Όταν ο Ρασπούτιν σκανδαλίστηκε από το Άγιο Όρος

[Με την ευκαιρία του σεμνού προσκυνήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη]

Στη ρωσική μονή Παντελεήμονος, μπροστά, δεύτερος από αριστερά. Πίσω από τον αρχιμανδρίτη είναι ο φίλος του

Στη ρωσική μονή Παντελεήμονος, μπροστά, δεύτερος από αριστερά. Πίσω από τον αρχιμανδρίτη είναι ο φίλος του

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Στα  1890, σε ηλικία 21 ετών, o Ρασπούτιν δήλωσε πως ενώ δούλευε στα χωράφια εμφανίστηκε μπροστά του η Παναγία, η οποία κάτι του έλεγε το οποίο δεν κατάφερε να αντιληφθεί. Τίποτα το περίεργο αυτό, στη μεσαιωνική αυτή κοινωνία που πέρασε, αναγκαστικά με τη βασιλική βία, από τον Παγανισμό στον Ορθόδοξο μυστικισμό. O Αποκρυφισμός στις τάξεις των μουζίκων, των μοναχών αλλά και του υψηλού ιερατείου και της Αριστοκρατίας, έδινε και έπαιρνε, σε βαθμό που θα τον ζήλευε και ο ευσεβέστατος ακροδεξιός και αντισημίτης, Άρχων Μέγας Οφφικιάλιος και εκβιαστής υπερπατριώτης Γρ. Μιχαλόπουλος (της εφημερίδας της Αποστολικής Διακονίας). Κατέφυγε τότε ο χωριάτης στη συμβουλή ενός θρησκόληπτου φίλου του, του Δημήτρη Pecherkin, πρώην αστυνομικού, παρακαλώντας τον να ρωτήσει τον εξομολόγο του ερημίτη Μακάριο του Βερχοτούργιε (βλ. παρακάτω σύνδεσμο φωτ. 2), έναν σοφό στάρετς των Ουραλίων, κοντά στην ιστορική πόλη, βόρεια του Αικατερίνμπουργκ στις όχθες του Τούρα, που στα παγωμένα νερά του οι κολασμένοι Μπολσεβίκοι φούνταραν αργότερα τον αγιότατο επίσκοπο Ερμογένη του Σαρόβου και του Τομπολσκ, έναν πολύ σκληρό τσαρικό και φονταμενταλιστή, φίλο αρχικά και μετά εχθρό του Ρασπούτιν. Ο μακάριος Μακάρι, ήταν ένας σεβάσμιος αγύρτης που εθεωρείτο άγιος και θεραπευτής και που η χάρη του είχε φτάσει μέχρι το νοσηρό και αγιασμένο σήμερα αυτοκρατορικό ζευγάρι, το οποίο τον είχε δεχτεί στο παλάτι. Ο στάρετς τον συμβούλευσε να επισκεφθεί τον Άθωνα για να ενδυναμώσει πνευματικά, επειδή ο Θεός τον είχε επιλέξει για μια μεγάλη Αποστολή. Πιθανότατα να εννοούσε την μελλοντική σεξουαλική ικανοποίηση από τον σάτυρο προσκυνητή, των στερημένων γυναικών της Αριστοκρατίας και όλων των μισοπάλαβων και υστερικών γυναικαρίων που τις πλαισίωναν.

Οι δυο αγράμματοι και θρησκομανείς νέοι ξεκίνησαν με τα πόδια και κατάφεραν να φτάσουν στα 1893 στο ιερό Όρος, όπου έγιναν δεκτοί ως δόκιμοι. Εκεί αντιμετώπισαν τις  ομοφυλοφιλικές πρακτικές των μοναχών και ιδιαίτερα της ρωσικής Μονής που τους σπίτωσε με τον ίδιο ενθουσιασμό που υποδέχτηκε αργότερα τους Γερμανούς Ναζιστές στρατιωτικούς, που έφτασαν και στον Άθωνα. Ο  Ρασπούτιν, ένας άνδρας με πολύ ισχυρή έλξη προς το άλλο φύλο, κανονικός σεξομανής και λάτρης των γυναικών, δεν προσαρμόστηκε στην κατάσταση, την οποία εξέλαβε ως βαριά προσβλητική για την ιδιοσυγκρασία του (Βλ. Harold Shukman «Rasputin»-Εκδ. The History Press, 16.9. 2011, σελ.15. Ο ρωσικής καταγωγής Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας ειδικευόταν στη ρωσική Ιστορία και έκανε ακαδημαϊκή καριέρα στην Οξφόρδη, ως διευθυντής του κέντρου για τη Ρωσία του Κολλεγίου του Αγ.Αντωνίου. Για τον αγιορείτικο σοδομισμό και τον Ρασπούτιν γίνεται αναφορά επίσης στα: Fuhrmann, Joseph T. : «Rasputin, the untold story», Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons-2013, σελ.22 και Moynahan, Brian: “Rasputin. The saint who sinned». Random House-1997, σελ.32).

Εγκαταλείποντας άρον άρον το ρωσικό μοναστήρι για τα Ιεροσόλυμα, καταράστηκε τον Άθωνα ως χώρο γεμάτο από ηθική ακαθαρσία και μόλυνση. Ο φίλος του όμως πήρε τους μοναστικούς όρκους και έμεινε εκεί. Έχω την αίσθηση πως θα επρόκειτο για κάποιον ηλίθιο, αν κρίνω από την προσχώρησή του στην παρανοϊκή ρωσική αίρεση των ‘Ονοματολατρών’, που πίστευαν πως ο Θεός ταυτίζεται με το όνομά του. Σχετικά με αυτήν την συμπαθή μεγαλοφυή ανοησία που παρέσυρε αργότερα, σε ένα άλλο βεβαίως επίπεδο σκέψης, στην κομμουνιστική Ρωσία ακόμη και κορυφαίους Μαθηματικούς, ο αναγνώστης μας θα βρει δυο άρθρα μας εδώ (Eφραίμ, ο Δούρειος Γάιδαρος του ρωσικού επεκτατισμού) και εδώ («Ορθόδοξος Μυστικισμός και Μαθηματικά στην ΕΣΣΔ» )

Η αίρεση των μοναχών της ρωσικής Μονής του Παντελεήμονος αντιμετωπίστηκε με τα γνωστά ευγενή πνευματικά μέσα που διαθέτει η Ορθοδοξία: Τον Ιούνιο του 1913, η αποστολή του ρωσικού στόλου από μια κανονιοφόρο και δυο μεταγωγικά κατέπλευσε στον Άθω  υπό τον αρχιεπίσκοπο Νίκωνα της Βολόγκντα, έναν μαυρόψυχο αντισημίτη που υπερασπίστηκε το 1917 την αυθεντικότητα των δήθεν Πρωτόκολλων της Σιών, που είχαν δημοσιευθεί κάτω από τον διεγερτικό  τίτλο «Είναι κοντά, στην πόρτα μας» από τη Μονή Sviato Troitsky και έγιναν αφορμή να οργανωθούν πογκρόμ από διάφορα ρασοφόρα καθάρματα, όπως ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης, θαυμαστής του Ρασπούτιν και υποστηρικτής των Ονοματολατρών, που είχε ευλογήσει το Σεπτέμβρη του 1905 τις σημαίες των μαχαιροβγαλτών μοναρχικών της «Ένωσης των ρωσικών λαών», ύστερα από σχετικό αίτημα της συμμορίας των «Μαύρων Εκατονταρχιών». Το κυνήγι μαγισσών που οργάνωσε ο Νίκων στο Άγιο Όρος κατάληξε στη δολοφονία τεσσάρων καλόγερων και στον τραυματισμό τουλάχιστον πενήντα, αφού οι στρατιώτες με εντολή του Νίκωνα χτυπούσαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τους ‘Ονοματολάτρες’, που δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση. Το πλοίο ‘Χερσών’ μετατράπηκε σε πλωτή φυλακή, όπου απήχθησαν σιδεροδέσμιοι 628 καλόγεροι στη Ρωσία, ενώ 40 τραυματισμένοι έμειναν πίσω στο νοσοκομείο του Άθω. Λίγο μετά με ένα ατμόπλοιο απήχθησαν άλλοι 212 καλόγεροι. Ο Ρασπούτιν που σαν γνήσιος χωριάτης και μουζίκος, συμπαθούσε την αίρεση, άλλωστε προερχόταν και ο ίδιος από την βακχική σέχτα των Χλίστι, που οργάνωναν γυμνικά όργια στα δάση με γυναίκες, απηύθυνε έκκληση στον τσάρο άγιο Νικόλαο-διότι πλέον είχε γίνει αυλικός και εξ απορρήτων της τσαρίνας αγίας Αλεξάνδρας- για επιείκεια στους μοναχούς και κατάφερε να απελευθερώσει τον φίλο του, προκαλώντας την οργή της Ιεράς Συνόδου η οποία τρεφόταν με θρησκευτικό μίσος.

Για να γυρίσουμε εκεί που είχαμε μείνει, 21 χρόνια πίσω, φτάνοντας στη Ρωσία μετά από δίχρονη απουσία, ο Ρασπούτιν βρήκε τον Μακάρι (φωτ. 2, πρώτος αριστερά, με τον προφήτη και αρχιεπίσκοπο Θεοφάνη της Πολτάβας και τον Ρασπούτιν), ζητώντας του συμβουλές σχετικά με αυτά που είδε στο Όρος. Η εμπιστοσύνη του στον παλαβό που τον είχε στείλει στο στάβλο του Αγίου Όρους δεν είχε κλονισθεί από όσα συνέβησαν. Ο ερημίτης του είπε πως το κακό μπορεί να βρεθεί παντού και πως οι πειρασμοί είναι ισχυρότεροι στο μοναστήρι, όπου η αποκήρυξή τους πρέπει να είναι αμετάκλητη. Θορυβημένος αποφάνθηκε πως ο νεαρός δεν κάνει για μοναστική ζωή και του είπε να σώσει την ψυχή του μέσα στον κόσμο. Όπερ και εγένετο με τις διάσημες σεξουαλικές περιπέτειες και επιδόσεις του προσκυνητή, που οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται-μάλλον αβάσιμα και κακόβουλα- ότι έφτασαν μέχρι την αγκαλιά της αγίας βασίλισσας Αλεξάνδρας.

