Ευφάνταστη αφίσα 23ου αιώνα για την επίσκεψη Ομπάμα

(Με δική μας πρωτοβουλία προσθέσαμε Guest star τoν Καραγκιόζη)

poster1949

This entry was posted in Ασμοδαίος, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

12 Responses to Ευφάνταστη αφίσα 23ου αιώνα για την επίσκεψη Ομπάμα

 1. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά
  και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά.
  Είναι του αγώνας μας τα φώτα κι ο λαός ακολουθεί πιστά (!)
  νέοι γέροι όλοι μαζί φωνάζουν, ζήτω, ζήτω, ζήτω το ΕΑΜ (δις)»
  ………………………………………………
  Τώρα πέρασε η ώρα κι αύριο πρωί παιδιά
  θα τα πούμε με χαρά!

 2. Ο/Η ditsintz λέει:

  Μάλλον 13ου αιώνα εννοείς. Μεσαιωνικά απολιθώματα…

 3. Ο/Η Βλαχοδήμαρχος Καισαριανής λέει:

  Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011

  Σελίδα 30
  ΔΙΕΘΝΗ

  Συλλυπητήριο για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ

  Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:
  «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.
  Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
  Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
  Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».

  Αποκατάσταση της αλήθειας

  Δεν είναι από την εικονική δίκη («λαϊκό δικαστήριο») του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Κλίντον στο Σύνταγμα το 1999 η φωτογραφία με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο που αναρτάται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά η είναι από το Δημαρχείο Πύργου Ηλείας.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου στα οποία φέρεται να συμμετέχει στο «λαϊκό δικαστήριο» που δίκασε εικονικά τον πρώην πλανητάρχη το 1999, επισημαίνει σε δήλωσή του ότι τα δημοσιεύματα-αναρτήσεις αυτές είναι ψευδείς και ουδέποτε συμμετείχε σε παρόμοια εκδήλωση.

 4. Ο/Η Στάχτη και μπούρμπερη λέει:

  Να καεί το πελεκούδι, στάχτη και μπούρμπερη, όξω ο Νέγρος από την πατρίδα της Χρυσής Αυγής.

 5. Ο/Η Po λέει:

  Η Ανταρσύα Αργολίδας τα χώνει στον Ομπάμα και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
  Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για την επερχόμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

  H επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοέμβρη, την ημέρα που ξεκινάει ο εορτασμός της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν οι ΗΠΑ, είναι μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης Τσίπρα.

  Πίσω από την εικόνα του νομπελίστα ειρήνης, του «πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ», κρύβεται ένας αδίστακτος ηγέτης της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στο κόσμο που είναι υπεύθυνη για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων από τις επεμβάσεις της σε Ιράκ, Συρία αλλά και δεκάδων μαύρων νεολαίων από την αστυνομία στο εσωτερικό της. Τα χέρια του Ομπάμα είναι βαμμένα με το αίμα τους

  Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «διαπραγμάτευση» για την δεύτερη αξιολόγηση,με την κυβέρνηση και το κουαρτέτο να παζαρεύουν τανέααντιδραστικά μέτρα ενάντια στον λαό. Δηλωμένη πρόθεση του Ομπάμα είναι «να στηρίξει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων» όπως διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους ο ίδιος και οι επιτελείς του. Ο αμερικανός πρόεδρος, σαν εκπρόσωπος του παγκόσμιου καπιταλισμού, πιέζει για ακόμα πιο γρήγορη καταβύθιση των μισθών, «απελευθέρωση των αγορών», ιδιωτικοποιήσεις.

  Παράλληλα έρχεται σε μια στιγμή κλιμάκωσης του πολέμου στην Συρία και το Ιράκ και πρωτοφανέρωτης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών καιαντιθέσεων που εκφράζεται από τον Ειρηνικό μέχρι την Ουκρανία, τη Μεσόγειο και την Αφρική. Η κάθοδος της frontex και ακόμα περισσότερο του νατοϊκού στόλου που έγινε στο «όνομα της προστασίας συνόρων», από τους μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων βλέπουμε να γίνεται όπλο των ΗΠΑ στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμώνκαι τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής.

  Επιδίωξή του είναι η ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, η ακόμα βαθύτερη συστράτευση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούςτων ΗΠΑ. Βασικό ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ.

