Δείτε με ποιους ακροδεξιούς κι ομοφοβικούς Κατσίκη-δες κυβερνάνε

[Επίκαιρη ερώτηση κρίσεως προς σ.Κατσίκη: Μπορεί ένας γκέι να είναι παπάς; Μπορεί μήπως να είναι και μητροπολίτης; Μπορεί να είναι και τίποτε παραπάνω; ]
katsikhs

Κώστας Κατσίκης έφα:

 • «Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α’ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος».
 • «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω;»
 • «Πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το νόμο για το Σύμφωνο Ομόφυλων θα καταψηφίσουμε και σήμερα τα άρθρα 1-2-3-4 που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο. Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας».

Και δίπλα του:
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής καθόταν στα υπουργικά έδρανα ανέκφραστος. Ο υπουργός. Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανέκφραστος. Την ίδια ώρα ο συμπολιτευόμενος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, άφηνε με το στόμα ανοιχτό την εθνική αντιπροσωπεία, όταν επιχειρώντας να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματός του να καταψηφίσει τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που εξομοιώνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης με το θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στο πεδίο των εργασιακών, επιδιδόταν σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα.


Και ένα σπαρταριστό σχόλιο του Στ. Κασιμάτη:
Ο καημένος. Εξαιτίας της φόρτισής του πάτησε νάρκη. Αντί απάντησης και, βεβαίως, επειδή ακριβώς δηλώνει πιστός στις χριστιανικές του αντιλήψεις, αλλά και Ελλην πατριώτης, θα του συνιστούσα να απαντήσει ο ίδιος σε ένα άλλο ερώτημα: Μπορεί ένας γκέι να είναι παπάς; Μπορεί μήπως να είναι και μητροπολίτης; Μπορεί να είναι και τίποτε παραπάνω; Βάλτε το ρημάδι να σκεφθεί λιγάκι, κ. Κατσίκη, τι το έχετε;

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Δείτε με ποιους ακροδεξιούς κι ομοφοβικούς Κατσίκη-δες κυβερνάνε

 1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

  Nα ήταν ο μόνος;

  ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΛΕΥΣΗ, μήπως ήλθε η ώρα να πάει εκεί που πρέπει;

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/sanida-swtirias-apo-ton-suriza-ston-nikolopoulo-gia-tin-arsi-asulias-tou

  Σανίδα σωτηρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολόπουλο για την άρση ασυλίας του
  Εναντίον του είχαν προσφύγει ομοφυλοφιλικές κοινότητες, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

  http://www.iefimerida.gr/news/126399/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B3#ixzz4Rqu18utD

  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΑ
  Ο Νικολόπουλος στηρίζει Χρυσή Αυγή: «Πολιτική η δίωξη του Ηλιόπουλου- Συγκινήθηκα όταν μίλησε για την κόρη του»

 3. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  Όταν οι ευσεβείς και αμέμπτου ήθους «Έλληνες Πατριώτες» π.χ. κλέβουν και με τα δυο χέρια και διορίζουν μέχρι και τη γάτα τους στο Δημόσιο, δεν παραβιάζεται απολύτως καμία από τις Αρχές και τις Αξίες τους. Όλα μέλι-γάλα.

  Όταν όμως αυτοί οι βαρυόρχιδες ελληνοχριστιανοί δουν ομοφυλόφιλο, τότε ποιος τους είδε και δεν τους φοβήθηκε. Θίγεται βάναυσα ο πολύς ανδρισμός που ρέει από τους «δίδυμους γεννητικούς τους αδένες» κάτω στα μπατζάκια τους και υψώνουν ευθύς τα μαχαίρια. Δεν την μπορούν την «ανωμαλία» με τίποτα!

  Δυστυχώς δεν βλέπουν ποτέ τους πνευματικούς τους ταγούς ψηλά και χαμηλά στην ιεραρχία, διότι όταν τους πλησιάζουν, οι αγέρωχοι αυτοί λεβέντες έχουν πάντα σκυμμένο το κεφάλι, είναι γονυπετείς και ασχολούνται περιπαθώς με γλειψίματα παχυλών βρωμόχερων.

