Να παραιτηθεί από βουλευτής ο Παρασκευόπουλος

[Μετά και το Καστελόριζο, συνένοχος όλος ο ΣΥΡΙΖΑ που σωπαίνει]

Ο Πρόεδρος Βούτσης επί των εθνικών επάλξεων

Ο Πρόεδρος Βούτσης επί των εθνικών επάλξεων

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Εμείς εδώ το φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Οι αναγνώστες μας το ξέρουν. Πολλοί μας θεωρούσαν υπερβολικούς, εμπαθείς ή γραφικούς. Τσίπρας, Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Μητρόπουλος, Βούτσης, Παναγούλης, Ηλίας Νικολόπουλος, είχαν εκδηλωθεί και τώρα αποκαλύφθηκαν οι Βίτσας και Παρασκευόπουλος, μαζί με τρεις-τέσσερεις ασήμαντους και ασήμαντες της Τω. Ο Παρασκευόπουλος δεν είναι ούτε βλαξ ούτε αγράμματος, ούτε χτεσινός. Ξέρει πολύ καλά τι είπε και τι έχει κάνει. Είναι ο κύριος που δεν έβρισκε αίθουσα ως υπουργός για να διεξάγεται καθημερινά η δίκη αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως «σπορά των νικημένων του ’45», μέχρι που ούρλιαξε απελπισμένη η μητέρα Φύσσα. Είναι ο κύριος που αρνήθηκε πεισματικά να καταργήσει τον μεσαιωνικό νόμο περί βλασφημίας. Είναι ο κύριος που αρνήθηκε επίμονα να αλλάξει το ελάχιστο στις αργές διαδικασίες απονομής Δικαιοσύνης, που έχουν αγγίξει τα όρια της αρνησιδικίας. Είναι ο κύριος που διέταξε έρευνα για την ιδιωτική ερωτική ζωή ανώτερου δικαστή, που δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις. Είναι ο κύριος που αφού χρημάτισε υπουργός Δικαιοσύνης για σχεδόν δυο χρόνια, ανακάλυψε ξαφνικά προχτές ως απλός βουλευτής, πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να μην δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών, κατά τα ανθρωπιστικά ήθη του ευσεβή Λοβέρδου, που οδήγησαν σε αυτοκτονία τουλάχιστον μια από αυτές τις κατάφωρα αδικημένες τραγικές υπάρξεις. Τώρα, ο συνυπουργεύσας στη Δικαιοσύνη με τον κ.Παπαγγελόπουλο των δικαστικών αρχειοθετήσεων και της καραμανλικής ΕΥΠ, ζήτησε με συνέντευξή του, καθόλου τυχαία, στη «Βραδυνή»: «… πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».Σε αυτήν την πρόκληση όφειλε να είχε τοποθετηθεί απέναντί της κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκκωφαντική σιωπή τους είναι συνενοχή.

Άνοιξαν τώρα κάποια στόματα. Χάρις στον Παρασκευόπουλο, που ξεπέρασε κάθε πρόσχημα. Μίλησε η ΕΣΗΕΑ που έπεσε πρώτη θύμα των δηλώσεων Παρασκευόπουλου, που έδωσαν το σύνθημα στην Χρυσή Αυγή: «Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η ‘Χρυσή Αυγή’, για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων. Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω. Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι ‘πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης’».

Διαμαρτυρήθηκε ο κ.Δημητράς, γνωστός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Αφιερώνω την εισβολή των Χρυσαυγιτών στον Παρασκευόπουλο…». Αφυπνίστηκε ακόμη και η λαφαζανική Iskra, που δεν μας έχει συνηθίσει σε ευαισθησίες για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιφασισμού και Δημοκρατίας (11/12/2016): «Ξεπλένει την Χρυσή Αυγή ο Ν. Παρασκευόπουλος». Σωπαίνει βέβαια εκκωφαντικά η εκ των πρώτων διδάξασα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πολλοί όμως θυμήθηκαν και συμβάντα του παρελθόντος, που κανείς σχεδόν δεν συναρμολογούσε μέχρι σήμερα, για να αποκαλυφθεί ο ιστός της αράχνης: «Οι παράξενες σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι πρώτος ο Νίκος Παρασκευόπουλος που προκαλεί το ερώτημα ‘τι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή’. Έχουν προηγηθεί πολλά στελέχη…..ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε διαμηνύσει ότι ‘τον πολίτη που ψήφισε οποιοδήποτε κόμμα δεν τον βάζουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και του λέμε εσύ είσαι απόβλητος’…».

Εμείς το έχουμε πει πολλές φορές. Ο Τσίπρας είναι ένας τρελός χαρταετός που στροβιλίζεται στο χαμό και θα κάνει ότι του πει το τρικυμισμένο του μυαλό και οι σκοτεινοί του σύμβουλοι για να κρατηθεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Μέσα στην παραζάλη του, αυτός και οι συν αυτώ, γοητεύονται από τη Χ.Α. γιατί τη βλέπουν ως τον κρίσιμο παράγοντα που θα σηκώσει αν χρειαστεί κουρνιαχτό για να καλύψει τις ενοχές τους και τη φυγή τους. Είναι αδίστακτος και δεν χαλιναγωγείται από την πραγματικότητα, από την ηθική και από τη λογική. Ο ένστολος σύμμαχός του, ο Καμμένος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό γεγονός με απροσμέτρητες συνέπειες. Ο νοών νοείτω. Οι ηγεσίες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΚΚΕ έχουν τη μεγάλη ευθύνη να προειδοποιήσουν και να συνεγείρουν τους πολίτες. Δεν τους υπερτιμούμε, γνωρίζουμε την μετριότητά τους, το παρελθόν τους, τα πεπραγμένα τους, τα βαρίδια τους, τα όριά τους, αλλά δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό τους και ένα στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης. Αυτούς διαθέτουμε, αυτοί πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να παραιτηθεί ο Παρασκευόπουλος, που προσφέρεται υποκριτικά να το κάνει, ξέροντας πως ο εγκέφαλος που βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την προαναγγελθείσα πολυπλόκαμη ακροδεξιά συμπαιγνία «με το Διάβολο», δηλαδή με ΑΝΕΞΕΛ και Χ.Α., δεν θα του το ζητήσει.

ΥΓ
Ξεκίνησε η «σύγκλιση»

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

38 Responses to Να παραιτηθεί από βουλευτής ο Παρασκευόπουλος

 1. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Επί υπουργού Παρασκαιβώπουλου

  http://www.efsyn.gr/arthro/paragrafike-pogkrom-toy-2011
  Παραγράφηκε το πογκρόμ του 2011


  Νεοναζί εν δράσει, 12/5/2011. Η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στο Εθνος
  13.05.2016
  Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης

  Είναι πλέον γεγονός. Το ρατσιστικό πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2011 στο κέντρο της Αθήνας από χθες έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

  Και κάπως έτσι οι δράστες των εγκλημάτων που συνθέτουν την τρομακτική αυτή υπόθεση ρατσιστικής βίας δεν θα διωχθούν ποτέ.

  Πρόκειται για μια υπόθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό και πάνω από 100 τραυματίες μετανάστες, ενώ έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης και σήμερα αποτελεί αναγνωστέο έγγραφο στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Οπως μάλιστα αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, «προκύπτει πλήρως και χωρίς καμία αμφιβολία η συμμετοχή του κόμματος στις εγκληματικές ενέργειες σε βάρος αλλοδαπών, ανεξέλεγκτα, στο κέντρο της Αθήνας […] με επικεφαλής επίλεκτα τότε στελέχη και ήδη βουλευτές και κατηγορούμενους, ήτοι τον προαναφερόμενο Ηλία Κασιδιάρη και τους Ηλία Παναγιώταρο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ευστάθιο Μπούκουρα και άλλους».

  Κι ενώ το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών αξιολογεί το πογκρόμ του 2011 ως σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν την ίδια την υπόθεση του πογκρόμ επέδειξαν τέτοια ολιγωρία ώστε, παρ’ όλο που η προκαταρκτική εξέταση χαρακτηρίστηκε «κατεπείγουσα», βάλτωσε και τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο «αγνώστων δραστών», με αποτέλεσμα σήμερα τα εγκλήματα να έχουν παραγραφεί.

  «Η αποτυχία αυτή των διωκτικών και δικαστικών αρχών δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τις δημόσιες διακηρύξεις και διεθνείς δεσμεύσεις του ελληνικού κράτους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.

  Και είναι κοινή, εθνική και διεθνής εμπειρία ότι όταν η ρατσιστική βία δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται», τονίζουν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Σκαρμέας, οι οποίοι και είχαν καταθέσει τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του πογκρόμ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ήδη από τις 12/05/2014.

  Να πάει ο Παρασκεβώπουλως να συγκλίνει


  ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Ο Παρασκαιβώπουλως δεν βρίσκει αίθουσα

  http://thecaller.gr/ellada/mitera-tou-fissa-zita-eksigisis-apo-paulopoulo-ke-tsipra/
  Η μητέρα του Φύσσα ζητά εξηγήσεις από Παυλόπουλο και Τσίπρα
  2 Ιουνίου 2016

  Σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η μητέρα του δολοφονημένου από τον Γ. Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα για την πρωτοφανή κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
  Με τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα για την «απίστευτη κωλυσιεργία» που παρατηρείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν μεταφορά της δίκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, ορισμό περισσοτέρων δικασίμων αλλά και αποκλειστική απασχόληση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μόνο με τη συγκεκριμένη δίκη.
  […….]
  Προηγουμένως, με σκληρές εκφράσεις οι δικηγόροι είχαν χαρακτηρίζει εμπαιγμό τη στάση του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στη Διοίκηση του Εφετείου για μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θέλο σοίγκλοισοι λέει:

  http://egomiocyprus.blogspot.gr/2016/12/blog-post_35.html


  Όχι, αυτό το πολιτικό «ζώο» όσο ψώνιο και αν κουβαλά μόνο ως «ψώνιο» δεν θα του κάνουμε τη χάρη να το αξιολογήσουμε…

  Το πολιτικό “ζώο” αποφάνθηκε (σε ελεύθερη δική μας απόδοση): Όταν είπα ότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής μπορούν να είναι αποδεκτοί από τη δημοκρατία αν πάψουν να είναι κακά παιδιά και να κάνουν ακρότητες, προφανώς δεν εννοούσα ότι κάτι τέτοιο ξεπλένει ιστορικά το ναζισμό και τα εγκλήματά του.

