Η Αθωνιάδα της Αριστεράς

[Με αφορμή το προσκύνημα Κυριακού του Κρητός στον Άθωνα]

Εκλέχτηκες για να προστατεύσεις τα φτωχόπαιδα αλλά βολεύεις με τις υψηλές σου αποδοχές, που προέκυψαν από την ψήφο των γονιών τους, τα δικά σου παιδιά σε πανάκριβο «Ιδιωτικό». Έκλεισαν εκατοντάδες δημόσια σχολεία λόγω χρεοκοπίας, αλλά η μισογυνική Αθωνιάδα λειτουργεί ακόμη.

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο κ.Γαβρόγλου της Αριστεράς και της Προόδου, κοτζάμ καθηγητής, καταδέχτηκε να αρπάξει το Υπουργείο από τον ευλαβέστατο προσκυνητή του Αρχιεπισκόπου Νίκο Φίλη, τον Αριστερό Ψάλτη και Βαπτιστή, που το έχασε με τρόπο άθεσμο. Ο κ. Γαβρόγλου έχει όλα τα προσόντα για Υπουργός της ξεπεσμένης (και με την αμείλικτη βούλα της Κομισιόν) και πτωχευμένης Παιδείας και των περί αυτήν παρασιτιζόμενων ορθόδοξων αφορολόγητων αντιπαιδαγωγικών θρησκευμάτων. Είναι παλαιόθεν διακεκριμένος εξ ευωνύμων φίλος του Πατριαρχείου και μέχρι την υπουργοποίησή του ήταν ενεργό μέλος του «Εποπτικού Συμβουλίου» του Ιδρύματος Λάτση. Ως δημοκρατικός πανεπιστημιακός δάσκαλος της Ιστορίας των Επιστημών, είχε πλήρη συναίσθηση της ιστορικής εχθρότητας της Ορθοδοξίας με όλες τις ηθικές, πολιτικές, αισθητικές και επιστημονικές αξίες που αυτός οφείλει να υπηρετεί, πράγμα που πολιτικά μεταφράζεται σε άμεση υλοποίηση της ιστορικής αριστερής (και όχι μόνο) δέσμευσης για χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, μιας δέσμευσης απόλυτα σύμφωνης, όπως όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει, με τη βούληση των πολιτών, βούληση την οποία η φτηνή και ύποπτη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, την αντιστρέφει με την ίδια ευκολία που αντιστρέφει αποφάσεις δημοψηφισμάτων. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε εύκολα. Αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί η ιδεολογία του καφέ φραπέ, που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «άγει εις έν τα διεστώτα».

Παραθέτω μια είδηση, που δεν αφορά δυστυχώς μεμονωμένη περίπτωση και που πήρε και η ίδια σημαντική έκταση και εμπίπτει στην απόλυτη αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου του και αμέσως μετά επαναφέρω ένα παλιότερο ερώτημα του πρώην υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΝ και διαπρεπή συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη, που η διαχρονικότητά του το φέρνει και σήμερα με τρόπο αμείλικτο απέναντι στον κ. Υπουργό:

«Ο 12χρονος Μιχάλης στο Άγιον Όρος (Νοέμβριος 23, 2016 ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ). Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών (σημ.Λασκ. Αυτό, δηλαδή το να ταυτίζεται με το Χριστό ο «οίκος εμπορίου» και το «σπήλαιο ληστών», λέγεται θεομπαιξία). Ο Μιχάλης είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή και δύο ακόμη αδελφούς. Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό (σημ. Λασκ.:Ρουμάνο, έναν από τους 5 αντικανονικούς επισκόπους 5 διαφορετικών εθνικών και ημερολογιακών ορθόδοξων δικαιοδοσιών, στην ίδια Επισκοπή!) απ’όταν ήταν 5 ετών. Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς (από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο-άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφασίσει να «μετακομίσει» στο Άγιον Όρος. Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του, κατά τα λεγόμενά του.

-Την μαμά την επιθύμησες;
-Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν, μου απάντησε καθώς περπατούσαμε γύρω από την Προδρόμου.
-Με το σχολείο πώς τα πας;
-Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου.
….
-Τα ρούχα ποιός σου τα έφτιαξε;
-Ο πατέρας Αθανάσιος …
Αυτό σημαίνει ότι οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς σου εδώ. Δηλαδή αυτοί σε φροντίζουν.
-Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος; Των γονιών σου;
-Όχι, δική μου (σημ.Λασκ. Από πότε αναθέτουμε σε 12χρονους τη λήψη τέτοιων αποφάσεων;) .
-Μόνος σου το αποφάσισες;
-Ναι. Μου διηγήθηκε ο π. Γεράσιμος για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος…».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα» (Περιοδικό ‘Ε’, «Ελευθεροτυπία», 14.09.2008)
«…Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό….». Να προσθέσω το ερώτημα γιατί κανείς από τους πολιτικούς υμνητές του ιερού Όρους της Παναγίας κλπ, δεν έστειλε ποτέ τους γιούς του στην Αθωνιάδα, ειδικά ο δεκάλεπτος προσκυνητής της αφορολόγητης κερδοφόρας εικόνας, που ονόμασε τους καλόγερους «Ζαπατίστας»; Να ρωτήσω ποιος και με ποιο δικαίωμα καταστρέφει για πάντα τη ζωή ενός ανήξερου παιδιού, φυλακίζοντάς το, τάχα με την επιθυμία του, η οποία προέκυψε από την άνιση πλύση εγκεφάλου στο παιδικό μυαλό από επιδέξιους στρατολόγους αγύρτες, στερώντας του τα στοιχειώδη που κάθε παιδί δικαιούται, μέχρι να βρεθεί στην αντρική ηλικία που μπορεί να αποφασίζει το ίδιο για τον εαυτό του; Να πιστέψω ευχαρίστως σαν ένας κουτός, θρησκόληπτος, ολιγογράμματος φτωχός αγρότης, πως αφού έχει υμνήσει το Όρος ένας Αριστερός πρωθυπουργός που επιβεβαιώνει πως «όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αδικεί τον εαυτό του» (7.8.2014) και μια αριστερή φεμινίστρια Περιφερειάρχις Αττικής, η οποία «ως γυναίκα ζηλεύει και το καταπολεμά, ως οφείλει» (24.3.2014) που δεν μπορεί να επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αξίζει να στείλω το παιδί μου, μη και χάσει τέτοια ευκαιρία, στην Αθωνιάδα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των παλιών ξένων περιηγητών και των Ελλήνων Διαφωτιστών, που άλλωστε ποτέ μου δεν με άφησαν να τις πληροφορηθώ. Να δεχθώ ευχαρίστως πως οι μοναχοί, οι υπηρέτες τους, οι προσκυνητές, είναι όλοι τους άνθρωποι που δεν θα διανοούνταν να απλώσουν χέρι σε έναν ανήλικο. Όταν το αγοράκι μου γίνει 15, 16, 17, άντε 18 ετών, πως θα διαμορφωθεί, με ποιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις και ευκαιρίες και προς τα που θα στραφεί η σεξουαλική του έκφραση; Αυτή η σκληρόκαρδη, τυχοδιωκτική και υποκρίτρια Αριστερά, που εξασφαλίζει όλες τις ευκαιρίες για τα δικά της παιδιά, διαθέτει την ελάχιστη ντροπή που χρειάζεται ή νομίζει πως μπορεί να επιτρέπει να διαπράττονται αθλιότητες σε βάρος ανήλικων κάτω από την κυβερνητική σκέπη της; Ή θα κρυφτεί πίσω από τη συγκατάθεση των, όποιας ποιότητας ή έρμαιων της ανάγκης, γονιών, λες και αυτή μπορεί να είναι ασύδοτη και δεν υπόκειται στο νόμιμο έλεγχο;

ΥΓ1
Σχετικά με την Αθωνιάδα της Τουρκοκρατίας: «To πατριαρχείο καταριέται τον Χ. Παμπλέκη», 3/2/2011. (Ε δ ώ)
«Mικρό αφιέρωμα με την ευκαιρία της επίσκεψης Αλ.Τσίπρα στην Α.Θ. Παναγιότητα. Πρόσφατα αναφερθήκαμε στο κάψιμο των βιβλίων του Ανθρακίτη από τον παναθλιότατο πατριάρχη Ιερεμία Γ΄…….Το τι ελεεινός ήταν ο Πανιερότατος Διονύσιος προκύπτει και από απάντηση του Παμπλέκη το 1793 από την Λειψία όπου δεν τον έφτανε η εκδικητική μανία της Εκκλησίας, που του θυμίζει πως τα χρόνια της Αθωνιάδας: «…κάτω εις την αμπελικήν του μοναστηρίου, όχι μόνον έτρωγες και έπινες, ουδέ μόνον ετραγώδεις και εχόρευες με τας λύρας, αλλά και σαρίκι γυναικείον έβανες εις την κεφαλήν σου, και πιστολιαίς έριπτες περιπατών με τους πόδας γυμνούς έως τα γόνατα….οι καλόγκαιροι εφώναζον και σας πουτ…του σχολείου…….οι καλόγκαιροι εφώναζον και ημάς τους ιδίους πουτ…και πούσ…, το οποίον ημείς δεν το καταδεχόμεθα……Διά τούτο εδιώχθην κύριε Ντελή Δήμο (δια να μην είπω άγιε απόστολε) και όχι μόνον εγώ….όσοι δεν ευχαριστούντο εις τας ασελγείας, ακολασίας….» (Ιώσηπου Μοισιόδακος «Απολογία», επιμ. Ά.Αγγέλου, σ.οθ΄)….».

ΥΓ2
Γονείς σπεύσατε! Ναζιστική φυλλάδα «Ο Στόχος»: «ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ. Writen by ΣΤΟΧΟΣ 5 years ago – 4 Comments…».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

32 Responses to Η Αθωνιάδα της Αριστεράς

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Υπέρ του διαχωρισμού με 54% ΝΑΙ-36% ΟΧΙ οι πολίτες

  http://www.efsyn.gr/arthro/enas-stoys-dyo-epithymoyn-diahorismo-kratoys-ekklisias
  11.11.2016, Συντάκτης:
  efsyn.gr

  Φρέσκο, για την Αλληλεγγύη της Εκκλησίας:
  http://www.efsyn.gr/arthro/46-mko-ston-eisaggelea
  26.11.2016

  Συντάκτης: Νικόλας Ζηργάνος, Κώστας Ζαφειρόπουλος
  Τρέχουν για να προλάβουν παραγραφές

  Στο κτίριο που στεγάζει την Εισαγγελία Διαφθοράς, τα φώτα μένουν συχνά ανοιχτά μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και οι τέσσερις εισαγγελείς συνεργάτες της ξενυχτούν για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις που φτάνουν με καταιγιστικό ρυθμό στο γραφείο τους.

  (….)
  Οι αμαρτίες της αρχιεπισκοπικής «Αλ ληλεγγύης»

  Την πρωτομάθαμε το 2006 από το φιάσκο των σάπιων πουλερικών που δεν έφτασαν ποτέ σε πληγείσες περιοχές από τσουνάμι. Τη γνωρίσαμε καλύτερα από την κατασπατάληση εκατομμυρίων για άσχετες προς το καταστατικό της οργάνωσης πράξεις, όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο.

  Ηδη από το 2008 καταλογίστηκε στη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» ποσό ύψους 6.690.460,03 ευρώ για σειρά προγραμμάτων που δεν υλοποιήθηκαν. Συνολικά χρηματοδοτήθηκε από την ΥΔΑΣ τη δεκαετία του 2000 με ποσό 23.126.871,01 ευρώ.

  Η υπόθεση είχε φτάσει στην Ποινική Δικαιοσύνη από το 2010, όμως χρειάστηκαν να περάσουν 6 χρόνια μόνο και μόνο για να παραπεμφθούν σε δίκη (για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της απιστίας και ψευδούς βεβαίωσης) οι 4 πρώην υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών το 2005-2006, που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.

  Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σε δίκη παραπέμπονται ο στενός συνεργάτης του μακαριστού Χριστόδουλου, νυν διευθύνων σύμβουλος του Alpha και διαχειριστή της ΜΚΟ, Δημήτρης Φουρλεμάδης, η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργία Λυμπέρη και οι πρώην Εκκλησιαστικοί Οικονομικοί Επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γιάννης Πέτσος και Θεολόγος Μακρής.

  Η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται αφορά ποσό 5,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ. Ωστόσο, οι δράσεις αυτές, σύμφωνα με τη δικογραφία, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου είτε παρέμειναν ανολοκλήρωτες.

  Στη δικογραφία περιέχονται και άλλα μικρότερα ποσά χρηματοδοτήσεων, για έργα που δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, όπως ήταν η κατασκευή μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Β. Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.

  Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας, η ΜΚΟ έχει κηρυχθεί σε πτώχευση σύμφωνα με απόφαση 239/2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κατά της οποίας ασκήθηκε πτωχευτική ανακοπή του Ελληνικού Δημοσίου.

  Πριν από λίγες εβδομάδες έφτασαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς τέσσερις ακόμα συμβάσεις της ΜΚΟ Αλληλεγγύη (που αργότερα μετονομάστηκε σε ΜΚΟ Αγάπη), όπου ως συμπράττουσα εμφανίζεται η ΜΚΟ Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη.

  • Ο/Η Παλιός λέει:

   Στο ΒΗΜΑ

   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=695927

   Χιώτης Βασίλης

   Δημοσκόπηση Κάπα Research: 7 στους 10 θέλουν χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
   Φλερτ Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού αλλά προβλήματα στη «συνεκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας – Η σημαντική υποχώρηση του ρόλου της Εκκλησίας προβληματίζει την Ιεραρχία
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2015 05:45

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Περιβάλλον εξαιρετικό για ανήλικους.

  Ανοιχτή, δημόσια, προβεβλημένη προτροπή από Χρυσαυγίτη Αγιορείτη καλόγερο σε πιστές να δολοφονήσουν ομοφυλόφιλους.

  Η Δικαιοσύνη κάνει το κορόιδο. Δυο χρόνια μετά δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Υπενθυμίζω πως ο μοναχός Ηλιόδωρος στη Ρωσία, που μπαινόβγαινε στην τσαρική αυλή είχε πείσει τη δύστυχη παραμορφωμένη από τη σύφιλη (χωρίς μύτη) ευσεβή, μετανοημένη πόρνη Γκούσεβα (Khioniya Guseva).

  να δολοφονήσει τον ανταγωνιστή του στην εύνοια της αγίας τσαρίνας Αλεξάνδρα Αγιορείτη (για λίγο) προσκυνητη-καλόγερο Ρασπούτιν. Η απόπειρα έγινε, ο Ρασπούτιν τραυματίστηκε, η πόρνη κλείστηκε σε άσυλο κολαστήριο από όπου την έβγαλε ο Αλέξανδρος Κερένσκι, τον οποίο όταν πέθανε στις ΗΠΑ, η εκεί Ορθόδοξη ρωσική και η σερβική Εκκλησία δεν δέχθηκαν να κηδέψουν θρησκευτικά και έτσι η σορός του μεταφέρθηκε στο Λονδίνο.

  http://www.koutipandoras.gr/article/logia-agapis-apo-gerontahrysaygisio-hroniares-imeres-opoia-gynaika-skotosei-poysti
  20 Δεκεμβρίου 2014
  Λόγια «αγάπης» από το γέροντα…Χρυσαυγίσιο χρονιάρες ημέρες: «Οποια γυναίκα σκοτώσει πούστη θα πάει στον παράδεισο»!