  Επίσης, φαίνεται να είναι και κουφοί σε τέτοιες περιπτώσεις, διότι δεν περνά μέρα που να μην ακουστεί ροζ σκάνδαλο με ήρωα ιερέα. Επίσης, οι ίδιοι οι ιερείς αλληλοκατηγορούνται συχνά-πυκνά για «ανώμαλες» σεξουαλικές πρακτικές…

  Με τέτοια φλογερά φρονήματα κατά των ομοφυλοφίλων κ.λπ. σεξουαλικών εκτροπών, δεν μπορεί, αν άκουγαν και έβλεπαν αυτοί οι βαρβάτοι χριστιανέλληνες θα μας είχαν αναμφίβολα απαλλάξει από το παρασιτικό, αισχρό, αυτοξεφωνιζόμενο παπαδαριό εδώ και πολλά, πολλά χρόνια…

 4. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Αυτοί, μαζί με τον Αλέκσι, θα έσωζαν την Ελλάδα

  Ο κ.Καπερνάρος, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ.
  Υπόθεση Χ.Α.

  https://jailgoldendawn.com/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%BB%CF%80/

  JailGoldenDawn
  Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος
  Υπόθεση Σκορδέλη, κλπ
  Ακολουθεί η περιγραφή της επίθεσης και σχετικά στοιχεία της δικογραφίας όπως αυτά παρατίθενται στο από 19/02/2014 πόρισμα των εφετών ανακριτριών για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

  (….)

  Στις 22/01/2014 ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από δέκα αναβολές. Πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης, η συνήγορος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη ζήτησε αναβολή λόγω τραυματισμού που είχε υποστεί στο χέρι της, ενώ ο συνήγορος των άλλων κατηγορουμένων (και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων) Βασίλειος Καπερνάρος ζήτησε αναβολή για να παραστεί στη Βουλή όπου συζητούταν η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 18 Ιούνη 2014.

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/otan-o-burwn-poludwras-zitouse-sunergasia-me-ti-xrusi-augi
  Οταν ο Βύρων Πολύδωρας ζητούσε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σχετικά με τον υπότιτλο:

  [Επίκαιρη ερώτηση κρίσεως προς σ.Κατσίκη: Μπορεί ένας γκέι να είναι παπάς; Μπορεί μήπως να είναι και μητροπολίτης;]

  ….και αρχιεπίσκοπος μπορεί να είναι ο γκέι, μπορεί ταυτόχρονα να βρίζει χυδαία τους ειλικρινείς ομοφυλόφιλους πως έχουν το κουσούρι, μπορεί να τρέχουν μετά στην κηδεία του ο Αλαβάνος και η Παπαρήγα, μπορεί και να τον παινεύει και η Κανέλλη.
  Στην Ελλάδα όλα γίνονται με την έγκριση του σοφού, αθώου και προδομένου «λαού».
  Για όλα φταίει η Μέρκελ

  Από την Αυγή:

  Κατηγορίες από αρχιμανδρίτη, που έμειναν αναπάντητες

  http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Του Χρηστου Γιανναρα
  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος
  27.02.2005
  …Σεραφείμ Κ…., ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες………….

  …….

  Ολες οι φήμες για διαφθορά, σκάνδαλα και συμπεριφορές υποκόσμου εντοπίζονται σε πρόσωπα που όλα, χωρίς εξαίρεση, παραπέμπουν σε κάποια εξάρτησή τους, κάλυψή τους, προώθηση ή προστασία τους από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Και το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν έχει ακόμα ούτε ελάχιστα φωτιστεί στην πολυπρόσωπη άρθρωσή του. (Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την «αθωότητα» του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του, πείθει για τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται.) Ομως, η Σύνοδος της Ιεραρχίας, με την ψήφο της, τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύτηκε ως εγγυητή και μοχλό για να επιτευχθεί «κάθαρση». Δίχως αίσθηση του κωμικού και επίγνωση του παραλόγου.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=192673
  Αντωνιάδου Μαρία

  Επιστολή του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο
  «Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία»


  ΤΟ ΒΗΜΑ
  21/02/2007 00:00
  ………….

