Νέα υπόθεση ιερής παιδεραστίας με ανήλικη Ρομά;

Από παλιότερη υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Τρισμάκαρος Χουντόδουλου (για το «κουσούρι» του), από Πατρινό αρχιμανδρίτη, που δεν απαντήθηκε ποτέ από τη Μητρόπολη Πατρών.

(κλικ εικόνας για μεγέθυνση) Από παλιότερη υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Τρισμάκαρος Χουντόδουλου (για το «κουσούρι» του), από Πατρινό αρχιμανδρίτη, που δεν απαντήθηκε ποτέ από τη Μητρόπολη Πατρών.

[Γιατί δεν απαντά η Μητρόπολη Πατρών;]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ενώ χτες «ερωτύλος» αρχιμανδρίτης που βρίσκεται σε προσωρινή αργία καταδικάστηκε στα ποινικά δικαστήρια για δυσφήμηση του ενάρετου δεσπότη του (iefimerida.gr-10|11|2016, 11:00: “Στη φυλακή πρώην αρχιμανδρίτης -Για ερωτικά σκάνδαλα. Την πόρτα των φυλακών στην Κομοτηνή πέρασε ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε κάνει ανάστατη την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης με τα ερωτικά του τερτίπια..”), πολύ πρόσφατα (5.11.2016), διαβάσαμε και την ακόλουθη είδηση: “Μάζευαν χόρτα και έπιασαν τον παπά με ανήλικη στους θάμνους!

“Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα γυναικών από την περιοχή των Βραχναιίκων η οποία τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας ώρες είχε βγει για να μαζέψει χόρτα σε αγροτική έκταση η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Βραχναίικα και Τσουκαλαίϊκα. …Ένας παπάς ο οποίος υπηρετεί σε ενορία που βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική περιοχή, εντοπίσθηκε ανάμεσα σε συστάδα από χόρτα να θωπεύει μια νεαρή τσιγγάνα. Την αρχική σαστιμάρα διαδέχθηκαν οι αντιδράσεις με τις γυναίκες να του επιτίθενται φραστικά και να τον ρωτάνε με τι ψυχή θα κάνει μετά από τέτοιες πράξεις τη θεία λειτουργία και την Κυριακή θα κοινωνήσει κόσμο στην εκκλησία όπου ψέλνει. Η νεαρή στην προσπάθειας να ξεφύγει από τα …αδιάκριτα βλέμματα των γυναικών, ξέχασε ένα από τα εσώρουχά της στο τόπο του… εγκλήματος, καθώς τράπηκε σε φυγή κακήν κακώς . Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – από τα όσα έλεγε ή για την ακρίβεια όσα προσπαθούσε να αρθρώσει , αλλά και τις …αναθυμιάσεις – ο κληρικός πρέπει να είχε καταναλώσει και μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται να έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στη θωπεία γυναικών ενώ παλαιότερα η περιοχή που υπηρετεί είχε βουίξει από τη φήμη πως είχε πιαστεί να θωπεύει μια 15χρονη τσιγγάνα, στην οποία προηγουμένως είχε καταβάλει χρηματικό ποσό. Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, με τα καμώματά του να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της επισκοπής-ΠΗΓΗ: PATRASTIMES.GR”

Ανακύπτουν στοιχειώδη ερωτήματα:

 1. Δεδομένου πως δεν είναι η πρώτη φορά που συνελήφθη με ανήλικη, γεγονός που δεν διέψευσε η Μητρόπολη Πατρών, γιατί η υπόθεση που προφανώς έχει και ποινική διάσταση, και λόγω της ηλικίας του θύματος και λόγω της χρηματικής αμοιβής που παραπέμπει σε εκπόρνευση, δεν εκδικάστηκε ούτε ποινικά ούτε εκκλησιαστικά;
 2. «Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, με τα καμώματά του να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της επισκοπής». Έτσι περιγράφεται στις μέρες μας η συγκάλυψη; Με προβληματισμό του μητροπολίτη αντιμετωπίζονται οι ιερές παιδεραστίες;
 3. Γιατί σιωπά η Μητρόπολη Πατρών;
 4. Ποιόν κοροϊδεύει ο μητροπολίτης Πατρών; «Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: Η πατρίδα μας λησμόνησε τον Θεό και νομοθέτησε την ηθική διαφθορά- Τα Θεοφάνεια στην Πάτρα» (φωτ.) Περί τούς 50 νέοι ἔπεσαν στά νερά τοῦ Πατραϊκοῦ γιά νά ἀνασύρουν τόν Τίμιο Σταυρό, …. Συγχαίρω τά παιδιά μας, τά Πατρινόπουλα πού ἒπεσαν στήν θάλασσα γιά νά πιάσουν τόν Τίμιο Σταυρό καί φώναξαν μέ ἕνα στόμα καί μιά ψυχή: « Ζήτω ἡ Ἑλλάδα καί Ζήτω ἡ Ὀρθοδοξία» καί πιστεύω ὅτι αὐτά τά παιδιά, ἡ χρυσή ἐλπίδα τοῦ μέλλοντος θά στηρίξουν στούς ὤμους τους τήν πνευματική κληρονομιά τοῦ τόπου μας…».
 5. Τι συμβαίνει με τους αυστηρούς ιερείς της κρατικής Εκκλησίας και τις 15χρονες; (7 Αυγ 2016 11:45). «ΜΕ ΕΝΑ «ΑΘΩΟ» ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Ιερέας 52 ετών «ερωτεύθηκε» 15χρονη μαθήτρια! Ο ιερωμένος, παρά τις συστάσεις των γονέων της μαθήτριας, ταξίδεψε στη Λάρισα ζητώντας από την ανήλικη να εγκαταλείψει το σπίτι της…».
 6.  Τι απέγινε με την καταγγελία για ιερή παιδεραστία σε 5χρονο αγόρι, η οποία πήρε μεγάλη δημοσιότητα (19.5.2016);
 7. Γιατί σιωπούν οι τρεις Αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ειδικά η πρώτη που είναι και γυναίκα και δεν ζητούν έρευνα για την υπόθεση; Επειδή οι 15χρονες είναι Ρομά; Επίσης, ο νέος ευλαβέστατος υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, που κατέλαβε τη θέση του απολυμένου από τον Αρχιεπίσκοπο ευσεβή κ. Φίλη, θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του, δηλαδή να κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για τα κάθε λογής δημοσιοποιημένα σκάνδαλα των κληρικών όλων των βαθμίδων, που υπάγονται στο υπουργείο του; Γιατί από όσο θυμάμαι, ο μόνος υπουργός Παιδείας που φιλοτιμήθηκε να καταγγείλει σκάνδαλο ιερής πορνείας και ενδιαφέρθηκε αυτό να εκκαθαρισθεί, έστω και ημιτελώς, από τους υποκριτές και συναμαρτωλούς της Ι.Συνόδου (με αναγκαστική συνταξιοδότηση του διαβόητου στο πανελλήνιο πορνοφασίστα δεσπότη και όχι με καθαίρεση), ήταν ο Ι.Βαρβιτσιώτης της ΝΔ (1979):

«Στυλιανός Κορνάρος. Από τη Βικιπαίδεια:… Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ι.Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου» (σημ.Λασκ. τα μέλη της Ι.Σ. είναι 12), τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη…».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

23 Responses to Νέα υπόθεση ιερής παιδεραστίας με ανήλικη Ρομά;

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2010/11/blog-post_5611.html

  Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
  ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ…

  Ουρανομήκεις ιαχές, δοξαστικά ακατάπαυστα, εκδηλώσεις τιμητικές σχεδόν παραληρηματικές, εκδόσεις υψιπετείς… για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Κι όμως ήταν αρκετή μια “ιδιωτική” συζήτηση του πατρινού αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου για να μας πει – αποκαλύφθηκε και δεν διαψεύστηκε – ότι ο μακαριστός ήταν απλώς ένας ομοφυλόφιλος, ο οποίος, μάλιστα, χειροτονούσε ομοφυλόφιλους.
  Μπροστά σ’ αυτή την κατά Κύριλλο εκδοχή, απλώθηκε μια βαθειά σιωπή… Κανείς δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί, κανείς δεν ψέλισε το παραμικρό, κανείς – ούτε κληρικός ούτε λαϊκός – δεν βρήκε μια λέξη συμπαθείας για ένα κεκοιμημένο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος παραδόθηκε βορά στο απύλωτο στόμα ενός “καθαρού” αρχιμανδρίτη.
  “Επίσημα χείλη”, είπαν πως θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση. Ένα μήνα μετά δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
  Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Όχι βέβαια κατά την “ηθική” του Κ.Κ., αλλά κατά την ηθική του Ευαγγελίου. Την πιστεύει κανείς άραγε;

  • Ο/Η George λέει:

   Κύριε Ροίδη όλο για την εκκλησία λέτε.Το Ισλάμ που έχει πολλά πιο κακά πράγματα από τον χριστιανισμό δεν το αναφέρετε αλλά το υπερασπίζεστε….Ωραία αντικειμενικότητα

   • Ο/Η Po λέει:

    πότε μίστερ Τζωρτζ έγινε κρατική θρησκεία της χώρας μας το Ισλάμ και δεν το πήρα χαμπάρι;
    στείλτε λινκ.
    μεγσί.