Κλείνω το ενοχλητικό θέμα του διαβόητου επισκέπτη της ιερής χερσονήσου, για το οποίο περιέργως δεν βρήκα τίποτα στην ελληνική βιβλιογραφία, για να τονίσω πως στους αντίποδες των απαξιωτικών για τον Άθωνα αντιλήψεων του Ρασπούτιν, που δολοφονήθηκε στα 1916, θα βρούμε τον αριστερακροδεξιό ευσεβή άθεο Αλέξη Τσίπρα που μας προκάλεσε κάποιο φθόνο λέγοντας για το Όρος: «Όποιος δεν το έχει επισκεφθεί, αδικεί τον εαυτό του» (7/8/2014). Μάλιστα, αν και αποδέκτης (μαζί με άλλους ακόμη πολιτικούς ηγέτες) το 2012 των φοβερών καταγγελιών δυο μοναχών κατά ενός αγιότατου ηγούμενου, για ζητήματα παρεμφερή με αυτά που έτρεψαν σε φυγή τον Ρασπούτιν, ο Αλέξης (όπως και όλοι οι υπόλοιποι) δεν μπήκε στον πειρασμό να τους πιστέψει, γνωρίζοντας πως ο Διάβολος συνωμοτεί ακατάπαυστα κατά της Ιερής Πολιτείας. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή του ηγούμενου, αλλά πουθενά δεν δημοσιεύτηκε το ελάχιστο για την έκβασή της. Νομίζω πως θα πρέπει επίσης να εκλάβουμε και τα όσα αποδίδονται στον Ρασπούτιν πως ελέχθησαν κατά του Όρους, ως συκοφαντίες, που ειπώθηκαν από ένα βδελυρό υποκείμενο που λάτρεψε τη γυναικεία σάρκα σε τέτοιο μανιακό βαθμό, που θα προκαλούσε την οργή κάθε ενάρετου κληρικού, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από την απόπειρα δολοφονίας που οργάνωσε εναντίον του με όργανο την τρελή και παραμορφωμένη (πιθανώς από σύφιλη) πόρνη Γκούσεβα, ο φημισμένος για την αγιότητά του και την επιρροή του στον όχλο-και ιδιαίτερα στις γυναίκες-όσιος μοναχός Ηλιόδωρος. Ο καλόγερος ήταν όπως και πολλοί ανώτατοι κληρικοί, φίλος του Ρασπούτιν αρχικά και μετά, από φθόνο για την επιρροή του στο παλάτι, θανάσιμος εχθρός του. Ήταν ένας αντισημίτης τραμπούκος, που έφερε τον τίτλο  του «Ιππότη του Επουρανίου Βασιλείου», πριν το σκάσει στις ΗΠΑ, για να γλυτώσει από την οργή της πρώην προστάτιδός του τσαρίνας και μετά από το κομμουνιστικό καθεστώς.  Εκεί πέταξε τα ράσα, παντρεύτηκε και μεταστράφηκε σε Βαπτιστή (!), αυτός ένας πρώην τηλαυγής φάρος της Ορθοδοξίας. Η δύστυχη υποψήφια δολοφόνος φυλακίστηκε σε άσυλο, ως παράφρων. Την απελευθέρωσε ο Κερένσκι και στα 1919 φέρεται να αποπειράθηκε να μαχαιρώσει τον πατριάρχη άγιο Τύχωνα.

Αναρωτιέμαι αν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν συναίσθηση τι ευθύνη παίρνουν, τι κακό παράδειγμα δημόσιας υποκρισίας δίνουν, τι καταστάσεις νομιμοποιούν και πόσο αφελή ή δυστυχισμένο κόσμο στρέφουν σε καταστροφική πορεία, όταν με τόση ευκολία λένε ανοησίες που δεν αντέχουν στον στοιχειώδη ιστορικό, ηθικό και λογικό έλεγχο.

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

25 Responses to Όταν ο Ρασπούτιν σκανδαλίστηκε από το Άγιο Όρος

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ηλεκτρονική Βιβλιογραφία. Αναφορά στον αγιορείτικο σοδομισμό, όπως τον αντιμετώπισε ο Ρασπούτιν, από έναν εξαιρετικό ιστορικό της ρωσικής γης.


  Bιβλία του ίδιου συγγραφέα και Ιστορικού, ειδικού για τη Ρωσία, εδώ:

  https://www.amazon.com/Harold-Shukman/e/B001HD07AW/ref=dp_byline_cont_book_1

  Για τον σκανδαλισμό του Ρασπούτιν σελ.14 και 15
  https://books.google.gr/books?id=DDc7AwAAQBAJ&pg=PA15&lpg=PA15&dq=rasputin+mountain+athos&source=bl&ots=Kt2VM_sT8v&sig=NZ8zrTNTTXlQ9e68sqRL0uXwg-A&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiMid7CzLzQAhWE5xoKHa3NCv0Q6AEITzAL#v=onepage&q=rasputin%20mountain%20athos&f=false

  Η φωτογραφία του Ρασπούτιν με τον ερημίτη Μακάριο και τον αρχιεπίσκοπο και προφήτη Θεοφάνη της Πολτάβας, για την οποία υπάρει λινκ στο κείμενο (φωτ.2), εδώ:

  Για τον Θεοφάνη της Πολτάβας, εδώ:

  https://simeiakairwn.wordpress.com/2015/05/11/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%84/

  Σημεία Καιρών ~ «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε…»

  Προφητεία Επισκόπου Θεοφάνη της Πολτάβα (+ 1940).

  Η Ρωσία θα αναστηθεί από το θάνατο και όλος ο κόσμος
  θα εκπλαγεί. Η Ορθοδοξία σ’ αυτήν θα αναγεννηθεί και θα θριαμβεύσει. Αλλά η Ορθοδοξία
  που υπήρχε προηγουμένως δεν θα υπάρξει πλέον. Διότι θα αποκατασταθεί η Ορθόδοξη
  Μοναρχία. Ένας κραταιός Τσάρος (βασιλιάς) θα τοποθετηθεί στο θρόνο από τον ίδιο τον
  Κύριο.
  ………………………………….

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  «Η επίσκεψη στη ρωσική μονή του Αγίου Όρους του Γκριγκόρι Ρασπούτιν», με τη φωτογραφία του ποστ.

  http://www.isihazm.ru/?id=384&iid=2315

  Поосещение Русского на Афоне монастыря Григорием Распутиным

  Посещение Распутиным Святой Горы Афон было связано с имяславскими спорами. Интересно заметить, что он очень хорошо разбирался в вопросе имяславия и занимал верную позицию за имяславцев. Но этот эпизод пока еще ждет своего исследователя.
  ______________

  Άγιο Όρος, ρωσική Μονή, 1913. Η πνευματικότητα και η αγνότητα του βίου, είναι ανάγλυφες στα πρόσωπα των μοναχών και των προσκυνητών.


  __________

  Στη σημερινή Ρωσία υπάρχουν κινήσεις πιστών που απαιτούν την αγιοποίηση του Ρασπούτιν. Προς το παρόν ο Ρώσος πατριάρχης δεν το αποτολμά:


  Martyr for Christ and Tsar, friend of Emperor Nicholas II and His Holy Family, Slandered by enemies of God, Tsar and Russia, the Holy New Martyr Grigori Rasputin-Novykh
  _______________

  Ο Ρασπούτιν με τον άγιο μάρτυρα, τον μαυρόψυχο Ερμογένη επίσκοπο Σαράτοβου και μετά του Τομπόλσκ, που πνίχτηκε στο ποτάμι από τους Μπολσεβίκους και τον μοναχό Ηλιόδωρο, ή καλύτερα αρχιμανδρίτη Ηλιόδωρο (Τρουφάνωφ) του Τσαρίτσιν, γνωστό και ως «Μέγα Υβριστή» ή και ως «Ιππότη του Επουρανίου Βασιλείου».
  _______________

  O Hλιόδωρος (τρελός καλογερος-mad monk) προβλέπει επίθεση κατά των Εβραίων.
  Από τους Νew York Times:

  MAD MONK PREDICTS ATTACKS ON JEWS; Heliodorus, Who Has Defied Russian Synod, Says They Will Follow Congress of Black Hundreds


  September 09, 1911
  _________________

  Ο Ηλιόδωρος επικεφαλής του όχλου των πιστών

  __________

  Η αίθουσα υποδοχής της ρωσικής Μονής του αγ.Όρους


  Ρώσοι επίσημοι επισκέπτες της ρωσικής Μονής, 12 Σεπτεμβρίου, 1915
  ______________

  Επίσκεψη του τσαρικού ζεύγους και του διαδόχου στην Κοστρομά και στο Ροστόφ. Παπάδες, κυρίες, στρατιωτικοί

  Μοναρχικοί, φασίστες, εθνικιστές, παπάδες, παιδάκια και όχλος, αποκαλύπτουν άγαλμα του τσάρου, στη σημερινή Ρωσία

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών πατριωτών:

  Ας το τολμήσουν και θα δουν, αν αποτολμηθεί θα γελάσουμε.
  Πέρα από τον ξεσηκωμό του κόσμου και της κακομαθημένης νεολαίας, πλην Χρυσαυγιτών, αν γινόταν κάτι τέτοιο, που δεν θα γίνει ποτέ, μετά δυο χαμένα χρόνια θα έχουν ξεχαστεί πολύτιμες γνώσεις και όρεξη για σπουδές.

  http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article-wide/289436/mhtsotakhs-kammenos-symfonhsan-gia-ypohreotikh-th.html

  Μητσοτάκης – Καμμένος συμφώνησαν για υποχρεωτική θητεία στα 18
  09:18 | 23/11/2016