  Τον Ιούλιο του 2005 στο επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος «Εκκλησία» δημοσιεύθηκε η προσφυγή που έγινε από την Ιερά Σύνοδο με αφορμή τις καταγγελίες περί σεξουαλικών σκανδάλων του τότε Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. «Ειδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του Μητροπολίτου Αττικής κ. Παντελεήμονος,τα οποία έτυχον επεξεργασίας υπό τηλεοπτικού σταθμού, εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να θεωρηθούν ότι “συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος”, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερομένων εις αυστηρώς προσωπικήν ομοφυλοφιλικήν συμπεριφοράν, παντελώς άσχετην προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος» τονιζόταν στο κείμενο, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς φαινόταν η Ιερά Σύνοδος να καλύπτει τέτοιου είδους συμπεριφορές.
  ……………….

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.kathimerini.gr/886224/opinion/epikairothta/politikh/ama-moy-exeis-laxana-kai-karota

   ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
   «Aμα μου έχεις λάχανα και καρότα…»
   ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.12.2016 : 15:47

   Αναρωτήθηκε, επίσης, αν μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να έρχονται σε επαφή με παιδιά: «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω». Ο καημένος. Εξαιτίας της φόρτισής του πάτησε νάρκη. Αντί απάντησης και, βεβαίως, επειδή ακριβώς δηλώνει πιστός στις χριστιανικές του αντιλήψεις, αλλά και Ελλην πατριώτης, θα του συνιστούσα να απαντήσει ο ίδιος σε ένα άλλο ερώτημα: Μπορεί ένας γκέι να είναι παπάς; Μπορεί μήπως να είναι και μητροπολίτης;

   Μπορεί να είναι και τίποτε παραπάνω;

   Βάλτε το ρημάδι να σκεφθεί λιγάκι, κ. Κατσίκη, τι το έχετε;

 6. Ο/Η Παλιός λέει:

  Κώστας Ζουράρις: » Αν κάνουν πρόταση μομφής θα τους πολτοποιήσω στη συζήτηση»
  Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016

 7. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να αναλάβουν οι εφσαιβοίς ΑΝΕΞΕΛ πρωτοβουλία σεξουαλικής κάθαρσης του κλήρου

  https://roides.wordpress.com/2016/12/02/2dec16-2/

  [Καθημερινή (07.07.2002): Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ: «Μην ξεσκεπάσετε ποτέ αυτό το καζάνι που βράζει. Γιατί, θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους»]


  O μπαμπάς Κατσίκης
  ——————————————-
  Κύριε Κατσίκη των ΣΥΡΙΖΕΛ:
  “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

  http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/

  Σεραφείμ. Ο αντάρτης που έγινε Αρχιεπίσκοπος. Οπλοφορούσε, έβριζε και διοικούσε με σταθερό και «βαρύ» χέρι την εκκλησία…

  Κάποια άλλη περίοδο εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατάντια στην εκκλησία από τα ομοφυλοφιλικά όργια κληρικών, που είχαν δημοσιοποιηθεί και δήλωσε: “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

 8. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το κόμμα των ΑΝ. ΕΛ. στις εκλογές έλαβε 3% και αν προσθέσουμε ότι οι μισοί ψηφοφόροι δεν συμμετείχαν σ’ αυτές, τότε τα πραγματικά του ποσοστά, είναι 1,5% και από αυτό το ουσιαστικά, ασήμαντο κόμμα προέρχεται ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος στην επίσκεψη του στο φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου Ηπείρου, αλλά και στην μονή της περιοχής-σαν καλός Χριστιανός- χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν, για την Συνθήκη Λοζάνης και την Συρία, «ηλίθιες» και πως «γονυπετής ο κ. Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τον Πούτιν». Από την πλευρά τους οι Τούρκοι, τον χαρακτήρισαν «μη σοβαρό». Ερώτημα: Μπορεί μία χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή και ευρωπαική, να έχει έναν υπουργό Αμυνας, να κάνει πολιτική με τα Εθνικά θέματα, παριστάνοντας τον παλικαρά με τέτοιες δηλώσεις, παρόμοιες με αυτές που είναι του συρμού στο διαδίκτυο: Σκίσε τους Τουρκόγυφτους, αγόρι μου Πούτιιιν!
  Αλλά, παραμένοντας πιστός στις χριστιανικές αντιλήψεις, κάνει πολιτική έχοντας το μυαλό του, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και στον Αη Νικόλα..