  Ο ίδιος, μάλιστα, προβαίνει στο γνωστό στους μισαλλόδοξους κύκλους καταγγελτήριο σε βάρος των Εβραίων κι αποθεώνει «φυσικά» τη Χρυσή Αυγή.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.novasports.gr/epikairotita/article/295849/enas-erimitis-11-eton-sto-agio-oros/#.WDrmmPmLTIU
  Ένας ερημίτης 11 ετών στο Άγιο Όρος!
  Η διήγηση του Γέροντα Θωμά.

  «Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο;», ρώτησε ο μικρός Αντώνης τον πατέρα του και τον πνευματικό τους γέροντα, όταν εκείνοι του πρότειναν να πάει να μονάσει στον Άθω μαζί με τον γέροντα.
  Κάπως έτσι ξεκινά , ο οποίoς μια ολόκληρη ζωή ασκήτευσε στο Άγιο Όρος για το πως προέκυψε ο μοναχισμός στη ζωή του.
  Αξίζει να διαβάσετε τη συγκλονιστική ιστορία του Γέροντα Θωμά με τη μοναδική εμφάνιση της Παναγιάς στον μικρό τότε Αντώνη:
  Η οικογένειά μου ήτο θεοφιλής. Ο πατέρας μου επιθυμούσε ένα από τα τρία παιδιά του να γίνει κληρικός. Ήμουν ένδεκα ετών, όταν επισκέφθηκε το χωριό μας το Στεφανοβίκειο Βελεστίνου, ο αείμνηστος Γέροντας Θωμάς δια πνευματικούς λόγους. Ο πατέρας μου όταν τον συνάντησε του εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία του. Ο πρώτος αδελφός μου ως μεγαλύτερος βοηθούσε τον πατέρα μου στις εργασίες του και δεν ήτο δυνατόν να λείψει. Ο δεύτερος αδελφός είχε κάποιο μικρό πρόβλημα στα πόδια του κι ο Γέροντας δεν δέχθηκε να τον πάρει, αν και το ήθελε ο αδελφός μου, διότι στο Άγιο Όρος και μάλιστα στην έρημο, έχει δύσκολους δρόμους και δύσβατα μονοπάτια. Ερώτησαν τέλος εμένα, αν θέλω να πάω με τον παππούλη στο Άγιον Όρος. Κι εγώ απάντησα με μια ερώτηση.
  Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο; Παιδί μου, εκεί είναι μοναστήρι, είναι έρημος και βράχια και δεν παίζουν παιχνίδια, απάντησε ο Γέροντας.
  Τότε κι εγώ δεν έρχομαι, απάντησα. Γιατί θέλω να παίζω με τους φίλους μου. Ο σεβάσμιος Γέροντας μας χαιρέτισε και έφυγε. Εκείνη όμως τη νύχτα και ενώ κοιμόμασταν τα τρία αδέλφια μαζί, είδα μία θαυμάσια και παράδοξη οπτασία. Εμφανίσθηκε μία υψηλή και μεγαλόπρεπη γυναίκα, σεβάσμια, ιεροπρεπής και μου έδειξε ένα ωραίο παραδεισένιο περιβόλι. Ήτο ένας πραγματικός παράδεισος, δένδρα καρποφόρα, άνθη φανταχτερά, λουλούδια εύοσμα, ρυάκια δροσερά και κυρίως παιδάκια που έπαιζαν σ’ αυτή την πρασινάδα. Ενώ εγώ έβλεπα συγκλονισμένος και ενθουσιασμένος, η Παναγία, διότι πιστεύω ότι Αυτή ήτο, μου είπε:
  Παιδί μου τα βλέπεις όλα αυτά; Αν πας με τον παππούλη θα τα απολαύσεις όλα, αν δεν πας θα τα χάσεις. Εκείνη τη στιγμή ξύπνησα και αμέσως ξύπνησα τη μάνα μου. Μάνα πού είναι ο παππούλης; Θέλω να πάω μαζί του στο Μοναστήρι.
  Μετά λίγες ημέρες, ο Γέροντας πέρασε απ’ το χωριό μας, μόλις τον είδα πέταξα την σχολική «σάκα» και τον έπιασα από το ράσο του παρακαλώντας τον να φύγουμε το ίδιο βράδυ, φοβόμουν μήπως τα άλλα παιδιά, οι φίλοι μου, με επηρεάσουν αρνητικά. Πράγματι, εκείνο το βράδυ φύγαμε, με τις ευχές των γονέων μου.
  Όταν εφθάσαμε στον αρσανά της Αγίας Άννης και ανεβήκαμε λίγο είδα τις πηγές και τα πανύψηλα δένδρα κι αισθάνθηκα ότι εισέρχομαι στον παράδεισο, ότι άρχισα να απολαμβάνω την υπόσχεση της Κυρίας Θεοτόκου.
  Νομίζω ότι η Θεοτόκος μου έδειξε μέσω της ωραίας και παραδόξου εικόνος την πνευματική διάσταση και ομορφιά του Αγίου Όρους, που οφείλω να αναζητώ, να ανακαλύπτω και να ζω καθ’ όλην την διάρκειαν της ζωής μου.
  Στο σημείο αυτό, πρέπει να προσθέσω, ότι όταν έφθασα στο Ησυχαστήριο των Θωμάδων, βρήκα έναν επίσης νέον μοναχόν, 18 περίπου ετών τον π. Κυπριανόν. Και τους δυό μας ανέλαβαν οι σοβαροί και πολύ σοφοί Γέροντες. Ο Γέρων Θωμάς και ο Γέρων Παύλος. Από αυτούς μάθαμε τα πάντα, ιδιαίτερα μας έδειξαν τις δύο τέχνες, την αργυροχρυσοχοίαν και την μουσική. Η πνευματική τους προστασία, η αγάπη, η στοργή ήσαν παροιμιώδεις. Δεν παύω να μνημονεύω ευγνομώνως τα ονόματά τους, οι γονείς μας μάς χάρισαν το ζην, αλλά αυτοί μάς δώρισαν το ευ ζην.
  (….)
  πηγή: dogma.gr

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   https://athosweblog.com/2015/11/28/1766-young-boys-on-the-mountain/

   It is probably of all ages that fathers bring their sons to the Holy Mountain. Tenth-century regulations for the Lavra and for Athos in general forbid the entrance for ” beardless men”. But the Gospel said: “Let the children come to me,” so children appear quite regularly within the boundaries of the Holy Mountain. I have a feeling that there are more children visting Athos with their fathers then in past years.


   These two boys took the boat to the arsanas of Sografou.

   http://www.lifo.gr/team/u653/29970

   Το Άγιο Όρος και η μεγαλομανία των μοναχών. Όταν ο έξω κόσμος φαντάζει πιο αθώος από τον μέσα. 9.4.2012 | 15:20 Πηγή: http://www.lifo.gr

   Θα πρέπει η πίστη στο Θεό να σε έχει τυφλώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε την καλοπέραση των μοναχών στις μονές του Αγίου Όρους να την περνάς για ασκητική ζωή. Κάποιοι θα πουν ότι η πρόκληση ήταν απ την πλευρά του δημοσιογράφου, που παρουσίασε αυτές τις εικόνες ευδαιμονίας, γαστρονομικής απόλαυσης τέτοια εποχή που ο κόσμος πεινάει. Διαφωνώ. Είναι σαν να κατηγορείς τον πολεμικό ανταποκριτή για τις σκληρές εικόνες που μεταδίδει. Συμβαίνει. Καταγράφεται. Δεν είναι ψέμα. Ποιος ο λόγος να το αποκρύψει;

   Εκεί που περιμένεις ταπεινότητα βρίσκεις ανθρώπους, που η ιδέα που έχουν σχηματίσει για τους εαυτούς τους είναι εξωφρενική. «Είμαι παλικάρι που άντεξα»έλεγε ένας 77χρονος μοναχός που ήταν 46 χρόνια στο Άγιο Όρος και περνούσε τον καιρό του ψαρεύοντας. Όταν μάλιστα αναφερόταν στις παλιές καλές ψαριές λέγοντας «500 κιλά» το μάτι του γυάλιζε, λες και δούλευε πίσω απ το γκισέ ενεχυροδανειστηρίου. Έψαχνα να βρω ποιος άντρας θα τολμούσε να ξεστομίσει την φράση «Είμαι παλικάρι που άντεξα» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, χωρίς να τον περάσουν για νούμερο. Μόνο ο πιλότος που προσγείωσε πριν δυο χρόνια το αεροπλάνο στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης και έσωσε τόσες ανθρώπινες ζωές μου ερχόταν στο μυαλό. Αλλά αυτός είπε στις κάμερες ότι απλά έκανε την δουλειά του. «Κάνω το κουμάντο εγώ, όπως ένας σεφ στα μεγάλα εστιατόρια. Είμαι υπεύθυνος για τόσα άτομα» έλεγε ο πατέρας Επιφάνιος που οργάνωνε επιτυχημένα τραπεζώματα εκατοντάδων ατόμων καθώς το βλέμμα του, έδειχνε άνθρωπο που τα έχει δει περίπου όλα και δύσκολα μπορείς να τον ξεγελάσεις. Πηγή: http://www.lifo.gr

 4. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Toυλάχιστον τώρα δόθηκε δημοσιότητα λες και είναι πράξη για μίμηση. Τόση σιγουριά και ιερή «αφέλεια», από που προέρχεται;

 5. Ο/Η Antifa2 λέει:

  Από τον κόσμο των φίλων του Αγ.Όρους.

  Ο κύριος Νικολόπουλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΕΛ.
  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ

  http://www.pentapostagma.gr/2016/11/%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bf-%ce%b2%ce%b3%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb.html#ixzz4RHIJnjuH

  Νικολόπουλος: «Δεν πέθανε ο Βγενόπουλος – Ζει και βασιλεύει στην Βενεζουέλα»

  ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ έχει υπογράψει ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
  http://www.elora.gr/portal/ellada/1733-2010-06-15-13-03-34
  Συμπαράσταση στον Δημήτρη Παπαγεωργίου
  15 Ιουνίου 2010

  Εμφανίσεις: 3005

  Οι υπογράφοντες, διατρανώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε ώστε να τερματιστεί η άδικη και συνεχιζόμενη κράτηση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που αποτελεί κόλαφο για τον πολιτικό και το νομικό μας πολιτισμό.

  …………….

  Βελόπουλος Κυριάκος βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
  ………………….
  Γεωργιάδης Άδωνις βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
  …………..

  Γούδης Χρίστος καθηγητής πανεπιστημίου (Χρυσή Αυγή)
  ………….
  Δράκος Ιωάννης εκδότης «Λόγχη»
  Ζαφειρόπουλος Δημήτριος εκδότης «Ελεύθερος Κόσμος» (ποινική καταδίκη)
  ………………..

  Ζουρνατζής Σπυρίδων τ. ευρωβουλευτής (Χούντα)
  ………
  Καραθάνος Μπάμπης πρόεδρος Ενώσεως Βορειοηπειρωτών
  Καράμπελας Παναγιώτης μέλος Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
  Καρδαράς Κώστας πρόεδρος Ν.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. Καρδίτσης
  ……..
  Κρανιδιώτης Φαήλος δικηγόρος
  …………………………
  Μιχαλόπουλος Γεώργιος εκδότης εφ. «Ελεύθερη Ώρα»
  ………
  Ναξάκης Αντώνιος αρχιπλοίαρχος ε.α.
  Νικολόπουλος Νίκος βουλευτής ΝΔ

  Καταδίκη Δημήτρη Παπαγεωργίου
  http://www.efsyn.gr/arthro/oi-katadikes-tis-hrysis-aygis

  Οι καταδίκες της Χρυσής Αυγής
  08.09.2015 Συντάκτης:
  Γιάννης Μπασκάκης

  Ο Δημήτρης Κουσουρής μετά τη δολοφονική επίθεση στην Ευελπίδων |

  5. Απόφαση 4020/2006 Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών: Καταδίκη Δημήτρη Παπαγεωργίου για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ στην Ευελπίδων (10/1/2001). Το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα «Αυτόνομος Εθνικιστής» συμμετείχε σε ομάδα μελών της ναζιστικής οργάνωσης η οποία επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ με γιαούρτια και λοιπά αντικείμενα και προξένησε φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καταδικάστηκε για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση σε φυλάκιση επτά μηνών.

 6. Ο/Η Po λέει:

  Hasta na Pane Comandante!

  Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό L’Express, τα τοπικά μέσα αποκάλυψαν ότι ο Αντόνιο Κάστρο έμενε στα πιο ακριβά ξενοδοχεία της πόλης, ότι είχε νοικιάσει πέντε σουίτες με την σύντροφό του και τους φίλους του. Ο γιός Κάστρο είχε φτάσει στα παράλια της Τουρκίας με γιότ πενήντα μέτρων, προερχόμενος από την Μύκονο.

  Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά του Κάστρο άρχισαν να απολαμβάνουν όσα είχαν στερηθεί επί σειρά ετών. Πρόσφατα, ο 60χρονος «Φιντελίτο» Fidel Castro Diaz-Balart, ο μεγαλύτερος γιός της φατρίας και ετεροθαλής αδελφός του Αντόνιο Κάστρο, εμφανίστηκε στην Αβάνα συνοδευόμενος από την Νάομι Κάμπελ και την Πάρις Χίλτον.

  πηγή

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο τύραννος γέρασε και στράφηκε στο Υπερπέραν


   _________________

   Όσο για τους πολιτικούς απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δική τους διαφθορά, τον καιροσκοπισμό τους, την απόλυτη αδιαφορία τους να αλλάξουν το παραμικρό, τη χρεώνουν στους πολίτες, οι οποίοι όμως όταν η θρησκευτική υποκρισία θίγει την τσέπη τους, την παραμερίζουν και είναι ώριμοι με το παραπάνω:

   84% υπέρ της φορολόγησής της Εκκλησίας-MRB, REAL NEWS 6.4.2010:

   http://www.mrb.gr/Mrb/media/RN26-29-03-2010.pdf
   δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από 26 έως 29.3. 2010.