  • Ο/Η του ξέκωλου λέει:

   https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

   Petros Tatsopoulos

   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «στράτευση στα δεκαοκτώ» είναι μια λαϊκιστική μπαρούφα που, ενώ δίνει την εντύπωση «κοινωνικής δικαιοσύνης», ουσιαστικά (σε μια εποχή που ο εχθρός μπορεί να σε «τυφλώσει» ηλεκτρονικά και να σε εξολοθρεύσει κατόπιν σαν ζαλισμένο κοτόπουλο) στέλνει το μήνυμα ότι έχουμε κι εμείς διαθέσιμο «κρέας για τα κανόνια». Και για να εξηγούμαστε ώστε να μην παρεξηγούμαστε. Συμφωνούμε με τον σουλτάνο Ερντογάν ότι οι συνθήκες δεν είναι ιερά κείμενα. Είναι «υποχρεωτικά» κείμενα ώστε να μην σφαζόμαστε στους αιώνες των αιώνων, αμήν. ‘Εγινε κατανοητό, Ταγίπ; Πάμε παρακάτω. Το να στέλνουμε, ως απάντηση στην ελεεινή προβοκάτσια Ερντογάν, το μήνυμα «στράτευση στα δεκαοκτώ», τουτέστιν θα σου δώσουμε αρκετό «κρέας» για να χορτάσεις, τη στιγμή που εσύ προμηθεύεσαι τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, ισοδυναμεί με ένα ελευθέρας διαρκείας για την επεκτατική ασυδοσία του σουλτάνου. Αυτό δεν περιμένω να το καταλάβει ένας βραδύνους σαν τον Καμμένο. Περιμένω όμως να το καταλάβει ο Κυριάκος και να μην συνυπογράφει λαϊκιστικές μαλακίες τύπου «στράτευση στα δεκαοκτώ». Ήμουν σαφής, ελπίζω.

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://dikaiopolis.pblogs.gr/2008/09/327068.html

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα»
  20 Σεπ 2008

  Ε 14.09.2008

  «Μόνιμη πολιτική του Αγίου Ορους είναι να κρατήσει τα προνόμια και τα λεφτά του. Κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Ο μανδύας του μοναχού κρύβει πίσω του μια μορφή θρησκευτικού καπιταλισμού, ο οποίος είναι σκληρότατος».

  Ο συγγραφέας τού «μ.Χ.» ξεπερνά το ταμπού που περιβάλλει τη μοναστική πολιτεία του Αθω και μιλά για τις απάτες που εκπορεύονται από εκεί.

  Oι περιπέτειες ενός φοιτητή κλασικής φιλολογίας, που επισκέπτεται το Άγιο Όρος για να διεξαγάγει μια έρευνα, είναι η αφορμή για να ξεδιπλώσει ο Βασίλης Αλεξάκης μια σειρά σημαντικών κατηγοριών κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των πρακτικών της εναντίον της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς και του νεοελληνικού κράτους. Στο βιβλίο του «μ.Χ.» (εκδ. Εξάντας) αναφέρει πράγματα σκανδαλώδη, για ένα θέμα που για την ελληνική πραγματικότητα παραμένει ταμπού. Είναι και διασταυρωμένα; «Ήμουν δημοσιογράφος στη «Μοντ» για δεκαπέντε χρόνια. Μάλιστα, από ευσυνειδησία, όταν τελείωσα το χειρόγραφο, το έδωσα σε πέντε ιστορικούς και το διάβασαν, για να βεβαιωθώ πως δεν μου έχει ξεφύγει τίποτα» είναι η αφοπλιστική απάντηση του.

  Στη Γαλλία το βιβλίο σας «μ.Χ.» πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Ακαδημίας. Στην Ελλάδα, που το θέμα είναι σχεδόν ταμπού, τι αντιδράσεις είχατε;

  (………)

  Από την Εκκλησία είχατε αντιδράσεις;

  «Η γενική γραμμή (και το ξέρω καλά από μέσα) που έδωσε το Άγιο Όρος, είναι να μη γίνει λόγος για το βιβλίο, να αποσιωπηθεί, διότι δεν έχουν απαντήσεις στα στοιχεία που δίνω, δεν μπορούν να τα ανασκευάσουν. Νομίζω πως είναι η στιγμή, δηλαδή, να γίνει μια μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα με θέμα το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, επιτέλους. Διότι το βασικό πρόβλημα είναι εκεί. Δεν μπορούμε να διδάσκουμε την αρχαία φιλοσοφία μέσα σε τάξεις όπου έχουμε τον άγιο Αντώνιο ή δεν ξέρω ποιον άλλο. Ή θα έχουμε τους αγίους μέσα στις τάξεις ή θα έχουμε τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα. Αυτοί οι δύο κόσμοι δεν μπορούν να συνεργήσουν- είναι η πελώρια απάτη πάνω στην οποία βασίζεται ο δήθεν νεοελληνικός πολιτισμός. Απάτη, την οποία εξύμνησε και η Χούντα. Ολα αυτά περί ελληνοχριστιανικού πολιτισμού είναι απόψεις της άκρας Δεξιάς. Οι άνθρωποι της «Ζωής» και του Αγίου Όρους είναι κατά βάσιν ακροδεξιοί. Αυτό εξηγεί και το ότι συνεργάστηκαν άριστα με τον Χίτλερ και ανάρτησαν φωτογραφίες του σε όλες τις μονές».

  (….)

  Μεγαλη μερίδα της κοινής γνώμης δεν τα γνωρίζει αυτά, είναι απληροφόρητη και οι πολιτικοί δεν τολμούν να τα πουν. Ακόμη και του ΚΚΕ δεν τολμούν να κηρύξουν πόλεμο ενάντια στο Άγιο Όρος. Το Σπίτι του Λαού στον Περισσό χτίστηκε εν μέρει με λεφτά που έδωσαν οι μοναχοί».

  Έχετε εικόνα πόσο μεγάλη είναι η περιουσία του Αγ. Ορους;

  «Όχι. Το υπουργείο Οικονομικών περίπου πριν από τρία χρόνια τους ζήτησε τη λίστα των ακινήτων τους σε όλη την Ελλάδα. Αρνήθηκαν να τη δώσουν».

  Και τι τα κάνουν οι μοναχοί τόσα χρήματα, ενώ διαβιούν εν πενία;

  «Το να προσθέτεις μηδενικά σε έναν λογαριασμό είναι μία εξουσία. Αυτοί μπορεί αύριο να χρηματοδοτήσουν ένα κόμμα, έναν υποψήφιο. Έτσι εξηγείται, κατά τη γνώμη μου, το ότι καμία κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί όταν σιώπησαν οι μοναχοί και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία. Και το ΠΑΣΟΚ διευκόλυνε σκανδαλωδώς τους Αγιορείτες όταν ο Λαλιώτης απάλλαξε από τη φορολογία όχι μόνο τα μοναστήρια στο Άγιο Όρος, αλλά και τα μετόχια τους. Αυτοί πληρώνουν και τη βενζίνη φτηνότερα από τους άλλους Έλληνες. Μιλάμε για αμύθητες περιουσίες. Σκεφτείτε ότι εδώ και χίλια χρόνια αυτά τα μοναστήρια δεν έχουν σταματήσει να κληρονομούν σπίτια και γη από όλους τους Έλληνες».

  Διεκδικούν και δημόσια περιουσία…

  «Οι πολιτικοί μας είναι πεπεισμένοι ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα χωρίς τη συγκατάθεση της Εκκλησίας. Κατά συνέπειαν, κανείς δεν τολμά να κηρύξει πόλεμο στο Άγιο Όρος. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μόνο έκανε ένα πρώτο βήμα, που τους πήρε κάποιες εκτάσεις για να τις δώσει στους πρόσφυγες. Δηλαδή, δεν τους αρκεί αυτή η πελώρια έκταση του Αγίου Όρους, δεν τους αρκεί που έχουν απαλλαγή από κάθε φορολογία, που παίρνουν πουρμπουάρ 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις εκτάσεις που τους πήρε ο Βενιζέλος· διεκδικούν και άλλα πράγματα παντού. Και όλα αυτά με τι χαρτιά; Με εκείνα που έχουν από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία! Κωμικοτραγικό! Τι σχέση έχει το νεοελληνικό κράτος με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να τα θεωρεί αυτά νόμιμα;

  (…..)

  «Οι άνθρωποι των μοναστηριών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Είναι οι διευθυντές, οι οποίοι διακινούν το χρήμα και αποφασίζουν, και οι οποίοι περιβάλλονται από λακέδες. Η εξουσία ανήκει στον ηγούμενο και στους περί αυτόν.

  Έχουμε μέσα στα μοναστήρια μια μικρή δικτατορία, όπου αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν και οι υπόλοιποι είναι σούζα, στρατιωτάκια. Όλα τα μοναστήρια είναι πλουσιότατα. Για τη Μονή Βατοπεδίου είναι γνωστότατο, είναι πιο επηρμένοι βέβαια».

  Χρειάζονται λεφτά για αναστηλώσεις, για ένα σωρό πράγματα.

  «Εγώ είδα χειρόγραφα σε άθλιο χάλι στη Μονή Βατοπεδίου, τυλιγμένα σε κουρέλια· δήθεν δεν έχουν τα λεφτά να τα συντηρήσουν, που είναι κι αυτό μία απάτη. Με βάση αυτήν την απάτη έχουν αποσπάσει 300.000? (ο αριθμός είναι ελεγμένος) από την Ε.Ε. Και το δήθεν ενδιαφέρον τους για τη συντήρηση των μοναστηριών είναι και αυτό απάτη. Από δικά τους λεφτά δεν είχαν κάνει τίποτα, άφηναν τις μονές μισοκατεστραμμένες και μία από αυτές, η Μονή Σταυρονικήτα, κινδύνευε να πέσει μέσα στη θάλασσα. Έκαναν μερικά έργα μόνον όταν τους έδωσε η Ε. Ε. λεφτά!
  «Υπάρχει κι εκείνη η εκκλησία στις Καρυές που έχουν ρίξει τσιμέντο και οι τοιχογραφίες του Πανσέληνου δεν αναπνέουν και καταστρέφονται. Δεν θέλουν έλεγχο ούτε από το υπουργείο Οικονομικών ούτε και από κάποια ελληνική υπηρεσία που θα μπορούσε να προστατεύσει ορισμένα έργα».