 9. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  http://thecaller.gr/parapolitika/tatsopoulos-kani-fetes-vaksevani/

  Τατσόπουλος «κάνει φέτες» Βαξεβάνη! «Λίγη τσίπα αγόρι μου- Ανταγωνίζεσαι το Μακελειό και τον Χίο»

  https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

  Petros Tatsopoulos

  ·
  Στο όνομα της παλιάς μας φιλίας -αιωνία της η μνήμη- πρέπει να πω στον Κώστα Βαξεβάνη ότι το πρωτοσέλιδο του σημερινού Documento είναι τουλάχιστον χυδαίο. Τουλάχιστον. Για την ακρίβεια, δεν υπολείπεται σε χυδαιότητα των χυδαιότερων πρωτοσέλιδων της «Αυριανής», του «Μακελειού» και όποιου άλλου εντύπου μετέφερε ή μεταφέρει κατά καιρούς το δημοσιογραφικό απορριμματοφόρο. Δεν εντοπίζεις, πρώην φίλε Κώστα, τα επώνυμα τριών πολιτικών σου αντιπάλων σε μια λίστα με φοροφυγάδες, προσθέτεις υπότιτλο -για να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου σε περίπτωση αγωγής εναντίον σου (που ήδη κατατέθηκε)- «οι εισαγγελείς διερευνούν αν πρόκειται για τις γνωστές πολιτικές οικογένειες» (με διαφορά ο πιο ΥΠΟΥΛΟΣ υπότιτλος εδώ και καιρό) και από πάνω ΚΟΤΣΑΡΕΙΣ τις φωτογραφίες των πολιτικών σου αντιπάλων δίνοντάς τους ουσιαστικά στα σκυλιά. Τηρουμένων των αναλογιών, θα ήταν σαν να βρούμε το επώνυμο «Vaxevanis» σε μια λίστα παιδόφιλων, να προσθέσουμε για ξεκάρφωμα «ο εισαγγελέας διερευνά εάν πρόκειται για τον γνωστό δημοσιογράφο» και από πάνω να κοτσάρουμε τη δική σου φωτογραφία. Τι γίνεται, ρε Κωστή; Ξεκίνησες πρωταθλητισμό με τον Χίο; Μην ζορίζεσαι. Ποτέ δεν θα τον ξεπεράσεις. Λίγη τσίπα, αγόρι μου. Όχι Τσίπρα. Τσίπρα έχεις και παραέχεις. Λίγη τσίπα. Στο όνομα της δημοσιογραφικής σου προϊστορίας. Λίγη τσίπα.

  http://www.iefimerida.gr/news/305029/toyrkiko-ypex-einai-asovaros-o-kammenos#ixzz4RtpZveGm

  ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
  Τουρκικό ΥΠΕΞ: Είναι ασόβαρος ο Καμμένος

  «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.

  Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

  http://tvxs.gr/news/ellada/me-tragoydi-ton-athanaton-krasi-apanta-o-kammenos-stin-toyrkia
  Με το τραγούδι «Των αθανάτων το κρασί» απαντά ο Καμμένος στην Τουρκία

 10. Ο/Η του Σκουρλέτη λέει:

  http://elawyer.blogspot.gr/2016/11/blog-post_23.html

  E-Lawyer
  ένα νομικό ιστολόγιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή

  Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

  Σκουρλέτης: αντίθετο σε δημόσια τάξη / χρηστά ήθη το επώνυμο τέκνου ζεύγους γυναικών
  Κατόπιν κοινοβουλευτικής ερώτησης 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση του Ειδικού Ληξιαρχείου του Υπουργείου Εσωτερικών να καταχωρήσει ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνου που έλαβε το επώνυμο της συζύγου της μητέρας του (βλ. εδώ), απαντήσεις δόθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Εσωτερικών.

