ν. Βούτση έναντι της Χ.Α.».

Ακολουθεί ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά εύγλωττο απόσπασμα, από το άρθρο του κ.Βαξεβάνη, «Άξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση» (9.12. 2016): «…..Αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έκανες μια δήλωση για τον εσμό των ΜΜΕ στην Ελλάδα, για τις βρωμιές που έκαναν μέτρο της χώρας, παρά μόνο όταν σε κανιβάλισαν εσένα και την οικογένειά σου. Ούτε με το Πρώτο Θέμα τα χάλασες, ούτε με το ΒΗΜΑ. Ακόμη και όταν αποκαλύψαμε τις Offshore του Ψυχάρη , δεν έκανες τον κόπο να κάνεις μια δήλωση βρε αδερφέ, πως πρέπει να ερευνηθεί το Πόθεν Έσχες…..εσύ είδες και αισθάνθηκες την ανάγκη να μιλήσεις για το ‘μακαρθισμό’ του Documento. Παράγεις θεσμικές ωραιότητες που θα αγιογραφηθούν από αυτούς που εξυπηρετούνται. Την ίδια ώρα, 62 δικογραφίες για πρώην Υπουργούς στη Βουλή ακολουθούν το δρόμο της παραγραφής. Εδώ δεν παράγεις καμιά θεσμικότητα, ούτε κάνεις δηλώσεις…».

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κι εγώ ως φορολογούμενος πολίτης, τώρα που το υπουργείο του κ.Κοτζιά (Σεπτέμβρη 2016) τελείωσε τις μεταφράσεις της δικογραφίας των υποθέσεων του κ.Τσουκάτου και των συν αυτώ, θα γίνει η δίκη τους πριν να παραγραφεί;

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Σοβαρή καταγγελία του Κ.Βαξεβάνη κατά του Προέδρου της Βουλής

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/277808/kotzias-ypex-esteile-tin-metafrasi-toy-voyleymatos-siemens-stis-13-maioy#ixzz4TGDIrnmX

  Κοτζιάς: Το ΥΠΕΞ έστειλε την μετάφραση του βουλεύματος Siemens στις 13 Μαΐου

  Αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

  http://www.bankingnews.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/263357-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-15-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-siemens.html

  Διορία στο υπ. Εξωτερικών έως τις 15 Σεπτεμβρίου για τη μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens
  26/07/2016 – 19:39

  Αναλυτικότερα, μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2016, ήτοι μια ημέρα πριν την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να έχει μεταφράσει το βούλευμα για τη υπόθεση της Siemens σε δύο γλώσσες.
  Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, αφού συνεννοήθηκε προηγουμένως με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών, έθεσε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες (Γαλλικά και Γερμανικά), οι οποίες θα είναι ολοκληρωμένες μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2016.

  http://www.express.gr/news/ellada/793475oz_20160915793475.php3

  Υπ. Εξωτερικών: Παραδόθηκε η μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens
  Πηγή: Express.gr 15/09/16-22:36

  Διαβιβάστηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν , προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, (Τμήμα Βουλευμάτων, υπόψη του Εισαγγελέως κ. Προβατάρη) η μετάφραση στην γερμανική γλώσσα του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens από την Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.neanews.gr/2016/12/blog-post_727.html#sthash.U9mNM2LT.dpuf

  Καθυστερημένες «ανακαλύψεις» από τον Κώστα Βαξεβάνη για τον Ν. Βούτση
  nea | 9 Δεκ 2016 | 8:57 μ.μ.

  Ακραία επιθετική η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη στον «σύντροφο» -όπως τον αποκαλεί- Νίκο Βούτση με αφορμή τις δηλώσεις του με τις οποίες κάλυψε απόλυτα την Φώφη Γεννηματά για την οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» για εμπλοκή της στην λίστα Μπόργιανς.

  Με άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το οποίο τιτλοφορεί «Άξιος ο μισθός σου Νίκο Βούτση», ο Κ.Β, αποδίδει στον πρόεδρος της βουλής ότι διακατέχεται από «πολιτικό μακιαβελισμό», και «μετά το Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου και τη Γεννηματά», «χτυπάει» την έκδοση του Documento αναρωτώμενος αν αυτό συμβαίνει «επειδή δεν σε αγιογραφώ όπως άλλοι του χώρου και φιλικά έντυπα που έχουν ταραχθεί με την έκδοση του Documento»,

  Δεν έχουμε καμιά διάθεση να εμπλακούμε σε συριζαίικους «οικογενειακούς» καυγάδες. Μόνο δυο επισημάνσεις.

  [….]

  Η δεύτερη επισήμανση μας έχει σχέση με την απόδοση ευθυνών από τον Κ.Β στον πρόεδρο της βουλής γιατί «62 δικογραφίες για πρώην Υπουργούς στη Βουλή ακολουθούν το δρόμο της παραγραφής». Αυτό όμως δεν είναι κάτι τωρινό. Τυχαίο είναι το γεγονός ότι «ανακάλυψε» σήμερα ο εκδότης του «Documento» ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε γράφει το παραμικρό στο έντυπο του και στην ιστοσελίδα του;

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/05/17/17may15/

  Υποβοήθηση της Χ.Α και συγκάλυψη σκανδάλων, αυτή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ;
  17/05/2015
  [Θα καλέσει ο Εισαγγελέας τον κ.Βούτση;]

  Έχουμε εδώ και χρόνια, ξεκινώντας από τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, επισημάνει μια επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύει με τη σιωπή του οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν δημοσιοποιηθεί και όμως δεν ξεκινούν ή δεν τελεσφορούν δικαστικά οι σχετικές έρευνες. Ενδεικτικά αναφέρω το άρθρο: «ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα συγκάλυψης σκανδάλων;» (26.10.2014).
  https://roides.wordpress.com/2014/10/26/26oct14-2/

  Εκεί σημείωνα και το εξής: «Παραθέτω την κριτική του κ.Βαξεβάνη, το τραγικότερο είναι πως κανείς δεν του απάντησε … (11.7): «Προσοχή! Σύνδρομο στ’ Αριστερά….. Πιο σημαντική έκφραση αυτού του συνδρόμου, θεωρώ την αποχή της Αριστεράς από την προώθηση δύο αποκαλύψεων που αφορούν το σύστημα της διαφθοράς που οδηγεί απευθείας στον πυρήνα της εξουσίας και το Σαμαρά. Η μία είναι η αποκάλυψη για τη δικογραφία Μιχελάκη και τον πιθανό χρηματισμό του και η άλλη η αποκάλυψη για το πόθεν έσχες του υπ.Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου αλλά και όσα ακόμη αφορούν τη δράση του. ….Η Αριστερά δηλαδή, εγκατέλειψε δύο θέματα ουσίας που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή αλλά και πρωτοφανείς μεθόδους παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή φοβήθηκε μήπως κατηγορηθεί για σύμπλευση με τη Χ. Α..».
  ………………………

  Εισαγγελέως και κάθε πολιτικού κόμματος κωφεύοντος, θριαμβολογεί ο επίσημος ιστότοπος της Χ.Α., βασιζόμενος στο πονηρό κλείσιμο του ματιού του κ.Βούτση σε κάθε πολιτικό ή δημοτικό παράγοντα, κλέφτη του δημόσιου χρήματος, την ώρα που προανάγγελλε στο συνέδριο των Δημάρχων το σεβασμό των συμψηφισμών,της ομερτά και της μεταξύ κατεργαραίων κατανόησης, με το γελοίο και περιφρονητικό για κάθε έντιμο πολίτη «αριστερό» πρόσχημα του αντιναζισμού:

  «Βόμβα Βούτση: ‘Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη’! (8 Μαΐου 2015 – 15:21). Ωμή παραδοχή, ότι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δικαιούται να ομιλεί για τα έργα και τις ημέρες των κλεφτών … είναι η Χ.Α., έκανε ουσιαστικά ο υπουργός Ν.Βούτσης, ….Πολύ πιο σημαντικά, όμως, είναι τα όσα είπε στην συνέχεια, …: «…Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χ. Α., που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…..Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής … καθώς υποδηλώνει ότι η Χ.Α. όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στην διαφθορά, αλλά απεναντίας είναι η μόνη αμόλυντη…».