   Σίγουρα ΝΑΙ 73,4%
   μάλλον ΝΑΙ 10,6
   ΣΥΝΟΛΟ 84%

   Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος υπερτερεί ή υστερεί των
   οικονομικών δυνατοτήτων της;
   θα σας διαβάσω κάποιες απόψεις σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα ήθελα να μου πείτε με ποια
   από αυτές ταυτίζεστε περισσότερο.
   Σήμερα το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε σχέση με τις οικονομικές και περιουσιακές δυνατότητες της…
   Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1011)
   ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ
   65,0%
   ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ
   11,1%
   ΔΞ/ΔΑ
   8,6%
   ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ
   15,3%

  • Ο/Η Αφώτιστος Φιλέλλην λέει:

   Μαλλον το δημοσιευμα ηταν μουφα απο αυτους που ειναι στο Μαϊαμι και μερικοι…διακινουν κοκα.

   http://agonaskritis.gr/%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CE%BA%CE%B1/

 7. Ο/Η Po λέει:

  Hasta να Πάνε _2

  Η Βόρεια Κορέα κήρυξε τριήμερο πένθος για την «απώλεια του κομαντάντε και συντρόφου Φιντέλ Κάστρο»

  Η εφημερίδα Rodong Sinmun, επίσημο μιντιακό όργανο του Εργατικού Κόμματος Βορείου Κορέας ανακοίνωσε πως κηρύσσεται τριήμερο πένθος στη χώρα στη μνήμη του «αγωνιστή και συντρόφου Φιντέλ Κάστρο που έδωσε αγώνες για το καλό της πατρίδας του».
  Η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται σε πένθος από τις 28 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, ανέφερε η εφημερίδα. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ στον σταθμό του μετρό της Πιονγιάνγκ, οι επιβάτες θα βλέπουν ένα γυάλινο κουτί που περιέχει νεκρολογία του Κάστρο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του κόμματος.
  Μια φωτογραφία του Κάστρο με στρατιωτική ενδυμασία είναι πλαισιωμένη από μαύρο πλαίσιο, υπενθυμίζοντας την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, το 1986, όταν συνάντησε τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

  Στον αποθανόντα Κουβανό ηγέτη είχε απονεμηθεί ο τίτλος του «ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (Βόρεια Κορέα) για τις προσπάθειές του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών δίνοντας την αντιιμπεριαλιστική μάχη ενάντια στις ΗΠΑ«. [Mετανοείτε!]

  Νωρίτερα, την Κυριακή, ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν προχώρησε σε δήλωση για τον θάνατο του Κάστρο αποκαλώντας τον «σύντροφο και φίλο του κορεατικού λαού». «Έκανε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, των κυβερνήσεων και των λαών των δύο χωρών μας και τάχθηκε υπέρ της εθνικής επανένωσης με το ίδιο επαναστατικό πνεύμα που χαρακτήριζε τους αγώνες του για πάνω από μισό αιώνα», ανέφερε ο Κιμ.
  Σύμφωνα με τον Κιμ, ο επαναστατικός ηγέτης αφιέρωσε όλη του τη ζωή «για την ευημερία της χώρας και την ευτυχία των ανθρώπων της».
  Κούβα και Βόρεια Κορέα έχουν πολύ καλές διπλωματικές σχέσεις από το 1960 και μετά, με τα δύο έθνη να διατηρούν πρεσβείες στις πρωτεύουσες. Το 2015, ο αντιπρόεδρος της Κούβας συνάντησε τον Κιμ Γιονγκ-ουν στην Πιονγκγιάνγκ για τη 55η επέτειο των διπλωματικών τους σχέσεων.
  Η παράδοση του πένθους για τον θάνατο ηγετών, είναι κάτι σύνηθες στη Βόρεια Κορέα. Το πένθος για τον ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ουν, διήρκεσε τρία χρόνια, από τις 17 Δεκεμβρίου του 2011 έως τις 17 Δεκεμβρίου του 2014.

 8. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://www.apela.gr/article/123488/stis-bruxelles-o-arahobitis
  Στις Βρυξέλλες ο Αραχωβίτης
  20/10/2016

  Στις Βρυξέλλες και στα εγκαίνια της έκθεσης «Άθως. Το Άγιον Όρος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο). Την Έκθεση διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο, με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος. (…) Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης (….) ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Κύπρου, (….)

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://aretimaurogianni2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6872.html
  Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΑΘΩΣ) – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ
  Δημοσίευση άρθρου: 29 Σεπτεμβρίου 2012,12:12 μμ.

  Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη. «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!»
  Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!
  Συνέντευξη: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=266965&cid=122

  OI MONAXOI ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΗ!!!!!!!
  Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011, 10:54

  http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_8413.html

  Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

  Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Μοναχού του Αγίου Όρους
  Οδήγησαν μοναχό με το ζόρι στο ψυχίατρο επειδή αμφισβήτησε την εξουσία του ηγουμένου.
  Ο Ιερομόναχος Χριστόδουλος καταγγέλλει…Σεξ, μίζες, ζωή χλιδή…

  Ακολουθεί συνέντευξη του στο κανάλι PLUS TV της Κύπρου,καθώς και επιστολή του στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

  http://www.pare-dose.net/501
  Άγιον Όρος – Η ιστορία του, το «Άβατον», ο σκοταδισμός, οι δωσίλογοι, τα σκάνδαλα και οι…πειρασμοί

  27/10/2008 | 12.157 εμφανίσεις | 5 σχόλια

  Τα προνομιούχα «πνευματικά παιδιά»

  Σε ολόκληρη τη Χαλκιδική είναι κοινό μυστικό ότι όσοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες διατηρούν «πνευματική» σχέση με κάποιον ηγούμενο ή μοναχό μπορούν ανενόχλητοι να ψαρεύουν στο Άγιον Όρος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βορειοελλαδίτες κυνηγούς, οι οποίοι συνδυάζουν τις προσκυνηματικές εκδρομές με πλούσιο κυνήγι αγριογούρουνων στα δάση του Άθω. Επίσης, συγκεκριμένοι ξυλέμποροι-πνευματικά «παιδιά» μοναχών υλοτομούν τα δάση με τις καστανιές και μεταφέρουν την ξυλεία εκτός Αγίου Όρους, οι αγιορείτες συνεργάζονται με συγκεκριμένη οινοποιία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τις αναστηλώσεις των μοναστηριών και τα κατασκευαστικά έργα αναλαμβάνουν από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 το πολύ τρεις κατασκευαστικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, παρά τη δυσαρέσκεια, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη Χαλκιδική είναι χλιαρές και πολλές φορές ανύπαρκτες, αφού τις διάφορες επαγγελματικές ομάδες και τους καλόγερους συνδέουν εδώ και δεκαετίες ο θρησκευτικός τουρισμός και το εμπόριο.

  Η ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απ΄ όπου αναχωρούν τα πλοία για τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, αλλά και άλλες κωμοπόλεις στη χερσόνησο της Σιθωνίας (όπως ο Όρμος Παναγίας και ο Άγιος Νικόλαος) εξαρτώνται άμεσα από τις επισκέψεις τουριστών και προσκυνητών στο «Περιβόλι της Παναγιάς».

  Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Τέταρτο» (Ιούνιος 1985), ο Άρχων Μέγας Μυρεψός του Οικ. Πατριαρχείου Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, συζητώντας για το Όρος, ρώτησε τον δημοσιογράφο, αν του «ρίχτηκε κανένας καλόγερος» και στην καταφατική απάντηση του συνομιλητή του, παρατήρησε: «Και εγώ είδα πολλούς να έχουν σπιτωμένους νέους, δόκιμους».

  https://roides.wordpress.com/2011/01/12/12jan11/

  Σήμερα θέλω να απευθύνω μερικά ερωτήματα στον αποκαλούμενο (ελέω αυτοκράτορα Μαυρίκιου) «Οικουμενικό» πατριάρχη σχετικά με μια αλυσίδα 17 (και βάλε) δικών του μοναστηριών στις ΗΠΑ, που ίδρυσε ο Αγιορείτης ηγούμενος Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης. Aντιπαρέρχομαι το εύλογο ερώτημα πως ένας σχεδόν αγράμματος φτωχός ακτήμων Αγιορείτης βρήκε κεφάλαια να στήσει πάνω από 17 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με πολυδαίδαλα μεγαλοπρεπή κτίρια και σε τεράστιες εκτάσεις. Δέχομαι πως όσο δύσκολα ανοίγουν οι πιστοί το πουγκί τους να βοηθήσουν κάποιο πεινασμένο παιδάκι της Αφρικής, τόσο εύκολα δίνουν λεφτά σε θαυματοποιούς Γέροντες που τους βοηθούν, με ενέσεις φρεναπάτης, να ελαττώσουν προσωρινά τις δόσεις των ψυχοφαρμάκων τους.

  http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

  ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

  Δημοσιεύθηκε : 09 Ιανουάριος 2008

  Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΝΑΞ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2007

  «…ό γέροντας βόσκει, φωλιάζει και θαυματουργεί στο άλλο ημισφαίριο τής γης. λέγεται ότι, όταν λειτουργή, δέν πατάει στή γη βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω άπό το έδαφος, ό στάρετς και παρθενοσυλλέκτης έχει τώρα εκεί 17 (δεκαεφτά) γυναικεία μοναστήρια –μόνο γυναικεία, κανένα αντρικό και αμέτρητα πλήθη αφιερωμένων γυναικών, μόνο γυναικών, όπως μου είπε παλιός μου «φίλος» και συμφοιτητής (άλλης σχολής) και τώρα μοναδικός αρσενικός υποτακτικός του «γέροντος», αυτός ό υποτακτικός, λαϊκός ακόμη, κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο, βλέπει ή τροχαία τις μορφίνες και τον συλλαμβάνει (ήταν το 1968). τους λέει: «Είμαι προσωπικός γιατρός του Τάδε «γέροντος», και του πηγαίνω αυτά τά φάρμακα, επειδή τά έχει ανάγκη, του λένε: «Τόσο πολλές μορφίνες; αυτές είναι γιά άρρωστους ενός νοσοκομείου γιά ένα έτος! κι άπό τι πάσχει ό έν ενεργεία ηγούμενος;», δέν μπορούσε νά τους πει από τι έπασχε ό γέροντας, του επέτρεψαν νά τηλεφωνήση σέ κάποιον, εκείνος, αντί σε δικηγόρο, τηλεφώνησε σε κάποια προσωπικότητα, κι ή προσωπικότητα σέ κάποιον ανώτατο αξιωματικό του στρατού, κι ό ανώτατος αξιωματικός διέταξε τήν τροχαία νά τον αφήσουν ελεύθερο, τον άφησαν ελεύθερο μέ τήν εξοργισμένη παρατήρησι: «Θά σέ παρακολουθούμε «αν ξανασυμβή αυτό, θά σέ συλλάβουμε, και θά πας φυλακή, δέν θά τήν ξαναγλυτώσης». έγώ τά έμαθα από το γιατρό και τήν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα….».

  http://www.ekirikas.com/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC/
  ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
  Αυτοκτονία στο Μοναστήρι του π. Εφραίμ στην Αριζόνα
  12 Ιούνιος, 2012

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Νεαρός μοναχός, 26 ετών, αυτοκτόνησε στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ίδρυσε ο ιερομόναχος Εφραίμ, πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Ορους.

  Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό το συμβάν, το οποίο φαίνεται να έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Ιουνίου.

  Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε την είδηση το βράδυ της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, στην ηλεκτρονική του έκδοση http://www.ekirikas.com.

  Ο αυτόχειρας ήταν προσήλυτος στην Ορθοδοξία, αμερικανικής καταγωγής, από την πόλη Μοντέστο της Καλιφόρνας και το κοσμικό του όνομα ήταν Σκοτ Νέβιν (Scott Nevin).

  Το Μοναστήρι ανήκει εκκλησιαστικά και κανονικά στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής διά της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου.

  Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δεν είχε ανταποκριθεί σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Εθνικού Κήρυκα» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

  Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, μία εκ των γραμματέων του, η κ. Μαρία Δούβρη, μας είπε ότι ο Σεβασμιότατος δεν ήταν εκεί, ενώ ανέλαβε να τον ενημερώσει σχετικά. Επίσης, στείλαμε και γραπτό σημείωμα στον Αρχιεπίσκοπο, ζητώντας του να σχολιάσει, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκε.

  Επί δύο και πλέον ώρες προσπαθήσαμε να τηλεφωνήσουμε χθες το πρωί στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, πλην όμως δεν απαντούσε κανείς. Στείλαμε γραπτό σημείωμα στον ηγούμενο Παϊσιο ζητώντας του να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

  Οι πληροφορίες εξακολουθούσαν ακόμα και χθες να είναι συγκεχυμένες. Μερικές πληροφορίες λένε ότι ο νεαρός Σκοτ Νέβιν είχε καρεί μοναχός, ενώ άλλες πληροφορίες ότι δεν είχε καρεί πλήρης μοναχός, αλλά ήταν δόκιμος ρασοφόρος.

  Το βέβαιο είναι ότι είχε φύγει από το Μοναστήρι πριν από δεκαπέντε μήνες, μη μπορώντας να αντέξει τη στέρηση και την καταπιεστική καλογερική ζωή. Επέστρεψε στο Μοναστήρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής οπλισμένος με δύο περίστροφα κι ένα μαχαίρι, προερχόμενος από την πόλη Ορεγκον.

  Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με το γραφείο του σερίφη, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται η περιοχή του Μοναστηριού, ο εκπρόσωπός του, Ηλίας Τζόνσον, είπε ότι «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και συμπλήρωσε πως «είχε φύγει από το Μοναστήρι και προφανώς είχε επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μοναχό εντός του Μοναστηριού. Ηθελε να επικοινωνήσει με κάποιους στο Μοναστήρι αλλά κανείς δεν γνωρίζει με ποιους και για ποιους λόγους. Πήγε στο Μοναστήρι κι όταν τον πλησίασε κάποιος Μοναχός, ο κ. Νέβιν σταμάτησε το αυτοκίνητό του και αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο».

  Ο κ. Τζόνσον δεν γνώριζε το όνομα του μοναχού εκείνου με τον οποίον είχε επικοινωνήσει ο αυτόχειρας, ενώ είπε ότι δεν γνώριζε αν ήταν οπλισμένος «με ένα ή δύο όπλα και με μαχαίρι».

  Σημειώνεται πως από τις μέχρι τώρα ενδείξεις και πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Μοναστηριού, ο αυτόχειρας πήγε στο Μοναστήρι οπλισμένος για να ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς που είχε με στελέχη της Μονής.

  Πριν από έξι χρόνια ο Σκοτ Νέβιν φοιτούσε στην τελευταία τάξη του Λυκείου κι όλα έδειχναν πως ήταν ένας καλός και χαρούμενος έφηβος, ενώ ήταν και αθλητής και έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Λυκείου του.

  Συνάμα φαινόταν χαρούμενος και ευχαριστημένος με την μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ενώ την ίδια εποχή άρχισε να έχει φιλία και συνάφεια με κληρικούς και λαϊκούς της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι είναι οπαδοί του Εφραίμ.

  Τονίζεται ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια μία κάστα κληρικών αλλά και λαϊκών «νεοσυντηρητικών φονταμενταλιστών» σ’ ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι οποίοι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στον Εφραίμ της Αριζόνας, ο οποίος ασκεί πάνω τους τρομακτική επιρροή, ενώ οι ίδιοι έχουν τυφλή υπακοή σ’ αυτόν και στους οποίους έχει αποδοθεί η ονομασία «Εφραιμίτες».

  Κι ενώ όλα φαίνονταν φυσιολογικά με τον Σκοτ Νέβιν, μέχρι σημείου που είχε ετοιμαστεί να συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο και εκδήλωση των αποφοιτούντων, γνωστό ως prom.

  Ντύθηκε ανάλογα για το δείπνο, αποχαιρέτησε τους γονείς του έβγαλε μάλιστα και αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και αναχώρησε υποτίθεται για την εκδήλωση του σχολείου του, το prom.

  Τον περίμεναν όμως κάποιοι οπαδοί του Εφραίμ οι οποίοι αντί για την εκδήλωση prom τον οδήγησαν στο Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται στη πόλη Florence της Αριζόνας όπου εισήλθε στο στάδιο του δόκιμου μοναχού.

  Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για το πρωταρχικό στάδιο εισδοχής στον Μοναχισμό, το οποίο διαρκεί συνήθως τρία χρόνια και ενίοτε μέχρι πέντε.

  Οταν ο Σκοτ Νέβιν έφυγε από το Μοναστήρι οι γονείς του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν ακόμα και με σχετική συμβουλευτική θεραπεία για να ενταχθεί και πάλι στην κοινωνία.

  Η Μονή του Αγίου Αντωνίου ιδρύθηκε το έτος 1995 από τον π. Εφραίμ, ο οποίος σήμερα έχει ιδρύσει και ελέγχει καθ’ ολοκληρία είκοσι ένα Μοναστήρια ανδρικά και γυναικεία σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Αμερικής, πλην της περιοχής Βοστώνης.

  Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επιδίδεται σε ενέργειες να ιδρύσει κι αυτός Μοναστήρι μέσω της Αγιορείτικης Μονής Σίμωνος Πέτρας και μάλιστα δίπλα στα μικρά παιδιά της Κατασκήνωσης, στην τοποθεσία Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

  Είχε καλέσει προς τούτο πριν μερικούς μήνες τον Ελληνοαμερικανό ιερομόναχο Ιάκωβο Μπάκο για να προβεί σε ανιχνευτική μελέτη, όπως είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

  Υπογραμμίζεται ότι η δράση του ιερομόναχου Εφραίμ, ιδρυτή των Μοναστηριών της Αμερικής ξεκίνησε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια, όντας ακόμα ηγούμενος στη Μονή Φιλοθέου του Αγίου Ορους, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» τότε.

  Στην αρχή πήγε στον Καναδά και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούμενος λόγους υγείας, όπου άρχισε να πράττει χωρίς την άδεια του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, επιδιδόμενος σε εξομολογήσεις σε σπίτια, κάνοντας συγκεντρώσεις «ψυχοφέλειας», ευχέλαια και αγιασμούς και δημιουργώντας οπαδοποίηση από ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων.

  Εστησε οργανώσεις με το όνομα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» και άρχισε η αγορά οικοπέδων για την ανοικοδόμηση Μοναστηριών, ενώ δραστηριοποιήθηκε στο Πίτσμπουργκ, στη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη και αλλού.

  Ετυχε της ολοκληρωτικής προστασίας και υποστήριξης του ιερέα Γεωργίου Πασσιά, ο οποίος ιεράτευε τότε στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ και πολύ περισσότερο στη συνέχεια όταν έγινε πρωτοσύγκελος του τότε Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα.

  Ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος είχε καταγγείλει τις δράσεις του π. Ευφραίμ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο οποίο όμως ο π. Εφραίμ είχε υποστηρικτή τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο (Ρεπανέλλη), ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Σχολάρχης της Θεολογικής Σχολής Χάλκης, γι’ αυτό και στην αρχή το Πατριαρχείο δεν έκανε τίποτε.

  Κάποια στιγμή ο π. Εφραίμ ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πληροφορία» από τον Θεό να φύγει από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πήγε για λίγο διάστημα στην Υπερόριο Ρωσική Εκκλησία, η οποία τότε δεν αναγνωριζόταν.

  Ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Δημήτριος του έστειλε γράμμα λέγοντάς του πως αν δεν φύγει από τους Υπερόριους Ρώσους και επιστρέψει πίσω στο Αγιο Ορος, θα τον καθαιρέσει.

  Τότε ο π. Εφραίμ έλαβε καινούργια «πληροφορία» από τον Θεό και έφυγε από τους Ρώσους, ενώ τελικά του δόθηκε άδεια ένταξής του στο Κληρικολόγιο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

  Το μεγάλο αίνιγμα ήταν πού έβρισκε τα χρήματα και έστηνε το ένα Μοναστήρι κατόπιν του άλλου και μάλιστα το κεντρικό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα εκεί που σημειώθηκε και η αυτοκτονία και το οποίο δίνει την εντύπωση ξενοδοχειακής εγκαταστάσεως (resort) παρά Μονής.

  Το αίνιγμα φαίνεται να λύθηκε με μακροσκελές ανακοινωθέν που εξέδωσε η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους θέλοντας να δικαιολογήσει τις δράσεις και διαπλοκές του ετέρου Εφραίμ του Βατοπαιδίου και το οποίο δημοσίευσε ο «Ε.Κ.» στις 9 Οκτωβρίου του 2008.

  Στο ανακοινωθέν του Βατοπαιδίου αναφερόταν ανάμεσα στα άλλα, πως «κάθε χρόνο περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για υποτροφίες, βοήθεια σε φτωχές οικογένειες, αρρώστους και φυλακισμένους, κατασκηνώσεις και Ιδρύματα, εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Αφρική και σε μοναστήρια και εκκλησιαστικούς οργανισμούς στην Αμερική και σε πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

  Δύο χρόνια αργότερα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μέσω του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου συγκρότησε επιτροπή έρευνας τόσο για τα οικονομικά των μοναστηριών, όσο και για τη γενικότερη δράση τους.

  https://roides.wordpress.com/2016/01/04/4jan16/

  Η ιστορία ενός μοναχού

  [Τι κρύβει το ράσο, σε μια περιήγηση μεταξύ Άθωνα-Ιεροσολύμων-ΗΠΑ-Ναυπάκτου]

  Το παρόν να θεωρηθεί ως μια ακόμη απάντηση στην ανακοίνωση του Άθωνα για το σύμφωνο συμβίωσης. Θεωρούμε πως η υποκρισία, που διογκώνει την κοινωνική βαρβαρότητα, πρέπει να χτυπιέται με τα ίδια της τα όπλα. Αφού αυτοί (οι συχνά κρυφοί ομοφυλόφιλοι ή και παιδεραστές και πάντως σε τίποτα, χρήσιμο, υποδειγματικοί) επιλέγουν την ομοφυλοφιλία των άλλων ως εύκολο πεδίο άνανδρης κατάκρισης αδύνατων συνανθρώπων μας, εμείς θα υπερασπιστούμε τους τελευταίους σε αυτό το θέατρο μαχών, αναδεικνύοντας μια φαρισαϊκή μεσαιωνική μηχανή αυτοπαγίδευσης ταλαίπωρων ανθρώπων, που δρα ως φράγμα υποδουλωτικής ανάσχεσης στο απελευθερωτικό ρεύμα της προόδου.
  …………………..

  Η ιστορία που ακολουθεί αφορά τον πρώην Αγιορείτη, πανοσιολογιότατο Παντελεήμονα Μητρόπουλο, που ανήκει στην άτυχη μειοψηφία των μοναχών που τα απόκρυφα έργα τους βγήκαν στο φως, χωρίς να προλάβει η εκκλησιαστική ηγεσία να τα καλύψει. Η υπόθεση από μόνη της αφορά έναν ολόκληρο κόσμο κρυμένων σκανδάλων, που το δίχτυ τους διατρέχει γεωγραφικά μεγάλη έκταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όποια πέτρα να σηκώσεις καθώς ερευνάς, βρίσκεις κι άλλο σκάνδαλο, μέχρι που καταλαβαίνεις πως όλα αυτά δεν χωράνε σε ένα δημοσίευμα και σταματάς. Το όνομα Παντελεήμων είναι ένα πολυφορεμένο παραπλανητικό επαγγελματικό ψευδώνυμο, κάτω από το οποίο κρύφτηκαν πολλοί ανελεήμονες, άρπαγες, ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι ή και παιδεραστές μητροπολίτες στην Ελλάδα, με πρώτο και χειρότερο τον ακροδεξιό Παντελεήμονα Φωστίνη, ιδρυτή του ομώνυμου σκανδαλώδους Τάγματος που στρατολόγησε παιδάκια στο ράσο. Ο Μητρόπουλος είναι απόφοιτος της ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης. Κατέφυγε για λίγο διάστημα στο ρωσικό μοναστήρι στον Άθωνα και μετά στη λεγόμενη Νέα Σκήτη του Αγ.Παύλου, στο πλευρό του οσίου Ιωσήφ του Σπηλαιώτη και Ησυχαστή, ενός πρώην μικροπωλητή, απόφοιτου της Β΄Δημοτικού, που έχοντας μείνει από μικρό χωριατόπουλο ορφανό από πατέρα, βρήκε καταφύγιο στο Όρος. Στη σύντομη παραμονή του εκεί ο Μητρόπουλος κάπου στα 1957 έως ’58, συνηπήρξε με τον Κύπριο όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό (πνευματικό πατέρα του Εφραίμ), που εμυείτο εκεί ως υποτακτικός, από το 1946 μέχρι το 1959 (οπότε πέθανε Ησυχαστής). Το 1978 ο μακάριος Ιωσήφ, επέστρεψε στην Κύπρο αλλά εκδιώχθηκε το 1981 από τον μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο (σήμερα Αρχιεπίσκοπο), με την κατηγορία της παιδεραστίας, κατηγορία την οποία απέρριψε το 1999 το πατριαρχείο, άγνωστο με ποιά ακροαματική διαδικασία. Επιστρέφω στον Μητρόπουλο, που χειροτονήθηκε διάκος από τον Ελαίας Αθηναγόρα (τον μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Μ.Βρετανίας) και ιερέας στα 29 του (1964), από τον αμφιλεγόμενο Καισαρείας Βασίλειο των Ιεροσολύμων και μάλιστα, «σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» (Θεόδ. Καλμούκος- ‘Εθνικός Κήρυξ»’, 27.11.2012). Ο έγκυρος κ.Καλμούκος υπαινίσεται εδώ την αγορά της ιερωσύνης με χρήματα (σιμωνία), όπως θα δούμε παρακάτω, με χορηγό μια εφοπλίστρια ηγουμένη. Άλλωστε ο Βασίλειος (+2012), μετανάστης από το Άργος στα 16 του για να μυηθεί στα μυστήρια της διαβόητης «Αδελφότητας του Π.Τάφου», φέρεται όπως θα δούμε πως συζούσε με τη φιλενάδα του και μεταξύ αυτών που τον χειροτόνησαν επίσκοπο (1962) ήταν και ο λίγο αργότερα (1965) περιβόητος στο πανελλήνιο ερωτύλος μητροπολίτης Δράμας Φίλιππος, που εκθρονίστηκε αναγκαστικά (χωρίς να αποσχηματιστεί!) κάτω από τη γενική κατακραυγή. O Μητρόπουλος έχει ιδρύσει δυο μοναστήρια στο Μπρούκλιν της Βοστώνης, πρωτεύουσας της Μασσαχουσέττης. Την αντρική Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, αρχικά το 1960, στο Χάβερχιλ της Μασαχουσέττης, που μεταστεγάστηκε τo 1970 σε αγορασμένο πολύ ωραίο κτίριο (φωτ.2, δείγμα της ευκολίας εξεύρεσης χρημάτων από ακτήμονες καλόγερους) στο Μπρούκλιν και μέχρι το 1965 υπαγόταν στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και μετά στην επίσημη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το γυναικείο μοναστήρι της Θείας Γέννησης (1968), που στην ακμή του είχε 30 καλόγριες. Σήμερα και τα δυο μοναστήρια ανήκουν στην ‘Holy Orthodox Church in North America’ (HOCNA), που αρχικά υπαγόταν στους Ρώσους της Υπερορίας και τώρα συνδέεται με μια από τις παλαιοημερολογίτικες ελληνικές Εκκλησίες, έχοντας δικά της υποκαταστήματα από τη Ν.Αμερική και την Αφρική μέχρι τη Γεωργία. Είναι καθεστώς, όταν αποκαλύπτονται χωρίς δυνατότητα συγκάλυψης τα σεξουαλικά σκάνδαλα ενός ορθόδοξου κληρικού στις ΗΠΑ, αυτός ή να καλύπτεται από τον μητροπολίτη του, μεταφερομενος σε μακρινή ενορία άλλης Πολιτείας, ή να κρύβεται αλλάζοντας δικαιοδοσία, επιλέγοντας μια από τις πάνω από καμιά 20αριά εθνικές, ημερολογιακές ή προσωποπαγείς ορθόδοξες Εκκλησίες ή σέχτες, που δρουν στη μεγάλη αυτή χώρα.
  ……………………….

  http://www.paneliakos.com/2012/11/blog-post_1422.html

  Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012
  Σεξουαλικό σκάνδαλο σε Μοναστήρι της Βοστώνης

  Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012
  Του Θεόδωρου Καλμούκου
  Ο ιδρυτής και πρώην ηγούμενος του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης Παντελεήμων Μητρόπουλος τον οποίον κατηγόρησαν 8 μοναχοί επώνυμα και ενυπόγραφα.

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων σεξουαλικής μορφής έχει ξεσπάσει στο Ορθόδοξο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 278 Warren Street στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης, με επίκεντρο τον ιδρυτή και μέχρι πριν λίγο καιρό ηγούμενό του, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μητρόπουλο.

 10. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://blogs.gossip-tv.gr/tv-critics/klarina-burana/gay-kalogeroi-aids/
  «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα …

  «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια». 03. Δεκ. 7:26 μμ. Klarina Burana.
  «…και περιμένουν στη σειρά τα φάρμακα τους για το AIDS.” O Tάσος (Τaz) Θεοδωρόπουλος αναμεταδίδει το άρθρο – φωτιά.

  Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα …
  http://www.press-gr.com/2012/12/o-gay-sex.html
  4 Δεκ 2012 – Βαλλιανάτος: «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια». 12/04/2012 02:33:00 μ.μ. «Η υποκρισία της …
  «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα …
  http://www.inewsgr.com/…/oi-kalogeroi-sto-agion-oros-syntiroun-ton-gaysex-tourismo-sta-...
  3 Δεκ 2012 – Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια» (Αποκλειστικά στο Tv Πίνεις) – «Oi kalogeroi sto agion oros …
  «Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος έστησαν το μεγαλύτερο οικονομικό …
  parapona-rodou.blogspot.com/2012/12/gay-sex.html
  5 Δεκ 2012 – «Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος έστησαν το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο και συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια»! … Έξω από τη μονάδα του Συγγρού, μπορείς να δεις καλόγερους να περιμένουν στην ουρά για να …
  Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα …
  dexiextrem.blogspot.com/2012/12/o-gay-sex.html
  3 Δεκ 2012 – «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα μοναστήρια». Ο Βαλλιανάτος κάνει αυτό που ξέρει καλά…. να προκαλεί και …
  «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα …
  http://www.mynews.gr › Lifestyle
  3 Δεκ 2012 – «Oι καλόγεροι στο Άγιον Όρος συντηρούν τον gay sex τουρισμό στα … συντηρουν. gay. ορος. μοναστηρια. «…και περιμένουν στη σειρά τα …

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=649569
  Καταδικασθείς σε τρις ισόβια ζούσε ως δόκιμος μοναχός στο Αγιον Ορος
  Είχε διαπράξει σωρεία οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2014 12:04

  http://www.pronews.gr/portal/item/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-e%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82

  Η ΑΓΝΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  Μοναχός Αρσένιος: Eπιστολή-φωτιά από το Άγιο Όρος για την κατάσταση της χώρας
  18:15 09/02/2014

  Ο μοναχός Αρσένιος, από τους πλέον σεβάσμιους φρουρούς της Ορθοδοξίας, ένας Αγιορείτης με μεγάλο πνευματικό έργο, σε επιστολή που έστειλε προς τον ηγέτη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Νίκο Μιχαλολιάκο και τους φυλακισμένους βουλευτές του κόμματος και την οποία δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Εμπρός»

  «Άγιον Όρος 20-1-2014

  Αγαπητέ Αρχηγέ της Χρυσής Αυγής, χαίρε εν Κυρίω πάντοτε, μαζί με τους αξίους σας βουλευτάς σας και συγκρατούμενους σας!