  Ο (πρώην) υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Παρασκευόπουλος αντί να απαντήσει τί συγκεκριμένο πρόκειται να πράξει σε επίπεδο νομοθεσίας για την ανεπιφύλακτη αναγνώριση των γονέων του παιδιού, όπως επιβάλλει η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (η επιλογή του ονόματος τέκνου ήδη δίνεται από τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης), αναφέρει στην απάντησή του -γενικά και αόριστα- ότι το υπουργείο του υλοποιεί δράσεις «Δικαιοσύνης φιλικές για τα παιδιά» και ότι αναμένεται η έναρξη εργασιών μιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για θέματα οικογενειακού δικαίου. Περαιτέρω, για το γεγονός ότι το Ειδικό Ληξιαρχείο δεν εφαρμόζει το άρθρο 10 του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης, που εισηγήθηκε ο ίδιος, δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

  Ο νυν υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Σκουρλέτης, αφού αναπαράγει τα άρθρα του Αστικού Κώδικα για την έννοια της συγγένειας, θέμα άσχετο με το δικαίωμα των ατόμων που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης να επιλέξουν το επώνυμο του παιδιού τους, στη συνέχεια ξεθάβει μια γνωμοδότηση του 1998 που αναφέρει ότι ο Ειδικός Ληξίαρχος μπορεί να εφαρμόζει το άρθρο 33 του Αστικού Κώδικα, κατά το οποίο «διάταξη αλλοδαπού δικαίου δεν εφαρμόζεται αν η εφαρμογή της προσκρούει στα χρηστά ήθη ή γενικά στη δημόσια τάξη». Μια γνωμοδότηση που έχει κατ΄ ουσίαν ανατραπεί από μεταγενέστερες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και που αφορά το εφαρμοστέο αλλοδαπό δίκαιο, ενώ η υπόθεση του τέκνου αφορά εφαρμογή εθνικού, Ελληνικού δικαίου! Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση που δόθηκε από το Ειδικό Ληξιαρχείο στους δικηγόρους του τέκνου δεν ανέφερε τίποτε απολύτως για χρηστά ήθη και δημόσια τάξη! Επομένως, το επινόημα αυτό αποτελεί αποκλειστική συμβολή του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που απλά επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του εν λόγω τέκνου.

  Επομένως, ο κ. Σκουρλέτης μας λέει ουσιαστικά ότι ένα βρέφος που γεννήθηκε από Ελληνίδα και εγγράφηκε στο βρετανικό ληξιαρχείο με το επώνυμο της συζύγου της, θα παραμείνει για πάντα στην Βρετανία – αφού δεν μπορεί να πάρει διαβατήριο αν δεν μεταγραφεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης στο Ειδικό Ληξιαρχείο – επειδή το επώνυμό του συνιστά… απειλή για τα χρηστά ήθη και την δημόσια τάξη!!! Χωρίς βέβαια να μας εξειδικεύει σε τί συνίσταται αυτή η «απειλή», αφού το Κράτος δεν τολμάει να ονοματίσει την θεσμική ομοφοβία του: περιμένει να την ονοματίσουν τα Δικαστήρια, κατά προτίμηση τα Ευρωπαϊκά. Γιατί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σειρά αποφάσεών του έχει κρίνει ότι τα ληξιαρχεία κρατών της Ε.Ε. οφείλουν να δέχονται τα στοιχεία ληξιαρχικών πράξεων από άλλες χώρες της Ε.Ε. γιατί αλλιώς παραβιάζεται η ελευθερία μετακίνησης προσώπων κατά τις ιδρυτικές Συνθήκες της Ένωσης!

  Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση διακηρύσσει στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για το νομοσχέδιο περί ίσης μεταχείρισης, δια της εισηγήτριας κ. Παπακώστα ότι η «κόκκινη γραμμή» της είναι ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια! Αυτό, στην υπόθεση του συγκεκριμένου παιδιού, σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση έχουν καταδικάσει έναν Έλληνα σε εξορία.

  Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 11. Ο/Η του Μακελειού λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.