  Εισαγγελέως και κάθε πολιτικού κόμματος κωφεύοντος, θριαμβολογεί ο επίσημος ιστότοπος της Χ.Α., βασιζόμενος στο πονηρό κλείσιμο του ματιού του κ.Βούτση σε κάθε πολιτικό ή δημοτικό παράγοντα, κλέφτη του δημόσιου χρήματος, την ώρα που προανάγγελλε στο συνέδριο των Δημάρχων το σεβασμό των συμψηφισμών,της ομερτά και της μεταξύ κατεργαραίων κατανόησης, με το γελοίο και περιφρονητικό για κάθε έντιμο πολίτη «αριστερό» πρόσχημα του αντιναζισμού:

  «Βόμβα Βούτση: ‘Αν οι φάκελοι του συστήματος διαπλοκής βγουν στην δημοσιότητα, μόνο η Χρυσή Αυγή θα βγει κερδισμένη’! (8 Μαΐου 2015 – 15:21). Ωμή παραδοχή, ότι το μόνο πολιτικό κόμμα το οποίο δικαιούται να ομιλεί για τα έργα και τις ημέρες των κλεφτών … είναι η Χ.Α., έκανε ουσιαστικά ο υπουργός Ν.Βούτσης, ….Πολύ πιο σημαντικά, όμως, είναι τα όσα είπε στην συνέχεια, …: «…Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χ. Α., που θα τρίβει τα χέρια της ενόψει της δίκης. Δεν θα το κάνουμε, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν αποτυπώματα. Δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος»…..Η συγκεκριμένη δήλωση του Βούτση αποτελεί έναν Τίτλο Τιμής … καθώς υποδηλώνει ότι η Χ.Α. όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στην διαφθορά, αλλά απεναντίας είναι η μόνη αμόλυντη…».

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  O κ.Πρόεδρος της Βουλής:

  τηρεί τις εθνικές παραδόσεις του Κοινοβουλίου (για όλα φταίει η Μέρκελ, «γκο μπακ μαντάμ κλπ):

  http://www.lifo.gr/now/politics/16732
  Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: »Αντί να γλείφεις του Χατζηνικολάου, έλα να γλείψεις τον δικό μου είναι πιο ωραίος» Σοβαρό φραστικό επεισόδιο στη Βουλή, πριν λίγο 27.9.2012 | 14:34


  …………………

 5. Ο/Η Περαστικός λέει:

  Noμίζω πως αυτά παρακάτω έχουν την αξία τους.
  Τα έκοψα τα πιο «γαλλικά» όσο γινόταν σεβόμενος το μπλογκ σας.
  Ελπίζω να το δημοσιεύσετε, στο κάτω κάτω σχόλιο είναι πόσοι θα το δουν;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_50.html

  Αντιπαράθεση Βαξεβάνη – Ράπτη. Ομορφος κόσμος, ηθικός, δημοσιογραφικά πλασμένος
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 | 11:11 μ.μ.

  (….) Αλλωστε έχει μείνει ιστορική η κουβέντα που είχε πει ο μακαρίτης ο Νίκος Κακαουνάκης αναφερόμενος στους μεγαλοδημοσιογράφους του σιναφιού του: «Ο καλύτερος από μας, έχει πουλήσει τη μάνα του την ίδια».

  Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και το κείμενο που είχε γράψει στην «Ελευθεροτυπία» ο Γ. Βότσης τότε που παρίστανε τον αντιεξουσιαστή: «Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα… εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, «βαποράκια» της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες…».

  Κάναμε αυτή την εισαγωγή με αφορμή την σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κ. Βαξεβάνη και Χ. Ράπτη ή διαφορετικά στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην εφημερίδα «Documento» και στην ιστοσελίδα iefimerida.gr.

  Το έναυσμα αυτής της κόντρας δόθηκε όταν ο ιστότοπος του Ράπτη αναπαρήγαγε την καταγγελία της άνεργης δημοσιογράφου Μαρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία σε ένα συγκλονιστικό κείμενο της ανέφερε ανάγλυφα την κατάσταση που συνάντησε όταν εκδήλωσε προσφορά εργασίας σε ιστοσελίδα συμφερόντων του Κ. Βαξεβάνη. Η εφημερίδα «Documento» σήκωσε το γάντι και σε ένα ολοσέλιδο κείμενο της σήμερα, -το υπογράφει ο Βαγγέλης Τριάντης- μιλάει για «αποκάλυψη» αναφέροντας ότι το site, iefimerida.gr, δημιουργήθηκε σε συνεργασία του υπόδικου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κυριάκου Γριβέα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Ακολουθάει ένα κείμενο, πεζοδρομιακού χαρακτήρα θα λέγαμε, στην ιστοσελίδα iefimerida, με το οποίο κορυφώνετε η διένεξη και σίγουρα έχουμε να παρακολουθήσουμε αρκετά ακόμα επεισόδια.

  Πάμε να τα δούμε αναλυτικά όλη αυτή την διασκεδαστική ιστορία.

  Παραθέτουμε αρχικά το δημοσίευμα απ’ το «Docoumento»

  (…..)

  Το κείμενο της απάντησης στον Κώστα Βαξεβάνη που υπογράφετε από τον Χρήστο Ράπτη, μόνο δημοσιογραφικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Βρίθει χαρακτηρισμούς για τον εκδότη του Docoumento, απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπο του και προαναγγέλει ότι το επόμενο επεισόδιο θα το παρακολουθήσουμε στις δικαστικές αίθουσες
  Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!

  (…..)

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_58.html
  Συνθήκες γαλέρας και στα «αριστερά» μέσα του ΣΥΡΙΖΑ
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 | 7:19 μ.μ.

  Πηγή: Πριν

  Συνθήκες γαλέρας και στα «αριστερά» μέσα του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει η άνεργη δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου, μέλος της ΕΣΠΗΤ.

 6. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

  Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!

  Φαίνεται ότι ο Κωστάκης ο Μπαξεβάνης, που βλέπει τη φυλλάδα του να πατώνει κυκλοφοριακά (πήγαινε για 150.000 φύλλα την εβδομάδα και με το ζόρι κρατιέται λίγο πάνω από τα 10.000 φύλλα χωρίς καπέλο και χωρίς να έχει δει ακόμα τον πάτο), χάνει την ψυχραιμία του και γράφει αγυρτείες, νομίζοντας ότι αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά του iefimerida.