  Το πολιτικό “ζώο” αποφάνθηκε όπως αποφάνθηκε (σε ελεύθερη δική μας απόδοση) ενώ οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δικάζονται για τα εγκλήματά τους. Το πολιτικό ζώο που αποφάνθηκε όπως αποφάνθηκε κατείχε τη θέση του υπουργού δικαιοσύνης για μεγάλο χρονικό διάστημα διαρκούσης της δίκης των εγκληματιών ναζιστών.

  Είναι πολύ εύκολο απλώς να σαρκάσουμε το πολιτικό “ζώο” που αποφάνθηκε όπως αποφάνθηκε (σε ελεύθερη δική μας απόδοση) απλώς επισημαίνοντας ότι κανένα πολιτικό “ζώο” όπως του λόγου του δεν μπορεί να ξεπλύνει ιστορικά τα ναζιστικά εγκλήματα, και προσθέτοντας πως και μόνο ότι τόλμησε να διατυπώσει κάτι τέτοιο αποδεικνύει ένα είδος “ψώνιου” μεγέθους πρωτόγνωρου ακόμα και για τα άκρως “ψωνισμένα” νεοελληνικά δεδομένα.

  Είναι, επίσης, αυτονόητο να υπενθυμίσουμε στο πολιτικό “ζώο” που αποφάνθηκε όπως αποφάνθηκε ότι – ρε πολιτικό “ζώο” – δεν σε εγκαλεί κανείς – ρε “ψώνιο”! – για ιστορικό ξέπλυμα του ναζιστικού εγκλήματος αλλά για νυν έμπρακτο ξέπλυμα των εγκληματιών ναζιστών που δικάζονται.

  Για αυτό και μόνο εγκαλείται ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της “πρώτης φοράς αριστερά και άκρα δεξιά μαζί και ένα” Νίκος Παρασκευόπουλος, γι’ αυτό “απλά και μόνο”; Όχι! Πίσω από το φαινομενικό “ψώνιο” του πολιτικού “ζώου” υπάρχει κρυμμένη (στους πολλούς και αδαείς) μια πτυχή που είναι πολύ πιο σοβαρή από τις εμφανείς και πολυσυζητημένες.

  Μπορεί να μη μπορεί το “ψώνιο” να ξεπλύνει ιστορικά το ναζιστικό έγκλημα, αλλά αυτό που κάνει το πολιτικό “ζώο” σε χρόνο παρόντα και ενεργό (που οι ναζιστές εγκληματίες δικάζονται στη χώρα όπου το πολιτικό αυτό “ζώο” ήταν μέχρι πριν λίγων εβδομάδων υπουργός αρμόδιος της δικαιοσύνης) είναι να το διαγράφει. Πιο λιανά: Η δήλωση του πολιτικού “ζώου” περί – σε ελεύθερη πάντα δική μας απόδοση- “αποδοχής υπό προϋποθέσεις των εγκληματιών ναζιστών” την ώρα που οι ναζιστές εγκληματίες δικάζονται, εμπράκτως αγνοεί και εσκεμμένα διαγράφει το θεωρούμενο ως απαράβατο από τη δίκη της Νυρεμβέργης “κεκτημένο” δικαίου του πολιτισμένου κόσμου έναντι του ναζιστικού εγκλήματος. Και τούτη η «διαγραφή» εξ’ αντικειμένου είναι «θέση» και ως τέτοια «συστήνεται» στους πρώην (μέχρι πρόσφατα) υφισταμένους νυν δικάζοντες. Θέση διαγραφής του «κεκτημένου», το οποίο κραυγάζει ότι ο ναζισμός είναι καθαυτός έγκλημα, ως τέτοιο καθαυτός αναγνωρίζεται από τα κράτη δικαίου.


  Όχι, το πολιτικό αυτό “ζώο” όσο ψώνιο και αν κουβαλά δεν μπορεί ως “ψώνιο” να αξιολογηθεί, κομμάτι συλλεκτικό μιας τρελής φάρσας της ιστορίας – “πρώτη φορά αριστερά και ακροδεξιά μαζί και ένα”- που μόνο με τον σαρκασμό μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Με τούτο εδώ το εξελισσόμενο “πείραμα” στη χρεωκοπημένη χώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, πάρα πολύ πιο σοβαρά. Τόσο πολύ πιο σοβαρά που ενώ μοιάζουν πράγματι με τρελή της ιστορίας φάρσα μόνο αυτό στη πραγματικότητα δεν είναι.

  Υστερόγραφο: Φίλος διαδικτυακός μας επισήμανε με σχόλιό του ότι βιαστήκαμε και αδικήσαμε με τα παραπάνω γραφόμενά μας τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενημερώνοντάς μας και για διευκρινιστική δήλωσή του – διαβάστε την ολόκληρη στο σχόλιο του φίλου που έπεται του κειμένου αυτού – στην οποία ο Ν.Π. αναφέρει σχετικά με την αρχική του δήλωση ότι «καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ιστορία δεν ξεπλένεται». Επί της επισήμανσης (του διαδικτυακού φίλου) αυτό που θεωρούμε κρισιμότερο όλων να σχολιάσουμε είναι ότι αν αδικήθηκε – που δεν αδικήθηκε – από κάτι ο κ. Παρασκευόπουλος, στην καλύτερη των περιπτώσεων – που τίποτε δεν «δείχνει» ότι είναι αυτή που ισχύει – αυτό το «κάτι» είναι η παροιμιώδης ανικανότητα ανάγνωσης της συγκυρίας. Η οποία (συγκυρία) – όπως και η ιστορία – δεν ξεπλένεται…

  http://www.athina984.gr/2016/12/13/k-kyranakis-o-syriza-den-echi-katadikasi-akoma-tis-dilosis-paraskevopoulou-kati-pou-simeni-oti-tis-yiotheti/

  Κ. Κυρανάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ακόμα τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, κάτι που σημαίνει ότι τις υιοθετεί
  Δεκ 13, 2016

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341298470-44341298470
  Ο μαυροσκούφης, οι Τούρκοι και η Χρυσή Αυγή
  Και ξαφνικά η Χρυσή Αυγή είναι… παντού και ακούγεται συνέχεια. Βλέπει φως και μπαίνει. Τι έχει συμβεί και το πολιτικό σύστημα συμβιβάστηκε με την παρουσία και τις «παρεμβάσεις» της;

  Χριστίνα Ταχιάου

  Το μεσημέρι της Δευτέρας μια ομάδα τραμπούκων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση. Διοργανωτές ήταν το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (κόμμα που συμμετείχε στις ευρωεκλογές) της μειονότητας της Θράκης. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα».

  Ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου, είχε στείλει email στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ζητώντας προστασία, καθώς η Χρυσή Αυγή είχε «προειδοποιήσει» από τη σελίδα της για τη δράση στην οποία σκόπευε να προβεί. «Από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα εκδηλωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή της», ήταν η απάντηση από τη ΓΑΔΑ η οποία πρωτοκόλλησε το αίτημα.

  Οι τραμπούκοι θέλησαν να διακόψουν την εκδήλωση, φωνάζοντας «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη», «Η Θράκη είναι ελληνική» και «Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι». Στο βίντεο δε φαίνεται πουθενά αστυνομικός, ενώ είναι απορίας άξιον πώς κατόρθωσαν να ανεβούν χωρίς να παρεμποδιστούν, εάν υποθέσουμε ότι όντως η Αστυνομία «εκδήλωσε τις απαιτούμενες ενέργειες». Αλλά αν τις «εκδήλωσε», αυτές παραήταν διακριτικές, διότι έξω από το κτίριο δε φαίνεται να υπάρχει Αστυνομία.

 4. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/219377/apofylakistike-o-papageorgopoylos-eimai-eleytheros-hari-ston-eyergetiko-nomo#ixzz4Sj4a8QIP


  ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
  Αποφυλακίστηκε ο Παπαγεωργόπουλος: Είμαι ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου [βίντεο]

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Δός του θάρρος του φασίστα

 6. Ο/Η της σύγκλισης λέει:

 7. Ο/Η Θύμιος Τουλουμοτύρης λέει:

  Αυτό το ξερετε ?

  Ο 12χρονος Μιχάλης στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ) | | | | | |

  |

  | | | | Ο 12χρονος Μιχάλης στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ) Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά.Επτά ώρες την ημέρα.Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου. | |

  |

  |

  • Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

   https://roides.wordpress.com/2016/11/28/28nov16/

   Η Αθωνιάδα της Αριστεράς


   Εκλέχτηκες για να προστατεύσεις τα φτωχόπαιδα αλλά βολεύεις με τις υψηλές σου αποδοχές, που προέκυψαν από την ψήφο των γονιών τους, τα δικά σου παιδιά σε πανάκριβο «Ιδιωτικό». Έκλεισαν εκατοντάδες δημόσια σχολεία λόγω χρεοκοπίας, αλλά η μισογυνική Αθωνιάδα λειτουργεί ακόμη.

   ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (Περιοδικό ‘Ε’, «Ελευθεροτυπία», 14.09.2008)
   «…Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό….»

   • Ο/Η orthodox scandal λέει:

    http://archive.northjersey.com/photo-galleries/photos-orthodox-christmas-1.404886


    Father Oleh Zhownirovych leads Christmas Mass at the Ukrainian Orthodox Holy Ascension Church in Clfton.