 2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/497524/kupros-paiderastis-iereas-athoos-gia-tin-ekklisia/

  Είχε καταγγελθεί για σεξουαλική κακοποίηση από νεαρή κοπέλα
  Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

  01/08/2015

  Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

  Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.

  Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος.

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/6350/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82

  Τα πρόσωπα της φρίκης
  Με σκυμμένα κεφάλια αποχώρησαν λίγο πριν από τις 4.00 το απόγευμα από το κτίριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την πρωτοφανή υπόθεση μαστροπείας και παιδεραστίας σε βάρος ανήλικων παιδιών στο Ιλιον. Λίγο νωρίτερα είχαν ακούσει από τα χείλη ανακριτή και εισαγγελέα την απόφαση της προφυλάκισής τους.

  Σε ό,τι αφορά τον 60χρονο ιερέα, Σωτήρη Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε στο πλευρό του την οικογένειά του αλλά και πλήθος πιστών, και εκείνος αρνήθηκε τους βιασμούς της 11χρονης στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Ο κληρικός χαρακτήρισε ως «αναληθή» την τελευταία κατάθεση της ανήλικης, η οποία και τον εμπλέκει, επισημαίνοντας ότι είναι περίεργο ότι ενώ τόσο στην αρχική καταγγελία της στην Πωλίνα Αμιλήτου όσο και στην πρώτη της κατάθεση δεν είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του, μόλις υποδείχτηκε σαν «βιαστής» της από τον συγκατηγορούμενό του Αθανάσιο Κανάκη, η μικρή προσήλθε και κατέθεσε εκ νέου κατονομάζοντάς τον.

  Οπως ισχυρίστηκε ο ιερέας, δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση με τη μικρή ή τη μητέρα της, «ήταν μια απλή συμμορίτισσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον υποστήριξε ότι το γραφείο στο οποίο φέρονται να γίνονταν οι βιασμοί δεν υπήρχε εκείνη τη χρονική περίοδο.

  Ο ιερέας παράλληλα αναφέρθηκε στο ευρύτερο φιλανθρωπικό έργο που διατελεί εδώ και χρόνια στο Ιλιον, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισής του κατέθεσαν η σύζυγός του και δύο ιερείς από το Ιλιον. Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε και ο πρώην δήμαρχος Ιλίου Βασίλης Κουκοβίνος, χωρίς τελικά να εξεταστεί.

  ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

  http://fonirodopis.gr/press/66092

  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!

  19 Μάιος 2016

  Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη

  Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν. Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.

  Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει σήμερα η ΦΩΝΗ αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

  Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=202802&artTitle=aischos_iereas_emfanizotan_os_15chronos_sto_internet_gia_na_psarevei_anilika_koritsia

  ΑΙΣΧΟΣ: ιερέας εμφανιζόταν ως 15χρονος στο ίντερνετ για να «ψαρεύει» ανήλικα κορίτσια!

  12.11.2013 – 11.08

  ​Μια φρικτή ιστορία περιέγραψε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης σε μαθητές Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το internet και τους κινδύνους του!

  Έτσι τους διηγήθηκε μια υπόθεση παιδεραστίας, η οποία εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια και αφορά την αρρωστημένη δράση ενός ιερέα.

  http://attikanea.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3267.html

  Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
  Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΣ »ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ»

  Παιδεραστής ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος

  Ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση εμφανίζεται να ασελγούσε ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι.
  Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

  Ύστερα από έρευνες ημερών οι Αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών.. πείστηκαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο Εφημέριο του Ι.Ν.Αγ. Κων/νου και Ελένης.

  Γι’αυτό προχώρησαν άμεσα σε αστυνομική έρευνα στοσπίτι του ιερέα, όπου βρέθηκαν δεκάδες DVD με πορνογραφικό υλικό που πρωταγωνιστούσαν ανήλικα παιδιά, καθώς και διάφορες αισχρές φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

  Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κληρικός ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανηλίκων, 11 και 15 ετών, καθώς και ενός 19χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα.

  Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν οι Μητροπολίτες

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Από την χριστιανική φιλανθρωπία της Ι.Μητροπόλεως Πατρών

  http://www.zougla.gr/greece/article/patra-sinelif8i-iereas-gia-paranomi-oplokatoxi

  Πάτρα: Συνελήφθη ιερέας για παράνομη οπλοκατοχή
  25 Αυγούστου 2015

  http://www.aggouria.net/patra-iereas-diochni-anapiri-apo-tin-ekklisia-giati-den-forouse-fousta/

  Πάτρα: Ιερέας διώχνει ανάπηρη από την εκκλησία γιατί δεν φορούσε… φούστα!
  06 Ιούλ, 2014

  Την αυστηρότητά του εξάντλησε ένας ιερέας στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο εν λόγω ιερέας προειδοποίησε πιστή ότι δεν πρόκειται να την δεχθεί ξανά στο μέλλον στην εκκλησία εάν δεν φορά φούστα. Αυτό που όμως χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι η γυναίκα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

  http://www.enikos.gr/society/110146,Iereas-ta-evale-me-skylo.html

  Ιερέας… τα έβαλε με σκύλο
  07/01/2013

  Σύμφωνα με την καταγγελία γυναίκας, ιερέας που πήγε να αγιάσει σπίτι στην οδό Κορυδαλέως στην Πάτρα, άρχισε να… κυνηγάει και να χτυπά με το… λιβανιστήρι το σκύλο του σπιτιού μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γειτόνων και της ιδιοκτήτριας του σπιτιού.

  Ο «τουίτι» – έτσι λένε το σκυλάκι- είναι ακίνδυνο αλλά γαυγίζει αρκετά και ανήκει σε άτομο με ειδικές ανάγκες. Η κ. Κατερίνα Λ. είναι 40 ετών και το μοναδικό πλάσμα που έχει στον κόσμο είναι ο μικρόσωμος σκύλος.

  Η ίδια δήλωσε στο contraseolous.blogspot.com ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στον Μητροπολίτη. Ο παπάς όχι μόνο δεν έριξε αγιασμό στο σπίτι αλλά σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα έφυγε… βρίζοντας.
  Πηγή: thebest.gr

  http://www.topontiki.gr/article/188460/iereas-stin-patra-klironei-tamplet-gia-osa-paidia-pane-sto-katihitiko

  6.10.2016 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Ιερέας στην Πάτρα κληρώνει τάμπλετ για… όσα παιδιά πάνε στο κατηχητικο

  https://roides.wordpress.com/2015/04/23/23apr15/

  Το αρνάκι στην εξέδρα του αρχιμανδρίτη
  23/04/2015

  Ιερές ζωοθυσίες στη χρεοκοπημένη Ελλάδα

  του Αναγνώστη Λασκαράτου

  Από τη μια υπάρχει η βαρβαρότητα των εθίμων και της λεγόμενης παράδοσης που ξεπλένει πολλή παλιανθρωπιά, η σκληρότητα των ιερέων, ο συχνά αιματηρός πόλεμος των βαρελότων και η σφαγή των αρνιών, από την άλλη έχουμε την παρήγορη συμπεριφορά των Πατρινών ζωόφιλων, που σήκωσαν το θέμα μέχρι την υποβολή μήνυσης, όταν ο αρχιμανδρίτης του αγίου Παύλου Πατρών Νικόδημος Πετρόπουλος δεν υποχωρούσε.