  Ενώ, στην πραγματικότητα, πουλάει φούμαρα και στα δικαστήρια που θα τον πάμε θα δει τα δικά μας απόκρυφα, θα τα κάνει όλα γαργάρα και θα κάνουμε όλοι εδώ στο iefimerida διακοπές το καλοκαίρι με τα λεφτά που θα του πάρουμε.

  Στην αρχή σκέφτηκα να μην απαντήσω στις γελοιότητές του. Τι «διάλογο» να κάνεις με ένα βόθρο, αλλά τελικά λέω να τον γλεντήσω και να φτιάξω τη διάθεση των αναγνωστών μας με τα έργα και τις ημέρες του Κωστάκη του Μπαξεβάνη.

  Μάλλον τον έτσουξε το δημοσίευμά μας για τα 300 ευρώ που δίνει στις γαλέρες του στους εργαζομένους του προσπαθώντας και από πάνω να τους πείσει ότι θα τους αλλάξει τη ζωή.
  Και επειδή η δημοσιογραφία και ο Μπαξεβάνης είναι δύο κόσμοι που δεν συναντήθηκαν και δεν θα συναντηθούν ποτέ, επινόησε τον Γριβέα και τη βραχύβια συνεργασία που είχα μαζί του όταν ξεκίνησα το 2011 το iefimerida.gr με 9 εργαζομένους και 12.000 ευρώ κεφάλαιο που πήρα δανεικά από ένα φίλο.

  Για να ξέρεις λοιπόν, Κωστάκη, και να μη γράφεις γελοιότητες, με τον Γριβέα συνεργάστηκα επαγγελματικά για μερικούς μήνες από τον Μάρτιο του 2011, όταν βγήκε το site στον αέρα, έως τον Νοέμβριο του 2011 (Δείτε το ΦΕΚ με το ΔΣ της εταιρείας από 16/11/2011), οπότε ο Γριβέας αποχώρησε από το site, έχοντας ήδη εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Δες το ΦΕΚ να ξεστραβωθείς, αν και είμαι βέβαιος ότι το ήξερες και το απέκρυψες νομίζοντας ότι θα δημιουργήσεις εντυπώσεις.

  Ο Γριβέας λοιπόν έφυγε το 2011 (και όπως θα πληροφορηθούν -με στοιχεία- στην αγωγή που στέλνω για μποναμά οι δικηγόροι σου, και όχι με αέρα κοπανιστό όπως κάνεις εσύ), αφήνοντάς μου χρέη που έκανα χρόνια να ξεπληρώσω. Αυτά είναι γνωστά πράγματα στην πιάτσα και θα σ’ τα έλεγαν αν ρώταγες. Πριν από εσένα, Κωστάκη, με έψαξαν οι πολιτικοί σου προϊστάμενοι και δεν βρήκαν τίποτα. Τα απόκρυφά μου βρήκαν, αυτά που θα δεις και εσύ στα δικαστήρια.
  Σου θυμίζω λοιπόν ότι ο Γριβέας πήρε το δάνειο το 2009 και μέχρι το 2011 που συνεργαστήκαμε δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εκτός και αν έπρεπε να κάνω τη δημοσιογραφία της χαρτορίχτρας που κάνεις εσύ και να μαντέψω ότι η εταιρεία του Γριβέα θα χρεοκοπούσε λόγω της κρίσης και δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να αποπληρώσει τα δάνειά του. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 που αποχώρησε από το site ο Γριβέας δεν είχε τίποτα το μεμπτό.

  Εσύ όμως που συνεταιρίστηκες με τον Καλογρίτσα για να βγάλεις τη φυλλάδα που ειδικεύεται στην ψευδολογία, ήξερες πολύ καλά τις μέρες και τα έργα του μέγα φοροφυγά, μπροστινού πολλών κυβερνήσεων (και του ΣΥΡΙΖΑ) και συνομιλητή του Τρομπούκη και του Βλαστού. Με τον βαρυποινίτη Βλαστό δεν συνομιλούσε ο Καλογρίτσας στο τηλέφωνο από τον Κορυδαλλό και τον αποκαλούσε γιγαντάκο του, αγάπη του, παιδί του; Και ο Βλαστός δεν ήταν αυτός, όπως καταγράφηκε η τηλεφωνική τους συνομιλία από τον κοριό της ΕΥΠ, που αποκαλούσε τον Καλογρίτσα «πατέρα» του; Ευλόγως δεν μπορώ να αναρωτηθώ και εγώ αν με τον Βλαστό έχετε τον ίδιο «πατέρα», αφού ο συνεταίρος σου σε βοήθησε να βγάλεις τη φυλλάδα και να κοροϊδεύεις την κοινωνία και να συκοφαντείς όποιον μιλάει ελληνικά;

  Εσύ, Κωστάκη Μπαξεβάνη, δεν διάβασες το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ που έγραφε ότι ο Καλογρίτσας για να φοροδιαφεύγει παρίστανε ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα ενώ είχε στις τράπεζες εκατομμύρια ευρώ; (Την ταρίφα αυτή των 300 ευρώ για τους εργαζόμενους από εκεί την εμπνεύστηκες;) Δεν διάβασες, Κωστάκη Μπαξεβάνη, πριν συνεταιριστείς με τον Καλογρίτσα ότι ελέγχεται για φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατομμυρίων ευρώ; Και καλά δεν διάβασες, δεν άκουσες ότι το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι ο Καλογρίτσας πήρε δάνειο 77 εκατομμυρίων ευρώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ από την Τράπεζα Αττικής; Να δούμε πότε και αν θα τα γυρίσει. Να μην αναρωτηθώ και εγώ αν τα λεφτά που βρήκες για την εφημερίδα σου δεν είναι γνωστό αν προέρχονται από φοροδιαφυγές και θαλασσοδάνεια; Ή από τα άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ που πήρε πάλι από την Τράπεζα Αττικής για να καπαρώσει την άδεια για τα «βοσκοτόπια TV»;

  Ο συνεταίρος σου και εκδότης της φυλλάδας σου δεν είναι ο Καλογρίτσας που πήρε τηλεοπτική άδεια με μαϊμού βοσκοτόπια και γελούσε το πανελλήνιο και στο τέλος αναγκάστηκε η κυβέρνηση να τον αποσύρει γιατί έγιναν όλοι μαζί ρόμπα;

  Και θα έπρεπε εσύ ο «Ρομπέν των ΣΥΡΙΖΟδιαπλεκόμενων» να μας εξηγήσεις πώς συνεργάζεσαι με φοροφυγάδες που έχουν πάρε-δώσε με βαρυποινίτες και πήραν δάνεια επί ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως να αναρωτηθώ και εγώ πώς εσύ που κατήγγειλες τον συγχωρεμένο τον Βγενόπουλο και παριστάνεις τον απολογητή της διαφάνειας και της αντιδιαπλοκής συνεργάζεσαι με όλους αυτούς;

  Εσύ δεν ήσουν, Κωστάκη Βαξεβάνη, που όταν έβγαλες τη λίστα Λαγκάρντ το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν να προσπαθήσεις να λουφάρεις το όνομα του τότε αφεντικού σου και σε πήραν χαμπάρι και έγινες ρόμπα ξεκούμπωτη;

