Το Δημόσιο πληρώνει €300 εκατομμύρια για ενοίκια, και αφαιρεί €24 εκατομμύρια από ΕΚΑΣ

Και οι δημ. υπάλληλοι α ρ ν ο ύ ν τ α ι μετακινηθούν[Τρύφων Αλεξιάδης: «μέγα σκάνδαλο» η μη μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου Κεράνης στο Ρέντη[…] αλλά η σημερινή ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως οι υποσχέσεις και οι σχεδιασμοί παραμένουν στα χαρτιά.]

Από καταλήψεις άλλο τίποτα. Εμπρός στον αγώνα. Πληρώστε κορόιδα €κατομμύρια

Από καταλήψεις άλλο τίποτα. Εμπρός στον αγώνα. Πλήρωνε κορόιδο €κατομμύρια / φωτο ©skai.gr

Στις καλένδες η μεταφορά υπηρεσιών του δημοσίου στο κτίριο Κεράνης

Ομολογία Τσακαλώτου ότι παρά τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο δεν έχει μεταφερθεί ακόμα καμία υπηρεσία εκεί, πλην μίας νεοσύστατης του Υπουργείου Οικονομίας. Για όλες τις υπόλοιπες ακόμα μελετάει η κυβέρνηση.

Μπορεί ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, να χαρακτήριζε «μέγα σκάνδαλο» τη μη μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου Κεράνης στο Ρέντη, υποσχόμενος ότι σύντομα το σχέδιο θα προχωρήσει από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά η σημερινή ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως οι υποσχέσεις και οι σχεδιασμοί παραμένουν στα χαρτιά.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής ουδεμία υπηρεσία του δημοσίου έχει μεταφερθεί στο κτίριο Κεράνη, για το οποίο το δημόσιο πληρώνει 221.000 ευρώ μηνιαίως από το 2002 προκειμένου να «αραχνιάζει».

Σύμφωνα με τον Ε. Τσακαλώτο μόλις μία νεοσύστατη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας με 35 υπαλλήλους της οποίας το ενοίκιο κόστιζε 15.000 ευρώ μηνιαίως έχει εγκατασταθεί στο Ρέντη, ενώ ο ίδιος παρέπεμψε όλο το σχεδιασμό στις καλένδες, αρκούμενος να δηλώσει ότι γίνονται μελέτες για την εκμετάλλευση του πολυσυζητημένου κτιρίου – με χωρητικότητα 2.400 υπαλλήλων – στο… μέλλον.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, το δημόσιο πληρώνει ετησίως 108,5 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια και μόνο το Υπουργείο Οικονομικών 230.000 ευρώ το μήνα.

Αναφερόμενος, δε, σε 7 υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, που οι πληροφορίες ήθελαν να βρίσκονται στη φάση μεταφοράς τους στο κτίριο του Κεράνη, ο Καμμένος στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας πως την ώρα που στενάζει η κοινωνία από τις περικοπές δεν είναι δυνατόν να κατασπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις. Άφησε μάλιστα υπαινιγμούς περί διατήρησης της πρακτικής των μισθωμάτων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Μόνο το ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει 32.850 ευρώ το μήνα. Η ΕΕΔΕ 15.360 ευρώ το μήνα και το ΣΔΟΕ που ακούστηκε ότι θα μεταφερόταν 135.000 ευρώ το μήνα. Συνολικά 7 υπηρεσίες κοστίζουν 300 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια. Θα ελέγξω σε ποιον δίνουμε αυτά τα ενοίκια, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των ακινήτων και γιατί ξοδεύονται αυτά τα εκατομμύρια. Όταν ψάχνουμε 24 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ δεν μπορεί να δίνουμε εκατομμύρια σε ενοίκια ενώ υπάρχουν κτίρια δημοσίου», υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Για άλλη μια φορά όμως η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν παντελώς αόριστη, καθώς δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, ούτε παρουσίασε συγκεκριμένο σχεδιασμό.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συμφωνούμε για το στόχο Οι περιπτώσεις που είπατε ήταν υπό μελέτη δεν είχαν αποφασιστεί. Υπάρχουν και πολιτικά θέματα που πρέπει λυθούν. Για παράδειγμα αν η ανεξάρτητη αρχή της ΓΓΔΕ πρέπει να είναι στο ίδιο κτίριο με το γραφείο της υφυπουργού. Πρέπει να το μελετήσουμε. Το κυρίαρχο βέβαια είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, να βρούμε τις συνέργειες, να είναι αποτελεσματική η διαδικασία και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Το Δημόσιο πληρώνει €300 εκατομμύρια για ενοίκια, και αφαιρεί €24 εκατομμύρια από ΕΚΑΣ