  Η ενέργεια αυτή δυστυχώς δεν είχε το αυτόφωρο αποτέλεσμα που προβλέπει ο Ν. 4039/2012 και η ερμηνευτική εγκύκλιος του μακαρίτη αντεισαγγελέα του Αρ.Πάγου και προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, εγκύκλιο που πρέπει κάθε ζωόφιλος να την ξέρει και να την επικαλείται.

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/107209

  Πάτρα: Σάλος στους φιλόζωους απο την καταγγελία οτι Μοναχός πυροβόλησε κυνηγετικό σκύλο!
  Κοινωνία
  Το συμβάν καταγγέλθηκε οτι έγινε κοντά στην Ιερά Μονή Ομπλού
  09/01/2012 14:35

  Διαμαρτυρία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τον μοναχό από την Ι.Μ. Ομπλού που φέρεται να σκότωσε σκύλο


  Στο στιγμιότυπο ο κυνηγός κλαίει απαρηγόρητος πάνω απο το νεκρό σκυλί του

  Στο Μητροπολίτη της Πάτρας είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν οι εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής που αντιδρούν έντονα στην καταγγελία κυνηγού από την περιοχή ότι Μοναχός στην Ιερά Μονή Ομπλού πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ το σκυλί του το οποίο είχε πάει για εκπαίδευση! Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και τη δικαστική οδό.

  Όπως καταγγέλλει ο νεαρός κυνηγός, ένας μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και εκτέλεσε το τετράποδο εν ψυχρώ με μία καραμπίνα… Ο Νώντας Καλλιακμάνης ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι. Πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα. Όπως υποστηρίζει είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι, δεν πρόλαβε όμως να σώσει το ζώο του. Το δολοφόνησε μπροστά στα μάτια του…

  Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του σκύλιου υπέβαλε μήνυση, ενώ ήδη έχουν παρέμβει φιλοζωϊκές οργανώσεις.

  https://patratora.gr/archives/139730

  Πάτρα: Ιερέας «μπούκαρε» σε κατάστημα με το αυτοκίνητο του και …εξαφανίστηκε!
  26 Οκτωβρίου 2015

  http://www.oroskopos.tv/29241/patra-skandalo-me-archimandriti-stratiotiko-ierea

  Πάτρα: Σκάνδαλο με αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα

  Σε σίριαλ που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο διάσημοι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ τείνει να εξελιχθεί το ερωτικό σκάνδαλο μεγατόνων, με «πρωταγωνιστές» αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού και μια… διαρρήκτρια από την Πάτρα!

  Μόνο που εκείνη υποστηρίζει ότι ήταν ερωμένη του επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ την… πλάσαρε στην υπηρεσία του και ως αδελφή του προκειμένου να απολαμβάνει προνόμια τα οποία δεν δικαιούταν!…..

  http://dete.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81/

  ΑΧΑΪΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ! Καλόγεροι με δικηγόρο, καθηγήτρια… και άλλες! Φήμες για εκδίωξή τους από τον ηγούμενο!
  13 ΙΟΥΝ, 2016

  http://dete.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83/

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΜΟΝΑΧΟΣ: Πάτερ…. «κυρά Λέλα»! – Όργια στο Μοναστήρι – Μπαινοβγαίνουν οι εραστές τους! «Στο κόλπο» και ο ηγούμενος!
  ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ8 ΑΥΓ, 2016 – 10:05
  Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ακουστεί… πράγματα και θαύματα για μοναστήρι της συγκεκριμένης Ιεράς Μητρόπολης! «Ομηρικές θρησκευτικές διαμάχες» είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν, ακόμη και με «αδελφό» ιεράρχη του Μητροπολίτη!

  Αλλά αυτή τη φορά… βούιξε ο τόπος για όσα συμβαίνουν σε κατά τα άλλα ιστορικό Μοναστήρι της περιοχής.

  Στο οποίο παλαιότερα «πρωταγωνιστούσε» σε ροζ ιστορίες… ο ηγούμενος, τώρα όμως που μεγάλωσε, πήρε την σκυτάλη άλλος μοναχός ο οποίος… όχι απλά του πήρε τα πρωτεία, αλλά τον ξεπέρασε κατά πολύ!

  Και ποιος δεν γνωρίζει στην περιοχή το τι συμβαίνει στην κατά τα άλλα «ιερά μονή», ενώ αρκετοί γνωρίζουν μέχρι και το ψευδώνυμο του «ροζ μοναχού»! «Κυρά Λέλα» τον φωνάζουν οι «δικοί του άνθρωποι»! Αγοράκια και άντρες που «φιλοξενούνται» τα βράδια στο Μοναστήρι και τα όργια… δίνουν και παίρνουν!

  Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και ακουστικό υλικό έχει βγει έξω από την Ιερά Μονή, στο οποίο ακούγονται οι «ανατριχιαστικές συζητήσεις από τον μοναχό και τον εραστή του (εκείνο το βράδυ)!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΤΡΑ: Δεν χάνει αγώνα η Φρόσω

  Οι καταγγελίες έφθασαν μέχρι τον Μητροπολίτη. Τι απάντησε; «Πως δεν μπορεί να τους πετάξει έξω γιατί θα κλείσει το Μοναστήρι μια και δεν υπάρχουν άλλοι μοναχοί»!

  Έτσι ο μοναχός με το ψευδώνυμο «κυρά Λέλα» συνεχίζει απτόητος την δράση του! Προ ημερών δε, έστειλε και ένα smsσε φίλο του (ο οποίος γνωρίζει τα χούγια του και τον «εξυπηρετεί», γράφοντάς του: «θέλω να μου βρεις έναν άνδρα γεροδεμένο αλλά και μία ταινία πορνό με πρωταγωνιστές έναν νέο και ένα γέρο»! Μόνο που ο φίλος … έδειξε το μήνυμα και σε έναν άλλον που ήταν δίπλα του, με σκοπό να χλευάσουν τον «ιερωμένο»!

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz4PhVhJXHb
  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

  http://www.romfea.gr/diafora/8430-arximandritis-kataggelletai-gia-paiderastia

  Αρχιμανδρίτης καταγγέλλεται για παιδεραστία

  Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται για παιδεραστία έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά!

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=253211

  Πώς ακόμη και άνθρωποι που έχουν αφιερωθεί στον Θεό φτάνουν ως τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

  ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ σκάνδαλα με την κακοποίηση ανηλίκων από θύτες κληρικούς δεν είναι πρωτόγνωρη υπόθεση για την ελληνική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια της Εκκλησίας και απασχολήσει τη Δικαιοσύνη επανειλημμένως. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου το Διαδίκτυο με την πληθώρα των ανατριχιαστικών σε περιεχόμενο ιστοσελίδων του αποτελεί το πεδίο δράσης των κληρικών αυτών, που είτε διακινούν είτε παρακολουθούν τέτοιου είδους σκληρό, πορνογραφικό υλικό, όπως στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη από τη Μητρόπολη Σπάρτης, ο οποίος συνελήφθη και εν συνεχεία τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής κράτησης στον Κορυδαλλό, την περασμένη εβδομάδα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι καταγγελίες αφορούσαν ακόμη και κληρικούς που εκδίδονταν μέσω ιστότοπων ανάλογου περιεχομένου.

  Πριν από δύο μήνες, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου για τον βιασμό δύο αγοριών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Μάλιστα, είχε προξενήσει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος ιερωμένος είχε εμφανιστεί στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, μόνο για να απολογηθεί, χωρίς να παρακολουθήσει την υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία.