  Εσύ, γιγαντάκο Κωστάκη, που πολεμούσες τον Βενιζέλο με τον πιο χυδαίο τρόπο δεν ήξερες ότι όταν ο Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών τον έγλειφε πατόκορφα ο συνεταίρος σου ο Καλογρίτσας; Και του έλεγε «Βαγγέλη μου, ζω μόνο για σένα και ευτυχώς που υπάρχεις και εσύ και σώθηκε η χώρα»; Και τον εγκατέλειψε επειδή δεν του έδωσε δουλίτσες και μετά ήθελε ο Καλογρίτσας να κάνει τον Σπίρτζη αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τελικά τον πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ;

  Εσύ, γιγαντάκο Κωστάκη Μπαξεβάνη, δεν ήσουν διευθυντής ενημέρωσης (και παχυλά αμειβόμενος) στην τηλεόραση του επιχειρηματία Γιάννη Καραγιώργη που ζήτησε η Ιντερπόλ την έκδοσή του στην Ολλανδία για απάτη; Πώς γίνεται ένας ρεπόρτερ της δικής σου κλάσης να μην έχει προβλέψει ότι θα κυνηγούσαν το πρώην αφεντικό σου για απάτη στην Ολλανδία;

  Εσύ δεν έμαθες ότι ο Σπίρτζης έκοψε την Εθνική Οδό Πάτρας-Πύργου σε οκτώ κομμάτια και τα τρία τα έδωσε στον εκδότη σου τον Καλογρίτσα; Μήπως από αυτά πληρώνετε τη φυλλάδα σας;

  Εγώ, όπως βλέπεις, μιλάω με ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία και όχι με ψέματα. Και τι φταίμε εμείς, βρε Κωστάκη, που ήθελες να γίνεις και εκδότης και πάτωσες και έχεις φλομώσει την αγορά στα καπέλα;

  Και επειδή στη χαζοχαρούμενη, γυμνή από περιεχόμενο φυλλάδα σου κάνεις τις γνωστές χωριάτικες εξυπνάδες, εγώ στον ΑΘΗΝΑ 9,84 έπαιρνα 1.500 ευρώ όταν εσύ κονομούσες χοντρά (δείτε τις αμοιβές που έπαιρνε στην ΕΡΤ) επί Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΡΤ με εκείνες τις ταξιδιωτικές κουταμάρες που δεν τις έβλεπε ούτε η μάνα σου.

  Τρέχα λοιπόν να κάνεις μαγκιές και εκβιασμούς εκεί που σε παίρνει, γιατί κάτι μαχαλόμαγκες σαν και εσένα εδώ στο iefimerida τους έχουμε για πρωινό.
  Να δούμε τώρα τι θα λες στις τράπεζες και στις διαφημιστικές που πήγαινες και τους έλεγες ότι θα πουλάς 150.000 φύλλα την εβδομάδα, όταν σε λίγο με τη φυλλάδα σου θα τυλίγουν ψάρια στο λιμάνι.

  Εχεις καταντήσει τόσο αστείος που σήμερα στη φυλλάδα σου οι μόνες διαφημίσεις που έχεις είναι κρατικές και μία πολυεθνικής φαρμακευτικής.
  Εσύ, ο τιμητής της αριστερής ηθικής που κατήγγειλε τη διαπλοκή των ΜΜΕ με τις τράπεζες και το κράτος, τώρα ζεις με κρατικές διαφημίσεις που σου δίνουν για να βρίζεις τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

  Και πες στον συνέταιρό σου τον μπαρμπα-Χρήστο Καλογρίτσα που είναι γνωστός χουβαρντάς να σου δώσει κανένα φράγκο να δώσεις στα παιδιά που θέλεις να τα προσλάβεις με 330 ευρώ μεικτά και προσπαθείς να τα πείσεις ότι θα αλλάξει η ζωή τους.

  Κι αν είσαι μάγκας σε προκαλώ να δώσουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς στη δημοσιότητα για να δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει λεφτά, για να μην κοροϊδεύουμε την κοινωνία.

  Αυτά για σήμερα και ραντεβού στα δικαστήρια, Κωστάκη Μπαξεβάνη γιγαντάκο, «αδερφούλη» του Βλαστού!

  ΥΓ: Για τα δημόσια έργα του αφεντικού σου θα γράψεις τίποτα;
  Εναν Τοξότη που έχει πάρει όλα τα έργα της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρεις; Και τι σχέση έχει με το αφεντικό σου;

  Πηγή: Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/308108/akoy-gigantako-vaxevani#ixzz4TGzny8ZS

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σεβαστή Σαρανταποδαρούσα,
   νομίζω πως ο δημόσιος διάλογος θα έπρεπε να διεξάγεται με κοσμιότερο τρόπο.
   Με την ευκαιρία αφού σχολιαστές έφεραν εδώ μια υπόθεση κάπως άσχετη, πρέπει να ακουστεί και η απάντηση Βαξεβάνη. Ομολογώ πως παρ’όλο που ενστικτωδώς είμαι με το μέρος των εργαζομένων δεν μπορώ να είμαι εδώ βέβαιος για τίποτα και το λέω αυτό χωρίς την ελάχιστη διάθεση να υπερασπιστώ κανέναν, αφού δεν είμαι σε θέση να ξέρω:

   http://www.ignomisou.gr/2016/12/17/%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82/

   Η απάντηση Βαξεβάνη

   Ο Κώστας Βαξεβάνης για την καταγγελία της Μαρίας Κωνσταντοπούλου έδωσε απάντηση με ανάρτησή του στο fb, αναφέροντας ότι οι μισθοί στο Documento αρχίζουν από 600 ευρώ καθαρά και υπάρχει ασφάλιση για όλους. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του για το πώς «σε αυτή τη δουλειά γίνεσαι λέρα, όχι γαλέρα» και «κωλόπαιδο». Μεταξύ άλλων γράφει:
   «(…) Στέλνουν φίλοι μηνύματα για να απαντήσω σε “καταγγελίες” για το Documento και τις “συνθήκες γαλέρας”. Δεν νομίζω πως χρειάζεται πολλά. Άνθρωποι που όταν τους γκουγκλάρεις, ως δημοσιογράφοι έχουν μοναδική “επιτυχία” τους την καταγγελία για το Documento, καταγγέλουν πως ΘΑ δούλευαν με 300 ευρώ το μήνα. Στο Documento οι δημοσιογράφοι δουλεύουν όλοι με μισθολόγιο και με μισθούς πάνω από 600 ευρώ καθαρά. Μου κάνει εντύπωση (καταλαβαίνω ωστόσο) την έκταση που έχει πάρει η “καταγγελία” η οποία apriori χαρακτηρίζεται έγκυρη. Μου κάνει επίσης εντύπωση, πως αυτή που την κάνει και όσοι την αναπαράγουν , κάνουν την πάπια για τις πραγματικές γαλέρες που έχουν απλήρωτους συναδέλφους επί 7 και 8 μήνες. Η εφημερίδα και το site έχουν καταθέσει στο Ταμείο καταστάσεις με μισθούς και ασφάλιση των.. εργαζόμενων. Συνεπώς έχουμε αποδείξεις για όσα λέμε. Αυτή έχει; Εύχομαι στη συνάδελφο να βρει πραγματικά δουλειά. Αλλά να θυμάται, πως και σε αυτή τη δουλειά και σε κάθε δουλειά, δεν γίνεσαι καλός ή ήρωας τρώγοντας σάρκες άλλων. Γίνεσαι απλώς κωλόπαιδο. Λέρα, όχι γαλέρα(…) ».