    Kidnapper
    http://www.pokrov.org/kidnapping-charge-filed-man-accused-choking-baby-overland-park-wal-mart/
    Kidnapping charge filed against man accused of choking baby at Overland Park Wal-Mart

    Author: Tony Rizzo
    Date Published: 12/08/2016
    Publication: The Kansas City Star (Kansas City MO)

    A former New Jersey church pastor arrested after allegedly choking a stranger’s 4-month-old baby at an Overland Park Wal-Mart is now facing a kidnapping charge.

    Oleh Zhownirovych, 54, of Clifton, N.J., was arrested after the incident in October and charged with aggravated battery and battery.

    The baby was not seriously injured, police said, but the felony aggravated battery charge says he attacked the baby in a manner in which “great bodily harm, disfigurement or death” could have occurred.

    He remains in jail with a bond of $100,000.
    .

    He was the pastor of a Ukrainian Orthodox church in Clifton but left the position last year.

 8. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

  Τσογλανιές

  http://www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/754032/tsipras-nomiza-oti-o-kammenos-einai-mpoylis#ixzz4SjZhCGjy

  13 Δεκεμβρίου 2016

  Τσίπρας: Νόμιζα ότι ο Καμμένος είναι…μπούλης!

  Αίσθηση προκάλεσε ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Πάνο Καμμένο, κατά την ομιλία του από τη Νίσυρο.
  Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τα …νιάτα του, όταν είχε ξαναπάει στη Νίσυρο με σκηνή και σλίπινγκ μπανγκ και τότε είχε συναντήσει για πρώτη φορά και τον Πάνο Καμμένο.
  «Τότε ήταν και η πρώτη φορά που η φορά που συνάντησα τον Πάνο Καμμένο. Ο ίδιος δεν το ξέρει. Ήταν το πανηγύρι της Παναγίας, με κρέας και βραστές πατάτες. Εγώ στην Αριστερά και ο Πάνος ήταν ένας πολιτευτής της δεξιάς. Είχα την αίσθηση ότι ήταν …μπούλης, ένα πλουσιόπαιδο».
  Όπως διευκρίνισε πάντως, διαπίστωσε πως ήταν προσηνής.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο γελοίος πρωθυπουργός και οι εξ ίσου γελοίοι βουλευτές του υποκρίνονται πως δεν ξέρουν ποιος είναι ο Καμμένος, που τον θεωρούσαν απλό μπούλη:

  Όμως:
  https://www.efsyn.gr/arthro/i-kryfi-atzenta-toy-panoy

  Η κρυφή ατζέντα του Πάνου

  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  …………………………….

  Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο επιδεικτικός πολιτικός συγχρωτισμός με τον Κασιδιάρη και τον Παππά συνοδεύτηκε από λεονταρισμούς για τον «στυγνό δικτάτορα Ερντογάν» και για το ότι «στο όνομα της διπλωματίας δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω».

  Είχε προηγηθεί πριν από λίγες βδομάδες η προκλητική παρέμβασή του στη «σύσκεψη» μεταξύ κυβέρνησης και Ιεραρχίας στο Μαξίμου, όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν δίστασε να ρωτήσει τον Αρχιεπίσκοπο αν πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να τιμωρηθεί ο ασεβής υπουργός Παιδείας και ο έως τότε υψηλός του εντολέας.

  Τι συμβαίνει λοιπόν με τον κ. Καμμένο; Φυσικά δεν μαθαίνουμε σήμερα για πρώτη φορά τις απόψεις του και την ιδεολογική σύγκλιση του κόμματός του με την εθνικιστική, συνωμοσιολογική, ρατσιστική και αντισημιτική Ακροδεξιά.

  Το 2013 η πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος αντιτάχθηκε στην αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (Τ. Κουίκ, Ι. Δημαράς, Μ. Ουζουνίδης, Β. Καπερνάρος, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Νταβρής, Π. Χαϊκάλης, Χ. Γιαταγάνα, Στ. Ξουλίδου και Ρ. Μακρή), ενώ «παρών» δήλωσαν οι Π. Μελάς, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Μ. Ιατρίδη, Μ. Χρυσοβελώνη, Ε. Κουντουρά. Υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης τάχθηκαν μόνο οι Ν. Μαριάς και Γ. Αβραμίδης, ενώ ο Πάνος Καμμένος δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

  Είναι γνωστό ότι ο ίδιος απέκτησε πολιτική ταυτότητα ως μέλος της ακροδεξιάς ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τη δεκαετία του 1990. Φανατικός υπέρμαχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά ταυτόχρονα συνομιλητής των χουντικών και διεκδικητής της εύνοιας των Γκλίξμπουργκ.

  Στην επέτειο της 21ης Απριλίου 1994 ο κ. Καμμένος θα δηλώσει ότι πρέπει «να θέσουμε τέρμα στον πολιτικό ρατσισμό», δηλαδή να αποφυλακιστούν οι χουντικοί πραξικοπηματίες.

  Καλαμπόκας και Βρακάς

  Την ίδια χρονιά θα στηρίξει τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και θα συνταχθεί με τον «εθνικόφρονα ψεκαστή» Βρακά στο Αεροδικείο. Το καλοκαίρι του 1995 είναι ένας από τους δέκα νεοδημοκράτες βουλευτές που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τον γάμο του Παύλου Γκλίξμπουργκ.

  Την ίδια περίοδο θα εκδώσει με την άτυπη συνεργασία του θεωρητικού της χούντας Γεωργίου Γεωργαλά το περιβόητο βιβλίο «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη», το καλοκαίρι του 1992 (εκδ. Ελληνική Ευρωεκδοτική), με χοντροκομμένα ψέματα (όπως ότι ο Κώστας Λαλιώτης «είχε συλληφθεί, τότε που φορούσε σκουλαρίκια, να βάζει φωτιά στα Εξάρχεια») και φανερό στόχο την ενοχοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για τη δράση της «17 Νοέμβρη».

  Πιο πρόσφατα, τον Δεκέμβρη του 2011, θα συναντήσουμε τον κ. Καμμένο να εμφανίζεται αυτοβούλως στο Ναυτοδικείο Πειραιά για να υπερασπιστεί τους λιμενικούς που φώναζαν στην παρέλαση το σύνθημα «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

  Ολα αυτά είναι γνωστά. Προκαλεί όμως έκπληξη το γεγονός ότι πυκνώνουν σήμερα οι ακροδεξιές προκλήσεις του υπουργού Αμυνας, σε μια περίοδο που θα περίμενε κανείς να έχουν αμβλυνθεί οι αντιθέσεις του με τον κυβερνητικό του εταίρο. Και αυτό πράγματι συνέβαινε μέχρι πριν από λίγους μήνες.

  Μπορεί ο κ. Καμμένος να αντιδρούσε και να καταψήφιζε ορισμένα νομοσχέδια (λ.χ. για την ιθαγένεια), μπορεί να ύψωνε τη φωνή του κατά καιρούς σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θεωρούσε πολύ «αριστερές» για τα μέτρα του, αλλά η αντίδρασή του εκδηλωνόταν μόνο για την τιμή των όπλων.

  Ακόμα και όταν απαίτησε την αποπομπή του κ. Μουζάλα από την κυβέρνηση, με αφορμή κάποιες δηλώσεις τις οποίες θεώρησε «αντεθνικές», ήταν έτοιμος να θεωρήσει το ζήτημα λήξαν μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται να του γίνει η χάρη.

  Η συγκολλητική ύλη της κυβερνητικής συνεργασίας υπήρξε μέχρι σήμερα μόνο μία, η «αντιμνημονιακή» ρητορική. Μάλιστα, με την αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει, ο Πάνος Καμμένος δεν δίστασε να παρομοιάσει τη συμμαχία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα με τη σύμπραξη Ζέρβα-Βελουχιώτη στην επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

  Γνωρίζουμε ότι η ανάδειξη του «αντιμνημονιακού» αγώνα σε μοναδικό προγραμματικό στόχο οδηγεί στη δημιουργία πολιτικών τεράτων. Το διαπιστώσαμε στα μέσα του 2015, όταν στο όνομα αυτού του υπέρτατου στόχου υπήρξε αμφισβήτηση από την πρόεδρο της Βουλής ακόμα και των αποφάσεων των εισαγγελέων σχετικά με το καθεστώς προφυλάκισης της ηγεσίας αυτού του δήθεν κόμματος, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

  Πίσω στις ρίζες

  Τώρα που ξεθωριάζει η «αντιμνημονιακή» διάσταση της κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Καμμένος, πιεζόμενος και από την εκλογική του βάση που φαίνεται να συρρικνώνεται, είναι υποχρεωμένος να ξεθάβει τις ακροδεξιές ιδρυτικές περγαμηνές του κόμματός του.

  ……..
  Το άνοιγμα, λοιπόν του κ. Καμμένου προς τη Χρυσή Αυγή και οι πρόσφατες εθνικιστικές του κορόνες δεν είναι καθόλου αυθόρμητα ξεσπάσματα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
  Οι στόχοι της ακροδεξιάς στροφής του Ιερώνυμου

 10. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

  Η ΝΔ, Κικίλιας και σία, έπαιξε με τη σημαία, που ο Παρασκευόπουλος την έχωσε για ξεκάρφωμα.
  Η Χ.Α. δεν τους πείραξε, μετά το σκέφτηκαν.
  Επίσης η ΝΔ αρχικά θα πήγαινε στο Καστελόριζο.
  Πρέπει να τα επσημαίνετε αυτά, γιατί είναι μια κλασσική δεξιούρα η Νουδούλα που παριστάνει τώρα την αθώα περιστερά.

  http://www.kathimerini.gr/887681/opinion/epikairothta/politikh/o-orfanos-fileley8erismos?platform=hootsuite
  ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
  Ο ορφανός φιλελευθερισμός

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς τις συντηρητικές εκλάμψεις της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον φιλελεύθερο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η μία είναι να χαριτολογήσει λέγοντας ότι, τελικώς, μόνο η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και, δυστυχώς, η παράταξη αυτή έχει βαθιά παράδοση εχθρότητας στον φιλελευθερισμό.