  Γράφετε ότι δεν έχει γίνει ούτε μία αρχαιολογική ανασκαφή στο Αγιο Ορος.

  «……. Αυτή είναι η νοοτροπία της ηγεσίας των μοναστηριών – διότι από κει και κάτω, με τους νέους καλόγερους, τους δόκιμους, είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα, ηθικό, ανθρώπινο. Το ότι υπάρχει μια συνεχής παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Άγιο Όρος είναι βέβαιο».

  Τι εννοείτε;

  «Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας! Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα; Κανείς δεν τόλμησε να το σχολιάσει αυτό».

  Υπάρχει και αρχαιοκαπηλία.

  «Αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στο Όρος πουλήθηκαν στο εξωτερικό- εξαφανίζονται μυστηριωδώς βυζαντινά εικονίσματα, τα οποία ύστερα από καιρό βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν ή όπου αλλού. Οι πυρκαγιές που ξεσπάνε σε μοναστήρια είναι για να δικαιολογήσουν την εξαφάνιση βυζαντινών εικόνων που έχουν πουληθεί. Το Αζερμπαϊτζάν δεν το λέω τυχαία. Η Ιντερπόλ κυνηγάει έναν μοναχό που κατέφυγε εκεί».

  Αναφέρετε και για αυτοκτονίες μοναχών…

  «Εχουν αυτοπυρποληθεί μοναχοί και, μάλιστα, την ημέρα του Πάσχα. Οι αυτοκτονίες είναι συχνό φαινόμενο. Αυτό δεν βγαίνει έξω, δεν επεμβαίνει κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας. Αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών αυτών το ξέρουν. Έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους νεαρούς που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι συχνά, όπως συμβαίνει στο στρατό, όπως συμβαίνει και στις φυλακές, περνάνε πάρα πολύ σοβαρές κρίσεις».

  Δεν βρήκατε κατάνυξη, πνευματική ανάταση ή μια θετική στάση ζωής;

  «Βρήκα μερικούς συμπαθείς μοναχούς, συνήθως πολύ ηλικιωμένους, που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, δεν ενδιαφέρονται για τη μαφία που λειτουργεί εκεί και έχουν μεγάλο πρόβλημα με την κατάντια των μοναστηριών. Βεβαίως, αυτοί πιστεύουν -και αυτό είναι σεβαστό. Δεν είναι σεβαστό, όμως, να εξαπατά κανείς το ελληνικό δημόσιο ή να ασκεί πολιτική εξουσία.
  «Δυστυχώς, το κυρίαρχο στοιχείο του Αγίου Όρους είναι το ενδιαφέρον για τα οικονομικά. Ο μανδύας του μοναχού κρύβει πίσω του μια μορφή θρησκευτικού καπιταλισμού, ο οποίος είναι σκληρότατος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις τεράστιες περιουσίες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι (που ισχυρίζονται ότι είναι άνθρωποι του Θεού), δεν κάνουν κανένα κοινωφελές έργο! Θα μπορούσαν να χρηματοδοτούν γηροκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία… Ούτε στους Πελοποννήσιους, όταν κάηκαν τα σπίτια τους, δεν έδωσαν κάτι. Αν οι ίδιοι σέβονταν λίγο περισσότερο τη θρησκεία τους, αν φέρονταν λίγο καλύτερα σε σχέση με τις αρχές αυτής της θρησκείας, θα τους σεβόμουν κι εγώ λίγο ‘ παραπάνω. Αλλά εδώ μιλάμε για μια αλητεία, μία μαφία ντυμένη στα μαύρα!»

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  βρήκα φωτογραφίες, πληροφορίες στην wikipedia για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε στο Άγιον Όρος.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Grigori_Rasputin
  Grigori Rasputin
  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Turn to religious life

  Rasputin’s claimed vision of Our Lady of Kazan turned him towards the life of a religious mystic. Around 1893 he travelled to Mount Athos (St. Panteleimon Monastery), but left shocked and profoundly disillusioned, confronted with sodomy as he told Makary.

  Είναι πολλές οι φωτος αλλά νομίζω πως είναι ενδιαφέροντα στοιχεία


  Alexandra Feodorovna with her children, Rasputin and the nurse Maria Ivanova Vishnyakova who later claimed that Rasputin had raped her, photo from McManus-Young Collection (1908)


  Ο Ρασπούτιν αναρρώνει μετά τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από την Khionia Gousseva, μία πρώην πόρνη που υπάκουε στον μοναχό Iliodor (Ηλιόδωρο). Πηγή: http://www.lifo.gr


  Ο πρίγκιπας Felix Yusupov. Μετείχε στη συνομωσία για τη δολοφονία του Ρασπούτιν προσκαλώντας τον στο ανακτορό του Moika Palace (μία πτερυγά του λειτουργεί σήμερα σα μουσείο που αναπαριστά τη σκηνή του φόνου). Πολιτικοί λόγοι υπαγόρευσαν την εξουδετέρωση του Ρασπούτιν, αλλά υπήρχαν και πιο ακαθόριστα κίνητρα που σχετίζονταν με πιο κρυφές προσωπικές ιστορίες. Στο ημερολογιό του, ο Μέγας Δούκας Dmitri Pavlovich (έτερος βασικός συνομώτης με αμφιλεγόμενες σχέσεις με τον πρίγκιπα Felix Yusupov) αναφέρει τα εξής : «« O Félix Ioussoupov μου διηγήθηκε όλη την ιστορία, την αγάπη του, την ομοφυλοφιλική του σχέση με τον Ρασπούτιν. Ο staretz (ο Ρασπούτιν) τον αγάπησε κι αυτός. Συναντιόνταν σχεδόν κάθε μέρα. Μετά από λίγο, ο πρίγκιπας τον εμπιστεύτηκε απόλυτα. Ήταν κάθε μέρα μαζί και συζητούσαν για τα πάντα. Ο Ρασπούτιν τον ενημέρωνε για τα σχεδιά του. Ένα απίστευτο πράγμα συνέβη. Ο Ρασπούτιν ερωτεύτηκε τον Félix με σαρκικό πάθος. Είμαι πεπεισμένος πως υπήρξαν και εκδηλώσεις αυτής της φιλίας εκατέρωθεν με τη μορφή φιλιών, χαδιών και ίσως κάποιων πιο κυνικών καταστάσεων. Ο σαδισμός του Ρασπούτιν αφήνει μία αμφιβολία. Δεν πολυκατανοούσα τις σεξουαλικές διαστροφές του Félix. Πολύ πριν το γάμο του, κυκλοφορούσαν φήμες για τον ηδονισμό του». Πηγή: http://www.lifo.gr

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Eυχαριστούμε.
   Μια μαρτυρία ενός πρώην μοναχού:

   https://roides.wordpress.com/2011/10/10/10oct11/
   Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος
   ………………….
   Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου στο βιβλίο του «Άγιο Όρος», διαπιστώνει πως «Καλογερισμός χωρίς σκοτάδι δεν γίνεται» και περιγράφει έναν μοναχό ο οποίος «Εἶχε κάμει στρατιώτης στοὺς τελευταίους πολέμους, ὑπηρέτησε πέντε χρόνια στὸ Λονδΐνο σ’ ἕνα διπλωμάτη, κι ὕστερα ἦρθε στὸ Βατοπέδι, ντύθηκε τὸ ράσο κι ἔγινε κωδωνοκρούστης. Τὴ δεύτερη φορὰ ποὺ ξαναπῆγα στὸ Ὄρος, δὲν τὸν ξαναβρῆκα. Εἶχε αὐτοκτονήσει. Ποιός, θὰ τὰ ἐξηγήση αὐτά;».


   ………………
   Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Τέταρτο” (Ιούνιος 1985), ο Άρχων Μέγας Μυρεψός του Οικ. Πατριαρχείου Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, συζητώντας για το Όρος, ρώτησε τον δημοσιογράφο, αν του “ρίχτηκε κανένας καλόγερος” και στην καταφατική απάντηση του συνομιλητή του, παρατήρησε: «Και εγώ είδα πολλούς να έχουν σπιτωμένους νέους, δόκιμους».
   …………
   Όμως η συγκλονιστικότερη μαρτυρία για τις ακολασίες μεταξύ Γερόντων και υποτακτικών στο Άγιο Όρος είναι το πρόσφατο αποκαλυπτικό βιβλίο του ζωγράφου και αγιογράφου μοναχού Νικόδημου, τ.Γραμματέα (1978-1982) της Ι.Κοινότητας, «Το ταξίδι ενός αθώου», (εκδ. Λιβάνη-2011). Ομολογώ πως δεν τολμώ να μεταφέρω τις περιγραφές
   …………………….


   Ομιλεί η ευλαβέστατη συμβολαιογράφος θυγάτηρ Πελέκη, σύζυγος Βουλγαράκη (ευλαβέστατων αμφοτέρων και φίλων επίσης του πατριαρχικού χρυσοφόρου σκελετού Εφραίμ Ν.Μάκρης), άμισθη συμβολαιογράφος Βατοπεδίου. Έκανε τα συμβόλαια για την ευλογία της Παναγίας, πιστεύει υποθέτω πως το Όρος είναι το περιβόλι τα Παναγίας, αλλά κόβω το κεφάλι μου πως αν έχει γιούς δεν θα τους έστελνε ποτέ να φοιτήσουν στην Αθωνιάδα.

