Οσονούπω 14η σύνταξη

flabourarisΗ χώρα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής από τον κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος εμφανίστηκε παντού, από την κρατική ΕΡΤ έως σε lifestyle εκπομπές (όπως το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή).

Και… 14η σύνταξη!
Πήρε πραγματική φόρα ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και «πνευματικός πατέρας», όπως τον ονομάζουν, του Πρωθυπουργού). Ηταν τόση η αγωνία του να διαφημίσει τις παροχές του Πρωθυπουργού που έπαιρνε τηλέφωνο τους παραγωγούς των εκπομπών και τους έλεγε: «Βγάλτε με τώρα!». Και όντως τον έβγαζαν στον αέρα. Και τι δεν είπε: Οτι «οι παροχές Τσίπρα ήταν ένα δείγμα. Αν παραιτηθούμε και φύγουμε, πώς θα δώσουμε και του χρόνου;». Θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Αλλά αυτό το «θα δώσουμε και του χρόνου» με προβλημάτισε και τον άκουγα από σταθμό σε σταθμό εάν θα το εξειδικεύσει. Και, ω του θαύματος, το είπε στην κυρία Τσιμτσιλή: «Θα δώσουμε και το Πάσχα 14η σύνταξη, ετοιμαζόμαστε…». Και το έλεγε με τέτοια σιγουριά χωρίς να τον ενδιαφέρει τι λένε οι δανειστές. Αλλωστε, όπως είπε, ποτέ η κυβέρνηση δεν ζήτησε την άδεια των δανειστών για τις παροχές.

ΒΗΜΑτοδότης

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Οσονούπω 14η σύνταξη

  1. Ο/Η Eco λέει:

    Μάρτιος του 2014 και ο Α. Σαμαράς υπόσχεται πως το πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ, θα μοιραστεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Το ονόμαζε, κοινωνικό μέρισμα. Η κριτική που δέχεται είναι έντονη και σκληρή. Εστιάζεται στο γεγονός ότι το κράτος έχει περίπου κηρύξει στάση πληρωμών σε όσους χρωστάει, έχει στραγγίξει φορολογικά τους πολίτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα πλεόνασμα το οποίο ουσιαστικά είναι πλαστό.

    Η πιο άγρια κριτική γίνεται από τον Τσίπρα που εκείνη την εποχή αγωνιά να γίνουν εκλογές και να καταλάβει την εξουσία: «Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».


    Tσίπρας: στο 0:07, στην αρχή του βίντεο
    Διαβάζει: ……κύμα δυνατό και πολύβου.
    Δεν ξέρει τη λέξη πολύβουο που του έχουν γράψει

  2. Ο/Η Δημοσθένης λέει:

    Aδίστακτοι έμποροι συνειδήσεων που αγοράζουν ψήφους απελπισμένων.
    Παλαιοκομματικοί μέχρι το μεδούλι, δεν ξέρουν τι θα πει παραγωγικότητα,ανάπτυξη, σχεδιασμός, κίνητρα, δίκαιη και παραγωγική κατανομή των εσόδων, κοινωνική ευαισθησία (άνεργοι, ΑΜΕΑ).
    Οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι εύκαιροι πελάτες, γέροι που πιστεύουν εύκολα.

  3. Ο/Η Left λέει:

    http://www.efsyn.gr/arthro/troypio-stori

    ΜΕΤΕΩΡΟΣ
    Τρούπιο στόρι

    13.12.2016, 22:15

    Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης

    Μάγος πλανόδιος ο καραμπουζουκλής Καλαματιανός· Αντώνηθ ΘΑμαράθ κατά κόσμον, θυμάστε, βγήκε άλλοτε καμαρωτός καμαρωτός στις αγορές -λαϊκές ή γενικώς υπαίθριες, δεν παίζει ρόλο-, δημιούργησε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μοίρασε στο αναξιοπαθούν πόπολο το πλεόνασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, πιάνοντας τους στόχους και υπέγραψε μνημόνια, που πάσχισε κατόπιν να σκίσει σελίδα σελίδα. Σοβούσης της ειδεχθέστερης ανθρωπιστικής κρίσης, ονόμασε τη θεόπνευστη άνωθι πολιτική σαξές στόρι, το οποίο χρησιμοποίησε ως προμετωπίδα για να υφαρπάξει την ψήφο μας έναν μουντό Γενάρη. Η συνέχεια είναι γνωστή.

    Υβρη θεώρησε ο κοσμάκης την εν γένει συμπεριφορά του και τον επιβράβευσε χορηγώντας του πρόωρη, τιμητική σύνταξη. Μαθητευόμενος ταχυδακτυλουργός, πλην παιδί-θαύμα, ο ΘΑλέξης, άλλως πώς Τζίφρας, ακολούθησε εντελώς αντίθετη πορεία. Πρώτα κονιορτοποίησε τα μνημόνια, έπειτα γονάτισε στο πάτωμα και τα ξανακόλλησε κομματάκι κομματάκι, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Κάνγκελα Μέρκελ και του Ντόναλντ Ντακ Τουσκ, ύστερα άρχισε να σημαδεύει τους στόχους (στην καρδιά της κοινωνίας), επιτυγχάνοντας υπεραπόδοση των εσόδων, μέρος της οποίας διένειμε στους χαμηλοσυνταξιούχους ως έκτακτο, εορταστικό, άπαξ βοήθημα εν είδει ψιχίων, ξεχνώντας πως ακριβώς γι’ αυτό επέκρινε σφόδρα τον προκάτοχό του προ διετίας. Κούνια που τον κούναγε.
    …..

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.