   • Υπάρχει κι αυτό

    http://www.koutipandoras.gr/article/xrhsto-rapth-gia-na-grafeis-sta-apokryfa-prepei-na-exeis

    Χρήστο Ράπτη για να γράφεις στα απόκρυφα πρέπει να έχεις

    Αφού Χρήστο Ράπτη αποφάσισες να μου επιτεθείς δημόσια, αντί να απαντήσεις απλώς στο δημοσίευμα του Documento και στο ερώτημα αν ήσουν συνέταιρος του Γριβέα, μου δίνεις και μένα το δικαίωμα να σου απαντήσω.

    Του Κώστα Βαξεβάνη

    Αφού σε «άκουσα» λοιπόν, το πρώτο μου συμπέρασμα είναι πως, όσα χρόνια και να περάσουν, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις να γράφεις. Ακόμη και σε νηφαλιότητα, δεν μπορείς να βάλεις δυό κουβέντες τη μια δίπλα στην άλλη, για να πεις κάτι.

    Θεωρητικά ακόμη και ο τεμπέλης και ο αργόμισθος, κάποια στιγμή με την τριβή με το επάγγελμα, μαθαίνουν στοιχειωδώς να γράφουν και να γίνονται αποδεκτοί από κοινό πέραν της «πατσαβούρας της Βέρμαχτ». Μπορεί να μη μάθουν «ανάγνωση και γραφή» γενικά, αλλά κρατούν τα προσχήματα, δηλαδή δεν αποκαλούν τον Βαξεβάνη , «Μπαξεβάνη» θεωρώντας πως (και) δια αυτής της στρέβλωσης τον αποδομούν. Το τρυκ αυτό του «Μπαξεβάνη» το χρησιμοποίησε ο συνταγματολόγος της καρδιάς σου, Βαγγέλης Βενιζέλος και όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά μόνο εσύ του έμεινες πια αρωγός και συμπαραστάτης, βάζοντάς του καμιά δήλωση να θυμίζει πως υπάρχει και αυτός.

    Να σου πω μόνο πως αν θέλεις να επεκταθείς και σε άλλες γυμνασιακού τύπου υποτιμήσεις, (τελικώς τα γαλλικά πανεπιστήμια δεν κατάφεραν να αναβαθμίσουν ούτε το επίπεδό σου ούτε τα κολυβογράμματά σου) κάποιοι της φάρας σου με αποκάλεσαν «κοντό» ενώ υπάρχει και το «υπέρβαρος» μια που οφείλω να ομολογήσω έχω βάλει κάτι κιλά. Μέχρι εδώ φαντάζομαι πως όσα σου γράφω τα καταλαβαίνεις, αν και θα φροντίσω να χρησιμοποιώ μικρότερες προτάσεις μην και μπερδευτείς (σε νηφαλιότητα πάντα).

    Σε έπιασε ο καημός για το πόσα φύλλα πουλάει το Documento. Δεν καταλαβαίνω όμως, αφού δεν πουλάει, γιατί χρειάστηκε να πληρώσεις διαφήμιση στο διαδίκτυο για να προωθήσεις το άρθρο σου εναντίον μου; Για να αποσβέσεις τη ζημιά από μια ανύπαρκτη εφημερίδα; Σημασία όμως για μένα δεν έχει να πουλάω μόνο, αλλά και να μην πουλιέμαι.

    Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Το Documento, έγραψε πως το iefimerida.gr, ήταν μια κοινή επιχείρηση του υπόδικου Κυριάκου Γριβέα και δική σου. Απ’ ό,τι βλέπω στην απάντησή σου παραδέχεσαι πως από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο 2011 ήσουν συνέταιρος του Γριβέα. Άρα τι ανακριβές γράψαμε; Αν και το ΦΕΚ που παραθέτεις δείχνει ποιοί ήταν στο ΔΣ της εταιρείας και όχι ποιοί ήταν μέτοχοι, εμείς αποδεχόμαστε την απάντησή σου, η οποία επιβεβαιώνει πως ήσασταν μέτοχοι και οι δύο. Τώρα ποιός έφαγε λεφτά από ποιόν μεταξύ σας , δεν μας αφορά. Μας αφορά όμως (και αφορά και την Εισαγγελία) αν τα χρήματα που δόθηκαν για την κοινή σας επιχείρηση, προέρχονται από τα δάνεια του ΤΤ, τα οποία (σύμφωνα με τους εισαγγελείς) έκανε με κομπίνα προσωπική του περιουσία ο Γριβέας. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ως εδώ, αν και είμαι σίγουρος πως κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

    Έντεχνα στο άρθρο που συνέταξες με τα κολυβογράμματα Παρισίων, κάνεις αυτό που έκανες επί μήνες. Μιλάς για τον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Καλογρίτσα και του προσάπτεις πράγματα που αφορούν τον Χρήστο Καλογρίτσα. Για δρόμους, για γιοφύρια, για δάνεια. Αυτή η λαθροχειρία, δεν είναι μια δημοσιογραφική ανεντιμότητα, αλλά μια στοχευμένη επιχείρηση στην οποία επιδόθηκαν τα ΜΜΕ σαν και του λόγου σου, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αν έχεις λοιπόν στοιχεία για τον Γιάννη Καλογρίτσα, να τα πας στον εισαγγελέα όπως έλεγε και ο φίλος σου Σημίτης, πριν γίνει φίλος σου ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά υποκύψεις στο πολιτικό βάρος του Βενιζέλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καταλήξεις φίλος της «πατσαβούρας της Βέρμαχτ». Αν το κάνεις, σε διαβεβαιώ πως θα το καλύψω δημοσιογραφικά.

    Μετά το άρθρο σου, αναζήτησα εναγωνίως αν έχεις γράψει κάτι στο site σου, γιατί εκτός του Χρήστου Καλογρίτσα, το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει εντοπίσει πρόβλημα στον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά και (τι θυμήθηκα τώρα τον άλλο μέντορα του site σου) το συγχωρεμένο τον Βγενόπουλο. Δεν βρήκα λέξη. Ούτε για τον Ψυχάρη και τις ποινικές διώξεις, για να μη θυμηθώ άλλες περιπτώσεις. Στο δικό μου site, θα βρεις για όλους.

    Να πάμε τώρα στα ακόμη πιο δύσκολα. Επειδή μιλάς για αγωγές και επειδή τυγχάνει να έχω καμιά 60αριά στην πλάτη μου, από αυτούς τους οποίους αγιογραφείς στο site σου και τυγχάνουν και χορηγοί σου (με την καλή έννοια το λέω), θα μου επιτρέψεις να έχω μεγαλύτερη εμπειρία από ‘σένα. Η εμπειρία λοιπόν λέει πως σε δύο τουλάχιστον σημεία όσων θυμωμένα γράφεις, αυτό στο οποίο μιλάς για «εκβιασμούς» μου και το άλλο για τους «μισθούς» μου στην ΕΡΤ, μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσεις. To πρώτο το καταλαβαίνεις και εσύ. Το δεύτερο, τόλμησε να το γράψει ο Φιλιππάκης της Espresso και καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 9 μήνες φυλακή. Ενώ το ήξερες λοιπόν, το έγραψες για να συκοφαντήσεις. Όπως θα σου πουν και οι δικηγόροι σου, στοιχειοθετείται δόλος. Βλέπεις η προσπάθειά σας να με ισοπεδώσετε, έχει και τα καλά της.