   _____________________________

   • Ο/Η Ι.Μ. λέει:

    http://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/kornaros_agioi5.html

    Από τα τρίγυρα μοναστήρια και κελιά, μαζευτήκανε σήμερα οι πατέρες, στις Καρυές.
    Χειροτονείται ένας νέος ρασοφόρος σε διάκο.
    Είναι μεγάλο μυστήριο η χειροτονία του Διάκου. Γι’ αυτό πανηγυρίζουνε οι πατέρες. Καμπάνες χτυπούνε γιορτάσιμα, λόγοι γίνουνται, τραπέζια στρώνουνται με πλούσια ποικιλία φαγητά.
    Χαρά στο γέροντα που θα μπορέσει να βγάλει ένα διάκο από τους υποταχτικούς, που θα περάσουνε απ΄τα χέρια του.
    Δεν είναι μικρό πράμα αυτό. Ο υποψήφιος ξεμολογιέται στον πνεματικό τού «Άξιον Εστί», έτσι λέγεται το κελί του πνεματικού.
    Και μια που τo ’φερε έτσι η σειρά, μάθετε, πως έχει το λόγο του που λέγεται Εστί το κελλί.
    Ο πνεματικός που κάθεται τώρα εκεί, λένε οι κακές γλώσσες, πως δολοφόνησε το γέροντα του, για να μη μείνει αιωνίως του υποταχτικός. Τον τρόπο του τον είχε ο γέροντας. Και φλουριά κρυμμένα είχε και λίρα στερλίνα με το καλημαύχι μετρούσε καθ’ αργά.
    Μα μ’ όλες τις ανασκαφές που γίνηκαν ύστερα απ’ το σκοτωμό του, δε βρέθηκε τίποτε απ’ το μεγάλο θησαυρό. Κι ο καλογεράκος σκεφτότανε τη φτώχια του ένα βράδυ, λυπημένος, κρατώντας βαρύ το κεφάλι του μέσα στις παλάμες.
    Κείνη τη στιγμή μια εικόνα, δεν ξέρω ποιανού αγίου, χτύπησε τρεις φορές στον τοίχο που κρεμότανε! Κι ύστερα μίλησε. Κι έπειτα το’ ριξε στην ψαλτική. Το κελί πλημμύρισε από μια πρωτάκουστη μελωδία. Ο καλόγερος – ο σημερινός πνεματικός – απόμεινε κόκκαλο! Η εικόνα έψαλλε το «Άξιον Εστί» τρεις φορές! Έτσι το ’μαθε καλά ο πνεματικός.
    Την επομένη κόσμος και κόσμος πλημμύρισε το κελί. Τη θαματουργή εικόνα την σκεπάσανε τ’ ασημικά και τα χρυσάφια.
    Αφιερώματα από παντού φτάνανε κάθε μέρα στο κελί τού «Άξιον εστί».
    Κι οι καλόγεροι κάμανε πνεματικό επίσημο του Όρους τον ιδιοχτήτη του κελιού.
    Και τι πνεματικός! Νικοδημήτης. Ο πρώτος Νικοδημήτης στο Άγιο Όρος. Δεν είναι μικρή δουλειά αυτό. Το εξομολογητάριο του αγιορείτη Νικόδημου είναι φωτιά, καταμόναχη φωτιά, για τον παραστρατημένο «Πατέρα».
    Τα τελευταία χρόνια κανένας πνεματικός του Όρους, δε χρησιμοποίησε αυτό το ξομολογητάρι ως οδηγό του. Μόνο ο γέρο Σοφρώνιος προσπάθησε, μα στο κεφάλαιο που πρόκειται για την εξομολόγηση του υποψήφιου διάκου τα μπέρδεψε. Τα βρήκε ζόρικα.
    Γι’ αυτό είναι τεράστιο πράμα το να ξομολογηθεί κανένας σήμερα στον αυστηρό Νικοδημήτη πνεματικό τού «Άξιον εστί».
    Δυο σελίδες από το ξομολογητάρι, που οι άλλοι τις καρφιτσώνανε μαζί-μαζί, τις απομονώσανε, αυτός τις άνοιξε, εφάρμοσε τις οδηγίες που ’ναι γραμμένες κι εκεί.
    Τιμή στο γέροντα που δεν τρομάζει, όταν θα στέκεται ο υποταχτικός του μπροστά στον πνεματικό που κρατά ανοιχτές αυτές τις σελίδες. Φαινόμενο, θάμα, είναι ο υποψήφιος διάκος που δε θα τρέμουνε τα ποδάρια του, όταν ακούει να διαβάζεται η σχετική περικοπή: «Ο υποψήφιος διάκονος πρέπει να ερωτηθεί παρά του πνευματικού εάν η ανθρωπίνη φύσις τριβήν εποιήσατο περί την οπισθίαν οπήν, ή εάν εισήλθεν εν αυτή και συνάμα ροήν εποιήσατο. Και εν μεν τη πρώτη περιπτώσει επιβάλλεται…κ.λ.π.».
    Λοιπόν, του διάκου που χειροτονείται σήμερα δεν τρεμουλιάσανε τα γόνατά του την ώρα της εξομολόγησης.
    Ο γέροντάς του έχει πεθάνει από χρόνια πολλά, δέκα μόνο μέρες ζήσανε μαζί. Μήτε «τριβές» μήτε «ροές» μήτε λυγίσματα και τρεμουλιάσματα τρομάρας εμποδίζανε τη χειροτονία.
    Πως πέθανε ο γέροντάς του νωρίς δε θα πει τίποτε. Εδώ πιστεύουνε και στην επέμβαση του νεκρού….όπως πιστεύουνε και στην άσπορη σύλληψη της Παναγιάς. Κι ο μακαρίτης, είναι γνωστό, πως δε σηκώθηκε από το μνήμα του.
    Τ’ άλλα καλογεροπαίδια με ζήλεια παρακολουθούνε το μυστήριο της χειροτονίας του καινούριου διάκου. Ποτέ δε θα μπορέσουνε αυτά να γίνουνε διάκοι. Κι αυτό που λένε συναμεταξύ τους κρυφά σιγανά, πως: «Έπρεπε να ρωτούνε το γιατρό πριν της χειροτονίας» το λένε από ζήλεια ασφαλώς και ποτέ δε θα θέλανε το γιατρό για δικό τους λογαριασμό.
    Πολλές φορές κατηγορήσανε τους αγιορείτες για «ντεμπελόσκυλα» που νοιάζονται μόνο για το στομάχι και το χουζούρι τους.
    Δεν είχανε δίκιο. Παραβλέψανε αυτό το αθάνατο εξομολογητάρι του δασκάλου Νικόδημου. Είναι ένα τρανό δείγμα της πνεματικής παραγωγής σε τούτο τον τόπο.
    Και μόνο αυτή η περικοπή, για τη χειροτονία του διάκου, αν είχε γραφτεί, θα ’ταν αρκετή για ν΄αντιπροσωπεύσει τη χώρα του Άθω στον κόσμο της σοβαρής πνευματικής δημιουργίας.

    http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

    ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

    Δημοσιεύθηκε : 09 Ιανουάριος 2008

    Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΝΑΞ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2007

    […]