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/1405975/?iid=2

  Ένα μίνι Βατικανό «έχτιζε» ο Εφραίμ
  Real estate, business plan, επενδύσεις σε ακίνητα, τουριστικά θεματικά χωριά ήταν μερικές από τις ιδέες που κυκλοφορούσαν στο Βατοπέδι

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2008 07:00 |

  Βlooberg: «Η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνον εκεί συναντάτε τόσους μάνατζερ»

  http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2009/02/116-h-epanastash-twn-koinobiwn.html

  ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ
  116 – Η επανάσταση των κοινοβίων

  Στα ιδιόρρυθμα μοναστήρια κάθε μοναχός παίρνει έναν μικρό μισθό και οφείλει να φροντίζει μόνος του για όλες τις υλικές και πνευματικές του ανάγκες. Κοινή είναι μόνον η προσευχή στον ναό, κάτι που στην πράξη δεν γίνεται με ιδιαίτερο φανατισμό.
  Οι ιδιορρυθμίτες μπορούν να φάνε κρέας, μία δυνατότητα που είναι εντελώς απαράδεκτη στα κοινόβια. Επιπλέον, μπορούν να πλουτίσουν από τις εργασίες τους και να διατηρούν περιουσία, παραβιάζοντας το βασικό μοναχικό ιδεώδες της ακτημοσύνης. Φαίνεται ότι πολλές φορές παραβιάστηκε και το άλλο μοναχικό ιδεώδες της παρθενίας.
  Οι φήμες για σεξουαλικές εκτροπές ξεπέρασαν τα όρια της Ελλάδας και έγιναν σκανδαλοθηρικά αναγνώσματα στην Δύση. Ιδιαίτερα στον Μεσοπόλεμο η ελληνική κοινωνία διαμόρφωσε μία καθόλου κολακευτική γνώμη για τους Αγιορείτες. Ο συγγραφέας Κώστας Ουράνης, που επισκέφθηκε εκείνη την περίοδο (1930) τις ιδιόρρυθμες μονές Λαύρας και Βατοπεδίου, στις εντυπώσεις του που δημοσιεύτηκαν στο «Ελεύθερον Βήμα» γράφει:
  «Σήμερα, όταν γίνεται λόγος για το Αγιον Όρος, ο περισσότερος κόσμος χαμογελάει ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία και υπονοούμενα. Πηγή του χαμόγελου αυτού είναι ένα σωρό ιστορίες που κυκλοφορούν, σχετικές με την ζωή και τα ήθη των μοναχών, και που κοντά τους οι ιστορίες του Βοκακίου θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατάλληλες για παρθεναγωγεία. Η Γαλλίδα Μαρίζ Σουαζύ άντλησε και με τα δυο της χέρια απ’ αυτές, για να γράψει το γνωστό βιβλίο των «προσωπικών εντυπώσεών» της από το Αγιον Όρος».
  Το πνευματικό επίπεδο και η ηθική συγκρότηση πολλών ιδιορρυθμιτών μοναχών είχε πέσει τόσο χαμηλά ώστε να χρησιμοποιούν ιερά σκεύη για γλάστρες και παλιά βιβλία για χαρτί περιτυλίγματος. Οι μαρτυρίες είναι πολλές. Ο φωτογράφος Κώστας Βρεττάκος φωτογράφησε εντελώς πρόσφατα στο (ιδιόρρυθμο τότε) Βατοπέδι ένα ξυλόγλυπτο βημόθυρο, που ο ιδιορρυθμίτης μοναχός το είχε βάλει σαν πόρτα στο… ντουλάπι του.
  Στα ιδιόρρυθμα μοναστήρια δημιουργήθηκαν τάξεις πλούσιων και φτωχών μοναχών. Παρατηρήθηκε μάλιστα στις παρυφές τους και η συγκρότηση ενός λούμπεν προλεταριάτου, όπως θα λέγαμε με πολιτική ορολογία τους «καβιώτες» του Αγίου Όρους.
  Οι «καβιώτες» ήταν αλητόβια και άτακτα στοιχεία, που ή δεν είχαν χειροτονηθεί ποτέ μοναχοί ή είχαν αποσχηματιστεί και εκδιωχθεί από τις μονές τους για σοβαρά παραπτώματα. Περιφέρονταν βρώμικοι και άθλιοι στο Αγιον Όρος και πολλές φορές έξω απ’ αυτό, στις πόλεις και τα χωριά. Συνέβαλαν με την εμφάνιση, την αμάθεια και τον φανατισμό τους στην κακή εντύπωση που είχε για τους Αγιορείτες η ελληνική κοινή γνώμη.
  Αλλά το πιο τραγικό ήταν ότι πολλοί ιδιορρυθμίτες μοναχοί πρωταγωνίστησαν σε υποθέσεις ιεροσυλίας και αρχαιοκαπηλίας.
  Η οικονομική ανέχεια ανάγκασε πολλά μοναστήρια να βγαίνουν στην ζητιανιά. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να οργανώνονται «ζητείες» (ζητιανιές) στις ορθόδοξες χώρες για να μαζευτούν χρήματα και να αντεπεξέλθουν οι μονές στα χρέη τους. Όποιος μοναχός ολοκλήρωνε αποτελεσματικά την ζητιανιά γινόταν αυτοδικαίως και Ηγούμενος (ή Προηγούμενος στα ιδιόρρυθμα).
  Σε αποστολή ζητιανιάς στην Ρωσία βρήκε τον ηγούμενο Νεόφυτο η πυρκαγιά που κατάστρεψε την Σιμωνόπετρα το 1891. Ο Νεόφυτος χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει την «ζητεία». Το μοναστήρι ξαναχτίστηκε αλλά τα δυσβάστακτα χρέη το οδήγησαν σε παρακμή. Μόλις στην δεκαετία του ’70, με την «επανάσταση των κοινοβίων», ανέκαμψε η Σιμωνόπετρα, που σήμερα γνωρίζει τέτοια ακμή ώστε να διατηρεί 3 μετόχια-μοναστήρια στην Γαλλία.
  Η ζητιανιά και δύσκολο ήταν να οργανωθεί και δεν είχε πάντοτε θετικά αποτελέσματα. Η ανέχεια ήταν η επικρατούσα κατάσταση για πολλά χρόνια σε πολλά μοναστήρια και σε χιλιάδες μοναχούς. Η ανέχεια, η αμάθεια και η ηθική ανεπάρκεια πολλών ιδιορρυθμιτών δημιούργησε αρκετά σκάνδαλα ιεροσυλίας και αρχαιοκαπηλίας στο Αγιον Όρος.
  Αποκρουστική ήταν η υπόθεση ιεροσυλίας στην μονή Παντοκράτορος (το μοναδικό μοναστήρι που παραμένει και σήμερα ιδιόρρυθμο). Στα 1885 ο σκευοφύλαξ της μονής Αγάθων έκοψε κομματάκια τα άγια λείψανα και τα πούλησε σε Ρώσους. Λίγο αργότερα, στα 1898, ο εκκλησιάρχης έκλεψε το σπουδαιότερο περγαμηνό έγγραφο της μονής, το Ευαγγέλιο του οσίου Ιωάννου του Καλυβίτη (11ου αιώνα). Ο συνεργός του, ένας δόκιμος μοναχός, συνελήφθη στην Αθήνα όταν προσπάθησε να πουλήσει το σπανιότατο κειμήλιο σε αρχαιοκάπηλους.
  Μία αποκρουστική υπόθεση ιεροσυλίας συνέβη τον Δεκέμβριο του 1989 στη μονή Μεγίστης Λαύρας. Μία σπείρα από την Χαλκίδα διέρρηξε το σκευοφυλάκιο κι έκλεψε (ανάμεσα στ’ άλλα) τον μεγαλύτερο στον κόσμο σταυρό από Τίμιο Ξύλο, δώρο στη μονή του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά το 963!
  Αρχηγός ήταν ο πρώην ιδιορρυθμίτης μοναχός της Λαύρας στο διάστημα 1968-70 Ανδρέας Κ. Χατζηιωάννου. Το αποκρουστικό είναι ότι η σπείρα είχε κόψει τον μοναδικό διπλό σταυρό σε κομμάτια.

  «Κληρονομική κατάρα»

  Οι υποθέσεις ιεροσυλίας, οι αρχαιοκαπηλίες, τα σεξουαλικά σκάνδαλα αποτελούν τις αποδείξεις για το χαμηλό επίπεδο της εκτός κοινοβίων αγιορείτικης κοινωνίας, πριν το 1970. Η κρίση ήταν τόσο μεγάλη ώστε σχεδόν κανείς νέος, που είχε την μοναχική έφεση, δεν προτιμούσε να πάει σε αγιορείτικο μοναστήρι. Το 1963, όταν γιορτάστηκε η χιλιετηρίδα του Αγίου Όρους, ο δημογραφικός μαρασμός ήταν τόσο μεγάλος ώστε πολλά μοναστήρια κινδύνευαν να κλείσουν. Οι περισσότεροι μοναχοί ήταν ηλικιωμένοι.
  Η βασική αιτία για την κρίση που απειλούσε με διάλυση έναν χιλιόχρονο θεσμό της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού ήταν γνωστή στους ενδιαφερόμενους. Το Αγιον Όρος είχε στερηθεί από το πνευματικό και μεταφυσικό του περιεχόμενο. Είχε εγκαταλείψει τις υπαρξιακές του αναζητήσεις. Και η λύση ήταν επίσης γνωστή. Έπρεπε να επαναφερθούν οι αρχαίοι θεσμοί και να αναγεννηθούν τα αγιορείτικα κοινόβια.
  Η λύση ήταν γνωστή από την δεκαετία του ’20, όταν συντάχθηκε ο Καταστατικός Χάρτης της Αθωνικής Πολιτείας. Στο άρθρο 85 απαγορεύεται η μετατροπή των κοινόβιων μοναστηριών σε ιδιόρρυθμα. Επιτρέπεται μόνον η μετατροπή των ιδιόρρυθμων σε κοινόβια.
  Ο λόγιος μοναχός Θεόκλητος, του παραδοσιακά συγκροτημένου κοινοβίου της μονής Διονυσίου, αρθρογραφούσε με πάθος στην περίοδο του εορτασμού της χιλιετηρίδας εναντίον των ιδιόρρυθμων μοναστηριών και τόνιζε:
  «…Μοιραία τινά στοιχεία, κατά διαφόρους εποχάς, λυμαινόμενα τας Ιεράς Μονάς, επέφερον αληθή επαναστάτωσιν εις τον αρχήθεν παραδεδομένον τύπον πνευματικής ζωής, παραφθείραντα παν νόημα Μοναστικόν, διά της κατά καιρούς μετατροπής των Κοινοβίων Μονών εις Ιδιορρύθμους, τύπον, ταυτόν ειπείν, τέως άγνωστον αντιχριστιανικόν, αντικοινωνικόν, άστοργον , άσπονδον. Τον τύπον αυτόν, ως κληρονομικήν κατάραν, κατέλιπον εις ημάς επί ανυπολογίστω ζημία της Εκκλησίας, του χριστεπωνύμου πληρώματος, του Μοναχισμού, του Αγίου Όρους…»
  Όταν απελευθερώθηκε το Αγιον Όρος τα ιδιόρρυθμα μοναστήρια ήταν 9. Ανάμεσά τους βρίσκονταν τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα. Για 60 χρόνια οι ιδιορρυθμίτες μοναχοί προτιμούσαν να απολαμβάνουν μοναστηριακές περιουσίες και ελευθεριότητα παρά να ζούνε τις υπαρξιακές αγωνίες και την οργανωμένη ζωή του κοινοβίου.

  http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2009/01/115-iera-monh-batopedioy.html

  115 – Ιερά Μονή Βατοπεδίου

  Απόσπασμα από αφιέρωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (Αύγουστος 1992)

  Η μάχη του Βατοπεδίου άρχισε το 1984. Στο μοναστήρι είχαν απομείνει 14 ηλικιωμένοι μοναχοί. Η Πατριαρχική Εξαρχία τους ζήτησε να δεχθούν «αδελφότητα αδιαβλήτου ηθικού κύρους» για να ενισχυθεί η δύναμη της μονής. Οι Βατοπεδινοί αντέδρασαν γιατί έτσι θα έχαναν τον έλεγχο του μοναστηριού (και της περιουσίας του).
  Το 1985, για πρώτη φορά στην αγιορείτικη ιστορία, η Ιερά Επιστασία στέλνει εγκύκλιο σ’ όλα τα μοναστήρια και απειλεί με «δυναμική επέμβαση», αν οι Βατοπεδινοί δεν δεχτούν άλλους μοναχούς. Ταυτόχρονα εξαπολύεται επίθεση φημών εναντίον των Βατοπεδινών, που κατηγορούνται για ηθικά παραπτώματα και ομοφυλοφιλία. Το ότι οι περισσότεροι ήταν «γερόντια» δεν είχε σημασία.
  Η επίθεση ήταν τόσο πετυχημένη, ώστε το Ασοσιέτεντ Πρες να μεταδώσει σ’ όλο τον κόσμο ότι: «Μία δράκα μοναχών του Βατοπεδίου που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία και άλλα παραπτώματα κλείστηκαν στην Μονή και αρνούνται να την παραδώσουν».
  Το 1986 το σκάνδαλο αρχαιοκαπηλίας του δόκιμου μοναχού Αναστασίου έδωσε την χαριστική βολή στους Βατοπεδινούς ιδιορρυθμίτες. Αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαν να διαφυλάξουν τις μυστικές κρύπτες και τους αμύθητους θησαυρούς της μονής τους. Παράλληλα, πολλά στοιχεία έδειχναν ότι την ακίνητη περιουσία του Βατοπεδίου την ροκάνιζαν επιτήδειοι δικηγόροι και επιχειρηματίες, την στιγμή που πολλά κτίρια του απέραντου μοναστηριού κατέρρεαν.
  Η «μάχη του Βατοπεδίου» είχε κερδηθεί από τα κοινόβια. Το πρόβλημα μετατέθηκε στο ποια νέα αδελφότητα θα ίδρυε το νέο βατοπεδινό κοινόβιο, με πρώτιστο καθήκον την ανασυγκρότηση και σωτηρία του μοναστηριού.