  Η δεύτερη προσέγγιση είναι η εκλογική. Επειδή το φιλελεύθερο κέντρο σπαράσσεται από τις αρχηγικές φιλοδοξίες πολλών, ο κ. Μητσοτάκης νιώθει σίγουρος από τα αριστερά του και προσπαθεί να συμμαζέψει τα δεξιά του, αυτούς δηλαδή που ψήφισαν ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Αυτό έχει και ιστορικό προηγούμενο. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι φιλελεύθεροι σε ολόκληρη την Ευρώπη συντάχθηκαν με τους συντηρητικούς (και πολλές φορές ανέχθηκαν αντιδημοκρατικές εκτροπές τους) εξαιτίας του κομμουνιστικού κινδύνου.

  Σήμερα η Ελλάδα, φυσικά, δεν κινδυνεύει από τους κομμουνιστές, αλλά κινδύνεψε να χρεοκοπήσει από τους ασυνάρτητους. Ετσι, πολλοί φιλελεύθεροι, που βλέπουν τη χώρα να βυθίζεται από τα καμώματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάνουν τα στραβά μάτια στα αντιδημοκρατικά «ιερά και όσια» της Νέας Δημοκρατίας. Διότι, όσο κι αν απεχθάνεται κάποιος το κάψιμο της σημαίας, η ποινικοποίηση της πράξης δεν είναι απλώς αντιφιλελεύθερη, είναι και αντισυνταγματική. Οπως επιτρέπονται οι πράξεις τιμής στα σύμβολα, έτσι δεν μπορούν να απαγορεύονται οι πράξεις απαξίας των. Αυτό επιτάσσει το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, ασχέτως αν (όπως έγραφε ο Τζον Στιούαρτ Μιλ) το 99% των πολιτών (ή ψηφοφόρων) επιθυμεί το αντίθετο. Δυστυχώς, ο φιλελευθερισμός δεν πάει με μερίδες, ούτε είναι θέμα χαμηλών φορολογικών συντελεστών. Αφορά την ελευθερία του ατόμου και να καίει ό,τι θέλει, με μόνη προϋπόθεση το υλικό να ανήκει στην ιδιοκτησία του.

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως ο πολιτικός φιλελευθερισμός δεν απέκτησε ποτέ ρίζες και γι’ αυτό δεν είχε ποτέ στιβαρή πολιτική εκπροσώπηση. Από τη Δεξιά θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση ένα «δυτικό φρούτο» και στη χειρότερη περίπτωση απειλή, εξ ου και οι σφοδρές αντιδράσεις σε ζητήματα δικαιωμάτων των μειονοτήτων, στον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας κ.λπ. Μοιάζει παράδοξο, αλλά στη χώρα μας, εκφραστής του πολιτικού φιλελευθερισμού ήταν μετεμφυλιακώς η ευρύτερη Αριστερά. Αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι η Αριστερά διωκόταν και γι’ αυτό αγκάλιασε ως ασπίδα τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Το χρησιμοποίησε, όμως, μόνο με εργαλειακό τρόπο. Με εξαίρεση τους (λίγους) ανανεωτικούς, ποτέ δεν ενστερνίστηκε τις αρχές του. Ετσι κι αλλιώς, η «αστική δημοκρατία», που ο πολιτικός φιλελευθερισμός πρεσβεύει, είναι αυτό που η κομμουνιστογενής αριστερά θέλει να ανατρέψει.

  Τώρα η Νέα Δημοκρατία, ελλείψει φιλελεύθερου αντίβαρου, μπορεί σιγά σιγά να διολισθήσει στον νεοσυντηρητισμό· φιλελευθερισμός στην οικονομία και βαθύς συντηρητισμός στα δικαιώματα. Είναι εύπεπτη, αλλά μακροχρονίως –όπως απέδειξε η Iστορία– καταστροφική πολιτική. Από την άλλη, η ιδεολογική κατάρρευση της Αριστεράς συμπαρασύρει και όσα έστω με μισή καρδιά υπεράσπισε, δηλαδή τα πολιτικά δικαιώματα. Ετσι ο φιλελεύθερος χώρος μοιάζει να μένει ορφανός. Αλλά όχι για πολύ. Αν δεν μπορέσει να τον καλύψει η Ν.Δ., κάποιος άλλος θα βρεθεί…

  Έντυπη

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Η ΝΔ είναι κόμμα της λαϊκής Δεξιάς και λίγο της Κεντροδεξιάς ακόμη λιγότερα Φιλελεύθερο. Έχετε δίκιο σχετικά με τη Χ.Α. πολλοί εκεί έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία όσο για τη σημαία, έχουν επίσημα την κλασσική συντηρητική θέση, όχι όλοι όμως, θυμίζω τι είχε πει προς τιμήν του ο γιός Βαρβιτσιώτης

   και τι είπε τώρα η σουπιά Παπαδημούλης

   Στις ΗΠΑ το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερο και δημοκρατικό άνθρωπο δικαίωμα να μπορείς να κάψεις τη σημαία (και κάθε σύμβολο συμπληρώνω) ισχύει με απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου.
   Συνήθως αυτοί που αγανακτούν με το κάψιμο της Σημαίας, δεν ενοχλούνται όταν καίγονται άνθρωποι, ακόμη και μωρά.
   Αν δείτε πως αντέδρασαν στην παρακάτω γενναιότητα των προσφύγων οι μικρόψυχοι πατριώτες στα facebook τους

   http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Mytilini-I-stigmi-poy-oi-metanastes-voytoyn-gia-na-sosoyn-ta-paidia-pic/684191

   Μυτιλήνη: Η στιγμή που οι μετανάστες βουτούν για να σώσουν τα παιδιά!

   • Ο/Η Ρόζα Λ. λέει:

    Δεν είναι μόνο η ΝΔ και ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Χ.Α. και οι ΑΝΕΛ, ο καθείς αναλόγως, τώρα έχουν και τον Τραμπ στο πλευρό τους

    http://www.topontiki.gr/article/196321/tramp-opoios-kaiei-ti-simaia-ton-ipa-na-hanei-tin-ypikootita
    29.11.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
    Τραμπ: Όποιος καίει τη σημαία των ΗΠΑ να χάνει την υπηκοότητα

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε μέσω Twiiter να καταστεί παράνομο για τους Αμερικανούς πολίτες να καίνε τη σημαία της χώρας τους, με ποινή την αφαίρεση της υπηκοότητας ή τη φυλάκιση, μολονότι η πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος προστατεύει τη συγκεκριμένη πράξη στο πλαίσιο της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης.

    «Σε κανέναν δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να καίει την αμερικανική σημαία – εάν το πράττει, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες – ίσως απώλεια υπηκοότητας ή κάποιος χρόνος στη φυλακή!», ανέφερε ο νέος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1543%3A2016-12-12-10-03-00&catid=49%3A2009-05-11-09-28-23

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

  Η σύγκλιση με τα νεοναζιστικά κόμματα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά στην κατάλυσή του, στην αλλοίωση της ίδιας της δημοκρατίας την οποία οι νεοναζί επιχειρούν να καταλύσουν. Κάθε δημοκρατική κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να προστατεύσει τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, απέναντι στους οπαδούς της πιο σκοτεινής σελίδας της ιστορίας μας: στους εφιάλτες του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

  Ελπίζουμε ότι ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θα αναλογισθεί ότι όσοι έχουν ως σύμβολό τους τη ναζιστική σβάστικα δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα δημοκρατικό πλαίσιο και ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τους νοσταλγούς ενός καθεστώτος που οδήγησε την ανθρωπότητα στην πιο βάρβαρη περίοδο της ιστορίας της, που προκάλεσε έναν ανελέητο πόλεμο με εκατομμύρια θύματα, που οδήγησε 6.000.000 Εβραίους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαφορετικούς ανθρώπους στον πλέον βιομηχανοποιημένο και φρικτό θάνατο.

  Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016

  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 12. Ο/Η 毛泽东 / 毛澤東 λέει:

  http://mao.gr/apopseis/

  Σκύβουν αμέριμνοι μπρος στη νεοφασιστική άβυσσο
  14 Δεκεμβρίου 2016

  του Κώστα Μάρκου

  Η επίσκεψη του υπουρ­γού Εθνικής Άμυνας Π. Καμ­μένου μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κασιδιά­ρη, Παππά και Αϊβατίδη, στο Καστελόριζο και στο στρατιω­τικό φυλάκιο της Ρω, θα μεί­νει στην ιστορία ως ένα μνη­μείο επικίνδυνου καιροσκοπι­σμού, όχι τόσο από τη γνωστή δεξιά ηγεσία των ΑΝΕΛ, όσο από την ηγεσία του υποτιθέμε­να αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
  [….]

  Το ξέπλυμμα της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική τακτική της ηγεσίας του ΣΥ­ΡΙΖΑ. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι η κρατική τηλεό­ραση μεταδίδει ανερυθρίαστα τις ομιλίες της Χρυσής Αυγής. Αλλά και πληροφορίες από τα νησιά δείχνουν ότι υπάρ­χει μια περίεργη ανοχή, εκτός της αστυνομίας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τραμπούκους της νεοφασιστικής οργάνω­σης, στις επιθέσεις κατά των προσφύγων και στην πολυ­ποίκιλη αξιοποίηση του δρά­ματός τους. Δεν είναι, εξάλ­λου, τυχαία, η «κοινή δράση» του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, με μπράβους της Χρυσής Αυγής, του υπο­κόσμου, ακροδεξιούς «αγρο­τοσυνδικαλιστές» της ΝΔ και με την αστυνομία, στην επιχεί­ρηση «κοινωνικός αυτοματι­σμός» εναντίον των ναυτεργα­τών στην Κρήτη.

  Η τακτική αυτή στοχεύει πολιτικά στην παραμονή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κυβέρ­νηση ή σε μια νίκη σε ενδεχό­μενες εκλογές (που πλέον, εί­ναι εντός πιθανοτήτων) και τη συγκρότηση κυβέρνησης μα­ζί και με την Ένωση Κεντρώ­ων, με τη συγκράτηση της πο­λιτικής και εκλογικής ανόδου της Νέας Δημοκρατίας μέσω της συγκράτησης της πτώσης ή και ανόδου της Χρυσής Αυ­γής. Την τακτική αυτή χρησι­μοποίησε πρώτο το ΠΑΣΟΚ των Σημίτη και Γ. Παπανδρέ­ου, απέναντι στο ΛΑΟΣ και παλιότερα ο Μιτεράν απένα­ντι στον πατέρα Λεπέν.