    Πάμε τώρα στα πολύ πολύ δύσκολα. Πραγματικά ο όρος δημοσιογραφία, όπως τον εννοείς εσύ, και εγώ, δεν θα συναντηθούμε ποτέ. Σε όλη μου την πορεία είμαι στη δημόσια θέα. Την άποψή μου και τον τρόπο που δημοσιογραφώ, τον ξέρει ο καθένας. Φυσικά κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι άλλοι (σίγουρα πάντως τα λαμόγια) διαφωνούν. Δεν χρησιμοποιώ κώλους για να κάνω site, δεν πλασάρω τα hoax του διαδικτύου ως ειδήσεις, δεν εξασφαλίζω κλικς με βρομιές και συκοφαντίες. Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως αυτό που κάνεις εσύ απαιτεί μια κάποια ικανότητα (όχι Παρισίων, αλλά κάποια). Όπως ικανότητα είναι και να γνωρίζεις συστηματικά, ποια πλευρά του ψωμιού έχει το βούτυρο. Αλλά δεν είναι δημοσιογραφία.

    Καταλαβαίνω την αντιπάθειά σου στο πρόσωπο και τη δημοσιογραφία που εκπροσωπώ. Αλλά έχω το πλεονέκτημα να μπορώ να σας βαράω γιατί δεν έχω σκελετούς στη ντουλάπα. Δεν έχω καταναλώσει «διαφήμιση» εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν συμμετείχα στο παρτυ των διαφημίσεων από τις τράπεζες όταν έκλεβαν τον κόσμο. Α, τώρα που είπα «πάρτυ», στο πάρτυ του 9,84 , ο μισθός σου δεν ήταν 1.500 ευρώ που γράφεις, αλλά 2.250. Και φυσικά σημασία δεν έχει πόσο έπαιρνες, αλλά το γιατί τα έπαιρνες. Τα έπαιρνες για να δουλεύεις; Γιατί η Εισαγγελία ψάχνει αν οι 280 υπεράριθμοι δημοσιογράφοι, δούλευαν πραγματικά.

    Τώρα το αν το Documento δίνει 300 ευρώ το ξέρεις φαντάζομαι ως υπεύθυνος προπαγάνδας ενός συστήματος, που χρόνια τώρα κάνει το άσπρο μαύρο και άμα χρειαστεί τον φτωχό ως υπεύθυνο της φτώχειας του. Μια κυρία «κατήγγειλε» πως ΘΑ δούλευε με 300 ευρώ. Το ανέβασες στο site και φρόντισες για τη δολοφονία χαρακτήρα μου. Είναι σαν να λέω πως κάποιος μου κατήγγειλε πως πούλαγες 700 χιλιάδες το site σου στον ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει από αντιπολιτευτικό, κυβερνητικό και εγώ να κάνω θέμα γι’ αυτό υιοθετώντας τις καταγγελίες. Το πούλαγες Χρήστο Ράπτη αποτιμώντας 700.000 την κωλοτούμπα;

    Για να μην γράφω πολλά. Άσε τους λεονταρισμούς για τους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Στο «όλον» ΠΑΣΟΚ που ήσουν, τα τερτίπια αυτά τα χρησιμοποιούσε ο Τσοχατζόπουλος. Άλλωστε όπως λέει μια κινέζικη παροιμία «πρόσεχε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να συμβεί». Οι δικοί σου λογαριασμοί, μάλλον θα ανοίξουν γιατί μετά το δημοσίευμα, η Εισαγγελία έχει υποχρέωση να ελέγξει, αν το μαύρο χρήμα Γριβέα, διοχετεύτηκε στην κοινή σας εταιρεία την επίμαχη περίοδο. Αν δηλαδή το iefimerida.gr προέρχεται από τους λογαριασμούς Γριβέα που έκλεψαν τις τράπεζες.

    Καταλαβαίνω και τη δική σου οργή και των υπόλοιπων. Παιδιά του συστήματος, έμμεσοι μέτοχοι της εξουσίας, δεν μπορείτε να κατανοήσετε πώς ένας τύπος και μια ομάδα ανθρώπων, τα βάζουν με όλους. Το θεωρείτε αφύσικο, γιατί η φύση σας είναι η προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του συστήματος.

    Το ποιός είναι ο καθένας μας είναι ορατό. Δημοσιογραφώ με ονόματα και διευθύνσεις όχι με «ποιά φαρμακευτική εμπλέκεται σε σκάνδαλο» για να την εμφανίσω μετά από δύο μέρες μυστηριωδώς με όνομα όπως κάνεις εσύ. Παίρνω την ευθύνη για όσα γράφω έχοντας απέναντι όχι τόσο τους τύπους που θίγω, αλλά δημοσιογράφους σαν και σένα. Βασιλικότερος του βασιλέως και προθυμότερους των αυλοκολάκων.

    Η προσπάθειά σου να με γράψεις στα «απόκρυφά» σου καταλαβαίνεις πως δεν έχει αντικείμενο. Πρέπει να έχεις απόκρυφα τέτοιας χρήσης. Αν κάνω λάθος, πες μου ένα θέμα που αποκάλυψες στη ζωή σου, κάποιον που έστειλες στον εισαγγελέα, μια περίπτωση που η γραφίδα σου και οι θέσεις σου αναστάτωσαν την κοινωνία με σκοπό να τη φτιάξουν. Τίποτα λέω εγώ. Άρα τα απόκρυφά σου είναι μάλλον «μόνο για να τα ξύνεις» όπως λέει ο παλιός σου φίλος ο Θέμος.

    Χρήστο Ράπτη οι καιροί άλλαξαν. Τις ελάχιστες ώρες που είσαι νηφάλιος, δεν μπορείς να το αντιληφθείς και κάνεις προβολές του εαυτού σου. Πως οι άλλοι είναι σαν και σένα. Δεν είναι. Αν έχεις καημό με το Documento, όπως έχουν πολλοί, σε ενημερώνω πως ήρθε για να μείνει. Γιατί είναι ανάγκη να ξεμπροστιάζει τύπους σαν κι εσένα. Τις προσπάθειες να γίνει η κοινωνία ένας αχταρμάς με κώλους, αθλιότητες, πονηρές βρομιές όπως το site σου. Γι’ αυτό θα μείνει. Μην σε εξαπατά η αναγνωσιμότητα στο site σου. Δεν είναι δικιά σου, είναι του κώλου.

    ΥΓ. Για όσους δημοσιεύσουν αυτή την επιστολή (αμφιβάλω αλλά λέμε τώρα) ως κόντρα Βαξεβάνη με Ράπτη, να τους ενημερώσω πως δεν έχει νόημα αυτή η οπτική. Είναι η κόντρα δύο αντιλήψεων για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Προφανώς η μία πλευρά είναι του βουτύρου που γράφω παραπάνω.

    Διαβάστε σχετικά: Το site iefimerida.gr έγινε με λεφτά του υπόδικου Γριβέα

   • Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_58.html

    Συνθήκες γαλέρας και στα «αριστερά» μέσα του ΣΥΡΙΖΑ
    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 | 7:19 μ.μ.

    Πηγή: Πριν

    Συνθήκες γαλέρας και στα «αριστερά» μέσα του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει η άνεργη δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου, μέλος της ΕΣΠΗΤ.

    Σύμφωνα με τη συγκλονιστική μαρτυρία της συναδέλφου η πρόταση που της έγινε για 9ωρη καθημερινή εργασία στην ιστοσελίδα της νέας εφημερίδας Document» του Κώστα Βαξεβάνη, ήταν 330 ευρώ καθαρά το μήνα με υποχρέωση από την ίδια να βγάλει μπλοκάκι!