  Έρχονται οι Κύπριοι

  Οι υποψήφιοι ήταν πολλοί. Οι ζυμώσεις πολύμηνες. Τελικά κέρδισαν οι Κύπριοι. Την άνοιξη του 1991 μεταβαίνει από τη Νέα Σκήτη της μονής Αγίου Παύλου στο Βατοπέδι και συγκροτεί το νέο κοινόβιο ο γέρων Ιωσήφ και η συνοδεία του, που αποτελείται κυρίως από Κύπριους.

  https://2mnka.wordpress.com/2009/07/09/iosif-vatopaidinos/
  +Γέρων Ιωσήφ, ο Βατοπαιδινός
  Νέος…

  Γέρων…

  Τρία τέταρτα, αφότου εξέπνευσε…

  Μιάμιση ώρα αφότου εξέπνευσε…

  ¿¡¡………………..!!!
  Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός

 11. Ο/Η Kάσυ Διάρη, μια θεούσα στο Όρος λέει:

  ww.xryshaygh.com/enimerosi/view/parousa-h-chrush-augh-stis-latreutikes-ekdhlwseis-gia-thn-koimhsh-ths-theot

  Η Χρυσή Αυγή στο Άγιο Όρος για την Κοίμηση της Θεοτόκου – Φωτορεπορτάζ
  Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016 – 20:27  ι Συναγωνιστές συναντήθηκαν με τον διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου και με τον Άγιο Πρώτο, τον πατέρα Παύλο από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.


  Ακολούθως επισκέφτηκαν μονές, σκήτες και κελιά, καθώς και το προσκύνημα του «Άξιον εστί».

  http://www.rollingstone.com/politics/news/putins-angels-inside-russias-most-infamous-motorcycle-club-20151008

  Putin’s Angels: Inside Russia’s Most Infamous Motorcycle Club

  The Night Wolves are backed by the Kremlin, fighting in Ukraine and hellbent on restoring the empire


  http://www.enikos.gr/society/390966,Oi-Rwsoi-Lykoi-ths-nyxtas-ekklhsiazontai-sto-Agion-Oros–FWTO.html

  Οι Ρώσοι «Λύκοι της νύχτας» εκκλησιάζονται στο Άγιον Όρος –

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/113591/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BA#ixzz4RJjARNGI

  Καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης για συνέργεια με τον Μάρκο Καραμπέρη σε τοκογλυφία

  05|07|2013

  Ο γνωστός δημοσιογράφος πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ-3 Γιώργος Φερέτης είναι μεταξύ των 4 τεσσάρων ατόμων που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και συνέργεια στις τοκογλυφικές δραστηριότητες του επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Μάρκου Καραμπέρη.

  https://national-pride.org/2011/04/15/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%843/

  «GREEK NATIONAL PRIDE» BLOG / ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  Αφιέρωμα στον Πατέρα Παΐσιο από την ΕΤ3
  Posted on Απριλίου 15, 2011 by Δ.-Ι. 34 σχόλια
  11 Votes


  «ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ»

  Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτρ του είδους, κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα. Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  O Scott Nevins ήταν στρατολογημένος ως δόκιμος μοναχός σε ένα ιερό μαγαζί από τα καμιά 20αριά που έστησε στς ΗΠΑ ο καταγγελθείς στη Θεσσαλονίκη ως χρήστης μορφίνης άγιος τ.Αγιορείτης Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας.
  Ο νεαρός αυτοκτόνησε το 2013

  http://usa.greekreporter.com/2013/02/12/death-of-st-anthonys-monk-questioned/

  Death of St. Anthony’s Monk Questioned

  By Nicky Mariam Onti – Feb 12, 2013

  αλλά οι γονείς και οι φίλοι του δεν έχουν παραδώσει τα όπλα.
  Οι γονείς έκαναν μήνυση στη Μονή και στην ελληνική Αρχιεπισκοπή

  http://www.bishop-accountability.org/news2013/01_02/2013_02_14_Kalmoukos_ParentsOf.htm
  Parents of Suicide Monk Might Sue Monastery and Archdiocese of America

  By Theodore Kalmoukos
  The Pokrov
  February 14, 2013

  http://pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1959

  Οι φίλοι περιποιούνται δεόντως την Ορθοδοξία, από ειδική ιστοσελίδα που φέρει το όνομά του

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/2016/01/26/mount-athos-homosexuality-addiction-to-heavy-psychotropic-drugs-%CE%AD%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-524/

  Scott Nevins Memorial

  Mount Athos, Homosexuality, Addiction to Heavy Psychotropic Drugs & Suicide (Monk Michael, 2001)
  JANUARY 26, 2016 ~ SCOTTNEVINS

  NOTE: The following article, entitled They Take Psychotropic Drugs on Mount Athos, is a Free Press (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) Sunday insert magazine “E” (Έψιλον), Issue 524, 22/4/2001. Peter Papavasiliou interviews Monk Michael Haztiantoniou who lived as a monk in the Sinai desert for 11 years (1988-1998) and Mount Athos for 14 years (1973-1988).


  Μιχαήλ, Μοναχός

  After 14 years in Simonopetra Monastery, the Athonite monk raised his voice in protest about what is happening in the Athonite state. Today, Monk Michael lives alone in hesychia in the mountains of Corinth, in a cell allocated to him by some pious people. He writes his books from this cell. He has published 12 books so far and many of his accusations can be found recorded in them; he denounces “things and wonders” about the Athonite republic from homosexuality to heavy psychotropic drug addiction!

  http://aretimaurogianni2.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6872.html

  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (ΑΘΩΣ) – ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ – ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ

  Δημοσίευση άρθρου: 29 Σεπτεμβρίου 2012,12:12 μμ. | 210 εμφανίσεις

  Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη. «Στο Αγιο Όρος παίρνουν ψυχοφάρμακα!»

  Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!
  Συνέντευξη: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.menkarta.com/gay-guide-greece/gayguide-mount-athos/

  Gay Guide of Mount Athos

  Τhe next time you’re looking for some thing to do and aren’t sure where gay activities in Mount Athos are out there, use this gay guide and search through the elements listed beneath and you will locate anything to complete in no time flat.

  http://www.independent.co.uk/travel/travel-an-agnostic-on-the-holy-mountain-slater-todd-smuggled-himself-into-mount-athos-the-greek-1381806.html

  Travel: An agnostic on the Holy Mountain: Slater Todd smuggled himself into Mount Athos, the Greek Orthodox republic sealed from women and the world

  CONFLICTS THAT SIMMER BENEATH THE CALM

  THE Holy Mountain is a place of peace and beauty. But Greek Orthodoxy’s earthly paradise has its fair share of serpents. Greek tabloids salaciously ‘document’ graphic photographs of homosexual acts, which look remarkably staged. Icon smuggling is not unknown, and deforestation is damaging the fragile ecosystem.

  But worst of all is the schism between the Ecumenical Patriarch in Constantinople and the 20 Athonite monasteries.

  http://www.q7c.com/het/Mykonos_Monastery.htm
  Tour Athens, Thessaloniki and the monasteries of Mount Athos

  Men’s tour of Greece
  Meditations on Mount Athos

  About us
  http://www.q7c.com/het/about-het.htm
  Gay adventures for the uncommon traveler
  Hanns Ebensten Travel

  Gay travel with a difference

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η ποινικής διάστασης ιερή φορολογική ανοχή της Πρότοι φωρά Αροισταιρά και ιδιαίτερα της καραμανλικής συνιστώσας της, που πήρε τη σκυτάλη από το ΝΔΣΟΚ. Το φοροεισπρακτικό κενό το καλύπτουν οι συνταξιούχοι, οι ανάπηροι και οι άνεργοι.
  25 εκατ.ευρώ από τον Καραμανλή στον Εφραίμ

  ΤΟ ΒΗΜΑ, για τις αστρονομικές περιουσίες των φοροαπαλλαγμένων Ζαπατίστας του Τσίπρα

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=191186

  Χεκίμογλου Αχιλλέας

  * Καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεκάδες ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και μετοχές
  Το top-10 των χρυσών μοναστηριών

  Οι μονές με τη μεγαλύτερη περιουσία στον ελλαδικό χώρο και η σκοτεινή πλευρά του «πόθεν έσχες»

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2008 00:00
  Το top-10 των χρυσών μοναστηριών

  Ελάχιστοι μπορούν να υπολογίσουν το μέγεθος της περιουσίας που διαθέτουν δεκάδες μονές σε ολόκληρη τη χώρα. Για ιστορικούς λόγους κάποιες κατάφεραν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο, με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεκάδες ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και μετοχές.

  Αρχαιότερες ή νεότερες μονές γνώρισαν την απλόχερη γαλαντομία των βυζαντινών αυτοκρατόρων, ενώ άλλες πέτυχαν την έκδοση πατριαρχικών σιγιλίων και σουλτανικών φιρμανίων, επί των Οθωμανών, που τους παραχωρούσαν γη και ύδωρ. Σήμερα ορισμένες επαναφέρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεχασμένα βεράτια ή διατάγματα και διεκδικούν κολοσσιαίες εκτάσεις.

  Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν και σκοτεινές πλευρές. Η πρώτη είναι ότι, σε αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη, οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ουδόλως σεβάστηκαν την περιουσία των μονών. Αντίθετα, χρησιμοποίησαν την Εκκλησία και τον μοναχισμό κατά το δοκούν, άλλοτε υφαρπάζοντας τις περιουσίες τους, όταν το δημόσιο ταμείο ήταν μείον, και άλλοτε ευνοώντας συγκεκριμένες μονές, προκειμένου να εξασφαλίσουν υποστήριξη και επιρροή. Στο Βυζάντιο το πολιτικό συμφέρον ήταν υπέρ πάντων και αξίζει να σημειωθεί ότι, στις όποιες παραχωρήσεις, η ψιλή κυριότητα παρέμενε στα αυτοκρατορικά χέρια.

  Από την άλλη η άποψη που υποστηρίζει ότι οι Οθωμανοί σεβάστηκαν την περιουσία της Εκκλησίας, χωρίς να είναι ψευδής, «σηκώνει» πολλές ερμηνείες, καθώς αν στις μέρες μας «το νόμιμο είναι ηθικό», στην Υψηλή Πύλη το νόμιμο ήταν μάλλον σχετικό. Στην Οθωμανική περίοδο οι σουλτάνοι προχώρησαν σε μεγάλες κατασχέσεις και εκποιήσεις της μοναστηριακής περιουσίας και οι σύγχρονοι ιστορικοί ανακαλύπτουν όλο και συχνότερα ότι τα ίδια μετόχια άλλαζαν γεωγραφική θέση από αιώνα σε αιώνα και επισημαίνουν ότι η ρευστότητα της νομοθεσίας και της οθωμανικής διοίκησης ώθησε τους καλόγερους να μάθουν από νωρίς τους αμείλικτους κανόνες του real estate. Αυτό συνέβη και για έναν άλλον λόγο, ακόμη πιο πρακτικό. Χιλιάδες χριστιανοί, φοβούμενοι ότι ανά πάσα στιγμή η περιουσία τους θα μπορούσε να δημευθεί από κάποιον φιλόδοξο πασά, τη μετέγγραφαν εικονικά στην Εκκλησία και την εκμεταλλεύονταν μέσω αυτής. Ετσι πολλοί κατάφεραν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αν και αιώνες αργότερα εκ των πραγμάτων οι μονές τις καρπώθηκαν.

  Το τρίτο σκοτεινό σημείο είναι η αξιοπιστία των χρυσόβουλλων που επικαλούνται πολλές μονές στα δικαστήρια. Αυτό που πολλοί ιστορικοί και αρχειονόμοι αναφέρουν είναι ότι, λόγω της τακτικότατης ενασχόλησης των καλογέρων με την αντιγραφή βιβλίων, πολλοί φρόντισαν να παραχαράξουν αντίγραφα αυτοκρατορικών αποφάσεων.

  Ενας άλλος παράγοντας που διογκώνει τη μοναστηριακή περιουσία είναι ο κανόνας που θέλει τους μοναχούς να είναι ακτήμονες, κάτι που σημαίνει ότι χαρίζουν την περιουσία τους στη μονή όπου ζουν, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε τις εκατοντάδες δωρεές ανά την επικράτεια.

  Τέλος, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δυσκολεύει τη χαρτογράφηση της περιουσίας των μονών, εν προκειμένω του Αγίου Ορους, είναι ότι λόγω αυτοδιοικήτου η μοναστηριακή περιουσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό του ηγουμένου και του οικονόμου της μονής. Ελλείψει διαφάνειας μόνο αν φτάσει μία υπόθεση στη Δικαιοσύνη ή κινητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες με αφορμή μια ακραία επενδυτική κίνηση ή διεκδίκηση εκ μέρους των μονών ρίχνεται λίγο φως στην αχλύ του περιουσιακού μυστηρίου.
  Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

  Η Μονή Μεγίστης Λαύρας είναι η πρώτη τη τάξει στην Αθωνική Πολιτεία. Οταν ιδρύθηκε από τον Αγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, κληροδοτήθηκε από τον Νικηφόρο Φωκά με το ένα τρίτο της Σκύρου (40.000 στρέμματα). Μία χιλιετία αργότερα η μονή δρομολογεί στον Νότο του νησιού την κατασκευή του δεύτερου μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ευρώπη. Πριν από λίγα χρόνια η μονή εκποίησε ένα κομμάτι γης που κατείχε στο νησί, το οποίο αγόρασε το υπουργείο Αμυνας αντί 12 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας.

  Η Μεγίστη Λαύρα ελέγχει από τον 10ο αιώνα και την Κυρά Παναγιά, το μεγαλύτερο από τα «ερημονήσια» των Βορείων Σποράδων. Πρόκειται για μία προστατευόμενη περιοχή μοναδικού φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου, η οποία όμως έχει ήδη υποστεί τις πρώτες εργολαβικές επεμβάσεις. Ακόμη, στην Κυρά Παναγιά η μονή μισθώνει περίπου 2.500 ερίφια σε χωρικούς, για τα οποία λαμβάνει και επιδοτήσεις.