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Θα μπορούσαν οι Αχρείοι να στεγάσουν τουλάχιστον εκεί ένα σχολειάκι της περιοχής το οποίο προτίμησαν να κλείσουν με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείψουν τη φοίτηση καθώς δεν τα βόλευε η μετακίνηση σε άλλη μακρινή τοποθεσία η οποία επελέγη ως πιο κατάλληλη από τους Φωστήρες της διαχείρισης των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών!
  ΟΥΣΤ!

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Άλλη μια παράνοια, διακομματική αυτή, που μαζεύτηκε όπως όπως:

  http://www.militaire.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%84%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

  Συναίνεση σ΄όλα μεταξύ Μητσοτάκη και Καμμένου ακόμη και για θητεία στα 18
  Π. Καρβουνόπουλος 22/11/2016

  Συναίνεση σ΄ όλα ακόμη και στην ιδέα για στράτευση των νέων στα 18!
  Αυτό είναι το κλίμα που προκύπτει από την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και τους επιτελείς.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εξέφρασε καμία διαφωνία σ΄ όσα άκουσε,είχε πολλές απορίες οι οποίες επιλύθηκαν και γενικώς μεταδίδεται ένα κλίμα συνεννόησης.Μακάρι να το δούμε και στην πράξη.

  Ο νέος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είπε στον κ.Καμμένο ότι “θα ΄χουμε καλή συνεργασία”.

  Για το θέμα της θητείας στα 18 να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση .Το θέμα συζητήθηκε ως ιδέα της στρατιωτικής ηγεσίας που έχει να κάνει και με την ηλικιακή ανανέωση που επιδιώκεται στις Ειδικές Δυνάμεις.Το θέμα πάντως είναι στο τραπέζι πολλά χρόνια τώρα.
  ____________________

  Και κάτι ακόμη.
  Ο ευσεβής Γαβρόγλου του Υπ.Θρησκευμάτων, δεν είναι μόνο άνθρωπος του πατριάρχη.
  Έχει και άλλα προσόντα:

  http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/654417/o-voyleytis-toy-syriza-k-gavrogloy-melos-toy-latsis-foundation-tha-apofasizei-gia-ton-latsi#ixzz4QxDa9nHS
  23 Δεκεμβρίου 2015

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου μέλος του Latsis Foundation θα αποφασίζει για τον Λάτση;

  ……………………..
  _________________________
  Latsis Foundation
  ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΤΣΗ

  http://www.latsis-foundation.org/ell/foundation/dioikisi-prosopiko

  ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
  Εποπτικό Συμβούλιο

  Εριέττα Λάτση, Πρόεδρος

  Δρ. Σπύρος Λάτσης, Μέλος

  Μαριάννα Λάτση, Μέλος

  Μαργαρίτα Λάτση, Μέλος
  Εκτελεστικό Συμβούλιο

  Δρ. Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος

  ……….

  Καθ. Κώστας Γαβρόγλου, Μέλος (*)
  …………………..

  (*) Απέχει από τα καθήκοντά του από τις 5-11-16

 3. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

  http://luben.tv/stream/95758

  Βοτανικός: Μαστροπεία, πλαστογραφία, ναρκωτικά και κλοπές στο ποινικό μητρώο των ακροδεξιών καταληψιών
  Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία για 10 από τους 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του χώρου ανέγερσης του τζαμιού στο Βοτανικό


  Οι 10 από τους 15 ήταν σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ένας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της κατάληψης έχει κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες, που είχαν ξεκινήσει την κατάληψη στις 11 Ιουλίου 2016, είχαν τοποθετήσει σε σημείο του χώρου ένα σταυρό και ισχυρίζονταν πως επιχειρούσαν να διαμορφώσουν… χριστιανικό λατρευτικό χώρο. Είχαν κάνει μάλιστα και θυρανοίξια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.