«Καθηγητής» ΑΠΘ: «Ο Θεός προνόησε να μας φυλάει ο Τούρκος»

είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου! [«αντί των Φράγκων, ο Θεός προνόησε να μας φυλάει ο Τούρκος για να μην χάσουμε την πίστη μας«]

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC -/ protagon.gr

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC -/ protagon.gr –Επαρκώς τροποποιημένη από Ροΐδη Εμμονές

Στο ένθετο βίντεο, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βάλλει εναντίον της Δύσης και δηλώνει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του υπέρ της Ανατολής. Κι αν κάποιοι τον χαρακτηρίσουν γραφικό, η θέση του στην ακαδημαϊκή κοινότητα δεν μας επιτρέπει να αποδεχθούμε τον χαρακτηρισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του ©Ανδρέα Ζαμπούκα στο protagon.gr —>

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to «Καθηγητής» ΑΠΘ: «Ο Θεός προνόησε να μας φυλάει ο Τούρκος»

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άγγελος ουρανόπεμπτος: «Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα ‘αγια, παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστήτε, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει».

  Στα 1730 ο μοναχός Νεκτάριος Τέρπος, δίνει και το σκεπτικό αυτής της αντίληψης, που είχε τόσο επεκταθεί πέραν των επιθυμιών των εμπνευστών της, ώστε να δικαιολογεί στην λαϊκή συνείδηση τις αλλαξοπιστίες: «Μην τολμήσει λοιπόν τινάς να λέγη, ότι και τους Τούρκους ο Θεός…τους έδωκε βασιλείαν…Ναι και εγώ το λέγω, και δεν το αρνούμαι, μα διά κάποια σφάλματα, οπού εκάμαμεν και κάμνομεν» (Γ.Βαλέτα «Ο αρματωμένος λόγος», 1971). O Mατθαίος επίσκοπος Μυρέων (16ος αι.) στον Θρήνο του για την σκλαβιά διαιωνίζει την πίστη της συλλογικής ενοχής και ταυτόχρονα της εναπόθεσης κάθε ελπίδας απελευθέρωσης στα χέρια ενός άδικου θεού:
  «Επαίδευσές μας Δέσποτα διά το πταίσιμόν μας…
  .Πολλά καλά το έκαμες ως να σωφρονιθούμεν…»
  (Απ.Βακαλόπουλου «Ιστορία Ν.Ελληνισμού», Τ.Β΄-Θεσσ. 1964).


  «ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» (Γεννάδιος Σχολάριος, ο πρώτος πατριάρχης της σκλαβιάς

  Δεν εκφράζει προσωπική γνώμη ο πρωτοπρεσβύτερος-καθηγητής.
  Αυτή είναι και η επίσημη θέση της Εκκλησίας, εκφρασμένη ακόμη και από τον φοβερό συκοφάντη των Εβραίων, που φανάτιζε τον όχλο εναντίον τους, τον αντισημίτη μάντη Κοσμά τον Αιτωλό:

  http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=hist&main=texts&file=9.htm

  Ὁ Ἁγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός,
  εκδ. Αποστολική Διακονία, Αθήνα, 1990, σελ. 151-157
  ……………………..
  Μάλιστα ο Αιτωλός αναγεννητής ήτο εκ των πρώτων, που ανεγνώρισε και τα καλά της υποταγής της Ελλάδος υπό τους Τούρκους, παρά υπό οιονδήποτε άλλον κατακτητή. Δι’ αυτό, όπου εκήρυττε και είχε μεταξύ του ακροατηρίου του και Τούρκους -πράγμα το οποίο συχνά συνέβαινε- συνιστούσε υποταγή εις αυτούς. Έφθανε μάλιστα εις το σημείο να τους θεωρή ως « εὐλογία Θεοῦ ». Τριακόσιους χρόνους μετά την ανάστασιν του Χριστού μας έστειλε ο Θεός τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν . Και το είχαν οι χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τους χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερε άλλο γένος; Δια το ιδικό μας συμφέρον, διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπταν εις την πίστιν , ο δε Τούρκος άσπρα άμα του δώσης , κάμνης ό,τι θέλεις » (Διδαχή Γ΄).
  ……………………………….

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.alexandreia-gidas.gr/archives/87107#

  Ιερέας στα Γρεβενά συνελήφθη να κλέβει παγκάρι της εκκλησίας

  Το βράδυ της Κυριακής σε ορεινό χωριό των Γρεβενών συνελήφθη Ιερέας από δημότες του χωριού την ώρα που αφαιρούσε χρήματα από το παγκάρι της Εκκλησίας.
  Ο Ιερέας μόλις αντελήφθη ότι οι χωριανοί τον παρακολουθούσαν βγήκε τρέχοντας από την Εκκλησία και πέταξε τα χρήματα σε ένα στενό δρόμο του χωριού.
  Οι κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, οι οποίοι ψάχνοντας όλο το βράδυ στους δρόμους του χωριού, συγκέντρωσαν τα χρήματα που είχε πετάξει νωρίτερα ο Ιερέας και τον οδήγησαν στο Α.Τ. της περιοχής.
  Σήμερα Δευτέρα το πρωί ο Ιερέας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Γρεβενών, ο οποίος όρισε δικάσιμο και ο Ιερέας αφέθηκε ελεύθερος.

  http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/12/156242/o-drakos-tis-xanthis-egdyne-iereis
  Ο «δράκος» της Ξάνθης έγδυνε ιερείς
  Δευτέρα, Δεκέμβριος 19, 2016

  Μέσα από το κελί όπου κρατείται στις Φυλακές Γρεβενών συμμετείχε σε σπείρα απατεώνων που εξαπατούσαν ιερείς από όλη την Ελλάδα ο «δράκος της Ξάνθης», ο οποίος είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 2012, όταν βασάνισε, Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδουβίασε και σκότωσε την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου και επιχείρησε να κάψει το άψυχο σώμα της!

  Μάλιστα, ως «εγκέφαλός» της φέρεται ότι είναι ένας 39χρονος, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Αυτός έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τα ανυποψίαστα θύματα, παριστάνοντας τον εφοριακό, τον τραπεζικό υπάλληλο ή τον εκπρόσωπο μητροπόλεων.

  Τους έλεγε ότι -τάχα- επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και τους διαβεβαίωνε ότι μπορούσαν να διασφαλίσουν τις οικονομίες τους, αν τις μετέφεραν σε -δήθεν- ασφαλείς λογαριασμούς. Ετσι, κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία οι ανυποψίαστοι ιερωμένοι έστελναν μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή μέσω Western Union.

  Οπως αποδείχθηκε, από τον Ιούλιο του 2015 έως φέτος τον Μάιο έπεσαν θύματα των απατεώνων 38 ιερείς, μοναχοί ή συγγενικά τους πρόσωπα,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s