  Στη φάση έκδοσης βουλεύματος, με το οποίο θα αποσαφηνίζεται η παραπομπή ή όχι σε δίκη των εμπλεκομένων, βρίσκεται η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Ιλιον, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι η 34χρονη Ειρήνη Τσοπανοπούλου, μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη , 42 ετών, εξέδιδαν επ΄ αμοιβή τα τρία παιδιά της πρώτης, καθώς και δύο ακόμη ανηλίκους που κατά καιρούς «φιλοξενούσε» η 34χρονη στο σπίτι της. Ανάμεσα σε εκείνους που κατηγορούνται ότι ασελγούσαν στα παιδιά είναι και ο 65χρονος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. « Με έμπλεξαν δόλια και επαίσχυντα στη βρώμικη αυτή υπόθεση, επειδή τους έκοψα το βοήθημα από τα έσοδα της ενορίας» υποστήριξε τότε ο ιερωμένος. Προσέθετε, μάλιστα, ότι «είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη συγκεκριμένη οικογένεια» αλλά, όπως υποστήριζε, δεν είχε προλάβει να ενεργήσει καταλλήλως.

  Τις αιτιάσεις του κληρικού διέψευσαν οι καταθέσεις των παιδιών. «Ο παπα-Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει και τον λέγαμε, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Εκεί με πήγαινε η μητέρα μου μία φορά την εβδομάδα το διάστημα από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού» είπε ένα από αυτά. Και συνέχιζε, περιγράφοντας: «Ο παπάς μου έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω κάνοντας ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα… και μετά όταν τελείωνε με έβγαζε έξω και, αφού έδινα τα χρήματα στη μητέρα μου,φεύγαμε». Ο Σ. Παπαδόπουλος αυτή τη στιγμή, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

  «Στο όνομα του Θεού,σας διαβεβαιώνω,κύριοι δικαστές, ότι είμαι αθώος» ήταν η αποστροφή του ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη , τον Ιανουάριο του 2000, στη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας. Ο 82χρονος τότε ιερέας αντιμετώπιζε τη βαρύτατη κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη, φροντίδα και αγάπη στο ομώνυμο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ολα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια εξομολογήθηκε την αντιμετώπιση που του επεφύλασσε ο Παπουτσάκης σε μία από τις παιδαγωγούς που απασχολούνταν στις σχολικές εγκαταστάσεις του, το 1995. Ακολούθησαν οι συζητήσεις με πέντε ακόμη οικότροφους, που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

  Ο Παπουτσάκης οδηγήθηκε στις φυλακές, αφέθηκε όμως ελεύθερος σχετικά σύντομα, όταν επικαλέστηκε λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε ασκήσει έφεση. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο κατηγορούμενος ιερωμένος επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης. Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, η πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης σε χωριό κοντά στο Αγρίνιο. Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

  Ιερωμένος εκδιδόταν στο Διαδίκτυο

  «ΠΟΤΕ θα σε συναντήσω, να μου αλλάξει η ζωή;» ήταν η φράση με την οποία ξεκινούσε την προσωπική του ιστοσελίδα αρχιμανδρίτης που πριν από τρία χρόνια σκανδάλισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από καταγγελία ότι εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου. Η περίπτωση μάλιστα αυτή κατέδειξε την «επιρροή» και τον ρόλο του νέου μέσου επικοινωνίας στην «αποκάλυψη» των ιδιαίτερων προτιμήσεων και μύχιων σκέψεων κληρικών, προκαλώντας πονοκέφαλο στο Φανάρι. Το… σερφάρισμα στην ιστοσελίδα αυτή οδηγούσε κατόπιν τον επισκέπτη σε φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές και μία ολόσωμη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη με αδαμιαία περιβολή. Κάτω από αυτήν την πόζα αναγράφονταν οι… εντολές του προς τους ενδιαφερομένους: «Μόνο για ψαγμένους και αποφασισμένους» και «Παρακαλώ, όχι εύσωμοι, τριχωτοί ή θηλυπρεπείς». Ο συγκεκριμένος ιερωμένος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκκλησιαστικούς κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδος και με την… εξωεκκλησιαστική ζωή του, καθώς καταγγελίες τον ήθελαν τακτικό θαμώνα σε μπαρ όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι. Στις παρέες του μάλιστα καυχιόταν για τις «υψηλές, εκκλησιαστικές του γνωριμίες», αλλά και τον «τολμηρό του βίο». Υστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο αρχιμανδρίτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179840

  Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία
  Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας

 5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2016/11/blog-post_11.html#more

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 11 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2016

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη.
  Ποιος έστειλε τον Αρχιμανδρίτη στη φυλακή;

  Ωστόσο το 2015 ο Ιερώνυμος Λιάπης υπογράφει και στέλνει στον πρώην Αρχιμανδρίτη μία επιστολή γεμάτη «πατρική» αγάπη, εξαίροντας και επιβραβεύοντας τον ήδη καταδικασθέντα για το ήθος, τη δημιουργικότητά του και την Ιερατική του πληρότητα!!!

  Δείτε την επιστολή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Να καταδικαστούν επιτέλους και οι υποκριτές ομοφοβικοί υβριστές μητροπολίτες, της Εκκλησίας των κρυφοομοφυλόφιλων δεσποτάδων:

  https://www.facebook.com/panayote

  Panayote Dimitras
  11 Νοεμβρίου 2011

  Σήμερα καταδικάστηκαν από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος εκδότης-διευθυντής του «Ελεύθερου Κόσμου» σε δέκα μήνες φυλάκιση (με αναστολή για τον ΚΠ και μετατρεπόμενη με 3 ευρώ ανά ημέρα για το ΔΖ) για ομοερωτοφοβική εξύβριση των Γρηγόρη Βαλλιανάτου, Ευαγγελίας Βλάμη και Andrea Gilbert, στελεχών των ΕΠΣΕ, Athens Pride και LesbEqual με τη δημοσίευση στις 24 και 27 Δεκεμβρίου 2009 υπομνήματος του ΚΠ στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (βλπ. συνημμένο επίδικο δημοσίευμα).

  Θυμίζουμε πως στις 31 Οκτωβρίου 2011 καταδικάστηκε από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή για ομοερωτοφοβική εξύβριση της Andrea Gilbert.

 7. Ο/Η Orthodox USA λέει:

  http://www.greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/editorial/17141–40-

  Η αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου Παϊσίου ξερίζωσε ένα 40ετες καρκίνωμα, κράτος εν κράτει, στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ

  20 Οκτωβρίου 2010 Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος Vs Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιου ή και ανάποδα…Τι συμβαίνει; Που αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το παραμύθι; τι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή «διαμάχη» των δυο γνωστών ιεραρχών που εκθέτουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τα καμώματα τους;

  22 Οκτωβρίου 2010 Συνεχίζεται το «σήριαλ» Βικέντιος Vs Παϊσιος που εκθέτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο! «Απέτυχε» ο Δημήτρης Καστανάς να συμβιβάσει τα…ασυμβίβαστα…

  23 Οκτωβρίου 2010 Ξεσπάθωσε και μίλησε (επιτέλους) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος: Ο Μητροπολίτης Παίσιος με δολοφονεί κάθε μέρα…μαζεύω τα κομμάτια μου…δεν πάει άλλο πια… τον προκαλώ να βγει να πει την αλήθεια»

  24 Οκτωβρίου 2010 «Παράσταση» διχασμού με φόντο το θρησκευτικό συναίσθημα… Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος: Ευχαριστώ ολους σας…ευχαριστώ όσους με πρόδωσαν…ευχαριστώ τους σταυρωτές μου»

  24 Οκτωβρίου 2010 Συνεχίζεται, με φόντο την Πατριαρχική Μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, το θέατρο του παραλόγου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Σήμερα από άμβωνος ο Μητρ. Παϊσιος «ευχαρίστησε» με νόημα και καρφιά όσους τον «σταυρώνουν» και τον «προδίδουν»…

  27 Οκτωβρίου 2010 Ιδού ο «δάκτυλος» -κατά τον δημοσιογράφο και εκδότη της Greek News Απόστολο Ζουπανιώτη- του Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτου…

  28 Οκτωβρίου 2010 Ανοίγουμε τον σκοτεινό φάκελο της αληθινής αιτίας και διαμάχης των Επισκόπων Βικέντιου και Παίσιου.