  Εάν στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκλογική σωτηρία, ως μέσο χρησιμοποιείται η άμυνα απέναντι στις «προκλήσεις» της Τουρκίας. Οι δηλώσεις Καμμέ­νου για «το μήνυμα ομοψυχίας» της επίσκεψης στο Καστελόρι­ζο, πλάι στους νεοναζί υπόδι­κους για δολοφονίες, Κασιδιά­ρη και Παππά και έχοντας στο πλευρό του τον Βίτσα, δεν αφή­νει περιθώρια παρερμηνείας.
  Μόνο που το «μέσο», όχι μόνο δεν θα υπηρετήσει το «στόχο», αλλά θα κυριαρχήσει πάνω του, εάν συνεχιστεί αυτή η τακτική. Όπως δεν έσωσε το ΠΑΣΟΚ από την καταβαρά­θρωση, αλλά το οδήγησε, στο τέλος, κάτω από τη ΝΔ και σε κυβερνητική συγκατοίκηση με τον Καρατζαφέρη. Ο δε Μιτε­ράν άνοιξε την κερκόπορτα για να διεκδικεί σήμερα με αξιώσεις τη γαλλική προεδρία η κόρη του Λεπέν, ενώ το Σοσιαλιστι­κό Κόμμα δεν φαίνεται να περ­νά ούτε καν στο δεύτερο γύρο.
  Το κυριότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει στις λαϊκές συνειδήσεις τη νεοφασιστική, πατριδοκάπηλη και μιλιταρι­στική ιδεολογία και πολιτική της Χρυσής Αυγής. Και, όπως είπε ο φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν, όταν κοιτάς την Άβυσσο πρέπει να προσέχεις γιατί μπορεί να σε καταπιεί.

  Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν στις 11.12

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://kollectnews.org/2016/12/19/probokatsia-kriti-ekklisia-xrysh-avgi/

  Οι φασίστες έστησαν αποτυχημένη προβοκάτσια στην Κρήτη [Και καλά μουσουλμάνοι μετανάστες βεβήλωσαν εκκλησία]

  Και κάνει τόσο μπαμ ότι την έστησαν οι ναζίδες…
  O SKAI, το Πρώτο Θέμα, το newsbomb και μια πληθώρα ακόμα «ενημερωτικών» ιστοσελίδων αναπαράγουν την είδηση πως στην Κρήτη βέβηλοι έγραψαν σε εκκλησία τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος στα αραβικά». Αυτή η είδηση ξεκίνησε από μια ντόπια κρητική ιστοσελίδα, το e-mesara.gr [https://archive.is/X3Dih].
  Φυσικά δεν έγραψαν πως αυτό είναι μια ακόμη προβοκάτσια των ντόπιων ναζίδων τόσο κακά στημένη που βρωμάει από χιλιόμετρα, και που αυτό αποδεικνύεται και από την ανάρτηση της είδησης στον επίσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, στην οποία όχι μόνο μετάφρασαν το σύνθημα «ο Θεός είναι μεγάλος» αλλά του πρόσθεσαν και το «Η εκκλησία σας πέθανε», ενώ συμπλήρωσαν και στο αρχικό ρεπορτάζ τους πως «Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ομάδα λαθρομεταναστών αραβικής καταγωγή» [https://archive.is/nfKPE].
  Και εξηγούμαστε. Κάποια ναζιστικά ντουγάνια μπήκαν στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στο Λαγολιό Κρήτης. Εκεί έγραψαν με σπρέι στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος» (και που στα αραβικά είναι «Allahu Akbar») και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό του ναού. Που ξέρουμε ότι είναι ναζίδια; Θα το δείτε στη συνέχεια.

  Οι δαιμόνιοι reporter του e-mesara.gr μπήκαν στον ναό μέσα και τράβηξαν φωτογραφίες τα μισοκαμμένα ιερά βιβλία και το μισοκαμμένο τέμπλο του ιερού. Και φυσικά τράβηξαν και το «ο Θεός είναι μεγάλος».

  Στο σημείο αυτό να πούμε πολλά μπράβο στους δημοσιογράφους του e-messara.gr που ξέρουν τόσο καλά την αραβική γλώσσα που κατάφεραν και μετάφρασαν τη φράση, παρ’όλο που όπως θα δείτε στη πιο κάτω φώτο είναι τόσο κακογραμμένη που δεν θυμίζει με τίποτα κάτι που θα έγραφε άνθρωπος που μιλάει και γράφει αραβικά.

  Γιατί λέμε όμως ότι αυτό δεν θα το έγραφε άνθρωπος που γνωρίζει την αραβική; Γιατί τα αραβικά γράφονται από τα δεξιά στα αριστερά ενώ το συγκεκριμένο είναι γραμμένο από τα αριστερά στα δεξιά. Πως το ξέρουμε; Το ξέρουμε γιατί κάνει μπαμ από τη φώτο. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, τα πρώτα γράμματα από τα αριστερά έχουν σταγόνες χρώματος να κυλάνε ενώ από τη μέση και μετά δεν στάζει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο που το έγραψε, άρχισε να γράφει από τα αριστερά, μιας και όσος κόσμος έχει πιάσει έστω και μια φορά στα χέρια του σπρέι γνωρίζει πως οι πρώτες γραμμές πάντα έχουν περισσότερο χρώμα που αφήνει κηλίδες μιας και το χρώμα βγαίνει με μεγαλύτερη πίεση από το δοχείο.

  Και τώρα πάμε στο ακόμα πιο χτυπητό στοιχείο του πράγματος. Δείτε πως είναι γραμμένη κανονικά στα αραβικά η επίμαχη φράση και πως είναι γραμμένη από τα στοκάδια τους ναζί.

  Κάνει μπαμ ότι κάποιος έκατσε και το έγραψε έχοντας μπρος του μια φωτογραφία με τη φράση και προσπάθησε να την ξεπατικώσει και όχι κάποιος που μιλάει και γράφει αραβικά.

  Αλλά δεν τελειώνει εδώ η ιστορία. Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα, η φωτιά μπήκε μεταξύ 15:00 και 17:00 το μεσημέρι. Μέσα στο φως της μέρας δηλαδή. Και εκείνη τη στιγμή που μπήκε η φωτιά κάποιος περαστικός περνούσε τυχαία απ’έξω, πήρε πρέφα την φωτιά και φώναξε το χωριό να την σβήσουν όλοι μαζί. Όπως θα δείτε στις φώτο η φωτιά έχει πολύ μικρή έκταση, που σημαίνει πως εκείνος που την έβαλε δεν θα είχε προλάβει να απομακρυνθεί πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο τυχαίος περαστικός θα μπορούσε να τον είχε δει…αλλά δεν τον είδε.

  Τι κάνει Heil Hitler στην προβοκάτσια;

  • Ο/Η Left λέει:

   http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/to-kivwtio-44341301020

   Το κιβώτιο
   Τι είδους κόμμα είναι αυτό που μας κυβερνά, ξέρει κανείς; Τι έχει μείνει από εκείνο το κόμμα και από εκείνους τους συντρόφους τού πρώτου καιρού της επέλασης προς τη νίκη; Ενα απομεινάρι γκροτέσκο αριστερής ρητορικής, μια τσακισμένη ιδεολογική ραχοκοκαλιά, ένα κόμμα χωρίς παρελθόν

   Ανδρέας Πετρουλάκης

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μια παλιότερη δήλωση Αλαβάνου, που ας ελπίσουμε πως δεν θα αποδειχθεί προφητική

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=424463

  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5 Απριλίου 2014

  Αλαβάνος: «Κίνδυνος για τη Θράκη η δράση της Χρυσής Αυγής»

  Εικόνες Ουκρανίας στην Ελλάδα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διαμελισμό στη Θράκη, επισημαίνει ο Αλέκος Αλαβάνος από τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη διείσδυσή της στην κυβέρνηση και τη συνολικά αδύναμη αντιμετώπιση της ακροδεξιάς επέλασης από το πολιτικό σύστημα.

  Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β, αφού καταλόγισε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για τις διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε τα κοινοβουλευτικά κόμματα ότι αντιμετωπίζουν τη Χ.Α. εντελώς επιπόλαια, ψηφοθηρικά και με μόνο στόχο ποιος θα κληρονομήσει τις ψήφους καθιστώντας το νεοναζιστικό κόμμα ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. «Η Χρυσή Αυγή είναι κίνδυνος όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά μπορεί να προκαλέσει το διαμελισμό της χώρας. Και εννοώ συγκεκριμένα τη Θράκη. Ας δούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία. Η κυριαρχία του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» στους δρόμους του Κιέβου κι ακόμα περισσότερο η συμμετοχή του στην κυβέρνηση προκάλεσε το διαμελισμό της Ουκρανίας, την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία. Και δεν ήταν μόνο πρόσχημα, ήταν και πραγματικό πρόβλημα. Εχουμε και τη δική μας πικρή εμπειρία.

  »Ας μην ξεχνάμε την ομάδα των εθνικιστών – φασιστών του Σαμψών που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και στην κατοχή του μισού νησιού μέχρι και σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Αν η βία ενάντια στους «μη Ελληνες» μεταφερθεί και στη Θράκη, ενάντια σε άτομα της μειονότητας, μπορεί να φαντασθεί κανείς την τραγική συνέχεια» (Alpha 9,89).

  ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

 15. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/oi-germanotsoliades-xanarhontai

  Οι γερμανοτσολιάδες ξανάρχονται
  …ένα σημαντικό μέρος των πολιτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ελληνική κρίση έχει επιβληθεί από ξένα κέντρα.