    Η δημοσιογράφος προσπάθησε να διαπραγματευτεί τις συνθήκες εργασίας καθώς είχε ανάγκη να βρει δουλειά και η απάντηση που πήρε ήταν «κυρία μου, αυτή είναι η δουλειά που σας δίνεται η ευκαιρία να αλλάξει η ζωή σας ριζικά και να ξαναδουλέψετε! Αν σας αρέσει καλώς -αλλιώς- μην μας κουράζετε παραπάνω, γιατί περιμένουν πολλοί μετά από εσάς»!

    Αν αυτά λένε τα «αριστερά» αφεντικά φανταστείτε τι γίνεται στα υπόλοιπα μέσα.

 7. Ο/Η Liberal λέει:

  https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2016/12/16/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC/

  Καλά Χριστούγεννα κύριε Παππά

  «Καλή τύχη στις περιφέρειές σας όταν θα πάτε να εξηγήσετε τι κάνατε όταν καταψηφίσατε την τροπολογία για την 13η σύνταξη» είπε ειρωνευόμενος ο Νίκος Παππάς στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που δεν ψήφισαν την εν λόγω τροπολογία.

  Αφήνουμε στην άκρη πως δεν πρόκειται για 13η σύνταξη και πάμε να δούμε ποιος θα πρέπει να εύχεται να έχει καλή τύχη όταν θα πάει στην περιφέρειά του.

  Ο κ. Τάσος Γιαννίτσης έχει δώσει τον όρο «αντίστροφη αλληλεγγύη», στις πολιτικές εκείνες που δημιουργούν, ή, επιδεινώνουν άνισες καταστάσεις. Οι οποίες άνισες καταστάσεις, στο τέλος «οδηγούν σε επιβάρυνση των αδύναμων καταστάσεων, σε όφελος αυτών που δεν έχουν ανάγκη, ή, που έχουν λιγότερη ανάγκη». Είναι αυτές οι πολιτικές επιλογές που «εκ πρώτης όψης δίνουν την αίσθηση ότι εκφράζουν μια αλληλεγγύη, αλλά που μετά από σύντομο διάστημα αποκαλύπτεται ότι οι επιπτώσεις τους, αντί να ευνοήσουν τους αδύναμους, ευνοούν τους ισχυρότερους».

  Παραδείγματα αντίστροφης αλληλεγγύης που παραθέτει ο κ. Γιαννίτσης είναι οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και το να «ενισχύονται οι «χαμηλοσυνταξιούχοι», με σύνταξη 600 ή 800 ευρώ, χωρίς να εξετάζεται το συνολικό τους εισόδημα, ενώ παράλληλα αφήνονται στην τύχη τους οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι με 300 και 400 ευρώ και με παιδιά που πεινάνε».

  Κατόπιν αυτών των απόλυτα λογικών επιχειρημάτων, μπορούμε να θέσουμε το εξής ερώτημα. Είναι το μοίρασμα του πλεονάσματος, του κ. Παππά, μια αντίστροφη αλληλεγγύη; Δηλαδή, είναι μια πολιτική που επιδεινώνει άνισες καταστάσεις, ή, που αλλιώς, ευνοεί τους ισχυρότερους αντί να ευνοήσει τους αδύναμους;
  Για να το απαντήσουμε χρειάζεται να ξέρουμε που βρίσκουμε τις περισσότερο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν περισσότερη ανάγκη και ποιοι αυτοί που έχουν λιγότερη. Τα στοιχεία μας δίνει στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γιαννίτσης. «Από πλευράς φτώχειας, τη χειρότερη θέση έχουν οι νέοι ηλικίας 18 με 25 ετών, όπου η φτώχεια αγγίζει το 21,5%, ακολουθούν τα παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών, με ποσοστό φτώχειας 18,7%, οι ηλικίες 25 με 65 ετών (ποσοστό φτώχειας 15,4%) οι εργαζόμενοι με εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας (13,6%) και τελευταίοι είναι οι ηλικιωμένοι πάνω από 64 ετών (8,6%)».

  Ενδιαφέρον έχει να λάβουμε υπόψη επίσης, πως το εισόδημα από εργασία (μεταξύ 2008-2012) μειώθηκε κατά 27,4%, από κεφάλαιο κατά 37,7%, ενώ οι «συντάξεις, σε αντίθεση με τις μειώσεις που προαναφέρθηκαν, σημείωσαν αύξηση (+12,8%) ως συνολικό μέγεθος (εισόδημα) στην οικονομία, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις των νοικοκυριών. Πάντως, ως εισόδημα ανά νοικοκυριό σημείωσαν μέση μείωση 5,8%, που είναι η μικρότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη μείωση κάθε άλλης πηγής εισοδήματος από αυτές που προαναφέρθηκαν».

  Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω δεδομένα, για να δούμε τι έπραξε η κυβέρνηση.

  α. Μοίρασε το πλεόνασμα στην κατηγορία όπου (σύμφωνα με τα στοιχεία) η φτώχεια αγγίζει μόλις το 8,6% και άφησε απ’ έξω κατηγορίες όπου η φτώχεια φτάνει σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά (νέοι 21,5%). Επίσης πρόσθεσε ένα επιπλέον εισόδημα, στο εισόδημα που είχε τη μικρότερη μείωση.
  β. Το πλεόνασμα μοιράστηκε χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που καμία κυβέρνηση αυτών της περιόδου της κρίσης δεν έκανε. Δηλαδή, έδωσε την ίδια βοήθεια σε μια οικογένεια που έχει το μόνο εισόδημα από σύνταξη 600 ευρώ και την ίδια σε μια οικογένεια που μπορεί να έχει εισόδημα 2000 ευρώ (επιπλέον σύνταξη, ενοίκια κ.λπ.).

  Έχοντας πια ολοκληρωμένη εικόνα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως ναι, ο κ. Νίκος Παππάς ευνόησε ισχυρότερους, εις βάρος αδυνάμων. Μοίρασε ένα πλεόνασμα που πέτυχε, επιβάλλοντας στον ήδη εξασθενημένο οικονομικά έλληνα πολίτη αυξήσεις παντού (ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.), στην ομάδα εκείνη της κοινωνίας που είχε τη λιγότερη ανάγκη.

  Στόχος του κ. Παππά δεν ήταν να βοηθήσει αυτούς που είχαν πραγματική ανάγκη. Στόχος ήταν να βοηθήσει το κόμμα του, τους βουλευτές του και τον ίδιο του τον εαυτό. Χριστούγεννα σίγουρα έρχονται και ίσως εκλογές. Και στις δύο περιπτώσεις οι βουλευτές, όταν πάνε στα χωριά τους πρέπει να «πουλήσουν» κάτι στον υπερήφανο λαό. Με την πολιτική αυτή πράξη και δεδομένου ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί να βρει την αλήθεια, εξασφαλίζεται η πώληση συναισθήματος για το κέρδος της ψήφου. Ο συνταξιούχος είναι ικανοποιημένος που ο πονόψυχος πρωθυπουργός του δίνει κάτι και ο ευαίσθητος λαός συγκινείται που «στηρίζεται ο αδύναμος συνταξιούχος».