  Το μεγαλύτερο μετόχι της Αγίας Λαύρας, αυτό του Μυλοποτάμου, βρίσκεται εντός του Αθωνα, παράγει κρασί και προσθέτει έσοδα στην περιουσία της μονής. Αλλο ένα μετόχι υπάρχει εκτός του Αγίου Ορους και είναι η Μονή της Αγίας Τριάδας της Ανω Γατζέας στη Μαγνησία. Ακόμη, σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη καταγραφή του υπουργείου Γεωργίας (1984), η μονή κατέχει 7.000 στρέμματα στη Χαλκιδική και άλλα 400 στη Σκόπελο. Επίσης η μονή διεκδικεί 10.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε εκποίηση επτά ακινήτων της στην Αττική, συνολικής αξίας 450.000 ευρώ. Ολα τα ακίνητα ήταν κληρονομιές μοναχών που έζησαν στη Μεγίστη Λαύρα. Θεωρείται από όλους η πλέον ευκατάστατη μονή.
  Ιερά Μονή Διονυσίου

  Πέμπτη τη τάξει αγιορείτικη μονή, διαθέτει σημαντική περιουσία από παρεκκλήσια και μετόχια, ενώ στις προθήκες της φυλάσσει μοναδικά κειμήλια. Την τελευταία περίοδο προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις καθώς διεκδικεί από τη Νομαρχία Χαλκιδικής και τον Δήμο Ορμύλιας δεκάδες στρέμματα, σε περιοχή όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες κατασκήνωση για ανάπηρα παιδιά. Από τη δεκαετία του 1930 η μονή διεκδικεί στη Χαλκιδική 15.000 στρέμματα-«φιλέτα» και ο Αρειος Πάγος της αναγνώρισε την κυριότητα στα μισά. Τα άλλα μισά βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα στη Χαλκιδική.
  Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

  Το Βατοπαίδι, η δεύτερη τη τάξει μονή του Αγίου Ορους, αποτελεί εδώ και τρεις εβδομάδες την «πέτρα του σκανδάλου» της επικαιρότητας. Με ενεργό δραστηριότητα στα κτηματομεσιτικά και εμφανή πολιτική υποστήριξη κατάφερε να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το περιουσιακό χάσμα που τη χωρίζει από τον «αιώνιο αντίπαλό» της, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έχει στην ιδιοκτησία της καταθέσεις που προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ, χιλιάδες στρέμματα-«φιλέτα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σημαντικές εκτάσεις στην Πέλλα. Ακόμη η μονή διαθέτει μεζονέτες στη Θεσσαλονίκη, κτίρια στη λεωφόρο Κηφισιάς και κατοικίες σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα. Το Βατοπαίδι έχει επίσης στην κυριότητά του 4.000 στρέμματα στη Χαλκιδική, ενώ στην Ουρανούπολη έχει δρομολογήσει, μέσω ενός δυναμικού business plan, την κατασκευή ενός ομοιώματος της μονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2001 εκποίησε ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια λαμβάνοντας 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στα τέλη του 2007 πούλησε ακίνητα και καταστήματα που διέθετε στη Θεσσαλονίκη, συνολικής αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ.
  Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη

  Μία από τις ιστορικότερες μονές της Αθήνας, η Μονή Πετράκη θεωρείται πάμπλουτη εδώ και πολλούς αιώνες. Ριζάρειος, ΝΙΜΤΣ, Ακαδημία Αθηνών, Αιγινήτειο, Πολυτεχνείο, Μαράσλειος, Ευαγγελισμός, Αρεταίειο, Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, Σχολή Χωροφυλακής, Νοσοκομείο Συγγρού, Λαϊκό, Σωτηρία, Ασκληπιείο, Γεννάδιος Βιβλιοθήκη είναι μόνο λίγα από τα κτίρια που χτίστηκαν σε εκτάσεις που δώρισε η μονή στο κράτος σε βάθος ενός αιώνα. Σήμερα η μονή είναι μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, έχει στην ιδιοκτησία της κτήματα στην Πεντέλη, στον Υμηττό και στην Πάρνηθα και συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας. Αν και είναι χαρακτηρισμένη ως εθνικός ευεργέτης, το 1997, μαζί με άλλες επτά μονές, προσέφυγε κατά του Δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για αρπαγή περιουσίας, μία υπόθεση που έκλεισε τελικά με συμβιβασμό.

  Ιερά Μονή Ξενοφώντος

  Αν και βρίσκεται στη 16η θέση των μονών του Αθωνα, η Μονή Ξενοφώντος διαθέτει μετόχια και εκτάσεις στη Σκόπελο, στη Χαλκιδική, στις Σέρρες και στην Αττική. Επίσης διεκδικεί από τους Χαλκιδικιώτες 53.000 στρέμματα γης, βασιζόμενη σε χρυσόβουλλα.

  Ιερά Μονή Ξηροποτάμου

  Η όγδοη τη τάξει αγιορείτικη μονή διαθέτει μακρά ιστορία καθώς είναι μία από τις παλαιότερες της Αθωνικής Πολιτείας. Οπως έχει γίνει γνωστό η μονή έχει στην ιδιοκτησία της σχεδόν 40.000 στρέμματα στη Σάρτη, ακίνητο 3.500 τ.μ. στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και κατάστημα 400 τ.μ. στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη έχει πουλήσει περισσότερα από 32.000 στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, ενώ διεκδικεί χιλιάδες στρέμματα δάσους στη Βόρεια Σιθωνία.

  Μονή Τοπλού

  Το ιστορικό μοναστήρι συγκέντρωσε την προσοχή της κοινής γνώμης πριν από μία δεκαετία όταν εξήγγειλε τη δημιουργία μιας… πόλης δίπλα στο Βάι, στη Σητεία της Κρήτης. Σε μία περιοχή που τοπικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «το καλύτερο οικόπεδο της Μεσογείου», η μονή συνήψε συμφωνία με μία βρετανική εταιρεία για την κατασκευή πέντε τουριστικών χωριών με εμπορικά, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, καθώς και πέντε γηπέδων γκολφ σε έκταση 26.000 στρεμμάτων που της ανήκουν. Το Δημόσιο παρενέβη και διεκδίκησε 10.000 στρέμματα. Η υπόθεση απασχόλησε τη Δικαιοσύνη πολύ καιρό. Αν και στην αρχή ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, στο τέλος… δεν άνοιξε ρουθούνι. Η επένδυση, ύψους 1,2 δισ. ευρώ(!), εξελίσσεται κανονικά και όταν ολοκληρωθεί θα κάνει τη μονή μία από τις πλουσιότερες της Μεσογείου.
  Ιερά Μονή Πεντέλης

  Ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και κατέστη σταδιακά μία από τις πλουσιότερες της παλαιάς Ελλάδας. Και αυτή συμμετέχει σε αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας και διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς και μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Μονή Πετράκη, η Μονή Πεντέλης έχει βεβαρημένο παρελθόν στα κτηματομεσιτικά. Εχοντας στην ιδιοκτησία της τεράστιες εκτάσεις στους πρόποδες της Πεντέλης, πούλησε τμηματικά εκατοντάδες στρέμματα σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, αφήνοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα για το πώς απέκτησε αυτή τη γη. Επιπλέον με χρυσόβουλλα διεκδικεί από το Δημόσιο αλλά και από κατοίκους της περιοχής περισσότερα από 50.000 στρέμματα. Της έχει επιβληθεί πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη Νομαρχία για αυθαίρετα, ενώ όταν κάηκε η Πεντέλη ζήτησε, από κοινού με τον συνεταιρισμό των αξιωματικών, να μην καθαριστούν και αναδασωθούν τα καμένα που διεκδικούσε. Τέλος διαθέτει ακίνητο 1.133 τ.μ. στην οδό Ευριπίδου.
  Μονή Ιβήρων

  Η Μονή Ιβήρων, τρίτη τη τάξει στο Αγιον Ορος, αν και πανίσχυρη, ήταν επί δεκαετίες αφοσιωμένη στο πνευματικό της έργο και στη συντήρηση των χιλιάδων μνημείων που υπάρχουν στις προθήκες της. Ολα αυτά ως τη στιγμή που διεκδίκησε με κάθε επισημότητα την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας! Οι ιβηρίτες μοναχοί γνώριζαν ότι είχαν τόσο τις νομικές όσο και τις ιστορικές προϋποθέσεις για να καταστούν μέτοχοι της «ψυχής» της ακριβότερης πόλης του πλανήτη. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, η ρωσική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παραχώρηση ενός ιστορικού παρεκκλησίου πλησίον της πλατείας, το οποίο τους ανήκε κατά την προσοβιετική περίοδο. Ακόμη, η Μονή έχει στην ιδιοκτησία της 7.000 στρέμματα γης στη Χαλκιδική και άλλα 2.000 στον Εβρο.
  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

  Στην Πάτμο ο Αλέξιος Β´ Κομνηνός χάρισε στη μονή το σύνολο του νησιού. Στους αιώνες που πέρασαν η μονή απέκτησε μετόχια σε ολόκληρο το Αιγαίο, ενώ βρέθηκε με περιουσία και στη Μικρά Ασία. Τα περισσότερα από αυτά εκμισθώνονταν σε τρίτους και το μοναστήρι εισέπραττε σημαντικά ποσά. Στις μέρες μας η μονή διαθέτει δεκάδες σκήτες και ιερά καθίσματα, καθώς και 13 μετόχια, διάσπαρτα στο Αιγαίο. Μέσα από τα μετόχια της έχει στην κυριότητά της μία σημαντική περιουσία, την οποία ουδείς, πλην ελαχίστων, μπορεί να υπολογίσει. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Σάμο έχει στην κυριότητά της 18.000 στρέμματα γης. Συν τοις άλλοις η μονή διαθέτει ακόμη και σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι του νότιου τμήματος της Πάτμου. Η μονή απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγα χρόνια με το σκάνδαλο που αφορούσε ένα δίκτυο εκμετάλλευσης της περιουσίας της από μοναχούς. Ακόμη, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών του, το μοναστήρι πρόσφατα ενεπλάκη σε δικαστική διένεξη (από κοινού με τον δήμο και την ΚΥΔ) για την κυριότητα του ακριτικού νησιού Αρκοί.

 16. Ο/Η Lawyer λέει:

  Πως θα φτάσουμε στην απαλλαγή του Εφραίμ

  22.04.2015

  http://www.efsyn.gr/arthro/apovlithike-i-politiki-agogi-se-varos-tis-ieras-monis-vatopedioy

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή σε βάρος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου
  22.04.2015

  http://www.capital.gr/auto/2286049/proti-niki-sta-simeia-gia-batopaidi-peleki
  Πρώτη νίκη στα σημεία για Βατοπαίδι & Πελέκη
  22 Απρ. 2015
  του Παναγιώτη Στάθη

  Το δημόσιο ως πολιτική αγωγή αποβλήθηκε από τη δίκη του Βατοπεδίου για πέντε υποθέσεις ανταλλαγής που έχουν τελεσιδικήσει υπερ της Μονής καθως και για την περίπτωση της συμβολιαογράφου Αικατερίνης Πελέκη για την οποία αυτό ουσιαστικά αποτελεί και ένα πρωτο, σημαντικό βήμα αθώωσής της.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=216701

  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

  «Γκρίζες ζώνες» στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου
  Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

  Τέσσερις μεγάλες «γκρίζες ζώνες» απλώνονται πάνω στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, σκιάζοντας την πλήρη διερεύνηση της αλήθειας.


  Μακρά και δαιδαλώδης η πορεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

  Ο εντοπισμός μαύρου πολιτικού χρήματος δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτός, παρά τις αναλήψεις μεγάλης ποσότητας μετρητών από λογαριασμούς της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων προσώπων.

  Οι σχέσεις των off shore εταιρειών της μονής που συνεργάσθηκαν με ομίλους άλλων επιχειρηματιών ιδίως σε real estate μπίζνες (όπως οι εταιρείες του ομίλου Πάπιστα) δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, ενώ σκοτεινές παραμένουν και οι συναλλαγές της off shore Torcaso.

  Αντίθετα η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου δεν πρέπει να αμφισβητείται παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων.

  Συγκεκριμένα:

  1 Διακίνηση μαύρου χρήματος. Από τα έως σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει ότι μαύρο χρήμα κατέληξε σε τσέπες πολιτικών προσώπων. Υπάρχουν όμως πολλά σκοτεινά σημεία, όπως:

  *Οι αναλήψεις μετρητών ύψους 8.049.222 ευρώ από ανθρώπους της μονής. Ο μοναχός Ευδόκιμος σήκωσε στις 11-9-2008 μετρητά ύψους 2.000.000 ευρώ, προκαλώντας ερωτήματα για τον τελικό προορισμό του ποσού.

  *Υπερβολικά πολλές είναι, σύμφωνα με τα πορίσματα και της Τραπέζης της Ελλάδος, και οι αναλήψεις μετρητών άνω των 50.000 ευρώ από λογαριασμούς των εταιρειών του ομίλου Πάπιστα που συνδέονται με τη μονή.

  Πρόστιμα

  *Πλημμελής έλεγχος των αρμόδιων εποπτικών οργάνων (Τράπεζα της Ελλάδος και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) που αρκούνται σε επιβολή μικροπροστίμων στις τράπεζες που παραβιάζουν τους κανόνες. Σχεδόν σε όλες τις τράπεζες που συναλλάχθηκαν με τη μονή, επιβλήθηκαν πρόστιμα (από 140.000 έως 200.000 ευρώ) για μη ενημέρωση και έλεγχο ύποπτων συναλλαγών!

  *Αναλήψεις μετρητών προκύπτουν και από τις προσωπικές συναλλαγές του επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη με τη μονή.

  *Υπάρχει καταφανής αδυναμία των αρχών να ερευνήσουν σε βάθος τους λογαριασμούς που ανοίχθηκαν.

  *Το «δώρο» πάντως των 9 εκατ. ευρώ που έδωσε κυπριακή εταιρεία στη μονή μετά την αγορά του ολυμπιακού ακινήτου, παραμένει δεσμευμένο.

  2 «Ιερές μπίζνες». Εγιναν κυρίως μέσω δύο εταιρειών off shore (Rassadel και Madeus) και του ομίλου Πάπιστα, στον οποίο μετείχε με ποσοστό 30% η Rassadel, με αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορά μετοχών.

  Οι μετοχές

  *Για την αγορά μετοχών η μονή πήρε από τράπεζες (κυρίως Marfin και Εμπορική), δάνεια 173.600.000 ευρώ. Από τις μετοχές που διαθέτει σήμερα (δεσμευμένες), έχει χάσει 44 εκατ. ευρώ και συνολικά άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς κανείς να βεβαιώσει ποιος κέρδισε από τις συναλλαγές.

  *Ο Αθως Κοιρανίδης με έγγραφο του κυπριακού δικηγορικού γραφείου Τ. Παπαδόπουλος και Συνεργάτες, στη Βουλή, στις 10-8-2010, ανασκευάζει προηγούμενες καταθέσεις του και ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου και όχι στον ίδιο. Η επιτροπή ύστερα απ’ αυτό θεωρεί ότι διαπράχθηκε σωρεία παραβάσεων, ψευδορκιών και πιθανόν παραποίησης εγγράφων τόσο από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές των εταιρειών όσο και από δικηγορικά γραφεία της Κύπρου!

  *Ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί των 8 εταιρειών του ομίλου Πάπιστα στην Κύπρο!

  3 Ζημιά Δημοσίου. Η Δικαιοσύνη επικαλείται ως ζημιά την αξία της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων που ανταλλάχθηκαν (υπολογίζονται περίπου στα 55 εκατ. ευρώ), θεωρώντας ότι αποτελούν δημόσια περιουσία. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, η λίμνη είναι κοινόχρηστο πράγμα, ενώ ήδη μετά τη διανομή των παραλίμνιων εκτάσεων στους ακτήμονες (κυρώθηκε το 1950), έχουν παραγραφεί όλες οι τυχόν αξιώσεις της μονής για αποζημίωση.

  Ως απόδειξη της καταφανούς ζημιάς του Δημοσίου το πόρισμα της πλειοψηφίας επικαλείται τη διαφορά από τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, το οποίο υπερεκτίμησε 10 φορές την αξία της λίμνης (στα 37 εκατ. ευρώ αντί των 3,7 εκατ. ευρώ) και υποεκτίμησε την αξία των ανταλλαγέντων δημοσίων εκτάσεων.

  Αντικειμενικές αξίες

  Εκτιμάται επίσης στα 37 εκατ. ευρώ η διαφορά μεταξύ των αντικειμενικών αξιών που δηλώθηκαν, ενώ με βάση την αγοραία αξία των δημόσιων εκτάσεων, η ζημιά του Δημοσίου υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ! Ωστόσο αναμένονται και τα πορίσματα οκτώ πραγματογνώμων για το ακριβές ύψος της ζημιάς.

  Από τη πλευρά της η μονή εξακολουθεί να διεκδικεί δικαστικά την κυριότητα των εκτάσεων και όπως όλα δείχνουν, θα φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Νομικό πρόβλημα θα υπάρξει εάν η μονή κερδίσει, οπότε, σύμφωνα με βουλευτές της Ν.Δ., δεν μπορεί να στηριχθεί η κατηγορία της απιστίας και της απάτης.