  Στους πολίτες αυτούς απευθύνεται η τελευταία αντεπίθεση της κυβέρνησης. Στόχος της είναι να αναστηθεί το συναισθηματικό περιβάλλον του αντιμνημονιακού αγώνα που κορυφώθηκε με την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και το δημοψήφισμα.

  Όλη αυτή η συμμαχία των κακών συμπυκνώνεται σε ένα πρόσωπο: τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο οποίος, δεν θέλει το κακό μας μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας του, αλλά και γιατί “δεν είναι καλά στην ψυχή του”. Δεν έχει το δικό μας “πλεόνασμα ψυχής” που εγκαταλείπουμε τους ανέργους χωρίς το ελάχιστο επίδομα και αφήνουμε τους πρόσφυγες στα χιόνια και τις λάσπες.

  Στην επιδίωξη ανασύστασης του μετώπου του ΟΧΙ εντάσσεται και η συστηματική προσπάθεια αποενοχοποίησης της Χρυσής Αυγής. Όταν το ζήτημα είναι οι καλοί Έλληνες εναντίον των κακών ξένων και εκείνων που “δεν είναι και τόσο Έλληνες”, ο τόπος συνάντησης με όσους δηλώνουν περισσότερο Έλληνες βρίσκεται όλο και πιο κοντά.

  Η τελευταία ελπίδα διάσωσης της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην εποχή που τόσο εύκολα κυκλοφορούσαν οι χαρακτηρισμοί δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες. Μπορεί να μην είναι πλέον δυνατό να αναφωνεί ο Αλέξης Τσίπρας “γκόου μπακ κυρία Μέρκελ”, και να επιτίθεται στους “μερκελιστές,” αλλά όλο και κάποιοι εχθροί θα βρεθούν πρόχειροι.

  Ο λόγος του μίσους και η επιθετικότητα που τον συνόδευσε, ανέβασαν στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξουσία ανέδειξε όμως το μέγεθος του ψεύδους, της αναλγησίας και της ανηθικότητας των νέων εξουσιαστών.

  Τώρα που ο βασιλιάς ξεγυμνώθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες της απάτης που διέπραξε, αναζητά τη λύτρωση ξανά στο μίσος και την επιθετικότητα.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/o-ypodikos-lagos-trampoykizei-se-dimotiko-sholeio

  Ο υπόδικος Λαγός τραμπουκίζει σε Δημοτικό Σχολείο UPD

  17.01.2017, 15:06 | Ετικέτες: Χρυσή Αυγή, δίκη, επιθέσεις, σχολεία

  Συντάκτης:
  efsyn.gr


  Ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε το πρωί της Τρίτης (17/01) στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας εναντίον δασκάλων και γονέων.

  Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην «Εφ.Συν.», γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.

  Αφορμή για τις προσχεδιασμένες βιαιότητες ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

  Να σημειωθεί ότι οι τραμπουκισμοί Λαγού γίνονται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και ενώ στο Εφετείο εξετάζεται η επίθεση τάγματος εφόδου σε συνεργείο αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013, υπόθεση για την οποία η ««Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει σημαντικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες του Γιάννη Λαγού με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά.

  Επίσης η επίθεση γίνεται την ώρα που συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη Σαχσάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου 2013 από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

  Αγιασμός
  http://www.veriotis.gr/2017/01/blog-post_435.html
  Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια
  14//1/2017
  Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 14/1 στην πλατεία Ωρολογίου. Την τέλεση του Αγιασμού ακολούθησε η κοπή της πίτας,

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ

  http://www.star.gr/media/354802/kare-kare-pws-phgan-oi-astynomikoi-na-syllaboyn-thn-stefanidoy-h-sygklonistikh-perigrafh-ths-tatianas

  Καρέ-καρέ πώς πήγαν οι αστυνομικοί να συλλάβουν την Στεφανίδου! Η συγκλονιστική περιγραφή της Τατιάνας-BINTEO

  ΔΕΙΤΕ τι ανέφερε στον «αέρα» της εκπομπής της

  Αφού μίλησε περί «δύναμης και ψευτομαγκιάς» στην έναρξη της εκπομπής της, η Τατιάνα Στεφανίδου στη συνέχεια περιέγραψε καρέ-καρέ τα όσα συνέβησαν μετά την μήνυση που υπέβαλε ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός εναντίον της.

  «Πληροφορήθηκα εχθές ότι έχει κατατεθεί μια μήνυση από τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον κ. Λαγό, στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσα να καταλάβω για ποιο λόγο έχει κατατεθεί μήνυση. Γιατίγια να κατατεθεί μήνυση θα πρέπει ή να έχεις εξυβρίσει κάποιον ή να τον έχεις συκοφαντήσει. Μάλιστα, πληροφορήθηκα στη συνέχεια ότι κατέφτασε εδώ στο κανάλι μας περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο έμεινε μέχρι τις 12 το βράδυ. Ήρθαν εδώ αστυνομικοί ζητώντας τη σύλληψή μου, ενώ πληροφορήθηκα ότι βρισκόταν και περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας έξω από το σπίτι μου» ανέφερε η παρουσιάστρια.

  «Πού ήταν οι αστυνομικοί όταν «μπούκαραν» στο σχολείο στο Πέραμα;»
  Μάλιστα, δεν δίστασε να θέσει κάποια ερωτήματα: «Και μάλιστα αναρωτιόμουν εκείνη την ώρα πού ήταν όλη αυτή η αστυνομική δύναμη να επέμβει όταν ο κ. Λαγός και οι σύντροφοί του μπούκαραν στο σχολείο στο Πέραμα. Γιατί τους είδαμε να έχουν μπουκάρει στον προαύλιο χώρο και να σπρώχνουν την πόρτα με βία και ύβρεις και χειρονομίες για να μπουν μέσα στο σχολείο! Αυτά παρακολουθήσαμε! Και αναρωτήθηκα! Όλη αυτή η αστυνομική δύναμη που ήρθε να συλλάβει μια δημοσιογράφο πού ήταν στα γεγονότα του Περάματος; Πού ήταν να παρέμβει; Πού ήταν να συλλάβει όλους αυτούς τους ανθρώπους που είχαν παρανόμως –σύμφωνα και με απόφαση του υπ. Παιδείας- εισβάλει στον προαύλιο χώρο σπρώχνοντας τις πόρτες. Υπήρχαν παιδάκια στο σχολείο, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή! Μικρά παιδάκια! Αντ’ αυτού για πολλές ώρες απασχολήθηκαν και έψαχναν να βρουν και να συλλάβουν μια δημοσιογράφο.»

  «Είναι ποινικό αδίκημα η δημοσιογραφία;»
  «Προσπαθούμε να δούμε τι μήνυση ήταν τελικά αυτή που κατέθεσε ο κ. Λαγός; Που βασίζεται; Είναι ποινική δίωξη κατά της δημοσιογραφίας; Είναι ποινικό αδίκημα η δημοσιογραφία; Είναι ποινικό αδίκημα το ρεπορτάζ; Τι δίωξη είναι αυτή; Γιατί έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία και πληροφορούμαι ότι θα γίνει προκαταρκτική εξέταση»

  «Έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή»
  Όπως τόνισε η Τατιάνα Στεφανίδου, δεν είναι η πρώτη φορά που την στοχοποιεί η Χρυσή Αυγή.

  «Η Χρυσή Αυγή με έχει πλήρως στοχοποιήσει και δεν είναι τωρινό αυτό, έχω ξαναδεχτεί πολλές επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή. Αυτή ήταν η πιο εντυπωσιακή, η πιο χολιγουντιανή, είχε στοιχεία σόου. Το site λοιπόν της Χρυσής Αυγής λυσσαλέα έλεγε “γιατί δεν την συλλαμβάνετε;”, “παραβιάζετε το αυτόφωρο, όχι δεν λήγει στις 12, πρέπει να τη συλλάβετε”, “που είναι; Κρύβεται γιατί κρύβεται;”». Και τότε θυμήθηκα ότι όταν ο κ. Κασιδιάρης είχε δημόσια ξυλοκοπήσει την Λιάνα Κανέλλη, τον έψαχνε η ελληνική αστυνομία 48 ώρες. Και αυτό το καλό το παλικάρι, όπως είπε στην πορεία, σκεφτόταν και επεξεργαζόταν τι θα κάνει ένα ολόκληρο 48ωρο. Η Χρυσή Αυγή λοιπόν ανέβαζε μέχρι και φωτογραφία του περιπολικού που ήταν έξω από το κανάλι μας. Είχαν έρθει εδώ Χρυσαυγίτες από το site της Χρυσής Αυγής και τράβαγαν τα περιπολικά. Πίεζε η Χρυσή Αυγή την Ελληνική Αστυνομία να πράξει τα νόμιμα. Τι ακριβώς συνέβαινε έξω από το Epsilon και τι ακριβώς συνέβαινε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου! Τέτοιος πανικός ούτε η Πόλα Ρούπα να ήμουν!»

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Πλην Λακεδαιμονίων (ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΑΝΕΛ)

   Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»

   ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στηρίζουν Τατιάνα Στεφανίδου

   Τατιάνα Στεφανίδου – ΝΔ: Ο εκφοβισμός κατά των δημοσιογράφων δεν θα περάσει

   ΚΚΕ για Τατιάνα Στεφανίδου: Αποκάλυψε τραμπουκισμούς και διώκεται

   ΚΙΔΗΣΟ υπέρ Στεφανίδου: Ο Λαγός είναι τραμπούκος

   Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, σχετικά με την διαδικασία του αυτόφωρου σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης για τον Τύπο και την διεκδίκηση επιβολής εξοντωτικών χρηματικών ποινών σε δημοσιογράφους.

 18. Ο/Η Kάσυ Διάρη, δικαστικός κλητήρας λέει:

  https://jailgoldendawn.com/2017/01/21/%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C/

  Η Χρυσή Αυγή ρίχνει τον “αντισυστημικό” μανδύα και αποκαλύπτει τις προσβάσεις της στο βαθύ κράτος

  Ο πρώην αντιεισαγγελέας εφετών Δημήτρης Δαδινόπουλος και ο στρατοδίκης αντιστράτηγος Θεοφάνης Μακρόπουλος.