  29 Οκτωβρίου 2010 επώνυμες καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία της Αστόριας εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου….

  30 Οκτωβρίου 2010 Sex, ομαδικό μέσα σε άμφια χρυσά στην Λεωφόρο των παθών που οδηγεί στη οδό οργίων…

  31 Οκτωβρίου 2010 Τον τελευταίο λόγο έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

  31 Οκτωβρίου 2010 Σε εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς έντρομος και πανικόβλητος καταφεύγει ο Μητροπολίτης Παϊσιος

  31 Οκτωβρίου 2010 Έκτροπα στην Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Ο Παϊσιος (μας) στέλνει την αστυνομία για εκφοβισμό και τρομοκρατία

  31 Οκτωνβρίου 2010 Τον τελευταίο Λόγο τώρα έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις φριτκές και ανήκουστες για ιεράρχη του Θρόνου καταγγελίες εναντίον του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου Ηγούμενου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

  1 Νοεμβρίου 2010 ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΪΣΙΟΣ!

  1 Νοεμβρίου 2010 ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΣΟΚ «κάναμε ομαδικό sex και όργια με τον Μητροπολίτη Παϊσιο…του άρεσε το «παιχνίδι»…είδα την νεαρη καλόγρια να κάνει στον Παϊσιο στοματικό έρωτα…τα εχασε μολις με ειδε κοκκίνησε αλλά εσκυψε και συνεχισε..»

  2 Νοεμβρίου 2010 Χιονοστιβάδα εξελίξεων και αποκαλύψεων συγκλονίζει την ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ

  2 Νοεμβρίου 2010 Ερχεται Αρμαγεδώνας αποκαλύψεων εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου για ομαδικό SEX ασέλγειες και όργια

  2 Νοεμβρίου 2010 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ! Θα συνεχισθεί και αύριο 03 11 2010 η συνεδρίαση της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου.

  3 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις προηγούνται των όποιων αποφάσεων του Οικ. Πατρ.

  4 Νοεμβρίου 2010 ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΊΣΙΟ:»Μακράν της Ιεράς Μονής Βικέντιος και Παϊσιος». ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

  4 Νοεμβρίου 2010 ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΜΑΣ! ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΤΑΝ-ΑΠΟ ΠΑΊΣΙΟ- ΚΑΙ ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ… ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

  4 Νοεμβρίου 2010 Αρχίζει ο Γολγοθάς των καταθέσεων θυμάτων ασέλγειας και «εξαναγκασμού» σε ομαδικό sex από τον Παϊσιο

  5 Νοεμβρίου 2010 Όλα τα σχετικά άρθρα με την υπόθεση του Μητρ. Παϊσίου στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ.

  5 Νοεμβρίου 2010 Σάλλος και στην Ελλάδα από το SEXουαλικό σκάνδαλο του Παϊσίου. Σας δείχνουμε με στοιχεία αυτά που σας κρύβουν (ΟΛΟΙ) οι άλλοι στα Ομογενειακά ΜΜΕ…

  5 Νοεμβρίου 2010 ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:Να είστε εδώ! Για να διαβάσετε, να μάθετε (την αλήθεια) και να ακούσετε όσα δεν θα σας πουν οι άλλοι…

  5 Νοεμβρίου 2010 Να είστε εδώ. Για να διαβάσετε, να μάθετε (την αλήθεια) και να ακούσετε όσα δεν θα σας πουν οι άλλοι…

  6 Νοεμβρίου 2010 Από σήμερα στην Νέα Υόρκη η Πατρ. Εξαρχία προκειμένου να διαλευκάνει το σκάνδαλο Παϊσίου

  7 Νοεμβρίου 2010 Με κακοποιούσε ο Μητροπολίτης Παϊσιος από τότε που ήμουν 11 χρονών. Θέλω να μάθει ο κόσμος τα πάντα.

  7 Νοεμβρίου 2010 Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για Παϊσιο έρχονται και συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στο ομαδικό SEX

  8 Νοεμβρίου 2010 Σκάνδαλο Παϊσίου: SEX, ψέματα, θρίλερ, videoταινίες και «μήνυμα» προς την 26χρονη Σάρα

  8 Νοεμβρίου 2010 Επιβεβαιώνονται οι αποκαλύψεις του GreekAmericanNewsAgency.com για το σκάνδαλο του Μητροπολίτη Παϊσίου το οποίο συγκλονίζει ολόκληρη την Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ

  9 Νοεμβρίου 2010 Έντρομος, και πανικόβλητος ο Παϊσιος απειλεί με αγωγές και μηνύσεις. Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα

  11 Νοεμβρίου 2010 Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το σκάνδαλο Παϊσιου η εξαρχία συνεχίζει το έργο της…

  12 Νοεμβρίου 2010 Μπροστά σε ένα χάος αποκαλύψεων και καταγγελιών με γεγονότα και στοιχεία η Πατριαρχική Εξαρχία …

  13 Νοεμβρίου 2010 Ραγδαίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν το μέγεθος του σκανδάλου Παϊσίου…

  15 Νοεμβρίου 2010 Αναχωρεί σήμερα η Πατριαρχική Εξαρχία εσπευσμένα για το Φανάρι. Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες…

  15 Νοεμβρίου 2010 Αυτό είναι το φτωχό και καλογερικό (υπέρδιπλο) κρεβάτι του «ταπεινού και σεμνού» «μοναχού» και ηγούμενου Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσίου

  15 Νοεμβρίου 2010 Μητροπολίτης Νικήτας πρόεδρος Πατριαρχικής Εξαρχίας: «Σας φέρνουμε μήνυμα αγάπης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Εκκλησία θα δόσει την λύση που πρέπει..»

  16 Νοεμβρίου 2010 ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑίΣΙΟΥ: New York Post: Nun spurs $260,000 mystery

  16 Νοεμβρίου 2010 FOX 5

  17 Νοεμβρίου 2010 Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης-Μητρ. Παϊσιος: Βίοι παράλληλοι και σκάνδαλα με κοινά χαρακτηριστικά..

  19 Νοεμβρίου 2010 Μεγάλες διαστάσεις στον Αμερικανικό Τύπου προσλαμβάνει το σκάνδαλο Παϊσίου

  20 Νοεμβρίου 2010 Νέες επώνυμες καταγγελίες εναντίον του κ. Παϊσιου: «Έπαιρνε» παράνομα τα χρήματα της Φιλοπτώχου!

  20 Νοεμβρίου 2010 O Mητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος «εξομολογείται» αποκλειστικά στο Amen.gr

 8. Ο/Η Eleanor D.M. λέει:

  http://www.pokrov.org/

  A Welcome to Survivors of Abuse

  Pokrov.org is a resource for survivors of abuse in the Eastern Rite churches, both Orthodox and Catholic. We are NOT affiliated with any church, nor is this site “blessed” by any hierarch. Pokrov.org is proud to be under the umbrella of SNAP, the Survivors Network of those Abused by Priests.

  Antiochian Western Diocese episcopal appointment causes concern

  Author: Staff
  Date Published: 10/28/2016

  The concern arises from Bishop Demetri Matta Khoury’s February 25, 2004 conviction for attempted fourth degree criminal sexual misconduct. He was arrested July 9, 2003 after appearing plain-clothed and visibly intoxicated in a Michigan casino where he grabbed a woman’s breast. He stated that he didn’t remember the night, but plead guilty after viewing the casino’s security footage.

  He was sentenced to twenty-eight days in jail with two years of probation, and required to register as a sex offender, although his conviction and classification were both later revoked after he appealed in 2014.

  Bishop Demetri was granted retirement following his conviction, but while still a registered sex offender was appointed as auxiliary bishop for the Antiochian Archdiocese of Mexico, though the Synod again retired him in 2009 due to public outcry.

 9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/625726/mazeuan-horta-kai-epiasan-ton-papa-na-eulogei-neari-tsiggana/

  Στην περιοχή των Βραχναίικων
  «έπιασαν» τον παπά να… ευλογεί νεαρή τσιγγάνα

  Να σημειωθεί πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται να έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στη θωπεία γυναικών ενώ παλαιότερα η περιοχή που υπηρετεί είχε βουίξει από τη φήμη πως είχε πιαστεί να θωπεύει μια 15χρονη τσιγγάνα, στην οποία προηγουμένως είχε καταβάλει χρηματικό ποσό.
  Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, με τα καμώματά του να έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της επισκοπής.