    56 Μιὰ φορὰ πήγαινα σ᾽ ἕνα ἐκτροφεῖο «ἀφι – ερωμένων» μαζὶ μὲ κάποιον ποὺ ἦταν «τὸ παιδὶ γιὰ τὶς ἀγγαρεῖες τοῦ γέροντα». ὁ «παρθενὼν» ἦταν ἐκτὸς πόλεως, γι᾽ αὐτὸ καὶ φυλαγόταν ἀπὸ ἕνα θεριεμένο λυκόσκυλο. μόλις ἄνοιξε ἡ αὐλόπορτα μὲ τὸ ἠλεκτρικὸ κουδούνι, μᾶς γαύγιξε τὸ λυκόσκυλο, ἀλλ᾽ ἐνῷ ἐγὼ φοβήθηκα, ὁ ἄλλος γέλασε, καὶ μοῦ ἐξήγησε• «Μὴ φοβᾶσαι, δὲν δαγκώνει ποτὲ κανέναν, οὔτε κἂν ὁρμάει, γιατὶ εἶναι εὐνουχισμένο• τὸ εὐνούχισε ὁ γέροντας». ἔχοντας ἀκούσει πρώτη φορὰ τέτοιο πρᾶγμα, ῥώτησα• «Γιατί;». «Γιατί», μοῦ λέει, «δὲν εἶναι σωστὸ σὲ κοινόβιο κοριτσιῶν νὰ ὑπάρχῃ ἕνα βαρβᾶτο λυκόσκυλο. ὅσο γιὰ τοὺς κλέφτες, αὐτοὶ δὲν ξέρουν ὅτι εἶναι εὐνουχισμένο καὶ δὲν δαγκώνει. τὸ βλέπουν τί θηρίο εἶναι, τὸ ἀκοῦν πῶς γαυγίζει, καὶ φοβοῦνται». κι αὐτὸ γιὰ βαρβᾶτο σὲ κοινόβιο πρώτη φορὰ τὸ ἄκουγα. καὶ δὲν τὸ κρύβω τώρα ἐδῶ ὅτι ἀπ᾽ αὐτὸ μέτρησα μέσα μου τὴν ἐμπιστοσύνη τοῦ «γέροντα» στὴν ἁγνότητα τῶν «ἀφι – ερωμένων» του παρθένων, καὶ στὴ διδασκαλία του βέβαια καὶ στὸ ὅλο «πνευματικὸ» ἔργο του. τὸ ὅλο θέμα μοῦ φάνηκε πολὺ τρελλό. σὰν ἀγρότης ἐξοικειωμένος μὲ τὰ ζῷα ἤξερα καλὰ ὅτι ποτὲ κανένα ζῷο δὲν ὀρεξεύεται σεξουαλικὰ τὸν ἄνθρωπο ἢ ἔστω ἕνα ζῷο ἄλλου εἴδους, ἂν δὲν ἐθιστῇ ἀπὸ τὸν κακοήθη ἄνθρωπο. πρώτη φορὰ ἄκουγα νὰ ἐξουδετερώνῃ παρθενοσυλλέκτης τὸν ἀντεραστή του μὲ εὐνουχισμό.
    57 Μιὰ φορὰ κι ἕναν καιρὸ ἦταν ἕνας δεινὸς παρθενοσυλλέκτης καὶ στάρετς. ἦταν ἡγούμενος ἀντρικοῦ μοναστηριοῦ ἀλλ᾽ εἶχε καὶ τέσσερα καινούργια γυναικεῖα μοναστήρια στὴν Ἀττικὴ καὶ σὲ νησιά. καὶ ὅλο στὰ γυναικεῖα βρισκόταν• ἐκεῖ εἶχε στήσει σὰν ἀράχνη τοὺς ἱστούς του καὶ μάζευε μοναχὲς ἀλλὰ καὶ λαϊκὲς «ἀφιερωμένες»• στίφη πολυπληθῆ. ὅταν τοὺς δύο θερινοὺς μῆνες Ἰούλιο καὶ Αὔγουστο βρισκόταν στὸ ἀντρικὸ μοναστήρι του, γιὰ νὰ ὑποδέχεται τοὺς θερινοὺς θρησκοτουρίστες καὶ νεοχατζῆδες, ἐκεῖ θέσπιζε ἀλλόκοτα πράγματα. κοινωνοῦσαν ὅλοι μέρα παρὰ μέρα. μιὰ φορὰ ῥώτησα ἕνα μοναχό του• «Γιατί τὸ κάνετε αὐτό;». μοῦ λέει• «Μὲ τὴν τόσο συχνὴ θεία κοινωνία, εἶπε ὁ γέροντας, εἴμαστε ὡς “λέοντες πῦρ πνέοντες” ἀπὸ τὰ ῥουθούνια μας, κι ὁ σατανᾶς δὲν τολμάει νὰ μᾶς πλησιάσῃ, γιατὶ θὰ καῇ»! ὥσπου ὁ γέροντας μπούχτισε ὅλα τὰ ἐδῶ καὶ ἔφυγε σὲ χώρα μακρινὴ καὶ εὐδαίμονα, ὅπου ἀπέκτησε καὶ ἰθαγένεια• καὶ φώλιασε. ἐκεῖ καθαιρέθηκε κάποτε κι ἔπειτα ἀποκαταστάθηκε. θὰ πῶ κάτι
    58 ποὺ ἔκανε, ὅταν ἦταν ἡγούμενος ἐδῶ. ἕναν νέο 22 ἐτῶν, ποὺ ἤθελε νὰ παντρευτῇ, ὁ στάρετς τὸν ἔπεισε νὰ μονάσῃ. ἐκεῖ ποὺ ὁ νέος ἑτοιμαζόταν νὰ καρῇ μοναχός, ὁ γέροντας τοῦ λέει• «Ὄχι• ἔχω ἀποκάλυψι ὅτι πρέπει νὰ παντρευτῇς»• ὁ νέος σάστισε, ἀλλὰ καὶ πάλι πείσθηκε. ὁ γέροντας τοῦ εἶπε καὶ ποιά θὰ πάρῃ. ἐκεῖνον τὸν καιρὸ ὁ παρθενοσυλλέκτης εἶχε μιὰ ἄγαμη «λαϊκὴ ἀφιερωμένη» 50 χρονῶν, ποὺ ἤθελε νὰ μονάσῃ σὲ γυναικεῖο μοναστήρι τοῦ γέροντος, ἀλλ᾽ ἦταν ὑψηλόμισθη ὑπάλληλος μεγάλης τραπέζης, κι ὁ γέροντας τὴν ἤθελε μαζὶ μὲ τὴν παχυλὴ σύνταξί της. ἂν ἦταν ἔγγαμη, θὰ μποροῦσε νὰ πάρῃ τὴ σύνταξί της πρόωρη. τότε ἦταν ὅμως ἄγαμη. λέει λοιπὸν ὁ γέροντας στὸ νέο• «Θὰ παντρευτῇς, ἀλλὰ μετὰ μιὰ ἑβδομάδα θὰ χωρίσῃς “ἀπὸ συμφώνου”, καὶ θὰ μονάσετε καὶ οἱ δυό. μὴ ῥωτήσῃς Γιατί ἔτσι». «Νἆναι εὐλογημένο, γέροντα». λέει πάλι ὁ γέροντας• «Εἶναι ἡλικιωμένη. θὰ πᾶμε στὴν Ἀθήνα, θὰ εἶναι ὅλα τὰ χαρτιὰ ἕτοιμα• θὰ στεναφανωθῆτε• θὰ εἶναι μόνον ὁ παπᾶς ποὺ θὰ σᾶς στεφανώσῃ, ἐγώ, ὁ κουμπάρος, καὶ σεῖς οἱ δύο. δὲν θὰ καλέσῃς οὔτε τοὺς γονεῖς σου• οὔτε θὰ τοὺς πῇς ὅτι παντρεύεσαι. θὰ τελειώσουμε σὲ μία μέρα. στὴν ἐκκλησία δὲν θὰ γυρίσῃς οὔτε νὰ τὴν κυττάξῃς. δὲν θὰ τὴ γνωρίσῃς, δὲν θὰ ξέρῃς ποιά εἶναι. ἀμέσως μετὰ τὰ στέφανα ἐμεῖς θὰ φύγουμε, ἐκείνη θὰ πάῃ στὸ σπίτι της. θὰ κάνῃς ὑπακοή». καὶ «ἔκανε ὑπακοὴ» τὸ μοσχαράκι. ἔτσι λέγεται αὐτὴ
    59 ἡ ἔκφρασι, ὅπως λένε «ἔκανε κέφι» ἢ «κάνε παιχνίδι», «κάνε τσιγάρο». καὶ — ὢ τοῦ θαύματος! — ἔγιναν ὅλα ὅπως τὰ «ᾠκονόμησεν ὁ γέροντας», ὁ στάρετς, μὲ καταπληκτικὴ ταχύτητα, μὲ ἀνεπανάληπτο αὐτοματισμό, πρᾶγμα ποὺ δείχνει ἀνάγλυφα τὸ πλῆθος καὶ τὸ κοινωνικὸ ὕψος τῶν λάτρεων τοῦ γέροντος. οἱ μεγάλοι μεγάλοι μιὰ ζωὴ εἶναι ἄδικοι καὶ ἄθεοι, ἀλλὰ κάποιοι στὸ τέλος γίνονται θρησκομανεῖς λάτρεις τέτοιων ὑποκειμένων• τὸ φαινόμενο εἶναι διεγνωσμένο. μοῦ εἶπε ἀργότερα τὸ παιδί•

    […..]

 7. Ο/Η Ι.Μ. λέει:

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%88%CE%B5%CE%B9/2.32074

  25/09/2008 23:24 18 ΣΧΟΛΙΑ
  Η επιστολή – φωτιά που θα τους κάψει

  […..]

  Την ίδια ώρα η επιστολή – φωτιά των Αγιορειτών μοναχών (που πρώτοι ανεβάσαμε στο Διαδίκτυο) συγκλονίζει, καθώς αποκαλύπτει όλες τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις εναντίων ασκητών για να τους πάρουν τα κειμήλια που φυλούσαν.

  Οι μοναχοί αποκαλούν τον ηγούμενο Εφραίμ «ρασοφόρο οραματιστή τύπου Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» και τον κατηγορούν ότι τους έδιωξε από τις σκήτες τους παίρνοντας πολύτιμα αντικείμενα, ότι έκανε business στο Άγιο Όρος, ότι φερόταν σαν τον Ρασπούτιν και ότι χρησιμοποιούσε τα ιερά κειμήλια σαν «δόλωμα», για να προσελκύσει δίπλα του ισχυρούς παράγοντες.

  Λένε επίσης πολλά για τους κ. Μητσοτάκη, Ρουσόπουλο, Ψυχάρη, Βενιζέλο, Βωβό και άλλους, καθώς και δημοσιογράφους που «μαγεύτηκαν» από τον Εφραίμ.

  Όσοι δεν τον έχετε κάνει ήδη διαβάστε την εδώ: http://www.antinews.gr/blogimages/vatopedi.pdf

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://orthodoxos.wordpress.com/

  ΗΡΘΕΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Εκ του ΑΓίΟΥ όΡΟΥΣ (ΕΠΙΤέΛΟΥΣ!!!)

  01/02/2016
  ☨ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!!ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ!!!! (ΨΥΧΡΑΙΜίΑΝ!!!)

  “ ἐκφράζουμε τήν κατάπληξίν μας καί τήν απορία μας γιά τήν όλη την στάσιν σας απέναντι σέ ὅλους αυτούς τούς αντιχριστιανικούς νόμους. Προσδοκούσαμε καί ευελπιστούσαμε, επί τόσα χρόνια, ότι κάποια στιγμή θά Ἑγκαταλείπατε αυτήν τήν στάσιν της “διακριτικής’’ ανοχής καί δέν θά πιτρέπατε ποτέ νά φθάσει η ελληνική Κυβέρνηση, νά ψηφίσει αυτόν τόν κατάπτυστον νόμον διά τήν ελευθέραν καί νόμιμην συμβίωσιν των σοδομιτών. Εσείς, έχετε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από τούς πολιτικούς.