  Μάλιστα για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για την οργανική σχέση της Χρυσής Αυγής με τους προαναφερόμενους, ο Κασιδιάρης στην ομιλία του ανέφερε: “σας μίλησε σήμερα ένας αντιστράτηγος, ένας ανώτατος στρατοδίκης, ένας εισαγγελέας εφετών. Όπως βλέπετε έχουμε και την τεχνογνωσία να τους κλείσουμε φυλακή και τα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά”.

  Οι παρουσίες αυτές επιβεβαιώνουν κατ’ ουσίαν τα δημοσιεύματα των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή είναι σε αναζήτηση “θεσμικών” προσώπων, με στόχο να ξεπλύνει την εικόνα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και να επανεμφανιστεί στο πολιτικό σκηνικό ως μια “σοβαρή” ακροδεξιά.

  Φυσικά τα πρόσωπα αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν “μετεγγραφές” της οργάνωσης: πρόκειται για εξαναγκασμένη αποκάλυψη των απόκρυφων, αλλά υπαρκτών διασυνδέσεων της ναζιστικής οργάνωσης με τα ψηλά πατώματα των κρατικών μηχανισμών και με το βαθύ κράτος. Το ίδιο εξάλλου συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, το 2014, όταν ηγετικά στελέχη του ελληνικού στρατού, ο Ε. Συναδινός και ο Γ. Επιτήδειος (με ΝΑΤΟϊκή μάλιστα προϋπηρεσία ο δεύτερος), εκδήλωσαν την υποστήριξή τους στη ναζιστική οργάνωση με αντάλλαγμα μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Σε αναζήτηση επανανομιμοποίησης, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αναγκάζεται να αποκαλύψει όλο και περισσότερο την πραγματική της φύση, η οποία δεν είναι άλλη από απόφυση του βαθέος κράτους που με αντισυστημική δημαγωγία υποδύεται το “εθνικιστικό” “κίνημα”.

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  Έργα Παρασκεβώπουλλου
  (Ευτυχώς το ενοχλητικό ΒΗΜΑ, κλείνει όπου να ‘ναι)

  http://www.efsyn.gr/arthro/ereyna-os-kaimaktsalan

  Έρευνα ώς το… Καϊμακτσαλάν

  Λόγους αναπηρίας επικαλείται ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος προκειμένου να παραμείνει ελεύθερος, αλλά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να κάνει σκι τον έβαλαν στο μικροσκόπιο των Αρχών
  07.02.2017

  Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

  Tο… σκι στο Καϊμακτσαλάν «καίει» τον Παπαγεωργόπουλο. Στην επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευτεί και θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.

  Αφορμή για την έρευνα, την οποία ανέλαβε εισαγγελέας, στάθηκε το προ λίγων εβδομάδων δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σύμφωνα με το οποίο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος «πέρασε τα Θεοφάνια κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν»……………………

 20. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/na-fimosei-tin-politiki-agogi-epiheirei-i-yperaspisi-tis-ha

  Να φιμώσει την πολιτική αγωγή επιχειρεί η υπεράσπιση της Χ.Α.

  O αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος επιβεβαίωσε την αδράνεια των συναδέλφων του

  Αφροδίτη Τζιαντζή

  Στην πιο κρίσιμη φάση της πέρασε από σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς ξεκίνησε στο Εφετείο η εκδίκαση της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», στην οποία υπήρξε και φυσική παρουσία της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης μέσω των βουλευτών Λαγού και Μίχου.

  Η πρόεδρος διέκοψε για λίγο τη δίκη μέχρι να διαβουλευθεί και να αποφασίσουν οι σύνεδροι για το πώς θα συνεχιστεί η εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού ύστερα από παρέμβαση της υπεράσπισης του χρυσαυγίτη κατηγορούμενου Χρ. Γαλανάκη (σ.σ. κατηγορούμενος στη μεγάλη δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) που υποστήριξε ότι έχει αποβληθεί η πολιτική αγωγή από την υπόθεση.

  Ωστόσο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής -όπως είπαν- παρευρίσκονται για τους κατηγορούμενους των τριών συνεκδικαζόμενων υποθέσεων (δολοφονία Φύσσα, επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), αλλά και για την εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της δράσης της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις σε βάρος των εντολέων τους. Στη δράση αυτή εντάσσεται και το Συνεργείο.

  Η εισαγγελέας μετά τη διακοπή απάντησε ότι το θέμα έχει ήδη λυθεί, ότι η πολιτική αγωγή μπορεί να κάνει ερωτήσεις για την εγκληματική οργάνωση και όχι για τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης υπόθεσης (π.χ. σωματικές βλάβες, φθορές κ.λπ.). Ο Δ. Ζώτος συμφωνώντας με την εισαγγελέα είπε ότι αν αφαιρούνταν συνολικά ο λόγος από την πολιτική αγωγή από τις συνεξεταζόμενες υποθέσεις θα έβαζε βόμβα στα θεμέλια της ποινικής δίκης.

  Το χρονικό της επίθεσης

  Στις 10 Ιουλίου 2013 τάγμα εφόδου της Χ.Α., αποτελούμενο από 50 μηχανές στις οποίες επέβαιναν μέλη των Πυρήνων Νίκαιας, Πειραιά και Νοτίων Προαστίων, επιτέθηκε στο «Συνεργείο» περίπου στις 19.30, υπό την καθοδήγηση του Λαγού και του Μίχου, όταν μέσα στον χώρο πραγματοποιούνταν μάθημα Αγγλικών σε μικρά παιδιά.

  Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι κρατούσαν λοστούς και κοντάρια, έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Π.Δ., ενώ η δασκάλα και οι μαθητές κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα.

  Και όλα αυτά, ενώ στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Γώγουλος, ο οποίος είναι ο πρώτος μάρτυρας που εξετάζεται για την υπόθεση και από την κατάθεση του οποίου προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για τον ρόλο της αστυνομίας,

  Επιβεβαιώνεται η αδράνεια της αστυνομίας

  Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε απαντώντας σήμερα στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνομικούς συνόδευαν το μηχανοκίνητο τάγμα των χρυσαυγιτών με τα ρόπαλα (και με το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού επικεφαλής της πορείας).

  Οι συνάδελφοι του μάρτυρα αστυνομικού, οι οποίοι -όπως είπε- ήταν άφαντοι μετά την επίθεση, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν τη βίαιη έφοδο τουλάχιστον 60 ροπαλοφόρων -σε χώρο όπου μέσα έκαναν μάθημα μικρά παιδιά- αλλά έπαιξαν τον ρόλο «τιμητικής φρουράς» στους χρυσαυγίτες επιτιθέμενους – με αναμμένο φάρο μάλιστα.

  Ποιος έδωσε εντολή να τους συνοδεύσουν; Υπήρχε περίπτωση να το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία; ρώτησε η πρόεδρος.

  Ο αστυνομικός απάντησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αυτενεργούν αλλά ακολουθούν εντολές του κέντρου.

  «Δεν είδα τίποτα (από την επίθεση), δεν μπήκα μέσα στο χώρο, δεν αναζήτησα μάρτυρες», είπε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας την αδρανή στάση της αστυνομίας μετά την επίθεση και κάνοντας τον αναπληρωτή εισαγγελέα να ρωτάει επανειλημμένα αν πρόκειται για ολιγωρία, αδιαφορία ή αιφνιδιασμό της αστυνομίας.

  * Η «Εφ.Συν.» έχει αποκαλύψει το πλήθος των μηνυμάτων που αντάλλαξε ο Λαγός με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, τα οποία αποδεικνύουν ότι επρόκειτο βέβαια για οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον ίδιο τον Λαγό.

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με αυτούς εκδράμει πατριωτικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Βίτσας και με αυτούς θέλει προσέγγιση ο Παρρασκαιβώπουλλλως.
  Μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία των Γ.Μπασκάκη και Δ.Ψαρρά της Εφ. τ.Συντακτών:
  https://www.efsyn.gr/arthro/oi-antidraseis-ton-kommaton-sto-vinteo-ntokoymento-tis-efsyn

  • http://www.efsyn.gr/arthro/hydaies-prokliseis-apo-hrysaygites-kai-syrraxi-sto-efeteio

   Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
   Χυδαίες προκλήσεις από χρυσαυγίτες και σύρραξη στο Εφετείο

   15.02.201

   Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή

   Πρωτοφανή επεισόδια εκτυλίχθηκαν χθες στο Εφετείο Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

   Οι χρυσαυγίτες στο ακροατήριο φώναζαν το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», έβριζαν και τραμπούκιζαν, ενώ δεν δίστασαν να προσβάλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, τον οποίο δολοφόνησε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

   Συγκεκριμένος χρυσαυγίτης απείλησε τη Μάγδα Φύσσα με χυδαίες χειρονομίες, ρωτώντας την ειρωνικά «πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»

   Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την οικογένεια Φύσσα θα καταθέσουν μήνυση, καθώς ο χρυσαυγίτης έχει απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό και είναι δυνατή η ταυτοποίησή του.

   Για «αυξανόμενη επιθετικότητα των χρυσαυγιτών, που αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει σε βάρος τους» έκανε λόγο ο συνήγορος της οικογένειας Ανδρέας Τζέλλης.

   Η έφοδος των ΥΜΕΤ στη δικαστική αίθουσα για να αποφευχθεί η ανοιχτή σύρραξη χρυσαυγιτών με αντιεξουσιαστές είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

   Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και τα έδρανα του Εφετείου μετατράπηκαν σε κερκίδες γηπέδου.

   Πλαστικά μπουκάλια πετάχθηκαν εκατέρωθεν, φωνάχτηκαν συνθήματα, αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τους πυροσβεστήρες που άνοιξαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους από την πλευρά των αντιφασιστών αποχωρώντας από την αίθουσα, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ τούς απωθούσαν με κλομπ και ασπίδες.