  Ο κ. Νίκος Παππάς, για να σωθεί αυτός και η κυβέρνησή του, έστησε ένα σενάριο που ανήκει στην κατηγορία ελληνικής ταινίας Βούρτση-Ξανθόπουλου, για να πράξει στην ουσία μια αντίστροφη αλληλεγγύη. Δηλαδή, μια πολιτική που όξυνε άνισες, ήδη, καταστάσεις. Που επιβάρυνε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν τη λιγότερη ανάγκη. Και το έκανε για ίδιον όφελος.

  Καλά Χριστούγεννα κύριε Παππά.

 8. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/documento_23.html

  Την έχασε τη μάχη το Documento

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 | 7:16 μ.μ.

  Όταν έγινε γνωστό πως η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη Documento θα κυκλοφορήσει τελικά πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που χάρηκαν. Και όχι μόνο όσοι είχαν την τύχη να βρουν επιτέλους δουλειά. Το σκεπτικό ήταν απλό.
  Σε μια εποχή λουκέτων, επιτέλους κυκλοφορούσε μια νέα εφημερίδα. Άρα νέες θέσεις εργασίας. Η ελπίδα ήταν μεγάλη και επειδή, οι πολλοί πάλι, θεωρούσαν πως ο Κώστας Βαξεβάνης σύμφωνα και με αυτά που διακήρυττε δημόσια και μέσα από τα γραπτά του, είτε στο Hot Doc είτε στη διαδικτυακή σελίδα koutipandoras.gr, θα έδινε χώρο και χρόνο στους δημοσιογράφους να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να κάνουν δηλαδή ρεπορτάζ και αποκαλύψεις.

  Τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και η δημοσιογραφική εργασία σπανίζουν πλέον στον έντυπο Τύπο. Ήταν πολλοί αυτοί που θα δέχονταν να δουλέψουν στη νέα εφημερίδα και με λιγότερα χρήματα, αρκεί να τους δίνονταν η ευκαιρία να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ.

  Η διάψευση όλων των προσδοκιών έγινε γρήγορα και για όλους. Ακόμη και για τον ίδιο τον Κώστα Βαξεβάνη και το επιτελείο του. Η νέα εφημερίδα δεν κατάφερε να πουλήσει τόσες χιλιάδες όσες είχε αρχικά στόχο. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ αφορούσαν μόνο το παρελθόν και τα έγραφαν συγκεκριμένοι.
  Δημοσιογράφοι με τρελές προσδοκίες ηχηρών αποκαλύψεων, λάμβαναν άνωθεν παραγγελίες για συγκεκριμένα θέματα. Η νέα εφημερίδα ήταν με κραυγαλέο τρόπο δεμένη στο άρμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  Η διάψευση των προσδοκιών έγινε πολύ γρήγορα και το τελευταίο επεισόδιο με τη δημοσιογράφο Μ. Κ. η οποία είχε την τόλμη να καταγγείλει το εργασιακό καθεστώς που είχε σκοπό να στήσει η νέα εφημερίδα για το διαδικτυακό της site, απλώς επιβεβαίωσε την ήττα των ελπίδων πως κάτι νέο θα πρόσθετε ο Κώστας Βαξεβάνης στο χώρο του Τύπου.
  Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε από τους πάμπολλους εχθρούς του. Κάτι που θα έπρεπε να το περιμένει ως έμπειρος δημοσιογράφος με τόσες ανοιχτές υποθέσεις και με τόσες μάχες που έδωσε με γνωστούς υποτακτικούς εξουσιών. Για να μην αντιδράσει όπως αντέδρασε. Καταγγέλλοντας την άνεργη δημοσιογράφο Μ.Κ., λέγοντας τελικά και ψέματα για να υπερασπιστεί την έκδοση του. Ψέματα που ήταν πολύ εύκολο να αποκαλυφθούν. Η εκ των υστέρων αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του site απλά επιβεβαίωσε ότι η άνεργη δημοσιογράφος και αλήθειες κατήγγειλε και είχε την τόλμη να το υπερασπιστεί δημόσια.

  Θα περίμενε κανείς από τον δημοσιογράφο των ηχηρών αποκαλύψεων να αντιδράσει διαφορετικά. Σαν τους επαγγελματίες μεγάλων διεθνών Μέσων που σέβεται και συχνά πυκνά ανέφερε στα κείμενα του. Να καλέσει δηλαδή δημόσια την καταγγέλουσα Μ.Κ σε συνάντηση και να την προσλάβει κανονικά στην εφημερίδα του. Που θα έβρισκε δημοσιογράφο με τόση τόλμη και θράσος για τα ρεπορτάζ που έχει ανάγκη το Documento του;

  Μήπως όμως αυτό δεν είναι το πρόβλημα της εφημερίδας; Ό,τι προσδέθηκε –για άγνωστους σε εμάς και σίγουρα και στους αναγνώστες του- στο κυβερνητικό άρμα του ΣΥΡΙΖΑ; Αποκαλύπτοντας σκάνδαλα μόνο για τους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας και όσους έχει βάλει σε στόχο το μέγαρο Μαξίμου; Μια τακτική που ουδόλως ενδιαφέρει σήμερα την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες τους οποίους θα ήθελε να έχει αναγνώστες το Documento.

  Σε ότι αφορά την εφημερίδα βεβαίως και υπήρχαν συμβάσεις με αποδοχές, όχι υψηλές αλλά τουλάχιστον όχι σκλάβων γαλέρας. Οι αποδοχές 1.000 ευρώ θεωρούνται σήμερα για το χώρο των εφημερίδων άπιαστο όνειρο. Η χαμηλή κυκλοφορία της εφημερίδας ωστόσο γκρέμισε, όπως όλα δείχνουν, και αυτή την ελπίδα. Με τη Νέα Χρονιά όσοι παραμείνουν στο Documento θα υπογράψουν νέες συμβάσεις. Με μικρότερες, όπως είναι σαφές, αποδοχές.
  Και έτσι θα υπάρχει άλλη μια εφημερίδα στο χώρο του Τύπου που δεν θα διαφέρει σε τίποτε από όλες τις άλλες. Δυστυχώς…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   To πρόβλημα είναι η χαμένη ανεξαρτησία του Τύπου, έστω σε όποιο βαθμό κάποτε υπήρχε, όπως στη μεταπολίτευση που είχαμε αδέσμευτες φωνές.


   Η οικονομική συγκυρία υποχρεώνει ακόμη και πολύ ικανούς και μαχητικούς δημοσιογράφους σε πρόσδεση με διεφθαρμένους και πολύ χαμηλής στάθμης πολιτικούς, από τους οποίους στοιχειώδης αυτοπροστασία επιβάλλει τήρηση αποστάσεων

 9. Νέα πτώση στις πωλήσεις της εφημερίδας Καλογρίτσα-Βαξεβάνη. Έφτασαν στο 1/3 των αρχικών πωλήσεων

  Αξιοσημείωτες στις κυκλοφορίες της Κυριακής είναι οι πτώσεις της Real News, του ΒΗΜΑτος και της Documento.

  Οι πωλήσεις των Κυριακάτικων φύλλων τις 25ης Δεκεμβρίου είχαν ως εξής.

  Πρώτο Θέμα 78.190
  Εθνος 49.210
  Real News 46.610
  Βήμα 43.570
  Δημοκρατία 17.410
  Ελεύθερος Τύπος 17.230

  Documento 16.580

  Kontranews 7.500

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.