  ☨ ☨ ☨ ☨ ☨
  Ολόκληρη η επιστολή των αγιορειτών πατέρων, όπως δόθηκε προς δημοσίευση.
  7/20-1-2016
  ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ
  • ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ
  • ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
  «…και ο σκοπός, εάν ίδη την ρομφαίαν ερχομένην και μη σημάνη τη σάλπιγγι, και ο λαός μη φυλάξηται, και ελθούσα η ρομφαία λάβη εξ αυτών ψυχήν, αύτη διά την αυτής ανομίαν ελήφθη, και το αίμα εκ χειρός του σκοπού εκζητήσω».
  Ιεζεκιήλ 33,6
  Ως Αγιορείτες Μοναχοί και Έλληνες πολίτες, εκφράζουμε την ανέκφραστη θλίψι μας και τον πόνον της ψυχής μας δι᾿ όσα διενεργούνται στην πατρίδα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ως μοναχοί τόσα χρόνια αγωνιούσαμε και ελπίζαμε σε μια μετάνοια και μεταστροφή. Τώρα είναι «καιρός του λαλείν», καιρός ομολογίας, ομολογίας Χριστού με την χάριν και την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας μας.
  Εκφράζουμε, δηλώνουμε και διατρανώνουμε την διαμαρτυρία μας και την ριζική αντίθεση μας προς κάθε αντιχριστιανικό, ανθελληνικό και ανήθικο νόμο της πολιτείας των εκάστοτε κυβερνήσεων όλων των πολιτικών κομμάτων, όλων των αποχρώσεων. Με σατανική πονηρία και υποκρισία παραπλανάτε τον ορθόδοξο χριστιανικό λαό, έχοντας σαν τελικό σας στόχο, η εκάστοτε πολιτική κυβέρνησι, να αποχριστιανοποιήση, να αφελληνίση, να εκφυλίση και να διαφθείρη ηθικά, πνευματικά και εθνικά την πατρίδα μας.῾Ο λαός, μήπως σας εψήφισε για να εκτελέσετε αυτό το έργο; (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)
  Κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή αρκετοί νόμοι οι οποίοι είναι αντιχριστιανικοί, αντιευαγγελικοί και ανθελληνικοί όπως: α) Αποποινικοποίησι της μοιχείας, β) Πολιτικός γάμος, αυτόματο διαζύγιο, γ) Εκτρώσεις, δ) Επιβολή της μονοτονικής γραφής, πλημμελής διδασκαλία της αρχαίας και χριστιανικής γραμματολογίας στα σχολεία, κατευθυνόμενη διαστρέλωσι της εθνικής μας ιστορίας κ. α. ε) Ανεξέλεγκτη εισρροή μωαμεθανών λαθρομεταναστών με απώτερο σκοπό την μετατροπή της πατρίδος μας σε μια ισλαμική χώρα ή μια άθεη υλιστική πολυθρησκευτική χοάνη, στ) Τον αντιρατσιστικό νόμο, για να μην έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την χριστιανική πίστι μας και την πατρίδα μας, αντίθετα με τους λαθρομετανάστες, που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωσι, ζ) Την μη εκπλήρωση για το τάμα του έθνους, κ.α.(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)
  Όσοι από τους βουλευτές έχετε ψηφίσει όλους αυτούς τους νόμους, μας δείχνετε ξεκάθαρα ότι στόχος σας είναι, όχι να οικοδομήσετε και να δουλέψετε γία το καλό της πατρίδος μας, αλλά να διαλύσετε την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, την ελληνική παιδεία, τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας από τον οποίον αντλεί ιδανικά και πνευματικές αξίες ολόκληρη η ανθρωπότης και με λίγα λόγια πολεμάτε με λύσσα, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ.(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)
  Ως επιστέγασμα και αποκορύφωμα ψηφίσατε, μάλιστα παραμονές των Χριστουγέννων (22 Δεκεμβρίου), τον κατάπτυστον νόμον για την ελεύθερη συμβίωσι των αρσενοκοιτών, σοδομιτών, ανωμάλων, όπως τους χαρακτηρίζει η Αγία Γραφή, η αρχαιοελληνική, χριστιανική και παγκόσμια γραμματολογία και ανθρωπολογία, ενώ εσείς έχετε επιβάλλει στην κοινωνία να τους ονομάζη «ομοφυλόφιλους».Με αυτόν τον νόμο διενεργείτε την πλήρη διαστροφή της ανθρωπίνης φύσεως, η οποία αποτελεί την υψίστην ύβριν κατά του Δημιουργού Θεού. Διαφθείρετε τους νέους από την κούνια τους. Με αυτόν τον νόμον δικαίως θα σας αποδώση η ιστορία τον πρέποντα χαρακτηρισμόν, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΟΔΟΜΩΝ.
  Όπως προφητικά είπε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : « Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».

  (….)

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Εφ’ όσον το είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός, έτσι θα ναι, πέραν πάσης αμφιβολίας. Αλλωστε, οι αγιορείτες το γνωρίζουν ιδίοις όμμασι. Ισως και να κρίνουν, εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτό το γκέτο, που αποτελείται από αδίστακτους απατεώνες, λάτρεις του χρήματος, υβριστές της φύσης, δυστυχισμένες υπάρξεις που αγνοούν την εμπειρία της χαράς, που αποφεύγουν το φως του ήλιου, είναι σε θέση να ασκεί τόση επιρροή στους πιστούς, ώστε πρωθυπουργοί να το επαινούν σαν διαχρονικό στήριγμα της χώρας και των πνευματικών αξιών της! (γι’ αυτό ξεμείναμε από αξίες). Ο δε Κ. Μητσοτάκης παρ’ ότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μεγάλο προβάδισμα και θα μπορούσε να νιώθει ισχυρός απέναντι στο ιερατείο, προτιμάει την πεπατημένη. Αλλωστε ένας διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, δεν θα του εξασφαλίσει επιπλέον ψήφους.
   Για να λάβει χώρα αυτός ο διαχωρισμός, που σημειωτέων δεν θα βλάψει την εκκλησία, απαιτούνται δύο προυποθέσεις: Είτε να υπάρξει ένα – ή περισσότερα- πολιτικό κόμμα που θα είναι απολύτως αποφασισμένο να τον πραγματοποιήσει είτε οι ψηφοφόροι να το απαιτήσουν από τον πολιτικό κόσμο και από τους ρασοφόρους…
   Πριν κάποιες μέρες βρέθηκα σ’ άγνωστο για μένα μέρος και χρειάστηκε να κάνω ότο στοπ στις έξη το πρωί. Σταμάτησε ένας νεαρός, ο οποίος όταν τον ευχαρίστησα, μου είπε: Θα σταματούσα οπωσδήποτε, γιατί τώρα φεύγω για το Αγιο όρος και επειδή ο καλόγερος θα με ρωτήσει αν έκανα σήμερα μια καλή πράξη (φαίνεται πως μία είναι αρκετή), γι’ αυτό σταμάτησα να σε πάρω. Ξέρεις που πάω; Στην μονή του Εσφιγμένου (αν το γάφω σωστά, γιατί δεν έχω ιδέα από το Ορος). Και με ενθουσιασμό πρόσθεσε: Εκεί που είναι Ορθοδοξία ή θάνατος! Αν τους πεις μα-μου και τέτοια εναντίον της, σε σφάζουν και δεν σε ξανά βλέπει κανείς.

  • Ο/Η Po λέει:

   του κώλου

 9. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Το διάβασα ολόκληρο (και αρρώστησα). Τι δουλειά!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Υπάρχουν και άλλοι που γοητεύονται από αυτήν την «αγιότητα»:

   Παρανοϊκό παραλήρημα συνηγορίας στην προκλητική αγιοποίηση δυο ανθρωπόμορφων τεράτων

   http://oode.info/oode/synaxaristis/agioi_rwsias/tsaros_1.htm

   Είναι άγιοι οι Ρωμανώφ;

   Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

   Μαρτυρίες και ντοκουμέντα για την αγιότητα τής δολοφονημένης (από Αθεϊστές) βασιλικής οικογενείας

   Πηγή: Δημοσίευση, με προσθήκες του συγγραφέα, από ένθετο στο περιοδικό Τρίτο Μάτι, τ. 180, Ιούνιος 2010.

   ………………..

   Πρώιμες ενδείξεις της αγιότητας του τσάρου

   Για την αγιότητα του τσάρου οι ορθόδοξοι Ρώσοι είπαν:

   1) Ο άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης τον Ιανουάριο του 1901 είδε ένα τρομαχτικό όραμα, στο οποίο ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ του έδειξε μια σειρά από φρικαλέες καταστροφές, που κορυφώθηκαν με τη θέα του Αντιχρίστου, της ανόδου και της πτώσης του. Κατά τη διάρκεια του οράματος, ο άγιος είδε και τα βάσανα της πατρίδας του υπό το ζυγό των μπολσεβίκων. Και μέσα στα άλλα:

   «…Είδα ένα αυτοκρατορικό παλάτι, γύρω από το οποίο έτρεχαν σκυλιά. Άγρια τέρατα και σκορπιοί ούρλιαζαν και επιτίθονταν έχοντας προτεταμένα τα δόντια τους. Και είδα τον Τσάρο να κάθεται σ’ ένα θρόνο. Το πρόσωπό του ήταν χλωμό, άλλα ανδρείο. Έλεγε την ευχή του Ιησού.

   Ξαφνικά έπεσε σαν νεκρός άνθρωπος. Το στέμμα του έπεσε. Τα άγρια θηρία, οι σκύλοι και οι σκορπιοί τσαλαπάτησαν τον βασιλιά. Ήμουν φοβισμένος και έκλαιγα πικρά. Ο γέροντας με πήρε από το δεξί ώμο. Είδα μια φιγούρα σαβανωμένη στα άσπρα – ήταν ο Νικόλαος ο Β΄. Στο κεφάλι του ήταν ένα στεφάνι από πράσινα φύλλα, και το πρόσωπό του ήταν άσπρο και κάπως ματωμένο. Φορούσε ένα χρυσό σταυρό γύρω από το λαιμό του και ψιθύριζε ήσυχα μια προσευχή. Και μετά μου είπε με δάκρυα: «Προσευχήσου για μένα, Πάτερ Ιωάννη. Πες σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ότι εγώ ο Τσάρος – μάρτυρας, πέθανα ανδρείως για την πίστη μου στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πες στους Άγιους Πατέρες ότι πρέπει να κάνουμε μια Παννυχίδα για μένα τον αμαρτωλό, άλλα δεν θα υπάρξει τάφος για μένα!».
   Σύντομα όλα έγιναν άφαντα στην ομίχλη. Έκλαψα πικρά προσευχόμενος για τον Τσάρο-μάρτυρα…» (πηγή: http://proskynitis.blogspot.com/2009/12/blog-post_6759.html).

   2) Ο άγιος Νεκτάριος της Όπτινα (1853-1928) προφήτευσε το 1917, πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση:

   «Χαλεποί καιροί έρχονται σύντομα. Στον κόσμο ο αριθμός έξι έχει περάσει και ο αριθμός επτά πλησιάζει… Να είστε σιωπηλοί, υπομονετικοί. Το έτος 1918 θα είναι ακόμη χειρότερο. Ο τσάρος και ολόκληρη η οικογένειά του θα βασανισθούν και θα δολοφονηθούν. Μια ευσεβής ψυχή είδε ένα αποκαλυπτικό όνειρο: Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός καθόταν σ’ ένα θρόνο και γύρω του ήταν οι δώδεκα Απόστολοι. Εν τω μεταξύ φρικτά βάσανα και θρήνοι ακούγονταν από την γη. […] Αίφνης ο Τσάρος παρουσιάστηκε μπροστά στον θρόνο του Χριστού με στεφάνι μεγαλομάρτυρος… Μάλιστα! Αυτός ο Τσάρος θα γίνει μεγαλομάρτυρας.