   Ο προθάλαμος του δικαστηρίου θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με αναποδογυρισμένα έπιπλα και πνιγμένος στους καπνούς.

   Ενταση από νωρίς

   Το σκηνικό έντασης είχε στηθεί από το πρωί έξω από το Εφετείο, όπου πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο στέκι «Αντίπνοια», μετά το «Αντιφασιστικό – Αντικρατικό – Αντιθεσμικό» κάλεσμα του στεκιού, αντιφασιστικών και αναρχικών συλλογικοτήτων εν όψει της εξέτασης της επίθεσης χρυσαυγιτών στην «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το καλοκαίρι του 2008.

   Εντός της αίθουσας ο Παναγιώτης Δριμυλής, βασικός μάρτυρας κατηγορίας για την επίθεση μηχανοκίνητης πορείας χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013, εξεταζόταν από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που για άλλη μια φορά επιδόθηκαν σε άσχετες και παρελκυστικές ερωτήσεις.

   Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά, για να εισέλθουν ως ακροατήριο το σύνολο των χρυσαυγιτών.

   Αντιθέτως η είσοδος στους αντιφασίστες δεν επιτράπηκε, παρά μόνο σε λίγους κατόπιν διαμαρτυριών.

   Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο επόμενος μάρτυρας από το στέκι «Αντίπνοια» είπε ότι δεν καταθέτει αν δεν επιτραπεί η είσοδος στους αντιφασίστες αλληλέγγυους.

   Η πρόεδρος απάντησε αρνητικά, από το κοινό υπήρξαν διαμαρτυρίες και σύσσωμοι οι χρυσαυγίτες άδραξαν την ευκαιρία προκαλώντας εικόνα χάους.

   Τα έκτροπα στο δικαστήριο πυροδότησε μεταξύ άλλων η στάση της αστυνομίας, που έδειξε μεροληψία υπέρ των χρυσαυγιτών επιτρέποντάς τους την ομαδική είσοδο, ενώ απέκλεισε την είσοδο αντιφασιστών.

   • Ο/Η Κάσυ Διάρη, να τα βρούμε λέει:

    Όχι άλλη σύγκλιση με τη Χ.Α. Συριζαίοι,όχι άλλη σύγκλιση.

  • Ο/Η Αntifa2 λέει:

   http://www.zarpanews.gr/%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84/

   Χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή μερίδα αγροτών της Kρήτης | Photos
   8 Μαρτίου 2017

   Δεν έλειψαν τα επεισόδια, δείτε ΕΔΩ, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγροτικού συλλαλητηρίου που έγινε στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

   Ωστόσο, δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση, ιδιαίτερα μετά τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Twitter ο «Δρομογράφος», στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα πως συγκεκριμένη μερίδα των αγροτών ήρθε προετοιμασμένη «κατάλληλα», όχι φυσικά για έναν ειρηνικό αγώνα υπέρ των αγροτικών αιτημάτων, αλλά για την εφαρμογή των γνωστών βίαιων τακτικών του νεοναζιστικού κόμματος της Βουλής.

   Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του «Δρομογράφου», η δήθεν «αχρωμάτιστη», αλλά κατά βάθος «κατάμαυρη» μερίδα, δεν παρέλειψε φυσικά να συναντήσει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, για να καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» της.

   ?ref_src=twsrc%5Etfw

 22. Ο/Η του Παρασκεβώπουλλου λέει:

  03 Απριλίου 2017

  Ένοπλη ληστεία στο Φάληρο: Με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχαν αποφυλακιστεί οι δράστες

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/782576/enopli-listeia-sto-faliro-anthropokynigito-gia-ton-listi-poy-diafeygei#ixzz4dFZzPhzk

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politics/424130_kai-o-paraskeyopoylos-pire-epidoma-enoikioy-ypsoys-7000-eyro

  06.03.2018
  Και ο Παρασκευόπουλος πήρε επίδομα ενοικίου, ύψους 7000 ευρώ!
  Μακραίνει ο κατάλογος

  Επισημαίνεται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν ήταν βουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», αν και ο κ. Παρασκευόπουλος έγινε για πρώτη φορά βουλευτής με λίστα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου του 2015, φέρεται να διεκδίκησε και να πήρε το ποσό των 7.000 ευρώ αργότερα, δηλαδή περίπου έξι μήνες μετά. Κι αυτό, παρά το γεγονός πως ως βουλευτής έχαιρε πλέον από τον Σεπτέμβριο του 2015 του προνομίου της καταβολής αποζημίωσης για στέγαση στην Αθήνα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. Η αναδρομική χρήση όμως του πλεονεκτήματος που ο νόμος του Αυγούστου του 2015 έδινε στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς δείχνει πως ο κ. Παρασκευόπουλος ήθελε να αποζημιωθεί για τις δαπάνες που έκανε όσο δεν ήταν μέλος του Κοινοβουλίου. Δηλαδή να εισπράξει χρήματα για έξοδα που είχε κάνει προγενέστερα.

  Με βάση τη δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Παρασκευόπουλου, ο ίδιος το 2015 είχε ετήσια έσοδα 77.000 ευρώ και περίπου 50.000 ευρώ η σύζυγός του, καταθέσεις 70.000 ευρώ, ενώ διαθέτουν από κοινού μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη 250 τ.μ. συν βοηθητικούς χώρους και εξοχική κατοικία στη Θάσο 110 τ.μ. συν βοηθητικούς χώρους

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9878067

  Τρίτη 12 Ιούνη 2018 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

  Στάση ευθύνης η καταδίκη δικαστικών αποφάσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εγκληματικής – ναζιστικής ΧΑ

  Σε κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες Ματθαιόπουλος, Ζησιμόπουλος και Γρέγος (κατηγορούμενοι όλοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής). Εσπευσαν δηλαδή να εισπράξουν με κατάσχεση τα ποσά που τους επιδίκασε η 174/2018 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αποτελούμενου από την εφέτη Δ. Σίσκου. Θυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή υποχρέωνε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ να καταβάλει στους χρυσαυγίτες χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη» τους, επειδή σε συνέντευξή του άσκησε κριτική σε δημάρχους και περιφερειάρχες γιατί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, μέρας τιμής και μνήμης της πάλης του ελληνικού λαού κατά του φασισμού, προσκάλεσαν βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της αποτελούν τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των κουκουλοφόρων καταδοτών, των δοσίλογων συνεργατών των ναζί κατακτητών της χώρας μας, των «ταγματασφαλιτών» που πλάι – πλάι με τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα διέπραξαν απάνθρωπα, τερατώδη και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.

  Αυτή η εγκληματική ιδεολογία αποτελεί τη βάση συγκρότησης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας τα στελέχη είναι υπόδικοι και δικάζονται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

  Η δικαστική απόφαση του Εφετείου θεώρησε «εξύβριση» αυτό το οποίο αποτελεί κοινή παραδοχή και για το οποίο επαίρεται και «καμαρώνει» το ίδιο το φασιστικό μόρφωμα: Οτι δηλαδή αποτελεί ναζιστική οργάνωση, εγκληματική ακριβώς γιατί είναι φασιστική. Να τι έγραφε ο Μιχαλολιάκος σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» (τ. 26, 1987): «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νοιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί (…) με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ηλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».
  Η σπουδή των χρυσαυγιτών για την κατάσχεση των χρημάτων που τους επιδίκασε η παραπάνω δικαστική απόφαση θέτει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα, που αφορά το σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν: Γιατί κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι θα χρησιμεύσουν ως «παρηγοριά» των τριών χρυσαυγιτών για τη θιγμένη «τιμή» τους και όχι για τη χρηματοδότηση μιας εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης!

  Η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη, γιατί αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή με όρους «κανονικού» αστικού πολιτικού κόμματος, που βρίσκεται απλά στο «άκρο» του συντηρητικού πολιτικού φάσματος. Τα γεγονότα όμως που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση και το χαρακτήρα του ναζιστικού αυτού μορφώματος και όσων το απαρτίζουν είναι αμείλικτα, ιδίως μετά τον καταιγισμό των στοιχείων που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Κανένας δεν μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια. Κανένας άνθρωπος καλής πίστης, κανένας δικαστής, κρατικός υπάλληλος, στρατιωτικός δεν πρέπει να παρέχει οποιοδήποτε έδαφος νομιμοποίησης ή ανοχής στο φασισμό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζει το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα και τα τάγματα εφόδου ως «φυσιολογικό» αστικό πολιτικό κόμμα ή να θεωρεί τις απάνθρωπες, ρατσιστικές και διεστραμμένες ιδεοληψίες του απλά «ακραίες» απόψεις που δικαιούνται να προβάλλονται στο πλαίσιο θεμιτής ιδεολογικής διαπάλης.

  Είναι άλλωστε γνωστές οι πολύμορφες προσπάθειες από πολλές διαφορετικές πηγές για να νομιμοποιηθεί πολιτικά μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή. Μόνο που ο ναζισμός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να απαρνηθεί την εγκληματική βία. Δεν υπήρξε και δεν μπορεί να υπάρξει ναζιστική οργάνωση, είτε στην αντιπολίτευση είτε στην εξουσία, που να μην τη χρησιμοποιεί.

  Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει εδώ. Ο Αρειος Πάγος, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, θα κληθεί να τοποθετηθεί στα σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν από την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της εφέτη Σίσκου.

  Απαιτείται στάση ευθύνης. Ο φασισμός αποτελεί το πιο αρρωστημένο αποκύημα του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, ταγμένος να υπηρετεί με μισάνθρωπη αγριότητα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, έχει ιστορική μνήμη. Γνώρισε και δεν ξεχνάει το αποκρουστικό πρόσωπο των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους. Τους αντιμετώπισε παλικαρίσια, με μπροστάρη το ΚΚΕ, και τους νίκησε. Την ίδια τύχη πρέπει να επιφυλάξει και στους σημερινούς απογόνους τους, τους εγκληματίες νοσταλγούς της ναζιστικής θηριωδίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.