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Sok-stin-Patra-Epiasan-ep-aytoforo-papa-me-aniliki-kopela/670790
  Σοκ στην Πάτρα: “Eπιασαν” επ’ αυτοφώρω παπά με ανήλικη κοπέλα!
  05.11.2016 | 11:05

  https://patratora.gr/archives/139730

  Πάτρα: Ιερέας «μπούκαρε» σε κατάστημα με το αυτοκίνητο του και …εξαφανίστηκε!
  26 Οκτωβρίου 2015

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.oroskopos.tv/29241/patra-skandalo-me-archimandriti-stratiotiko-ierea

  Πάτρα: Σκάνδαλο με αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα

  Σε σίριαλ που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο διάσημοι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ τείνει να εξελιχθεί το ερωτικό σκάνδαλο μεγατόνων, με «πρωταγωνιστές» αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού και μια… διαρρήκτρια από την Πάτρα!

  Μόνο που εκείνη υποστηρίζει ότι ήταν ερωμένη του επί έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ την… πλάσαρε στην υπηρεσία του και ως αδελφή του προκειμένου να απολαμβάνει προνόμια τα οποία δεν δικαιούταν!

  Πάθη, έρωτες, kinky σεξουαλικές καταστάσεις, ξυλοδαρμοί, απειλές, πλαστογραφίες που άδειαζαν τον κρατικό κορβανά και… χειροπέδες είναι μερικές μόνο από τις σκηνές που συμπληρώνουν το παζλ της πολυτάραχης ζωής του 40χρονου ρασοφόρου. Ενα «ροζ» παζλ, το οποίο μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ξεδιπλωθεί κατά τη διάρκεια της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ.

  Οι αποκαλύψεις γύρω από τον βίο του 40χρονου Κ.Ι.Κ. προκαλούν το κοινό αίσθημα.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», η γυναίκα πήγαινε σε ένα μοναστήρι της περιοχής για να προσευχηθεί και να ζητήσει στήριξη στα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Σε αυτό το μοναστήρι γνώρισε τον νεαρό τότε μοναχό Κ.Ι.Κ. Η γυναίκα εγκατέλειψε τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της και ήρθε με τον ρασοφόρο που της έκλεψε την καρδιά στην Αθήνα.

  Βόμβα μεγατόνων στο ΓΕΕΘΑ

  • Ο/Η Po λέει:

   ναι αλλά, γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας.

   • Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/409420

    Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε βάφτιση με νονό τον Νίκο Φίλη – Πως αντέδρασε όταν ο υπουργός είπε το «Πιστεύω»

    http://www.thestival.gr/views/item/267107-sygklonistiki-epistoli-apo-ton-mitropoliti-patron-pros-ton-k-fili

    Συγκλονιστική επιστολή από τον Μητροπολίτη Πατρών προς τον κ. Φίλη
    THESTIVAL TEAM ΑΠΟΨΕΙΣ 01/10/16 22:59

    Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Μητροπολίτης Πατρών. Ο κ. Χρυσόστομος έγραψε την επιστολή με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Φίλη για το ρόλο της εκκλησίας στην Χούντα και την Κατοχή.

    Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε την επιστολή του Ιεράρχη:

    «Πρὸς

    Τόν Ἀξιότιμον Ὑπουργόν Παιδείας,
    Ἒρευνας καί Θρησκευμάτων
    κ. Νικόλαον Φίλην
    Εἰς Ἀθήνας

    Kύριε Ὑπουργέ,

    Χαῖρε ἐν Κυρίῳ πάντοτε.

    Μετά τήν ἐπιστολή μου πρός τόν κ. Πρωθυπουργό, σχετικά μέ τά θέματα πού μᾶς ἀπασχολοῦν, εἶπα νά μή γράψω κάτι ἂλλο.

    Ὃμως μὲ συγκίνηση βαθειὰ, ἀνέλαβα καὶ ὑποσχέθηκα σὲ πρόσωπα τρανά, μεγάλα, μέγιστα, ἱερά νὰ σοῦ μεταφέρω παραγγελιὰ ἱερή, γεμάτη ὀδύνη ψυχῆς, ὃμως μὲ πολλὴ ἀγάπη.

    Χθὲς, Ὑπουργέ μου, πῆγα στὴν Τρίπολη καί πέρασα ἀπὸ ἕνα τόπο ἱερὸ γιὰ νὰ γονατίσω εὐλαβικὰ καὶ νὰ προσκυνήσω, γιατί θυμήθηκα ὅτι ἦταν παραμονή ἡμέρας μεγάλης, ἱστορικῆς, τρανῆς, αἱματωμένης.

    Ξημέρωνε 23 Σεπτεμβρίου. Γιορτὴ τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Τριπολιτσᾶς ἀπὸ τοὺς Τούρκους. Ἐκεῖ λοιπόν ποὺ προσκυνοῦσα καὶ ἔκλεισα τὰ μάτια μου γιὰ νὰ προσευχηθῶ καὶ νὰ μακαρίσω ὅσους πέθαναν γιὰ τόν Χριστὸ καὶ τήν Πατρίδα καὶ τὰ ὀνόματά τους εἶναι γραμμένα πάνω σὲ στήλη μαρμάρινη, εὐγνωμοσύνης τῶν Ἑλλήνων ἀνάθημα, τοὺς ἄκουσα νὰ μοῦ μιλᾶνε.

    Μοῦ λέγανε κάτι γιὰ σένα. Μοῦ μιλάγανε ἀπὸ τὰ βάθη τῆς φυλακῆς τοῦ σεραγιοῦ τοῦ Πασᾶ.

    Εἴχανε πάει τὰ μαντάτα γιὰ ὅσα εἶπες γιὰ τὴν Ἐκκλησία καὶ τὴν συμβολὴ της, ντὲ καὶ καλά, «στὴν ἠθικὴ ἔκπτωση τῆς κοινωνίας».

    Μοῦ λέγανε καὶ κλαίγανε σὰν τὰ μικρὰ παιδιὰ γιὰ τὴν κατάντια μας. Ἦταν, Ὑπουργέ μου, στὰ ἀλήθεια πολὺ πονεμένοι γιὰ ὅσα εἶπες.

    Εἶχαν ὃμως μιά παρηγοριά, μπᾶς καὶ δὲν τὰ πιστεύεις ὅσα λές. Μήπως παρασύρθηκες καί εἶπες κάτι παρά πάνω στό λόγο σου.

    Μοῦ μίλησαν αἱμόφυρτοι, γυμνοί, σκελετωμένοι, οἱ γίγαντες τῆς Πίστεως καὶ τῆς Πατρίδος, τὰ ἱερὰ σφάγια τῆς Ἐκκλησίας καὶ τῆς Ἐλευθερίας, οἱ μάρτυρες Ἀρχιερεῖς καὶ λοιποὶ Κληρικοί, ποὺ ἀπὸ τὸν Μάρτιο μέχρι τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 1821, τοὺς ἔτρωγαν τὰ σκουλήκια ζωντανούς γιὰ νὰ μπορῆς ἐσύ, γιὰ νὰ μπορῶ ἐγώ καὶ ὅλοι μας, νὰ μιλᾶμε σήμερα Ἑλληνικὰ καὶ νά ἐκφραζώμαστε ἐλεύθερα, ἀκόμα καὶ ὑβρίζοντάς τους, χωρὶς νὰ πληρώνωμε κανένα τίμημα.. Ἐξ’ ἄλλου αὐτὸ θὰ πῇ ἐλευθερία. Γι’ αὐτό τό μεγαλεῖο τῆς λευτεριᾶς πέθαναν καί αὐτοί πού σοῦ στέλνουν τό μήνυμα καί τόσοι ἂλλοι.

    Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου ἐπέτειο τῆς ἀπελευθερώσεως τῆς Τριπολιτσᾶς, ἀπὸ τοὺς Τούρκους, τοὺς φρικτοὺς καὶ βάναυσους τυράννους ποὺ ὁδήγησαν 400 χρόνια καὶ πλέον μυριάδες προγόνους σου καὶ προγόνους μου στὶς εἱρκτές, στὰ ἰκριώματα, στὰ παλουκώματα καὶ τὶς σφαγές, αὐτοὶ οἱ μάρτυρές μοῦ εἶπαν νὰ σοῦ πῶ ὅτι :

    (…..)

 11. Ο/Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ λέει:

  Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί.Με το να δημοσιεύε την ανηθικότητα ενός ιερέα της Εκκλησίας,τι προσπαθείτε να μας πείτε;Πως όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί ιερείς είναι ανήθικοι;Τους σωστούς ιερείς δεν τους προβάλλουμε,γιατί είμαστε αθεάκια.Δείχνουμε όμως τους κακούς.Το Ισλάμ και οι άλλες θρησκείες κι αιρέσεις έχουν τους σωστούς ιερείς;Στο Ισλάμ παντρεύουν ανήλικα παιδιά με κωλόγερους.Η ISIS βιάζει και σκοτώνει γυναίκες και παιδιά.Πού είναι τα άρθρα καταδίκης των υπολοίπων θρησκειών;

  • Ο/Η Πας παις Πατρινός λέει:

   Πάρε νάχεις

   https://patratora.gr/archives/83001
   Έδερνε την παπαδιά κι εκείνη τον χώρισε
   14 Μαρτίου 2015 ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

   Διαζύγιο μετ’ επιτάσεως ζητά νεαρή παπαδιά, η οποία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η παπαδιά υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιερέα με αποτέλεσμα να έχει μώλωπες για μέρες.

   Η ίδια αναφέρει ότι ερωτεύτηκε τον ιερέα, ανυπομονούσε να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Προγαμιαίες σχέσεις δεν είχαν καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του ιερέα, όμως και μετά το γάμο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως εκείνη ονειρευόταν.

   Όπως αναφέρει στην αγωγή, ο ιερέας άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά απέναντι της μετά την χειροτονία του. Έγινε εριστικός και άρχισαν να τον ενοχλούν όλα πάνω της. Όπως λέει, αν και ήταν εργαζόμενη και κάθε πρωί έπρεπε να διανύσει μία μεγάλη απόσταση για να μεταβεί στην δουλειά της, εκείνος την υποχρέωνε να στρώνει το συζυγικό κρεβάτι με νυφοστόλι! Όταν δεν γινόταν αυτό, ο ιερέας εγκατέλειπε το σπίτι τους για δύο-τρεις ημέρες ως …τιμωρία για το «παράπτωμα». Πολλές φορές η παπαδιά είχε παραπονεθεί στον ιερέα ότι την παραμελούσε αντί να χαρούν την σχέση τους ως νιόπαντροι, όμως εκείνος φέρεται να της έλεγε: «είσαι ελεύθερη να πας όπου επιθυμείς, κάνε ό,τι θέλεις».

   Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στάθηκε ένας διαπληκτισμός που οδήγησε, όπως υποστηρίζει, στον βάναυσο ξυλοδαρμό της. Είχε ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού και του τηλεφώνησε για να της ανοίξει.

   Ο ιερέας κατέφθασε μία ώρα μετά αρκετά ενοχλημένος, προσάπτοντας της ότι δεν σέβεται την ιεροσύνη του και ότι τον ενοχλεί στην δουλειά του. Εκείνη αντέδρασε, διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, να την ξυλοκοπήσει άγρια. Μετά από αυτό το επεισόδιο, η παπαδιά πήρε την απόφαση να μαζέψει τα πράγματα της και να φύγει, κινώντας παράλληλα τις διαδικασίες του διαζυγίου. Για την υπόθεση μίλησε στο Cretalive η δικηγόρος της παπαδιάς, Μαρίνα Παναγιωτάκη.

   «Η εντολέας μου ήρθε στο γραφείο μου με πλήθος φωτογραφιών που καταδεικνύουν την βαρβαρότητα που δέχτηκε και τις σωματικές κακώσεις που της προξένησε ο εν διαστάσει, πλέον, σύζυγο της. Η εν θέματι υπόθεση έχει πάρει την ποινική οδό, λόγω των επικίνδυνων σωματικών βλαβών που υπέστη η κοπέλα και η δικογραφία είναι στο στάδιο της προανάκρισης, Επιπρόσθετα, ασκήσαμε αγωγή στα αστικά δικαστήρια με αίτημα την λύση του γάμου λόγω ενδοοικογενειακής βίας και χρηματική αποζημίωση εξαιτίας της άδικης πράξης του αντιδίκου εναντίον της. »

 12. Ο/Η Πας παις Πατρινός λέει:

  Παπάδες στην Πάτρα. Ο κόσμος το έχει τούμπανο

  https://patratora.gr/archives/196040

  Patratora news – Νέα και Ειδήσεις απο την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα

  ΠΑΤΡΑ: «ΤΟΥΡΜΠΟ» ΠΑΠΑΣ Νο 2!
  Ραντεβού με ανήλικες… σε καφενείο στην οδό Σολωμού! Μέρα παρά μέρα… έχει κέφια ο 76χρονος ιερέας!
  1 Δεκεμβρίου 2016

  Ιερέας ετών 76 που συχνάζει σε καφενείο στην οδό Σολωμού! Και ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες γειτόνων του αλλά και θαμώνων της καφετέριας… δεν έχει αφήσει θηλυκό για θηλυκό!

  Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για τον παπά που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Βραχνεϊκων να ερωτοτροπεί και να θωπεύει νεαρή ρομά, μία παρόμοια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή την φορά αναφερόμαστε σε ηλικιωμένο παππά (προφανώς συνταξιούχο) ο οποίος αν μη τι άλλο… δεν είναι «πρόβατο»! Και πολλοί θα απορούσαν για την ηλικία του, αλλά φαίνεται πως… το λέει η καρδούλα του! Όπως μας είπαν θαμώνες του καφενείου, έχουν κάνει πολλάκις παρατήρηση στον παππά, κάποιοι πήγαν και στον Μητροπολίτη αλλά εκείνος… τον χαβά του! Βλέπετε ανήκει… σε άλλη Μητρόπολη κι έτσι ο Σεβασμιώτατος Πατρών… δεν έχει δικαιοδοσία να τον «ξυρίσει»!

  «Ακόμη και ανήλικες ρομά γνωρίζουν ότι ο παππάς θέλει ερωτικά παιγνίδια. Και πλέον έρχονται μόνες τους στο καφενείο. Μέρα παρά μέρα… φθάνει και μία. Κάποιες φορές η ίδια. Ο παππάς φαίνεται πως της δίνει χαρτζιλίκι και εκείνες τον ικανοποιούν σεξουαλικά! Μας λέει ότι τις πηγαίνει με ταξί στο σπίτι για να του το καθαρίσουν αλλά ποιος τον πιστεύει; Δεν βρίσκει άλλες γυναίκες; Μόνο με ρομά πιτσιρίκες κάνει συμφωνίες για καθαριότητα»; αναρωτήθηκε θαμώνας του καφενείου μιλώντας στον «Κόσμο»! Είναι ένας από τους πολλούς που έχουν επιπλήξει τον παππά αλλά εκείνος… δεν ντρέπεται! Και συνεχίζει… απτόητος τις συνευρέσεις του.

  Λέγεται μάλιστα πως ο ιερέας μέχρι και σε … καλαμιές, οδηγεί τις ανήλικες! «Μα δεν ντρέπεσαι ρε παππά; Να τις παίρνεις και να τους δίνεις 5 ευρώ για να σου κάνουν την δουλειά»; του είπε προ ημερών εξαγριωμένος θαμώνας για να λάβει πληρωμένη απάντηση: «Εσύ να ντρέπεσαι που με κατηγορείς. Το σπίτι μου καθαρίζουν»!