   Αν δεν μετανοήσουμε και δεν επιστρέψουμε στον Θεό, τότε όχι μόνο η Ρωσία, μα ολόκληρη η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Η ώρα της προσευχής έχει έρθει».

   Τα παραπάνω κατέθεσε ο Β. Σούστιν, πνευματικό παιδί του αγίου Νεκταρίου, και καταγράφονται στη βιογραφία του (Όσιος Νεκτάριος, Ο τελευταίος μεγάλος στάρετς της Όπτινα, έκδ Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ι. Μονής Οσίου Συμεών του Ν. Θεολόγου, Κάλαμος Αττικής 2003, σελ. 83-86).
   …………………..
   ________________

   Ένας στοιχειώδης αντίλογος:

   https://roides.wordpress.com/2012/01/23/23jan12b/

   1905-ορθόδοξη Ρωσία: Η σφαγή των «Αγανακτισμένων»
   23/01/2012
   Ο Άγιος Νικόλαος δολοφονεί


   …………….

   Σαν χτες, στις 22 Γενάρη (ή 9 με τα ορθόδοξο ημερολόγιο) του 1905, η αυτοκρατορική φρουρά δολοφόνησε χίλιους (πολλοί λένε τέσσερεις χιλιάδες) άοπλους δυστυχισμένους ανθρώπους, ενός πλήθους 200-300 χιλιάδων απεργών εργατών και γυναικόπαιδων- που με επικεφαλής τον παπά-Γεώργιο Γκαπόν κρατώντας ιερά λάβαρα, Σταυρούς και εικόνες Αγίων, φωνάζοντας «Ζήτω ο τσάρος», σύρθηκαν πεινασμένοι και παγωμένοι κουρελήδες ικέτες μέσα στο χιονιά μπροστά από τα μεγαλοπρεπή χειμερινά ανάκτορα του Αγίου στην Πετρούπολη. Τα αιτήματα τους ήταν 8ωρο, βελτίωση μισθών, εκλογικά δικαιώματα, διακοπή του αιματηρού ρωσοϊαπωνικού πολέμου. Ο εμπνευστής και αρχηγός αυτής της διαδήλωσης ιερωμένος, ήταν οπαδός του πιστού αλλά αναθεματισμένου από την Εκκλησία Τολστόϊ, και είχε αναπτύξει κοινωνική δράση στις τάξεις των εργατών και των απόκληρων. Οι πραιτωριανοί των Αγίων Ρωμανώφ, ανήμερα την Κυριακή μάλιστα, έπνιξαν τους υπηκόους τους στο αίμα, ανοίγοντας πυρ σε αυτούς που μέχρι τότε τους θεωρούσαν ως θεόσταλτους «πατερούλη» και «μητερούλα».

   Η έκκληση που είχε συντάξει ο παπα-Γκαπόν δεν είχε τίποτα το αντικαθεστωτικό και ξεκινούσε ως εξής: «Μεγαλειότατε! Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της πόλης της Αγίας Πετρούπολης από διαφορετικές ταξεις, οι γυναίκες και τα παιδιά μας και οι αβοήθητοι γέροι γονείς μας, έρχονται σε σας, κύριε, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και στην προστασία σας. Είμαστε φτωχοί, καταπιεσμένοι, κουρασμένοι από την πολλή δουλειά, δεν μας αναγνωρίζουν σαν ανθρώπους, μας αντιμετωπίζουν σαν σκλάβους, που πρέπει να υπομείνουν την πικρή μοίρα τους και να σιωπούν….».
   …………….

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει ντροπή που επιτρέπουν να «φυλακίζεται» ένας 12χρονος σε μια μοναστική πολιτεία;

  http://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/o-12chronos-michalis-sto-agion-oros-foto/

  Ο 12χρονος Μιχάλης στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

  Πηγή: proskynitis.blogspot.gr Νοέμβριος 23, 2016 στις 18:23 μμ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

  Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών

  Ο Μιχάλης (Πέρλεα) είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του.

  Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών.Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο-άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφάσισει να »μετακομίσει»στο Άγιον Όρος.

  Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του,κατά τα λεγόμενά του
  -Την μαμά την επιθύμησες;τον ρώτησα εγώ
  -Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν,μου απάντησε καθώς περπατούσαμε γύρω από την Προδρόμου.

  -Με το σχολείο πώς τα πας;
  -Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά.Επτά ώρες την ημέρα.Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου.
  -Δεν είναι πολύ;
  -Πρέπει να μάθω ελληνικά οπωσδήποτε

  -Τα ρούχα ποιός σου τα έφτιαξε;
  -Ο πατέρας Αθανάσιος(Ο π.Αθανάσιος Προδρομίτης).
  Αυτό σημαίνει ότι οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς σου εδώ.Δηλαδή αυτοί σε φροντίζουν.
  -Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος;Των γονιών σου;
  -Όχι,δική μου.
  -Μόνος σου το αποφάσισες;
  -Ναι.Μου διηγήθηκε ο π.Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος.

  -Μη θυμώνεις που σε ρωτάω τόσα πολλά.αλλά θέλω να γράψω για εσένα.Όχι τόσο για εσένα όσο για την επιλογή σου.Εσυ βλέπεις ότι όλοι σε αγαπάμε.Θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί.Ο καθένας μας ανακαλύπτει τον Θεό κάποια στιγμή και επιστρέφει σε Εκείνον.Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό,τόσο λιγότερες αμαρτίες κάνουμε.Γι αυτό όταν βλέπουμε εσένα πως Τον διάλεξες στα δώδεκά σου χρόνια,η καρδιά μας γεμίζει χαρά που κάποιος κατάλαβε τόσο νωρίς πως είναι τα πράγματα στην ζωή.Να, εγώ θα γράψω και εσύ αργότερα θα το διαβάζεις να το θυμάσαι.
  -Ωραία.Θα πάτε αύριο στην Δάφνη;.Θα με πάρετε μέχρι τις Καρυές;
  -Ναι.Θα πας στο Σαράϊ στο σχολείο;
  -Ναι.

  Την επομένη όμως δεν ήλθε μαζί μας.Έπρεπε να φύγουμε στις επτά το πρωί και δεν είχε τελειώσει ακόμη η Θεία Λειτουργία…
  Ένα παιδί είναι ευλογία Θεού,ένα πιστό παιδί όμως είναι ένα θαύμα-σκέφτηκα-κοιτώντας πίσω τα χαμένα χρόνια μου…

  Ένα άρθρο του George Crasnean για το περιοδικό Lumea Credintei
  πηγή/απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

 12. Ο/Η Ο Μαρινάκης στο Όρος λέει:

  10 εικόνες από την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Άγιον Όρος
  Δημοσίευση: 20 Σεπ. 2016

 13. Ο/Η Psycho λέει:

  29χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε Ηγουμένη στην Λευκορωσία
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017

  Σε πένθος βυθίστηκε το Μινσκ στο άκουσμα της δολοφονίας της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Ξενίας στο χωριό Βαράν στην περιοχή Μπορισόφ του Μίνσκ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η Ηγουμένη Βασιλίσα άφησε την τελευταία της πνοή, ότι δέχθηκε πολαπλές μαχαιριές, από μια 29χρονη ψυχικά διαταραγμένη.

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_577.html

  Λυπηθείτε τον Συριζαίο βουλευτή που «σπαράζουν τα σωθικά του»
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 | 10:42 μ.μ.

  «Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Έχω τα ερωτηματικά μου, δεν το κρύβω. Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί, κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις. Παρ’ όλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος».

  Κώστας Σέλτσας – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Flash 96

 15. Παράθεμα: Να μεταγραφούν τα τέκνα Αριστερών Ριζοσπαστών στην επαναστατική Αθωνιάδα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 16. Ο/Η Αλεξία Γλυξβούργα λέει:

  Εφημερίδα «Μακεδονία»/ 26.11.1978/σελίδα 23

  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978

  Αλέξανδρος Ματζίρης είναι ο σεβάσμιος ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος

 17. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.iellada.gr/thriskeia/neo-thayma-sto-agio-oros-zeygari-omologei-pos-epiase-paidi-me-ta-stafylia-toy-osioy-symeon

  Νέο θαύμα στο Άγιο Όρος: Ζευγάρι ομολογεί πως έπιασε παιδί με τα σταφύλια του Οσίου Συμεών
  Θρησκεία
  22/02/2018 – 10:55

  Ένα παντρεμένο ζευγάρι από το Μινσκ της Λευκορωσίας μαρτυρεί το θαύμα από τις προσευχές των μοναχών του Αγίου Όρους.

  Σύμφωνα με το agionoros.ru το ζευγάρι επί 10 έτη δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Έμαθαν ότι σε ένα από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους η καλλιέργεια της αμπέλου που καρποφορεί θεραπεύει και βοηθάει τα άτεκνα ζευγάρια. Το νεαρό ζευγάρι στράφηκε προς το Άγιο Όρος και προς την χάρη και τη θαυματουργική δύναμη που πηγάζει από τον Όσιο Συμεών Κτήτορα της Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Τα σταφύλια του κλήματος αυτού θεραπεύουν θαυματουργικά την αδυναμία των ατέκνων γυναικών.

  Το ζευγάρι πήρε σταφύλια και το θαύμα συνέβη! Σε πέντε μήνες!

  «Το ζευγάρι πέρασε από πολλές δοκιμασίες, αλλά δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στον Κύριο και προσευχήθηκε. Και ο Κύριος, βλέποντας την ευγνωμοσύνη, και την πίστη τους, τους έδωσε ένα παιδί», ανέφερε ο πρωθιερέας Ίγκορ Korostelev της ενορίας της Μητέρας του Θεού «Χαρά Πάντων των Θλιβομένων«, που παρέλαβε από το ζευγάρι μια εικόνα δώρο, ποιου άλλου βέβαια παρά του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s