  Ο Ομπάμα έρχεται να διασφαλίσει την αμερικάνικη πρωτοκαθεδρία στον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι επιδιώξεις αυτές θα κλιμακώσουν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων στη περιοχή, που σχετίζεται με την χάραξη τωνΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καιαντίθετες με τα συμφέροντα τουελληνικού λαού.

  Υπηρετούν αποκλειστικά τις πολυεθνικές πρώτα από όλα των ΗΠΑ και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.
  Ο Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, η δημιουργία αντιδραστικών αξόνων (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος), η τουρκική εισβολή στη Συρία και οι συνεχόμενες επιθέσεις απέναντι στους Κούρδους, η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους λαούς της περιοχής. Οξύνουν τους πολεμικούς κινδύνους, για τα συμφέροντατων ντόπιων αρχουσών τάξεων και των πολυεθνικών μονοπωλίων που θα καρπωθούν τον πλούτο.

  Τέλος, η παρουσία του Ομπάμα στη χώρα σχετίζεται και με το Κυπριακό καθώς δηλωμένη επιδίωξη των αμερικανών είναι η προσπάθεια διαμόρφωση ενός νέου αντιδραστικού σχεδίου στη βάση του σχεδίου Ανάν με τη συμβολή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Η κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι ο Ομπάμα έρχεται «για να πιέσει για το χρέος» αποτελεί ανέκδοτο. Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έρχεται να «απαιτήσει» και όχι να «δώσει».

  Η λύση για τους λαούς της περιοχής δεν βρίσκεται σε κανενός είδους «προστάτες». Βρίσκεται στην κοινή διεθνιστική / αντιμπεριαλιστική πάλη όλων των λαών της περιοχής, για την υπεράσπιση της ειρήνης, για πλήρη απεμπλοκή από τις ιμπεριαλιστικές επιλογές των ΗΠΑ και ΕΕ. Για να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στην κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Για να διαγραφούν τα χρέη και τα άλλα όπλα επιβολής και εκβιασμών των λαών. Για να διαλυθείο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Ενάντια στην ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας, για ελεύθερη διακίνηση προσφύγων καιμεταναστών, για αξιοπρεπή διαβίωση με πλήρη δικαιώματα στις χώρες υποδοχής τους και στην χώρα μας, αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ 15.11, 5 μ.μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.
  https://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/

  Σε άμεση συνάρτηση με το Κυπριακό βρίσκεται και η επικείμενη απόπειρα διευθέτησης του ανταγωνισμού της ελληνικής με την τουρκική αστική τάξη σχετικά με τον έλεγχο του Αιγαίου (χάραξη θαλάσσιων συνόρων, έλεγχος ενεργειακών κοιτασμάτων και δρόμων μεταφοράς), στον απόηχο μάλιστα των δηλώσεων Ερντογάν περί μη αναγνώρισης της συνθήκης της Λωζάνης. Τα ζητήματα άλλωστε του ελέγχου των θαλάσσιων οδών και ειδικά των πλέον κρίσιμων όπως είναι αυτές που διαπερνούν τη θαλάσσια περιοχή Αιγαίου – ΝΑ Μεσογείου, δεν θα μπορούσαν παρά να «τακτοποιούνται» μόνο μέσα από το πρίσμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, η οποία είναι αυτή σε τελική ανάλυση που συντάσσει και αναδιατάσσει τις επιμέρους συμμαχίες (και τις αντίστοιχες έχθρες και φιλίες) στο εσωτερικό του νατοϊκού στρατοπέδου. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να εννοηθεί και η παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο με πρόσχημα την προσφυγική κρίση, κατά απαίτηση μάλιστα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας: ως φραγμός στην κίνηση του ρωσικού στόλου προς το κύριο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία, ο οποίος όμως όχι μόνο δεν απομακρύνει τα σύννεφα ενός θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου, αλλά αντίθετα με τη μεταφορά του θεάτρου των πολεμικών επιχειρήσεων μεταξύ των συνόρων τους στην πραγματικότητα τον υποδαυλίζει.

 7. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  Tώρα με καρμπόν

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

 9. Ο/Η Nomorecoal λέει:

  +1 για χρήση της λέξης «πάλη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s