  Απομένει να δούμε τι θα συμβεί τις προσεχείς εβδομάδες μια και η καταγγελία έφθασε και στα αυτιά του Μητροπολίτη που έχει «βολέψει» τον συγκεκριμένο παππά σε εκκλησία της περιοχής του!

  http://www.patrasevents.gr/article/106588-patra-vouizei-i-geitonia-o-papas-ta-exei-telika-me-ti-neari-tsiggana

  Πάτρα: «Βουίζει» η γειτονιά – Ο παπάς τα έχει τελικά με τη νεαρή τσιγγάνα;
  10 Μάϊ 2014

  Οι φήμες που έχουν ακουστεί για «ροζ» σκάνδαλο και η «απολογία» του ιερωμένου

  Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι; Η αλήθεια είναι ότι η γειτονιά εκεί στην περιοχή του νότιου διαμερίσματος της Πάτρας έχει βουίξει και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για την σχέση που λέγεται ότι έχει ο παπάς της Ενορίας με μία τσιγγάνα.

  Ο παπάς πάντως έχει διαψεύσει το όλο θέμα στους κύκλους του και λέει ότι πρόκειται για κακοήθη ψέματα. Το όλο κακό ξεκίνησε με τις φήμες που έλεγαν ότι ο επίτροπος και ο βοηθός έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον παπά με την νεαρή τσιγγάνα.

  Οι δύο άνδρες βλέποντας τον παπά μαζί της τον πέρασαν από… ανάκριση, ζητώντας του εξηγήσεις και όταν εκείνος ξεκίνησε να τους τα «μασάει», η αντίδραση του επιτρόπου ήταν τέτοια που τον έφτυσε στο πρόσωπο!

  Ο παπάς «τσαντίστηκε» και όρμησε στον επίτροπο, με τους ψυχραιμότερους να μπαίνουν στη μέση για να τους χωρίσουν. Έτσι λένε οι φήμες. Ο παπάς ακόμα και μετά το επεισόδιο υποστήριζε ότι δεν συμβαίνει τίποτα το… πονηρό με την νεαρή γυναίκα.

  Μάλιστα, κύκλοι του περιβάλλοντος του παπά αναφέρουν ότι ο λόγος των φημών που έχουν ξεκινήσει από τον επίτροπο και τον βοηθό του είναι ότι η τσιγγάνα παίρνει πολλά χρήματα από τα παπά για δουλειές που κάνει για την Ενορία.

  «Ροζ σκάνδαλο το… λοιπόν ή απλά επαγγελματικός ανταγωνισμός; Θα φανεί στην πορεία γιατί η γειτονιά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το όλο θέμα…

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι άντρο του Διαβόλου είναι η Μητρόπολη Πατρών;;;;;;

  http://patrastimes.gr/home-page-slider/%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83/
  ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη ο παπάς που πυροβόλησε και σκότωσε 2 σκυλιά μπροστά στα μάτια παιδιών
  Απίστευτο σκηνικό στην περιοχή της Οβρυάς – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

  03.04.2017|

  Στη σύλληψη ενός ιερέα προχώρησε η αστυνομίας μετά από καταγγελία φιλοζωικού συλλόγου της Πάτρας η οποία έγινε στο διαδίκτυο και κινητοποίησε πολλούς. Σύμφωνα με αυτήν, παπάς που διαμένει στην περιοχή της Οβρυάς, πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια παιδιών που έπαιζαν στην περιοχή δύο σκυλιά. Οταν αντελήφθη πως έχει κληθεί η Αστυνομία, έβαλε τα άψυχα ζώα σε δύο λευκά τσουβάλια, τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του και τα πέταξε σε άγνωστο σημείο. Εναντίον του ιερέα υπεβλήθη μήνυση, ο παπάς οδηγήθηκε στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα και κινήθηκε εναντίον του αυτόφωρη διαδικασία. Οι φιλόζωοι αναζητούν τα νεκρά ζώα και χθες το βράδυ έψαχναν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ευρύτερης περιοχής.

  Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

  Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, 65χρονος ημεδαπός, διότι σύμφωνα με καταγγελία, χθες το πρωί πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δυο σκύλους, που είχαν εισέλθει στην αυλή της οικίας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους. Στην συνέχεια φόρτωσε τις σορούς τους σε φορτηγό αυτοκίνητο (αγροτικό) και τις ενταφίασε σε άγνωστο τόπο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο του δράστη, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και τους δύο κάλυκες φυσιγγίων που βρήκαν κοντά στον τόπο του περιστατικού.

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Arneitai-oti-ektelese-ta-skylia-o-iereas-apo-tin-Patra/711941
  Αρνείται ότι εκτέλεσε τα σκυλιά ο ιερέας από την Πάτρα

  Αθώος δηλώνει ο ιερέας που κατηγορείται από φιλόζωους πως πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ δύο σκυλιά, μπροστά στα μάτια παιδιών που έπαιζαν στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών.
  Η καταγγελία έγινε από φιλοζωικό σύλλογο της Πάτρας στο διαδίκτυο και κινητοποίησε πολλούς προκειμένου να εντοπίσουν τα δύο άτυχα σκυλιά.

  Όταν αντελήφθη πως έχει κληθεί η Αστυνομία, έβαλε τα άψυχα ζώα σε δύο λευκά τσουβάλια, τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του και τα πέταξε σε άγνωστο σημείο.

  Εναντίον του ιερέα υπεβλήθη μήνυση, ο παπάς οδηγήθηκε στο 5ο Αστυνομικό Τμήμα και κινήθηκε εναντίον του αυτόφωρη διαδικασία.

  Οι φιλόζωοι αναζητούν τα νεκρά ζώα και χθες το βράδυ έψαχναν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ευρύτερης περιοχής.

  Σήμερα ο ιερέας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Τελικά δόθηκε προθεσμία και θα δικαστει την Πέμπτη.

 14. Ο/Η Πατρινός Θεολόγος λέει:

  http://www.mag24.gr/iereas-arnithike-na-koinonisei-gynaika-logo-tis-katagogis-tis/

  Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει γυναίκα λόγω της καταγωγής της
  Μαι 9, 2017

  Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε χωριό της Αχαΐας και συγκεκριμένα στα Μοιραίικα, με πρωταγωνιστές τον ιερέα και μία γυναίκα που πήγε να λάβει τη Θεία Κοινωνία.
  Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο παπάς του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αρνήθηκε να την κοινωνήσει γιατί όπως της είπε κατάγεται από την Αλβανία.
  Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους πιστούς που βρίσκονταν στη θεία λειτουργία και άκουσαν τον ιερέα να λέει κάτι τέτοιο στη γυναίκα.
  Μάλιστα, ανέφεραν στο tempo24.gr, πως η γυναίκα είναι βαπτισμένη, και διαμένει στο χωριό πάνω από δέκα χρόνια, και δεν καταλαβαίνουν γιατί και πως συνέβη αυτό το περιστατικό.
  Τελικά, όπως πληροφορούμαστε η γυναίκα δεν έλαβε Θεία Κοινωνία

 15. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Εκατό παιδιά Ρομά βαπτίστηκαν στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

  Ἑκατό παιδιὰ Ρομὰ μὲ προτροπὴ καὶ πρωτοβουλία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ .Χρυσοστόμου, σὲ συνεργασία μὲ τὸν Πρόεδρο τοῦ Περιφερειακοῦ Συλλόγου Ἀθιγγάνων (ΡΟΜ) Νομοῦ Ἀχαΐας καὶ τῶν Συλλόγων Γονέων καὶ Κηδεμόνων τῆς περιοχῆς Σαγαιΐκων, ἑτοιμάστηκαν προκειμένου, νὰ βαπτισθοῦν Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί.

  • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

   Τι εκμετάλλευση της φτώχειας και της αμάθειας των γονιών τους.
   Άντε και παπαδάκια στο ιερό

 16. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-iereis-sten-patra-den-vaftizoen-paidia-me-deo-onomata-kommenoi-oi-anelikoi-nonoi-opos-kai-oi-eyyamoi-me-politiko_gr_5a24f9ece4b03c44072e77b4

  04/12/2017 09:51 EET
  Οι ιερείς στην Πάτρα δεν βαφτίζουν παιδιά με δύο ονόματα. «Κομμένοι» οι ανήλικοι νονοί όπως και οι έγγαμοι με πολιτικό
  Πάντα σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.