  4 Λογαριασμοί Torcaso. Το ζήτημα αφορά τα 6.700.000 δολάρια που εμβάσθηκαν από λογαριασμό αγνώστου της Morgan Stanley Ζυρίχης, σε λογαριασμούς Torcaso στην Κύπρο, την περίοδο Νοεμβρίου 1999-Μαρτίου 2000. Με τα χρήματα αυτά φέρεται ότι αγοράσθηκαν τρία ακίνητα από την Torcaso στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν έως το 2003 ο Ν. Ζήγρας, στενός συγγενής του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο λογαριασμός συνδέθηκε από τον πρώην πρόεδρο της επιτροπής για ξέπλυμα Σ. Γκρόζο και με την υπόθεση της Siemens. Καθοριστική θεωρείται εδώ, πέρα από το άνοιγμα των λογαριασμών, και η μαρτυρία δύο κυπρίων δικηγόρων (Γ. Τριανταφυλλίδη και Σπ. Χατζηνικολάου), που η κυπριακή αστυνομία δεν βρήκε για να τους επιδώσει κλήση κατάθεσης στην ελληνική Βουλή!

  Μάλιστα! Μας έπεισες
  http://thefaq.gr/vomves-kouik-gia-vatopedi-ke-angeloui-tsatani-exomologithike-oti-estisan-ton-karamanli-ke-koryfea-stelechi-tis-nd/

  Βόμβες Κουίκ για Βατοπέδι και Αγγέλου:Η Τσατάνη εξομολογήθηκε ότι “έστησαν” τον Καραμανλή και κορυφαία στελέχη της ΝΔ
  FAQ news by Χάρης Ζ. – 09/03/2016

  Αποκαλύψεις – “φωτιά” του Τέρενς Κουίκ στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ,με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία και τον “πόλεμο” που δέχεται από διάφορα κέντρα ο αν. Υπουργός Δικαιοσύνης και αρμόδιος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημ. Παπαγγελόπουλος, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

  ” Μεταφέροντας ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναρωτιέμαι εάν πράγματι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούν να σταθούν μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος και αρχίσει – παραπέμπω αυτολεξεί στο δημοσίευμα – «να διηγείται τι ακριβώς του εξομολογήθηκες η καταγγέλλουσα εισαγγελέας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση του στενού συνεργάτη του κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, πώς του επιβλήθηκε η εγγύηση μαμούθ των 400.000 Ευρώ για να μην προφυλακιστεί, τι είδους παιχνίδια παίχτηκαν στην υπόθεση του Βατοπεδίου εις βάρος της παράταξης και ηγετικών στελεχών της και άλλων τινών», είπε, αφήνοντας σε αμηχανία τους συνομιλητές του, ο αντιπρόεδρος των ΑνΕλλ και παλαιό στέλεχος της ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή, Τέρενς Κουίκ !!!

  (….)

  Τέλος έστειλε και μια “προειδοποιητική βολή” από το … ΥπΕθΑ, στον πρώην υπ Δικαιοσύνης επί Σαμαρά, Χαρ Αθανασίου, για τις … κινήσεις του, γενικότερα: ” Καλά θα κάνει να είναι προσεκτικός στις ανακοινώσεις του ο κ. Αθανασίου, ο εξ Αγίας Παρασκευής Λέσβου ορμώμενος. Και αναφέρω συνειδητά και την εντοπιότητά του, διότι τον έχουν συνδέσει και με αυτό και με δικαστικούς λειτουργούς που ορίστηκαν κατά τη θητεία του σε θέση ευθύνης και δεν εξαιρώ ούτε και εκείνους που βαφτίστηκαν ως «ψηλοί» και «παναθηναϊκάκηδες».

  Με πληροφορίες από olympia.gr

 17. Ο/Η του Λοβέρδου λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/394941/leitourgia-iek-sto-agio-oros-proteine-o-loverdos/

  Με ειδικότητες συντηρητών, ξυλογλυπτών, αγιογράφων κ.α.
  Λειτουργία ΙΕΚ στο Άγιο Όρος πρότεινε ο Λοβέρδος
  12/07/2014

 18. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Αλλος Αγιατολάχ, θα κλείσει 50 χρόνια δεσπότης (τι σταδιάλα μ’ αυτούς, δεν τους παίρνει ο χάρος, δεν πεθαίνουν κάπως σε λογική συχνότητα, τι γίνεται, είναι και ισόβιοι, κανείς δεν τους κουνάει, γίνονται σατράπες τόσα χρόνια στην εξουσία και ιδού τα αποτελέσματα):

  Μισαλλοδοξία και στο μπετόν!
  Ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ Ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, 23.11.2016
  Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
  http://www.efsyn.gr/arthro/misallodoxia-kai-sto-mpeton

  – Ο ενθρονισμένος το 1968 μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, με μια απίθανη ανακοίνωση που ξεπερνάει σε σκοταδισμό και μισαλλοδοξία και τον πλέον φανατικό φονταμενταλιστή, καλεί το χριστεπώνυμο πλήθος και συγκεκριμένα τους μηχανικούς, τους εργολάβους και τους εργάτες να αρνηθούν να κατασκευάσουν, όπως προβλέπει η νόμιμη άδεια, έναν ευκτήριο οίκο των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

  Ορμώμενος ίσως και από τις τελευταίες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου και την αλλαγή της θέσης του για την κατασκευή του τεμένους στον Βοτανικό, ο μητροπολίτης καλεί τους επαγγελματίες να παρανομήσουν, να αρνηθούν να δουλέψουν εκεί και εκείνος θα εγγυηθεί την ανταμοιβή τους από τον Θεό!

  Προχωράει όμως κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι και ο ίδιος θα προβεί στις δικές του ενέργειες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.

  «[…] επειδή οι Χιλιασταί δεν πιστεύουν τον Χριστό, ως Θεό αληθινό εκ Θεού αληθινού και τα χρήματα από αυτούς είτε ως δώρο είτε ως αμοιβή εργασίας, εξισώνονται με τα αργύρια που επήρε ο Ιούδας για να προδώση τον Χριστό.

  Γνωρίζω καλώς ότι υπάρχει κρίσι στο επάγγελμά σας.

  Βέβαιον επίσης είναι, ότι η αποχή και η άρνησις αναλήψεως αυτού του έργου είναι θυσία. Και ως θυσία θα έχει μεγάλη αμοιβή από τον Θεόν.

  Εσείς ως Χριστιανοί να εφαρμόσετε αυτό για να λάβετε την Ευλογία και εμείς ως Ιερά Μητρόπολις θα προβούμε στις δικές μας ενέργειες».

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ έγινε μητροπολίτης επί Ιερωνύμου Κοτσώνη ως μέλος της σκοτεινής αδελφότητας «Ζωή». Ο ίδιος είχε αποδώσει τις ζημιές του καστρομονάστηρου της Σκύρου, που προκλήθηκαν από τον σεισμό στις 26 Ιουλίου 2001 σε θαύμα, μεταφέροντας μάλιστα στο νοήμον ακροατήριό του και τον αυθεντικό διάλογο που είχε ο αη Γιώργης με τον Θεό, από τον οποίο ζήτησε αντί να γκρεμίσει σπίτια να εκτονώσει την οργή του στην μονή του (MEGA, δελτίο των 19:30, 29-7-2001).
   Νομίζω πως εδώ έχουμε σαφέστατα περίπτωση θρησκευτικού ρατσισμού και προτροπή σε πράξεις μίσους, όπως είναι η άρνηση παροχής υπηρεσιών.
   Αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο δεσπότης αν θρησκευτικοί ταγοί άλλων χωρών, θρησκειών ή δογμάτων έκαναν το ίδιο σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 19. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Δουνέικων λέει:

 20. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2017/01/blog-post_41.html

  Συμβαίνει τώρα… Ο φίλος μου, ο κ. Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος, με τον γιο του, στο άγιο όρος… Τι συμβουλή του έδωσα…

  Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος
  Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος
  Βουλευτής Αχαΐας
  8 ώρες πριν
  Πλέοντας προς το λιμάνι του Αγ.Ορους
  Σε λίγη ώρα με το γυιο μου τον Ανδρέα
  & 3 φίλους & συνοδιτες φθάνουμε
  στο περιβόλι της Παναγίας !

  ΣΧΟΛΙΑ:
  Kyrillos Katerelos
  Ευλογία για σας! Το Άγιο Όρος ειναι το μεγάλο σχολείο για όλους μας! Μαθαινει κανεις σε
  αυτο όσα θέλει και μπορεί και αντέχει ! Εύχομαι μια εξαιρετικά ωφέλιμη διαμονή ! Ο Ανδρέας ειναι λαμπρος!

  Panagiotis Michalopoulos
  Να προσέχετε τα αγόρια σας…
  Μην αφήνετε να τα απομονώνουν οι καλόγεροι…

  ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
  Kyrillos Katerelos {Το Άγιο Όρος ειναι το μεγάλο σχολείο για όλους μας! Μαθαινει κανεις σε
  αυτο όσα θέλει και μπορεί και αντέχει !} είναι και ο κύριος με τα χορταρικά παρά τώ Κασιδιάρη

  Tι εννοεί «Μαθαινει …όσα …αντέχει»;

 21. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/papas-ekleve-epi-19-xronia-eikones-kai-leipsana-agiwn.4092518.html

  Παπάς έκλεβε επί 19 χρόνια εικόνες και λείψανα Αγίων

  Εξιχνιάστηκαν κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς στην Καβάλα και μία Ιερά Μονή, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων
  Θοδωρής Παναγιωτίδης
  Ιουνίου 01 2016 17:11

  Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας μετά τις αποκαλύψεις, ότι ο 38χρονος παπάς τους σε μία ενορία, στην πραγματικότητα δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο, αφού επί 19 χρόνια κατέκλεβε εκκλησίες στην πόλη τους και μία Ιερά Μονή στα Ιωάννινα όταν ήταν δόκιμος μοναχός.

  Από την Ασφάλεια Καβάλας σχηματίστηκε λοιπόν δικογραφία σε βάρος του ιερόσυλου παπά για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, κλοπές από δύο Ιερούς Ναούς και μία Ιερά Μονή, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα 1997 – αρχές του 2016, στους νομούς Καβάλας και Ιωαννίνων. Δηλαδή απ’ όταν ο δράστης ήταν μόλις 19 ετών και δόκιμος ιερέας σε εκκλησία της Καβάλας και ύστερα δόκιμος μοναχός σε μοναστήρι των Ιωαννίνων για να φτάσει σήμερα ως ιερέας σε ενορία και πάλι της Καβάλας.
  Ο δράστης όλα αυτά τα χρόνια έκλεψε 15 ξύλινες εικόνες Αγίων, αποτμήματα λειψάνων Αγίων, ένα Ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 38χρονου και μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς επίσης ένα Ιερό Ευαγγέλιο, μία ξύλινη εικόνα και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.
  Το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους δικαιούχους του, ενώ ένα Ιερό Ευαγγέλιο, έξι ξύλινες εικόνες Αγίων και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα, απεστάλησαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

  http://www.makeleio.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-kinky-%CF%80%CE%B1%CF%80%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9/
  04|06|2015
  ο 50 shades of Grey είναι απλά μια τσιχλόφουσκα μπροστά σε αυτά

  H Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η πιο kinky εκκλησία απ όλες τις εκκλησίες του πλανήτη. Οι ιερείς έχουν μια πλούσια γκάμα εθίμων που άνετα παραπέμπουν σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια! Το 50 shades of Grey είναι απλά μια τσιχλόφουσκα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι πιστοί στην όμορφη Ρωσία. Λοιπόν, στο βίντεο τώρα. Θύτης είναι ο παπάς και θύμα ένα γλυκό νεαρό αγόρι, (καλή επιλογή έκανε ο παππούλης)! Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Αγόρι επιλέγουν γιατί οι γυναίκες θεωρούνται βρώμικες! Ο παππούλης καβαλά στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ το αδύνατο αγόρι. Το αγόρι τον πάει βόλτα, μπροστά στα μάτια δεκάδων πιστών, και ουρλιάζει επειδή δεν αντέχει ή ουρλιάζει γιατί έτσι πρέπει! Δεν το έχουμε ακόμα ξεδιαλύνει! Μετά ξαπλώνει στον δρόμο και ο παππάς τον ΠΑΤΑΕΙ… κανονικά! Τον ΠΑΤΑΕΙ ολόκληρο από τα πόδια (με έμφαση στους γλουτούς) μέχρι ΚΑΙ λίγο πριν τον σβέρκο! Δηλαδή δείτε το και απλά διαδώστε το…

 22. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Εδώ η φράση «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», δεν μπορεί να περιγράψει την αθλιότητα της σκηνής. Προτείνω, να καταχωρηθεί στα λεξικά ότι η λέξη «πιστός» περιέχει όλες μαζί τις ιδιότητες των λέξεων: βλάκας, δυστυχής, δούλος, αναξιοπρεπής, τιποτένιος, μαζοχιστής, βασανιστής, βασανισμένος, ηλίθιος, και πολλές άλλες τέτοιες..

 23. Παράθεμα: Απάντηση στην «Καθημερινή» για τους ανήλικους μαθητές του Άθωνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Παράθεμα: Επιτρέπεται ο αυριανός πρωθ/γός να συναγελάζεται με οργάνωση-αποδέκτρια προϊόντων εγκλήματος; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 25. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.briefingnews.gr/orthodoxia/episkepsi-toy-ger-efraim-stin-athoniada-sholi-0#sthash.InOeW32n.dpbs

  17 Δεκεμβρίου 2016


  Η επίσκεψη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ στην Αθωνιάδα Σχολή. Τον Γέροντα Εφραίμ προσφωνούν ο Διευθυντής της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Δημήτριος Δημάκης, ο Δημήτριος Τσαλμάς, Οικονομολόγος, Καθηγητής της Αθωνιάδος και ο Γεώργιος Ριζιώτης, Διευθυντής του Οικοτροφείου της Αθωνιάδος.

  https://www.pemptousia.gr/photo/episkepsi-tis-athoniadas-scholis-sti-moni-vatopediou/

  Επίσκεψη των μαθητών της Αθωνιάδας Σχολής στη Μονή Βατοπαιδίου

 26. Ο/Η Liberal λέει:

  Εφημερίδα «Μακεδονία», 26.11.1978, σελίδα 23

  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978

  Αλέξανδρος Ματζίρης είναι ο σεπτός ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος
  που έψαχνε για «πολλά νέα μέλη, νεαρής ηλικίας και υψηλής μορφώσεως»:

  http://www.romfea.gr/afieromata/467-i-iera-moni-osiou-jenofontos-agiou-orous
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 02.25. Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015

  Η Ιερά Μονή Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους

  Όμως, μια νέα λαμπρή περίοδος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 1976, με την επάνδρωση της Μονής με νέα Αδελφότητα προερχομένη από τη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου υπό τον νυν ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο. Η νέα Αδελφότητα, η οποία από την εγκατάστασή της μέχρι σήμερα έχει εμπλουτιστεί από πολλά νέα μέλη, νεαρής ηλικίας και υψηλής μορφώσεως

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.